abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_96008952
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) We zijn alweer toe aan het zesde deel!

Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten!
Fok-Foodgawkers! Deel 2
Fok-Foodgawkers! Deel 3
Fok-Foodgawkers! Deel 4
Fok-Foodgawkers! Deel 5

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

[ Bericht 22% gewijzigd door motorbloempje op 26-04-2011 20:02:00 ]
Ja doei.
pi_96009035
Met de laatste foto's:

Van RobinOok:


Oesters van Nam Kee!

Van Stavromulabeta:



En van mij:

Weet niet of het een volwaardige sluitfoto is, maargoed:



Vrij naar dit recept van Jamie Oliver :9
Ja doei.
pi_96010440
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 april 2011 19:49 schreef motorbloempje het volgende:
Weet niet of het een volwaardige sluitfoto is, maargoed:

[ afbeelding ]

Vrij naar dit recept van Jamie Oliver :9
Het ziet er in ieder geval een stuk beter uit dan mijn omelet met rauwkost :9
pi_96454498
schopje... Ik wil andermans eten kijken.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  vrijdag 20 mei 2011 @ 12:00:14 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97068785
Eigenlijk meer een pre-foto, want heb 'm alleen nog maar ontdooid, maar wil 'm toch graag al met jullie delen *grin*


Silkie

Bij leven een stuk mooier. ;-)
Gisteren in de slowcooker, bouillon vannacht in de vriezer en vandaag laten ontdooien om een mooi, heldere, niet vette bouillon te krijgen. Ik ben benieuwd hoe 't beestje smaakt. De hobbyboeren in Nederland die deze beestjes houden schijnen te denken dat ie oneetbaar is. Maar ja, daar denken de Chinezen dus anders over.
pi_97068868
Wat een gave foto! En wat een tof beest. Succes ermee! Wél laten weten hoe het afloopt hè?
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 20 mei 2011 @ 12:39:49 #7
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97070225
Tuuuurlijk! :-)
  vrijdag 20 mei 2011 @ 16:11:27 #8
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97078971
he, bah :D :@
ziet e ruit als een heel vies wezen in eerste instantie
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 20 mei 2011 @ 17:29:29 #9
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97082589
Ja, he? Op deze lijkt 't wel een Pterosaurs. ;)



Kreeg er ook een beetje de creeps van gisteren, toen ik er zo mee bezig was. :D
  vrijdag 20 mei 2011 @ 21:35:48 #10
251095 Purdey
Better off alone..
pi_97094828
Oooooh my, dit soort foto's werken op een hele andere manier op mijn eetlust. Als ik voortaan snaai neigingen krijg, check ik gewoon deze foto's :D
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_97095075
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 mei 2011 12:02 schreef minilot het volgende:
Wat een gave foto! En wat een tof beest. Succes ermee! Wél laten weten hoe het afloopt hè?
Als ik hem zo zie liggen weet ik al wel hoe het afgelopen is met hem... :{ Ieuw....

Wel benieuwd naar wat voor lekkers daar nog uit komt overigens :)
pi_97096326
Getverderrie Robin... What's next, slachthuisfoto's? ;)
  zaterdag 21 mei 2011 @ 17:20:56 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97122826
Tadaaaaa!





En het smaakte naar ....... kip! :-)
Wel een bijzondere bouillon, maar ik denk dat dat meer door de Chinese ingrediënten kwam dan door de zwarte kip. Hoe dan ook, ik vond het leuk.
  zaterdag 21 mei 2011 @ 19:00:40 #14
251095 Purdey
Better off alone..
pi_97126455
Jij vond het leuk, en de rest vond het pure horror hier ;) Misschien had je de overblijfselen voor Halloween kunnen invriezen? Leuk voor de kindjes aan de deur :P
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_97134306
Dit gaat me beetje te ver :{
  zaterdag 21 mei 2011 @ 22:34:23 #16
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97134774
Is gewoon een kip hoor, stelletje racisten.
Een hele lieve kip nog wel, lief voor kinderen, lief voor andere kippen, broedt net zo makkelijk anderkips eitjes uit. Echt, super zorgzaam lief kipje. Ziet er bij leven nog prachtig uit ook:





Waarom zou je die nou niet opeten en een zielige plofkip wel?
pi_97214356
Dat beest :')
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
  maandag 23 mei 2011 @ 19:47:10 #18
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_97214887
Ook maar een poging tot een redelijke foto van mijn avondeten:

Biefstukreepjes met zwarte bonensaus, koriander, bosui (had lenteui moeten zijn, maar die kon ik niet vinden :')), rode peper, gember, citroensap en "egg fried rice".
Het recept (van Jamie Oliver :@ ) is hier te vinden.

Eerste keer dat ik dit heb gemaakt, en op zich smaakte het best goed, maar er mocht wat minder citroensap in, en wellicht wat minder koriander.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
pi_97216032
bos ui en lente ui is exact hetzelfde uitje dat wat eerder (lente ui- dunner) of later (bos ui - dikker) gerooid wordt.
  maandag 23 mei 2011 @ 20:07:40 #20
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_97216182
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 20:05 schreef loecje het volgende:
bos ui en lente ui is exact hetzelfde uitje dat wat eerder (lente ui- dunner) of later (bos ui - dikker) gerooid wordt.
Ja, ik twijfelde er een beetje over, want ze zien er wel hetzelfde uit.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
pi_97216250
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Is gewoon een kip hoor, stelletje racisten.
Een hele lieve kip nog wel, lief voor kinderen, lief voor andere kippen, broedt net zo makkelijk anderkips eitjes uit. Echt, super zorgzaam lief kipje. Ziet er bij leven nog prachtig uit ook:

[ afbeelding ] [ afbeelding ]

[ afbeelding ]

Waarom zou je die nou niet opeten en een zielige plofkip wel?
wat een snoesjes! O+ die moeten wel lekker smaken :9
Ja doei.
pi_97220142
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 mei 2011 22:34 schreef RobinOok het volgende:
Waarom zou je die nou niet opeten en een zielige plofkip wel?
Allebei niet. Dus mag ik zeuren. :6
  maandag 23 mei 2011 @ 23:34:08 #23
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97230391
Okay dan. Vooruit.
  maandag 23 mei 2011 @ 23:37:42 #24
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97230578
Eten van vanavond:


Gai Lan met varkenshaas

Chinese broccoli (gai-lan, te koop bij toko en Aziatische supermarkt) met een lekker sausje, varkenshaasje en rijst. Staat hier al een paar jaar regelmatig op het menu, niet in de laatste plaats omdat het best snel en makkelijk klaar te maken is. Voor mijn doen dan. ;)

En omdat het elke keer weer superlekker is natuurlijk!
  maandag 23 mei 2011 @ 23:39:42 #25
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97230696
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 19:47 schreef AlchemistOfSorrows het volgende:
Ook maar een poging tot een redelijke foto van mijn avondeten:
[ afbeelding ]
Biefstukreepjes met zwarte bonensaus, koriander, bosui (had lenteui moeten zijn, maar die kon ik niet vinden :')), rode peper, gember, citroensap en "egg fried rice".
Het recept (van Jamie Oliver :@ ) is hier te vinden.

Eerste keer dat ik dit heb gemaakt, en op zich smaakte het best goed, maar er mocht wat minder citroensap in, en wellicht wat minder koriander.
Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
  dinsdag 24 mei 2011 @ 00:12:06 #26
259414 AlchemistOfSorrows
Uh-huh, goodbye!
pi_97232107
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Het was helaas bij mij ook wat taaiig, ik denk dat ik de biefreepjes wat korter moet wokken.
das einzige erleuchtenden an religion ist ein brennende tempel bei nacht
  dinsdag 24 mei 2011 @ 09:59:53 #27
251095 Purdey
Better off alone..
pi_97237995
Ik heb het verwerken van biefreepjes ook maar opgegeven. De laatste keer kort gebakken in de koekenpan, en apart gezet. Toen de groentes gewokt, en net voor het serveren de stukjes biefstuk weer toegevoegd. Nog taai :N
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_97238267
In een wokrestaurant doen ze de biefreepjes eerst even in kokend water alle groente trouwens ook en dan wokken ze dat heel kort en dan is het nooit taaiig misschien ook een idee?
pi_97239287
quote:
0s.gif Op maandag 23 mei 2011 23:39 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ik had laatst ook weer eens iets geprobeerd met reepjes biefstuk, maar ik weet niet, ik krijg dat nooit lekker. Altijd taai. Hou jij toevallig gewoon van doorbakken biefstuk of had je een trucje, of was 't bij jou ook best gewoon taaiig geworden?
Bij mij zijn ze eigenlijk nooit taai? Behalve als ik het marineer, dan zijn ze taai als wat :')
pi_97240056
wat een koddige kip :) (met veren bedoel ik dus)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 24 mei 2011 @ 11:28:35 #31
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97240815
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 10:08 schreef Riann het volgende:
In een wokrestaurant doen ze de biefreepjes eerst even in kokend water alle groente trouwens ook en dan wokken ze dat heel kort en dan is het nooit taaiig misschien ook een idee?
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:
quote:
...voor een fluweelachtige structuur van wokreepjes worden in Aziatische restaurants vleesreepjes soms ingewreven met wat zuiveringszout om dat 15-30 minuutjes te laten trekken en dan goed af te spoelen om een zepige smaak te voorkomen. Goed drogen alvorens het te (marineren en) wokken.
(bron)

Ik zou dat eigenlijk een keer uit moeten proberen, maar 't staat me een beetje tegen.
Laatst maakte ik dit Koreaanse gerecht:


Bulgogi (Korean BBQ Beef)

Vlees niet langer dan een minuut in een superhete grillpan gehad, maar dus ook taai.
Ga dat recept nog 1 keer uitproberen met 't vlees gewoon aan 1 stuk laten en pas daarna te snijden, want dit recept leent zich daar wel goed voor. Andere recepten met wokreepjes van rundvlees sla ik ik meestal gewoon over. Of je moet ossenhaas gebruiken, maar ja, ben gekke eppie niet.

Oh, wacht, ik heb nog wel 1 tip. Ooit "ontdekt" dat die biefstukjes uit de vriezer (van de supermarkt, die geplakte, vierkante of ronde dingen) heel geschikt zijn om te wokken. Ten eerste omdat je die makkelijk in plakjes snijdt als ze nog een beetje bevroren zijn. En omdat ze geen puntjes hebben, maar goed compact zijn. En omdat ze malser blijven.
Ik gebruik dat in een Chinees recept waarin ze een soort van in de soep gaan en vergeet dat wokken vast ook heel goed gaat. Is ook niet zo zonde van de biefstuk, zo'n diepvrieskreng.
pi_97241431
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 11:28 schreef RobinOok het volgende:
Nee, de beef koken ze echt niet in water hoor. Maar er kennen wel trucjes om biefstuk malser te maken:
Meestal doen ze dat wel zo hoor. Ik ben toevallig afgelopen zondag weer eens bij een wokrestaurant geweest en je vult je bordje met rauw vlees en rauwe groente naar keuze, dan mikken ze de hele inhoud in een pan kokend water en dat gaat na een minuutje in z'n geheel, samen met saus, de wok in voor een paar seconden.. Geen idee of dat een goede methode is, maar zo doen ze het vaak wel.

Ik heb trouwens wel eens potjes met wit poeder genaamd meat tenderizer gezien. Misschien is dat hetzelfde als zuiveringszout, maar het klinkt in ieder geval als iets wat de boel malser zou moeten maken ;)
pi_97241634
Ik vind het ook altijd zo'n teleurstelling als de rundvleesreepjes helemaal taai en hard zijn, maar als ik ze apart bak blijven ze wel mals. Zal misschien ook wel liggen aan de snijrichting en de kwaliteit van het vlees? Eerst een minuutje de groenten en het vlees (in aparte pannen) in bouillon koken doen ze inderdaad in wokrestaurants, dat ga ik thuis ook eens proberen!
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
  dinsdag 24 mei 2011 @ 12:24:53 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97242658
Nou, ik niet. Ga mijn vlees echt niet koken. :{w
pi_97243300
maïzena in marinade = sappig/mals vlees
pi_97251976
quote:
0s.gif Op dinsdag 24 mei 2011 12:24 schreef RobinOok het volgende:
Nou, ik niet. Ga mijn vlees echt niet koken. :{w
Dan niet toch.

Ooit chinese fondue gedaan? Lekker hoor :9
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
  dinsdag 24 mei 2011 @ 17:30:05 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97254446
Haha, ik haat Chinees fondue. Precies om die reden. ;-)
  woensdag 25 mei 2011 @ 22:00:52 #38
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97315378

Chinese Bitterballen!

'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf. :Y
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
pi_97317977
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!

'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf. :Y
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
bitterballen met rijst? als ik goed kijk... lijkt me niet zo... bitterballen horen bij mij met ragout
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  woensdag 25 mei 2011 @ 22:52:57 #40
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97318504
In ragout zit tarwemeel, in "mijn ragout" zit rijstmeel.
Nee, echt, serieus, het was best leuk.

Trouwens risotto bitterballen/kroketten bestaan er allang, of aardappelkroketjes, of garnalenkroketjes, dus zo zwart-wit is het niet. Ik heb een kookboek(je) vol met alternatieven.
Alleen staat deze er natuurlijk nog niet bij. :P
  woensdag 25 mei 2011 @ 23:48:35 #41
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97321197
quote:
0s.gif Op woensdag 25 mei 2011 22:00 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Chinese Bitterballen!

'k Weet niet of iemand hier wel eens van die "turnip cake plakken" heeft gegeten in een Chinees dimsum restaurant? Nou, die maakte ik laatst zelf (van rettich, rijstmeel, shiitake, gedroogde garnaaltjes en uitgebakken spekjes), alleen besloot ik er geen plakken van te snijden om op te bakken, maar bitterballen!
Keeeeigoed gelukt, al zeg ik het zelf. :Y
Kun je volgens mij zo serveren daar waar men een bittergarnituurtje bestelt.
Lekker met tonkatsu saus
ja, hoi.
wanneer kan ik komen eten?
kthanksbye
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  donderdag 26 mei 2011 @ 10:52:58 #42
251095 Purdey
Better off alone..
pi_97329575
quote:
17s.gif Op woensdag 25 mei 2011 23:48 schreef Mirjam het volgende:

[..]

ja, hoi.
wanneer kan ik komen eten?
kthanksbye
Dát vind ik best een goede vraag Mirjam! Vertel eens Robin, wanneer ga jij heel Fok! Food Gawker eens uitnodigen voor een proeverij? Niet meer dan logisch nadat je ons al máánden lekker maakt met de meest uiteenlopende dingen *)
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  donderdag 26 mei 2011 @ 12:55:39 #43
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97334197
Lijkt me op zich best leuk. Echt.
Maar nee, dat gaat niet gebeuren. ;)
Maar blijven dromen!
  FOK!fotograaf zaterdag 28 mei 2011 @ 19:51:39 #44
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_97430070
Wat een leuk kipje is die zwarte :D. Al dacht ik in eerste instantie dat ie verkoold was of besmet met een eng virus waardoor hij zwart is geworden.

Hier ook kip vanavond, normale plofkip dan wel. 'Sticky garlic chicken skewers' recept van Ainsley Harriott.


  zaterdag 28 mei 2011 @ 23:41:01 #45
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97441267
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit! :)


  zondag 29 mei 2011 @ 00:03:37 #46
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_97442161
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit! :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
wat zit er in zo'n gyoza?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_97442206
ziet er lekker uit Redcoon! O+ :9
Ja doei.
  zondag 29 mei 2011 @ 00:12:19 #48
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97442531
quote:
5s.gif Op zondag 29 mei 2011 00:03 schreef Mirjam het volgende:

[..]

wat zit er in zo'n gyoza?
Je kan ze maken met deze velletjes, klik.

200 gr Chinese kool, fijngehakt
3 lente -of bosui, fijngehakt
10 gr gember, geperst
1 teen knoflook, geperst
150 gr varkensgehakt
1 el maizena
Sesamolie, oestersaus, sojasaus, Sake of Chinese rijstwijn. Van alles een scheut.

Instructiefilmpje,
  FOK!fotograaf zondag 29 mei 2011 @ 00:26:56 #49
258764 Chemiu
Scheikundedoos
pi_97443091
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:41 schreef Redcoon het volgende:
Zelfgemaakte Gyoza's! Aan de smaak mag nog wat gesleuteld worden, het was een beetje vlak. Maar het was een leuk karwei en het ziet er ook nog eens leuk uit! :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ziet er lekker uit!

Telt BBQ ook als zelfgemaakt eten? (foto's van een tijdje terug, de spiezen waren wel van vandaag)


Natural grill by Chemiu, on Flickr


Almost done by Chemiu, on Flickr
  zondag 29 mei 2011 @ 00:43:56 #50
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_97443612
Tuurlijk telt bbq mee! Mooie foto's. :)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')