Het ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan mijn omelet met rauwkostquote:Op dinsdag 26 april 2011 19:49 schreef motorbloempje het volgende:
Weet niet of het een volwaardige sluitfoto is, maargoed:
[ afbeelding ]
Vrij naar dit recept van Jamie Oliver
Als ik hem zo zie liggen weet ik al wel hoe het afgelopen is met hem... Ieuw....quote:Op vrijdag 20 mei 2011 12:02 schreef minilot het volgende:
Wat een gave foto! En wat een tof beest. Succes ermee! Wl laten weten hoe het afloopt h?
Ja, ik twijfelde er een beetje over, want ze zien er wel hetzelfde uit.quote:Op maandag 23 mei 2011 20:05 schreef loecje het volgende:
bos ui en lente ui is exact hetzelfde uitje dat wat eerder (lente ui- dunner) of later (bos ui - dikker) gerooid wordt.
wat een snoesjes! die moeten wel lekker smakenquote:Op zaterdag 21 mei 2011 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Is gewoon een kip hoor, stelletje racisten.
Een hele lieve kip nog wel, lief voor kinderen, lief voor andere kippen, broedt net zo makkelijk anderkips eitjes uit. Echt, super zorgzaam lief kipje. Ziet er bij leven nog prachtig uit ook:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarom zou je die nou niet opeten en een zielige plofkip wel?
Allebei niet. Dus mag ik zeuren.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Waarom zou je die nou niet opeten en een zielige plofkip wel?
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?quote:Op maandag 23 mei 2011 19:47 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Ook maar een poging tot een redelijke foto van mijn avondeten:
[ afbeelding ]
Biefstukreepjes met zwarte bonensaus, koriander, bosui (had lenteui moeten zijn, maar die kon ik niet vinden ), rode peper, gember, citroensap en "egg fried rice".
Het recept (van Jamie Oliver ) is hier te vinden.
Eerste keer dat ik dit heb gemaakt, en op zich smaakte het best goed, maar er mocht wat minder citroensap in, en wellicht wat minder koriander.
Het was helaas bij mij ook wat taaiig, ik denk dat ik de biefreepjes wat korter moet wokken.quote:Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Bij mij zijn ze eigenlijk nooit taai? Behalve als ik het marineer, dan zijn ze taai als watquote:Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:quote:Op dinsdag 24 mei 2011 10:08 schreef Riann het volgende:
In een wokrestaurant doen ze de biefreepjes eerst even in kokend water alle groente trouwens ook en dan wokken ze dat heel kort en dan is het nooit taaiig misschien ook een idee?
(bron)quote:...voor een fluweelachtige structuur van wokreepjes worden in Aziatische restaurants vleesreepjes soms ingewreven met wat zuiveringszout om dat 15-30 minuutjes te laten trekken en dan goed af te spoelen om een zepige smaak te voorkomen. Goed drogen alvorens het te (marineren en) wokken.
Meestal doen ze dat wel zo hoor. Ik ben toevallig afgelopen zondag weer eens bij een wokrestaurant geweest en je vult je bordje met rauw vlees en rauwe groente naar keuze, dan mikken ze de hele inhoud in een pan kokend water en dat gaat na een minuutje in z'n geheel, samen met saus, de wok in voor een paar seconden.. Geen idee of dat een goede methode is, maar zo doen ze het vaak wel.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:
Dan niet toch.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 12:24 schreef RobinOok het volgende:
Nou, ik niet. Ga mijn vlees echt niet koken.
bitterballen met rijst? als ik goed kijk... lijkt me niet zo... bitterballen horen bij mij met ragoutquote:Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!
'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf.
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
ja, hoi.quote:Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!
'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf.
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
Dt vind ik best een goede vraag Mirjam! Vertel eens Robin, wanneer ga jij heel Fok! Food Gawker eens uitnodigen voor een proeverij? Niet meer dan logisch nadat je ons al mnden lekker maakt met de meest uiteenlopende dingenquote:Op woensdag 25 mei 2011 23:48 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja, hoi.
wanneer kan ik komen eten?
kthanksbye
wat zit er in zo'n gyoza?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kan ze maken met deze velletjes, klik.quote:
Ziet er lekker uit!quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Cool!!quote:
Foto's! Anders is 't niet gebeurd.quote:Op vrijdag 10 juni 2011 10:26 schreef DesertRose het volgende:
[ afbeelding ]
Chocalade Souffl!
Ik was bang dat hij niet mooi zou stijgen, maar het was redelijk goed gelukt. Al was het een beetje ingezakt tot ik de foto's had gemaakt.
Ik heb dat echt nooit zo begrepen. Moet je met eten ook met allerlei hypes en dergelijke meedoen of zo?quote:Op vrijdag 10 juni 2011 23:51 schreef RobinOok het volgende:
Wat dacht je, we gaan eens lekker retro koken?
quote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb dat echt nooit zo begrepen. Moet je met eten ook met allerlei hypes en dergelijke meedoen of zo?
Maak gewoon klaar wat je lekker vindt
Retro is het nieuwe hip van morgen.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:59 schreef prinseszondererwt het volgende:
Ziet er lekker uit Trusten!
[..]
Nu heb ik ook zin in cakequote:
nom, nu heb ik daar zin inquote:Op vrijdag 10 juni 2011 10:26 schreef DesertRose het volgende:
[ afbeelding ]
Chocalade Souffl!
Ik was bang dat hij niet mooi zou stijgen, maar het was redelijk goed gelukt. Al was het een beetje ingezakt tot ik de foto's had gemaakt.
Je doet net of retro een scheldwoord is.quote:Op zaterdag 11 juni 2011 18:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik heb dat echt nooit zo begrepen. Moet je met eten ook met allerlei hypes en dergelijke meedoen of zo?
Maak gewoon klaar wat je lekker vindt
Dat ziet er echt heel goed uit!!quote:Op vrijdag 10 juni 2011 23:11 schreef koekepannekoek het volgende:
[ afbeelding ]
filet mignon met reductie van rodewijn en balsamico azijn met hasselback aardappel, boontjes gewikkeld in spek en een frisse salade
Ik vind het reuze interessant! Maar ik blijf erbij dat je gewoon lekker moet eten wat je lekker vindt En als je blokjes kaas met een zilveruitje wilt serveren op een verjaardag: vooral doen! En niet denken: eh, eigenlijk moet ik bolletjes mozarella met minitomaatjes in geel en rood serveren, want dat hoort nu zo...quote:Op maandag 13 juni 2011 12:02 schreef minilot het volgende:
Isa, juist lollig toch? Je kunt moeilijk ontkennen dat eten aan tijdgeest onderhevig is.
Ziet er lekker uit. En quinoa heb ik nog nooit gehad. Is dat gewoon bij de Albert Hein verkrijgbaar?quote:Op maandag 13 juni 2011 12:02 schreef minilot het volgende:
Isa, juist lollig toch? Je kunt moeilijk ontkennen dat eten aan tijdgeest onderhevig is.
Ik heb zojuist mijn ontbijt op de foto gezet:
[ afbeelding ]
Quinoa met kukurma en sumak. Er zit ook oranje paprika doorheen, zoete ui en... broccolikers (kiemgroente! )
Erbij had ik een smoothie van abrikozen, nectarines en kokoswater.
Alvast een beetje compenseren voor het feit dat ik vanavond vermoedelijk veroordeeld ben tot de snackbar.
god wat ziet die er lekker uit zegquote:
volgens mij heb ik nog nooit zoiets gezonds gezien als ditquote:Op maandag 13 juni 2011 12:02 schreef minilot het volgende:
Isa, juist lollig toch? Je kunt moeilijk ontkennen dat eten aan tijdgeest onderhevig is.
Ik heb zojuist mijn ontbijt op de foto gezet:
[ afbeelding ]
Quinoa met kukurma en sumak. Er zit ook oranje paprika doorheen, zoete ui en... broccolikers (kiemgroente! )
Erbij had ik een smoothie van abrikozen, nectarines en kokoswater.
Alvast een beetje compenseren voor het feit dat ik vanavond vermoedelijk veroordeeld ben tot de snackbar.
Volgens mij niet, ik heb het er nog nooit gezien, en ook zit het op de website van AH niet in het bestel-assortiment. Ik heb lang geleden wel eens een zak gekocht bij de Plus, maar momenteel doe ik al een poos met een online bestelde voorraad. Genoeg webshops waar quinoa te vinden is!quote:Op maandag 13 juni 2011 12:32 schreef Riann het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit. En quinoa heb ik nog nooit gehad. Is dat gewoon bij de Albert Hein verkrijgbaar?
Nou, was een beetje noodgedwongen, want er waren nog maar vier boterhammen in huis en de winkels zijn dicht en mijn lief blieft louter brood als ontbijt. En ik vreet daarentegen lles 's ochtends, dus ik heb de boterhammen maar laten staan.quote:Op maandag 13 juni 2011 12:23 schreef Isabeau het volgende:
En quinoa! Heerlijk spul, maar nog nooit overwogen om als ontbijt te nemen.
Ja godverdikkie, nou baal ik er alsnog van dat ik mijn brood heb afgestaan vanmorgen!quote:Op maandag 13 juni 2011 12:59 schreef RobinOok het volgende:
Plak honing notenbrood van appie, sweet pepper roomkaas van de Lidl, tomaten van de turk, lente-ui van de toko en lekker veel versgemalen peper.
quote:Op maandag 13 juni 2011 12:59 schreef RobinOok het volgende:
Ziet er inderdaad lekker uit, alleen weet mijn hoofd dat quinoa vies is. Bah. :-)
Doet mij maar een lekkere boterham:
[ link | afbeelding ]
Bread, cream cheese, tomato
Plak honing notenbrood van appie, sweet pepper roomkaas van de Lidl, tomaten van de turk, lente-ui van de toko en lekker veel versgemalen peper.
En ook gewoon te halen bij de natuurwinkel. Scheelt weer verzendkosten lijkt mequote:Op maandag 13 juni 2011 12:56 schreef minilot het volgende:
[..]
Volgens mij niet, ik heb het er nog nooit gezien, en ook zit het op de website van AH niet in het bestel-assortiment. Ik heb lang geleden wel eens een zak gekocht bij de Plus, maar momenteel doe ik al een poos met een online bestelde voorraad. Genoeg webshops waar quinoa te vinden is!
Heb het ook eens gekocht bij de natuurwinkel. Ongeveer gelijk aan rijst koken. Smaak is heel vlak - puur plain eten raad ik je niet aan. Het ziet er wel nice uit.quote:Op maandag 13 juni 2011 17:49 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
En ook gewoon te halen bij de natuurwinkel. Scheelt weer verzendkosten lijkt me
Nooit aan gedacht om het als ontbijt te eten, vreemd eigenlijk want verder eet ik alles wat ik overdag/ 's avonds eet ook gerust als ontbijt
fokjequote:Op maandag 13 juni 2011 18:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Heb het ook eens gekocht bij de natuurwinkel. Ongeveer gelijk aan rijst koken. Smaak is heel vlak - puur plain eten raad ik je niet aan. Het ziet er wel nice uit.
Ziet er super uit!quote:Op maandag 13 juni 2011 19:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Kalfsvlees gestoofd in La Chouffe met bruine suiker en een beetje appelstroop, gestoofde witlof en aardappelen.
Misschien een recept van de stoof?quote:Op maandag 13 juni 2011 19:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Kalfsvlees gestoofd in La Chouffe met bruine suiker en een beetje appelstroop, gestoofde witlof en aardappelen.
Nou ja, niet echt een recept... Ik kan je wel vertellen wat er in zat, de hoeveelheden heb ik op gevoel en naar smaak gedaan, dus die weet ik niet precies:quote:
ziet er lekker uit al vind ik stoofvlees wel echt een typisch herfstgerecht eigenlijk!quote:Op maandag 13 juni 2011 19:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Kalfsvlees gestoofd in La Chouffe met bruine suiker en een beetje appelstroop, gestoofde witlof en aardappelen.
ziet er heerlijk uit hoorquote:Op maandag 13 juni 2011 19:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Kalfsvlees gestoofd in La Chouffe met bruine suiker en een beetje appelstroop, gestoofde witlof en aardappelen.
+ 1quote:Op vrijdag 20 mei 2011 21:35 schreef Purdey het volgende:
Oooooh my, dit soort foto's werken op een hele andere manier op mijn eetlust. Als ik voortaan snaai neigingen krijg, check ik gewoon deze foto's
Beetje photoshoppen doet wonderen...quote:Op dinsdag 14 juni 2011 22:38 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Met crappy camera
Muffins met chocolade en pecannoten
en een andere achtergrond kiezen dan die magnetron!quote:Op woensdag 15 juni 2011 07:01 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Beetje photoshoppen doet wonderen...
zou zelf persoonlijk geen hele stronken witlof op mn bord willen maar die aardappeltjes en stoofvlees zien er heerlijk uit!quote:Op maandag 13 juni 2011 19:48 schreef stavromulabeta het volgende:
[ afbeelding ]
Kalfsvlees gestoofd in La Chouffe met bruine suiker en een beetje appelstroop, gestoofde witlof en aardappelen.
vind dat gewoon niet lekker (eten). kleine stronkjes vind ik lekkerder.quote:Op woensdag 15 juni 2011 12:40 schreef RobinOok het volgende:
Omdat je dan niet kan prakken? Of waarom?
Heerlijk h, gnocchi? Fijn te horen dat het goed gelukt was, al krijg ik het zelf helaas nooit z goed voor elkaar als een geoefende Italiaan. Mag ik vragen wat voor recept je hebt gebruikt?quote:Op vrijdag 24 juni 2011 20:16 schreef Tezz het volgende:
Mijn eerste poging tot het maken van gnocchi. Erg goed gelukt, lekker licht en luchtig.
Ze zijn in dit gerecht opgebakken in gebrande boter met peterselie en citroen en daarna wat champignons er door geschept en parmezaan er er over.
[ afbeelding ]
Lang tevergeefs naar gezocht/uitgekeken, maar uiteindelijk gevonden bij Meidi Ya in Amsterdam.quote:Op maandag 27 juni 2011 13:06 schreef minilot het volgende:
Jaaaaa, waar heb je die narutomaki vandaan?
Jep, beurre noisette. En het ziet er inderdaad grauw uit nu je het zegt. Toch zou ik hetzelfde recept vlot nog een keer maken. Het enige wat ik aan ga passen is meer peterselie (maar ik had niet meer in huis, dus ik had geen keuze de afgelopen keer).quote:Op maandag 27 juni 2011 12:18 schreef RobinOok het volgende:
Gebrande boter? Is dat zoiets als beurre noisette?
Het ziet er een beetje grauw uit, maar met jouw beschrijving erbij geloof ik meteen dat het lekker was.
Ik heb ze nog nooit gegeten in Italie, dus ik zou niet weten hoe ze 'echt' horen te smaken! Deze waren heerlijk in ieder geval.. Niet taai maar lekker luchtig.quote:Op maandag 27 juni 2011 13:08 schreef minilot het volgende:
[..]
Heerlijk h, gnocchi? Fijn te horen dat het goed gelukt was, al krijg ik het zelf helaas nooit z goed voor elkaar als een geoefende Italiaan. Mag ik vragen wat voor recept je hebt gebruikt?
Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?quote:Op maandag 27 juni 2011 20:12 schreef Purdey het volgende:
Zag van de week na Saturday Kitchen een programma van Rachel Allen. En die maakte ook Gnocchi. Met gorgonzola roomsaus en extra parmezaan. Ga 'm het weekend maken
Natuurlijk Hier alvast het recept:quote:Op maandag 27 juni 2011 20:23 schreef Tezz het volgende:
[..]
Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?
Het is een beetje gerafeld door het snijden, het was zo gaar dat je het praktisch kon scheuren.quote:Op donderdag 30 juni 2011 18:47 schreef RobinOok het volgende:
Vergeet de scherptediepte, het ziet er een beeeeeeetje droog uit, Erasmo! *grinnik*
Maar ik neem aan dat het heerlijk was? ;-)
Die ben ik nu verder aan het reduceren in de panquote:Op donderdag 30 juni 2011 19:10 schreef RobinOok het volgende:
Maar geen saus? Hoe stoof jij dan, zonder saus?
Ziet er weer heerlijk uit!quote:Op maandag 4 juli 2011 14:47 schreef RobinOok het volgende:
Een van mijn meest favoriete gerechten: mapo tofu.
Moest ik een top 100 maken, dan zat ie in mijn top 5.
[ link | afbeelding ]
Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu
natte brownies zijn zo lekker!quote:Op vrijdag 8 juli 2011 09:52 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr
Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
Koop een oventhermometer, weet je precies hoe warm ie is.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 09:52 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr
Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
Ik geloof inderdaad dat de temperatuur van mijn (hetelucht combimagnetron) oven niet helemaal klopt. Maar als ik hem hoger zet, verbrandt de bovenkant en is de bodem nog steeds kletsnat.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 10:24 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Koop een oventhermometer, weet je precies hoe warm ie is.
Ja maar met de normale baktijd zat je gewoon het 'deeg' te eten, dat lijkt me ook niet helemaal ok?quote:
De gnocchi moest een weekje wachten, maar heb 'm nu toch gemaakt. Net klaar, voorbereidend, vanavond een saus erbij. Eerste ervaring: Ik doe het nooit, nit meer! Wat een werk zeg.quote:Op maandag 27 juni 2011 20:23 schreef Tezz het volgende:
[..]
Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?
Koken stond wel in het recept. Ze zijn niet taai, zacht en ietwat melig. Het is net een stuk gekookte pannekoekquote:Op zondag 10 juli 2011 16:13 schreef RobinOok het volgende:
Oh, heb je ze al gekookt?! Dan worden ze toch net zo taai als de supermarktversie?
De lol van versie gnocchi is dat je 'm meteen opeet. Dacht ik toch.
Nee, ik heb het bij al mijn recepten. De bovenkant verbrandt, onderkant nog vloeibaar, dat soort geintjes. Of er is wat mis met het bakblik, dat kan misschien ook? Dat het te dik is ofzo.quote:Op vrijdag 8 juli 2011 13:43 schreef RobinOok het volgende:
Of je hebt per ongeluk iets verkeerd afgemeten. Kan dat niet?
Ja precies! IJsthee heb ik nog nooit geprobeerd, ik hou meestal niet zo van koude thee .quote:Op vrijdag 15 juli 2011 10:09 schreef Purdey het volgende:
Muntthee drink ik ook vaak. Bosje munt van de markt kost vrijwel niks, en je hebt indd een heerlijk verfrissend drankje. Op m'n oude werk maakten ze ook weleens ijsthee van munt, was ook erg lekker
quote:Op zondag 17 juli 2011 19:40 schreef Roze_Marijn het volgende:
Zelfgemaakte Berlijnse Bollen ....
[ afbeelding ]
Waar is het recept?quote:Op zondag 17 juli 2011 19:40 schreef Roze_Marijn het volgende:
Zelfgemaakte Berlijnse Bollen ....
[ afbeelding ]
Hier verkleint hij nog wel!quote:Op zondag 17 juli 2011 20:13 schreef RobinOok het volgende:
Verkleint Fok de foto's niet meer automatisch? Of heb ik per ongeluk ergens een instelling veranderd?
Thnx! Nog in het NL ookquote:
Okay, dan ga ik straks even uitzoeken waar het aan ligt. Ja, aan mij dus.quote:
adblock mag niet op fok he, dat wist je..?quote:Op zondag 17 juli 2011 20:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Okay, dan ga ik straks even uitzoeken waar het aan ligt. Ja, aan mij dus.
Oh, aan ad-block dus. Pfffff. Irri gedoe, fok en adblock.
sterker nog, er staat een ban opquote:Op zondag 17 juli 2011 23:03 schreef RobinOok het volgende:
Mag niet? Mag niet?
Dat het gekut geeft, ja, dat heb ik gemerkt ja.
Oh, in dat geval heb ik het niet.quote:
quote:
That's it!quote:
Recept!quote:Op maandag 18 juli 2011 19:41 schreef Roze_Marijn het volgende:
courgette fritters vandaag
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!quote:Op maandag 18 juli 2011 19:41 schreef Roze_Marijn het volgende:
courgette fritters vandaag
[ afbeelding ]
Tnx, ga ik zeker een keer proberen. Zijn wat eenvoudiger dan mijn courgette pannenkoekjes.quote:
Ja dan zie je beter wat er op zit . En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.quote:Op maandag 18 juli 2011 20:09 schreef Purdey het volgende:
Heel mooi Chemiu! Zelfs nu de hamburger al 'aangegeten' is, is het een mooie foto
Maar jouwe zijn vast lekkerder . Ik fotografeer beter dan dat ik kook.quote:
Niets mis mee met een cheeseburger op zijn tijd . Ik eet wel vaker pas rond half 10.quote:Op maandag 18 juli 2011 21:21 schreef MariaEtcetera het volgende:
Mooi Chemiu! Krijg spontaan zin in cheeseburger (en dat om deze tijd )
Helemaal mee eens.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:47 schreef Chemiu het volgende:
Ja dan zie je beter wat er op zit . En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.
hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:26 schreef Redcoon het volgende:
Ik haat de camera in mijn telefoon. Krijg er nooit mooie foto's mee... Maar goed, zo slecht als de foto is, zo lekker smaakte de kip.
[ afbeelding ]
In de holte zat een half ui, paar takjes rozemarijn en een paar takjes tijm plus wat peper en zout. Onder de huid, op de borststukken, zit een simpele kruidenboter. Op de huid een berg versgemalen peper en lekker grove stukken zeezout. Ik vind het altijd superlekker als er nog wat stukjes knapperig zout aan de huid blijven "kleven".
Ik had geen touw meer, vandaar dat de poten niet zijn afgebonden, maar door de huid zijn gestoken. Ga ik vaker zo doen, werkt net zo goed.
Ziet er goed uit, die hamburgerquote:Op maandag 18 juli 2011 20:05 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Cheeseburger by Chemiu, on Flickr
Dichtschroeien en vervolgens het vuur veel lager zetten.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:59 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, die hamburger
Ik heb gister ook een poging gedaan tot het zelf maken van hamburgers, maar ik denk dat ze iets te dik waren, want de onder- en bovenkant waren al flink aangebakken terwijl de binnenkant nog vrij licht was.
Yup in de oven, eerst even kort op 230 om het lekker knapperig te maken en daarna doorgaren op 180. Alles bij elkaar ongeveer 40 a 50 min in de oven en daarna nog een kwartiertje laten rusten. Was een kip van ca. 1.3 kg.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?
Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:48 schreef DeltaCephei het volgende:
RobinOok, heb jij al eens rempeyek gebakken? Mijn poging was nogal een faal - of ze verbranden of ze waren niet gaar.
Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Robin: ik ben nog steeds op zoek naar d specijeren en kruidencombi voor mijn nasi.
Dat heb ik dus gedaan Dat hoort zo blijkbaar - 2 oliepannen naast elkaar.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?
Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden?quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:
[ link | afbeelding ]
En daar zaten op zich niet zoveel kruiden in. Gewoon beginnen met gember, knoflook, uitje. Smaakmakers (worstje, erwtjes, shii-take, boomoren enzo) en rijst. Rijst van de dag ervoor is geloof ik wel cruciaal.
En dan een schep sambal erdoor.
En nee, nog geen Engelse versie van mijn site. Zou het wel willen, maar ja, zoveel werk.
En adreslijsten en tokobezoeken zitten er dan waarschijnlijk toch niet in, dus heb je er evengoed niks aan.
Een beetje droogkokende rijst. Normaal hou ik niet van basmati, maar ik kan me voorstellen dat die voor de nasi wel goed werkt. Maar met jasmijn cq pandanrijst lukt het ook wel. Lange korrel in ieder geval, dus geen risotto of japanse rijst.quote:Op woensdag 20 juli 2011 16:53 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden?
jaaaaa ikke ikke ikke!quote:Op vrijdag 22 juli 2011 21:19 schreef Roze_Marijn het volgende:
Vandaag 'n brookie gemaakt, nu 'n stukje van eten, nog iemand ?
[ afbeelding ]
Oh my, wat ziet dt er heerlijk uit! *Kwijl kwijl*quote:Op donderdag 21 juli 2011 20:38 schreef Roze_Marijn het volgende:
Lekker MarMar,
die ga ik ook proberen te maken!
Wij hier gewone macaroni met kaas en hesp
[ afbeelding ]
Omdat de gedroogde tuinbonen van de Turk bruin zijn.quote:
Ziet er goed uit zegquote:Op donderdag 28 juli 2011 10:17 schreef minilot het volgende:
Kaaskorstjes!
Hier net 'ontbeten' met restje van gisteren:
[ afbeelding ]
Worteltjes-gnudi (soort van blote raviolivulling van ei, ricotta, parmezaan en een beetje bloem) gekookt en daarna kort in bruine boter gebakken, plus in boter gefrituurde salieblaadjes en wat pecorino.
Wat heb je aangepastquote:Op donderdag 28 juli 2011 14:35 schreef Breathtaking het volgende:
Snickerdoodles gebakken (recept behoorlijk aangepast):
[ afbeelding ]
Donkere broertje van de snickerdoodle door mij bedacht en naar mijn mening nog veel lekkerder (mocht iemand interesse hebben in het recept dan hoor ik het wel):
[ afbeelding ]
Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:quote:
Ooooooooooh...is dat alles Misschien wel weer eens leuk om te maken eigenlijkquote:Op donderdag 28 juli 2011 14:40 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:
250 gram bloem
100 gram suiker
125 gram boter
1 groot ei
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
1 tl vanille extract
En om ze in te rollen:
2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel
Nu heb ik de 100 gram kristalsuiker vervangen door 60 gram donkere basterdsuiker en 40 gram kristalsuiker (zoiets denk ik, gooi gewoon wat bij elkaar en dan wat meer basterdsuiker) en doe ik de kaneel ook door het beslag in plaats van alleen in de mix.
De bovenste heb ik dan wel gewoon door kristalsuiker en kaneel gerold, de onderste alleen door donkere basterdsuiker.
Ja valt ook best mee maar de smaak is echt wel anders! En ja ik zou het doen, weinig werkquote:Op donderdag 28 juli 2011 14:41 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Ooooooooooh...is dat alles Misschien wel weer eens leuk om te maken eigenlijk
Dat wel, maar weer verleidelijk met opetenquote:Op donderdag 28 juli 2011 15:33 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Ja valt ook best mee maar de smaak is echt wel anders! En ja ik zou het doen, weinig werk
Bereiding en combinatie doet bij avocado inderdaad een boel Ik vind ze geweldig! Je kunt er z veel mee combinerenquote:Op vrijdag 29 juli 2011 09:14 schreef Purdey het volgende:
Ziet er mooi uit Robin! Ik heb een beetje 'n haat/liefde verhouding met avocado, maar cht heel lekker vind ik ze niet. Maar misschien komt dat omdat ik ze vaak op geroosterd brood at met alleen wat zout. Dat als ik 'm verwerk in bijvoorbeeld een salade, dat het lekkerder is
Sjees, mens, maak je niet zo druk/dikquote:
SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
Naar Nivea. Maar dan wel lekker.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:38 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Ik heb eigenlijk helemaal geen idee van hoe Avocado nou eigenlijk smaakt en hoe de textuur is.
Ha! Zo gaat het hier ook Al plannen we dan wel 'ergens aan het eind van de week' iets zoals guacamole ofzo. Die eten we nu vandaag Maar dat is ook afhankelijk van hoe ze aanvoelen op het moment dat ik ze koop. Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidlquote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Naar Nivea. Maar dan wel lekker.
Ik ben er echt dol op.
Koop avocado's wel ruim op tijd, want meestal zijn die in de winkel nog te hard. Kan soms wel een week duren voor ze goed zijn. Ik plan dan ook bijna nooit iets te eten met avocado, anders dan dat er al eentje in mijn keuken klaar ligt te wezen.
Hoe zijn de supermarkten in de VK eigenlijk?quote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:45 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ha! Zo gaat het hier ook Al plannen we dan wel 'ergens aan het eind van de week' iets zoals guacamole ofzo. Die eten we nu vandaag Maar dat is ook afhankelijk van hoe ze aanvoelen op het moment dat ik ze koop. Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidl
Ik kocht mijn laatste 2 toevallig ook bij de Lidl. 79 cent per stuk. Normaal bij mijn Turk, daar zijn ze ook zoiets, maar schommelt ook.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:45 schreef motorbloempje het volgende:
Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidl
Die heb ik 2 weken geleden gemaakt met mijn vriend bij mijn schoonvader. Hadden geen panchetta kunnen vinden dus dikke plakken bacon gebruikt. Smaakte ook goed en vond dat er ook wat meer in had gekund. Ben helaas niet zo'n fan van porcini.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 19:07 schreef Bienelientjee het volgende:
[ afbeelding ]
Foto is van telefoon kwaliteit, maar vond het best redelijk gelukt!
Link recept:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/baked_pappardelle_with_21046
Lesje geleerd:
Sowiesow, niet de pancetta vergeten! En niet te schuitig zijn met de panchetta! Dat voegde echt de extra smaak toe aan het gerecht! Had er (ik had het voor 4 personen gemaakt) veel meer in mogen doen dan het recept aangeeft!
Nicequote:Op vrijdag 29 juli 2011 20:21 schreef Crack_ het volgende:
[ afbeelding ]
Flan caramel, en ik vind 'm zelf echt goed gelukt .
Eerst had je er geen pancetta in gedaan en daarna teveel?quote:Op vrijdag 29 juli 2011 19:07 schreef Bienelientjee het volgende:
En niet te scheutig zijn met de panchetta! Dat voegde echt de extra smaak toe aan het gerecht!
Ziet er niet als paella uit inderdaad, maar het lijkt me wel reuze lekker!quote:Op zaterdag 30 juli 2011 18:08 schreef Amdeis het volgende:
Vandaag gesmuld van een lekkere paella met varkensvlees. Nouja, het verschilt toch wel heel wat met een traditionele paella, maar ik hou de naamgeving graag simpel
[ afbeelding ]
Was ie lekker?quote:Op zaterdag 30 juli 2011 13:04 schreef borisz het volgende:
[ afbeelding ]
Cheesecake Heel.
En in stukjes
[ afbeelding ]
Recept was van DOnna Hay zij maakte het tijdens Masterchef Aussie --> http://www.masterchef.com.au/classic-baked-cheesecake.htm
Ja, eng he? Dat is ook wat mij een tijdlang tegenhield.quote:
Die "knoeisels" waren er opzettelijk bijgezet. Zag er iets te saai uit zonderquote:Op zondag 31 juli 2011 04:10 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ziet er niet als paella uit inderdaad, maar het lijkt me wel reuze lekker!
Missschien dat ik binnenkort ook maar weer eens zoiets ga maken. Eigenlijk al heel lang niet gedaan.
(PS vond je de knoeisels op de randen van het bord wel artistiekerig of had je dat niet in de gaten? ;-) )
ooooohquote:Op zondag 31 juli 2011 21:45 schreef Amdeis het volgende:
[..]
Die "knoeisels" waren er opzettelijk bijgezet. Zag er iets te saai uit zonder
Net een lekker dessertje gemaakt. Simpel, maar heerlijk
[ afbeelding ]
mag ik alssjebliieeeffftt een stukkie?quote:Op maandag 1 augustus 2011 18:38 schreef Purdey het volgende:
New york cheesecake, heel goed gelukt
[ afbeelding ]
Jij mag altijd een stukje van mijn taart wijffiequote:Op maandag 1 augustus 2011 19:14 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
mag ik alssjebliieeeffftt een stukkie?
tof!!!!!!!!quote:Op maandag 1 augustus 2011 19:52 schreef minilot het volgende:
Oooo, wat hou ik toch van dit topic! Geniale bijdragen in deze editie! Dank, allen!
Verder, omdat ik niet weet of het er nog net zo olijk uitziet na een half uur op 200C, een pre-ovenfoto van spinazie/ricotta/sjalottenprut in een brooddeegjasje:
[ afbeelding ]
ok wacht met koffie drinken, ik kom eraan!!quote:Op maandag 1 augustus 2011 20:09 schreef Purdey het volgende:
[..]
Jij mag altijd een stukje van mijn taart wijffie
Niks bijzonders, restant pizzadeeg uit de vriezer gebruikt. Knoflook en flink wat fijngesneden sjalotten in een pan met olie gegooid, hierin ook een zak spinazie laten slinken. Dat alles weer uit de pan gehaald, vocht er zoveel mogelijk uitgeknepen.. Anderhalf bakje ricotta erdoor (zo'n 325 gram), op smaak gebracht met peper, zout, wat nootmuskaat en uienpoeder.quote:
Deze heeft zelfs alleen 2 eetlepels olie. Het is dit recept: http://www.killerbunniesi(...)-coffee-cake-recipe/ (maar dan veel langer in de oven en met extra bramen.)quote:
Ik zou er eerst een nieuwe frituurpan voor moeten aanschaffenquote:Op zondag 31 juli 2011 13:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, eng he? Dat is ook wat mij een tijdlang tegenhield.
Het kan trouwens ook met duif of kwartel. Misschien dat ik dat nog eens ga proberen.
Maar voorlopig effe niet. ;-)
Ik kan me eerlijk gezegd moeilijk een voorstellen maken van een cake zonder eieren en boter...quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 16:21 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Deze heeft zelfs alleen 2 eetlepels olie. Het is dit recept: http://www.killerbunniesi(...)-coffee-cake-recipe/ (maar dan veel langer in de oven en met extra bramen.)
Geloof me, het is gewoon cake.quote:Op dinsdag 2 augustus 2011 22:27 schreef Erasmo het volgende:
Ik kan me eerlijk gezegd moeilijk een voorstellen maken van een cake zonder eieren en boter...
quote:Op woensdag 3 augustus 2011 20:41 schreef motorbloempje het volgende:
[ afbeelding ]
Shitload aan groente met zwarte bonenpasta, sambal, gember en wat vissaus oh, en kip!
Ik heb nog nooit zo'n baksel gedaan ben wel benieuwd hoe een veganistische cake moet smaken, vanmiddag de ingredinten gehaald(was nog best lastig) en morgen ga ik aan het bakken.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 09:09 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Geloof me, het is gewoon cake.
Laat je het weten?quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:11 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit zo'n baksel gedaan ben wel benieuwd hoe een veganistische cake moet smaken, vanmiddag de ingredinten gehaald(was nog best lastig) en morgen ga ik aan het bakken.
Je bent gek. Waarom zou je?quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:11 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik heb nog nooit zo'n baksel gedaan ben wel benieuwd hoe een veganistische cake moet smaken, vanmiddag de ingredinten gehaald(was nog best lastig) en morgen ga ik aan het bakken.
Omdat Erasmo geen veganist is bijvoorbeeld. Of suikerpatient of lactose-intolerante of zo.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |