Vooral lekker geheim houden en er van genieten.quote:Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan.Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht.
Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.quote:Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan.Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht.
Ja, die test wordt vaker gedaan idd.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:03 schreef roos85 het volgende:
[..]
Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.
Mensen die de wijn proefde beoordeelde de duurste als lekkerste..
Als het nog in de fles zit maakt het dat een stuk lastiger, maar inderdaad hebben veel mensen daar moeite mee.quote:Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht.Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Wijting is geen witvis.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:11 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik denk dat het bij vis komt omdat er heel veel witvissen zijn, teveel om allemaal te onthouden.
Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..quote:Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan.Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht.
En die kleurstof is nogal prijsbepalend. Ook voor zalm. Kweekzalm kan prima wit, is het nog verantwoorder ook.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
Ik wil niet te eigenwijs doen als het over vis gaat, maar deze bron lijkt me toch niet zo heel toepasselijk. Ik ga namelijk niet naar een dobber staren, maar haal op de markt. Daar heb je vette vissen, de haringachtigen, en je hebt de kabeljauwachtigen die niet vet zijn, maar wit vlees hebben. Die worden witvis genoemd door mensen die geen hengel vasthouden maar wel graag vis eten, die ik ken. Tonijn zou ik geen witvis noemen, en niet omdat de kans dat je er een vangt in je plaatselijke kanaal vrij gering is.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Wijting is geen witvis.
"Witvis is een informele verzamelnaam voor verschillende licht gekleurde karperachtigen ongeveer overeenkomend met de karperachtigen die in de Benelux voorkomen, die vooral wordt gebruikt door recreatie- en sportvissers."
Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witvis
Lang geleden een keer gekocht want voorvoegsel en hogere prijs, maar gewoon veel minder lekker.quote:Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
Dat kan, ik steek ze dagelijks in de afwasmachinequote:Op zondag 24 februari 2013 13:10 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet
kan ik zo'n witte plastic snijplank gewoon schoonmaken (10 mins weken) in chloor?
Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.quote:Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.
Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?
En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?
En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Oké bedankt!quote:Op zondag 24 februari 2013 14:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.
Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.quote:Op zondag 24 februari 2013 15:56 schreef Isegrim het volgende:
Grillen? Als het je om het velletje gaat is dat de beste manier. En dan heeft de kip genoeg vat van zichzelf.
Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.quote:Op zondag 24 februari 2013 15:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.
Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).quote:Op zondag 24 februari 2013 16:02 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.
Maarreh, wat is er mis met vet?
Ah, je wilt KFC-kip?quote:Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).
Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peperquote:Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).
Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
kip kruiden en aan het spit grillen is de beste oplossing en de lekkerste.quote:Op zondag 24 februari 2013 15:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
Toegegeven, niet al te veel vet, maar het paneermeel, bloem en ei, de kaas voegen ook flink Kcal toe.quote:Op zondag 24 februari 2013 16:12 schreef roos85 het volgende:
[..]
4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper
Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.quote:Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht.Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.quote:Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.
Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?
En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?
En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.quote:Op zondag 24 februari 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
Wikkel bv in de keuken de flessen in alufolie, daar plastic folie omheen. Maak kaartjes aan een touwtje met een nummer eraan en vraag iemand anders die kaartjes om de flessen te doen en ze in een andere volgorde te zetten. Niemand weet nu meer wat welke fles is.quote:Op maandag 25 februari 2013 10:15 schreef Bramito het volgende:
[..]
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Meiraapjesquote:Op dinsdag 26 februari 2013 14:48 schreef Iemand91 het volgende:
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:
[ afbeelding ]
Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |