jaaaaa ikke ikke ikke!quote:Op vrijdag 22 juli 2011 21:19 schreef Roze_Marijn het volgende:
Vandaag 'n brookie gemaakt, nu 'n stukje van eten, nog iemand ?
[ afbeelding ]
Oh my, wat ziet dįt er heerlijk uit! *Kwijl kwijl*quote:Op donderdag 21 juli 2011 20:38 schreef Roze_Marijn het volgende:
Lekker MarMar,
die ga ik ook proberen te maken!
Wij hier gewone macaroni met kaas en hesp
[ afbeelding ]
Omdat de gedroogde tuinbonen van de Turk bruin zijn.quote:
Ziet er goed uit zegquote:Op donderdag 28 juli 2011 10:17 schreef minilot het volgende:
Kaaskorstjes!![]()
Hier net 'ontbeten' met restje van gisteren:
[ afbeelding ]
Worteltjes-gnudi (soort van blote raviolivulling van ei, ricotta, parmezaan en een beetje bloem) gekookt en daarna kort in bruine boter gebakken, plus in boter gefrituurde salieblaadjes en wat pecorino.
Wat heb je aangepastquote:Op donderdag 28 juli 2011 14:35 schreef Breathtaking het volgende:
Snickerdoodles gebakken (recept behoorlijk aangepast):
[ afbeelding ]
Donkere broertje van de snickerdoodledoor mij bedacht en naar mijn mening nog veel lekkerder (mocht iemand interesse hebben in het recept dan hoor ik het wel):
[ afbeelding ]
Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:quote:
Ooooooooooh...is dat allesquote:Op donderdag 28 juli 2011 14:40 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:
250 gram bloem
100 gram suiker
125 gram boter
1 groot ei
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
1 tl vanille extract
En om ze in te rollen:
2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel
Nu heb ik de 100 gram kristalsuiker vervangen door 60 gram donkere basterdsuiker en 40 gram kristalsuiker (zoiets denk ik, gooi gewoon wat bij elkaar en dan wat meer basterdsuiker) en doe ik de kaneel ook door het beslag in plaats van alleen in de mix.
De bovenste heb ik dan wel gewoon door kristalsuiker en kaneel gerold, de onderste alleen door donkere basterdsuiker.
Ja valt ook best meequote:Op donderdag 28 juli 2011 14:41 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Ooooooooooh...is dat allesMisschien wel weer eens leuk om te maken eigenlijk
Dat wel, maar weer verleidelijk met opetenquote:Op donderdag 28 juli 2011 15:33 schreef Breathtaking het volgende:
[..]
Ja valt ook best meemaar de smaak is echt wel anders! En ja ik zou het doen, weinig werk
Bereiding en combinatie doet bij avocado inderdaad een boelquote:Op vrijdag 29 juli 2011 09:14 schreef Purdey het volgende:
Ziet er mooi uit Robin! Ik heb een beetje 'n haat/liefde verhouding met avocado, maar écht heel lekker vind ik ze niet. Maar misschien komt dat omdat ik ze vaak op geroosterd brood at met alleen wat zout. Dat als ik 'm verwerk in bijvoorbeeld een salade, dat het lekkerder is
SPOILER: receptOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.quote:
I am not lost, it's just I've no idea where I am
Naar Nivea. Maar dan wel lekker.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:38 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Ik heb eigenlijk helemaal geen idee van hoe Avocado nou eigenlijk smaakt en hoe de textuur is.
Ha! Zo gaat het hier ookquote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Naar Nivea. Maar dan wel lekker.![]()
Ik ben er echt dol op.
Koop avocado's wel ruim op tijd, want meestal zijn die in de winkel nog te hard. Kan soms wel een week duren voor ze goed zijn. Ik plan dan ook bijna nooit iets te eten met avocado, anders dan dat er al eentje in mijn keuken klaar ligt te wezen.
Hoe zijn de supermarkten in de VK eigenlijk?quote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:45 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Ha! Zo gaat het hier ookAl plannen we dan wel 'ergens aan het eind van de week' iets zoals guacamole ofzo. Die eten we nu vandaag
Maar dat is ook afhankelijk van hoe ze aanvoelen op het moment dat ik ze koop. Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidl
Ik kocht mijn laatste 2 toevallig ook bij de Lidl. 79 cent per stuk. Normaal bij mijn Turk, daar zijn ze ook zoiets, maar schommelt ook.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:45 schreef motorbloempje het volgende:
Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidl
Die heb ik 2 weken geleden gemaakt met mijn vriend bij mijn schoonvader. Hadden geen panchetta kunnen vinden dus dikke plakken bacon gebruikt. Smaakte ook goed en vond dat er ook wat meer in had gekund. Ben helaas niet zo'n fan van porcini.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 19:07 schreef Bienelientjee het volgende:
[ afbeelding ]
Foto is van telefoon kwaliteit, maar vond het best redelijk gelukt!
Link recept:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/baked_pappardelle_with_21046
Lesje geleerd:
Sowiesow, niet de pancetta vergeten!En niet te schuitig zijn met de panchetta! Dat voegde echt de extra smaak toe aan het gerecht! Had er (ik had het voor 4 personen gemaakt) veel meer in mogen doen dan het recept aangeeft!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |