abonnement Unibet Coolblue
pi_106556701
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 13:22 schreef minilot het volgende:
Na enige research blijkt dat het ding ook maar ten hoogste 280 graden haalt, en dat vinden wij als puristen natuurlijk een temperatuur voor mietjes! :-)
Tss, ja! :{w
  † In Memoriam † zondag 8 januari 2012 @ 14:16:20 #27
91830 MaximusTG
pi_106558358
Dat valt me dan op zich nog wel mee. Maar ik denk dat het weer zo'n aankoop zou zijn die je dan een paar keer gebruikt, en vervolgens weer allemaal plek in de kast inneemt.
Stonden een tijd terug bij het Kruidvat te koop.

Ben nog steeds van plan om, zodra ik een woning heb met een tuin die het toelaat, een houtoventje te bouwen. Van klei/leem. Simpele houten overkapping erover, schoorsteentje erop. Lijkt me zo leuk om te maken :D.
pi_106558859
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 13:22 schreef minilot het volgende:
Na enige research blijkt dat het ding ook maar ten hoogste 280 graden haalt, en dat vinden wij als puristen natuurlijk een temperatuur voor mietjes! :-)
_O- mijn oven gaat anders ook niet verder dan 250 (hetelucht).

@ Maximus, ik zou het eerder kant en klaar kopen maar ben dan ook niet zo'n zelfbouwer qua apparatuur..
Zijn die dingen niet ergens te koop?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_106560755
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 14:28 schreef Ml-etje het volgende:

[..]

_O- mijn oven gaat anders ook niet verder dan 250 (hetelucht).

@ Maximus, ik zou het eerder kant en klaar kopen maar ben dan ook niet zo'n zelfbouwer qua apparatuur..
Zijn die dingen niet ergens te koop?
Het kan best hoor. Die van mij gaat volgens de knop tot 300, maar het zal wel iets lager liggen. Samen met een pizzasteen krijg je prima pizza's hoor :Y
'Expand my brain, learning juice!'
<a href="http://www.last.fm/user/crossover1" rel="nofollow" target="_blank">Last.fm</a>
  maandag 9 januari 2012 @ 02:58:31 #30
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106590378
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2012 19:42 schreef MaximusTG het volgende:
Kijk eens op pizzamaking.com, volgens mij staat daar een recept voor glutenvrije pizza. Vervelend zeg, zo'n glutenallergie!
Thanks!
Alleen wordt het nu nog lastiger :') ben er net achter gekomen dat ik allergie heb voor tomaat :').
pi_106592118
quote:
2s.gif Op maandag 9 januari 2012 02:58 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Thanks!
Alleen wordt het nu nog lastiger :') ben er net achter gekomen dat ik allergie heb voor tomaat :').
Maak dan een saus van gepureerde geroosterde rode paprika ;)
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 08:18:18 #32
91830 MaximusTG
pi_106592136
Poe, ook nog voor tomaten allergisch! Wat een pizzapech..
Maar alleen voor verse tomaten, of ook voor verwerkte, gekookte tomaten (blik & pakjes)?
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 10:57:43 #33
91830 MaximusTG
pi_106594724
@MI-etje:

Nog over de houtoven;
Ja, je kan het zo gek maken als je wil qua prefab houtovens. Een bouwpakket + tekening, een prefab koepel, een complete oven. Maar het lijkt mij nu juist zo leuk om er een zelf te bouwen. Ik denk dat ik dat wel zou kunnen, maar zoiets bouw je natuurlijk ergens waar je nog lang wil blijven wonen. Je kan echter ook veel goedkoper een houtoven bouwen. Van leem of klei (zoektermen "cob" of "adobe" oven). Je kan zo'n oven bouwen voor een klein deel van de kosten voor een stenen houtoven, en zelfs enkele onderdelen ervan hergebruiken mocht je ooit toch een stenen willen bouwen.
Waar het op neer komt is dat je een basis bouwt, op een verhoging, waar je eerst de bodem isoleert met een dikke laag stro en klei. Laagje zand erop. Chamottestenen neerleggen tot je de bodem van je oven vol hebt liggen. Sluit de de stenen op met nog meer klei en stro mengsel. Stort nu grof zand op de chamottestenen en vorm een halve bol. Bedek met kranten. Nu moet je de bol met leem gaan bedekken. Hoe meer lagen je aanbrengt hoe langer je oven de warmte vasthoudt. Afwerklaag kan bv van alleen klei. Als oven wat gedroogd is kan je een deurtje erin snijden, eventueel boog van steen ervoor. Schoorsteentje. Tijd laten drogen, en daarna voorzichtig vuurtjes erin stoken (o ja, wel het zand verwijderen natuurlijk ;) ). Oven bedekken met zeil tegen de regen, of er een houten afdakje boven bouwen.

Wil je een permanentere stenen oven, moet je aan de slag met allerlei dure isolatiematerialen, rockwool, perlite, vuurbestendige stenen en specie. En het is dus veel duurder.
pi_106594764
quote:
0s.gif Op zondag 8 januari 2012 10:39 schreef minilot het volgende:
Hallo pizzaliefhebbers! Helaas geen glutenvrij tips, maar is wil tóch even iets delen.. Ik kwam dit vanmorgen toevallig als advertentie tegen in een kookblaadje:

[ afbeelding ]

Ik dacht: WTF?! :D Maar het bestaat echt! Zie vooral ook dit dit geweldige filmpje!


Alles aan dat filmpje is zó verkeerd dat het weer tof wordt! Die miniatuurbaksteentjes! Het rode lampje in de oven! :D :+ :')

(OT: Ik ga van de weeromstuit overmorgen pizza's bakken! Ik heb nog verschillende soorten gorgonzola in de koelkast, dus ik denk dat het 'witte' pizza's worden met kaas, peer en knoflook)
Had ik in 't vorige topic ook al gepost, en toen reageerde er niemand op :') :@ ;(
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 11:09:46 #35
91830 MaximusTG
pi_106595036
:o ! Inderdaad! Wel een ander merk he?
pi_106595144
Ik zag die dingen afgelopen zaterdag in de Bijenkorf liggen. Naar de de Meyer pannen en Kitchenaid machines....
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 11:50:47 #37
91830 MaximusTG
pi_106596159
Cool filmpje van iemand die een lemen oven heeft gebouwd:

pi_106597937
@MaximusTG bedankt voor je hulp. De Pizza was erg lekker. Bodem was top, precies zoals bij de italiaan. Zat ook ook nog een klein beetje bloem aan de onderkant van de pizza, wat ik altijd erg lekker vind.
pi_106598424
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 10:59 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Had ik in 't vorige topic ook al gepost, en toen reageerde er niemand op :') :@ ;(
Sorry! Gemist. Ik maak vooral pizza's in de zomer dus ik was de topics een beetje uit het oog verloren. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_106599440
Haha, dat ovenfilmpje is leuk :) Ik twijfel soms nog wat tussen zo'n Breston-oven te kopen of een houtoven te bouwen. We hebben hier alleen geen klei in de grond, en vuurvaste stenen zijn peperduur.
  † In Memoriam † maandag 9 januari 2012 @ 15:42:23 #41
91830 MaximusTG
pi_106603169
Ja, cool he, en echt niet zo moeilijk volgens mij :). Klei kan je ook kopen volgens mij. Of zelfs premixed leem. Je kan het op een paar manieren doen, de manier met grote stenen en een ronde basis spreekt mij het meeste aan. Holle vorm en dan vullen met zand of gravel. Zou ik er een hokje naast bouwen voor hout.
Bestron of Ferrari oventje lijkt me meer een aanvulling op een houtoven (of andersom).

Dit is ook een leuke pagina : http://blog.sustainablog.(...)-outdoor-pizza-oven/

quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 12:55 schreef symantec12 het volgende:
@MaximusTG bedankt voor je hulp. De Pizza was erg lekker. Bodem was top, precies zoals bij de italiaan. Zat ook ook nog een klein beetje bloem aan de onderkant van de pizza, wat ik altijd erg lekker vind.
Leuk dat het gelukt is! Graag gedaan :).

[ Bericht 7% gewijzigd door MaximusTG op 09-01-2012 21:23:33 ]
  dinsdag 10 januari 2012 @ 15:49:29 #42
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_106644273
quote:
0s.gif Op maandag 9 januari 2012 08:18 schreef MaximusTG het volgende:
Poe, ook nog voor tomaten allergisch! Wat een pizzapech..
Maar alleen voor verse tomaten, of ook voor verwerkte, gekookte tomaten (blik & pakjes)?
Er zit veel histamine in tomaten, maar misschien doen verse biologische het wel beter. (Bestrijdingsmiddelen zijn ook niet bevorderlijk)
En een dun laagje en voor de rest van de week histaminevrij eten, misschien dat dat een optie is.

Anders wordt het maar een broodje jonge kaas/mozzarella _O- .
pi_106649738
Kan 't niet zijn dat je misschien niet allergisch bent aan zelf gekweekte ofzo? Misschien een dom voorstel, maar ik weet wel dat sommige mensen die allergisch zijn aan garnalen enz eigenlijk allergisch zijn aan het bewaarprodukt dat erop zit...
  † In Memoriam † woensdag 11 januari 2012 @ 10:27:57 #44
91830 MaximusTG
pi_106673747
quote:
2s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 15:49 schreef Zoheetik het volgende:

[..]

Er zit veel histamine in tomaten, maar misschien doen verse biologische het wel beter. (Bestrijdingsmiddelen zijn ook niet bevorderlijk)
En een dun laagje en voor de rest van de week histaminevrij eten, misschien dat dat een optie is.

Anders wordt het maar een broodje jonge kaas/mozzarella _O- .
Maar dan heb je dus een histamine-allergie begrijp ik? Niet specifiek tomaat? Want veel mensen met een specifieke tomaten-allergie kunnen wel gekookte tomaten eten.
Zover ik weet zit er inderdaad histamine in sommige voedselproducten, maar speelt een stof die histamine vrij maakt in het lichaam een grotere rol. Die komt bv ook in tomaten voor.
Er zijn namelijk allerlei verschillende manieren waarop een stof een allergische reactie kan veroorzaken.
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 10:27:18 #45
91830 MaximusTG
pi_106753513
Vanavond bij mn ouders thuis weer pizza bakken! Gelukkig hebben ze ook een pizzasteen :D
pi_106753928
Hier wordt het weer een AH Excellent pizza...
Ben alleen thuis en dan nooit zin om iets te maken. Achjah ze smaken best aardig.
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 10:50:42 #47
91830 MaximusTG
pi_106754152
Ja, ik weet wat je bedoelt, maar dat is vooral een drempel waar je overheen moet. Als je dan eenmaal aan het koken bent dan is het al gauw weer leuk en de moeite waard.
pi_106755882
Piepkuiken is blij, eindelijk na veel gedoe een gasoven bemachtigd, nu lekker pizza en brood bakken.
eerste brood wat ik ga bakken is spelt.
pi_106756216
Ik ga vanavond ook weer eens, zag op 24kitchen een leuk recept voor saus in plaats van kant en klaar :) en we hebben een jaren 60 gasoven die gewoon aan en uit kan, dus lekker heet!
  † In Memoriam † vrijdag 13 januari 2012 @ 14:50:27 #50
91830 MaximusTG
pi_106762377
Zo, daarnet ff twee batches deeg gemaakt van 4 pizza's elk. Staat nu even in bulk in de koelkast, straks verdelen en oprollen en op aanrecht verder rijzen.
Niet helemaal zoals ik het normaal doe maar je moet je toch aanpassen aan waar je bent he:).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')