Ja, dat kan prima, maakt de smaak voller, en de scherpe kantjes er van afquote:Op dinsdag 12 februari 2013 17:21 schreef Kamper86 het volgende:
Hoi hoi,
Ik maak vandaag kip kerrie. Kan ik door de saus een beetje kokosmelk gooien?
De vraag is eigenlijknof het zou smaken.
Je bent vast al klaar met koken maar een beetje gembersiroop erdoor smaakt ook erg goed, evt ook nog (uitgelekte) kersen toevoegen, klinkt vreemd maar de combinatie is super.quote:Op dinsdag 12 februari 2013 17:21 schreef Kamper86 het volgende:
Hoi hoi,
Ik maak vandaag kip kerrie. Kan ik door de saus een beetje kokosmelk gooien?
De vraag is eigenlijknof het zou smaken.
Dat kan, maar het zal erg droog wordenquote:Op dinsdag 12 februari 2013 21:28 schreef icloud het volgende:
Ik ga binnenkort onze knor aan het spit hangen, en ik wil gezien de tijd graag weten of ik hem een dag van te voren kan braden aan het spit, zodat hij op de dag zelf er maar een uurtje op hoef te hangen(om warm te worden en voor het plaatje)?
Der is geen andere manier om op de dag zelf niet zo lang in de keuken te hoeven staan?quote:Op dinsdag 12 februari 2013 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat kan, maar het zal erg droog worden
Recepten van Janneke Vreugdenhil bevallen mij over het algemeen errug goed.quote:Op woensdag 13 februari 2013 12:56 schreef ErkendFokker het volgende:
Beste Piet, en anderen, ik wil graag voor morgen een chocoladetaart/brownies met frambozen maken. Heb al wat recepten gevonden:
Brownies zonder bloem:
www.ah.nl/kookschrift/verzameld-recept?id=221623&userid=287848
Nog wat lekkers?:
allrecipes.nl/m/recept/6592/chocolade-lava-cakejes-met-gesuikerde-frambozen.aspx
www.nrcnext.nl/koken/2007/05/15/chocoladetaart/
Ik kan ook een gewone chocoladetaart maken, met gecarameliseerde frambozen topping (kan dit?) Of met frambozen glazuur.
Maak liever niet met kersen, vind dat in baksels altijd maar raar smaken?
Jullie nog tips of een goddelijk recept?
Ik heb geen goed advies voor je, maar wel een goed filmpje:quote:Op dinsdag 12 februari 2013 23:03 schreef icloud het volgende:
[..]
Der is geen andere manier om op de dag zelf niet zo lang in de keuken te hoeven staan?
Vorig jaar hebben we hetzelfde gedaan en toen moest ik s`middags vroeg beginnen om s`avonds laat eindelijk een lekker stukje varken te hebben, niet leuk op je vrouw`s verjaardag.
Ja, het was lekker!quote:Op dinsdag 12 februari 2013 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, dat kan prima, maakt de smaak voller, en de scherpe kantjes er van af
Dank! Is goed geluktquote:Op woensdag 13 februari 2013 14:29 schreef ErkendFokker het volgende:
Uit de zilveren lepel:
[ afbeelding ]
Staan echt oneindig veel recepten in, echt wel waar voor je geld hoor!quote:Op vrijdag 15 februari 2013 19:10 schreef Quantic het volgende:
[..]
Dank! Is goed gelukt
Mooi boek trouwens, ik ga hem direct aanschaffen
Hartstikke. Dat was alles.quote:Op vrijdag 15 februari 2013 20:44 schreef RobinOok het volgende:
Ja, hoor. Hardstikke makkelijk en heel goed in porties in te vriezen. Heb het altijd op voorraad en de groene is mijn favoriet: http://www.aziatische-ingredienten.nl/thaise-groene-curry-pasta/
Tonijnsteak, wilde zalm filet ( diepvries van de aldi is erg goed), maar dit is vrij prijzig. Vraag een visboer van je vertrouwen wijting te fileren maar laat de huid eraan. Bak dit op de huid, vreselijk lekker visje en is erg goedkoop.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 10:26 schreef Soulagement het volgende:
Hoi Piet, volgende week ga ik voor het eerst zelf gnocchi maken (met een saus van taleggio en walnoten), daarbij wil ik voor een salade gaan en een stukje gegrilde/gebakken (wit)vis. Heb jij tips voor een bijpassend visje?
Ik eet ze graag, hoewel liever vers in kroatie net uit zee, maar je moet compromissen aangaan.quote:Op zondag 17 februari 2013 18:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is misschien meer een vraag voor Robin. Hier bij de Toko hebben ze van die diepvrieszakken met pijlinktvis. En dan alleen de pijl, zonder de inkt en de vis zeg maar. Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe. Maar ze zijn wel een maatje groter en best dik. Ik heb verder niks tegen ingevroren vis en ben erg tevreden over de garnalen van de Toko, maar is dat wat of moet ik de kleintjes hebben?
Eerder een vraag van mals krijgen. Het verschilt, ze kunnen mals zijn, ze kunnen taai zijn.quote:Op zondag 17 februari 2013 19:55 schreef Weltschmerz het volgende:
Dat lijkt me ook wel wat. Maar het ging mij nu even meer om de grootte van de units, zijn die grote minder lekker of moeilijker mals te houden?
Dank! Prijs maakt niet uit maar de voorkeur gaat uit naar witvis. Wijting maar eens proberen! Heb geen vaste visboer dus ik ga gewoon eens langs een kraam hier op de Albert Cuyp markt.quote:Op zondag 17 februari 2013 18:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tonijnsteak, wilde zalm filet ( diepvries van de aldi is erg goed), maar dit is vrij prijzig. Vraag een visboer van je vertrouwen wijting te fileren maar laat de huid eraan. Bak dit op de huid, vreselijk lekker visje en is erg goedkoop.
Kabeljauw is ook lekker op de huid gebakken (belangrijk, laat de huid er aan!) maar een stuk duurder.quote:Op zondag 17 februari 2013 20:01 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Dank! Prijs maakt niet uit maar de voorkeur gaat uit naar witvis. Wijting maar eens proberen! Heb geen vaste visboer dus ik ga gewoon eens langs een kraam hier op de Albert Cuyp markt.
Ik moet bekennen dat ik het heerlijk vind om uitgebreid te koken maar dat ik eigenlijk nauwelijks vis maak. Dat terwijl ik het wel ontzettend lekker vind. Af en toe een witvisje (bijvoorbeeld een sliptongetje in boter!) maar daar houdt het ook wel op. Ik ga in ieder geval wat meer met vis koken, te beginnen met de wijtingquote:Op zondag 17 februari 2013 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kabeljauw is ook lekker op de huid gebakken (belangrijk, laat de huid er aan!) maar een stuk duurder.
Vraag je visboer eens een wijting te frituren ipv een lekkerbek, je wilt nooit meer een lekkerbek.quote:Op zondag 17 februari 2013 20:08 schreef Soulagement het volgende:
[..]
Ik moet bekennen dat ik het heerlijk vind om uitgebreid te koken maar dat ik eigenlijk nauwelijks vis maak. Dat terwijl ik het wel ontzettend lekker vind. Af en toe een witvisje (bijvoorbeeld een sliptongetje in boter!) maar daar houdt het ook wel op. Ik ga in ieder geval wat meer met vis koken, te beginnen met de wijting
Die neem ik mee voor komende vrijdagquote:Op zondag 17 februari 2013 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vraag je visboer eens een wijting te frituren ipv een lekkerbek, je wilt nooit meer een lekkerbek.
Tubes heten die volgens mij. Tsja, ik weet niet wat je ermee wilt doen, maar op zich is inktvis inktvis. Ze worden volgens mij ook niet slechter van invriezen. Integendeel, denk ik. Ze zullen wel wat taaier zijn dan kleintjes, gewoon omdat ze dikker zijn. Ik denk dat men er normaal inktvisringen van maakt. Of vullen en langer stoven? Ik weet het eigenlijk niet.quote:Op zondag 17 februari 2013 18:41 schreef Weltschmerz het volgende:
Het is misschien meer een vraag voor Robin. Hier bij de Toko hebben ze van die diepvrieszakken met pijlinktvis. En dan alleen de pijl, zonder de inkt en de vis zeg maar. Dat scheelt natuurlijk een hoop gedoe. Maar ze zijn wel een maatje groter en best dik. Ik heb verder niks tegen ingevroren vis en ben erg tevreden over de garnalen van de Toko, maar is dat wat of moet ik de kleintjes hebben?
Jammer genoeg dat van beide soorten amper verantwoord gevangen aanbod is.quote:Op zondag 17 februari 2013 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kabeljauw is ook lekker op de huid gebakken (belangrijk, laat de huid er aan!) maar een stuk duurder.
Beide? Je bedoeld tonijn en Kabeljauw neem ik aan?quote:Op maandag 18 februari 2013 00:19 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Jammer genoeg dat van beide soorten amper verantwoord gevangen aanbod is.
Het schuim zijn eiwitten, en als je afschuimt wordt de saus/bouillon helderder dan wanneer je dat niet doet (blind heet dat), het effect is vooral optisch, en het kan ook een wat korrelige of slijmige structuur geven als je het niet doet. Het eiwit stolt door de warmte, en daarom kan je de klonten schuim er ook af scheppen. Als je dat niet doet zou dit schuim een onaangenaam mondgevoel geven.quote:Op maandag 18 februari 2013 10:26 schreef Tanin het volgende:
Misschien niet helemaal de juiste vraag, maar allicht dat Piet het antwoord weet, en geen zin om een heel nieuw topic te openen.
Mij is geleerd dat bij het bereiden van sauzen, vooral als er vlees in gaat wat een tijdje pruttelt, dat je het schuim eraf moet halen. Nu begrijp ik dat dit met de smaak te maken heeft, maar:
- Wat is dat schuim/waar komt het vandaan (het vlees volgens mij)?
- Wat gebeurd er (met de smaak) als je het niet weghaalt?
Inkerven zal ook wel eens kunnen helpen, ik weet eigenlijk nog niet precies wat ik ermee wil doen, hangt er dus ook vanaf of ik gewoon een unit uit de diepvries pak, of ik er zelf eentje helemaal schoon moet maken omdat die uit de vriezer niet lekker zijn. Maar ik vind inktvis op de pizza heel lekker, en met chorizo is een fraaie combinatie, of gegrilld met courgettes of zo.quote:Op zondag 17 februari 2013 22:12 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Tubes heten die volgens mij. Tsja, ik weet niet wat je ermee wilt doen, maar op zich is inktvis inktvis. Ze worden volgens mij ook niet slechter van invriezen. Integendeel, denk ik. Ze zullen wel wat taaier zijn dan kleintjes, gewoon omdat ze dikker zijn. Ik denk dat men er normaal inktvisringen van maakt. Of vullen en langer stoven? Ik weet het eigenlijk niet.
Graag gedaan.quote:Toevallig heb ik vorige week foto's voorbereid om hierover te schrijven, pijlstaartinktvis & octopus, maar moet dus nog eerst even uitvogelen waar die grotere inktvissen voor gebruikt worden. En bedankt! ;-)
Welke keuken was het?quote:Op maandag 18 februari 2013 11:22 schreef henkde_j het volgende:
Misschien niet geschikt voor dit topic. Maar wellicht dat iemand het weet.
Een aantal jaren geleden heb ik bij een studiegenoot heerlijk gegeten. Een aantal dingen die ik mij van het gerecht kan herinneren zijn:
- gebakken rijst
- sterk aanwezige kruidnagel smaak
- kip
Het is wat vaag allemaal, maar wellicht weet iemand het
Nu heb ik geen contact meer met deze studiegenoot, maar toch zou ik graag een recept willen hebben. Iemand een idee? Of hoe dit zou kunnen heten?
Tot ie gaar is, is het korte antwoord.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 21:58 schreef pep88 het volgende:
Ik heb sinds kort een pastamachine en vandaag voor het eerst uitgeprobeerd. De spaghetti was goed gelukt!
Nu wil ik binnenkort lasagne maken. hoe lang moet dat dan in de oven? Het lijkt me dat dat niet zo lang hoeft als met gedroogde lasagnevellen..
Das bij lasagne niet zo erg.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 22:19 schreef pep88 het volgende:
Bedankt voor de reactie, moet maar gewoon wat uitproberen danIk ben bang dat het al snel te lang in de oven zit..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |