quote:Op dinsdag 15 maart 2011 15:29 schreef kwakz0r het volgende:
ik ben momenteel overigens hard bezig mijn 0 studiepunten die ik nu nog heb voor de lerarenopleiding master om te zetten in 19 punten voor mn vakken en 15 voor de praktijk (die krijg ik volgens mij pas aan het einde van de opleiding, met 2x 15 in één keer...). ik mis in elk geval uiteindelijk ws. maar 1 vak van 5 punten, dat ik in augustus kan doen....
even knallen met mn dossier, ik ben helemaal uitgereflecteerd. blegh.
kun je niet met tekortvakken het aanvullen, geen hele master maar 30 ects ofzo? dat je middeleeuwse studies als keuzeruimte benut zeg maar... dan zou je t in anderhalf jaar kunnen doen.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 15:34 schreef Inu het volgende:
Ik zat te kijken of ik nog mn lesbevoegdheid kan halen, maar dat is nog best een gedoeMoet eerst nog mn Master Engels doen (heb Middeleeuwse Studies gedaan, wat niet goed genoeg is...) en dan pas IVLOS...
Of HBO, maar dan is het tweedegraads... en dan duurt het alsnog een vol jaar...
Ja, maar dan heb je nog wel 2 scripties nodigquote:Op dinsdag 15 maart 2011 15:38 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
kun je niet met tekortvakken het aanvullen, geen hele master maar 30 ects ofzo? dat je middeleeuwse studies als keuzeruimte benut zeg maar... dan zou je t in anderhalf jaar kunnen doen.
De cultuurcomponent van hun studie zal voor die mensen ongetwijfeld een eitje zijn.quote:Op dinsdag 15 maart 2011 15:32 schreef motorbloempje het volgende:
Ja, in het Slank topic in LIF zitten inmiddels al 5 of 6 mensen die Engelse Taal en Cultuur gestudeerd hebben.
waar slaat dat nou weer op? iets met engels en ongezond eten ofzo?quote:Op zondag 20 maart 2011 16:42 schreef thabit het volgende:
[..]
De cultuurcomponent van hun studie zal voor die mensen ongetwijfeld een eitje zijn.
Oh, dat sowiesoquote:Op dinsdag 5 april 2011 17:46 schreef thabit het volgende:
Ik zou eerst een baan zoeken en pas als je er een gevonden hebt je contract opzeggen. Als je werk niet bevalt en er geen kans op verlenging/vast is, dan moet je natuurlijk sowieso op zoek gaan naar ander werk. Zo snel mogelijk.
Dat is jouw probleem niet.quote:Op dinsdag 5 april 2011 17:50 schreef Inu het volgende:
[..]
En ik werk in een project dat afloopt, dus de kans dat me vervangen als ik wegga is klein, waardoor ik mijn directe collega's opzadel met nog weer werk...
Vertel dat tegen mijn hoofdquote:
Ja, ik vind sommige gedeelten van mn huidige baan wel leuk, maar ik heb toch het idee dat ik werk voor mn baas en niet voor de mensen die het uiteindelijk gaan gebruiken en dat contact mis ik best wel, vandaar dat ik nu denk aan onderwijsquote:Op dinsdag 5 april 2011 18:09 schreef thabit het volgende:
Je kan het ook als volgt zien: een baan is in principe alleen maar iets wat ervoor zorgt dat er elke maand geld op je rekening wordt gestort. Of zo'n baan nuttig is of niet, moet je als werknemer niet wakker van liggen, dat is meer iets voor beleidsmakers en werkgevers. Het gaat puur om de voldoening die je zelf uit het werk haalt. Je moet doen wat je zelf leuk vind, niet wat andere mensen nuttig vinden (tenzij ze je daadwerkelijk wat te bieden hebben).
Hee daar! Van wat ik ervan hoor is het onderwijs iets wat je echt moet liggen, dus als het je 'roeping' is haal je er vast voldoening uit! En als jij een supergoede docente bent, zal je idd eerder connecten met je leerlingen, en dan maakt het ook niet uit wat je ouders ervan denken, toch?quote:Op dinsdag 5 april 2011 18:11 schreef Inu het volgende:
[..]
Ja, ik vind sommige gedeelten van mn huidige baan wel leuk, maar ik heb toch het idee dat ik werk voor mn baas en niet voor de mensen die het uiteindelijk gaan gebruiken en dat contact mis ik best wel, vandaar dat ik nu denk aan onderwijs
Of bedoelde je dit niet?...
Ja, ik weet niet of het mijn roeping is eigenlijkquote:Op dinsdag 5 april 2011 18:15 schreef MariaEtcetera het volgende:
[..]
Hee daar! Van wat ik ervan hoor is het onderwijs iets wat je echt moet liggen, dus als het je 'roeping' is haal je er vast voldoening uit! En als jij een supergoede docente bent, zal je idd eerder connecten met je leerlingen, en dan maakt het ook niet uit wat je ouders ervan denken, toch?![]()
Ook voor Inu: Ik hoorde trouwens van ons mede-groepsgenootje E. dat dat boekje er waarschijnlijk niet meer komt... bij de uiteindelijke druk zijn onze namen bij 'met medewerking van' oids niet op print gekomen ofzoBeetje jammer, dat wel! Misschien dat ik de docent als ik hem zie wel ga vragen of we het op een CV kunnen zetten als soort-van-publicatie ofzo...
Nee, dat kan niet, je moet gewoon best wel veel stage lopen namelijk... ik kijk gewoon hoe mn gesprek gaat denk ik...quote:Op dinsdag 5 april 2011 18:26 schreef MariaEtcetera het volgende:
Is het niet mogelijk om bijv. je lesbevoegdheid in deeltijd te halen oids, en daarnaast ander werk te blijven doen? Dan kan je dmv stage enzo zien of het wat voor je is, maar blijf je ook binnen andere velden aan het werk (bijv. bij je huidige werk zodat je collega's niet zo snel zonder je komen te zitten).
En mocht het dan niet bevallen dan is er geen man over boord en heb je misschien zelfs wel een extra diploma!
Geen idee of dit mogelijk is, maar wie weet!
Had ik kunnen weten zekerquote:Op dinsdag 5 april 2011 21:12 schreef Inu het volgende:
[..]
Nee, dat kan niet, je moet gewoon best wel veel stage lopen namelijk... ik kijk gewoon hoe mn gesprek gaat denk ik...
er is wel een deeltijdopleiding voor je bevoegdheid hoor! dan doe je de vakken over 2 jaar verspreid, en hoef je in totaal evenveel uren te maken voor de klas, dus kun je minder uren per week doen. het is wel lástig, de combi, maar je kunt er zeker 2 dagen bij werken nog, en vaak ook wel een betaalde aanstelling voor bijvoorbeeld 1 dag op school erbijquote:Op dinsdag 5 april 2011 21:12 schreef Inu het volgende:
[..]
Nee, dat kan niet, je moet gewoon best wel veel stage lopen namelijk... ik kijk gewoon hoe mn gesprek gaat denk ik...
Anyone??quote:Op woensdag 13 juli 2011 16:23 schreef Busybee het volgende:
*KICK*
Ik ga vanaf September Engelse taal en cultuur studeren. Ik werk nu nog 20 uur in de week en zou dit in ieder geval het eerste semester heel graag blijven doen. Ik krijg voor een onderdeel vrijstelling i.v.m. een eerder gevolgde opleiding. Ik heb nogal wat hoorcollege's en ik vroeg me af of deze verplicht zijn en of jullie deze ook allemaal volgen/gevolgd hebben? En houden werkcolleges echt alleen opdrachten maken in? Of wordt daar ook nog wel enige uitleg over de stof gegeven?
quote:Op donderdag 21 juli 2011 23:38 schreef motorbloempje het volgende:
Nijmegen
Goede keus!
Afhankelijk van je minoren en richting (Engels of Amerikanistiek) zijn er verschillende mogelijkheden.
Er zou vanuit GAG meer voorlichting mogen komen over beroepen en zulks, maar als je echt goed onderzoek wilt doen moet je gewoon eens langs docenten gaan, of na een college blijven plakken bij een vak waarvan je denkt 'hm, wellicht wil ik hier later wel iets mee', ofzo.
Zelf studeer ik ook in Nijmegen, al zit ik dit jaar in Engeland, en de docenten zijn stuk voor stuk zeer behulpzaam en welwillend als het gaat om informatie verschaffen. De studieadviseur moet je niet al te veel van verwachten, vind ik zelf, want die heeft mij verteld dat ik te oud zou zijn om ooit nog een academische carrière te kunnen ambiëren, waar docenten stuk voor stuk lachend op hebben gereageerd met 'wat een onzinmaak je geen zorgen, als je dat nog zou willen en aankunt is leeftijd geen barrière'.
Maargoed, beroepen.. tsja, zelf zou ik graag een academische of sociaal-politieke kant op willen. Dus bij een overheidsinstelling advies geven bijvoorbeeld over identiteit en geografische zaken met betrekking tot historie, achtergrond, etc. Ben erg geïnteresseerd in kolonialisme en postkolonialisme. Andere mensen, met de richting Amerikanistiek en minoren richting bijvoorbeel economie en bedrijfskunde zouden kunnen denken aan een adviesfunctie bij een bedrijf met contacten met Amerika. Zelfde overigens voor het VK.
Wel heb ik nog een 'carrière' achter de hand uit mijn jaren werken voor verschillende bedrijven en een (gespecialiseerd) detacheringsbureau in een compleet andere branche die ik ook écht heel leuk vind, dus het is bijna kiezen uit twee goede opties, aangezien het detacheringsbureau me al gepolst heeft of ik als ik afgestudeerd ben weer bij ze wil komen werken.
De meest tastbare beroepen zijn leraar Engels (VWO) en vertaler, ook voor de buitenwereld, maar als je dieper gaat kijken en er TIJDENS je studie op let wat je leuk vindt en waar je wellicht iets mee kunt zul je veel mogelijkheden tegenkomen. Wacht je tot het laatste moment en begin je pas na het kiezen van je master te bedenken 'wat je nu eigenlijk wilt', dan wordt het lastiger...
Dito, en dan word/ben ik leraar Engels.quote:Op donderdag 28 juli 2011 10:15 schreef motorbloempje het volgende:
oh, en ik word altijd erg moe van het zinnetje 'wat wil je worden? leraar zeker? want dat is eigenlijk het enige wat je er echt mee kan worden, toch?'
Stage tijdens mn master (Middeleeuwse Studies) en toen eigenlijk blijven hangen via projectwerk en nu hierquote:Op donderdag 28 juli 2011 11:29 schreef morgane het volgende:
Klinkt ook heel interessanthoe ben je daar zo ingerold? Gewoon gesolliciteerd of via-via?
Ik heb volgend jaar een heel rustig studiejaar, alleen m'n bachelorscriptie en 2 vakken. Als iemand een leuke studie-gerelateerde bijbaan weet hoor ik het graag.
Goed geregeld! Middeleeuwse Studies klinkt erg tofquote:Op donderdag 28 juli 2011 11:31 schreef Inu het volgende:
[..]
Stage tijdens mn master (Middeleeuwse Studies) en toen eigenlijk blijven hangen via projectwerk en nu hier
Ocherm, dus dan denken ze ook nog dat je 'het enige wat je er mee kon doen maar gedaan hebt omdat het het enige was wat je er mee kon doen'quote:Op donderdag 28 juli 2011 11:29 schreef Omentuva het volgende:
[..]
Dito, en dan word/ben ik leraar Engels.
Wat tof!quote:Op donderdag 28 juli 2011 10:37 schreef morgane het volgende:
Ja iddalsof dat de enige optie is. Mijn stage bij een ondertitelingsbureau beviel me zo goed dat ik graag die kant op zou willen
Hey! Rustig!quote:Op donderdag 28 juli 2011 10:15 schreef motorbloempje het volgende:
oh, en ik word altijd erg moe van het zinnetje 'wat wil je worden? leraar zeker? want dat is eigenlijk het enige wat je er echt mee kan worden, toch?'
Ik stiekem ook wel, maar vooral omdat ik dan mastervakken mag gaan doenquote:Op donderdag 28 juli 2011 13:48 schreef motorbloempje het volgende:
Ik wil dat het collegejaar begint![]()
Heb er zin in
Overigens is de strategie van de studieadviseur wellicht effectief voor eerstejaars die de studie kiezen omdat ze niks anders weten (een beetje realisme kan geen kwaad), maar dat soort crap is niet echt van toepassing voor ouderejaarsquote:
Oh, ze hebben het wel aangepast tegenwoordig hoor, dat Diversiteit in Europese Cultuur...quote:Op donderdag 28 juli 2011 18:05 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Ik stiekem ook wel, maar vooral omdat ik dan mastervakken mag gaan doen
Serieus, sommige bachelorvakken waren echt belachelijk bij Amerikanistiek. De enige écht uitdagende vakken waren de politieke en kunstvakken. En dan moet ik nog kiezen tussen Diversiteit in Europese Cultuur (wat alleen over immigranten in NL gaat) of Internationale Organisaties als meest belachelijke vak dat ik gevolgd heb. Het ene bestond uit prutopdrachtjes die geen recht doen aan de titel van het vak en het ander heb ik met in totaal 6 uur inzet gehaald
Nicequote:Op donderdag 28 juli 2011 18:22 schreef motorbloempje het volgende:
We zijn tegenwoordig facebookvriendjes![]()
maar de studieadviseur... *ril*
Elke keer weer "wat zie je er goed uit! Ben je afgevallen?" of "wat heb je mooie slanke vingers..", en sowieso, dat popi jopi gedoe van hem...
hmmm... klinkt niet heel positief... Heb je spijt gehad van je keuze?quote:Op donderdag 28 juli 2011 18:05 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Ik stiekem ook wel, maar vooral omdat ik dan mastervakken mag gaan doen
Serieus, sommige bachelorvakken waren echt belachelijk bij Amerikanistiek. De enige écht uitdagende vakken waren de politieke en kunstvakken. En dan moet ik nog kiezen tussen Diversiteit in Europese Cultuur (wat alleen over immigranten in NL gaat) of Internationale Organisaties als meest belachelijke vak dat ik gevolgd heb. Het ene bestond uit prutopdrachtjes die geen recht doen aan de titel van het vak en het ander heb ik met in totaal 6 uur inzet gehaald
Dat sowieso niet, want het is vooral zelf eruit halen wat er uit te halen valt. Probleem is dat niet alle studenten dat doen, of geforceerd worden dat te doen. Iedereen moet het kunnen en dat haalt het niveau omlaag m.i. Toevallig was één van mijn minoren best lame, maar de anderen hebben veel goedgemaaktquote:Op donderdag 28 juli 2011 23:27 schreef margaretha_01 het volgende:
[..]
hmmm... klinkt niet heel positief... Heb je spijt gehad van je keuze?
Helemaal mee eensquote:Op donderdag 28 juli 2011 23:56 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Het is dan vooral aan je zelf om dit wel te doen.
Ik ben wel Engels gaan doen vanaf het VWO, omdat ik daar goed in was en ik lezen leuk vond en ik geen idee had wat ik anders moest doen. En na alle verplichte vakken wist ik dat ik eigenlijk alleen Middeleeuwse Letterkunde interessant vond, dus ben ik die gaan volgen en uiteindelijk ook die master gaan doen, maar die viel me eigenlijk veel meer tegen dan de hele bachelor...quote:Op donderdag 28 juli 2011 23:56 schreef motorbloempje het volgende:
Ondanks wat mindere ervaringen bij mijn eerste minor (twee vakken van de 4 die ronduit kut waren en helemaal niet wat ik me er bij voor had gesteld) en de 'je moet ze maar doen vakken' (voor mij de taalkundige vakken) bij Engelse Taal en Cultuur (wat weer verschilt van het curriculum van Amerikanistiek
) ben ik echt héél erg blij met mijn studiekeuze. Maar ik heb nu ook eindelijk een beetje een houvast en een richting.
M'n cijfers zijn goed. Dit jaar op de vakken waar ik ECTS voor gehad heb maar 2 vakken onder de 7 waarvan helaas 1 (Syntax2) onder de 6maar voor essays, fluency, etc. veelal 8-en of 8,5. Dus ik zit wel degelijk op mijn plek. Heb ook een toffe beurs gekregen
en zit nu in Engeland, hoe goed wil je 't hebben?
Maar ik kan me voorstellen dat als je heel jong bent, en 'Engels gaat doen omdat je er zo goed in was op het vwo en je Monty Phyton zo leuk vindt' en verder niet nadenkt over 'wat dan ook', dat je later wel in de problemen kunt komen met betrekking tot carrière: juiste minor- en masterkeuze zijn erg belangrijk!
In Utrecht kon dat... Kon je bijvoorbeeld bij taalvaardigheid een Amerikaans accent lerenquote:Op vrijdag 29 juli 2011 10:50 schreef margaretha_01 het volgende:
hmmm waarom hebben jullie gekozen voor Engelse taal en cultuur en niet voor amerikanistiek (of andersom)...
Zelf zou ik het liefst een combinatie hebben van de twee... :s
Beperkte groep, hoor... 1 v.d. 4-6 groepen oid.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 10:53 schreef Inu het volgende:
[..]
In Utrecht kon dat... Kon je bijvoorbeeld bij taalvaardigheid een Amerikaans accent leren![]()
Dat is eigenlijk het belangrijkste wat je afleert. Die 'Dutchisms' die je zo typisch Nederlands doen klinken. Het meeste (qua fluency) leer je uiteindelijk toch door in het buitenland te zitten.quote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:29 schreef margaretha_01 het volgende:
aah dat is wel relaxed dat je dat dan iig ook goed leert tijdens de studie xP
Het Nederlandse accent (in welke taal dan ook) is vaak echt uit duizenden te herkennen en er moeilijk uit te slaan! xP Laatst zat ik in de trein van Keulen naar Amsterdam en ik vroeg iets in het Engels. En toen ik het Engelse accent hoorde van de persoon die antwoordde, ging ik automatisch verder in het Nederlands, omdat ik gewoon zeker wist dat ie Hollands was xP En dat was ie ook!
Ja, maar het kon welquote:Op vrijdag 29 juli 2011 15:09 schreef Omentuva het volgende:
[..]
Beperkte groep, hoor... 1 v.d. 4-6 groepen oid.
Als je geen CC hebt (like me) kan je ook Paypal gebruiken.quote:Op zondag 31 juli 2011 12:24 schreef motorbloempje het volgende:
Oh! En bestel je echte leesboeken (Frankenstein, Pride and Prejudice, etc.) bij www.bookdepository.co.uk. Moet je wel een creditcard hebben, maar misschien heb je die wel, of anders je ouders. Zijn spotgoedkope boeken en ze hebben geen verzendkosten
Het doet me echt goed dit te lezen. Ik ben 22 en heb ook heel lang getwijfeld of ik nog wel weer wou studeren. Ik ga naast mijn studie ook 20 uur werken..ben benieuwd hoe dat zal gaanquote:Op zaterdag 30 juli 2011 00:12 schreef motorbloempje het volgende:
Ik kan me je twijfels heeeeel goed voorstellen en ik had het ook bijna niet gedaan, die laatste strohalm van Engels vastpakken.
De ironie: ik ben tijdens een FOK! meet in 2002 of 2003 een keer door de Telegraag geïnterviewd en daarin vertelde ik trots dat ik in 2003 hoopte te beginnen 'Met mijn studie Engels in Utrecht'.
Was naar open dag en alles geweest en stond al bijna vast. Maar toen zakte ik in 2003 door aardig wat problemen die niets met school te maken hadden en in dat jaar was er weer veel veranderd.
Ondanks dat ik een heel ander leven heb in vergelijking met mijn medestudenten heb ik het héél erg naar mijn zin. Ik ga wel niet zo vaak of eigenlijk zelden mee met activiteiten (heb afgelopen jaar voor een groot deel naast mijn studie 26 uur per week gewerkt) maar tijdens de colleges is het altijd erg leuk en gezellig. Ook als ik wel een keer iets leuks mee ga doen is 't allemaal helemaal top. Ook samen studeren en dingen uitwisselen gaat allemaal heel volwassen en nou ja, perfect eigenlijk. Je zou onze Facebookpagina's moeten zien in tijden van tentamens en deadlines![]()
Iedereen helpt elkaar, moedigt elkaar aan, kijkt elkaars werk na. Ook doen we studiesessies voor moeilijke vakken waarbij de mensen die het wél snappen de rest proberen bij te brengen, etc.
Een betere sfeer dan bij Engels in Nijmegen kan ik me eigenlijk niet wensen
Ook als je wat ouder bent dan 18
En tuurlijk, ik heb af en toe ook wel eens gehad 'jemig.. ben je pas 17????' en dan dingen horen als 'ik had een slaapfeestje bij...' (ok, dat is een heel extreme![]()
) maargoed, genoeg oudere mensen of iig mensen die wel jong zijn maar érg volwassen zijn in de omgang.
Oh, ok, dat zijn dus de enige boeken die ik NIET zou kopen...quote:Op zondag 31 juli 2011 17:35 schreef Woezle het volgende:
Toch nog een vraagje over de boeken!
Er staat 'Van Dale Groot Woordenboek Nederlands - Engels'. Is het handig om ook Engels - Nederlands in je bezit te hebben of kan je daar met een pocketwoordenboek wel mee verder?
Oh, die hebben we ook hoorquote:Op zondag 31 juli 2011 18:31 schreef margaretha_01 het volgende:
Dat vind ik nou raar voor een opleiding Engels/Amerikanistiek.... :s Hoezo werken ze niet meteen met een engels-engels woordenboek? Ons werd Macmillan aangeraden (ik studeer dan wel geen Engels, maar goed)... 't is een goed woordenboek, maar wel reusachtig groot... Maar tegenwoordig heb je ook veel goede online woordenboeken...
Ik had 'm 2 jaar geleden nogquote:Op zondag 31 juli 2011 21:19 schreef finsdefis het volgende:
Gedrukte woordenboeken heb je in principe niet nodig nee, behalve als je translation schriftelijk moet doen in je eerste jaar (wat eigenlijk ook nergens op slaat). Weet eigenlijk niet of dat inmiddels afgeschaft is.
Thesaurus is inderdaad baasquote:Op zondag 31 juli 2011 21:32 schreef Inu het volgende:
Ik had voor tentamens gewoon wat pocketboekjes en ook een thesaurus, die is handig
Oxford Paperback: Dictionary, Thesaurus and Wordpower Guide, checkquote:Op dinsdag 2 augustus 2011 00:15 schreef Femke3112 het volgende:
Ik ga geen Engels doen, maar ik heb wel Cambridge gehad op de middelbare school en als je per se een handig Engels-Engels woordenboek wil: schaf die van Oxford aan, zo'n dikke blauwe![]()
Die heb ik voor Engels iig altijd heel fijn gevonden
About that, ik had dat dit jaar nog :pquote:Op zondag 31 juli 2011 21:19 schreef finsdefis het volgende:
Gedrukte woordenboeken heb je in principe niet nodig nee, behalve als je translation schriftelijk moet doen in je eerste jaar (wat eigenlijk ook nergens op slaat). Weet eigenlijk niet of dat inmiddels afgeschaft is.
Ik zou kijken naar de cursussen en aansluitende masters, zodat je weet wat je het leukst lijktquote:Op woensdag 3 augustus 2011 18:39 schreef margaretha_01 het volgende:
Daar ben ik weermet twee vragen
Waarom hebben jullie gekozen voor de uni waar je nu aan studeert?
Hoe zouden jullie mensen, die anglistiek of amerikanistiek willen studeren, adviseren om een uni te kiezen --> waar zouden die mensen op moeten letten, als ze willen dat ze met een studie aan een bepaalde uni goed aan hun trekken komen?
In hoeverre verschillen de opleidingen aan verschillende uni's?
sorry, dat waren drie vragen... 8D
Ik koos tussen Utrecht en Leiden, omdat ik niet op kamers wilde (ben ik na een jaar wel gegaan) en omdat ik niks met Amsterdam heb.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 18:39 schreef margaretha_01 het volgende:
Daar ben ik weermet twee vragen
Waarom hebben jullie gekozen voor de uni waar je nu aan studeert?
Hoe zouden jullie mensen, die anglistiek of amerikanistiek willen studeren, adviseren om een uni te kiezen --> waar zouden die mensen op moeten letten, als ze willen dat ze met een studie aan een bepaalde uni goed aan hun trekken komen?
In hoeverre verschillen de opleidingen aan verschillende uni's?
sorry, dat waren drie vragen... 8D
cultuur is bij ons één keer een keuzevakje, (verplicht kiezen amerikaans of brits) maar je krijgt bij literatuur ontzettend veel geschiedenis mee, omdat we literatuur in de historische context lezen. ook het lezen van moderne literatuur levert kennis over cultuur op.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:50 schreef margaretha_01 het volgende:
Dank jullie voor de reacties!Vooralsnog kijk ik met het ''uitzoeken'' van universiteiten waar ik me zou willen aanmelden vooral naar de plaats zelf: of ik het leuk zou vinden daarnaartoe te verhuizen... Maar ik zou natuurlijk meer op de inhoud van de studies moeten letten...
Behalve de taal zelf, zou ik graag veeeel meer te weten willen komen over de cultuur... Ik weet niet of het voorkomt dat universiteiten programma'saanbieden met extra nadruk op 'cultuur' vakken... Tot nu toe vind ik de info op websites echt super algemeen allemaal
Zoals ik zei, vooral vanwege de cursussenquote:Op woensdag 3 augustus 2011 19:02 schreef RobertoCarlos het volgende:
Maar waarom vonden jullie Utrecht en Nijmegen leuk?
Wat heb jij gekozen? En vond je het leuk/interessant?quote:Op woensdag 3 augustus 2011 22:38 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
cultuur is bij ons één keer een keuzevakje, (verplicht kiezen amerikaans of brits) maar je krijgt bij literatuur ontzettend veel geschiedenis mee, omdat we literatuur in de historische context lezen. ook het lezen van moderne literatuur levert kennis over cultuur op.
ik heb amerikaans gedaan, vond ik heel leuk, maar dat deed ik vooral omdat britse cultuur toen werd gegeven door een docent die ik niet leuk vond, en aangezien ik al vanaf voor mijn geboorte regelmatig in Engeland kom wist ik daar ook al meer van. Heb gewoon het boek besteld voor die cursus en alsnog gelezen.quote:Op woensdag 3 augustus 2011 23:01 schreef margaretha_01 het volgende:
[..]
Wat heb jij gekozen? En vond je het leuk/interessant?
als er een harde knip is kun je volgens mij niks veroveren tot je echt klaar bent. de doorstroommaster is sowieso vrij instromen natuurlijk. Andere masters zullen een igen toelating hebben, je kunt je BA natuurlijk wel gebruiken in je motivatiebrief, erover vertellen...quote:Op donderdag 4 augustus 2011 12:37 schreef motorbloempje het volgende:
Voor de master-mensen: hebben jullie je bachelor thesis ook in de richting gedaan van jullie master?
En wat kun je daar mee op het moment dat je nog aan het schrijven bent, maar al wel een plek in een master wilt veroveren?
Veel mensen die in de latere jaren van Brits zitten vinden juist dat er te weinig cultuur in zit. Veel literatuur waar cultuur omheen geweven zit, maar in principe is British Culture and History (maar 5EC voor zo'n joekel van een onderwerp) het enige vak gefocust op de cultuur zelf. En de vakken bij ACW zijn ook niet allesquote:Op woensdag 3 augustus 2011 23:03 schreef BGTes het volgende:
In Nijmegen vind ik dat je behoorlijk wat cultuur krijgt. Je hebt natuurlijk het vak British culture and history, maar ook in Introduction to American Studies krijg je vooral in de laatste periode veel cultuur. Natuurlijk krijg je ook de historische achtergronden bij literatuurvakken. I love it
Waarom Nijmegen? Ik weet het niet. Heb het puur op gevoel gekozen
Yup, I agree, en dat vind ik heel jammerquote:Op donderdag 4 augustus 2011 14:20 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Veel mensen die in de latere jaren van Brits zitten vinden juist dat er te weinig cultuur in zit. Veel literatuur waar cultuur omheen geweven zit, maar in principe is British Culture and History (maar 5EC voor zo'n joekel van een onderwerp) het enige vak gefocust op de cultuur zelf. En de vakken bij ACW zijn ook niet alles
Indeed, dat heeft mij voor Amerikanistiek doen kiezen. Veel meer cultuur/politiek en geen taalkundequote:Op donderdag 4 augustus 2011 14:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Yup, I agree, en dat vind ik heel jammer
Hm moet je dat vak aan de RU halen? Hoor van veel mensen dat het goed te doen is. De ketterij die Sparknotes heet helpt er nogal bij.quote:Op donderdag 4 augustus 2011 14:31 schreef motorbloempje het volgende:
Ik hoop nu hier in Engeland wat in te halen op dat vlak. Ben het literaire wel wat zat nu en heb dan ook nagenoeg geen literatuurvakken gekozen hier.. enige waar ik wel een beetje tegenop zie is Shakespeare![]()
fdf had het vooral over waar het geld binnen ons department heengaatquote:Op donderdag 4 augustus 2011 16:27 schreef kwakz0r het volgende:
literatuur![]()
taalkunde![]()
(er zit trouwens uberhaupt geen geld in Engelsook niet in de taalkunde...)
Wat MoBlo zegt inderdaad. Er zijn echter wel sectoren waar wel veel geld in lijkt te zitten. Ik heb van een voormalig ambassadeur bijvoorbeeld gehoord dat ze taalanalyse e.d. veel gebruiken in de diplomatiek. Lijkt me ook niet heel onlogisch natuurlijk. Of dat het veel geld op levert weet ik niet, maar het klinkt wel coolquote:Op donderdag 4 augustus 2011 16:27 schreef kwakz0r het volgende:
literatuur![]()
taalkunde![]()
(er zit trouwens uberhaupt geen geld in Engelsook niet in de taalkunde...)
Het zou 'haunts' (of 'regrets') moeten zijn, maar zonder het nummer te horen kan ik er weinig over zeggen. Kan best zijn dat er een stille s rondhangt.quote:Op zaterdag 6 augustus 2011 00:06 schreef Paxcon het volgende:
In een liedje zingt de zanger: Do you have ome regret, that still haunt you to this day.
Maar is het niet 'haunts'? Ik kon geen Engels topic vinden in ttk, dus dan hier maar. Of heeft het is met 'do' te maken en dan hele werkwoord enzo? Het maakt me onzeker
Same here. Ik hoor echt geen "a boat" hoorquote:Op zaterdag 6 augustus 2011 13:49 schreef Omentuva het volgende:
Ik kan niet zeggen dat ik een 'oa' klank hoor op 1:30 - wel iets meer van een t-klank op het einde. Same for 2:14...
Canadezen zeggen 'about' inderdaad een beetje anders dan dat men in de VS dat doet (even heel stereotype: zeg 'aboet' hardop op zijn Nederlands), is altijd leuk om te horenquote:Op zaterdag 6 augustus 2011 17:29 schreef RobertoCarlos het volgende:
Het is hier ook niet zo heel sterk. Maar de manier waarom hij 'about' uitspreekt is, heb ik nog nooit gehoord. Wat voor accent is dit wat deze man spreekt? Hij komt geloof ik uit Canada, zou het Canadees kunnen zijn?
Hier nog een (laatste) fragment, oa vanaf 14:21 hoor je 'about':
Haha precies! Toen ik de vraag las dacht ik meteen dat het Canadees was door HIMYM! Heldenserie.quote:Op zaterdag 6 augustus 2011 22:32 schreef shinydiscoball het volgende:
Ik moest ook denken aan het Canadese karakter Robin Scherbatsky uit How I Met Your Mother, hoor maar op 00.28
Jaaa!quote:Op zaterdag 6 augustus 2011 22:32 schreef shinydiscoball het volgende:
Ik moest ook denken aan het Canadese karakter Robin Scherbatsky uit How I Met Your Mother, hoor maar op 00.28
Jij hoort het tenminste zoals ik het ook hoor: 'oat and aboat'quote:
*tikt aanquote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:45 schreef motorbloempje het volgende:
Ik moet m'n essay revisen en ik stel het uithet is heel simpel werk, heb verder geen flikker te doen.. maar tóch!
Essay voor een minorvak?quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:45 schreef motorbloempje het volgende:
Ik moet m'n essay revisen en ik stel het uithet is heel simpel werk, heb verder geen flikker te doen.. maar tóch!
Oh dat klinkt interessantquote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:50 schreef motorbloempje het volgende:
Nee, voor Introduction to Middle English Literature...
M'n minorvak heb ik gehaald met een 7,9
Dat hadden we dus dit jaar allemaal met English from Old to New, het tweede deel. Iedereen 'oooh dit ging best goed', mensen die wekenlang geleerd hadden, en dan nog een slecht cijfer haddenquote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:59 schreef motorbloempje het volgende:
Het is wel een leuk vakmaar het is érg moeilijk om de (wel ontzettend toffe én aardige) docent tevreden te stellen
het eerste tentamen ging echt kick ass dacht ik, en met mij de rest van de groep.. en de cijfers vielen enorm tegen![]()
Heb je geen 40 EC gehaald dan? Anders mag je er gewoon aan beginnenquote:Op dinsdag 9 augustus 2011 21:58 schreef BGTes het volgende:
[..]
Oh dat klinkt interessant
baal echt dat ik een jaar langer over mijn P doe
Nope. In de derde tentamenperiode overleed mijn beste vriend, heb dus geen tentamens gehaald. In de vierde werd ik superziek (as in; naar het ziekenhuis-ziek) waardoor ik die herkansingen ook niet heb gehaald..quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 22:08 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Heb je geen 40 EC gehaald dan? Anders mag je er gewoon aan beginnen![]()
Overigens heb je dan geluk, vanaf volgend jaar zou je niet eens meer verder mogen met je studie als je geen 40EC haalt
Hm. Bij dat soort omstandigheden krijg je meestal wel toestemming van de examencommissie om alsnog verder te gaan hoor, zou anders wel extreem ongevoelig en bureaucratisch zijnquote:Op dinsdag 9 augustus 2011 22:17 schreef BGTes het volgende:
Oh dat is schrikken. Ben ik dus net op tijd met falen.. :/
Inderdaad, dat was ook de reden waarom er bij de universitaire studentenraad is gepusht om het óf soepeler te maken óf om de herkansingen te vervroegen.quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 22:22 schreef BGTes het volgende:
Dat, en stel dat je op het randje zit van net wel of net niet halen.. Dan weet je pas een week voordat het jaar begint of je naar het tweede jaar mag, en dat is wel lastig met boeken bestellen enzo!
5 werkdagen? Lol.. Bij Algemene Literatuurwetenschappen moesten we 8 weken wachtenquote:Op dinsdag 9 augustus 2011 22:24 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Inderdaad, dat was ook de reden waarom er bij de universitaire studentenraad is gepusht om het óf soepeler te maken óf om de herkansingen te vervroegen.
Enige probleem is dat er een nakijktermijn is van ca. 5 werkdagenen denk je nou echt dat onze docenten zich daar aan willen, en vooral kunnen, houden?
Of bijvoorbeeld zaken als pronunciation, dat verbeter je ook niet binnen een paar weken..
Door dat vak heb ik dus mijn jaar niet gehaald xDquote:
Wacht wacht ik bedoelde ook ILW :p Ben af en toe een beetje.. euh.quote:Op dinsdag 9 augustus 2011 22:34 schreef finsdefis het volgende:
ALW iddbij ons was het nog ILW. En dan het je nog ILW 1 en ILW 2
schijtvak2 dus.
Maak je geen zorgen. Vossenveld is awesome, de studie is superleuk, alleen was dat vak gewoon stom :pquote:
Ik vond vooral die docent van ALW niksquote:Op dinsdag 9 augustus 2011 23:09 schreef MariaEtcetera het volgende:
ALW bij de UU vond ik leukMaar ik begon dan ook met literatuurwetenschap als BA
Hoorde van medestudenten van Engels dat zij het idd de Hel vonden
Ach meningen verschillen
Oh zij is wel tof! Ik denk dat ik de Belg ook wel weet, die gaf het vak idd nadat ik het gehaald had... Hij is ook grappig (en gaf me ooit een hoog cijfer, altijd leukquote:Op woensdag 10 augustus 2011 08:59 schreef Inu het volgende:
[..]
Ik vond vooral die docent van ALW niksDie madam met der dubbele achternaam... De Belg met zn flaphoed vond ik tof
Of was hij ergens anders van?...
Ligt het nou aan mij of is het normaal gesproken niet de bedoeling om [ if + will/would ] in één zin te plaatsen? Dit is mij namelijk afgeleerd op school... ik vraag dit met name, omdat het door Motorbloempje is nagekeken. Verder niet stom naar motobloempje bedoeld ofzo, en het kan heel goed dat ik het mis hebquote:'we have a contact in xxx who would be able to view the house/apartment for us. If you would allow us a viewing, we are very likely to actually want to rent the house/apartment'. (laatste zin met dank aan motorbloempje!)
Aah okay! Dat wist ik niet! Ik kon het me al niet voorstellen, want het zijn nou niet bepaald de twee mooiste Engelse zinnenquote:Op donderdag 11 augustus 2011 09:36 schreef motorbloempje het volgende:
Ik heb die zin niet voor hem geschreven en/of nagekeken. Het idee komt van mij(dus dat als ze hem de mogelijkheid zouden geven te komen kijken, zou hij het huis 100% zeker ook 'nemen', zo zijn wij aan ons huis gekomen)
En netter is "If you were to.." als ik me niet vergis
Zou die zin op basis van die uitzondering dan toch goed zijn?quote:The conditional construction does not normally use will or would in if-clauses. EXCEPTION: If will or would express willingness, as in requests, they can be used in if-clauses.
Het gaat erom of het oorzaak danwel een gevolg is. Gevolg is met will/would, oorzaak niet. Maar goed, dit is wel iets wat Nederlanders (en Duitsers) veelvuldig fout doen.quote:Op donderdag 11 augustus 2011 11:05 schreef margaretha_01 het volgende:
haha okay! Ik begon al te twijfelen! xP
Zijn er regels voor deze uitzondering? Wat valt onder expressing willingness en wat niet?
http://www.englisch-hilfe(...)would_if_clauses.htmquote:will in if-clauses
When the situation or action depicted in the if-clause is a result of the main clause, the will future is used in the if-clause.
He'll pay me $10 if I'll help him do the dishes.
(Doing the dishes is the result of paying ten dollars.)
would in if-clauses
In polite requests would is possible in if-clauses.
It would be nice if you would help me in the kitchen.
(Are you ready to help me in the kitchen?)
Mee eens.quote:Op zondag 21 augustus 2011 21:42 schreef BGTes het volgende:
Bah, ik wil dat de groepsindelingen geplaatst worden!
Ik hoorde dat ze vandaag geplaatst worden. Houd de site dus in de gaten :dquote:
Waar volg je je minor?quote:Op woensdag 24 augustus 2011 10:54 schreef Fip het volgende:
Over twee weken begin ik aan een minor Amerikanistiek.Heb er zin in! Ik hoop wel dat ik als simpel rechtenstudentje in staat ben om volwaardige papers te schrijven in een compleet ander vakgebied.
Of die zin een beetje chocolade maakt. Ik kan ander werk namelijk prima beoordelen, alleen kan ik geloof ik zelf maar matigjes schrijven in engelsquote:Op woensdag 24 augustus 2011 21:48 schreef motorbloempje het volgende:
Ehm, het zal wel aan mij liggen, maar wat bedoel je?
Nou, dit gaat dus door een ephorus check. En als die zin op internet staat dan zegt het misschien "Hey, maar wacht! Jij staat op internet zinnetje! Dat ga ik tegen je supervisor zeggen!"quote:Op woensdag 24 augustus 2011 21:55 schreef motorbloempje het volgende:
en wat heeft het met ephorus te maken?
Ach ja, academisch schrijven enz he? Hoe meer lettergrepen hoe beter komt er eigenlijk op neer.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 22:06 schreef BGTes het volgende:
Ik zie overigens dat er, mijns inziens, niets mis is met de zin. Wel jammer dat er twee Frenglish woorden in staan natuurlijk
Dutchism als je 't mij vraagt. Of zelfs als het dat niet is vind ik het niet lekker lopen. Is matters of een optie?quote:in etiquette [blablabla] matters.
Dat is een misvatting, het is juist belangrijk dat je concise bent, dus in zo weinig mogelijk woorden zeggen wat je wilt zeggen. Zomaar wat lege woorden rondstrooien is helemaal niet mooi.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 22:16 schreef Montresor het volgende:
[..]
Ach ja, academisch schrijven enz he? Hoe meer lettergrepen hoe beter komt er eigenlijk op neer.
Jup, ik wilde en wil nog steeds naar de VS emigreren. Maar ik heb mijn studie gedaan omdat ik een passie heb voor dat land en die cultuur, niet omdat ik dacht dat ik er mee extra kans maakte op een baan daar. Je hebt namelijk zeker gelijk dat ze voor veel functies in het vakgebied liever natives hebben, of je moet echt uitblinken academisch gezien. Overigens is minimaal een BA altijd handig voor emigreren, ongeacht studie.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 10:57 schreef margaretha_01 het volgende:
Hebben jullie als 'engelse taal en cultuur' studenten voordat je begon of tijdens je studie het idee gehad om ook naar het Verenigd Koninkrijk of de VS te willen verhuizen na je studie? Of heb je altijd van je zelf geweten dat, hoewel je Engels studeerde, je wel in Nederland wilde blijven?
Vertel? ^^quote:Op dinsdag 6 september 2011 14:27 schreef motorbloempje het volgende:
Schopje!
M'n collegejaar is met één vak op afstand toch een béétje begonnen en heb een leuke richting voor m'n research paper voor dat vakDeze week lekker artikelen en boeken zoeken
Leuk! Vooral British Culture and History vind ik interessant en OCS is gewoon gezelligquote:
quote:The working title I came up with is "Governing Matters" and I want to research the different forms of governing that were used in the colonies (e.g. Iraq, India, South Africa) in the hay days of the Empire and the effects these governing methods had on the bond with the Empire, the attitude of natives towards the Empire and/or political relations nowadays.
Holy guacamole dat is een groot onderwerp! Wel heel interessantquote:Op woensdag 7 september 2011 11:56 schreef motorbloempje het volgende:
Phonetics moet je even doorkrijgen, maar je gaat vast 't licht zien!
En uit m'n mail naar Tangelder over m'n research paper:
[..]
Ja volgens mij hebben jullie een best leuke groepquote:Op woensdag 7 september 2011 11:52 schreef Woezle het volgende:
[..]
Leuk! Vooral British Culture and History vind ik interessant en OCS is gewoon gezelligAlleen phonetics is kut want ik snap er (nog) niks van.
Haha, daar zijn heel veel historische en etymologische verklaringen voor die buiten het bereik van dit topic liggen, gok ikquote:Op maandag 7 november 2011 21:51 schreef margaretha_01 het volgende:
Ik moest bij het zien van deze tekst meteen aan dit topic denken
Zijn er nog mensen die hier verklaringen voor hebben? :p -->
[ afbeelding ]
Peanuts.quote:Op zondag 20 maart 2011 18:29 schreef thabit het volgende:
Wel ja, laten we zeggen dat wat we in Nederland 'een eitje' noemen, in het Engels 'a piece of cake' heet..
Oudjequote:Op donderdag 5 januari 2012 19:38 schreef Fip het volgende:
http://www.thepoke.co.uk/2011/12/23/english-pronunciation/
Hardop lezen natuurlijk; succes.
Het grootste gedeelte lukt welquote:Op donderdag 5 januari 2012 19:38 schreef Fip het volgende:
http://www.thepoke.co.uk/2011/12/23/english-pronunciation/
Hardop lezen natuurlijk; succes.
Wellicht een idee om je te richten op zaken als racisme/racial superiority vs. de natives of het discours tegenover de Afrikaners? Kan je meteen een parallel trekken naar het heden (en dus er een soort van 'maatschappelijke relevantie' aan geven), omdat er zelfs nu nog spanningen zijn tussen Afrikaners en de afstammelingen van de Britten. Erg interessant in ieder geval!quote:Op donderdag 5 januari 2012 11:15 schreef motorbloempje het volgende:
Stormlopertje, dit topic!![]()
Schopje!
Druk met bachelorscriptieonderwerp, planning en masterkeuze, wat een gedoe. Ga in ieder geval uit de taal- en literatuurrichting weg, zo snel mogelijk, maar doe dat nu ook al met mijn minoren, godzijdank. Vond het leuk zolang het leuk was, maar merk toch wel dat ik meer wil, zeker nu ik ook echt de vakken volg waarvan ik hóópte dat ze meer in mijn straatje zouden liggen.
Wordt nog wel wat lastig met de bachelorscriptie, want blijf een beetje zoeken naar een tussenweg tussen literatuur (wat er wel in moet zitten) en geschiedenis/sociologie. Heb vooralsnog gekozen voor de gedichten en brieven aan de Times van Rudyard Kipling ten tijde van de Boer War en hoe deze door het Britse publiek werden ontvangen, maar da's nog iets te breed gok ik zo voor 20-30 pagina's aan totaalwerk...
Lastig! Maar wel leuk!
Echt he, heb tijdens dat ik essay's en papers moest schrijven zo vaak rondgekeken op websites van andere uni'squote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:22 schreef motorbloempje het volgende:
Masters uitvissen is ook goeie SOG trouwens
En juist dát zou een super motivatie moeten zijn om daarmee te stoppen om die papers en essays te bazen met een subliem cijfer, zodat je die ene te gekke master ook écht kunt gaan doen..quote:Op zaterdag 7 januari 2012 16:45 schreef finsdefis het volgende:
[..]
Echt he, heb tijdens dat ik essay's en papers moest schrijven zo vaak rondgekeken op websites van andere uni's
Haha inderdaad. Ik vind het altijd heerlijk om goede resultaten terug te krijgen en naar de toekomst te kijken maar er daadwerkelijk aan beginnen kost vaak veel tijd. Meestal erg last-minutequote:Op zaterdag 7 januari 2012 18:00 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
En juist dát zou een super motivatie moeten zijn om daarmee te stoppen om die papers en essays te bazen met een subliem cijfer, zodat je die ene te gekke master ook écht kunt gaan doen..
maar ja... dat kost weer zoveel energieieieieie![]()
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 16% gewijzigd door shinydiscoball op 09-01-2012 14:51:43 ]
baby syntaxquote:Op maandag 9 januari 2012 14:27 schreef shinydiscoball het volgende:
Ik cross-post em even, iemand een idee of dit goed is? Ik denk het niet namelijk maar ik wil een beetje op de goede weg zitten. Ik haat syntax, echt
[ afbeelding ]
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 32% gewijzigd door shinydiscoball op 09-01-2012 14:57:39 ]
Ik vind 'baby' syntax al moeilijk genoegquote:Op maandag 9 januari 2012 14:35 schreef kwakz0r het volgende:
[..]
baby syntaxmet VP's enzo
ik snapte dit ooit, maar ben het vergeten, en daarna trachtte ik een cursus "echte" syntax te doen waarin ik miserable faalde... so no help here, sorry!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |