Het ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan mijn omelet met rauwkostquote:Op dinsdag 26 april 2011 19:49 schreef motorbloempje het volgende:
Weet niet of het een volwaardige sluitfoto is, maargoed:
[ afbeelding ]
Vrij naar dit recept van Jamie Oliver
Als ik hem zo zie liggen weet ik al wel hoe het afgelopen is met hem...quote:Op vrijdag 20 mei 2011 12:02 schreef minilot het volgende:
Wat een gave foto! En wat een tof beest. Succes ermee! Wél laten weten hoe het afloopt hè?
Ja, ik twijfelde er een beetje over, want ze zien er wel hetzelfde uit.quote:Op maandag 23 mei 2011 20:05 schreef loecje het volgende:
bos ui en lente ui is exact hetzelfde uitje dat wat eerder (lente ui- dunner) of later (bos ui - dikker) gerooid wordt.
wat een snoesjes!quote:Op zaterdag 21 mei 2011 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Is gewoon een kip hoor, stelletje racisten.
Een hele lieve kip nog wel, lief voor kinderen, lief voor andere kippen, broedt net zo makkelijk anderkips eitjes uit. Echt, super zorgzaam lief kipje. Ziet er bij leven nog prachtig uit ook:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waarom zou je die nou niet opeten en een zielige plofkip wel?
Allebei niet. Dus mag ik zeuren.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Waarom zou je die nou niet opeten en een zielige plofkip wel?
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?quote:Op maandag 23 mei 2011 19:47 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Ook maar een poging tot een redelijke foto van mijn avondeten:
[ afbeelding ]
Biefstukreepjes met zwarte bonensaus, koriander, bosui (had lenteui moeten zijn, maar die kon ik niet vinden), rode peper, gember, citroensap en "egg fried rice".
Het recept (van Jamie Oliver) is hier te vinden.
Eerste keer dat ik dit heb gemaakt, en op zich smaakte het best goed, maar er mocht wat minder citroensap in, en wellicht wat minder koriander.
Het was helaas bij mij ook wat taaiig, ik denk dat ik de biefreepjes wat korter moet wokken.quote:Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Bij mij zijn ze eigenlijk nooit taai? Behalve als ik het marineer, dan zijn ze taai als watquote:Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:quote:Op dinsdag 24 mei 2011 10:08 schreef Riann het volgende:
In een wokrestaurant doen ze de biefreepjes eerst even in kokend water alle groente trouwens ook en dan wokken ze dat heel kort en dan is het nooit taaiig misschien ook een idee?
(bron)quote:...voor een fluweelachtige structuur van wokreepjes worden in Aziatische restaurants vleesreepjes soms ingewreven met wat zuiveringszout om dat 15-30 minuutjes te laten trekken en dan goed af te spoelen om een zepige smaak te voorkomen. Goed drogen alvorens het te (marineren en) wokken.
Meestal doen ze dat wel zo hoor. Ik ben toevallig afgelopen zondag weer eens bij een wokrestaurant geweest en je vult je bordje met rauw vlees en rauwe groente naar keuze, dan mikken ze de hele inhoud in een pan kokend water en dat gaat na een minuutje in z'n geheel, samen met saus, de wok in voor een paar seconden.. Geen idee of dat een goede methode is, maar zo doen ze het vaak wel.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:
Dan niet toch.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 12:24 schreef RobinOok het volgende:
Nou, ik niet. Ga mijn vlees echt niet koken.
bitterballen met rijst? als ik goed kijk... lijkt me niet zo... bitterballen horen bij mij met ragoutquote:Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!
'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf.![]()
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
ja, hoi.quote:Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!
'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf.![]()
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
Dát vind ik best een goede vraag Mirjam! Vertel eens Robin, wanneer ga jij heel Fok! Food Gawker eens uitnodigen voor een proeverij? Niet meer dan logisch nadat je ons al máánden lekker maakt met de meest uiteenlopende dingenquote:Op woensdag 25 mei 2011 23:48 schreef Mirjam het volgende:
[..]
ja, hoi.
wanneer kan ik komen eten?
kthanksbye
wat zit er in zo'n gyoza?quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Je kan ze maken met deze velletjes, klik.quote:
Ziet er lekker uit!quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit!
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |