De SGP wil het wel:quote:Op maandag 22 april 2013 14:58 schreef Hexagon het volgende:
Ik ben benieuwd of de SGP en CU hun ruzie gaan bijleggen om de kiesdrempel over te kunnen klimmen.
Potlood. Net zoals de vorige keer (dat was de eerste keer dat er weer landelijk met het potlood gestemd werd).quote:Op maandag 22 april 2013 14:01 schreef karton2 het volgende:
Wordt er elektronisch of met het potlood gestemd?
Kan me niet meer herinneren hoe de vorige keer alweer ging.
Voor de SGP is het ok welhaast onmogelijk om zelfstandig die kiesdrempel te halen.quote:Op maandag 22 april 2013 15:41 schreef freako het volgende:
[..]
De SGP wil het wel:
http://www.refdag.nl/nieu(...)_bij_europa_1_723574
De huidige stand:quote:Op maandag 22 april 2013 13:04 schreef borisz het volgende:
En de vraag is natuurlijk straks ook, gaat de EVP fractie haar meerderheid kwijtraken?
Dat is wel een leuke. Misschien. Wat experimenteren met stemmen op 'vreemde' partijen daar? Kan voor het EP immers weinig kwaad.quote:Op maandag 22 april 2013 16:24 schreef freako het volgende:
Het wordt interessant wat in Duitsland de uitslag wordt. De kiesdrempel van 5% is daar nl niet meer van toepassing op verkiezingen voor het Europees Parlement, na een uitspraak van het Duitse Grondwettelijk Hof.
Wel zitten daar de Duitse verkiezingen tussen. Als de kiesdrempel daar niet gehaald wordt dan kan het momentum van die partij ook wel gebroken worden.quote:Op maandag 22 april 2013 16:24 schreef freako het volgende:
Het wordt interessant wat in Duitsland de uitslag wordt. De kiesdrempel van 5% is daar nl niet meer van toepassing op verkiezingen voor het Europees Parlement, na een uitspraak van het Duitse Grondwettelijk Hof.
Ik neem aan dat in ieder geval de Freie Wähler en de Piratenpartei 1 of meer zetels zullen pakken. Verder maken een extreemrechtse partij (NPD en/of DVU), de Tierschutzpartei, de Familienpartei, Alternative für Deutschland en een bejaardenpartij zeker kans op een zetel.quote:Op maandag 22 april 2013 17:12 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat is wel een leuke. Misschien. Wat experimenteren met stemmen op 'vreemde' partijen daar? Kan voor het EP immers weinig kwaad.
Wel opmerkelijk dat de christen-democraten nog de grootste zijn , in tegenstelling tot nederland.. hoe komt dit? heb je in oost-en zuid Europa grote katholieke partijen ofzo?quote:Op maandag 22 april 2013 16:07 schreef freako het volgende:
[..]
De huidige stand:
EVP (christendemocraten) 271
S&D (sociaaldemocraten) 189
ALDE (liberalen) 85
Groenen/EVA (groenen + regionale partijen) 59
ECR (conservatieven, eurosceptisch) 52
EFD (eurosceptischer) 34
EUL/NGL (socialisten) 34
Niet-ingeschrevenen (overigen, m.n. extreemrechts) 30
Totaal = 754 (766 na de toetreding van Kroatië 1 juli a.s.; 751 na de a.s. verkiezingen).
Resultaten per land: http://en.wikipedia.org/w(...)amentary_groups_2009
Resultaten Nederland: http://www.nlverkiezingen.com/EP2009.html
Dat is slechts een naamgenoot. De VVD is verstandiger dan dat.quote:Op maandag 22 april 2013 17:39 schreef arjan1212 het volgende:
Zeg weet iemand of Manders terug komt voor de vvd... hij is nu van de libertariers... weet niet of de vvd hier wel zo blij mee is
In Duitsland zijn ze ook de grootste partij bijvoorbeeld en zitten de Britse conservatieven ook niet in die fractie?quote:Op maandag 22 april 2013 17:41 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
Wel opmerkelijk dat de christen-democraten nog de grootste zijn , in tegenstelling tot nederland.. hoe komt dit? heb je in oost-en zuid Europa grote katholieke partijen ofzo?
Blijft grappig dat er twee zijnquote:Op maandag 22 april 2013 17:39 schreef arjan1212 het volgende:
Zeg weet iemand of Manders terug komt voor de vvd... hij is nu van de libertariers... weet niet of de vvd hier wel zo blij mee is
Die juist niet, die vormen met oa de ChristenUnie een fractie. Verder zit uit zo'n beetje elk land de grootste rechtse partij in de EVP.quote:Op maandag 22 april 2013 17:42 schreef 99.999 het volgende:
[..]
In Duitsland zijn ze ook de grootste partij bijvoorbeeld en zitten de Britse conservatieven ook niet in die fractie?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
26quote:
Nee, het blijven formeel vertegenwoordigers van de Nederlandse partijen, die vervolgens wel samenwerken (en heel Europa vertegenwoordigen) in een fractie met gelijkgezinden. De fractiediscipline is echter veel minder sterk in het EP, dus stellen dat een stem op de VVD automatisch een stem op de ALDE is, lijkt me onjuist.quote:Hoewel je in elke lidstaat enkel op je eigen landgenoten kan stemmen, vertegenwoordigen zij officieel (moet in de praktijk natuurlijk nog maar blijken) niet hun eigen land maar verenigen zij zich in Europese politieke partijen met daarin diverse nationaliteiten. In mei zal een stem op de VVD dus inhouden dat je eigenlijk op de ALDE (Group of the Alliance of Liberals and Democrats for Europe) stemt, een stem op GroenLinks is gewoon een stem op de European Green Party en een PvdA-stem is in werkelijkheid een stem op de Progressive Alliance of Socialists and Democrats, steeds met het verschil dat je dan specifiek een Nederlandse kandidaat namens die partij het Europees Parlement instemt.
http://www.europa-nu.nl/i(...)014?ctx=vh6ukzb3nnt0quote:De verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement i vinden in mei 2014 plaats in plaats van juni. Het Europarlement (EP) heeft dinsdag in Straatsburg ingestemd met dit voorstel.
De verkiezingen zullen plaatsvinden in de week van 22 tot 25 mei. Nederland gaat waarschijnlijk donderdag 22 mei naar de stembus, de meeste andere EU-lidstaten zondag 25 mei.
Het EP wilde de verkiezingen vervroegen zodat het nieuwgekozen parlement meer tijd heeft om zich voor te bereiden voor de verkiezing van de voorzitter van de Europese Commissie i. Bovendien lag de eerder geplande verkiezingsdatum rond het pinksterweekeinde en door de vervroeging is de opkomst mogelijk hoger.
De EU-lidstaten moeten nog formeel en unaniem instemmen met de plannen. Die stemming is waarschijnlijk in juni.
Wordt het trouwens niet eens tijd voor de VVD om de ALDE te verlaten? Guy Verhofstadt begint steeds meer door te slaan in zijn euro-enthousiasme. Niet erg geloofwaardig voor de VVD.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 13:47 schreef Kaas- het volgende:
Viel te verwachten, maar Hans van Baalen zal in ieder geval weer lijsttrekker namens de VVD zijn.
Dat is zo'n walgelijke vent. Alles wat fout is aan Duitsers is in die man verenigd.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:12 schreef borisz het volgende:
Voor wat het waard is. EP heeft nu officieel ingestemd met verkiezingen 22-25 mei. In juni zal de raad van ministers dat ook nog eens unaniem moeten doen.
De Sociaal-Democraten zullen huidig EP-voorizitter Martin Schulz naar voren schuiven.
Ja, stel je voor dat er ergens een echte Europeaan op zou staan die miljoenen Europeanen weet te overtuigen, voor je het weet is zo'n partij dan ineens een machtsfactor. Dat zou betekenen dat de verkiezingsuitslag daadwerkelijk uitmaakt voor de koers van de EU? Dat kan natuurlijk niet.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:06 schreef El_Matador het volgende:
Ik wil UKIP stemmen, maar als Nederlander is zoveel Europese integratie onmogelijk binnen de EU.
Bingo.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 12:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, stel je voor dat er ergens een echte Europeaan op zou staan die miljoenen Europeanen weet te overtuigen, voor je het weet is zo'n partij dan ineens een machtsfactor. Dat zou betekenen dat de verkiezingsuitslag daadwerkelijk uitmaakt voor de koers van de EU? Dat kan natuurlijk niet.
De PVV is geen oplossing, die zal ik nooit stemmen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:33 schreef arjan1212 het volgende:
dan moet je pvv stemmen, want de pvv wil een europese fractie oprichten waar ukip ook lid van word
http://www.deredactie.be/(...)30529_Verhofstadt_65quote:Open VLD-politicus en ex-premier Guy Verhofstadt is van plan om op zijn 65e een punt te zetten achter zijn politieke carrière. "Een virtuele finishlijn? Dat is de pensioengerechtigde leeftijd, 65", zei hij in "Café Corsari" op Eén.
Guy Verhofstadt is op 11 april 60 geworden. Hij was drie keer premier van België en nu is hij fractieleider van de Alliantie van Liberalen en Democraten voor Europa in het Europees Parlement.
Doorgaan tot zijn 70e of ouder, zoals Wilfried Martens of Herman De Croo, ziet hij helemaal niet zitten. Ook een terugkeer naar de politiek in zijn stad Gent is niet aan de orde.
Dat betekent niet dat Verhofstadt zijn passie voor Europa en de politiek in het algemeen zou opbergen. "Je kan je gedrevenheid ook op andere manieren laten blijken", klinkt het. "Ook in het schrijven bijvoorbeeld kan je je temperament kwijt."
Divide et impera.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:06 schreef El_Matador het volgende:
Ik wil UKIP stemmen, maar als Nederlander is zoveel Europese integratie onmogelijk binnen de EU.
Dat doe ik al jaren.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:27 schreef karton2 het volgende:
[..]
Divide et impera.
Je kan ook gewoon thuisblijven en die hele kermis boycotten,
Ik ook onder de aanname dat ze door wil. Neem aan van wel.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:34 schreef Hexagon het volgende:
Ik stem denk ik sowieso op Marietje Schaake
Het zou me verbazen als ze dat niet wil gezien haar verdiensten.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:35 schreef borisz het volgende:
[..]
Ik ook onder de aanname dat ze door wil. Neem aan van wel.
Sofie en Gerben-Jan iig wel.
Dan zou ik een uitzondering maken. Een goed, sterk onderbouwd tegengeluid tegen de huidige EU is het enige waar ik de moeite voor zou nemen.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:39 schreef karton2 het volgende:
[..]
En als je op de Ukip zou kunnen stemmen?
Als dat is wat je wilt waarom dan in hemelsnaam voor de UKIP kiezenquote:Op donderdag 30 mei 2013 18:41 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Dan zou ik een uitzondering maken. Een goed, sterk onderbouwd tegengeluid tegen de huidige EU is het enige waar ik de moeite voor zou nemen.
Dit dus. Ik zie mezelf ook niet op ChristenUnie of SGP stemmen (al hebben ze wel een paar standpunten over Europa die mij aanspreken).quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:42 schreef Resistor het volgende:
Aan de ene kant wil ik een dikke middelvinger opsteken naar Europa, aan de andere kant vind ook ik de PVV een stel idioten... Lastig.
Zou er niet weer zo'n kansloos protestclubje komen? Dan is dat wellicht een aardig alternatief.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:46 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Dit dus. Ik zie mezelf ook niet op ChristenUnie of SGP stemmen (al hebben ze wel een paar standpunten over Europa die mij aanspreken).
Ik ga tegen die tijd alles rustig doornemen en dan een afgewogen keus maken. Ik sluit zelfs blanco stemmen niet uit.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:47 schreef 99.999 het volgende:
Zou er niet weer zo'n kansloos protestclubje komen? Dan is dat wellicht een aardig alternatief.
Ik ken je oninhoudelijke haat tegen UKIP. De speeches van Nigel Farage zijn werkelijk een verademing in het politieke landschap van volgers en andere nietszeggende figuren. Die man steekt -volledig onderbouwd en met duidelijk uitgekomen voorspellingen- zijn nek tenminste uit.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:44 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Als dat is wat je wilt waarom dan in hemelsnaam voor de UKIP kiezen?
Die richten zich immers vooral op populistisch schreeuwen. Aan goed onderbouwen en discussie hebben ze een hekel.
Artikel 50 is ook een optie.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:46 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Dit dus. Ik zie mezelf ook niet op ChristenUnie of SGP stemmen (al hebben ze wel een paar standpunten over Europa die mij aanspreken).
Ah, een youtubefilmpje zonder tegenspraak als ultiem bewijs. Dank voor het volledig bevestigen van mijn punt.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:49 schreef El_Matador het volgende:
[..]
Ik ken je oninhoudelijke haat tegen UKIP. De speeches van Nigel Farage zijn werkelijk een verademing in het politieke landschap van volgers en andere nietszeggende figuren. Die man steekt -volledig onderbouwd en met duidelijk uitgekomen voorspellingen- zijn nek tenminste uit.
Nigel heeft weer es volkomen gelijk; stoppen nu en het niet nog erger maken dan het al is.
Zelfs jouw socialistenvriend en islamgeiler Ken Livingstone is het met "die vuyle racist!" eens.
Och wat maakt het uit. Die clubjes doen over het algemeen toch alles behalve hetgeen construcief te noemen is.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:51 schreef karton2 het volgende:
[..]
Artikel 50 is ook een optie.
Kanttekening(en):
- Klein & onbekend
- Ex-PVVer die uit de partij is gezet omdat hij dronken achter het stuur zat (en aanrijding heeft veroorzaakt?)
Wanneer ga jij eens inhoudelijk worden, 99.999?quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:55 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Ah, een youtubefilmpje zonder tegenspraak als ultiem bewijs. Dank voor het volledig bevestigen van mijn punt.
Tegen de EU, dan mag al het andere gewoon genegeerd worden, dat weet je toch? Strijden tegen een religie praat alles goed!!quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:56 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Och wat maakt het uit. Die clubjes doen over het algemeen toch alles behalve hetgeen construcief te noemen is.
En weer geen inhoudelijk antwoord, slechts een sneer naar mij toe.quote:Op donderdag 30 mei 2013 19:00 schreef 99.999 het volgende:
De EU is een religie. En dan dingen roepen over inhoudelijk reageren... Je zet jezelf weer goed voor schut.
Een Blog met mogelijke kandidaten. Ook TimmerFrans wordt genoemd, al denk ik zelf dat deze post niet naar Timmermans gaat.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:12 schreef borisz het volgende:
.......
De Sociaal-Democraten zullen huidig EP-voorizitter Martin Schulz naar voren schuiven.
Ik denk dat er zich in Engeland wel een meerderheid gaat vormen tegen de EU.quote:Op donderdag 30 mei 2013 18:49 schreef El_Matador het volgende:
Nigel heeft weer es volkomen gelijk; stoppen nu en het niet nog erger maken dan het al is.
Zelfs jouw socialistenvriend en islamgeiler Ken Livingstone is het met "die vuyle racist!" eens.
Alles wat hij zegt is gewoon waar. Hij was al succesvol voordat hij de politiek in ging.quote:Op zondag 9 juni 2013 10:45 schreef Reya het volgende:
Farage is een grap, uiteraard, alhoewel hij wel goed begrijpt dat je in de politiek erg succesvol kan zijn door je je als een clown te gedragen.
quote:Ritzen alleen als lijsttrekker Europa in
Jo Ritzen uit Heerlen wil alleen als lijsttrekker van de PvdA meedoen aan de Europese verkiezingen volgend jaar.
Ritzen zei in het L1-radioprogramma De Stemming dat het hoog tijd is dat Nederland Europa serieus gaat nemen en stopt met het sturen van minder bekwame politici. Zijn lijsttrekkerschap zou volgens hem dan voordehandliggend zijn.
Hij wil tegenwicht bieden aan anti-Europa partijen, die het in de peilingen erg goed doen.
Ritzen was onder meer minister van onderwijs en vice-president van de Wereldbank. In 2011 stopte hij als bestuursvoorzitter van de Universiteit Maastricht om beschikbaar te zijn voor de Europese verkiezingen. In september maakt hij bekend of hij meedoet.
De typische PvdA-arrogantie; "we moeten het nóg beter uitleggen". Dikke dikke kots.quote:dat Nederland Europa serieus gaat nemen en stopt met het sturen van minder bekwame politici. Zijn lijsttrekkerschap zou volgens hem dan voordehandliggend zijn.
Hij wil tegenwicht bieden aan anti-Europa partijen
Word wakker man, de enige reden dat engeland de euro niet heeft is de city of londonquote:Op zondag 9 juni 2013 16:59 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Ik denk dat er zich in Engeland wel een meerderheid gaat vormen tegen de EU.
Daar wordt wel in het belang van hun eigen volk gedacht,
Het gemak waarmee "onze" politici onze belangen verkwanselen (voor een baantje) is schokkend, het gemak waarmee bijv. even een half miljard wordt weggeven aan Europa als extra bijdrage.
Daarom zou ik het liefst ook op Farage willen stemmen, ik heb geen vertrouwen meer in Nederlandse politici.
Natuurlijk is het niet verrassend dat dat niet mag, de EU is ondemocratisch
Het zou sowieso wel treurig zijn als een politiek lijk als Ritzen opgegraven zou worden om in het EP te gaan zitten.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 03:36 schreef El_Matador het volgende:
[..]
De typische PvdA-arrogantie; "we moeten het nóg beter uitleggen". Dikke dikke kots.
Het is een veelzeggende stap van een Limburgs menneke die in zijn eigen omgeving de gevolgen van Europese roverij (jullie moeten 3% halen, maar ons 500 miljoen betalen en dan halen wij zelf die 3% nog niet) zou moeten zien.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 06:31 schreef Reya het volgende:
[..]
Het zou sowieso wel treurig zijn als een politiek lijk als Ritzen opgegraven zou worden om in het EP te gaan zitten.
Is dat dan geen Engels belang ?quote:Op dinsdag 11 juni 2013 04:00 schreef arjan1212 het volgende:
[..]
Word wakker man, de enige reden dat engeland de euro niet heeft is de city of london
twitter:jeroenvdommelen twitterde op woensdag 19-06-2013 om 17:29:56BREEK: PvdA-top wil af van alle 3 Europarlementariers. Krijgen deze maand advies zich niet kandidaat te stellen voor 2014. straks op NOS.nl reageer retweet
http://nos.nl/artikel/520125-pvda-andere-europarlementariers.htmlquote:De drie Europarlementariërs die op dit moment namens de PvdA in het Europees Parlement zitten, zijn bij de verkiezingen van volgend jaar niet meer welkom. De top van de Partij van de Arbeid wil van ze af.
Thijs Berman, Emine Bozkurt en Judith Merkies krijgen het advies zich niet meer kandidaat te stellen. Dat hebben diverse bronnen aan de NOS bevestigd. Deze maand nog volgen er gesprekken zijn met de drie, om ze ervan te overtuigen dat ze zich beter kunnen terugtrekken voor de verkiezingen van 2014.
Bronnen melden tegen de NOS dat de huidige fractieleden niet voldoen. Er is behoefte aan "vernieuwing" en de kandidaten zullen "meer zichtbaar" moeten zijn. De verkiezingen van 2014 zijn "erg belangrijk voor de PvdA".
De leden bepalen uiteindelijk wie de PvdA-lijst aanvoert. In 2009 won Berman de verkiezingen voor het lijsttrekkerschap.
Woordvoerders van de PvdA noemen het bericht dat de drie huidige Europarlementariërs niet meer welkom zijn "veel te vroeg en niet aan de orde". Ze ontkennen met klem dat de drie nu al de wacht is aangezegd.
De PvdA-campagne wordt wat partijleider Samsom betreft een andere dan in 2009. In zijn speech van 8 juni voor de PvdA-achterban zei Samsom: "Mensen willen nu geen gemijmer over het ideale Europa, ze willen dat we het falende Europa repareren". De drie Europarlementariërs werden door Samsom niet genoemd.
Ook op 8 juni, zocht oud PvdA-minister Jo Ritzen de publiciteit door aan te kondigen dat hij als lijsttrekker de Europese verkiezingen wil ingaan voor zijn partij. "Je hebt een aantal van die rattenvangers die zeggen: Als je tegen Europa bent dan gaat het beter met je. Daar maak ik me zorgen over", aldus Ritzen.
Nederland heeft 26 afgevaardigden in het Europees Parlement. Iedere vijf jaar zijn er verkiezingen. In 2009 zakte de PvdA van 7 naar 3 zetels.
Het werd tijd dat er überhaupt iets uit wordt gelegd.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 03:36 schreef El_Matador het volgende:
[..]
De typische PvdA-arrogantie; "we moeten het nóg beter uitleggen". Dikke dikke kots.
Wie zal zich daar druk om maken? Alleen maar fijn voor het kabinet, laat het tokkievolk lekker boos stoom afblazen en op SP en PVV stemmen voor Europa, gaan ze zelf lekker door met het echte werk en het land besturen...quote:Op woensdag 19 juni 2013 22:42 schreef karton2 het volgende:
[..]
Afrekenen met je regering op de verkiezingen van één of ander buitenlands parlement, heerlijk.
Vraag me af wat het gaat worden; een nog lagere opkomst of een triomf voor de EU skeptische partijen.
Dat land besturen doen ze inderdaad erg goed. Groene cijfers overal, consumenten die geld over de balk smijten en massaal nieuwe auto's, keukens en huizen kopen.quote:Op woensdag 19 juni 2013 22:48 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Wie zal zich daar druk om maken? Alleen maar fijn voor het kabinet, laat het tokkievolk lekker boos stoom afblazen en op SP en PVV stemmen voor Europa, gaan ze zelf lekker door met het echte werk en het land besturen...
Zat ik ook aan te denken, maar ik zou op dit moment erg neigen om mijn burgerplicht om te stemmen wel uit te voeren. Ik zou echter wel blanco stemmen om een signaal af te geven.quote:Op woensdag 19 juni 2013 23:36 schreef DeParo het volgende:
Waarde FOK!kers, word het niet eens tijd deze verkiezing te boycotten, en zo onze onvrede duidelijk te maken met de Europese dictatuur omdat onze 'vertegenwoordigers', tussen enorme aanhalingstekens, dat niet willen kunnen of wat dan ook?!?!
Boycotten heeft tot gevolg dat partijen die jouw visie op Europa vertegenwoordigen minder goed vertegenwoordigd zijn in het EP.quote:Op woensdag 19 juni 2013 23:36 schreef DeParo het volgende:
Waarde FOK!kers, word het niet eens tijd deze verkiezing te boycotten, en zo onze onvrede duidelijk te maken met de Europese dictatuur omdat onze 'vertegenwoordigers', tussen enorme aanhalingstekens, dat niet willen kunnen of wat dan ook?!?!
blanco stemmen dusquote:Op woensdag 19 juni 2013 23:36 schreef DeParo het volgende:
Waarde FOK!kers, word het niet eens tijd deze verkiezing te boycotten, en zo onze onvrede duidelijk te maken met de Europese dictatuur omdat onze 'vertegenwoordigers', tussen enorme aanhalingstekens, dat niet willen kunnen of wat dan ook?!?!
Dat doe ik al sinds ik stemgerechtigd ben. Ik ben zelfs een keer het stembureau in en uit gelopen om kritiek voor te zijn. Volgens mij denkt de overgrote meerderheid van de stemgerechtigden er net zo over.quote:Op woensdag 19 juni 2013 23:36 schreef DeParo het volgende:
Waarde FOK!kers, word het niet eens tijd deze verkiezing te boycotten, en zo onze onvrede duidelijk te maken met de Europese dictatuur omdat onze 'vertegenwoordigers', tussen enorme aanhalingstekens, dat niet willen kunnen of wat dan ook?!?!
kom op zeg, BNW is een deurtje verderop. Houd het hier op z'n minst een beetje serieus...quote:Op donderdag 20 juni 2013 10:49 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat heeft de EU zo voor ze geregeld zodat die partijen voor zichzelf een goede reden hebben om pro-EU te zijn.
quote:Op donderdag 20 juni 2013 10:51 schreef 99.999 het volgende:
[..]
kom op zeg, BNW is een deurtje verderop. Houd het hier op z'n minst een beetje serieus...
stemmen voor het EU parlement, is net zo zinvol als stemmen in Noord Koreaquote:Op woensdag 19 juni 2013 23:36 schreef DeParo het volgende:
Waarde FOK!kers, word het niet eens tijd deze verkiezing te boycotten, en zo onze onvrede duidelijk te maken met de Europese dictatuur omdat onze 'vertegenwoordigers', tussen enorme aanhalingstekens, dat niet willen kunnen of wat dan ook?!?!
het is het EUSSR parlementquote:
Klopt. Beter stoppen ze met al die onnodige wetgeving en gaan ze gewoon terug naar de basisdingen. Wat doet het Europees parlement wat 'gewone' vertegenwoordigers van een land niet kunnen?quote:
Wat een BS. Je mag dus alleen meedoen als je voor de EU dictatuur bent?quote:Op zaterdag 22 juni 2013 05:36 schreef Eiwitshake het volgende:
Natuurlijk moeten de deelnemende partijen wel eerst getoetst worden, over of ze de EU niet in een kwaad daglicht zetten, alvorens ze mee mogen doen...
Democratie woekert net zolang door tot ze de kleur van je onderbroek bepaald. Voor een politicus zijn er geen 'basisdingen'.quote:Op donderdag 20 juni 2013 23:41 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
[..]
Klopt. Beter stoppen ze met al die onnodige wetgeving en gaan ze gewoon terug naar de basisdingen. Wat doet het Europees parlement wat 'gewone' vertegenwoordigers van een land niet kunnen?
Behalve miljoenen aan salariskosten opslurpen dan.
Ik denk dat WS de spijker op de kop sloeg.quote:Op donderdag 20 juni 2013 10:51 schreef 99.999 het volgende:
[..]
kom op zeg, BNW is een deurtje verderop. Houd het hier op z'n minst een beetje serieus...
quote:Op donderdag 20 juni 2013 10:49 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat doe ik al sinds ik stemgerechtigd ben. Ik ben zelfs een keer het stembureau in en uit gelopen om kritiek voor te zijn. Volgens mij denkt de overgrote meerderheid van de stemgerechtigden er net zo over.
Het probleem zijn de mensen die het signaal afgeven dat ze wel gezellig meedoen met deze schijndemocratische vertoning door braaf te gaan stemmen. De politici zal het gebrek aan legitimiteit natuurlijk niets interesseren. Zolang de zetels verdeeld worden naar rato van de uitgebrachte stemmen ipv naar rato van de stemgerechtigden hebben de partijen weer (zeer goedbetaalde) plekken voor hun mensen. Dat heeft de EU zo voor ze geregeld zodat die partijen voor zichzelf een goede reden hebben om pro-EU te zijn.
Was het maar bullshit dit soort smerige plannetjes verzinnen ze daar in Brussel wel. Gelukkig is er hevig verzet tegen.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 07:08 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Wat een BS. Je mag dus alleen meedoen als je voor de EU dictatuur bent?
NOSquote:Zeven CDA'ers hebben zich gemeld om lijsttrekker te worden voor de christen-democraten voor de Europese Parlementsverkiezingen van volgend jaar. Vandaag sloot de aanmeldingstermijn.
Drie van de zeven zijn bekend: het zijn de Europarlementariërs Wim van de Camp, Esther de Lange en Lambert van Nistelrooij. Wie de andere vier zijn maakte het partijbestuur niet bekend. Er is een selectiecommissie onder leiding van oud-staatssecretaris Yvonne van Rooij. Deze commissie toetst of de kandidaten aan de profielschets voldoen.
Het partijbestuur beslist op 4 oktober welke kandidaten overblijven voor de race om het lijsttrekkerschap. De overgebleven kandidaten zullen dan een campagne gaan voeren, waarna de CDA-leden hun stem kunnen uitbrengen. Het is de eerste keer dat er een CDA-ledenraadpleging komt voor de lijsttrekker van de Europese Parlementsverkiezingen.
Dat was in de USSR ook zoquote:Op zaterdag 22 juni 2013 07:08 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Wat een BS. Je mag dus alleen meedoen als je voor de EU dictatuur bent?
Bio van Joop.nlquote:Robbert Baruch is Manager Public Affairs bij Buma/Stemra. Hij is op 12 oktober 1967 in Amsterdam geboren. Hij studeerde Politicologie (Politieke Filosofie) en Bestuurskunde in Leiden en Theologie in Amsterdam en Jeruzalem. Zijn studie politicologie rondde hij af met een scriptie over Vondel's Palamedes en de 17e-eeuwse Nederlandse politieke filosofie. Na zijn studie werkte hij achtereenvolgens als communicatiestrateeg bij een internationaal reclamebureau, communicatiemanager bij de ING Groep, bestuursadviseur, wethouder van de Rotterdamse deelgemeente Feijenoord en lobbyist voor het Verbond van Verzekeraars in Den Haag.
Dat soort mensen wordt geen politicus.quote:Op dinsdag 16 juli 2013 20:48 schreef DeParo het volgende:
Allemaal baantjesjagers waar nog nooit iemand van heeft gehoord, dat soort mensen moet je niet willen, alleen sterke figuren die durven te zeggen waar het mis is, oog hebben voor oplossingen, maar wel hun mond durven open te trekken.
Als pvda en vvd de gemeenteraadsverkiezingen ook verliezen, krijg je onrust in de partijen.. en valt het kabinetquote:Op woensdag 19 juni 2013 22:48 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Wie zal zich daar druk om maken? Alleen maar fijn voor het kabinet, laat het tokkievolk lekker boos stoom afblazen en op SP en PVV stemmen voor Europa, gaan ze zelf lekker door met het echte werk en het land besturen...
Zijn site is live http://www.baruch2014.nl/quote:Op zaterdag 31 augustus 2013 17:15 schreef borisz het volgende:
Robbert Baruch gaat zich dinsdag officieel kandidaat stellen voor het lijsttrekkerschap van de PVDA.
[..]
Bio van Joop.nl
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)ekers-europese-unie/quote:De VVD wil dat de buitengrenzen van de Europese Unie veel strenger worden beveiligd. Wie het Schengengebied binnen wil, moet voortaan zijn vingerafdruk achterlaten, staat in het vandaag gepresenteerde conceptverkiezingsprogramma 'Europa waar nodig' van de liberalen voor de Europese verkiezingen van volgend jaar.
Aan de buitengrenzen van het gebied waar vrij reizen is toegestaan moet een 'sluitend en eenduidig Europees grensregistratiesysteem met vingerafdrukken komen', staat in het programma. "Zodat duidelijk is wie wanneer en onder welke naam binnenkomt en vertrekt." Deze maatregel voorkomt illegaliteit, oneigenlijk gebruik van asielprocedures en zorgt ervoor dat mensensmokkel minder loont, denken de liberalen.
Door een 'slimme inzet van techniek' hoeft dat niet tot lange rijen aan de buitengrenzen te leiden. Lidstaten die hun grenscontroles voor langere tijd niet op orde hebben, moeten bovendien tijdelijk uit de Schengenzone kunnen worden gezet. Daarnaast moet Nederland altijd zelf kunnen besluiten om tijdelijk opnieuw grenscontroles in te voeren, als daar aanleiding toe wordt gezien.
'MINDER BRUSSEL'
Het verkiezingsprogramma ademt verder de geest van 'minder Brussel', zoals dat de afgelopen jaren ook steevast werd verwoord door de partijleider, premier Mark Rutte (VVD). De Europese Unie moet zich concentreren op haar kerntaken, waarbij het bevorderen van economische groei vooropstaat. De VVD is voor minder EU-bemoeienis in het leven van alledag. Europese instituties, adviescomités en agentschappen die volgens de VVD "geen meerwaarde" hebben moeten worden afgeschaft.
De VVD wil wel een versterkt toezicht op banken en financiële instellingen. Lidstaten die te weinig hervormingen doorvoeren, moeten de eurozone volgens de VVD verlaten. Tegelijkertijd verzet de VVD zich tegen de uitgifte van Europese obligaties en mag Brussel zich niet bemoeien met het Nederlandse pensioenstelsel.
Verder verzet de VVD zich tegen een lidmaatschap voor Turkije en Oekraïne.
VOLGEND JAAR VERKIEZINGEN VOOR EUROPEES PARLEMENT
De verkiezingen voor het Europees Parlement worden op 22 mei 2014 gehouden. De lijsttrekker is Hans van Baalen. Hij is sinds 2009 aanvoerder van de VVD in Brussel. Daarvoor was hij Kamerlid namens zijn partij.
http://www.nieuws.nl/alge(...)ker-voor-PvdA-wordenquote:Europarlementariër Judith Merkies is kandidaat om namens de PvdA lijstrekker te worden bij de komende Europese verkiezingen. Vrijdag maakte ze bekend dat ze het wil opnemen tegen Robbert Baruch, die zich eerder deze maand kandidaat stelde.
Merkies zit sinds 2009 in het Europees Parlement. Ze kwam dankzij voorkeurstemmen in Brussel terecht. Op haar website zegt ze zich hard te willen maken voor Europese afspraken voor eerlijk loon. Ze is een tegenstander van schaliegas en wil dat er een einde komt aan de maandelijkse verhuizing van het Europarlement van Brussel naar Straatsburg.
Tot 1 oktober kunnen PvdA'ers zich kandideren voor het lijsttrekkerschap. Oud-minister Jo Ritzen gaf aanvankelijk aan interesse te hebben maar besloot zich onlangs toch niet kandidaat te stellen. Huidig fractievoorzitter van de PvdA in het Europees Parlement Thijs Berman beraadt zich nog op zijn eventuele kandidatuur.
Interessant artikel. Blijkbaar is de SGP nu ook welkom in de conservatieve fractie, na opheffing van verbod om vrouwen kandidaat te stellen. Dat was in 2009 de reden voor de Britse Conservatieven (veruit de grootste partij in de ECR) om de SGP de toegang te ontzeggen, maar de ChristenUnie wel toe te laten. En dat was weer de belangrijkste reden om de samenwerking op te zeggen.quote:Op maandag 23 september 2013 14:52 schreef borisz het volgende:
En CU/SGP gaan zeer wrs toch weer één lijst vormen
http://www.refdag.nl/nieu(...)oor_de_hand_1_770342
Thijs Berman ziet er dus vanaf.quote:Op maandag 23 september 2013 14:52 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.nieuws.nl/alge(...)ker-voor-PvdA-worden
quote:Op maandag 23 september 2013 14:52 schreef borisz het volgende:
Vanavond weten we ook welke CDA'ers de lijst willen aanvoeren.
http://nos.nl/artikel/554573-cda-2-kandidaatlijsttrekkers-ep.htmlquote:CDA: 2 kandidaat-lijsttrekkers EP
Het CDA heeft twee kandidaten voor het lijsttrekkerschap bij de Europese verkiezingen van mei volgend jaar. De kandidaten zijn Wim van de Camp en Esther de Lange.
Wim van de Camp zit sinds 2009 in het Europees Parlement. Hij is daar de leider van de huidige CDA-delegatie. Esther de Lange zit sinds 2007 in het EP en is daar vice-voorzitter van de CDA-delegatie.
De twee kandidaten voeren de komende weken in het land campagne. Vanaf volgende maand gaan ze op verschillende CDA-bijeenkomsten met elkaar in debat.
Daarnaast zou een niet gezamelijke deelname voor beide partijen kunnen betekenen dat ze buiten de boot vallen.quote:Op maandag 23 september 2013 16:16 schreef freako het volgende:
[..]
Interessant artikel. Blijkbaar is de SGP nu ook welkom in de conservatieve fractie, na opheffing van verbod om vrouwen kandidaat te stellen. Dat was in 2009 de reden voor de Britse Conservatieven (veruit de grootste partij in de ECR) om de SGP de toegang te ontzeggen, maar de ChristenUnie wel toe te laten. En dat was weer de belangrijkste reden om de samenwerking op te zeggen.
Ook dat. Er geldt een kiesdrempel van 1/26e * kiesdeler = ~3,85%. CU/SGP kwam op 6,8% uit in 2009. Al zullen beide partijen liever een kansloze afzonderlijke lijst indienen dan tegen heug en meug een gezamenlijke lijst. Zo principieel zijn ze wel.quote:Op woensdag 25 september 2013 09:27 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Daarnaast zou een niet gezamelijke deelname voor beide partijen kunnen betekenen dat ze buiten de boot vallen.
Hmm, dit is niet helemaal goed: "Er geldt een kiesdrempel van 1/26e * kiesdeler = ~3,85%" moet zijn: Er geldt een kiesdrempel ter hoogste van de kiesdeler: 1/26 * aantal geldige stemmen = ~3,85%quote:Op woensdag 25 september 2013 10:25 schreef freako het volgende:
[..]
Ook dat. Er geldt een kiesdrempel van 1/26e * kiesdeler = ~3,85%. CU/SGP kwam op 6,8% uit in 2009. Al zullen beide partijen liever een kansloze afzonderlijke lijst indienen dan tegen heug en meug een gezamenlijke lijst. Zo principieel zijn ze wel.
Won met 66,9 tegen 31,4 van Marije Cornelissenquote:Op vrijdag 27 september 2013 15:34 schreef Nothingwoman het volgende:
Inmiddels is de lijsttrekker van GroenLinks voor de EP-verkiezingen bekend: Bas Eickhout.
Heel blij mee!
En 2% had geen mening?quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:41 schreef borisz het volgende:
[..]
Won met 66,9 tegen 31,4 van Marije Cornelissen
Ja, redelijk overtuigend dus. De opkomst was wel te laag (moest 30% van de leden zijn en was rond 23%), maar Marije heeft zich teruggetrokken. Het GL congres in december moet het nog officieel bekrachtigen, maar gezien Bas Eickhout de enige kandidaat is lijkt me dat niet te missen.quote:Op vrijdag 27 september 2013 15:41 schreef borisz het volgende:
[..]
Won met 66,9 tegen 31,4 van Marije Cornelissen
quote:Op maandag 22 april 2013 14:39 schreef Weltschmerz het volgende:
Kan de TT even gewijzigd worden in "Verkiezingen onbenullig hoekje van het Europees parlement 2014"?
Dit wekt de indruk dat we daadwerkelijk voor het EP zouden kunnen stemmen.
Je hebt er ook twee vanquote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:20 schreef Kaas- het volgende:
Bijzondere overstap, dan denk je ineens wel héél anders over maatschappelijke aangelegenheden. Of zal het uit baanzekerheid zijn?
Dacht trouwens dat Toine Manders tegenwoordig van de Libertarische Partij was.
Ha-haquote:Op donderdag 17 oktober 2013 12:15 schreef borisz het volgende:
Toine Manders (inmiddels ex-VVD) wordt de lijsttrekker van 50+.
http://nos.nl/tekst/563503-vvder-manders-lijsttrekker-50plus.html
Manders werd door de VVD bij het oud vuil gezet. Dit is de manier voor hem om in het EU parlement te blijven.quote:Op donderdag 17 oktober 2013 15:20 schreef Kaas- het volgende:
Bijzondere overstap, dan denk je ineens wel héél anders over maatschappelijke aangelegenheden. Of zal het uit baanzekerheid zijn?
Dacht trouwens dat Toine Manders tegenwoordig van de Libertarische Partij was.
Eerlijk gezegd hoop ik dan stiekem dat hij bij de verkiezingen niet zal worden beloond voor zijn complete gebrek aan politieke integriteit.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 20:16 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Manders werd door de VVD bij het oud vuil gezet. Dit is de manier voor hem om in het EU parlement te blijven.
Voor 50+ niet onaantrekkelijk aangezien Manders in Brabant wel een stemmentrekker is.
Nee, na het bekend worden van zijn RFID lobbypraktijken voor NXP mag ie van mij ook opbokkenquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:42 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd hoop ik dan stiekem dat hij bij de verkiezingen niet zal worden beloond voor zijn complete gebrek aan politieke integriteit.
Tja, dan moet 50+ extra gaan rommelen, anders is hij verzekerd van inkomen tot aan zijn pensioenquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:42 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd hoop ik dan stiekem dat hij bij de verkiezingen niet zal worden beloond voor zijn complete gebrek aan politieke integriteit.
Kan je misschien kort toelichten waar je op doelt? Alle links van Google leiden naar GeenStijl en ik begrijp echt niets van hun berichten.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 21:44 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Nee, na het bekend worden van zijn RFID lobbypraktijken voor NXP mag ie van mij ook opbokken
DDS is er iets meer helder overquote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:45 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Kan je misschien kort toelichten waar je op doelt? Alle links van Google leiden naar GeenStijl en ik begrijp echt niets van hun berichten.Klinkt in ieder geval alsof er idd meer stront aan de knikker is dan ik zelf al dacht.
Ik denk dat 50+ een flinke zak geld mee kan krijgen van NXP voor de campagne.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:10 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Tja, dan moet 50+ extra gaan rommelen, anders is hij verzekerd van inkomen tot aan zijn pensioen.
De fractie waar je eigen partij in zit zal er meer voor opstrijken.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:56 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Ik denk dat 50+ een flinke zak geld mee kan krijgen van NXP voor de campagne.
Ah, bedankt. Wel een frisse boy die Manders zo te zien.quote:Op dinsdag 22 oktober 2013 23:55 schreef Hexagon het volgende:
[..]
DDS is er iets meer helder over
http://www.dagelijksestan(...)t-eu-tot-big-brother
Polen heeft 38 miljoen inwoners, veel meer dan het dubbele van Nederland. Eigenlijk worden wij dus juist gematst - de stem van een Nederlander telt zwaarder dan de stem van een Pool.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 17:51 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
Ik blijf het raar vinden dat Polen dubbel zoveel invloed heeft als Nederland. Nederland is een centrumland, Polen periferie.
