Netjes!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 09:21 schreef Soldier2000 het volgende:
Ongelooflijk, ik heb vorige week maandag ING gekocht, en deze staan nu op een rendement van bijna 10%.
Dat is mooi in een week tijd. Toch is zoiets natuurlijk gewoon geluk hebben. Je koopt in principe voor de lange termijn.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 09:21 schreef Soldier2000 het volgende:
Ongelooflijk, ik heb vorige week maandag ING gekocht, en deze staan nu op een rendement van bijna 10%.
Inderdaad het is ook gewoon geluk, voor hetzelfde geld was het -10% geweest. Maar goed ik ben er nog niet over uit of ik ze voor de lange termijn ga houden, of ze na de jaarcijfers verkoop.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 12:58 schreef LXIV het volgende:
[..]
Dat is mooi in een week tijd. Toch is zoiets natuurlijk gewoon geluk hebben. Je koopt in principe voor de lange termijn.
Binnen enkele jaren kan ING wel weer op 20 euro komen. Dat is een heel goed resultaat, maar 10% per week heb je dan lang niet!
Die beslissing zou ik altijd voor de cijfers nemen! (want cijfers zijn extra onzekerheid). Dus of nu verkopen of LT in de porto.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:01 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Inderdaad het is ook gewoon geluk, voor hetzelfde geld was het -10% geweest. Maar goed ik ben er nog niet over uit of ik ze voor de lange termijn ga houden, of ze na de jaarcijfers verkoop.
Daar heb je gelijk in, veel meer dan 3/4% zal de koers niet gaan stijgen bij positieve cijfers, desondanks zijn de laatste keren de cijfers positief bij de beleggers gevallen.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:29 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die beslissing zou ik altijd voor de cijfers nemen! (want cijfers zijn extra onzekerheid). Dus of nu verkopen of LT in de porto.
Die cijfers kunnen een onaangename verassing met zich meebrengen. Daar zal de koers heftiger op reageren dan bij een aangename verassing. (Want dan 'zit het al in de koers').
Zelf heb ik ING voor de LT, en twijfel ik zeer aan vasthouden voor deze specifieke cijfers (of afdekken met een put). Omdat mijn beleggersbuik dit zegt, en die heeft het vaker goed dan fout.
Mijn principe zegt vasthouden, je weet het niet, op termijn ga je toch naar de 20.
Mijn eerste serie (1000) bij 33 euro. En toen nog heel vaak bij koersen daar onder.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:56 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Daar heb je gelijk in, veel meer dan 3/4% zal de koers niet gaan stijgen bij positieve cijfers, desondanks zijn de laatste keren de cijfers positief bij de beleggers gevallen.
Bij wat voor een koers heb jij ING gekocht?
Wow dat is pas LT, heb je daar op dit moment verlies op?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 16:02 schreef LXIV het volgende:
[..]
Mijn eerste serie (1000) bij 33 euro. En toen nog heel vaak bij koersen daar onder.
Uiteraard, want de koers is daarna nooit meer daarboven gekomen.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 16:06 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Wow dat is pas LT, heb je daar op dit moment verlies op?
Ahold doet nooit zoveel. Vergelijk de huidige koers maar met die vóór de beurscrash. Dan zie je dat Ahold het relatief juist goed gedaan heeft. Het is niet zo cyclisch.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 17:11 schreef PaulieWalnuts het volgende:
Hoe kan het dat Ahold al een jaar niks aan het doen is? Is er nog steeds onzekerheid onder beleggers vanwege het boekhoudschandaal?
David Einhorn heeft gezegd dat DL bij koersverdubbeling nog een koopje is. Toen stond het op 15 euro, dus ik denk richting 35-40 euro oid?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 17:42 schreef AQuila360 het volgende:
Delta Lloyd weer fiks gestegen. Waar denken jullie dat die stopt?
Ik heb ook zoiets. Eigenlijk moet je hier al tevreden mee zijn op een heel jaar. Maar je weet nooit waar het eindigt. Ik ga steeds meer geloven in een stug vervolg van de LLLLT-rally die de aandelenmarkt nu eenmaal kenmerkt. Dus dit jaar naar de 410, dan 440, dan 480, dan 550 et cetera. Blijf je dan gewoon long zitten zonder je druk te maken dan kun je heel veel geld verdienen.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:44 schreef foetre het volgende:
Gaat goed.Ik sta nu al op 20% winst dit jaar.En dat met alleen ING en AMG in me aandelenpakketje
Ik zit altijd maar in 1 aandeel omdat ik maar met weinig geld doe. Wel altijd een stijgende overigensquote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:46 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik heb ook zoiets. Eigenlijk moet je hier al tevreden mee zijn op een heel jaar. Maar je weet nooit waar het eindigt. Ik ga steeds meer geloven in een stug vervolg van de LLLLT-rally die de aandelenmarkt nu eenmaal kenmerkt. Dus dit jaar naar de 410, dan 440, dan 480, dan 550 et cetera. Blijf je dan gewoon long zitten zonder je druk te maken dan kun je heel veel geld verdienen.
Zo'n opmars is in principe 'normaal' op de beurs. In ieder geval tot nu toe.
Hoe minder aandelen in je pakketje, hoe groter je kans op een hoog winstpercentage overigens. Dat geldt ook voor je verliespercentage.
Ik blijf voorlopig ook nog zitten.Ik denk dat AMG het meeste potentieel heeft.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:46 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik heb ook zoiets. Eigenlijk moet je hier al tevreden mee zijn op een heel jaar. Maar je weet nooit waar het eindigt. Ik ga steeds meer geloven in een stug vervolg van de LLLLT-rally die de aandelenmarkt nu eenmaal kenmerkt. Dus dit jaar naar de 410, dan 440, dan 480, dan 550 et cetera. Blijf je dan gewoon long zitten zonder je druk te maken dan kun je heel veel geld verdienen.
Zo'n opmars is in principe 'normaal' op de beurs. In ieder geval tot nu toe.
Hoe minder aandelen in je pakketje, hoe groter je kans op een hoog winstpercentage overigens. Dat geldt ook voor je verliespercentage.
AMG gaat echt supergoed. Tijdje terug wou ik die ook kopen maar dan denk je steeds van nu zal die wel aan de top zitten en nu is er al weer 10% bij sindsdien.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:55 schreef foetre het volgende:
[..]
Ik blijf voorlopig ook nog zitten.Ik denk dat AMG het meeste potentieel heeft.
Zit er bij Amg al in rond 4.30 euro
Er lijkt idd geen einde aan te komen.Heb vorige week nog bijgekocht bij 11.60 en staat nu alweer op 13.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:57 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
AMG gaat echt supergoed. Tijdje terug wou ik die ook kopen maar dan denk je steeds van nu zal die wel aan de top zitten en nu is er al weer 10% bij sindsdien.
Daar heb ik ook wel eens ingezeten. Beetje onrustig aandeel.quote:Petrobas - 1%
Hoe kom je op aanstaande vrijdag uit? De cijfers worden toch echt pas 16-02-2010 bekend gemaakt.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:43 schreef LXIV het volgende:
Er lijkt maar geen einde te komen aan de stijging van ING.
Nu zit ik wel een beetje in dubio. Aanstaande vrijdag de cijfers. Die moeten wel héél goed zijn willen ze niet teleurstellen na een koersstijging van 50% in een half jaar. Zou er nog een claim afgekondigd kunnen worden of niet? In principe moet verkoop van de verzekeringstak toch genoeg opbrengen.
De kans op een dip is dus best aanwezig, aanstaande vrijdag. Ik vraag me ook af wat er wel niet moet gebeuren om ING nógmaals te laten knallen op de cijfers.
Anderzijds wil ik niet het sukkeltje zijn dat zijn aandelen halverwege de ralley verkoopt. En fundamenteel wordt het allemaal veel beter, in Spanje en andere gebieden waar ING exposure heeft. Gezien het eigen vermogen (voor zover dat tegenwoordig nog iets zegt) is ING toch nog niet te duur. En de aanhouder (holder) wint natuurlijk.
Kan houden, verkopen, een korte put eronder leggen. Dat zijn zo'n beetje de opties. Helemaal draaien vind ik te dol.
Ja destijds moeten kiezen tussen Petrobas en RDS .. mijn beginners geluk begint een beetje op te raken geloof ik.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:27 schreef JimmyJames het volgende:
Daar heb ik ook wel eens ingezeten. Beetje onrustig aandeel.
Ach op de KT zegt het niet zo veel. Wat waren de overwegingen?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:32 schreef Sokz het volgende:
Ja destijds moeten kiezen tussen Petrobas en RDS .. mijn beginners geluk begint een beetje op te raken geloof ik.
RDS laatste gedeelte van vorig jaar gehad toen ging die ook nog wel hard. Kijk vaak ook wel naar dividend.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:32 schreef Sokz het volgende:
[..]
Ja destijds moeten kiezen tussen Petrobas en RDS .. mijn beginners geluk begint een beetje op te raken geloof ik.
Een hoge olieprijs betekent niet automatisch dat Shell daar 1:1 van profiteert aangezien RDS hoofdzakelijk actief is in de raffinage (waarbij ze nog steeds het overgrote deel aan olie inkopen en er met een marge doorverkopen). Voor een deel zit er wel eigen winning in maar wat mij betreft niet doorslaggevend genoeg om te denken dat ze daar extreem van profiteren. Daarnaast zit er wel het een en ander ingeprijsd in de verwachtingen van een hoge olieprijs. En in de raffinage sector draait het vooral om marges dus ik vermoed dat een stabiele prijs het meest gunstige is en dergelijke bedrijven flink wat afhedgen. Petrobas hetzelfde verhaal vermoed ik zo.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:44 schreef Sokz het volgende:
Überhaupt in de olies omdat ik uitga van een stijgende olieprijs.
Dividend heb ik totaal niks mee, veel liever dat ze het investeren o.i.d. .. Misschien "Later' als ik netzoveel centjes als SeLang heb dat ik wat meer in die huisvader companys ga zitten.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:55 schreef AQuila360 het volgende:
RDS laatste gedeelte van vorig jaar gehad toen ging die ook nog wel hard. Kijk vaak ook wel naar dividend.
Fugro ooit overwogen toen ze rond de 30 stonden .. had ik maar altijd cash op handen.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:03 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Een hoge olieprijs betekent niet automatisch dat Shell daar 1:1 van profiteert aangezien RDS hoofdzakelijk actief is in de raffinage (waarbij ze nog steeds het overgrote deel aan olie inkopen en er met een marge doorverkopen). Voor een deel zit er wel eigen winning in maar wat mij betreft niet doorslaggevend genoeg om te denken dat ze daar extreem van profiteren. Daarnaast zit er wel het een en ander ingeprijsd in de verwachtingen van een hoge olieprijs. En in de raffinage sector draait het vooral om marges dus ik vermoed dat een stabiele prijs het meest gunstige is en dergelijke bedrijven flink wat afhedgen. Petrobas hetzelfde verhaal vermoed ik zo.
Ik zou liever in Fugro zitten om te profiteren van stijgende olieprijzen. Alhoewel, ze hebben sinds een week hun ATH geraakt.
Verhip, je hebt gelijk!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:30 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Hoe kom je op aanstaande vrijdag uit? De cijfers worden toch echt pas 16-02-2010 bekend gemaakt.
quote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:15 schreef Sokz het volgende:
Iemand hier de jackpot?
http://www.google.com/finance?q=PINK:GWAY
1 cent naar 2,65 pff
Het is echt waar!quote:2.26
+2.25 (22,500.00%)
Jezus.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:15 schreef Sokz het volgende:
Iemand hier de jackpot?
http://www.google.com/finance?q=PINK:GWAY
1 cent naar 2,65 pff
haha vrouwen ..quote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:31 schreef LXIV het volgende:
Ik zei tegen mijn vriendin: "Kijk, een aandeel met 22.000% gestegen".
"Hebben wij die ook?" was haar reactie.
Beter het sukkeltje dan de dwaas die te lang aandelen in de porto heeft. Ik zou het dus verkopen of een korte put gebruiken. Als jij niet meer weet waar de stijging vandaan komt is het gokwerk. En gemiddeld genomen haalt iemand daar niet een goed rendement op.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:43 schreef LXIV het volgende:
Anderzijds wil ik niet het sukkeltje zijn dat zijn aandelen halverwege de ralley verkoopt..
Maar dan zou ik zeggen: ik weet niet waar die stijging vandaan komt, de gemiddelde particulier weet het ook niet, er zijn dus mensen die wél iets weten en de huidige prijs nog goedkoop vinden.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:59 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Beter het sukkeltje dan de dwaas die te lang aandelen in de porto heeft. Ik zou het dus verkopen of een korte put gebruiken. Als jij niet meer weet waar de stijging vandaan komt is het gokwerk. En gemiddeld genomen haalt iemand daar niet een goed rendement op.
De stijgingen spreken eigenlijk toch voor zich. De laatste paar weken is er geen slecht (beurs) nieuws de wereld in gebracht, dit in combinatie met veel positieve jaarcijfers resulteert voor de belegger in een zekere tijd (positief sentiment) waardoor de DJ stijgt welke de rest weer met zich meetrekt.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 20:59 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Beter het sukkeltje dan de dwaas die te lang aandelen in de porto heeft. Ik zou het dus verkopen of een korte put gebruiken. Als jij niet meer weet waar de stijging vandaan komt is het gokwerk. En gemiddeld genomen haalt iemand daar niet een goed rendement op.
De stijging van ING staat echter niet in verhouding tot de stijging van de rest van de markt. Hebben ze misschien hun verzekeringstak verkocht voor een mooie prijs? Is er een uitspraak van de EU aangaande de vermeende staatssteun? Komt er een claim-emissie?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:08 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
De stijgingen spreken eigenlijk toch voor zich. De laatste paar weken is er geen slecht (beurs) nieuws de wereld in gebracht, dit in combinatie met veel positieve jaarcijfers resulteert tot een stijgende DJ die de rest met zich meetrekt.
Nee uiteraard. Maar je kunt altijd wel een beetje een realistische kijk hebben op zoiets. Als het aandeel enorm omhoog gaat voordat cijfers uitkomen is de verwachting uiteraard ook hoog. Valt die verwachting tegen zal de afstraffing ook in die mate zijn.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:03 schreef LXIV het volgende:
[..]
Maar dan zou ik zeggen: ik weet niet waar die stijging vandaan komt, de gemiddelde particulier weet het ook niet, er zijn dus mensen die wél iets weten en de huidige prijs nog goedkoop vinden.
Ik zit er wel over te denken om het tijdens de jaarcijfers te dekken met een korte put. Alleen dan zit je weet met het dilemma: welke serie koop ik? In principe is dan een kortlopende put die redelijk out the money is het beste. Voor 15 cent per stuk ofzo. Maar dan nekken de transactiekosten me weer. (2x3 cent is 33% transactiekosten)
Nog long in goud & zilver. Met zilver bijna al mijn verlies weg gewerkt. Goud heeft nog eventjes te gaan. Zoiets heet mazzel.quote:Zit je nog long in goud?
5% maakt me niet uit, dat hoort erbij. Met name een claim zou ik zuur vinden. Met al die stijging is ING weer zo'n 33% van mijn porto gaan uitmaken. Dat is veel.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Nee uiteraard. Maar je kunt altijd wel een beetje een realistische kijk hebben op zoiets. Als het aandeel enorm omhoog gaat voordat cijfers uitkomen is de verwachting uiteraard ook hoog. Valt die verwachting tegen zal de afstraffing ook in die mate zijn.
Je kunt het aandeel ook gewoon aanhouden. Het aandeel zal heus niet meer dan -5% dalen. In het ergste geval krijg je zoiets als met philips, een 'keurige' afstraffing na de tegenvallende cijfers. Probleem met opties met financials is dat financials altijd zo'n hoge volatiliteit hebben. That blows.
Waarom spreekt dit voor zich? Wat is er dan exact zo goed gegaan de afgelopen tijd?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:08 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
De stijgingen spreken eigenlijk toch voor zich. De laatste paar weken is er geen slecht (beurs) nieuws de wereld in gebracht, dit in combinatie met veel positieve jaarcijfers resulteert voor de belegger in een zekere tijd (positief sentiment) waardoor de DJ stijgt welke de rest weer met zich meetrekt.
Zo denk ik er iig over.
Wat adviseer je? Ik heb echt geen idee. Ben geneigd zilver te behouden. Ik ben al lang blij dat ik mijn 25% return bijna terug heb. Daar ging ik niet al meer van uit. Ik stond slechts op een 2% van mijn stoploss, en dan zou het voorgoed verkocht zijn.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:16 schreef LXIV het volgende:
Veel succes met je goud. Wat doe je bij break-even? Uitstappen of blijven?
Hier kan ik niet op adviseren. Persoonlijk ben ik niet bullish op goud en fundamenteel sowieso al geen goudfan. Op de LT is het allemaal koffiedik-kijken natuurlijk.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:22 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat adviseer je? Ik heb echt geen idee. Ben geneigd zilver te behouden. Ik ben al lang blij dat ik mijn 25% return bijna terug heb. Daar ging ik niet al meer van uit. Ik stond slechts op een 2% van mijn stoploss, en dan zou het voorgoed verkocht zijn.
Wat er goed gaat is dat steeds meer mensen geloven dat we de laatste fases van de credietcrisis af aan het sluiten zijn. Back to normal en gewoon weer een LT-uptrend van 10% per jaar.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:19 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom spreekt dit voor zich? Wat is er dan exact zo goed gegaan de afgelopen tijd?
En een positief cijfer wil niet zeggen dat het bedrijf goed loopt. Integendeel, als ik de cijfers zie van bedrijven zou ik zelfs meer bearish worden voor de toekomst.
En daarom is de kans groot dat als het terug op breakeven staat, ik het de prullenbak inflikker. Zilver heb ik nog wel enig vertrouwen in, maar ook daar zal ik een gedeelte verkopen om mijn percentage te verkleinen, omdat ik dezelfde fout niet nog een keer wil maken. Sta ik in ieder geval break even en heb ik tijd om verder aan mijn andere strategie te werken.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:25 schreef LXIV het volgende:
[..]
Hier kan ik niet op adviseren. Persoonlijk ben ik niet bullish op goud en fundamenteel sowieso al geen goudfan. Op de LT is het allemaal koffiedik-kijken natuurlijk.
Eigenlijk zou die random prijs waarop jij bent ingestapt niet uit mogen maken voor je beslissing. Rationeel gezien dan.
Het probleem is dat je dat ook alleen kunt interpreteren als een negatief iets. Tot dusverre is er nog steeds geen recovery in het aantal banen. Vergelijk dat eens met de internet crisis. Daar ging werkloosheid relatief snel weer naar beneden en groeide het aantal banen weer. Dat(!) vertrouwen mis ik.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat er goed gaat is dat steeds meer mensen geloven dat we de laatste fases van de credietcrisis af aan het sluiten zijn. Back to normal en gewoon weer een LT-uptrend van 10% per jaar.
Nou, met de schuldencrisis gaat het de goede kant op, kijk maar naar de rente's van de PIIGS. En pas las ik nog dat er weer krapte op de arbeidsmarkt ontstaat (in Nederland). De Duitse motor draait sowieso wel lekker. Veel bedrijven melden record-winsten en ondanks dat houden de centrale banken hun rentes lekker laag. Wat wil je nog meer als belegger?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:31 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het probleem is dat je dat ook alleen kunt interpreteren als een negatief iets. Tot dusverre is er nog steeds geen recovery in het aantal banen. Vergelijk dat eens met de internet crisis. Daar ging werkloosheid relatief snel weer naar beneden en groeide het aantal banen weer. Dat(!) vertrouwen mis ik.
Niet alleen in NL. Ook in Duitsland, België en Frankrijk, in elk geval onder hoger opgeleiden.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:41 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, met de schuldencrisis gaat het de goede kant op, kijk maar naar de rente's van de PIIGS. En pas las ik nog dat er weer krapte op de arbeidsmarkt ontstaat (in Nederland).
Ik kijk vooral naar Europa. De VS maakt me niet zoveel uit, al snap ik de onderlinge relatie natuurlijk wel. Misschien is de VS helemaal niet relevant meer over 20 jaar, maar is China dat.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:51 schreef Blandigan het volgende:
De rentes van de PIGS zien er nog redelijk uit dankzij recordaankopen van de ECB. Wederom dus een vertekend beeld en met geld dat wij uiteindelijk moeten ophoesten, immers geen gratis lunch.
Vwb het "beter worden"..ik snap echt niet dat je dat kunt zeggen. Wat gaat er dan beter?
De VS heeft 14 biljoen dollar schuld, en het neemt met 150 miljard netto per maand toe. Staten die failliet dreigen te raken, pensioenen op de tocht, werkeloosheidscijfers van 9%+ en de banen die ze creeeren zijn die bij McDonalds.
In Europa heeft Spanje 20% werkeloosheid, om maar eens een cijfer te noemen dat relevant is voor ING.
Ik probeer wanhopig om dat beter worden te zien, maar dat lukt me met de beste wil van de wereld niet.
Dat staat ING misschien niet, maar ING is wel een financial die erg sterk reageert op een daling/stijging van de DJ, en ook de DJ blijft maar door stijgen. Daarnaast zijn de laatste kwartaalcijfers beter dan verwacht geweest, wat een run tot deze cijfers logisch maakt, niemand wil de boot missen want ING komt toch wel weer met uitstekende cijfers naar voren.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:11 schreef LXIV het volgende:
[..]
De stijging van ING staat echter niet in verhouding tot de stijging van de rest van de markt. Hebben ze misschien hun verzekeringstak verkocht voor een mooie prijs? Is er een uitspraak van de EU aangaande de vermeende staatssteun? Komt er een claim-emissie?
Wat, (veel) grote bedrijven maken weer winst plus er is de laatste tijd (op het midden-oosten na) weinig slecht nieuws wat een effect op de beurs kan hebben de wereld in gebracht. Dat resulteert gewoon in een positief sentiment, en de belegger wil natuurlijk de boot/run niet missen die nu gaande is.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:19 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom spreekt dit voor zich? Wat is er dan exact zo goed gegaan de afgelopen tijd?
En een positief cijfer wil niet zeggen dat het bedrijf goed loopt. Integendeel, als ik de cijfers zie van bedrijven zou ik zelfs meer bearish worden voor de toekomst.
Die komt misschien pas over 5 jaar weer. Ondertussen kan de AEX de 600 wel weer aantikken.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:57 schreef Sokz het volgende:
We zijn de ene aan het afronden door de volgende te creeëren ..
Ik heb dit jaar nog niks gekocht.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:00 schreef Blandigan het volgende:
Als ik zo jullie reacties lees snap ik in ieder geval wie die aandelen nog koopt.
Kijk, ik heb bewondering voor jouw lef. Want zo noem ik het maar, om nu nog zo dik in aandelen te zitten.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:02 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik heb dit jaar nog niks gekocht.
Hopelijk houden we een vrij hoog niveau aan tot maart, dan verlopen een aantal puts. Op die manier breng ik mijn leverage heel langzaam terug naar 100%. Mijn langst lopende put is december 2014.
Slecht nieuws heeft echt wel een effect, alleen dat effect lijkt nu tijdelijk te zijn, beleggers lijken het weer te vergeten. En gelukkig is dat ook zo, want wat heeft de wereld economie nu aan een dalende beurs.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:07 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Kijk, ik heb bewondering voor jouw lef. Want zo noem ik het maar, om nu nog zo dik in aandelen te zitten.
Ik had een crash voorspeld in januari en die is niet gekomen. Er valt dan ook niet op te boksen tegen centrale bankiers die elk vuiltje wegkopen. Zonder dat gratis geld zag het er beroerd uit. En dan kun je dus zeggen, goed dat je niet in aandelen bent gestapt want de analyse is juist, het systeem is rot.
Maar dat is wijsheid waar je niets aan hebt want de beurskoersen stijgen elke dag verder. En je hebt gelijk, het kan zo maar doorstijgen tot 600. Goed nieuws, slecht nieuws, het lijkt allemaal niet uit te maken.
Ik hoef niet perse een dalende beurs maar ik denk dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost. En dat is het verschil in benadering. Als we zouden crashen komen in mij ogen de koersen weer wat meer in de buurt van mijn realiteit.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:11 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Slecht nieuws heeft echt wel een effect, alleen dat effect lijkt nu tijdelijk te zijn, beleggers lijken het weer te vergeten. En gelukkig is dat ook zo, want wat heeft de wereld economie nu aan een dalende beurs.
De markt heeft altijd gelijk, zeggen ze.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:07 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Kijk, ik heb bewondering voor jouw lef. Want zo noem ik het maar, om nu nog zo dik in aandelen te zitten.
Ik had een crash voorspeld in januari en die is niet gekomen. Er valt dan ook niet op te boksen tegen centrale bankiers die elk vuiltje wegkopen. Zonder dat gratis geld zag het er beroerd uit. En dan kun je dus zeggen, goed dat je niet in aandelen bent gestapt want de analyse is juist, het systeem is rot.
Maar dat is wijsheid waar je niets aan hebt want de beurskoersen stijgen elke dag verder. En je hebt gelijk, het kan zo maar doorstijgen tot 600. Goed nieuws, slecht nieuws, het lijkt allemaal niet uit te maken.
De algemene toestand is veel beter. Bijna niemand gelooft nog dat het systeem instort.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:13 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Ik hoef niet perse een dalende beurs maar ik denk dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost. En dat is het verschil in benadering. Als we zouden crashen komen in mij ogen de koersen weer wat meer in de buurt van mijn realiteit.
Neem nu bijvoorbeeld eens ING.
De koers begin 2009, en nu 2011. Wat is er nu beter aan ING dan in 2009 waardoor die koersstijging van 3.5 naar 9 Euro wordt verklaard?
Daar staat tegenover dat ze fors meer moesten afschrijven op de pensioentak in de states, dat hun 20% alt-a nu echt naar 0 gaat, en dat ze waarschijnlijk flink moeten afschrijven op MBS in Spanje. Van die paar extra spaarders in Nederland moeten ze het ook al niet hebben.. Dus...quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:16 schreef LXIV het volgende:
[..]
De algemene toestand is veel beter. Bijna niemand gelooft nog dat het systeem instort.
Verder heeft ING laten zien (dmv cijfers afgelopen jaren) dat ze de boel weer onder controle krijgen). Ook zijn de indexen gestegen en daarmee het eigen vermogen van ING.
Er heeft een reorganisatie plaatsgevonden, waardoor ING weer winst maakt en dat ook heeft blijven maken. Daarnaast is ING een financial waardoor het erg afhankelijk is van de DJ. Maw. ING maakt winst + een stijgende DJ = 9 euro.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:13 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Ik hoef niet perse een dalende beurs maar ik denk dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost. En dat is het verschil in benadering. Als we zouden crashen komen in mij ogen de koersen weer wat meer in de buurt van mijn realiteit.
Neem nu bijvoorbeeld eens ING.
De koers begin 2009, en nu 2011. Wat is er nu beter aan ING dan in 2009 waardoor die koersstijging van 3.5 naar 9 Euro wordt verklaard?
Je kunt wel flinke scores boeken met small caps.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:24 schreef AQuila360 het volgende:
Dat aandeel dat nu ineens 20.000% omhoog is gegaan komt dat bij dat soort aandelen vaker voor?
En dan bedoel ik niet 20.000 maar dat die 1 cents dingen toch wel ineens een sprong kunnen maken?
Ze lenen niet tegen nul procent en niet alleen bij de ECB hoor!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:25 schreef Blandigan het volgende:
Ben ik te cynisch als ik zeg dat ING winst maakt omdat ze tegen 0-tarief lenen van de staat en voor 4% weer wegzetten bij ons?
Afijn, ik snap de beurskoersen momenteel niet en zaken die ik niet snap, daar blijf ik van weg.
Op PINK / OTC komen wel vaker zulke sprongen voor (alhoewel deze wel heel extreem is) maar dat is echt waardeloze en een nog groter casino.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:24 schreef AQuila360 het volgende:
Dat aandeel dat nu ineens 20.000% omhoog is gegaan komt dat bij dat soort aandelen vaker voor?
En dan bedoel ik niet 20.000 maar dat die 1 cents dingen toch wel ineens een sprong kunnen maken?
Waar lenen ze nog meer? Op school (daar zit ik nog op) wordt het zo zwart-wit uitgelegd dat ING daadwerkelijk alleen van de Centrale Bank kan/mag/gaat lenen. En ze lenen toch tegen 1% / de refirente?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:28 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ze lenen niet tegen nul procent en niet alleen bij de ECB hoor!
Maar wat maakt het verder uit als er maar geld binnenkomt! Dat verschil in rente is natuurlijk wel een forse cashflow richting ING.
Wat denk je van alle mensen met een spaarrekening bij ING? En van de obligaties die ze uitgeven?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:34 schreef Sokz het volgende:
[..]
Waar lenen ze nog meer? Op school (daar zit ik nog op) wordt het zo zwart-wit uitgelegd dat ING daadwerkelijk alleen van de Centrale Bank kan/mag/gaat lenen. En ze lenen toch tegen 1% / de refirente?
Ik ben overweight in verzekeraars en financials. Anders had ik het aandeel denk ik wel gekocht.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:37 schreef AQuila360 het volgende:
Heeft niemand intresse in Delta Lloyd? van wat ze zeggen kan die toch ook nog wel wat doorstijgen.
Dat de economie in Amerika weer begint te draaien. De AEX en Dow Jones zijn immers vrij hoog gecorreleerd.quote:
Als ik moest kiezen tussen ING en Delta Loyd wist ik het wel.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:38 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik ben overweight in verzekeraars en financials. Anders had ik het aandeel denk ik wel gekocht.
Het correleert toch allemaal. Maar DL is zeker aantrekkelijk.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:41 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Als ik moest kiezen tussen ING en Delta Loyd wist ik het wel.
Yeah. Daar is Amerika groot mee geworden.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:43 schreef Virgil het volgende:
Niemand hier bang dat half Amerika de kerstkopen met de creditcard heeft betaald waarvan ze helemaal niet van plan zijn de rekening te betalen (omdat ze dit niet kunnen)? De consumenten uitgaven stegen harder als de inkomsten, dus er zal wel weer flink op de pof zijn gekocht.
Had je dan DL gedaan?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:41 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Als ik moest kiezen tussen ING en Delta Loyd wist ik het wel.
Voor de helft nog niet eerlijk gezegd. Dat is zo'n aandeel dat 't moet hebben van overnamespeculaties.quote:
Lijkt me wel.quote:
Als ik nu zou instappen dan zou ik minstens 50-50 gedaan hebben. Maar ik mag niet klagen en je kunt niet blijven wisselen.quote:
Waarom zouden ze niet over de kop kunnen gaan?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:51 schreef Sokz het volgende:
[..]
Lijkt me wel.
Met ING heb je zo ongelovelijk weinig zekerheid. Met in het achterhoofd dat ze nou ook niet meer over de kop zullen gaan kun je 100x beter in een DL zitten.
En wat maakt DL nu zoveel beter dan ING?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:51 schreef Sokz het volgende:
[..]
Lijkt me wel.
Met ING heb je zo ongelovelijk weinig zekerheid. Met in het achterhoofd dat ze nou ook niet meer over de kop zullen gaan kun je 100x beter in een DL zitten.
Oh kunnen ze wel, als de AEX weer op 600+ staat. Over de kop is een koers van ¤18 .. En dat voor een sterk afgeslankte ING.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:53 schreef LXIV het volgende:
[..]
Waarom zouden ze niet over de kop kunnen gaan?
Het is meer een kansen vergelijking. Natuurlijk kunnen ze over de kop. Ik acht die kans alleen kleiner dan bij DL.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:53 schreef LXIV het volgende:
[..]
Waarom zouden ze niet over de kop kunnen gaan?
Ondermeer stabiliteit.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:54 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
En wat maakt DL nu zoveel beter dan ING?
Bij een AEX van 520 staat ING alweer op 18. De correlatie is best sterk.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:57 schreef Sokz het volgende:
[..]
Oh kunnen ze wel, als de AEX weer op 600+ staat. Over de kop is een koers van ¤18 .. En dat voor een sterk afgeslankte ING.
Maarja ik snap de balansen van financials uberhaupt niet.
Net Change in Cash -10,312.00 48,082.00 -15,016.00 -5,130.00
Hoe kan ING juist in 2008 zo'n enorme cashflow hebben?
Potentie? Weinig. Hebben veel concurrentie in Nederland terwijl dat een relatief klein land is. Buiten de grenzen zie ik ze weinig verbeteren.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:45 schreef bascross het volgende:
Binckbank heeft ook weer een redelijke winst behaald en ze willen nu de markt opgaan in Italie, waar schijnbaar veel gehandeld wordt in futures(dus veel transactiekosten). Voor de helft van de huidige koers wil ik wel wat aandelen hebben.
Wat is jullie mening over Binckbank?
Dat ben ik niet met je eens. Ik denk ook niet dat Binckbank overgenomen wordt de komende jaren.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:50 schreef Sokz het volgende:
[..]
Voor de helft nog niet eerlijk gezegd. Dat is zo'n aandeel dat 't moet hebben van overnamespeculaties.
Denk je dat we nog 5 crash vrije jaren krijgen? Ik ben benieuwd ..quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:01 schreef LXIV het volgende:
[..]
Die komt misschien pas over 5 jaar weer.
Ik ben ook een tevreden klant bij Binck maar de concurrentie is moordend en de marges worden alsmaar kleiner.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:02 schreef bascross het volgende:
[..]
Dat ben ik niet met je eens. Ik denk ook niet dat Binckbank overgenomen wordt de komende jaren.
Ik volg Binckbank al een jaar over 2/3 en de winsten zijn altijd vrij goed geweest en ze groeien ook nog steeds. Als zij in Belgie, Frankrijk en misschien Italie goed door kunnen groeien en een redelijk marktaandeel kunnen behalen zit er wel potentie in.
Bovendien ben ik zelf een erg tevreden klant van Binck, dus wat dat betreft geloof ik ook in het bedrijf.
Nou, dan koop je het toch!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:02 schreef bascross het volgende:
[..]
Dat ben ik niet met je eens. Ik denk ook niet dat Binckbank overgenomen wordt de komende jaren.
Ik volg Binckbank al een jaar over 2/3 en de winsten zijn altijd vrij goed geweest en ze groeien ook nog steeds. Als zij in Belgie, Frankrijk en misschien Italie goed door kunnen groeien en een redelijk marktaandeel kunnen behalen zit er wel potentie in.
Bovendien ben ik zelf een erg tevreden klant van Binck, dus wat dat betreft geloof ik ook in het bedrijf.
Wie weet. Dat is wel zo'n beetje het gemiddelde.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:03 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Denk je dat we nog 5 crash vrije jaren krijgen? Ik ben benieuwd ..
Ze hebben inderdaad veel concurrentie, maar ook een groot marktaandeel en dat is toch knap als bank die zich alleen concentreert op beleggen.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:01 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Potentie? Weinig. Hebben veel concurrentie in Nederland terwijl dat een relatief klein land is. Buiten de grenzen zie ik ze weinig verbeteren.
Daardoor komen ze juist aan dat marktaandeel .. door die concentratie / specialisering.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:04 schreef bascross het volgende:
[..]
Ze hebben inderdaad veel concurrentie, maar ook een groot marktaandeel en dat is toch knap als bank die zich alleen concentreert op beleggen.
Het is inderdaad een belangrijke reden, maar niet de enige.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:03 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, dan koop je het toch!
Zelf vaste klant zijn en tevreden is een van de beste redenen, vind ik.
Ik houd van bedrijven die dat doen. Beter concentreren op 1 ding en daar de beste in zijn.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:05 schreef Sokz het volgende:
[..]
Daardoor komen ze juist aan dat marktaandeel .. door die concentratie / specialisering.
Natuurlijk, daar gaat het om! Maar als klant kun je het bedrijf tenminste beoordelen.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:06 schreef bascross het volgende:
[..]
Het is inderdaad een belangrijke reden, maar niet de enige.![]()
Ik wil er ook geld aan verdienen.
Gemakzucht dient de mens. Een rekeningetje bij ING, Rabo, ABN. Sparen, beleggen, betalen. Alles in één, ideaal. Blijkbaar gaat die vlieger toch (vaak) niet op, omdat zij ondermaats presteren.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:05 schreef Sokz het volgende:
[..]
Daardoor komen ze juist aan dat marktaandeel .. door die concentratie / specialisering.
Een heel andere reden uiteraard. Die we nu nog niet kunnen voorzien.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:07 schreef Sokz het volgende:
En over 5 jaar die crash, is dat dan een geheel nieuwe reden of crashen we dan door de vele black swans die we nu proberen te voorspellen?
Klopt, ik werd rubbish behandelt bij ING doordat ze me überhaupt al niet serieus namen door mijn leeftijd.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:07 schreef bascross het volgende:
[..]
Gemakzucht dient de mens. Een rekeningetje bij ING, Rabo, ABN. Sparen, beleggen, betalen. Alles in één, ideaal. Blijkbaar gaat die vlieger toch (vaak) niet op, omdat zij ondermaats presteren.
Daarom, er is een grote markt in Nederland voor Binck. Ik denk dat in het buitenland nog enigszins sceptisch wordt aangekeken tegen die nieuwe, onbekende bank. Zodra die horde is genomen kan het imo erg hard groeien.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:09 schreef Sokz het volgende:
[..]
Klopt, ik werd rubbish behandelt bij ING doordat ze me überhaupt al niet serieus namen door mijn leeftijd.
no way. Obv Basel - 3 wordt de verwatering bij banken enorm. ING mag nog eens zoveel aandelen uitgeven, die koersen van weleer waren gebaseerd op immense leverage en de truucendoos met ongerealiseerde winsten. Ik denk dat je geen correlatie mag veronderstellen.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:59 schreef LXIV het volgende:
[..]
Bij een AEX van 520 staat ING alweer op 18. De correlatie is best sterk.
Een AEX van 520 is helemaal niet irreel. Vroeger stond de AMX altijd veel lager dan de AEX, en die staat nu toch ook dik boven de 600.
Daar denken ze in India heel anders over. Gierende inflatie, stijgende rente, en een dreigende volksopstand doordat de meeste mensen tussen hamer en aambeeld zitten hierdoor. Ergo: de sensex lijkt op een soufle.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat er goed gaat is dat steeds meer mensen geloven dat we de laatste fases van de credietcrisis af aan het sluiten zijn. Back to normal en gewoon weer een LT-uptrend van 10% per jaar.
zodra Aviva haar belang gedumpt heeft. Te simpel dat 1-2tje met mr. institutional beleggerquote:Op dinsdag 8 februari 2011 17:42 schreef AQuila360 het volgende:
Delta Lloyd weer fiks gestegen. Waar denken jullie dat die stopt?
Opzich is de correlatie tussen de betalingsbalans & DJ/SP wel logisch?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:14 schreef sitting_elfling het volgende:
Correlatie tussen een aantal macro factors en de SP500/DJ30.
[ afbeelding ]
Opvallend? Total vehicle sales heeft een hoge correlatie met unemployment. Trade balance heeft ook een relatief hoge correlatie met de index. De enige missende factor die ik hier nog niet in had was FOMC, dat zat zelfs op 75% met de DJ/SP500
Opkomende markten bodemden ook eerder uit dan de ontwikkelde markten eind 2008. Zouden ze nu als eerst de daling hebben ingezet?quote:Op woensdag 9 februari 2011 05:39 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
Daar denken ze in India heel anders over. Gierende inflatie, stijgende rente, en een dreigende volksopstand doordat de meeste mensen tussen hamer en aambeeld zitten hierdoor. Ergo: de sensex lijkt op een soufle.
Ik denk dat dit een aardig trendsignaal is. Wat dat betreft is een olieprijs van >100$, en commodities door het dak voor mij ook een signaal. Kijk maar wat er gebeurde medio 2008.
Ik vind het een aardige paralel.
Een LT-uptrend van 10% was trouwens nooit normaal. Dat zou normaal zijn bij een GDP growth van 10%, en da's een vulkaan.
Ik denk dat dit een manische fase is
Maar ach....
Ik heb deze specifieke punten aangehaald (naar aanleiding van jouw posts) bij iemand die actief is in India en daar investeringsmogelijkheden onderzoekt maar volgens die kerel is de zogenaamde bubble enorm overtrokken en vooral van toepassing op de sensex. M.a.w. hij merkt op dat de emerging markets in India nog vrij spel hebben en dat de lokale economie nog steeds floreert als nooit te voren. Misschien moet ik zijn uitlatingen met een korreltje zout nemen aangezien ook hij baat heeft bij een booming India. Toch zet je dit te denken aangezien Jim Rogers ook vindt dat de bubble in China wel meevalt en de vastgoedsector die vaak als indicator wordt gekozen toch een betrekkelijk klein deel is van de gehele economie. Door enkel te focussen op een bepaalde sector of een specifieke index kunnen we misschien niet meer helemaal objectief zijn.quote:Op woensdag 9 februari 2011 05:39 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
Daar denken ze in India heel anders over. Gierende inflatie, stijgende rente, en een dreigende volksopstand doordat de meeste mensen tussen hamer en aambeeld zitten hierdoor. Ergo: de sensex lijkt op een soufle.
De kerel waar ik het over had ook. Die heeft voor flink wat Indiase bedrijven gewerkt als consultant en zijn bedrijf is puur gericht op India als emerging market.quote:Op woensdag 9 februari 2011 15:11 schreef Sokz het volgende:
Ik meende dat Dinosaur_Sr op dit moment zelf in India verblijft dus het lijkt me dat hij beter weet of de plaatselijke economie floreert e.d.
Interessante tabel. Geeft het de correlatie tussen een macrovariabele en het rendement op die dag of het rendement over een langere (forward looking) periode of het intraday rendement na het uitkomen van het cijfer?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 23:14 schreef sitting_elfling het volgende:
Correlatie tussen een aantal macro factors en de SP500/DJ30.
[ afbeelding ]
Opvallend? Total vehicle sales heeft een hoge correlatie met unemployment. Trade balance heeft ook een relatief hoge correlatie met de index. De enige missende factor die ik hier nog niet in had was FOMC, dat zat zelfs op 75% met de DJ/SP500
gepumpt door David Einhorn!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:54 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
En wat maakt DL nu zoveel beter dan ING?
Geen fucking idee, maar ik heb er veel gekocht.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:27 schreef Sokz het volgende:
pfieuw nabeurs 9% eraf. Hoe zwaar weegt die in de Nasdaq?
Ja klopt, gewoon via Lynx. Ja is echt een voordeel, als je koopt, maar ook als je ergens uit moet.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:42 schreef JimmyJames het volgende:
Dus jij kunt after hours handelen? Bij welke broker kan dat?
Ik zie namelijk de laaste tijd vaak een overdreven AH koersreactie (uit mn hoofd: MCD, amazon, JNPR) en tijdens de normale handelsuren de dag erop daalt het aandeel veel minder hard.
@Sokz alleen apple weegt overdreven veel in de nasdaq (iets van 20%, meer dan RDS in de AEX). Een paar procenten zal het wel zijn.
Kun je daar dan ook bijvoorbeeld je Nederlandse aandelen verkopen op de markt in NY? Als ze daar genoteerd zijn natuurlijk!quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:50 schreef Mercer het volgende:
[..]
Ja klopt, gewoon via Lynx. Ja is echt een voordeel, als je koopt, maar ook als je ergens uit moet.
Lijkt me wel.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Kun je daar dan ook bijvoorbeeld je Nederlandse aandelen verkopen op de markt in NY? Als ze daar genoteerd zijn natuurlijk!
Naah nee dat denk ik niet. Als je iets koopt op de aex kan je het niet op de nyse verkopen.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Kun je daar dan ook bijvoorbeeld je Nederlandse aandelen verkopen op de markt in NY? Als ze daar genoteerd zijn natuurlijk!
Nee, gewoon $5. Alleen ben ik zo'n "trut" dat ik er natuurlijk tussendoor over na moest denken en het dus in vier porties heb gedaan, en het me $20 heeft gekost.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:51 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
@Mercer kost dat ook meer geld dan een transactie tijdens de normale handelsuren?
Dit is de adr van ING:quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:55 schreef LXIV het volgende:
Ik bedoel gewoon de Nederlandse aandelen (RD, ING, AEGON, etc) die in NY genoteerd zijn.
Zijn er dan 2 aparte pools van aandelen, één voor Nederland en één voor NY??
Voor zover ik weet zijn aandelen met een ADR notering gewoon normale aandelen. En de ADR van unilever daar wordt gewoon in gehandeld after hours : http://finance.yahoo.com/q?s=UNquote:Op woensdag 9 februari 2011 23:55 schreef LXIV het volgende:
Ik bedoel gewoon de Nederlandse aandelen (RD, ING, AEGON, etc) die in NY genoteerd zijn.
Zijn er dan 2 aparte pools van aandelen, één voor Nederland en één voor NY??
Nee, dat is de dollarkoers.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:57 schreef Mercer het volgende:
[..]
Dit is de adr van ING:
http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:ING&ntsp=0
Die heeft toch een hele andere koers..... dat kan dus niet.
Ik heb van ING er nu eentje van ¤9.07 en van $12.43 in mijn scherm onder elkaar. Dat kan je niet door elkaar verkopen. Of bedoel jij nog iets anders?quote:
De koers van het aandeel is toch gelijk? (als je euro's omrekent naar dollars)quote:Op donderdag 10 februari 2011 00:00 schreef Mercer het volgende:
[..]
Ik heb van ING er nu eentje van ¤9.07 en van $12.43 in mijn scherm onder elkaar. Dat kan je niet door elkaar verkopen. Of bedoel jij nog iets anders?
Ja, alleen zit er wel verschil in de valuta, namelijk dollar of euro.quote:Op donderdag 10 februari 2011 00:07 schreef LXIV het volgende:
[..]
De koers van het aandeel is toch gelijk? (als je euro's omrekent naar dollars)
Maar mijn vraag is eigenlijk heel simpel: kan ik mijn op de AEX aangekochte ING-aandelen verkopen (in de VS) voor dollars?
Nee, officieel is het een soort van claim op een aandeel die de uitgever van de ADR in bezit heeft. Een soort van mini-tracker zeg maar. In praktijk volgt het gewoon 1 op 1 het 'originele' aandeel. Dus ING adr is in feite een claim op ING op de aexquote:Op woensdag 9 februari 2011 23:58 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Voor zover ik weet zijn aandelen met een ADR notering gewoon normale aandelen. En de ADR van unilever daar wordt gewoon in gehandeld after hours : http://finance.yahoo.com/q?s=UN
@Mercer EUR/USD.
Nee,quote:Op donderdag 10 februari 2011 00:07 schreef LXIV het volgende:
[..]
De koers van het aandeel is toch gelijk? (als je euro's omrekent naar dollars)
Maar mijn vraag is eigenlijk heel simpel: kan ik mijn op de AEX aangekochte ING-aandelen verkopen (in de VS) voor dollars?
het zijn twee verschillende aandelen, dus ik neem aan van wel. Dat je beide marketcaps bij elkaar moet optellen om de waarde van de totale marketcap te krijgen. Tenminste als het allebei aandelen zijn met dezelfde voting rights. Maar ik ben geen expert hierin.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:55 schreef LXIV het volgende:
Ik bedoel gewoon de Nederlandse aandelen (RD, ING, AEGON, etc) die in NY genoteerd zijn.
Zijn er dan 2 aparte pools van aandelen, één voor Nederland en één voor NY??
Hier een grafiek je kan duidelijk zien dat investeren met een PE van onder de 10 leidt tot hogere winsten. PE is nu rond de 25. 1932 en 1983 waren zeer goede jaren voor 10%+ per jaar de volgende 20 jaren. Als we extrapoleren met om de 50 jaar een dip dan is het volgende koopmoment met PE 10 rond 2032-2033. Dus nog 21-22 jaren wachten op pe < 10quote:Op donderdag 10 februari 2011 00:48 schreef Rejected het volgende:
Artikel over Shiller P/E volgens mij:
http://www.fool.com/inves(...)for-your-stocks.aspx
Nee, dat kan niet. Die Amerikaanse dingen zijn ADR's (American Depositary Receipts), en dat zijn juridisch geen aandelen, maar een RECHT om een aandeel te kopen. Vandaar dat er ook geen twee pools van aandelen zijn, er is (in de regel) 1 soort aandeel, als je aan de USA beurs handelt handel je enkel in een RECHT om dit aandeel te kopen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 00:07 schreef LXIV het volgende:
[..]
De koers van het aandeel is toch gelijk? (als je euro's omrekent naar dollars)
Maar mijn vraag is eigenlijk heel simpel: kan ik mijn op de AEX aangekochte ING-aandelen verkopen (in de VS) voor dollars?
De locale economie floreert als een gek, maar ik voel aan alles hier dat dit zo niet kan voorduren. Het is een minimale bovenlaag die het (veel) beter krijgt. Ter illustratie: 0,007% (ik kan er een nul naastzitten) van de Indiase bevolking verdient meer dan 10,000 INR per maand (dat is circa 160 euro). Het overgrote gedeelte besteed driekwart van haar inkomen aan voedsel, en de voedselprijzen stijgen bijna dagelijks. Het is niet voor niks dat de naxals (communisten oude stijl) in de landelijke gebieden populairder dan ooit zijn, en de facto aanzienlijke gebieden beheersen (vooral daar waar mijnen zijn oveirgens: Bihar, Orissa). Parlementariers zijn openbaar omkoopbaar en worden in toenemende mate aan de schandpaal genageld. Elke tweede dag staat er wel een opinierend stuk in de krant over politici die erg goed voor zichzelf gezorgd hebben en zijn kiezers genaaid heeft.quote:Op woensdag 9 februari 2011 15:11 schreef Sokz het volgende:
Ik meende dat Dinosaur_Sr op dit moment zelf in India verblijft dus het lijkt me dat hij beter weet of de plaatselijke economie floreert e.d.
Nee. Koninklijke Ahold is een ADR op de amerikaanse beurs en een volwaardig aandeel hier in Amsterdam. De ADR is in feite een service van een grote bank aan de amerikaanse belegger om het mogelijk te maken in Ahold te beleggen. Die bank koopt 1 aandeel Ahold in Amsterdam en creeert daar 1 ADR Ahold in de VS voor. Als Ahold dividend betaald dan wordt dit doorgeschoven naar de ADR houder.quote:Op donderdag 10 februari 2011 01:19 schreef superpiet het volgende:
het zijn twee verschillende aandelen, dus ik neem aan van wel. Dat je beide marketcaps bij elkaar moet optellen om de waarde van de totale marketcap te krijgen.
Langere periode, het zijn alleen maandelijkse publicaties.quote:Op woensdag 9 februari 2011 19:22 schreef MrUnchained het volgende:
[..]
Interessante tabel. Geeft het de correlatie tussen een macrovariabele en het rendement op die dag of het rendement over een langere (forward looking) periode of het intraday rendement na het uitkomen van het cijfer?
QFT!quote:Op donderdag 10 februari 2011 05:04 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
De locale economie floreert als een gek, maar ik voel aan alles hier dat dit zo niet kan voorduren. Het is een minimale bovenlaag die het (veel) beter krijgt. Ter illustratie: 0,007% (ik kan er een nul naastzitten) van de Indiase bevolking verdient meer dan 10,000 INR per maand (dat is circa 160 euro). Het overgrote gedeelte besteed driekwart van haar inkomen aan voedsel, en de voedselprijzen stijgen bijna dagelijks. Het is niet voor niks dat de naxals (communisten oude stijl) in de landelijke gebieden populairder dan ooit zijn, en de facto aanzienlijke gebieden beheersen (vooral daar waar mijnen zijn oveirgens: Bihar, Orissa). Parlementariers zijn openbaar omkoopbaar en worden in toenemende mate aan de schandpaal genageld. Elke tweede dag staat er wel een opinierend stuk in de krant over politici die erg goed voor zichzelf gezorgd hebben en zijn kiezers genaaid heeft.
Voor delen van India geldt thans al dat de regering er de facto niks te zeggen heeft (Bihar is bijvoorbeeld nagenoeg no-go area), maar het zou me serieus verbazen als er in dit tempo economische ongelijkheid er geen volksopstand komt in de komende jaren. En vreemd genoeg: hoe beter het economisch gaat, hoe groter de kans. Wat alle revenuen komt bij een handjevol mensen, en alle kosten bij de rest van deze 1.3 milard mensen.
Dit is wat ik merk en proef. Misschien geen gedegen beleggingsanalyse, maar ik begrijp wel waarom institutionals geld wegtrekken uit IndiaDit land heeft een hoog inherent risico.
Daarnaast is het zo dat de kracht van India goedkope arbeidskrachten was. Gedreven door een veel te grote bevolking dat uitgebuit kon worden (voor jou 10 anderen was hier letterlijk voor jou 1000 anderen...). Dat is afgelopen. Bedrijven hebben de grootste moeite om kwalitatieve arbeidskrachten te vinden, het verloop loopt in de tientallen proceten, en de salarisstijgingen voor BPO jongens en meisjes nog hoger.
Amerikaanse bedrijven trekken op dit moment weer werk weg hier, omdat het efficienten en dus goedkoper ind e USA gedaan kan worden (ook gedreven door politieke belangen).
Ik ben daar dus wat diffuser over. Groeit de economie als kool? Ja. Blijjft dat zo? Als de economie echt aantrekt, denk ik dat er op een gegeven moment enkele tientallen miljoenen mensen met hun Marhindra en Mahindra tractor naar Delhi hobbelen....
Het is simpelweg sociaal onhoudbaar wat hier gebeurt. Maar dit afknijpen is wel wat het succes van India heeft gemaakt. Waar de Chinese overheid tracht dit in goede banen te leiden (o.a. door actief plattelandsbeleid), is de Indiase overheid volstrekt doof en stom en alleen bezig het zo goed mogelikjk voor hen en hun vriendjes te regelen. Met een kenmerkende Indiase lompheid en arrogantie.
Maar ik kan het ook mishebben, natuurlijk
Ik hoop het.
Zou je jezelf niet beter eerst druk maken over je stop-losses ? CSCO staat inmiddels op -12 %.quote:Op woensdag 9 februari 2011 23:31 schreef Mercer het volgende:
[..]
Geen fucking idee, maar ik heb er veel gekocht.![]()
lol, misschien gooi ik het ook al wel met 26 eruit, maar dit is wel een goede koop imo.![]()
Neig naar long op lightquote:Op donderdag 10 februari 2011 15:29 schreef flyguy het volgende:
Iemand hier die de gapplay tussen Brent en WTI al durft te maken? Zit er zelf al wel een poosje na te kijken, maar ik ben er nog niet over uit.
Dit patroon gebeurde alleen ook in November. Toen cisco ook negatieve cijfers naar buiten bracht. Toen gingen ze 14% naar beneden, nu staat het slechts op 12%. Ik denk op korte termijn dat het aandeel wel wat naar boven kan. Ik heb zelf ook een heel, heel erg klein pakketje cisco longs aangeschaft met leverage onder de 10. Pas als het 17 of lager aanraakt voorzie ik een grotere daling. (en dan verkoop ik het dus ook).quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:48 schreef jaco het volgende:
[..]
Zou je jezelf niet beter eerst druk maken over je stop-losses ? CSCO staat inmiddels op -12 %.
Die heb ik niet, dit is geen aandeel om stoplosses op te hebben imo. Want wat is nou de verdere downside? Misschien naar 17? Hooguit naar 15? Dat overleef ik allemaal wel. Als het nog (een stuk) lager gaat koop ik meer. Dit is een goede koop nu.quote:Op donderdag 10 februari 2011 15:48 schreef jaco het volgende:
[..]
Zou je jezelf niet beter eerst druk maken over je stop-losses ? CSCO staat inmiddels op -12 %.
GS is toch wel de ultieme contra indicator gewordenquote:Op donderdag 10 februari 2011 16:50 schreef Mercer het volgende:
De ratten bij Goldman zijn weer druk met het uitvoeren van God's Work. Volgens mij hadden ze ook Akamai geadviseerd, die staat -15% nu.
Buy Cisco Calls Before Earnings, Goldman Sachs Says
http://www.bloomberg.com/(...)te1-.html?cmpid=yhoo
En toch zaten ze nog het meest goed van alle analisten (33% meende ik)quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:24 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
GS is toch wel de ultieme contra indicator geworden
Lijkt me zeer verstandig. Als je ziet wat er in maart allemaal staat te gebeuren aan PIIGS gedoe (verkiezingen en herfinancieringen van bonds) dan houd ik mijn hart vast voor de koers van ING.quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:40 schreef LXIV het volgende:
Vandaag maar de helft van mijn ING geruild tegen KPN. Wie weet wat het wordt. In ieder geval wat minder volatiliteit.
Dat kan ook allemaal heel gunstig uitvallen, maar goed is goed.quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:42 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Lijkt me zeer verstandig. Als je ziet wat er in maart allemaal staat te gebeuren aan PIIGS gedoe (verkiezingen en herfinancieringen van bonds) dan houd ik mijn hart vast voor de koers van ING.
+ ¤1 mld / year aan aandeleninkoop.quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:47 schreef Mercer het volgende:
Ik wist niet dat kpn zo hoog dividend gaf, iets van 6% ofzo. Dat is wel lekker, als het aandeel dan ook nog omhoog gaat komende jaren, dan is het wel oke.
Dat ziet er ook wel lekker uit ja!quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:55 schreef Sokz het volgende:
Belgacom dan? Ook hoog dividend alleen goedkoper gewaardeerd. (6,5 x de winst)
Imho kun je beter kijken naar EV/EBITDA om bedrijven in dezelfde sector te vergelijken.quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:55 schreef Sokz het volgende:
Belgacom dan? Ook hoog dividend alleen goedkoper gewaardeerd. (6,5 x de winst)
Welkom. Buy & Hold wordt vaak geassocieerd met Warren Buffett en Value Investing. Daar zul je enkele voorstanders van vinden in dit forum (meer dan in andere beleggingsfora naar mijn idee), hoewel er allerlei invalshoeken ter sprake komen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 18:14 schreef Gladsheimr het volgende:
Hallo allemaal,
Lees al een tijdje op dit topic mee, maar nooit echt de behoefte gehad om te reageren :- Heb me nu dus eindelijk geregistreerd om mee te kunnen reageren.
Verder ben ik erg groot voorstander van de taktiek Buy & Hold zonder er verder echt naar om te kijken. Dan weten jullie dat
Olie ging juist omhoog vanwege de instabiliteit en de mogelijke blokkering van het suez kanaal.quote:Op donderdag 10 februari 2011 19:06 schreef Foleor het volgende:
Zoo dus als Mubarrak vanavond opstapt, in welke aandelen/grondstoffen ligt dan het beste potentieel om morgen flink long te gaan? Ik neem aan olie gerelateerde aandelen?
Ben je zelf Belg? (omdat meestal mensen in de eigen telecomspeler beleggen)quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:55 schreef Sokz het volgende:
Belgacom dan? Ook hoog dividend alleen goedkoper gewaardeerd. (6,5 x de winst)
Dat is zeker waar van die landlijnen. Bovendien kosten die ook nog eens een hoop geld aan onderhoud. Verder is het niet enkel skype, maar ook bellen over de kabel en met de mobiel (steeds goedkoper) dat landlijnbellen ongunstig maakt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 18:15 schreef jaco het volgende:
Telco's lijken over het algemeen gunstig gewaardeerd. Telstra (australie) had onlangs zelfs een dividendrendement van 10%.
Ik ben er toch erg voorzichtig mee. Landlijnen worden steeds meer opgezegd. Bij het mobiele bellen zien we dat sommige consumenten een flatrate internet abonnement nemen en dan via skype achtige toepassingen gaan bellen. Als die trend doorzet dan loopt de belminuten geldmachine vast. De concurrentie is in de meeste markten ook hoog.
Ik denk dat je bij telco's van geval tot geval moet beoordelen in hoeverre de dalende gespreksinkomsten worden opgevangen met andere aktiviteiten zoals televisie of IT diensten.
Zoals Youp van het Hek al zei:"Ze hebben 5000 managers ontslagen, en de telefoon doet het nog steeds!!"quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:51 schreef Blandigan het volgende:
Ik heb KPN de laatste tijd niet meer zo gevolgd. In het verleden waren ze wanhopig op zoek naar een fusiepartner om buiten Nederland voet aan de grond te krijgen.
Daarnaast was het een bedrijf dat moest omvormen van staatsbedrijf en navenante bedrijfscultuur, naar een moderne toko die moet concureren met andere aanbieders op prijs en kwaliteit.
Hoe zit dat vandaag de dag?
Omdat plaatje technisch nog even te verduidelijken, met name de enorme spikes naar beneden elke keer na publicatie van cijfers. (in vergelijking met de sp500)quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:02 schreef JimmyJames het volgende:
Zowel microsoft als cisco zijn interessant op basis van de cijfertjes. Enorm veel cash, grote buy backs, grote vrije kasstroom. Echter lijkt het mij gevaarlijk alleen hierop je beleggingsbeslissing te nemen. Bij tech gaat het veel meer over de toekomstige trends en die zijn waanzinnig moeilijk te voorspellen (zo niet: onmogelijk). Ik heb geen idee hoe goed de routers van cisco zijn ten opzichte van die van HPQ, JNPR of een of andere chinese concurrent waar ik nog nooit iets van heb gehoord bijv.
En microsoft wordt toch wel op veel gebieden ingehaald door de concurrentie. T.o.v. google (internet, binnenkort ook een exploitatiesysteem?, cloud computing), Sony/ nintendo (games), Apple (computers, tablets etc) vind ik het maar een log bedrijf.
Binnen de techsector zou ik dus liever een duurdere concurrent in de porto hebben.
Om daar even verder op in te gaan heb ik de beste analist op ING even opgezocht. Deze analist heeft op het moment de hoogste ranking wat betreft het voorspellen van de koersdoel van ING. (BARR staat voor bloomberg absolute return rank). Hij staat hier 4e maar bij het up2date lijstje van ING staat hij 1e. En zoals je ziet is hij ook nog 'beste' analist bij 2 andere bedrijven.quote:Op donderdag 10 februari 2011 17:29 schreef Blandigan het volgende:
Echt een topbaan, analist !@
Slap lullen, er vaak compleet naast zitten, en elke maand die ¤ incasseren.
Waar kan ik tekenen.
Er is natuurlijk altijd een beste analist. Zo te zien had deze analist toevallig veel ING en AEGON in zijn porto zitten. Dan heb je wel gescoord het afgelopen half jaar. Net als ik.quote:Op donderdag 10 februari 2011 19:48 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Om daar even verder op in te gaan heb ik de beste analist op ING even opgezocht. Deze analist heeft op het moment de hoogste ranking wat betreft het voorspellen van de koersdoel van ING. (BARR staat voor bloomberg absolute return rank). Hij staat hier 4e maar bij het up2date lijstje van ING staat hij 1e. En zoals je ziet is hij ook nog 'beste' analist bij 2 andere bedrijven.
[ afbeelding ]
Maar als je het dan gaat vergelijken met wat zijn voorspellingen/koersdoel nu eigenlijk voorstelt.
Zie je dat dat niet heel veel om het lijf heeft. Enorme lag in zijn voorspellingen en zoals je ziet. Met name zijn initiele doel van 12 euro, en dat snel veranderen omdat de koers toch nog meer naar beneden ging.
Op deze manier lijkt het inderdaad wel een relatief makkelijke baan.
[ afbeelding ]
Nee maar omdat het systeem hem als de 'beste' analist ziet kijkt men automatisch meer naar zijn uitkomsten. En dit geld natuurlijk nog veel meer voor de echt heel grote (amerikaanse) bedrijven.quote:Op donderdag 10 februari 2011 19:51 schreef LXIV het volgende:
[..]
Er is natuurlijk altijd een beste analist. Zo te zien had deze analist toevallig veel ING en AEGON in zijn porto zitten. Dan heb je wel gescoord het afgelopen half jaar. Net als ik.
Maar als ik 40 apen elk een porto laat samenstellen zit daar ook een beste analist tussen. Toch heeft het geen zin om zijn analyses vanaf dat moment te volgen.
Maak je een grapje? Dit bestaat namelijk al.quote:Op donderdag 10 februari 2011 19:55 schreef LXIV het volgende:
Hey, ik heb trouwens een leuk idee voor een beurssite:
We programmeren een digitale aap (gorilla). Die kun je digitale bananen voeren. Die banen zijn virtuele aandelen, waarmee we onze porto samenstellen.
Waarschijnlijk scoort die aap beter dan de gemiddelde beursanalist. Mensen komen op onze site kijken naar onze aap, zeker als we de media ermee halen.
We zetten er google-ads op van advocaten, hypotheken e.d., met een lekker hoog klikbedrag. Dan worden we rijk. Dat geld investeren we allemaal in een diervriendelijk aandeel.
Er moet ook iets interactiefs bijzitten. Dat je zelf een digitale banaan kunt voeren oid.
Dit heb ik ook vaak genoeg gezegd. Heb je de cojones ook om dit door te zetten?quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:06 schreef Mercer het volgende:
Ik heb vrijwel alle shorts eruit geknalt die ik had, geen winst, geen verlies. Ik ga niet meer short.Je voelt je dan echt helemaal opgesloten als je fout zit, brrr... echt niet prettig.
Leuk idee!quote:Op donderdag 10 februari 2011 19:55 schreef LXIV het volgende:
Hey, ik heb trouwens een leuk idee voor een beurssite:
We programmeren een digitale aap (gorilla). Die kun je digitale bananen voeren. Die banen zijn virtuele aandelen, waarmee we onze porto samenstellen.
Waarschijnlijk scoort die aap beter dan de gemiddelde beursanalist. Mensen komen op onze site kijken naar onze aap, zeker als we de media ermee halen.
We zetten er google-ads op van advocaten, hypotheken e.d., met een lekker hoog klikbedrag. Dan worden we rijk. Dat geld investeren we allemaal in een diervriendelijk aandeel.
Er moet ook iets interactiefs bijzitten. Dat je zelf een digitale banaan kunt voeren oid.
Ja ik beloof het, ik ga dat echt niet meer doen!! Elke keer weet ik me er net uit te redden, maar ik vind dat echt helemaal niks net als opties dat doe ik ook nooit meer..quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:10 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dit heb ik ook vaak genoeg gezegd. Heb je de cojones ook om dit door te zetten?
Ik zit sowieso niet graag in gekochte opties. Ook als ik calls bezit vind ik het maar niks. Vaak gaat het toch net anders, of de stijging is te laag om je premie te compenseren.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:06 schreef Mercer het volgende:
Ik heb vrijwel alle shorts eruit geknalt die ik had, geen winst, geen verlies. Ik ga niet meer short.Je voelt je dan echt helemaal opgesloten als je fout zit, brrr... echt niet prettig.
Nou, dat vind ik toch wel meevallen. Want als je geschreven puts hebt in dit geval, dan daal je tenminste minder hard dan de markt (omdat de verwachtingswaarde afneemt). En je kunt daarna dan nog altijd doorrollen (en daarna weer, etc etc) totdat de koers ooit weer boven de expiratiewaarde komt. (Dit werkt natuurlijk niet bij enorme dalingen, zoals bij UPC of Aegon)quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:10 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Dit heb ik ook vaak genoeg gezegd. Heb je de cojones ook om dit door te zetten?
En net of je je niet opgesloten voelt als je long zit terwijl de markt naar beneden gaat. Met als enig verschil dat netto long zitten nu eenmaal verstandiger is als short.
Er even van uit gaande dat niet iedereen opties begrijpt, dat de beurs gemiddeld genomen omhoog gaat, en dat je gemiddeld genomen interest betaald op short zitten is het logisch om te zeggen dat long>short is.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:14 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, dat vind ik toch wel meevallen. Want als je geschreven puts hebt in dit geval, dan daal je tenminste minder hard dan de markt (omdat de verwachtingswaarde afneemt). En je kunt daarna dan nog altijd doorrollen (en daarna weer, etc etc) totdat de koers ooit weer boven de expiratiewaarde komt. (Dit werkt natuurlijk niet bij enorme dalingen, zoals bij UPC of Aegon)
Je lijjkt al wel heel snel terug te krabbelen op je besluit lol. Je klinkt hier een stuk minder enthousiast dan je vorige 'cisco' post.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:30 schreef Mercer het volgende:
Ik zit ook opgesloten in Cisco nu, $19 vandaag al!Ik vraag me af hoe diep het zal gaan, wil nog wel een keer bijkopen lager, maar is nog wel een beetje te vroeg heb ik het idee..
Ik snap dat doorrollen niet .. in feite kun je net zolang je positie uitstellen totdat je weer winst maakt / in de goede richting kruipt?quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:17 schreef LXIV het volgende:
Kijk, koers aandeel X=9 euro. Je schrijft een put op 10 voor 1,50
Koers gaat naar 8 euro. Schrijf de nieuwe put op 9 euro voor 1,25 (-0,75 bijleggen)
Koers gaat naar 7,50. Schrijf de nieuwe put op 8 euro (25 cent verdienen)
Koers gaat naar 8 euro. Schrijf de nieuwe put op 8 euro (75 cent verdienen)
Koers gaat naar 9 euro. Schrijf de nieuwe put op 9 euro (75 cent verdienen)
et cetera.
Nou ik vind het niet echt tof dat ik op 19.90 heb gekocht terwijl het nu op 19.00 staat, dat klopt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:31 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Je lijjkt al wel heel snel terug te krabbelen op je besluit lol. Je klinkt hier een stuk minder enthousiast dan je vorige 'cisco' post.
In bijkopen heb ik me ook vaak vergist. Sowieso vergis ik mee vaak in hoe diep een aandeel kan doorzakken of hoe lang een aandeel kan doorstijgen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:30 schreef Mercer het volgende:
Ik zit ook opgesloten in Cisco nu, $19 vandaag al!Ik vraag me af hoe diep het zal gaan, wil nog wel een keer bijkopen lager, maar is nog wel een beetje te vroeg heb ik het idee..
quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
In bijkopen heb ik me ook vaak vergist. Sowieso vergis ik mee vaak in hoe diep een aandeel kan doorzakken of hoe lang een aandeel kan doorstijgen.
Bijkopen kan wel, maar wacht dan minstens tot je 50% verlies hebt (als het bedrijf verder gezond is)
Onder de 15 euro zal ik ook eens kijken of het wat is. Als ik dan cash over heb.
Onder 15 als ik genoeg cash heb ga ik er vol in.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
In bijkopen heb ik me ook vaak vergist. Sowieso vergis ik mee vaak in hoe diep een aandeel kan doorzakken of hoe lang een aandeel kan doorstijgen.
Onder de 15 euro zal ik ook eens kijken of het wat is. Als ik dan cash over heb.
Ja. Behalve als het natuurlijk nooit meer goed komt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:35 schreef Sokz het volgende:
[..]
Ik snap dat doorrollen niet .. in feite kun je net zolang je positie uitstellen totdat je weer winst maakt / in de goede richting kruipt?
Voor jouw aankoopkoers is dat nog eigenlijk te hoog.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:39 schreef Mercer het volgende:
[..]
Onder 15 als ik genoeg cash heb ga ik er vol in.
Ik weet het niet hoor. Vandaag zat ik een beetje te babbelen met een professionele optietrader en alhoewel hij bijna niks prijsgaf over hoe zij opties prijzen (uiteraard heel subtiel naar gevraagd) werd er wel toegegeven dat de particuliere optiehandelaar altijd het nakijken heeft en dat ze er maar al te graag aan verdienen. Gratis geld bestaat niet en ook met dergelijke constructies zit er inherent een risico aan verbonden die zich niet direct hoeft te openbaren binnen een serie van 20 succesvolle trades. Je geeft zelf ook aan dat het niet altijd werkt maar daar zit de crux hem ook in, de risico's op faillissement zijn vrijwel correct geprijsd in alle AEX-opties. Dergelijke strategieen zijn daarom makkelijk te debunken.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:17 schreef LXIV het volgende:
Kijk, koers aandeel X=9 euro. Je schrijft een put op 10 voor 1,50
Koers gaat naar 8 euro. Schrijf de nieuwe put op 9 euro voor 1,25 (-0,75 bijleggen)
Koers gaat naar 7,50. Schrijf de nieuwe put op 8 euro (25 cent verdienen)
Koers gaat naar 8 euro. Schrijf de nieuwe put op 8 euro (75 cent verdienen)
Koers gaat naar 9 euro. Schrijf de nieuwe put op 9 euro (75 cent verdienen)
et cetera.
Natuurlijk zijn opties correct geprijsd en zit alle risico er in! Een dergelijke 'strategie' is dan ook niet anders dan long zitten in een aandeel met wat beperktere winstkans.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:42 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Ik weet het niet hoor. Vandaag zat ik een beetje te babbelen met een professionele optietrader en alhoewel hij bijna niks prijsgaf over hoe zij opties prijzen (uiteraard heel subtiel naar gevraagd) werd er wel toegegeven dat de particuliere optiehandelaar altijd het nakijken heeft en dat ze er maar al te graag aan verdienen. Gratis geld bestaat niet en ook met dergelijke constructies zit er inherent een risico aan verbonden die zich niet direct hoeft te openbaren binnen een serie van 20 succesvolle trades. Je geeft zelf ook aan dat het niet altijd werkt maar daar zit de crux hem ook in, de risico's op faillissement zijn vrijwel correct geprijsd in alle AEX-opties. Dergelijke strategieen zijn daarom makkelijk te debunken.
Maar LXIV, die kans dat het daar komt is wel heeeel klein.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:42 schreef LXIV het volgende:
[..]
Op 19,90 instappen, dan niet voor de 10.00 bijkopen, zou ik zeggen. Want anders ben je uitgepoept voordat de daling ten einde is.
Dat dacht die dus bij ING ook .. ondertussen stond het op ¤3quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:46 schreef Mercer het volgende:
[..]
Maar LXIV, die kans dat het daar komt is wel heeeel klein.Maar ik neem wel mee wat je hebt gezegd ja.
Toch is die kans niet zo klein als het lijkt. Het gebeurt zo vaak, ook met degelijke aandelen. Het is mij persoonlijk al zo vaak overkomen. Het kan echt, die kans is veel minder klein dan je denkt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:46 schreef Mercer het volgende:
[..]
Maar LXIV, die kans dat het daar komt is wel heeeel klein.Maar ik neem wel mee wat je hebt gezegd ja.
quote:January deficit grows by $50B, on pace for $1.5T
WASHINGTON (AP) -- The federal government's budget deficit grew by $50 billion in January and is expected to finish the year as the highest in history.
The Treasury Department says the deficit was one of the highest ever for the month of January, second only to the $63 billion deficit recorded two years ago. For the first four months of this budget year, the deficit totaled $418.8 billion, 2.7 percent lower than the same period a year ago.
Of UPC kopen nadat het door 4 is gegaan, voor 20 euro. En tegelijkertijd een call schrijven met een korte looptijd voor 6 euro.quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:47 schreef Sokz het volgende:
[..]
Dat dacht die dus bij ING ook .. ondertussen stond het op ¤3
Uff man. Je zou in 1990 maar van je baas een pakketje aandelen cisco hebben gekregen en dat verder nooit verkocht door de tijd heen.quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:12 schreef LXIV het volgende:
Cisco komt overigens van de 7 cent af. Diegenen die vroeg ingestapt zijn kunnen het nog even uitzitten voordat ze op verlies staan.
Precies timen lukt toch nooit. Maar wie weet koop je ze over 2 weken voor 8 euro terug. Ik ga in ieder geval stilzitten tot na de cijfers.quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:21 schreef Soldier2000 het volgende:
Sjonge jonge, ik d8t vandaag om half 11 dat ING echt hard omlaag zou gaan. Met deze gedachte verkocht ik mijn INGtjes om ze zo een keer lager in te kunnen kopen, verkoop ik ze achteraf gezien toch op het allerlaagste punt van de dag
Inzicht van een vaatdoek
http://www.google.com/finance?q=NYSE:ALUquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:30 schreef JimmyJames het volgende:
Kijk eens wat de duurdere concurrent van cisco doet vandaag:
http://www.google.com/finance?q=NYSE:JNPR
Probleem bij pharmabedrijven is dat hun toekomst en dus koers grotendeels afhangt van hun pipeline (nieuwe medicijnen). En ik heb niet genoeg kennis (zeg maar: geen) over pharmacie en de medische wereld om daar iets zinnigs van te vinden.quote:Op donderdag 10 februari 2011 21:42 schreef Mercer het volgende:
Ff wat anders dan Cisco.![]()
Dit geeft ook allemaal dik dividend. Maar zouden dat nou nog echte buy & hold aandelen zijn? Op het moment ziet het er niet echt florissant uit, vooral die eerste niet.![]()
Eli Lilly & Co
http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:LLY&ntsp=0
Bristol Myers Squibb Co
http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:BMY&ntsp=0
Merck & Co
http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:MRK&ntsp=0
GlaxoSmithKline plc (ADR)
http://www.google.com/fin(...)ne&q=NYSE:GSK&ntsp=0
Delta Lloyd is ook fiks gezakt en die wou ik eigenlijk dinsdag al verkopen... Balen altijdquote:Op donderdag 10 februari 2011 21:21 schreef Soldier2000 het volgende:
Sjonge jonge, ik d8t vandaag om half 11 dat ING echt hard omlaag zou gaan. Met deze gedachte verkocht ik mijn INGtjes om ze zo een keer lager in te kunnen kopen, verkoop ik ze achteraf gezien toch op het allerlaagste punt van de dag
Inzicht van een vaatdoek
Interessant bedrijf maar pittig om goed te waarderen in vergelijking met de concurrenten.quote:
Je kan dan eens kijken naar Teva. Zelf heb ik daar een 100 stuks van waarop ik geregeld calls schrijf. Teva is de grootste fabrikant van generische geneesmiddelen maar heeft er ook een paar op patent. Veel analisten zijn hier ook heel positief over.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:06 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Probleem bij pharmabedrijven is dat hun toekomst en dus koers grotendeels afhangt van hun pipeline (nieuwe medicijnen). En ik heb niet genoeg kennis (zeg maar: geen) over pharmacie en de medische wereld om daar iets zinnigs van te vinden.
Chipotle stelt trouwens niet teleurNieuwe ATH after hours.
http://www.marketwatch.com/investing/stock/CMG
De cijfers: http://www.marketwatch.co(...)0-results-2011-02-10
quote:Op donderdag 10 februari 2011 20:45 schreef LXIV het volgende:
[..]
Natuurlijk zijn opties correct geprijsd en zit alle risico er in! Een dergelijke 'strategie' is dan ook niet anders dan long zitten in een aandeel met wat beperktere winstkans.
En natuurlijk verdienen de profs aan de optiehandel. Maar niet meer dan de spread die je op het bord zit staan. De markt zorgt er automatisch voor dat je niet extreem te veel betaald voor de optie. Als de bied 3,40 is en de laat 3,50, hoe kun je dan meer teveel betalen dan een dubbeltje?
Ik denk dat de grote winst in de optiehandel zit in de particulieren die opties kopen. Niet in het kleine percentage dat opties schrijft.
nou, ze staan onder de 15 euroquote:Op donderdag 10 februari 2011 20:37 schreef LXIV het volgende:
[..]
In bijkopen heb ik me ook vaak vergist. Sowieso vergis ik mee vaak in hoe diep een aandeel kan doorzakken of hoe lang een aandeel kan doorstijgen.
Onder de 15 euro zal ik ook eens kijken of het wat is. Als ik dan cash over heb.
Beter speculatief inzetten op Nokia na de deal met Microsoft.quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:36 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Interessant bedrijf maar pittig om goed te waarderen in vergelijking met de concurrenten.
Heb ze beide nog steeds. Wanneer goud de aankoopprijs aantikt gaat het de deur uit. Ik behoud nog een klein plukje zilver nadat dat de aankoopprijs aantikt.quote:Op donderdag 10 februari 2011 23:29 schreef tony_clifton- het volgende:
Hoe is je goud/zilver-avontuur afgelopen SE? Ik zag dat 't aan't herstellen was de afgelopen weken, dus ben benieuwd of je je posities had afgesloten of dat ze nog goedgekomen zijn?
Hoe wou je dit aanpakken? Sinds de markt niet impressed is met die deal met Microsoft. Is het niet wat laat om short te gaan op Nokia? Al zie ik het bedrijf de concurrentie alleen nog maar meer en meer verliezen.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 10:15 schreef Dalliance het volgende:
[..]
Beter speculatief inzetten op Nokia na de deal met Microsoft.
Na de afstraffing heeft het aandeel een beste tik gekregen. Mijn inziens is er opwaarts potentieel voor de korte termijn. Daarnaast is de smartphone markt nog steeds booming en Nokia, hoe geplaagd ook, geniet nog steeds grote bekendheid. Tel daarbij op dat WP7 voor een 1.0 release hoge ogen gooit (maar nog niet beter dan iOS en Android) en er nog genoeg ruimte voor verbetering is. Het valt en staat met de appbase. Bij Apple hebben ze dat dik voor elkaar en Android is open source. Het OVI van Nokia is een beetje het sukkeltje van de klas (heb een Symbian telefoon gehad > nu iPhone), dus de vraag is meer hoe lang Nokia daar aan vast zal blijven houden...quote:Op vrijdag 11 februari 2011 12:25 schreef sitting_elfling het volgende:
Hoe wou je dit aanpakken? Sinds de markt die deal niet impressed is met die deal met Microsoft. Is het niet wat laat om short te gaan op Nokia? Al zie ik het bedrijf de concurrentie alleen nog maar meer en meer verliezen.
Twee zwakkere broeders die bij elkaar hulp zoeken. Microsoft loopt al jaren achter de feiten aan in pc-land en voor Nokia geldt hetzelfde in de mobiele telefonie.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 10:15 schreef Dalliance het volgende:
[..]
Beter speculatief inzetten op Nokia na de deal met Microsoft.
Voor Nokia zie ik weinig toekomst maar Microsoft doet het mijn inziens nog wel aardig. Windows Mobile was misschien niet het beste OS, maar ik vind het wel een prettig systeem. En wat betreft financieel compatability voor programma's zoals Bloomberg kickt Microsoft echt Apple's ass.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 13:08 schreef Sokz het volgende:
[..]
Twee zwakkere broeders die bij elkaar hulp zoeken. Microsoft loopt al jaren achter de feiten aan in pc-land en voor Nokia geldt hetzelfde in de mobiele telefonie.
Nokia is ook gewoon in Europa handelbaar. Het staat nu dus ook al -9.5% ;Pquote:Trouwens pre-market -9% dat Nokia
Inderdaad, maar ik kon zo nergens anders daar info over vinden. Waarschijnlijk gewoon niet goed gezocht. Maar als iemand me daar nog antwoord op kan geven, dan graag :pquote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:07 schreef Sokz het volgende:
Lijkt me een fout ergens want als er daadwerkelijk 400 biljoen minder consumptief krediet wordt geleend zullen er wel heftige reacties komen op de beurzen e.d.
Ik neem vaak dan een tegenovergestelde positie in de sterkste niet correlerende concurrent van dat bedrijf.quote:Hoe kun je het beste aandelen die je puur voor 't dividend hebt hedgen tegen koersdalingen? Is dat met een geschreven call + een putje?
putje is niet echt nodig, dat kost je het rendement.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:07 schreef Sokz het volgende:
Lijkt me een fout ergens want als er daadwerkelijk 400 biljoen minder consumptief krediet wordt geleend zullen er wel heftige reacties komen op de beurzen e.d.
Hoe kun je het beste aandelen die je puur voor 't dividend hebt hedgen tegen koersdalingen? Is dat met een geschreven call + een putje?
Ik snap waarom opties vaak je voorkeur hebben, maak er immers zelf ook gebruik van zoals je weet, maar ik hoor je nooit over erg ingewikkelde optie strategien. Het blijft 'relatief' simpel. Je kunt met opties immers de gekste strategien bedenken.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 17:31 schreef LXIV het volgende:
[..]
putje is niet echt nodig, dat kost je het rendement.
Een diepe call is wel genoeg.
Dus stel Aandeel X noteert op 12 euro. Dan schrijf je een call op 10 euro voor 3 euro. Dan ben je ingedekt voor een daling tot 9 euro. Bovendien is je dividendrendement hoger, want je investeert maar 9 euro terwijl je dividend hetzelfde is!
Er zijn 2 zaken die hier nog een rol spelen:
precies vanwege dit principe zijn calls op hoog-renderende aandelen vaak laag geprijst. (dus weinig verwachtingswaarde).
Op de tweede plaats, vanwege die lage verwachtingswaarde, loop je het risico als je hem te diep schrijft, dat hij voortijds uitgeoefend wordt. Geen ramp, maar ook geen dividend.
Je kunt dus niet je dividendrendement verdubbelen door eenvoudigweg een hele diepe call te schrijven.
Stel voor: je hebt 1000 euro. Aandeel X heeft een dividendrendement van 5% en een koers van 10 euro.
Nu koop je 200 aandelen en schrijft 200 calls op 5 euro (voor 5 euro). Dan zou je theoretisch divrend 10% zijn. (en je bent ingedekt voor 5 euro). Helaas trappen de jongens van het Damrak daar niet in.
Nee. Maar waarom zou een complexe strategie beter renderen dan een simpele? De enige reden die ik hiervoor kan bedenken is (analoog aan TA), dat je bij een complexe strategie het overzicht verliest en daarom niet ziet waarom de strategie gewoon marktefficiënt is.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 17:35 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik snap waarom opties vaak je voorkeur hebben, maak er immers zelf ook gebruik van zoals je weet, maar ik hoor je nooit over erg ingewikkelde optie strategien. Het blijft 'relatief' simpel. Je kunt met opties immers de gekste strategien bedenken.
Slechte ervaring met dit soort strategien?
Dit lijkt trouwens een bullmarket op steroidsquote:Op vrijdag 11 februari 2011 21:10 schreef superpiet het volgende:
Nieuwe POMO tot ruim 100 miljard de volgende paar weken.
http://www.newyorkfed.org/markets/tot_operation_schedule.html
als bedrijven als chipotle, netflix, apple gaan splitten dan kan de bullmarkt nog wel even doorgaan...quote:Op donderdag 10 februari 2011 22:06 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
Probleem bij pharmabedrijven is dat hun toekomst en dus koers grotendeels afhangt van hun pipeline (nieuwe medicijnen). En ik heb niet genoeg kennis (zeg maar: geen) over pharmacie en de medische wereld om daar iets zinnigs van te vinden.
Chipotle stelt trouwens niet teleurNieuwe ATH after hours.
http://www.marketwatch.com/investing/stock/CMG
De cijfers: http://www.marketwatch.co(...)0-results-2011-02-10
Wilde kijken hoeverre je safe kunt spelen met dividend. Als ik nou enkel en alleen die 5,5% divrend. wil en geen winst op optieconstructies waar ik premies gebruik om nog beter te hedgen. (zoals die ITM geschreven call premie á ¤3) Kun je dat dan doen?quote:Op vrijdag 11 februari 2011 17:31 schreef LXIV het volgende:
[..]
putje is niet echt nodig, dat kost je het rendement.
Een diepe call is wel genoeg.
Dus stel Aandeel X noteert op 12 euro. Dan schrijf je een call op 10 euro voor 3 euro. Dan ben je ingedekt voor een daling tot 9 euro. Bovendien is je dividendrendement hoger, want je investeert maar 9 euro terwijl je dividend hetzelfde is!
Oefenen ze hem dan vlak voor ex-dividend uit? Hoe krijg je de 'zekerheid' dat ze dat bij je eerste voorbeeld niet doen?quote:Je kunt dus niet je dividendrendement verdubbelen door eenvoudigweg een hele diepe call te schrijven.
Stel voor: je hebt 1000 euro. Aandeel X heeft een dividendrendement van 5% en een koers van 10 euro.
Nu koop je 200 aandelen en schrijft 200 calls op 5 euro (voor 5 euro). Dan zou je theoretisch divrend 10% zijn. (en je bent ingedekt voor 5 euro). Helaas trappen de jongens van het Damrak daar niet in.
Ik vind het grote verschil in financial leverage tussen ING en AEGON anders ook wel opvallendquote:Op zaterdag 12 februari 2011 14:54 schreef Sokz het volgende:
Nouja per saldo zijn ze niet veel opgeschoten maar er die hebben toch behoorlijk geschommeld tussen de 5,50 - 9![]()
Aegon een BETA van 1.3 vind ik meer opvallend.
Nice plaatjequote:Op zaterdag 12 februari 2011 14:33 schreef sitting_elfling het volgende:
Valt me op dat ING onder alle grote banken het afgelopen jaar op de 'hoofd' index waar ze listed zijn, het meest volatiel (uitgaande van beta) zijn geweest.
[ afbeelding ]
Ik ga zo even terug en dan gooi ik die er ook nog even tussen. Welke wil je er nog meer tussen hebben?quote:Op zaterdag 12 februari 2011 15:17 schreef superpiet het volgende:
[..]
Nice plaatje
Ik denk dat een vergelijking van Nederlandse met Belgische banken als Dexia en KBC en Ageas ook erg interessant zou zijn ?![]()
LXIV geeft een goede uitleg hierover. Het is goed om te focussen op dividendrendement, maar de itm call constructie is wel een uiterste waarbij je alle upside van de koers weg geeft aan de tegenpartij. Ondertussen blijf je wel het risico op forse koersdaling houden. Daar bovenop het risico dat het bedrijf haar dividend in de toekomst zal verlagen.quote:Op vrijdag 11 februari 2011 15:07 schreef Sokz het volgende:
Hoe kun je het beste aandelen die je puur voor 't dividend hebt hedgen tegen koersdalingen? Is dat met een geschreven call + een putje?
"Tier 1 capital ratio LF" waar staat dat precies voor? En waarom is het bij GS en MS zo hoog?quote:Op zaterdag 12 februari 2011 14:33 schreef sitting_elfling het volgende:
Valt me op dat ING onder alle grote banken het afgelopen jaar op de 'hoofd' index waar ze listed zijn, het meest volatiel (uitgaande van beta) zijn geweest.
[ afbeelding ]
Ik heb even de methode/uitleg van BB waarop ze deze resultaten hanteren erbij gekopieerd..quote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:11 schreef JimmyJames het volgende:
[..]
"Tier 1 capital ratio LF" waar staat dat precies voor? En waarom is het bij GS en MS zo hoog?
Met andere woorden, hier heb je niet zo veel aanquote:Core Capital Ratio (Tier 1):
Tier 1 or Core capital ratio. Tier 1 is used for commercial banks and core
capital is used for savings and loans in the US.
The ratio of Tier 1 capital to risk-weighted assets.
Tier 1 Capital for commercial banks:
Common stockholders' equity
Qualifying perpetual preferred stock
Minority Interest in consolidated subsidiaries less Goodwill and other
disallowed intangibles
Core capital for savings and loans:
Common stockholders' equity
noncumulative perpetual preferred and surplus
Minority interests less intangible assets (other than PMSR)
The ratios are discussed in the Cooke Committee and adopted by each
country. The information is provided in terms of absolute numbers and
percentages. If the absolute amounts are disclosed, the percentages should
be computed for this account.
Slightly different ratios are defined for commercial banks and savings and
loans.
The minimum ratios set by the U.S. Federal Reserve and OTC are 4% for
commercial banks and 3% for savings and loans, respectively.
Europe:
The Bank of International Settlements in Basel requiresa Tier I ratio of 4.4%.
In Europe it is referred to as the BIS ratio, the European Solvency ratio, or
the Cooke ratio as the Cooke committee established it.
quote:Average Total Assets
---------------------------
Average Total Common Equity
Total Common Equity = Share Capital &
Additional Paid In Capital + Retained
Earnings
Additional Paid In Capital = Share
Premium
Average is the average of the
beginning balance and ending balance.
BoNY = Mellon? geloof dat veel grote jongens daar de laatste paar maanden zijn ingestapt.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:31 schreef sitting_elfling het volgende:
Nu met de belgen er bij.
[ afbeelding ]
Dexia heeft echt een absurde schuld/equity ratio
New York Mellon ja, Buffet zit daar ook in.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:40 schreef flyguy het volgende:
[..]
BoNY = Mellon? geloof dat veel grote jongens daar de laatste paar maanden zijn ingestapt.
Dacht het me al vaag te herinnerenquote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:42 schreef Sokz het volgende:
[..]
New York Mellon ja, Buffet zit daar ook in.
Obligaties heb ik geen kaas van gegeten, vond ze maar saai. Zijn er bedrijfsobligaties van:quote:Op zaterdag 12 februari 2011 15:57 schreef jaco het volgende:
[..]
LXIV geeft een goede uitleg hierover. Het is goed om te focussen op dividendrendement, maar de itm call constructie is wel een uiterste waarbij je alle upside van de koers weg geeft aan de tegenpartij. Ondertussen blijf je wel het risico op forse koersdaling houden. Daar bovenop het risico dat het bedrijf haar dividend in de toekomst zal verlagen.
Als het je puur om cashflow inkomsten is te doen, waarom dan geen obligatie van hetzelfde bedrijf?
bedankt SEquote:Op zaterdag 12 februari 2011 16:31 schreef sitting_elfling het volgende:
Nu met de belgen er bij.
[ afbeelding ]
Dexia heeft echt een absurde schuld/equity ratio
Antwoord op beide vragen: Als je een call erg diep schrijft (dus met een strike van 6 euro voor een aandeel met een koers van 10 euro, dan is de verwachtingswaarde bijna nul. De prijs van de optie zal dan iets van 4.05 zijn.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 10:13 schreef Sokz het volgende:
[..]
Wilde kijken hoeverre je safe kunt spelen met dividend. Als ik nou enkel en alleen die 5,5% divrend. wil en geen winst op optieconstructies waar ik premies gebruik om nog beter te hedgen. (zoals die ITM geschreven call premie á ¤3) Kun je dat dan doen?
Oefenen ze hem dan vlak voor ex-dividend uit? Hoe krijg je de 'zekerheid' dat ze dat bij je eerste voorbeeld niet doen?
Dividend zit in de prijs van de call. Werkt dus niet. Alleen als er geheel onverwacht een superdividend wordt uitgekeerd zit je hier goed mee. Kan wel eens gebeuren.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 20:22 schreef Sokz het volgende:
'Dividendhoppen' is niet rendabel omdat het dividend bedrag op ex-dividend van de koers wordt afgehaald.
Wat nou als je die daling op ex-dividend hedged?
Stel je koopt Ex dividend - 1 dag aandelen wereldhave en schrijft gelijk een call (at- of nèt in the money) mei.
Krijg je dividend en als die in mei niet uitgeoefend is verkoop je wereldhave en koop je Mobistar + schrijf je een call September. Etcetera?
Met 4 gespreide data kun je dan toch een redelijk rendement behalen?
er is een verschil tussen banken en verzekeraars, nogal logisch dat ze andere ratios hebben en BONY M is volgens mij vaak gebruikt voor back to back transacties, vandaar dat ze ws hoge assets vs. eigen vermogen hebben.quote:Op zaterdag 12 februari 2011 17:51 schreef superpiet het volgende:
[..]
bedankt SE![]()
het lijkt erop dat je duidelijk kan zien welke financiele instellingen beter zijn. Delta lloyd, Mellon, Ageas en Aegon (had ik niet verwacht),tenminstenste als je kijkt naar debt/equity. Ik weet echter niet of een lage ratio echt zo positief is, misschien kan het ook veel verwatering van equity betekenen. Enige bank die ik mis is SNS reaal, die wordt altijd gepumpt door beursgenoten, zou wel interessant zijn om toe te voegen.
http://www.amazon.com/Thi(...)ancial/dp/0691142165quote:Op zondag 13 februari 2011 09:39 schreef AQuila360 het volgende:
In de nieuwe KIJK staat een stukje over de tulpenbollen (bubble) crisis van 1637![]()
Grappig dat dat nu nog gewoon steeds voorkomt alleen steeds met een ander onderwerp.
Ah nee, gewoon omdat 't niet eens mijn idee is. Uiteindelijk kan je gewoon de ticker van mijn vraag googelen en je hebt het ook.quote:Op zondag 13 februari 2011 16:18 schreef JimmyJames het volgende:
Wehehe waarom heb je de naam van het bedrijf weggeedit? Bang dat mensen er met je idee vandoor gaan?
Ik zal het niet verklappen hoorIk zal de cijfers een doornemen.
Dat is wel netjes van je. Ik zal ook eens naar die nieuwsbrief kijken.quote:Op zondag 13 februari 2011 16:19 schreef tony_clifton- het volgende:
Maar 't is maar een kleine publicatie met een heel sympathiek persoon aan het roer dus wil niet dat er teveel van op internet belandt door mij.
+16,45% sjongejonge je zou bijna denken dat je het echt kan voorspellenquote:Op vrijdag 11 februari 2011 20:17 schreef JimmyJames het volgende:
Dit is ook wel een mooie: http://www.google.com/finance?q=NASDAQ:PNRA
Volgens mij zit het echte geld tegenwoordig gewoon in de broodjeszaak- en fastfood-formules.
Laten we er eentje beginnen en zodra het een beetje loopt brengen we het voor 50x de winst naar de beurs
Een betaal zender moet natuurlijk iets 'speciaals' bieden. Hebben dus films eerder dan publieke tv. Dubben hun eigen materiaal etc. Kwalitatieve programma's en films kosten een boel centen.quote:Op zondag 13 februari 2011 22:41 schreef Sokz het volgende:
Hoe kan je met 2,5 miljoen betalende leden geen winst maken? Je betaald in Nederland zo'n ¤10/maand dus dat zou zo'n 300 miljoen euro aan omzet moeten zijn?
Ik zie ze trouwens alleen op OTC ..
Sky Italia, Sky UK, Sky Deutschland zijn allemaal los staande zaken van Murdochs Newscorp.quote:Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef tjoptjop het volgende:
Wat is de link met Sky UK/International
Kijk eens over de grens? De AEX loopt bijvoorbeeld qua rendement toch behoorlijk achter op de DAX.quote:Op zondag 13 februari 2011 23:02 schreef LXIV het volgende:
Heb ten lange leste KPN gekocht, maar zou zo niet weten wat ik buiten mijn porto nog meer zou willen innemen op dit moment. Ideeen?
Ik koop liever in NL, dan weet ik nét iets meer wat ik koop. Maar zoals al gezegd: ik zie eigenlijk ook niks meer liggen wat ik zo nodig erbij wil hebbenquote:Op zondag 13 februari 2011 23:07 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Kijk eens over de grens? De AEX loopt bijvoorbeeld qua rendement toch behoorlijk achter op de DAX.
De AEX/lokaal & AMX hebben natuurlijk ook niet zo heel veel te bieden.
Zijn alle 3 interessante aandelen maar ik voor zie weinig potentie naar boven. Al behoorlijk geprijsd die aandelen.quote:
Persoonlijk vind ik die concurrenten ook sterker, zeker qua positie in opkomende markten.quote:Op maandag 14 februari 2011 00:31 schreef JimmyJames het volgende:
Unilever is redelijk achtergebleven dit jaar en is goedkoper dan de peers.
Ik deel die mening welquote:Op maandag 14 februari 2011 00:44 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Persoonlijk vind ik die concurrenten ook sterker, zeker qua positie in opkomende markten.
Zelf zou ik meer moeite hebben om iets als Fugro of Mittal op waarde te schatten. Die consumer staples zijn niet echt cyclisch en juist doordat ze zo divers zijn valt of staat het ook niet met één product.quote:Op maandag 14 februari 2011 00:46 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik deel die mening welSowieso is het lastig om dit soort bedrijven op hun waarde te schatten vanwege de shitload aan producten onder hun naam.
Wat is je mening hier over?quote:Op maandag 14 februari 2011 11:20 schreef jaco het volgende:
Royce Tostrams biedt nu ook vermogensbeheer diensten aan: http://www.belegger.nl/ni(...)t_in_vermogensbeheer
Je kunt z'n adviezen lezen en zelf opvolgen, maar het is nu dus ook mogelijk om je geld direkt bij hem af te geven.
Z'n uitstraling in de pers is wat mij betreft erg slecht. Ik zou zelf nog geen tweedehands auto van hem kopen. Het verbaast me daarom dat zijn werk wel veel belangstelling trekt en dat investeerders hem kennelijk zelfs geldmiddelen toevertrouwen. Zo zie je maar dat indrukken erg persoonlijk zijn.quote:Op maandag 14 februari 2011 11:28 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat is je mening hier over?
Waarschijnlijk niet. Alleen de rente op de staatsschuld loopt al torenhoog op, daarnaast wil hij nog bezuiningen, dan mag hij medicare en medicaid wel schrappen.quote:Op maandag 14 februari 2011 13:09 schreef iamcj het volgende:
http://www.nu.nl/economie/2446570/obama-gaat-tekort-lijf.html
Spannend of dat gaat lukken.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |