abonnement Unibet Coolblue
  Moderator donderdag 3 januari 2013 @ 21:57:37 #126
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_121130008
dussssssss een meerderheid is voor NATO ingrijpen in Syrie !

peilingen :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Eindredactie Frontpage / Forummod zaterdag 5 januari 2013 @ 23:05:26 #127
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121211697
Legermuseum sluit deuren met record

DELFT -
Het Legermuseum in Delft heeft zaterdag, op de laatste dag van zijn bestaan, een bezoekersrecord gebroken. Meer dan 3500 mensen kwamen langs om afscheid te nemen, meldde de instelling.

Het 100 jaar oude Legermuseum sluit na zaterdag zijn deuren. Zondag begint de voorbereiding op de verhuizing. Het museum wordt samengevoegd met het Militaire Luchtvaart Museum op de vroegere luchtmachtbasis in Soesterberg. Daar gaat eind volgend jaar het Nationaal Militair Museum open.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)r_legermuseum__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † maandag 7 januari 2013 @ 13:54:10 #128
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_121267869
Patriots in konvooi naar Eemshaven

Nieuwsbericht | 07-01-2013

2 Nederlandse Patriot-eenheden zijn vandaag onder marechausseebegeleiding op weg gegaan naar de Eemshaven in Delfzijl, voor verscheping naar Turkije. Het raketverdedigingsmaterieel trekt met 150 voertuigen en 130 aanhangers over de A50 en de A28 naar de zeehaven. De systemen beschermen de NAVO-bondgenoot tijdens operatie Anatolian Protector tegen aanvallen met Scud-raketten vanuit Syrië.

De militairen van het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) begonnen vanaf de thuisbasis, Luitenant-generaal Bestkazerne in Vredepeel, aan de bijna 300 kilometer lange wegverplaatsing. De 2 Patriot-luchtverdedigingssystemen met onder meer radarstations en lanceerinrichtingen rijden in 6 konvooien van elk 25 voertuigen en zo’n 20 aanhangers. In de Eemshaven gaat het materieel aan boord van een transportschip om onder begeleiding van 5 militairen naar verwachting op 22 januari in Turkije te arriveren.

Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp deed de militairen uitgeleide: “Door militair je tanden te laten zien, voorkomen we nog meer geweld. Want, hoe tegenstrijdig dat voor sommigen van u wellicht klinkt, soms voorkom je met wapens juist doden en gewonden. Dat is precies hoe Nederland de krijgsmacht inzet, zie ook het succes van de jacht op piraten.”

Morgen vertrekken zo’n 30 Nederlandse en 20 Duitse kwartiermakers vanaf Vliegbasis Eindhoven om de missie voor te bereiden. De hoofdmacht van ongeveer 270 Nederlandse militairen volgt op 21 januari.

Reële dreiging
Turkije heeft de NAVO verzocht om bijstand voor het beschermen van haar bevolking en grondgebied tegen beschietingen met middellange-afstandsraketten vanuit brandhaard en zuiderbuur Syrië. Middendorp: “Die dreiging is reëel. Deze zogenoemde Scud-raketten hebben een potentieel bereik van honderden kilometers en kunnen dus met gemak op Turkse steden terechtkomen.”

Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten nemen met elk 2 Patriot-systemen ieder een sector voor hun rekening. De Nederlanders gaan naar Adana, met 2,1 miljoen inwoners de grootste stad in Zuid-Turkije.

Bron: http://www.rijksoverheid.(...)-naar-eemshaven.html
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  maandag 7 januari 2013 @ 22:16:14 #129
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121290367
Defensie komt sinds jaar en dag geldende afspraken niet na

Hedenmiddag hebben de voorzitters van de Samenwerkende Centrales van Overheidspersoneel op initiatief van de Centrales gesproken met de Secretaris-Generaal van Defensie (SG), dhr. Akerboom, en de Hoofddirecteur Personeel, Luitenant-generaal Van de Water.
Een initiatief van de Centrales om te komen tot een structurele oplossing voor de zgn WUL-problematiek in het belang van zowel defensie als haar militairen. Een oplossing zou immers ook een (verdere) vertraging van de reorganisaties voorkomen.


WUL-problematiek
De SG heeft in dit gesprek aangegeven de door Defensie gemaakte fout te betreuren, maar geen mogelijkheden te zien om Wet Uniformering Loonbegrip (WUL), nu nog, gewijzigd te krijgen. Volgens de SG kan er, vanwege de richtlijnen van het ministerie van Financiën, geen verdere compensatie geboden worden voor 2013.
De SG gaf wel aan in 2013 te willen onderzoeken of er voor 2014 en verder een structurele oplossing kan worden gevonden. Echter, het dictaat van Financiën, dat dit moet gezocht worden in de secundaire arbeidsvoorwaarden, blijft vooralsnog een feit.
De Centrales beschouwen dit dan ook als een herhaling van zetten en blijven de mening toegedaan dat het onbestaanbaar is dat militairen financieel benadeeld worden vanwege langdurige onoplettendheid van het ministerie van Defensie.
De CMHF-sector Defensie (GOV|MHB: KVMO, KVNRO & NOV) gaat samen met de andere Centrales nader onderzoeken of er in het wetgevingstraject fouten zijn gemaakt. De CMHF-sector Defensie beschikt namelijk over nadere informatie waaruit blijkt dat bij de totstandkoming van de wet de negatieve effecten voor militairen bekend waren en dat zowel Defensie als Financiën niets met deze informatie hebben gedaan.


Procedures
In het gesprek heeft Defensie ook duidelijk gemaakt de reorganisaties gewoon door te zetten zonder medewerking van de Centrales.
Dat dit inhoudt dat Defensie hierbij de formeel gemaakte afspraken m.b.t. reorganisaties, die zijn vastgelegd in het Uitvoeringsreglement Reorganisaties Defensie (URD), ter zijde schuift, neemt Defensie voor lief. De Centrales hebben de SG geadviseerd dit niet te doen. Op deze wijze escaleert het conflict terwijl beide parijen er juist bij gebaat dat de onbedoelde neveneffecten voor defensie en haar militairen worden gerepareerd.

Naast de reorganisaties wenst Defensie een geschil met de bonden aan te gaan over de WUL. Voor een dergelijke procedure geldt een protocol. Dit protocol is sinds jaar en dag van toepassing op defensie. Het protocol is in het leven geroepen omdat militairen geen stakingsrecht hebben. Op het moment dat de sociale partners er niet uitkomen wordt dit in een vergadering door minstens één van de partijen vastgesteld. Op dat moment wordt de procedure opgestart en wordt door beide partijen het geschil gedefinieerd en aan een advies- & arbitragecommissie (AAC) voorgelegd. Gezien de belangen kan één van de partijen op dat moment besluiten al het overleg op te schorten in afwachting van het advies van de AAC. Dit mede in het licht gezien dat staken niet tot de mogelijkheden behoort.

Defensie heeft aangegeven eenzijdig een geschil aan te gaan. Dit bevreemdt de CMHF-sector Defensie daar Defensie nooit officieel in vergadering heeft aangegeven dat er sprake is van een geschil. Oók op dit punt worden de formele overeengekomen procedures niet nageleefd.

De CMHF-sector Defensie heeft aan de SG gevraagd of er overeenstemming met de Centrale MedezeggenschapCommissie (CMC) is bereikt over de voorgenomen maatregel om de gedeeltelijke reparatie uit de bedrijfsvoeringsgelden te compenseren. De SG gaf aan dat er geen overleg met de CMC heeft plaatsgevonden.

Het feit dat Defensie ervoor kiest om gemaakte afspraken eenzijdig ter zijde te schuiven is voor de Centrales ongehoord en ook nog nooit voorgekomen. Op het moment dat blijkt dat Defensie inderdaad de reorganisaties doorzet tegen de afspraken in, zullen de Centrales een juridische procedure starten om Defensie te dwingen de gemaakte afspraken na te komen.

CMHF-sector Defensie
De CMHF-sector Defensie is geschokt door de uitspraken van Defensie om gemaakte afspraken eenzijdig ter zijde te schuiven.
Tot dit moment hebben beide partijen immer open en reëel overleg kunnen voeren, al dan niet nadat hier door een van beide partijen enige druk was uitgeoefend.
Deze huidige stap van Defensie komt het overleg, nu en in de toekomst, (op zijn zachts gezegd) niet ten goede. Alles bij elkaar optellend kan de CMHF-sector Defensie niet anders constateren dat de adviseurs van de minister het spoor bijster zijn geraakt en dat zij fout op fout stapelen.

ProDef,
07-01-2013
  maandag 7 januari 2013 @ 22:16:48 #130
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121292695
Dankzij dit soort berichten neig ik er steeds meer naar om een rustige staf functie in apeldoorn uit te zoeken, een HBO studie op te pakken en deze poppenkast asap te verlaten...
  maandag 7 januari 2013 @ 23:08:31 #132
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121292952
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 23:03 schreef 026Remco het volgende:
Dankzij dit soort berichten neig ik er steeds meer naar om een rustige staf functie in apeldoorn uit te zoeken, een HBO studie op te pakken en deze poppenkast asap te verlaten...
Op het moment dat jij en ik een declaratie verkeerd invullen wordt dat asap rechtgetrokken, op het moment dat de hoogste leiding loopt te blunderen en alle geldende regelgeving overboord gooit moeten we onze bek dicht houden en dienen. Het wordt steeds gekker binnen dit bedrijf. :r
  maandag 7 januari 2013 @ 23:09:15 #133
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_121292988
trieste zaak zeg! absurd dat men de eigen gemaakte afspraken niet nakomt.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  maandag 7 januari 2013 @ 23:42:31 #134
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_121294467
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 23:09 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
trieste zaak zeg! absurd dat men de eigen gemaakte afspraken niet nakomt.
Het wordt nog mooier, defensiepersoneel is bewust verneukt! :{w

jankleian twitterde op maandag 07-01-2013 om 20:54:14 Defensie is nota bene in januari 2012 door Minfin gewezen op consequenties, reageerde echter niet. #WUL. Triest. reageer retweet
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 7 januari 2013 @ 23:56:56 #135
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121295073
quote:
0s.gif Op maandag 7 januari 2013 23:42 schreef AchJa het volgende:

[..]

Het wordt nog mooier, defensiepersoneel is bewust verneukt! :{w

jankleian twitterde op maandag 07-01-2013 om 20:54:14 Defensie is nota bene in januari 2012 door Minfin gewezen op consequenties, reageerde echter niet. #WUL. Triest. reageer retweet
Tering. :X
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121297729
Dat hebben HIllen en de zijne dan inderdaad goed verneukt.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 8 januari 2013 @ 07:26:18 #137
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121300466
Koninklijke Marine 525 jaar

Dinsdag 8 januari wordt op diverse plaatsen in Nederland ceremonieel stilgestaan bij het 525- jarige jubileum van de georganiseerde Zeemacht. Het startsein hiervoor wordt gegeven door marinedeputaties die in tien oude admiraliteitssteden met militair ceremonieel de Nederlandse Koninkrijksvlag hijsen.

Het ceremonieel hijsen van de nationale driekleur, de Vlaggenparade', vindt dagelijks om negen uur plaats op alle schepen en vestigingen van de Koninklijke Marine. Om te benadrukken dat de marine destijds haar zetel in de verschillende admiraliteitssteden had, wordt ter ere van de marineverjaardag op dat tijdstip ook eenmalig de Koninkrijksvlag in het stadscentrum gehesen.

Vervolgens wordt aan de burgemeester de speciale 525-jubileumvlag van de Koninklijke Marine uitgereikt. Er zijn tien plaatsen in Nederland die het predicaat 'Admiraliteitsstad' hebben, omdat daar destijds één van de Admiraliteiten zetelde: Veere, Vlissingen, Middelburg, Rotterdam, Delft, Amsterdam, Dokkum, Harlingen, Hoorn en Enkhuizen.

Hoewel in alle steden een vlaggenparade plaatsvindt, wordt in de hoofdstad Amsterdam op grootsere wijze stil gestaan bij de 525-jarige verjaardag van de marine. Daar zal na het vlag hijsen op de Dam, in aanwezigheid van de burgemeester en de huidige Admiraliteitsraad, een krans worden gelegd bij het graf van de grootste zeeheld uit de Nederlandse geschiedenis; Michiel Adriaanszoon de Ruyter.

De marineverjaardag wordt ieder jaar op 8 januari gevierd, maar het laatste jubileumjaar dateert van 25 jaar geleden (500 jaar marine). Tijdens het jubileum wordt stil gestaan bij het feit dat op 8 januari 1488 de Ordonnantie op de Admiraliteit werd uitgevaardigd. Hiermee was voor het eerst sprake van een centraal georganiseerde zeemacht. Koning Willem I kende in 1813 het predicaat 'Koninklijke' aan de Marine toe, dat is in 2013 dus ook precies 200 jaar geleden.

Dit jaar besteedt de marine in de admiraliteitssteden en andere locaties in Nederland, aandacht aan haar jubileum onder het thema '525 jaar innovatief'. Hierbij wordt zo veel mogelijk aangehaakt bij bestaande evenementen. Grootste evenement dat in het teken van de marineverjaardag staat is Sail/Marinedagen Den Helder, die van 20 tot en met 23 juni 2013 plaatsvinden.

Bron: http://www.at5.nl/gespot/93728/koninklijke-marine-525-jaar
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † dinsdag 8 januari 2013 @ 16:24:48 #138
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_121315349
Kwartiermakers Patriots naar Turkije

Zo’n 30 Nederlandse en 20 Duitse kwartiermakers zijn vanmorgen vanaf Vliegbasis Eindhoven vertrokken om de komst voor te bereiden van de Patriot-eenheden in Turkije. De hoofdmacht van ongeveer 270 Nederlandse militairen volgt op 21 januari


De kwartiermakers stappen in een C-130 Hercules. Foto: Ministerie van Defensie

De militairen werden uitgezwaaid door familie, vrienden en collega’s. Directeur Operaties generaal-majoor Leo Beulen en de Duitse luitenant-generaal Rainer Glatz wensten de militairen een goede missie toe en dankten het thuisfront voor de steun.

Adana
Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten nemen met elk 2 Patriot-systemen deel aan de operatie. De Nederlanders gaan naar Adana, met 2,1 miljoen inwoners de grootste stad in Zuid-Turkije. De systemen beschermen de NAVO-bondgenoot tijdens operatie Anatolian Protector tegen mogelijke aanvallen met Scud-raketten vanuit Syrië.

Natres
Het Nederlands materieel is gisteren onder marechausseebegeleiding op weg gegaan naar de Eemshaven in Delfzijl, voor verscheping naar Turkije. 10 Bataljon Nationale Reserve (Natres) verzorgt de beveiliging van de Eemshaven tijdens het beladen van het schip met Patriots. Sinds maandagochtend wordt de Orange Blue terminal bewaakt en is het tijdelijk militair terrein, totdat het schip vandaag de haven verlaat.


Het beladen van een schip in de Eemshaven. Foto: Ministerie van Defensie

Bron: http://www.rijksoverheid.(...)ts-naar-turkije.html

2.gif Bron bevat ook een video van het transport en het inschepen
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_121338694
quote:
10 Bataljon Nationale Reserve (Natres) verzorgt de beveiliging van de Eemshaven tijdens het beladen van het schip met Patriots. Sinds maandagochtend wordt de Orange Blue terminal bewaakt en is het tijdelijk militair terrein, totdat het schip vandaag de haven verlaat.
Klasse.
Blood Sugar Sex Magik
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 9 januari 2013 @ 00:51:03 #140
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121338728
quote:
14s.gif Op woensdag 9 januari 2013 00:49 schreef hoogvlieger het volgende:

[..]

Klasse.
Ik ben benieuwd naar hun reactie toen er gisteren een explosie in de Eemshavencentrale was.
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_121338787
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 00:51 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar hun reactie toen er gisteren een explosie in de Eemshavencentrale was.
Ik lees dat bericht nu ook ja. Zal eens kijken of er op de gesloten site iets over staat.
Blood Sugar Sex Magik
  woensdag 9 januari 2013 @ 10:31:59 #142
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121344315
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 00:51 schreef Cobra4 het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd naar hun reactie toen er gisteren een explosie in de Eemshavencentrale was.
Buiten de lijntjes dus niet interessant :P
pi_121352119
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 10:31 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Buiten de lijntjes dus niet interessant :P
De natres kennende stonden ze alweer als een stel echte commando's klaar _O-
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 9 januari 2013 @ 17:55:57 #144
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121360569
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  † In Memoriam † vrijdag 11 januari 2013 @ 17:14:15 #145
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_121440344
Defensieduikers in water A'dam

In Amsterdam-West zijn 26 duikers van het Ministerie van Defensie op zoek naar bewijsmateriaal van de schietpartij van twee weken geleden. Bij de schietpartij in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt kwamen twee mannen van 21 en 28 om het leven.

De zilvergrijze Audi, waarin de schutters reden, werd later leeg teruggevonden in Amsterdam-West. In de omgeving van die auto werden ook drie wapens in het water gevonden. De politie denkt dat deze zijn gebruikt bij de schietpartij in de Staatsliedenbuurt.

Bewijsmateriaal
De marine- en landmachtduikers zoeken nu in hetzelfde gebied naar meer bewijsmateriaal. Behalve duikers van Defensie, kammen politiemensen een heel gebied rond Sportpark de Eendracht in Amsterdam-West uit.

Dat is volgens de politie onderdeel van het opsporingsonderzoek. De politie gaat het weekend door met het onderzoek.



Bron: http://nos.nl/artikel/460718-defensieduikers-in-water-adam.html

Tientallen Defensieduikers zoeken in Amsterdamse water

26 Defensieduikers zoeken vandaag in Amsterdam, stadsdeel West, naar bewijsmateriaal van een misdrijf. Dit gebeurt op verzoek van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.


Het gaat om een strafrechtelijk onderzoek naar sporen van de schietpartij in de Staatsliedenbuurt op zaterdag 29 december. Bij deze schietpartij kwamen 2 Amsterdammers om. Ook werd op achtervolgende politiemensen geschoten.

Het duikteam, bestaande uit 21 marine- en 5 landmachtduikers, wordt ingezet om diverse waterpartijen in het stadsdeel af te zoeken. Hierbij maken ze gebruik van geavanceerde zoekmiddelen, waarmee snel de bodem in kaart kan worden gebracht.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)d&utm_medium=twitter
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 16:41:50 #146
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121552118
Nieuwe versie Kerngegevens Defensie online beschikbaar

14 januari 2013, 11.32 uur
Defensie heeft deze week de vernieuwde brochure met kerngegevens beschikbaar gesteld. In de online publicatie staan de feiten en cijfers van de organisatie per 1 januari 2013.

‘Kerngegevens Defensie, feiten en cijfers’ biedt een overzicht van de krijgsmacht. Zo is bijvoorbeeld informatie te vinden over de samenstelling van de organisatie, het aantal militairen en burgers dat er werkt en de hoeveelheid en soorten materieel waarover ze beschikt. Ook de internationale operaties waaraan Nederland deelneemt komen aan bod, en de zogenoemde nationale operaties.

http://www.rijksoverheid.(...)gevens-defensie.html

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)e_online_beschikbaar
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 16:45:05 #147
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121552263
Duikers vinden opnieuw vuurwapen in Amsterdam
Nederland • Geplaatst door Redactie op 14-01-2013 @ 16:02


Duikers van defensie hebben dit weekeinde in Amsterdam opnieuw een vuurwapen gevonden dat mogelijk gebruikt is bij de fatale schietpartij eind december in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam-West. Eerder deze maand werden in de buurt van het incident al twee kalasjnikovs en een pistool gevonden.

Bij de schietpartij op 29 december kwamen twee Amsterdammers van 21 en 28 jaar om het leven. Tijdens de zoekactie van afgelopen weekeinde zijn ook andere voorwerpen aangetroffen waarvan de relatie met de schietpartij wordt onderzocht, meldt de politie maandag.

Vrijdag begonnen agenten en een duikteam, bestaande uit 21 marine- en vijf landmachtduikers, aan een nieuwe zoektocht in het gebied. Daarbij werd de bodem met sonarapparatuur onderzocht.

Bron: Duikers vinden opnieuw vuurwapen in Amsterdam
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 17:30:10 #148
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121554261
Militairen nemen weer deel aan Sinaïmissie

DEN HAAG - Nederland neemt weer deel aan de onafhankelijke internationale missie in de Sinaï (MFO) die toeziet op de naleving van het vredesverdrag tussen Israël in Egypte dat eind jaren 70 is gesloten tussen beide landen. Dat meldde het ministerie van Defensie maandag.

Vier militairen zijn maandag voor een periode van 6 maanden vertrokken naar Egypte. Nederland nam van 1982 tot 1995 ook al deel aan de missie waaraan 1600 mensen uit 12 landen deelnemen. De huidige missieduur is 1,5 jaar. De Nederlanders worden gelegerd in het kamp El Gorah in het noorden van de Sinaïwoestijn.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_Sinaimissie__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  maandag 14 januari 2013 @ 17:32:18 #149
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_121554359
quote:
0s.gif Op maandag 14 januari 2013 17:30 schreef Cobra4 het volgende:
Militairen nemen weer deel aan Sinaïmissie

DEN HAAG - Nederland neemt weer deel aan de onafhankelijke internationale missie in de Sinaï (MFO) die toeziet op de naleving van het vredesverdrag tussen Israël in Egypte dat eind jaren 70 is gesloten tussen beide landen. Dat meldde het ministerie van Defensie maandag.

Vier militairen zijn maandag voor een periode van 6 maanden vertrokken naar Egypte. Nederland nam van 1982 tot 1995 ook al deel aan de missie waaraan 1600 mensen uit 12 landen deelnemen. De huidige missieduur is 1,5 jaar. De Nederlanders worden gelegerd in het kamp El Gorah in het noorden van de Sinaïwoestijn.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)n_Sinaimissie__.html
Succes steenrode baretten :)
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Eindredactie Frontpage / Forummod maandag 14 januari 2013 @ 17:46:23 #150
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_121554862
Duitsers hebben genoeg van Afghanistanmissie

BERLIJN - Nauwelijks vooruitgang, stijgende kosten en steeds meer gevaar voor uitgezonden militairen. Duitsland ziet de Afghanistanmissie van de Bundeswehr niet echt meer zitten. Nog niet eerder was de houding ten aanzien van de inzet van Duitse militairen in de Afghaanse provincie Kunduz en in en om de stad Mazar-e-Sharif zo negatief.

Van de Duitsers wijst 55 procent de missie af, 38 procent staat er nog achter, blijkt uit een onderzoek van het sociaalwetenschappelijk instituut van de Bundeswehr. „Nog maar een kwart van de ondervraagden betitelt de missie min of meer als succes”, stelt een van de onderzoekers in het rapport waar de krant Die Welt de hand op wist te leggen. De dalende populariteit komt vooral door het uitblijven van zichtbare vooruitgang.

In 2008 was nog 63 procent van de Duitsers voor de missie en 34 procent tegen.

Duitse militairen in Kunduz dragen onder meer bij aan de bescherming van de Nederlandse politietrainingsmissie in de Noord-Afghaanse provincie.

De Duitse strijdkrachten ondervinden nog geen imagoschade van de inzet in Afghanistan. Driekwart van de ondervraagden zegt positief of zeer positief tegenover de Bundeswehr te staan. 79 procent zegt een gevoel van vertrouwen te verbinden aan het leger, 68 procent is trots, 67 dankbaar. Van de 2500 Duitsers die afgelopen zomer werden ondervraagd, stelt 86 procent dat de Bundeswehr relevant blijft voor Duitsland.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)t_Afghanistan__.html
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')