abonnement Unibet Coolblue
  zondag 24 februari 2013 @ 11:50:02 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123269504
Oh, en was ze goed voor het koken in ruim water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zondag 24 februari 2013 @ 12:01:16 #177
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_123269767
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 11:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, en was ze goed voor het koken in ruim water.
Net gedaan, hij staat nu te pruttelen :9
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_123270402
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 09:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Graag gedaan! Hoe had je hem uiteindelijk klaargemaakt? Op de huid gebakken?
Ja, enkel met wat zout en peper. Mooie zachte smaak. Deed me enigszins denken aan coquilles.
  zondag 24 februari 2013 @ 12:42:22 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123271086
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:22 schreef Soulagement het volgende:

[..]

Ja, enkel met wat zout en peper. Mooie zachte smaak. Deed me enigszins denken aan coquilles.
Mooi zo, het is idd een heerlijk visje, dat alleen maar ongeliefd is omdat het zo goedkoop is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 12:52:36 #180
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123271465
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 24 februari 2013 @ 12:54:45 #181
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123271537
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Vooral lekker geheim houden en er van genieten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 12:58:57 #182
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123271719
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123271929
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.
Mensen die de wijn proefde beoordeelde de duurste als lekkerste..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 24 februari 2013 @ 13:04:29 #184
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123271974
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:03 schreef roos85 het volgende:

[..]

Volgens mij las ik de Foodies een soort gelijk verhaal, er waren 2 glazen wijn uit dezelfde fles in geschonken, bij het ene glas stond een laag bedrag bij het andere een veel hoger bedrag.
Mensen die de wijn proefde beoordeelde de duurste als lekkerste..
Ja, die test wordt vaker gedaan idd. :Y Prijs is gekoppeld aan beleving.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123272310
Piet

kan ik zo'n witte plastic snijplank gewoon schoonmaken (10 mins weken) in chloor?
pi_123272376
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Als het nog in de fles zit maakt het dat een stuk lastiger, maar inderdaad hebben veel mensen daar moeite mee.

Ik denk dat het bij vis komt omdat er heel veel witvissen zijn, teveel om allemaal te onthouden. Daarnaast wordt er ook niet erg sterk over vis gecommuniceerd, zowel vissers, visboeren als visliefhebbers komen vaak niet verder dan 'lekker visje', hooguit nog met de toevoeging dat het vlees stevig is. Zelfs het onderscheid tussen vissiger en minder vissige vis wordt niet door iedereen erkend. Dat maakt het inzicht in het aanbod er natuurlijk niet beter op waardoor er weinig vraag is naar sommige 'lekkere visjes', terwijl die natuurlijk wel gewoon netten in zwemmen. Zelf ben ik niet een echte witvisliefhebber, maar volgens mij zijn koolvis en knorhaan ook koopjes.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 24 februari 2013 @ 13:21:06 #187
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123272820
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:11 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik denk dat het bij vis komt omdat er heel veel witvissen zijn, teveel om allemaal te onthouden.
Wijting is geen witvis.

"Witvis is een informele verzamelnaam voor verschillende licht gekleurde karperachtigen ongeveer overeenkomend met de karperachtigen die in de Benelux voorkomen, die vooral wordt gebruikt door recreatie- en sportvissers."

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witvis
  zondag 24 februari 2013 @ 13:21:59 #188
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_123272874
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:52 schreef Isegrim het volgende:
Misschien de prijs wat omhoog gooien dan. :D Net als die restaurateur van een chic restaurant die een hele goede wijn van 15 euro niet verkocht kreeg en hem toen maar 3x zo duur maakte, waarna de wijn ineens wel verkocht. :')
Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regenboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 24-02-2013 13:45:27 ]
pi_123273022
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
En die kleurstof is nogal prijsbepalend. Ook voor zalm. Kweekzalm kan prima wit, is het nog verantwoorder ook.
pi_123273848
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Wijting is geen witvis.

"Witvis is een informele verzamelnaam voor verschillende licht gekleurde karperachtigen ongeveer overeenkomend met de karperachtigen die in de Benelux voorkomen, die vooral wordt gebruikt door recreatie- en sportvissers."

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Witvis
Ik wil niet te eigenwijs doen als het over vis gaat, maar deze bron lijkt me toch niet zo heel toepasselijk. Ik ga namelijk niet naar een dobber staren, maar haal op de markt. Daar heb je vette vissen, de haringachtigen, en je hebt de kabeljauwachtigen die niet vet zijn, maar wit vlees hebben. Die worden witvis genoemd door mensen die geen hengel vasthouden maar wel graag vis eten, die ik ken. Tonijn zou ik geen witvis noemen, en niet omdat de kans dat je er een vangt in je plaatselijke kanaal vrij gering is.

quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:21 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Ander kleurtje geven zoals bij de zalmforel doet het ook altijd goed..
Volgens Wouter Klootwijk bestaat de zalmforel niet eens en is het gewoon regeboogforel die kleurstoffen in het voer krijgt.
Maar ondertussen zit iedereen dus lekker van een roze forel te smullen en niet van de (orginele) witte versie.
Lang geleden een keer gekocht want voorvoegsel en hogere prijs, maar gewoon veel minder lekker.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 24 februari 2013 @ 13:48:02 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123274227
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 13:10 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet

kan ik zo'n witte plastic snijplank gewoon schoonmaken (10 mins weken) in chloor?
Dat kan, ik steek ze dagelijks in de afwasmachine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123275365
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123277123
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123277882
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dan zijn de ingewanden er uit ja, en meer hoeft er ook niet uit. Zelf hou ik wel van amandelen erbij, maar dan in de klassieke Provencaalse bereiding, dus met peterselie, citroensap en schil en geroosterde amandelen, en de vis door de bloem gehaald, evt daarvoor ingesmeerd met honing. Maar dan gewoon in boter gebakken dus. Pocheren ken ik niet, en Piet zal zich vandaag nog wel melden met een uitstekend advies, maar mijn advies is alvast om wel een duidelijke keuze te maken voor de ene of de andere bereidingswijze.
Oké bedankt!

Ik heb afgelopen zomer in Lyon gepocheerde forel met amandelschaafsel gegeten, en dat vond ik zó verschrikkelijk lekker, dat ik er maanden later nog steeds over begon.. :@

Dus ik zou het zelf wel eens willen proberen te maken (met als risico dat ik het nooit zo lekker ga krijgen als daar natuurlijk :P)

Ik wacht nog wel even op wat Piet heeft te zeggen :) Maar iedere tip is welkom.
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123281127
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
If not now, then when.
  zondag 24 februari 2013 @ 15:56:13 #196
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123281523
Grillen? Als het je om het velletje gaat is dat de beste manier. En dan heeft de kip genoeg vat van zichzelf.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123281698
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:56 schreef Isegrim het volgende:
Grillen? Als het je om het velletje gaat is dat de beste manier. En dan heeft de kip genoeg vat van zichzelf.
Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.
If not now, then when.
  zondag 24 februari 2013 @ 16:02:07 #198
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123281802
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:59 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Hmm. Normaal doe ik het gewoon in genoeg olie alleen die olie zuigt zich helemaal in de kip en ik wil niet teveel olie binnenkrijgen.
Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.

Maarreh, wat is er mis met vet?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_123281893
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Je moet dan wel een draaispit hebben zodat de kip zichzelf bedruipt. Zo maakte mijn moeder vroeger altijd de kip en zij voegde dan nauwelijks vet toe. Het vlees wordt dan wel droog, maar het velletje wordt perfect.

Maarreh, wat is er mis met vet?
Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
If not now, then when.
  zondag 24 februari 2013 @ 16:09:28 #200
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_123282173
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
Ah, je wilt KFC-kip? :D Ja, dat wordt lastig zonder veel vet want dat zuigt inderdaad al je vet op. Je zou het in de oven kunnen proberen maar lijkt me geen succes.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')