Ik vind het mooi gedaan hoor met die laagjesquote:Op maandag 26 december 2011 14:36 schreef Chickert het volgende:
Het volgende hoort niet helemaal thuis in dit topic, maar aangezien dit een van de weinige topics is waar ik meelees/aqctief ben...
Ik heb gisteravond een trifle voor het dessert gemaakt:
[ afbeelding ]
Cake met amaretto, drie soorten rood fruit, amaretto-biscuitjes en room van slagroom en mascarpone! Erg lekker, erg machtig, erg makkelijk. Moet alleen nog werken aan het mooie rechte laagjes krijgen haha
Fijne dagen allemaal!!
Wat een aparte koekjesquote:Op maandag 26 december 2011 17:39 schreef SpaceInvaders het volgende:
Koekjes!
[ afbeelding ]
En de oreo bonbons
[ afbeelding ]
ik zou zou hem morgen afsmeren. vind namelijk boter altijd een rare smaak krijgen als hij te lang staat. heb je geen kelder of een koele plaats? daar kun je het ook bewaren in een taart doos of zo.quote:Op dinsdag 27 december 2011 15:12 schreef Brighteyes het volgende:
Vraagje.
Ik heb nu een biscuit gebakken en daartussen moet een laagje jam en een laagje botercreme komen.
En de buitenkant ga ik afsmeren met botercreme.
Ik heb de taart donderdag nodig. Kan ik dan vanavond de botercreme er al op doen, of is het beter te wachten tot morgen. En waar bewaar ik de taart dan als hij klaar is? In de koelkast?
ik heb een kelderkast en daar zet ik de taart altijd in. ik vond hem uit de koelkast ook niet verkeerd maar uit de kelderkast is hij toch lekkerder of ik ben gewoon raarquote:Op dinsdag 27 december 2011 15:22 schreef Brighteyes het volgende:
Tx! Doe ik het morgen! En ik kan hem wel buiten in de schuur zetten als koele plaats. Koud kan je het toch nauwelijks noemen.
Je hebt talent!quote:Op dinsdag 27 december 2011 23:41 schreef Chan het volgende:
Ik heb vandaag voor het eerst in mijn leven een taartje gebakken en ik ben er zó trots opIk ben hard op zoek naar een nieuwe hobby en ik geloof dat ik er hier wel een in gevonden heb
Morgen gaan we proeven, ik ben erg benieuwd... Ik heb hem nu in de koelkast gezet met een schaal er op de kop overheen, is dat voldoende voor de fondant?
Even showen hoor:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
ik heb ook alleen maar een combi hoor. de oven is de deur uitgegaan en proef geen verschil.quote:Op woensdag 28 december 2011 08:39 schreef Pindasoepje het volgende:
Wow wat een mooie taart voor een eerste keer.. Ik wil het ook eens gaan proberen, heb alleen geen oven maar ik vroeg me af of een taart anders smaakt als je een combi magnetron gebruikt.
Het is toch wel een combi met ovenfunctie?quote:Op woensdag 28 december 2011 10:46 schreef Pindasoepje het volgende:
Oh echt? Hmm en dan kan je gewoon de "normale" recepten gebruiken?
Ja klopt, maar ik had ergens het idee dat taarten uit een combi minder lekker zouden zijnquote:Op woensdag 28 december 2011 10:47 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het is toch wel een combi met ovenfunctie?
Er zijn ook combi's die magnetron met alleen een grill combineren.quote:Op woensdag 28 december 2011 10:53 schreef Brighteyes het volgende:
Dat is toch idd wat een combi een combi maakt?
Hier een combi-magnetron waarbij ik net een prima biscuit heb gebakken in de heteluchtoven.
Ow, dat wist ik dan weer niet.quote:Op woensdag 28 december 2011 10:58 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Er zijn ook combi's die magnetron met alleen een grill combineren.
Nee, veel simpeler, rood sterretje met blauwe S erop.quote:Op woensdag 28 december 2011 19:19 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ga je voor de koekiemonster cupcakes?
Een vraag die regelmatig gesteld wordtquote:Op woensdag 28 december 2011 21:57 schreef SpaceInvaders het volgende:
Hoe krijgen jullie de cupcakes zo plat?
Geen snijplank van plastic gok ik?quote:Op woensdag 28 december 2011 22:11 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Een vraag die regelmatig gesteld wordt
Ik leg er meestal een snijplank op (bakpapiertje ertussen anders plakken ze aan de plank vast)
BE je cupcakes zijn mooi geworden
Die van plastic zijn meestal vrij licht jaquote:Op woensdag 28 december 2011 22:50 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Geen snijplank van plastic gok ik?
En dus als je ze gaat bakken?
Mooi zeg! Hoe vaak heb je moeten bakken? En was dit voor 12 normale oid?quote:Op woensdag 28 december 2011 23:35 schreef Chan het volgende:
BE ze zijn mooi geworden!
En Spuug en MissHobje, wow, echt schitterend!
Hoe lang moet je die plaat dan laten liggen? Ik heb er net een een minuut of 10 een glazen plaat op laten liggen en ze werden wel een beetje plat, maar lang niet zo plat als ik zou willen. Maar misschien had ik ook gewoon iets teveel beslag in de cupjes gedaan.
Het resultaat, 56 minicupcakes:
[ afbeelding ]
Oh lolquote:Op donderdag 29 december 2011 00:11 schreef LovelyLady het volgende:
[..]
Die van plastic zijn meestal vrij licht ja![]()
En nee niet IN de oven maar als ze klaar zijn
ben je niet de enigequote:Op donderdag 29 december 2011 11:50 schreef SpaceInvaders het volgende:
[..]
Oh lol
Ik had het dan met plaat en al in de oven gegooid en dan alles vernaait
waar wil je garantie op hebben dan? roest? een krasje?quote:Op donderdag 29 december 2011 22:58 schreef SpaceInvaders het volgende:
Kon nergens een goedkope muffin bakblik vonden (overal uitverkocht) dus maar een stevige voor 12 euro bij de v&d gehaald (ok niet duur maar action en xenos zijn goedkoper)
En er zit 5 jaar garantie op....
Geen idee ik vond het al zo raarquote:Op donderdag 29 december 2011 23:03 schreef Popples het volgende:
[..]
waar wil je garantie op hebben dan? roest? een krasje?![]()
ik heb er ooit een bij de lidl van zenker vandaan gehaald maar die is dus krom getrokken terwijl de rest(zenker spul) dat nooit heeft gedaan.
Ik heb champagnecupcakes met champagnebotercreme gemaakt, op speciaal verzoek van dochterliefquote:Op zaterdag 31 december 2011 12:11 schreef Skaai het volgende:
Ik heb lekkere basic appelcupcakes gebakken met een kaneel kruimellaagje, in plaats van appelflappen vanavond
Oeh hoe smaken ze? Het klinkt wel lekkerquote:Op zaterdag 31 december 2011 15:22 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Ik heb champagnecupcakes met champagnebotercreme gemaakt, op speciaal verzoek van dochterliefAllen zijn het er wat veel geworden, 24 gewone en 24 mini's, dus ik ga zo nog wat naar de buren brengen...
Cake maken, verkruimelen, botercreme doorheen, bolletjes van maken (gewoon met de hand!), even in de vriezer (10 minuutjes?) en dan in de choco/smeltsnoep dippen. Heb je geen mold voor nodigquote:Op zondag 1 januari 2012 22:09 schreef Keroppi het volgende:
Ik wil van die cake-pops gaan bakken. Maar waar zijn de vormen ervoor verkrijgbaar? Ik heb wel iets gezien op de DLTwebshop, maar ik kan niet zien of die bestaat uit twee 'blikken' die je op elkaar vastmaakt. Want ik vraag me af hoe je anders mooie ronde bolletjes krijgt.
Ik hoorde iemand dat ze nu ook via Tell Sell aan de man gebracht worden, maar dat is toch een beetje tegen mijn principes... dingen via Tell Sell kopen
nu heb ik spijt dat ik de gekleurde chocolade gekocht heb.quote:Op zondag 1 januari 2012 22:57 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Cake maken, verkruimelen, botercreme doorheen, bolletjes van maken (gewoon met de hand!), even in de vriezer (10 minuutjes?) en dan in de choco/smeltsnoep dippen. Heb je geen mold voor nodig
Wat voor gekleurde chocolade heb je?quote:Op zondag 1 januari 2012 23:00 schreef Popples het volgende:
[..]
nu heb ik spijt dat ik de gekleurde chocolade gekocht heb.
dame heeft over 10 dagen kinderfeestje. van de week maar even 2 uur rijden![]()
maar gewone cake of biscuit?
van wilton heb je gekleurde chocolade. zag er leuk uit.quote:Op zondag 1 januari 2012 23:01 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Wat voor gekleurde chocolade heb je?
Gewone cakeBiscuit kan volgens mij ook, ik heb het in ieder geval met gewone cake gedaan..
Dat zijn toch de candymelts? In een wit zakje, met een opdruk in de kleur van het spul in het zakje.. Die zijn er juist mega geschikt voor!quote:Op zondag 1 januari 2012 23:08 schreef Popples het volgende:
[..]
van wilton heb je gekleurde chocolade. zag er leuk uit.
ik heb werkelijk geen idee, ik heb niet zo goed gekeken. het zag er uit als kleine bolletjes gekleurde chocolade.quote:Op zondag 1 januari 2012 23:12 schreef MarjoBlabla het volgende:
[..]
Dat zijn toch de candymelts? In een wit zakje, met een opdruk in de kleur van het spul in het zakje.. Die zijn er juist mega geschikt voor!
Als je ze kan smelten, zodat ze vloeibaar worden kan je ze prima gebruiken voor je cakepopsquote:Op zondag 1 januari 2012 23:17 schreef Popples het volgende:
[..]
ik heb werkelijk geen idee, ik heb niet zo goed gekeken. het zag er uit als kleine bolletjes gekleurde chocolade.
ik liep met 3 kids door de winkel die wel even van alles verzonnen en mijn moeder was het 4de kind die je losliet in een winkel waar ze alles bekeek of ze het nog nooit gezien had.
En dit recept uit de OP, voor hoeveel cupcakes is dat ongeveer?quote:Basis cupcakerecept:
Oven voorverwarmen op 150 graden.
150 Gram boter met 200 gram witte basterdsuiker luchtig en romig mixen. Dan al mixend, 1 voor 1, 3 eieren toevoegen.Theelepel vanille-essence toevoegen en 3/4 dl melk.
200 Gram zelfrijzend bakmeel zeven en toevoegen, goed mengen.
Een muffinvorm voorzien van bakvormpjes en deze voor ongeveer 3/4 vullen. Ongeveer 25 minuten bakken.
Denk iets van 12-15.quote:Op maandag 2 januari 2012 12:35 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ik ga morgen voor mijn verjaardag cupcakes maken. Ik wil wel luchtige en niet te droge cakejes, is dit recept dan iets?
http://www.cupcakerecepte(...)basisrecept-cupcakes
[..]
En dit recept uit de OP, voor hoeveel cupcakes is dat ongeveer?
Ik kan niet inschatten![]()
Botercreme is gewoon boter, poedersuiker, smaakje, evt. kleurstof.quote:Op maandag 2 januari 2012 12:42 schreef rhubarbje het volgende:
Oke ik heb weken niet gebakken maar ik denk dat ik maar eens aan de slag ga
normaal maak ik 'gewone' taarten en cupcakes en zoek ik de uitdaging meer in de technieken of smaak maar ik wil al jaren zo klooien met decoratie en zo
iemand nog tips?
ik dacht te beginnen met cupcakes met botercreme?
of heeft iemand zoiets van nou ik zou daar mee beginnen?
en heeft iemand misschien hét recept voor botercreme? waarvan je zegt: je moet echt die van mij proberen?
alvast bedankt!
en wat melkquote:Op maandag 2 januari 2012 12:43 schreef Tegan het volgende:
[..]
Botercreme is gewoon boter, poedersuiker, smaakje, evt. kleurstof.
ik heb het ooit 1 keer geprobeerd maar dat werd ellendequote:Op maandag 2 januari 2012 12:43 schreef Tegan het volgende:
[..]
Botercreme is gewoon boter, poedersuiker, smaakje, evt. kleurstof.
ik had 250 gram roomboter, 250 gram poedersuiker, 2 eetlepels water en 1 theelepel vanille-extract en het was heerlijkquote:Op maandag 2 januari 2012 12:42 schreef rhubarbje het volgende:
Oke ik heb weken niet gebakken maar ik denk dat ik maar eens aan de slag ga
normaal maak ik 'gewone' taarten en cupcakes en zoek ik de uitdaging meer in de technieken of smaak maar ik wil al jaren zo klooien met decoratie en zo
iemand nog tips?
ik dacht te beginnen met cupcakes met botercreme?
of heeft iemand zoiets van nou ik zou daar mee beginnen?
en heeft iemand misschien hét recept voor botercreme? waarvan je zegt: je moet echt die van mij proberen?
alvast bedankt!
ik zal even iemand vragen van een andere forum ik weet dat zij dicht bij losser woont en dichtbij haar een zit. of wil je echt in enschede blijven?quote:Op maandag 2 januari 2012 12:52 schreef MaximusTG het volgende:
Leuke taartjes allemaal zeg! Nu heeft mn vriendin net een boek gekregen over zulke taarten voor kerst "Taart om blij van te worden", en ik vroeg me af of jullie misschien een winkel in Enschede weten waar je benodigheden kan halen? Uitsteekvormpjes etc. ? Want ik heb wel eens iets over Pipoos gelezen. Maar laat die nu net uit Enschede weg zijn.
tnxquote:Op maandag 2 januari 2012 12:54 schreef kvd het volgende:
[..]
ik had 250 gram roomboter, 250 gram poedersuiker, 2 eetlepels water en 1 theelepel vanille-extract en het was heerlijk
laat ik dat toevallig in huis hebben!quote:Op maandag 2 januari 2012 12:52 schreef Tegan het volgende:
Ik had ooit gedaan. Een deel boter, een deel poedersuiker, paar eetlepels witte chocoladepasta.
Ik ben morgen jarig inderdaad!quote:Op maandag 2 januari 2012 12:38 schreef kvd het volgende:
Hebben we onze verjaardag op dezelfde dag SpaceInvaders? Morgen ook jarig?
Ik ga morgen voor ovemorgen op het werk maar weer aan de bakkerij, met dezelfde ingredienten als met kerst. Heb nog een partij over
http://shop.lotterose.nl/ deze vond ik via googlequote:Op maandag 2 januari 2012 12:52 schreef MaximusTG het volgende:
Leuke taartjes allemaal zeg! Nu heeft mn vriendin net een boek gekregen over zulke taarten voor kerst "Taart om blij van te worden", en ik vroeg me af of jullie misschien een winkel in Enschede weten waar je benodigheden kan halen? Uitsteekvormpjes etc. ? Want ik heb wel eens iets over Pipoos gelezen. Maar laat die nu net uit Enschede weg zijn.
niet zo heel veel. ik heb pas echt veel weggegooid en had 300gram.quote:Op maandag 2 januari 2012 13:01 schreef SpaceInvaders het volgende:
Hoeveel botercreme moet ik maken voor 30-35 cupcakes???
Boodschappenlijstje aan het maken![]()
Ik eet ook nooit zoet beleg, maar dit moest ik kopen toen ik het in de winkel zagquote:Op maandag 2 januari 2012 12:56 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
laat ik dat toevallig in huis hebben!
nog niet geproefd...ik vind het namelijk toch een beetje vreemd haha
Hey, cool, ja, wou wel echt in Enschede blijven, hebben geen auto nl. Mooi op internet uitzoeken en dan daar ophalen. Bedankt!quote:Op maandag 2 januari 2012 13:01 schreef Popples het volgende:
[..]
http://shop.lotterose.nl/ deze vond ik via google
Ik neem denk ik 250 gram boter/ 250 gram poedersuiker en dan wat vanille en een kleurtje.quote:Op maandag 2 januari 2012 13:03 schreef Popples het volgende:
[..]
niet zo heel veel. ik heb pas echt veel weggegooid en had 300gram.![]()
100/150 gram ofzo? geen idee eigenlijk anders kun je toch bij maken.
haha op die manier ben ik er ook aan gekomenquote:Op maandag 2 januari 2012 13:03 schreef Tegan het volgende:
[..]
Ik eet ook nooit zoet beleg, maar dit moest ik kopen toen ik het in de winkel zag.
misschien hebben ze wel een winkeltje. moet je anders eens bellen, kun je dingen bekijken ipv een plaatje.quote:Op maandag 2 januari 2012 13:04 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Hey, cool, ja, wou wel echt in Enschede blijven, hebben geen auto nl. Mooi op internet uitzoeken en dan daar ophalen. Bedankt!
Misschien bij de winkel "Kookboek.nl" in de Walstraat? Daar heb ik pas iig wel cupcakevormpjes en andere benodigdheden gezien, maar heb er niet echt op gelet wat ze precies hebben. Winkel is op maandag en dinsdag gesloten.quote:Op maandag 2 januari 2012 12:52 schreef MaximusTG het volgende:
Leuke taartjes allemaal zeg! Nu heeft mn vriendin net een boek gekregen over zulke taarten voor kerst "Taart om blij van te worden", en ik vroeg me af of jullie misschien een winkel in Enschede weten waar je benodigheden kan halen? Uitsteekvormpjes etc. ? Want ik heb wel eens iets over Pipoos gelezen. Maar laat die nu net uit Enschede weg zijn.
Stolker heeft vooral pannen, keukenmessen, keukenhulpen en keukenmachines volgens mij en niet echt van dit soort spullen.quote:Op maandag 2 januari 2012 21:46 schreef Troel het volgende:
Zou Stolker niet ook dat soort dingen hebben?
Tja, dat dacht ik van Wildenborg ook altijd en die hadden het ookquote:Op maandag 2 januari 2012 21:49 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Stolker heeft vooral pannen, keukenmessen, keukenhulpen en keukenmachines volgens mij en niet echt van dit soort spullen.
Daar heb je gelijk in. Ze kan altijd eens kijken natuurlijkquote:Op maandag 2 januari 2012 21:56 schreef Troel het volgende:
[..]
Tja, dat dacht ik van Wildenborg ook altijd en die hadden het ookHet is een grote hit natuurlijk en het verkoopt denk ik beter dan het servies?
Ik ben benieuwd!quote:Op maandag 2 januari 2012 22:41 schreef Keroppi het volgende:
Ik heb ingredienten gehaald om cake-pops te maken na jullie aanwijzingen. Ik hoop later deze week het resultaat te showen
oeps ik dacht voor onder de fondantquote:Op dinsdag 3 januari 2012 17:04 schreef SpaceInvaders het volgende:
Ja idd wat weinig, maar geeft niet, dan maar wat zonder.
Aangezien iemand hier het over 150 gram had lol
haha ligt er denk ik net aan wat je zelf het meeste doet en waar je het eerste aan denktquote:Op dinsdag 3 januari 2012 17:06 schreef Popples het volgende:
[..]
oeps ik dacht voor onder de fondanthad niet bedacht in toeven.
Het worden 36 cupcakes, incl. versiering. Aangezien ik toch in 3 keer moet bakken (heb maar 1 muffinvorm), vroeg ik me af of ik ook chocolade of citroencupcakes ofzo kan maken. Bij citroen kan ik de vanille-essence vervangen door citroenessence neem ik aan? En voor chocolade? Wat doe ik dan?quote:Op woensdag 4 januari 2012 10:30 schreef Tink89 het volgende:
Dat wordt zondag zo'n 36 muffins (of cupcakes, even vragen wattie wilt) bakken. Ik hoop op cupcakes, dan kan ik ze versieren...
Deel van de bloem vervangen door cacaopoeder.quote:Op woensdag 4 januari 2012 20:20 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Het worden 36 cupcakes, incl. versiering. Aangezien ik toch in 3 keer moet bakken (heb maar 1 muffinvorm), vroeg ik me af of ik ook chocolade of citroencupcakes ofzo kan maken. Bij citroen kan ik de vanille-essence vervangen door citroenessence neem ik aan? En voor chocolade? Wat doe ik dan?
Xx
je kan ook hartige cupcakes makenquote:Op donderdag 5 januari 2012 11:13 schreef rhubarbje het volgende:
Mijn eerste poging met de botercreme was heel goed gelukt!!!
Alleen vinden mijn vriend en ik allebei dat de boel er veel te zoet van word(we zijn al niet zo'n cake eters omdat we niet van zoet zijn
) dus voorlopig zal er wel geen nieuwe lading komen
![]()
het ging me om het botercreme experimentquote:Op donderdag 5 januari 2012 13:24 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
je kan ook hartige cupcakes maken
klinkt lekker. heb net in de bakwinkel maar bakingsoda gekocht.quote:Op donderdag 5 januari 2012 13:29 schreef Tegan het volgende:
Ik had dat ooit gedaan, was wel geslaagd.
Deel van de bloem vervangen voor aardappelpuree. Geen suiker. En dan voor het bakken mais, reepjes kalkoen, erwtjes, ui, knoflook erdoor mengen, en nog wat dingen erdoor die ik vergeet.
Zal eens kijken of ik het recept nog heb.
Ah ik heb de cake-pops ook voor morgen op de planning staan. Ben benieuwd hoe het gaat worden!quote:Op donderdag 5 januari 2012 14:31 schreef Popples het volgende:
[..]
klinkt lekker. heb net in de bakwinkel maar bakingsoda gekocht.kunnen we ook eens aan de slag hier. overal staat bakingsoda dat valt hier nergens te krijgen.
zo spullen zijn in huis. morgen cake pops maken. als ze lukken ga ik dinsdag nog een 30 maken.
ik heb dan wel 2 kids die er met de neus boven opstaan en willen proeven natuurlijkquote:Op donderdag 5 januari 2012 14:56 schreef Keroppi het volgende:
[..]
Ah ik heb de cake-pops ook voor morgen op de planning staan. Ben benieuwd hoe het gaat worden!
Ik heb mijne gewoon bij een toko gehaald, en volgens mij heb ik de felste kleuren hier so far in de cupcakes dus het lijkt me dat je daar niet aan vast hoeft te zitten.quote:Op maandag 2 januari 2012 16:01 schreef E.T. het volgende:
Voor hysterische rainbow-cupcakes, kun je dan gewoon elke willekeurige levensmiddelen-kleurstof gebruiken? Of werkt die van Wilton het beste?
Nee inderdaad. Ik ben zelf helemaal niet zo enthousiast over Wilton kleurstof. Ik heb dat wel gekocht toen ik een cursus Wilton ging doen, maar inmiddels heb ik kleurstof van Sugarflair en dat vind ik krachtiger. Wilton blijft pastelleriger dan Sugarflair.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:09 schreef Harajuku. het volgende:
[..]
Ik heb mijne gewoon bij een toko gehaald, en volgens mij heb ik de felste kleuren hier so far in de cupcakes dus het lijkt me dat je daar niet aan vast hoeft te zitten.
Jij maakt van die prachtige taartenquote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:12 schreef Spuuglokje het volgende:
[..]
Nee inderdaad. Ik ben zelf helemaal niet zo enthousiast over Wilton kleurstof. Ik heb dat wel gekocht toen ik een cursus Wilton ging doen, maar inmiddels heb ik kleurstof van Sugarflair en dat vind ik krachtiger. Wilton blijft pastelleriger dan Sugarflair.
Maar werd .t geen kleffe massa dan?quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:28 schreef Popples het volgende:
keroppi ze zien er wel leuk uit.
ik heb ze ook gemaakt vandaag maar heb geen rauwe cookidough hoor.
ik had een biscuit verkruimeld.
nee. hier vond iedereen het super lekker.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:43 schreef Keroppi het volgende:
[..]
Maar werd .t geen kleffe massa dan?
Hij staat op hetelucht 150, zoals in het recept, heb hem net naar 160 gezet en ze worden nu een pietsje bruin, maar staan er ondertussen al 35 minuten in...quote:
Jah, de oven staat hier inmiddels op 170 (in de OP staat 150) en heb er net eentje uitgehaald die van binnen nog niet helemaal gaar was... Heb ze nog maar eens 5 minuten gegeven en ga ondertussen even googelen naar andere recepten om te zien wat daar de temperaturen zijnquote:Op zondag 8 januari 2012 11:56 schreef Popples het volgende:
ik heb gisteren hartige muffins gemaakt maar die moesten op 180 graden.
Oh ik heb een hete lucht oven, gaat altijd als een malle hierquote:Op zondag 8 januari 2012 19:24 schreef Sjeen het volgende:
Nou, heteluchtoven moet je meestal wel lager zetten dan andere ovens. Cake gaat hier altijd op 150/160 graden.
Ziet er erg smakelijk uit!quote:Op maandag 9 januari 2012 17:18 schreef Skaai het volgende:
Chocoladebommetjes met een laagje cocos!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zie de kindjes al stuiterenquote:Op zondag 8 januari 2012 21:17 schreef E.T. het volgende:
[ afbeelding ]
Juf, succes morgen met de kleurstoffen!![]()
Alleen dat eeuwige instorten vind ik altijd zo vervelend
Ik ben niet zo'n chocomens maar dat ziet er wel heeeeeeel lekker uitquote:Op maandag 9 januari 2012 17:18 schreef Skaai het volgende:
Chocoladebommetjes met een laagje cocos!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
in de oven laten afkoelen tot ze koud zijn.quote:Op maandag 9 januari 2012 23:13 schreef E.T. het volgende:
Ze waren goedgekeurd door de kinderenqua smaak waren ze ook prima iig!
Ik vond het alleen erg jammer dat ze allemaal ingestort waren en 'gekrompen'Het mooie bolle van toen ze uit de oven kwamen was helemaal weg. Wat is daar nou de beste remedie tegen?
Ziet er echt heel mooi uit!quote:Op maandag 9 januari 2012 17:18 schreef Skaai het volgende:
Chocoladebommetjes met een laagje cocos!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Alleen in Amerika kan dit.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 12:53 schreef _Ophelia_ het volgende:
FIY:
Cupcake mee aan boord mag, glazuur niet
Dus niet versieren en vliegen
Best logisch hoor, want glazuur is een soort gel en daar kan je bommen mee maken. Snap dat danquote:Op dinsdag 10 januari 2012 12:53 schreef _Ophelia_ het volgende:
FIY:
Cupcake mee aan boord mag, glazuur niet
Dus niet versieren en vliegen
Dankjequote:Op woensdag 11 januari 2012 14:02 schreef Spuuglokje het volgende:
Belangrijk: foto's van het resultaat erbij. Liefst mooie foto's natuurlijk.
Opbouw en kleuren van de site? En dan bedoel je niet te zakelijk en strak?quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:29 schreef MissHobje het volgende:
Dat het duidelijke taal is zeg maar, goed geschreven, ook het product eindresultaat op de foto wat Spuuglokje al aangeeft. Maar dat er ook lekkere variatie tips bij staan.
Vrolijke opbouw/kleuren nodigt ook uit tot het lezen van een recept.
Jups kleuren en opbouw, moet voor mij vrolijk en uitnodigend overkomen, niet teveel frutsel, dus wel redelijk strak.quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:54 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Dankje
[..]
Opbouw en kleuren van de site? En dan bedoel je niet te zakelijk en strak?
Bedankt ook
Dat ziet er wel echt te lekker uitquote:Op maandag 9 januari 2012 17:18 schreef Skaai het volgende:
Chocoladebommetjes met een laagje cocos!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat zou idd wel handig zijn jaquote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
quote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Ik weet wie je bedoelt omdat ik er in de buurt woon maar volgens mij zit die mevrouw niet op Fok! (of ik heb iets gemist en dan komt die mevrouw zich vanzelf melden.quote:Op donderdag 12 januari 2012 15:15 schreef The_Hives het volgende:
hier was toch ook iemand die een cupcake/taart workshopbedrijfje had in Westwoud?
Prachtigquote:Op donderdag 12 januari 2012 16:46 schreef Spuuglokje het volgende:
Morgen is mijn zus jarig, en ik heb voor haar een mooi kookboek en een oranje cupcakehouder gekocht en er bijpassende cupcakes bij gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
misschien was dat dan wat ik me herinnerdequote:Op donderdag 12 januari 2012 23:01 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Ik weet wie je bedoelt omdat ik er in de buurt woon maar volgens mij zit die mevrouw niet op Fok! (of ik heb iets gemist en dan komt die mevrouw zich vanzelf melden.)
quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:55 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Jups kleuren en opbouw, moet voor mij vrolijk en uitnodigend overkomen, niet teveel frutsel, dus wel redelijk strak.
Klinkt logisch ja. Moet even zien in hoeverre dat kan op een handige manier...quote:Op donderdag 12 januari 2012 12:57 schreef Troel het volgende:
Misschien iets heel simpels, maar recepten op dezelfde manier opgesteld.
Dus een duidelijke uiteenzetting van wat je nodig hebt en dan het liefst dat bij elk recept de eieren bovenaan staan en dan de meel en niet bij de een de boter bovenaan en bij de ander de suiker en bij de derde de eieren zeg maar
Zodat je dus vrij simpel in één oogopslag recepten kan vergelijken. En geen extra onzin op de site. Strak dus inderdaad, simpele opbouw bij voorkeur en als je gebruik maakt van advertenties, dan statische advertenties want al die bewegende dingen zijn verschrikkelijk
Dat zou een heel toffe feature zijn! Ik denk niet dat ik dat kan in de gegeven tijd, maar ik heb wat tijd over, hoop ik, op het einde.quote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Nouja, ik weet niet of mensen zelf moeten kunnen invoeren, maar dat je dan dus inderdaad invulvakken maakt waarin men de hoeveelheden invult, eventueel een aantal open vakken voor ingrediënten die niet standaard zijn?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 11:15 schreef RenRen- het volgende:
[..]Thanks!
[..]
Klinkt logisch ja. Moet even zien in hoeverre dat kan op een handige manier...
Dankje voor je input
Dat kan op deze sitequote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Ja, dat weet ik.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 14:51 schreef Tegan het volgende:
[..]
Dat kan op deze site. http://allrecipes.com/recipe/vanilla-cupcake/
1 als het goed is, het wordt niet userdriven of iets. Meer dat je iets in kan sturen door middel van een formulier, aangezien er veel getekend moet worden voor één recept is het niet handig als users alles invullen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 14:31 schreef Troel het volgende:
[..]
Nouja, ik weet niet of mensen zelf moeten kunnen invoeren, maar dat je dan dus inderdaad invulvakken maakt waarin men de hoeveelheden invult, eventueel een aantal open vakken voor ingrediënten die niet standaard zijn?
Dat worden dan nogal veel dropdownmenu's, dus dat is denk ik niet de meest verstandige keuze. Het wordt al zo'n gigantisch formulier voor het aanmaken van een receptquote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:00 schreef Tegan het volgende:
Maak een db met alle mogelijke ingredienten. En dan in het invoerformulier dat je daaruit kan kiezen met een dropdown? Dan hoef je bij het recept enkel de ingredientid's te loggen en de hoeveelheid. Dat zo uitlezen? Kan je wel altijd garanderen dat alle ingredienten op dezelfde volgorde staan, gewoon de id's aanhouden voor de volgorde. En als de hoeveelheden apart gelogd worden kan je ook beter omzetten naar minder of meer stuks? Plus dan kun je ook ingredientpagina's maken met info en linken naar alle recepten waar het wordt gebruikt. Weet niet hoe handig dat gaat werken. Of vraag even in het PHP-topic of iemand mee kan denken hoe je dat het beste kan doen.
Oke, dan ga ik dat binnenkort eens proberenquote:Op zaterdag 14 januari 2012 18:55 schreef Spuuglokje het volgende:
Het klopt dat je niet veel erover moet wrijven, daarom is het belangrijk (eigenlijk altijd, ook als je geen reliëf erin gerold hebt), om de taart superstrak in te smeren met botercreme. Dan heb je nauwelijks bobbels weg te poetsen.
Je cakebeslag zakt in, wordt het niet meer luchtig. Je kunt denk ik beter je cake bakken en die bewaren tot morgenquote:Op zondag 15 januari 2012 10:46 schreef CherryBoomBoom het volgende:
Hey allemaal!
Ik ben zelf al een tijdje bezig met cupcakes en simpele taartjes te maken maar nu heb ik toch een vraagje. Ik zou morgen graag een kleine taart maken voor iemand die jarig is, de taart bestaat uit een cake en botercreme. Aangezien ik morgen minder tijd heb dan deze namiddag vroeg ik mij af of ik het beslag van de cake en de botercreme vandaag al kan maken. Als ik beide luchtdicht en in de frigo bewaar lijkt dit mij geen probleem? Bedankt!
Heel erg bedankt voor de snelle reactie!quote:Op zondag 15 januari 2012 10:48 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Je cakebeslag zakt in, wordt het niet meer luchtig. Je kunt denk ik beter je cake bakken en die bewaren tot morgenBotercreme zou geen probleem moeten zijn...
Hihi, frigo... Lolquote:Op zondag 15 januari 2012 11:00 schreef CherryBoomBoom het volgende:
[..]
Heel erg bedankt voor de snelle reactie!
Bewaar ik de cake dan best uit de frigo of in de frigo?
Haha ja ik ben Belgquote:Op zondag 15 januari 2012 11:03 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Hihi, frigo... Lol![]()
Op een koele, donkere plaats, luchtdicht, buiten de koelkast (in een kelder ofzo, zoiets zegmaar).
wat leuk!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:01 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb vandaag gereedschapskoekjes gemaakt.
(Nou ja, ik heb gisteren een heleboel verschillende koekjes gemaakt, en vanmiddag heb ik het gereedschap met icing gedaan)
[ afbeelding ]
Zo groot is een koekje:
[ afbeelding ]
Leukquote:Op woensdag 18 januari 2012 16:28 schreef Sylvana het volgende:
Ik weet niet meer wie de tip gaf om een snijplank op je cupcakes te leggen om ze plat te krijgen, maar dat is idd een handige tip
Vanmiddag voor het eerst cupcakes versierd
[ afbeelding ]
BTW: vind het erg apart dat er 13 op kunnen, aangezien de meeste recepten voor 12 cupcakes zijn.
Mja, dat kan wel,maar is wel lastig vind ik. En in mijn muffinbak is ook maar plaats voor 12quote:Op woensdag 18 januari 2012 16:57 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Leuk
je kan het recept toch aanpassen naar 13 muffins?
In de koelkast lijkt mijquote:Op woensdag 18 januari 2012 20:29 schreef het-is-mij het volgende:
Leuk gedaan.
Vraagje, ik wil t weekend voor een verjaardag o.a. cupcakes maken met merengiue botercreme.
Hoe kan ik ze t beste bewaren nadat ik ze hiermee gedecoreerd heb?
Dat kan, maar mn muffinvorm is voor 12 stuks. Dus dan moet ik ze gewoon op een bakplaat zetten en dan worden ze minder mooi bij mij.quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:36 schreef Tegan het volgende:
Je kunt toch ook gewoon van een recept van twaalf in ieder bakje iets minder deeg doen.
Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 10:48 schreef Troel het volgende:
Wat is Regalice rolfondant ONTZETTEND smerig.
Echt, het smaakt gewoon naar kots! Eerst dacht ik dat het wellicht aan de verpakking lag, maar de andere kleur had dezelfde geur (ik heb die dus maar niet eens geproefd).
Dus een ietwat verkleurde Thomas de Trein gemaakt, ik heb al het oorspronkelijke rood ervan af gevist, want het was echt heel smerig.
[ afbeelding ]
En bij het opdrogen laten alle zorgvuldig dichtgeplakte randjes dus los. Ik baal daar van, ook al zo Ruben het echt niet opvallen, maar een keer een perfect taart zou wel fijn zijn. Iemand een tip hoe dat op te lossen is?
Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.quote:Op donderdag 19 januari 2012 15:35 schreef Audreyoot het volgende:
Ik ga in februari een stapeltaart voor mijn schoonmoeder maken. Nu komt in de bovenste taart een laag van aardbeien botercreme en een laag met verse aardbeien in gelatine, de onderste laag komt baileys of amaretto bc met een laag knisperige chocolade en bokkenbootjes bc.
Nu heb ik voor die gelatine een ring gekocht die ik om de taart kan klemmen zodat de gelatine er niet langs loopt als de laag opstijft, heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dat ding goed of zijn er beter oplossingen te bedenken?
Ja daar had ik inderdaad ook al eens aan gedacht, maar ik heb helaas geen goede vorm en was ook bang dat het kapot zou gaan als ik het eruit zou halenquote:Op donderdag 19 januari 2012 17:06 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.
In dit geval heb ik geplakt met botercreme, omdat ik dat nog had staan van een andere taart. Maar ook de dingen die ik met icing geplakt had, bleven niet al te netjes zittenquote:Op donderdag 19 januari 2012 15:21 schreef L-E het volgende:
[..]
Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag?
De middelste heb ik gemaakt door allemaal losse rolletjes van de verschillende kleuren in elkaar te draaien als een touw, die heb ik aan elkaar geduwd zodat je een beetje een streng krijgt. Die streng heb ik een rol van gemaakt als zo'n opgerold dropsnoepje en die ronde die dan ontstaat heb ik uitgerold. Het klinkt zo lastiger als dat het was. Als je op google zoekt op marselein marmeren kom je wel plaatjes tegen die de uitleg verduidelijken.quote:Op donderdag 19 januari 2012 13:39 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Die is mooi geworden Svtje![]()
Hoe heb je die middelste gedaan? Zijn dat allemaal los uitgesneden stukjes in verschillende kleuren?
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht?quote:Op woensdag 18 januari 2012 23:32 schreef SV-tje het volgende:
Mijn eerste taart voor deze week is gisteren opgehaald en ik heb er vandaag een stukje van gegeten. Was niet alleen mooi maar ook erg lekker.
Het verzoek was een taart voor een K3 Kuma he taart, voor diegene die de clip kent, zoek de elementen![]()
Gevuld met: 15cm Tropische vruchten en zwitserse room; 20cm Citroenkwarktaarttoetje van Mona en zelfgemaakte lemoncurd; 25cm zelfgemaakte frambozenmousse en zelfgemaakte wittechocolade creme.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werkenquote:Op zaterdag 21 januari 2012 14:24 schreef Yvonnetje het volgende:
Prachtige creaties weer hier!!
Vraagje: heeft iemand ervaring met de marsepein en fondant van de Boerenbond? Ik zag daar veel leuk bakspul liggen, waaronder dit dus, in vrolijke kleurtjes en niet duur!
Ahh, dankje!quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:54 schreef Sjeen het volgende:
[..]
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werken
Dat is gewoon cadeaupapier, volgens mij heb ik het laatst bij het kruidvat gekocht. Maar ik weet het niet helemaal zeker omdat ik altijd als ik een leuke rol zie voor een leuke prijs deze koop, zo heb ik een hele verzameling bij elkaar inmiddels.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 14:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht?
En: toffe taart natuurlijk!![]()
quote:Op zondag 22 januari 2012 21:18 schreef Skaai het volgende:
Ik heb nu 24 citroenmini's in de oven staan, zojuist 24 chocolade mini's gebakken.
Morgen jarig, dus ik kan niet op het werk aankomen zonder gebakjes.
Straks de citroentjes nog een beetje vullen met lemoncurd
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Probability het volgende:
Geven jullie wel eens een high tea en wat bakken jullie dan ongeveer?
quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:25 schreef Sjeen het volgende:
Ik heb mijn Kenwood![]()
Heerlijke madeleines gemaakt, heel geschikt voor een high tea cream tea
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon teaquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:24 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).
Ik heb 18 februari een cream tea, voor mijn schoonmoeder haar verjaardag. Ze is Engelse dus dan moet het ook maar meteen goed met quiches, scones, muffins, cupcake, en ik bak haar een 2 laags taart. Verder nog wat hartige en zoete prikkertjes en koekjes
Hier vind je een lijstje met traditionele hapjes:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afternoon_tea
Nouja ik denk niet dat dit in Nederland de correcte term ervoor is, is gewoon een domme fout die wordt overgenomen. Ik zie het soms wel nog goed staan op kaarten van hotels maar vaak genoeg ook verkeerd. Maar ik ben het met je eens dat je er wss niks aan kan veranderen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:31 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon teaKun je niets meer aan veranderen ben ik bang.
Ehmm ik heb geen officieel recept, ik neem gewoon een basisrecept muffins, gooi er citroenrasp (eventueel limoenrasp), Dr. Oetker citroenrasp (die gesuikerde troep), wat citroensap en een theelepeltje citroen aroma doorheen. Alles wat citroen bevat dusquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Raissa het volgende:
[..]![]()
Recept van de citroenmini's please!
tsja, in Nederland is die term nu eenmaal ingeburgerd...quote:
quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:22 schreef Skaai het volgende:
Cream tea klinkt vies, ik denk meteen aan creampie.
Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed!quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:28 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een fondantvraagje: als ik fondant in stukjes snij of vormpjes wil maken, gebruik ik meestal een gewoon scherp mes. Het valt me dan vaak op dat je dan van die kartelige randjes krijgt. Ze zijn niet mooi smooth. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
bokkenpootjequote:Op donderdag 26 januari 2012 14:00 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed!
Hoe laat zijn we morgen welkomquote:Op vrijdag 27 januari 2012 20:29 schreef Spuuglokje het volgende:
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid.![]()
[ afbeelding ]
Even weer onder de aandacht brengen maar zelf heb ik geen idee.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 18:36 schreef Tink89 het volgende:
Maaruhm, mensen goede ideeën voor lactosevrije vulling?
Je bent welkom hoor, maar ze zijn al op.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:09 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
Hoe laat zijn we morgen welkom
oh wat gaafquote:Op vrijdag 27 januari 2012 17:49 schreef limbolandjgirl het volgende:
Ik ga morgen carnavalscupcakes maken
Ik ben benieuwd. Want een vriendin gaat mij helpen en zij heeft nog nooit cupcakes gebakken / gedecoreerd. Maar ik zal het resultaat zeker hier showen
Zou je je recept van je topping kunnen delen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 20:29 schreef Spuuglokje het volgende:
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid.![]()
[ afbeelding ]
ooh deze zie ik nu pas (n.a.v. lady-wrb's vraag). maar wat geweldig!!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:01 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb vandaag gereedschapskoekjes gemaakt.
(Nou ja, ik heb gisteren een heleboel verschillende koekjes gemaakt, en vanmiddag heb ik het gereedschap met icing gedaan)
[ afbeelding ]
Zo groot is een koekje:
[ afbeelding ]
Het is héél ingewikkeld.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 22:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Zou je je recept van je topping kunnen delen?![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |