5% maakt me niet uit, dat hoort erbij. Met name een claim zou ik zuur vinden. Met al die stijging is ING weer zo'n 33% van mijn porto gaan uitmaken. Dat is veel.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:15 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Nee uiteraard. Maar je kunt altijd wel een beetje een realistische kijk hebben op zoiets. Als het aandeel enorm omhoog gaat voordat cijfers uitkomen is de verwachting uiteraard ook hoog. Valt die verwachting tegen zal de afstraffing ook in die mate zijn.
Je kunt het aandeel ook gewoon aanhouden. Het aandeel zal heus niet meer dan -5% dalen. In het ergste geval krijg je zoiets als met philips, een 'keurige' afstraffing na de tegenvallende cijfers. Probleem met opties met financials is dat financials altijd zo'n hoge volatiliteit hebben. That blows.
Waarom spreekt dit voor zich? Wat is er dan exact zo goed gegaan de afgelopen tijd?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:08 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
De stijgingen spreken eigenlijk toch voor zich. De laatste paar weken is er geen slecht (beurs) nieuws de wereld in gebracht, dit in combinatie met veel positieve jaarcijfers resulteert voor de belegger in een zekere tijd (positief sentiment) waardoor de DJ stijgt welke de rest weer met zich meetrekt.
Zo denk ik er iig over.
Wat adviseer je? Ik heb echt geen idee. Ben geneigd zilver te behouden. Ik ben al lang blij dat ik mijn 25% return bijna terug heb. Daar ging ik niet al meer van uit. Ik stond slechts op een 2% van mijn stoploss, en dan zou het voorgoed verkocht zijn.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:16 schreef LXIV het volgende:
Veel succes met je goud. Wat doe je bij break-even? Uitstappen of blijven?
Hier kan ik niet op adviseren. Persoonlijk ben ik niet bullish op goud en fundamenteel sowieso al geen goudfan. Op de LT is het allemaal koffiedik-kijken natuurlijk.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:22 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Wat adviseer je? Ik heb echt geen idee. Ben geneigd zilver te behouden. Ik ben al lang blij dat ik mijn 25% return bijna terug heb. Daar ging ik niet al meer van uit. Ik stond slechts op een 2% van mijn stoploss, en dan zou het voorgoed verkocht zijn.
Wat er goed gaat is dat steeds meer mensen geloven dat we de laatste fases van de credietcrisis af aan het sluiten zijn. Back to normal en gewoon weer een LT-uptrend van 10% per jaar.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:19 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom spreekt dit voor zich? Wat is er dan exact zo goed gegaan de afgelopen tijd?
En een positief cijfer wil niet zeggen dat het bedrijf goed loopt. Integendeel, als ik de cijfers zie van bedrijven zou ik zelfs meer bearish worden voor de toekomst.
En daarom is de kans groot dat als het terug op breakeven staat, ik het de prullenbak inflikker. Zilver heb ik nog wel enig vertrouwen in, maar ook daar zal ik een gedeelte verkopen om mijn percentage te verkleinen, omdat ik dezelfde fout niet nog een keer wil maken. Sta ik in ieder geval break even en heb ik tijd om verder aan mijn andere strategie te werken.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:25 schreef LXIV het volgende:
[..]
Hier kan ik niet op adviseren. Persoonlijk ben ik niet bullish op goud en fundamenteel sowieso al geen goudfan. Op de LT is het allemaal koffiedik-kijken natuurlijk.
Eigenlijk zou die random prijs waarop jij bent ingestapt niet uit mogen maken voor je beslissing. Rationeel gezien dan.
Het probleem is dat je dat ook alleen kunt interpreteren als een negatief iets. Tot dusverre is er nog steeds geen recovery in het aantal banen. Vergelijk dat eens met de internet crisis. Daar ging werkloosheid relatief snel weer naar beneden en groeide het aantal banen weer. Dat(!) vertrouwen mis ik.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:26 schreef LXIV het volgende:
[..]
Wat er goed gaat is dat steeds meer mensen geloven dat we de laatste fases van de credietcrisis af aan het sluiten zijn. Back to normal en gewoon weer een LT-uptrend van 10% per jaar.
Nou, met de schuldencrisis gaat het de goede kant op, kijk maar naar de rente's van de PIIGS. En pas las ik nog dat er weer krapte op de arbeidsmarkt ontstaat (in Nederland). De Duitse motor draait sowieso wel lekker. Veel bedrijven melden record-winsten en ondanks dat houden de centrale banken hun rentes lekker laag. Wat wil je nog meer als belegger?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:31 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Het probleem is dat je dat ook alleen kunt interpreteren als een negatief iets. Tot dusverre is er nog steeds geen recovery in het aantal banen. Vergelijk dat eens met de internet crisis. Daar ging werkloosheid relatief snel weer naar beneden en groeide het aantal banen weer. Dat(!) vertrouwen mis ik.
Niet alleen in NL. Ook in Duitsland, België en Frankrijk, in elk geval onder hoger opgeleiden.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:41 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nou, met de schuldencrisis gaat het de goede kant op, kijk maar naar de rente's van de PIIGS. En pas las ik nog dat er weer krapte op de arbeidsmarkt ontstaat (in Nederland).
Ik kijk vooral naar Europa. De VS maakt me niet zoveel uit, al snap ik de onderlinge relatie natuurlijk wel. Misschien is de VS helemaal niet relevant meer over 20 jaar, maar is China dat.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:51 schreef Blandigan het volgende:
De rentes van de PIGS zien er nog redelijk uit dankzij recordaankopen van de ECB. Wederom dus een vertekend beeld en met geld dat wij uiteindelijk moeten ophoesten, immers geen gratis lunch.
Vwb het "beter worden"..ik snap echt niet dat je dat kunt zeggen. Wat gaat er dan beter?
De VS heeft 14 biljoen dollar schuld, en het neemt met 150 miljard netto per maand toe. Staten die failliet dreigen te raken, pensioenen op de tocht, werkeloosheidscijfers van 9%+ en de banen die ze creeeren zijn die bij McDonalds.
In Europa heeft Spanje 20% werkeloosheid, om maar eens een cijfer te noemen dat relevant is voor ING.
Ik probeer wanhopig om dat beter worden te zien, maar dat lukt me met de beste wil van de wereld niet.
Dat staat ING misschien niet, maar ING is wel een financial die erg sterk reageert op een daling/stijging van de DJ, en ook de DJ blijft maar door stijgen. Daarnaast zijn de laatste kwartaalcijfers beter dan verwacht geweest, wat een run tot deze cijfers logisch maakt, niemand wil de boot missen want ING komt toch wel weer met uitstekende cijfers naar voren.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:11 schreef LXIV het volgende:
[..]
De stijging van ING staat echter niet in verhouding tot de stijging van de rest van de markt. Hebben ze misschien hun verzekeringstak verkocht voor een mooie prijs? Is er een uitspraak van de EU aangaande de vermeende staatssteun? Komt er een claim-emissie?
Wat, (veel) grote bedrijven maken weer winst plus er is de laatste tijd (op het midden-oosten na) weinig slecht nieuws wat een effect op de beurs kan hebben de wereld in gebracht. Dat resulteert gewoon in een positief sentiment, en de belegger wil natuurlijk de boot/run niet missen die nu gaande is.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:19 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Waarom spreekt dit voor zich? Wat is er dan exact zo goed gegaan de afgelopen tijd?
En een positief cijfer wil niet zeggen dat het bedrijf goed loopt. Integendeel, als ik de cijfers zie van bedrijven zou ik zelfs meer bearish worden voor de toekomst.
Die komt misschien pas over 5 jaar weer. Ondertussen kan de AEX de 600 wel weer aantikken.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 21:57 schreef Sokz het volgende:
We zijn de ene aan het afronden door de volgende te creeëren ..
Ik heb dit jaar nog niks gekocht.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:00 schreef Blandigan het volgende:
Als ik zo jullie reacties lees snap ik in ieder geval wie die aandelen nog koopt.
Kijk, ik heb bewondering voor jouw lef. Want zo noem ik het maar, om nu nog zo dik in aandelen te zitten.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:02 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik heb dit jaar nog niks gekocht.
Hopelijk houden we een vrij hoog niveau aan tot maart, dan verlopen een aantal puts. Op die manier breng ik mijn leverage heel langzaam terug naar 100%. Mijn langst lopende put is december 2014.
Slecht nieuws heeft echt wel een effect, alleen dat effect lijkt nu tijdelijk te zijn, beleggers lijken het weer te vergeten. En gelukkig is dat ook zo, want wat heeft de wereld economie nu aan een dalende beurs.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:07 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Kijk, ik heb bewondering voor jouw lef. Want zo noem ik het maar, om nu nog zo dik in aandelen te zitten.
Ik had een crash voorspeld in januari en die is niet gekomen. Er valt dan ook niet op te boksen tegen centrale bankiers die elk vuiltje wegkopen. Zonder dat gratis geld zag het er beroerd uit. En dan kun je dus zeggen, goed dat je niet in aandelen bent gestapt want de analyse is juist, het systeem is rot.
Maar dat is wijsheid waar je niets aan hebt want de beurskoersen stijgen elke dag verder. En je hebt gelijk, het kan zo maar doorstijgen tot 600. Goed nieuws, slecht nieuws, het lijkt allemaal niet uit te maken.
Ik hoef niet perse een dalende beurs maar ik denk dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost. En dat is het verschil in benadering. Als we zouden crashen komen in mij ogen de koersen weer wat meer in de buurt van mijn realiteit.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:11 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Slecht nieuws heeft echt wel een effect, alleen dat effect lijkt nu tijdelijk te zijn, beleggers lijken het weer te vergeten. En gelukkig is dat ook zo, want wat heeft de wereld economie nu aan een dalende beurs.
De markt heeft altijd gelijk, zeggen ze.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:07 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Kijk, ik heb bewondering voor jouw lef. Want zo noem ik het maar, om nu nog zo dik in aandelen te zitten.
Ik had een crash voorspeld in januari en die is niet gekomen. Er valt dan ook niet op te boksen tegen centrale bankiers die elk vuiltje wegkopen. Zonder dat gratis geld zag het er beroerd uit. En dan kun je dus zeggen, goed dat je niet in aandelen bent gestapt want de analyse is juist, het systeem is rot.
Maar dat is wijsheid waar je niets aan hebt want de beurskoersen stijgen elke dag verder. En je hebt gelijk, het kan zo maar doorstijgen tot 600. Goed nieuws, slecht nieuws, het lijkt allemaal niet uit te maken.
De algemene toestand is veel beter. Bijna niemand gelooft nog dat het systeem instort.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:13 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Ik hoef niet perse een dalende beurs maar ik denk dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost. En dat is het verschil in benadering. Als we zouden crashen komen in mij ogen de koersen weer wat meer in de buurt van mijn realiteit.
Neem nu bijvoorbeeld eens ING.
De koers begin 2009, en nu 2011. Wat is er nu beter aan ING dan in 2009 waardoor die koersstijging van 3.5 naar 9 Euro wordt verklaard?
Daar staat tegenover dat ze fors meer moesten afschrijven op de pensioentak in de states, dat hun 20% alt-a nu echt naar 0 gaat, en dat ze waarschijnlijk flink moeten afschrijven op MBS in Spanje. Van die paar extra spaarders in Nederland moeten ze het ook al niet hebben.. Dus...quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:16 schreef LXIV het volgende:
[..]
De algemene toestand is veel beter. Bijna niemand gelooft nog dat het systeem instort.
Verder heeft ING laten zien (dmv cijfers afgelopen jaren) dat ze de boel weer onder controle krijgen). Ook zijn de indexen gestegen en daarmee het eigen vermogen van ING.
Er heeft een reorganisatie plaatsgevonden, waardoor ING weer winst maakt en dat ook heeft blijven maken. Daarnaast is ING een financial waardoor het erg afhankelijk is van de DJ. Maw. ING maakt winst + een stijgende DJ = 9 euro.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 22:13 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Ik hoef niet perse een dalende beurs maar ik denk dat de problemen nog steeds niet zijn opgelost. En dat is het verschil in benadering. Als we zouden crashen komen in mij ogen de koersen weer wat meer in de buurt van mijn realiteit.
Neem nu bijvoorbeeld eens ING.
De koers begin 2009, en nu 2011. Wat is er nu beter aan ING dan in 2009 waardoor die koersstijging van 3.5 naar 9 Euro wordt verklaard?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |