abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 27 juni 2011 @ 12:18:46 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98714369
Gebrande boter? Is dat zoiets als beurre noisette?
Het ziet er een beetje grauw uit, maar met jouw beschrijving erbij geloof ik meteen dat het lekker was. :9
  maandag 27 juni 2011 @ 12:28:50 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98714695


Ramen, Japanse noodle soep. Van zelfgetrokken bouillon (gemaakt van varkensbotten, kippepoten, spek, kombu, shiitake, lente-uit, wortel, mirin en zout)

En in plaats van ramen-noodles had ik wonton noodles (had niet opgelet in de winkel, maar ach, is ook voor de soep). Met een gekookt eitje, paksoi, peultjes, lente-ui, tauge, enoki (niet op de foto), shiitake, garnalen, aburaage (tofu-zakjes) en narutomaki (een soort surimi).

Komt weinig koken aan te pas, maar toch best veel werk voor zoiets simpels als een kom soep. En dan kwam de bouillon nog gewoon uit de vriezer!
Maar feestelijk is het wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 28-06-2011 03:18:13 ]
  maandag 27 juni 2011 @ 13:06:53 #103
221912 minilot
Nancy boy
pi_98715816
O+ Jaaaaa, waar heb je die narutomaki vandaan?
Prachtig! *O*
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 27 juni 2011 @ 13:08:47 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_98715867
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 20:16 schreef Tezz het volgende:
Mijn eerste poging tot het maken van gnocchi. Erg goed gelukt, lekker licht en luchtig.

Ze zijn in dit gerecht opgebakken in gebrande boter met peterselie en citroen en daarna wat champignons er door geschept en parmezaan er er over.

[ afbeelding ]
Heerlijk hč, gnocchi? :Y Fijn te horen dat het goed gelukt was, al krijg ik het zelf helaas nooit zķ goed voor elkaar als een geoefende Italiaan. Mag ik vragen wat voor recept je hebt gebruikt?
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 27 juni 2011 @ 13:20:02 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98716237
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 13:06 schreef minilot het volgende:
O+ Jaaaaa, waar heb je die narutomaki vandaan?
Lang tevergeefs naar gezocht/uitgekeken, maar uiteindelijk gevonden bij Meidi Ya in Amsterdam.
Zal er straks eens over bloggen....

*edit* done! => narutomaki

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 28-06-2011 03:19:23 ]
pi_98720294
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 12:18 schreef RobinOok het volgende:
Gebrande boter? Is dat zoiets als beurre noisette?
Het ziet er een beetje grauw uit, maar met jouw beschrijving erbij geloof ik meteen dat het lekker was. :9
Jep, beurre noisette. En het ziet er inderdaad grauw uit nu je het zegt. Toch zou ik hetzelfde recept vlot nog een keer maken. Het enige wat ik aan ga passen is meer peterselie (maar ik had niet meer in huis, dus ik had geen keuze de afgelopen keer).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98720421
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 13:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Heerlijk hč, gnocchi? :Y Fijn te horen dat het goed gelukt was, al krijg ik het zelf helaas nooit zķ goed voor elkaar als een geoefende Italiaan. Mag ik vragen wat voor recept je hebt gebruikt?
Ik heb ze nog nooit gegeten in Italie, dus ik zou niet weten hoe ze 'echt' horen te smaken! Deze waren heerlijk in ieder geval.. Niet taai maar lekker luchtig.

Ik heb een kilo rode (kruimige) aardappelen gekookt in de schil. Daarna (terwijl ze nog warm waren) gepeld en tweemaal door een pureeknijper gehaald. Flink wat zout er bij en ongeveer 300 gram tarwebloem. Als laatste nog een eitje.
Dan flink kneden, uitrollen, snijden, koken, bakken.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 27 juni 2011 @ 20:12:25 #108
251095 Purdey
Better off alone..
pi_98733655
Zag van de week na Saturday Kitchen een programma van Rachel Allen. En die maakte ook Gnocchi. Met gorgonzola roomsaus en extra parmezaan. Ga 'm het weekend maken :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_98734207
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 20:12 schreef Purdey het volgende:
Zag van de week na Saturday Kitchen een programma van Rachel Allen. En die maakte ook Gnocchi. Met gorgonzola roomsaus en extra parmezaan. Ga 'm het weekend maken :)
Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 28 juni 2011 @ 11:53:01 #110
251095 Purdey
Better off alone..
pi_98759357
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 20:23 schreef Tezz het volgende:

[..]

Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?
Natuurlijk :) Hier alvast het recept:

http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/629537

Is wel in 't Engels, maar goed te volgen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  donderdag 30 juni 2011 @ 18:28:28 #111
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98875197
Bij nader inzien toch een iets te krappe scherptediepte:


Beef stewed in red wine by Erasmo..., on Flickr
  donderdag 30 juni 2011 @ 18:47:58 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98875946
Vergeet de scherptediepte, het ziet er een beeeeeeetje droog uit, Erasmo! *grinnik*
Maar ik neem aan dat het heerlijk was? ;-)
  donderdag 30 juni 2011 @ 19:00:58 #113
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98876466
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 18:47 schreef RobinOok het volgende:
Vergeet de scherptediepte, het ziet er een beeeeeeetje droog uit, Erasmo! *grinnik*
Maar ik neem aan dat het heerlijk was? ;-)
Het is een beetje gerafeld door het snijden, het was zo gaar dat je het praktisch kon scheuren.
Maar de droogheid viel behoorlijk mee, was een redelijk vette riblap :)
  donderdag 30 juni 2011 @ 19:10:25 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98876808
Maar geen saus? Hoe stoof jij dan, zonder saus? :?
  donderdag 30 juni 2011 @ 19:12:47 #115
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98876927
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 19:10 schreef RobinOok het volgende:
Maar geen saus? Hoe stoof jij dan, zonder saus? :?
Die ben ik nu verder aan het reduceren in de pan :)

Heb dit recept gebruikt: Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
  maandag 4 juli 2011 @ 14:47:36 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99021775
Een van mijn meest favoriete gerechten: mapo tofu.
Moest ik een top 100 maken, dan zat ie in mijn top 5.


Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu
  FOK!fotograaf donderdag 7 juli 2011 @ 23:00:20 #117
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99176135
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 14:47 schreef RobinOok het volgende:
Een van mijn meest favoriete gerechten: mapo tofu.
Moest ik een top 100 maken, dan zat ie in mijn top 5.

[ link | afbeelding ]
Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu
Ziet er weer heerlijk uit!
  FOK!fotograaf vrijdag 8 juli 2011 @ 09:52:42 #118
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99188409

Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr

Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
  vrijdag 8 juli 2011 @ 10:01:56 #119
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_99188657
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 09:52 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr

Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
natte brownies zijn zo lekker!
  vrijdag 8 juli 2011 @ 10:24:13 #120
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99189403
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 09:52 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr

Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
Koop een oventhermometer, weet je precies hoe warm ie is.
  FOK!fotograaf vrijdag 8 juli 2011 @ 10:29:09 #121
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99189581
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 10:24 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Koop een oventhermometer, weet je precies hoe warm ie is.
Ik geloof inderdaad dat de temperatuur van mijn (hetelucht combimagnetron) oven niet helemaal klopt. Maar als ik hem hoger zet, verbrandt de bovenkant en is de bodem nog steeds kletsnat.

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 10:01 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

natte brownies zijn zo lekker!
Ja maar met de normale baktijd zat je gewoon het 'deeg' te eten, dat lijkt me ook niet helemaal ok?
  vrijdag 8 juli 2011 @ 13:43:13 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99196943
Of je hebt per ongeluk iets verkeerd afgemeten. Kan dat niet?
  vrijdag 8 juli 2011 @ 23:02:32 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99225122
Voorgerechtje voor het verjaardagsdinertje dat ik voor mijn broertje kookte:


Steamed scallops with soy dressing

De coquilles gestoomd tot ze net gaar zijn, of eigenlijk net niet. 't Waren mooie van Schmidt, dus vers en zoet. Yum. Zoooo lekker. (hoef je met diepvries coquilles niet te proberen)

Jammer genoeg ben ik als ik meerdere gangen voor "vreemde mensen" moet koken altijd te druk om ook nog foto's te maken, dus dit is de enige die er van het etentje is. Maar de rest was ook allemaal keeeeigoed gelukt.
pi_99227917
Jammer, ik had de rest ook graag gezien. :Y
  zaterdag 9 juli 2011 @ 00:48:14 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99229905
Ja, ik ook. :D
Was best trots. Maar het waren wel allemaal al beproefde recepten, ik was de dagen voor het dinertje niet helemaal lekker en had dus geen enkele inspiratie of puf om iets nieuws te verzinnen. Voor wie echt nieuwsgierig is, dit was het menu:

Eerste gang:
Gestoomde oesters

Tweede gang:
Gestoomde coquille
(die van de foto dus)

Derde gang:
Rettich cake, maar dan vermomd als bitterbal. Geserveerd met okonomiyaki saus, tonkatsu saus en zoete chilisaus
en
jiaozi (gewoon kant-en-klare uit de vriezer van St. Anny Food) met yinyin saus

Vierde gang:
Gestoomde dorade met warme paksoi salade en sushi rijstballen

Koffie met spekkoek
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')