Je hebt recht op een basisbeurs voor de nominale duur van je studie, meestal 48 maanden. Daarna begint de leenfase, waarin je geen basisbeurs meer krijgt, maar nog wel drie jaar kunt lenen. Voorheen kon je dan ook nog drie jaar je studentenreisproduct gebruiken, maar die tijd is verkort tot één jaar.quote:Op zaterdag 8 december 2012 16:58 schreef Speedy_T het volgende:
Wat wordt nou precies bedoeld met die leenfase? Ik studeer nu 4 jaar en een beetje en leen sinds november vorig jaar maximaal. Hoe lang heb ik nog mijn OV?
Oke, duidelijk! thanksquote:Op zondag 9 december 2012 10:32 schreef Tochjo het volgende:
[..]
Je hebt recht op een basisbeurs voor de nominale duur van je studie, meestal 48 maanden. Daarna begint de leenfase, waarin je geen basisbeurs meer krijgt, maar nog wel drie jaar kunt lenen. Voorheen kon je dan ook nog drie jaar je studentenreisproduct gebruiken, maar die tijd is verkort tot één jaar.
quote:Op vrijdag 7 december 2012 14:24 schreef Mirel het volgende:
Ik heb op 29 oktober getekend voor een AK Beheer woning in Utrecht. Dat contract kreeg ik pas overhandigd nadat ik verzekeringen afsloot. Tegen de tijd dat de bevestigingen van m'n verzekeringsaanvragen terugkwamen (langzaam) was het al weken later.
Uiteindelijk was dat dus gelukt, en kreeg ik het contract van AK Beheer, en die heb ik dus aan de gemeente kunnen geven. Die schreef me in op 16 november ipv 29 oktober, wat wel gewoon op m'n AK Beheer contract staat. DUO zag dus ook 16 november staan in hun gegevens en dat betekent dat ik voor november geen recht meer had op een Uitwonende Beurs![]()
Op de DUO website staat dat een Uitwonende Beurs voor afgelopen maanden met terugwerkende kracht niet mogelijk is, dus ik vraag me af of het nut heeft om hier achteraan te gaan en de gemeente Utrecht en DUO nog verder lastig te vallen.
Heeft iemand een soortgelijke situatie gehad? Is het jou wel gelukt om een Uitwonende Beurs van de vorige maand nog erbij te krijgen?
Uitwonendenbeurs met twk kan sowieso niet, alleen in de lopende maand. Daarnaast is de GBA inschrijving leidend dus het heeft niet veel zin om er achteraan te gaanquote:
Beetje laat misschien, maar ik zou gewoon direct betalen. Ergste geval is dat er inderdaad een deurwaarder langskomt, maar of die soep even heet wordt gegeten... Ik weet het niet. Met nu betalen is er een kans (ik weet niet hoe groot die is) dat de deurwaarder alsnog wordt afgeblazen, terwijl dat niet zo is als je niet betaalt. Lijkt mij geen nadeel aan te zitten.quote:Op woensdag 12 december 2012 00:27 schreef sittingtuck het volgende:
Ik zie net dat ik een acceptgiro heb liggen waarvan de vervaldatum vandaag (12) is en ik dus gister al betaald had moeten hebben.
Dit was al de aanmaning en in principe volgt hierop overdracht aan de deurwaarder.
Kan ik deze gewoon nog betalen zonder problemen te hoeven verwachten of staat deze acceptgiro accuut geblokkeerd en kan ik over een paar weken de deurwaarder aan de deur verwachten?
Betekent dit dat ik bij de NS deze maand nog wel gratis kan reizen? Nu heb ik al zo'n uitgestudeerdkaart van de NS ontvangen, maar nog 2 weken gratis reizen is natuurlijk helemaal ideaal.quote:Producten op uw kaart
Studenten OV-chipkaart week, NS
Tweede klasse
Einddatum:31-12-2012
Studentenkaart korting week, NS
Tweede klasse
Einddatum:31-12-2012
Studenten Weekabon Korting, Regisseur Studenten Reisrecht
Tweede klasse, Opmerking: verwijderd 06-12-2012
Studenten Weekabon vrij Reizen, Regisseur Studenten Reisrecht
Tweede klasse, Opmerking: verwijderd 06-12-2012
betalen gaat meestal via de instellingquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:18 schreef vandermar het volgende:
Ik post maar even hier omdat dit een centraal topic is over DUO en ik geen topic wil openen.
Ik moet dus de betaling invullen voor het collegegeld. NU moet ik kiezen alleen heb ik geen idee wat
[ afbeelding ]
Iemand enig idee welke ik moet kiezen?
De bovenste dus?quote:
Bedanktquote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:27 schreef Yreal het volgende:
[..]
http://www.rug.nl/education/tuition/payment/
hierzo
Wanneer je niet naar draagkracht terugbetaald, zou je na 15 jaar je volledige schuld hebben afbetaald. Dit maandbedrag is namelijk gebaseerd op je totaalschuld (inclusief toekomstige rente) gedeeld door het aantal maanden dat je hebt om af te lossen (180). Het bestaat dus niet dat er kwijtschelding plaatsvindt wanneer je 'normaal' aflost.quote:Op woensdag 11 december 2013 14:00 schreef sittingtuck het volgende:
Is er misschien een DUO'er die hier iets over kan zeggen:
Ik val nog onder het oude terugbetaalregime en betaal al netjes vanaf het begin het door duo gevraagde maandbedrag.
Nu was ik altijd in de veronderstelling dat als ik daar mee door zou gaan ik na 15 jaar uitbetaald zou zijn en evt restant kwijtgescholden zou worden (flinke studieschuld inderdaad)
Nu lees ik dat voorwaarde hiervoor tevens is dat terugbetaling ook gebaseerd had moeten zijn op verzamelinkomen.
Nu heb ik enige jaren wel een partner, maar ik heb altijd gedacht dat ik er voor mocht kiezen niet obv verzamelinkomen te betalen en dat als ik het maandbedrag ook niet naar beneden bracht op basis van mijn eigen lage inkomen evt toekomstige kwijtschelding nog steeds niet in gevaar liep.
Iemand?
Wordt vastgesteld per 1 januari volgend op de einddatum van je studiefinanciering. Geen idee of dat voor volgend jaar is vastgesteld op 0,81%, maar die van 2014 gaat iig voor jou gelden.quote:Op woensdag 11 december 2013 14:37 schreef MaxC het volgende:
Ik studeer deze week af, is het rentepercentage voor mij komende 5 jaar 0.6% of 0.81% ?
Voor wie bestaat die na 15 jaar kwijtschelding dan? Ik meende juist dat als je een verlaging van je maandbedrag aanvroeg je niet meer voor kwijtschelding in de toekomst in aanmerking kwam..quote:Op woensdag 11 december 2013 14:48 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Wanneer je niet naar draagkracht terugbetaald, zou je na 15 jaar je volledige schuld hebben afbetaald. Dit maandbedrag is namelijk gebaseerd op je totaalschuld (inclusief toekomstige rente) gedeeld door het aantal maanden dat je hebt om af te lossen (180). Het bestaat dus niet dat er kwijtschelding plaatsvindt wanneer je 'normaal' aflost.
Betaal je wel naar draagkracht, dan dient je partner inderdaad mee te tellen wil je die jaren niet nog bij je 15 jaar opgeplakt krijgen.
Die kwijtschelding is juist voor mensen die naar draagkracht betalen. Stel jij verdient geen hol 15 jaar lang en je eventuele partner ook niet. Obv die draagkrachtberekening los je dus niet of nauwelijks af. In dat geval heb je het kut genoeg voor elkaar om gematst te wordenquote:Op woensdag 11 december 2013 15:07 schreef sittingtuck het volgende:
[..]
Voor wie bestaat die na 15 jaar kwijtschelding dan? Ik meende juist dat als je een verlaging van je maandbedrag aanvroeg je niet meer voor kwijtschelding in de toekomst in aanmerking kwam..
Silly me :S
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |