abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_123282411
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:03 schreef Yuri_Boyka het volgende:

[..]

Ik wil geen velletje ik wil gewoon krokante kip (als in bedekken met corn flakes of paneermeel).

Niks, maar veel olie = meer calorieën en ik ben beperkt op het moment. In olie zitten nogal veel calorieën.
4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de half loszittende haasjes van de kipfilet en gebruik die voor wat anders. Leg een kipfilet tussen 2 plastic zakjes en sla met iets zwaars (deegroller, stevig pannetje) op het dikste gedeelte tot de hele filet overal ongeveer even dik is. Bestrooi met zout en peper. Doe de bloem in een diep bord. Klop het ei los in een ander bord. Meng in een derde bord paneermeel, parmezaan, verse kruiden, uitgeperste knoflookteen, zout en royaal peper.
Haal een kipfilet door de bloem en klop erop zodat hij slechts bedekt is met een dun wit waasje. Haal hem door het ei en wentel dan goed door het groen gespikkelde paneermeel. Druk iets aan. Leg ze alle vier op een vel bakpapier op de bakplaat en besprenkel met een dun straaltje olie. Laat in 20 minuten in de oven gaar en knapperig worden.

van kokenmetkarin
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 24 februari 2013 @ 17:21:20 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286156
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 15:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Hoe maak ik krokante kip zonder teveel olie te gebruiken?
kip kruiden en aan het spit grillen is de beste oplossing en de lekkerste.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:23:29 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286275
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 16:12 schreef roos85 het volgende:

[..]

4 enkele (liefst niet al te grote) kipfilets, 8-10 volle eetl zelfgemaakt paneermeel, 40 g versgeraspte Parmezaanse kaas, 3 eetl fijngehakte platte peterselie, 2 eetl fijngehakte basilicum, 1 knoflookteen, 1 ei, 2 eetl bloem, scheutje olijfolie, zout en versgemalen peper
Toegegeven, niet al te veel vet, maar het paneermeel, bloem en ei, de kaas voegen ook flink Kcal toe.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:26:23 #204
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123286443
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 12:58 schreef Isegrim het volgende:
Wij kopen altijd een bepaalde prosecco bij Jumbo. Laatst was die bij Kassa ineens als beste uit de smaaktest gekomen; ineens uitverkocht. :') Kunnen mensen zelf niet beoordelen wat ze lekker vinden...?
Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 24 februari 2013 @ 17:36:29 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123287041
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Leg forel op schaal
Voeg een handje amandelschaafsel en gehakte peterselie, eventueel wat kappertjes en wat druppels citroensap aan de boter in de pan toe en bruin dit kort
Schep dit over de forel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:15:55 #206
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123316754
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Siesta & Fiesta!
  maandag 25 februari 2013 @ 10:20:11 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123316843
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 10:15 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Wikkel bv in de keuken de flessen in alufolie, daar plastic folie omheen. Maak kaartjes aan een touwtje met een nummer eraan en vraag iemand anders die kaartjes om de flessen te doen en ze in een andere volgorde te zetten. Niemand weet nu meer wat welke fles is.
Resultaten zijn vaak erg hilarisch. Flessen champagne van over de 100 euro die als zure appelsap met spa rood worden beschreven. Oeh, dit is goedkope zure troep...
Geweldig!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:34:23 #208
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123317192
Dat is een goed idee, Ik doe het normaal met wijn. Ik zal ook eens een met Cava doen hier, die heb je al vanaf ¤1,50. Riesling Sekt, die krijg ik hier helaas niet.

Smaak is ook gewenning denk ik. Met Kerstmis deden we een blinde test me 4 wijnen, 3 Frans en 1 Spaans. Ik haalde de Spaanse er zo uit, zonder enige moeite.
Siesta & Fiesta!
pi_123367328
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:


Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:37:25 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123368929
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 14:48 schreef Iemand91 het volgende:
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:
[ afbeelding ]

Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369079
Piet, hoe bak ik plakken vet spek krokant?
Dat lukt niet meer. Het wordt taai. Terwijl ik het toch net als anders bak, gewoon in de koekepan.
Juist dat knapperige maakt het zo lekker :9
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:44:25 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123369233
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:41 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe bak ik plakken vet spek krokant?
Dat lukt niet meer. Het wordt taai. Terwijl ik het toch net als anders bak, gewoon in de koekepan.
Juist dat knapperige maakt het zo lekker :9
Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.
Probeer een ander spek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369349
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.
Probeer een ander spek.
Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.

Bedankt :)
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:56:11 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123369698
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:47 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.

Bedankt :)
Ken het probleem maar al te goed, het is ellende om nog aan goed spek te komen om uit te bakken. Heb een zij Kroatisch luchtgedroogd spek liggen, was een kerstcadeautje, die helemaal te gek is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369977
Hallo Piet, vraagje, kan je die voorverpakte krieltjes ook invriezen??? Ben nogal een kneus wat koken betreft dus is misschien wel een domme vraag. Maar ik gooi altijd de helft weg omdat het veel te veel is....
pi_123370198
Van die reeds gekookte aardappels? Kan volgens mij wel hoor, maar ik vries aardappels eigenlijk nooit in. Waarom niet gewoon aardappels in de schil kopen? Die kun je tijden bewaren. En schillen? Houden wij ook niet van dus we eten aardappels vrijwel altijd mét schil. Nog gezonder ook. :Y
pi_123370505
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:18:22 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370559
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:03 schreef soapie het volgende:
Hallo Piet, vraagje, kan je die voorverpakte krieltjes ook invriezen??? Ben nogal een kneus wat koken betreft dus is misschien wel een domme vraag. Maar ik gooi altijd de helft weg omdat het veel te veel is....
Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123370597
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
Ik nomineer deze vraag voor Vraag van de Maand. :D
pi_123370692
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.
Thanks, ga ik het proberen!!!!
pi_123370713
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
pi_123370820
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
Je kunt een testje doen met een paar stukjes?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:25:27 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370830
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
Je zou, als ze vis eet, wilde zalm kunnen halen, bij de Aldi (zitten in plastic zakken in de diepvries) en daarbij een saffraan roomsaus maken, met rijst en eventueel boontjes of een salade.
Witte wijn inkoken met wat laurier, knoflook, uitje, wat wortel, peperkorrels, paar draadjes saffraan tot ongeveer een derde tot een kwart, door een zeef halen en met een pakje room weer aan de kook brengen. Eventueel binden met een klein beetje maizena.
De rijst koken en de boontjes stomen,

De zalm ontdooien en als hij helemaal ontdooit is, zouten, peperen, bloemen en kort bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123370844
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
_O-
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:26:31 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370863
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
even prikken met een vork, als die er makkelijk ingaat issie gaar, je kan ook gewone boter nemen met wat zout (en dat is BOTER, geen margarine)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123370962
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
:D

quote:
Je zou, als ze vis eet, wilde zalm kunnen halen, bij de Aldi (zitten in plastic zakken in de diepvries) en daarbij een saffraan roomsaus maken, met rijst en eventueel boontjes of een salade.
Witte wijn inkoken met wat laurier, knoflook, uitje, wat wortel, peperkorrels, paar draadjes saffraan tot ongeveer een derde tot een kwart, door een zeef halen en met een pakje room weer aan de kook brengen. Eventueel binden met een klein beetje maizena.
De rijst koken en de boontjes stomen,

De zalm ontdooien en als hij helemaal ontdooit is, zouten, peperen, bloemen en kort bakken.
Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:31:10 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123371058
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:29 schreef habitue het volgende:

[..]

:D

[..]

Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
Zeker, maar pas als het af is, op het laatst verse dille er over, garneren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123371138
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker, maar pas als het af is, op het laatst verse dille er over, garneren
^O^
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:36:23 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123371311
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:32 schreef habitue het volgende:

[..]

^O^
Lekkere witte wijn erbij, kaarsjes, chocolade mousse na, of chocolade taart (de aldi heeft een lekkere in de diepvries)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123371369
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekkere witte wijn erbij, kaarsjes, chocolade mousse na, of chocolade taart (de aldi heeft een lekkere in de diepvries)
Aanrader voor witte wijn? Ik haal meestal een chileense chardonnay van rond de 8 euro.

Toetje wordt een chocolade fondant, my favorite :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:40:29 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123371504
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:37 schreef habitue het volgende:

[..]

Aanrader voor witte wijn? Ik haal meestal een chileense chardonnay van rond de 8 euro.

Toetje wordt een chocolade fondant, my favorite :9
Als jij die chardonnay lekker vind, vooral doen. Ik drink vooral rood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123372911
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:29 schreef habitue het volgende:

[..]

:D

[..]

Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
Vergeet niet er ook flink wat sprezzatura aan toe te voegen. Dat doet het over het algemeen goed als je een meisje het bed in wil koken. Je hoeft niet onverschillig over te komen alsof je niet je best voor haar doet, maar een beetje een houding alsof je weet wat je doet en hoe je haar moet verwennen en dat je er plezier in hebt mag best.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123373158
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:06 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Vergeet niet er ook flink wat sprezzatura aan toe te voegen. Dat doet het over het algemeen goed als je een meisje het bed in wil koken. Je hoeft niet onverschillig over te komen alsof je niet je best voor haar doet, maar een beetje een houding alsof je weet wat je doet en hoe je haar moet verwennen en dat je er plezier in hebt mag best.
Komt goed, ik maak me nooit zo druk in de keuken. Kook juist altijd ter ontspanning!

Resultaat zal ik tot in detail posten hier!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:06:20 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123375640
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Rare manier van pocheren heb jij.....
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:30:56 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123376458
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rare manier van pocheren heb jij.....
Jij hebt iig geen citroensap nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:37:55 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123376658
Haha, teentjes. :-)
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:41:12 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123376767
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Haha, teentjes. :-)
Moet een feest van herkenning zijn..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:42:27 #238
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123376805
Nee hoor, ik ben vrij relaxt in dat soort dingen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:44:56 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123376878
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Nee hoor, ik ben vrij relaxt in dat soort dingen.
Behalve als het om zout gaat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:50:08 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123377043
Ja, want dan gaat het ergens over. Als iemand zegt dat er een komma verkeerd staat, ik me vergist heb of geen noodles lust doet me dat vrij weinig.
pi_123379788
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken het probleem maar al te goed, het is ellende om nog aan goed spek te komen om uit te bakken. Heb een zij Kroatisch luchtgedroogd spek liggen, was een kerstcadeautje, die helemaal te gek is.
Prsut?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  dinsdag 26 februari 2013 @ 19:55:34 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123380188
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 19:47 schreef new_moon het volgende:

[..]

Prsut?
Nee, dat is ham. Dit is panceta adria.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123380335
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is ham. Dit is panceta adria.
oh ja inderdaad, natuurlijk..
lekker! zo'n plat stuk met een hard stukje erin?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  dinsdag 26 februari 2013 @ 20:25:24 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123381993
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 19:58 schreef new_moon het volgende:

[..]

oh ja inderdaad, natuurlijk..
lekker! zo'n plat stuk met een hard stukje erin?
Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123392133
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Leg forel op schaal
Voeg een handje amandelschaafsel en gehakte peterselie, eventueel wat kappertjes en wat druppels citroensap aan de boter in de pan toe en bruin dit kort
Schep dit over de forel.
Dit klinkt in ieder geval erg lekker. Bedankt!

En hoe moet je dan pocheren? :@
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123392471
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto

[ afbeelding ]
Hoe smaakt dat? Nog nooit van gehoord!

Maakte er zelf Zeeuws spek van, en verkocht het op een dikke snee brood met grove mosterd. Mocht niet van mijn werkgever, maar deed het stiekem en had binnen no-time een heleboel klanten die er speciaal voor langs kwamen op mijn werkdagen :D
pi_123414118
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto

[ afbeelding ]
lekker hoor
O+ Kroatie & kroatisch eten... snijbiet en gegrilde visjes
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_123414405
edit, verkeerde topic.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123454804
Ik heb gisteren voor de eerste keer dulce de leche van gecondenseerde melk gemaakt, maar ik denk dat hij te dik is. Een beetje net-geen-fudge dikte zeg maar. Kan ik er nu nog wat mee? (Behalve snoepjes maken)
pi_123454818
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:14 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ik heb gisteren voor de eerste keer dulce de leche van gecondenseerde melk gemaakt, maar ik denk dat hij te dik is. Een beetje net-geen-fudge dikte zeg maar. Kan ik er nu nog wat mee? (Behalve snoepjes maken)
Op je brood smeren :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123454863
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:14 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Op je brood smeren :9
Haha echt smeerbaar is het dus niet meer. Wilde heel graag macarons maken maar ben bang dat deze vulling dan toch echt iets te dik is. ;( Vandaar de vraag.
pi_123455494
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:16 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Haha echt smeerbaar is het dus niet meer. Wilde heel graag macarons maken maar ben bang dat deze vulling dan toch echt iets te dik is. ;( Vandaar de vraag.
Gewoon je dulche de leche in een pannetje (of nog makkelijker: magnetron) heel zachtjes verwarmen met een lepeltje melk (of twee) en goed doorroeren. Hoe meer lepeltjes melk, hoe zachter. Daarna weer laten afkoelen. ^O^ :Y

(En ik spreek uit ervaring ;) Ik denk dat ik de afgelopen jaren wel honderd blikjes gecondenseerde melk verdulchedeleched heb)
Let me see you stripped down to the bone
pi_123455503
Je kan het misschien nog door brownies doen?
pi_123455662
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon je dulche de leche in een pannetje (of nog makkelijker: magnetron) heel zachtjes verwarmen met een lepeltje melk (of twee) en goed doorroeren. Hoe meer lepeltjes melk, hoe zachter. Daarna weer laten afkoelen. ^O^ :Y

(En ik spreek uit ervaring ;) Ik denk dat ik de afgelopen jaren wel honderd blikjes gecondenseerde melk verdulchedeleched heb)
Super! Dank je wel, dat ga ik maar eens proberen!

quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:31 schreef Dragonberry het volgende:
Je kan het misschien nog door brownies doen?
Dat zou misschien inderdaad ook wel kunnen, maar denk toch dat het iets te plakkerig is.
pi_123455988
Dat is juist lekker :9 Maar je kan het als een soort laagje tussen het brownie beslag doen, blijven ze goed smeuiig.
pi_123460031
Ik heb mijn Dulce de Leche toch maar even dunner gemaakt. Nu even afwachten hoe het wordt als het terug op kamertemperatuur komt.
pi_123463182
Vraagje, ik ga zo courgettesoep maken en wil het vanavond ook eten. Kan ik zo al room erdoorheen doen en vanavond weer verhitten?
  vrijdag 1 maart 2013 @ 12:23:48 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123495321
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 17:10 schreef Ansu het volgende:
Vraagje, ik ga zo courgettesoep maken en wil het vanavond ook eten. Kan ik zo al room erdoorheen doen en vanavond weer verhitten?
Inmiddels achterhaald vermoed ik, maar soep met room liever niet meer koken, de kans bestaat dat hij dan gaat schiften, verwarmen kan wel, maar doorkoken voorzichtig mee zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123497687
Wat is er eigenlijk erg aan schiften? Behalve dat het er niet mooi / smakelijk uitziet?
  vrijdag 1 maart 2013 @ 13:34:35 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123497752
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 13:32 schreef Bleie het volgende:
Wat is er eigenlijk erg aan schiften? Behalve dat het er niet mooi / smakelijk uitziet?
Mondgevoel, smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123498005
quote:
1s.gif Op zondag 17 februari 2013 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vraag je visboer eens een wijting te frituren ipv een lekkerbek, je wilt nooit meer een lekkerbek.
Net een Wijting gehad. Moet zeggen dat het inderdaad erg lekker was, maar met graat maakt het niet echt een feest om te eten.
  vrijdag 1 maart 2013 @ 13:47:13 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123498294
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 13:40 schreef Young_David het volgende:

[..]

Net een Wijting gehad. Moet zeggen dat het inderdaad erg lekker was, maar met graat maakt het niet echt een feest om te eten.
Volgende keer laten fileren?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123498618
Ja, zoveel service bieden ze niet op vrijdagmiddag in de spits :p
pi_123499573
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 maart 2013 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Inmiddels achterhaald vermoed ik, maar soep met room liever niet meer koken, de kans bestaat dat hij dan gaat schiften, verwarmen kan wel, maar doorkoken voorzichtig mee zijn.
Ik heb altijd het idee dat room sowieso lekkerder is als je het zo kort mogelijk verwarmd. Deel jij die observatie?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123530776
Is varkensvlees(o.a spareribs) en geitenvlees rood vlees? :?
pi_123531622
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 11:46 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Is varkensvlees(o.a spareribs) en geitenvlees rood vlees? :?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rood_vlees
pi_123531641
quote:
Verwarrend :P
pi_123531660
Het is ook een beetje arbitrair volgens mij. Waarom wil je het weten?
pi_123531762
Ik vermoed iets met een zwangerschap..
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_123531932
Oh, daar heb ik geen verstand van. :P
  zaterdag 2 maart 2013 @ 13:50:06 #271
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_123534257
Beetje laat, ik zat een tijdje op een plek zonder internet(ja, ze bestaan nog!)
quote:
1s.gif Op maandag 18 februari 2013 07:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Beide? Je bedoeld tonijn en Kabeljauw neem ik aan?
Jup, en dan vooral de tonijn. Wijting was een aantal jaar terug ook een probleemkindje maar dat gaat nu aardig wat beter, helemaal nu de bijvangst godzijdank eindelijk niet meer overboord hoeft.
pi_123535953
Piet weet jij of ze ergens in nederland filet pur verkopen? ik heb het internet afgespeurd naar adresjes en mijn slager gevraagd, maar ik vind het nergens in nl wel in belgie.
  zaterdag 2 maart 2013 @ 14:50:54 #273
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_123536192
Is dat niet gewoon haas?
pi_123536620
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 14:42 schreef icloud het volgende:
Piet weet jij of ze ergens in nederland filet pur verkopen? ik heb het internet afgespeurd naar adresjes en mijn slager gevraagd, maar ik vind het nergens in nl wel in belgie.
Misschien heb je hiet wat aan:
http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?catID=3972
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 2 maart 2013 @ 15:27:24 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123537128
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 11:46 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Is varkensvlees(o.a spareribs) en geitenvlees rood vlees? :?
Varken nee, geit, ja volgens mij
Maar dat is een culinaire definitie. Volgens wikipedia is het geen duidelijke maatstaf en hangt het af van tijd, cultuur, plaats etc wat als rood vlees gezien wordt

[ Bericht 12% gewijzigd door Pietverdriet op 02-03-2013 16:05:22 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 2 maart 2013 @ 15:29:10 #276
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123537171
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 14:42 schreef icloud het volgende:
Piet weet jij of ze ergens in nederland filet pur verkopen? ik heb het internet afgespeurd naar adresjes en mijn slager gevraagd, maar ik vind het nergens in nl wel in belgie.
Dat heet in Nederland haas, ossehaas.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123546543
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 maart 2013 15:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Varken nee, geit, ja volgens mij
Maar dat is een culinaire definitie. Volgens wikipedia is het geen duidelijke maatstaf en hangt het af van tijd, cultuur, plaats etc wat als rood vlees gezien wordt
aha :+
  zondag 3 maart 2013 @ 01:45:39 #278
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_123560649
opgeschoond
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123563902
Piet, ik kom hier niet vaak, en ik ga zeker niet koken, maar mijn man geef ik graag opdrachten, nog iets lekkers met paard?
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 3 maart 2013 @ 08:55:34 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123563908
Ik zou zeggen: andere man zoeken.
pi_123563912
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 08:55 schreef RobinOok het volgende:
Ik zou zeggen: andere man zoeken.
:( Piet wil maar niet :(
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 3 maart 2013 @ 09:10:10 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123563981
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 08:54 schreef raptorix het volgende:
Piet, ik kom hier niet vaak, en ik ga zeker niet koken, maar mijn man geef ik graag opdrachten, nog iets lekkers met paard?
Paardenbiefstuk van de haas? Is vreselijk lekker!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123563988
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Paardenbiefstuk van de haas? Is vreselijk lekker!
Nog speciale tips? Ik eet trouwens meestal paardenhashee :)
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 3 maart 2013 @ 09:15:24 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123564023
Tuinbonen en een goede Chianti?
Saus van ingekookte rode wijn, blauwschimmelkaas en walnoten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 maart 2013 @ 09:16:07 #285
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123564029
Oh, ik las het ook nog eens verkeerd ook. Pfffff. Sorry, niks gezegd.
  zondag 3 maart 2013 @ 09:16:29 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123564031
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 08:56 schreef raptorix het volgende:

[..]

:( Piet wil maar niet :(
Ik ben al meer dan 15 jaar samen met Tijgutju, ga niet vreemd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123564057
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Tuinbonen en een goede Chianti?
Saus van ingekookte rode wijn, blauwschimmelkaas en walnoten?
Klinkt goed, ik ga het doorgeven.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_123564063
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben al meer dan 15 jaar samen met Tijgutju, ga niet vreemd
Ik ga ook alleen maar bekend.
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
  zondag 3 maart 2013 @ 09:21:29 #289
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_123564075
Vergeet paardenstoofvlees niet :9
  zondag 3 maart 2013 @ 11:30:47 #290
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_123565721
Piet, een jager heeft voor mij een gans geschoten, wat raad je aan dat ik ermee doe?
Ik krijg hem heel, hij raadde aan hem te villen aangezien plukken schijnbaar erg moeilijk gaat, dat is dan wel jammer van het velletje.
  zondag 3 maart 2013 @ 11:38:02 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123565875
Is helemaal niet jammer van het velletje, een wilde gans heeft een vies, taai velletje, want geen vetlaag.
Mijn advies: filets eruit halen en de rest wegdonderen. Anders veel moeite voor weinig resultaat.
  zondag 3 maart 2013 @ 11:39:58 #292
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_123565916
Hmmm, dat is jammer, niet zo lekker dus? Confit maken van de poten las ik al, is dat ook niet de moeite waard dan?
  zondag 3 maart 2013 @ 11:42:55 #293
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123565980
Het zijn best kleine, magere poten. Ik vind het echt de moeite niet waard, zeker niet als je maar 1 gans hebt. Maar als het je leuk lijkt om te doen, dan vooral doen natuurlijk.

Of misschien er wat eendenbouten bijhalen en ze samen confijten. Dan is het maar 1 moeite. ;)
  zondag 3 maart 2013 @ 12:22:29 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123567106
Confit, krokant velletje, etc is van tamme gans.
Wilde gans, wat jij hebt, heeft robin gelijk, villen, filets ervan af.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123571287
Uiteindelijk is het niet de zalm geworden (ze hield niet echt van vis -O-, maar dat recept ga ik snel een keer proberen ) In plaats daarvan heb ik verse pesto met verse pasta en een riante salade gemaakt. . Was de eerste keer zelfgemaakte pesto, simpel maar goddelijk lekker. _O_ Ik ga nooit meer die bocht uit een potje kopen.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zondag 3 maart 2013 @ 14:17:21 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123571741
quote:
0s.gif Op zondag 3 maart 2013 14:07 schreef habitue het volgende:
Uiteindelijk is het niet de zalm geworden (ze hield niet echt van vis -O-, maar dat recept ga ik snel een keer proberen ) In plaats daarvan heb ik verse pesto met verse pasta en een riante salade gemaakt. . Was de eerste keer zelfgemaakte pesto, simpel maar goddelijk lekker. _O_ Ik ga nooit meer die bocht uit een potje kopen.
Het spul uit potjes is echt maar een schim van wat het versgemaakt is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 maart 2013 @ 16:07:29 #297
256666 leeell
I know you're lonely
pi_123576483
Mn vriendin is gek op pesto Piet, wat is jouw favoriete recept, er zijn zoveel varianten
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zondag 3 maart 2013 @ 16:11:07 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123576632
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:07 schreef leeell het volgende:
Mn vriendin is gek op pesto Piet, wat is jouw favoriete recept, er zijn zoveel varianten
Gewoon de klassieke.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 maart 2013 @ 16:13:01 #299
256666 leeell
I know you're lonely
pi_123576705
quote:
1s.gif Op zondag 3 maart 2013 16:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon de klassieke.
Oke, ik had het nog nooit op eigk. Maar zij is er gek van, ik ga het een keer proberen.
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  zondag 3 maart 2013 @ 16:26:21 #300
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123577127
Tip: ga naar de markt en haal een flinke bos basilicum voor weinig. Zo jammer om een plantje meteen helemaal kaal te moeten plukken.

(maar het kan natuurlijk wel, gewoon een plantje kopen)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')