abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 24 februari 2013 @ 12:54:45 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123271537
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Vooral lekker geheim houden en er van genieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123271719
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
pi_123271929
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.
Mensen die de wijn proefde beoordeelde de duurste als lekkerste..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_123271974
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:03 schreef roos85 het volgende:

[..]

Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.
Mensen die de wijn proefde beoordeelde de duurste als lekkerste..
Ja, die test wordt vaker gedaan idd. :Y Prijs is gekoppeld aan beleving.
pi_123272310
Piet

kan ik zo'n witte plastic snijplank gewoon schoonmaken (10 mins weken) in chloor?
pi_123272376
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Als het nog in de fles zit maakt het dat een stuk lastiger, maar inderdaad hebben veel mensen daar moeite mee.

Ik denk dat het bij vis komt omdat er heel veel witvissen zijn, teveel om allemaal te onthouden. Daarnaast wordt er ook niet erg sterk over vis gecommuniceerd, zowel vissers, visboeren als visliefhebbers komen vaak niet verder dan 'lekker visje', hooguit nog met de toevoeging dat het vlees stevig is. Zelfs het onderscheid tussen vissiger en minder vissige vis wordt niet door iedereen erkend. Dat maakt het inzicht in het aanbod er natuurlijk niet beter op waardoor er weinig vraag is naar sommige 'lekkere visjes', terwijl die natuurlijk wel gewoon netten in zwemmen. Zelf ben ik niet een echte witvisliefhebber, maar volgens mij zijn koolvis en knorhaan ook koopjes.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 24 februari 2013 @ 13:21:06 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123272820
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat het bij vis komt omdat er heel veel witvissen zijn, teveel om allemaal te onthouden.
Wijting is geen witvis.

"Witvis is een informele verzamelnaam voor verschillende licht gekleurde karperachtigen ongeveer overeenkomend met de karperachtigen die in de Benelux voorkomen, die vooral wordt gebruikt door recreatie- en sportvissers."

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witvis
  zondag 24 februari 2013 @ 13:21:59 #188
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_123272874
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regenboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 24-02-2013 13:45:27 ]
pi_123273022
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
En die kleurstof is nogal prijsbepalend. Ook voor zalm. Kweekzalm kan prima wit, is het nog verantwoorder ook.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_123273848
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wijting is geen witvis.

"Witvis is een informele verzamelnaam voor verschillende licht gekleurde karperachtigen ongeveer overeenkomend met de karperachtigen die in de Benelux voorkomen, die vooral wordt gebruikt door recreatie- en sportvissers."

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witvis
Ik wil niet te eigenwijs doen als het over vis gaat, maar deze bron lijkt me toch niet zo heel toepasselijk. Ik ga namelijk niet naar een dobber staren, maar haal op de markt. Daar heb je vette vissen, de haringachtigen, en je hebt de kabeljauwachtigen die niet vet zijn, maar wit vlees hebben. Die worden witvis genoemd door mensen die geen hengel vasthouden maar wel graag vis eten, die ik ken. Tonijn zou ik geen witvis noemen, en niet omdat de kans dat je er een vangt in je plaatselijke kanaal vrij gering is.

quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
Lang geleden een keer gekocht want voorvoegsel en hogere prijs, maar gewoon veel minder lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 24 februari 2013 @ 13:48:02 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123274227
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:10 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet

kan ik zo'n witte plastic snijplank gewoon schoonmaken (10 mins weken) in chloor?
Dat kan, ik steek ze dagelijks in de afwasmachine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123275365
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123277123
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123277882
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.
Oké bedankt!

Ik heb afgelopen zomer in Lyon gepocheerde forel met amandelschaafsel gegeten, en dat vond ik zó verschrikkelijk lekker, dat ik er maanden later nog steeds over begon.. :@

Dus ik zou het zelf wel eens willen proberen te maken (met als risico dat ik het nooit zo lekker ga krijgen als daar natuurlijk :P)

Ik wacht nog wel even op wat Piet heeft te zeggen :) Maar iedere tip is welkom.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123281127
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
If not now, then when.
pi_123281523
Grillen? Als het je om het velletje gaat is dat de beste manier. En dan heeft de kip genoeg vat van zichzelf.
pi_123281698
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:56 schreef Isegrim het volgende:
Grillen? Als het je om het velletje gaat is dat de beste manier. En dan heeft de kip genoeg vat van zichzelf.
Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.
If not now, then when.
pi_123281802
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.
Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.

Maarreh, wat is er mis met vet?
pi_123281893
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.

Maarreh, wat is er mis met vet?
Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
If not now, then when.
pi_123282173
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
Ah, je wilt KFC-kip? :D Ja, dat wordt lastig zonder veel vet want dat zuigt inderdaad al je vet op. Je zou het in de oven kunnen proberen maar lijkt me geen succes.
pi_123282411
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de half loszittende haasjes van de kipfilet en gebruik die voor wat anders. Leg een kipfilet tussen 2 plastic zakjes en sla met iets zwaars (deegroller, stevig pannetje) op het dikste gedeelte tot de hele filet overal ongeveer even dik is. Bestrooi met zout en peper. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander bord. Meng in een derde bord paneermeel, parmezaan, verse kruiden, uitgeperste knoflookteen, zout en royaal peper.
Haal een kipfilet door de bloem en klop erop zodat hij slechts bedekt is met een dun wit waasje. Haal hem door het ei en wentel dan goed door het groen gespikkelde paneermeel. Druk iets aan. Leg ze alle vier op een vel bakpapier op de bakplaat en besprenkel met een dun straaltje olie. Laat in 20 minuten in de oven gaar en knapperig worden.

van kokenmetkarin
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 24 februari 2013 @ 17:21:20 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286156
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
kip kruiden en aan het spit grillen is de beste oplossing en de lekkerste.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:23:29 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286275
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:12 schreef roos85 het volgende:

[..]

4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper
Toegegeven, niet al te veel vet, maar het paneermeel, bloem en ei, de kaas voegen ook flink Kcal toe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:26:23 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286443
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:36:29 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123287041
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Leg forel op schaal
Voeg een handje amandelschaafsel en gehakte peterselie, eventueel wat kappertjes en wat druppels citroensap aan de boter in de pan toe en bruin dit kort
Schep dit over de forel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:15:55 #206
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123316754
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Siesta & Fiesta!
  maandag 25 februari 2013 @ 10:20:11 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123316843
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 10:15 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Wikkel bv in de keuken de flessen in alufolie, daar plastic folie omheen. Maak kaartjes aan een touwtje met een nummer eraan en vraag iemand anders die kaartjes om de flessen te doen en ze in een andere volgorde te zetten. Niemand weet nu meer wat welke fles is.
Resultaten zijn vaak erg hilarisch. Flessen champagne van over de 100 euro die als zure appelsap met spa rood worden beschreven. Oeh, dit is goedkope zure troep...
Geweldig!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:34:23 #208
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123317192
Dat is een goed idee, Ik doe het normaal met wijn. Ik zal ook eens een met Cava doen hier, die heb je al vanaf ¤1,50. Riesling Sekt, die krijg ik hier helaas niet.

Smaak is ook gewenning denk ik. Met Kerstmis deden we een blinde test me 4 wijnen, 3 Frans en 1 Spaans. Ik haalde de Spaanse er zo uit, zonder enige moeite.
Siesta & Fiesta!
pi_123367328
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:


Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:37:25 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123368929
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 14:48 schreef Iemand91 het volgende:
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:
[ afbeelding ]

Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')