SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Een aantal mooie foto's uit het vorige topic
Isegrim:
Gripper:
Terpentin07:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Volkoren deeg:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Nieuwe versie oven DLD9070:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Oud model bestron oven DLD9016:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Aal321
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yvess
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben niet zo'n held in topics openen, mocht het anders moeten...
[ Bericht 3% gewijzigd door Goudvis87 op 09-08-2013 15:27:58 ]En toen sloot ik het vorige topic met:quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 15:20 schreef Goudvis87 het volgende:
Vraag! Ik ga vanavond pizzadeeg maken voor 10 personen, normaal gebruik ik voor 2 personen:
350 gr bloem
215 gr water
1 tl zout
1 tl suiker
7 gr gist
olijfolie
Kan ik nu gewoon alles x 5 doen?Theoretisch kun je alles x 5 doen. Maar ik zou het deeg in 2 of drie gelijke porties maken. 1750gr bloem ineens is lastig te verwerken.Isegrim
Rotterdam *O*Ik ben tegenwoordig gewoon bijna in staat te gooien met mijn bodems.
Favoriet van dit moment: tomatensaus, kaas, pesto. Met de pesto van Marqt.
Gister had ik echt De Perfecte Korst, maar geen foto gemaakt.Gaat me voornamelijk om de gist..quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 15:27 schreef emil23 het volgende:
Theoretisch kun je alles x 5 doen. Maar ik zou het deeg in 2 of drie gelijke porties maken. 1750gr bloem ineens is lastig te verwerken.
Daar heb je wel een punt ja, in 2 delen lijkt me ook beter.Damnit, zul je altijd zien!quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 15:29 schreef Isegrim het volgende:
Gister had ik echt De Perfecte Korst, maar geen foto gemaakt.boyoF
...hoi!
Ook ik heb na urenlang dit forum lezen eindelijk mijn eigen pizza's maar eens gemaakt!
heeell erg leuk!
Ik heb een klein oventje die niet zo warm wordt, dus een ferrari pizza oven gevraagd en gekregen voor mijn verjaardag. Nu veel aan het experimenteren.(met het deeg recept van Maximus)
Dit zijn mijn eerste paar pizza's
Ik ben er al heel blij mee maar de korst blijft nog een beetje bleekjes.
Soms doe ik de pizza er iets langer in en dan wordt de korst een beetje donkerder maar dan is de bodem een beetje te hard aan het worden.
Ik heb de laatste keer al geprobeerd wat suiker/honing toe te voegen want ik las ergens dat dat mee kon helpen aan de bruining, maar had volgens mij niet super veel effect.
Zit nu te denken om misschien een wat kleinere pizza te maken zodat de korst direct onder het spiraal zit. Verder zou ik het niet weten.
Iemand nog tips wat de beste manier is om de ferrari optimaal te gebruiken? Of überhaupt een bruinere korst te krijgen zonder een te harde bodem te krijgen.
bedankt!Wauw! Je pizza's zien er al goed uit! Op welke stand zet je m? Ik zet de oven een stuk heter dan de eigenaresse van de winkel aanraadde. Op 3,5 ofzo, en dan worden ze nog het lekkerst als tie al 3 kwartier aan staat. (Gelukkig houden we pizzafeestjes)
Ik doe soms een half ei door het deeg (350 Gr. Bloem). Wel wat minder water gebruiken omdat het anders te nat wordt. Dan wordt de korst perfect donkerder
Wat een fijne oven hè, ik ben er ook super blij mee!
foodlover
live and learnBen de oven aan het voorverwarmen, straks pizza .
