Ja, was zo blij toen ik dat mailtje las! Was al 3 keer op en neer gefietst langs de route, en thuis goed gezocht. Pff, als ik em echt kwijt was geweest had ik mn pasjes moeten blokkeren, nieuw rijbewijs, milieupas, etc.quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:06 schreef FutureFairytale het volgende:
wat een geluk Maximus!en zo fijn dat er ook nog eerlijke mensen bestaan
zou t zelf niet over mn hart kunnen verkrijgen er met iemand anders zn portemonnee vandoor te gaan. Bij mij moet de vriezer ook leeg en ik begin met de pizza
Yups dat was het ook wel, behalve de erwtjes, maar daar ben ik toch niet zo vanquote:Op dinsdag 20 september 2011 18:07 schreef FutureFairytale het volgende:
@ Bluezz; je avondeten klinkt heerlijk!
echt super voor je!quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:20 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ja, was zo blij toen ik dat mailtje las! Was al 3 keer op en neer gefietst langs de route, en thuis goed gezocht. Pff, als ik em echt kwijt was geweest had ik mn pasjes moeten blokkeren, nieuw rijbewijs, milieupas, etc.
ja das allemaal ellende... lekker taartje voor haar gekocht?quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:20 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ja, was zo blij toen ik dat mailtje las! Was al 3 keer op en neer gefietst langs de route, en thuis goed gezocht. Pff, als ik em echt kwijt was geweest had ik mn pasjes moeten blokkeren, nieuw rijbewijs, milieupas, etc.
die klonken ook als enige wat minder.. ben daar ook niet zo vanquote:Op dinsdag 20 september 2011 18:24 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Yups dat was het ook wel, behalve de erwtjes, maar daar ben ik toch niet zo van
Wat goed! En van die site had ik nog nooit gehoordquote:Op dinsdag 20 september 2011 17:44 schreef MaximusTG het volgende:
Noodgedwongen chinees uit de vriezer. Noodgedwongen omdat ik mn portemonnee verloren ben vanmorgen...
Maarrrr! Gelukkig had een aardige mevrouw em gevonden en die hield blijkbaar ook de site doormijverloren.nl in de gaten waar ik een oproepje had geplaatst. Binnen 5 minuten na plaatsen mailde ze al! Dus die ga ik strakjes ophalen. Straks nog wel ff een taartje kopen (met wat statiegeld
).
ik ook nietquote:Op dinsdag 20 september 2011 18:49 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Wat goed! En van die site had ik nog nooit gehoord
heb ik ook gehad met een telefoon die ik had gevonden, een gloednieuw ding, geen bedankje, helemaal niks.quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:
Wat fijn Maximum en wat leuk dat je een taartje koopt.
Geheel offtopic, ik had ook een keer iemands portemonnee gevonden. Dus ik die mensen bellen dat ze hun portemonnee bij ons konden ophalen. Ze zou er meteen aankomen. Ik heb een uur gewachten toen ik de portemonnee overhandigde kon er niet eens een bedankje af. "Ok doei" was de reactie.
Als ik ooit van die mensen nog een keer een portemonnee vind geef ik hem lekker niet terug.
OT: een kopje thee en een klein stukje chocola. Heb het koud en van thee en chocola word ik warm
Kwestie van tijd...quote:Op dinsdag 20 september 2011 18:51 schreef MaLo het volgende:
Als ik ooit van die mensen nog een keer een portemonnee vind geef ik hem lekker niet terug.
zat er alcohol in?quote:Op dinsdag 20 september 2011 21:03 schreef Madame_Paon het volgende:
Aardappel Anders.
Aardappel Anders, wees maar blij.
Aardappel Anders, ik ben ik en jij bent jij.
Aardappel Anders, wees maar blij.
Aardappel Anders, ik ben ik en jij bent jij!
Nee.quote:
Dergelijke inzichten op jonge leeftijd hebben je toch gemaakt tot wie je nu bent.quote:Op dinsdag 20 september 2011 21:14 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Nee.
Dat liedje zong ik altijd toen ik een jaar of 8 was. maar dan veranderde ik "iedereen is anders" in "aardappel anders" omdat ik het zo lekker vond.
Vraag me niet waarom ik dit nog weet.
quote:Op dinsdag 20 september 2011 22:07 schreef Wereldpijn het volgende:
[..]
Dergelijke inzichten op jonge leeftijd hebben je toch gemaakt tot wie je nu bent.
quote:
frituren kan goed in een wok. veel succes! klinkt lekkerquote:Op woensdag 21 september 2011 16:41 schreef Under_Score het volgende:
zometeen met de champignons aan de slag. nog maar even denken hoe ik ze ga frituren zonder frituurpan. ik denk een pannetje vet op het gas zetten ofzo.
nu een lekker westmalle tripple, deze gaat ook door het beslag dus ik heb maar een paar flesjes extra meegenomen
ik heb een steelpannetje gepakt, daar 2 liter olijfolie in gekiepts, deze een tijd op een vuur laten staan om warm te worden. het beslag gemaakt met wat bieslook, en toen de champignons in de olie gedaan. met een paar minuutjes mooi bruin.quote:Op woensdag 21 september 2011 17:29 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
frituren kan goed in een wok. veel succes! klinkt lekker
ik had net snel een kom tomatensoep en een stokbrood met kruidenboter. nu trainen
Dat klinkt heel vies ...quote:Op woensdag 21 september 2011 20:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Een pijlstaartinktvis met gember, saffraanrijst en peultjes
Dat is heel lekker.quote:Op woensdag 21 september 2011 21:16 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Dat klinkt heel vies ...
Ik heb ijsbergslaaawwhhh.
met of zonder die saus?quote:
Had ik vanmorgen op de markt.quote:
van harte gefeliciteerdquote:Op donderdag 22 september 2011 16:28 schreef Muck het volgende:
Koffie en een chocolademuffin om te vieren dat ik een nieuwe baan heb
zelf gemaakt??quote:
Thanksquote:Op donderdag 22 september 2011 18:53 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
van harte gefeliciteerdik heb ook zo'n muffin maar niets te vieren
[..]
zelf gemaakt??
Aww! Dat heb ik zelf ook wel eens gepresteerd, toen kwam mijn vader een sleutel brengen aangezien ik ook geen portemonnee bij me had (ik sloot mijzelf overigens buiten 5 minuten voor mijn date kwam, heel handig). Sleutel weer binnen en lekker ontbijtje verorberd?quote:Op vrijdag 23 september 2011 08:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb net mijn goede humeur ingesliktHeb mezelf buitengesloten en kan nu richting voorburg de reserve sleutels halen
Als het goed is krijg ik daar mijn mijn goede humeur weer terug want mijn moeder zei dat ze voor een lekker ontbijtje zou zorgen
mag ik zondag bij je komen eten?quote:Op vrijdag 23 september 2011 15:33 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, het is dan wel niet voor vandaag, maar ik heb wel vandaag de boodschappen vast gedaan; zondag maak ik pulled pork, met tortilla's, crème fraiche, ijsbergsla en salsa van geroosterde ui, tomaat en knoflook. Als toetje hebben we zelfgemaakte mini flans.
nou moequote:Op vrijdag 23 september 2011 15:51 schreef MaximusTG het volgende:
Nou.. Helaas heb ik al ander bezoek gepland staan.
een heerlijk ochtendje gehad bij mijn mamsquote:Op vrijdag 23 september 2011 13:36 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Aww! Dat heb ik zelf ook wel eens gepresteerd, toen kwam mijn vader een sleutel brengen aangezien ik ook geen portemonnee bij me had (ik sloot mijzelf overigens buiten 5 minuten voor mijn date kwam, heel handig). Sleutel weer binnen en lekker ontbijtje verorberd?
eet jij ook wel eens groenten?quote:Op vrijdag 23 september 2011 21:43 schreef Schenkstroop het volgende:
Ik besmeur straks 5 sneetjes tijgerbrood met mayo. Dan bak ik 3 eieren met belegen 48+ kaas en schouderham erop. Die doe ik naast het brood op een bord. En strooi er wat gabkken uitjes uit pot overheen. Issa dinner...
lekkere lunch!quote:Op zaterdag 24 september 2011 13:44 schreef Selestha het volgende:
Vers sinaasappelsap, stokbrood brie en een verse stroopwafel van de markt
tot zoquote:Op zaterdag 24 september 2011 16:41 schreef HAL9000S het volgende:
Een mooi stuk varkensbuik om te slowroasten:
[ afbeelding ]
Nomnomquote:Op zaterdag 24 september 2011 16:41 schreef HAL9000S het volgende:
Een mooi stuk varkensbuik om te slowroasten:
[ afbeelding ]
Hij gaat nu de oven in, ik post nog wel een pic als ie af isquote:Op zaterdag 24 september 2011 20:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nomnom
After pics worden gewaardeerd
quote:Op zondag 25 september 2011 18:18 schreef Under_Score het volgende:
bieren wat broodjes hamburger gemaakt.
Dat is lief van jequote:Op zondag 25 september 2011 19:36 schreef FutureFairytale het volgende:
voor Uniek. apart avondeten maar soms heb je dat nou eenmaal wel eens. morgen weer een dag
ach dat is er zodra je je beter voelt ook zo weer vanaf, zonder enige moeitequote:Op zondag 25 september 2011 19:42 schreef uniekhoorn het volgende:
[..]
Dat is lief van je
En een zak chipito's.. ze zeggen dat ik wel een paar kg aan mag komen maar dat hoeft nou niet in 1 avond![]()
Smaakt dat uit de oven?quote:Op zondag 25 september 2011 19:08 schreef motorbloempje het volgende:
'falafel' van Ainsley, met bruine kikkererwtenben zeer benieuwd, ze zitten nu in de oven (jaja, oven
) met pita's, wat gegrilde groenten en knoflookyoghurt
Eindresultaatquote:Op zondag 25 september 2011 15:01 schreef HAL9000S het volgende:
[..]
Hij gaat nu de oven in, ik post nog wel een pic als ie af is
[ afbeelding ]
Verse frambozen?quote:
Jup van de marktquote:Op maandag 26 september 2011 08:35 schreef Stokstaart het volgende:
[..]
Verse frambozen?
OT, multicorn broodje met belegen Beemster
Niet de mijnequote:
En watte?quote:Op dinsdag 27 september 2011 13:28 schreef Thorical het volgende:
2 Sneetjes Hartog's volkoren met gekookt ei / tomaat. Glaasje melk toe.
Vanavond eigengemaakte roti-kip met extra kousenband en pepers en als voorafje een bara.
mooi dat het toch is gelukt! lekker hoor!quote:Op dinsdag 27 september 2011 15:39 schreef MaximusTG het volgende:
Precies, dat kan je niet maken tegenover eventuele gasten...
Mn caramelflan van zondag was goed gelukt trouwens. Tenminste, de tweede keer.. de eerste keer was de melk nog te heet omdat ik aan het balen was dat het maken van de caramel in de bakjes in de oven niet werkte (stom recept). Dus toen werd het roerei. Tweede poging heb ik ook alleen dooiers gebruikt, eerste keer moesten er dooiers en hele eieren in volgens recept.
Caramel heb ik toen in pannetje gemaakt. Water + suiker, verhitten, beetje roeren af en toe. Werd mooi caramelletje. Alleen het moest volgens het recept verdeeld over de bodem en zijkanten... Nou, dat werd dus niks, caramel stolde te snel. Terwijl de bakjes ook warm waren. Dus er lag een plasje caramel in het midden van elk bakje.. Toch maar melk/eierdooier mengsel erin gedaan, uurtje au bain marie in de oven. En wonder boven wonder was de caramel heel mooi een dun laagje bovenop de flan geworden(na omdraaien natuurlijk
).
Wat is dat?quote:Op dinsdag 27 september 2011 18:29 schreef MaximusTG het volgende:
Gnocchi!
[ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/gnocchikl.jpg]afbeelding ]
[/url]
quote:Op dinsdag 27 september 2011 18:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Gnocchi
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gnocchi
Gnocchiquote:Op dinsdag 27 september 2011 18:41 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, je weet niet wat je mist. Vond het er zelf wel smakelijk uit zien namelijk.
jouw pica ziet er een stuk smakelijker uit dan die op wikipediaquote:Op dinsdag 27 september 2011 18:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Gnocchi
http://nl.wikipedia.org/wiki/Gnocchi
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Hier had iets onzinnigs kunnen staan.
Volgens mij heb je dan geen ui meer over.quote:Op dinsdag 27 september 2011 21:59 schreef boem-dikkie het volgende:
En hoezo duurt het een uur om uien bruin te bakken?
Jammie!! Heb je een receptje? De twee keren dat ik gnocchi maakte was de consistentie van de gnocchi verre van optimaal.quote:Op dinsdag 27 september 2011 18:29 schreef MaximusTG het volgende:
Gnocchi!
[ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/gnocchikl.jpg]afbeelding ]
[/url]
ff een receptje wil ik ook nog is proberenquote:Op dinsdag 27 september 2011 23:54 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Jammie!! Heb je een receptje? De twee keren dat ik gnocchi maakte was de consistentie van de gnocchi verre van optimaal.
quote:Op dinsdag 27 september 2011 23:54 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Jammie!! Heb je een receptje? De twee keren dat ik gnocchi maakte was de consistentie van de gnocchi verre van optimaal.
Bedoel je het recept voor de gnocchi zelf? Deze gnocchi had ik niet zelf gemaakt, maar heb ze al wel eens zelf gemaakt, met recept uit de zilveren lepel;quote:Op dinsdag 27 september 2011 23:56 schreef FerLaS87 het volgende:
[..]
ff een receptje wil ik ook nog is proberen
Ik bedoelde de gnocchi zelf jaquote:Op woensdag 28 september 2011 08:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
[..]
Bedoel je het recept voor de gnocchi zelf? Deze gnocchi had ik niet zelf gemaakt, maar heb ze al wel eens zelf gemaakt, met recept uit de zilveren lepel;
Gnocchi di patate:
4pers.
1 kg aardappels
200 g bloem + wat om te bestuiven
1 ei, losgeklopt
zout
Stoom aardappels 25 minuten of tot ze gaar zijn. Pureer als ze nog warm zijn met een aardappelknijper. Roer bloem, ei en zout erdoorheen en kneed er een zacht elastisch deeg van.
Verhouding bloem aardappel is belangrijk. Teveel bloem maakt te harde gnocchi, te veel aardappel en ze vallen uit elkaar.
Maar lange rollen van 1,5 cm dik en snij in stukjes van 2 cm. Druk met duim een kuiltje in en leg op met bloem bestoven theedoek.
Kook ze in een grote pan met wat zout, haal ze eruit met schuimspaan als ze bovendrijven.
Jahoor, dat werkte prima. Vond het alleen veel werk voor iets wat zo op is. Dat heb ik trouwens met alle pasta wel hoorquote:Op woensdag 28 september 2011 10:38 schreef cinnamon_M het volgende:
[..]
Ik bedoelde de gnocchi zelf jaMaar t recept uit de zilveren lepel werkte goed voor jou? Heb de zilveren lepel nl ook, maar had het recept daaruit volgens mij nog niet geprobeerd
Gewoon oefenen en proberen. Zeker als het alleen voor jezelf is, voel je je ook niet stom tov je gasten als het mislukt (je zit alleen met een hongergevoelquote:Op woensdag 28 september 2011 12:58 schreef Bienelientjee het volgende:
Kom je koken voor mij?Ben nog niet zo ervaren in koken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |