abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_120518452
Die eenheid is al 2 jaar paars dus wat is het probleem?
Blood Sugar Sex Magik
pi_120523248
Het geforceerde nu ook paars op pad willen...laat de CLSK batterij cq Sqn cdt thuis en plak er een CLAS-man boven die niet Patriot is opgeleid.
  woensdag 19 december 2012 @ 20:43:57 #53
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120523590
Achjaa moet hier meer over kunnen vtellen :)
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_120524808
Hr.Ms.BRUINVIS tot 21e op Canary wharf te bewonderen.

Dutch Naval Submarine arrives in Canary Wharf
quote:
By Beth Allcock on December 19, 2012 4:43 PM

A Dutch naval submarine will be moored in the waters of South Quay until Friday, as troops enjoy a good will mission.
Police confirmed that the Walrus-class vessel, named HM Bruinvis, was holding a medal ceremony today, Wednesday, and arrived at its temporary home yesterday.
It will remain until the early hours of Friday morning.
A spokesperson for Canary Wharf Group said: "It has been 15 years since we have had a submarine here, so it is quite rare.
"We do get naval vessels from time-to-time but it is unusual to get a submarine."


pi_120544176
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 20:38 schreef forpro het volgende:
Het geforceerde nu ook paars op pad willen...laat de CLSK batterij cq Sqn cdt thuis en plak er een CLAS-man boven die niet Patriot is opgeleid.
En dat is erg omdat? Alsof een huidige KLU overste/ kolonel verstand heeft van de Patriot... Dat zijn lui die nog Nike Hercules en Hawk zijn opgeleid. De huidige baas DGLC is een luchtmachter, heeft geen verstand van de Nasams en stinger Fennek, maar dat hoeft hij ook helemaal niet te hebben op dat niveau, daar heeft hij zijn specialisten voor.

Alsof ik me als KL'er druk maak dat de functionele baas een luchtmachter is.

Het is nog gewoon oud zeer bij de KLU. Probeer eens verder te denken dan die postzegel op de Peel.

En er is verder niks geforceerds aan, het KLU personeel moet er maar gewoon aan wennen dat ze tegenwoordig onder de KL vallen en ja dat betekent dat de zaken anders (integraal stafproces wat de hele KLU niet kent) aangelopen worden. Dat de GGW al die jaren een compleet zelf bedruipende eenheid was is natuurlijk mooi meegenomen, echter is de realiteit met het huidige FD concept natuurlijk een stuk anders.
  donderdag 20 december 2012 @ 11:00:42 #56
302657 Wasmachinu
cleaning your mess
pi_120544432
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:08 schreef LWD-Godius het volgende:
Hr.Ms.BRUINVIS tot 21e op Canary wharf te bewonderen.

Dutch Naval Submarine arrives in Canary Wharf

[..]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mooi om te zien altijd
pi_120573183
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 10:52 schreef AchJa het volgende:
En dat is erg omdat? Alsof een huidige KLU overste/ kolonel verstand heeft van de Patriot... Dat zijn lui die nog Nike Hercules en Hawk zijn opgeleid. De huidige baas DGLC is een luchtmachter, heeft geen verstand van de Nasams en stinger Fennek, maar dat hoeft hij ook helemaal niet te hebben op dat niveau, daar heeft hij zijn specialisten voor.Alsof ik me als KL'er druk maak dat de functionele baas een luchtmachter is.Het is nog gewoon oud zeer bij de KLU. Probeer eens verder te denken dan die postzegel op de Peel.En er is verder niks geforceerds aan, het KLU personeel moet er maar gewoon aan wennen dat ze tegenwoordig onder de KL vallen en ja dat betekent dat de zaken anders (integraal stafproces wat de hele KLU niet kent) aangelopen worden. Dat de GGW al die jaren een compleet zelf bedruipende eenheid was is natuurlijk mooi meegenomen, echter is de realiteit met het huidige FD concept natuurlijk een stuk anders.
Ik ben het met je eens dat vanaf een bepaald niveau de "kleur" niet meer uitmaakt. (overigens hebben we de "hypermoderne" Patriot al zo lang dat het merendeel van de hogere rangen wel is opgeleid). Maar op een lager niveau kan het wel zeker uitmaken. En vooral ook de CBRN specialist KLu niet meenemen, de CLAS kapitein doet het er wel bij. Er zitten gewoon bij beide partijen (CLAS en CLSK) zuurtjes.

De Klu kent wel zeker de stafprocessen, zeker bij het DHC. En geforceerd? Net zoals de club naar de West ook paars moest zijn. Trekken we CLSK lanceerders die als dubbeltaak bewaker hebben weg en gaan we CLAS personeel aan de poort zetten. En ik denk dat wij beiden wel de sterke en zwakke punten van het FD concept wel kennen ;)
pi_120581921
Hoorde in het journaal dat het echt als 'afschrikking' was. Het echt verschieten van die krengen was niet meegenomen in het budget :')
Op zaterdag 25 augustus 2012 11:03 schreef yvonne het volgende:
Dag kindjes, nu weer braaf met je legerautootjes spelen.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 03:37:07 #59
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120585699
Vertrek kernwapens moet doel kabinet zijn

DEN HAAG -
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet de verwijdering van tactische kernwapens uit Europa tot speerpunt gaat maken. Op de laatste dag van de Kamer voor het kerstreces stemde een meerderheid voor een motie hierover.

Vermoedelijk liggen Amerikaanse kernwapens opgeslagen op de vliegbasis Volkel, maar dat is van officiële zijde nog nooit bevestigd. Volgens Pieter Omtzigt van het CDA moeten die wapens in 2017 worden gemoderniseerd. Dat zou een kostbare zaak zijn.

Minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zei eerder deze week ook te streven naar een kernwapenvrije wereld, maar geen eenzijdige stappen te willen nemen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)oet_doel_zijn__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 07:38:20 #60
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120586403
Minder luxevervoer Defensie

door Roy Klopper
AMSTERDAM - Geüniformeerde bobo’s moeten het vanaf volgens jaar met minder dienstauto's en chauffeurs doen. Ook worden de voertuigen minder luxueus. Defensie zet fors het mes in het vipvervoer voor haar hoogste officieren.

Het aantal dienstvoertuigen slinkt met twintig procent: vanaf 1 januari 2013 rijden er nog 23 limousines rond, zes minder dan nu. Bovendien zitten de geüniformeerde bobo’s straks in minder uitbundige wagens: de zeer compleet uitgevoerde en bijna zes meter lange Peugeot 607 en Audi A6 worden ingeruild voor de VW Passat. Uiteindelijk moet er vanaf 2016 bijna twee miljoen euro per jaar worden bespaard op de vervoerregelingen bij de krijgsmacht.

http://www.telegraaf.nl/b(...)ie_aan_banden__.html

Weer een meesterwerkje van Roy. ;)
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 08:20:42 #61
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120586734
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_120586897
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:11 schreef forpro het volgende:

Ik ben het met je eens dat vanaf een bepaald niveau de "kleur" niet meer uitmaakt. (overigens hebben we de "hypermoderne" Patriot al zo lang dat het merendeel van de hogere rangen wel is opgeleid). Maar op een lager niveau kan het wel zeker uitmaken.
Echter de "lagere" niveaus en de bediening van het systeem ansich zal gewoon uitgevoerd worden door militairen van het CLSK. CLAS levert vnl ost zoals FP, stafelementen etc. De soep in de media wordt echt niet zo heet gegeten.

quote:
En vooral ook de CBRN specialist KLu niet meenemen, de CLAS kapitein doet het er wel bij. Er zitten gewoon bij beide partijen (CLAS en CLSK) zuurtjes.
Heeft niets met "zuurtjes" te maken, alhoewel die er natuurlijk wel tussen zitten. Maar meer met de politiek die gewoon een max aantal paxen opgedragen heeft. En ja dan moet je keuzes maken.

quote:
De Klu kent wel zeker de stafprocessen, zeker bij het DHC.
Duh, het DHC is van oudsher ook een (gedeeltelijke) CLAS club... Niet zo vreemd dat de stafprocessen daar meer op 1 lijn met CLAS liggen.

quote:
En geforceerd? Net zoals de club naar de West ook paars moest zijn. Trekken we CLSK lanceerders die als dubbeltaak bewaker hebben weg en gaan we CLAS personeel aan de poort zetten.
Was ook een interim oplossing, ondertussen staan er burgers zoals gebruikelijk bij CLAS.

quote:
En ik denk dat wij beiden wel de sterke en zwakke punten van het FD concept wel kennen ;)
Ja, echter is het wel de realiteit waar men mee moet werken, CLAS doet dat al pak hem beet 10 jaar. En ja, dat vergt een iets andere manier van denken en optreden.
pi_120591879
Fuck!

jankleian twitterde op vrijdag 21-12-2012 om 11:41:09 Overleg SOD inzake WUL mislukt. Overleg in zijn geheel opgeschort! Werkgever wil volstrekt niet bewegen en verschuilt zich achter Kabinet. reageer retweet
Januari 5% minder salaris lui, hou er maar vast rekening mee. -O-
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:23:09 #64
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_120603936
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 21 december 2012 @ 20:20:24 #65
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120610201
'Toezicht defensie op Curaçao onvoldoende'

21/12/12, 15:02 − bron: ANP

Het toezicht en de sociale controle van werknemers van defensie die tijdelijk op Curaçao verblijven, is onvoldoende. Dat zegt Wim van den Burg, voorzitter van de militaire vakbond AFMP, in reactie op de arrestatie donderdag van een 28-jarige bewoner van Curaçao die betrokken zou zijn bij cocaïnehandel naar Nederland. De drugs werden uitgevoerd via de Nederlandse marinekazerne Parera op het eiland. .

'Het is een eiland vol verleidingen', aldus Van den Burg. 'En je hebt te maken met jonge mensen.' Volgens de voorzitter liggen de problemen vooral bij de werknemers die tijdelijk op het eiland verblijven. 'Op zich kun je defensie niet zo veel kwalijk nemen. Het is ieders individuele verantwoordelijkheid. Maar het toezicht en de sociale controle zouden beter moeten. Er moet goed worden nagedacht over hoe dat probleem het beste kan worden aangepakt en opgelost.'

Vorige week werden al twee medewerkers van de marinekazerne gearresteerd. Een van hen is een 23-jarige milicien, een dienstplichtige eilandbewoner. De tweede is een 48-jarige burgermedewerker van Defensie. Beiden worden verdacht van het uitvoeren van cocaïne via de militaire post. Hoe dit precies in zijn werk ging, wil de marechaussee niet zeggen. Mogelijk volgen meer aanhoudingen.

Vorige week haalde de marinekazerne Parera ook al het nieuws. Toen werd bekend dat twee militairen van Suffisant, een andere marinekazerne op het eiland, ervan verdacht worden vuurwapens te hebben gestolen op Parera.

Bron: http://www.volkskrant.nl/(...)ao-onvoldoende.dhtml
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  zaterdag 22 december 2012 @ 17:57:56 #66
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_120639104
quote:
13s.gif Op vrijdag 21 december 2012 11:53 schreef AchJa het volgende:
Fuck!

jankleian twitterde op vrijdag 21-12-2012 om 11:41:09 Overleg SOD inzake WUL mislukt. Overleg in zijn geheel opgeschort! Werkgever wil volstrekt niet bewegen en verschuilt zich achter Kabinet. reageer retweet
Januari 5% minder salaris lui, hou er maar vast rekening mee. -O-
Hoorde het op de radio ja.
Pfffrrt....
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
  Eindredactie Frontpage / Forummod zondag 23 december 2012 @ 16:09:07 #67
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120673464
Marineschepen terug van missie tegen piraten

DEN HELDER - Na deelname aan een actie tegen piraterij voor de kust van Somalië zijn zaterdag het Nederlandse marineschip Hr. Ms. Rotterdam en de onderzeeboot Hr. Ms. Bruinvis teruggekeerd in Nederland.

In de haven van Den Helder werd de bemanning welkom geheten door familie, vrienden en minister Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie. „Niet alleen marine, maar ook luchtmacht en landmacht waren op zee. Samen heeft u piratenaanvallen verstoord, bemanningsleden bevrijd en verdachte Somalische piraten opgepakt. Een heel mooi resultaat waar Nederland trots op is”, zei de minister. Het aantal aanvallen van piraten is spectaculair gedaald, zei Hennis.

Het amfibisch transportschip en de onderzeeër maakten de afgelopen maanden deel uit van een internationale NAVO-taakgroep onder leiding van de Nederlander Ben Bekkering. Die moet een veilige doorvaart garanderen voor de 30.000 koopvaardijschepen per jaar op de scheepvaartroutes bij Somalië.

Tijdens de missie werden 32 gegijzelde bemanningsleden bevrijd, 95 schepen onderzocht en 19 verdachte Somaliërs opgepakt.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)_marine_terug__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 24 december 2012 @ 17:24:50 #68
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_120724940
quote:
13s.gif Op vrijdag 21 december 2012 11:53 schreef AchJa het volgende:
Fuck!

jankleian twitterde op vrijdag 21-12-2012 om 11:41:09 Overleg SOD inzake WUL mislukt. Overleg in zijn geheel opgeschort! Werkgever wil volstrekt niet bewegen en verschuilt zich achter Kabinet. reageer retweet
Januari 5% minder salaris lui, hou er maar vast rekening mee. -O-
Na een paar jaar lang altijd tegen verdere inkrimping van de arbeidsvoorwaarden geweest te zijn ben ik nu een groot voorstander hiervan geworden. Waarom? Het maakt overstappen naar de burgermaatschappij alleen maar gemakkelijker
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 28 december 2012 @ 03:55:10 #69
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_120851662
Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
Internationaal • Geplaatst door Redactie op 28-12-2012 @ 03:19

Oud-generaal Norman Schwarzkopf jr. is donderdag overleden in Tampa, Florida. Dat meldde een bron binnen de Amerikaanse regering.

Schwarzkopf was medebedenker van operatie Desert Storm, het grond- en luchtoffensief tegen Irak in 1991 tijdens de Golfoorlog. Hij was commandant van de geallieerde strijdkrachten tijdens die oorlog. Hij werkte nauw samen met George Bush sr., die vanuit het ziekenhuis al zijn condoleances stuurde.

De bijnaam van Schwarskopf was "Stormin' Norman".

Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 28 december 2012 @ 09:53:54 #70
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_120853555
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 december 2012 03:55 schreef Cobra4 het volgende:
Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
Internationaal • Geplaatst door Redactie op 28-12-2012 @ 03:19

Oud-generaal Norman Schwarzkopf jr. is donderdag overleden in Tampa, Florida. Dat meldde een bron binnen de Amerikaanse regering.

Schwarzkopf was medebedenker van operatie Desert Storm, het grond- en luchtoffensief tegen Irak in 1991 tijdens de Golfoorlog. Hij was commandant van de geallieerde strijdkrachten tijdens die oorlog. Hij werkte nauw samen met George Bush sr., die vanuit het ziekenhuis al zijn condoleances stuurde.

De bijnaam van Schwarskopf was "Stormin' Norman".

Golfoorloggeneraal Schwarzkopf (78) overleden
Rust in Vrede Stormin' Norman

En die reacties weer op de FP, de meesten waren toen nog niet eens geboren :')
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Moderator vrijdag 28 december 2012 @ 10:06:27 #71
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_120853845
quote:
De bijnaam van Schwarzkopf was ''Stormin' Norman'', vanwege zijn opvliegende karakter. Een van zijn uitspraken zou zijn: ''Als je naar huis vliegt en het laatste dat je over me denkt is 'wat haat ik die eikel', is dat prima, want het betekent dat je levend naar huis gaat.''
_O_

Om in FOK! termen te blijven: RIP aan de nabestaanden :@
  Moderator zaterdag 29 december 2012 @ 12:58:53 #72
39093 crew  jitzzzze
Banaan in je oor
pi_120906688
quote:
Fiscale afgrond dreigt voor defensiepersoneel dankzij de WUL
De Centrales van Overheidspersoneel hebben minister Hennis-Plasschaert (VVD) van Defensie, in een uiterste overleg poging, nog een kans gegeven om haar militairen te compenseren voor het dreigende koopkrachtverlies per 1 januari 2013 ten gevolge van de invoering van de Wet Uniformering Loonbegrip (WUL). Tijdens dit overleg wilde de minister haar militairen slechts een gedeeltelijke compensatie voor de duur van één jaar aanbieden.

Dit aanbod was voor de militaire vakbonden in het overleg beslist onvoldoende. De ODB deelt deze mening. Om die reden hebben alle centrales (CNV,FNV,AC, en MHP) besloten om al het overleg met Defensie tot nader order op te schorten. Hiermee komen ook de reorganisaties bij defensie stil te liggen.

Een extra structureel koopkrachtverlies van 2,5 a 5% bovenop de maatregelen van het Kabinet Rutte II, waardoor het totale koopkrachtverlies voor militairen tot 2017 oploopt tot 10 a 15% is echter voor de ODB en alle andere bonden onacceptabel.

De invoering van de WUL beoogt het loonstrookje te vereenvoudigen, met een (nagenoeg) neutraal effect. Hiertoe schaft de WUL de inkomensafhankelijke bijdrage (IAB) voor de zorgverzekering per 1 januari aanstaande af, onder gelijktijdige verhoging van de inkomstenbelasting.
Voor de meeste Nederlanders zal de invoering van de WUL vrijwel geen gevolgen hebben. Maar omdat militairen, vanwege de bijzondere eisen die worden gesteld aan het beroep van militair, een eigen zorgstelsel kennen (SZVK) met een eigen ziektekostenpremie, ervaart de militair alleen het negatieve effect van de belastingverhoging. Dit leidt tot een structureel koopkrachtverlies van gemiddeld -2,8%, met uitschieters tot -4,7% van het netto salaris.

Defensie wilde hier slechts een gedeeltelijke compensatie voor de duur van één jaar tegenover stellen. Alleen voor het jaar 2013 zouden de effecten dan beperkt blijven tot een koopkrachtverlies van 0,8 á 1,2%. Defensie stelde niet meer te kunnen bieden omdat het ministerie van Financiën niet bereid was om meer ruimte te bieden.

Saillant detail: Defensie moet de compensatie wel uit de eigen begroting betalen, terwijl de extra belastinginkomsten bij Financiën blijven! Over eventuele compensatie voor 2014 en verder, zou dan kunnen worden gesproken in het arbeidsvoorwaardenoverleg. Dit dient dan wel te gebeuren binnen de afspraken van het Regeerakkoord (tweejarige nullijn).

Voor de ODB is zo’n aanbod te belachelijk voor woorden. Door de invoering van de WUL resteert voor het ministerie van Financiën een batig saldo, omdat tegenover de extra belastinginkomsten over de militaire salarissen geen kosten staan. Dit batig saldo zou naar Defensie terug moeten worden gesluisd om de effecten van de WUL te compenseren, dat gebeurd immers toch ook in de civiele maatschappij. En wordt immers invulling gegeven aan het beoogde effect: (nagenoeg) neutraal.
Het huidige aanbod resulteert niet alleen in een fors koopkrachtverlies voor de militair, maar ook in een eenmalige bezuiniging op de Defensiebegroting. Om de geboden compensatie te kunnen betalen dient Defensie immers ergens in de begroting het benodigde bedrag vrij te maken. Dit gaat dus ten koste van de inzetbaarheid van de krijgsmacht. Dus komt de rekening weer bij het defensiepersoneel te liggen.

Ook het aanbod van Defensie om in het arbeidsvoorwaardenoverleg te praten over eventuele compensatie voor 2014 en verder is voor de achterban onacceptabel. Voor 2014 geldt een budgettaire nullijn voor ambtenaren. De benodigde compensatie van 3,5% moet dus uit de bestaande arbeidsvoorwaarden worden betaald: een sigaar uit eigen doos.

De militair wordt drie maal getroffen. Resultaat: 10 a 15% koopkrachtverlies
Premier Rutte (VVD) sprak bij de totstandkoming van het Regeerakkoord ‘Bruggen slaan’ van een koopkrachtverlies van 0 tot 4% in 2017. Premier Rutte ‘vergat’ er wel bij te zeggen dat hij er dan van uitging dat de lonen jaarlijks met 1,5% stijgen. Voor ambtenaren gaat deze laatste vlieger dus al niet op, gezien de eveneens in het Regeerakkoord opgenomen tweejarige nullijn.

Naast de maatregelen die elke burger in Nederland treft en de nullijn die ambtenaren treft, wordt de militair nu dus voor een derde maal getroffen door maatregelen die de koopkracht negatief beïnvloeden. Dit is niet alleen het negatieve effect van de WUL, maar onder andere ook de stijging van de ziektekostenpremie militairen. Per saldo resulteert dit in een koopkrachtverlies van 7 a 8,5% in 2013 oplopende tot 10 a 15% in 2017.
(Indien aanvullende bezuinigingen leiden tot een verlenging van de nullijn, kan dit zelfs oplopen tot een koopkrachtverlies van 13 a 18% in 2017!)

Defensie gaf tijdens de onderhandelingen aan te willen benadrukken dat zij zich als werkgever onder de gegeven omstandigheden maximaal heeft ingespannen om de ongewenste effecten van de WUL voor 2013 te minimaliseren. De vakbonden delen deze mening absoluut niet. In het voortraject van de totstandkoming van de WUL heeft Defensie meerdere malen de mogelijkheid gehad om bij het ministerie van Financiën aan de bel te trekken. De top bij Defensie was schijnbaar druk met zichzelf en hebben de tijdig geboden mogelijkheden niet aangegrepen.

Pas nadat het wetgevingsproces was afgerond is Defensie op een veel te laat tijdstip gaan bewegen. In het overleg heeft Defensie aangegeven inderdaad te laat te hebben gereageerd. De ODB vindt het uitermate wrang om te moeten concluderen dat het de top bij Defensie zelf is geweest die haar militairen heeft uitgeleverd aan het ministerie van Financiën.(koehandel…u mag het zeggen.)
De magere arbeidsvoorwaarden die sinds 2005 in combinatie met de reorganisaties, gedwongen ontslagen flexibelpersoneelssysteem en beperkte carrière mogelijkheden, als gevolg van de afgedwongen bezuiniging van ¤ 1 miljard, hebben in 2011 en 2012 geleid tot een uitstroom van kwalitatief goed personeel. Het betrof hier echter met name uitstroom van manschappen en onderofficieren, de categorie militairen die Defensie juist wenst te behouden.

De ODB is er van overtuigd dat het niet structureel compenseren van de negatieve effecten van de WUL voor militairen een extra uitstroom van met name de militairen in de onderbouw verder zal toenemen. Met hun opgedane kennis, ervaring en competenties, zijn zij immers nog wel zeer gewild op de huidige arbeidsmarkt. De uitstroom van deze militairen zal de operationele inzetbaarheid en geloofwaardigheid van de Krijgsmacht echter verder aantasten.

Bij haar aantreden als minister van Defensie gaf Jeanine Hennis-Plasschaert(VVD) te kennen dat zij zich de komende vier jaar sterk wilde maken voor Defensie. Klaarblijkelijk sloeg dit niet op het defensiepersoneel, want bij de allereerste gelegenheid waarin zij had kunnen tonen zich (ook) hard te maken voor haar personeel, blijkt dat zij haar belofte niet kan waarmaken.
http://www.defensiebond.n(...)neel-dankzij-de-wul/
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:38:48 #73
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121044153
WTF, waarom is de GGW een landmachteenheid geworden. Als er iets een typische luchtmachteenheden zijn, zijn het de GGW's , waar nu dus alleen GGW de peel nog van over is. Ik vind het absurd dat de luchtmacht deze taak heeft weggegeven, weet iemand de achtergrond hiervan, ik kan hier niet bij.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:49:03 #74
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_121044534
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 19:38 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
WTF, waarom is de GGW een landmachteenheid geworden. Als er iets een typische luchtmachteenheden zijn, zijn het de GGW's , waar nu dus alleen GGW de peel nog van over is. Ik vind het absurd dat de luchtmacht deze taak heeft weggegeven, weet iemand de achtergrond hiervan, ik kan hier niet bij.
Het is voor een groot deel de oude Palua. En ze treden op vanaf de grond, het land dus.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  dinsdag 1 januari 2013 @ 19:50:02 #75
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121044586
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 januari 2013 19:49 schreef LXIV het volgende:

[..]

Het is voor een groot deel de oude Palua. En ze treden op vanaf de grond, het land dus.
waar wat heeft de klu hier dan voor terug gehad? Je geeft dit pareltje toch niet zomaar weg?
(__/)
(='.'=)
(")_(")
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')