abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 27 juni 2011 @ 12:18:46 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98714369
Gebrande boter? Is dat zoiets als beurre noisette?
Het ziet er een beetje grauw uit, maar met jouw beschrijving erbij geloof ik meteen dat het lekker was. :9
  maandag 27 juni 2011 @ 12:28:50 #102
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98714695


Ramen, Japanse noodle soep. Van zelfgetrokken bouillon (gemaakt van varkensbotten, kippepoten, spek, kombu, shiitake, lente-uit, wortel, mirin en zout)

En in plaats van ramen-noodles had ik wonton noodles (had niet opgelet in de winkel, maar ach, is ook voor de soep). Met een gekookt eitje, paksoi, peultjes, lente-ui, tauge, enoki (niet op de foto), shiitake, garnalen, aburaage (tofu-zakjes) en narutomaki (een soort surimi).

Komt weinig koken aan te pas, maar toch best veel werk voor zoiets simpels als een kom soep. En dan kwam de bouillon nog gewoon uit de vriezer!
Maar feestelijk is het wel.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 28-06-2011 03:18:13 ]
  maandag 27 juni 2011 @ 13:06:53 #103
221912 minilot
Nancy boy
pi_98715816
O+ Jaaaaa, waar heb je die narutomaki vandaan?
Prachtig! *O*
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 27 juni 2011 @ 13:08:47 #104
221912 minilot
Nancy boy
pi_98715867
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 juni 2011 20:16 schreef Tezz het volgende:
Mijn eerste poging tot het maken van gnocchi. Erg goed gelukt, lekker licht en luchtig.

Ze zijn in dit gerecht opgebakken in gebrande boter met peterselie en citroen en daarna wat champignons er door geschept en parmezaan er er over.

[ afbeelding ]
Heerlijk hè, gnocchi? :Y Fijn te horen dat het goed gelukt was, al krijg ik het zelf helaas nooit zó goed voor elkaar als een geoefende Italiaan. Mag ik vragen wat voor recept je hebt gebruikt?
Let me see you stripped down to the bone
  maandag 27 juni 2011 @ 13:20:02 #105
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98716237
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 13:06 schreef minilot het volgende:
O+ Jaaaaa, waar heb je die narutomaki vandaan?
Lang tevergeefs naar gezocht/uitgekeken, maar uiteindelijk gevonden bij Meidi Ya in Amsterdam.
Zal er straks eens over bloggen....

*edit* done! => narutomaki

[ Bericht 4% gewijzigd door RobinOok op 28-06-2011 03:19:23 ]
pi_98720294
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 12:18 schreef RobinOok het volgende:
Gebrande boter? Is dat zoiets als beurre noisette?
Het ziet er een beetje grauw uit, maar met jouw beschrijving erbij geloof ik meteen dat het lekker was. :9
Jep, beurre noisette. En het ziet er inderdaad grauw uit nu je het zegt. Toch zou ik hetzelfde recept vlot nog een keer maken. Het enige wat ik aan ga passen is meer peterselie (maar ik had niet meer in huis, dus ik had geen keuze de afgelopen keer).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_98720421
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 13:08 schreef minilot het volgende:

[..]

Heerlijk hè, gnocchi? :Y Fijn te horen dat het goed gelukt was, al krijg ik het zelf helaas nooit zó goed voor elkaar als een geoefende Italiaan. Mag ik vragen wat voor recept je hebt gebruikt?
Ik heb ze nog nooit gegeten in Italie, dus ik zou niet weten hoe ze 'echt' horen te smaken! Deze waren heerlijk in ieder geval.. Niet taai maar lekker luchtig.

Ik heb een kilo rode (kruimige) aardappelen gekookt in de schil. Daarna (terwijl ze nog warm waren) gepeld en tweemaal door een pureeknijper gehaald. Flink wat zout er bij en ongeveer 300 gram tarwebloem. Als laatste nog een eitje.
Dan flink kneden, uitrollen, snijden, koken, bakken.
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  maandag 27 juni 2011 @ 20:12:25 #108
251095 Purdey
Better off alone..
pi_98733655
Zag van de week na Saturday Kitchen een programma van Rachel Allen. En die maakte ook Gnocchi. Met gorgonzola roomsaus en extra parmezaan. Ga 'm het weekend maken :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_98734207
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 20:12 schreef Purdey het volgende:
Zag van de week na Saturday Kitchen een programma van Rachel Allen. En die maakte ook Gnocchi. Met gorgonzola roomsaus en extra parmezaan. Ga 'm het weekend maken :)
Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 28 juni 2011 @ 11:53:01 #110
251095 Purdey
Better off alone..
pi_98759357
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 20:23 schreef Tezz het volgende:

[..]

Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?
Natuurlijk :) Hier alvast het recept:

http://uktv.co.uk/food/recipe/aid/629537

Is wel in 't Engels, maar goed te volgen :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  donderdag 30 juni 2011 @ 18:28:28 #111
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98875197
Bij nader inzien toch een iets te krappe scherptediepte:


Beef stewed in red wine by Erasmo..., on Flickr
  donderdag 30 juni 2011 @ 18:47:58 #112
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98875946
Vergeet de scherptediepte, het ziet er een beeeeeeetje droog uit, Erasmo! *grinnik*
Maar ik neem aan dat het heerlijk was? ;-)
  donderdag 30 juni 2011 @ 19:00:58 #113
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98876466
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 18:47 schreef RobinOok het volgende:
Vergeet de scherptediepte, het ziet er een beeeeeeetje droog uit, Erasmo! *grinnik*
Maar ik neem aan dat het heerlijk was? ;-)
Het is een beetje gerafeld door het snijden, het was zo gaar dat je het praktisch kon scheuren.
Maar de droogheid viel behoorlijk mee, was een redelijk vette riblap :)
  donderdag 30 juni 2011 @ 19:10:25 #114
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_98876808
Maar geen saus? Hoe stoof jij dan, zonder saus? :?
  donderdag 30 juni 2011 @ 19:12:47 #115
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_98876927
quote:
0s.gif Op donderdag 30 juni 2011 19:10 schreef RobinOok het volgende:
Maar geen saus? Hoe stoof jij dan, zonder saus? :?
Die ben ik nu verder aan het reduceren in de pan :)

Heb dit recept gebruikt: Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
  maandag 4 juli 2011 @ 14:47:36 #116
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99021775
Een van mijn meest favoriete gerechten: mapo tofu.
Moest ik een top 100 maken, dan zat ie in mijn top 5.


Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu
  FOK!fotograaf donderdag 7 juli 2011 @ 23:00:20 #117
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99176135
quote:
0s.gif Op maandag 4 juli 2011 14:47 schreef RobinOok het volgende:
Een van mijn meest favoriete gerechten: mapo tofu.
Moest ik een top 100 maken, dan zat ie in mijn top 5.

[ link | afbeelding ]
Fuchsia Dunlop's Mapo Tofu
Ziet er weer heerlijk uit!
  FOK!fotograaf vrijdag 8 juli 2011 @ 09:52:42 #118
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99188409

Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr

Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
  vrijdag 8 juli 2011 @ 10:01:56 #119
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_99188657
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 09:52 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr

Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
natte brownies zijn zo lekker!
  vrijdag 8 juli 2011 @ 10:24:13 #120
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99189403
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 09:52 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Triple chocolate brownies by Chemiu, on Flickr

Maar ik vind mijn oven stom, heb ze 3x zo lang in de oven gezet en alsnog zijn ze een stuk natter dan de bedoeling was (receptje zit achter de link).
Koop een oventhermometer, weet je precies hoe warm ie is.
  FOK!fotograaf vrijdag 8 juli 2011 @ 10:29:09 #121
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99189581
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 10:24 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Koop een oventhermometer, weet je precies hoe warm ie is.
Ik geloof inderdaad dat de temperatuur van mijn (hetelucht combimagnetron) oven niet helemaal klopt. Maar als ik hem hoger zet, verbrandt de bovenkant en is de bodem nog steeds kletsnat.

quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 10:01 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

natte brownies zijn zo lekker!
Ja maar met de normale baktijd zat je gewoon het 'deeg' te eten, dat lijkt me ook niet helemaal ok?
  vrijdag 8 juli 2011 @ 13:43:13 #122
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99196943
Of je hebt per ongeluk iets verkeerd afgemeten. Kan dat niet?
  vrijdag 8 juli 2011 @ 23:02:32 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99225122
Voorgerechtje voor het verjaardagsdinertje dat ik voor mijn broertje kookte:


Steamed scallops with soy dressing

De coquilles gestoomd tot ze net gaar zijn, of eigenlijk net niet. 't Waren mooie van Schmidt, dus vers en zoet. Yum. Zoooo lekker. (hoef je met diepvries coquilles niet te proberen)

Jammer genoeg ben ik als ik meerdere gangen voor "vreemde mensen" moet koken altijd te druk om ook nog foto's te maken, dus dit is de enige die er van het etentje is. Maar de rest was ook allemaal keeeeigoed gelukt.
pi_99227917
Jammer, ik had de rest ook graag gezien. :Y
  zaterdag 9 juli 2011 @ 00:48:14 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99229905
Ja, ik ook. :D
Was best trots. Maar het waren wel allemaal al beproefde recepten, ik was de dagen voor het dinertje niet helemaal lekker en had dus geen enkele inspiratie of puf om iets nieuws te verzinnen. Voor wie echt nieuwsgierig is, dit was het menu:

Eerste gang:
Gestoomde oesters

Tweede gang:
Gestoomde coquille
(die van de foto dus)

Derde gang:
Rettich cake, maar dan vermomd als bitterbal. Geserveerd met okonomiyaki saus, tonkatsu saus en zoete chilisaus
en
jiaozi (gewoon kant-en-klare uit de vriezer van St. Anny Food) met yinyin saus

Vierde gang:
Gestoomde dorade met warme paksoi salade en sushi rijstballen

Koffie met spekkoek
pi_99229962
Ik wil ook een keer bij jou komen eten, kan dat? *)
  zaterdag 9 juli 2011 @ 01:11:30 #127
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99230680
*bloos*

[ Bericht 41% gewijzigd door RobinOok op 09-07-2011 02:54:09 ]
  zondag 10 juli 2011 @ 14:58:45 #128
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99278341
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2011 20:23 schreef Tezz het volgende:

[..]

Oe! Lekker! Wil je dan een foto posten? En je gnocchi-ervaringen delen?
De gnocchi moest een weekje wachten, maar heb 'm nu toch gemaakt. Net klaar, voorbereidend, vanavond een saus erbij. Eerste ervaring: Ik doe het nooit, nóóit meer! Wat een werk zeg.

Vanmorgen aardappels geboend, 10 minuten gekookt. Water eraf, en dan nog 20 minuten op laag vuur. Velletje eraf pulken als ze nog heet zijn (Auw auw, vingers ;( ) en dan prakken, bloem erbij, eiren.. Deegbal maken, maar die was zo zacht, dat ik 'm in de koelkast heb gezet. Na 2 uur nog steeds zacht, toch maar balletjes gemaakt, allemaal koken. De 'rauwe' balletjes plakken als een gek aan elkaar.. Ongeveer zo'n 2,5 uur bezig geweest met een schaal gnocchi.

It better taste good..
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zondag 10 juli 2011 @ 16:13:35 #129
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99281895
Oh, heb je ze al gekookt?! Dan worden ze toch net zo taai als de supermarktversie?
De lol van versie gnocchi is dat je 'm meteen opeet. Dacht ik toch.
  zondag 10 juli 2011 @ 17:02:19 #130
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99283945
quote:
0s.gif Op zondag 10 juli 2011 16:13 schreef RobinOok het volgende:
Oh, heb je ze al gekookt?! Dan worden ze toch net zo taai als de supermarktversie?
De lol van versie gnocchi is dat je 'm meteen opeet. Dacht ik toch.
Koken stond wel in het recept. Ze zijn niet taai, zacht en ietwat melig. Het is net een stuk gekookte pannekoek :')

Het mooie van koken, iets maken wat heel veel werk is, wat niet eens echt lekker is ;)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zondag 10 juli 2011 @ 17:10:06 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99284316
Gnocchi staat er om bekend, dus het ligt niet helemaal aan jou. ;-)
Wel een tip voor volgende keer: aardappels hoef je niet heel hard te boenen als je ze heel kookt. En met een aardappelknijper kun je ze zelfs met schil en al fijnknijpen. Schil blijft in de knijper achter. Scheelt weer tijd en moeite.
  FOK!fotograaf zondag 10 juli 2011 @ 20:26:06 #132
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99291581
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juli 2011 13:43 schreef RobinOok het volgende:
Of je hebt per ongeluk iets verkeerd afgemeten. Kan dat niet?
Nee, ik heb het bij al mijn recepten. De bovenkant verbrandt, onderkant nog vloeibaar, dat soort geintjes. Of er is wat mis met het bakblik, dat kan misschien ook? Dat het te dik is ofzo.
  FOK!fotograaf vrijdag 15 juli 2011 @ 01:37:35 #133
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99488717
Geen echt baksel, maar wel fotogeniek. Gewoon een glas warm water met wat blaadjes verse munt geven een heerlijke munt thee.


Mint tea by Chemiu, on Flickr
  vrijdag 15 juli 2011 @ 10:09:54 #134
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99493331
Muntthee drink ik ook vaak. Bosje munt van de markt kost vrijwel niks, en je hebt indd een heerlijk verfrissend drankje. Op m'n oude werk maakten ze ook weleens ijsthee van munt, was ook erg lekker :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  FOK!fotograaf vrijdag 15 juli 2011 @ 13:33:38 #135
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99499389
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 10:09 schreef Purdey het volgende:
Muntthee drink ik ook vaak. Bosje munt van de markt kost vrijwel niks, en je hebt indd een heerlijk verfrissend drankje. Op m'n oude werk maakten ze ook weleens ijsthee van munt, was ook erg lekker :)
Ja precies! IJsthee heb ik nog nooit geprobeerd, ik hou meestal niet zo van koude thee :P.

En ik had weer een bakbui. En een pot kersen over. Denk dat dit wel een van mn betere foto's is de afgelopen tijd.


Chocolate cake by Chemiu, on Flickr
  vrijdag 15 juli 2011 @ 13:47:18 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99499894
Lijkt me ook lekker bij elkaar! Chocoladetaart met muntthee. :-)
  vrijdag 15 juli 2011 @ 15:01:58 #137
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99503146
Ziet er goed uit Chemiu! Soms wordt je heel creatief van bakbuien en dingen die nog in huis zijn ;)

Munt en chocolade is een hele goede combi inderdaad, kijk maar naar After Eight :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_99516859
Nog eens 'n cake gebakken


[ Bericht 56% gewijzigd door Roze_Marijn op 15-07-2011 21:42:10 ]
pi_99519135
*foutje*
pi_99521497
Vanavond wat tapas geregeld :9


Volkorenbrood met wat (prefab :@) smeersels en olijven


Zalm/bacon pannetje met kaasgratin


Lamsspiesjes


Empanada's met gekruid gehakt


Krokante kip met honing
Ja doei.
  vrijdag 15 juli 2011 @ 23:23:16 #142
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99524225
delicieux
zzzzz
  zaterdag 16 juli 2011 @ 02:29:13 #143
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_99531043
quote:
0s.gif Op vrijdag 15 juli 2011 23:23 schreef AMAR420 het volgende:
delicieux
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  FOK!fotograaf zondag 17 juli 2011 @ 19:40:42 #144
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99587382
Ziet er lekker uit Moblo!

Hier vanavond marokkaanse visballetjes in tomatensaus (en rijst en broccoli). Jammer dat de focus niet op de peterselie ligt, maar helaas, er is niets overgebleven om de foto opnieuw te maken :P.


Maroccan fishballs with tomato sauce by Chemiu, on Flickr

pi_99587385
Zelfgemaakte Berlijnse Bollen ....

  FOK!fotograaf zondag 17 juli 2011 @ 19:41:22 #146
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99587397
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 19:40 schreef Roze_Marijn het volgende:
Zelfgemaakte Berlijnse Bollen ....

[ afbeelding ]
:9~
pi_99587416
zo smaakten ze ook Chemiu :p
pi_99587877
Oh dit topic zocht ik vanochtend :D (thx Chico!)


mijn tomaat-zwarteolijf-brie quiche in uberfoute bakvorm van gister


koffiecreme hazelnootschuim taart in korstdeeg van vandaag, 1e poging, ik vind dat de schuim fluffiër kan, maar lekker wastie iig wel :)
pi_99588323
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 19:40 schreef Roze_Marijn het volgende:
Zelfgemaakte Berlijnse Bollen ....

[ afbeelding ]
Waar is het recept? :9
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_99588362
Ml-tje :)
hier
pi_99588456
Heel veel kwijl-waardige foto's op deze pagina! :9~ :9~

EDIT: vorige pagina. :')
  zondag 17 juli 2011 @ 20:13:49 #152
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99588458
Verkleint Fok de foto's niet meer automatisch? Of heb ik per ongeluk ergens een instelling veranderd?
pi_99588473
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 20:13 schreef RobinOok het volgende:
Verkleint Fok de foto's niet meer automatisch? Of heb ik per ongeluk ergens een instelling veranderd?
Hier verkleint hij nog wel!
pi_99588495
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 20:10 schreef Roze_Marijn het volgende:
Ml-tje :)
hier
Thnx! Nog in het NL ook ^O^
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 17 juli 2011 @ 20:16:52 #155
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99588541
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 20:14 schreef DeltaCephei het volgende:

[..]

Hier verkleint hij nog wel!
Okay, dan ga ik straks even uitzoeken waar het aan ligt. Ja, aan mij dus. :+

Oh, aan ad-block dus. Pfffff. Irri gedoe, fok en adblock.

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 17-07-2011 20:37:21 ]
pi_99588558
Ja Ml-tje :) ben dan ook Belgische hé
en helemaal niet moeilijk te maken, wel geduld hebben met het rijzen :)
  zondag 17 juli 2011 @ 21:08:28 #157
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99591205
de beste topic ooit!
zzzzz
  zondag 17 juli 2011 @ 21:42:14 #158
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_99593047
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 20:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Okay, dan ga ik straks even uitzoeken waar het aan ligt. Ja, aan mij dus. :+

Oh, aan ad-block dus. Pfffff. Irri gedoe, fok en adblock.
adblock mag niet op fok he, dat wist je..?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 17 juli 2011 @ 23:03:36 #159
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99597556
Mag niet? Mag niet? :X
Dat het gekut geeft, ja, dat heb ik gemerkt ja. ;)
  zondag 17 juli 2011 @ 23:14:14 #160
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_99598233
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 23:03 schreef RobinOok het volgende:
Mag niet? Mag niet? :X
Dat het gekut geeft, ja, dat heb ik gemerkt ja. ;)
sterker nog, er staat een ban op
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_99598435
Dat is toch voor het promoten ervan, niet voor het hebben?
  zondag 17 juli 2011 @ 23:18:21 #162
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99598500
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 23:14 schreef Mirjam het volgende:

[..]

sterker nog, er staat een ban op
Oh, in dat geval heb ik het niet. :P
pi_99608959
Crosspost; recept voor de quiche:

voor het deeg:

volgens recept:
225 g bloem
115 g boter in kleine blokjes
3 el water

volgens marmar:
ietsjes minder boter, klein scheutje olijfolie (maakt het uitrollen makkelijker als je een lekker dun laagje wilt maken)
snufje zout en een ietsiepietsie gedroogde chillivlokjes door het deeg

De bloem zeven, kruiden erdoor mengen, boter erin wrijven tot het kruimig wordt, dan olijfolie en water erbij, even mengen en dan kneden. Deegbol ongeveer 30 minuten in huishoudfolie in de koelkast laten opstijven.

Bakvorm invetten, volgende keer wordt een plaatje van de quichevorm van de Hema :) en deeg zo dun mogelijk uitrollen (uiteraard met een flinke kwak bloem op je werkblad). Deeg losjes om de deegroller oprollen en over de bakvorm weer uitrollen, voorzichtig aandrukken. Overtollige randjes eraf snijden.
Blind bakken (bedekt met alufolie of bakpapier en dan met bakbonen erop (ik heb kikkererwten gebruikt, ging prima) op 190 graden gedurende 15 minuten, dan folie en bakbonen verwijderen en nog 5 minuten bakken voor een krokant deegje.


Vulling:
tomaat in plakjes, zaadjes verwijderen
zwarte olijf in schijfjes gesneden
stukjes brie
verse kruiden; basilicum, tijm, peterselie, niet te fijn snijden
3 eieren
3 dl melk
peper, zout, kruiden naar smaak (ik vind iets als chillivlokjes lekker bij gerechten met tomaat, maar niet teveel!)

Tomaat, olijf, brie en de verse kruiden verdeel je in de bakvorm (met het inmiddels voorgebakken deeg)
Eieren klop je luchtig, dan melk en kruiden er doorheen kloppen.
Dit giet je voorzichtig over de bakvorm (die dan al behoorlijk vol zit).

Tip: zet de bakvorm op de bakplaat voordat je de vulling erin gaat doen, da's wat makkelijker ivm vloeibare vulling.

Ik hield wel wat over van het eimengsel, maar 2 eieren zou net te weinig geweest zijn denk ik.

Dan nog 40-50 minuten in de oven en voila!

Ik heb nog een paar variantjes bedacht:

spinazie, cherrytomaatjes, feta

broccoli (voorgestoomd), parmezan, blokjes aardappel (voorgegaard)

geitenkaas, walnoten, sperziebonen (voorgestoomd)

hamblokjes, prei (voorgestoomd), kaas

witlof (voorgestoomd), spekjes, kaas

zoiets :) ga ik vast nog wel eens proberen enne suggesties welkom!

recept van de taart is wat meer typwerk
  maandag 18 juli 2011 @ 10:08:08 #164
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99610583
quote:
0s.gif Op zondag 17 juli 2011 23:18 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Oh, in dat geval heb ik het niet. :P
_O-

Enniewee, gisteravond weer eens een heerlijke pruimencrumble gemaakt. 4 ingrediëten, en een zalig eindresultaat :)

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_99610896
bloem, boter, suiker, pruim?
  maandag 18 juli 2011 @ 10:26:01 #166
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99611038
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 10:20 schreef MarMar het volgende:
bloem, boter, suiker, pruim?
That's it! :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_99631803
courgette fritters vandaag :)

pi_99631992
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 19:41 schreef Roze_Marijn het volgende:
courgette fritters vandaag :)

[ afbeelding ]
Recept! :)
pi_99632805
Hier n0a :)
  FOK!fotograaf maandag 18 juli 2011 @ 20:05:41 #170
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99632993
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 19:41 schreef Roze_Marijn het volgende:
courgette fritters vandaag :)

[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!

Vanavond: homemade hamburgers (incl broodje) en chocolademousse. Recept staat in de link.


Cheeseburger by Chemiu, on Flickr


Chocolate mousse by Chemiu, on Flickr
  maandag 18 juli 2011 @ 20:09:02 #171
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99633128
Heel mooi Chemiu! Zelfs nu de hamburger al 'aangegeten' is, is het een mooie foto :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_99633803
Hamburger ziet er lekker uit!! Chocomousse ook trouwens :)
pi_99634366
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 20:01 schreef Roze_Marijn het volgende:
Hier n0a :)
Tnx, ga ik zeker een keer proberen. Zijn wat eenvoudiger dan mijn courgette pannenkoekjes.
pi_99634620
Oh leuke site n0a :) ff neuzen erop
pi_99635790
Oeh sjiek Chemiu :D mooier dan de mijne!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  maandag 18 juli 2011 @ 21:21:38 #176
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_99637125
Mooi Chemiu! Krijg spontaan zin in cheeseburger :9 (en dat om deze tijd _O- )
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  FOK!fotograaf dinsdag 19 juli 2011 @ 01:47:51 #177
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99649817
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 20:09 schreef Purdey het volgende:
Heel mooi Chemiu! Zelfs nu de hamburger al 'aangegeten' is, is het een mooie foto :Y
Ja dan zie je beter wat er op zit :D. En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.

quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 20:59 schreef Ml-etje het volgende:
Oeh sjiek Chemiu :D mooier dan de mijne!
Maar jouwe zijn vast lekkerder :P. Ik fotografeer beter dan dat ik kook.

quote:
17s.gif Op maandag 18 juli 2011 21:21 schreef MariaEtcetera het volgende:
Mooi Chemiu! Krijg spontaan zin in cheeseburger :9 (en dat om deze tijd _O- )
Niets mis mee met een cheeseburger op zijn tijd :+. Ik eet wel vaker pas rond half 10.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 02:04:01 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99650243
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 01:47 schreef Chemiu het volgende:

Ja dan zie je beter wat er op zit :D. En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.
Helemaal mee eens. :Y
Op deze manier krijg je een veeeeel beter idee wat iets is en hoe het smaakt.
pi_99660958
mmmmm juist zo eentje opgegeten :)

pi_99661846
Ik ga straks een poging doen de toffee uit het vorige topic te maken :)


http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/12/lias-butter-toffee/
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_99663322
Hij staat af te koelen, heb er gezouten cashewnoten doorheen gegooid, ben benieuwd!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 19 juli 2011 @ 15:26:32 #182
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_99665263
Ik haat de camera in mijn telefoon. Krijg er nooit mooie foto's mee... Maar goed, zo slecht als de foto is, zo lekker smaakte de kip.



In de holte zat een half ui, paar takjes rozemarijn en een paar takjes tijm plus wat peper en zout. Onder de huid, op de borststukken, zit een simpele kruidenboter. Op de huid een berg versgemalen peper en lekker grove stukken zeezout. Ik vind het altijd superlekker als er nog wat stukjes knapperig zout aan de huid blijven "kleven".

Ik had geen touw meer, vandaar dat de poten niet zijn afgebonden, maar door de huid zijn gestoken. Ga ik vaker zo doen, werkt net zo goed. :P
pi_99666160
RobinOok, heb jij al eens rempeyek gebakken? Mijn poging was nogal een faal - of ze verbranden of ze waren niet gaar.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 15:49:08 #184
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_99666178
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:26 schreef Redcoon het volgende:
Ik haat de camera in mijn telefoon. Krijg er nooit mooie foto's mee... Maar goed, zo slecht als de foto is, zo lekker smaakte de kip.

[ afbeelding ]

In de holte zat een half ui, paar takjes rozemarijn en een paar takjes tijm plus wat peper en zout. Onder de huid, op de borststukken, zit een simpele kruidenboter. Op de huid een berg versgemalen peper en lekker grove stukken zeezout. Ik vind het altijd superlekker als er nog wat stukjes knapperig zout aan de huid blijven "kleven".

Ik had geen touw meer, vandaar dat de poten niet zijn afgebonden, maar door de huid zijn gestoken. Ga ik vaker zo doen, werkt net zo goed. :P
hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_99666304
Robin: ik ben nog steeds op zoek naar dé specijeren en kruidencombi voor mijn nasi.
Ik heb de meeste basic dingen wel in huis op 't moment, maar ben even aan huis gekluisterd en heb geen mogelijkheid een toko op te zoeken (wat ik ook nog moet doen...).

Heb jij een fijn recept (met foto, om OT te blijven)? :)

Het mag pittig zijn, maar niet HEET :P .

Basics die ik op t moment heb zijn zaken als trassi, ketoembar, djinten, gember (vers en poeder), laos, paprikapoeder, vetsin, allerlei massala's, kurkuma, etc. Ik mis echter wel nog wat zaken, maargoed, uitbreiding komt wel weer als ik 'n toko heb gevonden (je hebt Engeland zeker nog niet in kaart gebracht voor je tokowijzer?) :)
Ja doei.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 15:59:06 #186
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_99666590
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 20:05 schreef Chemiu het volgende:

[ link | afbeelding ]
Cheeseburger by Chemiu, on Flickr

Ziet er goed uit, die hamburger :9
Ik heb gister ook een poging gedaan tot het zelf maken van hamburgers, maar ik denk dat ze iets te dik waren, want de onder- en bovenkant waren al flink aangebakken terwijl de binnenkant nog vrij licht was.
I am not lost, it's just I've no idea where I am
  dinsdag 19 juli 2011 @ 16:17:17 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99667324
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:59 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:

[..]

Ziet er goed uit, die hamburger :9
Ik heb gister ook een poging gedaan tot het zelf maken van hamburgers, maar ik denk dat ze iets te dik waren, want de onder- en bovenkant waren al flink aangebakken terwijl de binnenkant nog vrij licht was.
Dichtschroeien en vervolgens het vuur veel lager zetten.

Vandaag een beetje aan het experimenteren met Hasselbacks:

  dinsdag 19 juli 2011 @ 16:39:19 #188
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_99668341
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?
Yup in de oven, eerst even kort op 230 om het lekker knapperig te maken en daarna doorgaren op 180. Alles bij elkaar ongeveer 40 a 50 min in de oven en daarna nog een kwartiertje laten rusten. Was een kip van ca. 1.3 kg.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 17:42:52 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99670937
Foto kan beter maar ik had zo'n trek :9


Horse steak with Hasselback potatoes and corn. by Erasmo..., on Flickr
pi_99676456
Patatjes zien er goed uit Erasmo!
Hier sebiet zo'n stukske

of soesjes :) die foto volgt straks nog

pi_99680903
en de soesjes ....

  woensdag 20 juli 2011 @ 03:01:16 #192
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99693071
prachtig
zzzzz
  woensdag 20 juli 2011 @ 13:22:37 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99702071
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:48 schreef DeltaCephei het volgende:
RobinOok, heb jij al eens rempeyek gebakken? Mijn poging was nogal een faal - of ze verbranden of ze waren niet gaar.
Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?
  woensdag 20 juli 2011 @ 13:30:35 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99702342
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Robin: ik ben nog steeds op zoek naar dé specijeren en kruidencombi voor mijn nasi.
Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:



En daar zaten op zich niet zoveel kruiden in. Gewoon beginnen met gember, knoflook, uitje. Smaakmakers (worstje, erwtjes, shii-take, boomoren enzo) en rijst. Rijst van de dag ervoor is geloof ik wel cruciaal.
En dan een schep sambal erdoor. :D

En nee, nog geen Engelse versie van mijn site. Zou het wel willen, maar ja, zoveel werk.
En adreslijsten en tokobezoeken zitten er dan waarschijnlijk toch niet in, dus heb je er evengoed niks aan. ;)
pi_99710911
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2011 13:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?
Dat heb ik dus gedaan :') Dat hoort zo blijkbaar - 2 oliepannen naast elkaar.
Nouja - ik koop wel kant&klaar voortaan.
pi_99711122
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2011 13:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:

[ link | afbeelding ]

En daar zaten op zich niet zoveel kruiden in. Gewoon beginnen met gember, knoflook, uitje. Smaakmakers (worstje, erwtjes, shii-take, boomoren enzo) en rijst. Rijst van de dag ervoor is geloof ik wel cruciaal.
En dan een schep sambal erdoor. :D

En nee, nog geen Engelse versie van mijn site. Zou het wel willen, maar ja, zoveel werk.
En adreslijsten en tokobezoeken zitten er dan waarschijnlijk toch niet in, dus heb je er evengoed niks aan. ;)
Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden? :9
Ja doei.
pi_99714011
RobinOok die Nasi ziet er verrukkelijk uit! Ga ik ook eens proberen te maken :)
Ik ben nu eentje van deze aan het eten .....

  woensdag 20 juli 2011 @ 18:46:49 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99715808
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2011 16:53 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden? :9
Een beetje droogkokende rijst. Normaal hou ik niet van basmati, maar ik kan me voorstellen dat die voor de nasi wel goed werkt. Maar met jasmijn cq pandanrijst lukt het ook wel. Lange korrel in ieder geval, dus geen risotto of japanse rijst.
pi_99758296

Taartje gebakken ter ere van het afscheid van de basisschool van dochterlief.
Korst is zanddeeg met gecrunchte hazelnootjes erdoor,
recept voor de vulling:
6 dl slagroom; 3 dl melk
2 vanillestokjes
300 gram pure chocola
200 gram gecrunchte hazelnoten (crunchen gaat prima met een goed mes)
8 eieren
2 eetlepels bloem
ongeveer 50 gram poedersuiker.

oven op 200 graden

De melk en de room in een pannetje warm laten worden met het merg van de vanillestokjes en de stokjes mee. (vanille-extract werkt ook prima als je dat makkelijker vindt)
Stokjes er uit vissen als het goed getrokken is, eventueel even zeven.
Dan pan op het vuur houden en de chocola er doorheen smelten.
Even laten afkoelen, ondertussen de eieren klutsen.
Daarna de bloem en de poedersuiker door de eieren heen klutsen.
Dan de gecrunchte nootjes erdoorheen roeren.

De bodem met zanddeeg moet eerst 15 minuten blind gebakken worden, dan nog 5 minuten zonder bakbonen. Hier giet je het chocolademengsel in, dan nog 25 tot 30 minuten in de oven.
Ik had veel te veel vulling, dus ik heb er wat van in creme brulee schaaltjes gedaan en erbij gezet in de oven, ook erg lekker geworden :)
  donderdag 21 juli 2011 @ 20:07:26 #200
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99764408
Ziet er heel lekker uit MarMar! Ik ga 't recept zeker even opslaan :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')