Ja dan zie je beter wat er op zit . En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.quote:Op maandag 18 juli 2011 20:09 schreef Purdey het volgende:
Heel mooi Chemiu! Zelfs nu de hamburger al 'aangegeten' is, is het een mooie foto
Maar jouwe zijn vast lekkerder . Ik fotografeer beter dan dat ik kook.quote:
Niets mis mee met een cheeseburger op zijn tijd . Ik eet wel vaker pas rond half 10.quote:Op maandag 18 juli 2011 21:21 schreef MariaEtcetera het volgende:
Mooi Chemiu! Krijg spontaan zin in cheeseburger (en dat om deze tijd )
Helemaal mee eens.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 01:47 schreef Chemiu het volgende:
Ja dan zie je beter wat er op zit . En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.
hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:26 schreef Redcoon het volgende:
Ik haat de camera in mijn telefoon. Krijg er nooit mooie foto's mee... Maar goed, zo slecht als de foto is, zo lekker smaakte de kip.
[ afbeelding ]
In de holte zat een half ui, paar takjes rozemarijn en een paar takjes tijm plus wat peper en zout. Onder de huid, op de borststukken, zit een simpele kruidenboter. Op de huid een berg versgemalen peper en lekker grove stukken zeezout. Ik vind het altijd superlekker als er nog wat stukjes knapperig zout aan de huid blijven "kleven".
Ik had geen touw meer, vandaar dat de poten niet zijn afgebonden, maar door de huid zijn gestoken. Ga ik vaker zo doen, werkt net zo goed.
Ziet er goed uit, die hamburgerquote:Op maandag 18 juli 2011 20:05 schreef Chemiu het volgende:
[ link | afbeelding ]
Cheeseburger by Chemiu, on Flickr
Dichtschroeien en vervolgens het vuur veel lager zetten.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:59 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
[..]
Ziet er goed uit, die hamburger
Ik heb gister ook een poging gedaan tot het zelf maken van hamburgers, maar ik denk dat ze iets te dik waren, want de onder- en bovenkant waren al flink aangebakken terwijl de binnenkant nog vrij licht was.
Yup in de oven, eerst even kort op 230 om het lekker knapperig te maken en daarna doorgaren op 180. Alles bij elkaar ongeveer 40 a 50 min in de oven en daarna nog een kwartiertje laten rusten. Was een kip van ca. 1.3 kg.quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:49 schreef Mirjam het volgende:
[..]
hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?
Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:48 schreef DeltaCephei het volgende:
RobinOok, heb jij al eens rempeyek gebakken? Mijn poging was nogal een faal - of ze verbranden of ze waren niet gaar.
Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:quote:Op dinsdag 19 juli 2011 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Robin: ik ben nog steeds op zoek naar dé specijeren en kruidencombi voor mijn nasi.
Dat heb ik dus gedaan Dat hoort zo blijkbaar - 2 oliepannen naast elkaar.quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:22 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?
Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden?quote:Op woensdag 20 juli 2011 13:30 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:
[ link | afbeelding ]
En daar zaten op zich niet zoveel kruiden in. Gewoon beginnen met gember, knoflook, uitje. Smaakmakers (worstje, erwtjes, shii-take, boomoren enzo) en rijst. Rijst van de dag ervoor is geloof ik wel cruciaal.
En dan een schep sambal erdoor.
En nee, nog geen Engelse versie van mijn site. Zou het wel willen, maar ja, zoveel werk.
En adreslijsten en tokobezoeken zitten er dan waarschijnlijk toch niet in, dus heb je er evengoed niks aan.
Een beetje droogkokende rijst. Normaal hou ik niet van basmati, maar ik kan me voorstellen dat die voor de nasi wel goed werkt. Maar met jasmijn cq pandanrijst lukt het ook wel. Lange korrel in ieder geval, dus geen risotto of japanse rijst.quote:Op woensdag 20 juli 2011 16:53 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |