abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:51:08 #1
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94160933


Laatste updates (di 22:49)
Meerdere units (reactorgebouwen) in de Daiichi-centrale (Fukushima I) hebben nog steeds ernstige problemen. Het handmatig koelen van de reactors blijft zeer belangrijk, en zal nog dagen duren. Dit wordt bemoeilijkt door vrijgekomen straling, brand en explosies.

In unit 4 woedt momenteel een brand. Dit is maandag ook gebeurd na een explosie, maar die is gedoofd. Deze reactor was niet in gebruik, maar er is wel gebruikte brandstof opgeslagen in een koelbad. Wanneer dit bad niet goed gekoeld wordt en het water verdampt, kan daar radioactieve stof uit vrijkomen. Verschillende bronnen melden dat dit al het geval is geweest. Het blijkt een groot probleem om dit koelbad bij te vullen vanwege de hoge straling die er in het centralegebouw heerst.

Unit 2 heeft nog steeds grote problemen. Er lijkt een explosie te zijn geweest dinsdag om 0:10, in of rond de 'suppression chamber'. Dit is een donut-vormig condensatievat onder de reactor, waar stoom vanuit de reactor doorheen wordt geleid als de druk te hoog wordt. Het vat staat indirect in contact met het reactorvat. Als de druk binnen te ver oploopt, komt hier (radioactieve) stoom of vloeistof in terecht. Als het vat lek is, kan radioactief stoom en water naar buiten lekken.

Er is aan de grens van het complex (buiten de centrales) een zeer hoge straling gemeten (meer dan 10.000x normaal). Deze straling is later weer lager geworden, wat er op duidt dat er een ernstig lek is geweest maar dat de hoeveelheid gelekte radioactieve stof daarna is verminderd. Alle technici behalve degenen die direct bij de koeloperatie betrokken zijn, zijn geëvacueerd.

Om verdere lekken te voorkomen is het extreem belangrijk dat de reactorvaten goed gekoeld blijven. Het koelen is een zeer moeilijke taak geworden door de hoge straling. Alles moet op locatie gebeuren, omdat de tsunami de afstand-besturingssystemen onklaar heeft gemaakt.

Tepco (energiebedrijf) statusoverzicht Fukushima (di 17:00)



Status alle kerncentrales (geüpdatet di 22:30)
• Daiichi-centrale (Fukushima I): Zie bovenaan de OP voor huidige status. Eerder: Een aantal reactoren zijn oververhit omdat de koeling is uitgevallen. Vanaf zaterdag wordt unit 1 gekoeld met zeewater, nu ook unit 2 en 3. Radioactief stoom is op meerdere momenten vrijgelaten, om de druk in de reactor te verlagen. Door waterstofgas hebben explosies plaatsgevonden in unit 1 en 3 waardoor het dak is weggeblazen. Dit heeft de reactor zelf niet aangetast. Unit 2 is later in grote problemen gekomen door een lage waterstand en schade aan de 'suppression chamber'. In Unit 4 heeft een brand gewoed. Deze reactor is uit, maar er is wel brandstof opgeslagen waaruit radioactieve stof zou kunnen lekken. Ook deze opslag moet handmatig gekoeld worden. Ook units 5 & 6 worden gemonitord wegens een lichte temperatuurstijging.
• Daini-centrale (Fukushima II): Ook hier is op zaterdag druk verlaagd door vrijlaten van licht-radioactief gas. Op dit moment is de situatie onder controle.
• Onagawa-centrale: Hier was een verhoogde straling gemeten, maar dit is nu normaal. Waarschijnlijk van de Daiichi-centrale afkomstig. (nu.nl)
• Tokai 2-centrale: Eén koelsysteem uitgevallen op zondag, koeling is inmiddels overgenomen door backupsysteem. (De Morgen)

De centrales moeten enkele dagen gekoeld blijven voordat de shutdown is afgerond.

De bevolking in de omgeving van de Daiichi- en Daini-centrales (totaal 200.000 mensen) is geëvacueerd. Tot 30 km afstand moet men binnen blijven. Enkele tientallen medewerkers van de Daiichi-centrale zijn gewond geraakt bij de herstelwerkzaamheden en explosies, één is overleden, twee zijn vermist sinds een explosie.

Eerder nieuws

quote:
Gebruikte brandstof in kernreactor 4 kookt

Het Japanse Atoomgenootschap meldt aan Reuters dat er na een explosie twee gaten van acht vierkante meter in een muur van het buitenste gebouw rond kernreactor nummer 4 van centrale Fukushima 1 zitten. Daarbij is een zeer gevaarlijke situatie ontstaan: het bad waarin gebruikte brandstof wordt bewaard is naar alle waarschijnlijkheid gaan koken. Update 11:20 De Japanse autoriteiten bevestigen dat het water inderdaad kookt.

Als een splijtstaaf gebruikt is, wordt deze met een kraan uit de reactor gehaald en in een bad getakeld. Daar moet de staaf een jaar afkoelen. Maar door de explosies en de ontstane druk stijgt de temperatuur in dit bad tot een kookpunt. Als het water verdampt is, zijn de splijtstaven onbeschermd.

Volgens onze wetenschapsredacteur Karel Knip kan dit zeer gevaarlijk zijn. De staven in de reactor zelf zijn goed beschermd door een paar lagen staal en beton, maar het bad voor de gebruikte staven is dat niet. Het dak daarboven is door de explosies kapot, waardoor het radioactief materiaal uit de gebruikte stoffen vrij spel kan krijgen als het water kookt en verdampt.

Eerder vandaag woedde er een brand in reactor 4. Ook is er een explosie geweest in reactor 2. Hierbij is een hoeveelheid straling vrijgekomen die schadelijk kan zijn voor de gezondheid. In Tokio is verhoogde radioactiviteit in de lucht gemeten.
quote:
Kans op meltdown in Japan neemt toe (NRC, ma 12:06)
door Ernst-Jan Pfauth

De splijtstofstaven in de door de aardbeving getroffen kernreactor van Fukushima 1 staan nu compleet zonder water, meldt een woordvoerder via persbureau Jiji. Daarmee neemt de kans op een meltdown toe. Een meltdown verhoogt de kans op een radioactief lek.
Wetenschapsredacteur Karel Knip schreef vanmorgen in nrc.next over de pijnlijke consequenties van het droog staan van de splijtstofstaven:

De druk binnen de staven neemt zo toe dat zij hier en daar openbarsten en hun sterk radioactieve inhoud vrijgeven. En er ontstaat een chemische reactie tussen de hete stoom en het zeer speciale metaal dat voor de splijtstofomhulling wordt gebruikt (een legering met zirconium: zircaloy). Daarbij vormt zich het explosieve waterstof. Kennelijk heeft zich dat in het gebouw van reactor 1 opgehoopt, met fatale gevolgen. Het had, net zoals de vluchtige radioactieve stoffen, via filters naar de omgeving geloosd moeten worden.

Een ramp met de omvang van Tjsernobyl zal het niet worden, schreef Knip eerder.

Er zullen radioactieve stoffen vrijkomen, maar niet in de mate zoals gebeurde bij Tjernobyl in 1986. Reactor 4 van die centrale bevatte grafiet, dat prompt in brand vloog. Die aanhoudende brand in Tjernobyl heeft toen enorme hoeveelheden radioactief materiaal over de omgeving verspreid. De inhoud van de kernreactoren van Fukushima kan niet branden.
Info: Scenario's

quote:
In alle drie de reactors dreigt nu een meltdown. Wat nu? Drie mogelijkheden. (Volkskrant, ma 14:25)

Scenario 1: een meltdown
Hierbij raken de splijtstofstaven in de kernreactor oververhit, doordat er te weinig koelwater beschikbaar is. Die splijtstofstaven moeten gekoeld worden omdat ze warm worden bij de kernsplitsing - die warmte wordt normaal gesproken gebruikt om energie op te wekken. Dat is te vergelijken met een waterkoker: een bak water met een verwarmingselement erin. Alleen is dat verwarmingselement nucleair.

De reactie is na de aardbeving gestopt, maar de staven geven nog restwarmte af. Dat is normaal gesproken geen probleem, zolang de warmte maar door water kan worden afgevoerd. Juist dat lukt niet, na de beving. Daarom wordt de reactor nu gekoeld met zeewater.
Bij onvoldoende koeling kunnen de splijtstofstaven zo warm worden, dat ze door het stalen reactorvat heen smelten. Dat heet een meltdown.

Is dat erg?
Het hoeft niet meteen een ramp te betekenen. De meeste reactors hebben een dik, betonnen opvangvat. Het radioactieve uranium wordt daarin opgevangen, en kan afkoelen zonder dat de buitenwereld er last van heeft. Liever wil men dit voorkomen, vandaar het binnenlaten van zeewater. Dat is ook gebeurd bij reactors 2 en 3 van dezelfde centrale in Fukushima.

Scenario 2: een ontploffing
Door de aardbeving viel de stroom uit in de reactor. Die stroom is nodig om de pompen aan te drijven die zorgen voor watercirculatie. Dat gebeurde niet, waardoor het water niet werd gecirculeerd en de warme splijtstofstaven begon te reageren met het resterende water.

Daarbij ontstond waterstof. Toen dat waterstof terechtkwam in de ruimte tussen de reactor en het reactorvat, kwam het in aanraking met de daar aanwezige zuurstof. Dat veroorzaakte een explosie. Als er op dat moment radioactief materiaal blootligt, en de boel explodeert, kan dat radioactieve materiaal in de omgeving terecht komen. In Tsjernobyl ontplofte in 1986 een kerncentrale, maar niet door deze waterstofreactie. Bovendien was die centrale veel onveiliger dan de centrales in Japan.

Is dat erg?
Als het zo ver zou komen: mogelijk heel erg. Denk aan wat de explosie van de centrale in Tsjernobyl heeft veroorzaakt. Maar heel waarschijnlijk is het niet. De waterstofexplosie zoals hier boven beschreven, is in Japan al geweest. De kans op een tweede is daarmee minder.

Scenario 3: men krijgt de boel (toch nog) onder controle
Als het de Japanners lukt om alles op tijd te koelen, is er relatief weinig aan de hand. Een meltdown lijkt dan niet meer te kunnen gebeuren. Voor een explosie waarbij radioactief materiaal vrijkomt, is het al te laat.

Is het probleem dan wel zo groot?
Ja, vooral voor de energievoorziening. De reactors kunnen nu al worden afgeschreven, waardoor Japan 2000 megawatt (vier keer zoveel als Borssele produceert) aan vermogen kwijt is.
Info: Status van de centrales
NRC Liveblog 15 maart (continu geüpdatet)
Kyodo headlines (continu geüpdatet)
Persberichten van energiebedrijf Tepco (Engels, semi-elk uur-geüpdatet, site is vaak overbelast)
Fukushima I nuclear accidents (Wikipedia)
Fukushima II earthquake events (Wikipedia)

Info: Achtergronden
Nuclear energy 101: Inside the "black box" of power plants - Hoe werkt kernenergie en wat ging er mis in Fukushima?
A Conversation with My Dad, a Nuclear Engineer, about the Fukushima Daiichi Nuclear Power Plant Disaster in Japan - vraaggesprek met een nucleair ingenieur
How a Reactor Shuts Down and What Happens in a Meltdown (NYTimes, infographic)
Japan's nuclear crisis and Chernobyl: Key differences (Christian Science Monitor)

Plaatjes en video's








Stream
NHK World TV (Engels vertaald)

Bekende hoaxes

SPOILER: Bekijk hoaxes
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Eerdere topics
Kerncentrales Japan in problemen #1
Kerncentrales Japan #2
Kerncentrales Japan #3
Kerncentrales Japan #4
Kerncentrales Japan #5
Kerncentrales Japan #6
Kerncentrales Japan #7
Kerncentrales Japan #8
Kerncentrales Japan #9
Kerncentrales Japan #10
Kerncentrales Japan #11

[ Bericht 0% gewijzigd door eleusis op 15-03-2011 23:52:06 ]
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94160987
Als in reactor 5 en 6 alle apparatuur prima in orde is, en de core toch heter wordt, dan moet dat komen van de radioactiviteit van de andere cores. Daar moet er dan zeker eentje van open liggen, anders zou er niet genoeg gammastraling vrij kunnen komen. De straling komt tenslotte door de intacte mantel van die intacte twee reactors heen. Moet dus nogal hoog zijn.

Heb ik dat goed?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 20:53:41 #3
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94161165
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:51 schreef RetepV het volgende:
Als in reactor 5 en 6 alle apparatuur prima in orde is, en de core toch heter wordt, dan moet dat komen van de radioactiviteit van de andere cores. Daar moet er dan zeker eentje van open liggen, anders zou er niet genoeg gammastraling vrij kunnen komen. De straling komt tenslotte door de intacte mantel van die intacte twee reactors heen. Moet dus nogal hoog zijn.

Heb ik dat goed?
Nee, de warmte komt vanuit de reactor zelf. Units 5 en 6 stonden uit, maar de brandstof zit er nog in (bron: IAEA). Ook in een stilstaande reactor (met brandstof erin) is koeling nodig. De brandstofstaven zullen van zichzelf altijd wat warmte afgeven. Dat doen ze zelfs nog 100 jaar na gebruik.

In unit 4 was de brandstof verwijderd en in een "spent fuel pool" onder water geplaatst.

Continuë koeling is gewoon essentieel, het is eigenlijk verbazingwekkend dat het maar niet lukt om die systemen weer aan de gang te krijgen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94161404
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:53 schreef eleusis het volgende:
[..]
Nee, de warmte komt vanuit de reactor zelf. Ook in een stilstaande reactor (met brandstof erin) is koeling nodig. De brandstofstaven zullen van zichzelf altijd wat warmte afgeven. Dat doen ze zelfs nog 100 jaar na gebruik.
Maar de koeling van die 5 en 6 is intact en werkend als ik het goed uit het staatje in de OP begrijp. Terwijl de SFP Temp omhoog gaat. Dus moeten die SFP staven heter zijn dan waar de koeling op berekend is. Ze worden dus ergens door aangejaagd.

Ik heb ook zitten denken waarom die boten weg zijn gegaan. Ook die hebben kernreactoren aan boord. Wel veel kleiner, maar daarom ook minder afgeschermd en dus kwetsbaarder.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 20:57:15 #5
236264 crew  capricia
pi_94161462
Je zou idd bijna zeggen "leg die oude fuel rods maar voorlopig in zee". Zijn ze in elk geval gekoeld en geven ze geen straling af.
Definitely not CIA
pi_94161494
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:53 schreef eleusis het volgende:
Continuë koeling is gewoon essentieel, het is eigenlijk verbazingwekkend dat het maar niet lukt om die systemen weer aan de gang te krijgen.
Inderdaad. Een paar fire hoses erop en permanent aan laten staan. Moet toch niet zo moeilijk zijn? Ik snap het echt niet...

En als het komt omdat die dieselgeneratoren die overgetruckt zijn geen passende stekker hebben, sjonge, dan zorg je toch voor de juiste stekker? of je last snel ff wat in elkaar....
pi_94161594
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:57 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Inderdaad. Een paar fire hoses erop en permanent aan laten staan. Moet toch niet zo moeilijk zijn? Ik snap het echt niet...

En als het komt omdat die dieselgeneratoren die overgetruckt zijn geen passende stekker hebben, sjonge, dan zorg je toch voor de juiste stekker? of je last snel ff wat in elkaar....
Iets met nog maar 50 mensen in de plant...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:00:54 #8
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94161742
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:56 schreef RetepV het volgende:
Maar de koeling van die 5 en 6 is intact en werkend als ik het goed uit het staatje in de OP begrijp. Terwijl de SFP Temp omhoog gaat. Dus moeten die SFP staven heter zijn dan waar de koeling op berekend is. Ze worden dus ergens door aangejaagd.
Ja door zichzelf. Ik denk dat ze met het groene kleurtje en de tekst "Not necessary" bedoelen, dat het nu nog niet noodzakelijk is om maatregelen te nemen. Er zou eigenlijk moeten staan, "Cooling is totally broken but it's not a problem". Denk ik!
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94161761
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:57 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Inderdaad. Een paar fire hoses erop en permanent aan laten staan. Moet toch niet zo moeilijk zijn? Ik snap het echt niet...

En als het komt omdat die dieselgeneratoren die overgetruckt zijn geen passende stekker hebben, sjonge, dan zorg je toch voor de juiste stekker? of je last snel ff wat in elkaar....
Denk je echt dat het zo makkelijk is?
Komt keesje bij de leraar: "Meester, ik word gepest, iedereen noemt me schele keesje"
Waarop de leraar antwoordt: "Wat kan jou dat nou schelen keesje ?"
_o_
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:03:05 #10
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94161871
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:57 schreef gebrokenglas het volgende:
Inderdaad. Een paar fire hoses erop en permanent aan laten staan. Moet toch niet zo moeilijk zijn? Ik snap het echt niet...

En als het komt omdat die dieselgeneratoren die overgetruckt zijn geen passende stekker hebben, sjonge, dan zorg je toch voor de juiste stekker? of je last snel ff wat in elkaar....
Ik heb ook die blog post gelezen waarin dat stond, dat de aansluitingen niet klopten... Ik vond dat een raar verhaal. Ik heb meer basale fouten in die blog gelezen, terwijl ik écht geen reactorkundige ben, dus ik heb hem ook niet in de OP toegevoegd.

Dat verhaal dat het niet past kan ik niet geloven. Misschien is de hele koelinstallatie wel fucked door de tsunami... Hoe goed zou een gemiddelde fabriek nog werken als je hem onder 7 meter zeewater zet?
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:06:25 #11
236264 crew  capricia
pi_94162151
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:03 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ik heb ook die blog post gelezen waarin dat stond, dat de aansluitingen niet klopten... Ik vond dat een raar verhaal. Ik heb meer basale fouten in die blog gelezen, terwijl ik écht geen reactorkundige ben, dus ik heb hem ook niet in de OP toegevoegd.

Dat verhaal dat het niet past kan ik niet geloven. Misschien is de hele koelinstallatie wel fucked door de tsunami... Hoe goed zou een gemiddelde fabriek nog werken als je hem onder 7 meter zeewater zet?
Bij een vorige aardbeving waren er ook veel buizen scheef en los van elkaar komen te zitten/liggen.
Zie hier wat foto's:
http://www.tepco.co.jp/en/niigata/plant/unit3-j.html
En hier:
http://www.tepco.co.jp/en/niigata/plant/jisho03-e.html

Ik denk dus dat het echt kapot is.
Definitely not CIA
pi_94162606
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:06 schreef capricia het volgende:

[..]

Bij een vorige aardbeving waren er ook veel buizen scheef en los van elkaar komen te zitten/liggen.
Zie hier wat foto's:
http://www.tepco.co.jp/en/niigata/plant/unit3-j.html
En hier:
http://www.tepco.co.jp/en/niigata/plant/jisho03-e.html

Ik denk dus dat het echt kapot is.
Die aardbeving was 7x erger dan daar waar die centrales op gebouwd waren... 't kan best zijn dat het hele koelsysteem volledig naar de klote is, erger nog dan een stel diesels die het niet meer doen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:11:32 #13
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_94162616
Reactoren bouwen zo dicht bij de kust. Hoe halen ze het zich in hun hoofd?
zzzzz
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:11:40 #14
236264 crew  capricia
pi_94162625
Hier trouwens een interessant plaatje over hoe die pools aan elkaar zitten:

http://www.tepco.co.jp/en/niigata/plant/jisho02-e.html
Met uitleg!!

Definitely not CIA
pi_94162723
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:11 schreef AMAR420 het volgende:
Reactoren bouwen zo dicht bij de kust. Hoe halen ze het zich in hun hoofd?
Dat doen ze echt met opzet. Al die centrales staan bij zee.
pi_94162742
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 20:57 schreef capricia het volgende:
Je zou idd bijna zeggen "leg die oude fuel rods maar voorlopig in zee". Zijn ze in elk geval gekoeld en geven ze geen straling af.
behalve aan de zee
pi_94162798
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:11 schreef AMAR420 het volgende:
Reactoren bouwen zo dicht bij de kust. Hoe halen ze het zich in hun hoofd?
Best logisch eigenlijk hoor :P Je zou bijna zeggen áls je ze bouwt, bouw ze dan drijvend ofzo.
pi_94162815
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:11 schreef AMAR420 het volgende:
Reactoren bouwen zo dicht bij de kust. Hoe halen ze het zich in hun hoofd?
een enorm reservoir aan koelwater binnen handbereik idd hoe halen ze het in hun hoofd
pi_94162826
een walvis is niet een vis aan wal oO<
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:15:02 #20
334240 Denettemeneer
Ik ben een nette modelburger.
pi_94162879
Hoe groot is de kans dat alle statistieken en kansberekeningen die hier voorbij komen bullcrap zijn?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:16:02 #21
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94162957
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:15 schreef Denettemeneer het volgende:
Hoe groot is de kans dat alle statistieken en kansberekeningen die hier voorbij komen bullcrap zijn?
1 ;)

Oh shit dat is ook weer een kansberekening, mind = blown!

Maar welke bedoel je?
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:16:12 #22
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94162967
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:15 schreef Denettemeneer het volgende:
Hoe groot is de kans dat alle statistieken en kansberekeningen die hier voorbij komen bullcrap zijn?
Welke statistieken en kansberekeningen?
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:17:32 #23
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94163087
Iemand enig idee welk merk en type meetapparatuur dit is?

http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_94163099
Tijdens de aardbeving zijn de reactoren uitgezet, hierdoor leverden de generatoren geen electriciteit meer. Voor de koeling was electriciteit van de dieselgeneratoren nodig. Deze zijn verzopen door de Tsunami.

Hadden ze niet beter een of twee reactoren aan kunnen laten, dan hadden ze wellicht stroom gehad voor koeling. Of mis ik iets.
.
pi_94163139
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:15 schreef Denettemeneer het volgende:
Hoe groot is de kans dat alle statistieken en kansberekeningen die hier voorbij komen bullcrap zijn?
50%.

of het is crap, of niet.
pi_94163159
Al tijden niks meer gehoord over stralingsniveau's, dat zal wel positief zijn dan.
geen goud zonder schuim
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:18:23 #27
267773 User_Undefined
Anoniem Door Het Leven
pi_94163162
Je mist iets, de reactoren schakelen zichzelf uit in geval van ongewone seismische activiteiten, hier is dus geen invloed op uit te oefenen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:19:02 #28
334240 Denettemeneer
Ik ben een nette modelburger.
pi_94163214
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:16 schreef Perrin het volgende:

[..]

Welke statistieken en kansberekeningen?
Ik ging er vanuit dat er een bepaalde berekening achter zat, gemakshalve,

"klein" "heel klein" "te verwaarlozen" "0.000001" etc

En nu staat het al op 6/7 van de "nuke rampen schaal"
pi_94163258
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:17 schreef Fer het volgende:
Tijdens de aardbeving zijn de reactoren uitgezet, hierdoor leverden de generatoren geen electriciteit meer. Voor de koeling was electriciteit van de dieselgeneratoren nodig. Deze zijn verzopen door de Tsunami.

Hadden ze niet beter een of twee reactoren aan kunnen laten, dan hadden ze wellicht stroom gehad voor koeling. Of mis ik iets.
Ze zijn niet voor niets uitgezet; er wordt eerst onderzocht of er schade is door de beving voor ze weer ingeschakeld worden.
Het idee met die generatoren (en back-ups van die generatoren) is op zich prima, zolang je ze niet verzuipt.
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 21:21:48 #30
145738 superworm
is erbij
pi_94163448
http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

Die is overigens opgelopen van 25,nogwat naar 27,6 in een uur. Vanaf welke waarde is het gevaarlijk, en is dit dus 27 microSievert?
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:24:42 #31
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_94163652
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:14 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

een enorm reservoir aan koelwater binnen handbereik idd hoe halen ze het in hun hoofd
koel he? dat water
zzzzz
pi_94163680
Begreep dat het vanaf 50 gevaarlijk wordt, maar correct me if I'm wrong ;)
pi_94163696
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:21 schreef superworm het volgende:
http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

Die is overigens opgelopen van 25,nogwat naar 27,6 in een uur. Vanaf welke waarde is het gevaarlijk, en is dit dus 27 microSievert?
Ik las ergens anders dat het bij 50 microSievert een probleem gaat worden.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:25:14 #34
269384 OEM
I spit on your aircraft
pi_94163702
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:03 schreef eleusis het volgende:

[..]

Ik heb ook die blog post gelezen waarin dat stond, dat de aansluitingen niet klopten... Ik vond dat een raar verhaal. Ik heb meer basale fouten in die blog gelezen, terwijl ik écht geen reactorkundige ben, dus ik heb hem ook niet in de OP toegevoegd.
Die opmerking over die plug heeft ie er alweer uitgehaald, dus ik denk dat dat gewoon een "humoristisch" voorbeeld was waardoor er geen (of te weinig) electriciteit geleverd zou kunnen worden. Die hele blog had zo'n zelfde toontje.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:25:45 #35
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94163740
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:21 schreef superworm het volgende:
http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

Die is overigens opgelopen van 25,nogwat naar 27,6 in een uur. Vanaf welke waarde is het gevaarlijk, en is dit dus 27 microSievert?
Dat is afhankelijk van het merk en type meetapparatuur. Vandaar mijn vraag.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:27:06 #36
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94163857
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:25 schreef OEM het volgende:
Die opmerking over die plug heeft ie er alweer uitgehaald, dus ik denk dat dat gewoon een "humoristisch" voorbeeld was waardoor er geen (of te weinig) electriciteit geleverd zou kunnen worden. Die hele blog had zo'n zelfde toontje.
Maar had jij het idee dat hij goed op de hoogte was? Hij verwisselde o.a. control rods en moderator rods...
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94163963
het valt mij op dat er bijna geen nieuws binnen komt. ook bij kyodonews niet.
of zullen we moeten wachten tot de boel wakker wordt daar,ongeveer over 1 a 2 uurtjes.
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 21:28:44 #38
145738 superworm
is erbij
pi_94163980
quote:
3s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:25 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Dat is afhankelijk van het merk en type meetapparatuur. Vandaar mijn vraag.
http://strawberry-linux.com/catalog/items?code=53001 Die link staat in de descriptie. Strawberry Linux?
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:29:40 #39
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94164064
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:21 schreef superworm het volgende:
http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

Die is overigens opgelopen van 25,nogwat naar 27,6 in een uur. Vanaf welke waarde is het gevaarlijk, en is dit dus 27 microSievert?
Is dat niet de livestream van die Geigerteller? Zo ja, dan is de gemeten waarden niet in Sievert. Boven 50 is inderdaad dan schadelijk.
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:30:02 #40
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94164096
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:21 schreef superworm het volgende:
http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

Die is overigens opgelopen van 25,nogwat naar 27,6 in een uur. Vanaf welke waarde is het gevaarlijk, en is dit dus 27 microSievert?
Het gemeten stralingsniveau op zich zegt niet alles, of zelfs niet zo veel, over de gevaarlijkheid voor een persoon..

De oorsprong van de straling is net zo belangrijk.. als het afkomstig is van neergeslagen deeltjes (alphastraling), dan is elke verhoging onwenselijk, want die deeltjes zorgen voor langdurige vervuiling van de omgeving. Daar wil je zo min mogelijk van in de buurt hebben.

Als de gemeten straling gammastraling is (onwaarschijnlijk als je verder dan een paar km van de kerncentrale verwijderd bent), dan is het pas echt vervelend bij vele duizenden microSievert en dan gaan de uren dat je blootgesteld bent tellen, net als voor de technici die bezig zijn met de noodmaatregelen ter plekke.

[ Bericht 0% gewijzigd door Perrin op 15-03-2011 22:26:49 ]
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:30:05 #41
236264 crew  capricia
pi_94164101
quote:
2022: The head of the International Atomic Energy Agency (IAEA), Yukiya Amano, has said he wants more timely and detailed information about developments at the Fukushima Daiichi nuclear plant from the Japanese authorities. "The problem is very complicated, we do not have all the details of the information so what we can do is limited," he told a news conference in Vienna, according to Reuters. "I am trying to further improve the communication." Mr Amano said the UN agency planned to send a team of experts to Japan, possibly to help with environmental monitoring.
De communicatie is dus duidelijk een probleem.

quote:
2024: Mr Amano said he still believed the situation in Japan was different from the Chernobyl disaster, even though recent events were "worrying". "It is difficult to foresee whether the future developments will be a worsening or improving of the situation," he added. "We do not know. There are mixed indications."
Definitely not CIA
pi_94164117
hoe staat het met die spent fuel rods pool in reactor #4?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:30:34 #43
8898 Darklight
The Truth Will Set You Free
pi_94164131
Japan officials: Stay indoors, nuclear leaks now dangerous

http://www.csmonitor.com/(...)-leaks-now-dangerous
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:32:20 #44
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94164258
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:21 schreef superworm het volgende:
http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

Die is overigens opgelopen van 25,nogwat naar 27,6 in een uur. Vanaf welke waarde is het gevaarlijk, en is dit dus 27 microSievert?
Nee, hij meet in CPM, counts per minute. Omrekenen is moeilijk en zonder dat andere gegevens bekend zijn is deze telling eigenlijk nikszeggend.

[ Bericht 0% gewijzigd door FleshWound op 15-03-2011 21:38:50 ]
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_94164265
tis wel erg stil van uit japan of niet>
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:33:19 #46
38496 Perrin
Toekomst. Made in Europe.
pi_94164345
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:32 schreef Chuck-N0rr1s het volgende:
tis wel erg stil van uit japan of niet>
Het is nacht daar..
Vóór het internet dacht men dat de oorzaak van domheid een gebrek aan toegang tot informatie was. Inmiddels weten we beter.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:33:30 #47
132098 Xebber
Immer Intelligent
pi_94164366
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:32 schreef Chuck-N0rr1s het volgende:
tis wel erg stil van uit japan of niet>
Het is daar 8 uur later dan hier, dus reken maar uit hoe laat 't daar nu is. Niet zo gek dat de stroom informatie dan wat rustiger is.
Op woensdag 15 juni 2011 01:02 schreef Bluezz het volgende:
Xeb heeft altijd gelijk, Staal
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:34:00 #48
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94164423
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:21 schreef superworm het volgende:
http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF

Die is overigens opgelopen van 25,nogwat naar 27,6 in een uur. Vanaf welke waarde is het gevaarlijk, en is dit dus 27 microSievert?
Kun je volgens mij niet zeggen.

Ik zou zeggen, als het 100 keer zo groot wordt als normaal, dat het tijd is voor paniek. Dus als we dit als 'normaal' beschouwen, bij 2500.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94164470
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:30 schreef Darklight het volgende:
Japan officials: Stay indoors, nuclear leaks now dangerous

http://www.csmonitor.com/(...)-leaks-now-dangerous
Zou dit niet een "oud" bericht zijn van eerder vandaag?
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:35:11 #50
236264 crew  capricia
pi_94164517
Ik lees net dat Tepco ook een opdracht heeft in de VS om in elk geval in Texas een nuclear plant te bouwen. Ben benieuwd of ze dat nu nog wel willen in de VS.. :+

http://www.tepco.co.jp/en/press/corp-com/release/10051001-e.html
Definitely not CIA
pi_94164529
Die microSievert waarden, moet daar geen tijdseenheden bij? Als je blootgesteld bent aan 50mSv voor 10 uur, dan is dat toch erger dan 100mSv voor een uurtje?
Maar dat lees je niet zo uit de waarde.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:36:15 #52
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94164605
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:35 schreef gebrokenglas het volgende:
Die microSievert waarden, moet daar geen tijdseenheden bij? Als je blootgesteld bent aan 50mSv voor 10 uur, dan is dat toch erger dan 100mSv voor een uurtje?
Maar dat lees je niet zo uit de waarde.
Er worden vaak fouten met eenheden gemaakt, als je in de media iets leest zullen ze wel mSv/uur bedoelen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94164714
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:36 schreef eleusis het volgende:

[..]

Er worden vaak fouten met eenheden gemaakt, als je in de media iets leest zullen ze wel mSv/uur bedoelen.
Hopelijk ja, Anders zijn het nietszeggende getallen die ze staan te roepen.
Die geigerteller rekent in cpm (counts per minute). Dat is een duidelijk gedefinieerde eenheid. Nog lastig te interpreteren adhv lokatie van het apparaat, maar 't is tenminste al wat.
pi_94164873
geigerteller meeteenheid cpm
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:39:43 #55
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94164906
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:37 schreef gebrokenglas het volgende:
Hopelijk ja, Anders zijn het nietszeggende getallen die ze staan te roepen.
Die geigerteller rekent in cpm (counts per minute). Dat is een duidelijk gedefinieerde eenheid. Nog lastig te interpreteren adhv lokatie van het apparaat, maar 't is tenminste al wat.
Ik weet daar niet heel veel van maar volgens mij is het hoeveel decays er gemeten worden door z'n sensor, dus het hangt van het type af.

Dure modellen zullen wel geijkt zijn zodat je wel wat kan zeggen als je het model weet. Maar ik vind het niet zo heel interessant om dat uit te zoeken voor zo'n meter. Misschien staat hij op een plaats met veel of weinig achtergrondstraling, de hoogte, het gebouw waar hij in staat, de mate van ventilatie... Zo veel factoren.

Het enige wat je kan doen is metingen van dít apparaat met zichzelf vergelijken, en dan waarnemen of het oploopt.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:40:11 #56
236264 crew  capricia
pi_94164948
-edit oud -
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:41:08 #57
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94165030
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:37 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Hopelijk ja, Anders zijn het nietszeggende getallen die ze staan te roepen.
Die geigerteller rekent in cpm (counts per minute). Dat is een duidelijk gedefinieerde eenheid. Nog lastig te interpreteren adhv lokatie van het apparaat, maar 't is tenminste al wat.
ik heb 3 streams met van die tellers 2 cpm en 1 msh en die vertonen alle 3 andere waarden die van 27, nog wat zal wel in een hoger flatgebouw staan want de anderen komen niet boven de 20 uit
There is only one religion
pi_94165055
Als premier zou ik ook hels worden met zulke onduidelijke informatie.
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 21:41:59 #59
145738 superworm
is erbij
pi_94165107
#
2037: The US-based Institute for Science and International Security (ISIS) has said it agrees with the assessment of France's Nuclear Safety Authority (ASN) that the incident at Fukushima should be classified as level 6 on the International Nuclear Event Scale (INES), one below Chernobyl. Following a number of explosions and a fire at the plant which released dangerous levels of radiation, ISIS said the situation had "worsened considerably" and was now closer to a level 6 event. "It may unfortunately reach a level 7," it added.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 21:42:10 #60
145738 superworm
is erbij
pi_94165125
#
2022: The head of the International Atomic Energy Agency (IAEA), Yukiya Amano, has said he wants more timely and detailed information about developments at the Fukushima Daiichi nuclear plant from the Japanese authorities. "The problem is very complicated, we do not have all the details of the information so what we can do is limited," he told a news conference in Vienna, according to Reuters. "I am trying to further improve the communication." Mr Amano said the UN agency planned to send a team of experts to Japan, possibly to help with environmental monitoring.
#
2024: Mr Amano said he still believed the situation in Japan was different from the Chernobyl disaster, even though recent events were "worrying". "It is difficult to foresee whether the future developments will be a worsening or improving of the situation," he added. "We do not know. There are mixed indications."
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
pi_94165330
Die aardbeving zelf lijkt nu eigenlijk maar een hinderlijke bijkomstigheid, door de nucleaire toestand. Wat een ramp mensen... En die vulkaan die staat te roken noemt ook al niemand meer.
  Redactie Frontpage dinsdag 15 maart 2011 @ 21:46:22 #62
145738 superworm
is erbij
pi_94165474
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:44 schreef gebrokenglas het volgende:
Die aardbeving zelf lijkt nu eigenlijk maar een hinderlijke bijkomstigheid, door de nucleaire toestand. Wat een ramp mensen... En die vulkaan die staat te roken noemt ook al niemand meer.
Ziekste Japanse aardbeving sinds mensenheugenis, ziekste tsunami eroverheen, wellicht binnenkort ziekste wereldwijde kernramp... ja, je zou haast denken dat Moeder Natuur een appeltje te schillen heeft; al is het waarschijnlijker dat de Pacifische Plaat gewoon overstuur is.
Steun Stichting Bijen Zonder Zorgen!
op FOK!
op Facebook
op de website
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:47:45 #63
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94165578
http://www.ustream.tv/channel/geiger-counter-chiba

Deze teller geeft waarden in uSv (MicroSievert) per uur. 0,14 uSv/h = 1,23 mSv/jaar. Ongeveer gelijk aan het effect van een rookmelder in je huis ophangen.
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_94165608
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:46 schreef superworm het volgende:

[..]

Ziekste Japanse aardbeving sinds mensenheugenis, ziekste tsunami eroverheen, wellicht binnenkort ziekste wereldwijde kernramp... ja, je zou haast denken dat Moeder Natuur een appeltje te schillen heeft; al is het waarschijnlijker dat de Pacifische Plaat gewoon overstuur is.
Heb je het plaatje met al die plekken waar een beving is geweest op de nrc.nl site gezien?


pi_94165613
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:44 schreef gebrokenglas het volgende:
Die aardbeving zelf lijkt nu eigenlijk maar een hinderlijke bijkomstigheid, door de nucleaire toestand. Wat een ramp mensen... En die vulkaan die staat te roken noemt ook al niemand meer.
Het lijkt afschuwelijk veel op het scenario van zo'n slechte rampenfilm uit de jaren '70, triest om te zien dat de Japanners werkelijk niks bespaard blijft momenteel. Je kunt alleen maar hopen dat ze niet nóg meer ellende te verduren krijgen.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94165803
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:48 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Het lijkt afschuwelijk veel op het scenario van zo'n slechte rampenfilm uit de jaren '70, triest om te zien dat de Japanners werkelijk niks bespaard blijft momenteel. Je kunt alleen maar hopen dat ze niet nóg meer ellende te verduren krijgen.
't kan eigenlijk al niet erger meer.
pi_94165966
iemand die weet waar http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF staat ? Die loopt aardig snel omhoog teminsten als van 27 naar 28 snel is
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:53:23 #68
236264 crew  capricia
pi_94166052
Wat een ellende zeg.
Moet toch even deze foto posten.

Definitely not CIA
pi_94166082
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:50 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

't kan eigenlijk al niet erger meer.
mwha... nu een zware typhoon erover heen en het is helemaal bagger...
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:54:19 #70
236264 crew  capricia
pi_94166117
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:52 schreef The_Avatar het volgende:
iemand die weet waar http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF staat ? Die loopt aardig snel omhoog teminsten als van 27 naar 28 snel is
Ota Ward, Tokio
Zegt de vertaling.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:54:53 #71
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94166160
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:52 schreef The_Avatar het volgende:
iemand die weet waar http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF staat ? Die loopt aardig snel omhoog teminsten als van 27 naar 28 snel is
Tokyo, en de waarden zijn nog steeds normaal, hoewel je dat met CPM niet met zekerheid kan zeggen. Als ze nou in uSv zouden meten zou het duidelijker zijn.
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_94166293
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:53 schreef mschol het volgende:

[..]

mwha... nu een zware typhoon erover heen en het is helemaal bagger...
De lente zit er weer aan te komen
pi_94166303
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:54 schreef FleshWound het volgende:

[..]

Tokyo, en de waarden zijn nog steeds normaal, hoewel je dat met CPM niet met zekerheid kan zeggen. Als ze nou in uSv zouden meten zou het duidelijker zijn.
Het blijft iig snel klimmen tenminste dat lijkt maybe zo.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:57:21 #74
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94166348
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:52 schreef The_Avatar het volgende:
iemand die weet waar http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF staat ? Die loopt aardig snel omhoog teminsten als van 27 naar 28 snel is
3% meer of minder straling is niets. Iemand heeft een deur open gedaan.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 21:58:29 #75
236264 crew  capricia
pi_94166433
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:54 schreef FleshWound het volgende:

[..]

Tokyo, en de waarden zijn nog steeds normaal, hoewel je dat met CPM niet met zekerheid kan zeggen. Als ze nou in uSv zouden meten zou het duidelijker zijn.
Het is dit ding:
http://strawberry-linux.com/catalog/items?code=53001
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:58:32 #76
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94166438
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:54 schreef FleshWound het volgende:

[..]

Tokyo, en de waarden zijn nog steeds normaal, hoewel je dat met CPM niet met zekerheid kan zeggen. Als ze nou in uSv zouden meten zou het duidelijker zijn.
http://www.ustream.tv/channel/geiger-counter-chiba
There is only one religion
pi_94166444
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:52 schreef The_Avatar het volgende:
iemand die weet waar http://www.ustream.tv/cha(...)A6%E3%83%B3%E3%82%BF staat ? Die loopt aardig snel omhoog teminsten als van 27 naar 28 snel is
hij was een aantal uur geleden volgensmij juist aan het dalen.. sneller dan hij nu stijgt
  dinsdag 15 maart 2011 @ 21:59:13 #78
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94166497
quote:
Ja, die heb ik ook al openstaan, maar die is wat verder van de bron weg.
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_94166559
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:58 schreef electronique het volgende:

[..]

hij was een aantal uur geleden volgensmij juist aan het dalen.. sneller dan hij nu stijgt
oh dat wist ik niet. Zie hem namelijk nog niet zo lang, daarom dacht ik dat gaat wel erg snel.
pi_94166578
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:56 schreef Mr.44 het volgende:

[..]

De lente zit er weer aan te komen
Er was toch slecht weer voorspeld voor de 2e helft van de week daar?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:00:28 #81
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94166586
quote:
Priceless, een "USB Gaigakauntakitto" _O-
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94166604
en volgensmij stond hij vanmorgen op 37
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:00:43 #83
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94166605
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 21:59 schreef FleshWound het volgende:

[..]

Ja, die heb ik ook al openstaan, maar die is wat verder van de bron weg.
het scheelt de hele tijd precies 0,10
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:01:48 #84
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94166691
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:02:03 #85
236264 crew  capricia
pi_94166710
Hier de catalogus van die geigerteller:
http://strawberry-linux.com/pub/gm-catalog.pdf
Definitely not CIA
pi_94166913
Is er nog wat gebeurt sinds 19:00?
Station Arnhem foto's: http://www.flickr.com/photos/temlin/
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:05:08 #87
236264 crew  capricia
pi_94166938
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:00 schreef eleusis het volgende:

[..]

Priceless, een "USB Gaigakauntakitto" _O-
Mooi he..die vertaling! :D
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:05:42 #88
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94166985
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:00 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

het scheelt de hele tijd precies 0,10
Inderdaad, een vrijwel constant verschil van 10,3 CPM.
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:05:58 #89
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94167014
Wat achtergronden over de medewerkers:

2051: A small group of workers have been battling around the clock to stave off disaster at Fukushima Daiichi. The BBC's Aidan Lewis says: "The few dozen who are left have faced explosions and fires as they rush to pump sea water into overheated reactors. The workers are being rotated in and out, to try to limit their exposure to radiation. They are also assumed to be wearing sophisticated protective clothing."

2055: But David Richardson, a professor of epidemiology at the university of North Carolina who has studied the long-term health risks for nuclear plant workers, said those at Fukushima would still be exposed to Gamma radiation that passed through the body like an X-ray. And he said the doses of radiation received in an hour could be higher than those that nuclear workers in the US are generally exposed to over the course of an entire career. "These workers in a few hours are getting fairly high doses I would say by contemporary standards for worker protection and that's likely to pose some risks down the line. To my knowledge there's not a good way after exposure of trying to protect somebody from the risks of a subsequent later cancer."

2058: The BBC's Aidan Lewis adds: "The operator of the plant, Tokyo Electric Power Company (Tepco), has given no information about their employees. But one expert suggested that workers who have retired or are based in other parts of the country are likely to be called in as the crisis drags on. Those already on duty are being hailed as heroes."

(BBC News)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94167464
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:05 schreef eleusis het volgende:
Wat achtergronden over de medewerkers:

2051: A small group of workers have been battling around the clock to stave off disaster at Fukushima Daiichi. The BBC's Aidan Lewis says: "The few dozen who are left have faced explosions and fires as they rush to pump sea water into overheated reactors. The workers are being rotated in and out, to try to limit their exposure to radiation. They are also assumed to be wearing sophisticated protective clothing."

2055: But David Richardson, a professor of epidemiology at the university of North Carolina who has studied the long-term health risks for nuclear plant workers, said those at Fukushima would still be exposed to Gamma radiation that passed through the body like an X-ray. And he said the doses of radiation received in an hour could be higher than those that nuclear workers in the US are generally exposed to over the course of an entire career. "These workers in a few hours are getting fairly high doses I would say by contemporary standards for worker protection and that's likely to pose some risks down the line. To my knowledge there's not a good way after exposure of trying to protect somebody from the risks of a subsequent later cancer."

2058: The BBC's Aidan Lewis adds: "The operator of the plant, Tokyo Electric Power Company (Tepco), has given no information about their employees. But one expert suggested that workers who have retired or are based in other parts of the country are likely to be called in as the crisis drags on. Those already on duty are being hailed as heroes."

(BBC News)
Sucks to be them... :{
Progressive dude
Nu met VERNIEUWDE FOBO
"Better than a thousand hollow words, is one word that brings peace" - Buddha
pi_94167542
Je zult er maar werken inderdaad. Echt geen lolletje.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:13:22 #92
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94167694
http://park18.wakwak.com/~weather/geiger_index.html

Voor stralingsmetingen op de lange termijn. Omrekenfactor: 100 CPM is ongeveer 1 uSv/h
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:13:22 #93
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94167695
Thanks Scott. Following up on our breaking news from earlier, some new details from Japan's nuclear safety agency - 2 workers are missing after the explosion at the No.4 reactor
There is only one religion
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:14:01 #94
334240 Denettemeneer
Ik ben een nette modelburger.
pi_94167755
BBC News
Tuesday, March 15, 2011

The US-based Institute for Science and International Security (ISIS) has said it agrees with the assessment of Frances Nuclear Safety Authority (ASN) that the incident at Fukushima should be classified as level 6 on the International Nuclear Event Scale (INES), one below Chernobyl.

Following a number of explosions and a fire at the plant which released dangerous levels of radiation, ISIS said the situation had worsened considerably and was now closer to a level 6 event. It may unfortunately reach a level 7, it added.
pi_94167847
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:13 schreef FleshWound het volgende:
http://park18.wakwak.com/~weather/geiger_index.html

Voor stralingsmetingen op de lange termijn. Omrekenfactor: 100 CPM is ongeveer 1 uSv/h
Kijk, dat is informatie dat ik zocht. Maar dan stelt die 26cpm op die geigertellerwebcams geen fluit voor dus. Een beetje hoog maar nog niet extreem.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:16:04 #96
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94167942
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:14 schreef gebrokenglas het volgende:
Kijk, dat is informatie dat ik zocht. Maar dan stelt die 26cpm geen fluit voor dus. Een beetje hoog maar nog niet extreem.
Je kan die twee getallen niet direct met elkaar vergelijken. Die grafiek van FleshWound is beter, met zelf een nette trendlijn erbij.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:16:16 #97
236264 crew  capricia
pi_94167957
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:13 schreef FleshWound het volgende:
http://park18.wakwak.com/~weather/geiger_index.html

Voor stralingsmetingen op de lange termijn. Omrekenfactor: 100 CPM is ongeveer 1 uSv/h
Dan is ie dus weer aan het stijgen. :{
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:19:04 #98
182895 FleshWound
Closing Time
pi_94168175
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:16 schreef capricia het volgende:

[..]

Dan is ie dus weer aan het stijgen. :{
De bovenste grafiek is de situatie nu, de onderste die van een jaar geleden. Als je de waarden met elkaar vergelijkt is er nog steeds weinig reden tot paniek.
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_94168241
TOKYO — China became the first government to organize a mass evacuation of its citizens from Japan’s northeast on Tuesday, while other foreigners left the country following radiation leaks at an earthquake-damaged nuclear power plant.

http://www.washingtonpost(...)5/ABfGEjW_story.html

The Austrian foreign ministry has appealed to Austrians to leave the Greater Tokyo Area.

http://austrianindependen(...)Tokyo,_ministry_says

Tuesday, 15 March 2011 10:03
On Monday the Finnish foreign ministry released a statement in which it urged Finns, particularly families with children, to avoid travel in Japan unless absolutely necessary.

http://www.helsinkitimes.(...)to-leave-japan-.html

Russia ready to 'evacuate islands' over Japan risk
(AFP)

http://www.google.com/hos(...)bb4d2f09c4f548ce0.31

Radiation fears spark panic, evacuations in Tokyo

http://uk.reuters.com/art(...)0110315?pageNumber=2
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:23:36 #100
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94168580
Takeda (een nucleair expert) zegt op NHK World: De besturingssystemen van de centrale zijn uitgevallen doordat ze onder water hebben gestaan. Hierdoor zijn kleppen, control rods niet meer op afstand te gebruiken.

Ik dacht al zoiets; dat verklaart het waarom het aanrukken van nieuwe dieselgeneratoren geen zin had.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:25:55 #101
241156 M1stral
Denim Connaisseur
pi_94168753
Wellicht interessant voor de verklaring hoe de eenheid/meetwaarde CPM tot stand komt.

Info betreffende de Geiger teller: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geigerteller
[b]Op dinsdag 11 oktober 2011 23:06 schreef zwartemarktplaats het volgende:[/b]
Als Momotaro een voetbalteam was dan had jij waarschijnlijk een stadionverbod :P
Blog
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:27:14 #102
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94168861
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:25 schreef M1stral het volgende:
Wellicht interessant voor de verklaring hoe de eenheid/meetwaarde CPM tot stand komt.

Info betreffende de Geiger teller: http://nl.wikipedia.org/wiki/Geigerteller
Je moet de specs hebben van de meetbuis, die staan van deze stream hier:

http://strawberry-linux.com/pub/gmkit.pdf

30 CPM is bijkans natuurlijke straling
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_94168933
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:11 schreef gebrokenglas het volgende:
Je zult er maar werken inderdaad. Echt geen lolletje.
Kamikaze helden worden het.
pi_94168963
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:28 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Kamikaze helden worden het.
Zijn het nu al :)
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:34:13 #105
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:35:28 #106
236264 crew  capricia
pi_94169526
22:19 Volgens een onbevestigd gerucht op Twitter zijn er nu ook problemen met waterniveau in reactor vijf van de Fukushima Dai’ichi kerncentrale
-nrc
Definitely not CIA
pi_94169678
dat tellerding staat opeens weer op 38?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:37:06 #108
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94169688
Nou dat gaat de goeie kant op...not :{
&lt;a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;WSDokkum Youtube&lt;/a&gt;
pi_94169694
Hmm, hij gaat even naar wc, ding gaat hard omhoog?
pi_94169697
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:35 schreef capricia het volgende:
22:19 Volgens een onbevestigd gerucht op Twitter zijn er nu ook problemen met waterniveau in reactor vijf van de Fukushima Dai’ichi kerncentrale
-nrc
waarom?.....
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:37:35 #111
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_94169726
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:27 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Je moet de specs hebben van de meetbuis, die staan van deze stream hier:

http://strawberry-linux.com/pub/gmkit.pdf

30 CPM is bijkans natuurlijke straling
Hier een plaatje uit 2003 bij de Tsjernobyl centrale:


Zouden dat ook CPM's zijn?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:37:44 #112
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94169742
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:27 schreef ACT-F het volgende:

[..]

Je moet de specs hebben van de meetbuis, die staan van deze stream hier:

http://strawberry-linux.com/pub/gmkit.pdf

30 CPM is bijkans natuurlijke straling
30 CPM = 0,4 µSv op deze teller (zojuist uitgerekend)
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:37:59 #113
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94169764
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:37 schreef mg794613 het volgende:
Hmm, hij gaat even naar wc, ding gaat hard omhoog?
Dat ding flipt op en neer :{ dat kan niet goed zijn lijkt me?
&lt;a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;WSDokkum Youtube&lt;/a&gt;
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:38:41 #114
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94169830
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:37 schreef DemonRage het volgende:

[..]

Hier een plaatje uit 2003 bij de Tsjernobyl centrale:
[ afbeelding ]

Zouden dat ook CPM's zijn?
Geen idee, zoals meerdere malen aangeven, CPM is afhankelijk van de gevoeligheid van de meetbuis. Ik heb de specs hierboven al gepost.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
pi_94169841
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:37 schreef electronique het volgende:
dat tellerding staat opeens weer op 38?
Die persoon heeft net het ding weer opnieuw gestart...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:39:37 #116
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94169913
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:38 schreef gebrokenglas het volgende:
Die persoon heeft net het ding weer opnieuw gestart...
Precies, daarom moet je ook naar de tijdsaanduiding eronder kijken hoe lang er gemeten wordt.
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:40:16 #117
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94169960
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:38 schreef gebrokenglas het volgende:

[..]

Die persoon heeft net het ding weer opnieuw gestart...
Indd.

Reset now. 1 minute ago hiroshi_shinji

Wow, did you stand near a window? It just peaked at 40+ cpm. Last reading before interval: 28.55 1 minute ago Aloise_nl

don't forget that this is an average value over time 1 minute ago devildeath1988
&lt;a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;WSDokkum Youtube&lt;/a&gt;
pi_94170115
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:35 schreef capricia het volgende:
22:19 Volgens een onbevestigd gerucht op Twitter zijn er nu ook problemen met waterniveau in reactor vijf van de Fukushima Dai’ichi kerncentrale
-nrc
In 1e instantie was er met wat noodgrepen nog genoeg water voorhanden om de boel te koelen.
Nu moet het van een stuk verder komen en dat lukt niet.
Volgens mijn bescheiden mening gaat het nu volledig uit de hand lopen.
Het punt dat er geen mens nog in de buurt kan komen komt steeds dichterbij, daarna krijgen de elementen vrij spel en is het afwachten wat er precies gebeuren gaat.
pi_94170152
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:37 schreef DemonRage het volgende:

[..]

Hier een plaatje uit 2003 bij de Tsjernobyl centrale:
[ afbeelding ]

Zouden dat ook CPM's zijn?
dat is van een heel bekende foto reportage, en daar wordt kennelijk in (micro)roetgens/hour gemeten
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:45:19 #120
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_94170397
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:42 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

In 1e instantie was er met wat noodgrepen nog genoeg water voorhanden om de boel te koelen.
Nu moet het van een stuk verder komen en dat lukt niet.
Volgens mijn bescheiden mening gaat het nu volledig uit de hand lopen.
Het punt dat er geen mens nog in de buurt kan komen komt steeds dichterbij, daarna krijgen de elementen vrij spel en is het afwachten wat er precies gebeuren gaat.
Die opslag in het 4e reactorgebouw lijkt me het lijpst zonder water. Als dat spul in de fik vliegt dan krijg je een hoop troep in de lucht. :{
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:46:27 #121
236264 crew  capricia
pi_94170491
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:45 schreef DemonRage het volgende:

[..]

Die opslag in het 4e reactorgebouw lijkt me het lijpst zonder water. Als dat spul in de fik vliegt dan krijg je een hoop troep in de lucht. :{
Het is mij ook volledig onduidelijk of die rods nu wel of niet onder water staan.
Definitely not CIA
pi_94170641
FLASH: Fire breaks out at Japan Fukushima Daiichi No. 4 reactor -NHK quotes Tokyo Electric Power
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:48:24 #123
236264 crew  capricia
pi_94170643
Definitely not CIA
pi_94170652
quote:
The level of the cooling water decreased dramatically, exposing nuclear fuel rods and probably causing part of the fuel assembly to melt. It was the first serious nuclear incident in this country.

To deal with the situation, TEPCO decided to inject seawater into the reactor to completely cool it down. TEPCO had been reluctant to do so, because the salt and other substances in the water would made it difficult to operate the reactor in the future.

We believe this decision could have been made much earlier, given the importance of safety first.
editorial Yomiuri Shimbun
pi_94170673
Update 22:34 Tokyo Electric Power Co (Tepco) heeft zojuist aangekondigd dat het het plan laat vallen om helikopters te gebruiken om de blootliggende splijtstofstaven van de vierde reactor van de Fukushima Dai’ichi te voorzien van koelwater. Andere mogelijkheden om water aan te voeren worden overwogen, zoals brandweerwagens.
pi_94170679
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 22:45 schreef DemonRage het volgende:

[..]

Die opslag in het 4e reactorgebouw lijkt me het lijpst zonder water. Als dat spul in de fik vliegt dan krijg je een hoop troep in de lucht. :{
Plus veel kanker over 20 jaar.
Believe that anything you can imagine, you can make real.
pi_94170790
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:46 schreef capricia het volgende:

[..]

Het is mij ook volledig onduidelijk of die rods nu wel of niet onder water staan.
Ik denk dat ze terplekke ook niet meer weten hoe 't precies zit.
Er werkt niets meer daar, alles gaat op goed geluk en god, allah, jah, confucius etc. zegene de greep nu.
pi_94170792
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:48 schreef mouzzer het volgende:
FLASH: Fire breaks out at Japan Fukushima Daiichi No. 4 reactor -NHK quotes Tokyo Electric Power
Alweer?
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:51:16 #129
236264 crew  capricia
pi_94170862
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:48 schreef mouzzer het volgende:
FLASH: Fire breaks out at Japan Fukushima Daiichi No. 4 reactor -NHK quotes Tokyo Electric Power
Staat ook op reuters. Dus ik ga ervan uit dat het echt is. :{
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:52:08 #130
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94170936
Reuters zal niet zomaar iets zeggen, al zie ik er nog niets van op NHK World (die draaien nu een herhaling af). Heb het toch maar aan de OP toegevoegd. (OP is vernieuwd by de wee, weet niet hoe veel mensen hem lezen :') maar ik ben een autist w.d.b.)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94170960
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:51 schreef capricia het volgende:

[..]

Staat ook op reuters. Dus ik ga ervan uit dat het echt is. :{
staat ook bij kyodo tijd 5.45 hun tijd
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:53:42 #132
11839 DemonRage
[ Eindhoven ]
pi_94171067
Gisteren rond deze tijd was er een ontploffing bij reactorgebouw 2... alsof dit tijdstip van de dag een hoop onheil brengt.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:54:11 #133
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94171112
Stralings Plot van die Ustream link:
&lt;a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;WSDokkum Youtube&lt;/a&gt;
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:55:03 #134
236264 crew  capricia
pi_94171187
Is er geen webcam op die plant? Jammer hoor.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:55:19 #135
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94171212
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:53 schreef DemonRage het volgende:
Gisteren rond deze tijd was er een ontploffing bij reactorgebouw 2... alsof dit tijdstip van de dag een hoop onheil brengt.
Of misschien net een wisseling van ploegen of dat ze 's ochtends een nieuwe reddingsactie inzetten...
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94171254
Tussen de regels door is te merken dat men bezig is met de uiterste redmiddelen om reactor 4 te redden. ISIS sluit niet uit dat deze ramp opgeschaald zal worden naar de hoogste categorie, en dat is een slecht teken. Ik vraag me of men de andere reactors nog kan bereiken en sturen als de boel vreselijk verkeerd gaat met reactor 4.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 22:57:29 #137
236264 crew  capricia
pi_94171420
quote:
19s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:55 schreef Jojoke het volgende:
Tussen de regels door is te merken dat men bezig is met de uiterste redmiddelen om reactor 4 te redden. ISIS sluit niet uit dat deze ramp opgeschaald zal worden naar de hoogste categorie, en dat is een slecht teken. Ik vraag me of men de andere reactors nog kan bereiken en sturen als de boel vreselijk verkeerd gaat met reactor 4.
Ik ben er ook erg bang voor.
De berichten worden eigenlijk iedere dag slechter.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:57:59 #138
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_94171460
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:55 schreef capricia het volgende:
Is er geen webcam op die plant? Jammer hoor.
Ik denk dat geen enkel land graag laat zien hoe zn nucleaire faciliteiten in elkaar steken, ramp of niet, daar zijn economische, militaire, politieke en strategische belangen veel te groot voor.
pi_94171475
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:55 schreef capricia het volgende:
Is er geen webcam op die plant? Jammer hoor.
Pluk zojuist deze van twitter:
http://www.tepco.co.jp/nu/f1-np/camera/index-j.html
  dinsdag 15 maart 2011 @ 22:59:01 #140
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94171565
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:58 schreef mouzzer het volgende:

[..]

Pluk zojuist deze van twitter:
http://www.tepco.co.jp/nu/f1-np/camera/index-j.html
doet het niet bij mij
There is only one religion
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:00:05 #141
236264 crew  capricia
pi_94171657
Update 22:57 Dit is de tweede keer dat er brand is in reactor vier. Dit is de reactor waar al eerder problemen mee waren met de blootliggende staven in het bassin voor gebruikte brandstof.

Update 22:55 AP meldt dat de vlammen uit de reactor komen
Definitely not CIA
pi_94171660
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:59 schreef Dance99Vv het volgende:

[..]

doet het niet bij mij
Bij mij doet hij het inmiddels ook niet meer
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:00:10 #143
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94171667
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 22:55 schreef capricia het volgende:
Is er geen webcam op die plant? Jammer hoor.
In het weekend lieten ze 'm continu zien op NHK World, maar je kan er van de buitenkant niks aan zien...
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:00:45 #144
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94171718
Nieuws op NHK World, nu live: http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv

Een nieuwe brand in Daiichi unit 4. Ze kunnen er niet bij komen vanwege straling.

Locatie van de spent fuel pool in paars:

Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:00:46 #145
104963 ETA
European Travel Author
pi_94171719
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:00 schreef capricia het volgende:
Update 22:57 Dit is de tweede keer dat er brand is in reactor vier. Dit is de reactor waar al eerder problemen mee waren met de blootliggende staven in het bassin voor gebruikte brandstof.

Update 22:55 AP meldt dat de vlammen uit de reactor komen
vlammen uit de reactor :{
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:00:55 #146
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_94171734
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:00 schreef capricia het volgende:
Update 22:57 Dit is de tweede keer dat er brand is in reactor vier. Dit is de reactor waar al eerder problemen mee waren met de blootliggende staven in het bassin voor gebruikte brandstof.

Update 22:55 AP meldt dat de vlammen uit de reactor komen
er werd toch eerder vanavond gemeld dat er al scheuren zaten in het dak van de reactor?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:02:04 #147
111843 Cassius
Something's fucky
pi_94171830
spent fuel dus weer in de fik?
pi_94171879
De situatie is niet meer onder controle nu en is het afwachten wat er precies gebeuren gaat.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:04:05 #149
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94171956
Smelt boem done...meer zou ik niet meer kunnen bedenken -O-
&lt;a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;WSDokkum Youtube&lt;/a&gt;
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:04:11 #150
236264 crew  capricia
pi_94171961
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:00 schreef eleusis het volgende:
Nieuws op NHK World, nu live: http://www.ustream.tv/channel/nhk-world-tv

Een nieuwe brand in Daiichi unit 4. Ze kunnen er niet bij komen vanwege straling.

Locatie van de spent fuel pool in paars:

[ afbeelding ]
Even kijken thanx!!
Definitely not CIA
pi_94171979
Als er teveel straling komt op het terrein kan geen mens nog wat doen daar.
pi_94172031
quote:
15s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:04 schreef Piet_Piraat het volgende:
Als er teveel straling komt op het terrein kan geen mens nog wat doen daar.
Inderdaad.. Maar dat heeft mensen in Tsjernobyl toen ook niet weerhouden om toch nog massaal aan het werk te gaan.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_94172052
Doemdenkers. Nu moeten ingrijpen wat levens kost.
pi_94172056
Het houdt maar niet op :'(
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:05:40 #155
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94172071
NHK World TV: De centrale is niet toegankelijk vanwege straling. Er wordt overwogen om met helikopters te blussen. Een andere optie is om een gat in het gebouw te gebruiken om van buiten af te blussen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94172074
Goeie genade, wat voor rampspoed nadert Japan. :'(
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:05:51 #157
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94172094
Hoe hoog is straling nou dan, daar, bij reactor 4?
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:05:56 #158
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_94172102
Het blijft maar doorgaan hè.
Tics van je petten.
pi_94172128
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:05 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Inderdaad.. Maar dat heeft mensen in Tsjernobyl toen ook niet weerhouden om toch nog massaal aan het werk te gaan.
of juist daarom dat ze het juist niet doen :P
pi_94172142
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:05 schreef eleusis het volgende:
NHK World TV: De centrale is niet toegankelijk vanwege straling. Er wordt overwogen om met helikopters te blussen. Een andere optie is om een gat in het gebouw te gebruiken om van buiten af te blussen.
Alleen ze kunnen het er niet echt opgooien want het ziet er naar uit dat het gat niet echt bij de brand zit. :(
pi_94172200
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:05 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Inderdaad.. Maar dat heeft mensen in Tsjernobyl toen ook niet weerhouden om toch nog massaal aan het werk te gaan.
Die wisten niet dat ze naast een kernramp stonden.
pi_94172207
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:05 schreef The_Avatar het volgende:
Doemdenkers. Nu moeten ingrijpen wat levens kost.
Als je binnen 7 minuten dood neervalt valt er weinig in te grijpen. :{
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:08:02 #163
236264 crew  capricia
pi_94172259
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:05 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Inderdaad.. Maar dat heeft mensen in Tsjernobyl toen ook niet weerhouden om toch nog massaal aan het werk te gaan.
Ik kan me herinneren dat de gemiddelde USSR soldaat toen iets minder voorgelicht was dan de tv-kijker in NL die ze vanuit de lucht beton zag storten op die plant. :{
Zal dat beeld nooit vergeten.
En na een half uur werden ze misselijk.
Definitely not CIA
pi_94172288
En het zeewater is ook al op. ;(
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:08:26 #165
236264 crew  capricia
pi_94172290
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:05 schreef The_Avatar het volgende:
Doemdenkers. Nu moeten ingrijpen wat levens kost.
Wat moeten ze dan doen volgens jou?
Definitely not CIA
pi_94172304
Echt zo erg. Ik volg dit heel de dag en vraag me af waar dit heen gaat. Ik begrijp niet dat m'n collega's het kunnen doen met 2x per dag nu.nl kijken en zich verder geen zorgen maken om die mensen en de situatie (het is natuurlijk niet in de achtettuin, dus wat maakt het uit he)
Ik spreek liever mijzelf tegen, dan dat ik het een ander laat doen.
pi_94172325
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:06 schreef electronique het volgende:

[..]

of juist daarom dat ze het juist niet doen :P
Dat vraag ik me af. Japanners lijken me nog meer dan andere volken welwillend om daar toch nog aan het werk te gaan, om de rest van het land te redden.

In Tsjernobyl heb ik het niet over de eerste mensen, die daar sowieso al aan het werk waren. Ik heb het over de duizenden die er aan het werk zijn gegaan, die ook aan mensen om hun heen wel konden zien wat er aan de hand was.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:10:21 #168
236264 crew  capricia
pi_94172438
Lijkt wel of de dame bij NHK op het punt van huilen staat.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:10:23 #169
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_94172442
Nu P&W over Japan. Nederland 1
pi_94172452
Sterker nog, tsjernobyl is pas in 2000 gesloten.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:10:57 #171
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94172479
NHK World TV: De vlammen zijn gezien rond dezelfde plaats als de brand gisteren.

Geen wijziging in advies aan de bevolking (binnen 20km geëvacueerd, binnen 30km binnen blijven).
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:10:59 #172
334240 Denettemeneer
Ik ben een nette modelburger.
pi_94172482
FUBAR
pi_94172484
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Dat vraag ik me af. Japanners lijken me nog meer dan andere volken welwillend om daar toch nog aan het werk te gaan, om de rest van het land te redden.

In Tsjernobyl heb ik het niet over de eerste mensen, die daar sowieso al aan het werk waren. Ik heb het over de duizenden die er aan het werk zijn gegaan, die ook aan mensen om hun heen wel konden zien wat er aan de hand was.
Vaak komt dan de goede eigenschap van mensen boven drijven, namelijk mee aanpakken en de boel opruimen, omdat jij weet dat jij het leven van duizend, zo niet miljoenen anderen red.
pi_94172486
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:10 schreef jpjedi het volgende:
Sterker nog, tsjernobyl is pas in 2000 gesloten.
daar las ik vandaag inderdaad ook iets over. tot 2000 is daar toch nog echt energie opgewekt?
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:11:13 #175
236264 crew  capricia
pi_94172499
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef Babs_voor_intimi het volgende:
Echt zo erg. Ik volg dit heel de dag en vraag me af waar dit heen gaat. Ik begrijp niet dat m'n collega's het kunnen doen met 2x per dag nu.nl kijken en zich verder geen zorgen maken om die mensen en de situatie (het is natuurlijk niet in de achtettuin, dus wat maakt het uit he)
Precies hetzelfde hier.
Ik heb mijn laptop en ipad zo ongeveer 24 uur per dag aan. En mijn werk leidt er eigenlijk ook wel onder...in elk geval mijn slaap.
Maar dit is zo heftig.
Definitely not CIA
pi_94172526
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

Japanners lijken me nog meer dan andere volken welwillend om daar toch nog aan het werk te gaan, om de rest van het land te redden.

Ze zien het als een eer om hun beroep tot de dood uit te oefenen.
pi_94172552
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef Babs_voor_intimi het volgende:
Echt zo erg. Ik volg dit heel de dag en vraag me af waar dit heen gaat. Ik begrijp niet dat m'n collega's het kunnen doen met 2x per dag nu.nl kijken en zich verder geen zorgen maken om die mensen en de situatie (het is natuurlijk niet in de achtettuin, dus wat maakt het uit he)
En dan staat die berlusconi met zijn minderjarig hoertje als belangrijkste item op nu.nl :')
pi_94172576
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:11 schreef capricia het volgende:

[..]

Precies hetzelfde hier.
Ik heb mijn laptop en ipad zo ongeveer 24 uur per dag aan. En mijn werk leidt er eigenlijk ook wel onder...in elk geval mijn slaap.
Maar dit is zo heftig.
Studie hier, doe bijna niks meer omdat ik het continue zit te volgen :( .
pi_94172586
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:12 schreef jpjedi het volgende:

[..]

En dan staat die berlusconi met zijn minderjarig hoertje als belangrijkste item op nu.nl :')
Ja, heb je gezien hoe lekker ze is?
geregistreerd op: vrijdag 21 mei 2004 @ 19:08
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:13:43 #180
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94172637
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:11 schreef capricia het volgende:
Precies hetzelfde hier.
Ik heb mijn laptop en ipad zo ongeveer 24 uur per dag aan. En mijn werk leidt er eigenlijk ook wel onder...in elk geval mijn slaap.
Maar dit is zo heftig.
Ja idem. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in kernenergie en ethische dilemma's rond technologie. Maar hoe deze situatie verloopt is veel dramatischer dan mijn verwachtingen. Het is nu echt klote om het in de gaten te houden, zeker als je denkt aan de mensen die daar aan het zwoegen zijn.

Aan de andere kant is het wel zo dat de tsunami waarschijnlijk 1000 keer zo veel doden veroorzaakt...
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:14:01 #181
273430 HalvinCarris
Weet iemand waar HalvinCarris?
pi_94172656
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 23:11 schreef capricia het volgende:

[..]

Precies hetzelfde hier.
Ik heb mijn laptop en ipad zo ongeveer 24 uur per dag aan. En mijn werk leidt er eigenlijk ook wel onder...in elk geval mijn slaap.
Maar dit is zo heftig.
Ik lees elke dag de Telegraaf.
Op maandag 18 januari 2010 14:11 schreef Mint_Clansell het volgende:
Username: HalvinCarris
Hoe simpel kun je zijn om gewoon de eerste letter van de voor- en achternaam om te draaien? :')
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:14:10 #182
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94172666
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef Babs_voor_intimi het volgende:
Echt zo erg. Ik volg dit heel de dag en vraag me af waar dit heen gaat. Ik begrijp niet dat m'n collega's het kunnen doen met 2x per dag nu.nl kijken en zich verder geen zorgen maken om die mensen en de situatie (het is natuurlijk niet in de achtettuin, dus wat maakt het uit he)
Ik begin nu wel een beetje dezelfde instelling te krijgen als jouw collega's. Dat is vooral zelfbescherming; ik zou knettergek worden als ik dit dag en nacht in de gaten zou houden. Je ziet het misgaan, maar er is niets wat je eraan kan doen. Vandaar dat ik nu afstand neem van de situatie.
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
pi_94172668
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:10 schreef Roel_Jewel het volgende:
Nu P&W over Japan. Nederland 1
Is daar een livestream van?
Ik weet het ook niet
pi_94172693
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:13 schreef eleusis het volgende:

[..]

Aan de andere kant is het natuurlijk wel zo dat de tsunami zelf waarschijnlijk 1000 keer zo veel doden veroorzaakt.
Tot nu toe wel ja, moet er toch niet aan denken dat de boel echt barst daar.
geregistreerd op: vrijdag 21 mei 2004 @ 19:08
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:14:52 #185
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94172720
P&W: normaal max 20mS per jaar, maar bij rampen mogen werknemers 500mS...
Haters everywhere but I don't really care.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:15:02 #186
236264 crew  capricia
pi_94172730
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:12 schreef jpjedi het volgende:

[..]

En dan staat die berlusconi met zijn minderjarig hoertje als belangrijkste item op nu.nl :')
Daarom ben ik blij dat ik fok heb@@
Definitely not CIA
pi_94172784
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:12 schreef Ermanon het volgende:

[..]

Studie hier, doe bijna niks meer omdat ik het continue zit te volgen :( .
Dit gaat nog wel tijdje duren , continue volgen is niet nodig het is een traag proces.
pi_94172785
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:14 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Is daar een livestream van?
http://pauwenwitteman.var(...)liveplayer-penw.html
pi_94172804
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:14 schreef matthijst het volgende:
P&W: normaal max 20mS per jaar, maar bij rampen mogen werknemers 500mS...
Hier snap ik niks van..
geregistreerd op: vrijdag 21 mei 2004 @ 19:08
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:16:14 #190
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94172810
Tsjernobyl / 10 zegt ie...
Haters everywhere but I don't really care.
pi_94172812
Ik weet het ook niet
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:16:27 #192
334494 Dance99Vv
Praise Bastet
pi_94172823
Nu waait die zooi de zee in maar vanaf vrijdag wordt dat anders.....
There is only one religion
pi_94172873
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:11 schreef electronique het volgende:

[..]

daar las ik vandaag inderdaad ook iets over. tot 2000 is daar toch nog echt energie opgewekt?
Jahoor, ook vandaag de dag werken daar nog mensen. Bezoekje gedaan daar, best indrukwekkend :).
Als het niet wil branden moet je beter stoken.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:17:18 #194
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94172881
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:08 schreef Babs_voor_intimi het volgende:
Echt zo erg. Ik volg dit heel de dag en vraag me af waar dit heen gaat. Ik begrijp niet dat m'n collega's het kunnen doen met 2x per dag nu.nl kijken en zich verder geen zorgen maken om die mensen en de situatie (het is natuurlijk niet in de achtettuin, dus wat maakt het uit he)
Tsja ik durf te wedden dat de helft van de users in dit topic ook niet vaker dan 2 keer per dag de gebeurtenissen in het midden oosten volgt, terwijl wat daar nu gebeurd waarschijnlijk veel meer impact heeft op de rest van de wereld dan wat er nu in Japan gebeurd.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:17:22 #195
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94172884
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:16 schreef exile79 het volgende:

[..]

Hier snap ik niks van..
Dat een werknemer van een kerncentrale blootgesteld 'mag' worden aan 20mS in een jaar zei ie... Maar bij een ramp mag het opeens 500mS zijn, als dat nodig is om te helpen ernstiger te vorkomen.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_94172928
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:17 schreef matthijst het volgende:

[..]

Dat een werknemer van een kerncentrale blootgesteld 'mag' worden aan 20mS in een jaar zei ie... Maar bij een ramp mag het opeens 500mS zijn, als dat nodig is om te helpen ernstiger te vorkomen.
Ah, thanks!
geregistreerd op: vrijdag 21 mei 2004 @ 19:08
pi_94172957
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:11 schreef capricia het volgende:

[..]

Precies hetzelfde hier.
Ik heb mijn laptop en ipad zo ongeveer 24 uur per dag aan. En mijn werk leidt er eigenlijk ook wel onder...in elk geval mijn slaap.
Maar dit is zo heftig.
Dat doe ik dan nog net niet, want slapen is wel zo fijn :)
Maar echt alleen nu bekijken en verder niets..(wellicht de samenvatting van de dag op het 8 uur journaal ofzo).
Maar goed, ieder z'n ding maar... En Berlusconi is natuurlijk ook voorpaginanieuws...
Ik spreek liever mijzelf tegen, dan dat ik het een ander laat doen.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:18:25 #198
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94172967
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:17 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:
Tsja ik durf te wedden dat de helft van de users in dit topic ook niet vaker dan 2 keer per dag de gebeurtenissen in het midden oosten volgt, terwijl wat daar nu gebeurd waarschijnlijk veel meer impact heeft op de rest van de wereld dan wat er nu in Japan gebeurd.
Inderdaad, het is maar net wat je interesse is... Hele MO-gebeuren interesseert me echt helemaal niks.... Ieder z'n voorkeur.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_94172977
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:13 schreef eleusis het volgende:

Aan de andere kant is het wel zo dat de tsunami waarschijnlijk 1000 keer zo veel doden veroorzaakt...
De Tsunami is ook de oorzaak van de problemen, dat water is vernietigender dan een aardbeving.
pi_94173022
Quote van de OP:
quote:
s dat erg?
Het hoeft niet meteen een ramp te betekenen. De meeste reactors hebben een dik, betonnen opvangvat. Het radioactieve uranium wordt daarin opgevangen, en kan afkoelen zonder dat de buitenwereld er last van heeft. Liever wil men dit voorkomen, vandaar het binnenlaten van zeewater. Dat is ook gebeurd bij reactors 2 en 3 van dezelfde centrale in Fukushima.
Ik mis alleen waarom? Wat is er erg aan een meltdown?
pi_94173138
Moet wel zeggen, de Japans hebben wel allemaal mooie uitgewerkte plaatjes en modellen van de reactoren en zo :). Helaas is het nieuws minder, kun je ook duidelijk horen op NHK.
pi_94173163
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:05 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Inderdaad.. Maar dat heeft mensen in Tsjernobyl toen ook niet weerhouden om toch nog massaal aan het werk te gaan.
probleem is dat toen de term straling niet zo bekend was, en nu wel...
pi_94173180
Waarom zetten ze die dingen niet in een kunstmatige dam. Gaat het mis? Dam open.
pi_94173186
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:19 schreef Fireblast het volgende:
Quote van de OP:

[..]

Ik mis alleen waarom? Wat is er erg aan een meltdown?
Het is onvoorspelbaar, niemand die weet wat er precies gaat gebeuren dan, ook die hooggeleerde wetenschappers niet.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:22:07 #205
236264 crew  capricia
pi_94173208
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:17 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Tsja ik durf te wedden dat de helft van de users in dit topic ook niet vaker dan 2 keer per dag de gebeurtenissen in het midden oosten volgt, terwijl wat daar nu gebeurd waarschijnlijk veel meer impact heeft op de rest van de wereld dan wat er nu in Japan gebeurd.
Ik hoop dat dit minder invloed gaat hebben op de wereld dan het midden oosten, weet je dat.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:22:09 #206
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94173212
Ik volg het ook zeker 16 uur per dag, dit nieuws. M'n seesmic (twitter-client) lijkt wel een crisiscentrum, met alle nieuwsbronnen die ik volg.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:22:53 #207
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94173264
Ok, ik ben vrij gemiddeld voor dit topic dus :')

Twitter is een beetje teleurstellend vind ik, veel misinformatie... Daar kan ik altijd bijzonder slecht tegen als (technische) feiten worden verkracht. Alleen de grote persbureaus zijn goed en NHK en Tepco zelf zijn eigenlijk ook erg goed nu. Paar goede blogs maar die houden de snelheid niet bij...
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94173270
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:15 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Dit gaat nog wel tijdje duren , continue volgen is niet nodig het is een traag proces.
Klopt, maar om de 2~3 minuten toch altijd even kijken :')
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:23:31 #209
273430 HalvinCarris
Weet iemand waar HalvinCarris?
pi_94173297
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 23:22 schreef Strani het volgende:
Ik volg het ook zeker 16 uur per dag, dit nieuws. M'n seesmic (twitter-client) lijkt wel een crisiscentrum, met alle nieuwsbronnen die ik volg.
En werk of studeer je ook nog?
Op maandag 18 januari 2010 14:11 schreef Mint_Clansell het volgende:
Username: HalvinCarris
Hoe simpel kun je zijn om gewoon de eerste letter van de voor- en achternaam om te draaien? :')
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:24:10 #210
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94173336
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:23 schreef HalvinCarris het volgende:

[..]

En werk of studeer je ook nog?
Ja, maar ik werk thuis op de computer. :)
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:24:11 #211
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94173338
3570 doden tot nu toe.
Haters everywhere but I don't really care.
pi_94173339
Een lichtje in de duisternis voor Japan: de wind is richting de zee.
pi_94173364
Oh nee, het MO, da's ook al zo'n zooi... Gaat ook niet goed daar nee... Nu.nl achterklap 2x per dag om weer even te lachen en fokke & sukke :-)

Wat het is bij deze ramp in Japan, is het uitzonderlijke er van en de oorzaak en de zeer grote schaal van dit alles. Natuurrampen blijven toch iets met een grote onmacht wat in dit geval ook behoorlijke gevolgen heeft.

Maar scherp ben ik niet meer in de argumentatie, dus slapen ga ik.
Ik spreek liever mijzelf tegen, dan dat ik het een ander laat doen.
pi_94173370
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:22 schreef Strani het volgende:
Ik volg het ook zeker 16 uur per dag, dit nieuws. M'n seesmic (twitter-client) lijkt wel een crisiscentrum, met alle nieuwsbronnen die ik volg.
16 uur per dag? Vrij ziekelijk. :o
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:25:00 #215
273430 HalvinCarris
Weet iemand waar HalvinCarris?
pi_94173400
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 23:24 schreef Strani het volgende:

[..]

Ja, maar ik werk thuis op de computer. :)
Relaxed :)
Op maandag 18 januari 2010 14:11 schreef Mint_Clansell het volgende:
Username: HalvinCarris
Hoe simpel kun je zijn om gewoon de eerste letter van de voor- en achternaam om te draaien? :')
pi_94173409
ik volg het zodra ik kan, maar vanaf vrijdag ga ik dit verplicht achterwege laten, eff 4 dagen lol maken in disneyland...
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:25:34 #217
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94173438
Vroeg of laat zou de situatie toch moeten stabiliseren? :{
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:26:09 #218
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94173472
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:24 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

16 uur per dag? Vrij ziekelijk. :o
Nou ja kijk, de computer staat toch aan, dus dan volg je het ook een beetje automatisch. Maar goeie vriendin van m'n vrouw zit in Tokyo (woordvoerster van de Colombiaanse ambassade daar) dus dat brengt het ook wat dichterbij.
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
pi_94173483
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:25 schreef eleusis het volgende:
Vroeg of laat zou de situatie toch moeten stabiliseren? :{
de situatie is nog niet gestabili-- <boem>

de situatie is stabiel..
pi_94173496
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:25 schreef mschol het volgende:
ik volg het zodra ik kan, maar vanaf vrijdag ga ik dit verplicht achterwege laten, eff 4 dagen lol maken in disneyland...
lol maken en Disneyland in 1 zin..... :D

Maaruh.. ieder zijn ding natuurlijk ^O^
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:26:33 #221
104963 ETA
European Travel Author
pi_94173498
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:25 schreef eleusis het volgende:
Vroeg of laat zou de situatie toch moeten stabiliseren? :{
yep, het zal ongeveer gaan stabiliseren op niveau FUBAR....
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94173506
Ik volg het een paar keer per dag intensief, en tussen dingen door regelmatig even snel kijken. Daarnaast volg ik al een aardige tijd het MO nu.

Goed te combineren met huishouden etc. en ik werk zo af en toe een dagje (waarin ik echt niet meer dan 2x nu.nl kijk).
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_94173532
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:26 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

lol maken en Disneyland in 1 zin..... :D

Maaruh.. ieder zijn ding natuurlijk ^O^
euh... waarom niet?
pi_94173535
ik ben bezig met mijn profielwerkstuk, maar dat loopt nu ook een beetje vertraging op :')
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:27:31 #225
104963 ETA
European Travel Author
pi_94173551
ik volg het met vlagen, ik zit toch veel achter de PC te werken.
Totaal Travel 04-24: 87 reizen, 151 vliegtickets, 58 landen, 6 continenten, 949 reisdagen, 163.804 foto's
Mijn reisfotos!
pi_94173563
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:25 schreef mschol het volgende:
ik volg het zodra ik kan, maar vanaf vrijdag ga ik dit verplicht achterwege laten, eff 4 dagen lol maken in disneyland...
Heb je al op de kaart gekeken hoeveel kerncentrales daar zijn? :P
pi_94173564
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:26 schreef Strani het volgende:

[..]

Nou ja kijk, de computer staat toch aan, dus dan volg je het ook een beetje automatisch. Maar goeie vriendin van m'n vrouw zit in Tokyo (woordvoerster van de Colombiaanse ambassade daar) dus dat brengt het ook wat dichterbij.
Ik snap het wel hoor. :)

Ik heb ook altijd de neiging om teveel te gaan volgen.
pi_94173592
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:27 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Heb je al op de kaart gekeken hoeveel kerncentrales daar zijn? :P
die zullen niet snel last hebben van een aardbeving EN een tsunami :+
pi_94173596
ben ik de ziektewet al een paar maanden en zal nog ff duren.
dus heb toch niks anders te doen,dus volg ik dit de hele dag
pi_94173619
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:25 schreef eleusis het volgende:
Vroeg of laat zou de situatie toch moeten stabiliseren? :{
Dat stadium is gepasseerd inmiddels.
pi_94173635
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:28 schreef mschol het volgende:

[..]

die zullen niet snel last hebben van een aardbeving EN een tsunami :+
Ik weet niet waar al die centrales staan, maar een tsunami toch altijd het gevolg van een aardbeving?
geregistreerd op: vrijdag 21 mei 2004 @ 19:08
pi_94173674
quote:
Update 23:28 Kyodo meldt dat de brand bij de reactor vermoedelijk op dezelfde plek is ontstaan waar vanochtend al een explosie plaatsvond

Update 23:24 NHK meldt dat de brand niet te bereiken is vanwege de grote hoeveelheid straling die de reactor uitzendt.

Update 23:19 Volgens BBC-correspondent Matt Frei warmen de splijtstofstaven in reactoren vijf en zes nu ook op.

Update 23:16 Volgens TEPCO heeft er geen explosie plaatsgevonden bij de reactor, meldt Reuters.

Update 23:15 TEPCO bevestigt de brand bij reactor vier, meldt de BBC.

Update 23:14 Al Jazeera-correspondent Steve Chao over de brand in reactor vier: opnieuw brand uitgebroken bij de reactor die verantwoordelijk was voor de meeste straling die gemeten wordt rondom de centrale. De autoriteiten adviseren inwoners binnen een straal van 30 kilometer om binnen te blijven.
http://www.nrc.nl/nieuws/(...)plosie-in-fukushima/
pi_94173680
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:27 schreef Piet_Piraat het volgende:

[..]

Heb je al op de kaart gekeken hoeveel kerncentrales daar zijn? :P
Vlak over de grens bij Maastricht ligt ook een kerncentrale (tihange) en hier hebben we ook aardbevingen... tsunami van maaswater... moet ik me nu ook zorgen maken?
Misschien al wat jodiumpillen inslaan :p
pi_94173685
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:27 schreef mschol het volgende:

[..]

euh... waarom niet?
Omdat ik niet hou van pretparken. Maar goed.. jij iig veel plezier toegewenst ^O^

Ik ga vrijdag een weekje wintersporten, anderen moeten daar weer niet aan denken ;)
pi_94173693
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:29 schreef exile79 het volgende:

[..]

Ik weet niet waar al die centrales staan, maar een tsunami toch altijd het gevolg van een aardbeving?
Jawel maar een aardbeving veroorzaakt niet altijd een tsnunami. Tsunami's zijn veel meer een uitzondering.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
pi_94173700
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:28 schreef mschol het volgende:

[..]

die zullen niet snel last hebben van een aardbeving EN een tsunami :+
Die Japanners hebben wel veel pech inderdaad.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:30:34 #237
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_94173703
Wie had vorige week gedacht dat we deze week zo bezeten zouden zijn van zo'n megaramp? Ik kan me niet herinneren ooit zo ongerust te zijn geweest over iets dat in het nieuws was. :{
pi_94173705
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 23:29 schreef exile79 het volgende:

[..]

Ik weet niet waar al die centrales staan, maar een tsunami toch altijd het gevolg van een aardbeving?
Of een meteoor inslag.
pi_94173745
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:30 schreef The_Avatar het volgende:

[..]

Of een meteoor Inslag.
Dan heb je vast ook een aarbeving er gratis bij
geregistreerd op: vrijdag 21 mei 2004 @ 19:08
pi_94173750
quote:
er zitten daar toch gaten, kunnen ze er niet een helicopter overheen sturen met een combi van zand + lood?
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:31:44 #241
236264 crew  capricia
pi_94173762
Update 23:19 Volgens BBC-correspondent Matt Frei warmen de splijtstofstaven in reactoren vijf en zes nu ook op.

Update 23:24 NHK meldt dat de brand niet te bereiken is vanwege de grote hoeveelheid straling die de reactor uitzendt.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:32:05 #242
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94173777
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:31 schreef mschol het volgende:
er zitten daar toch gaten, kunnen ze er niet een helicopter overheen sturen met een combi van zand + lood?
Helikopter was een van de opties op tafel aldus NHK world (de Japanse publieke omroep)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_94173790
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:30 schreef beantherio het volgende:
Wie had vorige week gedacht dat we deze week zo bezeten zouden zijn van zo'n megaramp? Ik kan me niet herinneren ooit zo ongerust te zijn geweest over iets dat in het nieuws was. :{
tijdens de bijlmerramp waren we ook ongerust, alleen op een andere manier
geregistreerd op: vrijdag 21 mei 2004 @ 19:08
pi_94173817
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:30 schreef The_Avatar het volgende:

[..]

Of een meteoor inslag.
Of een grote landmassa die afbreekt een het water in schuift, zoals bij een van de Canarische Eilanden kan gebeuren :P
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:32:50 #245
236264 crew  capricia
pi_94173822
P&W beetje saai: Hoe krijg je je huis vergoed als je niet verzekerd ben voor Tsunami in Japan?
Terwijl ik alleen maar denk: Men...als dit mis gaat heb je geen huis meer nodig.
Definitely not CIA
pi_94173840
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:30 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Omdat ik niet hou van pretparken. Maar goed.. jij iig veel plezier toegewenst ^O^

Ik ga vrijdag een weekje wintersporten, anderen moeten daar weer niet aan denken ;)
zoals ik... :+ (niet helemaal waar, ik heb het nooit gedaan dus helemaal goed over oordelen gaat niet)

maar ja dat kan idd, ik zie wel vaker dat mensen niet van disney houden, maar walibi of efteling wel leuk vinden, dat heeft vooral met de mensenmassa te maken (die is vrij veel in disney t.o.v. andere nederlandse parken)
pi_94173861
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:31 schreef capricia het volgende:
Update 23:19 Volgens BBC-correspondent Matt Frei warmen de splijtstofstaven in reactoren vijf en zes nu ook op.

Update 23:24 NHK meldt dat de brand niet te bereiken is vanwege de grote hoeveelheid straling die de reactor uitzendt.
FUBAR!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:33:36 #248
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94173863
In Japan kan je gelukkig wel je huis achterlaten bij een evacuatie...
Hier kom je thuis en blijkt dat Oostblokkers ondertussen de boel leeggehaald hebben :(
Haters everywhere but I don't really care.
pi_94173866
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:30 schreef Pannenkoekenmix het volgende:

[..]

Jawel maar een aardbeving veroorzaakt niet altijd een tsnunami. Tsunami's zijn veel meer een uitzondering.
Deze aardbeving was op een onverwachte en erg ongelukkige plek.
De zee is erg diep daar en daardoor kwam er erg snel erg veel water.
Vergelijk het met een golfslagbad met 5 km diepte.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:33:45 #250
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_94173873
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:31 schreef capricia het volgende:
Update 23:24 NHK meldt dat de brand niet te bereiken is vanwege de grote hoeveelheid straling die de reactor uitzendt.
Shit :{

edit: "check mate" is misschien een betere reactie
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:34:28 #251
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_94173915
LATEST :: Radiation near fukushima daiichi no.4 reactor reached 400 millisieverts tues night - Tepco - Reuters
pi_94173953
staan de 6 sarcofagen al klaar? :+
pi_94173986
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:35 schreef mschol het volgende:
staan de 6 sarcofagen al klaar? :+
Niet grappig, was het maar zo makkelijk op te lossen.
pi_94174074
De natuur is machtiger dan de mens.
De mens neemt bewust risico's om toch de natuur naar zijn hand te zetten.

De natuur wint.
pi_94174088
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:32 schreef capricia het volgende:
P&W beetje saai: Hoe krijg je je huis vergoed als je niet verzekerd ben voor Tsunami in Japan?
Terwijl ik alleen maar denk: Men...als dit mis gaat heb je geen huis meer nodig.
Dat denk ik dus ook, als ik hier zo lees is er een enorme ramp gaande, maar alle zenders lullen ergens anders over. :?
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:38:08 #256
47102 Elvi
miemkwien
pi_94174103
Oh... En nu?
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:38:38 #257
38114 beantherio
4900 op de schaal van Richter
pi_94174132
Trouwens nog wat kijkvoer voor diegenen die wat historisch perspectief willen: 2 interessante documentaires over de Tsjernobyl-ramp die ik gisteren online bekeek.


Beiden zijn opgedeeld in meerdere delen. Bij die eerste is het geluid in het begin even wat minder.
pi_94174136
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:19 schreef Fireblast het volgende:
Quote van de OP:

[..]

Ik mis alleen waarom? Wat is er erg aan een meltdown?
Deze centrales kunnen mogelijk geen 'veilige' meltdown ondergaan.
quote:
The warnings were stark and issued repeatedly as far back as 1972: If the cooling systems ever failed at a Mark 1 nuclear reactor, the primary containment vessel surrounding the reactor would probably burst as the fuel rods inside overheated. Dangerous radiation would spew into the environment.

Now, with one Mark 1 containment vessel damaged at the embattled Fukushima Daiichi nuclear plant and other vessels there under severe strain, the weaknesses of the design — developed in the 1960s by General Electric — could be contributing to the unfolding catastrophe.
[..]
In some reactors, known as pressurized water reactors, the system is sealed inside a thick, steel-and-cement tomb. Most nuclear reactors around the world are of this type.

But the type of containment vessel and pressure suppression system used in the failing reactors at Japan’s Fukushima Daiichi plant — and in 23 American reactors at 16 plants — is physically less robust, and it has long been thought to be more susceptible to failure in an emergency than competing designs.

G.E. began making the Mark 1 boiling water reactors in the 1960s, marketing them as cheaper and easier to build — in part because they used a comparatively smaller and less expensive containment structure.

American regulators began identifying weaknesses very early on.

In 1972, Stephen H. Hanauer, then a safety official with the Atomic Energy Commission, recommended in a memo that the sort of “pressure-suppression” system used in G.E.’s Mark 1 plants presented unacceptable safety risks and that it should be discontinued. Among his concerns were that the smaller containment design was more susceptible to explosion and rupture from a buildup in hydrogen — a situation that may have unfolded at the Fukushima Daiichi plant.

“What are the safety advantages of pressure suppression, apart from the cost saving?” Mr. Hanauer asked in the 1972 memo. (The regulatory functions of the Atomic Energy Commission were later transferred to the Nuclear Regulatory Commission.)

A written response came later that same year from Joseph Hendrie, who would later become chairman of the N.R.C. He called the idea of a ban on such systems “attractive” because alternative containment systems have the “notable advantage of brute simplicity in dealing with a primary blowdown.”

But he added that the technology had been so widely accepted by the industry and regulatory officials that “reversal of this hallowed policy, particularly at this time, could well be the end of nuclear power.”

Questions about the G.E. reactor design escalated in the mid-1980s, when Harold Denton, an official with the N.R.C., asserted that Mark 1 reactors had a 90 percent probability of bursting should the fuel rods overheat and melt in an accident. A follow-up report from a study group convened by the commission concluded that “Mark 1 failure within the first few hours following core melt would appear rather likely.”
pi_94174152
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:25 schreef eleusis het volgende:
Vroeg of laat zou de situatie toch moeten stabiliseren? :{
Uiteindelijk stabiliseert het natuurlijk altijd wel weer. De vraag is waar we dan zijn.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:39:03 #260
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_94174158
quote:
9s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:38 schreef Elvi het volgende:
Oh... En nu?
Heel hard duimen en als je gelovig bent : bidden !
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_94174177
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:37 schreef Mr_Memory het volgende:

[..]

Dat denk ik dus ook, als ik hier zo lees is er een enorme ramp gaande, maar alle zenders lullen ergens anders over. :?
Ja maar, ja maar, talentenshows vol pauperpriscilla's zijn ook héél belangrijk hoor! :')
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
pi_94174243
quote:
Op dinsdag 15 maart 2011 23:38 schreef meth1745 het volgende:

[..]

Deze centrales kunnen mogelijk geen 'veilige' meltdown ondergaan.

[..]

Thanks! Maar dan blijven er dus weinig positieve uitkomsten over..
pi_94174281
Er zijn geen feiten dus massaal kop in het zand en hopen op goede afloop dan maar.
pi_94174288
De geigercounter chiba is offline...... :{
Het is pas echt crisis als het bier op is.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:41:37 #265
236264 crew  capricia
pi_94174291
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:38 schreef beantherio het volgende:
Trouwens nog wat kijkvoer voor diegenen die wat historisch perspectief willen: 2 interessante documentaires over de Tsjernobyl-ramp die ik gisteren online bekeek.


Beiden zijn opgedeeld in meerdere delen. Bij die eerste is het geluid in het begin even wat minder.
Meteen even toegevoegd aan favourieten...kijk ik ze van het weekend wel!
Definitely not CIA
pi_94174373
Wat ik niet begrijp: waar is de overheid en het leger in dit alles?
pi_94174377
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:39 schreef DDDDDaaf het volgende:

[..]

Ja maar, ja maar, talentenshows vol pauperpriscilla's zijn ook héél belangrijk hoor! :')
Idd :')
Ik begrijp best wel dat het leven gewoon door gaat, maar toch, de PO heeft 3 zenders...
Dit bericht is automatisch gegenereerd. U kunt hierop niet reageren.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:43:33 #268
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_94174393
iedere keer als die vertaalster dark zegt versta ik derp :')
pi_94174418
great, dus ondanks dat het allemaal eerst overhyped leek, gaan we nu mogelijk toch voor de nuclear meltdown met Tsjernobyl taferelen?

hoe hard waait de wind? toch maar met het raam dicht slapen vanacht? :+
pi_94174452
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:41 schreef capricia het volgende:

[..]

Meteen even toegevoegd aan favourieten...kijk ik ze van het weekend wel!
Bekijk dan ook deze:
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:45:03 #271
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94174474
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:44 schreef Asphias het volgende:
...Tsjernobyl taferelen?
1/10e Tsjernobyl , volgens mannetje op TV.
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:45:06 #272
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94174475
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:44 schreef Asphias het volgende:
great, dus ondanks dat het allemaal eerst overhyped leek, gaan we nu mogelijk toch voor de nuclear meltdown met Tsjernobyl taferelen?

hoe hard waait de wind? toch maar met het raam dicht slapen vanacht? :+
Welke plaats?
&lt;a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;WSDokkum Youtube&lt;/a&gt;
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:46:04 #273
236264 crew  capricia
pi_94174529
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:44 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Bekijk dan ook deze:
Ook toegevoegd.
Ik heb nog het plan om eens Pripyat en omgeving te gaan bezoeken.
Definitely not CIA
pi_94174595
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:43 schreef meth1745 het volgende:
Wat ik niet begrijp: waar is de overheid en het leger in dit alles?
Japan heeft geen leger, mag niet van hun grondwet. Ze mogen dus wel een soort interne dienst hebben, en die zie je ook hier en daar op televisie wat hulpwerkzaamheden uitvoeren, maar absoluut geen leger.

Wat een nachtmerrie is dit toch he, ramp op ramp op ramp. Als ik die beelden zit te kijken van mensen die alles kwijt zijn en dan wanhopig naar hun familie aan het zoeken zijn dan schieten de tranen me echt in de ogen. Wat kan dat stomme boekenbal me nou interesseren...
mooi he, alles
pi_94174635
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:38 schreef beantherio het volgende:
Trouwens nog wat kijkvoer voor diegenen die wat historisch perspectief willen: 2 interessante documentaires over de Tsjernobyl-ramp die ik gisteren online bekeek.


Beiden zijn opgedeeld in meerdere delen. Bij die eerste is het geluid in het begin even wat minder.
Het unieke van de straling is dat het vaak uitslag geeft op de film en geluid beelden toen deze analoog waren!
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:48:06 #276
300435 Eyjafjallajoekull
Broertje van Katlaah
pi_94174636
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:43 schreef meth1745 het volgende:
Wat ik niet begrijp: waar is de overheid en het leger in dit alles?
Wat dan? Ga je militairen naar binnen sturen die niets van kernreactors afweten? Volgens mij helpen ze mee gebieden rond de centrales te ontruimen.
Opgeblazen gevoel of winderigheid? Zo opgelost met Rennie!
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:48:42 #277
236264 crew  capricia
pi_94174669
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:47 schreef phileine het volgende:

[..]

Japan heeft geen leger, mag niet van hun grondwet. Ze mogen dus wel een soort interne dienst hebben, en die zie je ook hier en daar op televisie wat hulpwerkzaamheden uitvoeren, maar absoluut geen leger.

Wat een nachtmerrie is dit toch he, ramp op ramp op ramp. Als ik die beelden zit te kijken van mensen die alles kwijt zijn en dan wanhopig naar hun familie aan het zoeken zijn dan schieten de tranen me echt in de ogen. Wat kan dat stomme boekenbal me nou interesseren...
Ja, vind het zelfs storend dat dat mens alleen over zichzelf en het boekenbal kan praten.."ik ik ik"
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:49:01 #278
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94174689
quote:
14s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:44 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Bekijk dan ook deze:
Die wilde ik ook posten, maar ik wist niet meer hoe deze docu heette. Bedankt!
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:49:08 #279
3462 PaRoDiUzZ
Hiphop Hippie
pi_94174698
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:43 schreef meth1745 het volgende:
Wat ik niet begrijp: waar is de overheid en het leger in dit alles?
Ik denk dat de huidige regering die er na 54 regeringsjaren van de liberaal-democratische partij pas een half jaartje zit, totaal geen overzicht heeft in de zaken die er spelen, Kan was vanmiddag voor japanse begrippen ook behoorlijk kwaad op Telco volgensmij.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:49:20 #280
181667 Strani
Wie dit leest is gek
pi_94174710
Eigenlijk schandalig inderdaad dat dat hele boekenbal gewoon doorgaat. Decadent feestje voor penpals zonder pals..
Op 02-02-2020 20:20:20 schreef Strani iets
#Hashtag4sale
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:49:57 #281
217808 gniffie
Ven der Vurt is baas!
pi_94174743
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:48 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Wat dan? Ga je militairen naar binnen sturen die niets van kernreactors afweten? Volgens mij helpen ze mee gebieden rond de centrales te ontruimen.
die centrale nuken natuurlijk. zodat het probleem gelijk opgelost is
"Plausibel zeg ik gewoon. Ik zeg gewoon eerlijk, plausibel"
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:49:58 #282
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94174744
A fire broke out again early Wednesday at the troubled No. 4 reactor of the quake-hit Fukushima No. 1 nuclear power plant, Tokyo Electric Power Co. said.

Around 5:45 a.m., a worker at the plant saw flames on the fourth floor of the reactor's building, believed to be the same spot where an apparent hydrogen explosion caused a fire Tuesday morning in the wake of last Friday's magnitude 9.0 earthquake.
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:51:11 #283
28167 matthijst
In a New York State of Mind
pi_94174809
Brand in 4 ging gisteren vanzelf uit.
Nu zijn ze aan het kijken hoe te blussen.
Haters everywhere but I don't really care.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:52:36 #284
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94174871
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:37 schreef Mr_Memory het volgende:

[..]

Dat denk ik dus ook, als ik hier zo lees is er een enorme ramp gaande, maar alle zenders lullen ergens anders over. :?
Het is ook een kwestie van overzicht, denk ik. De nieuwsstroom filteren, waar ik het de afgelopen dagen al vaker over hebt gehad. Het is namelijk wel zo dat je in dit topic een barrage aan nieuwsflashes op je afgevuurd krijgt en die hoeveelheid info moet je allemaal maar net kunnen managen.

-Edit-
Waarbij nog maar de vraag is in hoeverre alle kleine nieuwsberichtjes compleet juist zijn. Wat dat betreft doet het me sterk aan Twitter denken; gewoon alles dat enigszins nieuwswaardig lijkt op het internet flikkeren en geen journalistieke controle toepassen, zeg maar. Programma's als P&W hebben daar natuurlijk wel de tijd voor en dat wordt ook van ze verwacht.
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:52:45 #285
236264 crew  capricia
pi_94174874
Ik zie ook helemaal geen updates van Tepco of zo op hun site.
Definitely not CIA
pi_94174943
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:45 schreef SpeedyGJ het volgende:

[..]

Welke plaats?
hartje utrecht :P
pi_94174973
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:54 schreef Asphias het volgende:

[..]

hartje utrecht :P
Dan zal ik voorlopig binnen blijven ja!
pi_94175002
Dat weerbericht op NHK...

Sneeuwpopjes op de kaart om aan te duiden dat het gaat sneeuwen... haha....

Het is ook wel een pretland ook he :D
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:55:25 #289
236264 crew  capricia
pi_94175005
Update 23:51
Specialist van NHK vermoedt dat er wederom een explosie van waterstof heeft plaats gehad in reactor vier, als oorzaak van het vuur. Waterstof ontstaat bij oververhitting van brandstof. Straling ter plekke is te hoog om dichtbij te komen.

Update 23:43
TEPCO meldt dat noch het bassin met brandstofstaven, noch de veiligheidsbehuizing van de reactor in brand staan.
Definitely not CIA
pi_94175009
quote:
10s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:48 schreef Eyjafjallajoekull het volgende:

[..]

Wat dan? Ga je militairen naar binnen sturen die niets van kernreactors afweten? Volgens mij helpen ze mee gebieden rond de centrales te ontruimen.
Het verhaal is eigenlijk best simpel.
Als ze genoeg pompen en slangen weten te mobiliseren dan kunnen ze water aanvoeren om de boel onder controle te houden
Dat is door alle omstandigheden niet gelukt en nu neemt de kernreactor het scenario over met voor de mens nog onbekende gevolgen.
pi_94175030
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:47 schreef phileine het volgende:

[..]

Japan heeft geen leger, mag niet van hun grondwet. Ze mogen dus wel een soort interne dienst hebben, en die zie je ook hier en daar op televisie wat hulpwerkzaamheden uitvoeren, maar absoluut geen leger.

[..]
Japan heeft wel degelijk een leger, het heette voorheen echter een "zelfverdedigingsleger". Volgens mij is dat nog niet zo lang geleden gewijzigd, nu men de aandacht meer op China (en hoogstwaarschijnlijk ook noord-Korea) richt. Inmiddels heeft men volgens mij ook gewoon een ministerie van defensie en wordt er ook aan buitenlandse vredesmissies deelgenomen.
“[i]Waat ein waer, waat ein waer[/i]” zei Mien taege Bair en Bair neukdje Mien door ut banksjtil haer.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:56:14 #292
171357 Rikketik
Dorothy was right, though
pi_94175037
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:55 schreef J0kkebr0k het volgende:
Dat weerbericht op NHK...

Sneeuwpopjes op de kaart om aan te duiden dat het gaat sneeuwen... haha....

Het is ook wel een pretland ook he :D
Nuclear Winter?
Charlie, listen to me. Kill the kid, torch the house, we gotta get out of here.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:56:16 #293
34663 SpeedyGJ
Zo snel als de bliksem O+
pi_94175039
quote:
12s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:54 schreef Asphias het volgende:

[..]

hartje utrecht :P
Oost 7m/s ;)
&lt;a href="https://www.youtube.com/channel/UCPueUwKfPaGH7v48LZlltkg" rel="nofollow" target="_blank"&gt;WSDokkum Youtube&lt;/a&gt;
pi_94175048
Hoe lang moet men blijven pompen? Tot in de eeuwigheid? Er zal toch wel een keer een andere oplossing moeten komen? :)
Assassin stabs you in your back.
pi_94175107
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:55 schreef capricia het volgende:
Update 23:51
Specialist van NHK vermoedt dat er wederom een explosie van waterstof heeft plaats gehad in reactor vier, als oorzaak van het vuur. Waterstof ontstaat bij oververhitting van brandstof. Straling ter plekke is te hoog om dichtbij te komen.
Hoezo kunnen ze er niet bij komen dan? Als ze nu van die pakken aan trekken, of is daar zelfs de straling te hoog voor?
pi_94175114
Ik had begrepen dat de lucht op veel plaatsen in Utrecht toch al erg ongezond was ;)

Straling is te veel om in de buurt te komen, maar net las ik dat het op 400msv lag? Daar zou je in theorie toch nog bij kunnen komen? Of is de straling hoger dan word vermeld.
Wat gewoon is voor de spin, is chaos voor de vlieg.
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:58:24 #297
24533 ACT-F
Onmeunige gaspedoal emmer
pi_94175144
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:57 schreef Kw4Kje het volgende:
Hoezo kunnen ze er niet bij komen dan? Als ze nu van die pakken aan trekken, of is daar zelfs de straling te hoog voor?
Pakken met een looddikte van 6cm? Wat denk je nu zelf?
Bekijk de webcam via UStream. Luister naar Gutter FM
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:58:51 #298
236264 crew  capricia
pi_94175164
Ah, het komt zo op het NOS-journaal.
Definitely not CIA
pi_94175181
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:56 schreef Assassin92 het volgende:
Hoe lang moet men blijven pompen? Tot in de eeuwigheid? Er zal toch wel een keer een andere oplossing moeten komen? :)
Duurt aardige tijd dat koelen ook bij uitgeschakelde centrale, vandaar dat ook de stilgelegde nu problemen krijgen.
  Moderator dinsdag 15 maart 2011 @ 23:59:33 #300
236264 crew  capricia
pi_94175198
quote:
1s.gif Op dinsdag 15 maart 2011 23:57 schreef Kw4Kje het volgende:

[..]

Hoezo kunnen ze er niet bij komen dan? Als ze nu van die pakken aan trekken, of is daar zelfs de straling te hoog voor?
Las dat die pakken niet zo heel veel uitmaken. Beschermd maar een beetje.
En een pak van lood is niet te dragen.
Definitely not CIA
  dinsdag 15 maart 2011 @ 23:59:39 #301
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_94175206
Lapis Lazuli
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')