abonnement Unibet Coolblue
  maandag 18 juli 2011 @ 21:21:38 #176
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_99637125
Mooi Chemiu! Krijg spontaan zin in cheeseburger :9 (en dat om deze tijd _O- )
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  FOK!fotograaf dinsdag 19 juli 2011 @ 01:47:51 #177
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_99649817
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 20:09 schreef Purdey het volgende:
Heel mooi Chemiu! Zelfs nu de hamburger al 'aangegeten' is, is het een mooie foto :Y
Ja dan zie je beter wat er op zit :D. En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.

quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 20:59 schreef Ml-etje het volgende:
Oeh sjiek Chemiu :D mooier dan de mijne!
Maar jouwe zijn vast lekkerder :P. Ik fotografeer beter dan dat ik kook.

quote:
17s.gif Op maandag 18 juli 2011 21:21 schreef MariaEtcetera het volgende:
Mooi Chemiu! Krijg spontaan zin in cheeseburger :9 (en dat om deze tijd _O- )
Niets mis mee met een cheeseburger op zijn tijd :+. Ik eet wel vaker pas rond half 10.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 02:04:01 #178
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99650243
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 01:47 schreef Chemiu het volgende:

Ja dan zie je beter wat er op zit :D. En ik vind het ook 'mooier', dan zie je tenminste dat het echt eetbaar voedsel is en niet van plastic. Ik heb ook wel 'hele' foto's maar die vind ik saai.
Helemaal mee eens. :Y
Op deze manier krijg je een veeeeel beter idee wat iets is en hoe het smaakt.
pi_99660958
mmmmm juist zo eentje opgegeten :)

pi_99661846
Ik ga straks een poging doen de toffee uit het vorige topic te maken :)


http://thepioneerwoman.com/cooking/2010/12/lias-butter-toffee/
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_99663322
Hij staat af te koelen, heb er gezouten cashewnoten doorheen gegooid, ben benieuwd!
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  dinsdag 19 juli 2011 @ 15:26:32 #182
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_99665263
Ik haat de camera in mijn telefoon. Krijg er nooit mooie foto's mee... Maar goed, zo slecht als de foto is, zo lekker smaakte de kip.



In de holte zat een half ui, paar takjes rozemarijn en een paar takjes tijm plus wat peper en zout. Onder de huid, op de borststukken, zit een simpele kruidenboter. Op de huid een berg versgemalen peper en lekker grove stukken zeezout. Ik vind het altijd superlekker als er nog wat stukjes knapperig zout aan de huid blijven "kleven".

Ik had geen touw meer, vandaar dat de poten niet zijn afgebonden, maar door de huid zijn gestoken. Ga ik vaker zo doen, werkt net zo goed. :P
pi_99666160
RobinOok, heb jij al eens rempeyek gebakken? Mijn poging was nogal een faal - of ze verbranden of ze waren niet gaar.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 15:49:08 #184
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_99666178
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:26 schreef Redcoon het volgende:
Ik haat de camera in mijn telefoon. Krijg er nooit mooie foto's mee... Maar goed, zo slecht als de foto is, zo lekker smaakte de kip.

[ afbeelding ]

In de holte zat een half ui, paar takjes rozemarijn en een paar takjes tijm plus wat peper en zout. Onder de huid, op de borststukken, zit een simpele kruidenboter. Op de huid een berg versgemalen peper en lekker grove stukken zeezout. Ik vind het altijd superlekker als er nog wat stukjes knapperig zout aan de huid blijven "kleven".

Ik had geen touw meer, vandaar dat de poten niet zijn afgebonden, maar door de huid zijn gestoken. Ga ik vaker zo doen, werkt net zo goed. :P
hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_99666304
Robin: ik ben nog steeds op zoek naar dé specijeren en kruidencombi voor mijn nasi.
Ik heb de meeste basic dingen wel in huis op 't moment, maar ben even aan huis gekluisterd en heb geen mogelijkheid een toko op te zoeken (wat ik ook nog moet doen...).

Heb jij een fijn recept (met foto, om OT te blijven)? :)

Het mag pittig zijn, maar niet HEET :P .

Basics die ik op t moment heb zijn zaken als trassi, ketoembar, djinten, gember (vers en poeder), laos, paprikapoeder, vetsin, allerlei massala's, kurkuma, etc. Ik mis echter wel nog wat zaken, maargoed, uitbreiding komt wel weer als ik 'n toko heb gevonden (je hebt Engeland zeker nog niet in kaart gebracht voor je tokowijzer?) :)
Ja doei.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 15:59:06 #186
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_99666590
quote:
0s.gif Op maandag 18 juli 2011 20:05 schreef Chemiu het volgende:

[ link | afbeelding ]
Cheeseburger by Chemiu, on Flickr

Ziet er goed uit, die hamburger :9
Ik heb gister ook een poging gedaan tot het zelf maken van hamburgers, maar ik denk dat ze iets te dik waren, want de onder- en bovenkant waren al flink aangebakken terwijl de binnenkant nog vrij licht was.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  dinsdag 19 juli 2011 @ 16:17:17 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99667324
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:59 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:

[..]

Ziet er goed uit, die hamburger :9
Ik heb gister ook een poging gedaan tot het zelf maken van hamburgers, maar ik denk dat ze iets te dik waren, want de onder- en bovenkant waren al flink aangebakken terwijl de binnenkant nog vrij licht was.
Dichtschroeien en vervolgens het vuur veel lager zetten.

Vandaag een beetje aan het experimenteren met Hasselbacks:

  dinsdag 19 juli 2011 @ 16:39:19 #188
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_99668341
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:49 schreef Mirjam het volgende:

[..]

hoe heb je het klaargemaakt? in de oven?
Yup in de oven, eerst even kort op 230 om het lekker knapperig te maken en daarna doorgaren op 180. Alles bij elkaar ongeveer 40 a 50 min in de oven en daarna nog een kwartiertje laten rusten. Was een kip van ca. 1.3 kg.
  dinsdag 19 juli 2011 @ 17:42:52 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_99670937
Foto kan beter maar ik had zo'n trek :9


Horse steak with Hasselback potatoes and corn. by Erasmo..., on Flickr
pi_99676456
Patatjes zien er goed uit Erasmo!
Hier sebiet zo'n stukske

of soesjes :) die foto volgt straks nog

pi_99680903
en de soesjes ....

  woensdag 20 juli 2011 @ 03:01:16 #192
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_99693071
prachtig
zzzzz
  woensdag 20 juli 2011 @ 13:22:37 #193
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99702071
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:48 schreef DeltaCephei het volgende:
RobinOok, heb jij al eens rempeyek gebakken? Mijn poging was nogal een faal - of ze verbranden of ze waren niet gaar.
Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?
  woensdag 20 juli 2011 @ 13:30:35 #194
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99702342
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 juli 2011 15:52 schreef motorbloempje het volgende:
Robin: ik ben nog steeds op zoek naar dé specijeren en kruidencombi voor mijn nasi.
Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:



En daar zaten op zich niet zoveel kruiden in. Gewoon beginnen met gember, knoflook, uitje. Smaakmakers (worstje, erwtjes, shii-take, boomoren enzo) en rijst. Rijst van de dag ervoor is geloof ik wel cruciaal.
En dan een schep sambal erdoor. :D

En nee, nog geen Engelse versie van mijn site. Zou het wel willen, maar ja, zoveel werk.
En adreslijsten en tokobezoeken zitten er dan waarschijnlijk toch niet in, dus heb je er evengoed niks aan. ;)
pi_99710911
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2011 13:22 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee, ik was vroeger nooit zo dol op rempeyek en eet het daarom eigenlijk nog steeds nooit. Nooit aan gedacht om het zelf te maken ook. Maar ik zag op youtube net wel wat filmpjes over zelf rempeyek bakken. Zag er inderdaad trickey uit. Zag ook iemand die ze 2 keer bakte, misschien is dat de gouden tip voor jou?
Dat heb ik dus gedaan :') Dat hoort zo blijkbaar - 2 oliepannen naast elkaar.
Nouja - ik koop wel kant&klaar voortaan.
pi_99711122
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2011 13:30 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ojee, ik maak eigenlijk nooit nasi. Een keertje maar, geloof ik. Deze:

[ link | afbeelding ]

En daar zaten op zich niet zoveel kruiden in. Gewoon beginnen met gember, knoflook, uitje. Smaakmakers (worstje, erwtjes, shii-take, boomoren enzo) en rijst. Rijst van de dag ervoor is geloof ik wel cruciaal.
En dan een schep sambal erdoor. :D

En nee, nog geen Engelse versie van mijn site. Zou het wel willen, maar ja, zoveel werk.
En adreslijsten en tokobezoeken zitten er dan waarschijnlijk toch niet in, dus heb je er evengoed niks aan. ;)
Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden? :9
Ja doei.
pi_99714011
RobinOok die Nasi ziet er verrukkelijk uit! Ga ik ook eens proberen te maken :)
Ik ben nu eentje van deze aan het eten .....

  woensdag 20 juli 2011 @ 18:46:49 #198
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99715808
quote:
0s.gif Op woensdag 20 juli 2011 16:53 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Thanks! Rijst van de dag ervoor, da's wel een goeie. Wat voor rijst zou je aanraden? :9
Een beetje droogkokende rijst. Normaal hou ik niet van basmati, maar ik kan me voorstellen dat die voor de nasi wel goed werkt. Maar met jasmijn cq pandanrijst lukt het ook wel. Lange korrel in ieder geval, dus geen risotto of japanse rijst.
pi_99758296

Taartje gebakken ter ere van het afscheid van de basisschool van dochterlief.
Korst is zanddeeg met gecrunchte hazelnootjes erdoor,
recept voor de vulling:
6 dl slagroom; 3 dl melk
2 vanillestokjes
300 gram pure chocola
200 gram gecrunchte hazelnoten (crunchen gaat prima met een goed mes)
8 eieren
2 eetlepels bloem
ongeveer 50 gram poedersuiker.

oven op 200 graden

De melk en de room in een pannetje warm laten worden met het merg van de vanillestokjes en de stokjes mee. (vanille-extract werkt ook prima als je dat makkelijker vindt)
Stokjes er uit vissen als het goed getrokken is, eventueel even zeven.
Dan pan op het vuur houden en de chocola er doorheen smelten.
Even laten afkoelen, ondertussen de eieren klutsen.
Daarna de bloem en de poedersuiker door de eieren heen klutsen.
Dan de gecrunchte nootjes erdoorheen roeren.

De bodem met zanddeeg moet eerst 15 minuten blind gebakken worden, dan nog 5 minuten zonder bakbonen. Hier giet je het chocolademengsel in, dan nog 25 tot 30 minuten in de oven.
Ik had veel te veel vulling, dus ik heb er wat van in creme brulee schaaltjes gedaan en erbij gezet in de oven, ook erg lekker geworden :)
  donderdag 21 juli 2011 @ 20:07:26 #200
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99764408
Ziet er heel lekker uit MarMar! Ik ga 't recept zeker even opslaan :Y
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')