abonnement Unibet Coolblue
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 december 2012 @ 22:45:59 #1
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_119939301
Laatste post van het vorige deel:

Nederland wil risico's uitsluiten met Patriot

BRUSSEL - Het risico dat Nederland betrokken raakt bij een oorlog tegen Syrië door de inzet van zijn Patriot-raketten in Turkije is „echt wel uitgesloten”. Dat verklaarde minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans dinsdag in Brussel.

Samen met zijn collega's van de andere NAVO-lidstaten besloot de bewindsman te voldoen aan het verzoek van NAVO-partner Turkije om Patriots te sturen. Volgens Timmermans gelden voor de stationering van de Patriots heel strenge criteria. Ze worden puur als verdediging ingezet, ze mogen niet dienen om een eventueel vliegverbod boven Syrië af te dwingen en ze mogen niet leiden tot betrokkenheid bij een of ander conflict in Syrië.

„Het is heel simpel. We hebben daarover goede afspraken gemaakt met de NAVO-landen, met Turkije, met de Verenigde Staten”, aldus de minister.

Timmermans benadrukte dat hij en de minister van Defensie nu eerst alles op een rijtje gaan zetten: „We doen dit stap voor stap, ook om misverstanden te vermijden”. Het is de bedoeling dat de ministerraad vrijdag een besluit neemt, waarna de Tweede Kamer zich erover kan buigen.

De minister wilde nog niets zeggen over de kosten. Ook is nog onduidelijk wanneer de Patriots ter plekke kunnen zijn. „Ik moet precies zien wat aan militaire kant in de planning mogelijk is en uitvoerbaar is. Het is logistiek niet eenvoudig”, aldus Timmermans.

„Nederland kan altijd nog nee zeggen. Maar als een NAVO-partner zijn grenzen en burgerbevolking bedreigd ziet, en een beroep doet op zijn partners, dan moet je wel van heel goede huize komen om niet aan dat verzoek te voldoen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)g_tegen_Syrie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 december 2012 @ 22:58:45 #2
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_119940012
Verkenners Turkije terug

4 december 2012, 16.05 uur
De 9 militaire verkenners die een mogelijke plaatsing van Nederlandse Patriot-raketverdedigingssystemen in Turkije hebben onderzocht zijn vandaag teruggekeerd.
Het team keek samen met Amerikaanse en Duitse collega’s naar de mogelijkheden voor een eventuele ontplooiing van de Patriots. De militairen onderzochten zaken als locaties, logistiek, ondersteuning door gastland en commandovoering.

Advies

De verkenning vormde onderdeel van het NAVO- en nationaal planningsproces. Met het onderzoek moest een groot aantal technische en operationele factoren in kaart te worden gebracht. Daarvoor is informatie nodig over mogelijke locaties, benodigde logistieke ondersteuning, transport en commandovoering. Op basis daarvan gaat een militair advies naar minister Jeanine Hennis-Plasschaert.

Defensief

De Turkse regering heeft vorige week een verzoek ingediend bij de NAVO. Het gaat om de inzet van Patriotsystemen voor de bescherming van de bevolking en het grondgebied van Turkije aan de grens met Syrië. Een eventuele inzet is van puur defensieve aard en biedt geen ondersteuning aan een vliegvrije zone of offensieve operatie.

Besluit

De NAVO zal naar verwachting vandaag (dinsdag) een besluit nemen over het verzoek van lidstaat Turkije. Daarna moet het kabinet nog een besluit nemen. De regering heeft het verzoek in beraad. Bondgenootschappelijke solidariteit speelt een belangrijke rol bij de afweging. Samen met Duitsland en de Verenigde Staten is Nederland het enige land van de NAVO dat beschikt over Patriots. Eerder werden Nederlandse Patriots in 1991 en 2003 in Turkije ingezet tijdens de zogenoemde Golfoorlogen.

Grondgebonden

De verkenners waren ondermeer afkomstig van de Defensiestaf en het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando. Het DGLC beschermt vanaf de grond Nederlandse vitale objecten, eenheden en gebieden tegen vliegtuigen, helikopters, kruisvluchtwapens en ballistische raketten. Dit gebeurt zowel zelfstanding als in samenwerkingsverband, bijvoorbeeld binnen de NAVO met krijgsmachten uit andere landen. Het DGLC bestaat uit 850 mannen en vrouwen en is een samenvoeging van de Groep Geleide Wapens van de Koninklijke Luchtmacht en het Commando Luchtdoelartillerie van de Koninklijke Landmacht. De Luitenant-generaal Bestkazerne, voorheen Luchtmachtbasis De Peel in Vredepeel, is de thuislocatie van het commando dat onder het Commando Landstrijdkrachten is geplaatst.

Bron: http://www.defensie.nl/mi(...)enners_Turkije_terug
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 5 december 2012 @ 23:50:28 #3
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_119980885
Duitse militairen naar Turks-Syrische grens

BERLIJN - Duitsland zal met maximaal 400 militairen deelnemen aan de NAVO-inzet in Turkije om het land te beschermen tegen aanvallen vanuit Syrië. Dat zegt het persbureau DPA woensdagavond te hebben vernomen van veiligheidsbronnen in Berlijn.

Het Duitse kabinet zal donderdag een besluit nemen over de uitzending van Patriot-luchtverdedigingsraketten naar Turkije. Het parlement wil zich volgende week uitspreken over de missie, waaraan vrijwel zeker ook Nederland en de Verenigde Staten deelnemen. In Nederland neemt de ministerraad naar verwachting vrijdag een besluit.

Turkije had de NAVO om hulp gevraagd na herhaaldelijke granaatinslagen in het grensgebied met Syrië. De Patriot-raketten zijn geschikt voor de verdediging tegen vliegtuigen of raketaanvallen. De inzet is volgens het militaire bondgenootschap uitsluitend bedoeld om het Turkse grondgebied te beschermen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 december 2012 @ 00:17:12 #4
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120022053
Nederland stuurt Patriots naar Turkije

DEN HAAG - Nederland stuurt Patriot-raketten naar Turkije. De ministerraad gaat daar vrijdag mee akkoord. Dat hebben ingewijden donderdag tegenover het ANP bevestigd. Het luchtverdedigingssysteem moet de Turken beschermen tegen aanvallen uit Syrië.

Na het besluit van de ministerraad zal er met de Tweede Kamer over worden gesproken. De meeste partijen in de Kamer steunen de missie, alleen de grootste oppositiepartij PVV is faliekant tegen. Daarna zal het nog enkele weken duren voordat de Patriots aan de Turks-Syrische grens zijn gestationeerd. Met de missie gaan enkele honderden Nederlandse militairen mee.

Het wordt de derde keer dat het Patriot-luchtverdedigingssysteem naar Turkije gaat. Dat gebeurde eerder in 1991 en 2003. Toen moesten de raketten het land beschermen tegen mogelijke aanvallen van het Irak van dictator Saddam Hussein.

De regering in Ankara vroeg vorige maand aan de NAVO om de inzet van de Patriots voor puur defensieve doeleinden. De NAVO ging hier dinsdag mee akkoord en de Duitse regering stemde eerder donderdag al in met de uitzending. Er gaan maximaal 400 Duitse militairen met de missie mee. Binnen het bondgenootschap beschikken alleen Nederland, de Verenigde Staten en Duitsland over Patriots.

Eerder deze week kwamen Nederlandse militaire verkenners terug uit Turkije. Zij hebben met Amerikaanse en Duitse collega's onder meer gekeken naar zaken als locaties, logistiek en commandovoering. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert zei eerder dat Turkije als gastland ,,met name de kosten gaat dragen''.

Op Turkse grensdorpen zijn de afgelopen maanden verschillende keren mortier- en artilleriegranaten uit Syrië terechtgekomen. Patriots zijn niet geschikt om dit soort beschietingen te stoppen. De Turken vrezen naar verluidt vooral mogelijke aanvallen met raketten met chemische wapens.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)uurt_Patriots__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 december 2012 @ 15:15:23 #5
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120039678
Duits kabinet akkoord met missie in Turkije

BERLIJN - Het Duitse kabinet gaat akkoord met het sturen van Patriot-luchtverdedigingsraketten en militairen naar Turkije. De Duitse inzet is onderdeel van de NAVO-acie om het land te beschermen tegen aanvallen vanuit Syrië. Dat hebben de Duitse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken donderdag laten weten.

Het gaat om maximaal 400 militairen. Nederland en de Verenigde Staten zullen vrijwel zeker ook meedoen aan de missie. Turkije heeft de NAVO om hulp gevraagd na herhaaldelijke granaatinslagen in het grensgebied met Syrië.

Turkije is in het Syriëconflict de zwaarst getroffen NAVO-partner, zo lieten de Duitse departementen weten. Komende week zal het Duitse parlement over de missie beslissen. Het regeringsbesluit maakt ook de inzet van AWACS-radarvliegtuigen mogelijk. Die zijn al in het gebied gestationeerd en zijn voornamelijk met Duits personeel bemand.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html

Kabinet besluit: Patriots naar Turkije

Den Haag - Nederland stuurt op korte termijn twee Nederlandse Patrioteenheden naar Turkije. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe van de ministers Jeanine Hennis (Defensie) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken), meldde Timmermans na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad. Nederland voldoet daarmee aan een verzoek van de NAVO.

Twee eenheden Patriots, met in totaal maximaal 360 Nederlandse militairen, worden in Turkije opgesteld ter verdediging van het Turkse grondgebied en de lokale bevolking tegen raketaanvallen vanuit Syrië. Over de precieze locatie wordt nog overlegd met Turkije, de VS en Duitsland. De inzet van de Patriots is puur defensief van aard en vormt geen ondersteuning voor een no-fly zone of offensieve operatie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 7 december 2012 @ 20:15:08 #6
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120051714
Kabinet verlengt antipiraterijmissie Somalië

DEN HAAG - Nederland verlengt de deelname aan de antipiraterijmissies van de EU en de NAVO voor de kust van Somalië. De inzet wordt verlengd tot eind volgend jaar, besloot het kabinet vrijdag.

Sinds 2009 is de Koninklijke Marine al actief in het gebied in het bestrijden van de piraten, die het vaak gemunt hebben op grote koopvaardijschepen en humanitaire voedseltransporten van de Verenigde Naties.

Nederland draagt in 2013 aan de EU-missie Atalanta bij met het fregat Hr. Ms. De Ruyter en het amfibisch transportschip Hr.Ms. Johan de Witt. Vanaf dit schip zal de Marine van augustus tot en met december het commando voeren over Atalanta. Van mei tot augustus wordt het fregat Hr.Ms. Van Speijk ingezet voor de operatie Ocean Shield.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is het aantal geslaagde kapingen en aanvallen van piraten sinds 2009 sterk gedaald, van meer dan 20 gekaapte schepen naar nu vijf. Nederland pleit voor een aanpak waarbij ook de oorzaken van de piraterij worden bestreden. Stabiliteit in Somalië is volgens het kabinet de enige oplossing voor het probleem.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)erij_verlengd__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 8 december 2012 @ 10:52:00 #7
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120068734
Marine draagt bevel antipiraterijmissie over

DEN HAAG - De Koninklijke Marine heeft het commando over de antpiraterijmissie van de NAVO voor de kust van Somalië overgedragen aan Italië. Dat meldde het ministerie van Defensie zaterdag.

Commandeur Ben Bekkering voerde sinds begin juni het bevel over de missie Ocean Shield. Hij heeft in Djibouti het commando overgedragen aan de Italiaanse schout-bij-nacht Antonio Natale.

Bekkering kijkt tevreden terug op het afgelopen half jaar. In die periode is geen enkel koopvaardijschip gekaapt. Er was slechts een aanval van piraten op een koopvaardijschip en een op een vissersschip.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)l_missie_over__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 10 december 2012 @ 22:50:21 #8
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120172470
Luchtmacht onderzoekt 'bijna botsing' F-16's

LEEUWARDEN -
De luchtmachtbasis Leeuwarden onderzoekt of mogelijk sprake is geweest van een bijna-botsing tussen twee Nederlandse F-16's op maandagavond. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht.

De twee straaljagers van de basis vlogen boven Duits oefengebied. Vliegtuigspotters van Milspotters.nl vingen op dat tussen de twee de woorden „near miss” (net voorkomen botsing) werden uitgesproken. Om te kijken of het inderdaad zo was zal de luchtmachtbasis onder meer de vluchtgegevens onderzoeken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)otsing_F-16_s__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120176626
quote:
0s.gif Op maandag 10 december 2012 22:50 schreef Cobra4 het volgende:
Luchtmacht onderzoekt 'bijna botsing' F-16's

LEEUWARDEN -
De luchtmachtbasis Leeuwarden onderzoekt of mogelijk sprake is geweest van een bijna-botsing tussen twee Nederlandse F-16's op maandagavond. Dat meldde een woordvoerder van de Koninklijke Luchtmacht.

De twee straaljagers van de basis vlogen boven Duits oefengebied. Vliegtuigspotters van Milspotters.nl vingen op dat tussen de twee de woorden „near miss” (net voorkomen botsing) werden uitgesproken. Om te kijken of het inderdaad zo was zal de luchtmachtbasis onder meer de vluchtgegevens onderzoeken.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)otsing_F-16_s__.html
http://www.milspotters.nl/forum/download/file.php?id=118

Blijkbaar word gevraagd of hij als een 2-ship (duo vlucht) of een 4-ship (4 kisten) in de CTR wil binnenkomen. Hij kiest voor 2-ship. Bij welke groep het vervolgens misging is volgens mij niet helemaal op te maken, maar hoorde wel Archer 1 en Archer 7, en Killer 1 en 2, wat callsigns van verschillende kisten zijn. Ik denk dat het bij de Killer formatie is.
Blood Sugar Sex Magik
pi_120177237
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 december 2012 15:15 schreef Cobra4 het volgende:
Duits kabinet akkoord met missie in Turkije

BERLIJN - Het Duitse kabinet gaat akkoord met het sturen van Patriot-luchtverdedigingsraketten en militairen naar Turkije. De Duitse inzet is onderdeel van de NAVO-acie om het land te beschermen tegen aanvallen vanuit Syrië. Dat hebben de Duitse ministeries van Defensie en Buitenlandse Zaken donderdag laten weten.

Het gaat om maximaal 400 militairen. Nederland en de Verenigde Staten zullen vrijwel zeker ook meedoen aan de missie. Turkije heeft de NAVO om hulp gevraagd na herhaaldelijke granaatinslagen in het grensgebied met Syrië.

Turkije is in het Syriëconflict de zwaarst getroffen NAVO-partner, zo lieten de Duitse departementen weten. Komende week zal het Duitse parlement over de missie beslissen. Het regeringsbesluit maakt ook de inzet van AWACS-radarvliegtuigen mogelijk. Die zijn al in het gebied gestationeerd en zijn voornamelijk met Duits personeel bemand.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html

Kabinet besluit: Patriots naar Turkije

Den Haag - Nederland stuurt op korte termijn twee Nederlandse Patrioteenheden naar Turkije. De ministerraad heeft vrijdag ingestemd met een voorstel daartoe van de ministers Jeanine Hennis (Defensie) en Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken), meldde Timmermans na afloop van het wekelijkse kabinetsberaad. Nederland voldoet daarmee aan een verzoek van de NAVO.

Twee eenheden Patriots, met in totaal maximaal 360 Nederlandse militairen, worden in Turkije opgesteld ter verdediging van het Turkse grondgebied en de lokale bevolking tegen raketaanvallen vanuit Syrië. Over de precieze locatie wordt nog overlegd met Turkije, de VS en Duitsland. De inzet van de Patriots is puur defensief van aard en vormt geen ondersteuning voor een no-fly zone of offensieve operatie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Turkije__.html
Waarom Ned? Duitsland of Frankrijk hebben die dingen toch ook wel?
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 december 2012 @ 00:46:45 #11
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120177338
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:42 schreef Geerd het volgende:

[..]

Waarom Ned? Duitsland of Frankrijk hebben die dingen toch ook wel?
Duitsland stuurt ook patriots. En de VS waarschijnlijk ook. Frankrijk heeft dit systeem niet.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120177360
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:46 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Duitsland stuurt ook patriots. En de VS waarschijnlijk ook. Frankrijk heeft dit systeem niet.
Aah oke, wat hebben de Fransen wel dan?
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 december 2012 @ 00:54:59 #13
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120177491
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:47 schreef Geerd het volgende:

[..]

Aah oke, wat hebben de Fransen wel dan?
O.a. de Aster
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120177595
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 00:54 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

O.a. de Aster
Niet echt vaak in actie geweest :P
Ff pitten trouwens, dank voor de info!
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 11 december 2012 @ 20:24:52 #15
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120204133
F-16’s zaten te dicht op elkaar

11 december 2012, 17.10 uur
2 Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn gisteravond tijdens een oefening boven Duits grondgebied onbedoeld dicht bij elkaar gekomen. Een zorgvuldige analyse van de vluchtgegevens heeft dit bevestigd.

De toestellen, afkomstig van Vliegbasis Leeuwarden, waren bezig met een nachtvlucht. Dergelijke oefeningen worden dagelijks gehouden, waarbij normaal gesproken boven open zee wordt getraind. Door de weersomstandigheden moest gisteren echter worden uitgeweken naar het oefengebied boven Noord-Duitsland.

Training

De oefening maakt onderdeel uit van de training voor piloten. Ze vliegen met 2 toestellen in formatie om een onderschepping te kunnen simuleren. Bij de uitvoering van die manoeuvre kwamen de toestellen te dicht bij elkaar.

Zelden

Na het voorval is de oefening meteen stopgezet en zijn de betrokken vliegtuigen teruggekeerd naar Vliegbasis Leeuwarden voor een evaluatie van de gebeurtenis. Door zorgvuldige training en strenge veiligheids- en evaluatieprocedures komen dergelijk incidenten maar zelden voor.

De kansen hierop worden nog verder gereduceerd door de ervaringen direct te verwerken en te delen met partnerlanden. De uitkomst van de evaluatie wordt gebruikt om situaties zoals die van maandagavond in de toekomst te voorkomen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)n_te_dicht_op_elkaar
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 11 december 2012 @ 23:14:43 #16
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_120212782
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 december 2012 20:24 schreef Cobra4 het volgende:
F-16’s zaten te dicht op elkaar

11 december 2012, 17.10 uur
2 Nederlandse F-16-gevechtsvliegtuigen zijn gisteravond tijdens een oefening boven Duits grondgebied onbedoeld dicht bij elkaar gekomen. Een zorgvuldige analyse van de vluchtgegevens heeft dit bevestigd.

De toestellen, afkomstig van Vliegbasis Leeuwarden, waren bezig met een nachtvlucht. Dergelijke oefeningen worden dagelijks gehouden, waarbij normaal gesproken boven open zee wordt getraind. Door de weersomstandigheden moest gisteren echter worden uitgeweken naar het oefengebied boven Noord-Duitsland.

Training

De oefening maakt onderdeel uit van de training voor piloten. Ze vliegen met 2 toestellen in formatie om een onderschepping te kunnen simuleren. Bij de uitvoering van die manoeuvre kwamen de toestellen te dicht bij elkaar.

Zelden

Na het voorval is de oefening meteen stopgezet en zijn de betrokken vliegtuigen teruggekeerd naar Vliegbasis Leeuwarden voor een evaluatie van de gebeurtenis. Door zorgvuldige training en strenge veiligheids- en evaluatieprocedures komen dergelijk incidenten maar zelden voor.

De kansen hierop worden nog verder gereduceerd door de ervaringen direct te verwerken en te delen met partnerlanden. De uitkomst van de evaluatie wordt gebruikt om situaties zoals die van maandagavond in de toekomst te voorkomen.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)n_te_dicht_op_elkaar
Fraai staaltje "Hoe voorkom ik het woord Near-Miss?" oftewel: downplayen.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_120235091
Onderzoek naar Defensie in Uruzgan

LEIDEN - Het Nederlandse ministerie van Defensie krijgt mogelijk een aanklacht aan de broek voor een bombardement in Uruzgan. Advocaat en hoogleraar Liesbeth Zegveld gaat een aanval uit 2007 onderzoeken, waarbij 73 doden vielen.

De advocaat, tevens hoogleraar internationaal recht aan de Universiteit Leiden, heeft het ministerie van Defensie laten weten de zaak te onderzoeken. Zij wil dat het incident niet verjaart. Als het tot een zaak komt, is het de eerste keer dat Defensie strafrechtelijk vervolgd wordt voor het gebruik van geweld in Afghanistan.

In 2008 wilde Zegveld het bombardement al onderzoeken, maar ze verloor het contact met een dorpshoofd, dat 22 familieleden verloor bij het bombardement. Het contact is pas recent weer hersteld.

Op 25 september 2007 om half één ’s nachts werd het dorp Kakrak in Deh Rawod gebombardeerd. Wie de bommen heeft gegooid en om welke reden, is nog niet duidelijk. In elk geval stond de Navo-missie in Uruzgan onder verantwoordelijkheid van Nederlands gezag.

De centrale vraag is of de aanval volgens het humanitair oorlogsrecht geoorloofd was. Cruciaal is dat er volgens het nu 34-jarige dorpshoofd niemand van de Taliban aanwezig was, en ook niet in de tijd daarvoor. Bovendien was er geen waarschuwing vooraf. Het ministerie van Defensie kon dinsdag niet inhoudelijk reageren.

Leidsch Dagblad
pi_120235184
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 17:06 schreef AchJa het volgende:
Onderzoek naar Defensie in Uruzgan

Op 25 september 2007 om half één ’s nachts werd het dorp Kakrak in Deh Rawod gebombardeerd. Wie de bommen heeft gegooid en om welke reden, is nog niet duidelijk. In elk geval stond de Navo-missie in Uruzgan onder verantwoordelijkheid van Nederlands gezag.

De centrale vraag is of de aanval volgens het humanitair oorlogsrecht geoorloofd was. Cruciaal is dat er volgens het nu 34-jarige dorpshoofd niemand van de Taliban aanwezig was, en ook niet in de tijd daarvoor. Bovendien was er geen waarschuwing vooraf.
Yeah right... Als er een oord was wat vergeven was met Taliban en ander geboefte was het Kakrak wel... Patrouilles rond dat gebied waren over het algemeen geen pretje.
  Moderator woensdag 12 december 2012 @ 17:21:23 #19
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_120235594
Liesbeth Zegveld

tja ...
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_120246028
Jahoor, wat wil je als bewijslast aanhalen? De getuigenissen van een stel analfabetisch schaapherders? Ga maar een onderzoek naar de Russen doen daar. Veel interessanter.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 december 2012 @ 21:49:20 #21
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120246900
Extra geld voor innovatie defensie-industrie

DEN HAAG - De VVD en de PvdA willen dat het ministerie van Defensie eenmalig 5 miljoen euro extra gaat stoppen in het potje waarmee het midden- en kleinbedrijf wordt geholpen om nieuwe defensie- en veiligheidsproducten te ontwikkelen. Dat maakten de regeringspartijen woensdag bekend tijdens de behandeling van de begroting van Defensie.

Een deel van de winst van het nieuwe product komt uiteindelijk terug bij de Commissie Defensie Materieel Ontwikkeling (Codemo). Het is voor het mkb niet altijd makkelijk om aan geld te komen voor de ontwikkeling van nieuwe militaire producten. Daarom richtte het ministerie in 2010 Codemo op om de bedrijven de helpende hand te bieden.

Volgens PvdA-Kamerlid Sultan Günal-Gezer is het fonds een „enorm groot succes”, maar kost het enige tijd voordat de winst terugstroomt naar Codemo. Volgens haar VVD-collega Ronald Vuijk zoekt het bedrijfsleven meer betrokkenheid bij de krijgsmacht.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)sie-industrie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 12 december 2012 @ 21:52:47 #22
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_120247110
Die kogels en ied's kwamen zeker als een geschenk van Allah uit de lucht vallen daar in de omgeving van Kakrak :'). Daar had de Taliban niks mee van doen.


Wij van WC-eend..
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 december 2012 @ 21:59:55 #23
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120247549
Rutte bezoekt NAVO-topman Rasmussen

BRUSSEL - Premier Mark Rutte heeft donderdag een gesprek met NAVO-topman Anders Fogh Rasmussen in het hoofdkwartier van het bondgenootschap in Brussel.

Nederland is een van de drie NAVO-landen die binnenkort Patriotraketten naar bondgenoot Turkije wil sturen. Het luchtverdedigingssysteem moet de Turken beschermen tegen aanvallen uit Syrië.

Het bezoek van Rutte was al langer gepland als een van de reguliere contacten tussen de NAVO-topman en de leiders van de 28 NAVO-landen. De premier en Rasmussen ontmoetten elkaar voor het laatst op 14 juli, aldus een NAVO-woordvoerster.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)t_NAVO-topman__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 12 december 2012 @ 22:00:43 #24
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120247591
quote:
0s.gif Op woensdag 12 december 2012 17:21 schreef sp3c het volgende:
Liesbeth Zegveld

tja ...
Dat.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 14 december 2012 @ 19:28:17 #25
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_120314162
Het wordt steeds mooier.

quote:
'Gijzelen blauwhelmen was legaal'


DEN HAAG - Het gijzelen van VN-blauwhelmen door het Bosnisch-Servische leger in 1995 was legaal.

Hij baseert dat op een oud en nog maar weinig gebruikt element van het oorlogsrecht, de represaille. Dit is een eigenlijk illegale handeling die legaal wordt doordat ertoe wordt overgegaan als reactie op een illegale handeling van de tegenpartij.

Volgens Karadzic waren NAVO-bombardementen op een Bosnisch-Servisch munitiedepot illegaal. Die gebeurden in opdracht van de VN, ondanks een waarschuwing van Karadzic, aldus de pleitnota.

In de loop van 1995 werden meer dan 200 VN-blauwhelmen gegijzeld door het Bosnisch-Servische leger van Ratko Mladic. Die werden soms vastgebonden aan lantaarnpalen vlakbij munitiedepots om te voorkomen dat de NAVO die zou bombarderen. Dat gebeurde soms als de Bosnische Serven het verbod op zware wapens rond de 'veilige zones' negeerden.

ANP
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 15 december 2012 @ 14:19:31 #26
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120339009
Vragen over dood oud-militair Ormskerk

DEN HAAG -
De SP in de Tweede Kamer wil opheldering over de vraag of de Amsterdamse restauranthouder John Hardjoprajinto betrokken was bij de mishandeling en de dood van de Nederlandse oud-militair Fred Ormskerk in mei 1980 in Paramaribo.

De schriftelijke vragen worden gesteld naar aanleiding van het boek Bikkel van Vrij Nederland-journaliste Rudie Kagie dat deze week is verschenen. Dat schrijft het Parool.

Drie getuigen worden in het boek aangehaald die verklaren dat Hardjoprajitno destijds betrokken was bij het verhoor van de Nederlander. Ormskerk werd door de militairen verdacht van het plannen van een staatgreep. Hij werd zo erg mishandeld, dat hij de volgende morgen dood werd aangetroffen in zijn cel.

Hardjoprajitno ontkent zijn betrokkenheid bij de zaak.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_oud-militair__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120349433
Legerchef Iran waarschuwt tegen Patriots
TEHERAN - De Iraanse legercommandant Hassan Firouzabadi heeft de plaatsing van Patriotraketten in Turkije ''een bedreiging'' en ''zeer gevaarlijk'' genoemd.
Foto: ANP

Dat meldde het Iraanse persbureau ISNA zaterdag. Nederland is een van de landen die Patriots stationeert, om Turkije te beschermen tegen raketaanvallen vanuit Syrië.

Iran en Rusland zijn bondgenoten van de regering van de Syrische president Bashar al-Assad, die in het Arabische land vecht tegen opstandelingen. Ze zijn beide fel tegen de stationering van Patriots onder NAVO-commando in Turkije.

''Dit is erg gevaarlijk voor iedereen, en zelfs voor de toekomst van Europa'', aldus de stafchef.

''De westerse landen die raketten bij de Turks-Syrische grens willen plaatsen, zijn plannen voor een wereldoorlog aan het maken'', zei Firouzabadi

Vooral die laatste zin :') :')
Ik zwaai naar dieren.
  Moderator zaterdag 15 december 2012 @ 20:19:35 #28
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_120349885
zou kim jong de complimenten aan Rutte terugnemen als hij dit nieuws over 3 weken binnenkrijgt of wat :D
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 16 december 2012 @ 12:58:25 #29
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120369548
Een wereldoorlog? lol

Kom maar op
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 16 december 2012 @ 15:07:32 #30
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120373718
Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) werd gekozen tot politiek talent van het jaar.

http://www.telegraaf.nl/b(...)kiest_Samsom___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 16 december 2012 @ 18:52:54 #31
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120383960
Komop zeg..ze heeft nog niets gedaan
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_120385144
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 18:52 schreef Pumatje het volgende:
Komop zeg..ze heeft nog niets gedaan
Gaat niet alleen om het ministerschap.
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 19:24:07 #33
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_120385257
ze heeft nog niets gedaan als minister van Defensie maar ze is al langer politiek actief he?

bovendien suggereert de titel 'talent' sowieso al dat je nog niet al teveel op je CV hebt staan ;)
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  zondag 16 december 2012 @ 19:26:15 #34
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120385350
Correct, maar je moet toch iets op je cv hebben staan om te kunnen bewijzen dat je uberhaupt talent hebt. :P Wat zijn haar prestaties in het verleden dan ? :)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator zondag 16 december 2012 @ 19:27:05 #35
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_120385387
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_120389442
In het Europees Parlement was ze wel aardig bezig.
  zondag 16 december 2012 @ 20:50:21 #37
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120389647
heb zitten googlen maar met echt iets waardoor ik haar talent kan verklaren kan ik nog niet komen :\
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 17 december 2012 @ 19:20:58 #38
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120428115
Marineduikers zoeken lichamen wrak

Noordzee DEN HAAG - Duikers van de Koninklijke Marine gaan vanaf dinsdag zoeken naar vermiste opvarenden van de Baltic Ace. Dat schip zonk vorige week na een aanvaring op de Noordzee.

Het wrak ligt op 40 meter diepte, circa 65 kilometer van de Zeeuwse kust. De duikers gebruiken onder meer een onderwaterrobot om het schip en de zeebodem in kaart te brengen. Daarna gaan ze in het wrak zoeken naar lichamen.

Zes bemanningsleden zijn nog niet gevonden. Vijf lichamen werden al geborgen en 13 mensen overleefden het ongeluk.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)lichamen_wrak__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 17 december 2012 @ 21:06:51 #39
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_120433683
quote:
0s.gif Op zondag 16 december 2012 20:50 schreef Pumatje het volgende:
heb zitten googlen maar met echt iets waardoor ik haar talent kan verklaren kan ik nog niet komen :\
Bedoel je niet dat je het niet begrijpt? Want mevrouw de Minister is wel degelijk een politiek talent, daar getuigt een langdurig applaus in het Europees Parlement wel van.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  maandag 17 december 2012 @ 21:23:13 #40
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120434748
Ik vind haar ook prima hoor :), maar kan nergens iets concreets vinden waaruit iedereens enthausiasme blijkt. Als je dat kan aantonen lijkt me dat fijn, want dan kan ik meedoen :) .
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator maandag 17 december 2012 @ 21:26:53 #41
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_120434992
ze ziet er iig leuk uit, dat maakt haar al een betere minister van defensie dan dr voorgangers _O-
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_120435187
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 21:23 schreef Pumatje het volgende:
maar kan nergens iets concreets vinden waaruit iedereens enthausiasme blijkt.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 17 december 2012 @ 21:33:31 #43
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120435445
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 21:26 schreef sp3c het volgende:
ze ziet er iig leuk uit, dat maakt haar al een betere minister van defensie dan dr voorgangers _O-
Zekers.

quote:
En ze spreekt ook veel beter Engels. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator maandag 17 december 2012 @ 21:37:16 #44
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_120435732
quote:
geen idee waar het over gaat maareuh ... ow snap!
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator dinsdag 18 december 2012 @ 21:21:57 #45
257132 crew  Awsom
pi_120479464
Nieuwe gevechtslaars voor krijgsmacht

Alle Nederlandse militairen krijgen tussen nu en 2 jaar nieuwe gevechtslaarzen. “Met dit nieuwe schoeisel zetten we weer een belangrijke stap voorwaarts in het op orde brengen van de krijgsmacht.” Met deze woorden overhandigde Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp het 1e paar aan sergeant der 1e klasse Johan de Jong bij het kledingbedrijf in Soesterberg.

De uitgifte duurt vanwege financiële spreiding 2 jaar en gebeurt volgens het principe fighters first. Dit betekent dat militairen die op uitzending gaan voorrang krijgen. Zodoende kregen 45 mannen en vrouwen van Air Task Force 22, de eenheid die volgende maand naar Mazar-e-Sharif afreist, de schoen het eerst. Om hen van de juiste maat te voorzien kwam ook de nieuwe voetmeetapparatuur voor het eerst in actie.

Typen

Er zijn 4 verschillende paren schoeisel, waarvan alle militairen standaard 2 typen krijgen. Beide zijn bedoeld voor gebruik in Nederland en Noordwest- en Midden-Europa. De eerste is een multifunctionele gevechtslaars voor zowel vlak, als rots- en bergachtig terrein. De schoen heeft een waterdichte, ademende voering voor gematigde tot koude gebieden.

Type 2 is door toepassing van een vochtregulerende voering bedoeld voor gematigde en warme gebieden. De vervanging door 2 typen is een grote verbetering ten opzichte van het oude model, dat onder alle omstandigheden dienst moet doen.

De andere modellen, de zogenoemde desert- of junglegevechtslaarzen, worden alleen verstrekt als personeel op training of uitzending naar zulke gebieden gaat. Bij elk type schoen worden voor de optimale combinatie 6 paar bijpassende sokken geleverd.

Bron: http://www.defensie.nl/la(...)ars_voor_krijgsmacht
  dinsdag 18 december 2012 @ 22:53:23 #46
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_120486590
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 21:37 schreef sp3c het volgende:

[..]

geen idee waar het over gaat maareuh ... ow snap!
Dit was mevrouw Hennis toen het op stemmen aankwam over de vraag of Europa zo maar alle privé informatie die de VS wil hebben (bankgegevens, religie, telfoondata, verzin het maar, de VS vroeg nogal wat destijds) moet overdragen, gewoon omdat de VS het vraagt. Mevrouw Hennis was boos, omdat de Raad het voorstel met een positief advies had neergelegd, terwijl het heel goed wist dat het een overtreding was van Europese privacy regels. Het Europees Parlement was het, getuige het applaus, heel erg met haar eens.

Ze lijkt een aardig blond poesje, maar zoals je kunt horen is ze een heel felle tijger als je haar boos maakt. Ik mag haar wel. :)
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_120495303
quote:
0s.gif Op dinsdag 18 december 2012 21:21 schreef Awsom het volgende:
Nieuwe gevechtslaars voor krijgsmacht

Alle Nederlandse militairen krijgen tussen nu en 2 jaar nieuwe gevechtslaarzen. “Met dit nieuwe schoeisel zetten we weer een belangrijke stap voorwaarts in het op orde brengen van de krijgsmacht.” Met deze woorden overhandigde Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp het 1e paar aan sergeant der 1e klasse Johan de Jong bij het kledingbedrijf in Soesterberg.

De uitgifte duurt vanwege financiële spreiding 2 jaar en gebeurt volgens het principe fighters first. Dit betekent dat militairen die op uitzending gaan voorrang krijgen. Zodoende kregen 45 mannen en vrouwen van Air Task Force 22, de eenheid die volgende maand naar Mazar-e-Sharif afreist, de schoen het eerst. Om hen van de juiste maat te voorzien kwam ook de nieuwe voetmeetapparatuur voor het eerst in actie.

Typen

Er zijn 4 verschillende paren schoeisel, waarvan alle militairen standaard 2 typen krijgen. Beide zijn bedoeld voor gebruik in Nederland en Noordwest- en Midden-Europa. De eerste is een multifunctionele gevechtslaars voor zowel vlak, als rots- en bergachtig terrein. De schoen heeft een waterdichte, ademende voering voor gematigde tot koude gebieden.

Type 2 is door toepassing van een vochtregulerende voering bedoeld voor gematigde en warme gebieden. De vervanging door 2 typen is een grote verbetering ten opzichte van het oude model, dat onder alle omstandigheden dienst moet doen.

De andere modellen, de zogenoemde desert- of junglegevechtslaarzen, worden alleen verstrekt als personeel op training of uitzending naar zulke gebieden gaat. Bij elk type schoen worden voor de optimale combinatie 6 paar bijpassende sokken geleverd.

Bron: http://www.defensie.nl/la(...)ars_voor_krijgsmacht
Tussen nu en 2 jaar om een paar schoenen? Al de kosten om walvis jokkeldokus had je ze al gehad inclu vet.

Ned blijft een lachertje,
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 19 december 2012 @ 06:13:26 #48
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120495487
Oppositie hoopt op doorbraak weghalen kernwapens

DEN HAAG -
Is er een meerderheid in de Tweede Kamer voor het verwijderen van Amerikaanse kernwapens uit ons land? Die vraag doemde dinsdag op bij de behandeling van de begroting van het ministerie van Buitenlandse Zaken in de Tweede Kamer.

De oppositie lijkt te hopen op een doorbraak in dit slepende dossier. CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt vroeg minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken de verwijdering van tactische kernwapens uit Europa „tot speerpunt van zijn beleid te maken”.

Bram van Ojik van GroenLinks wil de kernwapens voor 2014 uit ons land hebben. In dat jaar komen circa zestig staats- en regeringsleiders naar Nederland voor de Nuclear Security Summit, de grootste top in ons land sinds 1907. Er wordt daar gesproken over een betere beveiliging van nucleair materiaal.

Volgens Van Ojik kan Nederland dan alleen geloofwaardig als gastland ijveren voor het wereldwijd terugdringen van kernwapens als die hier niet meer liggen opgeslagen. Met zo'n stap zou een „krachtig signaal” worden afgegeven. „Kamerlid Timmermans maakte zich altijd hard voor een Nederland zonder kernwapens, minister Timmermans moet die woorden nu waar maken”, stelde Van Ojik. Ook de SP wees nog eens fijntjes op dat laatste punt.

PvdA en VVD die een meerderheid in de Kamer hebben, gingen niet op de zaak in. Maar opvallend was wel dat eerder op de dag een meerderheid van de partijen - incluis PvdA en ChristenUnie - een petitie van IKV PAX Christie tekende waarin wordt aangedrongen om de kernwapens terug te sturen naar de VS. De ChristenUnie heeft hiermee haar beleid gewijzigd. Joël Voordewind tekende wel aan dat de verwijdering in goed overleg met de Amerikanen moet gebeuren.

Vermoedelijk liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen op de vliegbasis Volkel. De tactische kernwapens werden tijdens de Koude Oorlog in Europa geplaatst ter afschrikking van de toenmalige Sovjet-Unie. Officieel hebben opeenvolgende regeringen nooit bevestigd dat de Amerikaanse wapens ook in Nederland zijn.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)e_kernwapens___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120496570
'Te weinig Patriot-specialisten'

door Roy Klopper
DEN HAAG

Veel van de 360 Nederlandse militairen die voor de Patriotmissie naar Turkije worden gestuurd zijn onvoldoende opgeleid voor dit hypermoderne raketafweersysteem.

Het op de Peel gevestigde Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando telt een groot aantal onvervulde vacatures. Hierdoor zijn er te weinig luchtmachtmilitairen die zijn gespecialiseerd in het zeer geavanceerde systeem waarmee ons land NAVO-partner Turkije gaat beschermen tegen vanuit Syrië binnenkomende raketten.

Dit stelt voorzitter Wim van den Burg van de grootste militaire vakbond AFMP. Hij meldt dat beide binnenkort voor maximaal een jaar uit te zenden patrioteenheden noodgedwongen zijn aangevuld met landmachtmilitairen. „Maar zij zijn absoluut onvoldoende opgeleid om met de Patriots te werken.” De bond eist uitleg van het ministerie van Defensie en noemt het op voorhand onverantwoord om de missie met onervaren militairen uit te voeren.

Luchtmachtoverste Jos van der Leij verzekert dat het wel meevalt met de onervarenheid van de landmachtmilitairen en vermoedt kinnesinne.

Telegraaf
pi_120518452
Die eenheid is al 2 jaar paars dus wat is het probleem?
Blood Sugar Sex Magik
pi_120523248
Het geforceerde nu ook paars op pad willen...laat de CLSK batterij cq Sqn cdt thuis en plak er een CLAS-man boven die niet Patriot is opgeleid.
  woensdag 19 december 2012 @ 20:43:57 #53
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120523590
Achjaa moet hier meer over kunnen vtellen :)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_120524808
Hr.Ms.BRUINVIS tot 21e op Canary wharf te bewonderen.

Dutch Naval Submarine arrives in Canary Wharf
quote:
By Beth Allcock on December 19, 2012 4:43 PM

A Dutch naval submarine will be moored in the waters of South Quay until Friday, as troops enjoy a good will mission.
Police confirmed that the Walrus-class vessel, named HM Bruinvis, was holding a medal ceremony today, Wednesday, and arrived at its temporary home yesterday.
It will remain until the early hours of Friday morning.
A spokesperson for Canary Wharf Group said: "It has been 15 years since we have had a submarine here, so it is quite rare.
"We do get naval vessels from time-to-time but it is unusual to get a submarine."


pi_120544176
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 20:38 schreef forpro het volgende:
Het geforceerde nu ook paars op pad willen...laat de CLSK batterij cq Sqn cdt thuis en plak er een CLAS-man boven die niet Patriot is opgeleid.
En dat is erg omdat? Alsof een huidige KLU overste/ kolonel verstand heeft van de Patriot... Dat zijn lui die nog Nike Hercules en Hawk zijn opgeleid. De huidige baas DGLC is een luchtmachter, heeft geen verstand van de Nasams en stinger Fennek, maar dat hoeft hij ook helemaal niet te hebben op dat niveau, daar heeft hij zijn specialisten voor.

Alsof ik me als KL'er druk maak dat de functionele baas een luchtmachter is.

Het is nog gewoon oud zeer bij de KLU. Probeer eens verder te denken dan die postzegel op de Peel.

En er is verder niks geforceerds aan, het KLU personeel moet er maar gewoon aan wennen dat ze tegenwoordig onder de KL vallen en ja dat betekent dat de zaken anders (integraal stafproces wat de hele KLU niet kent) aangelopen worden. Dat de GGW al die jaren een compleet zelf bedruipende eenheid was is natuurlijk mooi meegenomen, echter is de realiteit met het huidige FD concept natuurlijk een stuk anders.
  donderdag 20 december 2012 @ 11:00:42 #56
302657 Wasmachinu
cleaning your mess
pi_120544432
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:08 schreef LWD-Godius het volgende:
Hr.Ms.BRUINVIS tot 21e op Canary wharf te bewonderen.

Dutch Naval Submarine arrives in Canary Wharf

[..]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi om te zien altijd
pi_120573183
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 10:52 schreef AchJa het volgende:
En dat is erg omdat? Alsof een huidige KLU overste/ kolonel verstand heeft van de Patriot... Dat zijn lui die nog Nike Hercules en Hawk zijn opgeleid. De huidige baas DGLC is een luchtmachter, heeft geen verstand van de Nasams en stinger Fennek, maar dat hoeft hij ook helemaal niet te hebben op dat niveau, daar heeft hij zijn specialisten voor.Alsof ik me als KL'er druk maak dat de functionele baas een luchtmachter is.Het is nog gewoon oud zeer bij de KLU. Probeer eens verder te denken dan die postzegel op de Peel.En er is verder niks geforceerds aan, het KLU personeel moet er maar gewoon aan wennen dat ze tegenwoordig onder de KL vallen en ja dat betekent dat de zaken anders (integraal stafproces wat de hele KLU niet kent) aangelopen worden. Dat de GGW al die jaren een compleet zelf bedruipende eenheid was is natuurlijk mooi meegenomen, echter is de realiteit met het huidige FD concept natuurlijk een stuk anders.
Ik ben het met je eens dat vanaf een bepaald niveau de "kleur" niet meer uitmaakt. (overigens hebben we de "hypermoderne" Patriot al zo lang dat het merendeel van de hogere rangen wel is opgeleid). Maar op een lager niveau kan het wel zeker uitmaken. En vooral ook de CBRN specialist KLu niet meenemen, de CLAS kapitein doet het er wel bij. Er zitten gewoon bij beide partijen (CLAS en CLSK) zuurtjes.

De Klu kent wel zeker de stafprocessen, zeker bij het DHC. En geforceerd? Net zoals de club naar de West ook paars moest zijn. Trekken we CLSK lanceerders die als dubbeltaak bewaker hebben weg en gaan we CLAS personeel aan de poort zetten. En ik denk dat wij beiden wel de sterke en zwakke punten van het FD concept wel kennen ;)
pi_120581921
Hoorde in het journaal dat het echt als 'afschrikking' was. Het echt verschieten van die krengen was niet meegenomen in het budget :')
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 03:37:07 #59
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120585699
Vertrek kernwapens moet doel kabinet zijn

DEN HAAG -
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet de verwijdering van tactische kernwapens uit Europa tot speerpunt gaat maken. Op de laatste dag van de Kamer voor het kerstreces stemde een meerderheid voor een motie hierover.

Vermoedelijk liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen op de vliegbasis Volkel, maar dat is van officiële zijde nog nooit bevestigd. Volgens Pieter Omtzigt van het CDA moeten die wapens in 2017 worden gemoderniseerd. Dat zou een kostbare zaak zijn.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zei eerder deze week ook te streven naar een kernwapenvrije wereld, maar geen eenzijdige stappen te willen nemen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oet_doel_zijn__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 07:38:20 #60
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120586403
Minder luxevervoer Defensie

door Roy Klopper
AMSTERDAM - Geüniformeerde bobo’s moeten het vanaf volgens jaar met minder dienstauto's en chauffeurs doen. Ook worden de voertuigen minder luxueus. Defensie zet fors het mes in het vipvervoer voor haar hoogste officieren.

Het aantal dienstvoertuigen slinkt met twintig procent: vanaf 1 januari 2013 rijden er nog 23 limousines rond, zes minder dan nu. Bovendien zitten de geüniformeerde bobo’s straks in minder uitbundige wagens: de zeer compleet uitgevoerde en bijna zes meter lange Peugeot 607 en Audi A6 worden ingeruild voor de VW Passat. Uiteindelijk moet er vanaf 2016 bijna twee miljoen euro per jaar worden bespaard op de vervoerregelingen bij de krijgsmacht.

http://www.telegraaf.nl/b(...)ie_aan_banden__.html

Weer een meesterwerkje van Roy. ;)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 08:20:42 #61
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120586734
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120586897
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:11 schreef forpro het volgende:

Ik ben het met je eens dat vanaf een bepaald niveau de "kleur" niet meer uitmaakt. (overigens hebben we de "hypermoderne" Patriot al zo lang dat het merendeel van de hogere rangen wel is opgeleid). Maar op een lager niveau kan het wel zeker uitmaken.
Echter de "lagere" niveaus en de bediening van het systeem ansich zal gewoon uitgevoerd worden door militairen van het CLSK. CLAS levert vnl ost zoals FP, stafelementen etc. De soep in de media wordt echt niet zo heet gegeten.

quote:
En vooral ook de CBRN specialist KLu niet meenemen, de CLAS kapitein doet het er wel bij. Er zitten gewoon bij beide partijen (CLAS en CLSK) zuurtjes.
Heeft niets met "zuurtjes" te maken, alhoewel die er natuurlijk wel tussen zitten. Maar meer met de politiek die gewoon een max aantal paxen opgedragen heeft. En ja dan moet je keuzes maken.

quote:
De Klu kent wel zeker de stafprocessen, zeker bij het DHC.
Duh, het DHC is van oudsher ook een (gedeeltelijke) CLAS club... Niet zo vreemd dat de stafprocessen daar meer op 1 lijn met CLAS liggen.

quote:
En geforceerd? Net zoals de club naar de West ook paars moest zijn. Trekken we CLSK lanceerders die als dubbeltaak bewaker hebben weg en gaan we CLAS personeel aan de poort zetten.
Was ook een interim oplossing, ondertussen staan er burgers zoals gebruikelijk bij CLAS.

quote:
En ik denk dat wij beiden wel de sterke en zwakke punten van het FD concept wel kennen ;)
Ja, echter is het wel de realiteit waar men mee moet werken, CLAS doet dat al pak hem beet 10 jaar. En ja, dat vergt een iets andere manier van denken en optreden.
pi_120591879
Fuck!

jankleian twitterde op vrijdag 21-12-2012 om 11:41:09 Overleg SOD inzake WUL mislukt. Overleg in zijn geheel opgeschort! Werkgever wil volstrekt niet bewegen en verschuilt zich achter Kabinet. reageer retweet
Januari 5% minder salaris lui, hou er maar vast rekening mee. -O-
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:23:09 #64
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_120603936
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 20:20:24 #65
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120610201
'Toezicht defensie op Curaçao onvoldoende'

21/12/12, 15:02 − bron: ANP

Het toezicht en de sociale controle van werknemers van defensie die tijdelijk op Curaçao verblijven, is onvoldoende. Dat zegt Wim van den Burg, voorzitter van de militaire vakbond AFMP, in reactie op de arrestatie donderdag van een 28-jarige bewoner van Curaçao die betrokken zou zijn bij cocaïnehandel naar Nederland. De drugs werden uitgevoerd via de Nederlandse marinekazerne Parera op het eiland. .

'Het is een eiland vol verleidingen', aldus Van den Burg. 'En je hebt te maken met jonge mensen.' Volgens de voorzitter liggen de problemen vooral bij de werknemers die tijdelijk op het eiland verblijven. 'Op zich kun je defensie niet zo veel kwalijk nemen. Het is ieders individuele verantwoordelijkheid. Maar het toezicht en de sociale controle zouden beter moeten. Er moet goed worden nagedacht over hoe dat probleem het beste kan worden aangepakt en opgelost.'

Vorige week werden al twee medewerkers van de marinekazerne gearresteerd. Een van hen is een 23-jarige milicien, een dienstplichtige eilandbewoner. De tweede is een 48-jarige burgermedewerker van Defensie. Beiden worden verdacht van het uitvoeren van cocaïne via de militaire post. Hoe dit precies in zijn werk ging, wil de marechaussee niet zeggen. Mogelijk volgen meer aanhoudingen.

Vorige week haalde de marinekazerne Parera ook al het nieuws. Toen werd bekend dat twee militairen van Suffisant, een andere marinekazerne op het eiland, ervan verdacht worden vuurwapens te hebben gestolen op Parera.

Bron: http://www.volkskrant.nl/(...)ao-onvoldoende.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 22 december 2012 @ 17:57:56 #66
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120639104
quote:
13s.gif Op vrijdag 21 december 2012 11:53 schreef AchJa het volgende:
Fuck!

jankleian twitterde op vrijdag 21-12-2012 om 11:41:09 Overleg SOD inzake WUL mislukt. Overleg in zijn geheel opgeschort! Werkgever wil volstrekt niet bewegen en verschuilt zich achter Kabinet. reageer retweet
Januari 5% minder salaris lui, hou er maar vast rekening mee. -O-
Hoorde het op de radio ja.
Pfffrrt....
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 23 december 2012 @ 16:09:07 #67
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120673464
Marineschepen terug van missie tegen piraten

DEN HELDER - Na deelname aan een actie tegen piraterij voor de kust van Somalië zijn zaterdag het Nederlandse marineschip Hr. Ms. Rotterdam en de onderzeeboot Hr. Ms. Bruinvis teruggekeerd in Nederland.

In de haven van Den Helder werd de bemanning welkom geheten door familie, vrienden en minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. „Niet alleen marine, maar ook luchtmacht en landmacht waren op zee. Samen heeft u piratenaanvallen verstoord, bemanningsleden bevrijd en verdachte Somalische piraten opgepakt. Een heel mooi resultaat waar Nederland trots op is”, zei de minister. Het aantal aanvallen van piraten is spectaculair gedaald, zei Hennis.

Het amfibisch transportschip en de onderzeeër maakten de afgelopen maanden deel uit van een internationale NAVO-taakgroep onder leiding van de Nederlander Ben Bekkering. Die moet een veilige doorvaart garanderen voor de 30.000 koopvaardijschepen per jaar op de scheepvaartroutes bij Somalië.

Tijdens de missie werden 32 gegijzelde bemanningsleden bevrijd, 95 schepen onderzocht en 19 verdachte Somaliërs opgepakt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_marine_terug__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 24 december 2012 @ 17:24:50 #68
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_120724940
quote:
13s.gif Op vrijdag 21 december 2012 11:53 schreef AchJa het volgende:
Fuck!

jankleian twitterde op vrijdag 21-12-2012 om 11:41:09 Overleg SOD inzake WUL mislukt. Overleg in zijn geheel opgeschort! Werkgever wil volstrekt niet bewegen en verschuilt zich achter Kabinet. reageer retweet
Januari 5% minder salaris lui, hou er maar vast rekening mee. -O-
Na een paar jaar lang altijd tegen verdere inkrimping van de arbeidsvoorwaarden geweest te zijn ben ik nu een groot voorstander hiervan geworden. Waarom? Het maakt overstappen naar de burgermaatschappij alleen maar gemakkelijker
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 28 december 2012 @ 03:55:10 #69
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120851662
Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
Internationaal • Geplaatst door Redactie op 28-12-2012 @ 03:19

Oud-generaal Norman Schwarzkopf jr. is donderdag overleden in Tampa, Florida. Dat meldde een bron binnen de Amerikaanse regering.

Schwarzkopf was medebedenker van operatie Desert Storm, het grond- en luchtoffensief tegen Irak in 1991 tijdens de Golfoorlog. Hij was commandant van de geallieerde strijdkrachten tijdens die oorlog. Hij werkte nauw samen met George Bush sr., die vanuit het ziekenhuis al zijn condoleances stuurde.

De bijnaam van Schwarskopf was "Stormin' Norman".

Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 28 december 2012 @ 09:53:54 #70
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_120853555
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 03:55 schreef Cobra4 het volgende:
Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
Internationaal • Geplaatst door Redactie op 28-12-2012 @ 03:19

Oud-generaal Norman Schwarzkopf jr. is donderdag overleden in Tampa, Florida. Dat meldde een bron binnen de Amerikaanse regering.

Schwarzkopf was medebedenker van operatie Desert Storm, het grond- en luchtoffensief tegen Irak in 1991 tijdens de Golfoorlog. Hij was commandant van de geallieerde strijdkrachten tijdens die oorlog. Hij werkte nauw samen met George Bush sr., die vanuit het ziekenhuis al zijn condoleances stuurde.

De bijnaam van Schwarskopf was "Stormin' Norman".

Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
Rust in Vrede Stormin' Norman

En die reacties weer op de FP, de meesten waren toen nog niet eens geboren :')
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Moderator vrijdag 28 december 2012 @ 10:06:27 #71
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_120853845
quote:
De bijnaam van Schwarzkopf was ''Stormin' Norman'', vanwege zijn opvliegende karakter. Een van zijn uitspraken zou zijn: ''Als je naar huis vliegt en het laatste dat je over me denkt is 'wat haat ik die eikel', is dat prima, want het betekent dat je levend naar huis gaat.''
_O_

Om in FOK! termen te blijven: RIP aan de nabestaanden :@
  Moderator zaterdag 29 december 2012 @ 12:58:53 #72
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_120906688
quote:
Fiscale afgrond dreigt voor defensiepersoneel dankzij de WUL
De Centrales van Overheidspersoneel hebben minister Hennis-Plasschaert (VVD) van Defensie, in een uiterste overleg poging, nog een kans gegeven om haar militairen te compenseren voor het dreigende koopkrachtverlies per 1 januari 2013 ten gevolge van de invoering van de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL). Tijdens dit overleg wilde de minister haar militairen slechts een gedeeltelijke compensatie voor de duur van één jaar aanbieden.

Dit aanbod was voor de militaire vakbonden in het overleg beslist onvoldoende. De ODB deelt deze mening. Om die reden hebben alle centrales (CNV,FNV,AC, en MHP) besloten om al het overleg met Defensie tot nader order op te schorten. Hiermee komen ook de reorganisaties bij defensie stil te liggen.

Een extra structureel koopkrachtverlies van 2,5 a 5% bovenop de maatregelen van het Kabinet Rutte II, waardoor het totale koopkrachtverlies voor militairen tot 2017 oploopt tot 10 a 15% is echter voor de ODB en alle andere bonden onacceptabel.

De invoering van de WUL beoogt het loonstrookje te vereenvoudigen, met een (nagenoeg) neutraal effect. Hiertoe schaft de WUL de inkomensafhankelijke bijdrage (IAB) voor de zorgverzekering per 1 januari aanstaande af, onder gelijktijdige verhoging van de inkomstenbelasting.
Voor de meeste Nederlanders zal de invoering van de WUL vrijwel geen gevolgen hebben. Maar omdat militairen, vanwege de bijzondere eisen die worden gesteld aan het beroep van militair, een eigen zorgstelsel kennen (SZVK) met een eigen ziektekostenpremie, ervaart de militair alleen het negatieve effect van de belastingverhoging. Dit leidt tot een structureel koopkrachtverlies van gemiddeld -2,8%, met uitschieters tot -4,7% van het netto salaris.

Defensie wilde hier slechts een gedeeltelijke compensatie voor de duur van één jaar tegenover stellen. Alleen voor het jaar 2013 zouden de effecten dan beperkt blijven tot een koopkrachtverlies van 0,8 á 1,2%. Defensie stelde niet meer te kunnen bieden omdat het ministerie van Financiën niet bereid was om meer ruimte te bieden.

Saillant detail: Defensie moet de compensatie wel uit de eigen begroting betalen, terwijl de extra belastinginkomsten bij Financiën blijven! Over eventuele compensatie voor 2014 en verder, zou dan kunnen worden gesproken in het arbeidsvoorwaardenoverleg. Dit dient dan wel te gebeuren binnen de afspraken van het Regeerakkoord (tweejarige nullijn).

Voor de ODB is zo’n aanbod te belachelijk voor woorden. Door de invoering van de WUL resteert voor het ministerie van Financiën een batig saldo, omdat tegenover de extra belastinginkomsten over de militaire salarissen geen kosten staan. Dit batig saldo zou naar Defensie terug moeten worden gesluisd om de effecten van de WUL te compenseren, dat gebeurd immers toch ook in de civiele maatschappij. En wordt immers invulling gegeven aan het beoogde effect: (nagenoeg) neutraal.
Het huidige aanbod resulteert niet alleen in een fors koopkrachtverlies voor de militair, maar ook in een eenmalige bezuiniging op de Defensiebegroting. Om de geboden compensatie te kunnen betalen dient Defensie immers ergens in de begroting het benodigde bedrag vrij te maken. Dit gaat dus ten koste van de inzetbaarheid van de krijgsmacht. Dus komt de rekening weer bij het defensiepersoneel te liggen.

Ook het aanbod van Defensie om in het arbeidsvoorwaardenoverleg te praten over eventuele compensatie voor 2014 en verder is voor de achterban onacceptabel. Voor 2014 geldt een budgettaire nullijn voor ambtenaren. De benodigde compensatie van 3,5% moet dus uit de bestaande arbeidsvoorwaarden worden betaald: een sigaar uit eigen doos.

De militair wordt drie maal getroffen. Resultaat: 10 a 15% koopkrachtverlies
Premier Rutte (VVD) sprak bij de totstandkoming van het Regeerakkoord ‘Bruggen slaan’ van een koopkrachtverlies van 0 tot 4% in 2017. Premier Rutte ‘vergat’ er wel bij te zeggen dat hij er dan van uitging dat de lonen jaarlijks met 1,5% stijgen. Voor ambtenaren gaat deze laatste vlieger dus al niet op, gezien de eveneens in het Regeerakkoord opgenomen tweejarige nullijn.

Naast de maatregelen die elke burger in Nederland treft en de nullijn die ambtenaren treft, wordt de militair nu dus voor een derde maal getroffen door maatregelen die de koopkracht negatief beïnvloeden. Dit is niet alleen het negatieve effect van de WUL, maar onder andere ook de stijging van de ziektekostenpremie militairen. Per saldo resulteert dit in een koopkrachtverlies van 7 a 8,5% in 2013 oplopende tot 10 a 15% in 2017.
(Indien aanvullende bezuinigingen leiden tot een verlenging van de nullijn, kan dit zelfs oplopen tot een koopkrachtverlies van 13 a 18% in 2017!)

Defensie gaf tijdens de onderhandelingen aan te willen benadrukken dat zij zich als werkgever onder de gegeven omstandigheden maximaal heeft ingespannen om de ongewenste effecten van de WUL voor 2013 te minimaliseren. De vakbonden delen deze mening absoluut niet. In het voortraject van de totstandkoming van de WUL heeft Defensie meerdere malen de mogelijkheid gehad om bij het ministerie van Financiën aan de bel te trekken. De top bij Defensie was schijnbaar druk met zichzelf en hebben de tijdig geboden mogelijkheden niet aangegrepen.

Pas nadat het wetgevingsproces was afgerond is Defensie op een veel te laat tijdstip gaan bewegen. In het overleg heeft Defensie aangegeven inderdaad te laat te hebben gereageerd. De ODB vindt het uitermate wrang om te moeten concluderen dat het de top bij Defensie zelf is geweest die haar militairen heeft uitgeleverd aan het ministerie van Financiën.(koehandel…u mag het zeggen.)
De magere arbeidsvoorwaarden die sinds 2005 in combinatie met de reorganisaties, gedwongen ontslagen flexibelpersoneelssysteem en beperkte carrière mogelijkheden, als gevolg van de afgedwongen bezuiniging van ¤ 1 miljard, hebben in 2011 en 2012 geleid tot een uitstroom van kwalitatief goed personeel. Het betrof hier echter met name uitstroom van manschappen en onderofficieren, de categorie militairen die Defensie juist wenst te behouden.

De ODB is er van overtuigd dat het niet structureel compenseren van de negatieve effecten van de WUL voor militairen een extra uitstroom van met name de militairen in de onderbouw verder zal toenemen. Met hun opgedane kennis, ervaring en competenties, zijn zij immers nog wel zeer gewild op de huidige arbeidsmarkt. De uitstroom van deze militairen zal de operationele inzetbaarheid en geloofwaardigheid van de Krijgsmacht echter verder aantasten.

Bij haar aantreden als minister van Defensie gaf Jeanine Hennis-Plasschaert(VVD) te kennen dat zij zich de komende vier jaar sterk wilde maken voor Defensie. Klaarblijkelijk sloeg dit niet op het defensiepersoneel, want bij de allereerste gelegenheid waarin zij had kunnen tonen zich (ook) hard te maken voor haar personeel, blijkt dat zij haar belofte niet kan waarmaken.
http://www.defensiebond.n(...)neel-dankzij-de-wul/
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:38:48 #73
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121044153
WTF, waarom is de GGW een landmachteenheid geworden. Als er iets een typische luchtmachteenheden zijn, zijn het de GGW's , waar nu dus alleen GGW de peel nog van over is. Ik vind het absurd dat de luchtmacht deze taak heeft weggegeven, weet iemand de achtergrond hiervan, ik kan hier niet bij.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:49:03 #74
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_121044534
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 19:38 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
WTF, waarom is de GGW een landmachteenheid geworden. Als er iets een typische luchtmachteenheden zijn, zijn het de GGW's , waar nu dus alleen GGW de peel nog van over is. Ik vind het absurd dat de luchtmacht deze taak heeft weggegeven, weet iemand de achtergrond hiervan, ik kan hier niet bij.
Het is voor een groot deel de oude Palua. En ze treden op vanaf de grond, het land dus.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:50:02 #75
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121044586
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 19:49 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het is voor een groot deel de oude Palua. En ze treden op vanaf de grond, het land dus.
waar wat heeft de klu hier dan voor terug gehad? Je geeft dit pareltje toch niet zomaar weg?
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:50:45 #76
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_121044619
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 19:50 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

waar wat heeft de klu hier dan voor terug gehad? Je geeft dit pareltje toch niet zomaar weg?
Het maakt toch niet zoveel uit onder welk krijgsmachtdeel het opgehangen wordt? Voor hetzelfde geld was het andersom geweest. Had jou dat dan uitgemaakt?
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:51:44 #77
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121044654
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 19:38 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
WTF, waarom is de GGW een landmachteenheid geworden. Als er iets een typische luchtmachteenheden zijn, zijn het de GGW's , waar nu dus alleen GGW de peel nog van over is. Ik vind het absurd dat de luchtmacht deze taak heeft weggegeven, weet iemand de achtergrond hiervan, ik kan hier niet bij.
Het is maar net hoever je terug wil gaan, bij de opheffing van de zware lua KL (90mm kanonnen enz) en de invoering van de raketten is het raketdeel op onverklaarbare wijze overgegaan naar de luchtmacht. Misschien hadden ze er ivm de vliegtuigen verstand van ofzo... :')

Nu is het weer terug waar het hoort.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 20:12:46 #78
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121045394
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 19:51 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het is maar net hoever je terug wil gaan, bij de opheffing van de zware lua KL (90mm kanonnen enz) en de invoering van de raketten is het raketdeel op onverklaarbare wijze overgegaan naar de luchtmacht. Misschien hadden ze er ivm de vliegtuigen verstand van ofzo... :')

Nu is het weer terug waar het hoort.
de peel is gewoon een vliegveld en geen kazerne, het is absurd dat een vliegveld bij de landmacht zit. de patriots is gewoon klu, waarom moet de vliegbasis dan een kazerne worden. je kunt toch ook een vliegbasis hebben met een paar landmachteenheden erbij? Het valt voor een deel toch onder bevel van welschap?
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 1 januari 2013 @ 20:37:11 #79
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121046412
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 20:12 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

de peel is gewoon een vliegveld en geen kazerne, het is absurd dat een vliegveld bij de landmacht zit. de patriots is gewoon klu, waarom moet de vliegbasis dan een kazerne worden. je kunt toch ook een vliegbasis hebben met een paar landmachteenheden erbij? Het valt voor een deel toch onder bevel van welschap?
Dat we naar de Peel zijn gegaan is de miskleun van de eeuw, gvd de Peel of all places... :') Doe die tent op slot en ga centraal in Nederland zitten. Maar wat interesseert het mij nou onder welk bevel die vliegstrip staat, de marine heeft ook een vliegveld, dan heet het kamp ipv basis of kazerne.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 20:43:48 #80
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121046727
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 20:37 schreef AchJa het volgende:

[..]

Dat we naar de Peel zijn gegaan is de miskleun van de eeuw, gvd de Peel of all places... :') Doe die tent op slot en ga centraal in Nederland zitten. Maar wat interesseert het mij nou onder welk bevel die vliegstrip staat, de marine heeft ook een vliegveld, dan heet het kamp ipv basis of kazerne.
de patriots stonden toch al op de peel? alleen die paar extra landmachtdingetjes zijn erbij gekomen, zou een beetje de omgekeerde wereld zijn om dan de patriots te verplaatsen. Ik vind het al erg genoeg dat de helige grond van de vliegbasis de peel, nu een "kazerne" genoemd wordt. wat mij betreft is dat toch al vloeken/heiligschennis.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 1 januari 2013 @ 20:53:59 #81
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121047166
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 20:43 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

de patriots stonden toch al op de peel? alleen die paar extra landmachtdingetjes zijn erbij gekomen, zou een beetje de omgekeerde wereld zijn om dan de patriots te verplaatsen.
Mwoah, vwb aantallen personeel ontliep het elkaar niet veel. Overigens zitten die GGW'ers daar ook pas sinds midden 90 ongeveer, nadat al de GGW's in Duitsland opgeheven zijn.

quote:
Ik vind het al erg genoeg dat de helige grond van de vliegbasis de peel, nu een "kazerne" genoemd wordt. wat mij betreft is dat toch al vloeken/heiligschennis.
de Peel heilige grond... :') _O-

Maar ja, het is gewoon een kazerne geworden en terecht.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 21:25:29 #82
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121048567
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 20:53 schreef AchJa het volgende:

[..]

Mwoah, vwb aantallen personeel ontliep het elkaar niet veel. Overigens zitten die GGW'ers daar ook pas sinds midden 90 ongeveer, nadat al de GGW's in Duitsland opgeheven zijn.

[..]

de Peel heilige grond... :') _O-

Maar ja, het is gewoon een kazerne geworden en terecht.
wel overigens met een luchtmachter als basiscommandant, of is dat een wisselfunctie.. ik blijf het vreemd vinden.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_121049138
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 21:25 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

wel overigens met een luchtmachter als basiscommandant, of is dat een wisselfunctie.. ik blijf het vreemd vinden.
Dat is inderdaad een wisselfunctie, net als elke andere staffunctie op papier een wisselfunctie is. Wat daar in de praktijk van terecht gaat komen moet nog blijken. Ik vind het zelf een beetje onzin, je moet mensen aannemen op basis van geschiktheid en niet op basis van de kleur van zijn baret
  dinsdag 1 januari 2013 @ 21:37:04 #84
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_121049152
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 21:25 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

wel overigens met een luchtmachter als basiscommandant, of is dat een wisselfunctie.. ik blijf het vreemd vinden.
Het zou eigenlijk helemaal niet uit mogen maken wat iemands Krijgsmachtdeel is. Wat mij betreft wordt dat helemaal losgelaten. Kan ik ook op een vliegbasis of boot solliciteren als ik dat wil. Biedt mij enkel maar meer kansen. Prima toch!
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:00:17 #85
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_121050418
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 21:37 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het zou eigenlijk helemaal niet uit mogen maken wat iemands Krijgsmachtdeel is. Wat mij betreft wordt dat helemaal losgelaten. Kan ik ook op een vliegbasis of boot solliciteren als ik dat wil. Biedt mij enkel maar meer kansen. Prima toch!
Heerlijk, dit soort discussies. :') Burgers die wel weten hoe ze militaire zaken moeten regelen. Laat ik daar heel kort over zijn. De Canadezen hebben zo'n 43 jaar lang uit mogen proberen hoe je een militair bedrijf bestuurt op basis van een 'paars' concept dat door burgers zonder noemenswaardige militaire ervaring was bedacht. En alhoewel het papier geduldig was en het dus ook allemaal werkte zoals de burgers bedacht hadden, was de waarheid weerbarstiger. Groen bleef groen, marineblauw bleef marineblauw en luchtmachtblauw bleef luchtmachtblauw, ook tijdens de 'paarse' tijd. Op papier kon een landmachtluitenant duikbootkapitein worden, en een matroos jachtvlieger. En het zal ook best wel een keer gebeurd zijn. Maar het is onzinnig gebleken om daar de hele organisatie gedwongen paars om te verven. De Canadezen hebben hun experiment dus teruggedraaid. De Canadian Armed Forces Air Command heet sinds 2011 weer gewoon Royal Canadian Air Force.

Een verstandig mens leert van het Canadese experiment.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:03:03 #86
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_121050572
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:00 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Heerlijk, dit soort discussies. :') Burgers die wel weten hoe ze militaire zaken moeten regelen. Laat ik daar heel kort over zijn. De Canadezen hebben zo'n 43 jaar lang uit mogen proberen hoe je een militair bedrijf bestuurt op basis van een 'paars' concept dat door burgers zonder noemenswaardige militaire ervaring was bedacht. En alhoewel het papier geduldig was en het dus ook allemaal werkte zoals de burgers bedacht hadden, was de waarheid weerbarstiger. Groen bleef groen, marineblauw bleef marineblauw en luchtmachtblauw bleef luchtmachtblauw, ook tijdens de 'paarse' tijd. Op papier kon een landmachtluitenant duikbootkapitein worden, en een matroos jachtvlieger. En het zal ook best wel een keer gebeurd zijn. Maar het is onzinnig gebleken om daar de hele organisatie gedwongen paars om te verven. De Canadezen hebben hun experiment dus teruggedraaid. De Canadian Armed Forces Air Command heet sinds 2011 weer gewoon Royal Canadian Air Force.

Een verstandig mens leert van het Canadese experiment.
Duikbootkapitein is natuurlijk wel een heel apart specialisme. Maar als wielmonteur, ICT-er, logistiekeling etc. maakt het toch allemaal niet zoveel uit in welk krijgsmachtdeel je werkt! Ik zie er wel wat in, en zoals al gezegd, het biedt ook kansen.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:09:18 #87
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_121050917
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:03 schreef LXIV het volgende:

[..]

Duikbootkapitein is natuurlijk wel een heel apart specialisme. Maar als wielmonteur, ICT-er, logistiekeling etc. maakt het toch allemaal niet zoveel uit in welk krijgsmachtdeel je werkt! Ik zie er wel wat in, en zoals al gezegd, het biedt ook kansen.
Dat kan nu ook al. Sterker nog: het kan al decennia lang. Daarvoor hoef je de organisatie niet om te bouwen. Daar tegenover staat dat de losse krijgsmachtdelen enorm helpen bij het bouwen van een 'esprit de corps'. De invloed daarvan op de effectiviteit moet je niet onderschatten. Maar alweer: mensen met geen/nauwlijks ervarig in het militaire bedrijf weten het waarshijnlijk weer beter.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_121051106
Alsof De Peel de term 'vliegveld' waardig was...in geen 50 jaar een vliegtuig zien landen en dat stukje asfalt hebben ze met de Kodiak al lang kapot getrokken.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:29:21 #89
13456 AchJa
Shut up!!!
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:36:11 #90
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121052488
op vlb de peel zijn regelmatig vliegtuigen gestationeerd geweest:



hier de F84thunderstreaks van 315 squadron een aantal jaar terug op de peel. De peel heeft heel lang als backup gediend voor 306 sq volkel voor zover ik weet, voordat de ggw er neerstreek. Dus er is regelmatig gevlogen, ook niet al te lang geleden. Volgens mij landt er ook nu af en toe nog wel een vliegtuig, de toren is die bezet? de landingsbaan is volgens mij ook zo slecht niet als ik de luchtfotos bekijk. Goed genoeg voor een Hercules.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:40:35 #91
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121052814
quote:
In december 1970 nam 314 squadron afscheid van de laatste Nederlandse Streak: de P-177 die, in de geest van die tijd, met bloemetjes was opgeschilderd. De F-84F was bij de KLu 15 jaar in dienst geweest. Er werden 320.528 vlieguren mee gemaakt en in die periode gingen 74 toestellen verloren.
Leuke statistiek voor de F84 trouwens. :')
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_121053024
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:36 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
op vlb de peel zijn regelmatig vliegtuigen gestationeerd geweest:

[ afbeelding ]

hier de F84thunderstreaks van 315 squadron een aantal jaar terug op de peel. De peel heeft heel lang als backup gediend voor 306 sq volkel voor zover ik weet, voordat de ggw er neerstreek. Dus er is regelmatig gevlogen, ook niet al te lang geleden. Volgens mij landt er ook nu af en toe nog wel een vliegtuig, de toren is die bezet? de landingsbaan is volgens mij ook zo slecht niet als ik de luchtfotos bekijk. Goed genoeg voor een Hercules.
Sinds 1993 is er als het goed is geen vliegtuig meer geland, toen zijn voor de laatste keer F16's (die de Peel nooit als vaste basis hadden maar enkel voor oefeningen en andere activiteiten steeds korte periode's daar werden gestationeerd) op de basis geweest en vertrokken. Daarna was het dus over en uit wat betreft de vliegbewegingen.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 22:46:32 #93
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121053218
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:43 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Sinds 1993 is er als het goed is geen vliegtuig meer geland, toen zijn voor de laatste keer F16's (die de Peel nooit als vaste basis hadden maar enkel voor oefeningen en andere activiteiten steeds korte periode's daar werden gestationeerd) op de basis geweest en vertrokken. Daarna was het dus over en uit wat betreft de vliegbewegingen.
zo lang al niet meer, kan ik haast niet geloven, men zal geen ILS hebben gestationeerd, maar de baan zal toch nog wel goed genoeg zijn? Hoe moet men anders materieel invliegen daar?
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_121053540
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:46 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

zo lang al niet meer, kan ik haast niet geloven, men zal geen ILS hebben gestationeerd, maar de baan zal toch nog wel goed genoeg zijn? Hoe moet men anders materieel invliegen daar?
Hier is wat leesvoer over de basis: http://www.sgvolkel.nl/aim/Microsoft%20Word%20-%20AIM2008-2a.pdf

Maar dat is geschiedenis, wat enigszins haaks staat op het "nieuws"topic. ;)
  dinsdag 1 januari 2013 @ 23:05:39 #95
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121054373
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:51 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Hier is wat leesvoer over de basis: http://www.sgvolkel.nl/aim/Microsoft%20Word%20-%20AIM2008-2a.pdf

Maar dat is geschiedenis, wat enigszins haaks staat op het "nieuws"topic. ;)
och, dit topic is leuk om wat van gedachte te wisselen. Defensie heb ik hoog in het vaandel (inclusief personeel) Ik vind dat een goede defensie van zeer groot belang is, dus ik volg het nieuws op de voet. Ik ben ook van mening dat men meer geld aan de krijgsmacht moet uitgeven, ipv minder. Ik hoop ook dat we watr dat betreft eens uit die negatieve spiraal van bezuinigingen kunnen.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 januari 2013 @ 23:08:38 #96
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121054520
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:46 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

zo lang al niet meer, kan ik haast niet geloven, men zal geen ILS hebben gestationeerd, maar de baan zal toch nog wel goed genoeg zijn? Hoe moet men anders materieel invliegen daar?
Invliegen? Per heli. Anders niet.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 1 januari 2013 @ 23:10:56 #97
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121054657
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:08 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Invliegen? Per heli. Anders niet.
dat zware materieel, moet per antonov, of galaxy, dat gaat echt niet onder een chinook.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 januari 2013 @ 23:13:30 #98
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121054803
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:10 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

dat zware materieel, moet per antonov, of galaxy, dat gaat echt niet onder een chinook.
En dat vertrekt echt niet per vliegtuig van De Peel Best kazerne. Indien men het vliegend gaat vervoeren gaat dat via Eindhoven of Volkel.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 1 januari 2013 @ 23:25:45 #99
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121055520
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:13 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

En dat vertrekt echt niet per vliegtuig van De Peel Best kazerne. Indien men het vliegend gaat vervoeren gaat dat via Eindhoven of Volkel.
ik heb er een hekel aan dat sommigen vlb welschap nu eindhoven noemen.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 1 januari 2013 @ 23:27:35 #100
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121055622
quote:
Eindhoven Airport is voor 51% eigendom van Schiphol Group. De gemeente Eindhoven en de provincie Noord-Brabant zijn elk voor 24,5% aandeelhouder. De grond is echter eigendom van de Koninklijke Luchtmacht en het militaire deel van het vliegveld draagt nog steeds de naam Welschap, hoewel de naam 'Vliegbasis Eindhoven' steeds meer te horen is.
:N
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 januari 2013 @ 23:28:04 #101
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121055646
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:25 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

ik heb er een hekel aan dat sommigen vlb welschap nu eindhoven noemen.
Wen er maar aan. Dat nu eenmaal de officiële naam sinds 1940. :)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 1 januari 2013 @ 23:33:43 #102
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121055988
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:28 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Wen er maar aan. Dat nu eenmaal de officiële naam sinds 1940. :)
da's niet waar, als ik een keer een vlucht pak op eindhoven , heb ik het altijd over welschap, en er is niemand die me dan raar aankijkt.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 januari 2013 @ 23:34:29 #103
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121056039
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:27 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

:N
Dat mbt Welschap klopt voor geen meter. :D

Vliegbasis Eindhoven is al jaaaaren de enige naam. Alleen (oudere) medewerkers op het veld noemen het soms nog Welschap. :)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 1 januari 2013 @ 23:35:41 #104
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121056082
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:33 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

da's niet waar, als ik een keer een vlucht pak op eindhoven , heb ik het altijd over welschap, en er is niemand die me dan raar aankijkt.
Je weet dus wel hoe het zit. :)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121057428
BHFH je maakt er weer een potje van. Wel vermakelijk om te lezen hoor.
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  woensdag 2 januari 2013 @ 09:43:30 #106
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_121063807
Vliegbasis Volkel was van het vetrek van de geallieerden tot de oprichting van de "Eerste Tactische Vliegbasis" in '51 een opleidingskamp voor de mariniersbrigade.

Locaties zijn niet heilig. Noch tradities.
Kijk niet gek op als de beesten in Oirschot nog op het Duits reageren.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 2 januari 2013 @ 09:58:22 #107
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_121063992
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:43 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Sinds 1993 is er als het goed is geen vliegtuig meer geland, toen zijn voor de laatste keer F16's (die de Peel nooit als vaste basis hadden maar enkel voor oefeningen en andere activiteiten steeds korte periode's daar werden gestationeerd) op de basis geweest en vertrokken. Daarna was het dus over en uit wat betreft de vliegbewegingen.
Officieel was De Peel wel hun vaste basis en was het Safaripark een bezuinigingsmaatregel om niet ook nog alle onderhoudsfaciliteiten op De Peel te hoeven hebben. 306 beschouwde het vliegveld als 'hun' vliegveld.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  woensdag 2 januari 2013 @ 09:59:27 #108
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_121064009
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 22:29 schreef AchJa het volgende:

[..]

Jij weet niet waar LXIV werkt?
Alsof ik tijd en zin heb om dat van iedereen bij te houden.... :{w
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  woensdag 2 januari 2013 @ 10:21:47 #109
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_121064349
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 23:25 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

ik heb er een hekel aan dat sommigen vlb welschap nu eindhoven noemen.
'Sommigen'? Er zijn er nog maar heel weinig die het Welschap noemen, hoor! En da's ook een beetje de schuld van de KLu zelf, want die hebben het al decennialang over Vliegbasis Eindhoven. Het staat zo zelfs aangegeven bij de poort:

en ook op het onderdeelswapenstaat geen Welschap:
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 2 januari 2013 @ 16:38:38 #110
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121075204
Voor de liefhebbers: De toegang tot het Legermuseum in Delft is t/m 5 januari gratis. Dit omdat het museum dan voorgoed haar deuren sluit in Delft. Pas in 2014 zal de collectie weer te zien zijn, maar dan in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121079195
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 16:38 schreef Cobra4 het volgende:
Voor de liefhebbers: De toegang tot het Legermuseum in Delft is t/m 5 januari gratis. Dit omdat het museum dan voorgoed haar deuren sluit in Delft. Pas in 2014 zal de collectie weer te zien zijn, maar dan in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
Ik ga morgen ff. Maar wist niet dat t gratis is. Maar heb toch pas dus zou niet uitmaken.
Blood Sugar Sex Magik
  woensdag 2 januari 2013 @ 19:02:48 #112
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121080438
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 16:38 schreef Cobra4 het volgende:
Voor de liefhebbers: De toegang tot het Legermuseum in Delft is t/m 5 januari gratis. Dit omdat het museum dan voorgoed haar deuren sluit in Delft. Pas in 2014 zal de collectie weer te zien zijn, maar dan in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
met je defensiepas was het toch al gratis. Het is wel een zeer slechte zaak vind ik, want juist de locatie in Delft in dat prachtige historische gebouw in het midden van de stad maakt het museum levendig. Een nieuw museum in een kil gebouw in de uithoek Soesterberg zal het er zeker niet beter op maken. Erg jammer dit.,. :{
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  woensdag 2 januari 2013 @ 19:36:25 #113
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_121082029
Uithoek Soesterberg?

Ooit van het Marinemuseum gehoord? _O-
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_121082436
quote:
7s.gif Op woensdag 2 januari 2013 19:36 schreef Rave_NL het volgende:
Uithoek Soesterberg?

Ooit van het Marinemuseum gehoord? _O-
Dat had natuurlijk midden in het land moeten liggen... :|W
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  woensdag 2 januari 2013 @ 19:47:10 #115
13456 AchJa
Shut up!!!
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 2 januari 2013 @ 19:50:28 #116
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121082598
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 19:47 schreef AchJa het volgende:

[..]

Of het Lua museum... :')
Ja, daar vestig je alleen een museum als je geen bezoekers wilt.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 2 januari 2013 @ 20:07:25 #117
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_121083317
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 16:38 schreef Cobra4 het volgende:
Voor de liefhebbers: De toegang tot het Legermuseum in Delft is t/m 5 januari gratis. Dit omdat het museum dan voorgoed haar deuren sluit in Delft. Pas in 2014 zal de collectie weer te zien zijn, maar dan in het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
^O^
  woensdag 2 januari 2013 @ 21:15:12 #118
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_121086592
quote:
10s.gif Op woensdag 2 januari 2013 19:46 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

Dat had natuurlijk midden in het land moeten liggen... :|W
Daar zit niet voor niets het belangrijkste deel van de KM. :W
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  woensdag 2 januari 2013 @ 21:16:49 #119
13456 AchJa
Shut up!!!
  woensdag 2 januari 2013 @ 21:18:35 #120
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_121086752
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 21:16 schreef AchJa het volgende:

[..]

Vlissingen bedoel je?
Neen, het Walhalla.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_121088145
quote:
10s.gif Op woensdag 2 januari 2013 21:15 schreef Rave_NL het volgende:

[..]

Daar zit niet voor niets het belangrijkste deel van de KM. :W
In het vervolg gaan jullie maar zwemmen. :*
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 3 januari 2013 @ 15:17:39 #122
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121112968
Steun voor NAVO-lidmaatschap neemt af

DEN HAAG - De steun bij de Nederlandse bevolking voor de NAVO neemt af. Nog maar 64 procent van de bevolking vindt het lidmaatschap van het militaire bondgenootschap van belang voor de Nederlandse veiligheid, tegen 79 procent vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de Atlantische Commissie, een forum voor debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken.

Volgens het donderdag gepubliceerde onderzoek is 35 procent van de Nederlanders voorstander van een eventuele NAVO-interventie in Syrië. Ruim een kwart is tegen. De rest is neutraal of weet het niet.

Ruim de helft van de Nederlanders (51 procent) heeft de indruk dat de strijdkrachten verzwakt zijn door de bezuinigingen van de laatste jaren. Van deze groep meent 43 procent dat Nederland daardoor niet meer aan de NAVO-verplichtingen kan voldoen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)er_steun_NAVO__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 3 januari 2013 @ 16:43:26 #123
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_121116747
quote:
0s.gif Op woensdag 2 januari 2013 18:28 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Ik ga morgen ff. Maar wist niet dat t gratis is. Maar heb toch pas dus zou niet uitmaken.
genoten van de huilende schreeuwkinderen overal?
pi_121117136
quote:
1s.gif Op donderdag 3 januari 2013 16:43 schreef Nibb-it het volgende:

[..]

genoten van de huilende schreeuwkinderen overal?
De tering ja. Sta je even rustig je maat uit te leggen wat er allemaal voor moois in de vitrines ligt/staat, drukt er aan de andere zijde van de vitrine een koter zn snotneus tegen het glas waar vervolgens de halve inhoud aan blijft kleven. Zoals Theo Maassen het zou zeggen: WEG! ()
Blood Sugar Sex Magik
  donderdag 3 januari 2013 @ 20:55:25 #125
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_121126996
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2013 15:17 schreef Cobra4 het volgende:
Steun voor NAVO-lidmaatschap neemt af

DEN HAAG - De steun bij de Nederlandse bevolking voor de NAVO neemt af. Nog maar 64 procent van de bevolking vindt het lidmaatschap van het militaire bondgenootschap van belang voor de Nederlandse veiligheid, tegen 79 procent vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van de Atlantische Commissie, een forum voor debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken.

Volgens het donderdag gepubliceerde onderzoek is 35 procent van de Nederlanders voorstander van een eventuele NAVO-interventie in Syrië. Ruim een kwart is tegen. De rest is neutraal of weet het niet.

Ruim de helft van de Nederlanders (51 procent) heeft de indruk dat de strijdkrachten verzwakt zijn door de bezuinigingen van de laatste jaren. Van deze groep meent 43 procent dat Nederland daardoor niet meer aan de NAVO-verplichtingen kan voldoen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)er_steun_NAVO__.html
Het grootste deel van de ondervraagden weet niet eens wat de NAVO precies doet. Democratie is zo'n kut-instrument. Je laat mensen die van niks weten ("TL;DR") stemmen op mensen die van niks weten ("ik ben verkozen, dus ik weet alles al"), en daarmee ga je beleid maken. uh-uh... :')
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Moderator donderdag 3 januari 2013 @ 21:57:37 #126
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_121130008
dussssssss een meerderheid is voor NATO ingrijpen in Syrie !

peilingen :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 5 januari 2013 @ 23:05:26 #127
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121211697
Legermuseum sluit deuren met record

DELFT -
Het Legermuseum in Delft heeft zaterdag, op de laatste dag van zijn bestaan, een bezoekersrecord gebroken. Meer dan 3500 mensen kwamen langs om afscheid te nemen, meldde de instelling.

Het 100 jaar oude Legermuseum sluit na zaterdag zijn deuren. Zondag begint de voorbereiding op de verhuizing. Het museum wordt samengevoegd met het Militaire Luchtvaart Museum op de vroegere luchtmachtbasis in Soesterberg. Daar gaat eind volgend jaar het Nationaal Militair Museum open.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_legermuseum__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † maandag 7 januari 2013 @ 13:54:10 #128
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_121267869
Patriots in konvooi naar Eemshaven

Nieuwsbericht | 07-01-2013

2 Nederlandse Patriot-eenheden zijn vandaag onder marechausseebegeleiding op weg gegaan naar de Eemshaven in Delfzijl, voor verscheping naar Turkije. Het raketverdedigingsmaterieel trekt met 150 voertuigen en 130 aanhangers over de A50 en de A28 naar de zeehaven. De systemen beschermen de NAVO-bondgenoot tijdens operatie Anatolian Protector tegen aanvallen met Scud-raketten vanuit Syrië.

De militairen van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) begonnen vanaf de thuisbasis, Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, aan de bijna 300 kilometer lange wegverplaatsing. De 2 Patriot-luchtverdedigingssystemen met onder meer radarstations en lanceerinrichtingen rijden in 6 konvooien van elk 25 voertuigen en zo’n 20 aanhangers. In de Eemshaven gaat het materieel aan boord van een transportschip om onder begeleiding van 5 militairen naar verwachting op 22 januari in Turkije te arriveren.

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp deed de militairen uitgeleide: “Door militair je tanden te laten zien, voorkomen we nog meer geweld. Want, hoe tegenstrijdig dat voor sommigen van u wellicht klinkt, soms voorkom je met wapens juist doden en gewonden. Dat is precies hoe Nederland de krijgsmacht inzet, zie ook het succes van de jacht op piraten.”

Morgen vertrekken zo’n 30 Nederlandse en 20 Duitse kwartiermakers vanaf Vliegbasis Eindhoven om de missie voor te bereiden. De hoofdmacht van ongeveer 270 Nederlandse militairen volgt op 21 januari.

Reële dreiging
Turkije heeft de NAVO verzocht om bijstand voor het beschermen van haar bevolking en grondgebied tegen beschietingen met middellange-afstandsraketten vanuit brandhaard en zuiderbuur Syrië. Middendorp: “Die dreiging is reëel. Deze zogenoemde Scud-raketten hebben een potentieel bereik van honderden kilometers en kunnen dus met gemak op Turkse steden terechtkomen.”

Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten nemen met elk 2 Patriot-systemen ieder een sector voor hun rekening. De Nederlanders gaan naar Adana, met 2,1 miljoen inwoners de grootste stad in Zuid-Turkije.

Bron: http://www.rijksoverheid.(...)-naar-eemshaven.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 7 januari 2013 @ 22:16:14 #129
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121290367
Defensie komt sinds jaar en dag geldende afspraken niet na

Hedenmiddag hebben de voorzitters van de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel op initiatief van de Centrales gesproken met de Secretaris-Generaal van Defensie (SG), dhr. Akerboom, en de Hoofddirecteur Personeel, Luitenant-generaal Van de Water.
Een initiatief van de Centrales om te komen tot een structurele oplossing voor de zgn WUL-problematiek in het belang van zowel defensie als haar militairen. Een oplossing zou immers ook een (verdere) vertraging van de reorganisaties voorkomen.


WUL-problematiek
De SG heeft in dit gesprek aangegeven de door Defensie gemaakte fout te betreuren, maar geen mogelijkheden te zien om Wet Uniformering Loonbegrip (WUL), nu nog, gewijzigd te krijgen. Volgens de SG kan er, vanwege de richtlijnen van het ministerie van Financiën, geen verdere compensatie geboden worden voor 2013.
De SG gaf wel aan in 2013 te willen onderzoeken of er voor 2014 en verder een structurele oplossing kan worden gevonden. Echter, het dictaat van Financiën, dat dit moet gezocht worden in de secundaire arbeidsvoorwaarden, blijft vooralsnog een feit.
De Centrales beschouwen dit dan ook als een herhaling van zetten en blijven de mening toegedaan dat het onbestaanbaar is dat militairen financieel benadeeld worden vanwege langdurige onoplettendheid van het ministerie van Defensie.
De CMHF-sector Defensie (GOV|MHB: KVMO, KVNRO & NOV) gaat samen met de andere Centrales nader onderzoeken of er in het wetgevingstraject fouten zijn gemaakt. De CMHF-sector Defensie beschikt namelijk over nadere informatie waaruit blijkt dat bij de totstandkoming van de wet de negatieve effecten voor militairen bekend waren en dat zowel Defensie als Financiën niets met deze informatie hebben gedaan.


Procedures
In het gesprek heeft Defensie ook duidelijk gemaakt de reorganisaties gewoon door te zetten zonder medewerking van de Centrales.
Dat dit inhoudt dat Defensie hierbij de formeel gemaakte afspraken m.b.t. reorganisaties, die zijn vastgelegd in het Uitvoeringsreglement Reorganisaties Defensie (URD), ter zijde schuift, neemt Defensie voor lief. De Centrales hebben de SG geadviseerd dit niet te doen. Op deze wijze escaleert het conflict terwijl beide parijen er juist bij gebaat dat de onbedoelde neveneffecten voor defensie en haar militairen worden gerepareerd.

Naast de reorganisaties wenst Defensie een geschil met de bonden aan te gaan over de WUL. Voor een dergelijke procedure geldt een protocol. Dit protocol is sinds jaar en dag van toepassing op defensie. Het protocol is in het leven geroepen omdat militairen geen stakingsrecht hebben. Op het moment dat de sociale partners er niet uitkomen wordt dit in een vergadering door minstens één van de partijen vastgesteld. Op dat moment wordt de procedure opgestart en wordt door beide partijen het geschil gedefinieerd en aan een advies- & arbitragecommissie (AAC) voorgelegd. Gezien de belangen kan één van de partijen op dat moment besluiten al het overleg op te schorten in afwachting van het advies van de AAC. Dit mede in het licht gezien dat staken niet tot de mogelijkheden behoort.

Defensie heeft aangegeven eenzijdig een geschil aan te gaan. Dit bevreemdt de CMHF-sector Defensie daar Defensie nooit officieel in vergadering heeft aangegeven dat er sprake is van een geschil. Oók op dit punt worden de formele overeengekomen procedures niet nageleefd.

De CMHF-sector Defensie heeft aan de SG gevraagd of er overeenstemming met de Centrale MedezeggenschapCommissie (CMC) is bereikt over de voorgenomen maatregel om de gedeeltelijke reparatie uit de bedrijfsvoeringsgelden te compenseren. De SG gaf aan dat er geen overleg met de CMC heeft plaatsgevonden.

Het feit dat Defensie ervoor kiest om gemaakte afspraken eenzijdig ter zijde te schuiven is voor de Centrales ongehoord en ook nog nooit voorgekomen. Op het moment dat blijkt dat Defensie inderdaad de reorganisaties doorzet tegen de afspraken in, zullen de Centrales een juridische procedure starten om Defensie te dwingen de gemaakte afspraken na te komen.

CMHF-sector Defensie
De CMHF-sector Defensie is geschokt door de uitspraken van Defensie om gemaakte afspraken eenzijdig ter zijde te schuiven.
Tot dit moment hebben beide partijen immer open en reëel overleg kunnen voeren, al dan niet nadat hier door een van beide partijen enige druk was uitgeoefend.
Deze huidige stap van Defensie komt het overleg, nu en in de toekomst, (op zijn zachts gezegd) niet ten goede. Alles bij elkaar optellend kan de CMHF-sector Defensie niet anders constateren dat de adviseurs van de minister het spoor bijster zijn geraakt en dat zij fout op fout stapelen.

ProDef,
07-01-2013
  maandag 7 januari 2013 @ 22:16:48 #130
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121292695
Dankzij dit soort berichten neig ik er steeds meer naar om een rustige staf functie in apeldoorn uit te zoeken, een HBO studie op te pakken en deze poppenkast asap te verlaten...
  maandag 7 januari 2013 @ 23:08:31 #132
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121292952
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 23:03 schreef 026Remco het volgende:
Dankzij dit soort berichten neig ik er steeds meer naar om een rustige staf functie in apeldoorn uit te zoeken, een HBO studie op te pakken en deze poppenkast asap te verlaten...
Op het moment dat jij en ik een declaratie verkeerd invullen wordt dat asap rechtgetrokken, op het moment dat de hoogste leiding loopt te blunderen en alle geldende regelgeving overboord gooit moeten we onze bek dicht houden en dienen. Het wordt steeds gekker binnen dit bedrijf. :r
  maandag 7 januari 2013 @ 23:09:15 #133
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121292988
trieste zaak zeg! absurd dat men de eigen gemaakte afspraken niet nakomt.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 7 januari 2013 @ 23:42:31 #134
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121294467
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 23:09 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
trieste zaak zeg! absurd dat men de eigen gemaakte afspraken niet nakomt.
Het wordt nog mooier, defensiepersoneel is bewust verneukt! :{w

jankleian twitterde op maandag 07-01-2013 om 20:54:14 Defensie is nota bene in januari 2012 door Minfin gewezen op consequenties, reageerde echter niet. #WUL. Triest. reageer retweet
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 7 januari 2013 @ 23:56:56 #135
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121295073
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 23:42 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het wordt nog mooier, defensiepersoneel is bewust verneukt! :{w

jankleian twitterde op maandag 07-01-2013 om 20:54:14 Defensie is nota bene in januari 2012 door Minfin gewezen op consequenties, reageerde echter niet. #WUL. Triest. reageer retweet
Tering. :X
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121297729
Dat hebben HIllen en de zijne dan inderdaad goed verneukt.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 8 januari 2013 @ 07:26:18 #137
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121300466
Koninklijke Marine 525 jaar

Dinsdag 8 januari wordt op diverse plaatsen in Nederland ceremonieel stilgestaan bij het 525- jarige jubileum van de georganiseerde Zeemacht. Het startsein hiervoor wordt gegeven door marinedeputaties die in tien oude admiraliteitssteden met militair ceremonieel de Nederlandse Koninkrijksvlag hijsen.

Het ceremonieel hijsen van de nationale driekleur, de Vlaggenparade', vindt dagelijks om negen uur plaats op alle schepen en vestigingen van de Koninklijke Marine. Om te benadrukken dat de marine destijds haar zetel in de verschillende admiraliteitssteden had, wordt ter ere van de marineverjaardag op dat tijdstip ook eenmalig de Koninkrijksvlag in het stadscentrum gehesen.

Vervolgens wordt aan de burgemeester de speciale 525-jubileumvlag van de Koninklijke Marine uitgereikt. Er zijn tien plaatsen in Nederland die het predicaat 'Admiraliteitsstad' hebben, omdat daar destijds één van de Admiraliteiten zetelde: Veere, Vlissingen, Middelburg, Rotterdam, Delft, Amsterdam, Dokkum, Harlingen, Hoorn en Enkhuizen.

Hoewel in alle steden een vlaggenparade plaatsvindt, wordt in de hoofdstad Amsterdam op grootsere wijze stil gestaan bij de 525-jarige verjaardag van de marine. Daar zal na het vlag hijsen op de Dam, in aanwezigheid van de burgemeester en de huidige Admiraliteitsraad, een krans worden gelegd bij het graf van de grootste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis; Michiel Adriaanszoon de Ruyter.

De marineverjaardag wordt ieder jaar op 8 januari gevierd, maar het laatste jubileumjaar dateert van 25 jaar geleden (500 jaar marine). Tijdens het jubileum wordt stil gestaan bij het feit dat op 8 januari 1488 de Ordonnantie op de Admiraliteit werd uitgevaardigd. Hiermee was voor het eerst sprake van een centraal georganiseerde zeemacht. Koning Willem I kende in 1813 het predicaat 'Koninklijke' aan de Marine toe, dat is in 2013 dus ook precies 200 jaar geleden.

Dit jaar besteedt de marine in de admiraliteitssteden en andere locaties in Nederland, aandacht aan haar jubileum onder het thema '525 jaar innovatief'. Hierbij wordt zo veel mogelijk aangehaakt bij bestaande evenementen. Grootste evenement dat in het teken van de marineverjaardag staat is Sail/Marinedagen Den Helder, die van 20 tot en met 23 juni 2013 plaatsvinden.

Bron: http://www.at5.nl/gespot/93728/koninklijke-marine-525-jaar
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † dinsdag 8 januari 2013 @ 16:24:48 #138
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_121315349
Kwartiermakers Patriots naar Turkije

Zo’n 30 Nederlandse en 20 Duitse kwartiermakers zijn vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrokken om de komst voor te bereiden van de Patriot-eenheden in Turkije. De hoofdmacht van ongeveer 270 Nederlandse militairen volgt op 21 januari


De kwartiermakers stappen in een C-130 Hercules. Foto: Ministerie van Defensie

De militairen werden uitgezwaaid door familie, vrienden en collega’s. Directeur Operaties generaal-majoor Leo Beulen en de Duitse luitenant-generaal Rainer Glatz wensten de militairen een goede missie toe en dankten het thuisfront voor de steun.

Adana
Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten nemen met elk 2 Patriot-systemen deel aan de operatie. De Nederlanders gaan naar Adana, met 2,1 miljoen inwoners de grootste stad in Zuid-Turkije. De systemen beschermen de NAVO-bondgenoot tijdens operatie Anatolian Protector tegen mogelijke aanvallen met Scud-raketten vanuit Syrië.

Natres
Het Nederlands materieel is gisteren onder marechausseebegeleiding op weg gegaan naar de Eemshaven in Delfzijl, voor verscheping naar Turkije. 10 Bataljon Nationale Reserve (Natres) verzorgt de beveiliging van de Eemshaven tijdens het beladen van het schip met Patriots. Sinds maandagochtend wordt de Orange Blue terminal bewaakt en is het tijdelijk militair terrein, totdat het schip vandaag de haven verlaat.


Het beladen van een schip in de Eemshaven. Foto: Ministerie van Defensie

Bron: http://www.rijksoverheid.(...)ts-naar-turkije.html

2.gif Bron bevat ook een video van het transport en het inschepen
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_121338694
quote:
10 Bataljon Nationale Reserve (Natres) verzorgt de beveiliging van de Eemshaven tijdens het beladen van het schip met Patriots. Sinds maandagochtend wordt de Orange Blue terminal bewaakt en is het tijdelijk militair terrein, totdat het schip vandaag de haven verlaat.
Klasse.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 9 januari 2013 @ 00:51:03 #140
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121338728
quote:
14s.gif Op woensdag 9 januari 2013 00:49 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Klasse.
Ik ben benieuwd naar hun reactie toen er gisteren een explosie in de Eemshavencentrale was.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121338787
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 00:51 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar hun reactie toen er gisteren een explosie in de Eemshavencentrale was.
Ik lees dat bericht nu ook ja. Zal eens kijken of er op de gesloten site iets over staat.
Blood Sugar Sex Magik
  woensdag 9 januari 2013 @ 10:31:59 #142
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121344315
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 00:51 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar hun reactie toen er gisteren een explosie in de Eemshavencentrale was.
Buiten de lijntjes dus niet interessant :P
pi_121352119
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 10:31 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Buiten de lijntjes dus niet interessant :P
De natres kennende stonden ze alweer als een stel echte commando's klaar _O-
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 9 januari 2013 @ 17:55:57 #144
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121360569
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † vrijdag 11 januari 2013 @ 17:14:15 #145
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_121440344
Defensieduikers in water A'dam

In Amsterdam-West zijn 26 duikers van het Ministerie van Defensie op zoek naar bewijsmateriaal van de schietpartij van twee weken geleden. Bij de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt kwamen twee mannen van 21 en 28 om het leven.

De zilvergrijze Audi, waarin de schutters reden, werd later leeg teruggevonden in Amsterdam-West. In de omgeving van die auto werden ook drie wapens in het water gevonden. De politie denkt dat deze zijn gebruikt bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Bewijsmateriaal
De marine- en landmachtduikers zoeken nu in hetzelfde gebied naar meer bewijsmateriaal. Behalve duikers van Defensie, kammen politiemensen een heel gebied rond Sportpark de Eendracht in Amsterdam-West uit.

Dat is volgens de politie onderdeel van het opsporingsonderzoek. De politie gaat het weekend door met het onderzoek.



Bron: http://nos.nl/artikel/460718-defensieduikers-in-water-adam.html

Tientallen Defensieduikers zoeken in Amsterdamse water

26 Defensieduikers zoeken vandaag in Amsterdam, stadsdeel West, naar bewijsmateriaal van een misdrijf. Dit gebeurt op verzoek van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.


Het gaat om een strafrechtelijk onderzoek naar sporen van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt op zaterdag 29 december. Bij deze schietpartij kwamen 2 Amsterdammers om. Ook werd op achtervolgende politiemensen geschoten.

Het duikteam, bestaande uit 21 marine- en 5 landmachtduikers, wordt ingezet om diverse waterpartijen in het stadsdeel af te zoeken. Hierbij maken ze gebruik van geavanceerde zoekmiddelen, waarmee snel de bodem in kaart kan worden gebracht.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)d&utm_medium=twitter
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 16:41:50 #146
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121552118
Nieuwe versie Kerngegevens Defensie online beschikbaar

14 januari 2013, 11.32 uur
Defensie heeft deze week de vernieuwde brochure met kerngegevens beschikbaar gesteld. In de online publicatie staan de feiten en cijfers van de organisatie per 1 januari 2013.

‘Kerngegevens Defensie, feiten en cijfers’ biedt een overzicht van de krijgsmacht. Zo is bijvoorbeeld informatie te vinden over de samenstelling van de organisatie, het aantal militairen en burgers dat er werkt en de hoeveelheid en soorten materieel waarover ze beschikt. Ook de internationale operaties waaraan Nederland deelneemt komen aan bod, en de zogenoemde nationale operaties.

http://www.rijksoverheid.(...)gevens-defensie.html

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)e_online_beschikbaar
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 16:45:05 #147
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121552263
Duikers vinden opnieuw vuurwapen in Amsterdam
Nederland • Geplaatst door Redactie op 14-01-2013 @ 16:02


Duikers van defensie hebben dit weekeinde in Amsterdam opnieuw een vuurwapen gevonden dat mogelijk gebruikt is bij de fatale schietpartij eind december in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. Eerder deze maand werden in de buurt van het incident al twee kalasjnikovs en een pistool gevonden.

Bij de schietpartij op 29 december kwamen twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar om het leven. Tijdens de zoekactie van afgelopen weekeinde zijn ook andere voorwerpen aangetroffen waarvan de relatie met de schietpartij wordt onderzocht, meldt de politie maandag.

Vrijdag begonnen agenten en een duikteam, bestaande uit 21 marine- en vijf landmachtduikers, aan een nieuwe zoektocht in het gebied. Daarbij werd de bodem met sonarapparatuur onderzocht.

Bron: Duikers vinden opnieuw vuurwapen in Amsterdam
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 17:30:10 #148
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121554261
Militairen nemen weer deel aan Sinaïmissie

DEN HAAG - Nederland neemt weer deel aan de onafhankelijke internationale missie in de Sinaï (MFO) die toeziet op de naleving van het vredesverdrag tussen Israël in Egypte dat eind jaren 70 is gesloten tussen beide landen. Dat meldde het ministerie van Defensie maandag.

Vier militairen zijn maandag voor een periode van 6 maanden vertrokken naar Egypte. Nederland nam van 1982 tot 1995 ook al deel aan de missie waaraan 1600 mensen uit 12 landen deelnemen. De huidige missieduur is 1,5 jaar. De Nederlanders worden gelegerd in het kamp El Gorah in het noorden van de Sinaïwoestijn.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_Sinaimissie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 14 januari 2013 @ 17:32:18 #149
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_121554359
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 17:30 schreef Cobra4 het volgende:
Militairen nemen weer deel aan Sinaïmissie

DEN HAAG - Nederland neemt weer deel aan de onafhankelijke internationale missie in de Sinaï (MFO) die toeziet op de naleving van het vredesverdrag tussen Israël in Egypte dat eind jaren 70 is gesloten tussen beide landen. Dat meldde het ministerie van Defensie maandag.

Vier militairen zijn maandag voor een periode van 6 maanden vertrokken naar Egypte. Nederland nam van 1982 tot 1995 ook al deel aan de missie waaraan 1600 mensen uit 12 landen deelnemen. De huidige missieduur is 1,5 jaar. De Nederlanders worden gelegerd in het kamp El Gorah in het noorden van de Sinaïwoestijn.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_Sinaimissie__.html
Succes steenrode baretten :)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 17:46:23 #150
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121554862
Duitsers hebben genoeg van Afghanistanmissie

BERLIJN - Nauwelijks vooruitgang, stijgende kosten en steeds meer gevaar voor uitgezonden militairen. Duitsland ziet de Afghanistanmissie van de Bundeswehr niet echt meer zitten. Nog niet eerder was de houding ten aanzien van de inzet van Duitse militairen in de Afghaanse provincie Kunduz en in en om de stad Mazar-e-Sharif zo negatief.

Van de Duitsers wijst 55 procent de missie af, 38 procent staat er nog achter, blijkt uit een onderzoek van het sociaalwetenschappelijk instituut van de Bundeswehr. „Nog maar een kwart van de ondervraagden betitelt de missie min of meer als succes”, stelt een van de onderzoekers in het rapport waar de krant Die Welt de hand op wist te leggen. De dalende populariteit komt vooral door het uitblijven van zichtbare vooruitgang.

In 2008 was nog 63 procent van de Duitsers voor de missie en 34 procent tegen.

Duitse militairen in Kunduz dragen onder meer bij aan de bescherming van de Nederlandse politietrainingsmissie in de Noord-Afghaanse provincie.

De Duitse strijdkrachten ondervinden nog geen imagoschade van de inzet in Afghanistan. Driekwart van de ondervraagden zegt positief of zeer positief tegenover de Bundeswehr te staan. 79 procent zegt een gevoel van vertrouwen te verbinden aan het leger, 68 procent is trots, 67 dankbaar. Van de 2500 Duitsers die afgelopen zomer werden ondervraagd, stelt 86 procent dat de Bundeswehr relevant blijft voor Duitsland.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)t_Afghanistan__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 19:26:44 #151
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121559257
Vierde aanhouding voor diefstal Glocks

WILLEMSTAD - De Koninklijke Marechaussee heeft op Curaçao een vierde verdachte aangehouden in het onderzoek naar de diefstal van twee vuurwapens (Glocks) van marinebasis Parera op het eiland.

De verdachte is een 26 jarige bewoner van Curaçao. Eerder werden een 22-jarige man van Curaçao en twee militairen (21 en 20) aangehouden. De diefstal werd op 19 november gepleegd.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)efstal_Glocks__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:06:52 #152
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_121596665
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 17:32 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Succes steenrode baretten :)
2 van de welgeteld 4 militairen zijn Kmar en gaan mee als MP. Ik vermoed dat zij lekker hun mooie blauwe baret ophouden ;)
Curiousity is a curse...
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 16 januari 2013 @ 19:51:09 #153
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121649388
Minister Hennis geeft startschot voor museumbouw Soesterberg

SOESTERBERG - Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert geeft op vrijdag 25 januari het startschot voor de bouw van het nieuwe Nationaal Militiair Museum op vliegbasis Soesterberg.

Het museum ontstaat uit de fusie van het onlangs gesloten Legermuseum uit Delft het Militaire Luchtvaart Museum uit Soesterberg, dat op 1 juli sluit. Het streven is dat het nieuwe museum eind 2014 open gaat.

Het museum, een absoluut prestigeproject voor het ministerie van defensie, wordt gerealiseerd door bHeijmans, dat onder meer ook het ontwerp en de museale inrichting verzorgt. Het museum komt aan de Soester kant van de basis.

Bron: http://www.gooieneemlande(...)seumbouw-Soesterberg
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 18 januari 2013 @ 07:48:29 #154
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121710037
Defensie probeerde ex-spion af te kopen

door Bart Olmer en Charles Sanders

den haag - Vijfhonderdduizend euro zwijggeld heeft het ministerie van Defensie geboden aan ex-agent I.A. (42) van de militaire inlichtingendienst MIVD. Op geheime bandopnamen – in bezit van De Telegraaf – biedt mr. Marc Gazenbeek, directeur juridische zaken bij het ministerie van Defensie, duidelijk hoorbaar het ’ongelooflijk mooie’ geldbedrag aan, zoals hij zelf zegt.

In ruil moet de ex-agent alle juridische procedures staken tegen de ministeries van Defensie en van Buitenlandse Zaken. Bij de onderhandelingen tussen de ex-agent en Defensie waren ook landsadvocaat Eric Daalder aanwezig en I.A.’s advocaat Michael Ruperti.

De ex-zakenman eist minimaal 1,5 miljoen euro. Hij zegt in levensgevaar te zijn gebracht omdat de MIVD hem plotseling in de steek liet door interne ruzies. Zakenman I.A. leverde vanuit een safehouse dat hij had gebouwd in Kabul informatie en wapens aan commando’s die actief waren in Afghanistan. Ook organiseerde hij op de Nederlandse ambassade ontmoetingen met Taliban-leiders. Doordat hij plots alleen stond in Afghanistan kwam hij in het nauw en moest hij het land uiteindelijk ontvluchten. Bij zijn vlucht verloor hij miljoenen aan zakenbelangen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)voor_ex-spion__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 20 januari 2013 @ 19:00:07 #155
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121812536
Hr. Ms. De Ruyter op weg naar Somalië

DEN HELDER - Met 220 militairen aan boord is Hr. Ms. De Ruyter zondagmiddag vanuit Den Helder vertrokken richting Somalië. In de wateren voor de Hoorn van Afrika neemt het fregat van de Koninklijke Marine deel aan de EU-antipiraterijmissie Atalanta.

Daarbij wordt voor het eerst de nieuwe defensiehelikopter NH-90 ingezet. Verder zijn een eenheid van het Korps Mariniers en een medisch team aan boord. Hr. Ms. De Ruyter zal van begin februari en tot eind mei deelnemen aan de missie. Van augustus tot medio december steunt Defensie deze missie met een ander schip.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Somalie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Moderator zondag 20 januari 2013 @ 19:01:16 #156
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_121812585
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:00 schreef Cobra4 het volgende:
Hr. Ms. De Ruyter op weg naar Somalië

DEN HELDER - Met 220 militairen aan boord is Hr. Ms. De Ruyter zondagmiddag vanuit Den Helder vertrokken richting Somalië. In de wateren voor de Hoorn van Afrika neemt het fregat van de Koninklijke Marine deel aan de EU-antipiraterijmissie Atalanta.

Daarbij wordt voor het eerst de nieuwe defensiehelikopter NH-90 ingezet. Verder zijn een eenheid van het Korps Mariniers en een medisch team aan boord. Hr. Ms. De Ruyter zal van begin februari en tot eind mei deelnemen aan de missie. Van augustus tot medio december steunt Defensie deze missie met een ander schip.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_naar_Somalie__.html
Met een NH-90, ik ben zeer benieuwd hoe dat zal gaan :)
pi_121812912
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 19:01 schreef jitzzzze het volgende:

[..]

Met een NH-90, ik ben zeer benieuwd hoe dat zal gaan :)
Die LC Fregatten kennende, ergens op een strand... _O-
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  Moderator zondag 20 januari 2013 @ 19:11:39 #158
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_121867346
http://www.nu.nl/buitenla(...)ampaign=nunl_twitter

:') :') Wat hadden ze dan gedacht dat die kopjes thee ging uitdelen in een apache??
Beetje jammer.
Ik zwaai naar dieren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 22 januari 2013 @ 20:33:03 #160
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121904632
Luchtmacht krijgt Kosovo-decoratie op vaandel

DEN HAAG - Voor het eerst sinds decennia wordt er een decoratie toegevoegd aan het vaandel van de Koninklijke Luchtmacht. Koningin Beatrix zal volgende maand de decoratie met de woorden 'Kosovo1999' toevoegen.

Het vaandel is het belangrijkste militaire symbool van een eenheid of krijgsmachtonderdeel. Militairen leggen de eed of belofte af op de vaandel.

De luchtmacht kreeg het vaandel in 1953. Sindsdien is er nooit meer een decoratie bijgekomen. Er staan nu alleen gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog op, aldus een woordvoerster van de luchtmacht dinsdag.

De woorden worden toegevoegd vanwege de „substantiële bijdrage” die de luchtmacht eind vorige eeuw heeft geleverd tijdens de NAVO-missie in Kosovo. Die missie moest een einde maken aan de acties van het Joegoslavische leger in Kosovo. Nederlandse F-16's namen deel aan bombardementen. Ook haalden ze een Joegoslavische Mig-29 neer.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)el_luchtmacht__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121910244
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 20:33 schreef Cobra4 het volgende:
vaandel verhaal
Mooi! Maar waarom nu pas eigenlijk?
Death is just another state of mind.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 22 januari 2013 @ 21:58:25 #162
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121910716
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 januari 2013 21:52 schreef Unit_731 het volgende:

[..]

Mooi! Maar waarom nu pas eigenlijk?
Gaat blijkbaar niet zo snel. Het besluit is al getekend door Hare Majesteit op 5 maart 2012.

http://wetten.overheid.nl/BWBR0031397/geldigheidsdatum_22-01-2013
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 23 januari 2013 @ 08:09:28 #163
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121924328
Militairen gecompenseerd

Van onze verslaggevers
DEN HAAG - Alle militairen worden vanaf volgend jaar alsnog gecompenseerd voor het inkomensverlies tot vijf procent, dat ze lijden door de nieuwe Wet uniformering loonbegrip (WUL).

Dit belooft minister Hennis (Defensie), die over luttele uren met de vaste Kamercommissie spreekt over de binnen de krijgsmacht hoog opgelopen rel over de WUL-problematiek.„Het kan niet zo zijn dat militairen harder worden geraakt dan anderen. Linksom of rechtsom, we vinden een oplossing om de ongewenste loonderving vanaf 2014 op te lossen”, zo verzekert de bewindsvrouw exclusief tegenover De Telegraaf.

De pijn zit hem in de eigen bijdrage voor ziektekosten, die dit jaar voor alle werknemers is vervangen door een belastingheffing. Militairen worden onevenredig geraakt en leveren soms honderden euro’s per maand in. Vanwege een intern zorgsysteem betaalden zij immers nooit ziektekostenpremie, maar moeten ze nu wel extra aan de fiscus afdragen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/o(...)ng_militairen__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121930351
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 08:09 schreef Cobra4 het volgende:
Militairen gecompenseerd

Van onze verslaggevers
DEN HAAG - Alle militairen worden vanaf volgend jaar alsnog gecompenseerd voor het inkomensverlies tot vijf procent, dat ze lijden door de nieuwe Wet uniformering loonbegrip (WUL).

Dit belooft minister Hennis (Defensie), die over luttele uren met de vaste Kamercommissie spreekt over de binnen de krijgsmacht hoog opgelopen rel over de WUL-problematiek.„Het kan niet zo zijn dat militairen harder worden geraakt dan anderen. Linksom of rechtsom, we vinden een oplossing om de ongewenste loonderving vanaf 2014 op te lossen”, zo verzekert de bewindsvrouw exclusief tegenover De Telegraaf.

De pijn zit hem in de eigen bijdrage voor ziektekosten, die dit jaar voor alle werknemers is vervangen door een belastingheffing. Militairen worden onevenredig geraakt en leveren soms honderden euro’s per maand in. Vanwege een intern zorgsysteem betaalden zij immers nooit ziektekostenpremie, maar moeten ze nu wel extra aan de fiscus afdragen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/o(...)ng_militairen__.html
Reken er maar niet op dat dat geregeld wordt (Als het al geregeld wordt) met terugwerkende kracht, dat doen ze alleen als het hun uitkomt...
pi_121937096
En de compensenatie wordt de komende jaren waarschijnlijk gewoon uit de pot van defensie betaald, en dus niet vanuit MinFin., we krijgen dat mes dus toch nog wel ergens stiekem in de onderrug gestoken.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 23 januari 2013 @ 20:33:09 #166
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121953773
Na weken van onrust en zorgen onder militairen over het negatief effect van de Wet Uniformering Loonbegrip, sprak vandaag de Tweede Kamer met minister Hennis van Defensie en staatssecretaris Weekers van Financiën.

De aankondiging van een oplossing in de Telegraaf vanochtend, blijkt helaas niet meer dan een belofte. Hij staat genoteerd, de volgende belofte van minister Hennis. Haar allereerste belofte bij aantreden als minister, om niet op troepen te bezuinigen, staat al ter discussie. Wordt vervolgd.


https://www.facebook.com/wassilad66
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_122025424
quote:
0s.gif Op woensdag 23 januari 2013 11:55 schreef 026Remco het volgende:

[..]

Reken er maar niet op dat dat geregeld wordt (Als het al geregeld wordt) met terugwerkende kracht, dat doen ze alleen als het hun uitkomt...
Ah dus militairen mogen eerst nog een jaar 5+% inleveren :') .

Ergens ben ik zo blij dat ik er niet voor gekozen heb om kma te gaan doen.
1/10 Van de rappers dankt zijn bestaan in Amerika aan de Nederlanders die zijn voorouders met een cruiseschip uit hun hongerige landen ophaalde om te werken op prachtige plantages.
"Oorlog is de overtreffende trap van concurrentie."
  vrijdag 25 januari 2013 @ 15:47:24 #168
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122033114
in vergelijking met de Grieken is dat een schijntje. wat dat betreft kan niemand nog klagen in deze crisis in Nederland.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  vrijdag 25 januari 2013 @ 16:15:24 #169
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_122034208
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 15:47 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
in vergelijking met de Grieken is dat een schijntje. wat dat betreft kan niemand nog klagen in deze crisis in Nederland.
Nou, je moet niet vergeten dat er ook al drie jaar loonstilstand is en dat er ook in december nog 2,5% is ingeleverd (bij verlenging arbeidsduur) en dat volgend jaar de rest van de korting door de WUL er nog bijkomt, evenals de komende jaren waarschijnlijk ook geen loonsverhoging.

Met de inflatie meegerekend denk ik toch wel dat je er effectief 15% tot 20% op achteruitgegaan bent. Vanuit een positie die al achterliep op de markt.

Voor een sergeant oid die 1400 euro bruto krijgt kan dat toch een drama zijn, zeker als hij nog een gezin moet onderhouden.
http://www.prodef.nl/pdf/(...)r_per_01-03-2012.pdf
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  vrijdag 25 januari 2013 @ 16:33:13 #170
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122034919
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 15:47 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
in vergelijking met de Grieken is dat een schijntje. wat dat betreft kan niemand nog klagen in deze crisis in Nederland.
Klopt, maar met zo'n redenatie mogen de Grieken ook niet klagen in vergelijking met Somaliers.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 25 januari 2013 @ 17:53:12 #171
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122038375
Het is wel zuur dat het door een wet is die niet bedoeld is als bezuinigingsmaatregel. Waarom laat men de militairen zich niet gewoon zelf voor ziektekosten verzekeren, zoals elke Nederlander, dan had je dit probleem niet gehad. Je kunt meteen alle medische voorzieningen bij de militairen weghalen , dat zou ook een hoop kosten schelen.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  vrijdag 25 januari 2013 @ 18:00:25 #172
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122038652
de szvk is in feite overbodig, een arts of verpleegkundige voor oefening of uitzending kan ad-hoc ingehuurd worden. die dure medisch dienst van defensie kan afgeschaft worden. dan hoeft er ook niets gecompenseerd te worden.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Moderator vrijdag 25 januari 2013 @ 18:29:45 #173
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_122039605
waarom zeg jij steeds van die rare dingen :?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_122041983
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 18:29 schreef sp3c het volgende:
waarom zeg jij steeds van die rare dingen :?
dit.
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
pi_122064956
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 18:00 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
de szvk is in feite overbodig, een arts of verpleegkundige voor oefening of uitzending kan ad-hoc ingehuurd worden. die dure medisch dienst van defensie kan afgeschaft worden. dan hoeft er ook niets gecompenseerd te worden.
Je weet echt niks he...
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Moderator zaterdag 26 januari 2013 @ 12:19:46 #176
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_122065015
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 januari 2013 18:00 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
de szvk is in feite overbodig, een arts of verpleegkundige voor oefening of uitzending kan ad-hoc ingehuurd worden. die dure medisch dienst van defensie kan afgeschaft worden. dan hoeft er ook niets gecompenseerd te worden.
Je kan ook gewoon niets typen; dat is echt beter dan al je onzinnige reacties hier.
  zaterdag 26 januari 2013 @ 12:30:35 #177
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator zaterdag 26 januari 2013 @ 12:32:22 #178
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
  zaterdag 26 januari 2013 @ 13:00:17 #179
13456 AchJa
Shut up!!!
  Moderator zaterdag 26 januari 2013 @ 13:01:18 #180
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
  zaterdag 26 januari 2013 @ 23:54:50 #181
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_122095593
Werken bij Defensie, je moet het maar kunnen! Nou, eerst dit maar even lezen....

http://bezuinigingsgenera(...)oor-je.html?spref=fb
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  zondag 27 januari 2013 @ 00:01:59 #182
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_122095909
Fantastische man die Frans Matser. Ik heb meerdere fantastische jaren in Seedorf bij 41 Afdva onder hem gediend en vooral met hem samengewerkt.... Zowel bij de Beren- als de Chimaera batterij. Een man naar mijn hart, die nog nooit om de hete brei heeft heen gedraaid! Heb je ooit zijn colums in de MS ofwel Militaire Spectator gelezen? Neemt hij ook geen blad voor de mond... Slaat de spijker telkens "nail hard" op zijn kop!...
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  zondag 27 januari 2013 @ 00:03:15 #183
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_122095960
AJ U must love this guy... ;-)
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 januari 2013 @ 00:08:29 #184
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122096206
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 00:01 schreef leovanw het volgende:
Fantastische man die Frans Matser. Ik heb meerdere fantastische jaren in Seedorf bij 41 Afdva onder hem gediend en vooral met hem samengewerkt.... Zowel bij de Beren- als de Chimaera batterij. Een man naar mijn hart, die nog nooit om de hete brei heeft heen gedraaid! Heb je ooit zijn colums in de MS ofwel Militaire Spectator gelezen? Neemt hij ook geen blad voor de mond... Slaat de spijker telkens "nail hard" op zijn kop!...
Ja, ik heb wat van zijn colums in de MS gelezen. Hij is erg hard in zijn worden. En daardoor erg duidelijk. :Y
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 27 januari 2013 @ 00:10:23 #185
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_122096275
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 00:03 schreef leovanw het volgende:
AJ U must love this guy... ;-)
Ik ken hem niet, maar idd een goed verhaal. ^O^

Zijn wijze van schrijven doet me wel een beetje denken aan Dick Berts die vroeger columns schreef in de Trivizier. Was ook altijd geweldig om te lezen.

Had het btw ook al gepost in de SC. ;)

[ Bericht 10% gewijzigd door AchJa op 27-01-2013 00:18:13 ]
  zondag 27 januari 2013 @ 00:22:00 #186
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_122096824
Sorry, SC gaat een beetje aan mij voorbij... ;)
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  zondag 27 januari 2013 @ 00:24:58 #187
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_122096966
No offence of course...
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  zondag 27 januari 2013 @ 00:28:23 #188
304398 leovanw
No Message No Mission
pi_122097143
Ik zag het net staan in SC. Verbaast me niets dat daar niemand op reageert in SC... ;)
There is no 'I' in TEAM and life is way to short for only dreaming... So live it to the MAX! FOR THOSE WHO UNDERSTAND WHAT YOU DO, NO EXPLANATION IS NECESSARY. FOR THOSE WHO DON’T, NONE IS POSSIBLE.
http://www.dutchdefencepress.com
  zondag 27 januari 2013 @ 00:32:43 #189
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 27 januari 2013 @ 00:33:36 #190
13456 AchJa
Shut up!!!
  zondag 27 januari 2013 @ 13:04:53 #191
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122108512
Defensie wordt van binnenuit uitgehold en gesloopt. Ik heb nog nooit zoveel lui buiten de poort zien kijken als nu.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  zondag 27 januari 2013 @ 15:18:00 #192
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122115312
Kamer zaagt opnieuw minister door over marinierskazerne.

DEN HAAG – De Tweede Kamer zaagt opnieuw minister Jeanine Hennis Plasschaert van Defensie door over de verplaatsing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen.

Maar liefst honderd vragen heeft het parlement gesteld over de bezuinigingen op het vastgoed van Defensie. Ruim veertig ervan gaan over de voorgenomen verplaatsing van de Van Braam Houckgeestkazerne van Doorn naar Vlissingen.

Het parlement stelde maandag ook al vragen daarover aan de Algemene Rekenkamer. Die concludeerde in december dat het besluit om de kazerne te verplaatsen rammelt. De Tweede Kamer is daarvan zo geschrokken dat ze zowel aan de Rekenkamer als aan de minister een spervuur van vragen heeft gesteld.

Opmerkelijk is dat de Kamer van de minister wil weten waarom er niet meer aandacht is geweest voor alternatieve locaties. Volgens de Algemene Rekenkamer zou dat logisch zijn, gezien de financiële onzekerheden en de omvang van de investering. Gevraagd wordt of in de beoordeling van Den Helder als alternatieve plek, rekening is gehouden met de vele rijksgebouwen er nu leegstaan, dan wel binnenkort leeg komen te staan (Gemini-ziekenhuis). Ook wordt de minister gevraagd of ze het besluit om een nieuwe kazerne in Vlissingen te bouwen wil opschorten tot na de presentatie van haar visie op de toekomst van de krijgsmacht.

Het parlement wil ook weten of er alsnog een maatschappelijke kosten-batenanalyse komt. Daarin moet rekening worden gehouden met alternatieve locaties.

Veel vragen gaan over de door het kabinet gevolgde procedure en de financiën. Het besluit is snel genomen wat ten koste gaat van de zorgvuldigheid, aldus de Kamer.

http://avrm.wordpress.com(...)er-marinierskazerne/
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_122116866
quote:
maatschappelijke kosten-batenanalyse
:'(
Blood Sugar Sex Magik
  zondag 27 januari 2013 @ 18:10:06 #194
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122123094
quote:
1s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:18 schreef Rave_NL het volgende:
Kamer zaagt opnieuw minister door over marinierskazerne.

DEN HAAG – De Tweede Kamer zaagt opnieuw minister Jeanine Hennis Plasschaert van Defensie door over de verplaatsing van de marinierskazerne van Doorn naar Vlissingen.

Maar liefst honderd vragen heeft het parlement gesteld over de bezuinigingen op het vastgoed van Defensie. Ruim veertig ervan gaan over de voorgenomen verplaatsing van de Van Braam Houckgeestkazerne van Doorn naar Vlissingen.

Het parlement stelde maandag ook al vragen daarover aan de Algemene Rekenkamer. Die concludeerde in december dat het besluit om de kazerne te verplaatsen rammelt. De Tweede Kamer is daarvan zo geschrokken dat ze zowel aan de Rekenkamer als aan de minister een spervuur van vragen heeft gesteld.

Opmerkelijk is dat de Kamer van de minister wil weten waarom er niet meer aandacht is geweest voor alternatieve locaties. Volgens de Algemene Rekenkamer zou dat logisch zijn, gezien de financiële onzekerheden en de omvang van de investering. Gevraagd wordt of in de beoordeling van Den Helder als alternatieve plek, rekening is gehouden met de vele rijksgebouwen er nu leegstaan, dan wel binnenkort leeg komen te staan (Gemini-ziekenhuis). Ook wordt de minister gevraagd of ze het besluit om een nieuwe kazerne in Vlissingen te bouwen wil opschorten tot na de presentatie van haar visie op de toekomst van de krijgsmacht.

Het parlement wil ook weten of er alsnog een maatschappelijke kosten-batenanalyse komt. Daarin moet rekening worden gehouden met alternatieve locaties.

Veel vragen gaan over de door het kabinet gevolgde procedure en de financiën. Het besluit is snel genomen wat ten koste gaat van de zorgvuldigheid, aldus de Kamer.

http://avrm.wordpress.com(...)er-marinierskazerne/

wel logisch, er staan inderdaad zat gebouwen leeg. ook in de nieuwe haven. Ik zou de mariniers gewoon in den Helder parkeren. Eventueel overwegen de mariniers en de luchtmobiele brigade en commando's samente voegen tot 1 grote parate eenheid. onzin om een hele nieuwe kazerne te bouwen.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  zondag 27 januari 2013 @ 18:11:58 #195
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122123195
den Helder kan wel een impuls gebruiken:

http://www.dichtbij.nl/al(...)loeden.aspx?sml=true
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 januari 2013 @ 18:58:42 #196
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122125572
Landmacht oefent rampen in Zeeland

OIRSCHOT - Zeeland is vanaf maandag voor bijna twee weken het toneel van meerdere rampenoefeningen. De landmacht organiseert de oefeningen waaraan onder meer militairen, politie en brandweer meedoen. In totaal zijn er ongeveer 600 mensen bij betrokken, aldus een woordvoerster van de landmacht.

De oefening Wake Up bestaat uit drie onderdelen en duurt tot en met vrijdag 8 februari. De gesimuleerde rampen moeten zorgen voor betere samenwerking tussen alle deelnemers.

Maandag 4 februari wordt het meest „spectaculair”, aldus de zegsvrouw. Op die dag vaart er een schip de haven van Vlissingen binnen met 'nepterroristen' waarvoor de hulp wordt ingeroepen van onder meer de landmacht, marechaussee en marine. De haven is dan afgesloten voor publiek.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)efent_rampen___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 27 januari 2013 @ 22:10:05 #197
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122138924
Startschot bouw Nationaal Militair Museum

25 januari 2013, 15.46 uur

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert heeft vanmiddag beton gestort als starthandeling voor de bouw van het Nationaal Militair Museum. Het nieuwe museum gaat in het najaar van 2014 open op voormalig Vliegbasis Soesterberg.

