quote:Op dinsdag 29 mei 2012 20:37 schreef monkyyy het volgende:
http://www.lynx.nl/minimumeisen.php
Ik heb me vergist, je kunt alleen een cash account openen als je student bent bij lynx en je mag ook geen amerikaanse aandelen kopen.
Game on!quote:Op dinsdag 29 mei 2012 21:33 schreef Shispeed het volgende:
[..]
waarom beperken ze eigenlijk de mogelijkheden voor personen tussen de 18 en 21? ik kan me voorstellen dat dat wat met de Amerikaanse wetgeving te maken heeft, maar ik kan bij binck gewoon Amerikaanse aandelen kopen?
Edit: hmm hij is vol, en aangezien -kaas- graag had dat we in het gewone beursvloer topic verder gingen open ik maar geen nieuwe.
Dat is inderdaad een mooi aandeeltje voor beginners.quote:Op woensdag 30 mei 2012 11:13 schreef Prof_Hoax het volgende:
Facebook. Goede aandelen heb ik gehoord.
Als je snel bent kan je gratis aandelen krijgen bij lynx http://www.lynx.nl/facebookactie/ , deze actie loopt al een dag dus zou wel even navragen.quote:Op woensdag 30 mei 2012 11:28 schreef rsfxrs020 het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een mooi aandeeltje voor beginners.
Toch wel aardige winst en leuke strategie in deze tijd lijkt mij. Je zet gewoon op 10 overnamekandidaten een call optie en je wacht af.quote:Op zondag 3 juni 2012 13:09 schreef Kaas- het volgende:
Als een bedrag van 1000 euro stijgt met 3400% wordt het 35.000, geen 3.500.000 hoor. Dus nee...
Ja maar sommige fondsen zijn erg ondergewaardeerd nu dus je kan een gokje wagen, maar het is alsnog riskant inderdaad.quote:Op zondag 3 juni 2012 13:18 schreef fedsingularity het volgende:
Het jammere is alleen dat je nooit weet wanneer er zoiets aankomt dus je tijdwaarde gaat je nekken.
Heb nog geen antwoord op deze trouwens.quote:Op zondag 3 juni 2012 12:54 schreef Taciho het volgende:
Hey,
Dit topic komt nog niet echt op gang maar ik heb wel weer een vraag.
Ik heb nu een boek gelezen en dat is 'Beleggen voor Dummies', nu vraag ik me af welk boek ik nu moet lezen. In het eerste deel zei iemand dat ik eerst boeken over statistieken moest lezen, zo ja welke dan?
Wat hier vaak wordt aangeraden is The Intelligent Investor door Benjamin Graham. Dit is het beste boek over investeren ooit geschreven volgens Warren Buffett.quote:Op zondag 3 juni 2012 12:54 schreef Taciho het volgende:
Hey,
Dit topic komt nog niet echt op gang maar ik heb wel weer een vraag.
Ik heb nu een boek gelezen en dat is 'Beleggen voor Dummies', nu vraag ik me af welk boek ik nu moet lezen. In het eerste deel zei iemand dat ik eerst boeken over statistieken moest lezen, zo ja welke dan?
Wat veel lurkers zich misschien afvragen: heb je het aandeel DSM nog ?quote:Op zondag 3 juni 2012 12:54 schreef Taciho het volgende:
Dit topic komt nog niet echt op gang maar ik heb wel weer een vraag.
Ja een gokje blijft het en op lange termijn verlies je altijd tegen de casino monopolisten (de goldman sachs en JP morgans van de wereld).quote:Op zondag 3 juni 2012 13:27 schreef Taciho het volgende:
Ja maar sommige fondsen zijn erg ondergewaardeerd nu dus je kan een gokje wagen, maar het is alsnog riskant inderdaad.
Ja ik heb ze nogquote:Op zondag 3 juni 2012 18:10 schreef jaco het volgende:
[..]
Wat veel lurkers zich misschien afvragen: heb je het aandeel DSM nog ?
Het aandeel is volgens mij nog verder gedaald. Alle berichtgeving rondom de beurzen en de economie is de laatste tijd zeer negatief. We gaan misschien nog verder dalen de komende tijd. Ik ben benieuwd of je het aandurft om het aandeel vast te houden.
Weet je nog een goede want dan bestel ik er gelijk twee op amazon (gratis verzendkosten).quote:Op zondag 3 juni 2012 18:08 schreef jaco het volgende:
[..]
Wat hier vaak wordt aangeraden is The Intelligent Investor door Benjamin Graham. Dit is het beste boek over investeren ooit geschreven volgens Warren Buffett.
Ik heb het ook gelezen en het is zeer leerzaam. Helaas is het nooit in het Nederlands vertaald en het engelse taalgebruik is ouderwets en lastig te lezen. Het boek is namelijk in 1949 geschreven. Als je het toch wilt proberen, zorg dan in ieder geval dat je de editie met het commentaar van Jason Zweig leest.
Dit commentaar is vanuit 2003 en vlot geschreven met veel voorbeelden uit de (eerste) internet aandelen crash.
Dummies en Intelligent Investor hoor je vaak als advies op dit forum. Voor de derde plaats lopen de meningen uiteen. Er schiet me niet zo iets te binnen wat je echt moet lezen.quote:Op zondag 3 juni 2012 22:59 schreef Taciho het volgende:
[..]
Weet je nog een goede want dan bestel ik er gelijk twee op amazon (gratis verzendkosten).
Nee had op het verkeerde moment gekocht en te lang vastgehouden dus nu zit ik met een verlies van 160 euro ongeveer.quote:Op woensdag 6 juni 2012 18:27 schreef Kirov het volgende:
Heb je überhaupt al winst gepakt als ik vragen mag?
Ik vind dit ook een van de redenen waarom the intelligent investor op bepaalde vlakken een slecht boek is. Er wordt te veel gehamerd op het feit om te diversificeren tussen aandelen en obligaties om zodoende niet te veel correlatie met de beurs te krijgen zodat je tijdens een crash relatief safe zou moeten zijn. Aan de andere kant adviseert Graham enkel de zeer doordachte belegger om 100% in aandelen te zitten maar imo is dat beeld veel te overtrokken en enkel bedoeld om de twijfelende lezer niet te veel te binden aan een strict beleggingsadvies. Punt is dat iedere belegger voor zichzelf moet bepalen hoeveel blootstelling hij wil hebben aan de markt en zich moet realiseren dat aandelen over het algemeen een superieure assetklasse zijn maar wel concurreren met overige assetklassen zoals obligaties.quote:Op woensdag 6 juni 2012 14:33 schreef dieselnoi het volgende:
Ten tweede worden er in de intelligent investor percentages genoemd voor obligaties die je tegenwoordig echt niet meer kunt krijgen. Is het dan nog verstandig om obligaties in je portefeuille op te nemen?
Met obligaties leg je de te ontvangen rente voor een bepaalde periode vast, bijvoorbeeld 2% voor 10 jaar.quote:Op woensdag 6 juni 2012 14:33 schreef dieselnoi het volgende:
Wat ik alleen niet begrijp is hoe obligaties werken. Ik loop bijvoorbeeld dan te zoeken naar nederlandse staatsobligaties en dan zie ik dat ik veel en veel minder rente krijg dan bijv. als ik mijn geld gewoon op een spaarrekening zet. En dan heb ik ook nog eens de flexibiliteit dat ik mijn geld vrij kan opnemen wanneer ik dat wil. Wat is dan het nut om obligaties te kopen?
Momenteel leeft juist de hoop op de beurzen weer op, omdat er weer eens gewerkt wordt aan een nieuw plan om de euro te redden. Duitsland stelt zich tot nu toe vrij flexibel op, dus zolang Merkel d'r mond houdt is er wel ruimte voor een opluchtingsrally.quote:Op woensdag 6 juni 2012 19:24 schreef Taciho het volgende:
[..]
Nee had op het verkeerde moment gekocht en te lang vastgehouden dus nu zit ik met een verlies van 160 euro ongeveer.
Maar de beurs zakt weer een beetje weg (Futures), dus hopen dat het morgen weer zakt.
Een zeer speculatieve zet als je nagaat dat beide bedrijven er belabberd voor staan. Houdt rekening met aanzienlijke volatiliteit deze maand, het is een gok die leuk uit kan pakken maar de andere kant op kan ook nogquote:Op donderdag 7 juni 2012 09:22 schreef Taciho het volgende:
Oke net heb ik BAM en KLM gekocht. Beide toen ze op 0,00% stonden ongeveer, nu al 35 euro gestegen
Dat is wel een erg geval zeg. Een studententje die in een week even bijna 90% van al zijn door de jaren heen opgebouwde spaargeld verliest. November 2008 ook, mooie tijd voor beleggers was dat.quote:Dit heeft trouwens niets meer met investeren te maken, dus let op dat je niet zo eindigt als die ene case in de OP: steeds meer risico nemen om verliezen te compenseren, en uiteindelijk niets over houden...
Als ik zelf de implied volatility (verwachte toekomstige vol) bereken voor beide aandelen met 2 ATM calls voor september (2012) dan komen beide uit iets boven de 50%. Ter vergelijking: een zelfde call op de AEX geeft een implied vol van 20% (rf = 2%, geen correcties voor dividend).quote:Op donderdag 7 juni 2012 13:03 schreef Taciho het volgende:
De koers schiet inderdaad alle kanten op met deze penny stocks...
Bedankt voor de uitleg.quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:08 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik vind dit ook een van de redenen waarom the intelligent investor op bepaalde vlakken een slecht boek is. Er wordt te veel gehamerd op het feit om te diversificeren tussen aandelen en obligaties om zodoende niet te veel correlatie met de beurs te krijgen zodat je tijdens een crash relatief safe zou moeten zijn. Aan de andere kant adviseert Graham enkel de zeer doordachte belegger om 100% in aandelen te zitten maar imo is dat beeld veel te overtrokken en enkel bedoeld om de twijfelende lezer niet te veel te binden aan een strict beleggingsadvies. Punt is dat iedere belegger voor zichzelf moet bepalen hoeveel blootstelling hij wil hebben aan de markt en zich moet realiseren dat aandelen over het algemeen een superieure assetklasse zijn maar wel concurreren met overige assetklassen zoals obligaties.
Het opnemen van bonds in je portefeuille is dus in de eerste instantie niet bedoeld voor het mooie rendement maar bovenal om het risico in te perken. Die nuancering kwam bij mij slecht over en ik kan me voorstellen dat het overmatige gebruik van portefeuilleratio's misleidend kunnen zijn voor de intelligente investeerder die zich eigenlijk nooit zou moeten laten leiden door dit soort adviezen.
Ik vind obligaties dan toch te weinig voordelen hebben ten opzichte van een spaarrekening. Totdat ze echt hogere percentages geven.quote:Op donderdag 7 juni 2012 04:30 schreef jaco het volgende:
[..]
Met obligaties leg je de te ontvangen rente voor een bepaalde periode vast, bijvoorbeeld 2% voor 10 jaar.
Voor een spaarrekening is de rente variabel. Dus over een half jaar kan je bank zeggen: we verlagen uw rente van 2,5% naar 2 %. De bank is namelijk ook afhankelijk van obligaties en kan dus 2,5% wellicht niet meer opbrengen.
Je zou misschien zeggen: dan stap ik alsnog in die staatsobligatie, maar het kan goed zijn dat de rente daarvan inmiddels is gedaald van 2% naar 1,5% (doordat de marktprijs stijgt).
Er zit dus een zekere waarde in het gegeven dat je rente voor zo'n lange tijd gegarandeerd is. Stel dat er een periode van 10 jaar aan deflatie aanbreekt, dan zit je met die 2% goed.
Hogere rentes kan je ook krijgen maar dan heb je wel meer risico. Bijvoorbeeld bij griekenland nu heb je 7%+ rente ?, maar wat is de kans dat je het terugkrijgt? Die is in ieder geval kleiner als in NL.quote:Op donderdag 7 juni 2012 21:04 schreef dieselnoi het volgende:
[..]
Bedankt voor de uitleg.
[..]
Ik vind obligaties dan toch te weinig voordelen hebben ten opzichte van een spaarrekening. Totdat ze echt hogere percentages geven.
ik heb BAM op 2.03 opgepiktquote:Op donderdag 7 juni 2012 09:22 schreef Taciho het volgende:
Oke net heb ik BAM en KLM gekocht. Beide toen ze op 0,00% stonden ongeveer, nu al 35 euro gestegen
BAM is een vrij kansloos bedrijf dat niet eens meer een outlook geeftquote:Op vrijdag 8 juni 2012 02:21 schreef Shispeed het volgende:
[..]
ik heb BAM op 2.03 opgepikt, zolang de situatie rond de euro niet ernstig verslechterd zou ik ze aanhouden, zit flink potentieel in
Ik niet. Lege kas, torenhoge schulden, en een post debiteuren waar je eng van wordt - in een sector waar het aantal wanbetalingen bij een baisse onevenredig groot is. Hun meest stabiele onderdelen onder dwang verkocht (Van Oord / Tebodin)quote:Op vrijdag 8 juni 2012 02:21 schreef Shispeed het volgende:
[..]
ik heb BAM op 2.03 opgepikt, zolang de situatie rond de euro niet ernstig verslechterd zou ik ze aanhouden, zit flink potentieel in
Kijk dat is een interessant gegevenquote:Op vrijdag 8 juni 2012 08:22 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Koop dan Heijmans. Die hebben meer cash op de balans staan dan hun marketcap
Niet dat Heijmans helemaal koek en ei is, maar ze hebben wel wat meer armslag om deze periode te overleven, imhoquote:Op vrijdag 8 juni 2012 18:48 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Kijk dat is een interessant gegeven
Maar dit gaat niet echt over AF, maar over de Euro-crisis. En ja dit heeft effect op het aandeel, en ook alle andere aandelen.quote:Op zondag 10 juni 2012 13:25 schreef Taciho het volgende:
Hier trouwens ook nog een stuk over Air France-KLM vandaag: http://www.belegger.nl/ni(...)-van-vertrouwen.html
Zou dit ook effect hebben op het aandeel?
ja klopt, ik zal morgen even uitgebreid posten waarom ik voor BAM heb gekozen.quote:Op zondag 10 juni 2012 13:21 schreef Taciho het volgende:
Toch wel leuk stukje over BAM op belegger.nl, Bij de serie 'kopen of verkopen' is BAM er vrijdag bij gedaan i.p.v Unilever omdat ze ondergewaardeerd zijn terwijl hun order portefeuille nog redelijk stabiel is,
Link naar desbetreffende artikel: http://www.belegger.nl/nieuws/2618991/bam-kopen-kov-2012.html
edit: Er staat ook dat ze naar de 3 euro kunnen gaan als dat zo zou zijn dan heb ik al me verlies teruggewonnen.
Ja had het gelezen en heeft inmiddels ook de beurs bereikt *zucht*quote:Op maandag 11 juni 2012 08:48 schreef Apollon het volgende:
Wat overigens wel interessant is voor AF is dit en dit.
Tja, over het algemeen worden werknemers niet ontslagen omdat het fantastisch gaatquote:Op maandag 11 juni 2012 15:59 schreef Taciho het volgende:
Hehe, elk aandeel dat ik koop zakt gelijk weg.
Nu ook weer met BAM met die werknemers ontslaan. Is dit negatief of positief?
Nou waar blijft je uitleg danquote:Op maandag 11 juni 2012 00:28 schreef Shispeed het volgende:
[..]
ja klopt, ik zal morgen even uitgebreid posten waarom ik voor BAM heb gekozen.
Boy & Hold low-cost index-fondsen zoals VTSAX, SPY en VTI.quote:Op maandag 11 juni 2012 22:45 schreef Leegte het volgende:
''Welke kennis heb ik nodig om te beleggen?''
Wellicht de belangrijkste vraag. Wetenschappelijk bewezen strategien die op lange termijn houdbaar zijn.
Enkel als je maandgrafieken als uitgangspunt neemt en een flinke dosis geduld met een bescheiden winstje.quote:Op maandag 11 juni 2012 22:47 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Boy & Hold low-cost index-fondsen zoals VTSAX, SPY en VTI.
?quote:Op maandag 11 juni 2012 23:44 schreef Leegte het volgende:
[..]
Enkel als je maandgrafieken als uitgangspunt neemt en een flinke dosis geduld met een bescheiden winstje.
Verschillende noteringen aan verschilende beurzen en wellicht ook verschillende soorten aandelen.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 00:10 schreef ohjajohh het volgende:
Ik wil me ook bezig gaan houden met beleggen, daarom dus maar een accountje geopend bij Brinck, maar nog wel een hoop vragen. Hoop dat ik er hier antwoord op kan krijgen.
[ afbeelding ]
Stel ik wil aandelen van Samsung kopen, dan krijg ik een hele lijst wat is het verschil?
Bestens en limiet zijn de manier waarop je ze wilt kopen. Is dat tegen elke prijs ('bestens') of heb je een limiet van dat je zegt tot hier wil ik ze hebben maar als ze duurder zijn dan hoef ik ze niet ('limiet')quote:[ afbeelding ]
Bij dit plaatje even Facebook als voorbeeld gepakt. Stel ik wil aandelen van Facebook kopen, dan is 1 aandeel 27 euro?
Wat houdt bestens, limiet, stoploss-order en stoplimiet-order in en wat in te vullen bij stopprijs en orderduur?
Zoals ik eerder al zei, een optie heeft een intrinsieke waarde en een extrinsieke waarde. De intrinsieke waarde kun je makkelijk berekenen door te doen alsof de uitoefendatum vandaag is.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 13:03 schreef jdel het volgende:
Heeft iemand ook zo'n duidelijke uitleg incl. fictief rekenvoorbeeldje hoe een optie werkt?
5k, is m.i. ook nodig wil je nog een beetje kunnen spreiden zonder dat je meteen relatief veel kosten hebt...quote:Op dinsdag 12 juni 2012 17:12 schreef Duderd het volgende:
Met wat voor kapitaal wordt hier zo ongeveer gestart? Een vraag uit nieuwsgierigheid. Ik heb binnenkort een xduizend euro beschikbaar.. waarschijnlijk gaat het in aandelen
Hoe zou jij 5k spreiden? 2,2,1 of 1,1,1,1,1? Offf.....?quote:Op dinsdag 12 juni 2012 17:38 schreef Apollon het volgende:
[..]
5k, is m.i. ook nodig wil je nog een beetje kunnen spreiden zonder dat je meteen relatief veel kosten hebt...
Ik probeer mijn transactiekosten voor zover mogelijk onder de 1% per aandeel te houden, dus dan ga je richting de 2k per aandeel (enkele transactie). Alleen met slechts 2 aandelen zit je nog net even te geconcentreerd, dan zou ik toch gaan voor minstens 3 (verschillende sectoren, risico weegt toch wat zwaarder dan kostenquote:Op dinsdag 12 juni 2012 18:02 schreef Duderd het volgende:
[..]
Hoe zou jij 5k spreiden? 2,2,1 of 1,1,1,1,1? Offf.....?
Okequote:Op dinsdag 12 juni 2012 18:26 schreef Apollon het volgende:
[..]
Ik probeer mijn transactiekosten voor zover mogelijk onder de 1% per aandeel te houden, dus dan ga je richting de 2k per aandeel (enkele transactie). Alleen met slechts 2 aandelen zit je nog net even te geconcentreerd, dan zou ik toch gaan voor minstens 3 (verschillende sectoren, risico weegt toch wat zwaarder dan kosten). En dan natuurlijk gewoon proberen het zo goed mogelijk te verdelen, 1.667 per aandeel. Dan zit je ook niet aan relatief hogere kosten vast als je er later nog eens een wilt vervangen.
Je hebt nu een verlies van ongeveer 20% sinds je begonnen bent?quote:Op woensdag 13 juni 2012 17:22 schreef Taciho het volgende:
Zo hé, gaat snel zo als die BAM en KLM zo door gaan.
Het is ook elke keer hetzelfde deze week; hoog beginnen en door de dag heen helemaal weer inzakken.
Beter komen die verkiezingen wel goed anders ben ik alles kwijt
Zo, weet je ook weer wat die columns waard zijnquote:Op zondag 10 juni 2012 13:21 schreef Taciho het volgende:
Toch wel leuk stukje over BAM op belegger.nl, Bij de serie 'kopen of verkopen' is BAM er vrijdag bij gedaan i.p.v Unilever omdat ze ondergewaardeerd zijn terwijl hun order portefeuille nog redelijk stabiel is,
Link naar desbetreffende artikel: http://www.belegger.nl/nieuws/2618991/bam-kopen-kov-2012.html
edit: Er staat ook dat ze naar de 3 euro kunnen gaan als dat zo zou zijn dan heb ik al me verlies teruggewonnen.
En?quote:Op maandag 11 juni 2012 00:28 schreef Shispeed het volgende:
[..]
ja klopt, ik zal morgen even uitgebreid posten waarom ik voor BAM heb gekozen.
Niet alleen zwak op dit moment hoor, BAM is al sinds mensenheugenis superlink gefinancieerd, en AF-KLM heeft een veel te hoge kostenvoet en kan niet concurreren - al tig jaar niet.quote:Op donderdag 14 juni 2012 20:48 schreef Apollon het volgende:
Je zit met die twee bedrijven met enorm veel specifiek risico bovenop het macro-economisch risico. In principe zijn beide bedrijven enorm zwak op dit moment.
Dat is ook zo. Ik wil het ook niet brengen alsof het een specifiek probleem van nu is; meer als een constant probleem wat in deze tijden helemaal fataal is.quote:Op donderdag 14 juni 2012 22:31 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Niet alleen zwak op dit moment hoor, BAM is al sinds mensenheugenis superlink gefinancieerd, en AF-KLM heeft een veel te hoge kostenvoet en kan niet concurreren - al tig jaar niet.
Wat niet wil zeggen dat je er niks aan kan verdienen (BAM kan zo weer 20% hoger staan), maar beide bedrijven waren niet zo door het putje gegaan als ze niet structureel kapot waren, imho.
De verkiezingsuitslag met een winst voor de pro-Euro partijen is in ieder geval een mooi beginquote:Op donderdag 14 juni 2012 20:48 schreef Apollon het volgende:
[..]
Let er wel op dat het na een positieve verkiezingsuitslag in Griekenland nog niet meteen alles voorbij is. Sterker nog, de échte klapper komt mogelijk met de Euro-top aan het einde van de maand. Bankenunie, politieke unie, Eurobonds? Of blijft het weer bij mooie woorden en weinig actie, dit kunnen ze zich niet meer veroorloven..
Vreemd genoeg was een negatieve uitslag en wereldwijde banken die vervolgens strooien met liquiditeit ws. positiever geweest voor aandelenquote:Op maandag 18 juni 2012 08:16 schreef Apollon het volgende:
[..]
De verkiezingsuitslag met een winst voor de pro-Euro partijen is in ieder geval een mooi begin
Wellicht, want in feite hebben we nu nog net zoveel als vrijdag. Maar toch biedt dit meer ruimte om tot een oplossing te komen, dus op de iets langere termijn zou het gunstig kunnen zijn...quote:Op maandag 18 juni 2012 08:59 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Vreemd genoeg was een negatieve uitslag en wereldwijde banken die vervolgens strooien met liquiditeit ws. positiever geweest voor aandelen
Ja was vanochtend 9 uur wakker zag opening en stond nog maar 99 euro verlies en toen viel ik weer in slaap en om half elf stond ik opeens weer 160 in de min -_-.quote:Op maandag 18 juni 2012 10:18 schreef Apollon het volgende:
[..]
Wellicht, want in feite hebben we nu nog net zoveel als vrijdag. Maar toch biedt dit meer ruimte om tot een oplossing te komen, dus op de iets langere termijn zou het gunstig kunnen zijn...
De onzekerheid is sowieso nog lang niet weg.
Dat ligt er maar net aan wat je doel en strategie is. Wil je gewoon rustig "sparen" in de hoop dat je een hoger rendement haalt dan op de bank door een index ETF aanteschaffen en deze tot in de lengte van dagen vast te houden kan het al met een klein bedrag van een paar honderd euro wat mij betreft. Wil je wat actiever gaan handelen moet je toch grotere bedragen op tafel gaan leggen omdat anders de transactie kosten een te groot deel van je rendement opeten, ikzelf koop niet voor minder dan 5k aandelen.quote:Op maandag 18 juni 2012 15:54 schreef SkryZx het volgende:
Met wat voor een startkapitaal kun je een beetje gaan beleggen?
quote:Op dinsdag 19 juni 2012 16:57 schreef SkryZx het volgende:
Ik hou niet zo van boeken lezen. Is het niet meer allemaal geluk/pech.
Als je boeken al saai vind zullen de jaarverslagen van bedrijven jou al helemaal niet aanspreken, en dat zijn toch wel erg belangrijke informatiebronnen bij het investeren.quote:Op dinsdag 19 juni 2012 16:57 schreef SkryZx het volgende:
Ik hou niet zo van boeken lezen. Is het niet meer allemaal geluk/pech.
Dat spel volgt gewoon de echte realtime koersen toch?quote:Op dinsdag 19 juni 2012 20:47 schreef Duderd het volgende:
Hoe representatief is bijvoorbeeld beleggerspel.nl uitgaand van de winst die je daar maakt en die winst die je zou behalen in de realititeit?
jupquote:Op dinsdag 19 juni 2012 20:49 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Dat spel volgt gewoon de echte realtime koersen toch?
Ik was meer nieuwsgierig hoe de kosten zich verhouden tot de realiteitquote:Op dinsdag 19 juni 2012 20:49 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Dat spel volgt gewoon de echte realtime koersen toch?
Dan is het representatief.quote:
Niet representatief.quote:Op dinsdag 19 juni 2012 20:47 schreef Duderd het volgende:
Hoe representatief is bijvoorbeeld beleggerspel.nl uitgaand van de winst die je daar maakt en die winst die je zou behalen in de realititeit?
Op de SNS website wordt aangegeven dat het tarief voor Euronext ¤ 8 + 0,1% over het effectief orderbedrag (max. ¤ 150) bedraagt. Daarnaast betaal je een all-in tarief van 0,2% per jaar. Aandelen genoteerd in Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, New York (NYSE, Nasdaq, Amex) en/of Zürich kosten nog eens ¤ 20 extra. Vooral dit laatste vind ik duur.quote:Op woensdag 20 juni 2012 13:52 schreef adriaan1989 het volgende:
Iedereen heeft het telkens over Lynx en Binck en ING om te beleggen. Ik zit zelf vanaf het begin bij Binck, maar ben begin dit jaar tot de conclusie gekomen dat SNS een stuk voordeliger is qua beleggingen in aandelen/fondsen/sprinters.
Je betaalt namelijk een vast bedrag van: ¤ 10,- tevens hanteren ze geen provisiekosten en bewaarloon en al die andere (onzichtbare) kosten.
minimum van 10 euroquote:Op woensdag 20 juni 2012 14:38 schreef jaco het volgende:
[..]
Op de SNS website wordt aangegeven dat het tarief voor Euronext ¤ 8 + 0,1% over het effectief orderbedrag (max. ¤ 150) bedraagt. Daarnaast betaal je een all-in tarief van 0,2% per jaar. Aandelen genoteerd in Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, New York (NYSE, Nasdaq, Amex) en/of Zürich kosten nog eens ¤ 20 extra. Vooral dit laatste vind ik duur.
Bron: http://www.snsbank.nl/par(...)s-zelf-beleggen.html
Is de flat-fee van ¤ 10 wellicht een speciale aktieprijs oid? Zou je iets specifieker kunnen aangeven, hoe je bij SNS van dit tarief kunt profiteren?
Toen ik begin dit jaar ben begonnen met Zelfbeleggen hebben ze mij telefonisch verteld dat ze een all-in-tarief van: ¤ 10,- hadden. Blijkbaar hebben ze dit nu veranderd, bij mij wordt er in ieder geval nog steeds altijd: ¤ 10,- berekend.quote:Op woensdag 20 juni 2012 14:38 schreef jaco het volgende:
[..]
Op de SNS website wordt aangegeven dat het tarief voor Euronext ¤ 8 + 0,1% over het effectief orderbedrag (max. ¤ 150) bedraagt. Daarnaast betaal je een all-in tarief van 0,2% per jaar. Aandelen genoteerd in Frankfurt, Londen, Madrid, Milaan, New York (NYSE, Nasdaq, Amex) en/of Zürich kosten nog eens ¤ 20 extra. Vooral dit laatste vind ik duur.
Bron: http://www.snsbank.nl/par(...)s-zelf-beleggen.html
Is de flat-fee van ¤ 10 wellicht een speciale aktieprijs oid? Zou je iets specifieker kunnen aangeven, hoe je bij SNS van dit tarief kunt profiteren?
minimum van 10 euro.quote:Op woensdag 20 juni 2012 14:48 schreef adriaan1989 het volgende:
[..]
Toen ik begin dit jaar ben begonnen met Zelfbeleggen hebben ze mij telefonisch verteld dat ze een all-in-tarief van: ¤ 10,- hadden. Blijkbaar hebben ze dit nu veranderd, bij mij wordt er in ieder geval nog steeds altijd: ¤ 10,- berekend.
Klopt, dan wordt je namelijk al geript met de kosten die aan de fondsen in rekening worden gebracht, en die dus ten koste gaan van je rendement. Je betaalt een veelvoud, alleen niet zichtbaar.quote:Beleg ik in SNS/ASN fondsen ? dan betaal ik helemaal geen transactiekosten.
Als het zo slecht zou zijn, waarom bestaan ze dan nog ? er zullen vast ook positieve punten zijn...quote:Op woensdag 20 juni 2012 14:50 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
minimum van 10 euro.
[..]
Klopt, dan wordt je namelijk al geript met de kosten die aan de fondsen in rekening worden gebracht, en die dus ten koste gaan van je rendement.
Nog erger bij SNS Fundcoach, daar bepaal je vaak ook geen aankoopkosten, maar betalen de fondsen die je koopt een kickback fee aan SNS Fundcoach, wat onzichtbaar jouw rendement verlaagd. Nee, dat vertellen ze er niet bij
quote:Op woensdag 20 juni 2012 14:51 schreef adriaan1989 het volgende:
[..]
Als het zo slecht zou zijn, waarom bestaan ze dan nog ? er zullen vast ook positieve punten zijn...
Binck: ¤ 6,50 + 0,1 % met een minimum van ¤ 10quote:Op woensdag 20 juni 2012 14:48 schreef adriaan1989 het volgende:
[..]
Toen ik begin dit jaar ben begonnen met Zelfbeleggen hebben ze mij telefonisch verteld dat ze een all-in-tarief van: ¤ 10,- hadden. Blijkbaar hebben ze dit nu veranderd, bij mij wordt er in ieder geval nog steeds altijd: ¤ 10,- berekend.
Binck of SNSquote:Op woensdag 20 juni 2012 14:57 schreef jaco het volgende:
[..]
Binck: ¤ 6,50 + 0,1 % met een minimum van ¤ 10
SNS: ¤ 8 + 0,1% met een minimum van ¤ 10
Dus als je orders onder de ¤ 10 / 0,001 = 10.000 euro blijven, dan betaal je bij beiden hetzelfde. Daarboven is Binck goedkoper.
Het is natuurlijk prima dat je tevreden bent over SNS en niet over Binck. Ieder zijn voorkeur, maar je bewering dat SNS goedkoper zou zijn, klopt gewoon niet.
Dat minimum van 10 euro bij Binck geld toch niet voor aandelen?quote:Op woensdag 20 juni 2012 14:57 schreef jaco het volgende:
[..]
Binck: ¤ 6,50 + 0,1 % met een minimum van ¤ 10
SNS: ¤ 8 + 0,1% met een minimum van ¤ 10
Dus als je orders onder de ¤ 10 / 0,001 = 10.000 euro blijven, dan betaal je bij beiden hetzelfde. Daarboven is Binck goedkoper.
Het is natuurlijk prima dat je tevreden bent over SNS en niet over Binck. Ieder zijn voorkeur, maar je bewering dat SNS goedkoper zou zijn, klopt gewoon niet.
Ja, want een depreciatie van de dollar ten opzichte van de euro verbetert echt de concurrentiepositie ten opzichte van de amerikaanse concurrenten op termijn. Het wordt voor amerikanen dan alleen maar duurder om met de KLM te vliegen omdat of de tickets in dollars omhoog zullen gaan, of het geld dat KLM ontvangt in euro's zal lager zijn.. Op termijn is dat dus slechter voor KLM/Air-France..quote:Op woensdag 20 juni 2012 15:26 schreef Taciho het volgende:
Ik maak nu officieel weer winst met me Air France - KLM aandelen![]()
![]()
Nu hopen dat de FED nog wat extra geld in de Amerikaanse Staat pompt zodat we morgen weer met een +je openen
Nou, kerosine is in US$ geprijsd (een niet onbelangrijke kostenpost voor luchtvaartmij'en), en wordt dus bij een gelijkblijvende prijs in US$ bij een lagere US$ goedkoper in euro gemeten..quote:Op woensdag 20 juni 2012 16:56 schreef Kabouter_Plofkop het volgende:
[..]
Ja, want een depreciatie van de dollar ten opzichte van de euro verbetert echt de concurrentiepositie ten opzichte van de amerikaanse concurrenten op termijn. Het wordt voor amerikanen dan alleen maar duurder om met de KLM te vliegen omdat of de tickets in dollars omhoog zullen gaan, of het geld dat KLM ontvangt in euro's zal lager zijn.. Op termijn is dat dus slechter voor KLM/Air-France..
Ik ben geen luchtvaartkenner maar ik heb analyses gelezen dat de winst van een luchtvaartmaatschappij sterk afhangt van hoe de kerosine prijs is gehedged. Dus een maatschappij die voor 3 jaar vooruit heeft ingekocht, zit op rozen als de prijs gedurende die 3 jaar stijgt. Omdat je de kerosine/olie prijs niet kunt voorspellen is het voor jou als belegger dezelfde gok als dat het voor de maatschappijen is.quote:Op donderdag 21 juni 2012 00:42 schreef Arkai het volgende:
Er lijkt ook een tendens te zijn van no-name luchthavens in het MO om de kerosineprijzen kunstmatig laag te houden. Als binnen 30 jaar de petrochemie ook nog eens uit Europa verdwenen is dan lijkt het einde oefening voor AF-KLM als de oliestaten zwaar kunnen concurreren op intercontinentale vluchten. Vooralsnog een leuk aandeel hoor, daar niet van, maar luchtvaart in Europa gaat denk ik het nakijken krijgen op het gebied van voordelige brandstofmarges. Zijn er luchtvaartkenners hier die mijn verhaal kunnen onderschrijven?
Nou die Rampspoed laat voor nu nog even op zich wachten.quote:Op donderdag 21 juni 2012 06:40 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik ben geen luchtvaartkenner maar ik heb analyses gelezen dat de winst van een luchtvaartmaatschappij sterk afhangt van hoe de kerosine prijs is gehedged. Dus een maatschappij die voor 3 jaar vooruit heeft ingekocht, zit op rozen als de prijs gedurende die 3 jaar stijgt. Omdat je de kerosine/olie prijs niet kunt voorspellen is het voor jou als belegger dezelfde gok als dat het voor de maatschappijen is.
Als maatschappijen in het midden-oosten dankzij hun kontakten echter structureel goedkope kerosine kunnen inkopen, dan wordt het lastig concurreren daarmee voor Europese maatschappijen. De routes tussen Europa en Noord Amerika zullen echter nooit via het midden-oosten gaan.
Even los van alles: aan luchtvaart transport als industrie in z'n geheel is door beleggers historisch gezien alleen maar geld verloren. Je moet echt een 'edge' hebben in je informatie, wil je die trend kunnen verslaan. Ik blijf dus ver van deze sector vandaan.
Ik vroeg me af waarom je het aandeel AF-KLM nog als 'leuk' kenmerkt? Ik zie alleen maar rampspoed eigenlijk.
Scorebord beleggen heet datquote:Op donderdag 21 juni 2012 11:47 schreef Taciho het volgende:
[..]
Nou die Rampspoed laat voor nu nog even op zich wachten.
Lange tijd geleden dat ik weer groene cijfers zag bij me rendement op Air France - KLM, maar gaat wel snel zo
quote:Op donderdag 21 juni 2012 13:17 schreef Taciho het volgende:
[..]
Had hem eigenlijk gekocht omdat de p/e heel laag was en dat wel een keer omhoog moest. Het was een beetje een gokje maar deze keer pakte het goed uit ( dit kan ik nog niet zeggen van BAM).
Trouwens ik heb nu nog maar 180 euro verlies en als ik DSM had gehouden had ik een min van 130 euro.
We zullen zien of ik DSM kan inhalen
Website van het bedrijf (jaarverslagen), kranten (financial times), actueel nieuws (Bloomberg) en gezond verstand.quote:Op donderdag 21 juni 2012 15:22 schreef benx het volgende:
Van welke website of andere informatiebron halen jullie je redenering voor het kopen of verkopen van een aandeel?
Dit zijn voor mij ook de belangrijkste bronnen, maar ik gebruik ook: andere documenten die bedrijven bij de beurs moeten indienen (Sec filings), research verslagen van professionele analisten, blogs van investeerders en forum postings.quote:Op donderdag 21 juni 2012 17:56 schreef Apollon het volgende:
[..]
Website van het bedrijf (jaarverslagen), kranten (financial times), actueel nieuws (Bloomberg) en gezond verstand.
Ik heb hier niets op af te dingen maar momenteel worden die goedkope kerosineprijzen grotendeels gesubsidieerd puur en enkel om vliegverkeer aan te trekken aangezien de Arabieren ook marktprijzen moeten betalen voor de geimporteerde brandstof. De raffinagecapaciteit in het MO is heel beperkt en er wordt flink geinvesteerd om deze uit te breiden. Dit alleen kun je al merken aan het feit dat er in Europa bijna geen nieuwe chemische plants worden gebouwd. In de nabije toekomst wordt de brandstofedge in het MO dus groter omdat de aanvoerroutes van crude oil en kerosine komen te vervallen. Daar kun je dan inderdaad ook nog eens het voordeel van Arabische connecties bij optellen die ongetwijfeld de kerosineprijzen extra drukken.quote:Op donderdag 21 juni 2012 06:40 schreef jaco het volgende:
Ik ben geen luchtvaartkenner maar ik heb analyses gelezen dat de winst van een luchtvaartmaatschappij sterk afhangt van hoe de kerosine prijs is gehedged. Dus een maatschappij die voor 3 jaar vooruit heeft ingekocht, zit op rozen als de prijs gedurende die 3 jaar stijgt. Omdat je de kerosine/olie prijs niet kunt voorspellen is het voor jou als belegger dezelfde gok als dat het voor de maatschappijen is.
Als maatschappijen in het midden-oosten dankzij hun kontakten echter structureel goedkope kerosine kunnen inkopen, dan wordt het lastig concurreren daarmee voor Europese maatschappijen. De routes tussen Europa en Noord Amerika zullen echter nooit via het midden-oosten gaan.
Waarom ik AF-KLM nog wel interessant vind is omdat het bedrijf de afgelopen jaren sterk heeft doorgezet op het vernieuwen van de vloot in een tijd waar de meeste andere maatschappijen de riemen aantrokken. In 2020 is de gehele vloot volgens plan vernieuwd en zal de brandstofefficiency tussen de 7 tot 20% gestegen zijn. De vloot zal binnen de sector een gemiddelde leeftijd hebben wat reden is om aan te nemen dat ze op dat vlak dus niet slecht presteren. Daarnaast wordt er ingezet op minder lijnvluchten, hogere bezettingsgraden, lagere kruissnelheden en betere samenwerking met de budgettak Transavia. Al met al maatregelen die de winstmarges kunnen opschroeven.quote:Even los van alles: aan luchtvaart transport als industrie in z'n geheel is door beleggers historisch gezien alleen maar geld verloren. Je moet echt een 'edge' hebben in je informatie, wil je die trend kunnen verslaan. Ik blijf dus ver van deze sector vandaan.
Ik vroeg me af waarom je het aandeel AF-KLM nog als 'leuk' kenmerkt? Ik zie alleen maar rampspoed eigenlijk.
...Zelfs in 2008 was CapEx al praktisch genoeg om alle opbrengsten uit de operaties op te slokken.quote:Op donderdag 21 juni 2012 21:41 schreef Arkai het volgende:
[..]
Ik heb hier niets op af te dingen maar momenteel worden die goedkope kerosineprijzen grotendeels gesubsidieerd puur en enkel om vliegverkeer aan te trekken aangezien de Arabieren ook marktprijzen moeten betalen voor de geimporteerde brandstof. De raffinagecapaciteit in het MO is heel beperkt en er wordt flink geinvesteerd om deze uit te breiden. Dit alleen kun je al merken aan het feit dat er in Europa bijna geen nieuwe chemische plants worden gebouwd. In de nabije toekomst wordt de brandstofedge in het MO dus groter omdat de aanvoerroutes van crude oil en kerosine komen te vervallen. Daar kun je dan inderdaad ook nog eens het voordeel van Arabische connecties bij optellen die ongetwijfeld de kerosineprijzen extra drukken.
[..]
Waarom ik AF-KLM nog wel interessant vind is omdat het bedrijf de afgelopen jaren sterk heeft doorgezet op het vernieuwen van de vloot in een tijd waar de meeste andere maatschappijen de riemen aantrokken. In 2020 is de gehele vloot volgens plan vernieuwd en zal de brandstofefficiency tussen de 7 tot 20% gestegen zijn. De vloot zal binnen de sector een gemiddelde leeftijd hebben wat reden is om aan te nemen dat ze op dat vlak dus niet slecht presteren. Daarnaast wordt er ingezet op minder lijnvluchten, hogere bezettingsgraden, lagere kruissnelheden en betere samenwerking met de budgettak Transavia. Al met al maatregelen die de winstmarges kunnen opschroeven.
Er hoeft maar één goed pre-crisisjaar zoals 2008 terug te komen om de moeder der dividenden te kunnen uitkeren op basis van de huidige koersen. Vooralsnog vind ik AF-KLM nog niet goedkoop gezien de P/E10 van ~4.5 en deze in lijn lijkt te liggen met de Europese index en nog ruim is t.o.v. andere airliners. Het is een blijft een slecht presterend bedrijf maar mocht er in een vlaag van wanhoop nog 40-50% (wat gezien de volatiliteit van het aandeel niet eens zo'n gek percentage is) afgaan dan wil ik best inkopen.
Je hebt gelijk, ik refereerde naar het fiscale jaar 2007-2008 toen ze nog niet extreme afschrijvingen deden. In de crisis zijn de winstmarges flink onder druk komen te staan maar de kernactiviteiten zijn gewoon gelijk gebleven. Ik ben dan ook van mening dat dividenden rondom de 60 cent weer terug kunnen keren over 4-5 jaar als de businesscycle zich weer hersteld heeft. Het blijft koffiedik kijken maar juist omdat de luchtvaartsector zo simpel in elkaar steekt is het mogelijk om de tijdlijn erbij te pakken en grof in te zetten op prognoses. Als de winstmarges herstellen dan herstelt het bedrijf maar als belegger ben je dan vaak al veel te laat.quote:Op donderdag 21 juni 2012 23:06 schreef flyguy het volgende:
[..]
...Zelfs in 2008 was CapEx al praktisch genoeg om alle opbrengsten uit de operaties op te slokken.
Ik doe het reeds 4 jaar -sinds mijn 17e- (niet heel actief) maar ben nog niet helemaal ingelezen. Ik doe maar wat. Beetje hier beetje daar. Uiteindelijk pak ik altidj wel winst.quote:Op maandag 25 juni 2012 13:00 schreef Kaas- het volgende:
Dat eerste, alleen melden zich er (nog) geen beginners aan de lopende band.
Obligaties zou ik ook wel wat meer van af willen weten, hier miss mensen tips oid?quote:Op maandag 25 juni 2012 21:41 schreef DrSnuggle het volgende:
Hier ook iemand die begonnen is met aandelen. Dat wil zeggen, ik ben me eerst aan het inlezen met "beleggen voor dummies". Ik begin met een zeer laag budget maar wil de komende maanden meer geld opzij leggen hiervoor. Ik wil het op dit moment puur doen om het te leren zodat ik later met meer vertrouwen durf in te leggen.
Ook hier vind ik het boek van de dummies-serie zeer handig maar heb liever ook wat meer praktijk-informatie met voorbeelden van bijvoorbeeld 'binck-bank'. Ik wil graag weten hoe nu de obligaties werken met voorbeelden uit binck. Het is mij (nog steeds) niet geheel duidelijk. Misschien dat ik hier later nog op terug kom met plaatjes e.d. om mijn vraag duidelijker te maken.
Ook vroeg ik mij af of hier iemand wel eens bij een aandeelhoudersvergadering is geweest en hoe het er daar aan toe gaat.
Het is wel verstandig om alles te lezen ja, soms pak ik de presentaties over de jaarcijfers e.d. er ook nog een bij maar meestal is dat halve reclame over hoe goed het bedrijf wel niet is.quote:Op dinsdag 26 juni 2012 13:21 schreef Taciho het volgende:
Ik heb een vraag over jaarverslagen en prospectussen. Wat zijn de belangrijkste dingen die er in staan en moet je alles lezen.
Bij DSM ging er een stuk over alle ongelukken die er in het bedrijf gebeurt waren, best wel veel.
het maakt niet uit welke stock je pickt als je een beetje spreid, in de zomerrally van juli en augustus stijgen bijna alle aandelen wel 75% van de aandelen stijgt schat ik. een dartbord en gewoon kopen!quote:Op maandag 25 juni 2012 05:12 schreef dieselnoi het volgende:
Is dit topic nog voor beginners of gaat het hier alleen maar over hoe we EEN persoon van adviezen kunnen voorzien. Hij loopt toch maar een beetje te gokken zonder enige onderbouwing.
Zelf net een maand bezig. Houd het voorlopig simpel, alleen aandelen.quote:Op maandag 25 juni 2012 05:12 schreef dieselnoi het volgende:
Is dit topic nog voor beginners of gaat het hier alleen maar over hoe we EEN persoon van adviezen kunnen voorzien. Hij loopt toch maar een beetje te gokken zonder enige onderbouwing.
Ik denk dat dit een rede kan zijn, wat ik gelezen heb en in de praktijk met TNT gezien heb is dat als er een overnamebod komt dat de koersprijs omhoog schiet. Dit zal dan wel een uitzondering zijn.quote:Móvil vergroot belang in KPN
Laatst gewijzigd: 27-06-12 07:05
MEXICO CITY - América Móvil heeft zijn belang in KPN verder uitgebreid. Het Mexicaanse telecombedrijf bezit nu 23,43 procent van de Nederlandse onderneming.
Het concern van multimiljardair Carlos Slim deed een aantal transacties, waarvan 4 buiten de aandelenmarkt, en heeft nu ruim 332 miljoen aandelen KPN in handen.
América Móvil streeft naar een belang van maximaal 27,7 procent in KPN.
KPN herhaalde onlangs nog de oproep aan zijn aandeelhouders om niet in te gaan op het bod van América Móvil. De 8 euro per aandeel die de Mexicanen bieden, weerspiegelt volgens KPN geenszins de waarde van het Nederlandse telecomconcern.
© ANP
Bron: nu.nl
Er zijn boeken geschreven over hoe je jaarverslagen moet moet lezen. En wat belangrijk is in een jaarverslag.quote:Op dinsdag 26 juni 2012 13:21 schreef Taciho het volgende:
Ik heb een vraag over jaarverslagen en prospectussen. Wat zijn de belangrijkste dingen die er in staan en moet je alles lezen.
Bij DSM ging er een stuk over alle ongelukken die er in het bedrijf gebeurt waren, best wel veel.
Dit lijkt me inderdaad wel leuk om te doen. Mischien kan ik er wel eentje van Douwe Egberts maken, daar zal wel veel vraag naar zijn.quote:Op woensdag 27 juni 2012 15:16 schreef Arkai het volgende:
Als jaarverslagen doorneuzelen te veel werk kost kun je bijvoorbeeld ook research reports downloaden (tegen betaling). Vaak is dit dan een meerjarig rapport over het bedrijf op basis van jaarverslagen met een sectoranalyse eraan geplakt. Het is niet aan te raden om hier veel geld in te steken maar probeer toch een beetje gevoel te krijgen voor wat betalende klanten over hebben voor dit soort onderzoek. Met wat geluk kun je er zelfs nog wat gratis inzien op scribd en kijk eens op de site van de verschillende onderzoeksbureau's om wat meer te weten te komen over hun onderzoeksaanpak.
Uiteindelijk kun je zelf ook research reports maken en uploaden en zodoende zelf cashflow genereren! Gezien de leeftijd van sommige users lijkt me dat een prima bijbaan en sowieso een goede oefening voor het bestuderen van jaarverslagen.
Hier wat voorbeelden van research reports voor het aandeel Google.
Waarom verloor je met het echte geld? Pech? Of toch een iets minder sterke strategie? Misschien bang te verliezen..?quote:Op donderdag 28 juni 2012 23:31 schreef Pietjebruin het volgende:
Je kan altijd gaan daytraden. Kan met weinig inleg veel geld verdienen, maar ook verliezen. In de demo's ging het goed, 10.000+ winst. Toen ik met het echte geld ging beginnen veel verloren, maar uiteindelijk weer terugverdiend.
Hoog risico.quote:Op vrijdag 29 juni 2012 00:17 schreef Duderd het volgende:
[..]
Waarom verloor je met het echte geld? Pech? Of toch een iets minder sterke strategie? Misschien bang te verliezen..?
Gewoon pech gehad. Het is een heel hoog risico zoals Kirov al zegt en bijna niet te voorspellen.quote:Op vrijdag 29 juni 2012 00:17 schreef Duderd het volgende:
[..]
Waarom verloor je met het echte geld? Pech? Of toch een iets minder sterke strategie? Misschien bang te verliezen..?
Ze zijn nog niet officieelquote:Op vrijdag 29 juni 2012 12:49 schreef DrSnuggle het volgende:
Wat denken jullie over het aandeel DE? Het komt binnenkort op de markt en via Binck kan je gratis een order plaatsen, is dat een goede tip of moet ik het afwachten?
Edit: schijnbaar zijn ze al op de markt, niet goed opgelet. Maar alsnog een rede om te kopen?
Het is onduidelijk wat je niet snapt. De kosten worden gewoon berekend volgens de tabel van je broker. Als de minimum kosten bijv. 10 euro per transactie zijn, dan zie je die ook bij een transactie van 50 cent.quote:Op donderdag 5 juli 2012 10:37 schreef EvdR het volgende:
Nu zie ik bij bijvoorbeeld Antonov aankoop 50 aandelen voor 0,01 euro. 50 cent aan aandelen daar komen dan nog kosten torenhoge kosten bij in vergelijking met de waarde.
Jaco,quote:Op vrijdag 6 juli 2012 04:55 schreef jaco het volgende:
[..]
Het is onduidelijk wat je niet snapt. De kosten worden gewoon berekend volgens de tabel van je broker. Als de minimum kosten bijv. 10 euro per transactie zijn, dan zie je die ook bij een transactie van 50 cent.
Ah, ik snap de verbazing nu. Er kunnen allerlei redenen voor zo'n kleine transactie zijn. Voor een van de partijen kan het aantal aandelen onbedoeld laag zijn. Iemand biedt bijvoorbeeld 0,01 voor 100.000 aandelen en op een bepaald moment is er 1 partij bereid om 50 aandelen voor die prijs te laten gaan.quote:Op vrijdag 6 juli 2012 17:29 schreef EvdR het volgende:
Het is mij onduidelijk waarom iemand ervoor kiest om zo weinig aandelen te kopen. Het is compleet onduidelijk waarom iemand zo een transactie doet. Zit hier een achterliggende gedachte of tactiek achter?
Antonov, hequote:Op vrijdag 6 juli 2012 17:29 schreef EvdR het volgende:
[..]
Jaco,
Het is mij onduidelijk waarom iemand ervoor kiest om zo weinig aandelen te kopen. Het is compleet onduidelijk waarom iemand zo een transactie doet. Zit hier een achterliggende gedachte of tactiek achter?
quote:Op zaterdag 7 juli 2012 11:37 schreef jaco het volgende:
Op The Motley Fool, een grote amerikaanse investeerders community, geeft een (onbekende) belegger 100 lessen die hij zelf tot nu toe heeft geleerd. Ik vind het een mooie lijst:
http://www.fool.com/inves(...)ed-in-investing.aspx
quote:Being contrarian doesn't just mean doing the opposite. The "contrarian" street-crosser gets run over by a truck.
quote:7. My all-time favorite Warren Buffett quote: "We like things that you don't have to carry out to three decimal places. If you have to carry them out to three decimal places, they're not good ideas."
quote:27. One of my favorite lessons from the poker table: Action is overrated. The best players (and investors) are constantly weighing the opportunities, but rarely are they moved to act.
quote:88. Buffett's concept of the "circle of competence" is important: "There are all kinds of businesses that I don't understand, but that doesn't cause me to stay up at night. It just means I go on to the next one, and that's what the individual investor should do." Also consider Steve Jobs' quote: "Focus is about saying no." For a great book on saying no, read Seth Godin's tiny book The Dip.
Nokia staat genoteerd aan verschillende beurzen. Dit komt vaak voor en het beste kun je dan even de handels informatie van het aandeel op al die beurzen nagaan. Het is belangrijk om de beurzen te vermijden waar het aandeel een laag dagelijks handelsvolume heeft. De spread is dan meestal groter, dus je betaalt waarschijnlijk een hogere vraagprijs. De lage liquiditeit wordt opnieuw een probleem als je weer van het aandeel af wilt.quote:Op woensdag 22 augustus 2012 19:41 schreef ohjajohh het volgende:
Even een noob vraagje hier:
Nokia staat zo nu zo ontzettend laag dat het voor mij interessant lijkt om wat aandelen te kopen. Ik verwacht dat ze over een jaar of 5 gewoon weer meedoen op de mobiele markt. Maar wat is nou het verschil tussen gewoon Nokia Oyj en de Aex versie? Welke moet ik nemen?
Bij een overname krijg je waarschijnlijk een bericht van je broker. Er zal dan een Bid price verschijnen met de afgesproken overname prijs per aandeel. Als je de indruk krijgt dat die overname definitief is, kun je het beste de aandelen voor die prijs verkopen. Het is niet verplicht, maar als je dat niet doet dan blijf je met niet-genoteerde aandelen zitten. Dit kan zeer onhandig en kostbaar worden qua administratieve procedures.quote:Er bestaat natuurlijk ook een kans dat Nokia het niet redt en failliet gaat of wordt overgenomen door bijvoorbeeld Microsoft. Wat gebeurt er dan met mijn aandelen?
Thanks voor de uitleg!quote:Op donderdag 23 augustus 2012 04:56 schreef jaco het volgende:
[..]
Nokia staat genoteerd aan verschillende beurzen. Dit komt vaak voor en het beste kun je dan even de handels informatie van het aandeel op al die beurzen nagaan. Het is belangrijk om de beurzen te vermijden waar het aandeel een laag dagelijks handelsvolume heeft. De spread is dan meestal groter, dus je betaalt waarschijnlijk een hogere vraagprijs. De lage liquiditeit wordt opnieuw een probleem als je weer van het aandeel af wilt.
Het lijkt er op dat de AEX notering daarom een slechte keuze is. Nokia Oyj (NOK1V) aan de beurs van Helsinki lijkt me wel een goede keuze. Er is ook veel handel in Nokia aan de NYSE, maar je hebt de aandelen dan in US dollars.
Het kan zijn dat je broker een veel hoger tarief rekent voor handel in Helsinki of New York. Je moet dan bekijken of het liquiditeits argument daar nog tegen op weegt.
[..]
Bij een overname krijg je waarschijnlijk een bericht van je broker. Er zal dan een Bid price verschijnen met de afgesproken overname prijs per aandeel. Als je de indruk krijgt dat die overname definitief is, kun je het beste de aandelen voor die prijs verkopen. Het is niet verplicht, maar als je dat niet doet dan blijf je met niet-genoteerde aandelen zitten. Dit kan zeer onhandig en kostbaar worden qua administratieve procedures.
Als Nokia failliet gaat, blijf je gewoon de aandelen in je portfolio zien totdat het faillisement volledig is afgerond en je eventueel een laatste dividend krijgt uitgekeerd als er na afwikkeling nog geld over is voor de aandeelhouders. Er zijn altijd wel beleggers die dat verwachten dus je aandeel blijft gewoon verhandelbaar waarschijnlijk tegen een koers van een paar centen.
Hull - Options, Futures and Other Derivatives. Als je per se opties zou willen handelen, lees dan dit boek. Het behandeld oa het klassieke option pricing model van Black & Scholes, de zogenoemde "Brownian Motion" waar dit op gebaseerd is en de "Grieken."quote:Op vrijdag 24 augustus 2012 20:43 schreef Taciho het volgende:
Hier ook even een update dan
Ik sta nu met mijn portefeuille op een bescheiden plusje, dit doordat ik short ging in olie en dat aardig snel daalde.
Vandaag ben ik ook weer short gegaan waarbij ik in de U.S Oil en mijn vader in Brent Crude.
Mijn vader is nu dus aan het winnen
Ben nu ook druk bezig met boeken lezen over opties omdat dit toch wel een interessante alternatief is voor aandelen vooral met Butterfly strategieën en dergelijke.
Ja wou die ook gaan lezen inderdaad.quote:Op zondag 26 augustus 2012 16:35 schreef Apollon het volgende:
[..]
Hull - Options, Futures and Other Derivatives. Als je per se opties zou willen handelen, lees dan dit boek. Het behandeld oa het klassieke option pricing model van Black & Scholes, de zogenoemde "Brownian Motion" waar dit op gebaseerd is en de "Grieken."
Als je je hiermee bezig gaat houden dan zou je wellicht ook even je calculus-vaardigheid op moeten poetsen. "Taylor expansion" is namelijk weer aan die "Grieken" verbonden. Opties zijn complexe financiële producten die je niet zou moeten mogen handelen zonder deze kennis.
Je hoeft je niet echt in verschillende strategiën te verdiepen, zolang je maar de payoff van een call (long en short) en een put (long en short) kunt visualiseren:quote:Op maandag 27 augustus 2012 21:53 schreef Taciho het volgende:
[..]
Ja wou die ook gaan lezen inderdaad.
Zelf heb ik nu Beleggen met opties gelezen van Michel van Oostvoorn, Leo Rijnhout (geef nog wel korte mening erover in 'boeken over economie' topic), dit boek legt alle mogelijke strategieen uit die er zijn, dus van spreads tot straddles en strangles. Hier beschrijven ze ook een beetje hoe de optie wordt gewaardeerd en dan vooral met de Grieken.
Lijkt me van een heel ander niveau dan Hull (Ik ken Van Oostvoorn & Rijnhout niet, Hull wel).quote:Op maandag 27 augustus 2012 21:53 schreef Taciho het volgende:
[..]
Ja wou die ook gaan lezen inderdaad.
Zelf heb ik nu Beleggen met opties gelezen van Michel van Oostvoorn, Leo Rijnhout (geef nog wel korte mening erover in 'boeken over economie' topic), dit boek legt alle mogelijke strategieen uit die er zijn, dus van spreads tot straddles en strangles. Hier beschrijven ze ook een beetje hoe de optie wordt gewaardeerd en dan vooral met de Grieken.
Mooie post.quote:Op maandag 27 augustus 2012 23:42 schreef Apollon het volgende:
[..]
Je hoeft je niet echt in verschillende strategiën te verdiepen, zolang je maar de payoff van een call (long en short) en een put (long en short) kunt visualiseren:
[ afbeelding ]
Met deze bouwstenen kun je vervolgens maken wat je wilt, neem bijvoorbeeld de straddle:
[ afbeelding ]
Je ziet gelijk dat je dit met een call en een put (beide long) op moet zetten.
Profiteren van een gelijkblijvende koers? Dan moet je rond een bepaalde koers bouwen, met een positieve payoff op die koers. Je begint dan met een long call (strike = k - x), en vlakt die af met een short call (strike = k). Dan heb je trouwens al een long call spread:
[ afbeelding ]
Vervolgens neem je nog een short call (strike = k) en vlak je die verder weer af met een long call (strike = k + x). Dit tweede deel ziet eruit als een long put spread:
[ afbeelding ]
Geen toeval, dit is put-call parity. Je kunt de gehele structuur ook met puts maken, zie bouwstenen ter bevestiging (in dit geval een long put op k2 en een short put op k1).
Voeg nu de twee structuren samen (op strike = k) en je hebt een long butterfly:
[ afbeelding ]
Wil je een short butterfly? Geen probleem, gewoon alle longs en shorts omdraaien.
Edit: nog even terug naar die straddle. De punt in die long butterfly is natuurlijk ook gewoon een short straddle, alleen "knip" je de staarten af om een theoretisch onbeperkt verlies te beperken.
Wil je anders een wat bredere range om van te profiteren? Haal de structuren dan wat uit elkaar, en je hebt een long iron condor:
[ afbeelding ]
Spannender wordt het niet. Je zou als oefening kunnen bedenken hoe je een box spread op zou kunnen zetten (constante payoff)Leuker is om te berekenen hoe deze structuren reageren op prijsverandering in de onderliggende waarde
Van counterparty risk is meer sprake bij OTC-opties. Ik zie alleen niet hoe opties per definitie minder risicovol zouden kunnen zijn dan aandelen. Dat lijkt me dan juist afhankelijk van hoe je ze gebruiktquote:Op donderdag 30 augustus 2012 16:24 schreef Kabouter_Plofkop het volgende:
Onjuist! Bij opties heb je ook nog een tegenpartijrisico waardoor je sowieso meer risico loopt dan bij aandelen.
Ik gebruik Forexpro voor informatiequote:Op vrijdag 31 augustus 2012 13:26 schreef topbelegger het volgende:
Handige site voor beginnen met aandelen is http://www.123aandeel.nl/, www.beginbeleggen.nl, beursbazaar en beursig en uiteraard voor verder info IEX en Bloomberg. Daar haal ik zelf men info vandaan. Voor de beginner zou ik een defensieve portefeuille opbouwen. Niet te veel verkopen of kopen, eerder een portefeuille met 4/5 verschillende aandelen en dan 2 maanden laten staan en dan verder verdiepen.
Sprinters hebben het probleem dat het niet bepaald producten zijn voor lange termijn. Des te hoger de koes van Arcelor, des te meer je kwijt bent aan een huidige(!) sprinter gezien de spread issues. Ten eerste moet je dus veel inleveren (wanneer je hem verkoopt, zullen mensen het toch moeten aanschaffen), ten tweede, na een enorme koerssprong verdient jouw sprinter relatief weinig meer. En is het verstandiger om je winst te pakken.quote:Op zaterdag 1 september 2012 20:13 schreef Taciho het volgende:
Ja ik ben er uit.
Ik heb de laatste maanden een rendement van 10% opgebouwd, nu ga ik voor de lange termijn.
Ik ben van plan om een Sprinter long te kopen op Arcelor Mittal, deze heeft een stoploss van 9.1 en een hefboom van 3.2.
Ik ben van plan om deze 2 jaar vast te houden en dan te verkopen. Ik heb goede hoop in Arcelor Mittal op de lange termijn en de economie in zijn geheel.
Ik wacht nog wel even met de aankoop omdat er weer een daling aan zit te komen, maar daarna ga ik volop in Arcelor Mittal.
Ga ik doen. Heb een account bij Binck geopend met nog 50 euro transactietegoed (als dat nog geldig is na een jaar?quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 13:26 schreef topbelegger het volgende:
Handige site voor beginnen met aandelen is http://www.123aandeel.nl/, www.beginbeleggen.nl, beursbazaar en beursig en uiteraard voor verder info IEX en Bloomberg. Daar haal ik zelf men info vandaan. Voor de beginner zou ik een defensieve portefeuille opbouwen. Niet te veel verkopen of kopen, eerder een portefeuille met 4/5 verschillende aandelen en dan 2 maanden laten staan en dan verder verdiepen.
Kijk dat is goed nieuwsquote:Op zaterdag 8 september 2012 13:49 schreef Taciho het volgende:
Binck start met het volgen van Lynx met het verlagen van de transactiekosten
Je kan nu kiezen tussen Binck Basic en Binck Active.
Binck Basis is wat je nu hebt en kan je ook zo houden na 1 oktober. alleen de bewaarkosten worden afgeschaft. ( wat zeer interessant is voor mensen met een groot vermogen)
Binck Active is nieuw en verlaagt het minimum (transactiekosten) voor Aandelen naar 9 euro en voor Sprinters Tubo's naar 6 euro. Amerikaanse aandelen blijven wel 10 euro.
Enige nadeel is een service fee van 0,20%
Voor de tariefstructuur Binck Active betaalt u een gestaffelde service fee van 0,2% over de waarde van uw effecten (opties
en futures uitgezonderd) per jaar.
ook kan je bij Active gratis gebruik maken van Protrader en het nieuwe handelsysteem Binck 360 ( die er erg goed uitziet)
Dit gaat trouwens volgende kwartaal in ( 1 oktober)
Dat het bewaarloon wordt afgeschaft is wel mooi inderdaad. Laatste keer dat er bewaarloon is afgeschreven bij mij is 1 juli.quote:Op zaterdag 8 september 2012 13:49 schreef Taciho het volgende:
Binck start met het volgen van Lynx met het verlagen van de transactiekosten
Je kan nu kiezen tussen Binck Basic en Binck Active.
Binck Basis is wat je nu hebt en kan je ook zo houden na 1 oktober. alleen de bewaarkosten worden afgeschaft. ( wat zeer interessant is voor mensen met een groot vermogen)
Binck Active is nieuw en verlaagt het minimum (transactiekosten) voor Aandelen naar 9 euro en voor Sprinters Tubo's naar 6 euro. Amerikaanse aandelen blijven wel 10 euro.
Enige nadeel is een service fee van 0,20%
Voor de tariefstructuur Binck Active betaalt u een gestaffelde service fee van 0,2% over de waarde van uw effecten (opties
en futures uitgezonderd) per jaar.
ook kan je bij Active gratis gebruik maken van Protrader en het nieuwe handelsysteem Binck 360 ( die er erg goed uitziet)
Dit gaat trouwens volgende kwartaal in ( 1 oktober)
Dat is geweldigquote:Op zaterdag 8 september 2012 13:49 schreef Taciho het volgende:
Binck Basis is wat je nu hebt en kan je ook zo houden na 1 oktober. alleen de bewaarkosten worden afgeschaft. ( wat zeer interessant is voor mensen met een groot vermogen)
Ze hebben altijd gezegd dat de geldigheid daarvan onbeperkt is.quote:Op zaterdag 8 september 2012 14:13 schreef leolinedance het volgende:
[..]
Heb een account bij Binck geopend met nog 50 euro transactietegoed (als dat nog geldig is na een jaar?
Zeker voor een buy and hold strategie is het wegvallen van het bewaarloon erg mooiquote:Op zaterdag 8 september 2012 17:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is geweldig. Alex had dat ook al (en dat is hetzelfde bedrijf).
Voor serieuze beleggers is bewaarloon een veel grotere drain dan de transactiekosten.
Nu moeten alleen de kosten van de aandelen zelf nog lager worden (dwz: iets minder dan de helft)
Dit is perfect! Op instapdag schakel ik naar Binck Active en als ik klaar ben met kopen schakel ik weer terug naar Binck Basic. Dan heb je dus eenmalig maximaal 0,05% extra kosten (in mijn geval <0,025%) in ruil voor lagere tarieven voor de aankopen en daarna geen bewaarloonquote:Nieuw! Blijvend verlaagde tarieven
Geachte heer SeLang.
Goed nieuws! Vanaf 1 oktober verlaagt Binck de tarieven. Als belegger bij Binck gaat u dus fors minder betalen. Dit doen we met twee tariefstructuren: Binck Basic en Binck Active. Voor Binck Basic hebben we het bewaarloon afgeschaft en bij Binck Active hebben we de transactietarieven extreem verlaagd.
BINCK BASIC – GEEN BEWAARLOON
Belegt u voornamelijk in aandelen, beleggingsfondsen, trackers of obligaties en doet u een bescheiden aantal transacties per jaar? Dan bent u met Binck Basic het goedkoopst uit. Vanaf 1 oktober blijft u beleggen tegen de huidige lage tarieven, met één groot verschil: u betaalt geen bewaarloon meer.
BINCK ACTIVE – EXTREEM LAGE TARIEVEN
Handelt u actief in opties, Turbo’s, Sprinters, futures of aandelen, dan is Binck Active voor u het meest voordelig. De transactietarieven zijn namelijk blijvend, fors verlaagd. Zo betaalt u slechts ¤1,95 voor een optiecontract, Turbo’s en Sprinters verhandelt u vanaf ¤6 en aandelen vanaf ¤9. Naast deze tarieven betaalt u een service fee van maximaal 0,2% per jaar, voorheen het bewaarloon. Met Binck Active krijgt u overigens exclusief toegang tot Binck360, ons nieuwe hypermoderne handelsplatform.
KIES UW TARIEF
U kunt eenvoudig uw tarief kiezen door in te loggen op de website van Binck. Vervolgens gaat u naar ‘Mijn Binck’ en dan ‘Tarieven’. Uw tarief is standaard ingesteld op Binck Basic. Wilt u Binck Active, dan kunt u dit tot 1 oktober aangeven.
U kunt uw tarief bovendien elk kwartaal wijzigen. Wat uw keuze ook is, u gaat er altijd op vooruit. Of u bespaart op bewaarloon of u bespaart op transactiekosten.
Met vriendelijke groet,
Nick Bortot
Ik heb dit zojuist nog even gecheckt met de klantenservice van Binck want ik heb zelf ook nog wat credits staanquote:Op zaterdag 8 september 2012 14:13 schreef leolinedance het volgende:
Heb een account bij Binck geopend met nog 50 euro transactietegoed (als dat nog geldig is na een jaar?)
quote:Er zit geen expiratiedatum op het tegoed.
Is het niet zo dat het regime van toepassing waarin je koopt?quote:Op maandag 10 september 2012 11:30 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit is perfect! Op instapdag schakel ik naar Binck Active en als ik klaar ben met kopen schakel ik weer terug naar Binck Basic. Dan heb je dus eenmalig maximaal 0,05% extra kosten (in mijn geval <0,025%) in ruil voor lagere tarieven voor de aankopen en daarna geen bewaarloon
Edit:
Hmm... die tarieven van Binck Active zijn niet/ nauwelijks lager
Anyway, grootste kostenpost was het bewaarloon en dat is weg
"AEX opent hoger na steun Fed'quote:Op donderdag 13 september 2012 21:30 schreef Taciho het volgende:
Gaat de AEX ook profiteren van dit besluit van de FED?
De keuze staat vast voor één kwartaal daarna kan je pas weer veranderenquote:Op maandag 10 september 2012 11:30 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dit is perfect! Op instapdag schakel ik naar Binck Active en als ik klaar ben met kopen schakel ik weer terug naar Binck Basic. Dan heb je dus eenmalig maximaal 0,05% extra kosten (in mijn geval <0,025%) in ruil voor lagere tarieven voor de aankopen en daarna geen bewaarloon
Edit:
Hmm... die tarieven van Binck Active zijn niet/ nauwelijks lager
Anyway, grootste kostenpost was het bewaarloon en dat is weg
Ik zou zeggen Lynx, ook al is dit geen echt Nederlandse broker maar het je kan er wel allesquote:Op zaterdag 22 september 2012 16:28 schreef ohjajohh het volgende:
Bij Binck kan ik helaas niet beleggen in Aziatische markten. Weet iemand een goede (Nederlandse) broker waar het wel bij kan?
Het lijkt me dat omschakelen naar de situatie die geld kost per direct kan. Die gasten willen tenslotte geld verdienen. Zo was het voorheen ook altijd. Maar misschien heb ik het fout. Het maakt ook niet zoveel uit eigenlijk want die transactiekosten zijn niet gek veel lager en de grootste kosten (voor mij) zijn toch altijd het bewaarloon.quote:Op woensdag 26 september 2012 20:27 schreef Taciho het volgende:
[..]
De keuze staat vast voor één kwartaal daarna kan je pas weer veranderen
Thanksquote:Op woensdag 26 september 2012 20:27 schreef Taciho het volgende:
[..]
Ik zou zeggen Lynx, ook al is dit geen echt Nederlandse broker maar het je kan er wel alles
Hmm, het aanvraagpakket van Lynx is binnen, maar kan helaas geen aandelen van de Koreaanse Kospi kopenquote:Op woensdag 26 september 2012 20:27 schreef Taciho het volgende:
[..]
Ik zou zeggen Lynx, ook al is dit geen echt Nederlandse broker maar het je kan er wel alles
Ik denk dat Lynx/Interactive Brokers dit binnenkort aan gaat bieden of misschien al experimenteel aanbiedt. Er zijn in ieder geval al vele KSE fondsen via de contract search te vinden: http://www1.interactivebrokers.ch/contract_info/v3.8/index.phpquote:Op zaterdag 29 september 2012 00:39 schreef ohjajohh het volgende:
[..]
Hmm, het aanvraagpakket van Lynx is binnen, maar kan helaas geen aandelen van de Koreaanse Kospi kopen![]()
Oh dan weet ik wel iemand die misschien nog World Online aandelen voor liefhebbers op FOK! heeft.quote:Op woensdag 30 mei 2012 11:28 schreef rsfxrs020 het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een mooi aandeeltje voor beginners.
Ik heb in Korea gewoond, ken de markt, en heb meer vertrouwen in de Won dan in de Euro.quote:Op zaterdag 29 september 2012 00:59 schreef JimmyJames het volgende:
Waarom specifiek de Koreaanse beurs?
Thanksquote:Op zaterdag 29 september 2012 05:35 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik denk dat Lynx/Interactive Brokers dit binnenkort aan gaat bieden of misschien al experimenteel aanbiedt. Er zijn in ieder geval al vele KSE fondsen via de contract search te vinden: http://www1.interactivebrokers.ch/contract_info/v3.8/index.php
Ook is het al mogelijk om een abonnement op de KSE prijsdata te nemen. De trade kosten staan echter nog niet in de prijslijst, vandaar dat ik denk dat het nog niet actief is. Als dit erg belangrijk voor je is, kan ik na het weekend wel even kijken of ik een fake order via papertrading kan invoeren.
Een markt als Korea lijkt me trouwens niet de meest handige om als beginnend belegger van start te gaan. De taal, de corporate governance, accounting en andere factoren kunnen sterk verschillen met bijvoorbeeld de Nederlandse markt. Maar misschien heb je hier een specifieke edge.
Ik heb het nog even geprobeerd, maar op dit moment kan ik nog geen KSE order invoeren. Ik denk zelf dus dat het er aan komt, maar IB kondigt dit soort veranderingen nooit van tevoren aan.quote:Op zaterdag 29 september 2012 05:35 schreef jaco het volgende:
Ook is het al mogelijk om een abonnement op de KSE prijsdata te nemen. De trade kosten staan echter nog niet in de prijslijst, vandaar dat ik denk dat het nog niet actief is. Als dit erg belangrijk voor je is, kan ik na het weekend wel even kijken of ik een fake order via papertrading kan invoeren.
Het is zelfs naar 100 euro gestegen ik kreeg er net een brief van Binck over. Mocht de poster boven me je nog niet hebben geïntroduceerd dan wil ik dat wel doen.quote:Op maandag 1 oktober 2012 07:47 schreef QBay het volgende:
Is het nog mogelijk om gratis tegoed te krijgen bij Binck? Ik wil een rekening openen, maar misschien heeft iemand nog een actie voor ¤50 tegoed?
Er zit vrijwel geen handel meer in. Als er geen 1 verkocht wordt, dan is er ook nog geen nieuwe koers (nu trouwens wel).quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 10:45 schreef Californian het volgende:
Wie weet waarom o.a. het aandeel Spyker sinds de opening niet meer in beweging is? Ik ben net begonnen met aandelen en zie dit voor het eerst.. Laatste update is van gisteren 17.00.
Dankjewel voor je antwoord!quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 12:40 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Er zit vrijwel geen handel meer in. Als er geen 1 verkocht wordt, dan is er ook nog geen nieuwe koers (nu trouwens wel).
Economische data heeft veel invloed op de koers ik gebruik deze site daar altijd voor : http://www.forexpros.nl/economic-calendar/quote:Op woensdag 3 oktober 2012 08:53 schreef jdel het volgende:
Ik probeer steeds meer te lezen over het algemene nieuws en verwachtingen die invloed hebben op de AEX. Waar kan ik daarvoor het beste op internet terecht?
Behalve de berichten op bijv. ingsprinters, beurs.nl enz.?
Ik heb daar geen ervaring mee, maar wat is het probleem met de overstap service ? Vraag hen gewoon de overstap service uit te voeren. Dit lijkt mij probleemloos aangezien beide brokers tot dezelfde bank behoren.quote:Op zondag 7 oktober 2012 22:23 schreef miro86 het volgende:
b) Kan ik mijn portefeuille omzetten van Binck(NL) naar Binck(be). Is dat ingewikkeld? Heeft iemand daar ervaring mee? Binck heeft een overstapservice, maar ik hoopte dat het makkelijker zou zijn van Binck(NL) naar Binck(be).
Shell en Corio. Verder moet je voor (stabiel) dividend de grens over (Amerika).quote:Op donderdag 4 oktober 2012 09:55 schreef Blik het volgende:
Welke aandelen in de Nederlandse markt keren traditioneel veel dividend uit?
Heb je een paar voorbeelden vanuit Amerika?quote:Op maandag 8 oktober 2012 07:48 schreef QBay het volgende:
[..]
Shell en Corio. Verder moet je voor (stabiel) dividend de grens over (Amerika).
Speel hier maar een beetje mee: http://www.google.com/finance/stockscreenerquote:Op dinsdag 9 oktober 2012 00:34 schreef Duderd het volgende:
[..]
Heb je een paar voorbeelden vanuit Amerika?
Op zich ook niet heel vreemd dat alles niet binnen een dag kan toch? Zij willen zich zelf ook 'beveiligen' tegen die typische casino beleggers die straight away vanaf dag 1 in dat ene aandeel springen omdat ze dachten dat dat goed zat en staan dan binnen een week rood. Kansen komen altijdquote:Op woensdag 31 oktober 2012 10:30 schreef debaas1992 het volgende:
Heb ze gebeld, inderdaad erg vriendelijk en behulpzaam.
Wel erg jammer dat je niet volledig via internet een rekening kan openen binnen een dag, nu gaat er zeker een week overheen, en de koers waar ik in wil beleggen staat sinds ik donderdag de overstapmap had besteld met 12% hoger.
Je zei dinsdag nog:quote:Op woensdag 31 oktober 2012 10:30 schreef debaas1992 het volgende:
Wel erg jammer dat je niet volledig via internet een rekening kan openen binnen een dag, nu gaat er zeker een week overheen, en de koers waar ik in wil beleggen staat sinds ik donderdag de overstapmap had besteld met 12% hoger.
Ik zou me niet te druk maken over dat aandeel met 12% stijging, maar beter even nadenken wat precies je plan is.quote:omdat ik in ieder geval een rekening klaar wil hebben staan dat als ik ooit wil beleggen
Achja ik liep een poos terug een bank in om een effectenrekening te openen, krijg ik de mededeling dat slechts 2 mensen in het gehele gebouw dit konden/mochten doen dus moest speciaal een afspraak maken.quote:Op woensdag 31 oktober 2012 10:30 schreef debaas1992 het volgende:
Heb ze gebeld, inderdaad erg vriendelijk en behulpzaam.
Wel erg jammer dat je niet volledig via internet een rekening kan openen binnen een dag, nu gaat er zeker een week overheen, en de koers waar ik in wil beleggen staat sinds ik donderdag de overstapmap had besteld met 12% hoger.
Ben zelf fan van Shell.quote:Op donderdag 4 oktober 2012 09:55 schreef Blik het volgende:
Welke aandelen in de Nederlandse markt keren traditioneel veel dividend uit?
Welke online spelletjes?quote:Op vrijdag 9 november 2012 08:03 schreef 44pje het volgende:
Via online spelletjes maak ik een mooi rendement,
Bedankt alvast
Helsinki, meer volume dus als je ze wilt verkopen gaat het makkelijker. Ik zit ook aan Nokia te denken alleen dan op de NYSE. Wat zijn voor jou de beweegredenen om in Nokia te willen beleggen?quote:Op vrijdag 9 november 2012 19:40 schreef debaas1992 het volgende:
Ik ben geinteresseerd om te gaan beleggen in nokia, ik zie alleen bij binck meerdere keren nokia staan, maar wil wel in euro's. Wat denken jullie dat het beste is, helsinki of de aex?
Ik ben persoonlijk meer dan geïnteresseerd in de mobiele telefonie, en heb de laatste jaren android gehad waar ik toch elk jaar opnieuw zeer teleurgesteld in ben. Veel bugs teveel fragmentatie en te weinig updates van de fabrikanten. IOS vindt ik persoonlijk TE gesloten, alles via itunes enzovoort.quote:Op vrijdag 9 november 2012 21:09 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Helsinki, meer volume dus als je ze wilt verkopen gaat het makkelijker. Ik zit ook aan Nokia te denken alleen dan op de NYSE. Wat zijn voor jou de beweegredenen om in Nokia te willen beleggen?
Nee. Vrijwel iedereen zal je aanraden om minimaal 15 a 20 aandelen te kopen vanwege risicospreiding. Als er dan met 1 van die ondernemingen iets mis gaat, dan wordt je daar slechts ten dele door geraakt en niet volledig uitgerookt.quote:Op vrijdag 9 november 2012 08:03 schreef 44pje het volgende:
- is beginnen met ¤1000 uberhaupt wel de moeite?
Pokeren heb ik geprobeerd, maar daar heb ik niet genoeg geduld voor. Nu maak ik een beentje winst met wedden. Overigens heb ik daar geen verstand van, maar schuif ik een beetje geld heen en weer. De meeste winst komt uit bonussen.quote:Op vrijdag 9 november 2012 16:25 schreef Taciho het volgende:
[..]
Welke online spelletjes?
Daytraders zijn ook altijd goed in pokeren :-) althans dat zeggen ze.
quote:Op vrijdag 9 november 2012 12:15 schreef einzeinz het volgende:
Vanaf 1000 euro wordt het rendabel
Dus dat is geen probleem.
Bedankt voor de reacties. Ik vind het niet erg om risico te lopen, ik ben niet van plan om direct 15 aandelen te kopen. Ik zit meer aan 2 of 3 te denken en deze vast te houden. Ik zie bv een Shell niet failliet gaan, maar zelfs als ik alles zou verliezen lig ik er niet wakker van. Ik wil het voorlopig gewoon eens proberen.quote:Op zaterdag 10 november 2012 04:13 schreef jaco het volgende:
[..]
Nee. Vrijwel iedereen zal je aanraden om minimaal 15 a 20 aandelen te kopen vanwege risicospreiding. Als er dan met 1 van die ondernemingen iets mis gaat, dan wordt je daar slechts ten dele door geraakt en niet volledig uitgerookt.
Met 1000 euro worden de transactiekosten voor het aankopen van zeg 15 verschillende aandelen echter relatief erg hoog vanwege de vaste kosten per transactie. Het is vanwege die kosten niet meer realistisch om meer rendement te verwachten als met een gratis spaarrekening, terwijl de risico's veel hoger zijn.
Dat gezegd hebbende: je hebt misschien interesse om meer te leren over beleggen. Sommige lessen kun je alleen leren door zelf aandelen te hebben en het risico te 'voelen'. Mocht die belangstelling voor de beurs er zijn, begin dan gewoon met die 1000 euro.
Als je echter geen interesse hebt in beleggen, zet het dan op een spaarrekening, zelfs bij de huidige lage rentes.
Ja je betaalt hier 30% dividendbelasting maar als ze dividend ook in Stocks uitbetalen dan betaal je geen belasting en gezien de grote van je vermogen is dat het beste. Als je Amerikaanse aandelen koopt dan betaal je maar 15%.quote:Op zaterdag 10 november 2012 13:16 schreef 44pje het volgende:
Ja dat bedoel ik, van 2 verschillende bedrijven aandelen kopen voor ¤1000 totaal. Gewoon om eens te kijken hoe dat gaat op de (middel)lange termijn. Ik ben niet van plan te gaan daytraden o.i.d.
Bedankt voor de tips, ik ga eens kijken naar die bedrijven.
Edit: Meerwaardebelasting? Daar had ik nog niet over gehoord, als ik erop google dan kom ik alleen bij Belgische sites uit. Geldt dit ook in Nederland? Gaat dit via je jaarlijkse belastingopgaaf?
Edit2: Ah meerwaardebelasting lijkt een Belgische term. Nederlands is dividendbelasting?
Ikzelf zit te wachten tot de Amerikaanse markt weer een dipje krijgt en dan vooral Wal-Mart want dat is een interessant aandeel voor de lange termijn en heeft door de grote van de onderneming een goede bescherming tegen een mogelijke crisis en dergelijke.quote:Op zaterdag 10 november 2012 13:10 schreef einzeinz het volgende:
2 of 3 aandelen?
Met een waarde van 400 à 500 euro dan neem ik aan?
Want reken dat je al snel aan 18 euro transactiekosten ligt (aankoop en verkoop) en dat je ook 15% meerwaardebelasting moet betalen op de winst op aandelen.
Dus een aandeel verkopen met 2,5% winst is niet rendabel op 1000 euro. Je moet min. 4% maken om je kosten terug te winnen.
Als ik geld zou hebben zou ik eens kijken naar het Belgische Telenet en Ageas. Gezonde bedrijven die mogelijk tot 10% kunnen groeien in 2013.
Volgens mij valt inkomen uit beleggingen ook gewoon onder box 1 en betaal je daar dus apart nog belasting over (percentage is afhankelijk van bedrag), echter mag je de betaalde dividendbelasting (15%) weer aftrekken bij de aangifte. Ik denk dat winst van koersstijgingen ook in box 1 valt.quote:Op zaterdag 10 november 2012 14:30 schreef 44pje het volgende:
Dus als ik het goed begrijp (rekenvoorbeeld):
Ik koop ¤1000 Shell aandelen, hiervoor betaal ik het minimum van ¤10 aan transactiekosten.
Shell keert 5% dividend uit, ik krijg dus óf ¤35 na belasting óf ¤50 aan aandelen.
Ik verkoop Shell na een jaar met 5% koersstijging, hiervoor betaal ik weer ¤10 transactiekosten. Betaal ik belasting over de winst van de koersstijging?
Ik heb dus winst van: dividend + koersstijging - 2x transactiekosten
=
¤35+¤50-¤20 = ¤65
of
¤50+¤50-¤20 = ¤80
Ik heb het gevoel dat er iets mis gaatwat vergeet ik?
Nederlandse dividendbelasting kunt u verrekenen met uw aanslag inkomstenbelasting enquote:Op zaterdag 10 november 2012 14:30 schreef 44pje het volgende:
Dus als ik het goed begrijp (rekenvoorbeeld):
Ik koop ¤1000 Shell aandelen, hiervoor betaal ik het minimum van ¤10 aan transactiekosten.
Shell keert 5% dividend uit, ik krijg dus óf ¤35 na belasting óf ¤50 aan aandelen.
Ik verkoop Shell na een jaar met 5% koersstijging, hiervoor betaal ik weer ¤10 transactiekosten. Betaal ik belasting over de winst van de koersstijging?
Ik heb dus winst van: dividend + koersstijging - 2x transactiekosten
=
¤35+¤50-¤20 = ¤65
of
¤50+¤50-¤20 = ¤80
Ik heb het gevoel dat er iets mis gaatwat vergeet ik?
quote:Op zaterdag 10 november 2012 15:15 schreef QBay het volgende:
[..]
Volgens mij valt inkomen uit beleggingen ook gewoon onder box 1 en betaal je daar dus apart nog belasting over (percentage is afhankelijk van bedrag), echter mag je de betaalde dividendbelasting (15%) weer aftrekken bij de aangifte. Ik denk dat winst van koersstijgingen ook in box 1 valt.
Ok, dus als ik het goed begrijp: Over het dividend wordt automatisch 15% ingehouden. Bij je jaarlijkse belastingaangifte tel je het het bruto dividend op bij je inkomen, waarna je de reeds betaalde 15% verrekend.quote:Op zaterdag 10 november 2012 15:27 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Nederlandse dividendbelasting kunt u verrekenen met uw aanslag inkomstenbelasting en
premievolksverzekeringen.
Over koerswinsten betaal je geen belasting (Zogenaamde "Capital gains tax").
In Nederland hebben we Vermogensrendementsheffing van 1,2% van je totale gemiddelde vermogen over het jaar, met een vrijstelling van 21.139 euro.
Oke ik reken het voor je uit.quote:Op zaterdag 10 november 2012 14:30 schreef 44pje het volgende:
Dus als ik het goed begrijp (rekenvoorbeeld):
Ik koop ¤1000 Shell aandelen, hiervoor betaal ik het minimum van ¤10 aan transactiekosten.
Shell keert 5% dividend uit, ik krijg dus óf ¤35 na belasting óf ¤50 aan aandelen.
Ik verkoop Shell na een jaar met 5% koersstijging, hiervoor betaal ik weer ¤10 transactiekosten. Betaal ik belasting over de winst van de koersstijging?
Ik heb dus winst van: dividend + koersstijging - 2x transactiekosten
=
¤35+¤50-¤20 = ¤65
of
¤50+¤50-¤20 = ¤80
Ik heb het gevoel dat er iets mis gaatwat vergeet ik?
niks dat voeg je gewoon toe bij je totale vermogen en betaal je daar vermogensbelasting over (over je hele vermogen)quote:Op zaterdag 10 november 2012 15:49 schreef 44pje het volgende:
En wat doe je dan met die 82.50 of 72.50 bij je belastingaangifte?
Ja, ik denk dat de dollar over 5 tot 8 jaar een stuk hoger staat t.o.v. de euro.quote:Op zaterdag 10 november 2012 00:02 schreef debaas1992 het volgende:
[..]
Ik ben persoonlijk meer dan geïnteresseerd in de mobiele telefonie, en heb de laatste jaren android gehad waar ik toch elk jaar opnieuw zeer teleurgesteld in ben. Veel bugs teveel fragmentatie en te weinig updates van de fabrikanten. IOS vindt ik persoonlijk TE gesloten, alles via itunes enzovoort.
Heb een paar keer met windows phone kunnen spelen, en vindt het erg goed bevallen, vooral nu met windows 8 en windows phone 8 wat op 1 core is gebouwd, heb je toch echt eindelijk een kleine complete computer met office op je telefoon, en ik denk dat dit erg kan aanslaan.
Tevens investeerd Microsoft 1 MILJARD euro in windows 8 bekend maken aan het besturingssysteem, en ik denk dat nokia daar als hoofdleverancier van WP8 mooi op kan meeliften.
De koers staat gigantisch laag, en ik verwacht toch wel dat WP een behoorlijk marktaandeel kan terug winnen, en daarmee Nokia ook.
Las laatst een stuk van enkele analisten dat zelfs al zou nokia failliet gaan (wat naar mijn insziens niet gebeurd) het merknaam + patenten meer opbrengen dan de waarde van het aandeel op dit moment. Je kan dus bijna niet verliezen in mijn ogen.
Overigens vindt ik het ook mooi dat Nokia blijft innoveren in deze moeilijke tijden voor het bedrijf. Naar mijn inziens is de Lumia920 toch wel de meest innovatieve phone van het moment.
Waarom denk jij overigens aan NYSE? Verwacht je met de euro-dollar koers ook nog wat extra winst te pakken of andere motivaties?
Kan ook nog wel eens wat worden.quote:Nokia Launches NAX Cross-Platform Ad Exchange With 120 Ad Networks & Agencies, Powered By Inneractive
At the Microsoft Build developer conference in Redmond, Wash., today, Nokia announced that it is launching a cross-platform ad exchange powered by mobile app monetization exchange inneractive. Through this partnership, the Nokia Ad Exchange (NAX) will offer developers on all major mobile platforms access to more than 120 ad networks and agencies. The platform is available in over 200 countries and territories.
With the launch of NAX, Nokia will enable developers to simply and effectively monetize their apps as part of our continued focus on supporting the developers ROI to build successful businesses said Richard Kerris, Nokias VP & Head of Global Developer Relations in a canned statement today. We developed this platform, with inneractive, to put control into the hands of all developers so that they can realize the best monetization solution for their apps.
According to inneractive, NAX is the first fully expanded exchange program that delivers immediate value to developers by connecting them with a wide array of crucial partners (over 120 global demand partners) and services in one place regardless of the platform on which the app was developed. Inneractives platform gives developers manual control over the ad networks they use, as well as automatic optimization. In addition, inneractive offers a feature that allows developers to take ad revenue from one platform and re-invest it in app promotion on another platform.
quote:Op zaterdag 10 november 2012 19:10 schreef debaas1992 het volgende:
Heb trouwens nog een vraagje, heb zojuist mijn binckrekening geopend, en wil er nu mn spaargeld op storten om te gaan beginnen met aandelen, maar betaal je als je in 1x een bedrag van een paar duizend euro van je tegenrekening op je binckrekening zet belasting of een toeslag of wat voor geks dan ook? Of weten ze dat het je eigen rekening is, en wordt er niks over verheven?
Want als je zo een groot bedrag naar een derde overmaakt normaal betaal je er belasting over als ik het goed heb?
Sinds ze het allebei moeten melden is er niks aan de hand denk ik.quote:Sinds 1994 moeten banken en andere financiële instellingen "ongebruikelijke transacties" melden aan het Financial Intelligence Unit-Nederland (FIU-Nederland), voorheen het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).
Volgens het loket van Overheid.nl dienen (financiële) dienstverleners te letten op ongebruikelijke transacties: Als u zich beroeps- of bedrijfsmatig bezighoudt met (financiële) dienstverlening, bent u verplicht klantonderzoek te doen bij het aangaan van een zakelijke relatie, het verrichten van een of meer transacties met een totale waarde van meer dan 25.000 euro, en als u vermoedt dat er sprake kan zijn van witwassen of financiering van terrorisme.
De meldingsplicht geldt onder andere voor: banken, kredietinstellingen, effecteninstellingen, beleggingsinstellingen en geldtransactiekantoren; maar ook voor handelaren in zaken van grote waarde en vrije beroepsgroepen, waaronder accountants, bedrijfseconomisch adviseurs, belastingadviseurs en bemiddelaars in onroerende zaken.
1. De dividendbelasting in nederland is 15% (maar dit werd in de discussie al gecorrigeerd).quote:Op zaterdag 10 november 2012 14:03 schreef Taciho het volgende:
[..]
Ja je betaalt hier 30% dividendbelasting maar als ze dividend ook in Stocks uitbetalen dan betaal je geen belasting en gezien de grote van je vermogen is dat het beste. Als je Amerikaanse aandelen koopt dan betaal je maar 15%.
Er zijn ook buitenlandse beleggers in Nederlandse aandelen. Die doen meestal geen aangifte in Nederland. De Nederlandse belastingdienst kan dus 15% bij hen vangen, terwijl dat niet teruggegeven hoeft te worden.quote:Op zondag 11 november 2012 11:09 schreef 44pje het volgende:
Jaco, bedankt.
Ik begrijp het echter niet. Waarvoor is die 15% belasting, als je het weer terugkrijgt bij je aangifte?
Service fee is alleen bij Binck Active en vervangt daar het bewaarloon. Dit is vooral handig voor actieve beleggers en mensen met klein kapitaal omdat je het er dan toch weer uit haalt met de lagere transactie kosten.quote:Op zondag 11 november 2012 12:21 schreef floris_b het volgende:
Dus even alles op een rijtje.
Bij een broker, in dit voorbeeld Binck, betaal je voor de volgende dingen:
-Transactie kosten
-Service fee ( alleen als je belegt met hulp?)
-Bij sommige brokers bewaarloon
-Sommige brokers hebben dividendkosten
Belasting:
-Vermogensrendementsheffing (1,2%?)
-Dividendbelasting (15%)
Mis ik nog iets?
Bij Binck betaal je geen Service fee, geen bewaarloon en ook geen dividendkosten. Je betaalt bij Binck Basic alleen ¤6.50 (of ¤9.50 op buitenlandse beurzen) + 0.10% van de transactie. Bij een transactie van ¤1000 betaal je dus ¤7.50 ¤10 transactiekosten en verder niks.quote:Op zondag 11 november 2012 12:21 schreef floris_b het volgende:
Dus even alles op een rijtje.
Bij een broker, in dit voorbeeld Binck, betaal je voor de volgende dingen:
-Transactie kosten
-Service fee ( alleen als je belegt met hulp?)
-Bij sommige brokers bewaarloon
-Sommige brokers hebben dividendkosten
Belasting:
-Vermogensrendementsheffing (1,2%?)
-Dividendbelasting (15%)
Mis ik nog iets?
Bij binck is een minimum tarief van ¤10 bij transactiesquote:Op zondag 11 november 2012 18:57 schreef QBay het volgende:
[..]
Bij Binck betaal je geen Service fee, geen bewaarloon en ook geen dividendkosten. Je betaalt bij Binck Basic alleen ¤6.50 (of ¤9.50 op buitenlandse beurzen) + 0.10% van de transactie. Bij een transactie van ¤1000 betaal je dus ¤7.50 transactiekosten en verder niks.
Ja, dat was ik vergeten inderdaad. Je betaalt inderdaad minimaal ¤10.quote:Op zondag 11 november 2012 19:14 schreef Taciho het volgende:
[..]
Bij binck is een minimum tarief van ¤10 bij transacties
Had ik eerst ook het geld wordt pas zichtbaar tijdens werkdagen en die zijn van 9:00 tot 17:00 . Ik had het eerst op een vrijdag overgemaakt en zag het pas op maandag op rekeningquote:Op maandag 12 november 2012 08:31 schreef debaas1992 het volgende:
Heb zojuist een groot bedrag over gemaakt van mijn tegenrekening naar mijn binckrekening, en van mijn tegenrekening is mijn geld afgeschreven, maar op mijn binck rekening staat er nog niks. Krijg het er een beetje benauwd van..
Heb je het wel vanaf je rekening gestort die jij had opgegeven?quote:Op maandag 12 november 2012 14:24 schreef debaas1992 het volgende:
zojuist zie ik dat het bedrag retour terug is gestort op mijn tegenrekening?
Ja, had binck al gebeld en ze wisten het probleem ook niet. Zometeen de bank van tegenrekening maar even bellen dan.quote:Op maandag 12 november 2012 16:14 schreef Taciho het volgende:
[..]
Heb je het wel vanaf je rekening gestort die jij had opgegeven?
Ja, ik kan bevestigen dat bij sommige bedrijven, althans waar ik bijv. zelf heb gewerkt het er zo ook in echt aan toe gaat. Sommige hanteren bijv. een 5% VaR waarbij men een portfolio aan een klant verkoopt met een 'maximaal' verlies van die 5%. Wat dan bijv. 15% is.quote:Op donderdag 15 november 2012 23:16 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Op school hebben wij het gehad over het waarderen van aandelen etc. En vandaag stond er een statistische analyse op het programma waarbij er over een portefeuille per jaar naar de koerswinst werd gekeken over een periode van 10 jaar en hier dan een betrouwbaarheidsinterval berekend werd. Dit kwam erop neer dat er met 95% zekerheid te zeggen was dat de de portefeuille(op basis van de afgelopen jaren) aankomend jaar een groei zou kennen tussen 0,08% en 24%(dit zijn even fictieve cijfers van de opdracht maar jullie weten wat ik bedoel).
Zijn er hier mensen die echt zo te werk gaan of baseren jullie op andere dingen zoals bepaalde ratio's, jaarverslagen etc. Dit gaat uiteraard om long-posities.
quote:Aan de andere kant heb ik ook echt zulke tenenkrommende bevindingen gehoord over het afwegen van het wel of niet verkopen van een aandeel in een portfolio.
Hangt van de markt af op het moment dat je instapt. Als je geen goede ideeen hebt voor rendabele aandelen kan je beter in obligaties gaan zitten.quote:Op maandag 19 november 2012 03:16 schreef Mike144 het volgende:
Ik ben op dit moment ook zelf wat geld aan het sparen om mee te gaan beleggen binnenkort. Nu zit ik te twijfelen tussen aandelen, opties of fondsen. Wat is het beste om met een niet te groot bedrag toch nog een redelijke winst uit te kunnen halen ?
Als je al deze vragen stelt zou ik eerst nog niet in sprinters stappen. Stap eerst in aandelen en probeer je in de tussentijd te verdiepen in oa sprinters.quote:Op donderdag 22 november 2012 22:14 schreef debaas1992 het volgende:
Heb laatst doorgezet met nokia wat ik eerder al aangaf, en een leuke winst geboekt voor een student. Aangezien ik zeer veel vertrouwen in nokia heb wil ik sprinters kopen, hieronder een paar vragen voor wie zo vriendelijk wil zijn ze te beantwoorden.
Stel ik heb 10.000 euro. en wil nokia sprinter long 2 kopen voor dat geld. Die kost nu 0,75 en de koers is 2,52. Ik betaal dus 0,75 cent per aandeel en zij betalen dus 1,77 per aandeel? Dus met 10.000 euro kan je 13.333 sprinters kopen?
Op het moment dat de koers terug naar 2 euro zakt wordt het automatisch voor 2 euro verkocht? Hoeveel houdt je dan over van die 10.000 euro die je hebt ingelegd?
Is het mogenlijk om meer te verliezen dan de inleg met deze sprinter?
En stel in het beste scenario dat als de eerste vraag klopt en ik kan van die ¤10.000 13.333 sprinters krijgen en de koers stijgt naar 5 euro in januari 2013 betekent dit dan dat ik 13.333 x 5 = 66.665 euro ontvang of zit dat anders? en zitten er nog bepaalde kosten aan de financiering vast?
Kan je zo een sprinter zolang je wilt vasthouden? Dus stel ik koop deze week de sprinter, en houdt hem vast tot januari? of zijn ze maar beperkt houdbaar?
Zijn er verder nog kosten aan gebonden?
Dank aan degene die dit wilt uitleggen!
EDIT: Deze site van ING heb ik zojuist gevonden waar je een calculatie kan doen: http://ingsprinters.nl/sp(...)010213492#calculator
Als ik bij binck deze sprinter koop van ING zal dat dus hetzelfde resultaat opleveren als in de calculator?
Kan je mij misschien ook helpen, heb ook al een flinke rendement misgelopen omdat ik Nokia nog niet gekocht heb, verwacht namelijk dat ze nog wel gaan stijgenquote:Op vrijdag 23 november 2012 19:52 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Als je al deze vragen stelt zou ik eerst nog niet in sprinters stappen. Stap eerst in aandelen en probeer je in de tussentijd te verdiepen in oa sprinters.
Ik heb ondertussen al 30% rendement op Nokia met aandelen, paar maandloondjes.
Daarom vroeg ik het ook om me te verdiepen. Mn vertrouwen in nokia is alleen zo rotsvast dat ik weet dat ik met sprinters nu al mn inzet had kunnen verdrievoudigen. Ik lees BTW ook alle posts op het forum van iex.nl waar je onder andere zit, heb me alleen nog niet aangemeld omdat ik geen zin heb om volgespamd te worden met mailtjes en post van hun. wat je niet uit kan zetten.quote:Op vrijdag 23 november 2012 19:52 schreef PaulieWalnuts het volgende:
[..]
Als je al deze vragen stelt zou ik eerst nog niet in sprinters stappen. Stap eerst in aandelen en probeer je in de tussentijd te verdiepen in oa sprinters.
Ik heb ondertussen al 30% rendement op Nokia met aandelen, paar maandloondjes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |