abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 18:12:06 #1
91830 MaximusTG
pi_106447944


Vervolg op:
[Pizza] Zelf pizza maken voor beginner?
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #2
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #3
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #5
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #6
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #7
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #9
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #10
[Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #11

(ook interessant, maar oud:)
[CUL-wedstrijd] CUL in de keuken (pizza)

Waarom?
Dit is het topic waarin we stoer doen over onze eigengebakken pizza's en tips uitwisselen over het ultieme deeg, het lekkerste beleg en de perfecte baktijd.
Als je het proces een beetje onder de knie hebt dan produceer je voor weinig geld stapels pizza die minstens zo lekker zijn als bij je lokale pizzaboer!

Deeg:
SPOILER: Recept 1
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: Recept 2
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:

Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.

SPOILER: Saus
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:
SPOILER: bakken
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com

Twee pizzastenen:
http://pizzastein.com/
Jamie Oliver steen op fonq.nl

Filmpje over deeg opbollen


Filmpjes over deeg vormen



De laatste foto's uit het vorige topic

Yvesss:


NutKees:


kuifje_fok:


sammyd118:


motorbloempje:


Erasmo:


[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 02-02-2012 18:10:14 ]
pi_106448309
Die van Sarabi en Yvesss zien er zeker goed uit!
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 18:35:34 #3
91830 MaximusTG
pi_106448877
Die van Sarabi staat er niet meer in hoor, dat was nog uit het oude topic (of zelfs die daarvoor?) :P. Mocht er nog iemand zn pizza uit het vorige topic in de OP willen, laat het even weten binnen 48 uur :P.
pi_106455963
Ik moet echt eens een nieuwe compactcam kopen, mijn pizza ziet er nogal flets uit!
  † In Memoriam † donderdag 5 januari 2012 @ 21:21:18 #5
91830 MaximusTG
pi_106457911
Zo iets beter :P? Heb ik ook vaak hoor, ook slecht witbalans, phonecam. Krijg mooiste foto's in daglicht.
pi_106458427
Whoa! Dat scheelt stukken! Toch maar eens Photoshop oid installeren...
pi_106464984
Oef, krijg weer honger van dit topic. Alweer een tijdje niets gebakken trouwens!
pi_106467660
Ook maar eens proberen, echter waar/hoe vind ik 'Tipo 00'. Staat dat er op, of?
pi_106472283
Is gist gewoon te koop bij de supermarkt?
  † In Memoriam † vrijdag 6 januari 2012 @ 08:54:07 #10
91830 MaximusTG
pi_106472462
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 00:48 schreef xaban06 het volgende:
Ook maar eens proberen, echter waar/hoe vind ik 'Tipo 00'. Staat dat er op, of?
Ja, dat staat er op. Er staat dan op "farina di grano tenero tipo 00"
Maar zorg wel dat er niet al gist in zit. Dat zit in sommige pakken in de supermarkt.
Ook is tipo 00 niet altijd de beste keuze als je niet in een hele hete oven bakt. Bij de boerenbond/welkoop verkopen ze een assortiment aan broodmixen, maar ook gewoon bloemsoorten. Met de "Frans krokant" of "Surfina" krijg je goede resultaten.

@symantec12

Gist ligt bij de bakspullen in de supermarkt. Vrijwel alle supermarkten verkopen de kleine groene zakjes van Dr. Oetker. Of ook bij de Boerenbond /Welkoop voor een grote blauwe verpakking van 500 gram.
pi_106489794
Eerste oogst voor dit nieuwe topic, net gemaakt:
Het is zowaar voor het eerst een egt rondje geworden :@
het is kaas+ui+paprika+zalm erop gedaan toen hij gebakken was. Deeg recept van maximus



hij was trouwens erg lekker :Y

[ Bericht 29% gewijzigd door peerte op 06-01-2012 17:21:31 ]
pi_106491791
Morgen ook zalm pizza maken :9!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  † In Memoriam † vrijdag 6 januari 2012 @ 20:00:48 #13
91830 MaximusTG
pi_106496962
Mooie kleuring van je rand peerte! Ging het vormen ook makkelijker?
pi_106498071
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 20:00 schreef MaximusTG het volgende:
Mooie kleuring van je rand peerte! Ging het vormen ook makkelijker?
Thnx, ben er trots op, het begint er steeds meer op te lijken :)

Ik had 2 pizza's gemaakt naar jouw recept, en dit keer in 2 afgesloten yoghurtbakjes ( O+ gedwongen om deze leeg te eten afgelopen week), de vorige keer in een deegkom die ik zo dicht mogelijk had gemaakt met plasticfolie, misschien werd het daardoor wat droger/stugger.

Ik ging de eerste eruit halen en vormen, het ging zo soepel, als ik nog nooit gehad heb. Ik ging er zelfs een beetje mee gooien. Alleen toen werdtie opeens net te groot voor mijn bestron-oventje, dus dat werd een ravage, want ik heb hem er wel in proberen te krijgen, en toen scheurde hij, afijn.. |:(

Van de 2e versie (die op foto) heb ik maar een stuk deeg afgehaald, en het ging nog steeds soepel! eerst een schijfje van maken, en dan steeds meer naar buiten drukken, en een beetje op de handen ook, zoals met dat ene filmpje, top.

Ik had nog wel hetzelfde probleem met de 2e, dat de bodem toch iets minder goed werd (bleef bleker) dan de 1e, terwijl ik tussendoor iets van 10-15 minuten heb gewacht. Lijkt wel of m'n oventje dan niet meer op volle kracht gaat ook al zet ik hem op 3? Of zou het misschien ook kunnen komen doordat ik 00 meel gebruik? :?

Misschien volgende keer weer een keer op de pizzasteen in oven op 250, met broodmeel..En ik ga een plantenspuit halen voor de randjes! ^O^
  zaterdag 7 januari 2012 @ 19:21:34 #15
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106533217
Zo in dit topic ben ik lang niet geweest! Heb ook al die tijd geen pizza meer gebakken...
Ben er sinds een tijdje achter dat ik glutenallergie heb dus dat is een beetje lastig met pizza (elasticiteit... Weg! :o). Heb nog geen glutenvrije pizzadeeg geprobeerd te maken.

Gebruikte altijd het recept van reinhardt/varassano (ofzoiets). Dat pdf'je. Maar eens mee expirimenteren met maismeel en rijstmeel. Spannend...
  † In Memoriam † zaterdag 7 januari 2012 @ 19:42:51 #16
91830 MaximusTG
pi_106533932
Kijk eens op pizzamaking.com, volgens mij staat daar een recept voor glutenvrije pizza. Vervelend zeg, zo'n glutenallergie!
pi_106552702
Hallo pizzaliefhebbers! Helaas geen glutenvrij tips, maar is wil tóch even iets delen.. Ik kwam dit vanmorgen toevallig als advertentie tegen in een kookblaadje:



Ik dacht: WTF?! :D Maar het bestaat echt! Zie vooral ook dit dit geweldige filmpje!


Alles aan dat filmpje is zó verkeerd dat het weer tof wordt! Die miniatuurbaksteentjes! Het rode lampje in de oven! :D :+ :')


(OT: Ik ga van de weeromstuit overmorgen pizza's bakken! Ik heb nog verschillende soorten gorgonzola in de koelkast, dus ik denk dat het 'witte' pizza's worden met kaas, peer en knoflook)

[ Bericht 3% gewijzigd door minilot op 08-01-2012 10:48:08 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_106552958
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 10:39 schreef minilot het volgende:
Hallo pizzaliefhebbers! Helaas geen glutenvrij tips, maar is wil tóch even iets delen.. Ik kwam dit vanmorgen toevallig als advertentie tegen in een kookblaadje:

[ afbeelding ]

Ik dacht: WTF?! :D Maar het bestaat echt! Zie vooral ook dit dit geweldige filmpje!


Alles aan dat filmpje is zó verkeerd dat het weer tof wordt! Die miniatuurbaksteentjes! Het rode lampje in de oven! :D :+ :')


(OT: Ik ga van de weeromstuit overmorgen pizza's bakken! Ik heb nog verschillende soorten gorgonzola in de koelkast, dus ik denk dat het 'witte' pizza's worden met kaas, peer en knoflook)
Dat filmpje! The horror :D
pi_106553209
_O- dat filmpje!!!

Moet bij die oven de hele tijd aan een schildpad denken...
pi_106553642
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 11:10 schreef peerte het volgende:
_O- dat filmpje!!!

Moet bij die oven de hele tijd aan een schildpad denken...
Het leukste is nog dat ze een Italiaanse sfeer willen creëren maar de plank volledig misslaan met een Grieks muziekje :')
pi_106554612
Jezus, ja :')
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  zondag 8 januari 2012 @ 12:21:50 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106554673
Dat kun je volgens mij net zo goed doen met een gourmetstel :P
  † In Memoriam † zondag 8 januari 2012 @ 13:16:50 #23
91830 MaximusTG
pi_106556284
Ja, de pizzarette. Valt bij mij onder de categorie, leuk idee, slechte uitwerking. Het ding is maar 800 watt.. Als je ziet wat een bergen toppings ze erop doen...Dat is waar ik een beetje bang voor ben met dit soort apparaten, heeft niks meer met pizza te maken, maar meer een lapje deeg als een eetbaar bakje.

Met een gourmetstel lijkt me dit trouwens nog wel lastig. Het kan wel, maar dan moet je de bodem voorbakken, omdat die niet echt gaar wordt aan de onderkant lijkt me?
  zondag 8 januari 2012 @ 13:17:57 #24
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106556316
Bodem kun je voorbakken op de bovenste plaat :P
pi_106556427
Na enige research blijkt dat het ding ook maar ten hoogste 280 graden haalt, en dat vinden wij als puristen natuurlijk een temperatuur voor mietjes! :-)
Let me see you stripped down to the bone
pi_106556701
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 13:22 schreef minilot het volgende:
Na enige research blijkt dat het ding ook maar ten hoogste 280 graden haalt, en dat vinden wij als puristen natuurlijk een temperatuur voor mietjes! :-)
Tss, ja! :{w
  † In Memoriam † zondag 8 januari 2012 @ 14:16:20 #27
91830 MaximusTG
pi_106558358
Dat valt me dan op zich nog wel mee. Maar ik denk dat het weer zo'n aankoop zou zijn die je dan een paar keer gebruikt, en vervolgens weer allemaal plek in de kast inneemt.
Stonden een tijd terug bij het Kruidvat te koop.

Ben nog steeds van plan om, zodra ik een woning heb met een tuin die het toelaat, een houtoventje te bouwen. Van klei/leem. Simpele houten overkapping erover, schoorsteentje erop. Lijkt me zo leuk om te maken :D.
pi_106558859
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 13:22 schreef minilot het volgende:
Na enige research blijkt dat het ding ook maar ten hoogste 280 graden haalt, en dat vinden wij als puristen natuurlijk een temperatuur voor mietjes! :-)
_O- mijn oven gaat anders ook niet verder dan 250 (hetelucht).

@ Maximus, ik zou het eerder kant en klaar kopen maar ben dan ook niet zo'n zelfbouwer qua apparatuur..
Zijn die dingen niet ergens te koop?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106560755
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 14:28 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

_O- mijn oven gaat anders ook niet verder dan 250 (hetelucht).

@ Maximus, ik zou het eerder kant en klaar kopen maar ben dan ook niet zo'n zelfbouwer qua apparatuur..
Zijn die dingen niet ergens te koop?
Het kan best hoor. Die van mij gaat volgens de knop tot 300, maar het zal wel iets lager liggen. Samen met een pizzasteen krijg je prima pizza's hoor :Y
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  maandag 9 januari 2012 @ 02:58:31 #30
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106590378
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 19:42 schreef MaximusTG het volgende:
Kijk eens op pizzamaking.com, volgens mij staat daar een recept voor glutenvrije pizza. Vervelend zeg, zo'n glutenallergie!
Thanks!
Alleen wordt het nu nog lastiger :') ben er net achter gekomen dat ik allergie heb voor tomaat :').
pi_106592118
quote:
2s.gif Op maandag 9 januari 2012 02:58 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Thanks!
Alleen wordt het nu nog lastiger :') ben er net achter gekomen dat ik allergie heb voor tomaat :').
Maak dan een saus van gepureerde geroosterde rode paprika ;)
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 08:18:18 #32
91830 MaximusTG
pi_106592136
Poe, ook nog voor tomaten allergisch! Wat een pizzapech..
Maar alleen voor verse tomaten, of ook voor verwerkte, gekookte tomaten (blik & pakjes)?
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 10:57:43 #33
91830 MaximusTG
pi_106594724
@MI-etje:

Nog over de houtoven;
Ja, je kan het zo gek maken als je wil qua prefab houtovens. Een bouwpakket + tekening, een prefab koepel, een complete oven. Maar het lijkt mij nu juist zo leuk om er een zelf te bouwen. Ik denk dat ik dat wel zou kunnen, maar zoiets bouw je natuurlijk ergens waar je nog lang wil blijven wonen. Je kan echter ook veel goedkoper een houtoven bouwen. Van leem of klei (zoektermen "cob" of "adobe" oven). Je kan zo'n oven bouwen voor een klein deel van de kosten voor een stenen houtoven, en zelfs enkele onderdelen ervan hergebruiken mocht je ooit toch een stenen willen bouwen.
Waar het op neer komt is dat je een basis bouwt, op een verhoging, waar je eerst de bodem isoleert met een dikke laag stro en klei. Laagje zand erop. Chamottestenen neerleggen tot je de bodem van je oven vol hebt liggen. Sluit de de stenen op met nog meer klei en stro mengsel. Stort nu grof zand op de chamottestenen en vorm een halve bol. Bedek met kranten. Nu moet je de bol met leem gaan bedekken. Hoe meer lagen je aanbrengt hoe langer je oven de warmte vasthoudt. Afwerklaag kan bv van alleen klei. Als oven wat gedroogd is kan je een deurtje erin snijden, eventueel boog van steen ervoor. Schoorsteentje. Tijd laten drogen, en daarna voorzichtig vuurtjes erin stoken (o ja, wel het zand verwijderen natuurlijk ;) ). Oven bedekken met zeil tegen de regen, of er een houten afdakje boven bouwen.

Wil je een permanentere stenen oven, moet je aan de slag met allerlei dure isolatiematerialen, rockwool, perlite, vuurbestendige stenen en specie. En het is dus veel duurder.
pi_106594764
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 10:39 schreef minilot het volgende:
Hallo pizzaliefhebbers! Helaas geen glutenvrij tips, maar is wil tóch even iets delen.. Ik kwam dit vanmorgen toevallig als advertentie tegen in een kookblaadje:

[ afbeelding ]

Ik dacht: WTF?! :D Maar het bestaat echt! Zie vooral ook dit dit geweldige filmpje!


Alles aan dat filmpje is zó verkeerd dat het weer tof wordt! Die miniatuurbaksteentjes! Het rode lampje in de oven! :D :+ :')

(OT: Ik ga van de weeromstuit overmorgen pizza's bakken! Ik heb nog verschillende soorten gorgonzola in de koelkast, dus ik denk dat het 'witte' pizza's worden met kaas, peer en knoflook)
Had ik in 't vorige topic ook al gepost, en toen reageerde er niemand op :') :@ ;(
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 11:09:46 #35
91830 MaximusTG
pi_106595036
:o ! Inderdaad! Wel een ander merk he?
pi_106595144
Ik zag die dingen afgelopen zaterdag in de Bijenkorf liggen. Naar de de Meyer pannen en Kitchenaid machines....
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 11:50:47 #37
91830 MaximusTG
pi_106596159
Cool filmpje van iemand die een lemen oven heeft gebouwd:

pi_106597937
@MaximusTG bedankt voor je hulp. De Pizza was erg lekker. Bodem was top, precies zoals bij de italiaan. Zat ook ook nog een klein beetje bloem aan de onderkant van de pizza, wat ik altijd erg lekker vind.
pi_106598424
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 10:59 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Had ik in 't vorige topic ook al gepost, en toen reageerde er niemand op :') :@ ;(
Sorry! Gemist. Ik maak vooral pizza's in de zomer dus ik was de topics een beetje uit het oog verloren. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_106599440
Haha, dat ovenfilmpje is leuk :) Ik twijfel soms nog wat tussen zo'n Breston-oven te kopen of een houtoven te bouwen. We hebben hier alleen geen klei in de grond, en vuurvaste stenen zijn peperduur.
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 15:42:23 #41
91830 MaximusTG
pi_106603169
Ja, cool he, en echt niet zo moeilijk volgens mij :). Klei kan je ook kopen volgens mij. Of zelfs premixed leem. Je kan het op een paar manieren doen, de manier met grote stenen en een ronde basis spreekt mij het meeste aan. Holle vorm en dan vullen met zand of gravel. Zou ik er een hokje naast bouwen voor hout.
Bestron of Ferrari oventje lijkt me meer een aanvulling op een houtoven (of andersom).

Dit is ook een leuke pagina : http://blog.sustainablog.(...)-outdoor-pizza-oven/

quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 12:55 schreef symantec12 het volgende:
@MaximusTG bedankt voor je hulp. De Pizza was erg lekker. Bodem was top, precies zoals bij de italiaan. Zat ook ook nog een klein beetje bloem aan de onderkant van de pizza, wat ik altijd erg lekker vind.
Leuk dat het gelukt is! Graag gedaan :).

[ Bericht 7% gewijzigd door MaximusTG op 09-01-2012 21:23:33 ]
  dinsdag 10 januari 2012 @ 15:49:29 #42
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106644273
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 08:18 schreef MaximusTG het volgende:
Poe, ook nog voor tomaten allergisch! Wat een pizzapech..
Maar alleen voor verse tomaten, of ook voor verwerkte, gekookte tomaten (blik & pakjes)?
Er zit veel histamine in tomaten, maar misschien doen verse biologische het wel beter. (Bestrijdingsmiddelen zijn ook niet bevorderlijk)
En een dun laagje en voor de rest van de week histaminevrij eten, misschien dat dat een optie is.

Anders wordt het maar een broodje jonge kaas/mozzarella _O- .
pi_106649738
Kan 't niet zijn dat je misschien niet allergisch bent aan zelf gekweekte ofzo? Misschien een dom voorstel, maar ik weet wel dat sommige mensen die allergisch zijn aan garnalen enz eigenlijk allergisch zijn aan het bewaarprodukt dat erop zit...
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 10:27:57 #44
91830 MaximusTG
pi_106673747
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 15:49 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Er zit veel histamine in tomaten, maar misschien doen verse biologische het wel beter. (Bestrijdingsmiddelen zijn ook niet bevorderlijk)
En een dun laagje en voor de rest van de week histaminevrij eten, misschien dat dat een optie is.

Anders wordt het maar een broodje jonge kaas/mozzarella _O- .
Maar dan heb je dus een histamine-allergie begrijp ik? Niet specifiek tomaat? Want veel mensen met een specifieke tomaten-allergie kunnen wel gekookte tomaten eten.
Zover ik weet zit er inderdaad histamine in sommige voedselproducten, maar speelt een stof die histamine vrij maakt in het lichaam een grotere rol. Die komt bv ook in tomaten voor.
Er zijn namelijk allerlei verschillende manieren waarop een stof een allergische reactie kan veroorzaken.
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 10:27:18 #45
91830 MaximusTG
pi_106753513
Vanavond bij mn ouders thuis weer pizza bakken! Gelukkig hebben ze ook een pizzasteen :D
pi_106753928
Hier wordt het weer een AH Excellent pizza...
Ben alleen thuis en dan nooit zin om iets te maken. Achjah ze smaken best aardig.
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 10:50:42 #47
91830 MaximusTG
pi_106754152
Ja, ik weet wat je bedoelt, maar dat is vooral een drempel waar je overheen moet. Als je dan eenmaal aan het koken bent dan is het al gauw weer leuk en de moeite waard.
pi_106755882
Piepkuiken is blij, eindelijk na veel gedoe een gasoven bemachtigd, nu lekker pizza en brood bakken.
eerste brood wat ik ga bakken is spelt.
pi_106756216
Ik ga vanavond ook weer eens, zag op 24kitchen een leuk recept voor saus in plaats van kant en klaar :) en we hebben een jaren 60 gasoven die gewoon aan en uit kan, dus lekker heet!
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 14:50:27 #50
91830 MaximusTG
pi_106762377
Zo, daarnet ff twee batches deeg gemaakt van 4 pizza's elk. Staat nu even in bulk in de koelkast, straks verdelen en oprollen en op aanrecht verder rijzen.
Niet helemaal zoals ik het normaal doe maar je moet je toch aanpassen aan waar je bent he:).
pi_106763290
Hoe lang laat je het dan rijzen? Ik dacht dat je maar max een half uur moest doen...
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 15:27:01 #52
91830 MaximusTG
pi_106763670
Een half uur maar?? Nee joh, dan moet er een berg gist bij zeker?
Normaal gesproken maak ik deeg een dag vantevoren, zet het direct in de koelkast en haal het een anderhalf uur voor het bakken uit de koelkast.
Nu staat het een paar uur in de koelkast en dan haal ik het twee uur voor het bakken eruit.
Door het in de koelkast te zetten gaat het rijzen een stuk langzamer en heeft het deeg meer tijd om smaak te ontwikkelen.
pi_106763773
Ja, er gaat wel gist door... misschien volgende keer een keer iets anders proberen :)

Saus wordt iig zongedroogde tomaatjes en tomatenpuree gepureerd :)
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 15:39:05 #54
91830 MaximusTG
pi_106764045
Check de link in mijn ondertitel anders eens. Complete handleiding.
pi_106764136
Ah, ik zit via de iPad, dus geen ondertitels... Maar kijk van de week wel even vanaf een pc :)
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 15:56:33 #56
91830 MaximusTG
pi_106765223
http://www.24kitchen.nl/r(...)zza-met-bietensalade

Oh, in het filmpje zegt ie een half uur trouwens :) en daar kneedt hij het ook gewoon met de hand
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 16:24:13 #58
91830 MaximusTG
pi_106765528
Ah, het is van Rudolph :P. Nou, een half uur is echt heel erg kort voor rijzen van brood of pizza. Daarom zit er ook zoveel gist in. Waar ik 1 teaspoon op 525 gram bloem gebruik, zit er in dat recept 7 gram (= > 2 teaspoons) gist op 350 gram bloem. Door de suiker werkt de gist ook nog eens extra snel.
Nou ja, werken zal het wel, maar je bodem zal niet veel smaak ontwikkelen.
pi_106766137
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 16:24 schreef MaximusTG het volgende:
Ah, het is van Rudolph :P. Nou, een half uur is echt heel erg kort voor rijzen van brood of pizza. Daarom zit er ook zoveel gist in. Waar ik 1 teaspoon op 525 gram bloem gebruik, zit er in dat recept 7 gram (= > 2 teaspoons) gist op 350 gram bloem. Door de suiker werkt de gist ook nog eens extra snel.
Nou ja, werken zal het wel, maar je bodem zal niet veel smaak ontwikkelen.
Ik gebruik ook altijd 7 gram op 350 gram bloem, maar dan is een half uur echt te kort voor een goed luchtig deeg. Is sowieso veel minder lekker bij zo'n korte rijstijd, lijkt me.
pi_106766554
Nou, heb het net gemaakt en heb het in de koelkast gelegd, gasten komen pas over een tijdje. Wel plakkerig deeg, kan me niet herinneren dat het de vorige keer (met een ander recept) ook zo was... Heb maar extra bloem toegevoegd, maar wilde ook niet te lang blijven kneden..
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 19:51:42 #61
91830 MaximusTG
pi_106773869
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
pi_106775385
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
Op de unif hebben ze een oven die tot boven de 1500 gaat. Moet wel een uurtje opwarmen maar ben echt benieuwd hoe snel je daarin een pizza bakt :P. Zonder 'm te verdampen natuurlijk...

Ga btw je recept in je sig eens proberen, ben benieuwd!

[ Bericht 4% gewijzigd door tony_clifton- op 13-01-2012 20:38:16 ]
pi_106779130
Eh, de lekkerste is een simpele wat mij betreft:
- Zlefgemaakt tomatensausje, neutraal.
- Dunne plakjes knoflook
- Buffelmozarella ( goed uitgelekt)
- Verse tomaat, goed rijpe coeur de boeuf ( die is niet zo vochtig, anders drijft de pizza weg
- Na het bakken verse basilicum erop

Een andere lekkere is:
- Goede gekookte ham
- Artisjokhart
- Gegrild rode paprika

Een bijzondere:
- Pizzabodem zonder tomatensaus maar wat vanillesaus
- Bosvruchten.

Ik denk dat een heel hete oven misschien wel het belangrijkste is voor voor alle pizza's...
Whatever...
  † In Memoriam † zaterdag 14 januari 2012 @ 21:35:38 #64
91830 MaximusTG
pi_106814512
Lekkere combi's ja, ik hou ook van niet te volle pizza's. Snij alles ook altijd lekker dun.
Hete oven en goed 'nat' deeg is de beste combinatie.
pi_106815323
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 19:51 schreef MaximusTG het volgende:
En, hoe was het? Onze 8 pizza's waren iig erg lekker! Ouders hebben wel een mooie oven > 300 graden. Zo pats boem achter elkaar gebakken, met champignons, uien, paprika, ham, salami, mozzarella en wat olijven.
Lekker! Mooi krokant en stevig deeg, was gewoon uit de hand te eten en ik had een hele bakplaat gemaakt en vaak wordt ie dan toch een beetje slap in het midden, maar deze dus niet :)

Ene kant met rauwe ham en geitenkaas, andere met salami en mozzerella :9 en van wat over was nog een vegetarische.
pi_106815620
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 21:35 schreef MaximusTG het volgende:
Lekkere combi's ja, ik hou ook van niet te volle pizza's. Snij alles ook altijd lekker dun.
Hete oven en goed 'nat' deeg is de beste combinatie.
Yup, een pizza moet niet te vol liggen, anders wordt hij zacht en soppig.
Whatever...
  zaterdag 14 januari 2012 @ 22:14:10 #67
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106815834
Als je zo'n joekel van een plaatpizza maakt kun je hem wel prima volgooien mits je de bodem voorbakt. De bodem is dan toch meer broodachtig...
  † In Memoriam † zaterdag 14 januari 2012 @ 22:15:47 #68
91830 MaximusTG
pi_106815901
Dan kan het inderdaad wel ja. Heb je een meer Amerikaanse dikke bodem.
  zondag 15 januari 2012 @ 09:34:09 #69
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106825897
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 10:27 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Maar dan heb je dus een histamine-allergie begrijp ik? Niet specifiek tomaat? Want veel mensen met een specifieke tomaten-allergie kunnen wel gekookte tomaten eten.
Zover ik weet zit er inderdaad histamine in sommige voedselproducten, maar speelt een stof die histamine vrij maakt in het lichaam een grotere rol. Die komt bv ook in tomaten voor.
Er zijn namelijk allerlei verschillende manieren waarop een stof een allergische reactie kan veroorzaken.
Goedzo jij snapt 't. Ik dacht ik maak er even voor het gemak tomaten-allergie van omdat het hier nou eenmaal om tomaten ging. Ik ben er zelf nog niet uit of het om een allergie of intolerantie gaat. Ik gok het tweede. Maar dat is lastig te bepalen.

Voor de geinteresseerden:
Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid histamine in zijn bloed. Histamine is een hormoon dat te maken heeft met je bloedcirculatie en van een teveel zetten je bloedvaten en organen uit. De organen die het meeste aangetast zijn heb je dan het meeste last van. Blijkbaar zijn dat bij mij m'n hersenen en m'n hart... Was van een beetje tomaat echt 3 dagen ziek (maar had ook soja gehad waar ook veel histamine in zat).
pi_106827456
Er stond trouwens een flammkuchen in de Allerhande van deze maand, met dezelfde ingrediënten (verhoudingen heb ik niet vergeleken) als jouw recept, MTG (+ een snufje nootmuskaat). Wie weet wordt zo'n ding nog mainstream.
  † In Memoriam † zondag 15 januari 2012 @ 20:52:02 #71
91830 MaximusTG
pi_106846247
quote:
2s.gif Op zondag 15 januari 2012 09:34 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Goedzo jij snapt 't. Ik dacht ik maak er even voor het gemak tomaten-allergie van omdat het hier nou eenmaal om tomaten ging. Ik ben er zelf nog niet uit of het om een allergie of intolerantie gaat. Ik gok het tweede. Maar dat is lastig te bepalen.

Voor de geinteresseerden:
Iedereen heeft een bepaalde hoeveelheid histamine in zijn bloed. Histamine is een hormoon dat te maken heeft met je bloedcirculatie en van een teveel zetten je bloedvaten en organen uit. De organen die het meeste aangetast zijn heb je dan het meeste last van. Blijkbaar zijn dat bij mij m'n hersenen en m'n hart... Was van een beetje tomaat echt 3 dagen ziek (maar had ook soja gehad waar ook veel histamine in zat).
Ja, ik weet wel het een en ander van dat soort dingen. Lijkt me erg vervelend zo'n allergie..
Je leest wel eens van mensen die altijd zo'n Epipen mee hebben, omdat ze anders in een dodelijke anafylactische shock kunnen raken.

@vriendelijkevriend:
Grappig, ben een echte trendsetter blijkt wel weer ;). Maar Flammkuchen zijn natuurlijk allang mainstream, alleen niet in NL :p.
pi_106854536
Mijn creaties van vanavond:)

http://imageshack.us/photo/my-images/829/pizza1b.jpg (copy/paste deze link)

http://imageshack.us/photo/my-images/849/pizza2v.jpg (copy/paste deze link)
  maandag 16 januari 2012 @ 22:32:54 #73
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106892272
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 20:52 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, ik weet wel het een en ander van dat soort dingen. Lijkt me erg vervelend zo'n allergie..
Je leest wel eens van mensen die altijd zo'n Epipen mee hebben, omdat ze anders in een dodelijke anafylactische shock kunnen raken.

@vriendelijkevriend:
Grappig, ben een echte trendsetter blijkt wel weer ;). Maar Flammkuchen zijn natuurlijk allang mainstream, alleen niet in NL :p.
Juh dat hoef ik gelukkig niet, maar ik heb wel uitvalverschijnselen gehad. Dat kwam best vaak voor, sinds het dieet nog maar 1x. Vooruitgang :). Ik voelde het toen ook aankomen had het kunnen voorkomen maar ja...
Er zijn wel antihistaminica (worden bijv. gebruikt bij hooikoorts) maar ik weet niet of dat werkt bij voeding.

Afijn. Ik verdiep me nu maar in brood bakken :D.
  † In Memoriam † dinsdag 17 januari 2012 @ 09:00:30 #74
91830 MaximusTG
pi_106901598
Ach ja, brood bakken is ook leuk :). En met 'mijn' pizzarecept kan je ook een lekkere focaccia of ciabatta bakken hoor :).
  dinsdag 17 januari 2012 @ 11:20:03 #75
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_106904992
Tussendoortje :
In een ver verleden heb ik bij domino's van die cinnarolls gehad.
Heeft iemand een idee, of recept daarvan ?

In mijn herinnering waren het broodjes, met suiker en kaneel, maar ik heb ze nog niet kunnen reproduceren helaas

http://dominos.thuisbezorgd.nl/details.php?prods=01AB1579787AB379

[ Bericht 25% gewijzigd door Spartagek op 17-01-2012 11:28:06 ]
pi_106905065
Kan je beter hier vragen denk ik:

Brood bakken in de oven #6: op zoek naar meel!
Ja doei.
  dinsdag 17 januari 2012 @ 11:29:26 #77
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_106905296
Ze worden van het pizzadeeg gemaakt, allee met wat extra toevoegingen

http://dominos.thuisbezorgd.nl/details.php?prods=01AB1579787AB379
  † In Memoriam † dinsdag 17 januari 2012 @ 11:31:49 #78
91830 MaximusTG
  dinsdag 17 januari 2012 @ 11:38:04 #79
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_106905544
Ik had ook deze gevonden

Ga beiden eens uitproberen, Thnx

edit :
En een grote look a like is deze :

http://www.copykat.com/2009/07/09/dominos-cinnastix/

[ Bericht 40% gewijzigd door Spartagek op 17-01-2012 12:12:27 ]
pi_106906672
quote:
1s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 08:54 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, dat staat er op. Er staat dan op "farina di grano tenero tipo 00"
Maar zorg wel dat er niet al gist in zit. Dat zit in sommige pakken in de supermarkt.
Ook is tipo 00 niet altijd de beste keuze als je niet in een hele hete oven bakt. Bij de boerenbond/welkoop verkopen ze een assortiment aan broodmixen, maar ook gewoon bloemsoorten. Met de "Frans krokant" of "Surfina" krijg je goede resultaten.

Mijn oven gaat maar tot ~250C, dus Tipo 00 is dan niet aan te raden? Oh, en de Plus heeft geen Tipo 00, althans niet kunnen vinden.

Welke is aan te raden bij een oven van max 250C?
  † In Memoriam † dinsdag 17 januari 2012 @ 12:25:48 #81
91830 MaximusTG
pi_106906865
Het kan wel hoor, alleen is het niet perse de bloem die het beste resultaat in je oven geeft. Denk niet dat je bij je supermarkt een goede bloem gaat vinden. Dat zit allemaal in die broodmixen. Losse bloem is meestal patentbloem, of gewone tarwebloem.
Zoals ik dus zei, ga naar de Welkoop/BB en haal daar een zak Frans Krokant. Heerlijke pizza's. Of je moet van internet gaan bestellen.
pi_106906950
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 12:25 schreef MaximusTG het volgende:
Het kan wel hoor, alleen is het niet perse de bloem die het beste resultaat in je oven geeft. Denk niet dat je bij je supermarkt een goede bloem gaat vinden. Dat zit allemaal in die broodmixen. Losse bloem is meestal patentbloem, of gewone tarwebloem.
Zoals ik dus zei, ga naar de Welkoop/BB en haal daar een zak Frans Krokant. Heerlijke pizza's. Of je moet van internet gaan bestellen.
Bestellen lukt niet meer, wil vandaag al een pizza bakken namelijk :)
Welkoop/BB zegt mij niks.

Moet toch iets van de supermarkt :) Anyways, thanks!
  † In Memoriam † dinsdag 17 januari 2012 @ 12:33:06 #83
91830 MaximusTG
pi_106907093
Welkoop niet nee? http://www.boerenbond-welkoop.nl/pagina/locations.html?search=A

Hebben heel veel filialen..
Supermarkt..nou ja, je zou nog een andere supermarkt kunnen proberen. Soms hebben ze wel pizzabloem. Let wel op dat er dan niet al gist in zit.

Edit: Als mijn google skills me niet in de steek laten dan is dit voor jou wel te bereiken:

http://www.molenderoos.nl/

google username,twitteraccount, website staat daar vermeldt, whois, adres. Big Brother is watching you ;)

[ Bericht 19% gewijzigd door MaximusTG op 17-01-2012 12:51:18 ]
  † In Memoriam † donderdag 19 januari 2012 @ 20:34:11 #85
91830 MaximusTG
pi_107004045
As we speak pizzadeeg aan het maken :9
pi_107004412
komt alleen 5 euro verzendkosten bij :p das tog wel weer veel van het goede.. zouden ze zoiets niet bij ekoplaza hebben? die zit hierachter
  † In Memoriam † donderdag 19 januari 2012 @ 20:56:25 #88
91830 MaximusTG
pi_107004916
Dat is precies de Frans Krokant waar ik het hierboven al over had. Bij de Welkoop/BB te koop :).
pi_107004965
Jah maar die hebben ze dus niet in Den Haag...
  † In Memoriam † donderdag 19 januari 2012 @ 21:01:14 #90
91830 MaximusTG
pi_107005103
In Poeldijk zit er een.. Maar weet niet of dat makkelijk te bereiken is voor je? Ligt er een beetje aan waar in Den Haag je woont. Fiets of auto?
Is een beetje het nadeel aan zware dingen bestellen via internet. Beetje zonde van de verzendkosten..
Moet je eigenlijk meer tegelijk bestellen. Maar dan moet je dat wel weer binnen afzienbare tijd opmaken.
pi_107005134
Zondag weer! En ik ga 't dit keer met MTC's deeg proberen!
Dit keer maar weer met gewoon tipo00, want volkoren wil voor geen meter ;(
Ja doei.
  † In Memoriam † donderdag 19 januari 2012 @ 21:05:01 #92
91830 MaximusTG
pi_107005264
Als je mijn deeg bedoelt; tis met een G :P. Succes iig! En LieLie ook natuurlijk! Wel foto's maken he:D?

edit: @peerte: volgens de site van Soezie is Cook & Co ook een verkooppunt van hun producten. Weet niet of ze alles hebben, maar er zit er iig ook een in Den Haag.
pi_107006261
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 21:05 schreef MaximusTG het volgende:
Als je mijn deeg bedoelt; tis met een G :P. Succes iig! En LieLie ook natuurlijk! Wel foto's maken he:D?

edit: @peerte: volgens de site van Soezie is Cook & Co ook een verkooppunt van hun producten. Weet niet of ze alles hebben, maar er zit er iig ook een in Den Haag.
Ik vergeet dat altijd en ik vind ook dat ze er altijd een beetje hetzelfde uitzien :P
Maar we hebben nu een nieuwe camera, dus zal er misschien aan denken!
  † In Memoriam † donderdag 19 januari 2012 @ 21:35:42 #94
91830 MaximusTG
pi_107006806
Ik wil nog altijd een keer een goed filmpje maken van het deeg maken en pizza bakken, maar heb geen goede filmcamera.. Of een cameraman:p. Misschien maak ik ook wel deeg morgen. Voor zondag of zo.
pi_107006902
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 21:35 schreef MaximusTG het volgende:
Ik wil nog altijd een keer een goed filmpje maken van het deeg maken en pizza bakken, maar heb geen goede filmcamera.. Of een cameraman:p. Misschien maak ik ook wel deeg morgen. Voor zondag of zo.
Cameravrouw dan?
  † In Memoriam † donderdag 19 januari 2012 @ 21:45:35 #96
91830 MaximusTG
pi_107007317
Die heeft daar geen zin in :p. Die eet alleen de pizza op:p.
Maar ze vindt mn pizza's wel lekkerder dan die van Domino's, en even lekker als van de Italiaan. Dus dat is wel weer lief O+
pi_107007379
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 21:45 schreef MaximusTG het volgende:
Die heeft daar geen zin in :p. Die eet alleen de pizza op:p.
Maar ze vindt mn pizza's wel lekkerder dan die van Domino's, en even lekker als van de Italiaan. Dus dat is wel weer lief O+
Haha, dat is belangrijker ja :D
pi_107011040
Mijn allereerste ervaring met pizza's maken/bakken :)

Gewoon simpel tarwebloem gebruikt uit de supermarkt.

Tomatensaus, kaas, stukjes kip, mais, champignons en ui.




Ik had genoeg deeg voor 2 grote pizza's, mijn tweede pizza:
Tomatensaus, shoarma (zelf gemaakt), knoflooksaus en kaas.


Ik had van mijzelf niet verwacht dat het zo goed zou smaken en dat ik de deeg zo dun zou kunnen krijgen :)

Minpuntje: Het was in het midden wat soppig.
  † In Memoriam † vrijdag 20 januari 2012 @ 08:34:05 #99
91830 MaximusTG
pi_107019274
Nou, best goed gelukt dan toch? Toppings zijn niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk ;). Soppig icm jouw toppings lijkt me vrij onontkoombaar. Je hebt en tomatensaus en knoflooksaus, kaas en shoarma. Allemaal best veel vocht.
In mn eerdere post noemde ik nog een molen die volgens mij bij jou in de buurt zit. Misschien voor de volgende keer.
pi_107020217
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 08:34 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, best goed gelukt dan toch? Toppings zijn niet helemaal mijn ding, maar dat is persoonlijk natuurlijk ;). Soppig icm jouw toppings lijkt me vrij onontkoombaar. Je hebt en tomatensaus en knoflooksaus, kaas en shoarma. Allemaal best veel vocht.
In mn eerdere post noemde ik nog een molen die volgens mij bij jou in de buurt zit. Misschien voor de volgende keer.
Ja, gelezen, top, thanks. Echter te lui geweest om er langs te rijden :P

Voor de eerste keer vind ik het ook goed gelukt, ben tevreden. Volgende keer pepers er op, pittig :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')