Het museum belicht de betekenis van de Nederlandse krijgsmacht in verleden, heden en toekomst met een bijzondere collectie, persoonlijke verhalen van militairen en spectaculaire visualisaties van historische veldslagen en recente vredesmissies. “Onze militaire historie toont aan hoe nauw het succes van Nederland met onze krijgsmacht verweven is”, stelde de minister. “Dat is tot op de dag van vandaag het geval, en dat geldt zeker voor de toekomst.”

45 hectare

Het Nationaal Militair Museum brengt de collecties samen van het inmiddels gesloten Legermuseum in Delft en het Militaire Luchtvaart Museum in Soesterberg, dat 1 juli zijn deuren sluit. Het entreekaartje voor het nieuwe museum gaat ongeveer ¤ 10 kosten. Toekomstige bezoekers krijgen daar een dagvullend programma voor terug. De totale oppervlakte beslaat 45 hectare en wordt omringd door een ruim opgezet buitenterrein, waar in de zomer evenementen plaatsvinden.

Jaarlijks worden er 200.000 bezoekers verwacht. “De komst van een Nationaal Militair Museum is meer dan terecht, een erkenning voor het werk en ook het belang van de Nederlandse krijgsmacht”, aldus Hennis.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)naal_Militair_Museum

Toespraak MinDef:

‘’Onze militaire historie toont aan, hoe nauw het succes van Nederland is verweven met onze
krijgsmacht’’

Toespraak van de minister van Defensie, J.A. Hennis-Plasschaert, ter gelegenheid van de eerste
bouwhandeling Nationaal Militair Museum op 25 januari 2013 te Soesterberg.

Let op: Alleen gesproken woord geldt!

Dames en heren,

Wij zijn bijeen op de toekomstige locatie van het Nationaal Militair Museum.

Een zeer toepasselijke locatie….! De voormalige vliegbasis Soesterberg ademt immers militaire
historie.

Hier verhuurde kaashandelaar Marinus van Meel - in 1913 - voor 25 gulden per dag zijn
zelfgebouwde vliegtuig van hout en linnen aan ‘het leger’.

‘De Brik van Van Meel’ werd daarmee het allereerste Nederlandse militaire vliegtuig.
En zo is hier, precies honderd jaar geleden, de basis gelegd voor onze Koninklijke Luchtmacht.
Publiek-private samenwerking avant-la-lettre, zou ik willen stellen ….

Dames en heren,

Vandaag markeren we de start van het Nationaal Militair Museum, of beter de bouw daarvan…
We moeten dus nog een jaartje geduld hebben.

Maar…let wel, wie hier over de voormalige vliegbasis loopt -- krijgt ook nu al een indringend beeld
van onze militaire historie.

Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog.

Amerikaanse hangars die ons herinneren aan de Koude Oorlog.

Het monument voor hen die sneuvelden in onder meer Nederlands-Indië en Afghanistan.

En natuurlijk, gaat onze militaire geschiedenis veel verder terug dan honderd jaar geleden.

We hoeven maar te denken aan prins Maurits die met het Turfschip van Breda de Spanjaarden in de
Tachtigjarige Oorlog een grote slag toebracht.

Of neem de ‘Tocht naar Chatham’ van onze zeeheld Michiel de Ruyter, bijna honderd jaar later, in
1667.

Nu ik er zo over nadenk, de Spiegel van de Royal Charles, buitgemaakt op die roemruchte tocht en nu topstuk van het Rijksmuseum, zou in dit museum niet misstaan.

Dames en heren,

Onze militaire historie toont aan…hoe nauw het succes van Nederland met onze krijgsmacht
verweven is. Tot op de dag van vandaag het geval…en dat geldt ook voor de toekomst!

Als de geschiedenis ons één ding leert, is het … dat je altijd alert moet zijn - én blijven!

Dat je altijd in staat moet zijn…én willen zijn…. om je belangen te beschermen en te bevorderen.

Ook militair!

De krijgsmacht doet dat, elke dag, en gelukkig maar!

De komst van een Nationaal Militair Museum is meer dan terecht, een erkenning voor het werk - én
ook het belang - van de Nederlandse krijgsmacht.

Nu al bezoeken elk jaar tienduizenden mensen de militaire musea in Nederland. Mensen zijn daar
over het algemeen heel enthousiast over. Sterker nog, het Luchtvaartmuseum en het
Marinemuseum zijn door de leden van de ANWB genomineerd als meest populaire uitje van het jaar!

En dat belooft veel goeds voor het Nationaal Militair Museum, want u doet er straks natuurlijk nog
een schepje bovenop -- mét een fantastisch ontwerp en een fantastische collectie waar iedereen op
zijn eigen manier al ‘zappend’ doorheen kan.

Dames en heren,

Ik hoop dat alle bezoekers hier op Soesterberg straks een unieke ervaring opdoen. Maar bovenal
hoop ik dat bezoekers hier straks vertrekken met een gevoel van trots. Trots op onze veteranen, trots
op onze militairen, trots op onze Nederlandse krijgsmacht.

Ik wens u allen succes bij de bouw en inrichting van het museum. En ik zie er zeer naar uit om het
museum straks zelf te mogen beleven!
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 28 januari 2013 @ 13:26:38 #198
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122159789
10 Euro? Yeah, rrright! :')
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  maandag 28 januari 2013 @ 19:24:28 #199
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122179001
quote:
13s.gif Op maandag 28 januari 2013 13:26 schreef RonaldV het volgende:
10 Euro? Yeah, rrright! :')
dat is nogal aan de prijs, aangezien het luchtmachtmuseum nu gratis is en het militair museum in Delft ook maar 1 of 2 euro is. Ik denk niet dat het een succes wordt, zeker niet in die uithoek Soesterberg. Waarom niet gewoon dat prachtige museum in Delft behouden. de sfeer van dat museum was juist zo goed vanwege het prachtige historische pand in de binnenstad. Ik vind dit een zeer ondoordachte en stomme zet. zo;n afschuwlijk modern gebouw op een verlaten vliegveld en dan ook nog 10 euro entree vragen, een giller!! ik kan me er niets bij voorstellen... :N dit wordt helaas een dure flop. Onthou mijn woorden, over 5 jaar bij de volgende bezuinigingsronde wordt het museum gesloten wegens gebrek aan bezoekers.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 28 januari 2013 @ 19:28:31 #200
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_122179315
Volgens mij is dat nieuwe museum best spectaculair, en geheel naar nieuwe stijl. Een mooi gebouw, interactief, veel doe en proef.. dan is 10 euro voor een dagje uit echt wel de moeite waard.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 28 januari 2013 @ 19:30:12 #201
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122179477
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:28 schreef Pumatje het volgende:
Volgens mij is dat nieuwe museum best spectaculair, en geheel naar nieuwe stijl. Een mooi gebouw, interactief, veel doe en proef.. dan is 10 euro voor een dagje uit echt wel de moeite waard.
de sfeer is helemaal weg in zo;n modern gebouw, die oude collecties komen nooit tot zijn recht. het legermuseum in Delft had nooit gesloten mogen worden!!!
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 28 januari 2013 @ 19:30:46 #202
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_122179531
Ben benieuwd wat we te doen krijgen bij de troonswisseling! Dat is toch mooi als je dat als militair mag meemaken.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  maandag 28 januari 2013 @ 19:33:51 #203
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_122179818
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:30 schreef LXIV het volgende:
Ben benieuwd wat we te doen krijgen bij de troonswisseling! Dat is toch mooi als je dat als militair mag meemaken.
Inderdaad.. best uniek.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  maandag 28 januari 2013 @ 19:34:06 #204
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_122179842
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:30 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

de sfeer is helemaal weg in zo;n modern gebouw, die oude collecties komen nooit tot zijn recht. het legermuseum in Delft had nooit gesloten mogen worden!!!
weet je nog niieehieeet...
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_122179859
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:30 schreef LXIV het volgende:
Ben benieuwd wat we te doen krijgen bij de troonswisseling! Dat is toch mooi als je dat als militair mag meemaken.
Zweren dat je jou leven voor de Koning zal geven :P
Beneath the gold, the bitter steel
  maandag 28 januari 2013 @ 19:36:21 #206
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122180047
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:30 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

de sfeer is helemaal weg in zo;n modern gebouw, die oude collecties komen nooit tot zijn recht. het legermuseum in Delft had nooit gesloten mogen worden!!!
De sfeer in Delft was heel passend, ja.
  maandag 28 januari 2013 @ 19:48:50 #207
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122181098
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:34 schreef Pumatje het volgende:

[..]

weet je nog niieehieeet...
Dat weet ik wel, In nieuwbouw op een verlaten winderig vliegveld heb je nooit die sfeer van dat eeuwenoude knusse gebouw met die prachtige genagelde balkenconstructies, bogen en metersdikke muren in de oude Delftse binnenstad.

Ik heb de sfeerimpressie gezien, maar ik vind het nu al een verschrikking. daar komt nog bij dat het legermuseum nog niet eens zo lang in Delft zat, vanaf 1989 las ik net en dan nu alweer verhuizen, absurd gewoon.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_122181283
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:24 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

dat is nogal aan de prijs, aangezien het luchtmachtmuseum nu gratis is en het militair museum in Delft ook maar 1 of 2 euro is. Ik denk niet dat het een succes wordt, zeker niet in die uithoek Soesterberg. Waarom niet gewoon dat prachtige museum in Delft behouden. de sfeer van dat museum was juist zo goed vanwege het prachtige historische pand in de binnenstad. Ik vind dit een zeer ondoordachte en stomme zet. zo;n afschuwlijk modern gebouw op een verlaten vliegveld en dan ook nog 10 euro entree vragen, een giller!! ik kan me er niets bij voorstellen... :N dit wordt helaas een dure flop. Onthou mijn woorden, over 5 jaar bij de volgende bezuinigingsronde wordt het museum gesloten wegens gebrek aan bezoekers.
Soesterberg een uithoek? Volgens mij ligt het juist vrij centraal. 8)7
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 januari 2013 @ 19:53:07 #209
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122181431
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:51 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Soesterberg een uithoek? Volgens mij ligt het juist vrij centraal. 8)7
Geografisch gezien misschien wel. Maar probeer er, als veel bezoekers aan musea, eens met het OV te komen. _O-
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 28 januari 2013 @ 19:53:30 #210
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122181463


:X :X :X
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_122181565
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:53 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Geografisch gezien misschien wel. Maar probeer er, als veel bezoekers aan musea, eens met het OV te komen. _O-
Wat het OV betreft heb je natuurlijk gelijk, maar het MLM zat toch wat het OV betreft ook op een slecht bereikbare plek? En heeft dat echt een significante rol gespeeld in het slagen / falen van het MLM?
  maandag 28 januari 2013 @ 20:00:01 #212
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122181956
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:54 schreef von_Preussen het volgende:

[..]

Wat het OV betreft heb je natuurlijk gelijk, maar het MLM zat toch wat het OV betreft ook op een slecht bereikbare plek? En heeft dat echt een significante rol gespeeld in het slagen / falen van het MLM?
dat was gratis, dus dat hielp heel veel ! dat nieuwe museum wordt een duur uitje met 3 kinderen met je toch weer 50 euro armer. Het museum in Delft was juist zo mooi vanwege het gebouw (de geur van oude balken en jute) en de manier waarop de collecties en het gebouw samen voor de historische sfeer zorgden, ook paste het zeer goed bij de oude binnenstad van Delft en alle andere historie daar. Een museum in zon kil modern gebouw komt dat gewoon nooit tot leven. dat wordt een pretpark!! Plopsaland Defensie. :(
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 januari 2013 @ 20:02:41 #213
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122182158
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 20:00 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

dat was gratis, dus dat hielp heel veel ! dat nieuwe museum wordt een duur uitje met 3 kinderen met je toch weer 50 euro armer. Het museum in Delft was juist zo mooi vanwege het gebouw (de geur van oude balken en jute) en de manier waarop de collecties en het gebouw samen voor de historische sfeer zorgden, ook paste het zeer goed bij de oude binnenstad van Delft en alle andere historie daar. Een museum in zon kil modern gebouw komt dat gewoon nooit tot leven. dat wordt een pretpark!! Plopsaland Defensie. :(
Het zou een mooie stunt geweest zijn van Def als men het had gepland op het Marinecomplex in Amsterdam.

Al jaren zeurt Amsterdam om die grond vanwege woningbouw. Stel je de koppen daar eens voor:

Def: We sluiten het Marinecomplex.............. en vestigen daar het nieuwe Nationaal Militair Museum. :P
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 28 januari 2013 @ 20:23:09 #214
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122183679
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 20:02 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Het zou een mooie stunt geweest zijn van Def als men het had gepland op het Marinecomplex in Amsterdam.

Al jaren zeurt Amsterdam om die grond vanwege woningbouw. Stel je de koppen daar eens voor:

Def: We sluiten het Marinecomplex.............. en vestigen daar het nieuwe Nationaal Militair Museum. :P
klopt, zou iig een betere locatie zijn dan nieuwbouw op Soesterberg.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 28 januari 2013 @ 21:12:56 #215
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122187108
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:28 schreef Pumatje het volgende:
Volgens mij is dat nieuwe museum best spectaculair, en geheel naar nieuwe stijl. Een mooi gebouw, interactief, veel doe en proef.. dan is 10 euro voor een dagje uit echt wel de moeite waard.
10 Euro is alleen de moeite waard als je een fan bent van militaria. En dit is Nederland. Op zijn best DULDEN we als land onze militairen. Dat museum is juist een uitgelezen kans om als PR apparaat te dienen, een uitgelezen kans voor werving. In dit land moet je er geen geld voor vragen, anders gaat de tent inderdaad binnen een decennium dicht. Het Aviodrome redt het ook niet.

Ik ben het trouwens niet eens met BHFH over de lokatie. Soesterberg ligt als geen andere lokatie mooi in het midden van het land. Op de rand van de Randstad, kort van de snelweg met zat ruimte om te parkeren en goed bereikbaar vanuit de rest van het land. VELE malen beter dan de uithoek Delft, waar praktisch alleen Rotterdammers en Hagenezen komen.
uithoek ja. Pak de kaart van Nederland maar even er bij
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  maandag 28 januari 2013 @ 21:15:19 #216
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122187254
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 19:53 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Geografisch gezien misschien wel. Maar probeer er, als veel bezoekers aan musea, eens met het OV te komen. _O-
In tegensteling tot andere musea hoef je er niet met het OV heen. OV is toch te duur, en oncomfortabel bovendien. Soesterberg heeft (in tegenstelling tot een museum in een binnenstad) alle ruimte om te parkeren.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 januari 2013 @ 21:16:59 #217
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122187364
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:15 schreef RonaldV het volgende:

[..]

In tegensteling tot andere musea hoef je er niet met het OV heen. OV is toch te duur, en oncomfortabel bovendien. Soesterberg heeft (in tegenstelling tot een museum in een binnenstad) alle ruimte om te parkeren.
Krijgen de mensen die geen auto hebben er dan één als ze het museum willen bezoeken?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 28 januari 2013 @ 21:18:15 #218
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122187450
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:16 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Krijgen de mensen die geen auto hebben er dan één als ze het museum willen bezoeken?
Krijg ik een trein dan, als ik naar het Marine etablissement ga?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 januari 2013 @ 21:20:13 #219
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122187578
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:18 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Krijg ik een trein dan, als ik naar het Marine etablissement ga?
Die staan vaak zat stil ter hoogte van het complex. Wat mij betreft geen enkel probleem dus. :D
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 28 januari 2013 @ 21:24:36 #220
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122187849
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:20 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Die staan vaak zat stil ter hoogte van het complex. Wat mij betreft geen enkel probleem dus. :D
Maar het is geen uitstapplek. Voor de gemiddelde opa en oma is het zelfs gewoon te ver lopen. Dus dat wordt de tram. En als je die gaat meerekenen kun je ook naar Soesterberg, want er rijdt gewoon een bus langs.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 januari 2013 @ 21:26:26 #221
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122187966
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:24 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Maar het is geen uitstapplek. Voor de gemiddelde opa en oma is het zelfs gewoon te ver lopen. Dus dat wordt de tram. En als je die gaat meerekenen kun je ook naar Soesterberg, want er rijdt gewoon een bus langs.
Langs ja. De halte is het probleem.

Ik hoop dat ze dat gaan aanpassen. Anders is het nieuwe museum nog lastiger te bereiken dan het huidige MLM.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 28 januari 2013 @ 21:28:19 #222
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122188096
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:26 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Langs ja. De halte is het probleem.

Ik hoop dat ze dat gaan aanpassen. Anders is het nieuwe museum nog lastiger te bereiken dan het huidige MLM.
Die halte is geen probleem. Of laat ik het anders zeggen: als DAT je probleem is, dan heb je geen probleem. De gemeente Soest weet heel goed dat ze een groot museum op haar grondgebied krijgt, en dat daar wat dingen voor moeten worden aangepast.

(edit) Hoe dan ook: zelfs als dat neit gebeurt zal het 'autobezoek' het 'OV bezoek' compenseren.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 28 januari 2013 @ 21:29:54 #223
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122188196
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:28 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Die halte is geen probleem. Of laat ik het anders zeggen: als DAT je probleem is, dan heb je geen probleem. De gemeente Soest weet heel goed dat ze een groot museum op haar grondgebied krijgt, en dat daar wat dingen voor moeten worden aangepast.
De gemeente Soest dacht dat gebied vol te kunnen zetten met nieuwbouw huizen. :D

Na die domper dat dat niet door gaat weet ik niet of ze wel mee willen werken aan voorzieningen voor dat museum.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_122198034
Station Den Dolder licht echt om de hoek bij de vliegbasis, dus dat OV gezeur is onzin. Pendelbusje erheen en klaar.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 29 januari 2013 @ 08:33:27 #225
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122201303
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 00:28 schreef hoogvlieger het volgende:
Station Den Dolder licht echt om de hoek bij de vliegbasis, dus dat OV gezeur is onzin. Pendelbusje erheen en klaar.
Is dat busje er nu dan ook voor het MLM?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 29 januari 2013 @ 08:37:10 #226
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122201340
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:28 schreef RonaldV het volgende:

(edit) Hoe dan ook: zelfs als dat neit gebeurt zal het 'autobezoek' het 'OV bezoek' compenseren.
Dat zal wel moeten. :Y

Maar ik ben wel benieuwd naar uiteindelijke museum.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 29 januari 2013 @ 10:48:03 #227
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122204275
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 21:29 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

De gemeente Soest dacht dat gebied vol te kunnen zetten met nieuwbouw huizen. :D

Na die domper dat dat niet door gaat weet ik niet of ze wel mee willen werken aan voorzieningen voor dat museum.
Dat is als één van de eerste ideeën langs gekomen. Maar zo kinderachtig als jij hier stelt werkt het (gelukkig) niet. Soest weet prima dat ze een grote trekpleister krijgen. Het zou van onfatsoenlijk bestuur getuigen als ze niet meewerken, vooral niet omdat het een project is dat goed is voor de werkgelegenheid.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 29 januari 2013 @ 10:48:33 #228
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122204292
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 08:33 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Is dat busje er nu dan ook voor het MLM?
Was dat busje er in Delft?
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 29 januari 2013 @ 14:27:04 #229
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_122211828
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 januari 2013 10:48 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Was dat busje er in Delft?
Niet nodig, het museum zat een minuut of drie bij het station vandaan.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 30 januari 2013 @ 05:05:43 #230
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122244290
Defensieschepen worden meteen Zr. Ms. in plaats van Hr. Ms.

Alle oorlogsboten van de Nederlandse marine krijgen per 30 april het predikaat Zijner Majesteits in plaats van Harer Majesteits. Dat betekent niet dat de boten allemaal geschilderd hoeven te worden, aldus een woordvoerster, want de predikaten staan niet op de schepen zelf. Maar ze gaan gewoon anders worden genoemd en wel meteen, zodra Willem-Alexander koning is.

Deze maand kwam nog de Hr. Ms. Friesland in dienst, de laatste boot die haar loopbaan begon als een schip 'van' Beatrix. In de zomer wordt de Zeeland in dienst genomen, het eerste schip na meer dan een eeuw dat vanaf het begin het predikaat Zr. Ms. zal voeren.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/12(...)aats-van-Hr-Ms.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 februari 2013 @ 09:11:26 #231
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122330611
Nieuwe heli's vol gebreken

door Roy Klopper
DEN HELDER - De Koninklijke Marine vaart noodgedwongen uit met oude Belgische wentelwieken aan boord, omdat de fonkelnieuwe NH-90-helikopters vol technische gebreken zitten.

De door een EU-consortium bij de Italiaanse fabriek Agusta gefabriceerde NH-90-helikopters vallen aan de lopende band uit.

Fyra-achtige toestanden doen zich voor, omdat de levering van de nieuwe toestellen ook al jarenlang vertraagd is. Ons land krijgt er in totaal twintig.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_vol_gebreken__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 1 februari 2013 @ 09:59:05 #232
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_122331854
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 09:11 schreef Cobra4 het volgende:
Nieuwe heli's vol gebreken

door Roy Klopper
DEN HELDER - De Koninklijke Marine vaart noodgedwongen uit met oude Belgische wentelwieken aan boord, omdat de fonkelnieuwe NH-90-helikopters vol technische gebreken zitten.

De door een EU-consortium bij de Italiaanse fabriek Agusta gefabriceerde NH-90-helikopters vallen aan de lopende band uit.

Fyra-achtige toestanden doen zich voor, omdat de levering van de nieuwe toestellen ook al jarenlang vertraagd is. Ons land krijgt er in totaal twintig.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_vol_gebreken__.html
was gelukkig nog niet bekend vanuit de andere landen die dat ding gebruiken.
Het lijkt allemaal mooi, maar voorlopig bewijst het nog geen verbetering te zijn van z'n voorganger(s).
Curiousity is a curse...
  vrijdag 1 februari 2013 @ 10:56:45 #233
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122333679
Verbetering? :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  vrijdag 1 februari 2013 @ 11:26:51 #234
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_122334675
Godverdomme welke joirnalist schrijft er nou boten ipv schepen :').
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 2 februari 2013 @ 11:15:01 #235
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122371443
Ook Fyra-heli’s blijven aan de grond

Na het fiasco met de Fyra-trein, is er nu de Caïman-catastrofe. Een helikopter waarvan volgens de Nederlanders en Australiërs de stukken letterlijk afvliegen. Ons land heeft er acht aangekocht. Detail: de NH-90 is van dezelfde fabrikant als de Fyra.

Uitgelekte defensierapporten uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Australië en Nieuw-Zeeland liegen er niet om: haperende wieken, doorgezakte bodemplaten, stoelen die doorzakken bij een gewicht van meer dan 110 kilogram en een landingsgestel dat de helikopter niet eens kan dragen. De NH-90 gaat de Fyra-trein achterna.

In Australië staat de helikopter sinds eind 2011 op de zwarte lijst. Het jongste alarmerende bericht uit een lange lijst komt uit Nederland. Vrijdag bleek dat de Nederlandse Koninklijke Marine noodgedwongen is uitgevaren met oude Belgische helikopters aan boord in plaats van de nieuwe NH-90.

Kinderziektes

Eind december vorig jaar heeft het Belgische leger de eerste van acht aangekochte NH-90’s nochtans met trots voorgesteld. "Er is voorlopig geen reden om onze contracten te herzien”, zegt woordvoerster Ingrid Baeck. “In Nederland zijn er vooral problemen met een bètaversie." De fabrikant heeft beloofd dat alle kinderziektes eruit zijn.

Bron: http://www.gva.be/nieuws/(...)en-aan-de-grond.aspx
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 2 februari 2013 @ 22:18:24 #236
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122395674
Minister: meer militaire samenwerking Europa

Nederland • Geplaatst door Jigzoz op 02-02-2013 @ 20:50

Europa moet drastische stappen voorwaarts gaan zetten in de internationale militaire samenwerking. Dat is de enige manier om te voorkomen dat Europa te maken krijgt met grote gaten in de militaire slagkracht. Dat heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) gezegd in München.

De minister deed de uitspraken bij een toespraak voor de Munich Security Council, waar leiders uit de hele wereld praten over veiligheidsvraagstukken. Volgens Hennis-Plasschaert moet Europa af van de militaire isolatie waarin EU-landen zich nu nog bevinden. "Daarvoor moeten we op politiek niveau baanbrekende beslissingen durven nemen in Europa."

Meer hoofdkwartieren of ambtenaren zijn volgens de minister niet nodig. "Maar we hebben de politieke moed nodig om als landen meer samen te durven doen."

De minister waarschuwt dat politieke huiver leidt tot vele nationale regeltjes en uitzonderingen die militaire missies ondermijnen. Een kritische blik in de spiegel zou volgens haar goed zijn. "We moeten niet bang zijn hier kritisch naar onszelf te kijken."

Bron: Minister: meer militaire samenwerking Europa
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zondag 3 februari 2013 @ 18:07:01 #237
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122426817
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 februari 2013 22:18 schreef Cobra4 het volgende:
Minister: meer militaire samenwerking Europa

Nederland • Geplaatst door Jigzoz op 02-02-2013 @ 20:50

Europa moet drastische stappen voorwaarts gaan zetten in de internationale militaire samenwerking. Dat is de enige manier om te voorkomen dat Europa te maken krijgt met grote gaten in de militaire slagkracht. Dat heeft minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) gezegd in München.

De minister deed de uitspraken bij een toespraak voor de Munich Security Council, waar leiders uit de hele wereld praten over veiligheidsvraagstukken. Volgens Hennis-Plasschaert moet Europa af van de militaire isolatie waarin EU-landen zich nu nog bevinden. "Daarvoor moeten we op politiek niveau baanbrekende beslissingen durven nemen in Europa."

Meer hoofdkwartieren of ambtenaren zijn volgens de minister niet nodig. "Maar we hebben de politieke moed nodig om als landen meer samen te durven doen."

De minister waarschuwt dat politieke huiver leidt tot vele nationale regeltjes en uitzonderingen die militaire missies ondermijnen. Een kritische blik in de spiegel zou volgens haar goed zijn. "We moeten niet bang zijn hier kritisch naar onszelf te kijken."

Bron: Minister: meer militaire samenwerking Europa
We hebben niet alleen de pollitieke moed nodig om meer samen te doen (en niet alleen als ons dat zo uitkomt), maar vooral ook de politieke moed hebben om te durven zeggen dat we bepaalde dingen toch echt zelf moeten blijven kunnen doen. Voor een land waarvan de helft van de buitengrens uit zeewater bestaat mag je wel verwachten dat ze een fatsoenlijke marine heeft, bijvoorbeeld. En een land dat voor 90% van haar inkomsten afhankelijk is van de doorvoer van handel, mag best wat meer steken in het veiligstellen van die handel.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 7 februari 2013 @ 23:23:56 #238
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122621497
Slagkracht en menselijk kapitaal

Afgelopen zaterdag sprak ik in München (pdf), op de welbekende internationale Veiligheidsconferentie die daar sinds 1962 elk jaar wordt gehouden. Belangrijk om als Nederland ons geluid te laten horen. Belangrijk ook omdat er baanbrekende beslissingen nodig zijn op het terrein van de internationale militaire samenwerking.

Uiteraard werken onze militairen al vele jaren, in heel verschillende operaties, intensief samen met militairen uit andere landen. Daar zit het probleem niet. Met name de politiek is huiverig om groen licht te geven voor verdergaande stappen. Begrijpelijk, want beslissingen over Nederlandse militairen geef je niet zomaar uit handen aan een ander. En dat zal zo blijven.

Tegelijkertijd zien we echter ook dat allerhande nationale regels en uitzonderingen, de effectiviteit van ons militaire optreden ondermijnen. Het is dan ook van belang het debat flink aan te zwengelen. Doel van dit alles: het vergroten van de militaire slagkracht, en dus ons handelingsvermogen.

Zo'n debat gaat uiteraard hand in hand met een goede waardering voor de mannen en vrouwen die het werk daadwerkelijk doen. Na twintig jaar bezuinigen voelen veel militairen zich in de steek gelaten. Ik begrijp die teleurstelling. De inzet van onze militairen verdient groot respect, in woord en daad.

De pijnlijke WUL-effecten, maken de situatie er natuurlijk niet beter op. Wel heb ik alvast ¤ 49,5 miljoen uitgetrokken om de negatieve inkomenseffecten voor het jaar 2013 zoveel mogelijk te beperken. De zoektocht naar dit bedrag was geen sinecure. Dat zal helder zijn. En momenteel wordt er hard gewerkt aan een structurele maatregel (voor de jaren 2014 e.v.). Die maatregel gaat er, links-om of rechts-om, komen.

Nederland is gebaat bij een krachtige krijgsmacht. Conflicten komen steeds dichter bij onze grenzen en we verdienen ons inkomen in een roerig buitenland. De Nederlandse krijgsmachtdelen heb ik eerder beschreven als de deltawerken van onze economie. En zo is het maar net. Voor iedereen moet het duidelijk zijn dat een vrij, veilig en welvarend Nederland niet zonder onze militairen kan.

Waardering voor ons menselijk kapitaal is dan cruciaal.

Jeanine Hennis-Plasschaert
Minister van Defensie
7 februari 2013
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 8 februari 2013 @ 01:35:34 #239
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122625803
quote:
0s.gif Op zondag 3 februari 2013 18:07 schreef RonaldV het volgende:

[..]

We hebben niet alleen de pollitieke moed nodig om meer samen te doen (en niet alleen als ons dat zo uitkomt), maar vooral ook de politieke moed hebben om te durven zeggen dat we bepaalde dingen toch echt zelf moeten blijven kunnen doen. Voor een land waarvan de helft van de buitengrens uit zeewater bestaat mag je wel verwachten dat ze een fatsoenlijke marine heeft, bijvoorbeeld. En een land dat voor 90% van haar inkomsten afhankelijk is van de doorvoer van handel, mag best wat meer steken in het veiligstellen van die handel.
Alleen hebben we de pech dat dat geld kost. En (extra) uitgaves aan Defensie kosten zetels voor de zittende partijen. Ik gok dus dat partijbelang voor landsbelang gaat.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 8 februari 2013 @ 08:50:53 #240
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_122628214
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 01:35 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Alleen hebben we de pech dat dat geld kost. En (extra) uitgaves aan Defensie kosten zetels voor de zittende partijen. Ik gok dus dat partijbelang voor landsbelang gaat.
Dat is geen reden om achterover te gaan zitten en af te wachten. Partijen moeten er van overtuigd raken dat zelfs een defensiestandpunt een zetel kan kosten (of opleveren). Er moet een issue van gemaakt worden. De ouderen hebben dat veel beter voor elkaar. Alhoewel maar een relatief kleine groep echt last heeft van bezuinigingen, doen ze als groep alsof ze allemaal zwaar geraakt worden.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 8 februari 2013 @ 15:52:32 #241
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122641719
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 08:50 schreef RonaldV het volgende:

[..]

Dat is geen reden om achterover te gaan zitten en af te wachten. Partijen moeten er van overtuigd raken dat zelfs een defensiestandpunt een zetel kan kosten (of opleveren). Er moet een issue van gemaakt worden. De ouderen hebben dat veel beter voor elkaar. Alhoewel maar een relatief kleine groep echt last heeft van bezuinigingen, doen ze als groep alsof ze allemaal zwaar geraakt worden.
Belangrijke besluiten vooruitschuiven werkt makkelijker natuurlijk. Helaas.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 8 februari 2013 @ 15:55:17 #242
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122641847
'Nederland en Noorwegen in vizier terroristen'

Nederlandse en Noorse militaire installaties worden mogelijk op de korrel genomen door terroristen. Die waarschuwing heeft de NAVO vorige week doen uitgaan. Het Noorse leger heeft na grondig onderzoek donderdag besloten het dreigingsniveau te verhogen. Militairen zijn in verhoogde staat van paraatheid gebracht, meldden Noorse kranten vrijdag.

'Dreigingsniveau A is ingesteld, het laagste niveau van de schaal. Dit houdt alleen in dat verscherpte waakzaamheid wordt gevraagd en verder is er niets dramatisch aan', aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie tegen de krant Dagbladet.

Het departement wil verder niet ingaan op welke grond er is besloten over te gaan tot verhoging van het dreigingsniveau. Noorse militairen in het buitenland hoeven niet extra waakzaam te zijn, aldus de zegsman.

De Noorse veiligheidsdienst PST is op de hoogte gesteld van de verhoogde waakzaamheid bij Defensie maar ziet geen aanleiding het algemene Noorse dreigingsniveau op te schroeven. 'PST ziet de terreurdreiging tegen Noorwegen als onveranderd', aldus een woordvoerder van de veiligheidsdienst.

De gewone politie weet ondertussen van niets. 'Wij vinden het vreemd dat er we niet op de hoogte zijn gesteld van de grond waarop Defensie heeft besloten het dreigingsniveau te verhogen', aldus een hooggeplaatste politiechef in Oslo tegen de krant Verdens Gang.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)er-terroristen.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 12 februari 2013 @ 23:41:45 #243
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122813678
Jordanië koopt overtollig materieel Defensie

DEN HAAG -
Jordanië koopt voor 21 miljoen euro aan overtollig materieel van het ministerie van Defensie. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag bevestigd.

Het gaat onder meer om circa 60 Cheetah-pantserrupsvoertuigen die sinds 2006 stilstaan. Verder gaat het om munitie, radarstystemen, luchtdoelkanonnen en onderstellen van tanks. Ze worden gebruiksklaar overgedragen aan het leger van Jordanië.

Vorig jaar stak de Tweede Kamer nog een stokje voor de verkoop van tientallen Leopardtanks aan Indonesië vanwege de mensenrechtensituatie in dat land. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen bezwaar tegen de verkoop van het materieel aan het bewind in Amman.

Het ministerie van Defensie moet 1 miljard euro bezuinigen. Daarom wordt een reeks wapensystemen van de hand gedaan. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie zei eind vorig jaar dat een reeks landen belangstelling heeft getoond voor Nederlands defensiematerieel dat wordt afgestoten. Ze sprak toen de verwachting uit dat dit jaar mogelijk grote verkoopcontracten worden gesloten.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_materieel_NL__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_122816095
even de munitie en extra meuk niet meegerekend kom je uit op 350,000 euro per Cheetah.

Vrij cheap lijkt mij...
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 13 februari 2013 @ 08:03:20 #245
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122818027
Militairen niet fit genoeg

AMSTERDAM - Duizenden Nederlandse militairen zakken voor een eenvoudige sporttest of leggen die om allerlei redenen niet af. Ze blijken duidelijk niet fit genoeg te zijn om op missie te kunnen.

Vorig jaar zakten 3300 militairen voor het eenvoudige sportexamen, meldt het AD. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Defensie. Nog eens 15.500 soldaten van de in totaal 43.000 militairen kwamen niet eens opdagen, waren ziek of hadden een blessure. Daardoor mogen ze niet op missie worden gestuurd.

Opmerkelijk is ook dat het merendeel van de generaals niet deelnam aan de test of die niet haalde. Slechts 30 van de in totaal 82 hoogste militairen hebben naar verluidt dan ook nog de vereiste basisconditie.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)et_fit_genoeg__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 13 februari 2013 @ 08:21:33 #246
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_122818186
quote:
0s.gif Op maandag 28 januari 2013 20:02 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Het zou een mooie stunt geweest zijn van Def als men het had gepland op het Marinecomplex in Amsterdam.

Al jaren zeurt Amsterdam om die grond vanwege woningbouw. Stel je de koppen daar eens voor:

Def: We sluiten het Marinecomplex.............. en vestigen daar het nieuwe Nationaal Militair Museum. :P
Dat zou echt een mooie locatie zijn.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
  woensdag 13 februari 2013 @ 08:22:16 #247
34974 trigt013
Ik weet ook niet wat ik doe.
pi_122818197
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 februari 2013 11:26 schreef fathank het volgende:
Godverdomme welke joirnalist schrijft er nou boten ipv schepen :').
Ik denk dat niet veel mensen het verschil weten.
Het leven is veel te belangrijk om serieus te nemen.
pi_122823157
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 08:03 schreef Cobra4 het volgende:
Militairen niet fit genoeg
Goh, raar he. Als men van mening is dat we met 12.000 man minder hetzelfde moeten blijven doen dan staat sporten niet bovenaan op de prioriteitenlijst. Daarbij wordt ons net zo makkelijk 5% door de neus geboord, ik stel voor dat de eisen ook met 5% naar beneden bijgesteld worden.

Even los van het feit wat ik vind van het niet halen van de DCP.
pi_122823360
quote:
0s.gif Op woensdag 13 februari 2013 11:50 schreef AchJa het volgende:

[..]

Goh, raar he. Als men van mening is dat we met 12.000 man minder hetzelfde moeten blijven doen dan staat sporten niet bovenaan op de prioriteitenlijst. Daarbij wordt ons net zo makkelijk 5% door de neus geboord, ik stel voor dat de eisen ook met 5% naar beneden bijgesteld worden.

Even los van het feit wat ik vind van het niet halen van de DCP.
En twee jaar geleden waren die cijfers compleet anders dan?
"It's hard to argue against cynics - they always sound smarter than optimists because they have so much evidence on their side."
pi_122824248
quote:
5s.gif Op woensdag 13 februari 2013 11:55 schreef Grrrrrrrr het volgende:

[..]

En twee jaar geleden waren die cijfers compleet anders dan?
Weet ik niet, heb de cijfers nooit gezien. Wat ik wel weet is dat er beknibbeld wordt op de sporturen en er gigantisch bezuinigd is en wordt op de sportorganisatie.
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:05:47 #251
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122849947
zo lang er geen concequenties zitten aan het niet doen of halen van de sporttesten en de heren Generaals het blijkbaar zelf ook niet belangrijk vinden zal er niets veranderen. Ik vind het een slechte zaak. Niet iedereen militair moet een vechtmachine zijn, maar die simpele DCM kan iedereen halen.

De vakbonden moeten gewoon zeggen dat iedereen die de sporttest niet heeft gehaald als eerste op de nominatie zit om ontslag te krijgen. (er zijn tijdelijke uitzonderingen denkbaar,zoals blessures etc... ) Dus niet doen=ontslag, niet halen = voor in de rij voor ontslag.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:08:57 #252
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122850135
wellicht komt het stukje van een overtollig geraakte gefrustreerde sportinstructeur. Ik kan me hier ook wel iets bij voorstellen. absurd dat sport en gezondheid nog steeds niet een prioriteit zijn en nog schokkender dat de generaals niet het goede voorbeeld geven.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 13 februari 2013 @ 22:26:14 #253
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122851174
GroenLinks tegen verkoop wapens aan Jordanië

DEN HAAG -
GroenLinks is tegen de verkoop van overtollig militair materieel aan Jordanië. Het ministerie van Defensie wil 60 Cheetah-pantserrupsvoertuigen, munitie, radarsystemen, luchtdoelkanonnen en onderstellen van tanks naar Jordanië exporteren. Daarmee is een bedrag van 21 miljoen euro gemoeid.

Volgens fractieleider Bram van Ojik van GroenLinks is „het onrustiger dan ooit” in het Arabische land. De oppositie wordt steeds meer de mond gesnoerd en betogingen voor hervormingen worden onderdrukt, aldus Van Ojik. Het ministerie van Buitenlandse Zaken gaat akkoord met de leverantie aan Jordanië.

Van Ojik noemt het beleid van het kabinet inconsistent en kortzichtig. „Aan de ene kant maakt dit kabinet zich zorgen over de ontwikkelingen in de Arabische regio en de gewelddadige aanpak van demonstraties, mensenrechtenverdedigers en journalisten. Aan de andere kant verkoopt de minister doodleuk wapens die kunnen worden ingezet voor gewelddadige acties.”

De Tweede Kamer debatteert donderdag met minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken en minister Lilianne Ploumen van Buitenlandse Handel over het wapenexportbeleid.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oor_Jordanie___.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 13 februari 2013 @ 22:33:50 #254
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122851596
Laten we bijv een vakgroep als de monteurs nemen.
Door bezuinigingen op mankracht en materieel moeten er minder mannen meer voertuigen repareren met onderdelen die ze niet hebben. Dus voor een simpele vervanging van een onderdeel wat niet meer op voorraad ligt moet er een ander defect voertuig voor gekannibaliseerd worden. Dit neemt veel meer handelingen met zich mee dan normaal, en omdat er minder monteurs zijn is de werkdruk ook nog eens hoger, vooral omdat andere eenheden afhankelijk zijn van hun werk. En ja. Dan wordt zo'n eisje lachend aan de kant geschoven wegens de irrelevantie tov de berg van werk.


En wat betreft die generaals...

Degene die nu nog oprecht geloofd dat de generaals van nu rauwdouwers zijn van beton en de conditie van een berggeit, die de troepen glorieus leidt vanuit de frontlinie om de troepen te inspireren, dan zit je zo verkeerd.

Dit zijn mannen in de 50 die gewend zijn om het bureaucratische monster die defensie heet te bedwingen gewapend met muis en toetsenbord. Van het salaris wat hij verdient tijdens zijn twaalf minuten eis kan ik een weekend stappen. Die heeft zijn tijd ook wel nuttiger te besteden.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 15 februari 2013 @ 01:39:58 #255
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122902067
Leger des Heils gaat defensiekleding recyclen

Het Leger des Heils gaat oude militaire kleding en schoenen van defensie hergebruiken en recyclen. Daarvoor tekenden de beide 'legers' donderdag een contract. Naar verwachting zal zo'n zeshonderd ton kleding per jaar worden verwerkt.

130214_300980_novum.14-2-2013.0216_450_300.jpg

Het kledingbedrijf van de krijgsmacht in Soesterberg recyclede al, maar dat ging gepaard met kosten. Nu verwacht defensie juist zo'n half miljoen euro per jaar te besparen.

Die opbrengsten moeten komen uit het hergebruik of het vervezelen van de oude uniformen en andere kleding, zodat die niet meer herkenbaar op de markt kunnen worden gebracht. Kleding waarvan niet direct is te zien dat die van het leger afkomstig is wordt verkocht, hergebruikt of gerecycled.

Voor de inzameling zal het Leger des Heils containers plaatsen op de kazernes. Ook kleding 'van thuis' is daar overigens welkom.

Bron: Leger des Heils gaat defensiekleding recyclen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_122929815
Achter de schermen:
Ter herinnering Giovanni Narcis Hakkenberg (1923-2013)

Op 15 februari 2013 is, drager van de Militaire Willemsorde Giovanni Hakkenberg, na een kort ziekbed overleden.
Als oud-marinier heeft hij zich altijd ingezet voor het Korps Mariniers en het Mariniersmuseum.
Ook hij zal binnenkort worden herdacht in het museum met een tijdelijke expositie.



Respect voor deze man! R.I.P.
  vrijdag 15 februari 2013 @ 21:40:56 #257
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_122931751
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 februari 2013 01:39 schreef Cobra4 het volgende:
Leger des Heils gaat defensiekleding recyclen

Het Leger des Heils gaat oude militaire kleding en schoenen van defensie hergebruiken en recyclen. Daarvoor tekenden de beide 'legers' donderdag een contract. Naar verwachting zal zo'n zeshonderd ton kleding per jaar worden verwerkt.

[ afbeelding ]

Het kledingbedrijf van de krijgsmacht in Soesterberg recyclede al, maar dat ging gepaard met kosten. Nu verwacht defensie juist zo'n half miljoen euro per jaar te besparen.

Die opbrengsten moeten komen uit het hergebruik of het vervezelen van de oude uniformen en andere kleding, zodat die niet meer herkenbaar op de markt kunnen worden gebracht. Kleding waarvan niet direct is te zien dat die van het leger afkomstig is wordt verkocht, hergebruikt of gerecycled.

Voor de inzameling zal het Leger des Heils containers plaatsen op de kazernes. Ook kleding 'van thuis' is daar overigens welkom.

Bron: Leger des Heils gaat defensiekleding recyclen
Echt absurd dat defensie moest betalen hiervoor, die kleding en spullen kunnen ze dik geld vragen en anders gratis verbranden, of uitstrooien boven de derde wereld, of dumpen op zee. (laad alles in de Rotterdam, luik open en klaar. kleding is toch afbreekbaar.) Echt idioot en debiel vind ik dat een bedrijf als Defensie hier liet uitbuiten!!! Positief in ieder geval dat dit nu is afgelopen...
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_122933161
quote:
13s.gif Op vrijdag 15 februari 2013 21:40 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

Echt absurd dat defensie moest betalen hiervoor, die kleding en spullen kunnen ze dik geld vragen en anders gratis verbranden, of uitstrooien boven de derde wereld, of dumpen op zee. (laad alles in de Rotterdam, luik open en klaar. kleding is toch afbreekbaar.) Echt idioot en debiel vind ik dat een bedrijf als Defensie hier liet uitbuiten!!! Positief in ieder geval dat dit nu is afgelopen...
Het is inderdaad erg raar dat defensie hiervoor moet betalen, ik heb een account bij de Dienst Domeinen van de Duitse overheid en daar verkopen ze die kleding per x aantal ton. En gezien de biedingen daarop vinden ze gretig aftrek, tussen de ¤500 en ¤1.000 per ton vangen ze er wel voor. Alle kosten zijn dan vervolgens ook voor de koper, maar schijnbaar loont dat voor die kopers.
  zaterdag 16 februari 2013 @ 09:53:30 #259
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_122943195
quote:
13s.gif Op vrijdag 15 februari 2013 21:40 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

Echt absurd dat defensie moest betalen hiervoor, die kleding en spullen kunnen ze dik geld vragen en anders gratis verbranden, of uitstrooien boven de derde wereld, of dumpen op zee. (laad alles in de Rotterdam, luik open en klaar. kleding is toch afbreekbaar.) Echt idioot en debiel vind ik dat een bedrijf als Defensie hier liet uitbuiten!!! Positief in ieder geval dat dit nu is afgelopen...
Vertel me meer!
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 16 februari 2013 @ 11:12:40 #260
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122944384
Minister slaapt met militairen in hol

Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) heeft de vrijdagnacht doorgebracht met militairen in een sneeuwhol. Het hol is door militairen op trainingsmissie in Noorwegen gegraven. "Je neus vriest er ietwat af, maar voor de rest is het prima", zei de minister zaterdagochtend op Radio1. Ze hield zich warm met thee en warm voedsel.



Op Twitter heeft de minister foto's geplaatst van haar ongebruikelijke nacht. Daarop is onder meer te zien hoe ze door een sneeuwtunnel kruipt en in een dikke slaapzak ligt. De minister gaf aan het te hebben getroffen met het weer. "De weersomstandigheden zijn nu goed. Ik heb ook beelden gezien van eerdere trainingsmissies waarbij sprake was van extreme weersomstandigheden met slagsneeuw en dat soort zaken. Dat heb ik gelukkig niet hoeven ervaren."



Als minister is het volgens Hennis-Plasschaert de bedoeling dat ze alle krijgsmachtonderdelen ervaart en bezoekt. "Het is belangrijk beeld en geluid te krijgen bij wat militairen moeten doorstaan en dan krijg je soms met vreemde omstandigheden te maken. Dan moeten ministers even doorbijten."

De minister heeft maar zo'n drie uur slaap kunnen pakken. "Ik was een beetje afgeleid door de omgeving en al het nieuws."

Bron: Minister slaapt met militairen in hol
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 16 februari 2013 @ 11:14:28 #261
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122944411
Ridder Militaire Willems-Orde Hakkenberg overleden

15 februari 2013, 20.51 uur

Ridder Militaire Willems-Orde Giovanni Narcis Hakkenberg is vandaag op 89-jarige leeftijd in Ede overleden. De oud-marinier ontving de hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding voor zijn daden tijdens de politionele acties in Nederlands-Indië.



Hakkenberg trad buitengewoon doortastend op toen hij als tijdelijk aangesteld sergeant van de mariniers in 1948 en 1949 diende bij de Mariniersbrigade op Oost-Java. Voor zijn heldendaden benoemde Koningin Juliana hem in 1951 tot Ridder Militaire Willemsorde vierde klasse.

Strijd met guerilla

Gedreven door rechtvaardigheidsgevoel en liefde voor Indonesië ging de marinier in kleine groepjes op pad. Hij bond de strijd aan met bendes en guerrillastrijders. Als detachementcommandant was hij bij veel belangrijke acties betrokken, zowel tegen opstandelingen als tegen het nieuw opgerichte Indonesische leger, de Tenara Nasionaal Indonesia (TNI).

Eenmaal sloeg hem de schrik om het hart. Op 25 oktober 1948 wilde hij in een kampong in Djakarta samen met anderen een TNI-groep overrompelen. Hij rekende op zo’n 6 tegenstanders, maar het bleken er 40. Met moed en overredingskracht bracht hij de actie alsnog tot een goed einde. Hakkenberg ontving de Militaire Willems-Orde (MWO) voor onder meer 5 van dit soort acties.

Werken aan Birma-spoorlijn

De in Soerabaja geboren Hakkenberg meldde zich in 1941 in Indië aan bij de marine om in Europa tegen de Duitsers te vechten. Na zijn opleiding bleek hij echter nodig in eigen land. De dreiging van de Japanners was inmiddels te groot. Toen Nederlands-Indië in 1941 capituleerde kwam Hakkenberg in krijgsgevangenschap. Hij werkte onder meer aan de beruchte Birma-spoorweg in Thailand. Aan het eind van de oorlog woog hij nauwelijks 40 kilo.

Hakkenberg bleef bij de marine. Na de onafhankelijkheid van Indonesië diende hij op diverse posten, voordat hij in Java bij de Mariniersbrigade in actie kwam. De Ridder MWO verliet in 1974 als kapitein het Korps Mariniers.

Vaak onderscheiden

Hakkenberg kreeg in zijn loopbaan veel onderscheidingen. Behalve de Militaire Willems-Orde Ridder vierde klasse, ontving hij de eremedaille in goud in de Orde van Oranje-Nassau, het Oorlogsherinneringskruis (2 gespen), het Ereteken voor Orde en Vrede en het Nieuw-Guinea Herinneringskruis. Zweden onderscheidde hem met de Orde van het Zwaard.

Er zijn nu nog 5 levende Ridders MWO. De Engelsman Ken Mayhew (1917), Edward Fulmer uit de Verenigde Staten (1919) en de Nederlanders Albert Hoeben (1920), Cornelis van den Hoek (1921) en de enige actief dienende militair kapitein Marco Kroon (1970).

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)Hakkenberg_overleden
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 16 februari 2013 @ 11:41:17 #262
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_122944920
Opnieuw blunders MIVD afgekocht

door Bart Olmer
DEN HAAG - Om een ex-agent van de militaire inlichtingendienst MIVD schadeloos te stellen voor interne blunders, trekt Defensie opnieuw in het geheim fors de portemonnee.

Ex-geheim agent J.W. – in ons land koninklijk onderscheiden na drie decennia trouwe dienst bij Defensie – eiste enige honderdduizenden euro’s schadevergoeding omdat hij tijdens een geheime missie werd verraden door een interne MIVD-machtsstrijd en daarna aan zijn lot werd overgelaten in het Midden-Oosten.

Defensiewoordvoerder Otte Beeksma erkent de betaling: „Gezien de relatie tussen zijn veiligheid en de vroegere activiteiten die betrokkene voor de MIVD heeft verricht, heeft Defensie vanuit haar zorgplicht besloten hem eenmalig een tegemoetkoming te doen toekomen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)IVD_afgekocht__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 21 februari 2013 @ 00:50:36 #263
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 februari 2013 @ 12:31:07 #264
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123156613
Militaire eer voor drager Willems-Orde

WAGENINGEN/UTRECHT - Giovanni Narcis Hakkenberg, drager van de Militaire Willems-Orde, wordt donderdag in Utrecht met militaire eer gecremeerd. De 89-jarige kapitein der mariniers overleed afgelopen vrijdag in het verzorgingshuis voor oud-Indiëgangers Ruma Kitah in Wageningen.

Militairen dragen zijn kist door een erehaag van ruim 300 (oud-)mariniers. Een vuurpeloton van acht mariniers brengt vervolgens een eresaluut. De Marinierskapel zorgt voor de muzikale omlijsting van de afscheidsplechtigheid.

Bij de uitvaart is de Nederlandse militaire top aanwezig. Generaal-majoor Henk Morsink, chef Militair Huis, vertegenwoordigt het Koninklijk Huis. Ook drie van de vijf nog overgebleven dragers van de Militaire Willems-Orde zijn bij de uitvaart.

Hakkenberg ontving de hoogste Nederlandse dapperheidsonderscheiding voor zijn optreden tijdens de politionele acties in voormalig Nederlands-Indië in 1948 en 1949. Hij trok onder andere met kleine groepjes ten strijde tegen bendes en guerilla's. Ook nadat Indonesië onafhankelijk was geworden, bleef Hakkenberg in de voormalige kolonie. Hij ging in 1974 met pensioen als kapitein van het Korps Mariniers.

Er leven nu nog vijf ridders Militaire Willems-Orde. De oudste is de Brit Ken Mayhew (1917) en de jongste is de actief dienende kapitein Marco Kroon (1970).

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)militaire_eer__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 21 februari 2013 @ 15:48:54 #265
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123163880
En daar begint het gezeik :')

quote:
Hennis wil vrouwentoilet in nieuwe onderzeeërs
(Novum) - In nieuwe onderzeeboten worden mogelijk gescheiden voorzieningen voor mannen en vrouwen ingebouwd. Minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) wil dat daar rekening mee wordt gehouden, zegt ze in een donderdag gepubliceerd interview met Elsevier. Op termijn zou dat kunnen leiden tot het toelaten van vrouwen bij de Onderzeedienst. Daar worden vrouwen nu geweerd vanwege het gebrek aan privacy aan boord van een onderzeeër.

Elsevier refereert in het interview aan de Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta, die onlangs gevechtsfuncties openstelde voor vrouwen. Op de vraag of het haar aanspreekt, vrouwen in onderzeeboten en bij de mariniers, antwoordt Hennis dat het geslacht haar niet uitmaakt. "Mannetje, vrouwtje. Doet er niet toe. Hetero of homo, het interesseert mij geen bal."

Hennis laat weten dat ze heeft bekeken hoe 'geslachtsbepaald' de beroepsactiviteiten zijn bij het Korps Mariniers en de Onderzeedienst. "Daar ontbreekt elke vorm van privacy. Gescheiden slaapruimten en gescheiden sanitaire voorzieningen zijn onmogelijk. Maar als bij de bouw van een nieuwe generatie onderzeeboten rekening kan worden gehouden met gescheiden voorzieningen, kan dat tot een wijziging leiden", aldus de minister in Elsevier.

Dat Hennis ook vrouwen in gevechtsfuncties wil, zoals Elsevier online kopt, is niet correct, licht een woordvoerder van de minister toe. "Vrouwen in gevechtsfuncties zijn er al, zoals bijvoorbeeld bij de luchtmacht. Alleen bij het Korps Mariniers en de Onderzeedienst worden nu uit praktische overwegingen geen vrouwen toegelaten." Concrete plannen om nieuwe onderzeeboten te laten bouwen zijn er overigens niet, aldus de zegsman.
Bron: http://binnenland.nieuws.(...)n_nieuwe_onderzeeers
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_123164433
En waar gaan ze de ruimte vinden? Is ze wel eens in een onderzeeer geweest?
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  donderdag 21 februari 2013 @ 16:07:27 #267
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123164581
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 16:03 schreef Thaboel het volgende:
En waar gaan ze de ruimte vinden? Is ze wel eens in een onderzeeer geweest?
Daarnaast sowieso een idioot idee, laten we zeggen dat er 2 toilet units komen voor vrouwen (hoeveel zullen dat er zijn? 2 vrouwen?), en 3 voor de mannen, ongeveer 60 denk ik.
Dan krijg je dat gezeik ook weer.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_123164627
Eijsink dach er in 2005 heel anders over...

quote:
Onderzeeër niks voor vrouw, ervaart PvdA'er

PvdA-kamerlid Angelien Eijsink was vorige week aan boord van de onderzeeër Hr.Ms.Dolfijn. Eén vrouw met 52 mannen in een kleine ruimte. Eijsinks conclusie: op een onderzeeër is geen ruimte voor vrouwelijk personeel.

Angelien Eijsink wil de onderwerpen die zij als PvdA-kamerlid onder haar hoede heeft, in de alledaagse praktijk 'beleven'. In het onderwijs, haar belangrijkste woordvoerderschap, is dat gemakkelijker dan als het gaat om haar tweede, kleinere woordvoerderschap, het personeelsbeleid bij Defensie.

Een dagje op een school levert een schat aan informatie op. Een dagje in een kazerne geeft defensiepersoneel de kans om de schone schijn op te houden, meent Eijsink. Vandaar dat zij bij de marine het verzoek indiende om langer temidden van een onderzeebootbemanning te verblijven.

Vorige week was zij aan boord van de onderzeeboot Hr.Ms.Dolfijn, die meedoet aan een Navo-oefening voor de kust van Noorwegen. Eijsink werd daarmee de eerste vrouw die langere tijd aan boord was van een Nederlandse onderzeeër onder de waterspiegel.

Staatssecretaris Van der Knaap van defensie kondigde onlangs aan dat vrouwelijk personeel bij elite-eenheden moest kunnen optreden. De onderzeebootdienst is zo'n elite-eenheid. Eijsink is na een weekje onder water tot de conclusie gekomen dat gemengde bemanningen, louter om aan de eis van gelijke behandeling te voldoen, een onzalig idee is.

,,De commandokamer van zo'n schip is 2,5 bij 2,5 meter. Daar werken permanent 15 mensen die volledig op elkaar ingespeeld moeten zijn. Daar mag geen enkele bron van spanning zijn'', is de ervaring van Eijsink. ,,Mannen en vrouwen bij elkaar levert vaak al spanning op op kantoren, waar van negen tot vijf gewerkt wordt. Wat dan als je wekenlang met elkaar moet optrekken? Als er iets fout gaat, kun je niet even een luchtje gaan scheppen.''

Naar de inschatting van Eijsink kunnen vrouwen het werk op een onderzeeër fysiek prima aan, daar gaat het niet om. ,,Als de politiek zo graag vrouwen aan boord van zo'n schip wil, moet er maar gewerkt worden aan een geheel vrouwelijke bemanning'', meent zij.

Dat de Noorse en Amerikaanse marine wel met gemengde bemanningen werken op onderzeeërs, bewijst volgens het PvdA-kamerlid niets. De Noren oefenen voor hun eigen kust en zijn dus veel korter op zee dan hun Nederlandse collega's. En hetzelfde geldt voor de Amerikanen. ,,Bovendien is er geen enkel onderzoek dat aantoont dat de prestaties van een bemanning bevorderd worden door gemengde bemanningen'', meent zij.

Dat zij zelf als vrouw onder een mannelijke bemanning verkeerde, bewijst nog niets, meent Eijsink. ,,Ik had geen taak. Ik heb ontzettend veel lol gehad, veel gelachen. Het zijn echte professionals, dat heb ik wel gemerkt. Maar toen de bemanning zei dat ik, als ik hun werk echt wilde kunnen beoordelen, ook met ze mee moest gaan op het weekendverlof, heb ik toch maar voor de eer bedankt.''
Trouw
  donderdag 21 februari 2013 @ 16:10:57 #269
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123164707
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 16:08 schreef AchJa het volgende:
Eijsink dach er in 2005 heel anders over...

[..]

Trouw
Dan heeft Eijsink toch wat meer inzicht dan mevrouw Hennis.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 februari 2013 @ 16:15:07 #270
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123164868
Voordeel is dat zij het heeft over nieuwe onderzeeboten. Dus wil ze dit uitvoeren, zal ze nieuwe boten moeten laten bouwen. :)

[ Bericht 52% gewijzigd door Cobra4 op 21-02-2013 16:20:17 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 21 februari 2013 @ 16:20:28 #271
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123165070
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 16:15 schreef Cobra4 het volgende:
Voordeel is dat zij het heeft over nieuwe onderzeeboten. Dat gaat de komende 10 jaar vast niet gebeuren.
Dat lijkt me ook niet.
En bovendien, vrouwen toelaten in zo een hechte mannelijke woon/leefgemeenschap, lijkt me niet goed.
Dat zou hetzelfde zijn als een Abdij voor Trapisten monniken openstellen voor nonnetjes en zustertjes.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 februari 2013 @ 18:08:45 #272
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123169753
'Heidebrand na oefening defensie'

21 feb 2013 In Ossendrecht, in Noord-Brabant heeft een kleine heidebrand gewoed. In het gebied werd een oefening van defensie gehouden. De brandweer vermoedt dat het vuur is ontstaan door de oefening, maar moet dat nog verder onderzoeken.

Volgens de brandweer is zo'n 1500 vierkante meter heide in rook opgegaan.

Overlast

Het vuur ontstond rond twee uur 's middags op zo'n 200 meter afstand van de bosrand. De brandweer was bang dat de vlammen zouden overslaan naar het bos. Meerdere blusvoertuigen en tankwagens werden ingezet om dat te voorkomen.

Bij het blussen van de brand kwam veel rook vrij. Er werd geadviseerd om niet het bos in te gaan, maar verder is er volgens de brandweer geen overlast geweest.

Bron: www.nosop3.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 21 februari 2013 @ 21:03:55 #273
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123176933
Meer samenwerking Benelux-legers

De ministers van Defensie van Nederland, België en Luxemburg hebben in Brussel een overeenkomst getekend over de intensievere samenwerking tussen de krijgsmachten van de drie landen. De overeenkomst bouwt voort op afspraken die in april 2012 zijn gemaakt.

De bewindslieden, minister Jeanine Hennis-Plasschaert, de Belgische minister Pieter De Crem en hun Luxemburgse collega Jean-Marie Halsdorf hebben geconstateerd dat samenwerking op een groot aantal terreinen haalbaar is.

Belgisch-Nederlands systeem
De ministers hebben onder meer afgesproken om in België een gezamenlijk opleidings- en trainingscentrum voor parachutisten te vestigen. Ook moet er een Benelux-helikoptercommando komen.

De samenwerking wordt verder uitgebreid op het gebied van training en opleiding. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht van een gezamenlijk Belgisch-Nederlands systeem voor luchtruimbewaking en -beveiliging.

Hoekstenen
De ministers van Defensie van de Benelux zoeken ook samenwerking met Duitsland. Daarover zijn al gesprekken gaande. Het is de bedoeling dat alle landen binnen de Europese Unie op militair terrein intensiever gaan samenwerken.

Minister Hennis-Plasschaert benadrukte in Brussel het belang van de samenwerkingsverbanden: "Internationale militaire samenwerking is geen politieke correctheid maar een operationele noodzaak. De Benelux-samenwerking is daarbij één van de hoekstenen."

Bron: http://nos.nl/artikel/476875-meer-samenwerking-beneluxlegers.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 21 februari 2013 @ 21:07:37 #274
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_123177153
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 16:15 schreef Cobra4 het volgende:
Voordeel is dat zij het heeft over nieuwe onderzeeboten. Dus wil ze dit uitvoeren, zal ze nieuwe boten moeten laten bouwen. :)
wat ? Wat heb ik nu gemist :P nieuwe subs?
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  vrijdag 22 februari 2013 @ 06:11:33 #275
118523 Amootje
Fearless. Blameless
pi_123193279
quote:
0s.gif Op donderdag 21 februari 2013 21:03 schreef Cobra4 het volgende:
Meer samenwerking Benelux-legers

De ministers van Defensie van Nederland, België en Luxemburg hebben in Brussel een overeenkomst getekend over de intensievere samenwerking tussen de krijgsmachten van de drie landen. De overeenkomst bouwt voort op afspraken die in april 2012 zijn gemaakt.

De bewindslieden, minister Jeanine Hennis-Plasschaert, de Belgische minister Pieter De Crem en hun Luxemburgse collega Jean-Marie Halsdorf hebben geconstateerd dat samenwerking op een groot aantal terreinen haalbaar is.

Belgisch-Nederlands systeem
De ministers hebben onder meer afgesproken om in België een gezamenlijk opleidings- en trainingscentrum voor parachutisten te vestigen. Ook moet er een Benelux-helikoptercommando komen.

De samenwerking wordt verder uitgebreid op het gebied van training en opleiding. Daarnaast worden de mogelijkheden onderzocht van een gezamenlijk Belgisch-Nederlands systeem voor luchtruimbewaking en -beveiliging.

Hoekstenen
De ministers van Defensie van de Benelux zoeken ook samenwerking met Duitsland. Daarover zijn al gesprekken gaande. Het is de bedoeling dat alle landen binnen de Europese Unie op militair terrein intensiever gaan samenwerken.

Minister Hennis-Plasschaert benadrukte in Brussel het belang van de samenwerkingsverbanden: "Internationale militaire samenwerking is geen politieke correctheid maar een operationele noodzaak. De Benelux-samenwerking is daarbij één van de hoekstenen."

Bron: http://nos.nl/artikel/476875-meer-samenwerking-beneluxlegers.html
Wauw, samenwerken met die 900 man van Luxemburg. Stunning! :')
Curiousity is a curse...
  vrijdag 22 februari 2013 @ 10:28:04 #276
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_123196602
Beter voegen we alles samen tot Groot-Nederland. Zijn we van al het gedoe af..
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Moderator vrijdag 22 februari 2013 @ 12:42:54 #277
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_123207551
quote:
,,Als de politiek zo graag vrouwen aan boord van zo'n schip wil, moet er maar gewerkt worden aan een geheel vrouwelijke bemanning'',
Geheel vrouwelijke bemannning op een schip? Geil, ik wil wel als verstekeling mee op zo'n schip. Dus veur.
Blood Sugar Sex Magik
pi_123279018
Hennis had het vorige week over vrouwvriendelijke ruimtes in toekomstige onderzeeboten. Maar zal de onderzeebootdienst überhaupt wel blijven bestaan als deze onderzeeërs aan het eind van hun latijn zijn?
  zondag 24 februari 2013 @ 15:32:48 #280
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_123280345
De Amerikanen verbeteren de actieradus van hun onderzeeers, de Engelsen rusten ze uit met nieuwe raketten, de Russen werken aan stillere schroeven.
En de Nederlanders? Zij hebben in hun nieuwste generatie U-boten aandacht voor dames-WC's.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  zondag 24 februari 2013 @ 21:29:14 #281
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_123300481
Dat jullie hier intrappen.

Er worden 12000 banen geschrapt, 5% van het loon gaat in rook op en al het overleg met de vakbonden is geschrapt, alles staat onder druk, door gebrek aan manoefendagen zit de complete landmacht voor zijn kast....

Maar kijk eens, hier! hier!
We gaan een oude discussie weer eens aanzwengelen, vrouwen in onderzeeers en bij de mariniers! En als ze dat niet trekken "halen we de fysieke eisen maar naar beneden.."
Dat houdt ze wel weer even bezig!! :W


Fokking hell... :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  maandag 25 februari 2013 @ 21:22:29 #282
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_123344553
Defensie gaat mitrailleurs vervangen

Het leger krijgt nieuwe mitrailleurs.

Dat heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie maandag in een brief aan de Tweede Kamer laten weten. Het project zal tussen de 50 en 100 miljoen euro kosten.

Het gaat om de vervanging van de middelzware mitrailleur MAG 7,62 mm en de zware mitrailleur Browning .50 inch plus bijbehorende nachtkijkers en snelrichtmiddelen.

De wapens dateren uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw en hebben volgens het ministerie het einde van hun technische en economische levensduur bereikt.

Het gaat in totaal om de aanschaf van 2940 mitrailleurs die in 2017 moeten zijn geleverd. De nieuwe wapens worden van de plank gekocht.

nu.nl
  maandag 25 februari 2013 @ 21:22:52 #283
13456 AchJa
Shut up!!!
  maandag 25 februari 2013 @ 21:26:42 #284
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_123344813
Wat komt er voor in de plaats?
  maandag 25 februari 2013 @ 21:28:38 #285
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_123347487
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 21:22 schreef AchJa het volgende:
Godver, de .50 eruit... |:(
Staat toch alleen dat ze gaan vervangen? Kan toch prima zijn dat ze weer bij FN gaan shoppen en gewoon met hetzelfde speelgoed thuiskomen maar dan nieuw.
Blood Sugar Sex Magik
  maandag 25 februari 2013 @ 22:15:43 #287
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_123347808
quote:
0s.gif Op maandag 25 februari 2013 22:10 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Staat toch alleen dat ze gaan vervangen? Kan toch prima zijn dat ze weer bij FN gaan shoppen en gewoon met hetzelfde speelgoed thuiskomen maar dan nieuw.
Iets zegt me dat het fors goedkoper moet...
pi_123360484
Behalve als ze nieuwe .50 kopen.

Als ik het goed begrijp worden de huidige vervangen vanwege ouderdom,niet vanwege disfunctioneren.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 1 maart 2013 @ 22:29:50 #289
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123519979
Waardering voor Indië-veteraan tanende

DOORN -
Nederlanders hebben een overwegend positieve indruk van hun eigen veteranen. Ze denken bij oudstrijders aan begrippen als plichtsgetrouw (96 procent), behulpzaam (94 procent), moedig (92 procent), dapper (91 procent) en trots (90 procent).

Maar het maakt tegelijk wel uit waarvoor de veteranen zich hebben ingezet. Acht op de tien Nederlanders geeft aan (zeer) veel respect te hebben voor militairen die recentelijk tegen piraterij streden voor de kust van Oost-Afrika, maar de waardering voor Indië- en Nieuw-Guineagangers lijkt wat tanende en is er nog maar bij 55 tot 57 procent. Eerder had meer dan 60 procent waardering.

Voor veteranen van de missies in Libanon, Srebrenica, Irak en Afghanistan heeft ongeveer twee derde (veel) waardering. Dat valt op te maken uit het jaarlijkse onderzoek van het Veteraneninstituut in Doorn en Blauw Research, aan de hand van een online vragenlijst, dit jaar onder 1001 personen van 18 jaar en ouder.

De ondervraagden associëren de militairen ook wel met psychische problemen (37 procent), sensatiebelustheid (20 procent) en gewelddadigheid (16 procent).

Bijna een derde van de respondenten gunt veteranen een voorkeurspositie op de arbeidsmarkt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)eraan_tanende__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 2 maart 2013 @ 15:07:18 #290
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_123536624
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 11:19 schreef dok22 het volgende:
Behalve als ze nieuwe .50 kopen.

Als ik het goed begrijp worden de huidige vervangen vanwege ouderdom,niet vanwege disfunctioneren.
Kan me best voorstellen dat na een aantal jaar wat haarscheurtjes erin komen, helemaal als je bedenkt dat met flink wat .50's nog op Duitsers is geschoten :P
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 maart 2013 @ 04:52:52 #291
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123605293
Hr. Ms. Pelikaan helpt door droogte geteisterd Saba

Het ondersteuningsvaartuig van de marine in het Caribisch Gebied, Hr. Ms. Pelikaan, helpt de bevolking van Saba volgende week aan extra water. De Rijksvertegenwoordiger van de BES-eilanden (Bonaire, Sint Eustatius en Saba) diende dit weekend een verzoek tot militaire bijstand in bij de Nederlandse Commandant Zeemacht in het Caribisch Gebied.

Het eiland heeft te kampen met een ernstig drinkwatertekort na een lange periode van droogte en een defecte waterfabriek. Met name overheidsinstellingen zoals scholen, ziekenhuis en bejaardentehuizen dreigen door hun watervoorraad heen te raken. De Pelikaan gaat het eiland uit de brand helpen. Het ondersteuningsvaartuig kan maximaal 70.000 liter water meenemen, maar ook enkele duizenden liters water per uur drinkbaar maken.

Dinsdag vertrek
Het schip en haar bemanning vertrekken aanstaande dinsdag en naar verwachting meren ze donderdag aan in de haven van Saba.

In augustus 2009 bracht de Pelikaan al 60.000 liter water naar Saba vanwege een dreigend tekort. In januari 2010 leverde het schip water en hulpgoederen aan het door een aardbeving getroffen Haïti.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)ogte_geteisterd_Saba
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 4 maart 2013 @ 23:12:33 #292
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123642923
Oud-commando krijgt alsnog onderscheidingen

4 maart 2013, 17.02 uur
De 89-jarige oud-commando Herman Gobetz heeft gisteren met terugwerkende kracht 7 onderscheidingen ontvangen. Hij kreeg ze voor krijgsverrichtingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Commandant van het Korps Commandotroepen kolonel Jan Swillens speldde hem de versierselen op in Zuid-Afrika.



De onderscheidingen waren kort na de oorlog al toegekend aan het enige nog levende lid van de eerste lichting commando’s, maar vanwege zijn vertrek naar Zuid-Afrika nooit uitgereikt. Dat gold voor het in 1950 toegekende Oorlogsherinneringskruis en de “Gesp voor Bijzondere Krijgsverrichtingen Arnhem – Nijmegen – Walcheren 1944”. Ook nooit overhandigd waren de volgende Engelse campagnemedailles:

de 1939-1945 Star
de Birma Star
de French-Germany Star
de Defense Medal
de Victory Medal

De uitreiking vond plaats op Fort Klapperkop in Pretoria bij het nationaal monument van de South African National Defense Forces, een beeld van een krijger die met zijn persoonlijk wapen ten strijde trekt. Swillens: “Zo’n krijger was Herman Gobetz in 1942 ook. Ik heb hem gisteravond gesproken en hij vertelde zijn verhaal met rappe tong en scherpe geest. Een opmerking wil ik u niet onthouden: ‘Ik was getraind als een commando, dat heeft me op de been gehouden."

Rechtvaardigheidsgevoel
Op 13-jarige leeftijd emigreerde Herman Gobetz in 1937 met zijn ouders van Amsterdam naar Zuid Afrika. Hoewel hij vrijgesteld was van militaire dienst, gaf hij in 1942 gevolg aan de oproep te vechten tegen de Duitsers. Zijn Joodse achtergrond en rechtvaardigheidsgevoel waren hiervoor de reden. Hij hoorde over een nieuw op te richten eenheid, de groene baretten en volgde in 1942 de commando-opleiding.

Hotel Hartenstein
Op 17 september 1944 landde Gobetz tijdens operatie Market Garden in de buurt van Ede. Hij raakte ingesloten in Oosterbeek in Hotel Hartenstein en leverde strijd met de Duitsers. Gobetz was een van de mannen die de gedropte herbevoorrading probeerde te bemachtigen onder zwaar vijandelijk vuur. Ook schakelde hij een Duitse sluipschutter uit met zijn Tommy Gun. Hij raakte lichtgewond door een schampschot.

Na 9 dagen werd Gobetz krijgsgevangen gemaakt en afgevoerd naar een krijgsgevangenenkamp in Dresden. Na een mislukte ontsnappingspoging wist hij samen met 2 andere commando’s definitief te ontsnappen op 22 april 1945.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)nog_onderscheidingen
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 5 maart 2013 @ 08:09:43 #293
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123649050
Fikse ruzie tussen justitie en Defensie

door Olof van Joolen en Charles Sanders

ARNHEM - Hoofdofficier van justitie Nicole Zandee van het arrondissementsparket Oost-Nederland heeft een hoge verbindingsofficier van Defensie de wacht aangezegd omdat de man informatie uit een overleg met het Openbaar Ministerie (OM) zou hebben gelekt.

Het conflict kon niet op een ongelukkiger moment komen. Juist nu moet justitie besluiten over de meest gevoelige militaire zaak in jaren: de vervolging van voormalig Dutchbat-commandant Thom Karremans.

In een e-mail – in het bezit van De Telegraaf – schrijft Zandee aan luitenant-kolonel Sander Niekamp: „Ik constateer dat jij ongevraagd vanuit een OM-overleg en zonder mijn medeweten of consultatie vooraf een e-mail met informatie hebt verstuurd aan de Dienst Juridische Zaken. Ik heb je geen toestemming gegeven om mijn woorden en de tijdens het overleg gedeelde informatie aan de DJZ te mailen.”

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)e_en_Defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  woensdag 6 maart 2013 @ 16:44:57 #294
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_123707053
China Defense Budget to Grow 10.7 Pct in 2013: Report
Defense-Aerospace.com
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  woensdag 6 maart 2013 @ 17:36:12 #295
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_123708788
En dat is niet eens wat ze echt uitgeven.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  woensdag 6 maart 2013 @ 18:12:36 #296
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_123710109
Zwitsers aanschafbeleid:
Ja, wij zijn akkoord met de Gripen NG, maar de centen om hem te kopen krijg je niet.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
pi_123728626
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2013 17:36 schreef Pumatje het volgende:
En dat is niet eens wat ze echt uitgeven.
Aankopen van buitenlands defensiemateriaal valt idd nog buiten deze begroting, dus feitelijk geven ze nog meer uit.
Blood Sugar Sex Magik
  donderdag 7 maart 2013 @ 00:17:17 #298
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_123730435
Hoeveel importeren ze dan eigenlijk?
Ik dacht dat ze vrijwel alles kopiëren?
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 7 maart 2013 @ 00:34:51 #299
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_123731075
Eerste overleg bonden en Defensie

DEN HAAG - Voor het eerst sinds december hebben de vakbonden en het ministerie van Defensie woensdag weer formeel met elkaar gesproken. Besloten is onder meer een commissie in te stellen die kan kijken hoe het vertrouwen kan worden hersteld, meldde de vakbond VBM.

Door een conflict over de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL) was het overleg stil komen te liggen. Deze vereenvoudiging van het loonstrookje bleek voor duizenden militairen negatief uit te pakken. Sommige militairen kregen te maken met een teruggang in salaris tot 5 procent.

Voor dit jaar heeft minister Jeanine Hennis-Plasschaert de gevolgen teruggebracht tot maximaal een verlies van 1,5 procent. Beide partijen gaan de komende tijd zoeken naar een structurele oplossing voor het inkomensverlies. Toen vorige week bekend werd dat het overleg zou worden hervat zei Hennis zeer optimistisch te zijn.

Door de onenigheid lag ook de reorganisatie bij Defensie stil. Dat kostte het ministerie 9,5 miljoen per maand. De reorganisatie wordt nu weer opgepakt. Defensie moet door een bezuiniging van een miljard euro opgelegd onder het vorige kabinet 12.000 functies schrappen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_en_Defensie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 7 maart 2013 @ 07:55:38 #300
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_123733941
quote:
0s.gif Op woensdag 6 maart 2013 23:39 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Aankopen van buitenlands defensiemateriaal valt idd nog buiten deze begroting, dus feitelijk geven ze nog meer uit.
Nee, ze geven stelselmatig een lager budget op dan dat ze echt uitgeven. Dat is al jaren bekend, daar staan buitenlandse aankopen buiten. Dit doen ze waarschijnlijk om niet iedereen helemaal ongerust te maken in het buitenland.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  donderdag 7 maart 2013 @ 10:20:15 #301
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_123736941
quote:
Koning krijgt nieuwe militaire status
Prins Willem-Alexander doet als aanstaand staatshoofd, na bijna 28 jaar, afstand van zijn huidige actieve militaire status. Voor zijn inhuldiging als Koning der Nederlanden wordt hem op verzoek eervol ontslag verleend.

Foto: ANP
Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag meegedeeld. ''Ik ben trots op onze krijgsmacht en haar militairen'', stelt de prins in de Defensiekrant van donderdag.
Als staatshoofd en lid van de regering kan de koning geen actieve militaire functie meer vervullen binnen de Krijgsmacht. In de Defensiekrant legt de prins zijn positie uit aan medewerkers van het ministerie van Defensie.
Commandeur
De Prins van Oranje is nu nog militair in de rang van commandeur bij de Koninklijke Marine. Hij heeft een overeenkomstige opperofficiersrang bij de andere krijgsmachtdelen. De koning mag wel zijn uniform blijven dragen bij gelegenheden, zonder rangonderscheidingstekens.
''Als koning zal ik mijn waardering voor defensie onverminderd tonen, in woord, daad en militair ceremonieel'', stelt de prins.
Volgens de krant is het voor het eerst sinds 1849 dat we weer een koning krijgen die als militair heeft gediend. ''Aangezien de koning behoort tot de Nederlandse regering, kan ik geen actief dienend militair meer zijn. Ik neem daarom ontslag, maar blijf straks als koning mijn trots voor en verbondenheid met de Nederlandse krijgsmacht uitdragen.''
Alles over de troonswisseling in ons dossier
Door: ANP
http://www.nu.nl/binnenla(...)ilitaire-status.html
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')