abonnement Unibet Coolblue
pi_120957733
Welkom in het grote baktopic! Alles over koekjes, cake, muffins en al je andere bak avonturen.

laatste baksels:

Taartjes van taartje


Schildpadjes van Desiregenboog


Worteltaart van Bloempje-moi


Koekjes!!



En de jaloersmakende bakuitspattingen van SV-tje


En go!
  Licht Ontvlambaar woensdag 2 januari 2013 @ 19:37:32 #2
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121082082
Gelukkig nieuwjaar *O*

You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_121083446
Iemand een mooi recept voor mokka taart?
pi_121276201
Ik bakte vandaag 'ginger crunch': Nieuw-Zeelandse shortbreadkoekjes met een zeer spicy gember-glazuurlaag. Als je van gember houdt zijn dit echt geniale koekies!
En nog makkelijk en snel te maken ook. - aanrader dus.

Recept van de site van David Lebovitz

Mijn foto van vanmiddag, toen het glazuur nog een beetje moest uitharden:


Ze zijn allemaal al op. :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_121277432
Ik heb vandaag de Spritzen gemaakt van Rudolph's Bakery. Hmmm heerlijk!
  maandag 7 januari 2013 @ 20:27:49 #6
182666 Harajuku.
C'est magnifique.
pi_121284405
Jezus, die tafel :') En dat was voor twaalf mensen?
I liked it. I was good at it. It made me feel alive.
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:36:53 #7
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121523487
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_121523670
Ik heb vandaag ook spullen in huis gehaald voor wel 400 koekjes. Maar nog niet de tijd gehad daadwerkelijk te bakken. Ik heb mezelf het andere deel van de Hummingbird Bakery cadeau gedaan, Cake days. Mijn handen jeuken!
pi_121523726
quote:
11s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:36 schreef Skaai het volgende:
Martha Stewarts Lemon squares! Goddelijk lekker!

[ afbeelding ]
:9 Receptje? O-)
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:48:01 #10
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121524242
Ehm hij is van een Martha Stewart app. Ik kan niks kopiëren, wel emailen! Als je even je emailadres in een pm stuurt kan ik hem mailen.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Licht Ontvlambaar zondag 13 januari 2013 @ 21:48:34 #11
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121524271

Deze heb ik sinds gisteren, maar van het recept dat er bij staat, klopt niet veel... Iemand een lekker recept voor stempelkoekjes in de aanbieding?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:53:07 #12
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121524584
Haha ik kwam dus in mijn Martha app een recept tegen voor stempel shortbread koekies :') ik denk dat je 'm vast online kan vinden en anders kan ik hem mailen.

Recepten zijn overigens niet volgers ons metrisch systeem maar het omrekenen had ik zo via internet gedaan :)
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  Licht Ontvlambaar zondag 13 januari 2013 @ 21:57:43 #13
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_121524914
Ik heb de app even opgezocht :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 21:59:23 #14
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121525023
Ah never mind betref het emailen!

Enjoy this cookie recipe courtesy of the Martha Stewart Makes Cookies iPhone app.


Lemon Squares
Makes: 2 dozen

Pucker up! This version of the bake-sale favorite is the most intensely lemony one we’ve tried. A generous crown of powdered sugar not only adds to the flavor of these sweet squares, but also makes them easier to stack for storage.

INGREDIENTS

175 gram (1½ sticks) unsalted butter, frozen, plus more for dish
210 gram all-purpose flour
95 gram confectioners’ sugar (poedersuiker)
¾ teaspoon coarse salt

1. Preheat oven to 175° Butter a 9-by-13-inch glass baking dish, and line with parchment.

2. Make crust: Grate butter on a cheese grater with large holes; set aside. Whisk together flour, confectioners’ sugar, and salt in a large bowl. Add butter; stir with a wooden spoon until combined and mixture looks crumbly.

3. Transfer mixture to prepared dish; press evenly onto bottom with your hands. Freeze crust 15 minutes. Bake until slightly golden, 16 to 18 minutes. Leave oven on.

4. Meanwhile, make filling (see below). Pour over hot crust.

5. Reduce oven temperature to 160°, and bake until filling is set and edges are slightly golden brown, about 18 minutes. Let cool slightly on a wire rack. Lift out; let cool completely on a wire rack before cutting into 2-inch squares. Dust with confectioners’ sugar. Lemon squares can be refrigerated in airtight containers up to 2 days.

Lemon Square Filling

4 large eggs, lightly beaten
265 gram granulated sugar
3 eetlepels all-purpose flour
¼ teaspoon coarse salt
180ml fresh lemon juice
60ml whole milk

1. Whisk together eggs, granulated sugar, flour, and salt in a bowl until smooth. Stir in lemon juice and milk.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_121525417
quote:
14s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:59 schreef Skaai het volgende:
Ah never mind betref het emailen!

Enjoy this cookie recipe courtesy of the Martha Stewart Makes Cookies iPhone app.


Lemon Squares
Makes: 2 dozen

Pucker up! This version of the bake-sale favorite is the most intensely lemony one we’ve tried. A generous crown of powdered sugar not only adds to the flavor of these sweet squares, but also makes them easier to stack for storage.

INGREDIENTS

175 gram (1½ sticks) unsalted butter, frozen, plus more for dish
210 gram all-purpose flour
95 gram confectioners’ sugar (poedersuiker)
¾ teaspoon coarse salt

1. Preheat oven to 175° Butter a 9-by-13-inch glass baking dish, and line with parchment.

2. Make crust: Grate butter on a cheese grater with large holes; set aside. Whisk together flour, confectioners’ sugar, and salt in a large bowl. Add butter; stir with a wooden spoon until combined and mixture looks crumbly.

3. Transfer mixture to prepared dish; press evenly onto bottom with your hands. Freeze crust 15 minutes. Bake until slightly golden, 16 to 18 minutes. Leave oven on.

4. Meanwhile, make filling (see below). Pour over hot crust.

5. Reduce oven temperature to 160°, and bake until filling is set and edges are slightly golden brown, about 18 minutes. Let cool slightly on a wire rack. Lift out; let cool completely on a wire rack before cutting into 2-inch squares. Dust with confectioners’ sugar. Lemon squares can be refrigerated in airtight containers up to 2 days.

Lemon Square Filling

4 large eggs, lightly beaten
265 gram granulated sugar
3 eetlepels all-purpose flour
¼ teaspoon coarse salt
180ml fresh lemon juice
60ml whole milk

1. Whisk together eggs, granulated sugar, flour, and salt in a bowl until smooth. Stir in lemon juice and milk.
:D Dank! Ik heb een Nokia uit 1997 dus apps zijn voor mij ontoegankelijk. Ik had laatst een Creamy Lemon Crumble gemaakt, maar die was toch niet zo lekker als ik mij had voorgesteld. Deze maar eens proberen.

Die stempels zijn leuk, maar zo duur! :( Hier zijn de haver-chocolade koekjes van Levine een echte hit. Maar of je daarin de stempel zo goed ziet weet ik niet.
http://uitdekeukenvanarde(...)ocolade-oatmeal.html
  † In Memoriam † zondag 13 januari 2013 @ 22:05:18 #16
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_121525520
Oh ik heb de juiste maten en graden erbij gezet.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_121596514
Ik kwam gisteren op mijn werk enkele bananen tegen van een collega die al een week afwezig was. Dat werd dus Bananenbrood van de Hummingbird Bakery. Helaas kon mijn siliconenbakvorm het niet aan en die begon halverwege al het beslag overboord te gooien. Vandaar de uitgezakte vorm. Lekker, maar net niet lekker genoeg om er in door te blijven eten.
pi_121596798
Die schildpad is mooi O+

Tevens de hoogste tijd dat ik ook weer eens een taart ga bakken :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_121602470
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 21:48 schreef Sjeen het volgende:
[ afbeelding ]
Deze heb ik sinds gisteren, maar van het recept dat er bij staat, klopt niet veel... Iemand een lekker recept voor stempelkoekjes in de aanbieding?
Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?
kan je dit niet gebruiken op bijna alle 'boterkoeken'.
En oooh ook op cupcakes mét fondant.

quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 17:42 schreef minilot het volgende:
Ik bakte vandaag 'ginger crunch': Nieuw-Zeelandse shortbreadkoekjes met een zeer spicy gember-glazuurlaag. Als je van gember houdt zijn dit echt geniale koekies!
En nog makkelijk en snel te maken ook. - aanrader dus.

Recept van de site van David Lebovitz

Ze zijn allemaal al op. :9
Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.
Lijnen doen we na onze dood!
http://safranaargana.blogspot.com/
pi_121604548
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 18:08 schreef Tooto7moe het volgende:

[..]

Wat een leuk ding zeg! Waar heb je hem vandaan?
kan je dit niet gebruiken op bijna alle 'boterkoeken'.
En oooh ook op cupcakes mét fondant.

[..]

Ik ben gek op gember. Dankjewel voor het recept.
Die stempels kun je in vrijwel alle kook- en semi-kookwinkels kopen. Je hebt verschillende varianten: Home made, Eat Me en meer. Ik vind ze nogal aan de prijs, 15 euro meestal.
pi_121792103
Kaneelkoekjes voor bij de thee vanmiddag
  donderdag 24 januari 2013 @ 16:22:30 #22
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_121989463
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

pi_121989858
Mooi! Ik heb ook net chocoladekoekjes gemaakt van het deeg dat ik nog over had van een cheese-cake chololaderepenprojectje van gisteren, maar die halen het niet bij deze.
pi_121990051
Ik ga ook meer bakken :D
Om het gezond te houden beginnen met hartige muffins met courgette en feta :+
Als ik een mixer kan vinden althans :D
Maar wordt waarschijnlijk morgen pas
pi_121991957
quote:
0s.gif Op donderdag 24 januari 2013 16:22 schreef Spuuglokje het volgende:
Ah, er is een speciaal koekjestopic zie ik! Ik postte mijn koekjes in het taartentopic :@ , omdat ik normaal gesproken taarten decoreer. Vandaag heb ik chocoladekoekjes gemaakt:

[ afbeelding ]
Toffe koekjes om bij een soort van visitekaartje voor jezelf te doen bij een grotere opdracht. Weet niet eens of je opdrachten doet eigenlijk. :@ Maar toch.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')