abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_99765618
Lekker MarMar,
die ga ik ook proberen te maken!
Wij hier gewone macaroni met kaas en hesp

pi_99768010
De pizza-bites .... Heerlijk!



pi_99814001
Vandaag 'n brookie gemaakt, nu 'n stukje van eten, nog iemand ? :)

  zaterdag 23 juli 2011 @ 11:02:20 #205
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_99831464
Heb je daar een recept van? Ziet er erg lekker uit!
pi_99832673
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2011 21:19 schreef Roze_Marijn het volgende:
Vandaag 'n brookie gemaakt, nu 'n stukje van eten, nog iemand ? :)

[ afbeelding ]
jaaaaa ikke ikke ikke! :9~
en die macaroni met veel kaas jummmmm
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 23 juli 2011 @ 13:19:11 #207
251095 Purdey
Better off alone..
pi_99835250
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2011 20:38 schreef Roze_Marijn het volgende:
Lekker MarMar,
die ga ik ook proberen te maken!
Wij hier gewone macaroni met kaas en hesp

[ afbeelding ]
Oh my, wat ziet dįt er heerlijk uit! *Kwijl kwijl*
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_99849279
Ful Medames en bab ganoush
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 23 juli 2011 @ 21:06:21 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99852631
Waarom zijn die tuinbonen bruin? :?
pi_99853576
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 juli 2011 21:06 schreef RobinOok het volgende:
Waarom zijn die tuinbonen bruin? :?
Omdat de gedroogde tuinbonen van de Turk bruin zijn.

Van wikipedia begrijp ik dat de bonen aanvankelijk groen zijn en naar mate ze rijper worden, bruin worden. Wellicht dat de normale in NL verkochte tuinbonen gewoon onrijp geplukt worden?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 24 juli 2011 @ 01:08:01 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_99863222
Aha. Beetje als sojabonen. Normaal wacht men tot de peulen helemaal bruin zijn en open springen om de boontje te oogsten. Van die bonen maakt men tofu enzo.
Maar als je ze eerder oogst, als ze nog mooi groen en fris zijn eet je ze als groenten (edamame). Eigenlijk net als doperwten. Dat zijn ook "onrijpe" peulvruchten.

Maar euh, als ik ze zo moet eten, doe mij dan maar onrijpe, groene tuinbonen. :D
Hoe jonger, hoe beter.
pi_99998756
Ik heb gisterenavond een lading sambal badjak gemaakt. Heel fout met potten sambal oelek. :@ Alleen had ik vieze ketjap van de supermarkt, mijn dikke ketjap was op ;(
  woensdag 27 juli 2011 @ 13:25:10 #213
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100002314
Waarom?
pi_100004124
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 13:25 schreef RobinOok het volgende:
Waarom?
Waarom wat?
  woensdag 27 juli 2011 @ 14:52:37 #215
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100005645
Waarom zelf sambal badjak maken maar dan K&K sambal oelek gebruiken? Waarom dan niet gewoon K&K sambal badjak kopen?
pi_100018808
Ik lees hier al tijden mee, maar laat ik ook eens wat posten :D mooi kapot bord, en foto gemaakt met telefoon, maar dit at ik laatst:



Biefstukpuntjes met sperziebonen en aardappelschijfjes, altijd goed!
pi_100018893

Pasta met tomatenblokjes, groene paprika, rode ui, champignons, knoflook, rode peper en daarbij koolvis met een kaaskorstje!
Ja doei.
pi_100037901
Kaaskorstjes! *O*

Hier net 'ontbeten' met restje van gisteren:



Worteltjes-gnudi (soort van blote raviolivulling van ei, ricotta, parmezaan en een beetje bloem) gekookt en daarna kort in bruine boter gebakken, plus in boter gefrituurde salieblaadjes en wat pecorino.
Let me see you stripped down to the bone
pi_100040641
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 10:17 schreef minilot het volgende:
Kaaskorstjes! *O*

Hier net 'ontbeten' met restje van gisteren:

[ afbeelding ]

Worteltjes-gnudi (soort van blote raviolivulling van ei, ricotta, parmezaan en een beetje bloem) gekookt en daarna kort in bruine boter gebakken, plus in boter gefrituurde salieblaadjes en wat pecorino.
Ziet er goed uit zeg ^O^ :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_100047361
Snickerdoodles gebakken (recept behoorlijk aangepast):



Donkere broertje van de snickerdoodle O+ door mij bedacht en naar mijn mening nog veel lekkerder (mocht iemand interesse hebben in het recept dan hoor ik het wel):



[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 28-07-2011 14:35:22 ]
pi_100047399
quote:
17s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:35 schreef Breathtaking het volgende:
Snickerdoodles gebakken (recept behoorlijk aangepast):

[ afbeelding ]

Donkere broertje van de snickerdoodle O+ door mij bedacht en naar mijn mening nog veel lekkerder (mocht iemand interesse hebben in het recept dan hoor ik het wel):

[ afbeelding ]
Wat heb je aangepast :o
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_100047608
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:35 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Wat heb je aangepast :o
Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:

250 gram bloem
100 gram suiker
125 gram boter
1 groot ei
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
1 tl vanille extract

En om ze in te rollen:
2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel


Nu heb ik de 100 gram kristalsuiker vervangen door 60 gram donkere basterdsuiker en 40 gram kristalsuiker (zoiets denk ik, gooi gewoon wat bij elkaar en dan wat meer basterdsuiker) en doe ik de kaneel ook door het beslag in plaats van alleen in de mix.

De bovenste heb ik dan wel gewoon door kristalsuiker en kaneel gerold, de onderste alleen door donkere basterdsuiker.
pi_100047630
quote:
11s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:40 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Ehm, ik gebruik altijd dit recept van Nigella:

250 gram bloem
100 gram suiker
125 gram boter
1 groot ei
3/4 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
1 tl vanille extract

En om ze in te rollen:
2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel


Nu heb ik de 100 gram kristalsuiker vervangen door 60 gram donkere basterdsuiker en 40 gram kristalsuiker (zoiets denk ik, gooi gewoon wat bij elkaar en dan wat meer basterdsuiker) en doe ik de kaneel ook door het beslag in plaats van alleen in de mix.

De bovenste heb ik dan wel gewoon door kristalsuiker en kaneel gerold, de onderste alleen door donkere basterdsuiker.
Ooooooooooh...is dat alles :D Misschien wel weer eens leuk om te maken eigenlijk :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_100049671
quote:
0s.gif Op donderdag 28 juli 2011 14:41 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Ooooooooooh...is dat alles :D Misschien wel weer eens leuk om te maken eigenlijk :9
Ja valt ook best mee :D maar de smaak is echt wel anders! En ja ik zou het doen, weinig werk ;)
pi_100050633
quote:
6s.gif Op donderdag 28 juli 2011 15:33 schreef Breathtaking het volgende:

[..]

Ja valt ook best mee :D maar de smaak is echt wel anders! En ja ik zou het doen, weinig werk ;)
Dat wel, maar weer verleidelijk met opeten :P
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  donderdag 28 juli 2011 @ 16:57:22 #226
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_100053205
nigella :')
zzzzz
pi_100053802
En bedankt voor die geweldige bijdrage...
Ja doei.
  vrijdag 29 juli 2011 @ 01:22:59 #228
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100073887
Mijn favoriete zomersalade. Simpel en licht.
(als je even vergeet dat er vet in avocado zit ;-) )


Tomaat, rode ui, avocado, koriander salade met vissaus dressing
pi_100074785
Pfffffffffffffft... Als je zelf al gaat zweten wanneer je hoort dat er 'vet' in een avocado zit, moet je eens goed kijken naar wat een mens Nódig heeft op een dag... potjandorie... ik wordt er bijna een beetje pissig van...

~Het is geen lichte salade maar een 'lichte' salade omdat er avocado doorheen zit.~

De enige truc (als die er al is) is dat je de snacks laat staan en enkel gewoon eet en gewoon beweegt... zoals het hoort... Geen liters alcohol, geen liters fris, geen kilo's snoep, geen kilo's kaas... gewoon eten mét avocado. iets aan de hand.

Aocado is een gezonde vrucht

een (van de) goede bron(nen) is hier te vinden:
http://mens-en-gezondheid(...)d-by-karl-noten.html
A common mistake that people make when trying to design something completely foolproof is to underestimate the ingenuity of complete fools.
~Douglas Adams~
  vrijdag 29 juli 2011 @ 03:21:45 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100075919
Rustig maar, maak je niet dik!
  vrijdag 29 juli 2011 @ 09:14:36 #231
251095 Purdey
Better off alone..
pi_100077862
Ziet er mooi uit Robin! Ik heb een beetje 'n haat/liefde verhouding met avocado, maar écht heel lekker vind ik ze niet. Maar misschien komt dat omdat ik ze vaak op geroosterd brood at met alleen wat zout. Dat als ik 'm verwerk in bijvoorbeeld een salade, dat het lekkerder is :)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_100078420
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 09:14 schreef Purdey het volgende:
Ziet er mooi uit Robin! Ik heb een beetje 'n haat/liefde verhouding met avocado, maar écht heel lekker vind ik ze niet. Maar misschien komt dat omdat ik ze vaak op geroosterd brood at met alleen wat zout. Dat als ik 'm verwerk in bijvoorbeeld een salade, dat het lekkerder is :)
Bereiding en combinatie doet bij avocado inderdaad een boel O+ Ik vind ze geweldig! Je kunt er zó veel mee combineren :9
Ja doei.
pi_100078449
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 02:02 schreef Leonoire het volgende:
blaat
Sjees, mens, maak je niet zo druk/dik :O
Je bent van de avocadopolitie? :+
Ja doei.
pi_100078814
Ontopic! Gisteren de barbecue aangestoken want de zon scheen O+


Zoete aardappels uit aluminiumfolie met wat zout, roomboter, tijm en knoflook :9


Varkensribjes met honing-sambal-ketjap marinade, eerst voorgekookt in kippenbouillon


Mais O+ met wat boter en grof zeezout
Ja doei.
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:38:00 #235
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_100090274
Ik heb eigenlijk helemaal geen idee van hoe Avocado nou eigenlijk smaakt en hoe de textuur is, maar ik vind het er nooit zo lekker uit zien.
Moet het eigenlijk eens proberen.

Zat trouwens te denken om een keer het volgende te maken, maar dan moet ik wel een goede pan daarvoor kopen, ik heb momenteel alleen kookpannen, koekenpannen, en een wok :')
SPOILER: recept
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 03:21 schreef RobinOok het volgende:
Rustig maar, maak je niet dik!
_O-
I am not lost, it's just I've no idea where I am
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:43:23 #236
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100090467
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:38 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Ik heb eigenlijk helemaal geen idee van hoe Avocado nou eigenlijk smaakt en hoe de textuur is.
Naar Nivea. Maar dan wel lekker. :D
Ik ben er echt dol op.
Koop avocado's wel ruim op tijd, want meestal zijn die in de winkel nog te hard. Kan soms wel een week duren voor ze goed zijn. Ik plan dan ook bijna nooit iets te eten met avocado, anders dan dat er al eentje in mijn keuken klaar ligt te wezen.
pi_100090526
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Naar Nivea. Maar dan wel lekker. :D
Ik ben er echt dol op.
Koop avocado's wel ruim op tijd, want meestal zijn die in de winkel nog te hard. Kan soms wel een week duren voor ze goed zijn. Ik plan dan ook bijna nooit iets te eten met avocado, anders dan dat er al eentje in mijn keuken klaar ligt te wezen.
Ha! Zo gaat het hier ook :) Al plannen we dan wel 'ergens aan het eind van de week' iets zoals guacamole ofzo. Die eten we nu vandaag :9 Maar dat is ook afhankelijk van hoe ze aanvoelen op het moment dat ik ze koop. Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidl _O_
Ja doei.
  vrijdag 29 juli 2011 @ 16:08:49 #238
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_100091379
Zal trouwens terzijnertijd wel een foto van de ribs maken.

Van de week had mijn stiefma nog een rest spaghettisaus die ik had gemaakt toen ze op vakantie waren gebruikt bij het eten, en ze zei dat ze hem lekker vond :O
Was best wel verrast, aangezien ik hem zelf maar matig vind, en ruimte voor wat verbetering zie :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:45 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Ha! Zo gaat het hier ook :) Al plannen we dan wel 'ergens aan het eind van de week' iets zoals guacamole ofzo. Die eten we nu vandaag :9 Maar dat is ook afhankelijk van hoe ze aanvoelen op het moment dat ik ze koop. Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidl _O_
Hoe zijn de supermarkten in de VK eigenlijk?
Beter dan hier, ruimer assortiment enzo, of valt het tegen?
I am not lost, it's just I've no idea where I am
  vrijdag 29 juli 2011 @ 16:27:54 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_100092171
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 15:45 schreef motorbloempje het volgende:
Ze zijn hier in het VK wel een stukkie goedkoper bij de Lidl _O_
Ik kocht mijn laatste 2 toevallig ook bij de Lidl. 79 cent per stuk. Normaal bij mijn Turk, daar zijn ze ook zoiets, maar schommelt ook.
pi_100097443
Appels + witte chocoladereep + amandelschaafsel.

  vrijdag 29 juli 2011 @ 19:07:02 #241
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_100097461


Foto is van telefoon kwaliteit, maar vond het best redelijk gelukt!

Link recept:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/baked_pappardelle_with_21046

Lesje geleerd:
Sowiesow, niet de panchetta vergeten! :+ En niet te scheutig zijn met de panchetta! Dat voegde echt de extra smaak toe aan het gerecht! Had er (ik had het voor 4 personen gemaakt) veel meer in mogen doen dan het recept aangeeft!

[ Bericht 0% gewijzigd door Bienelientjee op 29-07-2011 19:38:14 ]
pi_100098032
ziet er goed uit hoor! lekker! ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100098414
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 19:07 schreef Bienelientjee het volgende:
[ afbeelding ]

schuitig
Ziet er lekker uit maar schuitig? :?
  vrijdag 29 juli 2011 @ 19:37:51 #244
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_100098560
Moest scheutig zijn! :D
pi_100098633
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 juli 2011 19:07 schreef Bienelientjee het volgende:
[ afbeelding ]

Foto is van telefoon kwaliteit, maar vond het best redelijk gelukt!

Link recept:
http://www.bbc.co.uk/food/recipes/baked_pappardelle_with_21046

Lesje geleerd:
Sowiesow, niet de pancetta vergeten! :+ En niet te schuitig zijn met de panchetta! Dat voegde echt de extra smaak toe aan het gerecht! Had er (ik had het voor 4 personen gemaakt) veel meer in mogen doen dan het recept aangeeft!
Die heb ik 2 weken geleden gemaakt met mijn vriend bij mijn schoonvader. Hadden geen panchetta kunnen vinden dus dikke plakken bacon gebruikt. Smaakte ook goed en vond dat er ook wat meer in had gekund. Ben helaas niet zo'n fan van porcini.

  vrijdag 29 juli 2011 @ 19:50:47 #246
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_100098969
Nee, inderdaad. Er mag echt veel meer bacon in! Had al het dubbele vanwege 4 personen (recept is voor 2), maar er had nog best meer in gemogen. Hapje pasta, paddestoel, bacon en kaas was echt het lekkerst! :Y) Het vult wel enorm moet ik zeggen!

Porcini heb ik nu ook voor het allereerst gegeten. Achteraf ook geen super fan van. Sowiesow, wat een geur komt er van dat potje alleen al af! :') :D Daarnaast is het ook best prijzig. (Potje van 40 gram bij de Makro, 5,25 euro!)

Maar leuk om geprobeerd te hebben als beginnend kokkerelltje!!
De jouwe ziet er ook erg lekker uit trouwens!
pi_100099213
Dankje! Die geur inderdaad. Was echt zo van *snif snif* bleuh. Gelukkig is het in het eind resultaat niet zo sterk, zeker niet met een stukje bacon erbij. Als ik het nog een keer maak, dan waarschijnlijk met andere champignons.
pi_100099705
Waar zou ik dat porcini door kunnen vervangen denken jullie?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_100099995
(Gedroogde) champignons naar keuze denk ik zo...
pi_100100056


Flan caramel, en ik vind 'm zelf echt goed gelukt :9.
Baby darling doll face honey
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')