Je mag in dit soort gevallen die Rules of Desinformation posten, hoor.quote:Op donderdag 17 maart 2011 15:51 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
het is wel de associatie die je wilt oproepen.
Zeker. Schot voor open doel toch?quote:Op donderdag 17 maart 2011 15:51 schreef dotCommunism het volgende:
[..]
het is wel de associatie die je wilt oproepen.
Ga je gang - ondanks dat ik een grote stijfkop ben, maak ik erg veel fouten, en dat durf ik best toe te geven. Andere mensen hebben daar meer moeite mee.quote:Op donderdag 17 maart 2011 15:53 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Probeer je me nou te verleiden die grappen toch te maken?
Je bent off-topic. Je vervuilt en vertraagd de discussie omdat je geen argumenten hebt tegen Chomsky. Zijn verhaal en mijn OP staan als een huis, je hebt er niets tegen in te brengen. Dus je wordt betaald voor je propaganda of je woont te dicht bij die Japanse centrale om nog normaal na te kunnen denken.quote:Op donderdag 17 maart 2011 16:03 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ga je gang - ondanks dat ik een grote stijfkop ben, maak ik erg veel fouten, en dat durf ik best toe te geven. Andere mensen hebben daar meer moeite mee.
Ik zag dat Sneakypete al een prima antwoord had gegeven.quote:Op donderdag 17 maart 2011 16:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je bent off-topic. Je vervuilt en vertraagd de discussie omdat je geen argumenten hebt tegen Chomsky. Zijn verhaal en mijn OP staan als een huis, je hebt er niets tegen in te brengen. Dus je wordt betaald voor je propaganda of je woont te dicht bij die Japanse centrale om nog normaal na te kunnen denken.
Daar leek het de laatste tijd dan ook wel heel erg op ja.quote:Op donderdag 17 maart 2011 16:17 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik zag dat Sneakypete al een prima antwoord had gegeven.
Het klopt dat ik zo nu en dan aardige bedragen op mijn bankrekening krijg bijgeboekt van het CATO instituut om de ongeinformeerden in Nederland bij te scholen.
Sneakypete gaf geen antwoord. Hij gaf wat beledigingen.quote:Op donderdag 17 maart 2011 16:17 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik zag dat Sneakypete al een prima antwoord had gegeven.
Het klopt dat ik zo nu en dan aardige bedragen op mijn bankrekening krijg bijgeboekt van het CATO instituut om de ongeinformeerden in Nederland bij te scholen.
Hier ben ik het wel mee eens. Democratie is een door de multinational vermaakt impuls artikel voor de volgevreten consument geworden.quote:Op donderdag 17 maart 2011 09:21 schreef Weltschmerz het volgende:
Democratie en individuele vrijheid waren leuke reclamecampagnes van de vrije marktideologie/ het neokolonialistisch roofkapitalisme ten tijde van het communisme. Meer niet. Democratie is het speelgoedje bij je happy meal, de welkomstprul bij een abonnement, een 'over 15 jaar het hele aankoopbedrag-terug-actie ondergebracht in een aparte B.V. die failliet gaat wanneer teveel mensen het komen claimen.
Zonder het communisme als concurrent werkt het niet. Het kapitalisme is monopolist geworden, en monopolisten delen geen kadootjes uit.
Dat slaat gewoon nergens op. Er is enorm veel veranderd over de hele wereld sinds de tweede wereldoorlog, ook in het Midden-Oosten. Talloze revoluties hebben plaatsgevonden(Egypte, Irak, Iran) die de regio enorm hebben veranderd in die periode. De status quo in het Midden-Oosten staat sinds de 2e wereldoorlog constant onder druk, als zo een status quo al bestaat.quote:Op woensdag 16 maart 2011 23:01 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Sinds de 2e wereld oorlog staat alles stil. Oorlogje hier, revolutietje daar, een omgevallen muur, ...
Maar eigenlijk is er niet veel gebeurd.
Nee.quote:Op donderdag 17 maart 2011 17:36 schreef Im.Kant. het volgende:
Gezien eerdere op het oog 'democratische' revoluties in het Midden-Oosten(De Iraanse als meest schrijnende) is Amerika's realpolitik wat mij betreft best te begrijpen.
. Kan je de volgende keer ook een iets samenvattende OP maken?
Reageer dan wel even op de rest van m'n post.quote:
De real-politiek is egoïstisch en misdadig.quote:Op donderdag 17 maart 2011 17:46 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
Reageer dan wel even op de rest van m'n post.
Kolonialisme by proxy.quote:Op donderdag 17 maart 2011 17:57 schreef dotCommunism het volgende:
Vind woorden als "realpolitik" wel leuk, omdat het verhuld wat het werkelijk is, namelijk ongegeneerd imperialistisch gedrag. Wat Amerika probeert in sommige landen (met Irak als beste voorbeeld) is verder nog net geen kolonialisme, maar het krijgt er wel verdraaid veel trekjes van.
De volledige tekst staat al in de OP.quote:Op donderdag 17 maart 2011 18:12 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
Hier een scan van het verkorte NRC-artikel (Nederlands) van de lezing. Gisteren al ergens gepost maar in het verkeerde topic.
Voor de liefhebber [ afbeelding ] in pdf
megaupload http://www.megaupload.com/?d=N0BCG2WE
rapidshare http://rapidshare.com/#!d(...)_democratie.pdf|5901
edit: ah hij stond er al. dit gaat dus over de lezing en is met citaten etc.
Maar wel rationeel. De geschiedenis heeft laten zien dat staatshoofden die zich door emoties en megalomanie laten leiden hard ten onder gaan(zélfs als het goed bedoeld is) en, mits ze genoeg macht hebben, de wereld in een enorme chaos weten te storten. Dat is dan wel weer het door jouw zo gewilde 'einde van de status quo', alleen ik zit er niet op te wachten.quote:Op donderdag 17 maart 2011 17:51 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
De real-politiek is egoïstisch en misdadig.
quote:Op donderdag 17 maart 2011 16:10 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je bent off-topic. Je vervuilt en vertraagd de discussie omdat je geen argumenten hebt tegen Chomsky. Zijn verhaal en mijn OP staan als een huis, je hebt er niets tegen in te brengen. Dus je wordt betaald voor je propaganda of je woont te dicht bij die Japanse centrale om nog normaal na te kunnen denken.
Dat doet Chomsky al. Hij bevestigd alleen wat ik al dacht.quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:05 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
Maar wel rationeel. De geschiedenis heeft laten zien dat staatshoofden die zich door emoties en megalomanie laten leiden hard ten onder gaan(zélfs als het goed bedoeld is) en, mits ze genoeg macht hebben, de wereld in een enorme chaos weten te storten. Dat is dan wel weer het door jouw zo gewilde 'einde van de status quo', alleen ik zit er niet op te wachten.
Zou je de door jouw waargenomen status quo nog kunnen beredeneren?
Nee, dat heb je niet.quote:Ik heb in mijn post beargumenteerd dat er sinds WOII helemaal geen status quo heeft bestaan,
Het is ook voor de mensen die zich niet goed kunnen concentreren op zo'n lang stukquote:Op donderdag 17 maart 2011 18:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
De volledige tekst staat al in de OP.
En daarvoor was het een fragiel nieuw concept. In de jaren rond de Russische revolutie begon het vaste grond onder de voeten te krijgen. In de koude oorlog ging het zogenaamd om de bescherming daarvan, en sinds de jaren 90 is het op zijn retour als de daadwerkelijke macht.quote:Op donderdag 17 maart 2011 16:48 schreef Tem het volgende:
[..]
Hier ben ik het wel mee eens. Democratie is een door de multinational vermaakt impuls artikel voor de volgevreten consument geworden.
Het nieuwe front is geopend. Althans, de uitvoering is nieuw, het concept is al zo oud als de mens.quote:Op donderdag 17 maart 2011 15:58 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Laatste nieuws komt van The Guardian.
http://www.guardian.co.uk(...)-networks?CMP=twt_gu
Bwahahahaquote:Op donderdag 17 maart 2011 19:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het verhaal van Chomsky accepteer ik als gegeven, dus een discussie daarover kan in een ander topic.
Ik heb het er toch redelijk duidelijk beargumenteerd dacht ik, en ik heb er niet heel epistel van volgeschreven in tegenstelling tot die Chomsky van jou dus het moet toch te lezen zijn.quote:[..]
Nee, dat heb je niet.
quote:Op donderdag 17 maart 2011 17:36 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
Er is enorm veel veranderd over de hele wereld sinds de tweede wereldoorlog, ook in het Midden-Oosten. Talloze revoluties hebben plaatsgevonden(Egypte, Irak, Iran) die de regio enorm hebben veranderd in die periode. De status quo in het Midden-Oosten staat sinds de 2e wereldoorlog constant onder druk, als zo een status quo al bestaat.
Er zal vast wel weer eens een 3e wereldoorlog ontstaan. Dus dat lijkt me inderdaad niet te voorkomen. Begrijp echter niet hoe je daar zo bang voor kan zijn in deze relatief diplomatiek-stabiele tijd.quote:Op donderdag 17 maart 2011 19:23 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Mijn vraag is, hoe groot de druk is op die Status Quo. Ik zag tijdens de Egypte revolutie een totaal machteloos Witte Huis. Ik zie nu met Libië vertragingstactieken, en ik zie de een internationale gemeenschap die nog nooit zo erg onder druk heeft gestaan en nog nooit zo verdeeld is geweest. En ik vraag me af of we een 3e wereldoorlog kunnen voorkomen.
Het is juist het einde van die stabiele tijd.quote:Op donderdag 17 maart 2011 21:22 schreef Im.Kant. het volgende:
Er zal vast wel weer eens een 3e wereldoorlog ontstaan. Dus dat lijkt me inderdaad niet te voorkomen. Begrijp echter niet hoe je daar zo bang voor kan zijn in deze relatief diplomatiek-stabiele tijd.
Leuk, van die one-linersquote:Op donderdag 17 maart 2011 21:35 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het is juist het einde van die stabiele tijd.
Nogmaals, er wordt enkel 'bewezen' wat iedereen met ook maar een beetje verstand van politiek al weet, nl. dat er zoiets is als realpolitik, of geopolitiek. Die boze boeman in Egypte vormde geen bedreiging voor het Westen. Hij gedroeg zich redelijk tov Israël (anders dan sommige andere landen), bedreigde onze economische belangen ook niet. Dan kun je wel heel erg hard huilen omdat het een dictator was, maar in zulke landen kun je echt niet zoveel anders verwachten.quote:Op donderdag 17 maart 2011 09:04 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
De analyse van Chomsky is helder en accuraat. Terecht uit hij kritiek op de houding van het westen jegens landen als Egypte en Libie. Het mag geen geheim heten dat wij vooral aan onszelf denken en daardoor zelfs de wandaden van een dictator door de vingers zien. Tenzij diezelfde tiran ons tegen de haren instrijkt. Dan wordt er plots geroepen om een invasie. Het is een misselijkmakende mentaliteit.
Nee hij wil zelfs dat die nog veel verder gaat, dus dat Amerika de wereld bevrijd. Dat is in Irak al een groot succes ja. Overigens zijn alle progressieven daar dan weer tegen, die oorlog. Ik vind het eveneens een bedenkelijk project trouwens. Vooral het doel (democratie stichten om zo je belangen veilig te stellen) strookt niet met de werkelijkheid. Een land dat voor de meerderheid uit Sji-ieten bestaat moet je eronder houden of het wordt een Iran 2.0. Ze democratische macht geven is dom en mondt waarschijnlijk uit in een theocratie.quote:Verder bepleit Chomsky nergens dat de VS zijn positie als supermacht op dient te geven. Wat ik proef uit zijn verhaal, is dat hij graag een koerswijziging ziet. En die mening deel ik. Wat heb je aan morele superioriteit als deze is gebaseerd op fabeltjes?
Dat is onzin. Dat is een leugen. De armen in het wetsen kunnen er met totale democratie en een gelijkere welvaardsverdeling ook op vooruit gaan.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:25 schreef sneakypete het volgende:
Chomsky heeft dus idd gelijk als hij constateert dat 'de elite' (dat zal dus de som der westerse overheden en grote bedrijven zijn) geen baat heeft bij democratisering van bepaalde landen. En dat is ook gewoon zo. Sterker nog; ook de 'armen' in het Westen hebben erg uiteindelijk geen baat bij.
Nee, het is een egoïstische misdadige keuze. Het is niet nodig om het grootste deel van de wereldbevolking te onderdrukken en uit te hongeren. Ondertussen hebben ze de westerse bevolking tevreden gehouden met grote kruimels, en die worden nu rap kleiner.quote:Chomsky's fout ligt dus aan zijn klassenstrijddenken, waardoor hij doet alsof die 'elite' er uitsluitend voor zichzelf zit, ergo alsof Westerse overheden geen nationale belangen proberen te dienen. En dat is kletskoek.
Je domineert of wordt gedomineerd. Dat betekent niet dat je continue oorlogje hoeft te spelen, maar wel dat je gewoon ook naar je eigen belang moet kijken. Doe je dat niet, verlies je de strijd, zo simpel is het. Dan springt een ander amoreel staatje (China bijv.) wel in het gat, iets wat ze nu al proberen.quote:Op donderdag 17 maart 2011 13:38 schreef Premium_Quality het volgende:
[..]
Je draait oorzaak en gevolg om. Het is niet zo dat ze anti-Westen zijn en dat we ze daarom moeten domineren. Ze zijn anti-Westen, omdat we ze domineren. Wat nou rationeler, voor ons ja, niet voor die mensen zelf.
Uiteindelijk zit jij hier te laptoppen dankzij dat boze systeem waar je op afgeeft.quote:Het is geen weg-met-ons-mentaliteit, maar een mentaliteit van non-hypocrisie. Aan de ene kant Irak aanvallen omdat ze VN-resoluties geschonden hebben, maar aan de andere kant ergere dictaturen en schurkenstaten steunen. Het is ook een kritische kijk op alle staten en politieke leiders, ook je eigen. Hij ziet de internationale politiek als onderdeel van het kapitalistische systeem, de VS dan ook vooral bezig Amerikaanse bedrijven te steunen (ten koste van andere bevolkingen.)
Chomsky heeft ook steun gegeven aan WikiLeaks, want volgens hem zit er een natuurlijke propaganda in het Westerse nieuws door commerciële belangen. Mede door de ontwikkelingen rond WikiLeaks en dingen als de War on Terror ben ik Chomsky steeds beter gaan vinden.
De welvaard in het wetsen zou in korte tijd finito zijn bij een totale democratie en nog meer afgedwongen egalitarisme. Jouw taalgebruik is er al een eerste symptoom van.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:31 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat is onzin. Dat is een leugen. De armen in het wetsen kunnen er met totale democratie en een gelijkere welvaardsverdeling ook op vooruit gaan.
Stel je niet zo aan, jongetje.quote:[..]
Nee, het is een egoïstische misdadige keuze. Het is niet nodig om het grootste deel van de wereldbevolking te onderdrukken en uit te hongeren. Ondertussen hebben ze de westerse bevolking tevreden gehouden met grote kruimels, en die worden nu rap kleiner.
Globale regering.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:38 schreef sneakypete het volgende:
[..]
De welvaard in het wetsen zou in korte tijd finito zijn bij een totale democratie en nog meer afgedwongen egalitarisme. Jouw taalgebruik is er al een eerste symptoom van.
[..]
Stel je niet zo aan, jongetje.
Enig idee hoeveel miljarden we pompen in al die sloeberstaatjes? Uiteraard krijgen we er heel wat voor terug.
Maar goed, welke staat zou jij liever de wereld zien regeren, of geloof je werkelijk dat er ooit een wereld zal zijn zonder hegemons?
Je bent weer aan het vervuilen en vertragen, hier waren we al op pagina 1.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:38 schreef sneakypete het volgende:
[..]
De welvaard in het wetsen zou in korte tijd finito zijn bij een totale democratie en nog meer afgedwongen egalitarisme. Jouw taalgebruik is er al een eerste symptoom van.
[..]
Stel je niet zo aan, jongetje.
Enig idee hoeveel miljarden we pompen in al die sloeberstaatjes? Uiteraard krijgen we er heel wat voor terug.
Maar goed, welke staat zou jij liever de wereld zien regeren, of geloof je werkelijk dat er ooit een wereld zal zijn zonder hegemons?
quote:Op donderdag 17 maart 2011 00:38 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat wordt nu in het MO, vooral Egypte, uitgevonden.
Mensen organiseren zichzelf en rennen organisaties (overheden, multinationals) links en recht voorbij.
Hier staat een artikel van The Guardian: Zoals de opstand zichzelf heeft georganiseerd, blijven mensen zelf dingen doen.
Hoort de overheid moreel neutraal te zijn?
http://www.guardian.co.uk/world/middleeast/roundup
[..]
Zelf-organisatie maakt overheden overbodig.
Ze demonstreren uiteindelijk niet tegen de overheid maar voor een andere, snap je dat nu echt niet?quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:41 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je bent weer aan het vervuilen en vertragen, hier waren we al op pagina 1.
[..]
Het is mijn topic. De discussie heeft Chomsky als uitgangspunt. Als iemand het niet met hem eens is kan ie daar een ander topic over openen.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:43 schreef Nibb-it het volgende:
De discussie moet ook wel precies langs de door jou vastgestelde lijn gaan hè
Je beschrijft nu de Status Quo. Organisaties kapen onvrede en maken het onschadelijk. Die Status Quo staat nu onder druk. Je maakt nu voor de derde keer hetzelfde rondje.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:47 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Ze demonstreren uiteindelijk niet tegen de overheid maar voor een andere, snap je dat nu echt niet?
Die demonstraties worden oa aangewakkerd door vakbonden en intellectuelen van universiteiten. Die zouden natuurlijk meer staatsmacht willen hebben. Ook de geestelijkheid heeft er veel bij te winnen.
Wat doe je nu alsof er een soort communistisch danwel libertarisch utopia aan het ontstaan is?
Het is gewoon weer 'ns een revolutiegolf. De meesten lopen slecht af, vertel ik je, mocht je geen geschiedenis gehad hebben op school.
Ah, je bent het niet eens met Lyrebird en Sneakypete, dus liegen ze. Aha!quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het is mijn topic. De discussie heeft Chomsky als uitgangspunt. Als iemand het niet met hem eens is kan ie daar een ander topic over openen.
Wat users als sneakepete en liarbird doen valt onder The rules of disinformation.
Daarom worden steeds dezelfde vragen gesteld. sneakypete heeft in dit topic al 2 x hetzelfde rondje gemaakt.
De ware liberaal aan het woord.quote:
Dus jij opent een topic over een speech van Chomsky maar ik mag het er niet mee eens zijn, dan moet ik elders maar een topic openen? We gaan in dit topic dus debatteren over Chomsky, op voorwaarde dat we het met hem eens zijn.quote:De discussie heeft Chomsky als uitgangspunt. Als iemand het niet met hem eens is kan ie daar een ander topic over openen.
Ben je nu alweer aan het huilebalken?quote:Wat users als sneakepete en liarbird doen valt onder The rules of disinformation.
Daarom worden steeds dezelfde vragen gesteld. sneakypete heeft in dit topic al 2 x hetzelfde rondje gemaakt.
Een discussie met 'Chomsky als uitgangspunt' hoeft niet te betekenen dat participanten het niet met zijn stelling eens kunnen zijn. Dan had je dat duidelijker in je OP moeten zetten, en er een 'Chomsky admiratietopic' van moeten maken. Hoe wil je discussiëren over een artikel waarvan jij verwacht dat iedereen het er mee eens is?quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:47 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het is mijn topic. De discussie heeft Chomsky als uitgangspunt. Als iemand het niet met hem eens is kan ie daar een ander topic over openen.
Jij bent anders ook lekker bezig: Je draait om de vragen heen door ofwel een one-liner neer te dumpen ofwel iemand te betichten van 'het vervuilen van de discussie' ofwel iemand botweg te negeren.quote:Wat users als sneakepete en liarbird doen valt onder The rules of disinformation.
Daarom worden steeds dezelfde vragen gesteld. sneakypete heeft in dit topic al 2 x hetzelfde rondje gemaakt.
Ik heb hetzelfde gevoel. Op andere gebieden heeft PV dat zeker gedaan, mij aan het nadenken zetten - ik verdenk hem er van in staat te zijn om zelf over iets na te denken, en zelf met iets nieuws te komen. Maar de laatste tijd komen zijn bijdragen hier neer op knip- en plakwerk, en verwijzingen naar wat andere mensen al geschreven hebben (helaas ook met een hoog Lambiekje/Salvador gehalte), met de mededeling dat die personen het al goed verwoord hebben. Dat is geen discussie waard.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:51 schreef Im.Kant. het volgende:
Papiertje, je bent gewoon duidelijk niet helder op het moment. Doe er wat aan. Want op het moment bezorg je mij vooral veel hilariteit, terwijl ik denk dat dit soort topics me ook best aan het nadenken kunnen zetten.
Daar heb je anders wel heel veel posts voor nodig. Blijkbaar zijn jullie bang de Status Quo te verliezen. Jullie bewijzen Chomsky's gelijk.quote:
Ik kan je niet opgeven. Ik weet gewoon dat er wel wat redelijkheid in je stugge kop zit. Dus bij elk van jouw topics hoop ik weer op een redelijke discussie.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 00:56 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Daar heb je anders wel heel veel posts voor nodig. Blijkbaar zijn jullie bang de Status Quo te verliezen. Jullie bewijzen Chomsky's gelijk.
Zou helpen als je eerst eens definieert wie die elite is.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 02:11 schreef truepositive het volgende:
De essentie van het stuk is waar: de elite zit absoluut niet te wachten op echte democratie.
Lets go!
Dat wil Chomsky helemaal niet?! Hij bepleit voor dat de volkeren van de wereld gaan demonstreren om meer vrijheden en democratie te krijgen, niet dat de VS het doet.quote:Op donderdag 17 maart 2011 22:23 schreef sneakypete het volgende:
Nee hij wil zelfs dat die nog veel verder gaat, dus dat Amerika de wereld bevrijd. Dat is in Irak al een groot succes ja. Overigens zijn alle progressieven daar dan weer tegen, die oorlog. Ik vind het eveneens een bedenkelijk project trouwens. Vooral het doel (democratie stichten om zo je belangen veilig te stellen) strookt niet met de werkelijkheid. Een land dat voor de meerderheid uit Sji-ieten bestaat moet je eronder houden of het wordt een Iran 2.0. Ze democratische macht geven is dom en mondt waarschijnlijk uit in een theocratie.
Juist hierom is het ook niet erg dat de dictators in Noord-Afrika, of het Arabisch schiereiland gedoogd worden. Niet gesteund als in 'joepie wat doe jij het goed zeg!' maar omdat het veel erger kan.
Heeft ie meegelezen op Fok! ?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 09:42 schreef Premium_Quality het volgende:
[..]
Dat wil Chomsky helemaal niet?! Hij bepleit voor dat de volkeren van de wereld gaan demonstreren om meer vrijheden en democratie te krijgen, niet dat de VS het doet.
Het liefst wat hij zou willen is een wereld zonder staten, maar met kleine groepen mensen die zichzelf organiseren met een soort van communes (wat ik een erg naïef standpunt vind btw).
De rijkste 0,1% van de wereld.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 09:17 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Zou helpen als je eerst eens definieert wie die elite is.
Stel dat je gelijk hebt, een rare aanname want we weten dat niet iedereen in die groep tegen democratie is....so what?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 09:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
De rijkste 0,1% van de wereld.
George Soros, Noam Chomsky, die vetklep met dat maffe petje, Al Gore, Bono, Hollywood? Ik denk dat we het eens zijn.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 09:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
De rijkste 0,1% van de wereld.
Vreemd. Die elite heeft jouw Cato-instituut bedacht. Of geKocht?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 13:36 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
George Soros, Noam Chomsky, die vetklep met dat maffe petje, Al Gore, Bono, Hollywood? Ik denk dat we het eens zijn.
Al Gore en co hebben het CATO instituut bedacht?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 13:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Vreemd. Die elite heeft jouw Cato-instituut bedacht. Of geKocht?
Iedereen kan googelen op Cato om jouw vraag voor zichzelf te beantwoorden.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 14:28 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Al Gore en co hebben het CATO instituut bedacht?
Ok, ik zie wie het CATO instituut hebben opgericht, en wie daar in de raad van commissarissen zitten. Voor de onoplettende lezers, dat is niet Al Gore.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 14:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Iedereen kan googelen op Cato om jouw vraag voor zichzelf te beantwoorden.
Ja. Diezelfde Koch's die een gouverneur in Wisconsin gekocht hebben om de vakbonden kapot te maken.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 15:11 schreef Lyrebird het volgende:
Wat maakt dat ons? Evil henchmen van de Koch brothers?
Vandaar ook dat zowel ik als Chomsky niet pleiten voor 1 magische oplossing. Geef iedereen zo veel mogelijk de vrijheid om zijn eigen oplossingen te kiezen.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:27 schreef sneakypete het volgende:
In veel gevalen valt de vrije markt te prefereren, maar er moet geen evangelie van gemaakt worden. Dan laat je je meeslepen door het valse geloof dat er een simpele oplossing is voor het complexe probleem dat we mensheid noemen.
Wat jij continue lijkt te missen is wat Lyrebird je op een presenteerblaadje aanreikt: vakbonden hebben, wanneer ze macht vergaren, een dwingend karakter. Nu kun je daar voordeel in zien (één voordeel van vakbonden is dat ze als doorgeefluik dienen en zo de stabiliteit op de werkvloer, maar ook de maatschappij, kunnen bevorderen), maar anderzijds zijn de voorstellen van vakbonden doorgaans economisch rampzalig, vooral wanneer je ze carte blanche zou geven en, dat is het cruciale punt in jouw geval, het is absoluut onverenigbaar met het liberalisme dat vakbonden politieke inspraak hebben, CAO's kunnen afsluiten enz.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 15:21 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ja. Diezelfde Koch's die een gouverneur in Wisconsin gekocht hebben om de vakbonden kapot te maken.
Dat is toch ook een variant op de gedachte dat er 1 magische oplossing is? De oplossing bestaat er dan uit iedereen te laten doen waar hij of zij op dat moment zin in heeft.quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Vandaar ook dat zowel ik als Chomsky niet pleiten voor 1 magische oplossing. Geef iedereen zo veel mogelijk de vrijheid om zijn eigen oplossingen te kiezen.
Nee, natuurlijk nietquote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:34 schreef sneakypete het volgende:
[..]
Dat is toch ook een variant op de gedachte dat er 1 magische oplossing is?
quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Vandaar ook dat zowel ik als Chomsky niet pleiten voor 1 magische oplossing. Geef iedereen zo veel mogelijk de vrijheid om zijn eigen oplossingen te kiezen.
De gevaren van de Amerikaanse overheid?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:33 schreef sneakypete het volgende:
Nogmaals, er zijn niet louter tegens, maar jij bent blind voor de gevaren.
En als de keuze dan niet op democratie valt? Sta je dan weer vooraan om te vertellen hoe slecht x of y is?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Vandaar ook dat zowel ik als Chomsky niet pleiten voor 1 magische oplossing. Geef iedereen zo veel mogelijk de vrijheid om zijn eigen oplossingen te kiezen.
Als iedereen voor zichzelf mag kiezen, en ik mijn eigen keuze mag maken, waar hebben we democratie dan nog voor nodig? Het is juist een systeem om 1 magische oplossing voor iedereen te "kiezen".quote:Op vrijdag 18 maart 2011 23:23 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
En als de keuze dan niet op democratie valt? Sta je dan weer vooraan om te vertellen hoe slecht x of y is?
Een flink deel van hun inkomen? Wat een flauwekul!quote:Op vrijdag 18 maart 2011 14:31 schreef Lyrebird het volgende:
Maar je vindt het dus nog steeds een prima idee dat ambtenaren verplicht lid moeten zijn van een vakbond, en verplicht een flink deel van hun inkomen af moeten staan aan de vakbonden? Of zie je ondertussen in dat daar niets liberaals aan is?
Tussen de $700 en $1000 per jaar is geen flink deel van je inkomen?quote:Op zaterdag 19 maart 2011 02:06 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Een flink deel van hun inkomen? Wat een flauwekul!
Ignorance is bliss. Ambtenaren betalen verplicht voor hun vakbond - zelfs als ze geen lid willen zijn. Je kunt dat 'niet verplicht lid zijn van een vakbond noemen', maar als ik $700 per jaar moet betalen voor het lidmaatschap van de FNV, dan ben ik lid van het FNV.quote:En ik vermoed dat dat verplichte lidmaatschap ook wel flauwekul zal zijn.
Dat zou je aan het denken moeten zetten over de Nederlandse media. Mijn indruk is dat het systeem in Wisconsin (en een aantal andere staten) waarbij ambtenaren verplicht lid zijn van een vakbond, zo ver afstaat van de indruk die iedereen van de VS heeft, dat men het gewoon niet snapt. Toen ik voor de eerste keer van het verplichte lidmaatschap hoorde, zat ik met m'n oren te flapperen. The land of the free?quote:Volgens de media hier in Nederland is het strijdpunt de Collectieve ArbeidsOvereenkomst.
Ik zou lid worden van de vakbond om dat te behouden.
Forse bedragen, inderdaad. Aannemende dat de inkomens in dollars in de VSvA in dezelfde cijfers lopen als de inkomens in euro's hier.quote:Op zaterdag 19 maart 2011 03:13 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Tussen de $700 en $1000 per jaar is geen flink deel van je inkomen?
[..]
Ignorance is bliss. Ambtenaren betalen verplicht voor hun vakbond - zelfs als ze geen lid willen zijn. Je kunt dat 'niet verplicht lid zijn van een vakbond noemen', maar als ik $700 per jaar moet betalen voor het lidmaatschap van de FNV, dan ben ik lid van het FNV.
Oh, zo moeilijk te snappen is dat niet hoor. En retoriek over de VSvA is nooit aan mij besteed geweest.quote:[..]
Dat zou je aan het denken moeten zetten over de Nederlandse media. Mijn indruk is dat het systeem in Wisconsin (en een aantal andere staten) waarbij ambtenaren verplicht lid zijn van een vakbond, zo ver afstaat van de indruk die iedereen van de VS heeft, dat men het gewoon niet snapt. Toen ik voor de eerste keer van het verplichte lidmaatschap hoorde, zat ik met m'n oren te flapperen. The land of the free?
Nee - de vakbonden daar hebben de overheid voor haar karretje gespannen, en laten de overheid het vuile werk opknappen. Het is bij wet geregeld dat iedere ambtenaar verplicht contributie af moet staan en de staat houdt dat geld dan ook netjes in van het loon, en boekt het iedere maand over aan de vakbond.quote:Op zondag 20 maart 2011 02:10 schreef Kees22 het volgende:
Toch klopt het verhaal niet: als de (verplichte) leden de pest hebben aan de vakbondsregels, kunnen ze toch in de ledenvergadering stemmen?
quote:The intention, Abdel Kader explains, was to spread fear and internal strife, particularly among the city’s poorer communities and shantytowns. “Their [NDP members’] aim was to have people tear each other apart. They wanted to prove that in their absence, we were all a bunch of uncontrollable animals, desperate to kill each other.”
En als ik nu 'ns behoefte heb aan zondagsrust?quote:Op vrijdag 18 maart 2011 22:44 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Nee, natuurlijk niet
Het is geen variant op: Laten we allemaal christen zijn, want daar word IK gelukkig van.
Het is juist de erkenning dat we allemaal anders zijn en [dus] allemaal andere behoeften hebben.
Dan mag jij dat voor jezelf regelen. En misschien is er wel ergens een gemeenschap op de Veluwe van gelijkgestemden waar je gezamenlijk vrijwillig een zondagsrust uitvoert.quote:Op dinsdag 22 maart 2011 22:01 schreef sneakypete het volgende:
[..]
En als ik nu 'ns behoefte heb aan zondagsrust?
Dan ga je naar de kerk of blijf je de hele dag in bed liggen. Aan jou de keuzequote:Op dinsdag 22 maart 2011 22:01 schreef sneakypete het volgende:
[..]
En als ik nu 'ns behoefte heb aan zondagsrust?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |