abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_134264103
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:33 schreef minilot het volgende:

[..]

Maak labneh! Kun je dan morgen al maken, het wordt er na één/twee dagen vooral wat dikker/steviger van en blijft reuze lekker. :9
http://www.manusmenu.com/labneh
http://makeitnaked.com/2012/12/28/greek-yogurt-labneh-cheese-balls/
http://www.cookingwithgifs.com/2013/11/spicy-labneh-balls.html

Kaasballetjes van maken, kruiden, meenemen in een pot olie, ziet er nog leuk uit ook. :)

[ afbeelding ]

Of paté zelf maken. Is leuk, en helemaal niet zo moeilijk. En net als labneh lekker met stevig brood, op een koud buffet.

Een klassieke van kippenlevertjes:
http://www.theprimalist.com/classic-chicken-liver-pate/
..is héél lekker met een uienmarmelade, die je ook prima vooraf kunt maken:
http://www.patiodaddiobbq.com/2011/11/onion-bacon-marmalade.html
..en dat wordt dan samen zoiets:
[ afbeelding ]

[..]

*O*
Ik vind de paté en chutney echt een leuk idee, zo lekker klassiek :) . Nooit gedaan ook! Wel even kijken of ik vandaag of morgen nog aan kippenlever kan komen, zal dan helaas uit de supermarkt moeten komen, maar ik geloof dat ik het bij de jumbo wel had zien liggen.

Anders wordt het de labneh of deze japaleno-cherry coke gehaktballen die ik dan eerder "mix" en 's ochtends bak (niet echt kerst, maar imho ook prima bij de kerstborrel).

Zou labneh ook gemaakt kunnen worden in een schone theedoek? Bij gebrek aan een echt doek. Yep, blijkbaar met een schoon t-shirt zelfs! Nou dan móet ik het maken. Helaas niet echt mooie potten, maar dan serveer ik het daar wel gewoon in een aardewerken schaal, lekker rustiek ofzo.

[ Bericht 3% gewijzigd door Sts op 14-12-2013 17:49:46 ]
  zaterdag 14 december 2013 @ 17:47:02 #277
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_134264224
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:33 schreef minilot het volgende:

[..]

heul veul lekkere dingen
Godsamme, dát klinkt allemaal lekker zeg! :9~
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_134264269
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:43 schreef Sts het volgende:

[..]

Ik vind de paté en chutney echt een leuk idee, zo lekker klassiek :) . Nooit gedaan ook! Wel even kijken of ik vandaag of morgen nog aan kippenlever kan komen, zal dan helaas uit de supermarkt moeten komen, maar ik geloof dat ik het bij de jumbo wel had zien liggen.

Anders wordt het de labneh of deze japaleno-cherry coke gehaktballen die ik dan eerder "mix" en 's ochtends bak (niet echt kerst, maar imho ook prima bij de kerstborrel).

Zou labneh ook gemaakt kunnen worden in een schone theedoek? Bij gebrek aan een echt doek.
Ik doe het altijd in een theedoek :Y Als -ie erg naar wasverzachter ruikt eerst even spoelen met kokend water en goed uitwringen. ;)

En ja, vrijwel elke supermarkt heeft kippenlevertjes liggen. Kost ook echt geen klap! ^O^

[ Bericht 10% gewijzigd door minilot op 14-12-2013 18:22:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264366
Hoera, thanks minilot, heb er al helemaal zin in om morgenavond aan de slag te gaan :) ! Normaal ben ik wat beter voorbereid, maar dit was een last-minute uitnodiging en op maandag ga ik lekker naar de kerstmarkt. Vrijdag bovendien ook al een potluck, dus ik denk dat ik het gewoon allemaal probeer, én de truffels.
pi_134264421
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 17:51 schreef Sts het volgende:
Hoera, thanks minilot, heb er al helemaal zin in om morgenavond aan de slag te gaan :) ! Normaal ben ik wat beter voorbereid, maar dit was een last-minute uitnodiging en op maandag ga ik lekker naar de kerstmarkt. Vrijdag bovendien ook al een potluck, dus ik denk dat ik het gewoon allemaal probeer, én de truffels.
Kersthighfive! ~:)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264519
O o o o ooo, en om het allemaal mee op te lepelen: maak deze hartige biscotti met zwarte peper en parmezaan van Smitten Kitchen!

http://smittenkitchen.com/blog/2006/12/the-anticandy/:


Die maakte ik vorig jaar eens, en toen was ik ze vergeten en toen bleken ze na drie weken in een koekblik nog steeds heel lekker te zijn. :9
Goed droogbakken is het devies!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 14-12-2013 18:09:07 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264711
Oooo, vergeet ik nog bijna het leukste koude hartige gerecht dat ik afgelopen jaar zelf maakte: bietjesterrine!

Cakeblik bekleden met plasticfolie. Bietjes in verschillende kleuren koken en in dunne plakjes snijden. Bietenplakjes in cakeblik stapelen met laagjes zachte roomkaas ertussen. Nog een laagje folie erop, iets zwaars daar weer op en dan minimaal een nacht (twee kan ook) laten opstijven in de koelkast.

Wanneer het etenstijd is de terrine uit de vorm halen, in strakke plakjes snijden en serveren met zeezout en wat verse kruiden. :9

Eigengemaakte foto (even teruggezocht in het Foodgawkertopic verderop in CUL):


Als ik dit jaar een voorgerecht had moeten maken met kerst, dan had ik dit weer gedaan O+
Maar helaas. }:|

Backstage-foto's:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
:+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134264791
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 december 2013 18:04 schreef minilot het volgende:
Oooo, vergeet ik nog bijna het leukste koude hartige gerecht dat ik afgelopen jaar zelf maakte: bietjesterrine!

Cakeblik bekleden met plasticfolie. Bietjes in verschillende kleuren koken en in dunne plakjes snijden. Bietenplakjes in cakeblik stapelen met laagjes zachte roomkaas ertussen. Nog een laagje folie erop, iets zwaars daar weer op en dan minimaal een nacht (twee kan ook) laten opstijven in de koelkast.

Wanneer het etenstijd is de terrine uit de vorm halen, in strakke plakjes snijden en serveren met zeezout en wat verse kruiden. :9

Eigengemaakte foto (even teruggezocht in het Foodgawkertopic verderop in CUL):
[ afbeelding ]

Als ik dit jaar een voorgerecht had moeten maken met kerst, dan had ik dit weer gedaan O+
Maar helaas. }:|
Ja prachtig O+ Al denk ik niet dat ik nog kans zie naar de markt te gaan voor vrijdag (voor de verschillende kleurtjes, dat is toch wel het leukst). Maar goed idee voor toekomstige potlucks.
Anyway, op jacht naar kippenlever!
pi_134308136
willen jullie even meedenken, ik wil van deze taartjes minivarianten maken voor bij het hoofdgerecht ( in een muffinvorm denk ik )



http://www.ah.nl/allerhan(...)rty=latestAllerhande

zou er echt aardappelpuree onderin moeten ( om overtollig vocht op te vangen ofzo) of zou ik het weg kunnen laten? ik wil er namelijk ook hete bliksem bij serveren en het hoeft niet vreselijk te vullen oid omdat het onderdeel van een vijf gangen diner is.

wat denken jullie?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_134312165
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.

pi_134313038
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 23:00 schreef Sts het volgende:
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
lekker portje... alleen dat is al goed
pi_134318086


Deze vind ik echt leuk als garnering van het nagerecht. :D
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_134318910
Heeft iemand een idee wat ik bij het hoofdgerecht aan passende groente kan serveren? Heb tot nu toe genoeg ideetjes maar nog niks waarvan ik denk dat gaat hem echt worden.

Mijn menu voor het diner:

Aperitief: Dryice Cocktail: Granaatappel, Wodka, Limoncello

Amuse #1: Prosciutto gevuld met peer, balsamico reductie. Dichtgeknoopt met bieslook

Amuse #2: Garnaal gebakken in knoflook chili olie geserveerd met rucola en aioli.

Voorgerecht: Raviolo gevuld met ricotta, spinazie, parmigianno en een zachte dooier. In een boter salie saus en een basilicum schuim.

Spoom: Citroensorbet bubbly

Hoofdgerecht: Rosbief met een sinaasappel, rozemarijn saus. Served met Pommes Duchesse

Nagerecht: chocolade panna cotta met framboos 'kaviaar' en witte chocola krokantje
pi_134319429
quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 23:00 schreef Sts het volgende:
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Tof zeg! ^O^ Kippenlevertjes voelen inderdaad wel lekker glibberig, ik moet me er ook altijd even overheen zetten.. *)

Maar zelfs als de labneh niet voldoende opstijft (al doet een nachtje extra wonderen!), gewoon op een bord serveren met wat olie en kruiden eroverheen is al ontzettend lekker. :Y

quote:
10s.gif Op maandag 16 december 2013 07:43 schreef habitue het volgende:
[ afbeelding ]

Deze vind ik echt leuk als garnering van het nagerecht. :D
Ja, ik vind die santa hats ook wel lollig als ik ze ergens voorbij zie komen, maar ik zou het toch wat bezwaarlijk vinden om aardbeien te serveren met kerst. Aardbeien eet ik echt alleen in de zomer. *)
Zou daarom eerder kiezen voor kleine, goed rode stoofpeertjes in plaats ervan. :9

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 16-12-2013 10:15:52 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134319477
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:06 schreef regnavetto het volgende:
Heeft iemand een idee wat ik bij het hoofdgerecht aan passende groente kan serveren? Heb tot nu toe genoeg ideetjes maar nog niks waarvan ik denk dat gaat hem echt worden.

Mijn menu voor het diner:

Aperitief: Dryice Cocktail: Granaatappel, Wodka, Limoncello

Amuse #1: Prosciutto gevuld met peer, balsamico reductie. Dichtgeknoopt met bieslook

Amuse #2: Garnaal gebakken in knoflook chili olie geserveerd met rucola en aioli.

Voorgerecht: Raviolo gevuld met ricotta, spinazie, parmigianno en een zachte dooier. In een boter salie saus en een basilicum schuim.

Spoom: Citroensorbet bubbly

Hoofdgerecht: Rosbief met een sinaasappel, rozemarijn saus. Served met Pommes Duchesse

Nagerecht: chocolade panna cotta met framboos 'kaviaar' en witte chocola krokantje
Oeh, die ravioli wil ik ook maken als voorgerecht, heb je een recept? :)

Groene gestoomde groente bij t hoofdgerecht? Broccoli en haricot verts bv
En/of rode kool met ook wat sinasappel evt
En grote salade of misschien witlof
pi_134319587
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:06 schreef regnavetto het volgende:
Heeft iemand een idee wat ik bij het hoofdgerecht aan passende groente kan serveren? Heb tot nu toe genoeg ideetjes maar nog niks waarvan ik denk dat gaat hem echt worden.

Hoofdgerecht: Rosbief met een sinaasappel, rozemarijn saus. Served met Pommes Duchesse

Nou ja, bij sinaasappel en rozemarijn smaken wortels en zoetige pompoenen in elk geval verschrikkelijk lekker. :9

Ideeën..
Feta zal het er ook goed bij doen, evenals geroosterde knoflook, dus wellicht dit - http://dine-dash.com/food/roasted-fall-vegetables


Eveneens een goede combinatie met je sinaasappel en rozemarijn is wortel met gember, bijvoorbeeld zoiets: http://dine-dash.com/food/carrot_fries


[ Bericht 2% gewijzigd door minilot op 16-12-2013 10:05:33 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_134319939
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 09:06 schreef regnavetto het volgende:
passende groente
Of eeeeeeh, je kookt worteltjes zacht met verse gember, klein beetje zout en een flinke snuf kukurma. Dat prakken/blenderen en een paar keer door een zeef duwen voor heel zachte puree met een KLEUR van jewelste :9 Kun je dan je aardappelrozetjes weer bovenop rangschikken, of je serveert het in een kommetje :+
Let me see you stripped down to the bone
pi_134336657
de 2 de kerstdag dreigt een beetje uit de hand te lopen. Ondertussen 20 mensen. Allemaal alleenstaande ouders met kinderen, Het plan is een stamppot buffet. Maar nu nog een dessert.
Low budget,
eetbaar voor 6 jarigen tot 80 jarigen
en geen viennetta ijs of zo iets :(
Zelfgemaakt dus

Mijn inspiratie is ver te zoeken. Ik zit me vooralsnog af te vragen waar ik al die mensen moet laten. Oven en magnetron zijn aanwezig. Maar het liefst iets wat de dag ervoor of zo te maken is en dan alleen nog maar in de oven/of uit de vriezer gehaald hoeft te worden.

Iemand tips?
Grote talenten weten wanneer ze moeten stoppen
pi_134336806
Raap wat geld bij elkaar voor een tweetal nannies die op de kinderen passen en naar de mcdonalds gaan met ze en ga zelf ergens zuipen en bitterballen eten in een kroeg.
Ja doei.
pi_134338612
Ah, eindelijk de juiste koekjes gevonden voor het mee oplepelen van mijn appelsneeuw-toetje! ^O^

Het werd dit:
http://www.davidlebovitz.com/2009/04/flo-brakers-pain-damande-cookies/
..van amandel, rietsuiker en een pietsje kaneel.
Knapperig, bros en subtiel genoeg van smaak. Uitstekend geschikt dus.

Foto's uit mijn donkere keuken van zojuist:

(pre-oven)


(post-oven, bovenkant en onderkant)

:9

quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 18:26 schreef seasushi het volgende:
Iemand tips?
Ik zal erover nadenken.

Nu eerst koekies eten *)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134340060


Hee, ik kan er doorheen kijken :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_134344056
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 19:21 schreef minilot het volgende:
Ah, eindelijk de juiste koekjes gevonden voor het mee oplepelen van mijn appelsneeuw-toetje! ^O^

Het werd dit:
http://www.davidlebovitz.com/2009/04/flo-brakers-pain-damande-cookies/
..van amandel, rietsuiker en een pietsje kaneel.
Knapperig, bros en subtiel genoeg van smaak. Uitstekend geschikt dus.

Foto's uit mijn donkere keuken van zojuist:
[ afbeelding ]
(pre-oven)

[ afbeelding ]
(post-oven, bovenkant en onderkant)

:9

[..]

Ik zal erover nadenken.

Nu eerst koekies eten *)
Omnomnom amandelbrood :9 Ik heb toevallig net vandaag een pakje amandelbrood van Jules de Strooper gegeten :D
pi_134345655
Superleuk topic dit! Heerlijk om even door te lezen al die lekkere ideetjes.
Voor mijn kerstdiner moet ik alleen een dessert maken en ik zat te denken aan iets met hele pure chocolade mousse, citroensorbetijs, wat rood fruit en een tuile.. Maar misschien citroen ijs een beetje een te zomers idee?! Iemand tips? :)
pi_134355272
quote:
0s.gif Op maandag 16 december 2013 21:51 schreef Chipz het volgende:
Superleuk topic dit! Heerlijk om even door te lezen al die lekkere ideetjes.
Voor mijn kerstdiner moet ik alleen een dessert maken en ik zat te denken aan iets met hele pure chocolade mousse, citroensorbetijs, wat rood fruit en een tuile.. Maar misschien citroen ijs een beetje een te zomers idee?! Iemand tips? :)
Allereerst inderdaad een tip, probeer eens chocomousse te maken (mits goede kwaliteit chocolade) op deze manier:
http://cafefernando.com/the-best-chocolate-mousse-of-your-life-under-5-minutes/
Door voor de mousse alleen water en wat suiker te gebruiken in plaats van ei en/of slagroom krijg je een zeer licht maar extreem chocoladerig toetje. O+

Misschien kun je de pure chocolade wel combineren met pepermunt? Geeft direct een 'after dinner'-gevoel en heeft een meer winterse zweem dan citroen en rood fruit. En het eet, net als citroen, wel lekker fris na een flinke maaltijd.
Of iets met anijs en een lichte honing - dat smaakt samen vreemd maar heel goed bij pure chocolade. :Y

Mocht je het toch bij rood fruit willen houden, denk dan ook een aan granaatappel(pitjes), prachtig van kleur en doet het goed bij pure chocolade :)

Enneh, mocht je vastbesloten zijn tot zomerfruit: een recept van Michael Roux is natuurlijk altijd goed :) http://toetjeaddicted.blogspot.nl/2013/03/chocolate-mousse-lavender-cremeux-and.html
(Is een blog van een Nederlandse, dus met tips over verkrijgbaarheid van bepaalde ingredienten bij AH enzo ^O^ )
Let me see you stripped down to the bone
pi_134355358
Oh verdorie, al bijna leeg. Ik knutsel even een volgende OP in elkaar..

quote:
0s.gif Op zondag 15 december 2013 23:00 schreef Sts het volgende:
Ok, de truffels (rum-rozijnen en port) en de paté zijn geslaagd. Wat een vies werkje trouwens, die levers schoonmaken. De labneh was na 14u nog niet ok, althans, het balletjes rollen was erg lastig. Nu nog maar even laten liggen in de koelkast, wie weet is het morgen al beter.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hoe is het inmiddels met je labneh?
Let me see you stripped down to the bone
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')