Meneer Foodlover is naar de tennis dus het wordt een pizza met tomaten, mozzarella, emmentaler en gorgonzola, een beetje ui en natuurlijk basilicum.emmyemmy
emmyWaarom hebben sommige mensen zoveel moeite met pizza's rond krijgen? Ik maak ze tegenwoordig zelfs in hartjesvorm voor m'n vriendIk krijg 'm met de beste wil van de wereld (en mijn beperkte geduld) nooit rond.quote:Op donderdag 15 augustus 2013 21:00 schreef emmyemmy het volgende:
Waarom hebben sommige mensen zoveel moeite met pizza's rond krijgen? Ik maak ze tegenwoordig zelfs in hartjesvorm voor m'n vriend
Gelukkig smaakt de 'rustic look' ook prima, maar tips zijn altijd welkom natuurlijk."Gli farò un'offerta che non potrà rifiutare." - Don Vito CorleonePureEvil
Everybody Lies.Myraela
HangryLust je geen kaas?quote:Op zondag 18 augustus 2013 17:24 schreef PureEvil het volgende:
vandaag een poging gedaan om een pizza te bakken, dit is het resultaat:
Voor:
[ afbeelding ]
Na:
[ afbeelding ]PureEvil
Everybody Lies.jawel, maar die had ik niet zoveel in huis, en zoonlief heeft die onderop gegooit (over de saus...)quote:Myraela
HangryOh, haha! Jammer, ik vind dat dat het altijd wel afmaakt die kaas bovenop. Maar samen pizza maken is natuurlijk veel belangrijker.quote:Op maandag 19 augustus 2013 11:47 schreef PureEvil het volgende:
[..]
jawel, maar die had ik niet zoveel in huis, en zoonlief heeft die onderop gegooit (over de saus...)
Is dat een volkoren bodem trouwens? Hij lijkt al best donker voor het bakken.Ook weer eens een pizzaatje gebakken;
zuurdesem, tomatensaus, chorizo, champignons, rode ui, groene paprika, en mozzarella.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlASSpirine
I say gooddayIs dit interessant?
Staat niks van specs bij, steen zelf lijkt al niet heel dik te zijn.
http://www.vanvoordeel.nl(...)=1804867042806264832Ik delf het onderspit. Ik dolf het onderspit. Ik heb het onderspit gedolven. Ik heb Dolf ondergespoten.
Citaat Rik De Leeuw over wissel Robben "Ik zie toch TWEE benen!!!"
10C9H8O4Nah, dat soort stenen zijn onder een heleboel namen verkrijgbaar. Van dr. oetker, weber, jamie oliver. Rond de 15 euro. Dus de aanbieding is sowieso niet geweldig.
Verder zijn het rotstenen. Te dun. Te klein.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nlGripper
Get a gripBeste blijft toch inderdaad zo'n dikke chamotte tegel. Hoe dikker hoe beter geldt hier.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 13:45 schreef MaximusTG het volgende:
Nah, dat soort stenen zijn onder een heleboel namen verkrijgbaar. Van dr. oetker, weber, jamie oliver. Rond de 15 euro. Dus de aanbieding is sowieso niet geweldig.
Verder zijn het rotstenen. Te dun. Te klein.
No-name, dus je betaalt ook niet voor "by Herman den blijker" of "jamie's cookwear"Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-Schranseman
Heeft altijd hongerHeb zelf een weber en cadac steentje. Werkt prima op de BBQ. Je moet hem wel flink heet stoken. Na 2 pizza´s weer even de steen van de BBQ om af te laten koelen. Anders krijg je zwarte bodems.
Via het BBQforum de Dutch Pizza ring gekocht. Dit is een vrij geniaal apparaat bovenop je Weber. Zorgt voor mooie pizza´s en makkelijk toegankelijk.Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nlIk maak al een tijdje pizza's met recept 1 uit de TS, maar merk toch dat het wat deeg wel erg nat is. Overigens weeg i.p.v. meet ik het water (ik ga uit van 1 l. = 1 kg). Doordat het deeg vrij nat is moet ik bij het vormen altijd vrij veel bloem gebruiken wat ook aan de onderkant van de pizza blijft zitten. Niet echt heel lekker. Omdat ik 1 pizza per keer maak, deel ik de ingrediënten uit recept 1 van de TS door twee. Iemand ervaring met gebruik van minder water?
Ik maak m'n deeg altijd een dag van te voren en laat het rijzen in de koelkast in een metalen kom met theedoek.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: