Ik heb het even na zitten kijken, maar over dit evenement in zijn geheel geen vermelding. Goede manier om je concurrenten uit te schakelen.quote:Op woensdag 7 december 2011 16:05 schreef MadMaster het volgende:
[..]
De link naar de website/het forum van de organiserende Usquebaugh Society wordt hier regelmatig genoemd (die link staat zelfs in de OP van deze reeks) en het forum daar, waarop deze blind tasting aangekondigd is, is door een ieder vrij te bezoeken en je aanmelden voor een lidmaatschap, nosing & tastings, clubbottelingen, deze Blind Tasting Competitie, die daar al maanden geleden aangekondigd is, en aanverwante activiteiten kan daar ook.
Precies, nu nog maar 28 overgebleven concurrenten te gaan...quote:Op zondag 11 december 2011 02:41 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Ik heb het even na zitten kijken, maar over dit evenement in zijn geheel geen vermelding. Goede manier om je concurrenten uit te schakelen.
Het is ook een Blind Tasting Competitie van de US, waarvan het levenswaterforum is. Binnen de US was er genoeg info, onder andere ook in he clubblad, zodat er al genoeg aanmeldingen warenquote:Op zondag 11 december 2011 02:41 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Ik heb het even na zitten kijken, maar over dit evenement in zijn geheel geen vermelding. Goede manier om je concurrenten uit te schakelen.
Ik raad je de nieuwe Laddie Ten aan; betaalbaar en goed drinkdaar voor den prijs.quote:Op zondag 11 december 2011 11:33 schreef Cynix ® het volgende:
Beterschap.
Niettemin moet er wat mij betreft in deze reeks zeker aandacht blijven voor de betaalbare Whisky, zeg maar flesjes rond een tientje of 3. Daar moet ook genoeg lekkers tussen te vinden zijn.
Ik vind het zelf juist altijd een sport om de betaalbare pareltjes te vinden die veel lekkerder smaken dan je bij de prijs zou verwachten.
Iemand?quote:Op zaterdag 10 december 2011 22:56 schreef nielsgeode het volgende:
Heeft iemand hier de Ardberg Supernova wel eens gehad? Hoe vergelijkt die zich met de Ardberg 10? Is het verschil echt zo groot en is de Supernova veel rokeriger?
Welkom hier! Altijd leuk om de whisky geschiedenis van iemand te lezenquote:Op zondag 11 december 2011 05:45 schreef steefann het volgende:
Ik ben eigenlijk niet zo bekend met whiskies, maar leuk topic om te volgen!
Heb whisky ontdekt met een flesje teachers,zo'n half jaar geleden. Enorm wennen aan whisky maar tweede glaasje was verrassend lekker!
Vervolgens raadde een studiegenoot die bij gg werkt me black bottle aan, die vond ik lekkerder maar drinkt wel wat te soepel ofzo, miste die nasmaak voor zover ik me kan herrineren.
Van mn schoonpa een miniatuur glenfiddich, solera reserve 15y gehad. Die heb ik tijdens veldwerk op de boschplaat,terschelling gedronken. Prachtig moment op zo n extreem verlate plek!
Ook nog een keer walker red gekocht, bagger, door de cola. Fles bellantines(?) ook zo'n cheape, slobberde aardig weg.
Helaas is mijn budget niet echt toereikend voor de duurdere whiskies haha!
Tot dusver mijn whisky historie! Nu moet ik er niks van hebben,ben getackled door de griep..
Nope.quote:
Ik ook.quote:Op zondag 11 december 2011 21:25 schreef starbeach het volgende:
Zelf koop ik liever 1 malt dan 2 blends...
Ben geen Ardbeg fan, dus nee...quote:
die wilde ik misschien ook voor de kerst gaan vragen.quote:Op zondag 11 december 2011 19:40 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Ik raad je de nieuwe Laddie Ten aan; betaalbaar en goed drinkdaar voor den prijs.
Niet mijn favoriete Jura, weinig complex en vooral granig.quote:Op maandag 12 december 2011 08:31 schreef gianni61 het volgende:
volgens mij ben ik een van de weinige whisky drinkers die nog nooit een glenfiddich op heeft :p
[..]
die wilde ik misschien ook voor de kerst gaan vragen.
vriend van mn zus had de jura superstition op zijn verlanglijstje staan. iemand hier ervaring mee?
Ik heb ze beide wel eens geproefd, de supernova is (te) weinig subtiel.... Mijn voorkeur heeft de Uigeadail...quote:Op zaterdag 10 december 2011 22:56 schreef nielsgeode het volgende:
Heeft iemand hier de Ardberg Supernova wel eens gehad? Hoe vergelijkt die zich met de Ardberg 10? Is het verschil echt zo groot en is de Supernova veel rokeriger?
kun je een andere jura aanbevelen?quote:Op maandag 12 december 2011 09:53 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Niet mijn favoriete Jura, weinig complex en vooral granig.
Ik hou wel van wat peated jura:quote:Op maandag 12 december 2011 11:16 schreef gianni61 het volgende:
[..]
kun je een andere jura aanbevelen?
en is scapa een beetje vergelijkbaar, want die wil ik zelf eigenlijk ook wel proberen
had net nog de discussie van waarom zijn whisky en whiskey nou zo verschillend.quote:Op zondag 11 december 2011 21:25 schreef starbeach het volgende:
[..]
Zelf koop ik liever 1 malt dan 2 blends...
Schrijfwijze is afhankelijk van de herkomst. Het is dus het verschil tussen Ierse whiskey en Schotse whiskyquote:Op dinsdag 13 december 2011 02:11 schreef Under_Score het volgende:
[..]
had net nog de discussie van waarom zijn whisky en whiskey nou zo verschillend.
Dat is niet juist. De rokerigheid wordt bepaald door de wijze van drogen van de malt. In Ierland wordt er veelal geen rook door de malt gelaten omdat de vloer eronder gesloten is. Als de vloer een rooster is kan de rook door de malt opstijgen en wordt de whisky rokerig. Gebruik je dan turf voor het drogen in plaats van iets anders, dan krijg je de typische rokerige en turvige smaak.quote:Op dinsdag 13 december 2011 09:50 schreef BusterPosey het volgende:
Daarnaast zit er tussen Ierse en Schotse whisk(e)y ook nog het verschil in rooksmaak. Ierse whisky wordt 3 maal gedestilleerd waardoor de rokerige smaak verdwijnt, die wel kenmerkend is voor de Schotse whisky.
Oh, dan heb ik niet goed opgelet tijdens mijn rondleiding in een Ierse distillery. Ik dacht toch echt dat de lieftallige dame in kwestie het mij op die manier heeft uitgelegdquote:Op dinsdag 13 december 2011 10:17 schreef totalatool het volgende:
[..]
Dat is niet juist. De rokerigheid wordt bepaald door de wijze van drogen van de malt. In Ierland wordt er veelal geen rook door de malt gelaten omdat de vloer eronder gesloten is. Als de vloer een rooster is kan de rook door de malt opstijgen. Gebruik je dan turf voor het drogen in plaats van iets anders, dan krijg je de typische turvige smaak.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |