abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 24 februari 2013 @ 17:36:29 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123287041
quote:
0s.gif Op zondag 24 februari 2013 14:09 schreef essnhills het volgende:
Nu het toch over vis gaat, ik zou graag een keer gepocheerde forel met amandelschaafsel maken, maar ik heb geen idee waar ik moet beginnen.

Wat is beter, zout water of een visbouillon? En moet je dan de vis in koud water leggen en dat op een laag vuurtje langzaam verwarmen? Of verwarm je eerst het water en leg je daarna de vis er pas in?

En als je klaar bent met het pocheren, moet je het dan nog even opbakken, of is dat niet aan te raden?

En als je bij de visboer forel gaat halen, krijg je dan echt de hele vis, of is hij al wel schoongemaakt?
Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Leg forel op schaal
Voeg een handje amandelschaafsel en gehakte peterselie, eventueel wat kappertjes en wat druppels citroensap aan de boter in de pan toe en bruin dit kort
Schep dit over de forel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:15:55 #206
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123316754
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij dubbelblinde schuimwijntesten die ik doe komt altijd Riesling Sekt, Cava, etc erg hoog in de score en de echte champagnes als vies erg laag. Dit zeer tot de verbazing van de Nederlanders die meedoen aan de test.
Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Siesta & Fiesta!
  maandag 25 februari 2013 @ 10:20:11 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123316843
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 10:15 schreef Bramito het volgende:

[..]

Dubbelblind doe ik eigenlijk nooit, moet ik ook eens doen. Ik doe altijd gewoon blind.
Wikkel bv in de keuken de flessen in alufolie, daar plastic folie omheen. Maak kaartjes aan een touwtje met een nummer eraan en vraag iemand anders die kaartjes om de flessen te doen en ze in een andere volgorde te zetten. Niemand weet nu meer wat welke fles is.
Resultaten zijn vaak erg hilarisch. Flessen champagne van over de 100 euro die als zure appelsap met spa rood worden beschreven. Oeh, dit is goedkope zure troep...
Geweldig!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 februari 2013 @ 10:34:23 #208
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_123317192
Dat is een goed idee, Ik doe het normaal met wijn. Ik zal ook eens een met Cava doen hier, die heb je al vanaf ¤1,50. Riesling Sekt, die krijg ik hier helaas niet.

Smaak is ook gewenning denk ik. Met Kerstmis deden we een blinde test me 4 wijnen, 3 Frans en 1 Spaans. Ik haalde de Spaanse er zo uit, zonder enige moeite.
Siesta & Fiesta!
pi_123367328
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:


Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:37:25 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123368929
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 14:48 schreef Iemand91 het volgende:
Ze hebben wat knolrapen (meiraap, meiknolletje, knol of raap) meegenomen op advies van iemand.
Dit grut dus:
[ afbeelding ]

Weet je nog iets eenvoudigs hier mee te maken als bijgerecht?
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369079
Piet, hoe bak ik plakken vet spek krokant?
Dat lukt niet meer. Het wordt taai. Terwijl ik het toch net als anders bak, gewoon in de koekepan.
Juist dat knapperige maakt het zo lekker :9
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:44:25 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123369233
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:41 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe bak ik plakken vet spek krokant?
Dat lukt niet meer. Het wordt taai. Terwijl ik het toch net als anders bak, gewoon in de koekepan.
Juist dat knapperige maakt het zo lekker :9
Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.
Probeer een ander spek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369349
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zit er water in het spek? Het is idd een probleem, plakjes ontbijt of katenspek bevatten vaak water, en suiker of glucose, verbrand meer dan dat het krokant bakt.
Probeer een ander spek.
Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.

Bedankt :)
  dinsdag 26 februari 2013 @ 15:56:11 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123369698
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:47 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dat ga ik zeker doen. De laatste twee keer kwam het uit de supermarkt. Het kromp ook nog eens heel erg, er bleef amper wat over. Volgende keer haal ik het weer gewoon bij de slager.

Bedankt :)
Ken het probleem maar al te goed, het is ellende om nog aan goed spek te komen om uit te bakken. Heb een zij Kroatisch luchtgedroogd spek liggen, was een kerstcadeautje, die helemaal te gek is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123369977
Hallo Piet, vraagje, kan je die voorverpakte krieltjes ook invriezen??? Ben nogal een kneus wat koken betreft dus is misschien wel een domme vraag. Maar ik gooi altijd de helft weg omdat het veel te veel is....
pi_123370198
Van die reeds gekookte aardappels? Kan volgens mij wel hoor, maar ik vries aardappels eigenlijk nooit in. Waarom niet gewoon aardappels in de schil kopen? Die kun je tijden bewaren. En schillen? Houden wij ook niet van dus we eten aardappels vrijwel altijd mét schil. Nog gezonder ook. :Y
pi_123370505
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:18:22 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370559
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:03 schreef soapie het volgende:
Hallo Piet, vraagje, kan je die voorverpakte krieltjes ook invriezen??? Ben nogal een kneus wat koken betreft dus is misschien wel een domme vraag. Maar ik gooi altijd de helft weg omdat het veel te veel is....
Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123370597
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
Ik nomineer deze vraag voor Vraag van de Maand. :D
pi_123370692
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ze gekookt zijn kan je ze invriezen. Rauwe aardappels niet, dan zet het zetmeel zich om in suikers.
Thanks, ga ik het proberen!!!!
pi_123370713
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Meiraapjes
Kop en kont eraf, kwarten, kort koken tot net beetgaar en afgieten, flinke kluit normanidische of gezouten boter erbij en wat citroensap..
Smaken ergens tussen radijsjes en asperges,
Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
pi_123370820
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
Je kunt een testje doen met een paar stukjes?
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:25:27 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370830
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:16 schreef habitue het volgende:
Piet, stel je was geen homo, een middelmatige kok en je had as. week een date met een meisje waarbij je beloofd hebt om te koken.
Wat zou je maken als hoofdgerecht?
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
Je zou, als ze vis eet, wilde zalm kunnen halen, bij de Aldi (zitten in plastic zakken in de diepvries) en daarbij een saffraan roomsaus maken, met rijst en eventueel boontjes of een salade.
Witte wijn inkoken met wat laurier, knoflook, uitje, wat wortel, peperkorrels, paar draadjes saffraan tot ongeveer een derde tot een kwart, door een zeef halen en met een pakje room weer aan de kook brengen. Eventueel binden met een klein beetje maizena.
De rijst koken en de boontjes stomen,

De zalm ontdooien en als hij helemaal ontdooit is, zouten, peperen, bloemen en kort bakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123370844
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
_O-
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:26:31 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123370863
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:22 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Thanks. Gaan we proberen. ^O^

Helaas geen Normandische of gezouten boter hier, maar wel citroensap. Dat kort koken is echt maar enkele minuten (zeg 5 max.) toch? UIteraard prikken maar om rekening te houden dat alles hier ongeveer gelijk klaar is.

Sorry dat ik zo moeilijk doe, maar ik wil niet onze eerste kennismaking met dit direct verpesten :@
Iets van asperge-smaak klinkt goed :9
even prikken met een vork, als die er makkelijk ingaat issie gaar, je kan ook gewone boter nemen met wat zout (en dat is BOTER, geen margarine)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123370962
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is het voor een meisje?
Om op safe te spelen, niet direct met paard beginnen.
:D

quote:
Je zou, als ze vis eet, wilde zalm kunnen halen, bij de Aldi (zitten in plastic zakken in de diepvries) en daarbij een saffraan roomsaus maken, met rijst en eventueel boontjes of een salade.
Witte wijn inkoken met wat laurier, knoflook, uitje, wat wortel, peperkorrels, paar draadjes saffraan tot ongeveer een derde tot een kwart, door een zeef halen en met een pakje room weer aan de kook brengen. Eventueel binden met een klein beetje maizena.
De rijst koken en de boontjes stomen,

De zalm ontdooien en als hij helemaal ontdooit is, zouten, peperen, bloemen en kort bakken.
Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:31:10 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123371058
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:29 schreef habitue het volgende:

[..]

:D

[..]

Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
Zeker, maar pas als het af is, op het laatst verse dille er over, garneren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123371138
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zeker, maar pas als het af is, op het laatst verse dille er over, garneren
^O^
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:36:23 #229
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123371311
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:32 schreef habitue het volgende:

[..]

^O^
Lekkere witte wijn erbij, kaarsjes, chocolade mousse na, of chocolade taart (de aldi heeft een lekkere in de diepvries)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123371369
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekkere witte wijn erbij, kaarsjes, chocolade mousse na, of chocolade taart (de aldi heeft een lekkere in de diepvries)
Aanrader voor witte wijn? Ik haal meestal een chileense chardonnay van rond de 8 euro.

Toetje wordt een chocolade fondant, my favorite :9
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 16:40:29 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123371504
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:37 schreef habitue het volgende:

[..]

Aanrader voor witte wijn? Ik haal meestal een chileense chardonnay van rond de 8 euro.

Toetje wordt een chocolade fondant, my favorite :9
Als jij die chardonnay lekker vind, vooral doen. Ik drink vooral rood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123372911
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 16:29 schreef habitue het volgende:

[..]

:D

[..]

Klinkt goed, kan ik daar ook nog dille in doen?
Vergeet niet er ook flink wat sprezzatura aan toe te voegen. Dat doet het over het algemeen goed als je een meisje het bed in wil koken. Je hoeft niet onverschillig over te komen alsof je niet je best voor haar doet, maar een beetje een houding alsof je weet wat je doet en hoe je haar moet verwennen en dat je er plezier in hebt mag best.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123373158
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:06 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Vergeet niet er ook flink wat sprezzatura aan toe te voegen. Dat doet het over het algemeen goed als je een meisje het bed in wil koken. Je hoeft niet onverschillig over te komen alsof je niet je best voor haar doet, maar een beetje een houding alsof je weet wat je doet en hoe je haar moet verwennen en dat je er plezier in hebt mag best.
Komt goed, ik maak me nooit zo druk in de keuken. Kook juist altijd ter ontspanning!

Resultaat zal ik tot in detail posten hier!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:06:20 #234
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123375640
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Rare manier van pocheren heb jij.....
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:30:56 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123376458
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:06 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Rare manier van pocheren heb jij.....
Jij hebt iig geen citroensap nodig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:37:55 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123376658
Haha, teentjes. :-)
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:41:12 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123376767
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:37 schreef RobinOok het volgende:
Haha, teentjes. :-)
Moet een feest van herkenning zijn..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:42:27 #238
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123376805
Nee hoor, ik ben vrij relaxt in dat soort dingen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:44:56 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123376878
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 18:42 schreef RobinOok het volgende:
Nee hoor, ik ben vrij relaxt in dat soort dingen.
Behalve als het om zout gaat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 26 februari 2013 @ 18:50:08 #240
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_123377043
Ja, want dan gaat het ergens over. Als iemand zegt dat er een komma verkeerd staat, ik me vergist heb of geen noodles lust doet me dat vrij weinig.
pi_123379788
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken het probleem maar al te goed, het is ellende om nog aan goed spek te komen om uit te bakken. Heb een zij Kroatisch luchtgedroogd spek liggen, was een kerstcadeautje, die helemaal te gek is.
Prsut?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  dinsdag 26 februari 2013 @ 19:55:34 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123380188
quote:
14s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 19:47 schreef new_moon het volgende:

[..]

Prsut?
Nee, dat is ham. Dit is panceta adria.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123380335
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, dat is ham. Dit is panceta adria.
oh ja inderdaad, natuurlijk..
lekker! zo'n plat stuk met een hard stukje erin?
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  dinsdag 26 februari 2013 @ 20:25:24 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123381993
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 19:58 schreef new_moon het volgende:

[..]

oh ja inderdaad, natuurlijk..
lekker! zo'n plat stuk met een hard stukje erin?
Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123392133
quote:
1s.gif Op zondag 24 februari 2013 17:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Forel schoonmaken, zouten, peperen en met citroensap besprenkelen, tien a vijftienminuten laten rusten.
Door de bloem halen, teveel bloem eraf schudden en in boter goedbruin bakken, ca 10 minuten maar niet te heet, boter mag niet verbranden.
Leg forel op schaal
Voeg een handje amandelschaafsel en gehakte peterselie, eventueel wat kappertjes en wat druppels citroensap aan de boter in de pan toe en bruin dit kort
Schep dit over de forel.
Dit klinkt in ieder geval erg lekker. Bedankt!

En hoe moet je dan pocheren? :@
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_123392471
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto

[ afbeelding ]
Hoe smaakt dat? Nog nooit van gehoord!

Maakte er zelf Zeeuws spek van, en verkocht het op een dikke snee brood met grove mosterd. Mocht niet van mijn werkgever, maar deed het stiekem en had binnen no-time een heleboel klanten die er speciaal voor langs kwamen op mijn werkdagen :D
pi_123414118
quote:
1s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Een zij spek, idd, lekker ouderwets. Als je hem door de helft zou snijden heb je precies dit op deze foto

[ afbeelding ]
lekker hoor
O+ Kroatie & kroatisch eten... snijbiet en gegrilde visjes
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_123414405
edit, verkeerde topic.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_123454804
Ik heb gisteren voor de eerste keer dulce de leche van gecondenseerde melk gemaakt, maar ik denk dat hij te dik is. Een beetje net-geen-fudge dikte zeg maar. Kan ik er nu nog wat mee? (Behalve snoepjes maken)
pi_123454818
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:14 schreef dahippieunicorn het volgende:
Ik heb gisteren voor de eerste keer dulce de leche van gecondenseerde melk gemaakt, maar ik denk dat hij te dik is. Een beetje net-geen-fudge dikte zeg maar. Kan ik er nu nog wat mee? (Behalve snoepjes maken)
Op je brood smeren :9
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_123454863
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:14 schreef Mirjam het volgende:

[..]

Op je brood smeren :9
Haha echt smeerbaar is het dus niet meer. Wilde heel graag macarons maken maar ben bang dat deze vulling dan toch echt iets te dik is. ;( Vandaar de vraag.
pi_123455494
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:16 schreef dahippieunicorn het volgende:

[..]

Haha echt smeerbaar is het dus niet meer. Wilde heel graag macarons maken maar ben bang dat deze vulling dan toch echt iets te dik is. ;( Vandaar de vraag.
Gewoon je dulche de leche in een pannetje (of nog makkelijker: magnetron) heel zachtjes verwarmen met een lepeltje melk (of twee) en goed doorroeren. Hoe meer lepeltjes melk, hoe zachter. Daarna weer laten afkoelen. ^O^ :Y

(En ik spreek uit ervaring ;) Ik denk dat ik de afgelopen jaren wel honderd blikjes gecondenseerde melk verdulchedeleched heb)
Let me see you stripped down to the bone
pi_123455503
Je kan het misschien nog door brownies doen?
pi_123455662
quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Gewoon je dulche de leche in een pannetje (of nog makkelijker: magnetron) heel zachtjes verwarmen met een lepeltje melk (of twee) en goed doorroeren. Hoe meer lepeltjes melk, hoe zachter. Daarna weer laten afkoelen. ^O^ :Y

(En ik spreek uit ervaring ;) Ik denk dat ik de afgelopen jaren wel honderd blikjes gecondenseerde melk verdulchedeleched heb)
Super! Dank je wel, dat ga ik maar eens proberen!

quote:
0s.gif Op donderdag 28 februari 2013 14:31 schreef Dragonberry het volgende:
Je kan het misschien nog door brownies doen?
Dat zou misschien inderdaad ook wel kunnen, maar denk toch dat het iets te plakkerig is.
pi_123455988
Dat is juist lekker :9 Maar je kan het als een soort laagje tussen het brownie beslag doen, blijven ze goed smeuiig.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')