Het kantelpunt ligt net zo'n beetje bij Nederland (en Roemenië). Het aantal inwoners per Europarlementariër is voor ons net iets minder dan het Europees gemiddelde. Voor de grote landen ligt het behoorlijk hoger, voor de kleine landen behoorlijk lager.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 18:51 schreef Igen het volgende:
[..]
Polen heeft 38 miljoen inwoners, veel meer dan het dubbele van Nederland. Eigenlijk worden wij dus juist gematst - de stem van een Nederlander telt zwaarder dan de stem van een Pool.
Misschien was Merkies niet de beste maar volgens mij was het toch ook niet zo'n drama dat er dit soort maatregelen nodig zijn.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 17:07 schreef Nothingwoman het volgende:
Mwa, waarom zou je disfunctioneren niet mogen benoemen? Samenwerken in het EP is imo wel heel belangrijk. Dus wat mij betreft kun je daar wel uitspraken over doen. Maar, ik denk niet dat de partijvoorzitter daar nou de aangewezen persoon voor is. Dus dat had wel beter gekund ja. Overigens is de PvdA in het EP sowieso maar een rommel (Thijs Berman bijv werd totaaal niet gedragen door z'n achterban).
Ja, maar Nederland is van veel groter belang voor de EU dan Polen. Lijkt me dat dat toch ook wel een rol speelt? In 2009 was het BBP van Nederland meer dan 4x zo hoog als dat van Polen.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 18:51 schreef Igen het volgende:
[..]
Polen heeft 38 miljoen inwoners, veel meer dan het dubbele van Nederland. Eigenlijk worden wij dus juist gematst - de stem van een Nederlander telt zwaarder dan de stem van een Pool.
Een kiesstelsel dat bepaalde groepen kiezers matst vanwege nationaliteit, dat klinkt weer lekker democratisch en Europees.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 18:51 schreef Igen het volgende:
[..]
Polen heeft 38 miljoen inwoners, veel meer dan het dubbele van Nederland. Eigenlijk worden wij dus juist gematst - de stem van een Nederlander telt zwaarder dan de stem van een Pool.
Vroeger hadden we in Nederland zoiets: het censuskiesrecht, waarbij je alleen mocht stemmen als je genoeg belasting betaalde. Maar daar zijn we al heel lang geleden mee gestopt omdat het niet bepaald democratisch is.quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:02 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
[..]
Ja, maar Nederland is van veel groter belang voor de EU dan Polen. Lijkt me dat dat toch ook wel een rol speelt? In 2009 was het BBP van Nederland meer dan 4x zo hoog als dat van Polen.
Een land dat meer invloed heeft omdat het meer inwoners heeft is ook niet democratisch.quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:25 schreef Igen het volgende:
[..]
Vroeger hadden we in Nederland zoiets: het censuskiesrecht, waarbij je alleen mocht stemmen als je genoeg belasting betaalde. Maar daar zijn we al heel lang geleden mee gestopt omdat het niet bepaald democratisch is.
Dat is ook het ongeluk van de euroquote:Op zondag 27 oktober 2013 13:26 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
De EU is niet te vergelijken met een land.
Aha, het zou dus wel democratisch zijn om Cyprus en Luxemburg evenveel invloed te geven als Duitsland en Frankrijk ondanks veel kleinere bijdrage en verantwoordelijkheid?quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:26 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
[..]
Een land dat meer invloed heeft omdat het meer inwoners heeft is ook niet democratisch.
De EU is niet te vergelijken met een land.
Europarlementariërs stemmen niet per land. Het aantal zetels voor een kiesdistrict relateren aan het aantal inwoners van dat district lijkt me best zinvol.quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:26 schreef Guus_Geluk7 het volgende:
[..]
Een land dat meer invloed heeft omdat het meer inwoners heeft is ook niet democratisch.
Maar wel eerlijk. Een beetje raar om aan de kalkoen te vragen wat we gaan eten met het kerstdiner. Dat is wel wat er nu gebeurt. Onrendabelen die gewoon mogen stemmen om het geld van een ander af te pakken en aan hen te laten geven terwijl het in eerste plaats al onredelijk is dat je mag stemmen als je niets bijdraagt aan een maatschappij.quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:25 schreef Igen het volgende:
[..]
Vroeger hadden we in Nederland zoiets: het censuskiesrecht, waarbij je alleen mocht stemmen als je genoeg belasting betaalde. Maar daar zijn we al heel lang geleden mee gestopt omdat het niet bepaald democratisch is.
quote:Op vrijdag 25 oktober 2013 22:29 schreef Hexagon het volgende:
Tamelijk genante vertoning van Spekman
http://politiek.theposton(...)ropees-lijsttrekker/
Judith Merkies de nieuwe Tofik Dibi
Hoe kan die adviescommissie (let wel: advies over wie wel/niet geschikt is als lijsttrekker) nou onder leiding van Job Cohen staan of all people?!quote:“De adviescommissie onder leiding van Job Cohen heeft op grond van functioneringsgesprekken, rapportages van bemiddeling en eigen gesprekken geconcludeerd dat Judith op het gebied van samenwerking niet voldoet aan de profielschets.”
Dat zeg ik niet. Ik verbaas me er alleen over dat het economisch aspect geen rol speelt bij de verdeling van de zetels.quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:34 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Aha, het zou dus wel democratisch zijn om Cyprus en Luxemburg evenveel invloed te geven als Duitsland en Frankrijk ondanks veel kleinere bijdrage en verantwoordelijkheid?
Het partijbestuur verbiedt het haar overigens toch ook niet? Ze geeft enkel een advies niet op haar te stemmen, wat D66'ers momenteel impliciet ook doen met hun endorsements.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 20:23 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Misschien was Merkies niet de beste maar volgens mij was het toch ook niet zo'n drama dat er dit soort maatregelen nodig zijn.
De leden kunnen m.i. wel bepalen of ze met haar verder willen of niet.
Nee, ze is door het partijbestuur niet toegelaten tot de lijsttrekkersverkiezing.quote:Op zondag 27 oktober 2013 13:54 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Het partijbestuur verbiedt het haar overigens toch ook niet? Ze geeft enkel een advies niet op haar te stemmen, wat D66'ers momenteel impliciet ook doen met hun endorsements.
Jeetje, is nog erger dan destijds bij GroenLinks dus. Rare jongens, die linksen. Zo lekker paternalistisch weer.quote:Op zondag 27 oktober 2013 14:11 schreef freako het volgende:
[..]
Nee, ze is door het partijbestuur niet toegelaten tot de lijsttrekkersverkiezing.
http://www.pvda.nl/berich(...)uropese+verkiezingen
Maar vaak is het voor leden onduidelijk hoe onderlinge verhoudingen zijn binnen een fractie. En goede onderlinge verhoudingen zijn erg belangrijk om politiek werk te effectueren in het EP. Blijft absoluut lastig hoe je dit soort dingen dan wel of juist niet moet aanpakken.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 20:23 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Misschien was Merkies niet de beste maar volgens mij was het toch ook niet zo'n drama dat er dit soort maatregelen nodig zijn.
De leden kunnen m.i. wel bepalen of ze met haar verder willen of niet.
http://www.europa-nu.nl/i(...)_op?ctx=vh6ukzb3nnt0quote:Het kabinet ziet geen mogelijkheid om de uitslagenavond van de verkiezingen voor het Europees Parlement volgend jaar te vervroegen. In Nederland vinden deze verkiezingen op donderdag 22 mei plaats, maar de resultaten mogen pas op de zondag daarna bekend gemaakt worden. Pas dan zijn de verkiezingen in alle EU-landen achter de rug. ,,Dat is Europees zo bepaald en wij voegen ons daarnaar'', zei minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) dinsdag in de Tweede Kamer.
Plasterk gaf toe dat het kabinet het liever anders had gezien, maar het kreeg hiervoor in Brussel geen steun. De minister reageerde op kritiek van PVV en ChristenUnie, die willen dat het kabinet de zaak opnieuw aankaart in de EU.
Volgens Plasterk kunnen er op de Nederlandse verkiezingsavond wel al exitpolls gepubliceerd worden. Op basis van de te verwachten uitslag kunnen lijsttrekkers en partijleiders ook met elkaar in debat.
Exit polls zijn redelijk betrouwbaar gebleken bij vorige verkiezingen, die kunnen ze moeilijk gaan verbiedenquote:Op dinsdag 5 november 2013 18:00 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.europa-nu.nl/i(...)_op?ctx=vh6ukzb3nnt0
Kortom we gaan wel op donderdag stemmen, maar de echte uitslag weten we pas op zondag.
Er zal dan weliswaar geen centrale verkiezingsuitslag worden gepubliceerd, maar gaan gemeenten zich daar ook zonder meer aan houden?quote:Op dinsdag 5 november 2013 18:00 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.europa-nu.nl/i(...)_op?ctx=vh6ukzb3nnt0
Kortom we gaan wel op donderdag stemmen, maar de echte uitslag weten we pas op zondag.
Waarom zouden we het op zondag moeten houden, wat is er mis met de gebruikelijk woensdag en in dit geval de donderdag?quote:Op dinsdag 5 november 2013 18:20 schreef Igen het volgende:
Waarom doen wij de verkiezingen niet op zondag? Is toch hartstikke achterlijk dat dat vanwege de zondagsrust niet zou mogen, terwijl zo'n beetje alle andere landen, ook landen die veel strenger gelovig zijn dan wij, juist altijd alle verkiezingen op zondag houden.
Ach we hebben ook de raadsverkiezingen volgend jaar, die zijn leukerquote:Op dinsdag 5 november 2013 18:19 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Exit polls zijn redelijk betrouwbaar gebleken bij vorige verkiezingen, die kunnen ze moeilijk gaan verbieden
Verder wel jammer, verkiezingsavonden zijn altijd leuk
Wat er mis mee is dat blijkt toch uit Borisz' post? Zo'n beetje alle andere landen hebben de verkiezingen op zondag en om de verkiezingen eerlijk te laten verlopen mogen wij de resultaten voor die tijd dus ook niet bekend maken.quote:Op dinsdag 5 november 2013 18:24 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Waarom zouden we het op zondag moeten houden, wat is er mis met de gebruikelijk woensdag en in dit geval de donderdag?
Dat was vorige keer volgens mij ook het geval, toen waren ze er in Brussel niet echt blij meequote:Op dinsdag 5 november 2013 18:21 schreef Reya het volgende:
[..]
Er zal dan weliswaar geen centrale verkiezingsuitslag worden gepubliceerd, maar gaan gemeenten zich daar ook zonder meer aan houden?
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament_election,_2009_(Netherlands)#Resultsquote:According to the European Commission, the publication of national results prior to Sunday evening is illegal. However, all the municipalities in the Netherlands published the results on Thursday, so the media was able to give an almost complete national result, only minus votes cast abroad.[8] The complete and official result were published the June 11, 2009.[9] The same happened after the elections in 2004.[10]
Wat er mis mee is, is dat veel andere landen het anders doen... ah, okquote:Op dinsdag 5 november 2013 18:27 schreef Igen het volgende:
[..]
Wat er mis mee is dat blijkt toch uit Borisz' post? Zo'n beetje alle andere landen hebben de verkiezingen op zondag en om de verkiezingen eerlijk te laten verlopen mogen wij de resultaten voor die tijd dus ook niet bekend maken.
Ik vind het ook onzin om daar moeilijk over te doen.quote:Op dinsdag 5 november 2013 18:27 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Dat was vorige keer volgens mij ook het geval, toen waren ze er in Brussel niet echt blij mee
Even gechecked:
[..]
http://en.wikipedia.org/wiki/European_Parliament_election,_2009_(Netherlands)#Results
Het heeft tot gevolg dat wij niet op de verkiezingsdag zelf 's avonds aan de tv gekluisterd kunnen zitten terwijl langzaam de resultaten per gemeente binnen komen sijpelen. En dat is een zéér serieus probleem.quote:Op dinsdag 5 november 2013 18:29 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Wat er mis mee is, is dat veel andere landen het anders doen... ah, ok![]()
Dat we de resultaten niet voor zondag naar buiten mogen brengen staat los van op welke dag we mogen kiezen, de EU heeft zelf de mogelijkheid gegeven om dat op verschillende dagen te doen (waar naast Nederland ook andere landen gebruik van maken). Wij houden alle verkiezingen gewoon doordeweeks, niks mis mee lijkt me, ook al doen veel landen dat anders.
In maart is de Biddag voor Gewas en Arbeid. Geen Dankdag, het moet eerst nog gaan groeien.quote:Op dinsdag 5 november 2013 18:41 schreef borisz het volgende:
Bij ons verhuizen verkiezingen omdat het Dankdag van Gewas en Arbeid is.
Of in dit geval is GR14 verplaatst omdat men nog in coma ligt of net uit coma ontwaakt.
Ach ja. Amenquote:Op donderdag 7 november 2013 14:53 schreef freako het volgende:
[..]
In maart is de Biddag voor Gewas en Arbeid. Geen Dankdag, het moet eerst nog gaan groeien..
quote:http://politiek.theposton(...)oord-judith-merkies/
Zo pleegt de PvdA karaktermoord op Judith Merkies
Opeens was er groot nieuws: PvdA-Europarlementariër Judith Merkies is een fraudeur! Merkies ontving 84.000 euro te veel aan vergoedingen. Merkies woont in Brussel en had deze gelden volgens de PvdA-regels nooit mogen ontvangen. Ze heeft ze wel terugbetaald. De PvdA blijkt de perfecte karaktermoord te hebben gepleegd op haar eigen Europarlementariër. Als dank voor al haar harde werk?
De oplettende lezer ziet meteen dat iets mis is met het nieuws over Merkies. Het bericht suggereert fraude, maar meldt ook dat Merkies het te veel ontvangen geld al heeft terugbetaald. In sommige berichten komt dit zelfs vrij uitgebreid aan de orde, al suggereren de titels iets anders. De PvdA-commissie die de vergoedingen controleert, zegt dat Merkies volgens de regels handelde.
Er was dus geen nieuws over Merkies. Zij heeft niets verkeerd gedaan. Dat dit nieuws toch de media haalde is dan ook raar. Er is veel nieuws te halen in Brussel, maar meestal is dat geen reden het te verslaan. Journalisten hebben te weinig mankracht om zaken uit te zoeken of vinden Europa te onbelangrijk. Waarom haalde deze zaak het nieuws wel?
Off-the-record praten
In Den Haag bestaat de zogeheten Nieuwspoort-code. Dit houdt in dat journalisten, politici en anderen off-the-record nieuwtjes met elkaar uitwisselen. Deze nieuwtjes mogen zogenaamd niet gebruikt worden in de berichtgeving, maar dat gebeurt wel. Er is maar één praktische eis: de bron mag niet worden genoemd. Dit is een recept voor schijnheiligheid en hufterigheid. Je kunt rustig in Den Haag je collega’s beschadigen of verklikken, want je naam komt toch niet in de krant.
Dit is precies wat er gebeurde bij het nieuws over Judith Merkies. Dit was een interne partijzaak die eigenlijk ook al intern was afgedaan omdat er niets aan de hand was. Er was niets te melden, maar toch kwam het naar buiten. Nergens stond hoe journalisten aan hun informatie waren gekomen. Zonder aanwijzingen van derden had dit nieuwsbericht de media nooit gehaald. Buiten de PvdA wist niemand van deze kwestie en dus is dit vanuit de PvdA gelekt.
Wie deed dat? De PvdA-voorlichters weten het niet, maar er zijn twee opties.
Optie 1: De Euro-fractie
De PvdA-fractie in het Europees Parlement wordt geplaagd door verdeeldheid. Dat is geen geheim: het is zelfs Europarlementariërs van andere partijen opgevallen en het staat inmiddels ook op de website van de PvdA zelf.
Merkies had zich gekandideerd voor het lijsttrekkerschap, terwijl alle PvdA-Europarlementariërs onder druk stonden om te vertrekken. Zij zijn allemaal op de hoogte van de regels rond vergoedingen en kunnen weten dat er bij Merkies een – inmiddels opgeloste – kwestie speelde. Wat is er logischer om je collega een trap na te geven en ervoor te zorgen dat ze vlak voor haar lijsttrekkerscampagne negatief in het nieuws komt? Zo weet je zeker dat haar campagne strandt. De andere PvdA-Europarlementariërs hadden daar alleen – behalve wrok – geen belang bij.
Optie 2: Het partijbestuur
De partijtop wil van de huidige Europarlementariërs af, inclusief Merkies. Er was echter een probleem: Merkies kandideerde zichzelf als lijsttrekker. Zij was de enige kandidaat met ervaring in het Europees Parlement en mede daardoor kansrijk. De PvdA had een reden nodig om Merkies te kunnen afwijzen. Dat was uiterst problematisch, want de PvdA geeft zelf toe dat Merkies goede resultaten boekte. Er was dus een ander feit nodig om te laten zien dat Merkies ongeschikt was.
Hier verschijnt ‘opeens’ het verhaal over de vergoedingen van Merkies. Door het nieuws over de vergoeding te lekken kon de indruk ontstaan dat Merkies geen geschikte kandidaat was, al had ze geheel volgens de PvdA-regels gehandeld. Wat was er logischer voor het partijbestuur om een nieuw feit op te rakelen waardoor men Merkies alsnog opzij kon zetten? Dat dit feit eigenlijk non-informatie was maakte daarbij niet uit. Er was alleen nog een journalist nodig die het wilde opschrijven.
Onduidelijkheid alom
Die kwam er. Nederlandse journalisten schrijven normaliter nauwelijks over Europese kwesties: het is extreem moeilijk voor Europarlementariërs en hun persvoorlichters om publiciteit te krijgen. Dat lukt zeker niet met een zaak over vergoedingen waarmee niets mis was. Gelukkig voor de PvdA lopen er in politiek Den Haag tientallen journalisten rond die zich op een dergelijke roddel willen storten in de hoop een scoop te vinden. En zij hanteren allemaal de Nieuwspoort-code.
Kennelijk hebben de leden van de PvdA massaal geklaagd, want Hans Spekman kwam deze week met een nieuwe verklaring. Waar het eerst ging om de discussie over Merkies’ vergoeding en de onderlinge samenwerking, nu is het tweede punt doorslaggevend. Dit laat onverlet dat Spekman blijft suggereren dat Merkies niet goed met de vergoedingen omging, terwijl zijn eigen PvdA-commissie dat ontkent. Wat Spekman precies bedoelt is duister.
Niet zo gek dus dat Spekman en de zijnen nu meer nadruk leggen op de gebrekkige samenwerking. Maar ook dit klopt niet. De PvdA vindt zelf dat Merkies ‘goede resultaten’ boekte. In het Europees Parlement kun je alleen door onderhandelen en compromissen sluiten tot resultaat komen. Kan Merkies echt niet samenwerken? Wellicht maakte ze ruzie met de andere PvdA-ers, maar ze werkte zeker wel goed samen met honderden anderen. Wat Spekman op dit terrein anders had gewild is wederom niet duidelijk.
De PvdA wilde gewoon van Merkies af en regelde dat eventjes met de NOS. De kandidaat-Europarlementariërs van de PvdA zijn gewaarschuwd.
Hoop dat het waar is, want alleen al de gedachte dat iemand die zulke (s)linkse achterbakse machtspolitiek voert er vervolgens als volgt uitziet is gewoon té grappig:quote:Op vrijdag 8 november 2013 15:53 schreef Hexagon het volgende:
Het lijkt erop dat Hans Spekman Judith Merkies bewust heeft lopen beschadigen om ban haar af te komen.
[..]
Toch wel erg triest dat het zo gaat.quote:Op vrijdag 8 november 2013 16:03 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Hoop dat het waar is, want alleen al de gedachte dat iemand die zulke (s)linkse achterbakse machtspolitiek voert er vervolgens als volgt uitziet is gewoon té grappig:
[ afbeelding ]
Als het überhaupt zo is. Ik ben ervan overtuigd dat het vaak op een dergelijke wijze gaat, maar in dit specifieke geval is het natuurlijk allemaal maar speculatie van de auteur. Neemt niet weg dat het inderdaad niet bepaald chique zou zijn van Don Speknek.quote:Op vrijdag 8 november 2013 16:11 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Toch wel erg triest dat het zo gaat.
Want?quote:Op maandag 11 november 2013 23:53 schreef Igen het volgende:
De meeste Engelsen kunnen trouwens ook niet op Farage zelf stemmen.
Want Engeland is ook weer opgedeeld in een aantal kiesdistricten. De UKIP doet volgens mij in allemaal mee, maar alleen in het district Zuidoost-Engeland (waar Londen trouwens niet bij hoort) kan je op Farage zelf stemmen.quote:
Die komt alleen niet in het Europees Parlementquote:Op dinsdag 12 november 2013 07:18 schreef michaelmoore het volgende:
de enige kans om tegen deze ridicule EUSSR unie te stemmen is op wilders
Nee, dubbelmandaten zijn in het Verdrag van Nice onmogelijk gemaakt.quote:Op dinsdag 12 november 2013 10:40 schreef Hexagon het volgende:
Volgens mij kun je toch in beide parlementen plaatsnemen (los van de vraag of je dan nog kan functioneren)
Je stemt graag voor de fractie van FN en VB?quote:Op dinsdag 12 november 2013 10:24 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Die komt alleen niet in het Europees ParlementMaar ik ga waarschijnlijk wel PVV stemmen bij deze verkiezingen, maar dan bewust niet op Wilders (aangezien die zijn zetel toch niet in gaat nemen).
Met alle genoegen.quote:Op dinsdag 12 november 2013 11:51 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Je stemt graag voor de fractie van FN en VB?
En Judith Merkies-gate gaat verderquote:Op vrijdag 8 november 2013 15:53 schreef Hexagon het volgende:
Het lijkt erop dat Hans Spekman Judith Merkies bewust heeft lopen beschadigen om van haar af te komen.
[..]
quote:http://politiek.theposton(...)dith-merkies-deel-2/
Zo pleegt de PvdA karaktermoord op Judith Merkies (deel 2)
Vrijdag dient een bijzonder kort geding. PvdA-Europarlementariër Judith Merkies heeft een zaak aangespannen tegen haar eigen partij, omdat zij vindt dat ze in haar integriteit is aangetast. Het partijbestuur besloot dat Merkies geen kandidaat-lijsttrekker mocht zijn voor de Europese verkiezingen. De PvdA lekte over de vergoedingen van Merkies en maakte zo haar campagne onmogelijk. Maar met die vergoedingen was niets aan de hand. Het partijbestuur gooit het er nu maar op dat Merkies geen lijsttrekker kan zijn omdat ze niet kan samenwerken. Maar ook daar klopt niets van.
Met een klein beetje journalistiek onderzoek is duidelijk dat er wel ruzie was bij de PvdA-delegatie, maar dat dat meer aan de buitenechtelijke affaire van Thijs Berman lag dan aan Merkies. Een kleine ronde langs Europarlementariërs levert alleen maar lovende commentaren op over de vraag of Merkies kan samenwerken. Anders gesteld: het interesseert de PvdA helemaal niets hoe Merkies echt functioneerde en de PvdA heeft dat niet eens onderzocht. Ze willen gewoon van haar af.
Onmogelijke beschuldiging
De beschuldiging dat Merkies niet kan samenwerken kan niet waar zijn. Weet de PvdA wel wat Europarlementariërs doen? Zij moeten bij zeer specifieke dossiers op zoek naar een coalitie en een compromis. Dat geldt op drie niveaus: binnen de eigen Europese fractie waarin gelijkgezinde partijen zijn verenigd, tussen Europese fracties omdat geen enkele fractie de meerderheid heeft en met andere Europese instellingen die net als het Europees Parlement een rol spelen in het wetgevingsproces.
Zonder samenwerking lukt het niet enig resultaat in het Europees Parlement te boeken. Toch stelt de PvdA dat Merkies goede resultaten boekte zonder te kunnen samenwerken. Dat kan maar een ding betekenen: de PvdA heeft het helemaal niet uitgezocht. Ze weten niet hoe Merkies heeft gewerkt en hebben daar niet of nauwelijks informatie over ingewonnen. Zo zou het bijvoorbeeld helpen te vragen aan Merkies’ Europese collega’s hoe zij tegen haar aankijken.
Reacties uit het Europees Parlement
Hoeveel positieve statements had de PvdA willen hebben? De Hongaarse Zita Gurmai (S&D/sociaal-democraten) vertelt dat Merkies “the main engine behind the idea of creating a network for new MEP’s” was. Ook de Sloveense Mojca Kleva Kekus (S&D) prijst haar om die reden: “Only a truly believer in social democratic values and someone with great empathy could generously help a newcomer, without being asked to do so. Regarding her ability to cooperate, I can only disagree with those who say she is not able to cooperate with.
Vice-voorzitter van het Europees Parlement Edward McMillan-Scott (ALDE/liberalen) noemt Merkies “a vigorous and effective MEP” en de Italiaan Guido Milana (S&D) is dankbaar voor Merkies’ hulp en zegt: “I hope this incredible work that Judith carried out will not be wasted”. De Nederlandse Kartika Liotard (GUE-NFL/verenigd links) heeft “prettig” met Merkies samengewerkt: “Vooral op het gebied van milieu en dierenwelzijn kunnen we het goed met elkaar vinden.”
Nog meer enthousiasme
De Deense Christel Schaldemose (S&D) zegt dat het geen enkel probleem is om met Merkies samen te werken. Merkies is “keen on trying to find solutions together”. Volgens Schaldemose geldt dat zowel binnen de eigen S&D-fractie als daarbuiten. Als de PvdA dit niet genoeg vindt: er staan nog steeds videostatements online van andere Europarlementariërs voor de nooit gestarte campagne van Merkies. Enthousiasme alom. De beste samenvatting komt van de Ierse Nessa Childers (niet-ingeschrevenen). Zij stelt:
“I have worked with Judith Merkies since 2009 and found her to be a competent MEP and a good negotiator. The accusations against her are forensically implausible (they do not fit her personality and values) and confirm my worst opinions on the behavior of political parties in general.”
Wat gebeurde er wel? De affaire van Berman
Heeft de PvdA zomaar een verwijt bedacht om van Merkies af te komen? Nee, want er was zeker wel een conflict. Dit was geen conflict binnen de grotere S&D-fractie, maar binnen de driekoppige PvdA-delegatie. Dit grotendeels genegeerde nieuwsfeit stond op 24 juni van dit jaar in Het Parool (niet online). De ruzies gingen in ieder geval over de affaire van PvdA-delegatieleider Thijs Berman met de voorlichtster van de delegatie. Pas na zeer grote druk zou de voorlichtster zijn ontslagen. Ze kreeg nog wel acht maanden salaris mee. Ze is de huidige partner van Berman.
Wanneer ben je goed in samenwerken? Ben je goed in samenwerken als je niets zegt als je delegatieleider een affaire krijgt met je voorlichter? Of ben je dan juist integer? Het staat vast dat dit conflict een doorslaggevende rol heeft gespeeld in het beeld van Merkies als ruziemaker. Het staat niet bepaald vast dat Merkies verkeerd of slecht handelde, alleen dat ze zich uitsprak over een situatie die volgens haar onwenselijk was.
Conclusies
Welke conclusies trek je als partij uit dit soort conflicten? Betekent het dat Merkies niet functioneerde? Het is niet moeilijk te beargumenteren dat ze deed wat ze moest doen: een collega aanspreken omdat het imago van de PvdA in het geding was. Dat was volgens de PvdA dus geen teken van integriteit? En als ze niet functioneerde: wat deed ze dan precies fout? Betekent het dat er helemaal niet met haar te werken is? Waarom is het dan zo gemakkelijk om Europarlementariërs te vinden die Merkies prijzen en niet geloven in de klacht van de PvdA?
Het zijn allemaal vragen die de PvdA niet beantwoordt en waarschijnlijk ook niet kan beantwoorden. De PvdA heeft al haar Europarlementariërs afgeschreven en hun prestaties maken daarbij geen verschil. Dat geldt ongetwijfeld ook voor Berman en Bozkurt. PvdA-leden die willen reageren op de oproep om zich kandidaat te stellen voor het Europees Parlement zijn gewaarschuwd. Zij weten in ieder geval hoe ze over vijf jaar beoordeeld zullen worden: niet op basis van hun prestaties.
Was vroeger in het Oostblok ook, niets vreemdsquote:Op dinsdag 5 november 2013 18:00 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.europa-nu.nl/i(...)_op?ctx=vh6ukzb3nnt0
Kortom we gaan wel op donderdag stemmen, maar de echte uitslag weten we pas op zondag.
Gôh, toch knap hoe je in slechts 10 dagen tijd zo'n treffende en veelzeggende vergelijking kan bedenken.quote:Op vrijdag 15 november 2013 16:19 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Was vroeger in het Oostblok ook, niets vreemds
http://www.volkskrant.nl/(...)n-zaak-Merkies.dhtmlquote:De Partij van de Arbeid en Judith Merkies gaan opnieuw proberen tot een schikking te komen over rehabilitatie voor Merkies. De PvdA-Europarlementariër stond vrijdag tegenover haar partij in de rechtbank om een rectificatie af te dwingen van eerdere uitlatingen door partijvoorzitter Hans Spekman, waarin hij haar integriteit in twijfel trok. In afwachting van een mogelijke schikking heeft het lid van de PvdA-commissie Naleving Gedragscode Annemarie Mijnsbergen uit onvrede met de gang van zaken haar functie neergelegd.
Je kunt beter kijken naar wat ze daadwerkelijk hebben gedaan in het verleden qua stemgedrag als daar sprake van is.quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:25 schreef robin007bond het volgende:
Pfff, geen idee waar ik op zou moeten stemmen. Er komen ook programma's neem ik aan, dus ik ga goed kijken waar alle partijen voor zullen staan.
Vaak wel ja.quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:45 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Je kunt beter kijken naar wat ze daadwerkelijk hebben gedaan in het verleden qua stemgedrag als daar sprake van is.
Ik ook niet hoor (lijk wel gek), maar wellicht kun je het een en ander terugvinden? In elk geval moet je je niet gek laten maken door mooie praatjes voor de verkiezingen en prietpraat in partijprogramma's. Dat is gewoon een reclamefolder, en dan nog een waar je juridisch niets aan hebt in tegenstelling tot een normale reclamefolder waar je nog enigszins op terug kan vallen.quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:47 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Vaak wel ja.
Maar dat volg ik allemaal wat minder goed dan de landelijke politiek.
Is er een plek waar je dit allemaal in kunt zien? D.w.z. het stemgedrag van alle Europarlementariërs op elk onderwerp. Zou inderdaad nogal van invloed op mijn stem kunnen zijn.quote:Op vrijdag 15 november 2013 22:45 schreef heiden6 het volgende:
[..]
Je kunt beter kijken naar wat ze daadwerkelijk hebben gedaan in het verleden qua stemgedrag als daar sprake van is.
Je hebt de site www.votewatch.eu maar daar staat weer zo veel informatie op dat je waarschijnlijk eerst een hoop uitzoekwerk moet doen om te weten welke stemmingen je nou echt belangrijk vindt.quote:Op vrijdag 15 november 2013 23:40 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Is er een plek waar je dit allemaal in kunt zien? D.w.z. het stemgedrag van alle Europarlementariërs op elk onderwerp. Zou inderdaad nogal van invloed op mijn stem kunnen zijn.
Valt wel mee, alles zo gevonden. Topwebsite, gaat naar mijn favorieten!quote:Op vrijdag 15 november 2013 23:45 schreef Igen het volgende:
[..]
Je hebt de site www.votewatch.eu maar daar staat weer zo veel informatie op dat je waarschijnlijk eerst een hoop uitzoekwerk moet doen om te weten welke stemmingen je nou echt belangrijk vindt.
Voor de tweede kamer heb je dat wel de laatste keren. Wellicht dat ze dat nu ook doen voor Europa.quote:Op vrijdag 15 november 2013 23:40 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Is er een plek waar je dit allemaal in kunt zien? D.w.z. het stemgedrag van alle Europarlementariërs op elk onderwerp. Zou inderdaad nogal van invloed op mijn stem kunnen zijn.
Al aan de Piratenpartij gedacht?quote:Op zaterdag 16 november 2013 00:11 schreef MouzurX het volgende:
EP is echt maar een ver weg van mijn bed show. Ik heb geen idee waar alle personen/partijen voor staan of wat ze de laatste tijd hebben gedaan. Wordt of een proteststem op extreemrechts, of niet stemmen.
Vorige tweede kamer verkiezingen op gestemd maar ze haalden helaas geen zetel.quote:Op zaterdag 16 november 2013 01:56 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Al aan de Piratenpartij gedacht?
Gerrit Zalm?quote:Op zondag 24 november 2013 23:11 schreef borisz het volgende:
In de categorie: U Wordt Genoemd
http://europedecides.eu/candidates/contenders-nominees/nl/
Duidelijk PVV voor mij.quote:Op zaterdag 16 november 2013 13:33 schreef Kaas- het volgende:
Even een onderzoekje gedaan naar wat onze MEP's nou daadwerkelijk stemmen en of ze wel op komen dagen op basis van de link die Igen hierboven gaf (klik op het plaatje voor een vergroting van de resultaten):
[ afbeelding ]
Het veruit belangrijkste punt is punt 3: de invoering van de Eurobonds.quote:Op zaterdag 16 november 2013 13:33 schreef Kaas- het volgende:
Even een onderzoekje gedaan naar wat onze MEP's nou daadwerkelijk stemmen en of ze wel op komen dagen op basis van de link die Igen hierboven gaf (klik op het plaatje voor een vergroting van de resultaten):
[ afbeelding ]
Die hebben dan geen andere keuze dan thuis te blijven? Immers juist die twee partijen doen er alles aan om het Nederlands belang zoveel mogelijk te schaden...quote:Op maandag 25 november 2013 11:59 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Alleen PVV en SP zijn tegen, dus de keuze is makkelijk voor hen die niet op een weg-met-ons partij willen stemmen
Eurobonds komen er toch niet, want dat zou het Duitse constitutioneel hof nooit toestaan. Partijen kunnen op dat punt dus lekker demonstratief pro-Europees doen zonder over de consequenties na te denken, want het resultaat staat toch al vast. Wat mij betreft is het dus misschien juist wel het onbelangrijkste punt.quote:Op maandag 25 november 2013 11:59 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Het veruit belangrijkste punt is punt 3: de invoering van de Eurobonds.
Invoering hiervan zal Nederland heel veel gaan kosten, rentes op staatsleningen lopen op en we kunnen dokken als Portugal, Griekenland, Frankrijk, Spanje of Italië geld tekort komen.
Alleen PVV en SP zijn tegen, dus de keuze is makkelijk voor hen die niet op een weg-met-ons partij willen stemmen
Ik vond het eerst ook te veel een one-issue partij. Maar ik zie nu in, meer nog dan eerst, dat patenten, auteursrecht en internetvrijheid zeer belangrijke onderwerpen zijn. Overheden maken het internet kapot door op allerlei manieren de vrije deling van informatie te ondermijnen. Denk aan de enorme massaliteit van alle afluisterpraktijken en denk aan het verbod voor providers om bepaalde websites door te geven (zoals Pirate Bay in Nederland). En wat betreft patenten en auteursrecht wordt onder druk van gevestigde partijen de geldigheidsduur steeds verder opgerekt terwijl in het belang van de algemene ontwikkeling het juist veel beter is als deze rechten beperkt gaan worden.quote:Op zaterdag 16 november 2013 16:10 schreef MouzurX het volgende:
Voor de rest vind ik dat ze hun kansen verpesten door zo one-issue op internetvrijheden en patenten te focussen, terwijl juist hun andere standpunten heel interessant zijn omdat ze een soort van VVD zijn met verstand en niet alleen voor de rijken/bedrijven. Ze promoten die standpunten niet genoeg, teveel focus op piraat arrrr, internet arrr, patenten arrr
Ben het met je eens.quote:Op maandag 25 november 2013 13:35 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Ik vond het eerst ook te veel een one-issue partij. Maar ik zie nu in, meer nog dan eerst, dat patenten, auteursrecht en internetvrijheid zeer belangrijke onderwerpen zijn. Overheden maken het internet kapot door op allerlei manieren de vrije deling van informatie te ondermijnen. Denk aan de enorme massaliteit van alle afluisterpraktijken en denk aan het verbod voor providers om bepaalde websites door te geven (zoals Pirate Bay in Nederland). En wat betreft patenten en auteursrecht wordt onder druk van gevestigde partijen de geldigheidsduur steeds verder opgerekt terwijl in het belang van de algemene ontwikkeling het juist veel beter is als deze rechten beperkt gaan worden.
Alle reden, juist nu, om Piratenpartij te stemmen. Dat ze wellicht geen zetel halen is jammer, maar als je er niet op stemt zal dat zeker niet lukken.
Misschien heb je gelijk, maar het laat wel mooi zien wat de meeste partijen van de positie van Nederland vinden in het Europese geheel. Nederland moet voor hun buigen voor de rest van Europa, wat het overzicht heel mooi aan toont.quote:Op maandag 25 november 2013 13:18 schreef Igen het volgende:
[..]
Eurobonds komen er toch niet, want dat zou het Duitse constitutioneel hof nooit toestaan. Partijen kunnen op dat punt dus lekker demonstratief pro-Europees doen zonder over de consequenties na te denken, want het resultaat staat toch al vast. Wat mij betreft is het dus misschien juist wel het onbelangrijkste punt.
In het overzicht zie ik toch iets heel anders naar voren komen.quote:Op maandag 25 november 2013 12:18 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Die hebben dan geen andere keuze dan thuis te blijven? Immers juist die twee partijen doen er alles aan om het Nederlands belang zoveel mogelijk te schaden...
Voor zover ik weet zijn ook CU en SGP daartegen. Het is jammer dat ze ontbreken in het overzicht, want voor mijn gevoel zijn ze de enige constructieve eurosceptische partij in Nederland.quote:Op maandag 25 november 2013 11:59 schreef Oud_student het volgende:
Alleen PVV en SP zijn tegen, dus de keuze is makkelijk voor hen die niet op een weg-met-ons partij willen stemmen
Ze profileren zich toch in alles als 'weg met ons'-bewegingen? Alles buiten het eigen directe blikveld is doodeng en moet kapot ook als we er zelf schade van ondervinden. Als je enkel navelstaart zit je op de weg naar beneden.quote:Op maandag 25 november 2013 14:20 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
In het overzicht zie ik toch iets heel anders naar voren komen.
Die twee stemden inderdaad ook tegen. En ook voor mijn gevoel zijn dat inderdaad de enige twee constructieve eurosceptische partijen, al zou ik nooit op ze stemmen vanwege andere (religieuze) standpunten.quote:Op maandag 25 november 2013 14:33 schreef freako het volgende:
[..]
Voor zover ik weet zijn ook CU en SGP daartegen. Het is jammer dat ze ontbreken in het overzicht, want voor mijn gevoel zijn ze de enige constructieve eurosceptische partij in Nederland.
Mogelijk ben ik enigszins vooringenomen, omdat ik zelf de laatste 2 keer op de CU/SGP-lijst heb gestemd, maar het blijft jammer.
Daar zie ik dus helemaal niks in.quote:Op maandag 25 november 2013 14:00 schreef robin007bond het volgende:
Daarnaast kun je door hun liquid-democracy-model zelf ook de overige standpunten bepalen als lid.
Ja, ik denk het wel. Maar eerst maar eens kijken hoe ze campagne gaan voeren.quote:Ga jij erop stemmen Kowloon?
Dat houdt mij ook tegen om landelijk op die partijen te stemmen, maar bijvoorbeeld medisch/ethische zaken worden zeker niet op Europees niveau geregeld.quote:Op maandag 25 november 2013 14:38 schreef Igen het volgende:
[..]
Die twee stemden inderdaad ook tegen. En voor mijn gevoel zijn dat ook de enige twee constructieve eurosceptische partijen, al zou ik nooit op ze stemmen vanwege andere (religieuze) standpunten.
Wat ook van belang is, is het doel dat je voor ogen hebt. Als je enkel een signaal wil afgeven (voor, of in de meeste gevallen tegen, Europese integratie) dan kun je prima PVV of SP stemmen. De SP is overigens parlementair ook wel behoorlijk actief, maar dat is veelal het verlengde van actievoeren in het parlement. Als het je meer gaat om invloed uitoefenen op de zaken waar het parlement ook echt een reële invloed op heeft, dan dien je wellicht eerder naar de meer traditionele partijen te kijken.quote:Op maandag 25 november 2013 13:18 schreef Igen het volgende:
[..]
Eurobonds komen er toch niet, want dat zou het Duitse constitutioneel hof nooit toestaan. Partijen kunnen op dat punt dus lekker demonstratief pro-Europees doen zonder over de consequenties na te denken, want het resultaat staat toch al vast. Wat mij betreft is het dus misschien juist wel het onbelangrijkste punt.
Ik hoop dat je gelijk hebt, voor mij is het Bundesverfassungsgericht te Karlsruhe mijn enige hoop.quote:Op maandag 25 november 2013 13:18 schreef Igen het volgende:
Eurobonds komen er toch niet, want dat zou het Duitse constitutioneel hof nooit toestaan. Partijen kunnen op dat punt dus lekker demonstratief pro-Europees doen zonder over de consequenties na te denken, want het resultaat staat toch al vast. Wat mij betreft is het dus misschien juist wel het onbelangrijkste punt.
Dat zeg ik, min of meer. D66, VVD en CDA kunnen rustig vóór eurobonds stemmen, precies om een signaal af te geven. Want ze weten immers dat de eurobonds er toch niet gaan komen en dat ze dus ook niet over de consequenties hoeven na te denken.quote:Op maandag 25 november 2013 14:41 schreef Reya het volgende:
[..]
Wat ook van belang is, is het doel dat je voor ogen hebt. Als je enkel een signaal wil afgeven (voor, of in de meeste gevallen tegen, Europese integratie) dan kun je prima PVV of SP stemmen. De SP is overigens parlementair ook wel behoorlijk actief, maar dat is veelal het verlengde van actievoeren in het parlement. Als het je meer gaat om invloed uitoefenen op de zaken waar het parlement ook echt een reële invloed op heeft, dan dien je wellicht eerder naar de meer traditionele partijen te kijken.
Ik heb wel vertrouwen in hun. Het zou mooi zijn als wij ook zo'n instantie hadden, ipv. dat stelletje oetlullen in de Eerste Kamer die vuile publieke politieke spelletjes spelen (niet hun taak) in plaats van de grondwet te verdedigen (wel hun taak).quote:Op maandag 25 november 2013 14:47 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Ik hoop dat je gelijk hebt, voor mij is het Bundesverfassungsgericht te Karlsruhe mijn enige hoop.
Met politici die mooi weer spelen en tegen hun principes stemmen wil ik helemaal niets te maken hebben.
Helemaal eensquote:Op maandag 25 november 2013 14:50 schreef Igen het volgende:
[..]
Ik heb wel vertrouwen in hun. Het zou mooi zijn als wij ook zo'n instantie hadden, ipv. dat stelletje oetlullen in de Eerste Kamer die vuile publieke spelletjes spelen (niet hun taak) in plaats van de grondwet te verdedigen (wel hun taak).
Zoals een PVV die tegen het opheffen van het maandelijkse verhuiscircus van het EP stemt?quote:Op maandag 25 november 2013 14:47 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Met politici die mooi weer spelen en tegen hun principes stemmen wil ik helemaal niets te maken hebben.
Toch mooi dat Tang dit nieuwtje niet alvast naar het RTL Nieuws gelekt had. Dat biedt hoop voor de toekomst.quote:Paul Tang Europees lijsttrekker PvdA
Paul Tang is door de PvdA-leden gekozen tot Europees lijsttrekker voor de verkiezingen van 22 mei. Dat heeft partijvoorzitter Hans Spekman bekend gemaakt in De Balie in Amsterdam. 'Met Paul Tang hebben we een krachtige, energieke en geweldige lijsttrekker die namens de Partij van de Arbeid in Brussel gaat werken aan een sterker en socialer Europa.'
[..]
De volledige uitslag
Na één stemronde heeft Paul Tang een absolute meerderheid van 52,4% met 7716 stemmen. De nummer twee is Zita Schellekens met 3435 stemmen (23,3%). De nummer drie is Bernard Naron met 2294 stemmen (15,6%). De nummer vier is Robbert Baruch met 1285 stemmen (8,7%). Er is 443 keer blanco gestemd, wat een percentage van 0,8% van het aantal stemgerechtigde leden is. Blanco stemmen tellen niet mee bij het bepalen van de uitslag.
Opkomst
Bij deze ledenraadpleging hebben 15173 leden hun stem uitgebracht. 86,8% van de uitgebrachte stemmen is via internet uitgebracht en 13,2% via het terugsturen van het stembiljet. Dit leidt tot een opkomstpercentage van 28,8% (minimale vereiste is 15%).
Jaquote:Op zondag 1 december 2013 00:02 schreef 729Sinistra het volgende:
Willen we morgen wakker worden in een superstaat waar Nederland enkel een onbetekende provincie is
Nee hoor.quote:Op zondag 1 december 2013 00:02 schreef 729Sinistra het volgende:
De verkiezingen in 2014 zijn de laatste kans om de superstaat de dwarsbomen.
nee, volgens mij mochten ze juist niet bij de CU conservatieven fractie in en hebben ze zich juist daarom bij UKIP gevoegdquote:Op maandag 2 december 2013 20:04 schreef Tocadisco het volgende:
De SGP was toch de fractie van UKIP uitgetrapt vanwege hun vrouwenstandpunt?
De Benelux-staten hebben zich in ieder geval achter Guy geschaardquote:Op zaterdag 30 november 2013 22:50 schreef borisz het volgende:
Olli vs Guy bij de Liberalen
http://fd.nl/economie-pol(...)ese-commissie-worden
Rutte en Pechtold steunen kandidatuur Verhofstadtquote:De liberale leiders van Nederland, België en Luxemburg steunen de Belg Guy Verhofstadt bij zijn kandidatuur voor het voorzitterschap van de Europese Commissie. Dat besloten ze woensdagavond tijdens een bijeenkomst in Den Haag.
De leiders hadden een gesprek in het Torentje, het kantoor van premier Mark Rutte (VVD). Naast de minister-president waren D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold en de leiders van liberale partijen in België en Luxemburg aanwezig.
De 60-jarige Verhofstadt is momenteel de leider van de liberale fractie in het Europees parlement. Daarvan maken zowel de VVD als D66 deel uit. Verhofstadt was eerder premier van België.
Dit inderdaad. Omdat de CU er daarna voor koos om toch in de conservatieve fractie plaats te nemen, zonder de SGP, werd de jarenlange Europese samenwerking tussen beide partijen beëindigd. Inmiddels is het vrouwenstandpunt van de SGP enigszins gewijzigd, en is de samenwerking met de CU weer hersteld. Daarmee is het heel waarschijnlijk dat zowel CU als SGP zich in 2014 aansluiten bij de Conservatieve fractie.quote:Op maandag 2 december 2013 20:35 schreef Ransjih het volgende:
[..]
nee, volgens mij mochten ze juist niet bij de CU conservatieven fractie in en hebben ze zich juist daarom bij UKIP gevoegd
quote:Op woensdag 4 december 2013 23:26 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
De Benelux-staten hebben zich in ieder geval achter Guy geschaard
[..]
Rutte en Pechtold steunen kandidatuur Verhofstadt
Weer een reden om niet op de VVD te stemmen bij deze verkiezingen, al waren daar natuurlijk al genoeg redenen voorquote:Op woensdag 4 december 2013 23:26 schreef Tocadisco het volgende:
[..]
De Benelux-staten hebben zich in ieder geval achter Guy geschaard
[..]
Rutte en Pechtold steunen kandidatuur Verhofstadt
Is dat vandaag?quote:Op donderdag 19 december 2013 14:36 schreef borisz het volgende:
In Brussel zijn de liberale leiders bijeen om te bepalen of Guy of Olli naar voren wordt geschoven.
Nou ja of het officieel al zover is. Pechtold en Rutte waren iig in Brussel om te overleggen met hun collega's.quote:
Olli Rehn wordt gesteund door de volgende partijen:quote:Op donderdag 19 december 2013 14:36 schreef borisz het volgende:
In Brussel zijn de liberale leiders bijeen om te bepalen of Guy of Olli naar voren wordt geschoven.
Ruwweg de Scandinavische partijen, de FDP en de LibDems.quote:14 ALDE leaders have signed a letter expressing support for Olli Rehn's candidacy.
The fourteen leaders are:
Juha Sipilä, Party Leader of Centre Party of Finland, Finland
Andrus Ansip, Prime Minister and Party Leader, Reform Party, Estonia
Praxoula Antoniadou Kyriacou, Party Leader of the United Democrats, Cyprus
Jan Björklund, Party Leader of Folkpartiet, Sweden
Nick Clegg, Deputy Prime Minister and Leader of the Liberal Democrats, United Kingdom
Carl Haglund, Party Leader, Swedish People’s Party, Finland
Ivan Jakovčic, Party Leader of Istrian Democratic Assembly, Croatia
Harry Jansson, Party Leader, Åland Centre Party, Finland
Christian Lindner, Party Leader of the Free Democratic Party, Germany
Annie Lööf, Party Leader of Centerpartiet, Sweden
Lyutvi Mestan, Party Leader of Movement for Rights and Freedoms, Bulgaria
Vesna Pusić, Party Leader of Croatian People’s Party, Croatia
Lars Løkke Rasmussen, Party Leader of Venstre, Denmark
Margrethe Vestager, Party Leader of Radikale Venstre, Denmark
http://www.parool.nl/paro(...)pese-Commissie.dhtmlquote:Rutte bemiddelt bij liberale kandidaat voor Europese Commissie
19-12-13 16:30 uur - Bron: ANP
Premier Mark Rutte gaat in zijn rol als VVD-leider uitzoeken wie de Europese liberalen het beste naar voren kunnen schuiven als hun kandidaat voor het voorzitterschap van de nieuwe Europese Commissie. Die opdracht kreeg hij samen met de Duitse liberaal Christian Lindner donderdag in Brussel bij een bijeenkomst van de Europese fractie, aldus bronnen rond het overleg tegen het ANP.
Binnen de Europese liberale familie, de ALDE, strijden twee personen om kandidaat-voorzitter van de Europese Commissie te worden: de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt en de Finse EU-commissaris voor economische zaken Olli Rehn. Er komt een nieuwe Europese Commissie na de verkiezingen voor een nieuw Europees Parlement, volgend jaar mei.
Rutte, pro-Verhofstadt, en Lindner, pro-Rehn, gaan een zogeheten biechtstoelprocedure beginnen, waarin ze bij de liberale leiders in Europa polsen wie uiteindelijk de meeste steun heeft om namens de ALDE kandidaat te zijn.
Geheime stemming
Of Rutte en Lindner daadwerkelijk een voorkeurskandidaat gaan aanwijzen, is maar de vraag. De opdracht die het tweetal kreeg, is breed en ze kunnen er zelf invulling aan geven, zo klinkt het. Wellicht dat de bemiddeling ertoe leidt dat een van de kandidaten zich terugtrekt of dat ze als duo de verkiezingen ingaan. Op 1 februari kiezen de Europese liberalen in een geheime stemming hun kandidaat. De ALDE is momenteel de derde fractie in het Europees Parlement qua grootte.
Bij deze verkiezingen zullen de Europese fracties, voor het eerst, hun kandidaat naar voren schuiven voor de post van voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU. De Europese sociaaldemocraten gaan voor Martin Schulz, de huidige voorzitter van het Europees Parlement.
Gwendolyn Rutten en - vermoedelijk - Charles Michel.quote:Op donderdag 5 december 2013 10:29 schreef freako het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Wie zijn eigenlijk de dame in het midden en de meneer rechts?
OK, thnx.quote:Op donderdag 19 december 2013 17:17 schreef Reya het volgende:
[..]
Gwendolyn Rutten en - vermoedelijk - Charles Michel.
Deze peiling schurkt qua resultaat nogal tegen de Kamerpeilingen aan. In hoeverre rekening is gehouden met de lagere opkomst, weet ik niet.quote:Op zondag 12 januari 2014 15:32 schreef 99.999 het volgende:
Bijzonder dat de oppositie niet weet te winnen ten opzichte van de coalitie.
Nja. Verhofstadt is wel een voorstander van liberaal economisch beleid. Zo'n EU zie ik liever niet.quote:Op zondag 12 januari 2014 15:45 schreef remlof het volgende:
Ik ga denk ik D66 stemmen, juist omdat die partij het meest uitgesproken voor de EU is.
En omdat de EP's van D66 volmondig achter Verhofstadt staan, dat is iemand wiens visie op Europa ik deel.
In percentages verliezen ze wel degelijk tov de TK uitslag. Het is dat de PvdA en VVD het in 2009 ook erg slecht deden, net als de SP, en D'66 juist erg goed.quote:Op zondag 12 januari 2014 15:32 schreef 99.999 het volgende:
Bijzonder dat de oppositie niet weet te winnen ten opzichte van de coalitie.
Verhofstadt heeft als voordeel dat hij uitgesproken is, culturele bagage heeft en de strijd aankan met de grote hoeveelheid rechtse griezels die straks in het europarlement zitten. Die sociaal-democraat is gewoon een slappe lul en de geesten zijn nog niet rijp voor een echt socialistisch geluid, daar zijn nog een paar jaartjes extra pijn en zinloos populisme voor nodig. Ik heb daarom wel vrede met hem en misschien pas ik er zelfs mijn stem voor aan.quote:Op zondag 12 januari 2014 15:50 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Nja. Verhofstadt is wel een voorstander van liberaal economisch beleid. Zo'n EU zie ik liever niet.
Een federaal Europa met een Scandinavisch model.
Maar het is ook iemand die uit België komt, en daardoor de EU ziet als oplossing voor het probleem dat Belgie nooit echt een land is geworden.quote:Op zondag 12 januari 2014 16:02 schreef AlexanderDeGrote het volgende:
[..]
Verhofstadt heeft als voordeel dat hij uitgesproken is, culturele bagage heeft en de strijd aankan met de grote hoeveelheid rechtse griezels die straks in het europarlement zitten.
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=179988quote:Wens Europese zetel Schreijer opmerkelijk, CDA Overijssel is verrast
Het komt niet vaak voor dat lijstduwers ook daadwerkelijk op het pluche plaats willen nemen als ze met voorkeursstemmen worden gekozen. Dat zei politicoloog Kees Aerts van de Universiteit Twente vandaag op Radio Oost.
Aerts reageert daarmee op CDA-politica Annie Schreijer-Pierik, die graag naar Brussel wil als ze als lijstduwer voor de Europese Verkiezingen genoeg voorkeursstemmen krijgt.
CDA Overijssel is niet blij met het voornemen van Annie Schreijer. De partij heeft het oud-Tweede Kamerlid voorgedragen als lijstduwer op de Europese kandidatenlijst. Schreijer zei daarop ja, maar gaf ook aan dat ze vindt dat wanneer de kiezers haar een zetel gunnen, ze daar naar moet luisteren.
CDA Overijssel heeft moeite met die uitspraak, omdat dit volgens voorzitter Pieper niet de bedoeling is. Pieper wil binnenkort met Schreijer praten over de situatie, meldt de Twentsche Courant Tubantia woensdag. Pieper liet via een woordvoerder woensdagochtend weten de hele dag niet bereikbaar te zijn voor een toelichting.
De definitieve kandidatenlijst wordt tijdens het partijcongres op 8 februari vastgesteld. De verkiezingen voor het Europees Parlement zijn op 22 mei.
Opmerkelijk. Ik vind het juist lovenswaardig als een lijstduwer wél een zetel wil bemachtigen. Als je wilt dat een persoon geen zitting gaat nemen, dan moet je die persoon ook niet voordragen.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 11:44 schreef freako het volgende:
Het CDA en lijstduwer Annie Schreijer zijn het nog niet helemaal eens over wat de rol van lijstduwer nou precies inhoudt..
[..]
http://www.rtvoost.nl/nieuws/default.aspx?cat=1&nid=179988
Ik heb er ook geen bezwaar tegen als een lijstduwer wel gewoon beschikbaar is, maar ik snap het CDA op zich wel. Het was natuurlijk niet de bedoeling dat ze serieus zou gaan overwegen om daadwerkelijk naar Brussel te gaan.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 14:29 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Opmerkelijk. Ik vind het juist lovenswaardig als een lijstduwer wél een zetel wil bemachtigen. Als je wilt dat een persoon geen zitting gaat nemen, dan moet je die persoon ook niet voordragen.
Dat is dan ook een homo.quote:Op dinsdag 14 januari 2014 15:05 schreef freako het volgende:
Ik zit eens het overzicht met voorkeursstemmen te bekijken uit 2009, en bij het CDA stemde in 2009 maar 63% op de lijsttrekker. Dat is niet zo veel.
http://www.nu.nl/politiek(...)opees-parlement.htmlquote:De PvdA zet Judith Merkies uit de delegatie in het Europees Parlement. De overige twee PvdA-Europarlementariërs hebben bij het PvdA-partijbestuur een verzoek ingediend om het lidmaatschap van Merkies te beëindigen.
Dat maakten PvdA'ers Thijs Berman en Emine Bozkurt dinsdagmiddag bekend. Ook is de samenwerking met onmiddellijke ingang opgeschort, zo is na een gesprek met Merkies besloten.
Merkies heeft volgens Berman en Bozkurt bestaande afspraken over financiële bestedingen geschonden, waardoor er onvoldoende vertrouwen is voor verdere samenwerking.
....
quote:Op dinsdag 14 januari 2014 17:40 schreef borisz het volgende:
[..]
http://www.nu.nl/politiek(...)opees-parlement.html
http://www.telegraaf.nl/b(...)uit_delegatie__.htmlquote:PvdA zet Merkies uit Europese delegatie
De PvdA zet Judith Merkies uit de delegatie in het Europees Parlement. De overige twee PvdA-Europarlementariërs Thijs Berman en Emine Bozkurt hebben bij het PvdA-partijbestuur een verzoek ingediend om het lidmaatschap van Merkies te beëindigen.
Dat maakten Berman en Bozkurt dinsdagmiddag bekend. Ook is de samenwerking met onmiddellijke ingang opgeschort, zo is na een gesprek met Merkies besloten. Merkies heeft volgens Berman en Bozkurt bestaande afspraken over financiële bestedingen geschonden, waardoor er onvoldoende vertrouwen is voor verdere samenwerking.
Kort geding
Het duo wijst op de declaratie van de kosten van twee advocatenkantoren die Merkies eind 2013 bijstonden in een kort geding tegen het PvdA-partijbestuur. Die kosten, ruim 31.000 euro, zijn door Merkies buiten medeweten van de PvdA-delegatie bij het Europees Parlement gedeclareerd. Ze kwamen ten laste van het budget van de delegatie dat voor personeelskosten wordt gebruikt, aldus Berman en Bozkurt.
Berman heeft de leider van sociaaldemocratische fractie, waar de PvdA onder valt, en de voorzitter van het Europees Parlement op de hoogte gebracht van het besluit.
Guy maakt natuurlijk geen schijn van kans.quote:Op maandag 20 januari 2014 16:49 schreef borisz het volgende:
Guy wint van Olli http://www.aldeparty.eu/e(...)ampaign=PR-Agreement
Is ook wel een plek waar je mensen dumpt zodat ze weinig kwaad kunnenquote:Op woensdag 15 januari 2014 21:34 schreef Nothingwoman het volgende:
Ja, die Judith Merkies wordt er flink hardhandig uitgezet. Er is überhaupt vaak gedoe in EP delegaties heb ik het idee..
twitter:SpiegelPeter twitterde op maandag 20-01-2014 om 17:31:15I'm told #Rehn-@GuyVerhofstadt deal brokered this morning in The Hague by #Dutch PM Mark #Rutte, the most prominent @ALDEgroup polilician reageer retweet
Heel goed van Rutte.quote:Op maandag 20 januari 2014 17:32 schreef borisz het volgende:
twitter:SpiegelPeter twitterde op maandag 20-01-2014 om 17:31:15I'm told #Rehn-@GuyVerhofstadt deal brokered this morning in The Hague by #Dutch PM Mark #Rutte, the most prominent @ALDEgroup polilician reageer retweet
Dat idee heb ik nou juist niet bij EP-delegaties, van wegpromoveren is in ieder geval geen sprake. Er worden bijvoorbeeld heel weinig Tweede-Kamerleden op de lijst gezet, en oud-ministers al helemaal zelden. Meestal zijn het complete buitenstaanders, Statenleden of medewerkers van Kamerfracties.quote:Op maandag 20 januari 2014 17:23 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Is ook wel een plek waar je mensen dumpt zodat ze weinig kwaad kunnen
Cora van Nieuwenhuizen, nu TK VVD, staat op twee achter Hans van Baalen. Maar dat is wel de enige die dit jaar de transfer gaat maken.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:30 schreef freako het volgende:
[..]
Dat idee heb ik nou juist niet bij EP-delegaties, van wegpromoveren is in ieder geval geen sprake. Er worden bijvoorbeeld heel weinig Tweede-Kamerleden op de lijst gezet, en oud-ministers al helemaal zelden. Meestal zijn het complete buitenstaanders, Statenleden of medewerkers van Kamerfracties.
Heb je een idee hoe de selectie ongeveer in elkaar steekt? Eenmaal in het EP verschilt de kwaliteit van de Nederlandse parlementariërs behoorlijk.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:30 schreef freako het volgende:
[..]
Dat idee heb ik nou juist niet bij EP-delegaties, van wegpromoveren is in ieder geval geen sprake. Er worden bijvoorbeeld heel weinig Tweede-Kamerleden op de lijst gezet, en oud-ministers al helemaal zelden. Meestal zijn het complete buitenstaanders, Statenleden of medewerkers van Kamerfracties.
Dan ga je je toch afvragen wat die misdaan heeft, dat ze nu naar het EP verbannen wordt.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:35 schreef borisz het volgende:
[..]
Cora van Nieuwenhuizen, nu TK VVD, staat op twee achter Hans van Baalen. Maar dat is wel de enige die dit jaar de transfer gaat maken.
Nee, ik ken de interne selectieprocedures niet. Ik trek die conclusies puur op basis van de eerdere loopbaan van Europarlementariërs. Dat verschil in kwaliteit is niet iets dat typisch is voor het EP, maar door de kleine omvang van de delegaties valt het wel sneller op. In de TK krijgt iemand die er niet zoveel van maakt de portefeuille Binnenvaart of de Waddenzee of iets dergelijks.quote:Op dinsdag 21 januari 2014 09:38 schreef Reya het volgende:
[..]
Heb je een idee hoe de selectie ongeveer in elkaar steekt? Eenmaal in het EP verschilt de kwaliteit van de Nederlandse parlementariërs behoorlijk.
quote:Voormalig vakbondsvoorzitter Agnes Jongerius kandideert zich namens de PvdA voor de Europese verkiezingen. Dat melden bronnen aan de NOS. Zij zou waarschijnlijk tweede op de lijst komen te staan na Paul Tang.
De partijtop en de leider van de PvdA-delegatie in het Europees Parlement, Thijs Berman, probeerden de oud-FNV-voorzitter eerder al zover te krijgen dat ze zich kandidaat zou stellen, maar toen wilde Jongerius niet. Jongerius zou hebben gesolliciteerd voor het burgemeesterschap van Utrecht.
Oud-Tweede Kamerlid Paul Tang werd in november gekozen tot lijsttrekker voor de PvdA bij de Europese verkiezingen. Bij een referendum onder de leden behaalde Tang toen een absolute meerderheid: 52 procent van de stemmen. Zijn belangrijkste concurrent was lobbyiste Zita Schellekens. Als PvdA-lijsttrekker wil Tang, een gepromoveerd econoom, campagne voeren voor “een Europa aan het werk”.
De Europese verkiezingen zijn op 22 mei.
Van dat aandachtsgeile vieze varken zijn we dus nog steeds niet af.quote:Op woensdag 22 januari 2014 14:04 schreef borisz het volgende:
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)ropese-verkiezingen/
[..]
Hehe, daar zit een kern van waarheid inquote:Op maandag 20 januari 2014 17:23 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Is ook wel een plek waar je mensen dumpt zodat ze weinig kwaad kunnen
nee ze heeft een mooi plekje in de EU in het vizier, zullen ze blij mee zijn daar, die stinkerdquote:Op woensdag 22 januari 2014 14:16 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Van dat aandachtsgeile vieze varken zijn we dus nog steeds niet af.
Ze heeft de vakbond op sterven na dood achtergelaten. In bepaalde kringen zal ze daarom wel populair zijn ongetwijfeld.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:28 schreef Hexagon het volgende:
Het verbaast me wel enigzins. Is die Jongerius nog zo populair dan?
Maar dat zal dus wel niet bij de PvdA stemmers zijn.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:32 schreef Perrin het volgende:
[..]
Ze heeft de vakbond op sterven na dood achtergelaten. In bepaalde kringen zal ze daarom wel populair zijn ongetwijfeld.
Misverstand bij de selectiecommissie; in het functieprofiel werd om een "zwaargewicht" gevraagd.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:28 schreef Hexagon het volgende:
Het verbaast me wel enigzins. Is die Jongerius nog zo populair dan?
Maakt niks uit, voor het EP wordt er toch amper op personen gestemd maar eerder op partijen. En aangezien de PvdA de twee zetels wel zal halen, heeft ze op die manier een mooi baantje voor zichzelf geregeld.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:28 schreef Hexagon het volgende:
Het verbaast me wel enigzins. Is die Jongerius nog zo populair dan?
Nouja, ze was er niet gekomen als het PvdA bestuur haar niet op de tweede plek zou zetten.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:42 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Maakt niks uit, voor het EP wordt er toch amper op personen gestemd maar eerder op partijen. En aangezien de PvdA de twee zetels wel zal halen, heeft ze op die manier een mooi baantje voor zichzelf geregeld.
Oh, op die manier. Ik dacht dat je 'populair bij de kiezer' bedoelde, maar zo had ik het nog niet bekeken. Maar inderdaad; kennelijk zijn er nog genoeg partijbonzen die dit een goed idee vinden.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:52 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Nouja, ze was er niet gekomen als het PvdA bestuur haar niet op de tweede plek zou zetten.
Ik denk dat die Jongerius eerder anti-reclame wordt aangezien de SP nog wel een eitje met haar te pellen heeft denk ik.
Aan de andere kant, hoe druk maakt men zich bij het EP inderdaad om de lijst van een partij?quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:54 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
Oh, op die manier. Ik dacht dat je 'populair bij de kiezer' bedoelde, maar zo had ik het nog niet bekeken. Maar inderdaad; kennelijk zijn er nog genoeg partijbonzen die dit een goed idee vinden.
'Men' als in de kiezer? Niet, denk ik. De meeste namen die erop staan zijn onbekend, en degenen die campagne voeren/met hun neus vooraan staan in tv-debatten staan er juist níet op.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:56 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Aan de andere kant, hoe druk maakt men zich bij het EP inderdaad om de lijst van een partij?
Dat bedoel ik inderdaad. De bekendste naam is denk ik nog Van Baalen, ook niet direct een gigantische stemmentrekker (wel een zwaargewichtquote:Op woensdag 22 januari 2014 22:57 schreef Janneke141 het volgende:
[..]
'Men' als in de kiezer? Niet, denk ik. De meeste namen die erop staan zijn onbekend, en degenen die campagne voeren/met hun neus vooraan staan in tv-debatten staan er juist níet op.
Ook al zo iemand die Ongelooflijk Belangrijke Dingen doet daar in het EP. Die man heeft zo'n passie, volgens mij zou hij zijn epische werken daar nog onbetaald verrichten. Geld is een bijzaak voor zo'n groot man.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:59 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Dat bedoel ik inderdaad. De bekendste naam is denk ik nog Van Baalen, ook niet direct een gigantische stemmentrekker (wel een zwaargewicht)
Sophie lukt nog, die Dennis zegt me niks eerlijk gezegdquote:Op woensdag 22 januari 2014 23:01 schreef borisz het volgende:
Ben benieuwd hoeveel mensen Dennis de Jong of Sophie In 't Veld kennen. Vast niet heel veel.
Je kunt natuurlijk heel erg om negatieve aandacht vragen met een gevallen vakbondsvoorzitter. Daar kun je als tegenstander natuurlijk gemakkelijk een hype van maken.quote:Op woensdag 22 januari 2014 22:56 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Aan de andere kant, hoe druk maakt men zich bij het EP inderdaad om de lijst van een partij?
Het antwoord op de kijkersvraag isquote:Op woensdag 22 januari 2014 23:08 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Sophie lukt nog, die Dennis zegt me niks eerlijk gezegd. Terwijl ik de politiek toch wel redelijk volg.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
quote:Op woensdag 22 januari 2014 23:11 schreef borisz het volgende:
[..]
Het antwoord op de kijkersvraag isZelfs bij Google kwam die naam er niet halverwege uit als suggestieSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Sophie in t Veld is een van de meer bekende EP'ers.quote:Op woensdag 22 januari 2014 23:01 schreef borisz het volgende:
Ben benieuwd hoeveel mensen Dennis de Jong of Sophie In 't Veld kennen. Vast niet heel veel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |