Wel de moeite waard om eens te proberen in de pub?quote:Op donderdag 27 oktober 2011 22:53 schreef Cynix ® het volgende:
Ik zit nú trouwens aan een Whiskey: Bushmills Black Bush. Niet heel erg spannend, maar verder weinig mis mee.
Oh ja hoor.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 22:58 schreef MPG het volgende:
Wel de moeite waard om eens te proberen in de pub?
Tsja het zit denk ik in de geschiedenis, bier/pils kan je ook overal maken maar dat is toch ook vooral Tsjechisch/Nederlands/Duits/Belgisch etc. Nog nooit van Schots pils gehoord in ieder geval.quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 00:27 schreef Cynix ® het volgende:
Even een vraagje voor de kenners (zal vast wel eerder gevraagd zijn):
Waarom is Whisky eigenlijk typisch Schots (en een beetje Iers?)
Je kunt toch overal in de wereld Whisky stoken?
Voor wijn heb je zon nodig, dus dat wordt lastig hier, maar voor Whisky heb je behalve overal verkrijgbare grondstoffen toch niks bijzonders nodig?
30 euro voor de Laffie 10 is wel aardig, maar geen werelddeal.quote:donderdag 27 oktober 2011 21:52[/url] schreef starbeach het volgende:[/b]
Kreeg vandaag het krantje van de Sligro onder de neus:
The Glenlivet 12yo voor 24 euro
Laphroaig 10yo voor 30 euro
(dit zijn incl. prijzen)
Is dit een beetje interessant?
Begreep van pavv dat je bij de Laphroaig beter voor de Cask Strength of de Quarter Cask kunt kiezen, maar deze zullen ook wel een stuk duurder zijn (lees: boven mn budget).
Lees hierboven dat de Glenlivet wel goed bevalt, al is smaak natuurlijk persoonlijk
Ik heb nog altijd de Bushmills 12yr ongeopend in de kast staan. Die is slechts bij de distillery zelf te verkrijgen. Ik heb hem daar ter plekke geproefd en was best onder de indruk, al was het nog voor lunchtijd.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 22:53 schreef Cynix ® het volgende:
Ik zit nú trouwens aan een Whiskey: Bushmills Black Bush. Niet heel erg spannend, maar verder weinig mis mee.
In NL wordt er toch ook meer pils gebrouwen dan echt bier? In Belgie, het bierland bij uitstek, volgens mij ook.quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 00:48 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Tsja het zit denk ik in de geschiedenis, bier/pils kan je ook overal maken maar dat is toch ook vooral Tsjechisch/Nederlands/Duits/Belgisch etc. Nog nooit van Schots pils gehoord in ieder geval.
De roots liggen in Schotland, en de productie + consumptie is daar hoog, dus ik denk daardoor.
Overigens bijzonder feitje (aldus Wikipedia)
Blended Scotch whisky constitutes over 90% of the whisky produced in Scotland.
Weet niet wat er waar van is, maar schrikbarend hoog getal.
Weet ik, maar het is nu eenmaal bijna wintertijd.quote:Op vrijdag 28 oktober 2011 12:56 schreef Red_85 het volgende:
Waarom wintertijd whiskytijd? In de zomer is het net zo lekker!
Daar ga je geen spijt van krijgen ik vond 'm erg goedquote:Op vrijdag 28 oktober 2011 20:04 schreef gianni61 het volgende:
gisteren in maastricht bij Bams geweest.
een kleine slijterij die (letterlijk) tot de nok toe gevuld is met whisky.
ook hij kon mij niet aan een gewone smokehead helpen.
uiteindelijk met een flesje Bruichladdich peat naar buiten gegaan
En dan is de Speyburn ook nog een van de mindere goden; probeer in die prijsklasse eens een Aberlour, Glenfarclass, Balvenie, tamdhu, Ac noc......quote:Op maandag 31 oktober 2011 08:03 schreef ElDinosaur het volgende:
Twee weken geleden begonnen aan whisky en op aanraden van de medewerker van de G&G begonnen met een Famous Grouse blend.. Kan niet zeggen dat ik hier echt van onder de indruk was (na wat lezen nogal logisch). Kon er weinig smaak uit opmaken en vooral de scherpte van geur&afdronk waren nogal overheersend.
Van het weekend maar eens naar een echte winkel (Van Zuylen) geweest voor degelijk advies en thuisgekomen met een Speyburn. Wat een verschil vergeleken met de Famous Grouse!
De Famous Grouse blijft voorlopig in de kast voor een mixje.
G&G heb ik nou ook niet altijd een hoge pet van op. Je kan het treffen of er staat een 'gewone' winkelbediende achter de kassa. Als ik echt op zoek ben, ga ik echt niet naar G&G. Ik wil wel met iets thuiskomen waar ik zeker van weet wat ik lekker vind. Het is nou ook niet echt de goedkoopste drank, dus ik wil wel wat lekkers hebben.quote:Op maandag 31 oktober 2011 08:03 schreef ElDinosaur het volgende:
Twee weken geleden begonnen aan whisky en op aanraden van de medewerker van de G&G begonnen met een Famous Grouse blend.. Kan niet zeggen dat ik hier echt van onder de indruk was (na wat lezen nogal logisch). Kon er weinig smaak uit opmaken en vooral de scherpte van geur&afdronk waren nogal overheersend.
Van het weekend maar eens naar een echte winkel (Van Zuylen) geweest voor degelijk advies en thuisgekomen met een Speyburn. Wat een verschil vergeleken met de Famous Grouse!
De Famous Grouse blijft voorlopig in de kast voor een mixje.
Glentauchers:quote:Op maandag 31 oktober 2011 09:39 schreef Red_85 het volgende:
[..]
G&G heb ik nou ook niet altijd een hoge pet van op. Je kan het treffen of er staat een 'gewone' winkelbediende achter de kassa. Als ik echt op zoek ben, ga ik echt niet naar G&G. Ik wil wel met iets thuiskomen waar ik zeker van weet wat ik lekker vind. Het is nou ook niet echt de goedkoopste drank, dus ik wil wel wat lekkers hebben.
Nieuwe aanwinst nadat deze op is (toppertje vind ik, jammer dat er maar 381 van zijn, wie heb er nog 1?)
[ afbeelding ]
Smaken van vanille zoetig met citrusfruit. Damn wat was die lekker.
Nu deze, gewoon benieuwd. Gisteravond eerste glaasje.
[ afbeelding ]
Erg lekker weer maar ik moet er wel even aan wennen.
Gek eigenlijk dat ze overal vanille en kruiden zeggen terwijl ik echt duidelijke tinten van citrusfruit kon proeven.quote:Op maandag 31 oktober 2011 15:53 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Glentauchers:
http://www.whisky-faessle.de/shpSR.php?A=431&p1=315&p2=324&lo=10
Die proefnotities zijn over het algemeen uberhaupt behoorlijk relatief. Iedereen proeft weer wat anders, en als je redelijk kort daarvoor iets anders gegeten of gedronken hebt heeft dat ook grote invloed.quote:Op maandag 31 oktober 2011 17:13 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Gek eigenlijk dat ze overal vanille en kruiden zeggen terwijl ik echt duidelijke tinten van citrusfruit kon proeven.
Dat weet ik en daarom wil ik er altijd zo neutraal mogelijk in gaan als ik een glas pak. Ook nooit direct na het eten maar altijd een uurtje a 1.5 uur na het eten. Dan zijn de meeste smaken ook je mond uit en heb er echt nooit iets naast staan qua hapjes.quote:Op maandag 31 oktober 2011 18:52 schreef Intrepidity het volgende:
[..]
Die proefnotities zijn over het algemeen uberhaupt behoorlijk relatief. Iedereen proeft weer wat anders, en als je redelijk kort daarvoor iets anders gegeten of gedronken hebt heeft dat ook grote invloed.
Dat is echt een briljant glas. De combi tussen lekker vasthouden en de beste smaakconservatie.quote:Op woensdag 2 november 2011 00:36 schreef RacerDKB het volgende:
[ afbeelding ]
Deze glazen zijn briljant, waar zijn ze nog meer te koop?
Heb er toen 1 gehaald bij de Mitra met 5cl Bowmore, achteraf had ik er wat meer kunnen halen
Daarom, heb er nu maar 1, en als ik samen drink heeft iemand mindere glazen dus. Bovendien ben ik te lui om vaak af te wassen.quote:Op woensdag 2 november 2011 10:19 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dat is echt een briljant glas. De combi tussen lekker vasthouden en de beste smaakconservatie.
quote:Op woensdag 2 november 2011 22:15 schreef Agiath het volgende:
Morgen gaat er weer voor circa 1000 euro aan whisky gehaald worden hier. Voor de vereniging. Zal wel even een overzichtsfoto maken morgen
Wie betaalt die 500 ¤ overschrijding?quote:Op donderdag 3 november 2011 14:40 schreef Agiath het volgende:
Zo, en weer terug van van Zuylen, 42 flessen, dik 1500¤ !
Toevallig laatst nog Highland Park 18 gekocht en dat was ook geen goedkope. In my defencequote:Op donderdag 3 november 2011 14:42 schreef egeltje1985 het volgende:
Nice.
Ow, en iemand zegt: maar één fles? Das gay.
De penningmeester houdt ook van whisky, laat ik het daar maar op houden.quote:Op donderdag 3 november 2011 14:52 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
[..]
Wie betaalt die 500 ¤ overschrijding?
En welke vereniging zuipt 42 flessen whisky leeg? Daar wil ik ook lid van worden!
Dat zijn de betere !quote:Op donderdag 3 november 2011 15:24 schreef Agiath het volgende:
[..]
De penningmeester houdt ook van whisky, laat ik het daar maar op houden.
En waar is dat ?quote:Op donderdag 3 november 2011 15:24 schreef Agiath het volgende:
[..]
Toevallig laatst nog Highland Park 18 gekocht en dat was ook geen goedkope. In my defence
Maar jullie moeten een keer langskomen om wat te proeven, er staat hier nu weer mooi spul!
Wie heeft je dat wijs gemaakt?quote:Op donderdag 3 november 2011 14:40 schreef Agiath het volgende:
Zat ook te twijfelen om de nieuwe Bruichladdich mee te nemen, de nieuwe standaard voor Islay's...
Delfste Studenten Jazz Vereniging Groover. Jazz en whisky gaan namelijk goed samen.quote:Op donderdag 3 november 2011 15:39 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wie heeft je dat wijs gemaakt?
Bruichladdich, soms leuke bottelingen en Jim McEwan is een aardige vent, maar Bruichladdich zal nooit de standaard van Islay worden...
En over welke vereniging hebben we het nu, dat antwoord mis ik nog...
Eigen bestellingen via een lijst, gewoon zelf opdrinken ook. En volgens mij komt er geen extra korting bij, van zuylen is gewoon goedkoop en daar halen scheelt de verzendkosten.quote:Op donderdag 3 november 2011 15:40 schreef gianni61 het volgende:
hmm, die club moet ik meer over weten
is dat met een groep inkopen voor de korting, of hoeven jullie proeverijen, wat wordt hiermee gedaan?
bestelt ieder een paar flessen naar zijn smaak, of stelt van zuylen een assortiment samen, of hoe moet ik dit zien?
de laddie serie van bruichladdich zijn bottelingen van hoe (volgens jim mcewan) een typisch islay hoort te zijn.quote:Op donderdag 3 november 2011 15:43 schreef Agiath het volgende:
[..]
Delfste Studenten Jazz Vereniging Groover. Jazz en whisky gaan namelijk goed samen.
De eigenaren waren enthousiast over die Islay, maar waarom zou het niet kunnen in de loop van de tijd? Dingen veranderen
Volgens mij was ook het idee dat dit iets wordt waar Bruichladdich zich meer op gaat focussen ipv al die verschillende bottelingen, ik weet het allemaal niet meer zeker, al die informatie vanmiddag
Ah, dat verklaart een hoop...quote:Op donderdag 3 november 2011 15:43 schreef Agiath het volgende:
[..]
Delfste Studenten Jazz Vereniging Groover. Jazz en whisky gaan namelijk goed samen.
Omdat Bruichladdich onder leiding van Jim McEwan ondanks een hopelijk continue Laddie 10 een vreemde eend in de bijt blijft. Neem de X4 of de Octomore. Leuke marketingbottelingen, maar dat heeft weinig met whisky te maken naar mijn mening...quote:De eigenaren waren enthousiast over die Islay, maar waarom zou het niet kunnen in de loop van de tijd? Dingen veranderen
Klopt op zich wel, maar ik heb de warehouses van Bruichladdich bezocht en als je ziet wat daar nog ligt, dan is Bruichladdich nog lang niet uitgeëxpirimenteerd...quote:Volgens mij was ook het idee dat dit iets wordt waar Bruichladdich zich meer op gaat focussen ipv al die verschillende bottelingen, ik weet het allemaal niet meer zeker, al die informatie vanmiddag
Die X4 en Octomore zijn natuurlijk meer luxe hebbedingetjes, maar daarom is diegene die ik noem juist een 'standaard' voor ze wellicht, dus echt een uitgeëxperimenteerde vaste Islay voor een schappelijke prijsquote:Op donderdag 3 november 2011 16:00 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ah, dat verklaart een hoop...
[..]
Omdat Bruichladdich onder leiding van Jim McEwan ondanks een hopelijk continue Laddie 10 een vreemde eend in de bijt blijft. Neem de X4 of de Octomore. Leuke marketingbottelingen, maar dat heeft weinig met whisky te maken naar mijn mening...
[..]
Klopt op zich wel, maar ik heb de warehouses van Bruichladdich bezocht en als je ziet wat daar nog ligt, dan is Bruichladdich nog lang niet uitgeëxpirimenteerd...
Ik werk bij de dirck. Heb er nog niets over gehoord maar wat er in de advertentie komt vertellen ze altijd pas een paar dagen van te voren. Nu hebben ze laatst wel de aanpak van de advertentiehandel aangepast en om eerlijk te zijn verwacht ik het eigenlijk niet meer zo snel. Mochten er weer single malts in de aanbieding komen vertel ik het wel.quote:Op woensdag 2 november 2011 18:12 schreef Ledig het volgende:
Iemand een idee of er ook dit jaar weer een Malt Whisky spektakel bij de Dirck III plaatsvindt?
Kerst, dat is toch gewoon 2 dagen vrij?quote:Op zaterdag 5 november 2011 15:20 schreef Onnoman het volgende:
welke whiskey past het best rond de kerstdagen.. en beschrijf de ambience en gevoel wat je erbij
hebt. Drink je alleen? wat drinkt je vrouw of vriendin als jij whiskey drinkt? kijk je naar een film of lees je een boek?
anders reageer je niet?quote:
Dank voor de info! Vorig jaar hadden ze een paar erg mooie aanbiedingen, dus hoopte dat het dit jaar ook zou zijn. Ach ja, wel weer beter voor de portemonnee.quote:Op vrijdag 4 november 2011 10:09 schreef LostFormat het volgende:
Ik werk bij de dirck. Heb er nog niets over gehoord maar wat er in de advertentie komt vertellen ze altijd pas een paar dagen van te voren. Nu hebben ze laatst wel de aanpak van de advertentiehandel aangepast en om eerlijk te zijn verwacht ik het eigenlijk niet meer zo snel. Mochten er weer single malts in de aanbieding komen vertel ik het wel.
sorry, vind het een beetje als "lief dagboek, vandaag..." klinkenquote:Op zaterdag 5 november 2011 15:20 schreef Onnoman het volgende:
welke whiskey past het best rond de kerstdagen.. en beschrijf de ambience en gevoel wat je erbij
hebt. Drink je alleen? wat drinkt je vrouw of vriendin als jij whiskey drinkt? kijk je naar een film of lees je een boek?
quote:Op zaterdag 5 november 2011 15:20 schreef Onnoman het volgende:
welke whiskey past het best rond de kerstdagen.. en beschrijf de ambience en gevoel wat je erbij
hebt. Drink je alleen? wat drinkt je vrouw of vriendin als jij whiskey drinkt? kijk je naar een film of lees je een boek?
The fuck....quote:Op zaterdag 5 november 2011 15:20 schreef Onnoman het volgende:
welke whiskey past het best rond de kerstdagen.. en beschrijf de ambience en gevoel wat je erbij
hebt. Drink je alleen? wat drinkt je vrouw of vriendin als jij whiskey drinkt? kijk je naar een film of lees je een boek?
Niks bijzonders idd, gewoon whisky. Niks mis mee, maar ook niet bijzonder.quote:Op zondag 6 november 2011 20:10 schreef Cynix ® het volgende:
Vanavond een gewone Chivas Regal 12yo.
Ik vind 'm niet heel erg bijzonder (gezien de 'naam', elke Nederlander kent deze wel, denk ik), maar hij is ook niet fout.
Gewoon zoals een whisky smaakt. En volgende week weer een Islay.
Is-ie weg te krijgen? Zelfs als slobber trekt-ie me niet eerlijk gezegd.quote:Op zondag 6 november 2011 21:58 schreef CrashO het volgende:
Ik zit weer aan een van mijn favoriete slobbers. Teachers
[ afbeelding ]
Lekker goedkoop slobber whisky'tje. Af en toe wel eens een lekkere afwisseling van Bowmore, Laphroaig en Ardbeg
Daar ben ik nou juist een beetje bang voor. Op een bepaald moment zelfs 17yo niet meer lekker vinden. Daarom koop ik voorlopig alleen maar tot 12yo, dan kan ik later altijd nog verder.quote:Op zondag 6 november 2011 22:25 schreef SevenWonders het volgende:
Vanavond mijn Glengoyne 17 van onder het stof vandaan gehaald. Vond hem voorhen wel ok, maar nu erg saai. Smaaknotities van anderen bevestigen dat. Waarschijnlijk komt het ook door alle andere drams die ik het afgelopen jaar geproefd heb dat mijn smaak zich ontwikkeld heeft dan wel kritisch is geworden :-)
Nog niet gehad. Maar ik heb nu wat uitstapjes gemaakt naar Jura, Glenfiddich etc en heb besloten terug te gaan naar de Islay-smaken. Al zal ik altijd wel andere dingetjes tussendoor blijven doen, ik blijf een 'roker'.quote:
Jura is slappe hap Die heb ik uit Schotland meegenomen, maar eigenlijk is het een hele gladde, saaie, weinig spannende whisky.quote:Op zondag 6 november 2011 23:51 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Nog niet gehad. Maar ik heb nu wat uitstapjes gemaakt naar Jura, Glenfiddich etc en heb besloten terug te gaan naar de Islay-smaken. Al zal ik altijd wel andere dingetjes tussendoor blijven doen, ik blijf een 'roker'.
Vooral lekker met een blokje pure chocolade verder vind ik hem wat tam maar goed, Islay liefhebster hier he..quote:
Tam is wat ik nodig had gister bij het schrijven van jaarplannen en begrotingenquote:Op maandag 7 november 2011 11:33 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
Vooral lekker met een blokje pure chocolade verder vind ik hem wat tam maar goed, Islay liefhebster hier he..
Ik kan van beide een verschrikkelijke kater krijgen. Hangt er net een beetje van af hoeveel ik in welk tijdsbestek heb gedronken, hoeveel ik die avond nog aan water drink of daarvoor heb gedronken, etc.quote:Op maandag 7 november 2011 14:08 schreef ND90 het volgende:
Hoe komt het, dat als ik een avondje whiskey drink, de volgende dag geen last heb van hoofdpijn/misselijkheid. En als ik bier drink juist wel.
Voel me met whiskey wel de volgende dag juist een beetje wazig/relaxed.
Ook nooit last van. Bier moet je zuipen en whiskey moet je drinken. Daar ligt het verschil bij mij.quote:Op maandag 7 november 2011 14:37 schreef totalatool het volgende:
Bier werkt op mij veel sterker als een diureticum dan whisky. Mogelijk omdat ik na een aantal biertjes zo vol zit dat ik geen water meer drink, terwijl dat bij whisky niet zo snel het geval is en je dus waarschijnlijker je vochtverlies aanvult.
Ik kan me in elk geval niet herinneren ooit echt een dikke kater van whisky te hebben gehad, terwijl ik dat van bier met name wel eens heb meegemaakt.
Het is hoe dan ook zaak om na veel alcohol een paar glazen water te drinken, dan neemt de kans op een kater de volgende dag drastisch af.
Nippen bedoel je?quote:Op maandag 7 november 2011 16:30 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ook nooit last van. Bier moet je zuipen en whiskey moet je drinken. Daar ligt het verschil bij mij.
lekker!quote:Op maandag 7 november 2011 16:26 schreef PaperBombers het volgende:
Vader was naar Schotland voor het werk en had gister een Ardbeg ofzoiets bij van 18 jaar oud.
Heb niet echt veel verstand van Whiskey, maar naar mijn bescheiden mening is ie toch heel lekker.quote:
Niks moet.quote:Op maandag 7 november 2011 16:30 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Ook nooit last van. Bier moet je zuipen en whiskey moet je drinken. Daar ligt het verschil bij mij.
Mijn vriend drinkt in ieder geval gezellig een glaasje mee.quote:Op zaterdag 5 november 2011 15:20 schreef Onnoman het volgende:
welke whiskey past het best rond de kerstdagen.. en beschrijf de ambience en gevoel wat je erbij
hebt. Drink je alleen? wat drinkt je vrouw of vriendin als jij whiskey drinkt? kijk je naar een film of lees je een boek?
ik heb geluk.. mijn vriend bleek bij de tent in Schotland het wel eens te willen proberen met het spul en al snel was Islay favorietquote:Op dinsdag 8 november 2011 12:37 schreef totalatool het volgende:
Haha, die uitspraak deed ze laatst al: "Ik koop een paar schoenen elke keer dat jij een fles whisky koopt". Gelukkig is dat nog niet letterlijk gebeurd...
Ik heb overigens een poging gedaan haar aan de whisky te krijgen, maar tot nu toe is dat vrij vruchteloos. De Mortlach F&F vond ze wel lekker toen we in Dufftown waren, maar nu was het toch weer vooral whisky. ;-) Van Islay moet ze al helemaal niks hebben.
Dat is inderdaad wel een succesformulequote:Op dinsdag 8 november 2011 12:56 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
ik heb geluk.. mijn vriend bleek bij de tent in Schotland het wel eens te willen proberen met het spul en al snel was Islay favoriet
De proeverij:
[ afbeelding ]
De locatie:
[ afbeelding ]
Nou.. als dat geen formule voor succes is..
een geintje 'het kleinste flesje whisky' volgens de slijter. Langs' surpreme staat er op. Flesje is kleiner dan mijn pinkquote:Op dinsdag 8 november 2011 13:12 schreef Karstman het volgende:
Wat is dat hele kleine flesje op de foto?
Ik ben zelf begonnen met Aberlour 12 y. Die is wat zoeter. Blijf voor beginners eerst lekker in de Speyside en/ of Ierland. De Islays vinden de meeste beginners niet lekker.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:37 schreef totalatool het volgende:
Ik heb overigens een poging gedaan haar aan de whisky te krijgen, maar tot nu toe is dat vrij vruchteloos. De Mortlach F&F vond ze wel lekker toen we in Dufftown waren, maar nu was het toch weer vooral whisky. ;-) Van Islay moet ze al helemaal niks hebben.
Sloopkogelsquote:Op woensdag 9 november 2011 11:43 schreef DonJames het volgende:
Nieuw flesje gekocht. Zo subtiel als een sloopkogel, maar lekker!
[ afbeelding ]
Dan moet je die kopen!quote:
Leuk he, die samples. Ik koop er ook steeds meer. whiskyhuis.be heeft er ook veel.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:12 schreef totalatool het volgende:
Net mijn set 6cl samples van Whiskysite/Druiv...
Ik heb ze helaas nog niet uitgepakt, ik heb m'n vriendin namelijk nog niet durven zeggen dat ik alweer geld heb uitgegeven aan drank. (tips op dat vlak zijn overigens welkom, haha)
Dan zeg je gewoon dat je nog steeds bezig bent haar vroegere uitgaven te compenserenquote:Op woensdag 9 november 2011 20:48 schreef totalatool het volgende:
Laat mijn vriendin nou gestopt zijn met roken op het moment dat ze mij leerde kennen...
Afgelopen weekend een 20 jaar oude Adelphi botteling van Glenrothes geproefd. Potverdrie wat was die lekker.quote:Op woensdag 9 november 2011 00:20 schreef Under_Score het volgende:
net de glenrothes aangebroken, deze smaakt ook niet verkeerd
[ afbeelding ]
Ik heb het geprobeerd maar met een paar druppies water was het toch een stuk aangenamer Grappig trouwens dat de smaak ook opeens een stuk voller wordt lijkt het wel.quote:Op donderdag 10 november 2011 08:02 schreef Oceanonix het volgende:
60% zonder water willen drinken? Ik begin er niets eens aan.
Dat is ook niet de bedoeling van een cask strenght volgens mij.
Kan. Als je er maar van geniet.quote:
Probeer eens sterke drank te drinken zoals je dat met bier zou doen. Succesquote:
Noem me gek of alcoholist (omdat het voor 10 uur is) maar hier krijg ik wel trek van. Visje vooraf wat je net gevangen hebt en daarna een goed glas.quote:Op dinsdag 8 november 2011 12:56 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
ik heb geluk.. mijn vriend bleek bij de tent in Schotland het wel eens te willen proberen met het spul en al snel was Islay favoriet
De proeverij:
[ afbeelding ]
De locatie:
[ afbeelding ]
Nou.. als dat geen formule voor succes is..
Hoe wordt men geacht bier te drinken? Ik drink zoals ik dat wil en ik raad anderen aan hetzelfde te doen.quote:Op donderdag 10 november 2011 09:53 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Probeer eens sterke drank te drinken zoals je dat met bier zou doen. Succes
Ik drink bier niet in de kleine slokjes (nippen) zoals ik het bij whiskey doe.quote:Op donderdag 10 november 2011 10:32 schreef psychosomatic het volgende:
[..]
Hoe wordt men geacht bier te drinken? Ik drink zoals ik dat wil en ik raad anderen aan hetzelfde te doen.
Ja, als je ze niet drinkt, dan moet je het met slechts de verpakking doen...quote:Op vrijdag 11 november 2011 12:03 schreef totalatool het volgende:
Zojuist de knoop doorgehakt en naast m'n Port Ellen 11th Release nog een andere Diageo Special Release erbij gekocht:
Rosebank 1990 21yo OB 53,8%
Alleen al de verpakking vind ik fantastisch.
Haha, dat is waar. Het gaat om de inhoud, maar daarom heb ik ook die sample gekocht laatst. Als die me alsnog niet bevalt (als ik eindelijk niet meer verkouden ben en hem kan proberen), dan laat ik de Rosebank inderdaad nog even in de kast staan. Gelukkig heb ik hem voor minder dan de adviesprijs op de kop getikt.quote:Op vrijdag 11 november 2011 14:38 schreef MadMaster het volgende:
Ja, als je ze niet drinkt, dan moet je het met slechts de verpakking doen...
klinkt goed die bowmore zal ik ook eens proberenquote:Op woensdag 9 november 2011 21:40 schreef Karstman het volgende:
[..]
Afgelopen weekend een 20 jaar oude Adelphi botteling van Glenrothes geproefd. Potverdrie wat was die lekker.
Nu een klein glaasje Bowmore Mariner ook smakelijk
quote:Op maandag 7 november 2011 17:04 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
Mijn vriend drinkt in ieder geval gezellig een glaasje mee.
Er is geen whisky die ''past bij de kerstdagen''. Dit is 100% afhankelijk van de persoon die het drinkt, dus hier is geen algemeen antwoord op te geven.quote:Op zaterdag 12 november 2011 10:40 schreef Onnoman het volgende:
[..]
wat was nou zo gek aan mijn vraag?
Wat ik vooral gek vond: dat je er vanuit gaat blijkbaar, dat vrouwen geen whisky drinkenquote:Op zaterdag 12 november 2011 10:40 schreef Onnoman het volgende:
[..]
wat was nou zo gek aan mijn vraag?
de gewone of de 18 jaar?quote:Op zaterdag 12 november 2011 16:30 schreef Cynix ® het volgende:
Net een flesje Smokehead gehaald en meteen maar begonnen te nippen. Goed spul.
Hij is nu zelfs in de aanbieding bij de Mitra.quote:Op zaterdag 12 november 2011 19:21 schreef gianni61 het volgende:
de gewone of de 18 jaar?
ben al bij een paar winkelallemaal dat de gewone op het moment niet leverbaar was..
quote:Op zaterdag 12 november 2011 20:04 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Hij is nu zelfs in de aanbieding bij de Mitra.
Wat kost'ie nu?quote:Op zaterdag 12 november 2011 20:04 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Hij is nu zelfs in de aanbieding bij de Mitra.
Heavy peated...proef je de sherry dan nog wel?quote:Op dinsdag 15 november 2011 10:52 schreef totalatool het volgende:
Net aangeschaft bij PerfectCask.com omdat ik een extra zakcentje had vanwege de verkoop van een printer:
Laphroaig vW The Ultimate 2000 sherry butt single cask 700056 CS 62,1%
Krijgt goede reviews, ik ben benieuwd!
Ik ga er vanuit van wel ja!quote:Op dinsdag 15 november 2011 13:33 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Heavy peated...proef je de sherry dan nog wel?
Redbreast, Dimpel, Old Pulteney 12 yrs. Zijn goeie starters.quote:Op dinsdag 15 november 2011 15:12 schreef Soldier2000 het volgende:
Ik heb een paar keer in mijn leven Whisky gedronken, ik weet zelf niet meer welke merken dit waren, maar ik wil deze ervaring wel graag uitbreiden
Ik ben nu opzoek naar een Whisky die uitermate goed geschikt is om mee te starten, ik weet dat smaak subjectief is maar misschien hebben jullie tips waarmee ik zou kunnen starten?
Ik heb zelf ook al wat rond gezocht, en ik ben uitgekomen op:
Bushmills Malt 10 years (40%)
[ afbeelding ]
Als reden omdat hij toch wel redelijk goed uit de reviews komt, de prijs ok. is (+/- ¤ 30,-) en de smaak warm & zacht zou moeten zijn. Maar goed misschien heeft iemand een beter keuze?
jammer, ik ben nog altijd op zoek naar een whisky die op het niveau zit van Macalan sherry cask strength zit.. Maar dat zijn er weinig onder de 100 euro.quote:Op dinsdag 15 november 2011 15:07 schreef totalatool het volgende:
[..]
Ik ga er vanuit van wel ja!
Ik heb het geluk wel eens wat (grotendeels) sherried Laphroaig te hebben geproefd. De sherry-invloed proefde ik in elk geval zeker.
Zo ook bij bijvoorbeeld Ardbeg of Lagavulin (zie de Laga Distiller's Edition die slechts een PX sherry finish heeft), waarbij de sherry zeker invloed heeft.
Ik begrijp niet goed wat je bedoelt. Welk niveau?quote:Op dinsdag 15 november 2011 15:19 schreef Aneurism het volgende:
[..]
jammer, ik ben nog altijd op zoek naar een whisky die op het niveau zit van Macalan sherry cask strength zit.. Maar dat zijn er weinig onder de 100 euro.
Sherry Cask Strength (non peated)quote:Op dinsdag 15 november 2011 15:29 schreef totalatool het volgende:
[..]
Ik begrijp niet goed wat je bedoelt. Welk niveau?
Probeer dan eens sherry matured ipv finished, bijvoorbeeld iets van Dailuaine, Glendronach, Glenfarclas of Mortlach ofzo, om maar eens wat zijstraten te noemen.quote:Op dinsdag 15 november 2011 16:38 schreef Aneurism het volgende:
Ik ga nu 1x per 2 weken naar een whisky cafe, maar alle sherry finishes zijn saai vergeleken met Macalan.
Die is lekker!!! Prachtige combi van peat en sherryquote:Op dinsdag 15 november 2011 10:52 schreef totalatool het volgende:
Net aangeschaft bij PerfectCask.com omdat ik een extra zakcentje had vanwege de verkoop van een printer:
Laphroaig vW The Ultimate 2000 sherry butt single cask 700056 CS 62,1%
Krijgt goede reviews, ik ben benieuwd!
glendronach 15 revival, Glenfarclas 105, Aberlour a'bunadh, en vele onafhankelijke bottelingen...quote:Op dinsdag 15 november 2011 16:38 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Sherry Cask Strength (non peated)
Ik ga nu 1x per 2 weken naar een whisky cafe, maar alle sherry finishes zijn saai vergeleken met Macalan.
Wat is er mis met de Macallan CS 58,6% 10y? Voor ¤ 40,- incl. voor een ltr bij de Makro? of wil je juist iets anders?quote:Op dinsdag 15 november 2011 15:19 schreef Aneurism het volgende:
[..]
jammer, ik ben nog altijd op zoek naar een whisky die op het niveau zit van Macalan sherry cask strength zit.. Maar dat zijn er weinig onder de 100 euro.
Prima slobber .quote:Op donderdag 17 november 2011 01:04 schreef RacerDKB het volgende:
Is Glenfiddich 12yo iets? Ze hebben ze nu bij de Vomar voor een aardige prijs, en ik zoek een simpele, normale whisky voor er bij.
Dus als ik geen zin heb om dure of bijzondere whisky te nemen maar gewoon een lekker vol glas waarbij het niet zonde is dat het te snel op gaat
Ik wil andere whisky's proberen met iets andere smaak beleving maar wel dezelfde kwaliteit. 40 euro geez heb 70 euro in reguliere handel betaald voor zo'n flesquote:Op donderdag 17 november 2011 08:43 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Wat is er mis met de Macallan CS 58,6% 10y? Voor ¤ 40,- incl. voor een ltr bij de Makro? of wil je juist iets anders?
quote:Op donderdag 17 november 2011 13:04 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Ik wil andere whisky's proberen met iets andere smaak beleving maar wel dezelfde kwaliteit. 40 euro geez heb 70 euro in reguliere handel betaald voor zo'n fles
Afgelopen woensdag nog voor 40 E mooie prijs/qualiteit....quote:Op donderdag 17 november 2011 13:04 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Ik wil andere whisky's proberen met iets andere smaak beleving maar wel dezelfde kwaliteit. 40 euro geez heb 70 euro in reguliere handel betaald voor zo'n fles
Heb mijn zussie naar de makro gestuurd maybe heeft ze hem gekocht. Vanavond naar Den Haag festivalquote:Op donderdag 17 november 2011 13:50 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
[..]
Afgelopen woensdag nog voor 40 E mooie prijs/qualiteit....
gisteren geweest... Heb je ook die octomore 4.1 op? 167 ppm...quote:Op vrijdag 18 november 2011 11:40 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Heb mijn zussie naar de makro gestuurd maybe heeft ze hem gekocht. Vanavond naar Den Haag festival
Helaas niet! Ik heb op het festival 20 soorten whisky's gedronken, die zat er niet bij.quote:Op maandag 21 november 2011 11:05 schreef mister_popcorn het volgende:
[..]
gisteren geweest... Heb je ook die octomore 4.1 op? 167 ppm...
Beetje spoelen in de mond, en dan goed lucht zuigen. Phew. Rillingen lopen nog over mijn rug als ik eraan denk.
In veel (sherry) bottelingen vind je kruiden als kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, piment etc.quote:Op dinsdag 22 november 2011 22:01 schreef Aneurism het volgende:
Die had ik ook wel willen drinken. Dat is nog eens een mooie fles. Weet je zeker dat de kaneel niet sherry was daar dit sherry matured is?
Ik zie wel leuke flesjes.quote:Op woensdag 23 november 2011 18:45 schreef LostFormat het volgende:
In de aanbieding bij Dirck III:
[ afbeelding ]
Ga voor de green label...veel beter!quote:Op woensdag 23 november 2011 19:19 schreef Cynix ® het volgende:
Is zo'n Johnnie Walker Gold Label nou wél te drinken of blijft het bocht?
Ik vind persoonlijk de green label en de gold label wel ok te drinken, waarbij gold label inderdaad prijs/kwaliteit wat minder is.quote:Op woensdag 23 november 2011 19:19 schreef Cynix ® het volgende:
Is zo'n Johnnie Walker Gold Label nou wél te drinken of blijft het bocht?
1. Leg de fles Gold Label in de vriezerquote:Op woensdag 23 november 2011 19:19 schreef Cynix ® het volgende:
Is zo'n Johnnie Walker Gold Label nou wél te drinken of blijft het bocht?
quote:Op donderdag 24 november 2011 09:57 schreef robdriessen het volgende:
[..]
1. Leg de fles Gold Label in de vriezer
2. Bak verse chocolade brownies
3. Eet nog warme brownies met een ijskoud glas Gold Label
4. Kreun van genot.
Hoewel ik je stelling op zich wel begrijp, is er geen 'moeten' bij het nuttigen van whisky.quote:Op donderdag 24 november 2011 10:01 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Whisky moet je juist bij kamertemp. drinken. Door de warmte komen meer smaken vrij.
quote:Taartje van chocolade gevuld met een crême van frambozen en een crême van butterscotch, hierbij een mousse van lemoncurd
Begeleidende whisky: Johnnie Walker Green Label (uit de vriezer!!)
Ik ook niet, maar ik laat iedereen dat graag zelf bepalen...quote:Maar voor 40 euro koop ik geen Walker.
toevallig ik ook. ik denk dat 'ie ook wel leeg gaat vanavond.quote:Op donderdag 24 november 2011 22:28 schreef totalatool het volgende:
Gewoon even een Balvenie Signature ingeschonken.
Over smaak kan getwist worden.quote:Op donderdag 24 november 2011 10:14 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Hoewel ik je stelling op zich wel begrijp, is er geen 'moeten' bij het nuttigen van whisky.
Heb het eerder gemeld, maar bij een whisky diner heb ik een aantal jaar geleden een Johnny Walker Green Label uit de vriezer mogen proeven bij het dessert en dat was niet verkeerd.
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de Serious Request proeverij begin dit jaar kregen we zelfs een glas ijswater, waarmee we onze monden moesten bevriezen, waarna we een Johnny Walker Blue Label te proeven kregen.
Je kan er over twisten of Johnny Walker kennelijk alleen gekoeld smakelijk is , maar in beide gevallen was de whisky goed te drinken, waarbij andere smaken naar boven kwamen dan op kamertemperatuur.
Vandaar dat ik ook ik had neergezet, je strekking is?quote:[..]
Ik ook niet, maar ik laat iedereen dat graag zelf bepalen...
Vandaar ook mijn reactie...quote:
Dat ik deze toevoeging:quote:Vandaar dat ik ook ik had neergezet, je strekking is?
hier nogal een veroordelende uitspraak vind.quote:Dat zijn leuke flesjes om te krijgen voor je verjaardag van iemand die je een cadeau geeft maar totaal geen verstand van whisky heeft en er ook geen moeite voor doet om zich er in te verdiepen.
Er zullen vast ook wel mensen zijn te vinden die een patatje joppie lekkerder vinden dan een 5-gangendiner bij La Rive. Toch zal je bijna niemand horen beweren dat het frietje beter is, en al helemaal niet als blijkt dat de vette hap bijna net zo duur is als het godenmaal..quote:Op vrijdag 25 november 2011 13:42 schreef MadMaster het volgende:
...
hier nogal een veroordelende uitspraak vind.
De diversiteit aan whisky liefhebbers is hier zeer groot (van beginners tot ervaren rotten) en de ervaringen/voorkeuren/financiële situaties e.d. lopen ook zeer uiteen.
Je zal maar net een fles Johnny Walker hebben gekocht...
Helemaal mee eens, maar dan zal je het diner van La Rive wel eerst moeten kennen...quote:Op vrijdag 25 november 2011 14:17 schreef DonJames het volgende:
[..]
Er zullen vast ook wel mensen zijn te vinden die een patatje joppie lekkerder vinden dan een 5-gangendiner bij La Rive. Toch zal je bijna niemand horen beweren dat het frietje beter is, en al helemaal niet als blijkt dat de vette hap bijna net zo duur is als het godenmaal..
Van het weekend je advies opgevolgd en mezelf getrakteerd op een fles Balvenie Double Wood.. Erg erg lekker!quote:Op maandag 31 oktober 2011 09:13 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
En dan is de Speyburn ook nog een van de mindere goden; probeer in die prijsklasse eens een Aberlour, Glenfarclass, Balvenie, tamdhu, Ac noc......
in een boksring?quote:Op zondag 27 november 2011 22:33 schreef pavv het volgende:
Helemaal niet vervelend om een hele middag 21 jarige whiskies te drinken hoor:
[ afbeelding ]
Was geen straf inderdaad.quote:Op zondag 27 november 2011 22:33 schreef pavv het volgende:
Helemaal niet vervelend om een hele middag 21 jarige whiskies te drinken hoor:
[ afbeelding ]
was zeker geen straf. Mijn favoriet was ook de Inchgower, naast de laga 21. De springbank ging door het ijs, maar zou ik wel een keer rustig opnieuw willen proberen...quote:Op maandag 28 november 2011 10:33 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Was geen straf inderdaad.
Mijn favoriet: De Inchgower 1967 Moncrieffe...
Ah, Kitty van Staaden ontmoet...quote:Op maandag 28 november 2011 10:20 schreef Sunnythesun het volgende:
Zaterdag in Haarlem naar Liquid Gold geweest ...
En natuurlijk ook nog wat nieuws mee genomen op aanraden van een zeer kundige mevrouw met een goede babbel (ik wil haar baan )
ik denk het wat een spraakwatervalquote:Op maandag 28 november 2011 12:28 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ah, Kitty van Staaden ontmoet...
En als je bedenkt dat ze zelf geen druppel whisky drinkt...quote:Op maandag 28 november 2011 12:45 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
ik denk het wat een spraakwaterval
whut?? en dan toch zo over smaak kunnen vertellen en adviserenquote:Op maandag 28 november 2011 12:46 schreef MadMaster het volgende:
[..]
En als je bedenkt dat ze zelf geen druppel whisky drinkt...
Met haar reuk is niets mis...quote:Op maandag 28 november 2011 12:49 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
whut?? en dan toch zo over smaak kunnen vertellen en adviseren
nee, maar dat is toch vaak maar de helft van het totale plaatje kan in de mond ineens totaal anders over komen vind ik. Maar goed, ze heeft ons goed geholpen dus het is absoluut geen klacht verderquote:
Ik bedoelde het ook niet negatief, ik verbaas me er ook vaak over wat ze weet te herleiden uit whiskies tijdens proeverijen e.d., uitsluitend op basis van de geur...quote:Op maandag 28 november 2011 12:50 schreef Sunnythesun het volgende:
[..]
nee, maar dat is toch vaak maar de helft van het totale plaatje kan in de mond ineens totaal anders over komen vind ik. Maar goed, ze heeft ons goed geholpen dus het is absoluut geen klacht verder
Nee snap ik! Ik vind het knap ja!!quote:Op maandag 28 november 2011 12:52 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik bedoelde het ook niet negatief, ik verbaas me er ook vaak over wat ze weet te herleiden uit whiskies tijdens proeverijen e.d., uitsluitend op basis van de geur...
Die zit op 5 min lopen van m'n huis. Binnenkort maar eens even een kijkje nemen.quote:Op woensdag 30 november 2011 14:24 schreef rubje het volgende:
Ik heb pas een nieuwe winkel ontdekt in Rotterdam,tegenover Grandcafe Branco alias Herman's school genaamd Whiskeybase. Iemand al langsgeweest. Is gisteren geopend en leuke strakke zaak.
[ afbeelding ]
zaak zie je in de spiegeling met de rode auto
zaak heeft 1 leuk ding naast alle drank. Een groot tv scherm met touchcreen met internet
zoals CNN dat heeft.
Toevallig vorig weekend in een gekke bui een fles Walker bluelabel gehaald met iemand. Hoewel goed,te drinken toch bij lange na niet de lekkerste whisky die ik gedronken heb. Had er meer van verwacht.quote:Op donderdag 24 november 2011 10:14 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Hoewel ik je stelling op zich wel begrijp, is er geen 'moeten' bij het nuttigen van whisky.
Heb het eerder gemeld, maar bij een whisky diner heb ik een aantal jaar geleden een Johnny Walker Green Label uit de vriezer mogen proeven bij het dessert en dat was niet verkeerd.
[..]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Bij de Serious Request proeverij begin dit jaar kregen we zelfs een glas ijswater, waarmee we onze monden moesten bevriezen, waarna we een Johnny Walker Blue Label te proeven kregen.
Je kan er over twisten of Johnny Walker kennelijk alleen gekoeld smakelijk is , maar in beide gevallen was de whisky goed te drinken, waarbij andere smaken naar boven kwamen dan op kamertemperatuur.
[..]
Ik ook niet, maar ik laat iedereen dat graag zelf bepalen...
Ach ja een feestje, en wou het al een hele tijd eens proeven. Niet iets wat ik nog een keer ga doen hoorquote:Op vrijdag 2 december 2011 23:29 schreef LostFormat het volgende:
In een dolle bui iets van 75 euro neerleggen.
Ik kan me het enigszins wel voorstellen als je niet al te hard op je centen hoeft te letten. Maar dan nog, voor dat geld kan je vier/vijf even lekkere flessen krijgen..quote:Op vrijdag 2 december 2011 23:58 schreef Cid het volgende:
[..]
Ach ja een feestje, en wou het al een hele tijd eens proeven. Niet iets wat ik nog een keer ga doen hoor
Als je meningen(in cijfers op een schaal van 1 tot en met 100) wilt weten en soms ook nog wat proefnotities, dan kan ik je www.whiskybase.com adviseren.quote:Op vrijdag 2 december 2011 22:53 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Nu kwam ik wat whiskies tegen die naar mijn idee wel binnen mijn smaak vallen (ik ben in ieder geval geen fan van rokerig, zilt en medicinaal) en ik vroeg me af wat daar hier de meningen over deze whiskies zijn.
Het gaat om de volgende whiskies:
• Aberlour 12YO Double Cask
• Aberlour 16YO Double Cask
• Auchentoshan 18YO Oloroso Sherry Cask
• Auchentoshan 21YO
• The Balvenie PortWood 21YO
• Glenfiddich 21 YO Caribbean Rum Finish
• Glengoyne 12YO
• Glengoyne 17YO
Klopt! Ben erg tevreden over mijn Dalwhinnie, die blijf ik erg lekker vinden.quote:Op zaterdag 3 december 2011 00:07 schreef LostFormat het volgende:
[..]
Ik kan me het enigszins wel voorstellen als je niet al te hard op je centen hoeft te letten. Maar dan nog, voor dat geld kan je vier/vijf even lekkere flessen krijgen..
Ik vond de Bowmore tamelijk rokerig (en lekker!) en die past dan ook eigenlijk niet in je rijtje, toch?.quote:Op vrijdag 2 december 2011 22:53 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Inmiddels heb ik samen met mn vader de volgende flessen in huis gehaald
• Bowmore 12YO
(ik ben in ieder geval geen fan van rokerig, zilt en medicinaal)
Dat was ook meteen mijn reactiequote:Op zaterdag 3 december 2011 06:45 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Ik vond de Bowmore tamelijk rokerig (en lekker!) en die past dan ook eigenlijk niet in je rijtje, toch?.
Die stond ook in het andere rijtjequote:Op zaterdag 3 december 2011 06:45 schreef Cynix ® het volgende:
Ik vond de Bowmore tamelijk rokerig (en lekker!) en die past dan ook eigenlijk niet in je rijtje, toch?.
Hij vind hem wel lekkerquote:Inmiddels heb ik samen met mn vader de volgende flessen in huis gehaald
• Bowmore 12YO
(ik ben in ieder geval geen fan van rokerig, zilt en medicinaal)
Hm, ik zie dat zowel de 14YO RumWood als de 17YO RumCask niet meer in de range van The Balvenie zitten... vermoed dus ook dat ik deze bij de lokale slijter niet zo snel zal tegenkomen... klinkt wel interessant moet ik zeggenquote:Op zaterdag 3 december 2011 09:36 schreef Karstman het volgende:
[..]
Als alternatief voor de Balvenie Portwood de Balvenie Rumwood, erg lekker en zelfde prijsklasse. Laat de madeirawood links liggen want die vind ik in elk geval de prijs niet waard.
Die staat nog op mn lijstje nadat je hem me vorig jaar kerst had aanbevolen MM, heb toen die van 16YO gehaald en die was erg lekker, dus ben naar deze ook nog steeds erg benieuwdquote:Op zondag 4 december 2011 15:19 schreef MadMaster het volgende:
Mag ik deze Auchentoshan dan nog aanbevelen, indien je van wat sherry houdt en van cask strength?
'Limited' (voor wat dat waard is...), maar nog wel verkrijgbaar in NL:
[ afbeelding ]
Ah, jouw geheugen is dus beter dan dat van mij...quote:Op zondag 4 december 2011 20:46 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
[..]
Die staat nog op mn lijstje nadat je hem me vorig jaar kerst had aanbevolgen MM, heb toen die van 16YO gehaald en die was erg lekker, dus ben naar deze ook nog steeds erg benieuwd
Denk dat het voor mij makkelijker is om een advies te onthouden wat een iemand aan mij heeft gegeven, dan voor jou om alles te onthouden wat je hier ooit gepost hebtquote:Op zondag 4 december 2011 20:50 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ah, jouw geheugen is dus beter dan dat van mij...
Ik doelde op de RumCask, de RumWood heb ik nooit gedronken.quote:Op zondag 4 december 2011 14:37 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
[..]
Hm, ik zie dat zowel de 14YO RumWood als de 17YO RumCask niet meer in de range van The Balvenie zitten... vermoed dus ook dat ik deze bij de lokale slijter niet zo snel zal tegenkomen... klinkt wel interessant moet ik zeggen
The Balvenie gaat wel meer aan zijn lineup veranderen. ;-)quote:Op zondag 4 december 2011 14:37 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
[..]
Hm, ik zie dat zowel de 14YO RumWood als de 17YO RumCask niet meer in de range van The Balvenie zitten... vermoed dus ook dat ik deze bij de lokale slijter niet zo snel zal tegenkomen... klinkt wel interessant moet ik zeggen
Leuk initiatiefquote:Op dinsdag 6 december 2011 20:46 schreef MadMaster het volgende:
Ben net begonnen aan mijn kerstpakket:
[ afbeelding ]
18 Flesjes whisky met onbekende inhoud qua distilleerderij/regio, sterkte (ABV) en leeftijd die als een soort van Adventskalender elke dag één voor één geopend en geproefd moeten worden.
Wie het meest goed heeft, is de winnaar van de Blind Tasting Competition 2011, georganiseerd door de Usquebaugh Society (www.levenswater.nl) ...
De link naar de website/het forum van de organiserende Usquebaugh Society wordt hier regelmatig genoemd (die link staat zelfs in de OP van deze reeks) en het forum daar, waarop deze blind tasting aangekondigd is, is door een ieder vrij te bezoeken en je aanmelden voor een lidmaatschap, nosing & tastings, clubbottelingen, deze Blind Tasting Competitie, die daar al maanden geleden aangekondigd is, en aanverwante activiteiten kan daar ook.quote:Op woensdag 7 december 2011 15:40 schreef Aneurism het volgende:
Jammer te horen over de competitie nadat deze is begonnen, nu hebben wij er niets aan natuurlijk.
Daarbij was de hoeveelheid aanmeldingen voor deze competitie al groter dan het aanbod aan kon... en dat was in september ofzo...quote:Op woensdag 7 december 2011 16:05 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De link naar de website/het forum van de organiserende Usquebaugh Society wordt hier regelmatig genoemd (die link staat zelfs in de OP van deze reeks) en het forum daar, waarop deze blind tasting aangekondigd is, is door een ieder vrij te bezoeken en je aanmelden voor een lidmaatschap, nosing & tastings, clubbottelingen, deze Blind Tasting Competitie, die daar al maanden geleden aangekondigd is, en aanverwante activiteiten kan daar ook.
Bij een beetje gespecialiseerde slijter zijn deze glazen ook los verkrijgbaar voor zo'n 4 à 5 euro en op festivals/proeverijen krijg je ze vaak, inbegrepen bij de prijs van het evenement...quote:Op donderdag 8 december 2011 08:55 schreef mrdjey het volgende:
Voor de gene die nog op zoek zijn naar een 'Glencairn tasting glass' ze hebben nu een kado verpakking van glenfiddich met 2 glazen.
o.a bij de makro.
volgens mij moet je inderdaad een aparte horeca pas hebben. Heb ik me laten vertellen door een pashouder.quote:Op donderdag 8 december 2011 12:12 schreef starbeach het volgende:
Dit zijn de aanbiedingen van Makro tm 26 dec: Klik!
Glenfiddich 15 yo voor 32 euro is wel een mooie prijs en een fles die ik graag wil proberen.
Maar is het niet zo dat je voor alcoholdranken te kunnen kopen bij Makro een speciale licentie nodig hebt bovenop de normale Makropas? Somebody?
Zit het in een kadoverpakking o.i.d., staat verder niet bij dat het inclusief 2 glazen is in dat foldertje.quote:Op donderdag 8 december 2011 15:57 schreef mrdjey het volgende:
ik was gister nog, en ging weg met 2 flessen.
hmm, als dat zo is moet ik binnenkort maar even gaan.quote:Op donderdag 8 december 2011 15:36 schreef mrdjey het volgende:
Nee, met de gewone makro pas kan het ook.
In nederland verkrijgbaar via www.whiskyglas.eu/ slechts 3,95 per stuk. Vind het zeer prettige glazen om te drinken. Al gebruik ik voor nosing en tasting de laatste tijd steeds vaker een tulpglas (van de Malts of Scotland) op een voetje...quote:Op donderdag 8 december 2011 08:55 schreef mrdjey het volgende:
Voor de gene die nog op zoek zijn naar een 'Glencairn tasting glass' ze hebben nu een kado verpakking van glenfiddich met 2 glazen.
o.a bij de makro.
Dan zou ik ze eerder bij Drankgigant kopen, dan zijn ze ¤2,75 per glas of ¤14,95 per 6.quote:Op donderdag 8 december 2011 21:41 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
In nederland verkrijgbaar via www.whiskyglas.eu/ slechts 3,95 per stuk. Vind het zeer prettige glazen om te drinken. Al gebruik ik voor nosing en tasting de laatste tijd steeds vaker een tulpglas (van de Malts of Scotland) op een voetje...
Bovendien, ik heb er ook eentje van Glenfiddich, maar wie wil er nu een willekeurige andere exclusieve andere malt uit een glas waar in grote letters Glenfiddch op staat? Da's net zo fout als Hertog-Jan drinken uit een Heinekenglas :-)
Tja dat boeit me echt geen reet, daarbij zou ik als ik dat principe zou volgen een stuk of 40 verschillende glazen moeten hebben... Ik drink gewoon lekker uit mijn Bowmore glas, dat drinkt gewoon het lekkerst.quote:Op donderdag 8 december 2011 21:41 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Bovendien, ik heb er ook eentje van Glenfiddich, maar wie wil er nu een willekeurige andere exclusieve andere malt uit een glas waar in grote letters Glenfiddch op staat? Da's net zo fout als Hertog-Jan drinken uit een Heinekenglas :-)
ik heb zelf 2 jack daniels whiskey glazen, en ik drink nooit whiskey. maar gewone whisky uit zon glas smaakt er niks niet minder om. heb ook wel een paar GF glazen, maar die drinken zo lastig.quote:Op vrijdag 9 december 2011 22:10 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tja dat boeit me echt geen reet, daarbij zou ik als ik dat principe zou volgen een stuk of 40 verschillende glazen moeten hebben... Ik drink gewoon lekker uit mijn Bowmore glas, dat drinkt gewoon het lekkerst.
Heb trouwens ook weer een flesje gekocht, een mooie Signatory Vintage Highland Park 1987, heerlijk zoet en vet met boterbabbelaars en caramel, snoepgoed in een fles.
Hieronder 2 van hun beste whisky's! ( en navenante prijzen!)quote:Op woensdag 30 november 2011 22:34 schreef psychosomatic het volgende:
[..]
Die zit op 5 min lopen van m'n huis. Binnenkort maar eens even een kijkje nemen.
Goed spul.quote:Op zaterdag 10 december 2011 18:44 schreef Bosbeetle het volgende:
http://www.whiskynotes.be/2009/laphroaig/laphroaig-triple-wood/
kijken of hij die dan nog heeft.
Ik heb het even na zitten kijken, maar over dit evenement in zijn geheel geen vermelding. Goede manier om je concurrenten uit te schakelen.quote:Op woensdag 7 december 2011 16:05 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De link naar de website/het forum van de organiserende Usquebaugh Society wordt hier regelmatig genoemd (die link staat zelfs in de OP van deze reeks) en het forum daar, waarop deze blind tasting aangekondigd is, is door een ieder vrij te bezoeken en je aanmelden voor een lidmaatschap, nosing & tastings, clubbottelingen, deze Blind Tasting Competitie, die daar al maanden geleden aangekondigd is, en aanverwante activiteiten kan daar ook.
Precies, nu nog maar 28 overgebleven concurrenten te gaan...quote:Op zondag 11 december 2011 02:41 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Ik heb het even na zitten kijken, maar over dit evenement in zijn geheel geen vermelding. Goede manier om je concurrenten uit te schakelen.
Het is ook een Blind Tasting Competitie van de US, waarvan het levenswaterforum is. Binnen de US was er genoeg info, onder andere ook in he clubblad, zodat er al genoeg aanmeldingen warenquote:Op zondag 11 december 2011 02:41 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Ik heb het even na zitten kijken, maar over dit evenement in zijn geheel geen vermelding. Goede manier om je concurrenten uit te schakelen.
Ik raad je de nieuwe Laddie Ten aan; betaalbaar en goed drinkdaar voor den prijs.quote:Op zondag 11 december 2011 11:33 schreef Cynix ® het volgende:
Beterschap.
Niettemin moet er wat mij betreft in deze reeks zeker aandacht blijven voor de betaalbare Whisky, zeg maar flesjes rond een tientje of 3. Daar moet ook genoeg lekkers tussen te vinden zijn.
Ik vind het zelf juist altijd een sport om de betaalbare pareltjes te vinden die veel lekkerder smaken dan je bij de prijs zou verwachten.
Iemand?quote:Op zaterdag 10 december 2011 22:56 schreef nielsgeode het volgende:
Heeft iemand hier de Ardberg Supernova wel eens gehad? Hoe vergelijkt die zich met de Ardberg 10? Is het verschil echt zo groot en is de Supernova veel rokeriger?
Welkom hier! Altijd leuk om de whisky geschiedenis van iemand te lezenquote:Op zondag 11 december 2011 05:45 schreef steefann het volgende:
Ik ben eigenlijk niet zo bekend met whiskies, maar leuk topic om te volgen!
Heb whisky ontdekt met een flesje teachers,zo'n half jaar geleden. Enorm wennen aan whisky maar tweede glaasje was verrassend lekker!
Vervolgens raadde een studiegenoot die bij gg werkt me black bottle aan, die vond ik lekkerder maar drinkt wel wat te soepel ofzo, miste die nasmaak voor zover ik me kan herrineren.
Van mn schoonpa een miniatuur glenfiddich, solera reserve 15y gehad. Die heb ik tijdens veldwerk op de boschplaat,terschelling gedronken. Prachtig moment op zo n extreem verlate plek!
Ook nog een keer walker red gekocht, bagger, door de cola. Fles bellantines(?) ook zo'n cheape, slobberde aardig weg.
Helaas is mijn budget niet echt toereikend voor de duurdere whiskies haha!
Tot dusver mijn whisky historie! Nu moet ik er niks van hebben,ben getackled door de griep..
Nope.quote:
Ik ook.quote:Op zondag 11 december 2011 21:25 schreef starbeach het volgende:
Zelf koop ik liever 1 malt dan 2 blends...
Ben geen Ardbeg fan, dus nee...quote:
die wilde ik misschien ook voor de kerst gaan vragen.quote:Op zondag 11 december 2011 19:40 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Ik raad je de nieuwe Laddie Ten aan; betaalbaar en goed drinkdaar voor den prijs.
Niet mijn favoriete Jura, weinig complex en vooral granig.quote:Op maandag 12 december 2011 08:31 schreef gianni61 het volgende:
volgens mij ben ik een van de weinige whisky drinkers die nog nooit een glenfiddich op heeft :p
[..]
die wilde ik misschien ook voor de kerst gaan vragen.
vriend van mn zus had de jura superstition op zijn verlanglijstje staan. iemand hier ervaring mee?
Ik heb ze beide wel eens geproefd, de supernova is (te) weinig subtiel.... Mijn voorkeur heeft de Uigeadail...quote:Op zaterdag 10 december 2011 22:56 schreef nielsgeode het volgende:
Heeft iemand hier de Ardberg Supernova wel eens gehad? Hoe vergelijkt die zich met de Ardberg 10? Is het verschil echt zo groot en is de Supernova veel rokeriger?
kun je een andere jura aanbevelen?quote:Op maandag 12 december 2011 09:53 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Niet mijn favoriete Jura, weinig complex en vooral granig.
Ik hou wel van wat peated jura:quote:Op maandag 12 december 2011 11:16 schreef gianni61 het volgende:
[..]
kun je een andere jura aanbevelen?
en is scapa een beetje vergelijkbaar, want die wil ik zelf eigenlijk ook wel proberen
had net nog de discussie van waarom zijn whisky en whiskey nou zo verschillend.quote:Op zondag 11 december 2011 21:25 schreef starbeach het volgende:
[..]
Zelf koop ik liever 1 malt dan 2 blends...
Schrijfwijze is afhankelijk van de herkomst. Het is dus het verschil tussen Ierse whiskey en Schotse whiskyquote:Op dinsdag 13 december 2011 02:11 schreef Under_Score het volgende:
[..]
had net nog de discussie van waarom zijn whisky en whiskey nou zo verschillend.
Dat is niet juist. De rokerigheid wordt bepaald door de wijze van drogen van de malt. In Ierland wordt er veelal geen rook door de malt gelaten omdat de vloer eronder gesloten is. Als de vloer een rooster is kan de rook door de malt opstijgen en wordt de whisky rokerig. Gebruik je dan turf voor het drogen in plaats van iets anders, dan krijg je de typische rokerige en turvige smaak.quote:Op dinsdag 13 december 2011 09:50 schreef BusterPosey het volgende:
Daarnaast zit er tussen Ierse en Schotse whisk(e)y ook nog het verschil in rooksmaak. Ierse whisky wordt 3 maal gedestilleerd waardoor de rokerige smaak verdwijnt, die wel kenmerkend is voor de Schotse whisky.
Oh, dan heb ik niet goed opgelet tijdens mijn rondleiding in een Ierse distillery. Ik dacht toch echt dat de lieftallige dame in kwestie het mij op die manier heeft uitgelegdquote:Op dinsdag 13 december 2011 10:17 schreef totalatool het volgende:
[..]
Dat is niet juist. De rokerigheid wordt bepaald door de wijze van drogen van de malt. In Ierland wordt er veelal geen rook door de malt gelaten omdat de vloer eronder gesloten is. Als de vloer een rooster is kan de rook door de malt opstijgen. Gebruik je dan turf voor het drogen in plaats van iets anders, dan krijg je de typische turvige smaak.
Zo is het. Geen Amerikaanse dus.quote:
quote:
Kaas, zeker weten? Wil je borrelen of proeven?quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:05 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Whoei !
Leuk topic..
Willen jullie mij helpen?
Ik wil mijn kerstgast verrassen met een goeie single malt en een kaasplankje..
Wie heeft er een paar goeie suggesties voor mij?
Voor whisky, kaas en eventueel een goed adres? (in Rotterdam)!
Ik ben het met RacerDKB eens, al moet daarbij gezegd worden dat ik niet echt een kaasliefhebber ben. Bier drink je wel met kaas en worst, maar whisky? Nee, dank je...quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:14 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Kaas, zeker weten? Wil je borrelen of proeven?
Ik zou niks er bij eten eerlijk gezegd, sommige whiskey is een stuk goede pure chocolade misschien lekker bij, maar ik heb nog nooit scotch gedronken en gedacht ''Goh, wat zou een stukje kaas hier goed bij passen.''. Het gaat om de smaak van de whiskey, en door kaas te eten proef je de whiskey minder lijkt me.
Maar dat kan ook mijn onervarenheid zijn, benieuwd wat de anderen hier over zeggen.
Ga naar Zonneveld in Maassluis (http://www.uwtopwhisky.nl), of de nieuwe whiskybaseshop in Rotterdam (http://shop.whiskybase.com/)......quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:05 schreef Rijstebuiltje het volgende:
Whoei !
Leuk topic..
Willen jullie mij helpen?
Ik wil mijn kerstgast verrassen met een goeie single malt en een kaasplankje..
Wie heeft er een paar goeie suggesties voor mij?
Voor whisky, kaas en eventueel een goed adres? (in Rotterdam)!
ik ben een liefhebber van kaas en van whisky, maar de combinatie ben ik absoluut geen fan van. Beide producten hebben zoveel smaak en geur dat ze elkaar weg drukken vind ik.quote:Op dinsdag 13 december 2011 21:14 schreef RacerDKB het volgende:
[..]
Kaas, zeker weten? Wil je borrelen of proeven?
Ik zou niks er bij eten eerlijk gezegd, sommige whiskey is een stuk goede pure chocolade misschien lekker bij, maar ik heb nog nooit scotch gedronken en gedacht ''Goh, wat zou een stukje kaas hier goed bij passen.''. Het gaat om de smaak van de whiskey, en door kaas te eten proef je de whiskey minder lijkt me.
Maar dat kan ook mijn onervarenheid zijn, benieuwd wat de anderen hier over zeggen.
klopt, ook wat (engelse) beetje notige kaas gaat best goed. dingen als brie/camenbert vind ik er dan weer minder goed bij passen. dan zou ik er eerder wijn bij pakken.quote:Op dinsdag 13 december 2011 23:05 schreef Karstman het volgende:
Een goeie ouwe kaas kan prima bij een mooie whisky. Een stukje chocolade kan uiteraard ook, extra puur of ook altijd een winnaar, Toblerone!
Dat kon ik wel eens geroepen hebben inderdaad. Ik heb in elk geval wel eens Stilton blue cheese gekregen als begeleiding van een Lagavulin bij de masterclass bij Lagavulin zelf.quote:Op dinsdag 13 december 2011 23:43 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Volgens mij is eerder in dit topic (of een van de voorgaande delen) weleens de tip blauwschimmelkaas met laphroaig of lagavulin langsgekomen... Schijnt een erg lekkere combinatie van smaken op te leveren, als dat je liefhebberij is tenminste...
* hagelslagfabrikant laat overigens zelf zowel de kaas als deze whisky links liggen
Is ook lastig te zeggen, voor een oude kaas heb je wel een wat steviger whisky nodig anders overleeft hij de smaak van de kaas niet.quote:Op woensdag 14 december 2011 07:44 schreef gianni61 het volgende:
[..]
klopt, ook wat (engelse) beetje notige kaas gaat best goed. dingen als brie/camenbert vind ik er dan weer minder goed bij passen. dan zou ik er eerder wijn bij pakken.
welke whisky het beste bij de kaas zou passen durf ik niet echt te zeggen
Zo drink ik het persoonlijk ook het liefstquote:Op woensdag 14 december 2011 11:54 schreef Red_85 het volgende:
Niets er naast is het beste vind ik. Whisky wil ik proeven namelijk. Ik wacht ook na het eten totdat mijn mond weer 'neutraal' is. Ik heb er wel eens iets bij gehad maar de volgende keer dat ik een glas pakte vond ik de whisky veel lekkerder. Het doet mij geen goed er iets naast te hebben.
Klinkt als een behoorlijke proeverij met 16 whisky'squote:Zelf heb ik onlangs een proeverij gehouden, waar bij bijna elke whisky een klein gerechtje werd geserveerd. Zie hier: [Whisky /Whiskey Topic #23] - Whiskyseizoen 2011/2012 gaat van start
Het waren er oorspronkelijk 9 (één per deelnemer) + nog wat toetjes...quote:Op woensdag 14 december 2011 13:19 schreef ace_eleven het volgende:
[..]
Klinkt als een behoorlijke proeverij met 16 whisky's
een van mijn favo combi's: roquefort met lagaquote:Op dinsdag 13 december 2011 23:43 schreef hagelslagfabrikant het volgende:
Volgens mij is eerder in dit topic (of een van de voorgaande delen) weleens de tip blauwschimmelkaas met laphroaig of lagavulin langsgekomen... Schijnt een erg lekkere combinatie van smaken op te leveren, als dat je liefhebberij is tenminste...
* hagelslagfabrikant laat overigens zelf zowel de kaas als deze whisky links liggen
maar lekkerrrrrr.....quote:Op woensdag 14 december 2011 13:29 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het waren er oorspronkelijk 9 (één per deelnemer) + nog wat toetjes...
Een whisky die lekker is om puur te drinken is zonde om door de koffie te pleurenquote:Op zaterdag 17 december 2011 21:13 schreef hemarookworst het volgende:
Welke whisky is zowel lekker om puur te drinken en ook te mixen met koffie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |