abonnement Unibet Coolblue
  maandag 11 februari 2013 @ 17:18:33 #101
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122756746
Soldaatjes? Croutons?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122757377
wentelteefjes kan ook prima met ander brood dan witbrood.
pi_122775138
http://fotballfrue.no/2013/01/09/oppskrift-onsdag-kremet-kylling/

In dit recept, wordt er kookroom of slagroom gebruikt?
I would date the hell out of me.
  † In Memoriam † dinsdag 12 februari 2013 @ 00:02:50 #104
91830 MaximusTG
pi_122776040
Net wat jij lekker vindt. Maar zou gewoon slagroom pakken. Als je de wiki pagina (NL) van slagroom pakt, en dan op Noors drukt kom je op de 'flote' pagina. Maar dan met zo'n leuke o met een streepje. Daar staan een aantal varianten genoemd, waaronder de kremflote. Verschil zit - volgens mij - in het vetpercentage. Exact weten doe ik het niet, want mn Noors is niet echt wat.

Maar waarom een Noors recept, voor iets wat er uitziet als kip in champignon-roomsaus?
pi_122776362
Niet bewust naar gezocht, werd naar gelinkt op een blog die ik volg en het zag er lekker uit ;). Bedankt, ik zal het met slagroom proberen!
I would date the hell out of me.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 13:17:43 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122786094
Altijd slagroom gebruiken, koksroom is marketingonzin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122795187
Hoi hoi,

Ik maak vandaag kip kerrie. Kan ik door de saus een beetje kokosmelk gooien?
De vraag is eigenlijknof het zou smaken.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 17:40:25 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122795812
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 17:21 schreef Kamper86 het volgende:
Hoi hoi,

Ik maak vandaag kip kerrie. Kan ik door de saus een beetje kokosmelk gooien?
De vraag is eigenlijknof het zou smaken.
Ja, dat kan prima, maakt de smaak voller, en de scherpe kantjes er van af
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122806222
Ik ga binnenkort onze knor aan het spit hangen, en ik wil gezien de tijd graag weten of ik hem een dag van te voren kan braden aan het spit, zodat hij op de dag zelf er maar een uurtje op hoef te hangen(om warm te worden en voor het plaatje)?
  dinsdag 12 februari 2013 @ 22:08:55 #110
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_122808375
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 17:21 schreef Kamper86 het volgende:
Hoi hoi,

Ik maak vandaag kip kerrie. Kan ik door de saus een beetje kokosmelk gooien?
De vraag is eigenlijknof het zou smaken.
Je bent vast al klaar met koken maar een beetje gembersiroop erdoor smaakt ook erg goed, evt ook nog (uitgelekte) kersen toevoegen, klinkt vreemd maar de combinatie is super.
  dinsdag 12 februari 2013 @ 22:42:42 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122810493
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 21:28 schreef icloud het volgende:
Ik ga binnenkort onze knor aan het spit hangen, en ik wil gezien de tijd graag weten of ik hem een dag van te voren kan braden aan het spit, zodat hij op de dag zelf er maar een uurtje op hoef te hangen(om warm te worden en voor het plaatje)?
Dat kan, maar het zal erg droog worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122811831
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat kan, maar het zal erg droog worden
Der is geen andere manier om op de dag zelf niet zo lang in de keuken te hoeven staan?

Vorig jaar hebben we hetzelfde gedaan en toen moest ik s`middags vroeg beginnen om s`avonds laat eindelijk een lekker stukje varken te hebben, niet leuk op je vrouw`s verjaardag.
  woensdag 13 februari 2013 @ 12:56:38 #113
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_122825533
Beste Piet, en anderen, ik wil graag voor morgen een chocoladetaart/brownies met frambozen maken. Heb al wat recepten gevonden:
Brownies zonder bloem:
www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=221623&userid=287848

Nog wat lekkers?:
allrecipes.nl/m/recept/6592/chocolade-lava-cakejes-met-gesuikerde-frambozen.aspx

www.nrcnext.nl/koken/2007/05/15/chocoladetaart/


Ik kan ook een gewone chocoladetaart maken, met gecarameliseerde frambozen topping (kan dit?) Of met frambozen glazuur.


Maak liever niet met kersen, vind dat in baksels altijd maar raar smaken?

Jullie nog tips of een goddelijk recept?
pi_122825859
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 12:56 schreef ErkendFokker het volgende:
Beste Piet, en anderen, ik wil graag voor morgen een chocoladetaart/brownies met frambozen maken. Heb al wat recepten gevonden:
Brownies zonder bloem:
www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=221623&userid=287848

Nog wat lekkers?:
allrecipes.nl/m/recept/6592/chocolade-lava-cakejes-met-gesuikerde-frambozen.aspx

www.nrcnext.nl/koken/2007/05/15/chocoladetaart/

Ik kan ook een gewone chocoladetaart maken, met gecarameliseerde frambozen topping (kan dit?) Of met frambozen glazuur.

Maak liever niet met kersen, vind dat in baksels altijd maar raar smaken?

Jullie nog tips of een goddelijk recept?
Recepten van Janneke Vreugdenhil bevallen mij over het algemeen errug goed.
pi_122826244
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 23:03 schreef icloud het volgende:

[..]

Der is geen andere manier om op de dag zelf niet zo lang in de keuken te hoeven staan?

Vorig jaar hebben we hetzelfde gedaan en toen moest ik s`middags vroeg beginnen om s`avonds laat eindelijk een lekker stukje varken te hebben, niet leuk op je vrouw`s verjaardag.
Ik heb geen goed advies voor je, maar wel een goed filmpje:
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_122826520
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 februari 2013 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan prima, maakt de smaak voller, en de scherpe kantjes er van af
Ja, het was lekker!
pi_122826643
Iemand een recept voor een heerlijke pasta funghi porcini? :)
  woensdag 13 februari 2013 @ 14:29:52 #118
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_122828927
Uit de zilveren lepel:
pi_122923723
Goedkoop, makkelijk en niet te vettig/zwaar. Idee? Maaltijdsalades heb ik een hekel aan. :P
pi_122924292
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 14:29 schreef ErkendFokker het volgende:
Uit de zilveren lepel:
[ afbeelding ]
Dank! Is goed gelukt :)

Mooi boek trouwens, ik ga hem direct aanschaffen
pi_122924900
Ik hoorde van rudolph dat je cordon bleu`s ook kan frituren.

Dit wil ik morgen gaan proberen, we gaan ze vers maken en daarna frituren.

Op welke temperatuur zou je dat doen? en hoe lang?
pi_122926856
Iemand een idee of groene curry pasta zelf makkelijk te maken is?

Zoja, iemand een recept?
hardcoholic
  vrijdag 15 februari 2013 @ 20:44:33 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_122928962
Ja, hoor. Hardstikke makkelijk en heel goed in porties in te vriezen. Heb het altijd op voorraad en de groene is mijn favoriet: http://www.aziatische-ingredienten.nl/thaise-groene-curry-pasta/
  vrijdag 15 februari 2013 @ 20:49:56 #124
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_122929257
quote:
4s.gif Op vrijdag 15 februari 2013 19:10 schreef Quantic het volgende:

[..]

Dank! Is goed gelukt :)

Mooi boek trouwens, ik ga hem direct aanschaffen
Staan echt oneindig veel recepten in, echt wel waar voor je geld hoor!
  vrijdag 15 februari 2013 @ 21:34:47 #125
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_122931427
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2013 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ja, hoor. Hardstikke makkelijk en heel goed in porties in te vriezen. Heb het altijd op voorraad en de groene is mijn favoriet: http://www.aziatische-ingredienten.nl/thaise-groene-curry-pasta/
Hartstikke. Dat was alles.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
pi_122943625
Hoi Piet, volgende week ga ik voor het eerst zelf gnocchi maken (met een saus van taleggio en walnoten), daarbij wil ik voor een salade gaan en een stukje gegrilde/gebakken (wit)vis. Heb jij tips voor een bijpassend visje?
pi_122998803
Het is misschien meer een vraag voor Robin. Hier bij de Toko hebben ze van die diepvrieszakken met pijlinktvis. En dan alleen de pijl, zonder de inkt en de vis zeg maar. Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe. Maar ze zijn wel een maatje groter en best dik. Ik heb verder niks tegen ingevroren vis en ben erg tevreden over de garnalen van de Toko, maar is dat wat of moet ik de kleintjes hebben?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 februari 2013 @ 18:47:00 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122998981
quote:
0s.gif Op zaterdag 16 februari 2013 10:26 schreef Soulagement het volgende:
Hoi Piet, volgende week ga ik voor het eerst zelf gnocchi maken (met een saus van taleggio en walnoten), daarbij wil ik voor een salade gaan en een stukje gegrilde/gebakken (wit)vis. Heb jij tips voor een bijpassend visje?
Tonijnsteak, wilde zalm filet ( diepvries van de aldi is erg goed), maar dit is vrij prijzig. Vraag een visboer van je vertrouwen wijting te fileren maar laat de huid eraan. Bak dit op de huid, vreselijk lekker visje en is erg goedkoop.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 17 februari 2013 @ 18:52:35 #129
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122999190
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 18:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is misschien meer een vraag voor Robin. Hier bij de Toko hebben ze van die diepvrieszakken met pijlinktvis. En dan alleen de pijl, zonder de inkt en de vis zeg maar. Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe. Maar ze zijn wel een maatje groter en best dik. Ik heb verder niks tegen ingevroren vis en ben erg tevreden over de garnalen van de Toko, maar is dat wat of moet ik de kleintjes hebben?
Ik eet ze graag, hoewel liever vers in kroatie net uit zee, maar je moet compromissen aangaan.
Recept van een Tunesische vriend van mij
Inktvis tubes (van die pijlstaarten) leeghalen en kort koken.
Dan vullen met een mengsel van de armpjes, verkruimeld hardgekookt ei, parmasaanse kaas, verse kruiden en knoflook.
Deze dan smoren in wat tomatensap en rode wijn, peper, zout, blaadje laurier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123002231
Dat lijkt me ook wel wat. Maar het ging mij nu even meer om de grootte van de units, zijn die grote minder lekker of moeilijker mals te houden?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 17 februari 2013 @ 19:57:34 #131
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123002362
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 19:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat lijkt me ook wel wat. Maar het ging mij nu even meer om de grootte van de units, zijn die grote minder lekker of moeilijker mals te houden?
Eerder een vraag van mals krijgen. Het verschilt, ze kunnen mals zijn, ze kunnen taai zijn.
Mijn zus bakt verse in hun eigen inkt met wat vegeta.
Sudderen krijgt alles mals, en marineren in een zuur (wijn, citroen) ook. Het gaat erom bindweefsel af te breken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123002545
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2013 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tonijnsteak, wilde zalm filet ( diepvries van de aldi is erg goed), maar dit is vrij prijzig. Vraag een visboer van je vertrouwen wijting te fileren maar laat de huid eraan. Bak dit op de huid, vreselijk lekker visje en is erg goedkoop.
Dank! Prijs maakt niet uit maar de voorkeur gaat uit naar witvis. Wijting maar eens proberen! Heb geen vaste visboer dus ik ga gewoon eens langs een kraam hier op de Albert Cuyp markt.
  zondag 17 februari 2013 @ 20:04:17 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123002709
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2013 20:01 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Dank! Prijs maakt niet uit maar de voorkeur gaat uit naar witvis. Wijting maar eens proberen! Heb geen vaste visboer dus ik ga gewoon eens langs een kraam hier op de Albert Cuyp markt.
Kabeljauw is ook lekker op de huid gebakken (belangrijk, laat de huid er aan!) maar een stuk duurder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123002927
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2013 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kabeljauw is ook lekker op de huid gebakken (belangrijk, laat de huid er aan!) maar een stuk duurder.
Ik moet bekennen dat ik het heerlijk vind om uitgebreid te koken maar dat ik eigenlijk nauwelijks vis maak. Dat terwijl ik het wel ontzettend lekker vind. Af en toe een witvisje (bijvoorbeeld een sliptongetje in boter!) maar daar houdt het ook wel op. Ik ga in ieder geval wat meer met vis koken, te beginnen met de wijting :)
  zondag 17 februari 2013 @ 20:11:05 #135
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123003097
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2013 20:08 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Ik moet bekennen dat ik het heerlijk vind om uitgebreid te koken maar dat ik eigenlijk nauwelijks vis maak. Dat terwijl ik het wel ontzettend lekker vind. Af en toe een witvisje (bijvoorbeeld een sliptongetje in boter!) maar daar houdt het ook wel op. Ik ga in ieder geval wat meer met vis koken, te beginnen met de wijting :)
Vraag je visboer eens een wijting te frituren ipv een lekkerbek, je wilt nooit meer een lekkerbek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123004700
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2013 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vraag je visboer eens een wijting te frituren ipv een lekkerbek, je wilt nooit meer een lekkerbek.
Die neem ik mee voor komende vrijdag :)
  zondag 17 februari 2013 @ 22:12:33 #137
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123010740
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 18:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is misschien meer een vraag voor Robin. Hier bij de Toko hebben ze van die diepvrieszakken met pijlinktvis. En dan alleen de pijl, zonder de inkt en de vis zeg maar. Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe. Maar ze zijn wel een maatje groter en best dik. Ik heb verder niks tegen ingevroren vis en ben erg tevreden over de garnalen van de Toko, maar is dat wat of moet ik de kleintjes hebben?
Tubes heten die volgens mij. Tsja, ik weet niet wat je ermee wilt doen, maar op zich is inktvis inktvis. Ze worden volgens mij ook niet slechter van invriezen. Integendeel, denk ik. Ze zullen wel wat taaier zijn dan kleintjes, gewoon omdat ze dikker zijn. Ik denk dat men er normaal inktvisringen van maakt. Of vullen en langer stoven? Ik weet het eigenlijk niet.

Toevallig heb ik vorige week foto's voorbereid om hierover te schrijven, pijlstaartinktvis & octopus, maar moet dus nog eerst even uitvogelen waar die grotere inktvissen voor gebruikt worden. En bedankt! ;-)
  maandag 18 februari 2013 @ 00:19:34 #138
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_123016787
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2013 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kabeljauw is ook lekker op de huid gebakken (belangrijk, laat de huid er aan!) maar een stuk duurder.
Jammer genoeg dat van beide soorten amper verantwoord gevangen aanbod is.
  maandag 18 februari 2013 @ 07:42:51 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123020478
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 00:19 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Jammer genoeg dat van beide soorten amper verantwoord gevangen aanbod is.
Beide? Je bedoeld tonijn en Kabeljauw neem ik aan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 februari 2013 @ 10:26:32 #140
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_123022717
Misschien niet helemaal de juiste vraag, maar allicht dat Piet het antwoord weet, en geen zin om een heel nieuw topic te openen.

Mij is geleerd dat bij het bereiden van sauzen, vooral als er vlees in gaat wat een tijdje pruttelt, dat je het schuim eraf moet halen. Nu begrijp ik dat dit met de smaak te maken heeft, maar:

- Wat is dat schuim/waar komt het vandaan (het vlees volgens mij)?
- Wat gebeurd er (met de smaak) als je het niet weghaalt?
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  maandag 18 februari 2013 @ 10:41:37 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123023068
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 10:26 schreef Tanin het volgende:
Misschien niet helemaal de juiste vraag, maar allicht dat Piet het antwoord weet, en geen zin om een heel nieuw topic te openen.

Mij is geleerd dat bij het bereiden van sauzen, vooral als er vlees in gaat wat een tijdje pruttelt, dat je het schuim eraf moet halen. Nu begrijp ik dat dit met de smaak te maken heeft, maar:

- Wat is dat schuim/waar komt het vandaan (het vlees volgens mij)?
- Wat gebeurd er (met de smaak) als je het niet weghaalt?
Het schuim zijn eiwitten, en als je afschuimt wordt de saus/bouillon helderder dan wanneer je dat niet doet (blind heet dat), het effect is vooral optisch, en het kan ook een wat korrelige of slijmige structuur geven als je het niet doet. Het eiwit stolt door de warmte, en daarom kan je de klonten schuim er ook af scheppen. Als je dat niet doet zou dit schuim een onaangenaam mondgevoel geven.
Er zijn trouwens meer manieren om een saus of bouillon te klaren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 februari 2013 @ 10:43:09 #142
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_123023113
Tof! Dank je wel!
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_123024151
quote:
0s.gif Op zondag 17 februari 2013 22:12 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Tubes heten die volgens mij. Tsja, ik weet niet wat je ermee wilt doen, maar op zich is inktvis inktvis. Ze worden volgens mij ook niet slechter van invriezen. Integendeel, denk ik. Ze zullen wel wat taaier zijn dan kleintjes, gewoon omdat ze dikker zijn. Ik denk dat men er normaal inktvisringen van maakt. Of vullen en langer stoven? Ik weet het eigenlijk niet.
Inkerven zal ook wel eens kunnen helpen, ik weet eigenlijk nog niet precies wat ik ermee wil doen, hangt er dus ook vanaf of ik gewoon een unit uit de diepvries pak, of ik er zelf eentje helemaal schoon moet maken omdat die uit de vriezer niet lekker zijn. Maar ik vind inktvis op de pizza heel lekker, en met chorizo is een fraaie combinatie, of gegrilld met courgettes of zo.

quote:
Toevallig heb ik vorige week foto's voorbereid om hierover te schrijven, pijlstaartinktvis & octopus, maar moet dus nog eerst even uitvogelen waar die grotere inktvissen voor gebruikt worden. En bedankt! ;-)
Graag gedaan. :) Ik weet dat octupus wordt ingevroren alleen om hem mals te krijgen, dat is een stuk minder moeite dan de traditionele aanpak van 2 uur tegen de Galicische rotsen slaan. Ik wilde een tijdje terug Pulpo a Galego maken, gekookte octupus met pimentón en olijfolie, erg lekker. Maar er ligt er slechts heel af en toe eentje op de markt. Een vriend van mij is nogal thuis in de Aziatische keuken, en die begon over moeilijke procedures met precies inkerven etc om het mals te krijgen, maar die had dus waarschijnlijk buiten de vrieskist gerekend.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123024198
Misschien niet geschikt voor dit topic. Maar wellicht dat iemand het weet.

Een aantal jaren geleden heb ik bij een studiegenoot heerlijk gegeten. Een aantal dingen die ik mij van het gerecht kan herinneren zijn:
- gebakken rijst
- sterk aanwezige kruidnagel smaak
- kip

Het is wat vaag allemaal, maar wellicht weet iemand het :')

Nu heb ik geen contact meer met deze studiegenoot, maar toch zou ik graag een recept willen hebben. Iemand een idee? Of hoe dit zou kunnen heten?
Op donderdag 7 februari 2013 22:30 schreef wolfrolf het volgende:
Godsamme _O_ wat een baas ben je toch
Op dinsdag 26 februari 2013 15:53 schreef SilentChaos het volgende:
Jij begrijpt _O_
  maandag 18 februari 2013 @ 11:26:26 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123024316
Octopus eet ik het liefst als salade, met kappertjes, gedroogde tomaten, wat olijfolie, citroen, verse peterselie, klein beetje knof, wat peper uit de molen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 februari 2013 @ 12:55:59 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_123027265
quote:
0s.gif Op maandag 18 februari 2013 11:22 schreef henkde_j het volgende:
Misschien niet geschikt voor dit topic. Maar wellicht dat iemand het weet.

Een aantal jaren geleden heb ik bij een studiegenoot heerlijk gegeten. Een aantal dingen die ik mij van het gerecht kan herinneren zijn:
- gebakken rijst
- sterk aanwezige kruidnagel smaak
- kip

Het is wat vaag allemaal, maar wellicht weet iemand het :')

Nu heb ik geen contact meer met deze studiegenoot, maar toch zou ik graag een recept willen hebben. Iemand een idee? Of hoe dit zou kunnen heten?
Welke keuken was het?
Als ik rijst, kip en gemalen kruidnagel invoer in google kom ik op oa http://allrecipes.nl/recept/2799/biryani-met-kip.aspx uit
pi_123093798
Ik heb sinds kort een pastamachine en vandaag voor het eerst uitgeprobeerd. De spaghetti was goed gelukt! :D
Nu wil ik binnenkort lasagne maken. hoe lang moet dat dan in de oven? Het lijkt me dat dat niet zo lang hoeft als met gedroogde lasagnevellen..
  dinsdag 19 februari 2013 @ 22:02:14 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123094002
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 21:58 schreef pep88 het volgende:
Ik heb sinds kort een pastamachine en vandaag voor het eerst uitgeprobeerd. De spaghetti was goed gelukt! :D
Nu wil ik binnenkort lasagne maken. hoe lang moet dat dan in de oven? Het lijkt me dat dat niet zo lang hoeft als met gedroogde lasagnevellen..
Tot ie gaar is, is het korte antwoord.
Het is niet zo eenvoudig te zeggen, lasanga grote en hoogte metalen of glazen vorm, electrische met fan of gasoven, het vermogen van de oven, etc
Gewoon kijken of ie borrelt en of ie bovenop een mooi korstje heeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123095134
Bedankt voor de reactie, moet maar gewoon wat uitproberen dan ;) Ik ben bang dat het al snel te lang in de oven zit..
  dinsdag 19 februari 2013 @ 22:21:23 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123095300
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 22:19 schreef pep88 het volgende:
Bedankt voor de reactie, moet maar gewoon wat uitproberen dan ;) Ik ben bang dat het al snel te lang in de oven zit..
Das bij lasagne niet zo erg.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123097483
Een minuut of 20-25 moet lasagne wel kunnen hebben. Haal de vellen niet door het laatste standje op je machine, dan zijn ze imho te dun.
Spoilers!
pi_123157756
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 februari 2013 22:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
Een minuut of 20-25 moet lasagne wel kunnen hebben. Haal de vellen niet door het laatste standje op je machine, dan zijn ze imho te dun.
Dank je!
pi_123173270
Piet, korte vraag. Ik moet voor zondag een stuk of 3 taarten bakken. Ik moet helaas zaterdagavond werken en heb dus niet teveel tijd om het te maken. Kan ik de appeltaart eventueel van tevoren maken? Ik zat te denken aan morgenavond de bodem+spijs alvast klaar te maken en in de koelkast te zetten en zondagochtend de vulling te maken en af te bakken maar weet niet of dat goed blijft?

en ik wil ook een chocolade cheesecake maken, gaat deze in smaak achteruit als ik die eventueel morgenavond al maak? Er hoeft niets aan gebakken te worden aan deze cheesecake.
pi_123174224
quote:
6s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:50 schreef kirsten. het volgende:
Piet, korte vraag. Ik moet voor zondag een stuk of 3 taarten bakken. Ik moet helaas zaterdagavond werken en heb dus niet teveel tijd om het te maken. Kan ik de appeltaart eventueel van tevoren maken? Ik zat te denken aan morgenavond de bodem+spijs alvast klaar te maken en in de koelkast te zetten en zondagochtend de vulling te maken en af te bakken maar weet niet of dat goed blijft?

en ik wil ook een chocolade cheesecake maken, gaat deze in smaak achteruit als ik die eventueel morgenavond al maak? Er hoeft niets aan gebakken te worden aan deze cheesecake.
Spijs?
pi_123178188
Ja inderdaad, spijs?

Mijn moeder maakt al 40 jaar dezelfde appeltaart (zonder spijs). Deze maakt ze altijd een aantal dagen van te voren en vriest ze zelfs per punt in.
Spoilers!
  † In Memoriam † donderdag 21 februari 2013 @ 21:28:55 #156
91830 MaximusTG
pi_123178480
Ik heb werkelijk nog nooit een appeltaart met spijs op :P.
pi_123178558
Het klinkt zoet. Precies wat een appelaart niet hoort te zijn wat mij betreft.

Weet iemand trouwens hoe spijs in het engels heet?
Spoilers!
  † In Memoriam † donderdag 21 februari 2013 @ 21:31:43 #158
91830 MaximusTG
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:32:25 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123178681
quote:
6s.gif Op donderdag 21 februari 2013 19:50 schreef kirsten. het volgende:
Piet, korte vraag. Ik moet voor zondag een stuk of 3 taarten bakken. Ik moet helaas zaterdagavond werken en heb dus niet teveel tijd om het te maken. Kan ik de appeltaart eventueel van tevoren maken? Ik zat te denken aan morgenavond de bodem+spijs alvast klaar te maken en in de koelkast te zetten en zondagochtend de vulling te maken en af te bakken maar weet niet of dat goed blijft?

en ik wil ook een chocolade cheesecake maken, gaat deze in smaak achteruit als ik die eventueel morgenavond al maak? Er hoeft niets aan gebakken te worden aan deze cheesecake.
Harde wener, appeltaartdeeg, wordt grijs als je het te lang van te voren maakt, lelijk. Je kan wel de appeltaart van te voren bakken en invriezen, maar vers blijft lekkerder. Van chocolate cheescake weet ik niets. Ik ben niet zo een pattisier, de bakgurus zitten hier
CUL / Het grote Baktopic (koekjes,cakes, muffins en meer) #5
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:33:24 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123178726
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 21:28 schreef MaximusTG het volgende:
Ik heb werkelijk nog nooit een appeltaart met spijs op :P.
Ik heb wel eens appeltaart gemaakt met amandelmeel ipv bloem. Erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123179514
Jup, spijs. Het is ook niet per sé mijn smaak (wel lekker hoor) maar diegene voor wie ik het bak vindt het echt het einde. Hij is inderdaad heel erg zoet (en machtig).

wel goed om te weten, dan ga ik gewoon de appeltaart op de dag zelf maken en de cheescake zaterdag (die moet toch opstijven in de koelkast dus dat moet dan maar een nachtje staan).
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:45:52 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123179577
Sauspijzenbroodjes zijn ook lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123182625
Een echte gebakken cheesecake wordt alleen maar lekkerder als je hem een paar dagen laat staan :Y) Ik weet alleen niet zeker of dat ook voor een ongebakken geld..
pi_123194102
In restaurants en zo krijg je ook weleens appeltaart met spijs, of misschien amandelmeel :r :r :r .
pi_123205769
Piet, ik heb heel veel selderij in de koelkast liggen. Wat kan ik daarmee doen? Ik kook alleen voor mezelf dus in een pastasaus of zo gaat niet zo veel en dat was de enige optie die ik tot nu toe heb om het weg te werken :')
  vrijdag 22 februari 2013 @ 14:46:18 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123205899
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:42 schreef _Loki het volgende:
Piet, ik heb heel veel selderij in de koelkast liggen. Wat kan ik daarmee doen? Ik kook alleen voor mezelf dus in een pastasaus of zo gaat niet zo veel en dat was de enige optie die ik tot nu toe heb om het weg te werken :')
Knolselderij? Bleekselderij?

Knollen-> maak er puree van, heerlijk, ook lekker 50/50 met aardappel. Of koken in bouillon en dan pureren tot een cremesoep.
Bleekselder -> schuine stukjes van snijden en kort afkoken en serveren als warme groente.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123213190
Je kan van beide ook heel erg lekkere soep maken! Evt combineren met andere groente, bleekselderij wortel is lekker.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 18:12:34 #168
97745 Thorical
finding a way
pi_123213839
Bleekselderij, wortel en prei ff aanzetten en wat room is toch een klassieker?
Variant ipv prei, venkel.
Allemaal ff lekker.
pi_123260171
De wijting was lekker, dank voor de tip! Etentje was erg geslaagd.
  zondag 24 februari 2013 @ 09:58:22 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123267526
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 februari 2013 23:30 schreef Soulagement het volgende:
De wijting was lekker, dank voor de tip! Etentje was erg geslaagd.
Graag gedaan! Hoe had je hem uiteindelijk klaargemaakt? Op de huid gebakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 10:05:34 #171
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123267593
Heb je nog tips voor rundertong, Piet? Ik heb het al vaker klaargemaakt maar misschien weet jij nog iets lekkers om erbij te stoppen als ik hem in de pan stop :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 24 februari 2013 @ 10:13:34 #172
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123267684
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 10:05 schreef Rewimo het volgende:
Heb je nog tips voor rundertong, Piet? Ik heb het al vaker klaargemaakt maar misschien weet jij nog iets lekkers om erbij te stoppen als ik hem in de pan stop :)
Ik doe kalfs of rundertong altijd heel klassiek, kook ze, dan pel ik ze, snij ze aan plakken, bakken en serveren met een madeirasaus met morieljes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 10:21:23 #173
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123267805
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik doe kalfs of rundertong altijd heel klassiek, kook ze, dan pel ik ze, snij ze aan plakken, bakken en serveren met een madeirasaus met morieljes
Wat stop je erbij als je ze kookt? Opeten is geen enkel probleem :9~
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 24 februari 2013 @ 11:34:05 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123269127
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 10:21 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Wat stop je erbij als je ze kookt? Opeten is geen enkel probleem :9~
Gewoon, bouquet garni, zout, peper, wat rode wijn eventueel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 11:43:19 #175
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123269344
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon, bouquet garni, zout, peper, wat rode wijn eventueel.
Okee, dank je wel :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 24 februari 2013 @ 11:50:02 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123269504
Oh, en was ze goed voor het koken in ruim water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 12:01:16 #177
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123269767
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 11:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, en was ze goed voor het koken in ruim water.
Net gedaan, hij staat nu te pruttelen :9
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_123270402
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 09:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Graag gedaan! Hoe had je hem uiteindelijk klaargemaakt? Op de huid gebakken?
Ja, enkel met wat zout en peper. Mooie zachte smaak. Deed me enigszins denken aan coquilles.
  zondag 24 februari 2013 @ 12:42:22 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123271086
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:22 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Ja, enkel met wat zout en peper. Mooie zachte smaak. Deed me enigszins denken aan coquilles.
Mooi zo, het is idd een heerlijk visje, dat alleen maar ongeliefd is omdat het zo goedkoop is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 12:52:36 #180
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123271465
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 24 februari 2013 @ 12:54:45 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123271537
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Vooral lekker geheim houden en er van genieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 12:58:57 #182
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123271719
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123271929
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.
Mensen die de wijn proefde beoordeelde de duurste als lekkerste..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 24 februari 2013 @ 13:04:29 #184
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123271974
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:03 schreef roos85 het volgende:

[..]

Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.
Mensen die de wijn proefde beoordeelde de duurste als lekkerste..
Ja, die test wordt vaker gedaan idd. :Y Prijs is gekoppeld aan beleving.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123272310
Piet

kan ik zo'n witte plastic snijplank gewoon schoonmaken (10 mins weken) in chloor?
pi_123272376
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Als het nog in de fles zit maakt het dat een stuk lastiger, maar inderdaad hebben veel mensen daar moeite mee.

Ik denk dat het bij vis komt omdat er heel veel witvissen zijn, teveel om allemaal te onthouden. Daarnaast wordt er ook niet erg sterk over vis gecommuniceerd, zowel vissers, visboeren als visliefhebbers komen vaak niet verder dan 'lekker visje', hooguit nog met de toevoeging dat het vlees stevig is. Zelfs het onderscheid tussen vissiger en minder vissige vis wordt niet door iedereen erkend. Dat maakt het inzicht in het aanbod er natuurlijk niet beter op waardoor er weinig vraag is naar sommige 'lekkere visjes', terwijl die natuurlijk wel gewoon netten in zwemmen. Zelf ben ik niet een echte witvisliefhebber, maar volgens mij zijn koolvis en knorhaan ook koopjes.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 24 februari 2013 @ 13:21:06 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123272820
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat het bij vis komt omdat er heel veel witvissen zijn, teveel om allemaal te onthouden.
Wijting is geen witvis.

"Witvis is een informele verzamelnaam voor verschillende licht gekleurde karperachtigen ongeveer overeenkomend met de karperachtigen die in de Benelux voorkomen, die vooral wordt gebruikt door recreatie- en sportvissers."

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witvis
  zondag 24 februari 2013 @ 13:21:59 #188
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_123272874
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regenboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 24-02-2013 13:45:27 ]
pi_123273022
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
En die kleurstof is nogal prijsbepalend. Ook voor zalm. Kweekzalm kan prima wit, is het nog verantwoorder ook.
pi_123273848
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wijting is geen witvis.

"Witvis is een informele verzamelnaam voor verschillende licht gekleurde karperachtigen ongeveer overeenkomend met de karperachtigen die in de Benelux voorkomen, die vooral wordt gebruikt door recreatie- en sportvissers."

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witvis
Ik wil niet te eigenwijs doen als het over vis gaat, maar deze bron lijkt me toch niet zo heel toepasselijk. Ik ga namelijk niet naar een dobber staren, maar haal op de markt. Daar heb je vette vissen, de haringachtigen, en je hebt de kabeljauwachtigen die niet vet zijn, maar wit vlees hebben. Die worden witvis genoemd door mensen die geen hengel vasthouden maar wel graag vis eten, die ik ken. Tonijn zou ik geen witvis noemen, en niet omdat de kans dat je er een vangt in je plaatselijke kanaal vrij gering is.

quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
Lang geleden een keer gekocht want voorvoegsel en hogere prijs, maar gewoon veel minder lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 24 februari 2013 @ 13:48:02 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123274227
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:10 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet

kan ik zo'n witte plastic snijplank gewoon schoonmaken (10 mins weken) in chloor?
Dat kan, ik steek ze dagelijks in de afwasmachine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123275365
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123277123
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123277882
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.
Oké bedankt!

Ik heb afgelopen zomer in Lyon gepocheerde forel met amandelschaafsel gegeten, en dat vond ik zó verschrikkelijk lekker, dat ik er maanden later nog steeds over begon.. :@

Dus ik zou het zelf wel eens willen proberen te maken (met als risico dat ik het nooit zo lekker ga krijgen als daar natuurlijk :P)

Ik wacht nog wel even op wat Piet heeft te zeggen :) Maar iedere tip is welkom.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123281127
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
If not now, then when.
  zondag 24 februari 2013 @ 15:56:13 #196
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123281523
Grillen? Als het je om het velletje gaat is dat de beste manier. En dan heeft de kip genoeg vat van zichzelf.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123281698
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:56 schreef Isegrim het volgende:
Grillen? Als het je om het velletje gaat is dat de beste manier. En dan heeft de kip genoeg vat van zichzelf.
Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.
If not now, then when.
  zondag 24 februari 2013 @ 16:02:07 #198
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123281802
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.
Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.

Maarreh, wat is er mis met vet?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123281893
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.

Maarreh, wat is er mis met vet?
Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
If not now, then when.
  zondag 24 februari 2013 @ 16:09:28 #200
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123282173
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
Ah, je wilt KFC-kip? :D Ja, dat wordt lastig zonder veel vet want dat zuigt inderdaad al je vet op. Je zou het in de oven kunnen proberen maar lijkt me geen succes.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')