quote:Op zaterdag 26 november 2011 18:13 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Je hebt gewoon 48 maanden recht op sf, dus de maanden die je gemist hebt door het stopzetten krijg je alsnog uitbetaald.
Uiteraard kan datquote:Op zondag 15 januari 2012 20:17 schreef kwiwi het volgende:
Vraagje: ik heb een negatief saldo (40 cent) op mijn studenten OV-chipkaart staan, kan ik dan morgen wel inchecken in de bus? Ik heb namelijk week OV en mag dus in principe gratis reizen.
Zou ik toch even dubbelchecken hoorquote:
Onmogelijk.quote:Op zondag 15 januari 2012 21:17 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Zou ik toch even dubbelchecken hoorIk moet ook 10 euro op mijn weekendvrij kaart hebben om gratis te mogen reizen
__!
Mmmh, zover ik weet maakt het saldo op je kaart niet uit als je in je vrijreizenperiode zit, wat me ook logisch lijktquote:Op zondag 15 januari 2012 21:17 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Zou ik toch even dubbelchecken hoorIk moet ook 10 euro op mijn weekendvrij kaart hebben om gratis te mogen reizen
__!
Dat je een belangrijk telefoongesprek had is natuurlijk totaal geen smoes. Als jij in een kledingwinkel staat en je wordt gebeld, loop je ook niet zomaar met de broek die je wilde kopen de winkel uit, toch? Het is gewoon je eigen verantwoordelijkheid om in te checken, hoe gaar de regels nu ook zijn.quote:Op maandag 16 januari 2012 01:50 schreef RangeRover het volgende:
Ik heb een vraag. Een aantal dagen geleden is me iets stoms overkomen. Ik had een belangrijk telefoongesprek terwijl ik op de tram aan het wachten was. Ik stapte de tram (HTM) in en probeerde in te checken met m'n OV (terwijl ik gratis reisrecht had) nog in m'n portemonnee maar dit lukte niet en had m'n handen niet vrij dus ik dacht, ik check na het telefoongesprek wel in.
Toen ik klaar was met m'n gesprek stond er direct een conducteur voor m'n neus. "Vervoersbewijs alstublieft". Ik geef hem m'n OV chipkaart maar zeg er wel bij dat ik nog niet had ingecheckt omdat ik aan de telefoon was. Doodleuk zegt de conducteur meteen, zonder ook maar mijn kaart langs de laser te hebben gehaald "ja, dat wordt dan een boete. €25,- contant of €37,50 en een rekening". Ik antwoord met "maar meneer, dat is belachelijk. Ik ben student en mag nu gratis reizen!". De conducteur zegt dat dit niks uitmaakt en ik maar in had moeten checken. Ik heb contant betaald en heb het bonnetje nog hier liggen. Volgens de conducteur kon ik wel bezwaar maken.
Nu is mijn vraag, gaat bezwaar maken mij iets opleveren en/of geld de regel dat je per jaar 1x een boete kan declareren met studentenreisrecht ook bij de HTM?
Nee, niet overal. Bij sommige OV-bedrijven kun je niet inchecken in je vrij-reizen periode als je saldo negatief is.quote:
WTF is dat voor onzin?quote:Op maandag 16 januari 2012 10:48 schreef Nashje het volgende:
[..]
Nee, niet overal. Bij sommige OV-bedrijven kun je niet inchecken in je vrij-reizen periode als je saldo negatief is.
Dat leek mij ook ja. Nou zal een studentenOV waarschijnlijk ook wel compleet anders werken, want alles volgens het zelfde systeem zou natuurlijk veel te makkelijk zijn... Maar met WeekendVrij moet je dus daadwerkelijk 10 euro op je pas hebben om gratis te mogen reizen. Kaching, 16 miljoen nederlanders x 10 euro = 160M om lekker mee te speculeren! Ik wou dat ik het zelf bedacht hadquote:Op maandag 16 januari 2012 02:00 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Mmmh, zover ik weet maakt het saldo op je kaart niet uit als je in je vrijreizenperiode zit, wat me ook logisch lijkt
En ja daar is het voor ja. Als je niet uitcheckt in je vrij-reizen periode, wordt die 10 euro mooi afgeschrevenquote:Op maandag 16 januari 2012 18:54 schreef Bravebart het volgende:
[..]
WTF is dat voor onzin?Om te voorkomen dat er, als je in je vrijreizenperiode incheckt en in je kortingsperiode uitcheckt, geen geld afgeschreven kan worden
Dat is toch een grapje mag ik hopen hè?quote:Op maandag 16 januari 2012 18:59 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
En ja daar is het voor ja. Als je niet uitcheckt in je vrij-reizen periode, wordt die 10 euro mooi afgeschrevenOokal had je hoe dan ook recht op een gratis reis. Service vinden ze lastig maar zakkenvullen kunnen ze als de beste hoor
Een studentenkaart werkt dus niet zo.quote:Op maandag 16 januari 2012 18:59 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Dat leek mij ook ja. Nou zal een studentenOV waarschijnlijk ook wel compleet anders werken, want alles volgens het zelfde systeem zou natuurlijk veel te makkelijk zijn... Maar met WeekendVrij moet je dus daadwerkelijk 10 euro op je pas hebben om gratis te mogen reizen. Kaching, 16 miljoen nederlanders x 10 euro = 160M om lekker mee te speculeren! Ik wou dat ik het zelf bedacht had [ afbeelding ]
[..]
En ja daar is het voor ja. Als je niet uitcheckt in je vrij-reizen periode, wordt die 10 euro mooi afgeschrevenOokal had je hoe dan ook recht op een gratis reis. Service vinden ze lastig maar zakkenvullen kunnen ze als de beste hoor
Die berichten kun je zo weer opvragenquote:Op zondag 12 februari 2012 23:40 schreef Kaas- het volgende:
Ik wil inzien hoe mijn studiefinanciering was opgebouwd in begin 2011. Nu valt me op dat na inloggen bij de DUO je alleen toekomstige betalingen kan zien van je studiefinanciering, maar niet betalingen die al hebben plaatsgevonden. Weet iemand wellicht of er een manier is om daar wel achter te komen? Brieven van wat mijn stufi vroeger was heb ik niet meer.
Nee, nee. Heb je uberhaupt wel recht op huurtoeslag? De regels daarvoor zijn nogal streng namelijk.quote:Op maandag 13 februari 2012 20:56 schreef Meteoric het volgende:
Per 5 maart ga ik op mezelf wonen. Kan ik voor maart al uitwonende stufi krijgen? En weet iemand toevallig ook of ik ook voor maart al huurtoeslag kan krijgen?
Ah, dat heb je dan een beetje apart neergezet, aangezien ik dacht je bedoelde dat je voor maart (februari dus) al recht dacht te hebben op uitwonende stufi. In dat geval zou ik mij gewoon vanaf maart op uitwonend zetten.quote:Op maandag 13 februari 2012 21:15 schreef Meteoric het volgende:
Ja, ik heb recht op huurtoeslag. Ik dacht dat ik er misschien al recht zou hebben op de uitwonende studiefinanciering omdat ik bijna de hele maand dan uitwonend ben en de stufi pas de 24e of iets dergelijks komt. Ik neem aan dat het dan gewoon per april ingaat?
De stufie voor maart krijg je inderdaad in maart, niet in februari al. Ze kijken naar de situatie op de eerste van de maand dus je hebt per april recht op de uitwonende beurs.quote:Op maandag 13 februari 2012 21:24 schreef Meteoric het volgende:
Haha nee, dat zou niet erg logisch zijn. Ik zag helaas dat de huurtoeslag wel pas per april komt. Ik denk dat ik DUO maar even ga bellen of mailen hierover voor de zekerheid. Zag alleen net toen ik wou gaan mailen dat DigiD wazig doet, vanmiddag deed hij het nog![]()
Dank voor je reactie. Moet je daarvoor een aanvraag indienen of kan je ze gewoon ergens vinden?quote:Op maandag 13 februari 2012 19:41 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Die berichten kun je zo weer opvragen
Zo nou nu wel iets sneller moeten gaan, vriendin had het in iets meer dan 2 weken geregeld.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 23:19 schreef Diabox het volgende:
Zojuist m'n ov-kaart gebroken, is het nog steeds zo'n drama voordat je een nieuwe krijgt? Jaar geleden was ik hem verloren en mocht ik na 4x bellen en ruim 6 weken wachten m'n nieuwe ov-chipkaart verwelkomen. Was toen een klein fortuin kwijt aan reiskosten.(nu is het overigens niet te betalen, woon 'n stukje verder van m'n uni vandaan, komt neer op 18 eu per dag
)
Enige criteria is dat je niet op ouderlijk adres ingeschreven staat.quote:En ben overigens gaan samenwonen, heb ik dan recht op een uitwonende beurs?
Gewoon even bellen/mailen/servicekantoren.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 21:54 schreef Kaas- het volgende:
[..]
Dank voor je reactie. Moet je daarvoor een aanvraag indienen of kan je ze gewoon ergens vinden?
Kaart inleveren? Dat heb ik nou nooit gedaanquote:Op donderdag 3 mei 2012 19:51 schreef skudkind het volgende:
http://www.studiefinancieringinfo.nl/boete-ov-kaart/
Ik heb vanaf volgend jaar geen recht meer op stufi, en in principe dan ook geen ov studentenkaart meer. Die boete ben ik best bereid te betalen, maar hoe lang duurt dat? Een paar maanden, of zo lang je ingeschreven staat bij je onderwijsinstelling?
Dat bedoelde ik ja. Sorry voor de late reactie, zie het nu pas.quote:Op maandag 21 mei 2012 17:39 schreef RoW_0 het volgende:
[..]
Kaart inleveren? Dat heb ik nou nooit gedaanSinds februari van DUO niks gehoord, ja.. dat ik geld nog van ze kreeg ja.
Bedoel jij niet je studentenreisproduct van je kaart er AF halen?
Jawel. Ze hebben tegenwoordig een lezer voor OV-chipkaarten. Kaart ervoor houden en kiezen voor Ophalen bestelling.quote:Op woensdag 27 juni 2012 08:33 schreef EL_Presidente het volgende:
ik heb een voordeelurenabonnement en deze is met een jaar verlengd. ik moet de bestelling op komen halen bij een NS-kaartautomaat waar vind ik die dingen op het station? dat is toch niet dezelfde automaat waar je een kaartje koopt?
Nee, je krijg geen sf als je niet naar school gaat. Tenzij je van het MBO komt en binnen 4 maanden aan je Bachelor begintquote:Op maandag 21 mei 2012 17:34 schreef Gitaarmat het volgende:
Kun je een beurs krijgen als je in de zomer op kamers gaat en in september met je opleiding begint?
Even checken bij de studentenadministratie wanneer je daadwerkelijk uitgeschreven wordt. Is dat op 12 juli dan heb je die maand nog recht, misschien blijf je ook wel het volledige collegejaar nog ingeschreven en moet je per 31 augustus de boel stoppen.quote:Op zondag 1 juli 2012 12:09 schreef Thrilled het volgende:
Heb ook even een paar vraagjes over het beëindigen van de stufi/ov .. ben inmiddels afgestudeerd en heb 12 juli de diploma uitreiking. Desondanks heb ik nog geen definitief bericht gehad dat ik geslaagd ben, maar ik heb wel mijn voorlopige uitslag binnen. Om deze reden heb ik mijn stufi/ov nog niet stop gezet en zag op studielink dat ik tot 31 augustus recht heb op studiefinanciering. Is het verstandig om gewoon die periode uit te zitten (los van het feit dat de schuld hoger wordt) of moet ik mn stufi/ov per 12 juli stop zetten, vanaf het moment dat ik mijn diploma daadwerkelijk op zak heb?
Op beide links staat hetzelfde, namelijk stopzetten als je geen studiefinanciering meer hebt. Leenfase is onderdeel van studiefinanciering en ja, je kunt dus nog in juli en augustus gebruik van je week/weekendabonnement maken (40% korting in de zomerperiode).quote:Op maandag 2 juli 2012 19:51 schreef VacaLoca het volgende:
Kwam er tijdens schrijven van bovenstaande post wel achter dat ik me lelijk vergist heb. Ik dacht even dat ik sowieso nog 3 jaar kon lenen bij DUO. Ook wanneer ik niet meer ingeschreven sta als student. Op meeste pagina's op DUO.nl staat dat er namelijk niet bij wanneer men rept over max. nog 3 jaar bijlenen. Maar zo te zien is dat dus wel het geval
Hele persoonlijke financiële begroting voor dit jaar gebaseerd daaropWilde nog t/m december 1000 pm lenen.
Jep, vanaf aanstaande donderdag. Grote onzin overigens dat ik pas op 1 september kan wisselen naar weekend OV.quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 11:19 schreef Dos37 het volgende:
Wanneer is het weer vrij reizen? 16 augustus?
Ja, zie deze pagina.quote:Op zondag 16 september 2012 09:54 schreef MaxC het volgende:
Wordt dat bedrag dat ik komende maanden ontvang dan lager?
Als je vijf jaar voorbij zijnquote:Op zondag 16 september 2012 12:19 schreef MaxC het volgende:
Wanneer wordt de rente voor vijf jaar opnieuw vastgesteld?
Ik ben wel afgestudeerd maar zit nog niet in de aflosfase (en los nog niet af), dus mijn schuld kan alleen wijzigen door rente. Elke maand zie ik de schuld met ruim een tientje stijgen.quote:Op zondag 16 september 2012 11:51 schreef Thrilled het volgende:
Dat laatste zinnetje kan je ook zonder rente opvatten, immers betaal je elke maand je termijn en veranderd dus de hoogte van je schuld, of dat nou met of zonder rente is.
Oh, ik dacht dat het erom ging wanneer je afstudeert, dat je dan je hele aflosperiode de rente op dat moment betaald (en dat om de 5 jaar veranderd)quote:Op zondag 16 september 2012 12:21 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Als je vijf jaar voorbij zijn
De rente verschilt per kalenderjaar, vanaf de aanloopfase wordt het steeds voor 5 jaar bevroren.quote:Op zondag 16 september 2012 13:11 schreef MaxC het volgende:
[..]
Oh, ik dacht dat het erom ging wanneer je afstudeert, dat je dan je hele aflosperiode de rente op dat moment betaald (en dat om de 5 jaar veranderd)
Nope, kunnen ze niet checken..quote:Op donderdag 4 oktober 2012 19:41 schreef sittingtuck het volgende:
K*T
Stuur ik net een uitgebreide mail naar DUO via een contactformulier op hun site met al mijn gegevens; NAW ,BSN etc.
Krijg ik geen bevestiginsmail.
Nu weet ik dat deze normaalgesproken binnen een paar minuten komt en dat al deze gegevens plus je vraag daar in staan.
Er is of een technisch foutje geweest of ik een fout gemaakt bij het intikken van mijn emailadres![]()
Weet iemand of ze bij DUO op basis van het bsn dat ik heb vermeld kunnen checken of het ontvangen wel degelijk is aangekomen?
Wanneer je vergeet uit te checken, kun je het afgeschreven geld altijd terugvragenquote:Op maandag 16 januari 2012 19:50 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Dat is toch een grapje mag ik hopen hè?Ik ga dat serieus meerdere keren per jaar vergeten
Betaling wordt altijd op de oudste openstaande termijn afgeboekt, tenzij je echt een specifiek betalingskenmerk meegeeft voor een bepaalde maand.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 14:38 schreef sittingtuck het volgende:
Misschien weet iemand uit ervaring:
Heb een overzicht met achterstallige betalingen studieschuld gekregen.
1x gemiste incasso maand Y 1e aanmaning
1x gemiste incasso maand X 2e aanmaing (zelfde maandbedrag) + admistratiekosten.
Met een acceptgiro voor het totaal.
Kan ik met deze acceptgiro ook de meest dringende maand + administratiekosten betalen om zo problemen te voorkomen?
Of is het dan maar afwachten welke maand van de twee gevraagde maanden als betaald wordt geadministreerd?
Tuurlijk had ik gewoon beter op tijd kunnen betalen, ontslag UWV enzo..
Je krijgt niks aan vergoeding.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 00:00 schreef Boterbartje het volgende:
Mijn OV kaart is er van de een op andere dag mee gekapt, geen zichtbare schade. Ik heb een kaartje moeten kopen en maandag dus weer en moet een nieuwe aanvragen. Hoe verhaal ik de kosten en hoelang duurt het voordat mijn vervangende kaart er is als ik hem morgen op de bus gooi?
Het bedrijf achter de chipkaart hanteert een leveringsperiode van twee weken. Gedurende deze twee weken kun je je reiskosten ook niet vergoed krijgen. Alle reiskosten die je later dan deze twee weken maakt kun je wel declareren.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 00:00 schreef Boterbartje het volgende:
Mijn OV kaart is er van de een op andere dag mee gekapt, geen zichtbare schade. Ik heb een kaartje moeten kopen en maandag dus weer en moet een nieuwe aanvragen. Hoe verhaal ik de kosten en hoelang duurt het voordat mijn vervangende kaart er is als ik hem morgen op de bus gooi?
Op de website van duo staat anders wel wat anders hoor..quote:Op maandag 8 oktober 2012 15:21 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Het bedrijf achter de chipkaart hanteert een leveringsperiode van twee weken. Gedurende deze twee weken kun je je reiskosten ook niet vergoed krijgen. Alle reiskosten die je later dan deze twee weken maakt kun je wel declareren.
Studentenreisproduct.nl:quote:Op maandag 8 oktober 2012 15:37 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Op de website van duo staat anders wel wat anders hoor..
En als je op diezelfde pagina verder leest staat er: als de defecte kaart buiten jou schuld blabla kun je in aanmerking komen voor vergoedingquote:Op maandag 8 oktober 2012 16:39 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Studentenreisproduct.nl:
"Totdat je je vervangende kaart ontvangt - dit duurt ongeveer twee weken - reis je voor eigen rekening.".
DUO zegt louter 'zo snel mogelijk' en verwijst verder voor alles omtrent kapotte/verloren chipkaarten naar studentenreisproduct.nl
Zou je me een link kunnen geven naar de pagina waar je dat op hebt gevonden?quote:Op maandag 8 oktober 2012 16:59 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
En als je op diezelfde pagina verder leest staat er: als de defecte kaart buiten jou schuld blabla kun je in aanmerking komen voor vergoeding
https://koppelen.studentenreisproduct.nl/declaratie/index.phpquote:Op maandag 8 oktober 2012 17:09 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Zou je me een link kunnen geven naar de pagina waar je dat op hebt gevonden?
Dat duurt echt geen 15 minuten hoor, hooguit 5, maar volgens mij is het nog minder (ik heb het ook een keer gehad en denk niet dat ik er langer stond dan 2 minuten)quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:42 schreef KrentebolHooft het volgende:
Hallo ik heb een stomme in en uitcheck vraag
Nou ja, vraag... eigenlijk heb ik al opgezocht wat er gebeurd.
Ik vergat dus in te checken in de trein, dus bij aankomst op het eindstation wou ik mij uitchecken, maar toen heb ik me dus in gecheckt.
Dan kun je ook niet direct uitchecken en moet je 15 minuten wachten geloof ik, daar had ik geen zin in dus ben maar naar huis gegaan.
Het zou toch geen probleem moeten zijn dat ik me nu niet heb uitgecheckt? Volgens de OV site komen er pas consequenties als ik het een aantal keer vergeet, en ik reis natuurlijk gratis.
Dank!quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:22 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
https://koppelen.studentenreisproduct.nl/declaratie/index.php
hier!
en doorgeklikt vanaf hier: http://www.ib-groep.nl/pa(...)schadevergoeding.asp
De kaart wordt na 12x geblokkeerd, zelf een keer uitgetest na hoeveel keer het ding geblokkeerd werdquote:Op maandag 8 oktober 2012 21:52 schreef essnhills het volgende:
[..]
Dat duurt echt geen 15 minuten hoor, hooguit 5, maar volgens mij is het nog minder (ik heb het ook een keer gehad en denk niet dat ik er langer stond dan 2 minuten)
Maar een keertje vergeten is niet erg, je mag het een aantal keer vergeten, maar als je het te vaak doet wordt je kaart geblokkeerd.
Je kunt je overigens tot 6 uur na het inchecken nog weer uitchecken heb ik begrepen.
Dus het reizen nu is wél voor mijn kosten?!quote:Op dinsdag 9 oktober 2012 23:10 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Dank!
De notie 'Je hebt kosten gemaakt terwijl je reisrecht had, maar nog geen geldig studentenreisproduct' waar DUO hier naar verwijst is dus niet correctVanaf studentenreisproduct kom je alleen op die pagina nádat je op een eerdere pagina hebt gelezen dat er een termijn is van twee weken indien je de kaart zelf kwijt/kapot maakt. Dat is inderdaad via DUO niet duidelijk genoeg. Nogmaals, dank! Ik ga het doorgeven.
Dit verteld mij namelijk wat anders; het is duidelijk buiten mijn schuld want geen zichtbare schade en dus kom ik in aanmerking voor declaratie.quote:Is je kaart kapot gegaan zonder zichtbare schade? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vergoeding van de kosten van de vervangende kaart en de reiskosten die je hebt gemaakt terwijl je kaart vervangen werd. Je kunt dan een declaratieverzoek indienen.
Let op: Als je jouw defecte kaart niet opstuurt, kunnen wij niet controleren of de kaart zichtbaar defect is of niet en kom je nooit in aanmerking voor vergoeding van de kosten die je hebt gemaakt terwijl je kaart vervangen wordt. Meld je kaart dus nooit verloren of gestolen! Stuur hem op met het juiste formulier.
Excuses voor mijn foutieve onvolledige antwoordquote:Op dinsdag 9 oktober 2012 23:15 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Dit verteld mij namelijk wat anders; het is duidelijk buiten mijn schuld want geen zichtbare schade en dus kom ik in aanmerking voor declaratie.
Ok thanks! Wou het even zeker weten namelijk!quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:48 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Excuses voor mijn foutieve onvolledige antwoordIndien je kaart inderdaad niet zichtbaar beschadigd is en het dus ook geenszins aan jouw schuld te wijten is, dan kun je de overbruggingsperiode van twee weken ook vergoed krijgen (dus inderdaad alles!). Alleen wanneer er bijvoorbeeld barsten o.i.d. in zitten/het duidelijk je eigen schuld is/je de kaart kwijt raakt geldt de 'twee-weken-voor-eigen-rekening'
Toch staat dat nog steeds niet volledig helder op DUO.nl!
Maar Boterbartje, declareer dus vooral al je kosten
Dus wat is het nu?quote:Voorbeeld: voor een wo-bachelor en wo-master samen (meestal vier jaar) bestaat straks vijf jaar i.p.v. zeven jaar recht op een studentenreisproduct.
Yes, precies zoals het voorbeeld van de site. Nominale studieduur (dus niet per fase, maar totaal) + 1, dus totaal vijf jaar. Voor een studie met een tweejarige master zou het dus 6 jaar worden. Langstudeermaatregel was in dat opzicht net iets anders omdat het daarbij inderdaad per fase ging.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:58 schreef Joosie200 het volgende:
Betreft: een vraag over de inkortingsregeling m.b.t. studenten-OV-kaart
De regel was altijd: zolang je prestatiebeurs loopt + 3 jaar kun je (evt. via 0-lening nadien) gebruik maken van je OV-chipkaart. Dit is nu terug gebracht tot prestatiebeurs + 1 jaar.
Mijn situatie: prestatiebeurs van 4 jaar heb ik opgebruikt, in mijn overzicht bij DUO zie ik echter staan dat mijn week-OV tot 31/07/2013 geldig is en daarna eindigt. Dat zou inhouden dat ik mijn bachelor wel kan voltooien, dat ik mijn master per 01/09/2013 kan beginnen maar dat ik geen gebruik meer mag maken van mijn studenten-OV zelfs al leen ik volledig bij.
Concrete vraag: is het niet zo bij die inkorting, dat het net zo geregeld was als bij de (inmiddels) ter ziele gegane langstudeermaatregel? En dat je dus per fase (bachelor en master zijn twee fases) nominaal + 1 jaar uitloop krijgt? Of is het met de inkorting nu echt zo dat de totale duur van je prestatiebeurs (=4 jaar stufi) + 1 jaar uitloop geldt? Want in het eerste geval zit ik veilig, in het tweede geval kan ik de master wel schudden. Die 3000 euro die ik nu terug krijg wegens betaalde langstudeerboete raak ik nu dus kwijt aan een jaar trajectkaart tussen woonplaats-uni. Ik had ingecalculeerd dat met volledig bijlenen er sprake is van een vorm van stufi en aldus stelt de DUO zelf bij mijn overzicht van mijn reisrecht ik dus nog steeds gebruik mag blijven maken van mijn studenten-OV-jaarkaart.
Then again krijg ik net door van een studiegenoot een tekst v/d website van DUO die met een voorbeeld komt en ik citeer:
[..]
Dus wat is het nu?Gelijk aan de langstudeermaatregel en dus nominaal per fase + 1 jaar uitloop of niet?
Het voorbeeld geeft juist het apart per fase aan. En jij geeft de totale nominale studieduur aan. Snap je nu mijn verwarring? Want als het echt vijf jaar is, conform mijn reisrecht overzicht bij mijn DUO, dan ben ik mooi in de aap gelogeerd.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:19 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Yes, precies zoals het voorbeeld van de site. Nominale studieduur (dus niet per fase, maar totaal) + 1, dus totaal vijf jaar.
Mijn huidige, derde bachelorjaar maak ik gebruik van het collegegeldkrediet. Volgend jaar was ik van plan volledig bij te lenen voor mijn masterjaar. Dus gebruik maken van een nullening doe ik niet. Maar waarom vermeldt die site van DUO dan nog wel doodleuk dat je i.g.v. alleen collegegeldkrediet dat valt aan te merken als een vorm van stufi (ookal heb je 4 jaar basis en aanvullende beurs al gehad en is dat over en uit) en je dus recht blijft houden op je reisrecht?quote:Volg je een opleiding in het hbo of aan de universiteit, dan heb je vanaf 1 januari 2013 alleen nog recht op een studentenreisproduct tijdens de duur van je prestatiebeurs en het eerste jaar van de leenfase. Dat betekent dat je maar één jaar gebruik kunt maken van de nullening.
Nope...quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:46 schreef Dos37 het volgende:
Krijg je eigenlijk wel korting als je studentenreisproduct is verlopen? Dat kan ik dan weer nergens vinden
Dat begreep ik ook ja. Of het moet gelden vanaf het moment dat je geen studentenreisproduct meer op je kaart hebt staan? Want hoe gaat de NS controleren of je afgestudeerd bent..quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:56 schreef Ladylicious het volgende:
Das toch alleen als je bent afgestudeerd?
Als de nominale studieduur voor wo = bachelor + master is, dan val ik nog binnen de nominale studieduur omdat ik simpelweg nu in mijn derde jaar v/d bachelor ben aanbeland. Dus zou ik juist wel voor de master nog recht hebben op het studentenreisproduct. En toch geeft mijn IB dat niet aan. Aparte vind ik nog wel van dit alles: ik ben nergens over geïnformeerd door DUO. Moet het doodleuk tegen komen als ik een keertje inlog. En nee, ik ontvang alle berichten nog mooi op papier. Dus als er al een wijziging intreedt word ik daar graag schriftelijk van op de hoogte gebracht. Dat mijn stufi ophield te bestaan werd wel netjes gecommuniceerd. Afijn.. eventjes Grunn bellen dan maarquote:De beperking van het studentenreisrecht betekent dat DUO vanaf 1 september 2012 de
reisvoorziening niet langer toekent dan de nominale studieduur plus één jaar. DUO acht deze maatregel uitvoerbaar zolang onder de nominale studieduur van wo-opleidingen het geheel van bachelor- én masterfase verstaan blijft worden.
Heb m dus betaald op het kenmerk van de acceptgiro waar 2 maanden op staan en hij is afgeboekt op de 'verkeerde' maand zie ik net in 'mijn duo'.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 17:59 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Betaling wordt altijd op de oudste openstaande termijn afgeboekt, tenzij je echt een specifiek betalingskenmerk meegeeft voor een bepaalde maand.
ja max 5jaarquote:Op vrijdag 12 oktober 2012 15:40 schreef Boterbartje het volgende:
Ik vraag me dit af: Ik doe Nederlands recht met daarnaast bedrijfskunde vakken tijdens de bachelor en het 4e jaar tijdens de recht master; het 5e jaar doe ik dan bedrijfskunde master. Ik krijg dan geen stufi natuurlijk maar kan ik dan nog wel gebruik maken van studentenreisproduct?!
Maar stel dat ik ergens een beetje uitloop, ben ik dan de lul? Want mijn studie duurt wel gewoon 5 jaar dus nominaal zou 5+1 reisproduct zijn terwijl stufi gewoon 4 jaar is?quote:
Huh wanneer heb je betaald dan? Als je vorige week hebt overgemaakt is het nu nog niet afgeboekt, dus wellicht is dat van een eerdere betaling?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 15:16 schreef sittingtuck het volgende:
[..]
Heb m dus betaald op het kenmerk van de acceptgiro waar 2 maanden op staan en hij is afgeboekt op de 'verkeerde' maand zie ik net in 'mijn duo'.
Kan ik volgende week meteen een deurwaarder verwachten?
Denk 't niet.. maar zou ff bellen.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 15:50 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Maar stel dat ik ergens een beetje uitloop, ben ik dan de lul? Want mijn studie duurt wel gewoon 5 jaar dus nominaal zou 5+1 reisproduct zijn terwijl stufi gewoon 4 jaar is?
Bachelor Nederlands recht: 3 jaar.quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 15:50 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Maar stel dat ik ergens een beetje uitloop, ben ik dan de lul? Want mijn studie duurt wel gewoon 5 jaar dus nominaal zou 5+1 reisproduct zijn terwijl stufi gewoon 4 jaar is?
M.u.v. meerjarige masters, natuurlijk.quote:
Ja maar de studie heet Recht en Management (radboud) en daarbij zit zegmaar bachelor recht + bachelorcertificaat BA en dan 2 masters. Hoe gaat het daarbij?quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 19:01 schreef Omentuva het volgende:
[..]
Bachelor Nederlands recht: 3 jaar.
Master Nederlands recht: 1 jaar
Master Bedrijfskunde: n.v.t. want 2e master.
4+1 dus, volgens mij?
[..]
M.u.v. meerjarige masters, natuurlijk.
Heb ik gedaan had de acceptgiro vd oudste achterstallige betaling Moeten gebruiken ..quote:Op vrijdag 12 oktober 2012 17:35 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Huh wanneer heb je betaald dan? Als je vorige week hebt overgemaakt is het nu nog niet afgeboekt, dus wellicht is dat van een eerdere betaling?
Even contact opgenomen met NS, het aanbod geldt wanneer je studentenreisproduct vervalt. Het heeft dus eigenlijk niks met afstuderen te makenquote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:57 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Dat begreep ik ook ja. Of het moet gelden vanaf het moment dat je geen studentenreisproduct meer op je kaart hebt staan? Want hoe gaat de NS controleren of je afgestudeerd bent..
Simpel gezegd; prestatiebeurs + 1 jaar. Het ligt er dus aan voor welke periode DUO vindt dat je recht hebt op een prestatiebeursquote:Op vrijdag 12 oktober 2012 19:13 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Ja maar de studie heet Recht en Management (radboud) en daarbij zit zegmaar bachelor recht + bachelorcertificaat BA en dan 2 masters. Hoe gaat het daarbij?
Oh dat is goed nieuws. Ik hoef er maar zo'n twee maanden gebruik van te maken.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 11:07 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Even contact opgenomen met NS, het aanbod geldt wanneer je studentenreisproduct vervalt. Het heeft dus eigenlijk niks met afstuderen te makenZe vertelden mij wel dat er binnenkort een nieuwe abo-aanbieding aankomt voor deze groep studenten.... (spannend...)
Ah okequote:Op woensdag 17 oktober 2012 11:07 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Even contact opgenomen met NS, het aanbod geldt wanneer je studentenreisproduct vervalt. Het heeft dus eigenlijk niks met afstuderen te makenZe vertelden mij wel dat er binnenkort een nieuwe abo-aanbieding aankomt voor deze groep studenten.... (spannend...)
je bent de lul, je studie is nominaal 4 en jij doet daar nog extra dingen bijquote:Op vrijdag 12 oktober 2012 15:50 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Maar stel dat ik ergens een beetje uitloop, ben ik dan de lul? Want mijn studie duurt wel gewoon 5 jaar dus nominaal zou 5+1 reisproduct zijn terwijl stufi gewoon 4 jaar is?
http://www.ns.nl/reiziger(...)/uitgestudeerd-actiequote:Op woensdag 17 oktober 2012 11:07 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Even contact opgenomen met NS, het aanbod geldt wanneer je studentenreisproduct vervalt. Het heeft dus eigenlijk niks met afstuderen te makenZe vertelden mij wel dat er binnenkort een nieuwe abo-aanbieding aankomt voor deze groep studenten.... (spannend...)
Dat is nog het oude aanbod dat voorlopig geldt; een Voordeelurenabonnement is voor gewone stervelingen sinds augustus 2011 niet meer te koop, maar studenten kunnen hem nog wel aanvragen daar.quote:Op woensdag 14 november 2012 13:28 schreef Dos37 het volgende:
http://www.ns.nl/reiziger(...)/uitgestudeerd-actie
Is dat deze want NS heeft net de abonnementen vernieuwd. Deze is voor mij geen oplossing omdat het alleen korting geeft na 9:00 dan ben ik al een uur aan het werk.
Hoe kom je daarbij...?quote:Op woensdag 14 november 2012 17:05 schreef Tochjo het volgende:
[..]
Dat is nog het oude aanbod dat voorlopig geldt; een Voordeelurenabonnement is voor gewone stervelingen sinds augustus 2011 niet meer te koop, maar studenten kunnen hem nog wel aanvragen daar.
Je betaalt nooit meer terug dan dat je aan studiefinanciering hebt ontvangen. Daarnaast komt sinds 2010 het bedrag voor ov-gebruik er niet meer apart bovenop zoals in het verleden. Staat ook allemaal op de site:quote:Op dinsdag 4 december 2012 10:20 schreef VacaLoca het volgende:
Pff heb in 2010 bruto 2100 euro teveel bijverdiend.
Is het nou zo dat ik dan die 2100 euro netto mag gaan betalen aan de DUO plus ook nog eens honderden euro's aan OV-gelden?
Proberen te bewijzen dat ie niet gebroken was toen jij hem opstuurde?quote:Op dinsdag 4 december 2012 13:09 schreef Boterbartje het volgende:
Lachen met de OV chipkaart. Declaratie afgewezen vanwege externe fout.. wat ik dus heel gek vind want ikzelf + NS loket zeiden wat anders.
Sturen ze foto op; pas helemaal door midden gebroken
Is gewoon met opzet gedaan! Wat nu?
jaa dan zal het dus tot een rechtzaak komen..quote:Op dinsdag 4 december 2012 13:38 schreef Omentuva het volgende:
[..]
Proberen te bewijzen dat ie niet gebroken was toen jij hem opstuurde?
Je verzamelinkomen of belastbaar loon is niet hetgeen wat je bruto hebt verdiend toch? Ben niet zo thuis in die terminologie tbh, maar zou zeggen waag er eens een belletje aanquote:Op dinsdag 4 december 2012 12:47 schreef VacaLoca het volgende:
Ja thx, dat het er niet meer bij op komt was me niet meteen duidelijk; op de volgende pagina waar naar gelinkt wordt is het helder: http://duo.nl/particulier(...)egels_vanaf_2010.asp
Die oude regeling sloeg dan ook nergens op.
Maar als dus goed begrijp moet je wat je bruto teveel hebt verdiend (toetsingsinkomen) netto gaan terugbetalen.. dus ik heb toen 120 uur gewerkt om er verlies op te draaien... heuj.
True, iets in de 90 euro per maand.. meen iets van 94 ofzoquote:Op donderdag 6 december 2012 22:28 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Je kan toch je ov-kaart stopzetten in ruil voor een bedrag per maand dat je gestort krijgt op je rekening? Is dit onzin of ben ik te scheef om het te kunnen vinden?
Kan nietquote:Op donderdag 6 december 2012 22:28 schreef Jedi_Pimp het volgende:
Je kan toch je ov-kaart stopzetten in ruil voor een bedrag per maand dat je gestort krijgt op je rekening? Is dit onzin of ben ik te scheef om het te kunnen vinden?
En hoe doe je dat dan? Want dat is bij mij het geval. Sorry maar kan het echt niet vinden.quote:Op donderdag 6 december 2012 23:13 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Kan nietAlleen als je voor stage/studie in het buitenland zit.
http://www.duo.nl/particulieren/reizen/buitenland.aspquote:Op vrijdag 7 december 2012 00:27 schreef Jedi_Pimp het volgende:
[..]
En hoe doe je dat dan? Want dat is bij mij het geval. Sorry maar kan het echt niet vinden.
En wat zegt Boterbartje hierboven dan?
Gaat 'm niet worden dus, helaas.quote:Op zaterdag 1 december 2012 11:29 schreef jna het volgende:
Mijn ov liep afgelopen september af (na 7 jaar). Omdat ik ook nog studeer en moet reizen had ik het glorieuze idee om mn ov nooit stop te zetten en gewoon de boete te betalen. Conclusie: dat werkt niet, want na een aantal weken blokkeert DUO 'm.
Wat je wel kunt doen, als je met de ns reist, is een gratis kortingskaart aanvragen voor studenten die geen ov meer hebben.
Same, wat ontzettend kut zegquote:Op vrijdag 7 december 2012 10:56 schreef Dos37 het volgende:
Mijn laatste maand studenten OV![]()
Man wat heb ik dat ding vaak gebruikt/misbruikt
Maar dan krijg je dus een nieuwe kaart?quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:52 schreef KomtTijd... het volgende:
Als je studentenreisrecht vervallen is kun je bij NS het "uitgestudeerd" aanbod aanvragen, krijg je gratis nog een jaar lang een kortingskaart.
Je hebt recht op een basisbeurs voor de nominale duur van je studie, meestal 48 maanden. Daarna begint de leenfase, waarin je geen basisbeurs meer krijgt, maar nog wel drie jaar kunt lenen. Voorheen kon je dan ook nog drie jaar je studentenreisproduct gebruiken, maar die tijd is verkort tot één jaar.quote:Op zaterdag 8 december 2012 16:58 schreef Speedy_T het volgende:
Wat wordt nou precies bedoeld met die leenfase? Ik studeer nu 4 jaar en een beetje en leen sinds november vorig jaar maximaal. Hoe lang heb ik nog mijn OV?
Oke, duidelijk! thanksquote:Op zondag 9 december 2012 10:32 schreef Tochjo het volgende:
[..]
Je hebt recht op een basisbeurs voor de nominale duur van je studie, meestal 48 maanden. Daarna begint de leenfase, waarin je geen basisbeurs meer krijgt, maar nog wel drie jaar kunt lenen. Voorheen kon je dan ook nog drie jaar je studentenreisproduct gebruiken, maar die tijd is verkort tot één jaar.
quote:Op vrijdag 7 december 2012 14:24 schreef Mirel het volgende:
Ik heb op 29 oktober getekend voor een AK Beheer woning in Utrecht. Dat contract kreeg ik pas overhandigd nadat ik verzekeringen afsloot. Tegen de tijd dat de bevestigingen van m'n verzekeringsaanvragen terugkwamen (langzaam) was het al weken later.
Uiteindelijk was dat dus gelukt, en kreeg ik het contract van AK Beheer, en die heb ik dus aan de gemeente kunnen geven. Die schreef me in op 16 november ipv 29 oktober, wat wel gewoon op m'n AK Beheer contract staat. DUO zag dus ook 16 november staan in hun gegevens en dat betekent dat ik voor november geen recht meer had op een Uitwonende Beurs![]()
Op de DUO website staat dat een Uitwonende Beurs voor afgelopen maanden met terugwerkende kracht niet mogelijk is, dus ik vraag me af of het nut heeft om hier achteraan te gaan en de gemeente Utrecht en DUO nog verder lastig te vallen.
Heeft iemand een soortgelijke situatie gehad? Is het jou wel gelukt om een Uitwonende Beurs van de vorige maand nog erbij te krijgen?
Uitwonendenbeurs met twk kan sowieso niet, alleen in de lopende maand. Daarnaast is de GBA inschrijving leidend dus het heeft niet veel zin om er achteraan te gaanquote:
Beetje laat misschien, maar ik zou gewoon direct betalen. Ergste geval is dat er inderdaad een deurwaarder langskomt, maar of die soep even heet wordt gegeten... Ik weet het niet. Met nu betalen is er een kans (ik weet niet hoe groot die is) dat de deurwaarder alsnog wordt afgeblazen, terwijl dat niet zo is als je niet betaalt. Lijkt mij geen nadeel aan te zitten.quote:Op woensdag 12 december 2012 00:27 schreef sittingtuck het volgende:
Ik zie net dat ik een acceptgiro heb liggen waarvan de vervaldatum vandaag (12) is en ik dus gister al betaald had moeten hebben.
Dit was al de aanmaning en in principe volgt hierop overdracht aan de deurwaarder.
Kan ik deze gewoon nog betalen zonder problemen te hoeven verwachten of staat deze acceptgiro accuut geblokkeerd en kan ik over een paar weken de deurwaarder aan de deur verwachten?
Betekent dit dat ik bij de NS deze maand nog wel gratis kan reizen? Nu heb ik al zo'n uitgestudeerdkaart van de NS ontvangen, maar nog 2 weken gratis reizen is natuurlijk helemaal ideaal.quote:Producten op uw kaart
Studenten OV-chipkaart week, NS
Tweede klasse
Einddatum:31-12-2012
Studentenkaart korting week, NS
Tweede klasse
Einddatum:31-12-2012
Studenten Weekabon Korting, Regisseur Studenten Reisrecht
Tweede klasse, Opmerking: verwijderd 06-12-2012
Studenten Weekabon vrij Reizen, Regisseur Studenten Reisrecht
Tweede klasse, Opmerking: verwijderd 06-12-2012
betalen gaat meestal via de instellingquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:18 schreef vandermar het volgende:
Ik post maar even hier omdat dit een centraal topic is over DUO en ik geen topic wil openen.
Ik moet dus de betaling invullen voor het collegegeld. NU moet ik kiezen alleen heb ik geen idee wat
[ afbeelding ]
Iemand enig idee welke ik moet kiezen?
De bovenste dus?quote:
Bedanktquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:27 schreef Yreal het volgende:
[..]
http://www.rug.nl/education/tuition/payment/
hierzo
Wanneer je niet naar draagkracht terugbetaald, zou je na 15 jaar je volledige schuld hebben afbetaald. Dit maandbedrag is namelijk gebaseerd op je totaalschuld (inclusief toekomstige rente) gedeeld door het aantal maanden dat je hebt om af te lossen (180). Het bestaat dus niet dat er kwijtschelding plaatsvindt wanneer je 'normaal' aflost.quote:Op woensdag 11 december 2013 14:00 schreef sittingtuck het volgende:
Is er misschien een DUO'er die hier iets over kan zeggen:
Ik val nog onder het oude terugbetaalregime en betaal al netjes vanaf het begin het door duo gevraagde maandbedrag.
Nu was ik altijd in de veronderstelling dat als ik daar mee door zou gaan ik na 15 jaar uitbetaald zou zijn en evt restant kwijtgescholden zou worden (flinke studieschuld inderdaad)
Nu lees ik dat voorwaarde hiervoor tevens is dat terugbetaling ook gebaseerd had moeten zijn op verzamelinkomen.
Nu heb ik enige jaren wel een partner, maar ik heb altijd gedacht dat ik er voor mocht kiezen niet obv verzamelinkomen te betalen en dat als ik het maandbedrag ook niet naar beneden bracht op basis van mijn eigen lage inkomen evt toekomstige kwijtschelding nog steeds niet in gevaar liep.
Iemand?
Wordt vastgesteld per 1 januari volgend op de einddatum van je studiefinanciering. Geen idee of dat voor volgend jaar is vastgesteld op 0,81%, maar die van 2014 gaat iig voor jou gelden.quote:Op woensdag 11 december 2013 14:37 schreef MaxC het volgende:
Ik studeer deze week af, is het rentepercentage voor mij komende 5 jaar 0.6% of 0.81% ?
Voor wie bestaat die na 15 jaar kwijtschelding dan? Ik meende juist dat als je een verlaging van je maandbedrag aanvroeg je niet meer voor kwijtschelding in de toekomst in aanmerking kwam..quote:Op woensdag 11 december 2013 14:48 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Wanneer je niet naar draagkracht terugbetaald, zou je na 15 jaar je volledige schuld hebben afbetaald. Dit maandbedrag is namelijk gebaseerd op je totaalschuld (inclusief toekomstige rente) gedeeld door het aantal maanden dat je hebt om af te lossen (180). Het bestaat dus niet dat er kwijtschelding plaatsvindt wanneer je 'normaal' aflost.
Betaal je wel naar draagkracht, dan dient je partner inderdaad mee te tellen wil je die jaren niet nog bij je 15 jaar opgeplakt krijgen.
Die kwijtschelding is juist voor mensen die naar draagkracht betalen. Stel jij verdient geen hol 15 jaar lang en je eventuele partner ook niet. Obv die draagkrachtberekening los je dus niet of nauwelijks af. In dat geval heb je het kut genoeg voor elkaar om gematst te wordenquote:Op woensdag 11 december 2013 15:07 schreef sittingtuck het volgende:
[..]
Voor wie bestaat die na 15 jaar kwijtschelding dan? Ik meende juist dat als je een verlaging van je maandbedrag aanvroeg je niet meer voor kwijtschelding in de toekomst in aanmerking kwam..
Silly me :S
Als je enkel een bachelor hebt, schelden ze de beurs voor je bachelor alsnog kwijt.quote:Op vrijdag 10 januari 2014 12:42 schreef Jor_Dii het volgende:
Ik heb in 2010 mijn BA Engelse Taal en Cultuur behaald, nadien door uiteenlopende omstandigheden nooit mijn MA gehaald. In principe verloopt volgend jaar september mijn 10 jarig tijdperk als student. Nu krijg ik gisteren van DUO een bericht dat de universiteit heeft aangegeven dat ik mijn diploma (BA) heb behaald en dat de prestatiebeurs tussen 2005 en 2008 alsmede mijn OV-lening in een gift wordt omgezet. Ik heb nu nog een studieschuld open staan van 1700€. Kan iemand mij uitleggen hoe dit kan? Ik was altijd in de veronderstelling dat mijn prestatiebeurs pas werd kwijtgescholden bij afstuderen en waarom krijg ik dit bericht nu pas, 4 jaar na het behalen van mijn BA? Kan ik die 1700€ aflossen en ben ik dan overal vanaf? (zonder dus een MA te halen).
Heb DUO gebeld en het klopt inderdaad. De 1700 euro kan ik nu af gaan lossen, of ik kan alsnog een MA gaan doen om ook dat bedrag in een gift te veranderen. Vanaf januari 2015 bepaalt DUO mijn maandelijkse aflossing die dus verspreid wordt over een periode van 15 jaar!!quote:Op vrijdag 10 januari 2014 13:10 schreef Yreal het volgende:
[..]
Als je enkel een bachelor hebt, schelden ze de beurs voor je bachelor alsnog kwijt.
met minimumbedrag van 42 in de maandquote:Op vrijdag 10 januari 2014 14:11 schreef Jor_Dii het volgende:
[..]
Heb DUO gebeld en het klopt inderdaad. De 1700 euro kan ik nu af gaan lossen, of ik kan alsnog een MA gaan doen om ook dat bedrag in een gift te veranderen. Vanaf januari 2015 bepaalt DUO mijn maandelijkse aflossing die dus verspreid wordt over een periode van 15 jaar!!
Heb je een universitaire bachelor behaald, dan worden er inderdaad drie jaar prestatiebeurs (basis- en aanvullende beurs) omgezet en de gehele voorlopige lening studentenreisproduct. Je moet hiervoor wel zelf een verzoek indienen.quote:Op dinsdag 16 september 2014 21:26 schreef eQuaL het volgende:
Vraagje. Ik ben een langstudeerder geweest, en wegens persoonlijke problemen heb ik mijn master niet afgerond. Kan ik er nu vanuit gaan dat er 1 jaar aan voorlopige financiering terugbetaald moet worden? Ik neem aan dat de 1e 3 jaar die ik kreeg gewoon een gift zijn, omdat ik mijn bachelor diploma wel behaald heb.
In theorie zou ik volgend jaar nog een nieuwe master kunnen doen (in 2006 begonnen met bachelor). Als ik die praktisch 'gratis' kan doen (moet anders alsnog de financiering van de master terugbetalen) is dat misschien niet eens zo onverstandig.
Thnx voor het antwoord!quote:Op woensdag 17 september 2014 14:11 schreef DUO-Webcare het volgende:
[..]
Heb je een universitaire bachelor behaald, dan worden er inderdaad drie jaar prestatiebeurs (basis- en aanvullende beurs) omgezet en de gehele voorlopige lening studentenreisproduct. Je moet hiervoor wel zelf een verzoek indienen.
De diplomatermijn van tien jaar start op het moment dat je voor het eerst studiefanciering voor het hoger onderwijs toegekend hebt gekregen.
Ja, maar we kjiken niet naar het collegejaar, maar naar de startdatum van de studiefinaniering.quote:Op woensdag 17 september 2014 14:21 schreef eQuaL het volgende:
[..]
Thnx voor het antwoord!
Even voor de duidelijkheid, want ik snap het nog niet helemaal:
Ik ben in collegejaar 2006-2007 begonnen met mijn bachelor, vanaf dat jaar heb ik een prestatiebeurs ontvangen. Betekent dit dat ik mijn master diploma uiterlijk in collegejaar 2015-2016 moet behalen om de prestatiebeurs voor de master om te zetten in een gift?
Bedankt voor het antwoord.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:27 schreef DUO-Webcare het volgende:
[..]
Ja, maar we kjiken niet naar het collegejaar, maar naar de startdatum van de studiefinaniering.
Voorbeelden:
• heb je voor het eerst vanaf 1 september 2006 studiefinanciering voor het hoger onderwijs ontvangen, dan moet je uiterlijk op 31 augustus 2016 een diploma hebben behaald;
• heb je voor het eerst vanaf 1 oktober 2006 studiefinaniering voor het hoger onderwijs ontvangen, dan moet je uiterljik op 30 september 2016 een diploma hebben behaald.
Je ontvangt studiefinanciering voor een opleiding in het hoger onderwijs. Daarvoor ontvang je prestatiebeurs hoger onderwijs en heb je een diplomatermijn voor het hoger onderwijs. Of je nu een hbo, universitaire bachelor/master volgt maakt niet uit.quote:Op woensdag 17 september 2014 15:32 schreef eQuaL het volgende:
[..]
Bedankt voor het antwoord.
Ik vind wel dat 'een diploma' vrij vaag is in deze context.
01-09-2006 heb ik studiefinanciering gekregen voor mijn bachelor opleiding.
01-09-2010 ben ik begonnen met mijn master opleiding. Ik heb tussendoor niets stopgezet mbt studiefinanciering.
Ik heb in 2011 mijn bachelor diploma behaald. Maar dat is dan niet van belang als het gaat om de prestatiebeurs voor de master.
Normaal gesproken zou ik dan denken dat de 10 jaar ingaat vanaf het moment dat ik de prestatiebeurs voor de master heb ontvangen, in dit geval 01-09-2010, maar zo is het dus niet.
Sorry dat ik er zo op door ga, maar ik wil het gewoon 100% zeker weten
Thanx! Duidelijkquote:Op woensdag 17 september 2014 16:59 schreef DUO-Webcare het volgende:
[..]
Je ontvangt studiefinanciering voor een opleiding in het hoger onderwijs. Daarvoor ontvang je prestatiebeurs hoger onderwijs en heb je een diplomatermijn voor het hoger onderwijs. Of je nu een hbo, universitaire bachelor/master volgt maakt niet uit..
Jouw diplomatermijn eindigt op 31 augustus 2016.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |