Jep, vanaf aanstaande donderdag. Grote onzin overigens dat ik pas op 1 september kan wisselen naar weekend OV.quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 11:19 schreef Dos37 het volgende:
Wanneer is het weer vrij reizen? 16 augustus?
Ja, zie deze pagina.quote:Op zondag 16 september 2012 09:54 schreef MaxC het volgende:
Wordt dat bedrag dat ik komende maanden ontvang dan lager?
Als je vijf jaar voorbij zijnquote:Op zondag 16 september 2012 12:19 schreef MaxC het volgende:
Wanneer wordt de rente voor vijf jaar opnieuw vastgesteld?
Ik ben wel afgestudeerd maar zit nog niet in de aflosfase (en los nog niet af), dus mijn schuld kan alleen wijzigen door rente. Elke maand zie ik de schuld met ruim een tientje stijgen.quote:Op zondag 16 september 2012 11:51 schreef Thrilled het volgende:
Dat laatste zinnetje kan je ook zonder rente opvatten, immers betaal je elke maand je termijn en veranderd dus de hoogte van je schuld, of dat nou met of zonder rente is.
Oh, ik dacht dat het erom ging wanneer je afstudeert, dat je dan je hele aflosperiode de rente op dat moment betaald (en dat om de 5 jaar veranderd)quote:Op zondag 16 september 2012 12:21 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Als je vijf jaar voorbij zijn
De rente verschilt per kalenderjaar, vanaf de aanloopfase wordt het steeds voor 5 jaar bevroren.quote:Op zondag 16 september 2012 13:11 schreef MaxC het volgende:
[..]
Oh, ik dacht dat het erom ging wanneer je afstudeert, dat je dan je hele aflosperiode de rente op dat moment betaald (en dat om de 5 jaar veranderd)
Nope, kunnen ze niet checken..quote:Op donderdag 4 oktober 2012 19:41 schreef sittingtuck het volgende:
K*T
Stuur ik net een uitgebreide mail naar DUO via een contactformulier op hun site met al mijn gegevens; NAW ,BSN etc.
Krijg ik geen bevestiginsmail.
Nu weet ik dat deze normaalgesproken binnen een paar minuten komt en dat al deze gegevens plus je vraag daar in staan.
Er is of een technisch foutje geweest of ik een fout gemaakt bij het intikken van mijn emailadres![]()
Weet iemand of ze bij DUO op basis van het bsn dat ik heb vermeld kunnen checken of het ontvangen wel degelijk is aangekomen?
Wanneer je vergeet uit te checken, kun je het afgeschreven geld altijd terugvragenquote:Op maandag 16 januari 2012 19:50 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Dat is toch een grapje mag ik hopen hè?Ik ga dat serieus meerdere keren per jaar vergeten
Betaling wordt altijd op de oudste openstaande termijn afgeboekt, tenzij je echt een specifiek betalingskenmerk meegeeft voor een bepaalde maand.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 14:38 schreef sittingtuck het volgende:
Misschien weet iemand uit ervaring:
Heb een overzicht met achterstallige betalingen studieschuld gekregen.
1x gemiste incasso maand Y 1e aanmaning
1x gemiste incasso maand X 2e aanmaing (zelfde maandbedrag) + admistratiekosten.
Met een acceptgiro voor het totaal.
Kan ik met deze acceptgiro ook de meest dringende maand + administratiekosten betalen om zo problemen te voorkomen?
Of is het dan maar afwachten welke maand van de twee gevraagde maanden als betaald wordt geadministreerd?
Tuurlijk had ik gewoon beter op tijd kunnen betalen, ontslag UWV enzo..
Je krijgt niks aan vergoeding.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 00:00 schreef Boterbartje het volgende:
Mijn OV kaart is er van de een op andere dag mee gekapt, geen zichtbare schade. Ik heb een kaartje moeten kopen en maandag dus weer en moet een nieuwe aanvragen. Hoe verhaal ik de kosten en hoelang duurt het voordat mijn vervangende kaart er is als ik hem morgen op de bus gooi?
Het bedrijf achter de chipkaart hanteert een leveringsperiode van twee weken. Gedurende deze twee weken kun je je reiskosten ook niet vergoed krijgen. Alle reiskosten die je later dan deze twee weken maakt kun je wel declareren.quote:Op zaterdag 6 oktober 2012 00:00 schreef Boterbartje het volgende:
Mijn OV kaart is er van de een op andere dag mee gekapt, geen zichtbare schade. Ik heb een kaartje moeten kopen en maandag dus weer en moet een nieuwe aanvragen. Hoe verhaal ik de kosten en hoelang duurt het voordat mijn vervangende kaart er is als ik hem morgen op de bus gooi?
Op de website van duo staat anders wel wat anders hoor..quote:Op maandag 8 oktober 2012 15:21 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Het bedrijf achter de chipkaart hanteert een leveringsperiode van twee weken. Gedurende deze twee weken kun je je reiskosten ook niet vergoed krijgen. Alle reiskosten die je later dan deze twee weken maakt kun je wel declareren.
Studentenreisproduct.nl:quote:Op maandag 8 oktober 2012 15:37 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Op de website van duo staat anders wel wat anders hoor..
En als je op diezelfde pagina verder leest staat er: als de defecte kaart buiten jou schuld blabla kun je in aanmerking komen voor vergoedingquote:Op maandag 8 oktober 2012 16:39 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Studentenreisproduct.nl:
"Totdat je je vervangende kaart ontvangt - dit duurt ongeveer twee weken - reis je voor eigen rekening.".
DUO zegt louter 'zo snel mogelijk' en verwijst verder voor alles omtrent kapotte/verloren chipkaarten naar studentenreisproduct.nl
Zou je me een link kunnen geven naar de pagina waar je dat op hebt gevonden?quote:Op maandag 8 oktober 2012 16:59 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
En als je op diezelfde pagina verder leest staat er: als de defecte kaart buiten jou schuld blabla kun je in aanmerking komen voor vergoeding
https://koppelen.studentenreisproduct.nl/declaratie/index.phpquote:Op maandag 8 oktober 2012 17:09 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Zou je me een link kunnen geven naar de pagina waar je dat op hebt gevonden?
Dat duurt echt geen 15 minuten hoor, hooguit 5, maar volgens mij is het nog minder (ik heb het ook een keer gehad en denk niet dat ik er langer stond dan 2 minuten)quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:42 schreef KrentebolHooft het volgende:
Hallo ik heb een stomme in en uitcheck vraag
Nou ja, vraag... eigenlijk heb ik al opgezocht wat er gebeurd.
Ik vergat dus in te checken in de trein, dus bij aankomst op het eindstation wou ik mij uitchecken, maar toen heb ik me dus in gecheckt.
Dan kun je ook niet direct uitchecken en moet je 15 minuten wachten geloof ik, daar had ik geen zin in dus ben maar naar huis gegaan.
Het zou toch geen probleem moeten zijn dat ik me nu niet heb uitgecheckt? Volgens de OV site komen er pas consequenties als ik het een aantal keer vergeet, en ik reis natuurlijk gratis.
Dank!quote:Op maandag 8 oktober 2012 17:22 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
https://koppelen.studentenreisproduct.nl/declaratie/index.php
hier!
en doorgeklikt vanaf hier: http://www.ib-groep.nl/pa(...)schadevergoeding.asp
De kaart wordt na 12x geblokkeerd, zelf een keer uitgetest na hoeveel keer het ding geblokkeerd werdquote:Op maandag 8 oktober 2012 21:52 schreef essnhills het volgende:
[..]
Dat duurt echt geen 15 minuten hoor, hooguit 5, maar volgens mij is het nog minder (ik heb het ook een keer gehad en denk niet dat ik er langer stond dan 2 minuten)
Maar een keertje vergeten is niet erg, je mag het een aantal keer vergeten, maar als je het te vaak doet wordt je kaart geblokkeerd.
Je kunt je overigens tot 6 uur na het inchecken nog weer uitchecken heb ik begrepen.
Dus het reizen nu is wél voor mijn kosten?!quote:Op dinsdag 9 oktober 2012 23:10 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Dank!
De notie 'Je hebt kosten gemaakt terwijl je reisrecht had, maar nog geen geldig studentenreisproduct' waar DUO hier naar verwijst is dus niet correctVanaf studentenreisproduct kom je alleen op die pagina nádat je op een eerdere pagina hebt gelezen dat er een termijn is van twee weken indien je de kaart zelf kwijt/kapot maakt. Dat is inderdaad via DUO niet duidelijk genoeg. Nogmaals, dank! Ik ga het doorgeven.
Dit verteld mij namelijk wat anders; het is duidelijk buiten mijn schuld want geen zichtbare schade en dus kom ik in aanmerking voor declaratie.quote:Is je kaart kapot gegaan zonder zichtbare schade? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vergoeding van de kosten van de vervangende kaart en de reiskosten die je hebt gemaakt terwijl je kaart vervangen werd. Je kunt dan een declaratieverzoek indienen.
Let op: Als je jouw defecte kaart niet opstuurt, kunnen wij niet controleren of de kaart zichtbaar defect is of niet en kom je nooit in aanmerking voor vergoeding van de kosten die je hebt gemaakt terwijl je kaart vervangen wordt. Meld je kaart dus nooit verloren of gestolen! Stuur hem op met het juiste formulier.
Excuses voor mijn foutieve onvolledige antwoordquote:Op dinsdag 9 oktober 2012 23:15 schreef Boterbartje het volgende:
[..]
Dit verteld mij namelijk wat anders; het is duidelijk buiten mijn schuld want geen zichtbare schade en dus kom ik in aanmerking voor declaratie.
Ok thanks! Wou het even zeker weten namelijk!quote:Op woensdag 10 oktober 2012 12:48 schreef LSVb.Vraagbaak het volgende:
[..]
Excuses voor mijn foutieve onvolledige antwoordIndien je kaart inderdaad niet zichtbaar beschadigd is en het dus ook geenszins aan jouw schuld te wijten is, dan kun je de overbruggingsperiode van twee weken ook vergoed krijgen (dus inderdaad alles!). Alleen wanneer er bijvoorbeeld barsten o.i.d. in zitten/het duidelijk je eigen schuld is/je de kaart kwijt raakt geldt de 'twee-weken-voor-eigen-rekening'
Toch staat dat nog steeds niet volledig helder op DUO.nl!
Maar Boterbartje, declareer dus vooral al je kosten
Dus wat is het nu?quote:Voorbeeld: voor een wo-bachelor en wo-master samen (meestal vier jaar) bestaat straks vijf jaar i.p.v. zeven jaar recht op een studentenreisproduct.
Yes, precies zoals het voorbeeld van de site. Nominale studieduur (dus niet per fase, maar totaal) + 1, dus totaal vijf jaar. Voor een studie met een tweejarige master zou het dus 6 jaar worden. Langstudeermaatregel was in dat opzicht net iets anders omdat het daarbij inderdaad per fase ging.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 18:58 schreef Joosie200 het volgende:
Betreft: een vraag over de inkortingsregeling m.b.t. studenten-OV-kaart
De regel was altijd: zolang je prestatiebeurs loopt + 3 jaar kun je (evt. via 0-lening nadien) gebruik maken van je OV-chipkaart. Dit is nu terug gebracht tot prestatiebeurs + 1 jaar.
Mijn situatie: prestatiebeurs van 4 jaar heb ik opgebruikt, in mijn overzicht bij DUO zie ik echter staan dat mijn week-OV tot 31/07/2013 geldig is en daarna eindigt. Dat zou inhouden dat ik mijn bachelor wel kan voltooien, dat ik mijn master per 01/09/2013 kan beginnen maar dat ik geen gebruik meer mag maken van mijn studenten-OV zelfs al leen ik volledig bij.
Concrete vraag: is het niet zo bij die inkorting, dat het net zo geregeld was als bij de (inmiddels) ter ziele gegane langstudeermaatregel? En dat je dus per fase (bachelor en master zijn twee fases) nominaal + 1 jaar uitloop krijgt? Of is het met de inkorting nu echt zo dat de totale duur van je prestatiebeurs (=4 jaar stufi) + 1 jaar uitloop geldt? Want in het eerste geval zit ik veilig, in het tweede geval kan ik de master wel schudden. Die 3000 euro die ik nu terug krijg wegens betaalde langstudeerboete raak ik nu dus kwijt aan een jaar trajectkaart tussen woonplaats-uni. Ik had ingecalculeerd dat met volledig bijlenen er sprake is van een vorm van stufi en aldus stelt de DUO zelf bij mijn overzicht van mijn reisrecht ik dus nog steeds gebruik mag blijven maken van mijn studenten-OV-jaarkaart.
Then again krijg ik net door van een studiegenoot een tekst v/d website van DUO die met een voorbeeld komt en ik citeer:
[..]
Dus wat is het nu?Gelijk aan de langstudeermaatregel en dus nominaal per fase + 1 jaar uitloop of niet?
Het voorbeeld geeft juist het apart per fase aan. En jij geeft de totale nominale studieduur aan. Snap je nu mijn verwarring? Want als het echt vijf jaar is, conform mijn reisrecht overzicht bij mijn DUO, dan ben ik mooi in de aap gelogeerd.quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:19 schreef Ladylicious het volgende:
[..]
Yes, precies zoals het voorbeeld van de site. Nominale studieduur (dus niet per fase, maar totaal) + 1, dus totaal vijf jaar.
Mijn huidige, derde bachelorjaar maak ik gebruik van het collegegeldkrediet. Volgend jaar was ik van plan volledig bij te lenen voor mijn masterjaar. Dus gebruik maken van een nullening doe ik niet. Maar waarom vermeldt die site van DUO dan nog wel doodleuk dat je i.g.v. alleen collegegeldkrediet dat valt aan te merken als een vorm van stufi (ookal heb je 4 jaar basis en aanvullende beurs al gehad en is dat over en uit) en je dus recht blijft houden op je reisrecht?quote:Volg je een opleiding in het hbo of aan de universiteit, dan heb je vanaf 1 januari 2013 alleen nog recht op een studentenreisproduct tijdens de duur van je prestatiebeurs en het eerste jaar van de leenfase. Dat betekent dat je maar één jaar gebruik kunt maken van de nullening.
Nope...quote:Op woensdag 10 oktober 2012 19:46 schreef Dos37 het volgende:
Krijg je eigenlijk wel korting als je studentenreisproduct is verlopen? Dat kan ik dan weer nergens vinden
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |