abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 27 september 2011 @ 21:59:19 #276
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_102457896
En hoezo duurt het een uur om uien bruin te bakken? :')
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
  dinsdag 27 september 2011 @ 21:59:29 #277
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_102457912
Ik heb overigens lasagne gegeten die niet zo lekker was.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_102459640
kruimeltaart dus en nu aan de borrel met zoutjes
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  dinsdag 27 september 2011 @ 22:55:02 #279
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_102461423
quote:
10s.gif Op dinsdag 27 september 2011 21:59 schreef boem-dikkie het volgende:
En hoezo duurt het een uur om uien bruin te bakken? :')
Volgens mij heb je dan geen ui meer over. _O-

Ik heb een banaan en een mandarijn.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  dinsdag 27 september 2011 @ 23:01:21 #280
352955 FerLaS87
Doe wat je moet doen!
pi_102461790
heb me aan t recept gehouden, vond t ergens op internet ( was van een of andere italiaanse chef ), en die uien valt best mee.. Als je genoeg boter en olie heb dan kan t best een uur op laag a middelhoog vuur.. Maar of dat echt nodig was ik denk het niet volgende keer is denk k 20 min meer dan zat tot ze een beetje bruinig zijn.. En ik proefde geen verschil tussen 2 uur doorkoken en 4 uur doorkoken dus dat kan ook wat korter.. Maar heb genoeg over dus volgende keer duurt nog ff.
Hier had iets onzinnigs kunnen staan.
pi_102464034
quote:
Jammie!! Heb je een receptje? De twee keren dat ik gnocchi maakte was de consistentie van de gnocchi verre van optimaal.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  dinsdag 27 september 2011 @ 23:56:37 #282
352955 FerLaS87
Doe wat je moet doen!
pi_102464115
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:54 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Jammie!! Heb je een receptje? De twee keren dat ik gnocchi maakte was de consistentie van de gnocchi verre van optimaal.
ff een receptje wil ik ook nog is proberen
Hier had iets onzinnigs kunnen staan.
  dinsdag 27 september 2011 @ 23:57:51 #283
176114 Under_Score
Sarcastische lul
pi_102464156
ik had uien over, die gebakken, en daar een omelet van gemaakt.
pi_102467427
Rozijnen... En thee
  † In Memoriam † woensdag 28 september 2011 @ 08:38:54 #285
91830 MaximusTG
pi_102467601
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:54 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Jammie!! Heb je een receptje? De twee keren dat ik gnocchi maakte was de consistentie van de gnocchi verre van optimaal.
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 23:56 schreef FerLaS87 het volgende:

[..]

ff een receptje wil ik ook nog is proberen
Bedoel je het recept voor de gnocchi zelf? Deze gnocchi had ik niet zelf gemaakt, maar heb ze al wel eens zelf gemaakt, met recept uit de zilveren lepel;

Gnocchi di patate:
4pers.
1 kg aardappels
200 g bloem + wat om te bestuiven
1 ei, losgeklopt
zout

Stoom aardappels 25 minuten of tot ze gaar zijn. Pureer als ze nog warm zijn met een aardappelknijper. Roer bloem, ei en zout erdoorheen en kneed er een zacht elastisch deeg van.
Verhouding bloem aardappel is belangrijk. Teveel bloem maakt te harde gnocchi, te veel aardappel en ze vallen uit elkaar.
Maar lange rollen van 1,5 cm dik en snij in stukjes van 2 cm. Druk met duim een kuiltje in en leg op met bloem bestoven theedoek.
Kook ze in een grote pan met wat zout, haal ze eruit met schuimspaan als ze bovendrijven.
pi_102469939
bth gebakken ei met plakje kaas en thee
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102470067
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2011 08:38 schreef MaximusTG het volgende:

[..]


[..]

Bedoel je het recept voor de gnocchi zelf? Deze gnocchi had ik niet zelf gemaakt, maar heb ze al wel eens zelf gemaakt, met recept uit de zilveren lepel;

Gnocchi di patate:
4pers.
1 kg aardappels
200 g bloem + wat om te bestuiven
1 ei, losgeklopt
zout

Stoom aardappels 25 minuten of tot ze gaar zijn. Pureer als ze nog warm zijn met een aardappelknijper. Roer bloem, ei en zout erdoorheen en kneed er een zacht elastisch deeg van.
Verhouding bloem aardappel is belangrijk. Teveel bloem maakt te harde gnocchi, te veel aardappel en ze vallen uit elkaar.
Maar lange rollen van 1,5 cm dik en snij in stukjes van 2 cm. Druk met duim een kuiltje in en leg op met bloem bestoven theedoek.
Kook ze in een grote pan met wat zout, haal ze eruit met schuimspaan als ze bovendrijven.
Ik bedoelde de gnocchi zelf ja ;) Maar t recept uit de zilveren lepel werkte goed voor jou? Heb de zilveren lepel nl ook, maar had het recept daaruit volgens mij nog niet geprobeerd :)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_102470113
2 broodjes met sandwichspread en thee.
Gisteren pizza op :9
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  † In Memoriam † woensdag 28 september 2011 @ 10:48:33 #289
91830 MaximusTG
pi_102470309
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2011 10:38 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Ik bedoelde de gnocchi zelf ja ;) Maar t recept uit de zilveren lepel werkte goed voor jou? Heb de zilveren lepel nl ook, maar had het recept daaruit volgens mij nog niet geprobeerd :)
Jahoor, dat werkte prima. Vond het alleen veel werk voor iets wat zo op is. Dat heb ik trouwens met alle pasta wel hoor :P. Gebruik meestal de gnocchi die ze bij de AH verkopen.
  woensdag 28 september 2011 @ 12:49:49 #290
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_102474077
Think....Think.....wat ga ik zondag voor mezelf koken! :P Doe ik simpel en gezond? Of iets uitgebreiders? Zaterdag eet ik al patat bij mijn vrijwilligerswerk. Dus niet iets zeer ongezonds!

Vanavond Durum van Knorr.
  † In Memoriam † woensdag 28 september 2011 @ 12:55:56 #291
91830 MaximusTG
pi_102474252
Simpel en gezond lijkt mij de beste keuze ;). Persoonlijk ga ik dan graag voor iets dat je met brood kan eten. Gekruid vlees en dan wat sla, tomaat, etc. Of een wat meer Italiaanse toer met mozzarella en basilicum. Of een lekkere verse curry met rijst.
Of je maakt een stuk of 3 tapas gerechtjes. Chorizo in plakjes uit de oven met rode wijn kan ik je zeer sterk aanraden! Doe je daar wat patatas bravas bij met een lekkere salsa.
Of of of..
  woensdag 28 september 2011 @ 12:58:23 #292
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_102474324
Kom je koken voor mij? :@ Ben nog niet zo ervaren in koken.
  † In Memoriam † woensdag 28 september 2011 @ 13:07:37 #293
91830 MaximusTG
pi_102474608
quote:
0s.gif Op woensdag 28 september 2011 12:58 schreef Bienelientjee het volgende:
Kom je koken voor mij? :@ Ben nog niet zo ervaren in koken.
Gewoon oefenen en proberen. Zeker als het alleen voor jezelf is, voel je je ook niet stom tov je gasten als het mislukt (je zit alleen met een hongergevoel :P).

http://www.tourspain.org/recipes/chorizo-redwine.asp

Aardappeltjes is simpel, paar aardappels in blokjes van 1,5 -2 cm snijden en in oven bakken rond 180 graden voor 45 minuten, eerst in een kom mengen met wat zout en olijfolie (en bv naar smaak wat knoflook en/of paprikapoeder)

Salsa van geroosterde tomaten: http://www.101cookbooks.c(...)to-salsa-recipe.html

Mooie is, als je de standaard dingen in huis hebt, hoef je alleen tomaten en chorizo te halen :). (en misschien aardappels en chilipepers, afhankelijk van wat je standaard dingen noemt :P). Misschien heb je ook nog niet zo' n arsenaal aan kruiden.
pi_102474632
En in die Knorr pakken zit zóveel zout! Zoek een recept op voor Durum en maak 't zelf. Het zelf maken van de gerechten in zo'n pak is zelden héél veel meer werk dan het pakje klaarmaken :o ;)
Ja doei.
  woensdag 28 september 2011 @ 13:42:01 #295
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_102475745
Haha, ik weet het. :D Ben ook veel liever van het zelf doen.

Helaas woon ik nog thuis, kookt mijn moeders vanavond en is mijn moeder een vrij standaard koker. (Zelden tot nooit andere kruiden of bereidingswijzes gebruiken..... :') ) Ze heeft dus ook vrijwel niets qua kruiden en andere spullen standaard in huis. Ik begin nu zelf maar lekker te kokkerellen, aangezien ik die standaard moeders gerechten helemaal zat ben en wil oefenen! :@ (Ben blij als ik op mezelf ga wonen, hopelijk binnen het komende half jaar!)

Ben zojuist ff naar de supermarkt geweest. En ik ga (denk ik) gekruide kip of kalkoen stukjes maken (cajunkruiden), met stukjes paprika en nog nader te bepalen groenten. Met iets van sla ensow ernaast. :)

Nu eet ik: mango :Y)
pi_102475793
Helemaal te begrijpen ;) ik heb veel dingen ook pas leren waarderen toen ik eenmaal het huis uit was ;)

OT: deeg voor volkorenbrood is bijna klaar met rijzen :9 zo de oven maar eens voorverwarmen!
Ja doei.
pi_102476011
baguette rosbief van de hema O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102476072
Boterhammetjes met hagelslag :)
Hier schreef Hooidraad het volgende:
Justin spreekt altijd de waarheid.
  woensdag 28 september 2011 @ 14:13:46 #299
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_102476671
over 5 minuten zijn de chocolate chip cookies klaar :9
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_102477816
Vanmorgen twee boterhammen met hagelslag en nu net een boterham met pesto, mozzarella en gedroogde tomaat. :9~
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')