abonnement Unibet Coolblue
pi_88405137
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


De laatste culinaire 'topper' die geplaatst werd was:

quote:
14s.gif Op zaterdag 6 november 2010 16:39 schreef k_man het volgende:
Waar? De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen donderdagavond
Gezelschap? Vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; we hebben geen dieetwensen, zijn geen vegetariërs en lusten (bijna) alles.

Het kaartje met de vijf gerechten heb ik meegevraagd. Voor de amuses, tussengerechten, drank e.d. moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Drank was er trouwens nauwelijks; we moesten nog rijden (waarom zit er geen hotelletje op kruipafstand?). Het bebrek aan wijnen maakt én dat ik minder hoef te onthouden én dat hetgeen ik wel moet onthouden makkelijker lukt.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. Afijn, hier niet: het antwoord was champagne, in drie varianten te bestellen. Dat werd het dus niet. In plaats daarvan een glas witte wijn: Walnut Block Sauvignon Blanc.

De eerste serie van drie amuses bestond uit een marshmellow van mosterd (lekker, maar lastig te eten - glibberig, plakkerig ding, dat je geacht werd met je vingers op te pakken), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (mwah, was ik niet erg van onder de indruk, weinig smaak), en chips met kummel (lekker, maar erg wisselend van smaak - het ene chipje veel zouter dan het andere).

Aan tafel!
Van de aperitiefruimte verhuisd naar de tafel. Hier de tweede serie van drie amuses. Een zachtgegaard eitje met hollandse garnaaltjes (smaakte goed, maar niet super bijzonder), een soepje van :? en een mosseltje in een laagje van :?

Eerste gerecht
Ha, hier kan ik citeren vanaf de kaart: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar". Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Héérlijk!

Dit is het enige gerecht dat we gehad hebben, dat ook op de à la cartekaart staat. Het is veruit het duurste voorgerecht op de kaart en benadert haast het bedrag dat wij moesten afrekenen voor het hele menu. Erg tof dat je dus voor de budgetprijs zeker geen uitgekleed budgetmenuutje krijgt. Dat blijkt overigens ook wel uit de zes amuses en het tussengerechtje. :)

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook". Dit is het gerecht dat de kandidaten bij Topchef een aantal weken geleden moesten nakoken en dat Mario Ridder toen aanduidde als signature dish. Het enige nadeel hiervan is dat het maar een klein gerechtje is. Het is véél te snel op. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van paling, maar dit was super.

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf". Heerlijk stukje vlees. Van linzen ben ik niet zo'n fan (smaakt zo gronderige), nu ook niet. Verder ook weer erg lekker. Hierbij een goed glas pinot noir uit het noorden van Chili (de naam is me ontschoten).

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos". Een hartige crème brûlee, wie bedenkt dat? Lekker én origineel.

Tussengerechtje
Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met een prutje van appel, limoen en :? (het tussengerechtje stond niet omschreven op het menu). Lekker, fris, origineel - vooral het ijs.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse". Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet en een krokant passievruchtkoekje. Vooral de chocoladesorbet was goddelijk - de smaak zó intens. Ik geloof niet dat ik ooit een lekkerder chocoladebereiding heb mogen proeven. Puntje van kritiek: ik wil er meer, meer, meer van!

Tenslotte
Een espresso en een thee voor mijn tafeldame. Voor de thee kan een keuze gemaakt worden uit de thee, waar bij elke thee een omschrijving staat van herkomst, smaak en andere wetenswaardigheden - doet niet onder voor een wijnkaart. Bij de koffie en thee elk een viertal zoetigheden (andere bij de thee dan bij de koffie).

Entourage?
Het pand ligt mooi, aan het water, in een klein dorpje, bij een ophaalbrug. Binnen is er eerst de strakke, moderne aperitiefruimte. Het restaurantgedeelte is niet heel bijzonder ingericht. Wel leuk is het uitzicht op de voorbij varende binnenvaartschepen. Die varen zo dicht langs dat je mee kunt kijken op de TV in de hut. In de zomer is het waarschijnlijk leuker; nu keken we uit op een donker kanaal.

Bediening?
Professioneel, klantvriendelijk en gastvrij. Wel een klein beetje stijf en soms de indruk gevend dat ze meer handelen uit routine dan uit oprechte gastvrijheid. De uitleg bij de gerechten werd bijvoorbeeld vrij snel en staccato afgeraffeld "op uw bord vindt u van links naar rechts ratatatata, alstublieft."

We hadden ook het idee dat de gerechten elkaar behoorlijk snel opvolgden, dat ze er een beetje tempo in wilden houden - overigens zonder dat we ons opgejaagd voelden ofzo. Uiteindelijk bleek dat ook erg mee te vallen. We waren er om 19:45 en vertrokken om 23:00.

Verder de kleine dingen die maken dat je voelt dat ze je het naar de zin willen maken. De voordeur die al open gedaan wordt voor je zelf naar de klink kunt reiken. De bediening die je in de aperitiefruimte een krant aanreikt (nou ja krant... de Telegraaf) als je even op je tafeldame moet wachten.

Conclusie?
Het was fantastisch. Ik heb niet zo heel veel ervaring met eten op dit niveau. Ik heb één keer eerder bij een sterrenzaak gegeten (Calla's, één ster) en twee keer bij restaurants die kort daarna een ster kregen, maar dit was toch wel echt een stapje hoger. Ik snap die tweede ster wel.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 180 euro voor twee personen. Nog steeds duur natuurlijk, maar het was het waard.
pi_88405172
En mijn laatste post uit het vorige topic (@k_man):

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:08 schreef LieLie het volgende:

[..]



Leuke uitgebreide review!
En het klinkt heerlijk!
pi_88405370
Tvp voor later
  zaterdag 6 november 2010 @ 17:25:48 #4
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_88405708
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:16 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Tvp voor later
daar heb je een ' volg topic' knop voor :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_88405949
Die was ik aan het zoeken, maar ik zie hem niet.
pi_88406030
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:32 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Die was ik aan het zoeken, maar ik zie hem niet.
Naast de knop voor een nieuw topic. Hij is nu waarschijnlijk licht groen.
pi_88406063
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
pi_88406127
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:36 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
Omdat je het topic al volgt nu.
[PAINT] Wat gebeurt er bij de formaties #1 -- #2 -- #3 -- #4 -- #5 -- #6 -- #7 -- #8 -- #9 -- #10
Steun de strijd voor een indianenforum!
pi_88406188
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:36 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Ik zie naast 'nieuw topic' alleen 'reageer'.
Reageer? Dat staat bij mijn nergens :?

quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 17:37 schreef 08gnoT. het volgende:

[..]

Omdat je het topic al volgt nu.
Oja, dan is ie licht rood.
pi_88406251
Als ik de topic hieronder pak, zie ik hetzelfde. Had ik ook al bedacht.
Kan de culi mod me misschien even een pm sturen? Zo wordt dit topic zo saai.

Edit: Laat maar, al gevonden. :P
  zondag 7 november 2010 @ 07:19:28 #11
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_88424675
Waar:
Buster Crabb, Invercargill Nieuw Zeeland
Buster Crabb is vernoemt naar de beroemde spion Lionel Crabb en eigendom van de zelfde man die van Cafe-Restaurant Ziffs een van de meest popualire eetgelegenheden in invercargill heeft gemaakt...Ziffs is ook populair bij mijn vrouw en ik dus we waagden ons er aan Buster eens te proberen voor lunch.
Buster is nu ongeveer 1.5 jaar open en profileert zich iets meer up market dan Ziffs en ik heb wisselende reacties gehoord over dit restaurant...dus vol verwachting gingen we er op af.

Wanneer:
zondagmiddag voor lunch samen met mijn vrouw

Wat:
lunch was redelijk laat en beiden hadden we flinke trek dus we begonnen met garlic bread, heerlijk licht en luchtig brood met niet te veel knoflookboter zodat het overwelmend is.

Vrouwlief had een seafood salade en ik een Ceasar salade.
Seafood salade had met name zalm, battered calamari, garnaaltjes en gerookte mosselen. Vooral de calamari was boterzacht (kan m.i. vaak snel tot rubber gekookt worden) en de zalm was prima van smaak. Kortom, een tevreden tafelgenote.

Ikzelf bestelde een Ceasar salade met grookte kip, dit oude werkpaard op culinair gebied is voor mij nog vaak een favoriet, maar....hoe vaak kan zo iets eenvoudigs geruineerd worden? als je de poched eggs open snij dan moet het geel er zacht romig uitdruipen en moet je geen stuiterbal te hoeven doorboren...maar jawel hoor, de poched eggs were cooked to perfection verder was de salade goed gevuld met parmasaanse kaas, ansjovis, en uitgebakken spek overgoten met een zachte home made dressing

Verder hadden we een schaaltje home made chuncky chips, goudgeel en prima van smaak.

als drankje had ik een central Otago Pinot Gris (Three Miners) gekozen (ben niet echt een Pinot Gris fan maar onder het nom van laten we eens heerlijk gewaagd doen op de zondagmiddag en dit pakte goed uit..) en de overkant een glas ananassap (sober driver)

Impressie
het eten was goed, niet overweldigend maar verder niets te klagen, beide lekker gegeten.
De wijn werd (zoals m.i. in vele restaurants) te koud geserveerd., maar kwam later prima tot zijn recht.
Ook enigzins storend was het feit er bij binnenkomst niemand ons begroette zodat je daar als een dork midden in de zaak sta te wachten.
Het was niet echt druk, een ongeveer 50% bezetting en daardoor niet te luid (alhoewel ik kan genieten van het geroesemoes in een restaurant, net luid genoeg om aan te tonen dat alle gasten zich vermaken) en er trad een acoestisch duo op welke een genre bracht wat prima bij de zondagmiddag paste.
Lekker gegeten maar ik zou niet zo snel terug gaan voor diner, daarvoor dan toch maar naar grote broer Ziffs.
Met name de prijs/kwaliteit verhouding lag iets te ver uit elkaar om het echt een goede review te geven.
Goed te doen maar zeker niet het omrijden waard.

Kosten:
$78.- (37 euro) wat voor NZ'se begrippen niet goedkoop is

Cijfer: 7-

[ Bericht 0% gewijzigd door rechtsedirecte op 07-11-2010 07:29:11 ]
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_88424692
Alhoewel k_man al een prachtige review had geschreven ga ik er ook nog een plaatsen aangezien ik beloofd had dat hij er zou komen.

Waar? (Ook) De Zwethheul te Schipluiden (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen zaterdagavond
Gezelschap? Vriend (partner)

Wat?
Wij hadden ook het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Tijdens het aperitief werd wel gevraagd of we akkoord waren met het menu. Dat was zo; het menu zag er interessant uit en tafelgenoot had beloofd om alles te proberen i.p.v. te roepen dat hij geen vis lust en de hele reutemeteut aan andere dingen die hij niet lekker vindt.

Dit was zijn eerste ster-restaurant ervaring en ik vertelde hem dat het anders klaargemaakt wordt dan dat hij gewend was en dat ik het anders wel zou opeten als hij het niet lekker vond ;)

Kleding, Trip & Binnenkomst:
Tafelgenoot was in pak en ik was ook netjes gekleed in mijn paars zijden corset met bijpassende gouden rok. Onze afspraak was heen met de bus, terug met de taxi, zodat wij beiden konden genieten van het wijnarrangement. Bus vond tafelgenoot niet zo'n succes. Hij komt 1x in het uur dus ik wilde op tijd bij de halte staan en de route was ook nog half opgebroken inclusief andere tijdelijke haltes. De trip is slechts en ruim kwartier, maar tafelgenoot stond te kleumen. Je kan wel echter precies voor de deur bijna uitstappen.

De deur werd netjes voor ons opengehouden en de gastvrouw vroeg of ze onze jassen kon aannemen. Daarna ging tafelgenoot z'n neus snuiten op het toilet en ging ik op de loungebank zitten om te overleggen wat het huisaperitief was. Er zijn zowel loungebanken met tafels, als een hoge bar achtige tafel als normale tafels om in de hal te zitten. Ik was erg gecharmeerd van deze combinatie.

Aperitief & knabbels
In tegenstelling tot k_man was er bij ons wel een huis-aperitief toen ik er naar vroeg. Een whisky sour. Normaal drink ik mijn whisky zelfs nog zonder ijs om de smaak niet te bederven, maar ik was wel benieuwd naar wat ze er van zouden maken. Het was een whisky waar ik de naam helaas niet van kon lezen (glen .... maar ik zou de fles nog wel herkennen). Er zou whisky, ginger ale en limoen in zitten. Het werd geserveerd in een whisky glas, met een schotel en een rietje erin. De ijsklontjes waren helemaal kleingeslagen en ik vond hem heerlijk! Tafelgenoot nam de brut champagne, die lekker rook, maar absoluut niet aan mij besteed was. Hij vond hem heerlijk.

Bij ons aperitief kregen ook wij 3 kabbeltjes: een marshmellow van mosterd (lekker, maar tafelgenoot kreeg hem niet netjes van het papieren onderzettertje, iets te kleverig), een lepeltje met een mousse van ganzenlever en popcorn (romig en zeer mild van smaak, onze eerste ganzenlever ervaring), en chips die nagezouten was met zeezout. (heel heeel heeeeel erg zout, maar wel lekker. Bij ons was de smaakervaring wel goed verdeeld over alle chipjes i.t.t. bij k_man). Combinaties vond ik goed gekozen voor een aperitief: vanwege de zuur/zout pit ben je gelijk wakker!

Om ons heen zagen we dat andere mensen al de signature dish amuse kregen in de hal, dus ik vroeg me af of wij dat ook zouden krijgen of dat ze het voor ons aangepast zouden hebben. Ons werd netjes gevraagd of we al aan tafel wilden. (Hiervoor was al geinformeerd of wij een fles mineraal water wilden dan konden ze dat neerzetten)

Aan tafel & amuses
Fles water was nergens te bekennen, maar werd later gebracht. Wij hadden al eerder aangegeven elk voor het wijnarrangement te gaan met de optie naar 5 gangen. Beiden houden wij niet van dessertwijn (te zoet!) en daar zou naar gekeken worden.

De witte wijn van de eerste gang werd ingeschonken en de nieuwste drie amuses werden gebracht: een gefrituurd mosseltje (met een spinaziedipje denk ik), een zachtgegaard eitje met spek en daarboven op komkommerschuim en een soepje van linzen met slagroom en amandel.

Wij waren erg gecharmeerd van deze amuses (meer nog dan van de knabbels). Apart om eens mossel zo te eten (prima, maar niet mijn favo) en het soepje was in tegen stelling tot het normale gronderige linzengevoel heel erg prettig, met slechts een licht tipje daarvan aangezien de slagroom/amandel dit ophaalde. Het eitje was mijn favoriet: vooral omdat ei/spek heel erg normaal is als combinatie, maar zo langzaam gegaard (yum yum) en met een fris schuim wordt het toch heel bijzonder. Tafelgenoot houdt niet van komkommer maar vond dit wel 'ok', beetje zurig mompelde hij.

Eerste gerecht: "KAVIAAR ZWETHHEUL - Gel van kreeft, krab, avocado, haring kaviaar".
Geserveerd in een kaviaarblikje, gevuld met (onderin) een groen laagje, daarboven een roze laagje en bovenop het zwart. Erg mooi en origineel geserveerd en prachtig van smaak en textuur. Zeker wel een 8 of zelfs 9 als je van deze smaakcombinatie houdt. Ik ben niet zo'n fan van de melige smaak van avocado (sorry!) dus voor mij was het slechts een 7, maar in combinatie met de wijn, zeker wel een 8 of anders natuurlijk 10 ;).

Helaas moet ik k_man uit de droom helpen: ja, dit gerecht staat voor een flinke prijs op de a-la-carte kaart, maar dan krijgen mensen andere kaviaar (geen haring, maar steur). (Wij hebben nogal wat aan de sommelier gevraagd over de gerechten en dit heeft hij aangegeven)

De bijpassende wijn had een mineraal-achtige tint met een licht zurige afdronk. Een erg zware wijn qua smaakgevoel die je echt niet overal bij kan serveren maar dit gerecht erg ophaalt zodat het frisser en prettiger smaakt.

Tweede gerecht
"NOORDZEETONG - Gepocheerd, bâtonets van paling, groene tomaat, saus van gerookte knoflook".


Dit gerecht heeft op de oude kaart gestaan, maar staat helaas niet op de nieuwe. Heeerlijk gerecht, waarin de zachte noordzeetong prachtig combineert met de gerookte smaak van de paling en daarin een frisje van de tomaat. Overgoten met ook een vorm van 'hollandaise saus' dus ook voor de niet visliefhebber prachtig.

Tafelgenoot moest *eindelijk* beamen dat dit heerlijk was en dat hij dus toch wel visgerechten lust.

Bijpassende witte wijn was fris en fruitig waardoor het romige smaak opgehaald werd en rijker van textuur werd. Dit was zeker mijn favoriet van de avond en een flinke 10 krijg hij dus ook van mij, zeker in combinatie met de wijn.

De opmaak van het bord was iets minder: een diep bord gevuld met de vis en daarop de saus.

Gesprek met de kok
Mario komt nog even kijken bij ons om zich voor te stellen en te vragen of wij het naar ons zin hebben. Ik vind het zeer persoonlijk en hij is ook oprecht geinteresseerd. Ik bedank hem voor de heerlijke gerechten en het feit dat tafelgenoot toe heeft gegeven dat hij vis best lust :D

Mario moet lachen en zegt: als je vis slecht klaargemaakt hebt gegeten kom je daar (bijna) nooit meer vanaf. Net zoals verkeerd klaargemaakte duif (heb ik nooit op, dus geen flauw idee van, maar ik geloof hem graag)

Derde gerecht
"KALFSHAAS - Gepocheerd, gebakken spek, linzen Du Puy en schuimige saus van kalf".


Grappige combinatie: linzen & spek is natuurlijk erg bekend, maar dan als armeluisvoedsel, maar Mario maakt hier echt iets bijzonders van. Het is ook gelijk duidelijk dat Mario niet van misselijke kleine porties houdt: wij krijgen zeker wel een stuk van 80-120 gram vlees schat ik zo en dan is enkel het geporceerde stukje kalfshaas, daarnaast krijgen wij nog een stuk merg met daarin sjalotten en een stukje kalfswang met daarop het spekje.

De schuimige saus van Kalf vind ik helaas weinig toevoegen, al is het gerecht echt ontzettend lekker en goed gemaakt. Het spekje is prachtig en lekker (niet te zout), de textuur en smaak van het kalf is prachtig (echte kalfssmaak maar zeker niet overheersend, mooie rose kleur) en de gevulde merg is heerlijk. Dit is tafelgenoots favoriet, en hij krijgt bij mij zeker vanwege de subtiele smaken en het harmonieuze geheel een 8+

Samen met een pinot noir is dit absoluut ook een toppertje, al vind ik de wijn zelf deze keer minder toevoegen. Onze glazen worden nog extra afgetopt en wij genieten ervan.

Het bord is mooi opgemaakt met 3 verschillende porties (merg/kalfshaas/kalfswang) en het schuim wordt aan tafel over je merg gegoten.

Ook dit gerecht heeft op de oude ala-carte kaart gestaan.

Vierde gerecht
"CRÈME BRÛLEE - Van boerenkaas, ganzenlever en abrikoos".

Ook dit gerecht heeft op de oude kaart gestaan en is veelvuldig gemaakt en dat proef je. Het eerste wat je ruikt is de koffie, want zij hebben arabica koffie er over heen gestrooid. De combinatie van de pittige kaas, de romige hartige ganzenlever en de zoete abrikoos en daarna bij nog de koffie is mij teveel!

Alhoewel het heerlijk is, zeker met de Portugeese wijn die we er bij krijgen (zoet zoet zoet, maar wel lekker, ruikt bijna als port!) krijg ik het echt niet op. Mijn maag protesteert van al dit geweld. Hij wordt ook geserveerd in een whisky glas met een flinke laag. Heel mooi opgemaakt dus.

Ik kies ervoor om het gerecht verder te laten voor wat het is en tafelgenoot krijgt het nipt op. De sommelier geeft aan dat er meer mensen moeite hebben gehad met dit gerecht, vanwege de zwaarte van de smakencombinatie. Ik ben blij dat ik niet de enige ben! :@

Voor mij is dit gerecht qua smaak toch echt wel een 8 of 9, maar in deze hoeveelheid zou ik het nooit opkunnen. Dit is voor mij meer een amuse gerecht qua hoeveelheid, alhoewel het daar te zwaar voor is qua smakensensatie (vind ik).

Vervolgens krijgen wij een smaakverfrissertje
Heerlijk om even voor het zoet de mond weer te spoelen met iets wat zuurder is en dus onze tong weer opfrist. Een klein bolletje ijs op basis van basmatirijst, met schuim van basilicum en daarbij stukjes granny smith appel en limoen.

Heel fris met daarbij het romige van de basmati. Heel goed en origineel en mooi opgemaakt en dit blijkt het gerecht te zijn van Mario's protege. Wij geven aan dat wij het fantastisch vinden en dat onze complimenten zeker door gegeven moeten worden.

Vijfde gerecht
"PASSIE EN KOKOS - Als taart, chocolade sorbet, kokos mousse".

Geserveerd als een rechthoekig, laag stukje taart van passievrucht, met daarop enkele bolletjes. Een bolletje kokosmousse, een bolletje chocoladesorbet van vahrona chocolade (spelling?) en een passievrucht schuimpje dat knapperig is.

Mee geserveerd werd inderdaad mierzoete dessert-wijn wat er uitstekend bij past maar zeker niet mijn smaak is. Wij mochten even proeven en kijken of wij dat wilde ontvangen. Beiden kiezen wij voor even niets erbij. Je doet ons geen plezier met dessert wijn.

Ik vind dit niet echt een origineel gerecht, hoewel het erg lekker smaakt en fantastisch is opgemaakt. Iemand is met een kwast tot de rand van het bord gegaan, daarbij ligt van buiten naar binnen: chocoladepoeder/korrels, kokosschaafsel met dotjes passievruchtjam en in het midden dan de taart van passievrucht.

Tafelgenoot krijgt de chocoladesorbet, want die is er net zoals k_man gek van, terwijl ik niet zo van de pure chocolade smaak hou (sorry, slechte vrouw, eet zelf nauwelijks chocolade en dan liever nootachtige romige varianten of met noga)

Dit gerecht krijgt ook zeker een 8+ alhoewel ik liever een spannender toetje had gekregen, want tja, ik ben een toetjes mens en ik vind kokos/chocolade/passievrucht en bekende combinatie.

Koffie met friandises
Na gevraagd te hebben welke espresso zij serveren (ooit slechte ervaring gehad), blijkt dit Ily te zijn. Nou, geef ons dan maar een dubbele! Wij krijgen daarbij een glaasje cappucino met daarin roomijs, een aantal friandises en een hoog cocktailglas vol met gesuikerde gechocolateerde macadamia's.

Deze keer loopt de bediening al weg en wij vragen of we ook nog even uitleg kunnen krijgen ;) Dat mag natuurlijk, al geeft de sommelier aan dat de informatie ook onder de friandises beschreven is, al vond ik die informatie summier. (Bijv. "noot").

Er blijkt chocolade ganache, een franse madaleine met vanille en noot, een spekje met amandel en een kletskopje.

Bediening
Amicaal, professioneel, super klantvriendelijk en gastvrij. Heerlijk met verschillende mensen gekletst, informatie uitgewisseld en gevraagd naar bepaalde gerechten. Het was best druk (zaak zat vol al hadden ze 1 annulering gehad). Wij zaten op het rechte stuk zodat je het kanaal kon zien en dan heb je ook nog een rond voorstuk (waar volgens mij de ala-carte klanten zaten).

Grote complimenten voor de sommelier die alles wel wilde uitleggen, de rest van de bediening die de gangen prima op elkaar lieten overlopen. Genoeg tijd om te kletsen, niet teveel om honger te lijden of je onprettig te voelen. Wij hebben van 19.00 tot iets van 22.45 gegeten. 3 uur over 5 gangen is echt prima.

Zwethheul hoeft niet mee te doen aan zoiets, maar ze doen het wel! En dan eet je dus eigenlijk 2 voor de prijs van 1. Zij hebben gekozen voor maar liefst 4! gerechten van de 5 gangen die ook op de ala-carte kaart hebben gestaan of staan, waarvan 3 in dezelfde vorm en 1 iets aangepast. In tegenstelling tot andere restaurants in de restaurantweken vind ik dit echt *top* en grote klasse. Je wordt niet afgescheept met iets goedkopers, maar merkt echt hoe Mario kan koken!

Bovendien hoorde wij dat vanwege problemen met de reserveringen Zwethheul sommige mensen zelfs volgende week dit menu nog gaat aanbieden! Grote Grote klasse!

Afloop
Onze taxi was besteld en wij zijn uiteindelijk even in de lounge gaan zitten. Daar kon je ook de keuken zien toen de deur open ging en dus kon ik even spieken. Mario zag me turen en heeft me uitgenodigd om even te kijken! Harstikke lief! Keuken is prachtig en heel mooi roestvrij staal, prachtige ovens en ze koken op volgens mij inductie (kookplaten dus kan ook wat anders zijn, maar geen gas) en een enooooorm espresso apparaat.

Conclusie
Het was werkelijk fantastisch. Als ik hiervoor de normale prijs had moeten betalen (200 euro p.p.) dan had ik dit het absoluut waard gevonden.

Mario kookt op de manier waar ik van hou: harmonieus, maar toch verassend. Goede porties en niet altijd maar kleine liflafjes. Pit in de gerechten door een zuurtje (limoen e.d.) of een zoutje (sjalotjes, linzen) of een zoetje (chocolade, passievrucht, romige saus). Absoluut duidelijk waarom deze man 2 sterren verdient! En hij is ook nog harstikke lief!

De bediening is heel erg lief en bereid alles uit te leggen en je op je gemak te laten voelen. Soms ratelen ze dingen iets te snel, maar als je vraagt of ze het opnieuw willen zeggen dan wordt er in een wat langzaam tempo netjes verteld wat het is :)

De zaak is prachtig ingericht met voldoende ruimte tussen de tafels en een mooi uitzicht en vlakbij mij. De taxi-chauffeur zei dat we vast wel ontzettend verwend waren bij de Zwethheul en dat is echt helemaal waar! Ik hoef niet meer naar Niven of Paul van Waarden (sorry jongens!), maar spaar wel door voor Zwethheul!

Schade
De menuprijs was 65 euro. Het wijnarrangement was 28 euro voor 4 wijnen of 35 euro voor 5. Harstikke netjes binnen budget gehouden van mensen die wat minder te besteden hebben en toch zo ontzettend passend bij de gerechten! Ook de champagne viel mij mee (13,50) en de whisky sour (9,50). Totale schade zonder fooi 228 euro. Zij hebben van mij 10% fooi gekregen omdat ze het absoluut hebben verdiend, dus mooi afgerond op 250 euro. Wat een heerlijke manier om mijn jubileum te vieren! En wat een koopje!

Cijfer
8,5 neigend naar 9

[ Bericht 0% gewijzigd door kahlie op 07-11-2010 08:55:11 ]
pi_88425028
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 08:54 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]


dacht ik al, heb ik ook wel eens.
Vroeg he?
Voor mij niet, ik was al sinds 6.00 wakker. Tafelgenoot zei: "Ik pas wel even de review aan met de 4de Friandise". Ik: "OK". Tafelgenoot: "OOPS, ging iets mis" 3x Ik: "Wil ik weten wat je hebt lopen kloten onder mijn account?" ;)
pi_88425434
Ah, leuk. Dank ook voor het invullen van de vraagtekens. Weet ik ook weer wat meer. :)
pi_88425997
Leuke review, Kahlie :9 Ik zou er spontaan zin van krijgen om een keer te gaan eten daar :9
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 11:10:19 #16
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88426695
Post mag u als niet gepost beschouwen :+

[ Bericht 19% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:07:17 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88428506
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1 :P

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
Respect!!
Quinn Dexter
  zondag 7 november 2010 @ 14:06:09 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88431837
Mooi recensies van Zwetheul. Lijkt mij zeker de moeite waard om eens te proberen.

Ben benieuwd wat je vandaag van de Bokkedoorns vindt, k_man.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88431961
Allereerst Boris, wat goed ^O^

En heel fijn al die uitgebreide verslagen, erg leuk om te lezen *O* :9
pi_88432033
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 11:10 schreef borisz het volgende:
Alle verslagjes van deel 1 :P

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda
Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 14:19:13 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88432214
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:13 schreef LieLie het volgende:

[..]



Mooi overzicht B! Maar ik kom wel steeds bij de OP uit? Terwijl je linkjes wel steeds anders zijn?
In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.

Ben van plan #2 & 3 ook uit te zoeken :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88432318
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 14:19 schreef borisz het volgende:

[..]


In Chrome gaat hij bij mij rechtstreeks naar de juiste post.

Ben van plan #2 & 3 ook uit te zoeken :).
Gek, hier doet ie het niet..
Zal wel aan mij liggen ;)

Is wel een goeie voor naast het Kookboek eigenlijk, of niet?
Een vast topic met reviews?
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 15:44:58 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88435197
Deze post kan men als niet gepsot beschouwen :+

[ Bericht 99% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:39:31 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 november 2010 @ 16:09:45 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88436277
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88436318
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
Ik gebruik Chrome, maar bij mij werkt het ook niet...
pi_88436401
Hier werkt het prima (IE).
pi_88436431
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:09 schreef golfer het volgende:
Borisz, je doet erg veel moeite, maar in FF werken de linkjes niet en kom je steevast uit bij de eerste post van het topic.
Misschien dat Danny je een tip kan geven hoe het wel werkend te krijgen in de nieuwe lay-out?
klopt.
de links missen allemaal een paginanummer, waardoor de linkas dus niet werken.
enorm zonde van het werk...
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_88436438
quote:
14s.gif Op zondag 7 november 2010 16:12 schreef k_man het volgende:
Hier werkt het prima (IE).
Wat gek, ik heb het ook in al mijn browsers geprobeerd, maar het werkt niet.
pi_88436472
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:13 schreef Mirjam het volgende:

[..]

klopt.
de links missen allemaal een paginanummer, waardoor de linkas dus niet werken.
enorm zonde van het werk...
Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?
pi_88436503
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 16:14 schreef LieLie het volgende:

[..]



Maar waarom werkt het bij sommigen dan wel?
geen flauw idee
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 16:18:08 #31
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88436634
Bij mij werkt het prima zowel Chrome als IE.

Ik ga zo maar eens een topic openen in FB
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 17:08:59 #32
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88438292
Nieuwe linkjes :) Heb linkjes oude stijl gebruikt en zou het wel moeten lukken. Wel met de instelling op alle posts in 1 topic.

Abrikoos, Utrecht
Abrikoos, Utrecht
Asian Taste, Amsterdam
Argentina, Hilversum
Armade, Valkenswaard
Lauberge, Illhaeusern
Basso Rotterdam
Bazar Rotterdam
Bella, Regina, Amsterdam
BIHP, Amsterdam
Blauw, Amsterdam
Bloom, Rotterdam
Bouchon du Centre
De Brasserie, Groningen
Broadway, Utrecht
Broadway, Utrecht
Burgers Sandwiches & Pastas te Groningen
Cafe Crash, Enschede
Cest Ca, Utrecht
Cest Ca, Utrecht
Cazuela, Rotterdam
Capri, Almelo
Chez Willy, Utrecht
Ciel Blue, Amsterdam
Chinatuin, Hengelo
Combuijs, Zwartsluis
Connaisseur, Utrecht
Dal Baffo, Emmen
De Dam, Nieuwpoort
Le Defi, Sprang Capelle
Het Dijkhuis, Ophemert
Deltion, Zwolle
El Popo, Deventer
Fandango, Leiden
La Forca, Haarlem
Fifteen, Amsterdam
Cafe Floor, Rotterdam
Fire Restaurant, Dublin
The Fox, Voorburg
FRED, Rotterdam
Fugu Rotterdam
Gauchos, Rotterdam
Genki Tei, Den Haag
Heerlijkheid, Zeist
Humphreys Venlo
Huys van Benne, Benne
The Ivy, Rotterdam
Jozuas, Hoorn
Kittys Bistro, Dublin
Kiwi, Maastricht
In de klaver, Niebert
Kleine Griek, Delft
Koeien & Kreeften, Rotterdam
Kohimoor of India, Arnhem
Kop van de haven, Ijmuiden
Kreta, IJmuiden
De Kroon, Assen
Lambermons, Haarlem
Las Palmas, Rotterdam
De Lelie, Emmen
Limoen, Utrecht
Little Asia
De Loft Rotterdam
Lokanta, Den Haag
Lunetta, Maastricht
Ma Brown, Haarlem
Meadows. Nijkerk
Meierij de Bokkesteeg, Santpoort-Noord
Merlijn, Veldhoven
Miso, Rotterdam
New King, Amsterdam
Nul10, Rotterdam
Olijfboom, Barendracht
Osteria Da Vinci (Groningen)
Oud Sluis, Sluis
De oude brandweer, Groningen
De Open Keuken, Hilversum
De Oude Societeit, Almelo
Pampus, Zwolle
popocatepetl
De Plantage
Pollevie, Den Bosch
El Popo, Deventer
Portofino, Venlo
Cafe de Plak
Proto, Alphen ad Rijn
Sense of Asia, Haarlem
Smaak, Rotterdam
La Stanza, Leuven
Stravinsky, Hengelo
Sultan Lounge, Rotterdam
Sumo, Rotterdam
Reddelicious, Almere Centrum
Recko, Maastricht
Roode Hert, Velsen Zuid
Ribhouse Texas Zeegse
Sui Sha Ya, Scheveningen
Steakhouse Tennessee te Harderwijk
Tapas enzo, Leiden
Terra Cotta, Bloemendaal
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport zondag 7 november 2010 @ 17:09:52 #33
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88438318
Vervolg

Twee Heren, Maastircht
Torbijn, Langebroek
Koreaans Restaurant U-Ri Kang San, Nieuw-Vennep
Vapiano, Keulen
De Vestibule, Groningen
La Vilette, Rotterdam
De drie vrienden, Bussum
Wokcentre Almelo
Wolfselaar, Breda

Recensies Deel II :)

Acquarello in Muenchen
Alhambra te Weesp
Appels & Peren, Nijmegen
Appeltjes, Bergen op Zoom
Boerderij, Voorburg
Bienvenue, Utrecht
Bistro t Kannetje, Amersfoort
The Boath House, Nairn Schotland
Buitenlust, Amerongen
Brussels Lof, Groningen
Callas, Den Haag
Capri, Almelo
Da Carlo, Groningen
CTaste, Amsterdam
Cest ca, Utrecht
Cucina Scappi, Houten
China, Capelle ad Ijssel
Delta Terras, Amsterdam
Delano, Utrecht
Deventer Schouwburg
Dokwest, Hellevoetsluis
Drechthuis, Loosdrecht
Elzenduin Beach, Heijde aan Zee
L'Esprit de Sel Brasserie, Brussel
Au Gestronome, Paliseul
Grand Cafe La Belle
Guliano, Rotterdam
Hans & Grietje, Deventer
Hofnar, Rotterdam
Irodion, Geldrop
Ivy, Rotterdam
Jean-Georges
Jills, Den Haag
Karmeliet, Brussel
Kiraku, Den Haag
de Lamme Goedzak, Noordwijk aan Zee
Im Schiffchen, Duesseldorf Kaiserwerth
Lambermons, Haarlem
Lekker, Noordwijk aan zee
Lof Der Zotheid, Rotterdam
Grill-Steakhouse Maya Amsterdam
Machinist, Rotterdam
Manana Manana in Delft
Mauresque, Amsterdam
Maurya, Amsterdam
Mayur, Amsterdam
Mr Wok, Rotterdam
Mijn Keuken, Wouw
Mythos, Bocholt
Nam Kee, Amsterdam
Nieuwe Mulderij, Leeuwarden
Nolet - Het Reymerswale in Yerseke
Oishii, Aachen (Dld)
Olijf, Nuenen
De Open keuken, Hilversum
Oporto in Nijmegen
De Oude school, Ter Aar
Oude Spoorhuis, Uithoorn
Pacific, Groningen
Perron Zee, IJmuiden
La Promendade, Baarn
Portugalia, Amsterdam
Proeverij De open keuken, Hilversum
Puur, Hellevoetsluis
Rancho VI, Amsterdam
Rubens, Weesp
Satellite Sports cafe, Amsterdam
Sense of Asia
Shiva, Amsterdam
Schulten Hues, Zutphen
La Stalla, Oss
Soho, Amsterdam
De Struisvogel, Amsterdam
Spaans restaurant in Ekeren, Vlaanderen
Steakhouse Dinos, Rotterdam
Swarte Ruiter, Holten
La Tasca, Delft
Taperita, Delft
Terra, Bloemendaal
Tempo Doeloe, Amsterdam
Tia Piri Piri, Rotterdam
Tres Simple, Leuven
Truffels, Haarlem
vd Valk, Nuland
De Vliegende Hollander, Leeuwarden
De Visscher, Amersfoort
De Volle Buick, Nijkerk
Westerhout, Beverwijk
Wok 4 you, Ijmuiden
Wijnbar, Rotterdam
Zinc, Rotterdam
Zwethheul, De Zweth

[ Bericht 41% gewijzigd door borisz op 07-11-2010 17:15:05 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zondag 7 november 2010 @ 17:12:42 #34
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_88438426
Leuke recensies van de Zwethheul. Het is ook mijn favoriete plek. Helaas ben ik niet zo heel belezen op culinair gebied, en ik onthoud het allemaal ook niet goed genoeg om er een stukje over te schrijven.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  zondag 7 november 2010 @ 17:37:35 #35
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88439255
Nu werken ze ook hier, Borisz.
Top hoor. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88439887
Gisteren heerlijk gegeten! *O*

Waar: O Mundo, wageningen. 1 Michelinster.
Wanneer: zaterdag 6 november

Wat at je?
We hebben ervoor gekozen ons te laten verrassen, voor 5 gangen :) Daarbij een wijnarrangement.

Knabbels
Allereerst begonnen met een glaasje medium sherry. Heerlijke, zachte, toegankelijke sherry. Kregen verder een bordje met dunne kaasstengels, gezouten amandelen, plakjes worst (ik weet niet meer waarvan) en witlof in een dip waar volgens mij o.a. mierikswortel in zat. Niet heel spannend allemaal, maar de dip icm de witlof was heerlijk.

Vervolgens de eerste amuse: gekonfijt tomaatje met caramel, sojasaus en sesam. Het idee van de crunchy buitenkant met dan de openspringende tomaat erin was tof, ik vond zelf alleen de caramelsmaak te overheersend. Vriendlief was het daar niet mee eens.

De tweede amuse was een bladerdeeghapje gevuld met aardappel(?), met daarop een drup mangopuree en een stukje pittige paprika. De pittige paprika icm mango was erg lekker!

Eerste gang
Hert als pastrami, licht gerookt, rode biet, wortelsalade, appel, knolselderijbeignets en vinaigrette van paddenstoelen. Wij hadden hier ook nog een mousse van ganzenlever bij. Ik vond het heerlijk! Ieder hapje weer wat anders, lekker stuiteren, op de goede manier want het sloot allemaal goed op elkaar aan. Ik werd helemaal blij van de babyvijgjes die erbij zaten, ik hou van vijgen en smaakte goed bij de pastrami. De mousse van ganzenlever vond ik niet geweldig, iets te laf van smaak. Anderzijds, een sterke ganzenleversmaak had hier niet bij gepast. Een van de beste gerechten van alle gangen.

Tweede gang
Snoekbaars met Elzasser zuurkool, Ratte aardappelpuree, spruitblaadjes, buikspek en vleesjus met Amontillado sherry. De jus was heerlijk diep van smaak, maar ik vond het geheel te overheersend hartig. De sterke smaken van de huid waarop de vis gebakken was, en de vleesjus overheersten voor mijn gevoel de zachte vissmaak. Er had wat meer van de puree op het bord gemogen van mij, om het harde en zoute van de jus te compenseren. De zuurkool vond ik heerlijk, ik heb nog gevraagd of ze een tipje van de sluier op wilden lichten en me wilden vertellen welke kruiden daar toch inzaten. Kummel zat er iig in. De wijn die we hierbij hadden was al wat aan de zoete kant, wat door het gerecht nog extra benadrukt werd. Vond ik er dus niet zo goed bij passen.

Derde gang
Ossenstaart in een open ravioli met gegrilde kalfstong, fijne augurk en crème van gevogelte. Dit was heerlijk! De ossenstaart was hoog op smaak, de crème was heel mooi vol en zacht van smaak. Als ik het me goed herinner hadden we hier een pinot noir (uit 2004, houtgelagerd) bij, die ik érg lekker vond en ook goed bij het gerecht vond passen.

Vierde gang
Wilde Bosduif met gestoofde linzen, peterseliewortel, trompette la mort, spinazie en eigen jus met Banyuls azijn. Dit vond ik denk ik, met de eerste gang, het beste gerecht. Ik had nog nooit eerder duif op, maar :9 De jus met banyuls was top. En de spinazie was heerlijk! De wijn die we bij dit gerecht dronken vond ik echt goddelijk, ik ben helaas vergeten welke wijn het was... Vol, diep, die typische smaak van een wijn die even gelegen heeft, maar dan subtiel aanwezig, niet zo overheersend als vaak in wat krachtige wijnen die even gelegen hebben. Misschien nog even aan de disgenoot (ergo, vriendlief) vragen welke wijn het ook alweer was. ;)

Vijfde gang
Vijgen geglaceerd met rode port reductie, limoen, romige Carnaroli rijst en sorbet van sinaasappel. Risotto was perfect, korrel had bite zonder ongaar te zijn; gesmuld! Enige minpuntje was misschien dat ik de risotto iets aan de zoete kant vond.

Koffie
De avond afgesloten met een esspresso, waarbij we een bord met pattisserie geserveerd kregen. Daar was ik op zijn zachtst gezegd niet van onder de indruk. Ik heb van het hele menu echt genoten, maar achteraf had ik spijt dat ik de pattisserieën ook gegeten heb, deed afbreuk aan het geheel. Niet spannend, saai zelfs en hier en daar weinig smaak. Verder een glas cognac erbij gehad (vriendlief stiekem voor mij besteld - ik ben even vergeten welke). Vond hem wat scherp, de alcoholdamp die in mijn supersize-cognacglas bleef zitten was ook een beetje bedwelmend. Wel een lekkere cognac, maar niet de meer dan 10 euro die we voor 1 glas moesten betalen waard.

Impressie?
Ik moest even wennen aan het enorm diffuse licht (het gevoel dat je niet echt je eigen 'hoekje' hebt met zijn tweetjes), maar afgezien daarvan was het erg prettig ingericht. Bij binnenkomst loop je meteen tegen de open keuken aan, erg gaaf! Goed ontvangen, tegen de tijd dat we 5 minuten aan tafel zaten was er al 5 keer iemand bij ons geweest. De bediening was goed, niet briljant maar ook niet echt iets op aan te merken. Het eten én alles daaromheen was over het geheel genomen goed, met momenten van briljantie en wat mindere momenten. De hoeveelheden waren trouwens perfect! Al met al: heerlijke avond gehad :) Grappig: de mensen achter ons schrokken nogal van de rekening.... :+

Kosten?

225 euro voor 2 personen

Cijfer?

8-

[ Bericht 4% gewijzigd door cinnamon_M op 07-11-2010 18:11:30 ]
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_88466238
quote:
14s.gif Op zondag 7 november 2010 17:37 schreef golfer het volgende:
Nu werken ze ook hier, Borisz.
Top hoor. ^O^
Eens!

Maar nogmaals, is het niet leuk om er iets centraals van te maken?
pi_88466254
quote:
1s.gif Op zondag 7 november 2010 18:00 schreef cinnamon_M het volgende:
Gisteren heerlijk gegeten! *O*

Waar: O Mundo, wageningen. 1 Michelinster.
Wanneer: zaterdag 6 november

Leuke review, en het klinkt goed!
pi_88468098
Waar?Het Kabinet in Breda.
Wanneer?Gisteren, met een vriendin, na het shoppen.

Wat at je?

Het Beste Binnenstad menu

Aanbevolen door Hoefsloot
Groene asperges in olijfolie met waterkers, sinaasappel, rode ui, maanzaad
en geitenkaas ( vegetarisch )

Niet mijn favoriete gerecht van de avond. Een van de asperges was nog wit aan de onderkant. Waarschijnlijk dus nog niet rijp. Ik vond het niet een smaakvol gerecht. Erg droog, alsof ik rouwkost at. Ik was blij dat er sinaasappel bij zat. Hoewel ik een pit in een van de partjes vond. Maanzaad heb ik niet gezien. Rode ui wel. Mij zelfs wat te veel.

De Vangst van Akinci
Visstoofpotje van zalm, mosselen, scampis en witvis, gegratineerd met Old Amsterdam

Dit was dan weer wel lekker. Aan de onderkant een wit sausje met verschillende groenten. Ik heb niet van alles kunnen ontdekken wat het was, maar in ieder geval wortel, kool en ui. Daar bovenop lag flink wat vis. Goed op smaak en vulde ook goed. Dat was maar goed ook, na mijn konijnen-voorgerecht. Mosselen heb ik niet gevonden. Ik heb het idee dat dit is goedgemaakt met een extra stuk zalm. Bovenop zat een lekker knapperig korstje. Zoals je die ook ongeveer vindt op de Viscuisine.

De Pennevrucht van Nico
Soepje van peer met kaneelijs en slagroom

Daar was ik nieuwsgierig naar. Daarom heb ik dit gerecht gekozen. Het 'soepje' van peer was meer appelmoes. Maar dan ook echt APPELmoes. Het zou me niets verbazen als het uit een potje van Hak was gekomen. De opmaak viel me ook tegen. Ik had gehoopt op een klein buisje met 'soep' en daarnaast een bolletje ijs op een ander bord bijvoorbeeld. Dit was gewoon een vol bord 'soep'. Kaneelijs en slagroom was niets mis mee. De slagroom was weer vers. Jammer genoeg is de smakencombo ook prut.

Impressie?
Het was nog vrij leeg toen we binnenkwamen. Een tafel was bezet. Want het was ook nog vroeg. Toen we vertrokken was het bijna vol. Bij binnenkomst mochten we zelf een plekje kiezen. Wij konden echter geen kapstok vinden en die werd ons ook niet gewezen. We moesten hierom vragen. Bij het opnemen van de bestelling werden wij steeds nors/ernstig aangekeken, Kregen wij geen prettig gevoel bij.
Het eten was dus smakeloos, onorgineel en prut. Het lijkt me stug dat dit bij andere keuzes veel beter geweest zou zijn. Ook aan opmaak missen ze veel punten.

Kosten?
26,45 voor het keuzemenu, een spa blauw en een ijsthee. Ik moest nog rijden, dus deze keer geen wijn.
Voor deze prijs kan je bijna overal veel beter eten. Met betere service.

Cijfer?
Zwaar onvoldoende.
  maandag 8 november 2010 @ 12:19:45 #40
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88468245
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.

Impressie?
Bij binnenkomst mochten we zelf een plekje kiezen. Wij konden echter geen kapstok vinden en die werd ons ook niet gewezen. We moesten hierom vragen. Bij het opnemen van de bestelling werden wij steeds nors/ernstig aangekeken, Kregen wij geen prettig gevoel bij.
Het eten was dus smakeloos, onorgineel en prut. Het lijkt me stug dat dit bij andere keuzes veel beter geweest zou zijn. Ook aan opmaak missen ze veel punten.

Kosten?
26,45 voor het keuzemenu, een spa blauw en een ijsthee. Ik moest nog rijden, dus deze keer geen wijn.
Voor deze prijs kan je bijna overal veel beter eten. Met betere service.

Cijfer?
Zwaar onvoldoende.
Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88469038
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 11:15 schreef LieLie het volgende:

[..]



Leuke review, en het klinkt goed!
Was het ook! Heb heerlijk gegeten :) En het smaakte naar meer, dus stiekem zijn we alweer aan het rondkijken waar we nog meer willen eten... ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
pi_88474277
Leuke reviews weer, en vlg keer mss foto's erbij? *O*
pi_88498780
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Heb je er over geklaagd en over de punten die je slecht vond commentaar gegeven daar?
Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn. Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.
Klagen over het eten vind ik ook lastig. Misschien is het gewoon mijn smaak niet.
Ik was trouwens vergeten te vertellen dat na het hoofdgerecht de serveerster onze borden al mee wilde nemen, maar niet had gezien dat ik nog niet klaar was. Ok, we zaten in de hoek. Maar dan nog. Slordig.
pi_88499127
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:14 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar?Het Kabinet in Breda.
Wanneer?Gisteren, met een vriendin, na het shoppen.

[...]

De Pennevrucht van Nico
Soepje van peer met kaneelijs en slagroom

Daar was ik nieuwsgierig naar. Daarom heb ik dit gerecht gekozen. Het 'soepje' van peer was meer appelmoes. Maar dan ook echt APPELmoes. Het zou me niets verbazen als het uit een potje van Hak was gekomen. De opmaak viel me ook tegen. Ik had gehoopt op een klein buisje met 'soep' en daarnaast een bolletje ijs op een ander bord bijvoorbeeld. Dit was gewoon een vol bord 'soep'. Kaneelijs en slagroom was niets mis mee. De slagroom was weer vers. Jammer genoeg is de smakencombo ook prut.

Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom *) Nico was vast ook student :Y
Maar eh, klinkt niet als een geweldige avond. Jammer hoor, volgende keer beter :*
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_88499535
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 23:59 schreef Isabeau het volgende:
Hey, dat heb ik als student leren eten! Appelmoes met slagroom *) Nico was vast ook student :Y
Maar eh, klinkt niet als een geweldige avond. Jammer hoor, volgende keer beter :*
Inderdaad, volgende keer beter. Slechter zal moeilijk worden :D
pi_88499740
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 23:50 schreef Phoenixbirdy het volgende:


Ik heb na een aantal keer nors bekeken te zijn wat tegen mijn vriendin gezegd. Vrij hard, zodat ik vrijwel zeker wist dat het gehoord moest zijn.
Toen waren we al door het grootste gedeelte van de gangen heen, maar ik heb hem daarna niet meer aan onze tafel gezien. Maar ik ben niet het type die personeel direct aanspreekt op hun rare gedrag.
Klagen over het eten vind ik ook lastig. Misschien is het gewoon mijn smaak niet.
Ik was trouwens vergeten te vertellen dat na het hoofdgerecht de serveerster onze borden al mee wilde nemen, maar niet had gezien dat ik nog niet klaar was. Ok, we zaten in de hoek. Maar dan nog. Slordig.
Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekje ;)
Als er iets is moet je het wel zo snel mogelijk vertellen en dan bij voorkeur als er gevraagd wordt of alles in orde of naar wens is :)

ik heb het ook moeten leren, maar het geeft echt meer effect om gericht kritiek te leveren dan alleen maar boos wat te roepen.
  dinsdag 9 november 2010 @ 00:17:11 #47
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88499895
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 00:13 schreef Bluezz het volgende:

Dat heeft geen enkel effect om bozig hard iets te roepen, klagen is niet lastig, maar een techniekje ;)
Als er iets is moet je het wel zo snel mogelijk vertellen en dan bij voorkeur als er gevraagd wordt of alles in orde of naar wens is :)

Klagen hoeft ook niet echt. Je kunt het ook zien als leerzame kritiek geven in de trant van: wat mij betreft had dat of dat beter doorgebakken mogen zijn of juist iets minder. Of ik vond het nogal vlak van smaak, misschien volgende keer wat beter proeven in de keuken?
Of: jammer dat het garnituur niet gaar was.
Gewoon concreet benoemen wat je er niet lekker/goed aan vond.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88500303
Hmmm, misschien zie ik mezelf nog te veel als 1 van de vele klanten. In plaats van de klant is koning. Ik heb tijdens een gezellige avond uit ook meestal zin om het gezellig te houden. Dus niet om een halve discussie te gaan houden aan tafel. Ook al is het maar 1 zin, het is toch even de sfeer die tijdelijk kaduk is.

Maar wij hebben het dus wel gezellig gehad hoor. Al zitten wij in de saaiste tent aller tijden, wij maken er wel wat van.
  dinsdag 9 november 2010 @ 01:36:22 #49
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88502157
Klant=gast, als het goed is in de horeca-gelegenheid.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88518919
Waar? De Bokkedoorns te Overveen (twee Michelinsterren)
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Broertje en zijn vriendin

Wat?
Wij hadden het 5-gangen menu, in het kader van Dining with the Stars. Dat betekent dus een vastgesteld menu voor een gunstige prijs. Daarbij bestond de mogelijkheid om het menu uit te breiden met twee extra gangen. Het wijnarrangement was eveneens uit te breiden van vijf naar zeven glazen. We hebben ervoor gekozen de zeven gangen te eten, maar het bij vijf keer wijn te houden (met een half wijnarrangement voor de BOB).

Het kaartje met de zeven gerechten en de wijnen heb ik meegevraagd. Voor de amuses en andere extraatjes moet ik een beroep doen op m'n geheugen. Over de wijn zal ik weinig zeggen; een glas wijn bij het eten is heerlijk, maar ik moet mijn beperkingen kennen: daar proef ik nou eenmaal weinig verschil in.

Aperitief
In een sjieke zaak kan het leuk zijn te vragen wat ze zelf aanraden. Hebben ze een bepaald huis-aperitief? Zo drink je nog wel eens iets nieuws en verrassends. In dit geval een drankje op basis van Kir Royal, met appellikeur en nog wat andere toevoegingen. Lekker hoor, maar uiteindelijk smaakt het toch vooral naar de Kir.

Amuses
Een serie van vier amuses, waarvan ik eerlijk gezegd grotendeels vergeten ben wat het nou precies allemaal was. Het bijzonderst was een klein schaaltje met een koud soepje van :? en een stukje stooflapjesijs. Nogal vreemd (maar wel lekker) om een intense vleessmaak ijskoud te ervaren. Verder een marshmellow van soja en shiitake, een macaron van rode biet en een hoorntje met aubergine en :?

Vervolgens twee amuses: een koekje van :? en een warme coquille met witte chocolade. Werkt erg goed samen. :)

Eerste gerecht
"Ravioli van tonijn en mierikswortel met een salade van noordzeekrab, gepekelde licht gerookte zalm, crème van avocado en dressing van kokos".
De wijn "Cucao PX 2009 - Elqui Valley".
Een heel mooi opgemaakt bord, met allemaal kleurige blokjes en bolletjes. Vooral ook een erg lekker bordje.

Tweede gerecht
"Gegrilde zeebaars met pompoen, gegrilde coquille Saint-Jacques, inktvis gevuld met diverse groenten, pesto van notensla en saus van kardemom".
De wijn: "Famillie Ernst Grüner Veltliner Alte reben - Wagram".
Nu ik dit intik dringt eigenlijk pas door dat we niet gehad hebben wat er op het kaartje stond, of dat de bediening het verkeerd heeft uitgelegd. Er werd namelijk verteld dat het sliptong was (en ik geloof ook dat het dat was). Een bordje vis dus, dat heel goed smaakte, maar waarvan we niet direct van smaaksensatie van onze stoelen vielen. Overigens bepaald geen kleine portie voor een voorgerechtje.

Derde gerecht
"Bouillon van "Kombu" zeewier met gepekelde grietfilet, kreeft, lotuswortel en gerookte paling".
De wijn: "Columela 2009 - Verdejo, Rueda".
Het gerecht geserveerd in een soort whiskeyglas, maar dan twee keer zo groot. De bouillon wordt aan tafel ingeschonken. De opvatting aan onze tafel was dat de paling (in een pakketje met een beetje taugé) heel lekker was (en nogmaals; ik hou eigenlijk helemaal niet van paling), maar dat de griet niet zo bijzonder is. Een beetje saaie vis, misschien ook omdat we in het vorige gerecht ook al voornamelijk witte vis hadden.

Vierde gerecht (supplement)
"Boven houtskool geroosterde kalfszwezerik, gekonfijte kalfsmuis met kruidensla, brunoise van kalfsniertjes met piccalilly appel".
Bij de supplementen hadden we geen wijn besteld, maar dat vond onze wijnadviseur zo zonde, dat-ie toch maar een bodempje inschonk: "Hautes-Côtes de Beaune 2007 - J. Fery, Bourgogne".
Ik had nog nooit zwezerik gegeten en denk niet dat ik het snel nog eens zal bestellen. Hoewel ik van mijn tafelgenoten hoorde dat-ie heerlijk was, is het gewoon mijn smaak niet. Ik hou niet van die melige, bittere smaken. Dat gaat dus ook op voor de niertjes en de levertjes op de zwezerik. Dit was niet mijn gerechtje...

Vijfde gerecht
"Gebraden hertenkalfsfilet, gestoofde hertenkalfssukade met pastinaak en hazelnoot, knolselderij mt koffie, jus van hert met augurk".
De wijn: "Tenuta Sant Antonio, Monte Garbi Ripasso 2008 - Valpolicella".
De jus wordt aan tafel opgeschept. Verder op het bord nog een pakketje met hertenstoofvlees in deeg. Het hert is heerlijk. Vooral het stoofvlees en de filet. De sukkade nét ietsje minder.

Zesde gerecht (supplement)
"Keuze van de kaaswagen".
De wijn: de vriendin van mijn broertje wilde graag haar dessertwijn inleveren tengunste van een glas wijn bij de kaas. Dit werd de huiswijn: "Chateau Musar 2002 - Bekaa Valley, Libanon".
We konden alledrie ons eigen bordje samenstellen van vijf soorten kaas. Geserveerd met drie soorten brood. Ik hou niet van blauwe kaas, dus ik had een geitenkaasje, een twee jaar oude Reypenaer, iets brie-achtigs en nog twee andere dingen. Alles uitsluitend aangepakt met wit gehandschoende handen uit de goed gesorteerde wagen.

Zevende gerecht
Mousse van drie soorten chocolade met roomijs van vanille, griesmeel met flensjes, coulis van duindoornbessen, cranberries en soft-ice van griesmeel".
De wijn: "Domaine Sarda-Malet 2000 - Le Serrat, Rivesaltes".
Twee borden met een helehoop dingen. Ook hier weer allerlei kleurige blokjes en bolletjes. Met name het griesmeelijs vonden we en hoogtepuntje.

Tenslotte
Een dubbele espresso voor mij en een gewone koffie voor mijn broertje. Geserveerd met een schaaltje zoetigheden: diverse bonbons, kletskoppen en koekjes. Dit alles in drievoud, ondanks dat de dame de koffie overslaat.

Entourage?
We waren niet zo onder de indruk van het pand, de ligging en de inrichting. We hadden wel een goede tafel: een ruime ronde tafel achterin de hoek, met een mooi uitzicht over de hele zaak. Geen fraai uitzicht: een boom pal voor het raam en verder duisternis. Makkelijke stoelen, maar persoonlijk vond ik ze niet zo lekker zitten in combinatie met de tafel. Er klopte iets niet met de hoogtes. De rest van het gezelschap had daar echter geen last van, dus ik ben gewoon raar.

Bediening?
Professioneel, gastvrij en lekker ontspannen, met af en toe een grapje. Wel met een paar foutjes: het eerste gerecht kwam eerder op tafel dan de tweede serie amuses en de jus bij het hert werd nog een tweede keer opgeschept, omdat ze de eerste keer de flintertjes augurk vergeten waren. Geen drama, maar ook geen perfectie.

Verder uiterst sympathiek. Zoals al gezegd kregen we bij het eerste supplement toch een bodempje wijn, werd er niet moeilijk gedaan over de ruil in het wijnarrangement (zie bij de kaas) en werd er nog wat bijgeschonken om het laatste hapje kaas te begeleiden. Ook alle zoetigheden bij de koffie kwamen in drievoud, terwijl slechts twee mensen koffie besteld hadden.

Toen we uiteindelijk vroegen of we het menukaartje op tafel mee mochten nemen, was dat geen probleem. Sterker: er werden snel drie kaartjes bijgeprint, met daarop extra toegevoegd de naam van de Lbanese huiswijn (zie bij de kaas).

Conclusie?
Het was erg goed. Afgelopen donderdag heb ik bij de Zwethheul gegeten, eveneens met twee sterren. Je gaat dan toch automatisch vergelijken tussen de één en de ander. Ik denk dat ik het eten bij de Zwethheul uiteindelijk toch net ietsje lekkerder vond, hoewel het hoofdgerecht bij de Bokkedoorns wel lekkerder was dan het hoofdgerecht bij de Zwethheul. Ook qua ambiance is de Zwethheul mooier. De Bokkedoorns wint het onderdeel bediening; ondanks de foutjes heb ik liever de wat lossere bediening - de Zwethheul was ietsje stijver, ietsje meer routine.

Schade?
De menuprijs was 65 euro. De beide supplementen waren 12,50 per stuk. Het wijnarrangement was 30 euro voor vijf gangen. Alles bij elkaar kwamen we, inclusief fooi, uit op 420 euro voor drie personen.
  dinsdag 9 november 2010 @ 16:57:31 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88521302
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 15:52 schreef k_man het volgende:
Waar? De Bokkedoorns te Overveen (twee Michelinsterren)

Het water loopt mij weer in de mond bij het lezen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 november 2010 @ 17:16:30 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88601000
Vanavond Cesana in Apeldoorn.

Foto's+review later op de avond.
pi_88636019
Waar? Mona Lisa te Margraten, Zuid-Limburg.
Wanneer? Vorige week vrijdag.
Wat at je? Pizza Hawai O+ en een kleine kebabschotel.
Impressie? De eerste indruk was meteen goed. Van binnen ziet het er mooi uit en het heeft ook een kleine buiten terras. Mooie, comfortabele stoelen en indien gewenst steken ze een kaarsje voor je aan. Wat me wel opviel was dat er niet heel veel mensen kwamen eten maar er veel werd besteld, althans de telefoon ging redelijk vaak af. Aan de kassa staat een puber die me verbaasde, hij nam alle telefoons op en wist al het eten uit zijn hoofd. De kok kan niet zo heel goed nederlands maar het is een aardige man met wie ik een babbeltje heb gehad. Hij maakt af en toe grapjes.
Kosten? Pizza hawai: 7 euro, en kleine kebab schotel 9,50.
Cijfer? 9 op een 10. Enige minpunt was dat het eten een beetje laat werd gegeven, maar het was echt heel lekker!
#freefrederike
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:09:00 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88648917
Waar? Maestral in Bocholt http://www.hotel-maestral.de/
Wanneer Vanavond
Gezelschap Manlief
Wat hebben we gegeten
Vooraf een gemengde salade, broodjes met knoflookkwark, smout en kruidenboter.
hoofdgerechten
Ik had een lamscarre met spekboontjes en een rode wijnsaus, daarbij een aardappelgratin en een goed glas bier. Gezelschap had een hertenkalf filet met een saus van port en tamme kastanjes, aardappel puree en spruitjes met spekjes.
Het smaakte heerlijk, goed klaargemaakt, bediening vriendelijk.
Schade Inclusief drankjes 59 Euro

Cijfer 8 1/2
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88649126
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

Mag ik even zeggen dat ik al moet kótsen bij het woord manlief? :')

OT: café restaurant Amsterdam. Daar Fruits de mer extra besteld met m'n vriendin. Was ontzéttend lekker, al waren het allemaal koude gerechten. Enige minpunt. Maar wat let je om er warme frieten bij te bestellen? ;) Of patat, dat kan ook :D
Alles bij elkaar 120 euro, geld méér dan waard!
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:23:23 #56
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88649665
Waar? Cesana te Apeldoorn
Wanneer?Gisteren
Wat at je?Proeverijmenu, 9 kleine gerechtjes per 3 opgediend. Eventueel met wijnproeverij ernaast.
Impressie? Erg goed, de gerechtjes verschilden goed van elkaar, ook saus en garnituur waren goed gevarieerd. De keuken was creatief, zo werd er bv. gort op dezelfde manier klaargemaakt als risotto. Er werden bijna alleen maar seizoensproducten gebruikt. Eten was gewoon goed, wijn/spijs combinatie was ook prima.
Kosten?50 euro pp
Cijfer?4 vorkjes uit 5.
:Y) :Y) :Y) :Y)
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:28:44 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88650017
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:23 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Cesana te Apeldoorn
Wanneer?Gisteren
Wat at je?Proeverijmenu, 9 kleine gerechtjes per 3 opgediend. Eventueel met wijnproeverij ernaast.
Impressie? Erg goed, de gerechtjes verschilden goed van elkaar, ook saus en garnituur waren goed gevarieerd. De keuken was creatief, zo werd er bv. gort op dezelfde manier klaargemaakt als risotto. Er werden bijna alleen maar seizoensproducten gebruikt. Eten was gewoon goed, wijn/spijs combinatie was ook prima.
Kosten?50 euro pp
Cijfer?4 vorkjes uit 5.
:Y) :Y) :Y) :Y)
Jammer dat je er niet even bij zet wat voor gerechten je gegeten hebt. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:46:46 #58
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88650951
quote:
15s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:28 schreef golfer het volgende:

[..]


Jammer dat je er niet even bij zet wat voor gerechten je gegeten hebt. :{
Ja maar dan verpest ik de verrassing ;(

Zal ze even in een spoiler zetten :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 34% gewijzigd door Erasmo op 12-11-2010 22:01:37 ]
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:55:44 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88651480
-te snel-

[ Bericht 98% gewijzigd door golfer op 12-11-2010 22:03:37 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2010 @ 22:02:12 #60
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88651833
quote:
13s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:55 schreef golfer het volgende:

[..]


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 12 november 2010 @ 22:03:15 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88651885
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 22:02 schreef Erasmo het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke, thanx. ^O^
Ziet er lekker uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88693817
Waar? Sazanka in Amsterdam (Okura)

Wanneer? Gisteren

Wat at je?

Salade van kreeft met pruimen basilicum dressing
Lekker.

Japanse Okonomiyaki gevuld met zeevruchten
Op zich niet slecht, maar doordat het een soort pannenkoek is geworden proef je weinig van de zeevruchten. Ook de gerookte gedroogde vis erop had van mij niet gehoeven.

Hot pot van black cod
Nog nooit van black cod gehoord. Proeft naar kabeljauw, maar dat is ook lekker :)
De champions (echte naam alweer vergeten) waren ook lekker.

Met oester gevulde Wagyu rolletjes met witte miso saus
Hmm er gaat niks boven wat malse wagyu. Helaas maar zo'n dun lapje :P

Gebakken ossenhaas met groenten, gestoomde rijst en japans zoetzuur
Standaard, maar wel lekker. Ipv rijst nasi met garnalen voor 5 euro extra ;)

Verrassend herfst dessert van ‘Kinako’ ijs
Matig. Soort marsepein zat er bij. Het was wel oke, vooral het ijs, maar niks speciaals.

Kosten? 125 euro pp (menu 95, drankjes 5 euro per stuk (wijn veel meer, hou ik niet van). parkeren 12.
Best prijzig, voor een restaurant zonder sterren (maar dat zegt ook niet altijd wat).

Cijfer? 8

[ Bericht 0% gewijzigd door YoshiBignose op 14-11-2010 11:35:23 ]
Facts don't care about your feelings
pi_88694884
Jammer dat die wagyu altijd zo weinig is :{ Het is idd zooooo lekker :9
pi_88695039
Ja en naast ons zat een gast die nam 200 gram wagyu en at niet eens alles op pfff ;(
Facts don't care about your feelings
pi_88695792
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:
Ja en naast ons zat een gast die nam 200 gram wagyu en at niet eens alles op pfff ;(
}:|
pi_88696336
Je weet dat cod Engels is voor kabeljauw?
pi_88696506
quote:
6s.gif Op zondag 14 november 2010 13:02 schreef k_man het volgende:
Je weet dat cod Engels is voor kabeljauw?
HAHAHAHA nee wist ik niet. Nou ja, ieder geval wel goed geproefd dan want vond het al op kabeljauw lijken :P
Facts don't care about your feelings
pi_88806194
Waar? Olivier in Utrecht.
Wanneer? Zondag, met een vriendin, voor de musical.

Wat at je?
Eendenborst met in kriek gekonfijte zilveruitjes
Van genoten. Ik had, zover ik weet, nog nooit eendenborst geprobeerd, maar dat beviel goed. Vier flinke stukjes eendenborst, daar middenin lag gemende salade (veel groene soorten) en aan de zijkanten een flinke hoeveelheid gekonfijte zilveruitjes. Alles had een soort zoete dressing. Het was alles behalve droge kost. Lekker.

In de oven gebraden Mechelse koekoek met jachtsaus, geserveerd met stoemp
Eerst gevraagd wat stoemp was. Stamppot met rode kool dus. Dat leek ons wel passend.
De koekoek was een flink beestje. Gewoon helemaal heel, dus met alles eraan vast. Behalve de ingewanden dan, dat begrijp je wel. Het was een beestje van ongeveer 15 cm lang. Lekker peuzelen en priegelen. Wij hadden allebei hetzelfde hoofdgerecht en vonden dat we daar redelijk in geslaagd waren. Wij vonden de koekoek niet heel bijzonder smaken. Ik vond dat het veel op kip leek. Volgens mijn vriendin was het net iets zachter. Er was niets bijzonders met bijv. kruiden gedaan om hem extra op smaak te krijgen.
De stoemp ging er goed in. Hier waren wel extra kruiden gebruikt. Geen idee welke, maar goed dat ze dat gedaan hadden. We hadden ook nog een extra rand met haricots verts.
Goed vullend hoofdgerecht.

Voor een toetje hadden we geen tijd meer. Rennen naar de Beatrix...

Impressie?
Verassend, wij dachten een soort (bruin) cafe/restaurant binnen te stappen maar het was veel groter. En hoger. Met het kerkplafond. Er was meer dan voldoende plaats en een open keuken. In het midden de bar. Wij werden in het stuk geplaatst achter de bar. Waar we ook de kleine open keuken in konden kijken. Het was dan hoog en druk. We konden elkaar goed verstaan en het werd geen galmhal.
Bediening vriendelijk. Het was erg druk, maar iedereen had alles prima onder controle. Geen stress gespot, bediening liep heerlijk relaxed rond. Duidelijk hun 'kasteel'.
Het eten was prima. Ik had graag nog een toetje geprobeerd.

Kosten?
Voor mijn menu en 2x ijsthee, 27,95 euro.

Cijfer?
Ruim voldoende.
pi_88808117
Mechelse koekoek is ook gewoon een kip. ;-)
pi_88887181
En levend zien ze er blijkbaar zo uit. Weet ik dat ook weer.
pi_88890691
Lekker winters en een goeie review :9
  vrijdag 19 november 2010 @ 08:41:44 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88891167
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 19 november 2010 @ 10:25:46 #73
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88893514
Waar? Grand Cafe Dicky's. Op de zuidas van Amsterdam.
Wanneer? gister
Wat at je?
Er was een speciaal menutje voor ons samengesteld waaruit je kon kiezen. Het was het diner van de ernst & Young inhousedag.
Vooraf: Tonijnsalade, geitenkaas iets en pompoensoep. Ik ging voor de tonijnsalade. Was wel aardig, hoop sla, haricots verts, tomaat en de tonijn. Simpel wel aardig.
Hoofdgerecht: Biefstuk of Tarbot. Ik ging voor de biefstuk. Een kale biefstuk op het bord, wel met wat saus en daarbij patat. Patat was wel een beetje slappe hap :P. Biefstuk was goed verder, niet bijzonder.
Dessert: Tarte tatin van peer of een chocoladedingetje. Ik ging voor de tarte tatin. Die was erg lekker. Lekkere peer, warm daarbij een bolletje ijs en slagroom.

Als afsluiter nog koffie of thee.

Kosten? geen idee. Alles op kosten van Ernst & Young.
Cijfer? 7-

Ja ach niet bijzonder. Wat je krijgt is best goed. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88901350
In 2 dagen 2 keer uit eten geweest. beide keren lekker, maar de ene keer meer waar voor je geld dan de andere.

Woensdagavond een snelle hap bij de thai vlakbij mn meisjes werk. We moesten daarna door naar een verjaardag in die buurt, dus thuis eten was een omweg.

Effe snel een hap bij the Thai Orchid aan de balijelaan in Utrecht .
Gegeten: Voor mn meisje vooraf kleine loempiaatjes (lekker, niet bijzonder) en als hoofdgerecht een kip met groenten in ketjapsaus gerecht. Was lekker
Voor mij vooraf saté, lekker gemarineerd, goeie saus. En als hoofdgerecht een rode curry met rundvlees, kokos, en citroengras. Allebei 2 colaatjes erbij, geen toetje, en de rekening kwam toch ineens op een moddervette 60¤...
Wel lekker en authentiek thais, maar te duur voor wat je krijgt, gezien de goedkope inrichting, muffige geur ergens vanuit een kelderdeurtje, de schreeuwende brommerkoeriers die af en aan lopen. Beter als afhaal/bezorg toko dus.

Donderdagavond met 3 man gegeten bij de Poort in Utrecht, op het ledig erf. Prima eetcafé.
Vooraf aan de bar lekker een paar Paulaner weissen, en een mandje brood met dipjes omdat we moesten wachten. We hadden een kipsaté, een hertenbiefstukje, en een beefburger. Allemaal prima te happen. Toe voor 2 man een creme brulée en voor 1 een irish coffee. En nog ettelijke paulaners & wijntjes. :Y) Ook hier kwam de rekening op 30 ¤ pp, net zoals de dag ervoor. Maar dan wel een stuk meer plezier voor je geld :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Gripper op 19-11-2010 14:21:12 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_88902662
De Poort O+
  vrijdag 19 november 2010 @ 18:58:38 #76
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88912452
The Cottage Bar

Ik ben er nog maar één keer eerder geweest maar dat was voor wat bier, nu dus de lunch.
Zij hebben daar een van de beste burgers, The Cottage Burger, in Michigan volgens USA Today.

Het heeft wat weg van een oud bruin cafe, die inrichting. Veel oude schilderen en tekeningen aan de muur, ik voelde me er snel thuis.

De beschrijving van de menukaart:

Cottage Burger $6.99
Downtown’s most famous burger, also voted “Best Burger in Michigan by USA Today”.
Served on a dark rye bun, smothered with green olives, lettuce, tomato, bacon,
Swiss and American cheeses, and hickory mayonnaise.




Medium rare, is in de VS toch als snel medium, gebakken. En moet zeggen, een van de betere burgers die ik ooit gehad heb. Als side hadden we, met vier man, twee schaatljes:

The “Original” Cottage Fries $3.00
Grade “A” Michigan potato wedges, deep fried to a golden brown.


Erg lekkere aardappel stukjes, prefereer ik zeker boven friet/patat met m'n burger.

Voor herhaling vatbaar. :9 En voor die prijs, een 9/10.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88916446
Hoe word je geacht dat te eten? Hadden ze geen groter bord?
  vrijdag 19 november 2010 @ 21:18:38 #78
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88919231
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 november 2010 20:27 schreef k_man het volgende:
Hoe word je geacht dat te eten?


quote:
Hadden ze geen groter bord?
Jawel bij de andere burgers maar dan krijg je meteen weer zoveel. En voor een lunch betaal ik ook echt niet meer dan $10. Dan neem ik liever m'n boterham met pindakaas mee naar 't werk. :Y)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88920319
Morgen naar 'In Geuren en Kleuren' in Berg en Dal :9
Ja doei.
  vrijdag 19 november 2010 @ 23:51:52 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88927480
We zijn vanavond weer bij de Gulle Waard wezen eten in Winterswijk, de vorige keer wilden we er heen om wild te gaan eten maar dat werd een avond Geit. Nu een tweede keer voor het Wild Menu. De Volkskrant schreef daags na ons bezoek een spetterende kritiek en de zaak heeft wekenlang (ook doordeweeks) vol gezeten. Morgen komt er weer een artikel over ze in het Financieel Dagblad. Vreemd genoeg had een uitstekende kritiek in het AD geen enkele invloed op bezoekersaantallen. De AD Lezer is duidelijk niet hun doelgroep vertelde de eigenaar.
Waar?
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html

Wanneer?
Hedenavond
Wat at je?
We hadden het wildmenu, en daarbij dronken we Rodenbach.
We begonnen met amuses, een gerookte tamme eend met een compot, en een glaasje groentenboullion, heerlijk om mee te beginnen.

Daarna het voorgerecht, of liever voorgerechten.
Een pastrami van Ree, (heerlijk)
Een Konijnenkorn (variant op kipkorn) een stevige farce van wild konijn met kruiden in een krokant korstje (in de mijne trof ik een hagel kogeltje aan)
Een wildpate
Hertensalamieplakjes
wat aardappelsalade.
Smullen wat was dat lekker, dat belooft wat voor de rest van de avond. Het was duidelijk huisgemaakt wat je kon merken aan de kleine imperfecties, de konijnenfarce wat net iets te stevig, mooi handwerk dus. Ik zie dit als zeer positief

Hierna het tussengerecht
Dit was een confit van wilde eendenbout op een bedje van zuurkool, ik had me alleen hieraan vol kunnen eten.
Verder een sateh van fazant met een gevogelte boullion, heerlijke malse fazantfilet stukjes gegrilled met een smaakvolle boullion met oa steranijs als smaakmaker, smaakte veel beter dan het klinkt.

Hoofdgerecht.
Op een stapeltes van aardappelpuree met witte kool met laagje hazepeper een hazenrugfilet en een konijnenfilet. verse warme groentes, (venkel, paprika, wortel) een salade en vlaamse friet.
Je moet wel van wild houden, want haas heeft denk ik de sterkste wildsmaak van al het wild. Zat een uiencompte bij en een saus die ik niet kon thuisbrengen en vergeten ben te vragen wat het was. Het was wel lekker

Nagerecht.

Weer een uitgebreid pallet aan smaken.
Een bosvruchtenparfait, huisgemaakt ijs, erg lekker van smaak met als klein minpuntje kleine ijskristallen
Mousse van hazelnoten, een luchtige creme met een mooie hazelnotensmaak
Chocoladetaart, een bisquit bodem met een chocoladecreme vulling, bring it on, meer daarvan, ik houd van choco.
een chocolade brownie,
Impressie?
Wederom top en nog beter dan de vorige keer, absoluut een aanrader. Wil je wild eten in de achterhoek ga dan hier heen zegt Piet. Prijs kwaliteit niet te toppen.
Kosten?
Inclusief drankjes 104 Euro
Cijfer?
Twijfel tussen een 81/2 en een 9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 november 2010 @ 23:59:46 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88927917
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:03:14 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88928085
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
Zou het zeker doen.
Er staat nog een en ander op de kaart wat ik nog wil proberen, ben er nog niet uitgegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:14:42 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88928589
Als het niet zo verdomd ver uit onze buurt zou zijn zou ik er graag binnenkort een bezoek aan willen brengen, Piet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:26:13 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88929150
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:14 schreef golfer het volgende:
Als het niet zo verdomd ver uit onze buurt zou zijn zou ik er graag binnenkort een bezoek aan willen brengen, Piet.
Neem er een overnachting bij
http://www.gullewaard.nl/webstek/lekker_gegeten_en_dan.html
tweepersoonskamer met ontbijt, euro of 80 schat ik, kunnen jullie allebei lekker drinken en dan naar het hotel terugwandelen.

Is een prachtige omgeving, maak er een weekendje van, bosrijk, twee watermolens in de buurt en veel bos, eventueel even de grens over naar Bocholt en daar even shoppen, als je een paar flessen Malt koopt heb je de trip er al uit als je het prijsverschil bekijkt.
En het is binnen 2 uur te rijden, amerikanen rijden dat voor Buritto
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88929287
Al dat wild, Piet, was het niet teveel van het goeie :?
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:35:39 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88929476
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:29 schreef Bluezz het volgende:
Al dat wild, Piet, was het niet teveel van het goeie :?
Nee, ik ben gek op wild, het was een wildmenu trouwens, dus niet dat ik zelf van de kaart dat uitzocht.
Ze hebben veel meer op de kaart staan.
Chef vertelde ons dat het 7 gangenmenu nog leuker is, dat is afwisselend van het verse aanbod van alles wat, wild, vis, vlees.
Vis van de dag was verse kabeljauw trouwens vandaag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:37:02 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88929525
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:35 schreef Pietverdriet het volgende:

Vis van de dag was verse kabeljauw trouwens vandaag
Verse kabeljauw in Winterswijk :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:53:37 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88930141
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:37 schreef golfer het volgende:

[..]


Verse kabeljauw in Winterswijk :?
Wel eens van transport gehoord?
Ik heb in Zuid Beieren prima vis gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:19:18 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88930892
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:53 schreef Pietverdriet het volgende:


Wel eens van transport gehoord?
Ik heb in Zuid Beieren prima vis gegeten.
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88930944
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Ik dacht dat jij toch regelmatig naar de Keuringsdienst van Waarde keek? Verse vis is vrijwel nooit vers, die wordt op zee al ingevroren.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:22:34 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88930967
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Lul niet uit zo je nek met je randstad chauvinisme
Kabeljauw wordt ergens bij noord noorwegen of ijsland gevangen en komt met het schip hierheen en dan val jij over 2 uur in een koeltruck van de visafslag naar Winterswijk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:23:06 #92
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88930981
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Als dat 'vers' is kan volgens mij 95% van het eten met het etiket 'vers' in de prullenbak.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88947754
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Dus als je zelf een visje vangt en in de auto naar huis transporteert is het ook niet vers meer?
Right.
pi_89010628
Waar? Humphrey's in Tilburg.
Wanneer? Gisteren, met een vriendin, voor het concert.

Wat at je?
Het drie gangen keuzemenu

Wakamesalade met gegrilde scampi’s, wasabimayonaise en limoen.
Hmmm, lekker. En leuk opgemaakt. Het was een rechthoekig wit bord. Met daarop 3 kleine torentjes. Een flink blad sla, daarop wakame en daarop de lekker gekruide, flinke scampi. Onder de torentjes lag de wasabimayonaise in zo'n 20 kleine rondjes. Limoen zullen ze vast hebben gebruikt over het gerecht zelf. Het was wel te proeven. Nog even als extra erbij.
Erg lekker. Het voorgerecht is zeker goedgekeurd.

Pekingeend, gelakt met five-spiceshoning, geserveerd met jus en gestoofde paksoi.
Ik kreeg 3 flinke stukken pekingeend. Wat jammer was, is dat de five-spiceshoning, die erg lekker was, op het velletje van de eend zat. Maar ik vond dat vel niet lekker. En dus kreeg ik de smaak daarvan niet helemaal mee. Maar je kon wel proeven dat ie hiermee was klaargemaakt. Jus en paksoi was maar een klein beetje. Maar we kregen wel flinke friet erbij, die prima was. En een salade en spruitjes. De spruitjes smaakten gewoon zoals moeders die maakt, alleen leken ze vergeten te zijn hem af te gieten. Er lag nog een flinke bodem in het bakje. In de salade zat vanalles, maar die bleek geen lekkere (honing)dressing te hebben, volgens mijn vriendin. Ik heb er niet van gegeten namelijk.

Chocoladefondant met frambozencompote en vanille-ijs.
Dit was weer errug lekker. Ik begon met de chocoladefondant die nog stoomde toen ik hem open maakte. Vers gemaakt, van donkere chocolade. Met een snufje poedersuiker erop. Heerlijk. Maar dat was nog niet alles, aan de andere kant van mijn rechthoekige bord lag een bolletje vanille-ijs met daaromheen de fambrozencompote en enkele stukjes halve framboos. Ik vond het een heerlijke smakencombo.

Impressie?
Ik was al een paar keer eerder bij dit restaurant geweest. Dus ik wist al dat we daar prima konden eten. Dat bleek gisteren dus nog een keer.
We waren vroeg, want we gingen daarna nog naar een concert. Dus de deur ging net open toen we naar binnen wilden. We mochten zelf een plaats uitzoeken. Dus gingen we op de 2e verdieping zitten. Uit de kou, op de mooie zaal met grote, nep kroonluchters enzo. Ik vond hun zaal altijd wel mooi. Het heeft net iets meer dan het zoveelste bruincafe.
Bediening is absoluut niet stijf. Het neigt er eerder naar het idee dat je eten krijgt geserveerd van je vrienden. In spijkerbroek onder hun schort en op hun gympies. Ik vind dat helemaal niet erg.

Kosten?
In totaal waren we 58 euro en nog wat cent kwijt. Voor 2x het keuze menu en 4x ijsthee.

Cijfer?
Ondanks het minpuntje van de groenten zijn er veel dingen die dit weer rechttrekken. Een ruim voldoende.
pi_89023771
Even een korte recentie over 't Herdertje in Voorthuizen.

NOG NOOIT van m'n leven zo'n slechte ossenhaas gegeten. Taai en veel te rood voor "medium". Ik kreeg het gewoon niet weg. Crème Brûlée was wel lekker, maar veel te warm en daardoor ook veel te vloeibaar. Een flesje water is na 2x aandringen nooit gebracht. Geen aanrader.
Facts don't care about your feelings
pi_89031152
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 19:15 schreef YoshiBignose het volgende:
Even een korte recentie over 't Herdertje in Voorthuizen.

NOG NOOIT van m'n leven zo'n slechte ossenhaas gegeten. Taai en veel te rood voor "medium". Ik kreeg het gewoon niet weg. Crème Brûlée was wel lekker, maar veel te warm en daardoor ook veel te vloeibaar. Een flesje water is na 2x aandringen nooit gebracht. Geen aanrader.
opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 november 2010 @ 15:27:03 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89096657
Waar? The Colour Kitchen, Amsterdam(http://www2.thecolourkitchen.com/restaurant_amsterdam)
Wanneer? 23 november 2010
Wat at je? Erwtensoep, emoefilet, Bread and Pudding.

Na een lange dag bij PWC was het eten bij The Colour Kitchen in Amsterdam. The Colour Kitchen is net zoals Jamie Oliver’s Fifteen. Mensen krijgen een tweede kans uit allerlei verschillende culturen en dat komt terug in het menu.

Voor PWC hadden ze een speciaal menu geregeld.

Voorgerecht
- Doperwertensoep/ verse mint/ gefrituurde viskoekjes
- Salade van gebakken koningszwammen/gekonijnfijte roseval aardappel, artisjokken, geitenkaas, hazelnoot, dressing met tijm.

Hoofdgerecht
- Groentecurry/sugar snaps/lychees/ kokosmelk/ Jasmijn rijst
- Gebakken emoefilet/gestoofde groene kool/rozijnen/anijs/pommes dauphines met komijn/gedroogde cranbarries.
- Gebakken roodbaarsfilet/ salsa van tomaat/ roergebakken scheermesjes/ kruidensaus/ lamsoren/ paksoi met sesamolie

Nagerecht
- Bladerdeeg met vijgen/ricotta crème/sinaasappelsap
- Bread and butterpudding/ Sinasschaafijs / Sinaasappelsiroop/ Spinbuikerschotsjes.

Ik ging voor de soep vooraf. Was aardig maar mistte de mint toch wel een beetje. 
De emoefilet daarintegen was erg goed. Lekker stuk vlees, en de daarbij genoemde ingrediënten daarnaast maakten het een goede combo.

Het nagerecht was ook lekker Vooral de bread en butterpudding. Schaafijs was leuk maar de pudding was voldoende  Na afloop hadden we nog een koffie. Personeel had soms moeite met de grote groep. Soms was er van een gerecht teveel gemaakt en dan te weinig van die ander. Drinken werd niet geleverd. De baas of de medewerkers lostte het allemaal weer netjes op.

Overall lekker gegeten en de bijzaken neem ik even op de koop toe. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89101000
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?
Waren in wat grotere groep en ik ben niet zo van het zeuren, half opgegeten nog. Later in gastenboek wel reactie geplaatst. Toen kregen we mail met dinerbon ter waarde van 7x de ossenhaas. Dat is op zich nog wel een aardig gebaar, niet dat ik het daar nog een keer wil proberen. Ook wel jammer dat ze die reactie daarna meteen uit het gastenboek verwijderen :P zo blijven inderdaad alleen maar goede recensies over.
Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 november 2010 @ 21:45:36 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89201636
Waar? Selene te Weesp, geen website. Menu’s wel verkrijgbaar via Just Eat  http://www.justeat.nl/restaurants-selene/menu
Wanneer? Afgelopen donderdag

Pa had geen zin om te koken en besloten we om naar de pizzaria te gaan om even simpel te eten.

Ik had de Tortelloni pesto. Erg lekker, maar normaal eet ik daar twee borden van. :P. Pa had een Calzone selene. Lekkere gehaktsaus, goede pizza. Heb een stuk mogen eten ;). Deeg is goed, niet te zout. Vriendin pa had Pizza quattro stagione. Ook erg lekker.

Erbij hadden we nog een Insalata caprese. Simpele salade, niet bijzonder.

Zeker een goede pizzeria ik had eigenlijk nog een portie totellini moeten bestellen ;). Maar door delen van de pizza’s van Pa + pa vriendin en de salade zorgde ervoor dat ik nog goed had gegeten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89201980
Waar? McDonalds
Wanneer? Vanmiddag.

De NewYork Crispy maar eens geprobeerd, was wel oke. Hou alleen nooit zo van bacon, want je proeft bijna niks anders meer alleen nog een beetje die slappe BBQ saus. Gelukkig nog een portie garnalen erbij om het weg te spoelen, die blijven lekker :)

De service was goed, het was in een paar seconde klaar! :)
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 26 november 2010 @ 21:51:41 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89202110
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 21:49 schreef YoshiBignose het volgende:
Waar? McDonalds
Wanneer? Vanmiddag.

De NewYork Crispy maar eens geprobeerd, was wel oke. Hou alleen nooit zo van bacon, want je proeft bijna niks anders meer alleen nog een beetje die slappe BBQ saus. Gelukkig nog een portie garnalen erbij om het weg te spoelen, die blijven lekker :)

De service was goed, het was in een paar seconde klaar! :)
Welke McDonald?
Wat kostte het?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89213504
zo, weer eens thuis
  zaterdag 27 november 2010 @ 01:37:14 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89213826
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 01:25 schreef Den_Haag het volgende:
zo, weer eens thuis
En waar is de recensie?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89213852
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 01:25 schreef Den_Haag het volgende:
zo, weer eens thuis
Ok man, moest je lang wachten in de McDrive?
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
pi_89250968
Waar? Bommel Beer in Tilburg.
Wanneer? Gisteren, met familie, voor de film.

Wat at je?
Hot wings, 6 stuks
Al een keer eerder gegeten hier. Je krijgt dan 6 flinke hotwings, met een krokant korstje. Daarbij zo'n vlammetjes sausje en wat groen. Niets mis mee. Vult flink.

Pittige kip, stukjes kip in een pikante saus
Weet je, er staat hier nooit iets bijzonders op de kaart. En ik had zin in kip met saus, ...dus. De saus was op basis van ketjap. Er zaten groenten zoals paprika en champignon in enzo, maar veel te grote stukken. Zoals alles hier veel te groot is. Ik heb er rijst bij besteld en er zat standaard koude groenten bij. Kleine blokjes (?) en een bol huzarensalade. Zaaai! En dus veel te veel. Ik voel me altijd bezwaard als ik wat laat liggen en dat was dit keer dus zo ongeveer de helft van mijn grote, goed gevulde bord.

Voor een toetje had ik geen plaats meer. Iemand van onze groep wilde dat wel en we voegen of dit nog kon voor de film. We hadden nog 25 min voor het openen van de zaal. Het kon niet meer. Strafpunten!

Impressie?
Persoonlijk is dit niet mijn favoriete restaurant, maar ze profiteren ervan dat er verder geen te vinden is in de buurt. Het zit ook altijd vol met Euroscoopgangers. Je krijgt er veel op je grote bord, maar wat je krijgt is niet bijzonder. Mijn moeder is best een goede kok en zou er zo in de keuken kunnen staan.
De inrichtig is zoet. Met veel knuffelberen op de vensterbank. Echt ook gericht op kinderen. Dat is ook te merken aan de zeer kindvriendelijke bediening. Niet dat ze volwassenen niet aankunnen. Het meisje wat ons hielp was ook zeer vriendelijk.

Kosten?
18,20 Voor mijn menu. Zonder drankjes.

Cijfer?
Matig/voldoende.
pi_89826444
Waar? Restaurant Sophia te Amsterdam

Wat at je?
C en ik namen beide het 3-gangenmenu. Sophia heeft diverse gerechten op de kaart staan van allemaal dezelfde grootte (voorgerechtachtig). Daaruit kan een keuze worden gemaakt. Desserts worden apart besteld

Vooraf werd brood met aioli en een amuse op tafel gezet.

De amuse bestond uit een zacht erwtensoepje met rookschuim en een lollie van gevogelte met rodebietengelei



Dit waren de gerechtjes die wij hebben gekozen.

Sashimi zalm, zoetzure groenten, yuzu



Soft Shell krab kerriedip, wortel en komkommer



Albecore tonijn met mayonaise van kingkrab



Schotse scheermes met gamba’s, kokos en schuim van kerrie en gember



Hamburger ganzenlever, truffelmayonaise



Pekingeend flensje, oestersaus en prei



De gerechten waren allemaal een plaatje om te zien en smaakten allemaal (meer) naar behoren. Met name de sashimi van zalm, de hamburger en het scheermesje waren erg lekker. Sommige gerechtjes mochten wat dieper van smaak zijn maar dat is een detail :D

Toe had C een cheesecake en ik een tarte tatin. Erg lekker, maar met 10 euro per dessert, redelijk aan de prijs.





Impressie?
Mooi, smaak- en stijlvol restaurant, met uitstekende en persoonlijk geintesseerde bediening. Absoluut een aanrader voor een mooi diner. 3 gangen is overigens meer dan voldoende voor de gemiddelde eter, zeker gezien het brood dat wordt bijgevuld, en de amuse en een eventueel dessert..

Kosten?
Circa 140 euro, inclusief aperatief, 4 glazen wijn en koffie toe. Prijzig, maar nog net in orde qua prijs/kwaliteitverhouding

Cijfer?
een dikke 8.

[ Bericht 25% gewijzigd door Quinn_Dexter op 12-12-2010 10:52:18 ]
Quinn Dexter
pi_89826964
Ziet er lekker uit zeg, krijg nu ook trek in sashimi. En die hamburger ganzenlever is schattig :*
Facts don't care about your feelings
pi_89827361
Mooie gerechten en foto's gemaakt *O* ^O^ Zegt zoveel meer dan een verslag!
Die scheermessen, leuk! Ziet er goed uit allemaal :9
pi_89827985
Het verwart me wel enigszins, want het ziet er uit als een Japans-achtig restaurant dat doet aan moleculair koken? En ook de opmaak van de borden is helemaal zoals moderne restaurants dat momenteel allemaal doen. Maar bij Japan denk ik juist aan traditioneel :+ Het zal wel aan mij liggen, het ziet er in ieder geval lekker uit.

En die groene zeewier etc salade (bij de soft shell krab en de sashimi zalm) lijkt precies op dat spul dat ik deze week bij de albert heijn heb gehaald. Ik dacht dat dat alleen groente zou zijn, maar er zat zelfs suiker en kleurstof door :+ (goed te zien toen ik het in de miso soep deed, want die werd net zo fel groen :D )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 12 december 2010 @ 13:50:54 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89831516
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 12:01 schreef Isabeau het volgende:
Het verwart me wel enigszins, want het ziet er uit als een Japans-achtig restaurant dat doet aan moleculair koken? En ook de opmaak van de borden is helemaal zoals moderne restaurants dat momenteel allemaal doen. Maar bij Japan denk ik juist aan traditioneel :+ Het zal wel aan mij liggen, het ziet er in ieder geval lekker uit.

ik raakte ook even in de war en heb het maar even opgezocht: het is dus een heel trendy Amsterdam-Zuid restaurant onder de leiding van 'Culinair directeur' Ron Blaauw. Beetje fusion-koken dus.
Ziet er allemaal wel smakelijk uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89841738
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 13:50 schreef golfer het volgende:

[..]

ik raakte ook even in de war en heb het maar even opgezocht: het is dus een heel trendy Amsterdam-Zuid restaurant onder de leiding van 'Culinair directeur' Ron Blaauw. Beetje fusion-koken dus.
Ziet er allemaal wel smakelijk uit.
klopt..het is wat trendy...maar niet over de top. En de keuken is inderdaad een mix van fusion, internationaal en modern, maar dat mocht de smaak niet drukken :). En Amsterdam Oud Zuid is nu eenmaal een erg prettige plek om te verblijven....

Volgende keer staat Sucre op het programma....
Quinn Dexter
  zondag 12 december 2010 @ 18:42:13 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89841813
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 18:39 schreef Quinn_Dexter het volgende:

Volgende keer staat Sucre op het programma....
Ben benieuwd. Hopelijk weer zo'n leuke recensie met foto's. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89842524
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 18:39 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

klopt..het is wat trendy...maar niet over de top. En de keuken is inderdaad een mix van fusion, internationaal en modern, maar dat mocht de smaak niet drukken :). En Amsterdam Oud Zuid is nu eenmaal een erg prettige plek om te verblijven....

Ja ziet er lekker uit als ik de foto's zo zie. Ga ik binnenkort ook maar eens heen dan :) moet je lang van te voren reserveren of valt het mee?
Facts don't care about your feelings
pi_89843021
Waar?
Incanto in Amsterdam

Wanneer ?
Afgelopen maandag, 6 december

Wat?
Amuse: gebakken sardien met kruidenkorst met venkel
Normaal ben ik geen fan van deze visjes, maar dit was erg lekker klaargemaakt. Combinatie met venkel was ook heel goed!

Voor: ganzenfilet op salade bedje
Nog nooit gegeten, en het was niet zo'n krachtige smaak als ik had gedacht. Maar wel erg lekker mals vlees.

Primo: risotto (in visbouillon) met coquille
Prima risotto met een lekkere licht gebakken coquille.

Secondo: gestoofd wildzwijn met wilde spinazie
heerlijk wild zwijn, flink stuk. Viel uit elkaar van malsheid. Lekkere combinatie met de robuuste wilde spinazie.

Na: kaasplankje met 6 kleine kaasjes (geitenkaas, koe, blauwschimmel)
Lekkere kaasjes, jammer dat er geen uitleg bij werd gegeven.

Thee met cantuccini en bonbons
Heerlijke (echt lekkere!) koekjes met (ster)anijs en kleine bonbons.

Impressie?
Super dicht bij mijn huis maar nooit gezien. Sfeervolle ambiance, omdat we met een groep waren hadden we de bovenste verdieping voor ons alleen. Bij binnenkomst stonden olijven en prosecco al klaar. Heerlijke wijnen geserveerd, je moet ze wel lekker vinden natuurlijk. Wit had een nootachtige afdronk en de rode was zo zwaar, het leek wel een port! Maar dat was een erg lekkere combi met de port. Ik zou hier eigenlijk wel teruggaan! Leuke bediening ook, niet te opdringerig, wilde de wijn voor me opschrijven maar dat was ik met m'n dronken hoofd vergeten mee te nemen.

Kosten?
Menu was geloof ik ¤50 pp (van de website), met daarbij nog aperitief, wijnen, koffie/thee, gok zo'n 70 pp?

Cijfer?
Toch wel een 7.5 of 8 :) geen sterrentoko maar voor centrum Amsterdam goede prijs/kwaliteit, leuke ambiance en goed eten.
pi_89850628
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 19:00 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Ja ziet er lekker uit als ik de foto's zo zie. Ga ik binnenkort ook maar eens heen dan :) moet je lang van te voren reserveren of valt het mee?
Viel mee...een weekje van te voren...het zat halverwege de avond wel redelijk vol....
Quinn Dexter
pi_89851485
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 21:45 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

Viel mee...een weekje van te voren...het zat halverwege de avond wel redelijk vol....
Oke :)

Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport woensdag 15 december 2010 @ 21:16:49 #117
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89975586
Waar? Kota radja, IJmuiden kotaradjaijmuiden.nl
Wanneer? Vandaag
Wat at je?

Voorgerecht De Kantonese rijsttafel
• Wan-Tan-Thang (Kipbouillon met kleine pasteitjes gevuld met vlees)
• Dim Sum (diverse Chinese voorgerechten)

Lichte boullion, wel lekker :). De dim sum was lekker :) Waren gestoomde won ton pasteitjes met een zoet zure saus.

Hoofdgerecht
• Sang-Yuk-pool (in aarden pot bereiden varkenshaas, kipfilet, Cha-Shu en groenten in oestersaus)
• Tou-Xi – Ha (ongepeld of gepeld) (hele Chinese garnalen met Sojabonensaus,pikant van smaak)
• Chao Ha Kai Tie
Vogelnestje gevuld met kipfilet, garnalen, cha-shu, groenten en cashewnoten. Licht pikant van smaak. (Was een extraatje van ze)

Was allemaal lekker. Dat vogelnestje was een extraatje van ze, hoorde normaal niet bij het menu. Vlees was mals, saus was lekker. En zoals gewoonlijk was het veel te veel :P.

Nagerecht
• Irish coffee of Dame Blanche
Irish coffee was minder. Heb ze wel eens beter gehad. En broertje had ipv een dame Blanche een Banana Royale. Kortom het is allemaal wat minder strak ;).

Kosten? 50 euro voor 2 personen alles wat hierboven staat.
Cijfer? 7,5
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89982072
Volgens mij kan je beter gewoon naar Oriental in A'dam voor goede dim sum. Of op de zeedijk. Bij Chinees eten vind ik het daar vaak lekkerder dan een Chinees met een ster.
Facts don't care about your feelings
  woensdag 15 december 2010 @ 23:14:14 #119
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_89982524
Die tent op de Zeedijk _O_
Ziet er ontzettend shabby uit maar het eten is echt goed :9
pi_89983363
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 23:14 schreef Erasmo het volgende:
Die tent op de Zeedijk _O_
Ziet er ontzettend shabby uit maar het eten is echt goed :9
Je bedoelt Nam Kee? Klopt, maar laatst hebben ze wel opnieuw ingericht, ziet er nu minder uit als een "badkamer". Toch blijft het natuurlijk beetje armzalig maar dat is juist grappig en het eten is gewoon goed! (beter dan die "hollandse chinees" die je in elk dorp vindt)
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 18 december 2010 @ 23:25:23 #121
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90103795
Waar: Restaurant Hielander te Alkmaar
Wanneer: 18 december 2010


Als cadeautje voor golfers verjaardag had Bluezz besproken bij het Schots restaurant Hielander in Alkmaar. Omdat we van Schotland houden, maar natuurlijk vooral voor de whisky's die hier bij de maaltijd worden geschonken! (Bluezz hield het overigens bij een witte spaanse huiswijn)

Eerst van de parkeerplaats door het gezellig verlichte Alkmaar naar het restaurant gewandeld, wat een extra dimensie kreeg door de flinke laag sneeuw die gevallen was... Anton Pieck is er niks bij :)


We werden welkom geheten door Wullie himself, een echte Schot in dezelfde kledij.


Het is een klein zaakje en het eerst wat opvalt is de enorme collectie wiskyflessen (ruim 700). Voor de rest staat en hangt de zaak o-ver-vol (werkelijk geen leeg plekje te bekennen t/m de garderobe aan toe) met schots 'rommelmarkt' spul, je kijkt je ogen uit, erg leuk.

Wullie en zijn -eveneens Schotse- vrouw Gerie verzorgen samen de bediening, Kok Ramon v Keulen staat in de keuken (met hulpjes).

We beginnen met een glaasje wijn en voor golfer het eerste glaasje whisky : Een speciaal voor Hielander gebottelde 15 jaar oude Adelphi 46%. Daarbij kregen we wat olijfjes en een creme-achtige amuse op een lepeltje (we weten niet wat het was en vergeten te vragen)

Let ook op het reserveringsbriefje, daar zat een muntje van 10 eurocent opgeplakt, geen idee wat daar de gedachte achter is?


Golfers voorgerecht : Breac, diverse zeevruchten en paddestoelen in een ragout van prei-knoflook wat prima smaakte. Golfer moest van Wullie eerst een hapje van de ragout nemen, dan een ingeschonken proefslokje van de whisky nemen, waardoor de combinatie inderdaad tot zijn volle recht kwam.. en er een bijpassende single bottled Higland Park 8 jaar oude malt whisky werd ingeschonken.


Bluezz' voorgerecht heet Claigheann, een echte Schotse paté - Wullie's eigen recept - en werd geserveerd met Cumberland saus. De paté is gemaakt van kalf en lam en smaakte lekker kruidig.


Bij de voorgerechten kregen we 2 warme lavendel-broodjes in de vorm van een muffin :


Hoofdgerecht van golfer : Lamsgerecht v/d dag - in honing-tijm-whiskysaus gemarineerde hele lamsbout uit de oven. Een enOrme bout:


En weer hetzelfde ritueel qua proeven van het lam met een voorproefje van de whisky, dit keer een Glen Rothes signatory vintage malt whisky van 46% uit 1994 : (Wullie wilde graag poseren)


Bluezz' hoofdgerecht heet : Fiddich , een mals wild Schots hert, rose geserveerd met een heerlijke rode uien-kaneel marmalade. Lekker!


We zaten lekker vol van het prima eten, dus in plaats van toetjes gingen we voor koffie en thee : golfer de Gaelic coffee, espresso (zonder slagroom op verzoek) met alwéér malt whisky erin :)


Bluezz koos uit de theekist, die nogal pontificaal op tafel werd gezet de Mintthee.


Al met al een geslaagd cadeautje zo'n avondje uit eten :)

Totale kosten: 112 euro met z'n tweeën.
Cijfer: voor het eten een ruime 7, voor de entourage en bediening een 9.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 december 2010 @ 23:28:58 #122
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_90103957
Leuk G&B!

Ik hoorde van een aantal collega's dat het enthousiasme en de Schotland-liefde van vader en zoon geweldig zijn.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_90104412
Leuk restaurant, zeg :9
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 18 december 2010 @ 23:45:29 #124
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_90104555
:9.

Leuk om eens te gaan eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 18 december 2010 @ 23:46:02 #125
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_90104577
Ziet er goed uit. Hoe duur was de taxi? :+
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_90108309
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 23:46 schreef popolon het volgende:
Ziet er goed uit. Hoe duur was de taxi? :+
Welke taxi *)
  zondag 19 december 2010 @ 10:22:57 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90114383
In een echt traditioneel schots restaurant was alles natuurlijk gefrituurd geworden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90114523
Ziet er super uit, g&B! _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_90114554
Daar willen wij ook al tijden heen, maar 't is zo ver :')
Ja doei.
pi_90114574
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 01:07 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Welke taxi *)
Nou, 's nachts teruglopen lijkt me ook zo wat.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2010 10:36:15 ]
pi_90114912
Leuke recensie B & G :D
Quinn Dexter
  zondag 19 december 2010 @ 11:52:12 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90116618
Waar: Appels en Peren te Nijmegen
http://www.appelsenperen.nl
Wat
Ik had vooraf een eendenleverpaté met een bramencoulis, toast en wat sla
Gezelschap had Carpaccio van hert, taartje van gekonfijte ui en feta
Hoofdgerechten waren
Tournedos Rossini (weer eendenlever), De entrecote, Soufflé van Blauwschimmelkaas en notengehakt en de Zeeduivelfilet met krokant spek en een gevogelte jus met cantharellen.
Na hadden we koffie.
Er bij dronken we Cola (rijden) en een karaf witte wijn.
We wilden met zijn vijven eten voordat we naar het theater gingen (straks daarover meer) en hadden gehoord dat we hier prima konden eten.
Een van ons gezelschap kwam pas later vanwege het onverwachte bezoek van moeders, en had eerst gedacht het eten over te slaan, maar belde later aan te schuiven voor het hoofdgerecht. Dit was geen probleem, wij aten onze voorgerechten en vroegen de bediening even te wachten met de hoofdgerechten tot we compleet waren. Bediening bestaat uit studenten of wat er voor doorgaat en waren correct, beleefd en attent.
Hebben goed gegeten, enige minpuntje was de dat de Eendenpate wat koud was, maar dat was ook werkelijk het enige.
Later kwamen er nogal wat groepen binnen (dat is de pest van deze tijd van het jaar) die lawaaiig waren en flitsende fotos maakten.
Tegen kwart voor acht gingen we richting de Lux,

La Pat trad op http://www.lapat.nl/
Geniaal, een optreden met werk van Ze zingt Duitstalige liederen van haar recente cd Erinnerung geïnspireerd op gedichten van Rainer Maria Rilke en muziek van onder meer Piazzolla, Abbey Lincoln, Mahler en Brahms. Deed een hommage aan Zara Leander, en de pianist verblijde de pauze met Debussy. Een cultureel waardevolle avond.
Ik ben al jaren fan van La Pat, ze heeft een stem met een enorm bereik en kan heel diep bassen. Onterecht dat ze niet bekender is, hoewel je haar werk niet echt mainstream kan noemen.
Haar Joetoep kanaal
http://www.youtube.com/user/pattytrossel

Daarna nog een drankje aan de Bar en net voor het echt begon te sneeuwen naar huis gereden.

Kosten spijs en dranken weet ik niet, maar je kan op de menukaart kijken, het was heel betaalbaar zeker voor de kwaliteit die je krijgt.
Zeker een aanrader om wat te gaan eten voordat je naar het theater gaat om er een complete avond van te maken, of gewoon eens binnen te vallen.

Kosten theater 15,50, een zeer lage prijs voor het wat je krijgt eigenlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90118299
Oe Piet, ik luisterde even naar La Pat, maar dat is zware kost :o
En die paté, van mij was ie eigenlijk ook ff net te koud gisteren.... Leuk verslagje verder ^O^
  zondag 19 december 2010 @ 12:41:52 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90118397
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 12:39 schreef Bluezz het volgende:
Oe Piet, ik luisterde even naar La Pat, maar dat is zware kost :o
En die paté, van mij was ie eigenlijk ook ff net te koud gisteren.... Leuk verslagje verder ^O^
Fishweib is niet zo zwaar en een mooie clip van Erwin Olaf
http://www.youtube.com/user/pattytrossel#p/u/42/6j1KCbPO0qA
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90118555
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 12:41 schreef Pietverdriet het volgende:

Fishweib is niet zo zwaar en een mooie clip van Erwin Olaf
http://www.youtube.com/user/pattytrossel#p/u/42/6j1KCbPO0qA
Koikenhof :D Ja mooi gefilmd, dat wel :Y
pi_90570999
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.
http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/

Lambermon's:
Waar: Haarlem
Wanneer:
Ergens twee weken geleden
Wat at je: 4 gangen tasting menu
Impressie: Dit was de brasserie. Heerlijk gegeten. De tweede gang zelfs voor lambermon's overdonderend lekker. Service was goed en de kaasplank was ook perfect. Alleen de verhoudingen zijn een beetje zoek als dit de brasserie is. Het is eigenlijk te goed om het een brasserie te noemen.
Kosten: 185 met twee personen
Cijfer: 8

ML
Waar: Haarlem
Wanneer: Donderdag 23 dec om kerst goed te starten.
Wat at je: 5 gangen tasting menu
Impressie: Wat een ontzettend volwassen en volwaardige zaak geworden. Een aanwinst voor Haarlem. Haarlem kan trots zijn op ML en ML op hun nieuw verworven ster en meer dan terecht wat mij betreft. Ik zit veel liever hier dan bijvoorbeeld Chapeau of de Bokkedoorns. Wij hebben echt heerlijk gegeten.
Kosten: 250 euro
Cijfer: 9,5

Vanavond bij truffels dus die vul ik later aan.
http://www.restauranttruffels.nl/

[ Bericht 28% gewijzigd door Godtje op 29-12-2010 09:52:02 ]
pi_90571141
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 08:58 schreef Godtje het volgende:
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.

http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/

Vanavond bij truffels.
http://www.restauranttruffels.nl/
Je hebt je uitgebreide recensies in hun gastenboek gezet? ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_90572299
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 09:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Je hebt je uitgebreide recensies in hun gastenboek gezet? ;)
Ik moest opeens werken en was nog niet klaar. Had nog niet op invoeren moeten drukken.
  woensdag 29 december 2010 @ 11:47:35 #139
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90575374
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 08:58 schreef Godtje het volgende:
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.
http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/

Lambermon's:
Waar: Haarlem
Wanneer:
Ergens twee weken geleden
Wat at je: 4 gangen tasting menu
Impressie: Dit was de brasserie. Heerlijk gegeten. De tweede gang zelfs voor lambermon's overdonderend lekker. Service was goed en de kaasplank was ook perfect. Alleen de verhoudingen zijn een beetje zoek als dit de brasserie is. Het is eigenlijk te goed om het een brasserie te noemen.
Kosten: 185 met twee personen
Cijfer: 8

ML
Waar: Haarlem
Wanneer: Donderdag 23 dec om kerst goed te starten.
Wat at je: 5 gangen tasting menu
Impressie: Wat een ontzettend volwassen en volwaardige zaak geworden. Een aanwinst voor Haarlem. Haarlem kan trots zijn op ML en ML op hun nieuw verworven ster en meer dan terecht wat mij betreft. Ik zit veel liever hier dan bijvoorbeeld Chapeau of de Bokkedoorns. Wij hebben echt heerlijk gegeten.
Kosten: 250 euro
Cijfer: 9,5

Vanavond bij truffels dus die vul ik later aan.
http://www.restauranttruffels.nl/

Grappig om te zien dat je ons rijtje goede Haarlemse restaurants aanhoudt.
ML hebben we nu 3x bezocht en al na het 2e bezoek in 2005 hadden we die Michelinster voorspeld, mits hij naar een grotere ruimte zou verhuizen en dat is dus exact gebeurd.
Lambermons brasserie is voortreffelijk en nauwelijks minder dan het restaurantgedeelte boven en Truffels is een erg leuke ervaring met 1 nadeel: je bent gebonden aan het zoveel-gangen menu en kan daar niet a la carte eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90578162
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 10:14 schreef Godtje het volgende:

[..]

Ik moest opeens werken en was nog niet klaar. Had nog niet op invoeren moeten drukken.
Ik deed het ook met een knipoogje :)
Goeie return, en ik ben meteen benieuwd naar die restaurants!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_90579857
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 11:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Grappig om te zien dat je ons rijtje goede Haarlemse restaurants aanhoudt.
ML hebben we nu 3x bezocht en al na het 2e bezoek in 2005 hadden we die Michelinster voorspeld, mits hij naar een grotere ruimte zou verhuizen en dat is dus exact gebeurd.
Lambermons brasserie is voortreffelijk en nauwelijks minder dan het restaurantgedeelte boven en Truffels is een erg leuke ervaring met 1 nadeel: je bent gebonden aan het zoveel-gangen menu en kan daar niet a la carte eten.
De brasserie was na de verhuizing dramatisch slecht. De brasserie voor de verhuizing in het aparte pand was niet te vergelijken met dit wat mij betreft.

Volgens mij heeft Michel zelf de leiding overgenomen over de brasserie ongeveer een jaar geleden omdat het heel slecht ging en hebben ze de kok van Chapeau overgenomen voor boven.
  woensdag 29 december 2010 @ 15:52:21 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90586057
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 13:39 schreef Godtje het volgende:

Volgens mij heeft Michel zelf de leiding overgenomen over de brasserie ongeveer een jaar geleden omdat het heel slecht ging en hebben ze de kok van Chapeau overgenomen voor boven.
Klopt. Staat ook in onze recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90614817
Waar? humphreys in Enschede
Wanneer? Vorige week donderdag
Wat at je? Humphreys heeft een wisselend menu. Deze keer had ik een voorgerechtje van Paddenstoelenkroketjes met salade van kastanjechampignons en walnotendressing, een hoofdgerecht van Angus biefstuk met kastanjechampignons en gebakken schorseneren, geserveerd met peper-Cognacsaus en een nagerecht van Chocoladefondant met een sorbet van bloedsinaasappel.
Impressie? Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk. Meestal heb ik als hoofdgerecht de mixed grill omdat er vrij veel andere gerechten op staan die ik niet zo lekker vind (zoals zalm, of iets met gamba's), maar deze keer was er naast de hertenbiefstuk ook een angusbiefstuk mogelijk met schorseneren. Bij het hoofdgerecht werden naast erg lekkere frietjes een salade en stoofpeertjes geserveerd. Het hoofdgerecht was zoals altijd weer erg lekker, en ook vriendin vond het hoofdgerecht (Gebakken zalm met een millefeuille van aubergine, tomaat en mozzarella, geserveerd met basilicum-beurre blanc) erg lekker. Het voorgerechtje was half-half. De paddenstoelenkroketjes waren heerlijk, maar de walnotendressing was erg zoet en lag aan een helft van het bord. Toch weer erg lekker gegeten :)
Kosten? Vriendin heeft betaald, maar 3-gangen-menu is 23.50
Cijfer? 8.5
♥ scars make us who we are ♥
  donderdag 30 december 2010 @ 13:47:16 #144
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_90626075
Waar? Senderens in Parijs, 2 michelinsterren
Wanneer? 2 weken geleden
Wat at je? Het 'tasting' menu met bijpassend wijnarrangement. Oa met foie gras (puur, heerlijk!), cocquilles st. Jacques, zie hier: http://www.senderens.fr/maj/pdf/menu_degustation_english.pdf

Impressie? Het restaurant is midden in Parijs, place de la madeleine. Als je binnenkomt lijkt het meer op een chinees restaurant gezien de aankleding. Aparte rare lichten die een beetje kitsch aandoen. De tafel kleurt, netzoals het plafond, steeds anders.

Het menu was fantastisch, de bijpassende wijnen nog beter. De foie gras was heerlijk intens puur en de cocquilles krakelvers. Dat waren zeker de toppers. Het hoofdgerecht was vooral zwaar. Ik weet het slecht te omschrijven: een soort warme vleespate met deeg eromheen. Lekker, maar zwaar. De rode wijn die erbij zat maakte het wel af.

Kosten? Met zijn 3en waren we 470 euro kwijt, inclusief champagne voor, wijnen, koffie en friandises

Cijfer? 8.3 ... voorgerechten een 9...hoofd- en na een 7.5
pi_90626526
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 02:51 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk.
Eens. De fondant is verschrikkelijk lekker.

Net heb ik de foto's van Enschede bekeken, maar ik vind het pand in Tilburg toch mooier. ;)
pi_90627836
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 13:56 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Eens. De fondant is verschrikkelijk lekker.

Net heb ik de foto's van Enschede bekeken, maar ik vind het pand in Tilburg toch mooier. ;)
^O^ ik baal altijd dat ik zo weinig geld heb haha, die fondant zou ik elke dag wel kunnen eten. Maar is waarschijnlijk maar goed dat dat niet kan :')

Ben nooit in Tilburg geweest, nou ja, niet bij Humphreys dan :) van buiten ziet het er daar wel tof uit. Wat ik prettig vind is dat je in Enschede nooit de mensen aan andere tafels hoort praten, ook al zit je aardig dicht op elkaar.
♥ scars make us who we are ♥
  donderdag 30 december 2010 @ 14:58:20 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90629532
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 13:47 schreef SnuggLe het volgende:
Waar? Senderens in Parijs, 2 michelinsterren
Wanneer? 2 weken geleden
Wat at je? Het 'tasting' menu met bijpassend wijnarrangement. Oa met foie gras (puur, heerlijk!), cocquilles st. Jacques, zie hier: http://www.senderens.fr/maj/pdf/menu_degustation_english.pdf

Impressie? Het restaurant is midden in Parijs, place de la madeleine. Als je binnenkomt lijkt het meer op een chinees restaurant gezien de aankleding. Aparte rare lichten die een beetje kitsch aandoen. De tafel kleurt, netzoals het plafond, steeds anders.

Het menu was fantastisch, de bijpassende wijnen nog beter. De foie gras was heerlijk intens puur en de cocquilles krakelvers. Dat waren zeker de toppers. Het hoofdgerecht was vooral zwaar. Ik weet het slecht te omschrijven: een soort warme vleespate met deeg eromheen. Lekker, maar zwaar. De rode wijn die erbij zat maakte het wel af.

Kosten? Met zijn 3en waren we 470 euro kwijt, inclusief champagne voor, wijnen, koffie en friandises

Cijfer? 8.3 ... voorgerechten een 9...hoofd- en na een 7.5
Klinkt heerlijk, op de kaart op je link hebben ze het trouwens over een geroosterde patrijs, had je die ook?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90635733
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 02:51 schreef Mama_Mia het volgende:
Waar? humphreys in Enschede
Wanneer? Vorige week donderdag
Wat at je? Humphreys heeft een wisselend menu. Deze keer had ik een voorgerechtje van Paddenstoelenkroketjes met salade van kastanjechampignons en walnotendressing, een hoofdgerecht van Angus biefstuk met kastanjechampignons en gebakken schorseneren, geserveerd met peper-Cognacsaus en een nagerecht van Chocoladefondant met een sorbet van bloedsinaasappel.
Impressie? Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk. Meestal heb ik als hoofdgerecht de mixed grill omdat er vrij veel andere gerechten op staan die ik niet zo lekker vind (zoals zalm, of iets met gamba's), maar deze keer was er naast de hertenbiefstuk ook een angusbiefstuk mogelijk met schorseneren. Bij het hoofdgerecht werden naast erg lekkere frietjes een salade en stoofpeertjes geserveerd. Het hoofdgerecht was zoals altijd weer erg lekker, en ook vriendin vond het hoofdgerecht (Gebakken zalm met een millefeuille van aubergine, tomaat en mozzarella, geserveerd met basilicum-beurre blanc) erg lekker. Het voorgerechtje was half-half. De paddenstoelenkroketjes waren heerlijk, maar de walnotendressing was erg zoet en lag aan een helft van het bord. Toch weer erg lekker gegeten :)
Kosten? Vriendin heeft betaald, maar 3-gangen-menu is 23.50
Cijfer? 8.5
Toevoeging: vooraf krijg je brood met kruidenboter en een soort tomatenboter. Het brood is echt heel erg lekker, bruin brood met kruiden, ik kan het niet omschrijven, maar het is zeker lekker!
♥ scars make us who we are ♥
  donderdag 30 december 2010 @ 19:20:32 #149
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_90642103
quote:
Klinkt heerlijk, op de kaart op je link hebben ze het trouwens over een geroosterde patrijs, had je die ook?
Nee, dat is dus wel apart, dat hebben we niet gehad in dat menu.
  donderdag 30 december 2010 @ 19:43:40 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90643131
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 19:20 schreef SnuggLe het volgende:

[..]

Nee, dat is dus wel apart, dat hebben we niet gehad in dat menu.
Komt wel vaker voor dat de online kaart niet overeenkomt met de daadwerkelijke kaart. Als je vers werkt is niet altijd alles te krijgen, en restaurateurs zijn meestal geen IT helden die dat zelf even snel wijzigen. Vind dat niet bezwaarlijk, ik word eerder huiverig als ze altijd alles hebben, meestal is dat een minder goed teken dan een kaart die wisselt.
Patrijs is wild, en in veel landen is er met de enorme sneeuwval een jachtstop. Kan best zijn dat er geen verse patrijs te krijgen is, en dan hadden ook veel landen een vrachtwagen rijverbod ivm de gladheid.
Was van de week bij horeca groothandels en veel bladgroentes uit bv italie waren niet voorradig als normaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91037196
Moved

[ Bericht 99% gewijzigd door Roel_Jewel op 08-01-2011 20:22:20 ]
  zaterdag 8 januari 2011 @ 20:11:42 #152
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91037918
quote:
11s.gif Op zaterdag 8 januari 2011 19:58 schreef Roel_Jewel het volgende:
Schopje met pics van Noma. Nee, ik ben er helaas niet zelf geweest, maar zag pics van iemand die er vanmiddag heeft mogen genieten... Prachtig _O_

Zie http://www.mobypicture.com/user/rick_bayless/list

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Maar het is de bedoeling dat je hier je EIGEN ervaringen en foto's post. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91161486
Waar?
Vietnamees restaurant Saigon, in Utrecht

Wanneer?
Maandag 10-01-11

Wat at je?
Vooraf : ''Sissende pannenkoek''
Een dunne, licht krokante omelet met varkensvlees en groenten en die was echt geweldig. De contrasten in de verschillende smaken en knapperig met zacht was heerlijk. Ook hebben ze een of andere olie over de omelet gesprenkeld die ik niet ken en die echt een hele lekkere nasmaak had.

Hoofdgerecht: Roergebakken bami met garnalen, rundvlees en groenten.
Wederom allerlei verschillende texturen en daardoor ook echt super , alle groenten vers en knapperig en de mie ook heel lekker gebakken en toch niet vet of zwaar.

Dessert: Gebakken banaan met vanilleijs.
Ik dacht : Ik neem eens een risico, want gebakken banaan kan heel verkeerd vallen. Deze niet. Duidelijk gefrituurd in schonen olie en op een of andere manier helemaal niet zwaar op de maag. De beste gebakken banaan met ijs die ik ooit gegeten heb.

Impressie?
De service is goed en snel, het enige nadeel is dat één van de serveersters nauwelijks Nederlands spreekt en in Engels net zo slecht is. Dat is een klein minpunt, want ze kan de gerechten niet goed uitleggen. Verder is de ambiance á la goedkope Chinees, maar het zat stampvol op Maandagavond en met zo'n prijs kwaliteit verhouding begrijp ik dat helemaal.

Kosten?
60 euro voor 3 gangen per persoon (met zn 2en) en 2 vietnamese biertjes, een cola en een koffie.

Cijfer? 8.5 Ik ga zeker nog eens terug!
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91303504
Waar?
Mr. Tongs, korte leidsedwarsstraat Amsterdam

Wanneer?
Begin deze week

Wat?
4 gangen verassingsmenu!

Voor: Crispy Duck
Knapperige eend met heerlijke lichte pannenkoekjes en hoisinsaus, geserveerd met komkommer en lenteui. Erg lekker, ik vind eend lekker als het goed is klaargemaakt, soms krijgen ze zo'n tranige smaak. Beste regecht van de avond!

Tussen: Maissoep met Krab.
Heel anders dan verwacht, lichte heldere soep met aparte structuur, met stukjes (iets te lang gekookte) echte krab en gele en witte mais. Lekker!

Hoofd: Ananasrijst, kip in pittige saus en bief op de teppan in oestersaus
Ananasrijst erg lekker maar beetje kitsch geserveerd in uigeholde ananas. Ik kan dat wel waarderen, dat kitsche, maar je moet er van houden ;) . Kip en bief beiden erg lekker, met verschillende groentes bereid. Soms heb je nog al een "eenheidsworst" in chinese restaurant, maar dit was hier echt niet het geval!

Na: Banana fritters en vanilleijs
De minste van de vier gangen, kan ook zijn omdat we al aardig vol zaten. Banana fritters waren erg lekker, niet vet, en goed warm. Ijs was (natuurlijk) fabrieksijs met teveel slagroom. Maar goed, ik geloof ook niet dat de Chinese keuken bekend staat om de desserts en al met al was het gewoon erg lekker.

Impressie:
Leuke tent, erg groot, kunst aan de muur, beetje kitsch, aardige bediening die een praatje maakt en vertelt hoe gerechten zijn klaargemaakt. Het was wel een beetje koud en qua ambiance is 1 ruimte een stuk prettiger dan de andere. Al met al niet verkeerd vergeleken met de Chinese restaurants die je zoal op de Zeedijk tegenkomt.

Kosten?
Dit menu kost rond de 70 euro voor 2 personen.

Cijfer?
Een 7. Als ik een "dagje Amsterdam" zou doen, zou ik mr Tongs zeker aanraden. Voor gezinnen is het denk ik ook leuk. Maar geen 8, want dan moet het eten toch wel erg goed zijn, en daar vond ik het eten iets te "standaard" voor. Helaas proef ik niet zoveel verschil in de kwaliteit van de gerechten hier en de gerechten van andere (goedkopere) chinese restaurants. Wel hebben ze een aantal dingen (zoals de soep) die ik niet in andere restaurants ben tegengekomen, en je krijgt veel waar voor je geld.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 23:11:25 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91685369
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Wanneer?
Vandaag 21 Jan 2011

Wat at je?
We hadden een 7 gangen verrassingsmenu
We begonnen met een amuse met een groente en bospaddestoelen Boullion
Piet dronk een een kriekdegustatie
Hierna kwam het voorgerecht, dit bestond uit een pastasalade met noordzeegarnalen, nagelhout, pekelvlees met wat aardappelsalade en een fazantpate met een gelei
Vervolgens kwam er runderboullion met een handgehakte rauwe tartaar
Piet dronk hierbij een Rodebach
Vervolgens kwam er een op de huid gebakken stuk kabeljauw filet op een bedje van witlof met gember
Hierna een gestoofde varkenswang met een reductiesaus met boekweit
Dronk hierbij een Pater, st Bernardus
Gevolgd werd dit door Gallowayrund op 3 manieren klaargemaak, kogelbiefstuk, rosbief en ribstuk.
Dronk daarbij een Kapittel Prior
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Als laatste het desert, een creme brule, hazelnootmousse en een parfait,

Impressie?

Top
Kosten?
117,50 met zijn tweeen

Cijfer?

9

Hebben net als de vorige twee keer heerlijk gegeten, met liefde klaargemaakt eten voorzien in de bijlage van vele vergeten groenten als pastinaak en gele bietjes, smullen, en voor deze prijs voor zo een menu is er maar 1 reden waarom de tent niet barstensvol zit.
Het zit in een uithoek van Nederland.
Maar ze hebben terecht de titel beste Eurotoque restaurant van Nederland 2010 gewonnen. Het is echt een reis waar en met als bijkomend voordeel, wellicht kom je Piet er tegen, het is zeker niet de laatste keer dat we hier gegeten hebben.
Na het eten nog even met de eigenaar en zijn vrouw staan praten, ze had dmv van google allerts de eerste keer dat ik er over schreef meegekregen, toen we geit hadden gegeten.
:)
De eerste die Piet heeft herkend.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 januari 2011 @ 23:20:02 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91685797
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
Ben je er nu al wezen eten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91690638
Waar?
Nok Noi in Rotterdam

Wanneer?
Ehm... Afgelopen dinsdag?

Wat at je?
De Nok Noi rijsttafel, bestaande uit Pangsit, Satay Gai (kipsatay met goddelijke pindasaus), kip met cashewnoten en ui in een heerlijke saus, varkensvlees in een donkere ketjapsaus, lekker spicey sperzieboontjes met gember en rode peper, loempia'tjes, witte rijst en gebakken rijst erbij. Ik had 1 fanta en een Thais biertje, mijn vriend had 2 Thaise biertjes.

Impressie?
Het is geen sterrentent, eerder een klein eettentje. De kok lijkt op de Indiaan uit One Flew over the Cuckoo's nest en het is klein. Wel schoon en erg gezellig. Het personeel is erg vriendelijk. De eigenaresse heeft een tekening hangen van een van haar kinderen: Lieve mama, veel plezier met de bamieballenwinkel. Kortom, klein, knullig en huiselijk.

Maar het eten is echt super. Vriend en ik komen er vaker, het eten smaakt heerlijk, het is NOOIT te weinig en je kan toekijken hoe je eten klaargemaakt word. Dat wat je niet op krijgt (en dat lukt niet, want het is altijd ruim voldoende) krijg je in een plastic bakje mee, als service van de zaak.

Kosten?
32,50 voor de rijsttafel voor 2 personen. 4 drankjes voor 9 euro.

Cijfer?
Een hele vette 8,5. Het is geen sterrentent, het is simpel eten maar wel zo ontzettend lekker. Personeel is leuk en vriendelijk, niet bemoeierig maar wel attent. Weinig zitruimte in het restautant maar je kan reserveren en ook afhalen. Een fijn eethuisje in Rotterdam ^O^
  zaterdag 22 januari 2011 @ 00:48:57 #158
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91690889
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk

Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats. ^O^
en de plek waar mijn vader dankzij een boer daar de oorlog heeft overleefd.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91699323
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.

Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.

quote:
14s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 00:48 schreef golfer het volgende:

[..]

Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats. ^O^
en de plek waar mijn vader dankzij een boer daar de oorlog heeft overleefd.
Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_91700266

Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola

Impressie:
watje van de mac mag verwachten

kosten:
¤11,20

cijfer:
7,3
pi_91700644
quote:
17s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola

Impressie:
watje van de mac mag verwachten

kosten:
¤11,20

cijfer:
7,3
Was gezellig :)

Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
1 Medium friet
1 Mcflurry brownie
1 Fish filet
4 fritessaus :P

Impressie:
Goed te doen, maar niet mijn favo eetgelegenheid. Mc Flurry Brownie was lekker, niet te zoet.

kosten:
¤10,00

cijfer:
6.0

[ Bericht 10% gewijzigd door Aphrodyte op 22-01-2011 12:33:54 ]
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91700671
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 12:26 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Was gezellig :)
absoluut!
pi_91705567
quote:
Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Wanneer?
Vandaag 21 Jan 2011

Wat at je?
We hadden een 7 gangen verrassingsmenu
We begonnen met een amuse met een groente en bospaddestoelen Boullion
Piet dronk een een kriekdegustatie
Hierna kwam het voorgerecht, dit bestond uit een pastasalade met noordzeegarnalen, nagelhout, pekelvlees met wat aardappelsalade en een fazantpate met een gelei

Vervolgens kwam er runderboullion met een handgehakte rauwe tartaar
Piet dronk hierbij een Rodebach
Vervolgens kwam er een op de huid gebakken stuk kabeljauw filet op een bedje van witlof met gember
Hierna een gestoofde varkenswang met een reductiesaus met boekweit
Dronk hierbij een Pater, st Bernardus
Gevolgd werd dit door Gallowayrund op 3 manieren klaargemaak, kogelbiefstuk, rosbief en ribstuk.
Dronk daarbij een Kapittel Prior
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Als laatste het desert, een creme brule, hazelnootmousse en een parfait,

Impressie?

Top
Kosten?
117,50 met zijn tweeen

Cijfer?

9

Hebben net als de vorige twee keer heerlijk gegeten, met liefde klaargemaakt eten voorzien in de bijlage van vele vergeten groenten als pastinaak en gele bietjes, smullen, en voor deze prijs voor zo een menu is er maar 1 reden waarom de tent niet barstensvol zit.
Het zit in een uithoek van Nederland.
Maar ze hebben terecht de titel beste Eurotoque restaurant van Nederland 2010 gewonnen. Het is echt een reis waar en met als bijkomend voordeel, wellicht kom je Piet er tegen, het is zeker niet de laatste keer dat we hier gegeten hebben.
Na het eten nog even met de eigenaar en zijn vrouw staan praten, ze had dmv van google allerts de eerste keer dat ik er over schreef meegekregen, toen we geit hadden gegeten.
:)
De eerste die Piet heeft herkend.
Erg bescheiden qua prijs inderdaad..mooie review weer :)
Quinn Dexter
pi_91706144
quote:
17s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort

Wanneer?
Gisteravond

Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola

Impressie:
watje van de mac mag verwachten

kosten:
¤11,20

cijfer:
7,3
Die kipsaté burger vind ik goed te nassen!
  zaterdag 22 januari 2011 @ 14:46:15 #165
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91706159
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 11:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.

Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menu
quote:
Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.
Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar. De Meubelfabrieken daar (traditioneel daar, net als textiel in Twente) maakten trouwens enorm veel geweerkolven voor de Wehrmacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 januari 2011 @ 15:04:51 #166
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91706824
In Winterswijk zit nog steeds een meubelfabriek, prachtige spullen maken ze er.

quote:
1s.gif Op vrijdag 21 januari 2011 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben je er nu al wezen eten?
Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vinden :P

En het zit wel in een van de mooiere uithoeken van Nederland ;)
Ik kan je trouwens ook nog De Stenen Tafel aanraden in Borculo. Gaat binnenkort helaas wel sluiten...
  zaterdag 22 januari 2011 @ 15:13:10 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91707087
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 15:04 schreef Erasmo het volgende:
In Winterswijk zit nog steeds een meubelfabriek, prachtige spullen maken ze er.
En er wordt ook nog veel gemaakt als onderaannemer, Hulsta vrachtwagens zie ik daar ook vaak
quote:
Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vinden :P
Het genot van het eten daar is toch gelegenheid genoeg? Daar eten is het feest
:P
quote:
En het zit wel in een van de mooiere uithoeken van Nederland ;)
Klopt, wij wonen prachtig
quote:
Ik kan je trouwens ook nog De Stenen Tafel aanraden in Borculo. Gaat binnenkort helaas wel sluiten...
Ik begreep dat die erg achteruit is gegaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91707358
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menu
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.

quote:
Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar.
Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_91710541
Bij een fatsoenlijk restaurant komen ze met de kaaswagen aan tafel en mag je zelf je kaasplankje samenstellen. :)

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 22-01-2011 16:58:24 ]
  zaterdag 22 januari 2011 @ 17:20:05 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91711564
quote:
6s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 16:58 schreef k_man het volgende:
Bij een fatsoenlijk restaurant komen ze met de kaaswagen aan tafel en mag je zelf je kaasplankje samenstellen. :)
Klopt helemaal, maar daar ben je voor een zevengangen menu ook iets meer kwijt, hebben ze een ster en zijn de porties kleiner.
Dan krijg je een stuk rogvleugel en vraag je de bediening of dat een kolibrierog is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91712070
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.
Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zondag 23 januari 2011 @ 15:01:46 #172
130803 Gripper
Get a grip
pi_91750139
Wij zijn gisteravond bij Kasteel Heemstede in Houten geweest. Onze eerste keer bij een ster-restaurant, en het was goed!

Omdat we zelf in Nieuwegein wonen, hadden we er bijna een thuiswedstrijd van kunnen maken. Maar om er helemaal een weekendje weg van te maken, hebben we maar meteen een combi-arrangement gedaan met een overnachting bij Hotel Houten, een vrij nieuw van der valk hotel wat vlakbij het restaurant staat.

Als je de oprijlaan oprijdt, voel je je al bijna een kasteelheer uit de 18e eeuw. Het kasteeltje is in 1987 compleet afgebrand, en in 1999-2002 compleet gerestaureerd door Phanos (nu hoofdsponsor van FC Utrecht) Het restaurant zit in het souterrain van het kasteel, je eet tussen de gewelven.

Bij binnenkost, iets voor 7 uur, kregen we een aperitief van olijfboomlikeur, heel zoetig (bijna perzik) met champagne. Daarbij een appetizer van diverse gdroogde groenten (biet, wortel) als voorafje, met een dip van kerriemousse.

Daarna volgden meteen de amuses:
Erwtensoepje met spekschuim en gerookte paling. Ik had 's ochtends een mountainbiketocht gereden, en daarna is het altijd erg lekker om een warme bak snert te eten. Deze was echter nét iets geraffineerder, hele lichte rokerige smaak, en het schuim bovenop had een herkenbare speksmaak. Bovenop een heel dun reepje gedroogd roggebrood, met een smeerseltje van gerookte paling.

Dim Sum van gevogelte, prei, kerrie en feta. Die was gewoon lekker!
gefrituurd in een notige olie, lekker krokant deeg eromheen.

Oester met komkommer en komkommer schuim. Ik hou niet van oesters, maar ik heb m maar netjes opgegeten. Komkommerschuim was wel lekker.

rundertartaar met parmezaanschuim. Erg lekker. Stevige tartaar, goed hartig, en een lekker romig kaasschuim.

Onze ober kwam vervolgens vertellen wat we gingen eten. Ik had bij het boeken van mn arrangement al aangegeven dat we graag het 7-gangen menu degustation wilden eten, met bijpassende wijnen. Het hotel had dat netjes aan het restaurant doorgegeven, maar toch attent om even te checken of onze wensen niet veranderd waren. We lieten ons lekker verrassen, ik heb alleen aangegeven dat als er in het verdere menu nog weke schaaldieren zitten, ik die graag aan me voorbij laat gaan :)

Omdat we aan het einde een printje van het menu meekregen kan ik gelukkig alles nu uittypen. Na 7 gangen wijn had ik anders echt niet alles onthouden :D

Gang 1
Gebraden tamme eendenborst, met gemarineerde rode kool, gebakken eendenlever, gekarameliseerde appel, en kruidencoulis.

Heerlijk mals en rosé borstje, rode kool was erg lekker (er zat iets van een uitje in, waardoor ie wat hartiger werd) en de lever was ook erg fijn: krokant van buiten, zacht van binnen. Mn vriendin dacht altijd dat ze lever niet lekker vond, maar is daarover nu van gedachten veranderd.
De kruidencoulis leek iets van een pastinaak-crème te zijn.
Wijn bij deze gang was een Californische viognier, van Cline. Lekker fris, bloempjes, perzik. Een verrassende keus: toen we de wijn kregen ingeschonken had ik al gerekend op een gang met vis, en dan krijg je toch gevogelte, ik zou bij eendenborst rode wijn verwachten. Het frisse uit de wijn combineerde heel goed met het appeltje.

Gang 2
Zacht gegaarde zalm met honing-dille marinade, wilde spinazie, ravioli met geitenkaas, basilicum en dragon schuim.

Nu weet ik tenminste ook dat Dragon net zoals venkel smaakt, anijs-achtig. En met zacht gegaard bedoelen ze ook echt: zacht. Botermals visje, het smolt op je tong. De ravioli was een gefrituurd dingetje, waardoor ie meer op een mini-loempia leek dan op ravioli. Maar wel erg smakelijk!
Ook hierbij kregen we de viognier die ook bij de eerste gang zat.

Gang 3
Gegrillde coquille (voor vriendin) en gegrillde griet (voor mij) . Omdat ik eerder wat had gezegd over "geen schaaldieren voor mij" Ik was alleen even vergeten dat coquille niet snotterig is als je m bakt. Bij ons gegrillde zeespul: gebakken bloemkool met kappertjes en augurk, pata negra ham, en schuim van parmezaanse kaas.

Errug lekker! Ik heb uit mn jeugd een bloemkool trauma, dus zelf maak ik het nooit.maar als je het in kleine dobbelsteentjes bakt, wordt het zoveel lekkerder. De cuisson van mijn grietje was ietsje te ver, en daardoor zo mals als de zalm uit de vorige gang. De coquille van mn vriendin was perfect. Eindelijk kan ik eens een keer het woord cuisson gebruiken, nu voel ik me een echte culi-journalist ;)
Erbij: een Lugana van het gardameer. Stevig, houtig, veel body. Mag ook wel met zo'n smaakbom als pata negra ham. Het wijnhuis zou volgens mij "Le qualara" moeten heten, maar ik heb m nog niet gevonden op internet. Hiervan wil ik wel een doos!

Omdat het tempo aan de hoge kant lag, kregen we (vooral mijn vriendin die niet zo'n geoefend alcoholist is als ik) de wijntjes niet op tijd weg voor de volgende gang. We hebben gevraagd of vanaf gang 4 het tempo iets omlaag mocht, en dat was geen enkel probleem. Er ontstond even een klein communicatiefoutje toen de keuken gang 4 wel snel serveerde (waren ze natuurlijk al aan het bereiden toen wij onze wens doorgaven), maar de wijn er nog niet bij was geserveerd omdat onze sommelier ons niet wilde haasten. vanaf gang 5 gingen wijn en eten wel in gelijk tempo.

Gang 4
Rouleau van zeetongfilet met gebakken kalfswang, (vriendin) en pittige gamba (ik) Waarom we hier 2 verschillende onderdelen kregen hebben we nooit begrepen, we dachten eerst dat er per ongeluk onvoldoende kalfswangetjes waren. Achteraf denk ik nu dat ze mijn schaaldieren-wens ook doorgevoerd hebben in deze gang, en mij de kalfswang wilden geven, en de gamba's aan mn vriendin. Achteraf een prima misser, want de gamba's waren pikant, en dat is niks voor haar.
Verder nog: auberginecrème, tomaat, romige basmatirijst, gerookte bietjes en milde kerriesaus.

De rouleau was gevuld met los zeetong-vlees binnenin, met daaromheen een mooi gewikkeld stukje filet. heerlijke rijst, gerookt bietje was ook erg smakelijk.

De wijn hierbij was een Bourgogne, Mâcon Igé

Gang 5
Het hoofdgerecht, een hertenrugfilet met aardappelschuim, krokante aardappel, schorseneren, meiraap, rode uien compote, en rode wijnsaus.

Het stukje hert was opgemaakt met een aardappelpurée, met daarin kleine krokantjes (een beetje zoals knispers op een softijsje) van rode en gewone aardappel. Heel leuk gedaan. Vlees was prachtig mals, maar langzaam aan raakten we nu wel een beetje vol...

Wijn hierbij: Raimat, catalaanse rode wijn. Merlot volgens mij.

Gang 6
Brie de meaux, knolselderij, truffel en coulis van bleekselderij. Lekkere brie, met een flinterdun gesneden plakje toast. De coulis van bleekselderij, een heel ichtgroen sausje, was lekker verfrissend.
Er werd nog een glaasje van de Raimat bijgeschonken.

Gang 7
Chocolade dessert met hazelnoot mousse, ijs van banaan en kokos, een lollie van banaan gedoopt in chocolade.

Mevrouw is van de toetjes, dus die begon al te glimmen. Allemaal heel lekker, en uiteraard een zoetig dessertwijntje erbij: beeren Auslese.

Tenslotte kwam er nog koffie (ik) en thee (mevrouw) met friandises. Ook weer een feestje: een spekkoekje wat eruit zag als engelse drop, geleitje van gesuikerde mango, citroencake, een macaron die smaakte als een amaretto-koekje, een crème brulée van een heel speciaal nootje (waarvan we de naam kwijt zijn) en een glas met een extreem lange vinger, en een lollie van caramel, maanzaad, en sesamzaad.

Wat een heerlijke overdaad allemaal :9

Voor een eerste keer michelin-ster eten een meer dan prima ervaring. Bediening is van een klasse en niveau wat je bij de pizzeria op de hoek niet krijgt, en dat is bij zo'n restaurant een belangrijk deel van de ervaring. In het begin een beetje stijfjes, maar toen ze doorhadden dat wij wel in waren voor een grapje, werden ze al snel wat losser (en wij ook, door al die wijn). De brigade is jong, en wij waren ook veruit het jongste publiek van de avond. Wel wat jongeren die met hun ouders uit eten waren. Verder veel opgedofte rijkelui, die het allemaal heel gewichtig laten overkomen als ze een dure fles wijn bestellen. Niks van al dat hautaine gedoe aantrekken, wij komen hier tenslotte om verwend en verrast te worden ;)

Kosten: door het arrangement met hotelovernachting erbij wordt het allemaal een beetje ondoorzichtig, maar het eten & drinken heeft rond de 300 ¤ gekost. Zoals te verwachten bij zo'n restaurant, aan de prijs, maar het is het wel waard!
Cijfer: 8

[ Bericht 0% gewijzigd door Gripper op 23-01-2011 20:44:31 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  zondag 23 januari 2011 @ 15:08:31 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91750522
Klinkt goed, Gripper!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 januari 2011 @ 15:27:45 #174
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91751670
Leuk en lekker hoor, Gripper. :9
Er zitten wel een paar zeer smakelijk klinkende gerechten tussen en voor 2 personen een 7-gangenmenu inclusief bijpassend wijnarrangement 300 euro is voor een sterrenrestaurant niet eens echt duur.

Toevoeging: de wijn en druivensoort heeft Viognier. :)

[ Bericht 19% gewijzigd door golfer op 23-01-2011 17:16:21 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91756305
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 17:31 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.
Er zijn een heleboel spannende kaasjes die niet boven de 50 euro de kilo uitkomen. Sterker nog, dat is extreem veel voor kaas, je hebt de meest prachtige karakteristieke kazen voor 30 a 40 euro/kilo . Dus met een beetje normale stukjes moet dat 3 keer over de kop kunnen lijkt me. En een kaasplank bestaat maar voor een klein gedeelte uit kaas die zich niet meer leent voor bewaren. Daarnaast heeft de keuken er erg weinig werk aan. Ik denk dan ook dat het probleem vooral is dat er kaasliefhebbers zijn die iets spannends willen, en dan best eentje willen proeven die ze vies vinden, en dat er veel gasten zijn die kaas wel lekker vinden, maar het moet niet te sterk smaken. Voor die laatse groep worden doorgaans de kaasplankjes gemaakt, zeker als ze in een menu zitten.

quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 15:01 schreef Gripper het volgende:
Wij zijn gisteravond bij Kasteel Heemstede in Houten geweest. Onze eerste keer bij een ster-restaurant, en het was goed!
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_91757552
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt goed, Gripper!
pi_91758712
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 17:33 schreef Bluezz het volgende:

[..]

+1 mooie review.....
Quinn Dexter
  zondag 23 januari 2011 @ 19:45:37 #178
130803 Gripper
Get a grip
pi_91763108
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 17:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?
Het is inderdaad niet bepaald "makkelijk" eten, maar dit was gelukkig nog geen plek waar er moleculair gekookt wordt en andere onherkenbare fratsen. Op je bord zie je zalm, en dat smaakt ook als zalm. Ik zat aan het eind van de avond nokkie vol, dus de grens tussen proeven en eten is wel overschreden. Ja, je moet je aandacht erbij houden, maar door de hoge kwaliteit van alles, en de service voel ik me ook dan nog steeds verwend. Zij schuiven mn stoel aan, zodat ik al mn aandacht op de smaken kan focussen.

Ik vind het juist erg mooi dat de onderdelen die op je bord liggen allemaal zo herkenbaar zijn qua smaken. Waar je wel gelijk in hebt, en wat misschien jammer is, is dat je met zulke kleine bordjes niet kunt proeven wat nou lekkerder smaakt in combinatie: een plakje biet met stukje zeetong en tomaat samen, of een plakje biet met de rijst en de aubergine. Want je had maar 1 plakje biet. Maar ja, met 7 gangen moeten de bordjes wel klein zijn, anders krijg je het niet op...

Volgende week zaterdag gaan we met een groep vrienden naar zo'n onbeperkt wokpaleis, en daarna voel ik me ook altijd erg verwend en voldaan :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_91766841
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.

[..]

Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
  zondag 23 januari 2011 @ 22:19:52 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91774757
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:

[..]

Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
Bij L'Amuse waar wij onze kaas altijd halen?
Die is door de Wallstreet Journall tot 1 van de beste 10 kaaszaken in Europa verkozen.
http://online.wsj.com/pub(...)fo-TopTenWeekend.swf
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91776065
Inderdaad, ik woon op 5 minuten :)
pi_91785948
Gisteren gegeten bij Eten bij Zusje in Nijmegen, Dukenburg

Ik had een Nationale Dinercheque gekregen als kerstpakket t.w.v. 50 euro, dus die hebben we maar ingewisseld.

We namen beide het verrassingsmenu, 3-gangen, en een flesje rode huiswijn erbij.

Nadat we gingen zitten kregen we wat olijfjes en huisgemaakte toastjes met verse pesto.

Voorgerecht: Lasagne van op verschillende manieren klaargemaakte zalm (oa. gerookt en gegrild)
Hoofdgerecht: Runder entrecôte met rode kool met appel en kaneel, aardappelgratin, stoofpeer, spruitjes, shi-itake en knolselderijpuree
Nagerecht: kaasplankje, wat niet zo heel spannend was, kreeg ook geen uitleg bij de kazen, dus zit nog een beetje in het duister. Mijn man had een soort koude creme brulee met mokka (zo omschreef hij het), geconfeite mandarijn en ijs met een grote (dunne) plak chocolade. Wat 't ijs was ben ik vergeten eigenlijk :@

De wijn was prima.

Oordeel: voor- en hoofdgerecht waren héél lekker, mijn nagerecht was 't net niet, geen spannende kaasjes en het kletschenbrod was wel warm, maar té hard gegrild waardoor 't heel lastig netjes afbrak/afgesneden kon worden.

Sfeer: het was een erg fijne plaats om te eten. Goede achtergrond muziek, mooie tafels en verlichting, vriendelijke bediening en

Kosten:
67,50 voor twee personen

Cijfer:
7,5 gezien de prijs-kwaliteit verhouding
Ja doei.
pi_91790464
Waar? Dara te Amersfoort
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Een vriendin

Wat?
Vanwege de tijd (vriendin moest nog een trein halen) niet uitgebreid gegeten. Geen voorgerechten dus. Ik had als hoofdgerecht kiptajine - tajine van kip met gedroogd fruit en pompoen, zij oosterse courgette flan - flan van courgette met samosa’s van aardappel en een crème van knoflook. Dat beviel ons beiden prima. De tajine leek op het eerste gezicht wat weinig, maar dat bleek onterecht; het is behoorlijk machtig.

Als nagerecht chocolade bombe - bombe van abrikoos en kers met hangop en ijs voor mij, verse muntthee voor haar. De bombe zelf was lekker, het vruchtenijs wel érg zoet.

Entourage?
Dara zit in een nieuw pand aan de Eemhaven, direct naast de historische Koppelpoort. Het is opvallend, controversieel vormgegeven pand; sommige mensen vinden het te modern / niet passend in de historische omgeving - ik vind dat het juist heel goed kan. Het interieur is ontworpen door hetzelfde Londense architectenbureau (FAT). Het is mooi, sfeervol, met de tafletjes niet te dicht op elkaar. Het is wel een beetje rumoerig.

Volgens Dara zelf is het een 'wereldrestaurant met een eigentijds oosters tintje'. Jaja. Het betekent dat er gerechten uit diverse windstreken op de kaart staan. Er zit niet echt een lijn in (wat hebben samosa's uit India te maken met tajine uit Marokko?), maar het past wel bij elkaar.

Een voordeel van Dara is ook dat het op zondagavond open is, wat in Amersfoort bepaald niet gebruikeljik is.

Bediening?
Jong, soepel, maar niet heel deskundig. Een hele simpele vraag (wat is chai?) van mijn tafelgenote kon niet beantwoord worden. Terwijl chai niks anders is dan het Arabische woord voor thee. Dat weet ik zelfs. :P

Schade?
Alles bij elkaar 43 euo, dus vriendelijke prijzen. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2011 11:29:33 ]
pi_91793177
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:

[..]

Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
In dat geval weet ik niet of het wel de moeite waard is... ;)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle namen onthou en het bewaren van de bonnetjes lukt ook niet altijd. Daarnaast hangt het van het seizoen af, en heeft de kaasboer een wisselend assortiment. Dus het gaat eigenlijk het best wanneer de kaasboer goed is, en je graag ziet komen en graag de tijd voor je neemt.

Als ik bij mijn kaasboer kom voor een plankje, dan is dat voor hem het leukste deel van zijn werk dus dat gaat wel goed ( en zo ontdek ik zelf ook weer wat nieuws). Maw, het gaat om de methode. Zie ook dit topic en mijn bijdrage daarin. Ik kan er nog wel meer over vertellen, maar beter daar of in een ander kaastopic verder. http://forum.fok.nl/topic/1351172/1/999#73546252

quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 19:45 schreef Gripper het volgende:

Ik vind het juist erg mooi dat de onderdelen die op je bord liggen allemaal zo herkenbaar zijn qua smaken. Waar je wel gelijk in hebt, en wat misschien jammer is, is dat je met zulke kleine bordjes niet kunt proeven wat nou lekkerder smaakt in combinatie: een plakje biet met stukje zeetong en tomaat samen, of een plakje biet met de rijst en de aubergine. Want je had maar 1 plakje biet. Maar ja, met 7 gangen moeten de bordjes wel klein zijn, anders krijg je het niet op...
Het gaat niet eens zo zeer om het combineren. Wat ik meer bedoel is dat ik niet de volle smaakervaring in één hap kan hebben, en bij wijn ook niet in één slok. Het moet even bezinken, je hebt dan de smaak nog in je mond en dan komt hap twee daar achteraan, waardoor de smaakervaring weer anders is, ik proef pas echt goed in verschillende happen. Als dan de kok heel veel wil laten zien van wat hij allemaal wel niet kan en je dus met hele kleine hapjes per smaak zit, dan moet ik me heel erg concentreren, en dan nog is het anders. Het is een beetje alsof je op een feestje met iedereen kennis maakt, en daardoor met niemand aan een gesprek toekomt.

quote:
Volgende week zaterdag gaan we met een groep vrienden naar zo'n onbeperkt wokpaleis, en daarna voel ik me ook altijd erg verwend en voldaan :)
Dat onbeperkt is dan niet zo mijn ding, maar gewoon een bord met eten, waar je aan begint, waar je even mee aan het eten bent voordat je aan het einde bent, hoe verfijnd of smaakvol ook, dat heeft wel zijn charme en smaakbeleving die ik bij zo'n sterrenrestaurant mis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_91793789
quote:
6s.gif Op maandag 24 januari 2011 11:27 schreef k_man het volgende:
Waar? Dara te Amersfoort
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Een vriendin

Een voordeel van Dara is ook dat het op zondagavond open is, wat in Amersfoort bepaald niet gebruikeljik is.

Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was? :?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91799765
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 13:00 schreef Aphrodyte het volgende:
Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was? :?
Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.

Leuk en wel op zondag open: Saffraan, Blok's, Dara, Pastinaeck, van Zanten.
pi_91803840
quote:
7s.gif Op maandag 24 januari 2011 15:09 schreef k_man het volgende:

[..]

Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.

Leuk en wel op zondag open: Saffraan, Blok's, Dara, Pastinaeck, van Zanten.
Oh oké, ik eet niet bij de bovenste restaurants die je opnoemt, dat is voor mij veel te duur. Vandaar dat het mij nooit is opgevallen.

Wat er wel open is zijn de ''gewone'' meer middenkader restaurants als wat jij noemt, en bijvoorbeeld de 3 vrienden, la scala, taste of india, rumah makan malati, quignon enzo :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91805659
Ik zou De Vereeniging niet duur willen noemen. Perron 4/5 ook niet.
pi_91828023
Waar? Gonzales in Tilburg.
Wanneer? 22-1-2011, met collega's

Wat at je?
Wij hadden het all-inclusive arrangement voor groepen. Bij kosten meer info hierover.

Het aperitiefje heb ik overgeslagen. Even geen zin in iets behoorlijk sterks en zoets.

We mochten allemaal beginnen met soep. Ik heb voor tomatensoep gekozen. Lekker pittig, doch niets bijzonders.

Vervolgens mocht je van het buffet halen wat je wilde. Ik heb een flinke stok gemaakt met verschillende soorten gemarineerd vlees, o.a. rund en varkensvlees. Die je zelf eraan mocht prikken. Alles lag in bakjes. Aan de saladebar heb ik een schep pastasalade(+vlees), ei, koolsalade, komkommer, tomaat, ananas enz genomen. In een tweede ronde opnieuw de pastasalade en knoflook garnalen.
Daarbij heb ik 3x zoete witte wijn gedronken. En daarna nog wat glaasjes water uit de fles op tafel.

Het viel me op dat het vlees van goede kwaliteit was. Die hebben ze goed ingekocht. Dat is natuurlijk ook wel een voordeel van zo'n restaurant. Ze hoeven geen chef en koks te betalen. Dan maar wat meer aan het vlees/vis? De salades waren van mindere kwaliteit. Die hadden uit elk willekeurig potje kunnen komen. Ik geloof er niets van dat iets ervan echt vers kon zijn.

Verder stond er ook nog een rijtje sauzen en was er friet, maar daar heb ik niet van gegeten en kan ik dus niets over zeggen.

Een toetje hoorde niet bij het assortiment. Als had ik er nog wel 1 gewild.

De zoete, witte wijn was o.k. Wel vroeg een serveerster me de eerste keer of ik er ijs in wilde. Ik zei nee, maar kreeg het toch. Beetje jammer. Maar achteraf wel prima. Zo bleef het toch net wat langer fris.

Impressie?
We hadden een groep van 20. Er waren 2 subgroepen die aan een tafel van 6 zaten. Twee tafels van 4. In het midden van die tafels zat een barbecue. Met steenkooltjes. Je kon er een stuk of 8 stokken aan kwijt. Die hingen aan de zijkanten. Flinke van staal. Boven de barbecue waren de afzuigkappen in felrood afgewerkt. Het werd er warm, maar dat zonder walm. Wat jammer was aan de opstelling is dat tussen de groepen van 6 en 4 een gat zat wat opgevuld was door een tafel. Daardoor kan je toch minder met een andere groep communiceren.

Het barbecuen zelf ging best vlot. Het was dan ook goed gaar. Het buffet vond ik niet slim opgesteld. Het was te krap tussen de stenen wandjes. Ook was er geen lekker begin en einde. Waardoor iedereen maar door elkaar begon te lopen.
Geregeld werd er gevraagd of we nog iets te drinken wilden. We bleven ook langer zitten dan de 2 en een half uur, maar hadden niet het gevoel dat we weggejaagd werden. Volgens mij zijn we ook te lang gebleven (al waren de platen uit). Green punt.

Kosten?
Een 2 en een half uur durend verblijf inclusief aperitief, soep, barbecuediner en onbeperkt consumpties (frisdrank, sappen, tappils, port, sherry, Martini, droge en Moezel wijn wit, rose en rode wijn, koffie en thee) al vanaf ¤ 31.95!

Cijfer?
Weer plus en minpunten. Voor deze prijs vind ik het beneden niveau. Maar met een groep kleiner dan 10 wordt de prijs anders. Misschien is dat wel te doen.
pi_91836587
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 23:22 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Gonzales in Tilburg.
Wanneer? 22-1-2011, met collega's
Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepen :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 25 januari 2011 @ 12:44:57 #191
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_91843476
Ik was een week in Nederland en de Nederlandse snacks heb ik even onder de loep genomen. Ik was er echt aan toe.

Waar?
Diverse snackbarlocaties in Nederland

Wanneer?
14-1-2011 tm 22-1-2011

Wat at je?
Allerlei snacks, van mexicano's, frikandellen tot kaassoufle's en bamischijven.

Impressie?
Ik kon wel janken, zo lekker.

Kosten?
Paar euro hier, paar euro daar.

Cijfer?
Over het algemeen een dikke 8.

Nu weer een jaar wachten. ;( Voor mensen die niet vaak in Nederland zijn zijn dat soort snacksessies wel aan te raden: Je bestelt een frikandel speciaal, mexicano sate en een bamischijf en hop, aan de bak. De dag erna hetzelfde maar dan met andere snacks alhoewel de frikandel toch wel m'n favoriet blijft.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_91873296
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 08:59 schreef Gripper het volgende:

[..]

Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepen :)
Lol, toevallig.
Dan is het nu mijn beurt om nieuwsgierig te zijn, naar jouw review. :Y
  dinsdag 25 januari 2011 @ 22:59:29 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91874603
quote:
12s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 12:44 schreef popolon het volgende:
Ik was een week in Nederland en de Nederlandse snacks heb ik even onder de loep genomen. Ik was er echt aan toe.

Waar?
Diverse snackbarlocaties in Nederland

Wanneer?
14-1-2011 tm 22-1-2011

Wat at je?
Allerlei snacks, van mexicano's, frikandellen tot kaassoufle's en bamischijven.

Impressie?
Ik kon wel janken, zo lekker.

Kosten?
Paar euro hier, paar euro daar.

Cijfer?
Over het algemeen een dikke 8.

Nu weer een jaar wachten. ;( Voor mensen die niet vaak in Nederland zijn zijn dat soort snacksessies wel aan te raden: Je bestelt een frikandel speciaal, mexicano sate en een bamischijf en hop, aan de bak. De dag erna hetzelfde maar dan met andere snacks alhoewel de frikandel toch wel m'n favoriet blijft.
Ach gossie Popo.
Kon je niet een berg voorraad mee terugnemen naar de USA?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 25 januari 2011 @ 23:12:45 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91875470
Geen hemaworst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91878115
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen hemaworst?
Wij wel vandaag *O*
Review : ^O^ :9~
  woensdag 26 januari 2011 @ 04:49:14 #196
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_91881736
Die ben ik vergeten. :@ Zat al zo vol.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_91984072
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 22:41 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Lol, toevallig.
Dan is het nu mijn beurt om nieuwsgierig te zijn, naar jouw review. :Y
En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :

Wij waren bij Gonzales in Ede, op een mooi plekje midden op de Ginkelse Heide. Met een man of 12 collega's.

Ik ben zelf een fervent BBQ-er, dus ik vond het ergens wel een beetje jammer dat je alleen maar kon kiezen voor de spiezen: de BBQ's waren niet voorzien van een grillrooster, alleen maar frames om de prikkers in te hangen. Maar goed, thuis BBQ ik wel op mn eigen manier.

Het was allemaal lekker, prima verzorgd. Goede aanvulling van lege bakjes bij het buffet, en vlees van goede kwaliteit. Alleen, alles is voorzien van kant&klare marinades, en die zijn steevast te zout. Dat vond ik jammer. Varkenshaas was smakelijk, en ze hadden ernstig malse kalkoenfilet. Die 2 raad ik aan. Spareribs aan een spies zijn geen succes, zag ik bij collega's...
Salades, wat birdy al zei, kant & klaar uit bakken van de Makro/Sligro/Hanos. Maar dat smaakt evengoed. Eventueel kun je met sla, tomaat, komkommer en een olijfje zelf een salade in elkaar knutselen.

Het geeft toch wel altijd een beetje zo'n vreetschuur gevoel, we waren er op woensdagavond, dus erg druk was het ook niet. Nog een ander groepje (bejaarden die al na 1 spies vol zaten) en een verliefd stelletje. Lekker romantisch :')

Kosten: 21,95 ¤ voor het BBQ-en, drankjes apart afgerekend. Zal uiteindelijk wel ergens rond de 30 ¤ zijn uitgekomen. De baas betaalde :)

Cijfer:
eten 7 / entourage 6,5 (want plastic bloemen en BBQ-en op gas, wat toch nep blijft)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92080781
Waar? De Pastinaeck te Amersfoort.
Wanneer? Afgelopen zaterdagavond
Gezelschap? Ja

Wat?
Mijn hoofdgerecht: Huisgemaakte slavinken met gedroogde ham van Livar, hutspot, tamme kastanjes, groentechips en saus van Groninger mosterd.
Apart, aangezien je het niet in veel restaurants op de kaart zult vinden, maar toch alledaags. Hoewel niet alledaags van kwaliteit. Vooral erg lekkere slavinken. De groentechips bleken gefrituurde reepjes schorseneer te zijn, maar daar zat weinig smaak aan. Het was meer decoratie.

Mijn tafeldame had Kalfslende met rauwe andijviestamppot, rode uiencompote, kastanjechampignons en jus van sjalot. Ik begreep dat dat ook goed beviel. Haar nagerecht was gebrande griesmeel met bitterkoekjesijs, waarvan ik me heb laten vertellen dat met name het ijs erg lekker was.

Mijn nagerecht: Gepocheerde peer met warme chocolade saus en poffertjes. Op zich een lekker gerecht, maar ik vond de uitvoering een beetje lafjes. Een halve peer, een bolletje ijs en een paar poffertjes. Precies wat op de kaart stond inderdaad, maar ik had gehoopt op een wat creatievere interpretatie. Bovendien waren de poffertjes en de peer niet warm, wat wel beter was geweest.

We hebben afgesloten met koffie en thee, waarbij - passend in het thema - een stroopwafeltje geserveerd wordt.

Entourage?
De winnaar van de laatste serie van Mijn Tent is Top. Ze hebben gewonnen o.a. vanwege het oud-Hollandsche concept, met vergeten groenten (o.a. pastinaak dus) en nieuwe interpretaties van ouderwetse gerechten. Het restaurant is modern en smaakvol ingericht, maar met een Hollandsch tintje (oranje banken, kussentjes met Delfts blauw, etc.).

Bediening?
Klantvriendelijk, deskundig, behulpzaam. Vriendelijk en informeel, zonder echter ooit incorrect te worden. Eén van de winnende dames was zelf aanwezig als 'meewerkend voorman'.

Schade?
Alles bij elkaar 70 euo.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-01-2011 15:51:44 ]
  zondag 30 januari 2011 @ 16:24:59 #199
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_92082679
Waar? Japans restaurant Genki-Tei, Den Haag
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? Ja, mn vrouw.
Wat at je? Sushi menu
Als amuse een klein schoteltje met Arame (zeewier).
Vooraf had ik een sojasoep met wakame en sojablokjes. Nou ben ik niet echt van de dunne soep (Geef maar een lekkere stevige erwtensoep oid), maar deze vond ik best lekker.
Het tussengerecht bestond uit een spies van kip met teriyaki saus. Simpel en lekker.
Het hoofdgerecht was een schaal met verschillende stukjes sushi van zalm, tonijn, zeebaars en makreel. Geserveerd met goeie soyasaus, gember en wasabi. Zoals het hoort.
Voor het dessert had ik gekozen voor een groene-thee dessert. Twee bolletjes groene thee ijs, afgemaakt met stukjes appel, carambola en aalbessen.

Impressie?
Zoals altijd was het eten erg lekker. Het was niet onze eerste keer hier en zeker niet onze laatste keer. Persoonlijk vind ik knusse restaurantjes altijd gezellig. Zeker als het ook zo mooi is aangekleed en de gerechten op een leuke manier worden gepresenteerd.

Kosten?
¤86,-- zonder fooi.

Cijfer?
9.
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_92274699
Waar?
maleisisch restaurant Wau, Zeedijk Amsterdam

Wanneer?
2 weken geleden

Wat?
Voor: garnalensalade met komkommer en pindasaus, gezelschap sotosoep
Hoofd: 1x lamsrendang,1x kip en 1x nasi
Na: koffie, thee, pandan cake

Impressie?
Heerlijk eten. Maleisische keuken is een van mijn favorieten. De kok kwam het toetje brengen (werd niet in rekening gebracht trouwens) en is een echte maleisier. Vlees heerlijk mals, zonder veel vette stukken (daar heb ik echt een hekel aan). Een verademing tussen de tourist traps en de chinese eet-tentjes :) mooi aangekleed ook, tafels hadden wat groter gemonen en stoelen wat comfortabeler, maar soit.

Kosten?
80 euro voor drie personen. Ga er zeker nog een keer terug.
pi_92280279
Waar?
http://www.de-rechtbank.nl/
De rechtbank, restaurant in Utrecht.

Wanneer?:
Vandaag

Wat?:
1 salade met geitenkaas, rode biet, veldsla, cashewnoten en alfalfa. Met zuurdesembrood en zoute boter.
1 lemon meringue pie

Impressie?:
Snelle en goede service, goede kwaliteit eten. Prima mogelijkheden, weliswaar was er maar 1 vega salade (die met geitenkaas en biet) en één vega broodje, maar het is echt een aanrader want de salade is absoluut niet fantasieloos en écht heel erg lekker En ze hebben bij alles in ieder geval één vega optie. De meringue pie was lekker, had van mij een beetje zuurder gemogen maar dat mocht de pret niet drukken. En voor maar 10 euro totaal vond ik het ook niet duur.

Kosten?
10 euro voor mij alleen.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_92329130
Waar: Pizzeria Rimini te Amsterdam, leidsepleinbuurt (als iemand het adres wil hoor ik het wel)
Wanneer: Maandag

Voor: Uiensoep en Tomatensoep

Prima soep, niks bijzonders maar gewoon lekker.

Hoofd: Pizza Vegetariana en Pizza quattro formaggi.

Eigenlijk is dit waar je hoofdzakelijk voor komt en moet komen. De pizza is onovertroffen lekker. Rijkelijk belegd, lekker dun en krokant, en veel variatie te krijgen. Het duurt niet lang voor de pizza's klaar zijn en ze zijn elke keer weer perfect.

Schade:

Bijna alle pizza's kosten hier 5 euro, ongelooflijk....de soep kost 3,50 euro.

Absoluut aan te raden als je even een hapje gaat eten. Het is er gezellig, goedkoop en vrij snel. Goeie sfeer. Een plek om echt te gaan dineren is dit natuurlijk niet, maar als je even een hapje wil eten is het perfect.
  zaterdag 5 februari 2011 @ 05:22:30 #203
165237 Leef
Sunny side up!
pi_92360598
schaam me er voor om me te zeggen.
Maar de Bijenkorf in A'dam
Allerbovenste verdieping.
Noedels met kip met hitsige saus, en een bak met een kop erop van alle verschillende groenten.
Dat schep je zelf op en dan wordt het a la minute voor je klaargemaakt voor 9 euro.
Zo lekker had ik al lang niet meer gegeten.
Tip, neem zelf een doggiebag mee, want de porties zijn groot, en bij den Bijenkorf voelt men zich te chique om die te verstrekken :-)
  zaterdag 5 februari 2011 @ 11:10:34 #204
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92363655
quote:
Op vrijdag 4 februari 2011 16:11 schreef bear87 het volgende:
Waar: Pizzeria Rimini te Amsterdam, leidsepleinbuurt (als iemand het adres wil hoor ik het wel)
Wanneer: Maandag

Voor: Uiensoep en Tomatensoep

Prima soep, niks bijzonders maar gewoon lekker.

Hoofd: Pizza Vegetariana en Pizza quattro formaggi.

Eigenlijk is dit waar je hoofdzakelijk voor komt en moet komen. De pizza is onovertroffen lekker. Rijkelijk belegd, lekker dun en krokant, en veel variatie te krijgen. Het duurt niet lang voor de pizza's klaar zijn en ze zijn elke keer weer perfect.

Schade:

Bijna alle pizza's kosten hier 5 euro, ongelooflijk....de soep kost 3,50 euro.

Absoluut aan te raden als je even een hapje gaat eten. Het is er gezellig, goedkoop en vrij snel. Goeie sfeer. Een plek om echt te gaan dineren is dit natuurlijk niet, maar als je even een hapje wil eten is het perfect.

hmm, ook maar eens kijken dan. Ik ga altijd naar il palio, die is ook prima. En ook 5 euro
pi_92376754
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 12:16 schreef Gripper het volgende:

[..]

En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :

Wij waren bij Gonzales in Ede, op een mooi plekje midden op de Ginkelse Heide. Met een man of 12 collega's.

Ik ben zelf een fervent BBQ-er, dus ik vond het ergens wel een beetje jammer dat je alleen maar kon kiezen voor de spiezen: de BBQ's waren niet voorzien van een grillrooster, alleen maar frames om de prikkers in te hangen. Maar goed, thuis BBQ ik wel op mn eigen manier.

Het was allemaal lekker, prima verzorgd. Goede aanvulling van lege bakjes bij het buffet, en vlees van goede kwaliteit. Alleen, alles is voorzien van kant&klare marinades, en die zijn steevast te zout. Dat vond ik jammer.
Dat snap ik. Toch vind ik marinades altijd wel lekker.

quote:
Varkenshaas was smakelijk, en ze hadden ernstig malse kalkoenfilet. Die 2 raad ik aan. Spareribs aan een spies zijn geen succes, zag ik bij collega's...
Salades, wat birdy al zei, kant & klaar uit bakken van de Makro/Sligro/Hanos.
Maar dat smaakt evengoed. Eventueel kun je met sla, tomaat, komkommer en een olijfje zelf een salade in elkaar knutselen.
Haha, die spareribs waren ook veel te snel zwart. Die salades vond ik toch echt wel een minpunt.

quote:
Het geeft toch wel altijd een beetje zo'n vreetschuur gevoel, we waren er op woensdagavond, dus erg druk was het ook niet. Nog een ander groepje (bejaarden die al na 1 spies vol zaten) en een verliefd stelletje. Lekker romantisch :')

Kosten: 21,95 ¤ voor het BBQ-en, drankjes apart afgerekend. Zal uiteindelijk wel ergens rond de 30 ¤ zijn uitgekomen. De baas betaalde :)

Cijfer:
eten 7 / entourage 6,5 (want plastic bloemen en BBQ-en op gas, wat toch nep blijft)
Lucky you!

Bedankt voor je review. Altijd leuk om te lezen over een restaurant (van een keten) waar je zelf net bent geweest. :)
pi_92451889
Waar? Kasteel Coevorden

Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011

Impressie

Kasteel Coevorden is een klein kasteeltje dat de laatste jaren enigszins in verval begon te raken. Het was in gebruik door de gemeente, dat er wel eens gasten ontving, maar zowel het exterieur als het interieur gaven nog weinig 'kasteelsfeer'. De huidige eigenaar Jos Wijland (ook van de Havixhorst) heeft het volledig gerestaureerd en er een prachtig pand van gemaakt. Buiten is het weer echt een mooi kasteel geworden, binnen is het prachtig ingericht in een stoere, robuuste en toch sfeervolle stijl. Bij aankomst loop je richting het kasteel dat sfeervol verlicht is, buiten staat een vuurkorf voor nog een beetje extra kasteelgevoel.

Onze jassen werden aangenomen en we werden naar de tafel begeleid. We begonnen met een huisaperitief. Ik weet niet precies meer wat dit was, maar het was iets met kaneel, anijs en nog iets, opgeschonken met (?). Het was in elk geval een heerlijk drankje!

We besloten te kiezen voor het vijf-gangen-kasteelmenu. Het kasteel-menu is een dagelijks wisselend menu, waarbij je kunt kiezen tussen drie, vier, vijf of zes gangen. Voor vier van ons gezelschap was er ook het bijbehorende wijn-arrangement, ik en mijn vriend moesten nog rijden (en drinken sowieso eigenlijk niet of nauwelijks alcohol, wat ik op zo'n moment heel jammer vind! Moeten we eens wat aan doen ;))

Voor dat het menu begon kregen we nog een drietal amuses. Eerst werden twee koude amuses geserveerd: Pastrami van rund met uiencompote en knoflookcrème, en een marshmellow van ponzu met dungesneden gamba. De pastrami was heel erg lekker, met de wat zoetige uien. De smaak van de citrusvrucht ponzu haalden we niet heel erg uit de tweede amuse, maar ook dit was een lekker hapje. Na de koude amuse volgde nog een warme amuse, een romig soepje van pastinaak. Dit was heel eenvoudig maar héél erg lekker.

Na de amuses kwam er ook een schaal met kleine broodjes op tafel, met gezouten boter. Dit werd tot twee keer toe vervangen, dus bij de eerste vier gangen was er telkens brood op tafel.

De eerste gang van het menu was: Mabré van eendenlever en rostbief van hert, verse mango met een poeder van sambal. Dit was een heel lekker gerecht, de combinatie van de mabré met frisse en zoete mango was heel verrassend en lekker. Het poeder van sambal paste er goed bij, al haalde ik de sambal er niet echt uit.

De tweede gang was: Op de huid gebakken snoekbaars met kikkererwtenpuree, zwarte knoflook, romige jus van peterselie en een krokantje van gerookte paprika. Dit was voor iedereen één van de favorieten, de kikkererwtenpuree was ook heerlijk.

De derde gang: Tongfilet met puree van truffelaardappelen, schuim van dragon en in sushi-azijn gemarineerde venkel. Waar de tweede gang voor iedereen een favoriet was, was dit de minst favoriete gang. Hoewel het lekker was, zat het tegen de zure kant aan, en viel het een beetje uit de toon bij de rest.

De vierde gang was vervolgens: Runderbavette (van Black Angus rund) met koolrabi en knolselderij, aardappeltaartjes en een jus van rode kool. Het vlees was echt heerlijk, heel mals en smaakvol, en de jus van rode kool paste er heel goed bij. De aardappeltaartjes waren gewoon cilindertjes van aardappel, niet zo bijzonder, maar smaakte prima.

Voordat het toetje geserveerd werd, kregen we nog een 'dessertamuse', dit was een glaasje met drie bereidingen van sinaasappel: gelei, schuim en Grand Marnier. Heel lekker fris, goed 'tussendoortje'.

Het toetje was: Parfait van pure chocolade met een kern van romig karamel-ijs en afgebrand eiwit-schuim. Absoluut een heerlijk toetje! Iedereen heeft zitten genieten!

Hierna namen we nog koffie en thee, daarbij kregen we nog een plateau met verschillende bonbons en koekjes. Een balletje met kokos en citroen, een stukje brownie, een soort gelei van bessen met suiker, een koekje met amandel en een bonbon met heerlijke chocoladevulling.

Wij hebben echt een heerlijke avond gehad, en heerlijk gegeten! Het was voor ons alle zes voor het eerst dat we zo luxe uit eten zijn geweest, dus dat maakt alles natuurlijk extra bijzonder ;) De bediening was heel vriendelijk en de sfeer heel aangenaam. Ik had aangegeven allergisch te zijn voor noten, en daar werd waar nodig perfect rekening mee gehouden.

Kosten?
We hadden al met al voor zes personen een vijf-gangen-diner, voor vier mensen een wijnarrangement, een huisaperitief, koffie/thee met friandises, een aantal flessen water en waren zo halverwege de vijfhonderd euro kwijt.

Cijfer?
Hoog, in elk geval! Het was voor ons een eerste keer op dit niveau, dus erg objectief is het niet ;) Maar wat mij betreft een dikke 9!
pi_92452243
Lekkere gerechten, goeie recensie ^O^
Black angus rund :9
pi_92452353
wat een lekker eten allemaal LieLie! en iets met azijn word al gauw zuur helaas, moet je van houden :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 7 februari 2011 @ 11:38:47 #209
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92452496
Waar: Wok restaurant bij Achilles te Assen.
Wanneer: Gisteren.
Impressie:
Ik weet dat veel wokrestaurants een beetje hetzelfde zijn en vaak qua aanbod weinig verschillen. Zo ook deze. Ik vond de sausjes die ze gebruikten bij het wokken een beetje flauw, of het lag er aan dat ze gewoon net iets te weinig gebruiken. De Chinese garnalen met knoflooksaus waren in ieder geval vrij weinig aan qua smaak. De mini-hapjes van deeg en kip waren lauw.

De service was goed, al leek het soms net of mevrouw de bediende de tafels zo in de gaten hield dat zodra je je vork had neergelegd en je laatste hap had doorgeslikt ze meteen naar de tafel sprintte om te vragen of ze de borden mocht meenemen. Nou ja, beter als vieze borden stapelen omdat ze niet opschieten.

Het was goed druk en de indeling van de wok/hete plaat en het buffet was goed, in ieder geval niet irritant zoals bijvoorbeeld de Euroborg in Groningen (waar je half in de garderobe staat als het een beetje druk is).

Natuurlijk niet echt een culinair hoogstandje maar toch wel oké gegeten. Moet zeggen dat het wel een wereld van verschil is met bijvoorbeeld het wokrestaurant in het stadspark in Groningen. Het dessertbuffet bestond hier uit appelkruimeltaart, cake, wat vruchtjes, lauwe kersen/chocoladesaus en 5 bakken ijs. In het stadspark hebben ze het halve restaurant (oké overdreven) gewijd aan de desserts.

Cijfer: 6.5.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92452721
Vrijdag bij "Indian Way" in Nijmegen gegeten, een 'traditioneel Indiaas restaurant'.
Wilden hier al eerder eten, maar toen we er aan kwamen zaten ze al vol -O- dus nu maar gereserveerd, want Mr.Mo wilde er voor zijn verjaardag eten.

We hebben een menu genomen wat bestond uit:

tandori mix: erg lekker mals vlees, niet te overdadig gekruid, precies goed.
soep: keuze uit linzensoep en mulligatawny. Niet heel 'bijzonder', maar gewoon goed en smakelijk
schotel (per persoon) met kleine bakjes met: rijst, groente, curry's met lam en kip, kokos-muntsausje, wat salade en naan. Hoeveelheid was precies goed, smaak van de curries subliem en ook hier was het vlees weer erg mals. De naan was perfect!
ijs: 3 bollen; mangoijs, kokosijs en volgens mij gewoon vanilleijs. Vooral de mango-variant sprong er uit.
thee of koffie: thee genomen, fijn aroma, maar geen keus :P

kosten: 65,50 (inclusief 2 Cobra biertjes per persoon)

Oordeel: erg smakelijk, komen hier als we indiaas willen eten zeker terug. Bediening is ook zeer vriendelijk, en ze houden nette pauzes tussen de gangen! :)
Ja doei.
  maandag 7 februari 2011 @ 12:55:15 #211
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92455188
Klinkt allemaal erg lekker wat je gegeten hebt, LieLie. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92455474
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 11:22 schreef LieLie het volgende:
Waar? Kasteel Coevorden

Wanneer? Gisteren, 6 februari 2011

Impressie
Kasteel Coevorden
Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92458257
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

[..]

Leuk!
Ik heb daar van de zomer een bruiloft gehad, en het eten was toen ook prima in orde. En voor zo'n bedrag, minder dan 100 ¤ pp incl wijnen, prima prijs kwaliteit denk ik.
Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.

En ik vond de prijs/kwaliteit verhouding ook goed! Al kan ik het nog niet erg goed vergelijken ;)
pi_92458419
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2011 14:17:08 ]
pi_92458613
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:16 schreef k_man het volgende:

[..]

Die er als tweede uit lag en wiens 'tent' al snel failliet ging... Ik weet niet of dat nou een aanbeveling is. :P
Nou, in dat programma speelt zoveel meer mee dan alleen het eten, dat zegt niet zo veel ;)
Hier moet ie gewoon koken, en dat doet ie goed!
pi_92459331
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:12 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh, leuk! Toen waren ze nog niet zo lang open toch?
Inmiddels is er volgens mij wel een nieuwe chef-kok: Joshua, die mee heeft gedaan aan een van de seizoenen van Mijn Tent is Top.
Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92459573
quote:
1s.gif Op maandag 7 februari 2011 14:38 schreef Gripper het volgende:

[..]

Ik wist tot jouw recensie niet eens dat je er ook a la carte kunt eten, dacht dat het alleen voor feesten en partijen te huur was. Wij waren er vorig jaar op 6 augustus, bruiloft in de bovenzaal (prachtig, met ouderwetse kromme balkenplafond) en daarna eten in de kelder. Weet niet of je daar ook zat?

heb de kaart net bekeken, t ziet er allemaal niet verkeerd uit!
Vorig jaar zomer zijn ze open gegaan voor feesten en partijen inderdaad. Sinds september ongeveer kun je er ook terecht voor lunch, en sinds oktober of november ook voor het diner.
Wij zaten nu beneden, in het a la carte restaurant. Dat is even voorbij het halletje met de trappen, achter de bar. Misschien heb je de grote kasten met wijnflessen daar toen gezien?
  Moderator / Redactie Sport donderdag 10 februari 2011 @ 19:17:23 #218
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_92601075
Waar? Cafe Middeloo te Driehuis (http://www.middeloo.nl/)
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Schnitzel Schotel
Impressie? Een grote Schnitzel met patat en salade
Kosten? 28,80 voor 2 schotels, 2 wijn en 2 speciaalbier
Cijfer? 8

Cafe Middeloo is prettig om eens een keer snel een hap te halen. Ze hebben een daghap en ook verschillende dingen die niet op de kaart staan die dagelijks wisselen. Culinair niet zo hoogstaand natuurlijk maar ik kreeg wel een goede Schnitzel, patat was goed en dan krijg je gewoon een acht. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_92633171
Waar? In onze eigen bedrijfskantine
Wanneer? Half uurtje geleden
Wat at je? Frietje waterfiets
Impressie? Een goeie portie goudgele aardappelreepjes, aan beide zijden geflankeerd door een frikandel.
Kosten? 5, 50 ¤
Cijfer? 7

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.

Nu zit ik vol, dus ik vrees dat de vrijdagmiddag verder niet meer zo heel productief wordt...
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 11 februari 2011 @ 13:16:25 #220
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92633671
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:04 schreef Gripper het volgende:

Omdat onze bedrijfskantine geen restaurant heeft, halen we op vrijdagmiddag friet bij een snackbar in de buurt, het Pakhuis ( http://www.t-pakhuis.nl/ )

Gewoon prima snackspul. 1 kleine aanmerking: omdat ze bij meenemen kant en klare bakjes saus meegeven, krijg je speciaalsaus waar de uiensmaak al helemaal door de mayo heen getrokken is. "Verse" mayo, zo uit de tap heeft die smaak niet. Zonder dit sausmissertje krijgen ze een 8, maar nu een 7. Frietjes verder goed krokant, en niet slap.


Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92634138
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 februari 2011 13:16 schreef golfer het volgende:

[..]

Je legt de lat nu wel heel erg hoog. Hoe kan een 3-sterren Michelinrestaurant daar nog overheen komen. ;)
We hadden het er net toevallig over tijdens de lunch! Ik zat wat te mekkeren over mn speciaalsaus met raar bijsmaakje, en een collega vond dat ik dat niet kon verwachten van een restaurant wat niet in de Lekker staat. Dus ik opperde dat ze misschien hun mayo met stikstof moeten bevriezen tot kleine pareltjes, die een smaakexplosie in je mond veroorzaken :-)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92647097
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_92745950
Waar? Villa Nova in Breda.
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Het 3 gangen menu. Waarbij je steeds kon kiezen uit 2 gerechten.

We kregen eerst onze amuze. Zalm met een puntje saus op een amuzelepeltje. Daarnaast ook zalm, maar dan in wrapje met wat groene kruiden. Een leuk binnenkomertje.

Bij het wachten was er ook nog wit en bruin brood in een schattig mandje. Met roomboter. Die hebben we helemaal opgegeten. Doch niets bijzonders over te melden.

Voorgerecht:
Zalm in een terrine met rozeval en gruyere, omwikkeld met pancetta en piccalilly

Wat me ten eerste opviel: simpele en leuke opmaak. Dit gerecht was netjes op verschillende gedeeltes van het bord verspreidt. Niet alles op een hoopje, bijvoorbeeld.
Het gerecht was koud. De pancetta had een lekker smaakje gekregen door de gruyere. De piccalilly werkte er ook goed bij. Vreemde smakencombo, maar hij werkte dus wel. Hierbij kregen we trouwens wat sla en dressing in 10 cent toefjes.

Hoofdgerecht:
Tournedos en kalfssucade met compote van gekarameliseerde rode ui en pommes pont neuf

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven. Maar ik vond hem zo lekker dat ik hem niet meer wilde afgeven. Samen met de compote van rode ui was dit erg lekker. Ook de kalfssucade was heel lekker zacht.
Het vlees lag links. In het midden de groenten, als een soort schuine streep. Dat waren een aantal kleine, groene asperges. Met schattige, lichtbruine paddestoeltjes (geen idee welke. ik ben geen paddestoelenkenner). Die waren doormidden gesneden. Rechts lagen de 3 pommes, als mikado op elkaar.
Het was een mooi, puur gerecht (behalve de compote dan). Zonder overbodige kruiden of sausjes. Gewoon lekkere smaken.

Dessert:
Creme brulee met chocolade noten ijs

Oh, die zag er zo schattig uit. Op een rond diep bord lag het dunne laagje creme brulee. In het midden een bolletje chocolade ijs. Daarin zat een chocolaatje met noten. Op de creme brulee lagen nonchalant een stuk of 4 rode besjes en 1 mintblaadje.
We hebben er allebei van zitten genieten. Het was een tijd geleden dat ik creme brulee gegeten had, en ik had het blijkbaar dus gemist. De donkere chocolade en de besjes waren er lekker bij.

Impressie?
Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen. Onze jassen werden aangenomen en we mochten zelf een plaats kiezen. Uiteraard zijn we aan het raam gaan zitten. Dan hadden we zowel binnen als buiten veel om te kijken.
Het serveren werd door 3 jonge dames gedaan. Die allemaal even vriendelijk waren en gewoon netjes gekleed. We hebben net iets langer dan 2 uur over ons menu gedaan. Zonder natafelen. Dus ook voor mensen die graag opschieten is dit wel een idee. Maar let op: het was in niets afgeraffeld.
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.

Kosten?
37 Euro nog wat voor het menu. Daarnaast heb ik nog wat fris gedronken, want ik moest nog rijden. Ik was in totaal 42 Euro kwijt.

Cijfer?
Ik zit even na te denken, maar ik heb dus niet echt minpunten kunnen noemen. Vooral veel plussen. Ik vind dat je voor dit geld hier goed kan eten. Met prima service.
Ruim voldoende tot goed. Want voor de zevende hemel kan altijd nog meer gegeven worden.
pi_92746203
quote:
Het ziet er eerlijk gezegd ook niet uit! Spaghetti met tomaat.
Facts don't care about your feelings
pi_92746340
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
Facts don't care about your feelings
pi_92747940
Ik vind dat een goed gebaar, dat je zelf mag kiezen waar je wil zitten ^O^ Verder klinkt het prima.
pi_92748052
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:54 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Pff :') en jij kon het niet ff pinnen en dat je "vriendin" dan cash geld aan je terug geeft? Ik heb dat nooit begrepen... laatst ook 8 Nederlanders in zo'n restaurant allemaal apart betalen hoor, ieder eigen bon moesten ze hebben. En dan komen ze met die portemonnees... echt lachwekkend :')
He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
pi_92748393
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:19 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Zo, weer alles tussen mijn posts gelezen.

[..]

He, het is niet mijn vriendin, maar een vriendin. Betaal jij altijd het eten voor al je vrienden? O, dat dacht ik. ;)
Je vriendin geeft jou cash en jij pint het volle bedrag.
pi_92748742
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:

Met het opnemen van de bestelling werd me uiteraard gevraagd hoe ik het vlees wilde. Ik bestelde medium, maar kreeg mijn vlees ergens tussen medium en rare in. Eerst een paar hapjes proeven voordat ik hem terug ging geven.
Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Facts don't care about your feelings
pi_92749445
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Klinkt als een restauranttrauma.
pi_92749756
Hehehe hihihihihi
Facts don't care about your feelings
  zondag 13 februari 2011 @ 23:52:05 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_92750052
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_92758706
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.
Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker als je voor 46 euro gaat eten. Kom op zeg, het is maar een biefstukje, als je dat op de kaart zet dan moet je dat kunnen bakken en menig eetcafe kan dat ook. Het is geen haute cuisine. Als je er niet van houdt is te doorbakken gewoon niet lekker, dan had je beter wat anders kunnen nemen. Je moet de kok wel een beetje marge gunnen, maar sommigen kunnen het gewoon niet en zetten het dan toch op de kaart. Dan mogen ze het dan nog even leren. Ik vraag ook meestal of het kan, ipv eerst te bestellen en dan te zeggen hoe die moet. Subtiel verschil misschien, maar ik hoop dat de boodschap op een of andere manier de keuken bereikt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92759917
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
pi_92761551
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:30 schreef YoshiBignose het volgende:
Dat is bijv. een optie... maar goed, misschien dat ik ook al een beetje geïrriteerd was door:

Ik begrijp dat als je medium bestelt en well done krijgt dat je gaat klagen... of medium bestellen en echt rood bloedend stuk vlees krijgen. Maar tussen medium en rare in kom op zeg :') dan meteen terug gaan geven.

Zag ook eens in een restaurant. Die hadden zo'n kipsate besteld (zo'n beetje het goedkoopste van de kaart, kan ook weinig aan fout gaan). Aten ze 75% op en toen: "ober ober, de kip is wel erg droog en er zat een haar in de saus". Oh oh, onze excuses. Toen bleven ze zo aankijken van... krijgen we nou een nieuwe? En die kregen ze uiteindelijk ook na het verheffen van de stem zodat halve restaurant omkeek. Hoop dat er gerocheld was in de satesaus stelletje gierige joden :r
Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  maandag 14 februari 2011 @ 11:51:07 #236
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92761714
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 22:49 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Bij betaling kregen we de mogelijkheid om apart af te rekenen. Mijn vriendin cash en ik pin. Daar vroegen we namelijk om. Dat ging prima.
Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762291
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 23:52 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat hebben die er nou weer mee te maken :? :{
Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:46 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat er een haar in de saus zat vind ik wel een reden om het terug te sturen. Niet dat ik dat zou doen, ik zou denk ik ophouden met eten :') Ben niet zo assertief.
Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Facts don't care about your feelings
  maandag 14 februari 2011 @ 12:08:43 #238
334357 Emery
Heavy Metal King!
pi_92762339
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Dat is spreekwoordelijk natuurlijk :P

[..]

Ja, maar als je dat ding al half hebt opgegeten en dan opeens komt met er zit een haar in m'n eten.... beetje vreemd. De vraag is ook wie z'n haar het was natuurlijk... ik kan het wel raden. :)
Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
"My name is Emery and primarily I make noises - and ideas".
pi_92762470
quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 12:08 schreef Emery het volgende:

Je kunt toch je eten half op hebben en dan een haar ontdekken?
Ja, dat dus. Het is niet echt gastvrij van een restaurant als ze er maar direct van uit zouden gaan dat er 'kwade opzat' oid was.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92768940
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)
Wel teveel geld om met tegenzin je vlees naar binnen te werken.

quote:
Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
Daar zit wel wat in, vooral ook omdat de normen niet absoluut zijn, wat een rare noemt is voor de ander weer erg rare, en hier ging het om iets er tussenin. Je moet ze wel wat marge gunnen tov je precieze eigen voorkeur.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 14 februari 2011 @ 15:11:42 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92769791
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92769922
quote:
Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Rofl....it still got a pulse :)
Quinn Dexter
pi_92770406
Ik heb er in Portugal, waarvan ik de taal niet machtig ben, wel eens eentje bestelt door 'tsssj, tsssj' te roepen terwijl ik mijn vlakke hand omdraaide. Dat was daar duidelijk genoeg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_92771096
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_92775007
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:40 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je zou denken dat je beschrijving duidelijk genoeg is 8-) Waarom denkt zo'n kok dan: ach, nog eventjes wat langer...
Waarschijnlijk omdat hij eventjes wat anders gaat doen en dan is het gewoon al te lang. Ik vind dat je best mag klagen over je eten: het klopt immers niet. Hoeveel moet er dan fout zijn voordat je geklaag gerechtvaardigd is? Je hoeft natuurlijk niet altijd een nieuw bord te krijgen of een nieuwe biefstuk, dat ligt er natuurlijk aan hoe slecht het is.

Toen wij bij een steakhouse zaten durfde mijn moeder niet te zeggen dat haar lamsvlees veel te gaar was (niet te eten!). Pas toen m'n schoonmoeder klaagde dat een deel van haar kip rauw was (fout fout fout!), wilde ze ook wat zeggen. Ze kreeg netjes een nieuw stuk (en het stuk van m'n schoonmoeder werd ff extra gegrild). :Y
pi_92915482
quote:
6s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:07 schreef k_man het volgende:
Een driegangenmenu voor 37 euro, begreep ik. Niet bepaald de hoofdprijs. :)

Nou ja, aan de ene kant is het een kleine moeite om een tournedos - die de klant nog iets te rood vindt - nog eventjes terug de pan in te gooien. Aan de andere kant vind ik het ook wat overdreven om je te beklagen over iets dat tussen rare en medium in zit, als medium besteld was.
37 Euro is niet de hoofdprijs, maar ook niet de categorie 'budget'. Dat vind ik alles rond de 25 Euro. Voor die prijs verwacht ik, zoals anderen al gezegd hebben, een prima biefstukje.

quote:
15s.gif Op maandag 14 februari 2011 11:51 schreef Emery het volgende:

[..]

Ugh, daar heb ik als ober wel zo'n hekel aan hè. Er zijn serieus gasten die met zijn vijven uit eten gaan en vervolgens bij de kassa willen uitzoeken wie wat heeft gedronken en gegeten. Kom op zeg.
Aangezien jij ober bent en 'echt' reden hebt tot klagen over hoe anderen betalen wil ik er nog wel over kwijt dat ik mijn manier van betalen niet ga verantwoorden tegen een paar fokkers. :P

quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Een tournedos beter wat te rare dan te done.
Veel koks kunnen om de een of andere reden geen extra rare maken, ook al beschrijf ik 100 keer dat de steak nog Muh moet zeggen als ik er een vork in prik, dat hij de pan van een afstand mag bekijken, dat ik hem rauw van binnen wil, Extra Blauw, Zo Engels dat ie stoelen opzuigt met zijn reet, dan nog kan ik vaak blij zijn dat ie net medium is.
_O-
  dinsdag 22 februari 2011 @ 10:38:37 #247
62913 Blik
The one and Only!
pi_93141759
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
  dinsdag 22 februari 2011 @ 21:53:07 #248
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93173416
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 10:38 schreef Blik het volgende:
schaam schaam... Ik zou nog steeds een review posten met foto's van mijn etentje bij Oud Sluis...
We wachten gewoon verder (on)geduldig af.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93301985
Terwijl we wachten op het verslagje van Oud Sluis..

Ik at enkele dagen geleden zowaar buiten de deur! Dat gebeurt zelden, doorgaans ben ik te blut voor een extreem goed restaurant-met-ster, en ik kan zelf inmiddels dusdanig goed koken dat ik het meestal onzin vind om geld uit te geven aan eten dat in het middensegment wordt geserveerd. :+

Niettemin: er moest deze week nu eenmaal vlug iets gegeten worden tussen werkdag en een bezoek aan een voorstelling van het Scapino Ballet, en aangezien dat laatste ter ere was van honderdmiljoenmiljard jaar verkering met mijn lief kozen we nu maar eens niet voor broodjes falafel op een bankje in de kou. :)



Waar?
De Smaak van Afrika, op de Goudsesingel in Rotterdam

Wanneer?
Afgelopen dinsdagavond. Al om 18:15, want we moesten op tijd in de schouwburg zijn

Wat at je?
Geen voorgerechten, wel een hoofdgerecht.
Ik at: Zuid-Afrikaans krokodilgerecht met milde kerrie.
Liefje at: Gored Gored, pikant rundvlees, gebakken in Afrikaanse boter en geflambeerd met whisky.
We bestelden er nog spinazie en linzen naast, en er hoorde natuurlijk enjera bij (ethiopische pannenkoeken).
Toe had ik yoghurt met couscous, slagroom en druiven. Mijn lief had kardemomthee.

Het eten:
Allereerst: de Smaak van Afrika maakt er een gewoonte van om de hoofd- en bijgerechten allemaal samen op één reusachtige schaal te gooien, en dat eet natuurlijk hartstikke gezellig. Je scheurt een stukje van je enjera af, en daarmee pak je een vlees- of groentenprutje op. Hoewel ik doorgaans graag mes en vork hanteer, hou ik wél van deze manier van met je handen eten. Traditioneel gezien is het trouwens de bedoeling dat je de enjera en de rest van het eten alleen met de rechterhand naar de mond brengt, aangezien men in verre contreien van oorsprong de billen afveegt met links.

De krokodil in roze kerriesaus was erg lekker! Ik had nooit eerder krokodil gegeten en ik was blij verrast: wat een heerlijke structuur! Ik heb van een aantal stukjes eerst de saus weggepoetst met een stukje enjera om de krokodit neutraal te kunnen proeven, en het vlees bleek een heel fijne subtiele, bijna zoetige smaak te hebben. Een beetje neigend naar krab, maar zonder het visachtige daarvan. Een succes dus!
De Gored Gored veroorzaakte wat minder gehieperdepiep dan de krokodil, maar was evenwel prima te eten. Het vlees was een klein beetje droog, maar dat combineerde eigenlijk wel fijn met alle kledderige substanties eromheen. Fijne whiskysmaak ook!
De linzen en de spinazie waren erg lekker, hoogstens jammer dat de porties hiervan wat aan de kleine kant waren.

Minieme minpuntjes waren de bergjes ijsbergsla met stukjes koude tomaat. Mijns inziens was het nergens voor nodig geweest om zo'n hoopje schamele rauwkost te serveren op een schaal waarop allerlei smakelijke pepers, aardappelen, wortelen en interessantere groentenbereidingen te vinden zijn. Maar ja.
Ook leek het me dat de enjera niet van teff-meel was gemaakt, maar gewoon van een zuurdesempje van tarwebloem. Nou ja, voor mij geen punt: misschien minder authentiek, maar minstens net zo lekker.

Eén echt kritiekpunt: de dessertkaart. Die bestond vooral uit treurige ijscoupes met slagroom. Liever geen dessertkaart dan zo'n lullige. :) Ik koos de enige optie die nog een beetje exotisch klonk, en hoewel de couscous met yoghurt en ongeslagen slagroom in principe best lekker had kunnen zijn zat er een schep smerige, chemische aardbeiensaus overheen.

Sfeer:
Erg vrolijk. :) Elke vierkante centimeter is onstuimig gethematiseerd: overal panterprint, schilderingen van plaggenhutten en donkerbruine kindjes, nepzebrahuid op de barkrukken, gekleurde lampjes en ongeveer vijfhonderd giraffen en olifanten. Bananenbier wordt geserveerd in uitgeholde kalebassen. Kitsch, kitsch, kitsch, maar met zóveel enthousiasme gebracht dat het niet storend is. Verder prachtige, exotische meisjes in de bediening en een keur aan zwoele muziek op de achtergrond. 's Zomers vast een smaakloos, maar lekker paradijsje! *)

Kosten?
Hoofd- en bijgerechten, enkele tropische biertjes, vier frisdranken, één toetje en thee kostten ons in totaal 56 euro. Goed te doen dus.

Cijfer?
Een 8!

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 25-02-2011 15:01:51 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_93305848
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 februari 2011 12:27 schreef minilot het volgende:
De Smaak van Afrika
Leuk!
En Ethiopisch eten is lekker inderdaad, gezellig met wat vrienden in een grote schaal rommelen. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:31:43 #251
62913 Blik
The one and Only!
pi_93306987
ik beloof jullie dat ik na volgende week een verslagje zal maken. Komende week ben ik op wintersport :)
  vrijdag 25 februari 2011 @ 14:39:52 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93307360
Gaan binnenkort hier weer eens eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93346839
Klinkt goed,zorg voor een mooie verslag met bijbehorende foto's aub... :s)
Laatst dit gegeten :9~ op het welbekende adresje. :Y
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_93394347
Waar? Sjiek in Eindhoven.
Wanneer? gisteren, met familie

Wat at je?
Het 3 gangen keuzemenu:
Salade Caprese met buffelmozzarella, tomaat en een pestodressing
Niets bijzonders, maar smaakte goed. Ik had dit ook kunnen maken. Net als ik de opmaak had kunnen verzinnen. De pestodressing had vat mij betreft wat pittiger/meer mogen zijn.

Thaise gamba's met roerbakgroenten
Dit was heel erg lekker. De gamba's, de dikke, pittige saus en de rijst gingen heel goed samen. De roerbakgroenten waren enkele champignons die ook in de saus lagen.
Iedereen kreeg er een puntzak friet bij (geserveerd in zo'n standaard), en een bakje salade. Ook werd er wat mayo op tafel gezet. De friet was prima. Ook niet veel van die dunne, drooggebakken, gevonden. Van de salade was het topje het lekkerste. Waar de dressing het meest opzat.

Foute Dame Blanche: chocolade-ijs met vanillesaus en slagroom
Het ijs en de slagroom waren prima. Vanillesaus was niet te vinden of te proeven.

Impressie?
Je kan hier prima eten voor een lage prijs, op een centraal gelegen locatie en met een leuke bediening.
Bij binnenkomst zagen we veel bordjes gereserveerd staan. Maar aan de achterste tafel bleken de baas en zijn vrienden (?) te zitten, die binnen mum van tijd verhuisden naar de bar en ons daar lieten zitten. Dat ging op een hele vriendelijke, joviale manier. Misschien moeilijk om zo uit te leggen. We werden geholpen door een vriendelijk en relaxt Aziatisch vrouwtje en een Nederlandse studente (ik gok tenminste dat ze dat was). Bediening ging snel en goed.
Tijdens het hoofdgerecht kwam de kok nog langs om te vragen wat we ervan vonden. Aangezien we toen van onze garnaaltjes enzo smulden, konden we alleen maar beaamen dat het lekker was.
De inrichting was leuk. Niet te, maar zeer uitnodigend te noemen voor deze prijs. De stoelen zaten heerlijk. Die zou ik in principe mee willen nemen voor thuis.

Kosten?
19,75 Euro voor het menu. Daarnaast heb ik nog 2 zoete witte wijn op en de anderen 2x wijn, 2x bier, 1x spa blauw. We waren onder de 100 Euro klaar met zijn vieren. Ik weet niet meer precies de prijs. De prijzen van de drankjes zijn op de site te vinden.

Cijfer?
Voor deze prijs is wat je krijgt bijna belachelijk goed te noemen. Ik zit ergens tussen zeer goed en goed.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 20:47:52 #255
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93700697
Waar?
De Pastineack te Amersfoort

Wanneer?
Lunch, eind februari.

Wat at je?
Soep van de dag en gemengde salade met Livar coppa, ei, tomaat, radijs,
Blauwe dame en grove croutons

Impressie
Soep van de dag, witlofsoep met spekjes en halfgedroogde cherrytomaatjes. Werd geserveerd met 3 sneetjes verschillende soorten brood en boter.
Soep was goed te doen, beetje bitter maar dat is nou eenmaal inherent aan witlof. Cherrytomaatjes waren kleine smaakbommetjes erg lekker, helaas moest je de spekjes met een vergrootglas zoeken. Brood was erg goed, lekkere dikke knapperige korst.

In de salade waren de smaken goed in balans, de Livar Coppa blijkt gepekelde en gedroogde procureur te zijn, mooi doorregen en smaakvol stukje vlees. De blauwe dame is een blauwschimmelkaas, ik kan helaas verder niks over de herkomst vinden.
Jammer genoeg wel te zuinig met de dressing. Ook hier werd brood bij geserveerd.

Kosten?
¤5,50 voor de soep en ¤6,75 voor de salade. Redelijke prijzen imho.

Cijfer?
Op een paar kleine puntjes na een smakelijke lunch voor een goede prijs dus;
:Y) :Y) :Y) :Y)
pi_93710189
Waren die meiden er nog de eigenaren?
  zondag 6 maart 2011 @ 08:52:59 #257
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93717928
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
Ehm geen idee eigenlijk, heb er alleen even snel geluncht.
  Moderator / Redactie Sport zondag 6 maart 2011 @ 09:26:15 #258
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_93718203
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y. Althans hun namen staan op de website :P.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_93718232
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl :9 ben benieuwd *O*
Ja doei.
pi_93719045
quote:
Op zaterdag 5 maart 2011 23:53 schreef Bluezz het volgende:
Waren die meiden er nog de eigenaren?
:Y
Hebben ze beide aan onze tafel gehad toen we er vorige week aten, leuke meiden!
pi_93719260
Ik at gisteren in Sazanka (Okura). Zoals gewoonlijk was het goed te eten. Dit keer ook met Wagyu vlees gedaan ipv Black Angus ofzo wat je normaal krijgt. Met alleen wat colaatjes en bier was de rekening al 170 p.p. Ik vind het wel wat prijzig en ze hebben niet eens een ster :P

Ernesto Hoost was er ook nog aan het eten. :)
Facts don't care about your feelings
  zondag 6 maart 2011 @ 10:42:43 #262
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_93719382
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 10:36 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik at gisteren in Sazanka (Okura). Zoals gewoonlijk was het goed te eten. Dit keer ook met Wagyu vlees gedaan ipv Black Angus ofzo wat je normaal krijgt. Met alleen wat colaatjes en bier was de rekening al 170 p.p. Ik vind het wel wat prijzig en ze hebben niet eens een ster :P

Ernesto Hoost was er ook nog aan het eten. :)
Wagyu buiten Japan is toch eigenlijk niet raszuiver?
pi_93719526
Ja zoiets stond laatst in de krant. Tja, ik ga er ook niet vanuit dat dit de echte Wagyu was, alhoewel je bij een Japanse tent toch wel de Japanse Wagyu verwacht. Kan net zo goed van een boerderij hier in NL zijn. Ach, het was in ieder geval heel erg mals :P
Facts don't care about your feelings
pi_93719607
Daarom heet het in het buitenland ook wagyu, in japan noemen ze het gewoon kobe en dat mag niet worden geexporteerd.
pi_93719818
Oke zal ook wel :P los was het ¤45 per 100 gram... als vervanging van vlees in je menu ¤25 per 100 gram. Niet goedkoop :')
Facts don't care about your feelings
  maandag 7 maart 2011 @ 10:52:46 #266
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_93761254
quote:
1s.gif Op zondag 6 maart 2011 09:29 schreef motorbloempje het volgende:
wij gaan straks een high tea doen bij www.restaurantdehemel.nl :9 ben benieuwd *O*
Was het wat? :)
  Moderator / Redactie Sport maandag 7 maart 2011 @ 11:24:21 #267
92686 crew  borisz
Keurmeester
  maandag 7 maart 2011 @ 12:27:24 #268
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93764477
Top weer, Borisz. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_93811473
Dit weekend gedineerd bij snackbar het Bassin in Weert. :)
Dit etablissement bestaat uit een frituur (wegens carnaval afgeladen vol met mensen in diverse uitdossingen) en een cafetaria. Waar je lekker kunt zitten en kunt kiezen uit een eenvoudige kaart. Gezien de drukte in de frituur en onze vermoeide voeten was de keuze voor het cafetaria gauw gemaakt.

Ik had kipsaté. Lekker romige satésaus en 3 royale spiezen. Daarbij voldoende friet en een frisse salade. De bediening was snel, ondanks de drukte aan de andere kant (waar wij verder geen last van hadden). Mijn tafelgenoten hadden een schnitzel die er ook prima uitzag met royaal champignonsaus. De inrichting is eenvoudig, net als de happen die je er krijgt, maar voor een tientje (saté en een drankje) was ik dik tevreden.
Op donderdag 21 juli 2011 23:08 schreef Loveless85 het volgende:
Dan heb je safe = condoom
Double dutch = condoom en pil
quadruple Cat = pil, MAP, condoom, castratie, prikpil, spiraaltje, zaaddodende pasta en voor het jodelen de bergen uit
  donderdag 10 maart 2011 @ 10:56:26 #270
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_93897150
Leuk topic! :) Binnen de familie hebben pa, ma, broertje en ik een aantal jaren geleden afgesproken om kerst- en verjaardagskado's af te schaffen en in plaats daarvan 1x per jaar schandalig luxe uit eten te gaan. Helaas heb ik niet alle gegevens of foto's binnen handbereik, maar ik kan even in mijn geheugen graven om kleine impressies te geven :)

2006: De Lindehof, Nuenen. Soenil knalde dat jaar binnen in de Lekker Top-100 en het leek ons een mooi punt om de traditie te starten. Een heerlijke avond, Soenil maakte twee keer een rondje door het restaurant en maakte met iedereen een praatje. Toen hij hoorde dat mijn broertje en ik een horeca achtergrond hadden, wilde hij graag een extra 'visitekaartje' afgeven. Na de dessert-amuse (shotglaasje met afwisselende laagjes caramel en slagroommmmmm) stond daar plotseling de patissier aan tafel met twee kommen, waarvan één gevuld met vloeibaar stikstof! Er werd iets in de stikstof gedompeld, en daarna in onze geopende monden gelegd met de instructie "Laten smelten op je tong, vooral niet kauwen!". En na een seconde of tien was het buitenste laagje van de 'bonbon' gesmolten en vloeide er iets uit. Boem! ZOET! En toen werd ons uitgelegd dat we net een bommetje van hangop gevuld met rabarbersiroop hadden gekregen. Geweldig :D

2007: Oud Sluis, Sluis. Wat een end rijden! Maar goed, we zijn vijf uur lang in de watten gelegd, met hordes proeverijtjes, een bijzonder tussengerecht waarin alle ingrediënten voor een paella zaten maar alles met een andere bereidingswijze! Bediening was zeer correct, maar toch miste ik een stukje vriendelijkheid, het was allemaal net iets te stijf.

2008: Da Vinci, Maasbracht. Beste adres tot nu toe! Margo (beste Lady-chef van Nederland) aan tafel gehad, die ons persoonlijk kwam bedanken dat we haar aspergemenu hadden gereserveerd en dat ze er iets moois van ging maken. En inderdaad, dat deed ze. Zalm met asperge, lamsvlees met asperge, aspergesoep met truffel, wat een genot. Het dessert was gelukkig aspergevrij, maar ook dat was super: Gemarineerde Limburgse aardbeitjes met kletskop en Szechuan-peper-roomijs (!!!). Na het eten nog een persoonlijke rondleiding door de keuken (met foto, gesigneerde menukaart) en langs de wijnkelder om tenslotte in de lounge neer te ploffen met koffie, een parade aan friandises en zelfs Cointreau-marshmellows. Ik moet echt snel weer eens terug. Wat een feest, wat een gastvrijheid.

2009: Cordial, Oss. Lekker gegeten en gedronken, maar als je weinig meer van het eten kan herinneren behalve de Ethiopische koffie en het feit dat we naast Nick en Simon zaten die snel in een uurtje 'even kwamen eten', kan ik toch niet anders dan concluderen dat er geen wauw-momenten bij zaten. Nou vooruit, ééntje dan: miniatuurflesjes Canadese ijswijn bij het dessert.

2010: Avant-Garde Van Groeninge, Eindhoven. Het is een geweldige locatie als je van voetbal houdt. We waren er op een rustige zaterdagavond, alle tafels zaten op het terras, binnen bleef het helemaal leeg. Het uitzicht bestond uit de bouwploeg van Guus Meeuwis die druk bezig waren om het podium te bouwen op het veld van PSV. Chef van Groeninge zelf had een vrije dag en ik vrees dat dat zijn effect had op het keukenteam. Tot twee keer toe waren de gerechten niet gelijk aan elkaar en kon er een bord terug naar de keuken om er een vergeten ingrediënt aan toe te voegen. Uiteindelijk hetzelfde oordeel als Cordial: Lekker gegeten en gedronken, maar geen ervaringen die er ZO uitsprongen dat ik ze zonder foto's te kijken kan navertellen.

2011: Dit jaar hoop ik geluk te hebben door 2 topzaken te bezoeken. In april ga ik met broertje en pa op whiskyreis door Schotland en aldaar zal er gedineerd gaan worden bij de schitterende Kinloch Lodge op Skye. Nog daadwerkelijk gerund door Lord en Lady MacDonald en met Marcello Tully in de keuken!
Het tweede adres staat nog niet vast, maar aangezien ik tegenwoordig in Schiedam woon is het wel heel verleidelijk om de familie hiernaartoe te halen en richting Ivy of Zwethheul te gaan......
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:13:15 #271
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_93899854
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 10:56 schreef robdriessen het volgende:
-knip- leuke tenten!

2011: Dit jaar hoop ik geluk te hebben door 2 topzaken te bezoeken. In april ga ik met broertje en pa op whiskyreis door Schotland en aldaar zal er gedineerd gaan worden bij de schitterende Kinloch Lodge op Skye. Nog daadwerkelijk gerund door Lord en Lady MacDonald en met Marcello Tully in de keuken!

Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.
The Three Chimneys.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 10 maart 2011 @ 12:17:35 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93900013
quote:
3s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:13 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je op Skye de kans hebt moet je ook eens proberen bij 1 van de beste Schotse restaurants terecht te komen.
The Three Chimneys.
Daar frituren ze geen mars-bars maar Valhorona repen
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 21 maart 2011 @ 11:02:39 #273
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_94412152
Waar?

Het Wapen van Egmond

Wanneer?
Afgelopen zondag

Wat at je?
Voor:
Ambachtelijk brood met tapenade en kruidenboter
Hoofd:
Gegrilde varkenshaas gevuld met een bonbon van brie en Serranoham geserveerd met peper- Madeirasaus.
Partner: Kipsate met frisse salade, atjar, kroepoek en keuze uit frites of stokbrood.
Na:
Suikerwafel
Warme suikerwafel met kaneelijs, vanillesaus en slagroom.
Partner:
Cheese cake
Met een bolletje aardbeiensorbetijs en rode Port siroop.
Impressie?
Het was gezellig druk na een zonnige dag op het strand.
Het voorgerecht was gewoon standaard wat je er van kan verwachten.
Vooral de vleesgerechten worden mooi met aandacht voor het uiterlijk gepresenteerd. De kipsate was groot en alles behalve de friet en groente op 1 bord geserveerd. In plaats van de standaard salade werd bij de salade ook huzarensalade geserveerd. De halve schijf ananas met schil die erbij geserveerd werd mocht wel wat rijper zijn. Verder was het volgens mijn partner zeer smakelijk.
De varkenshaas met brie was erg smakelijk. Ook de groente, aardappelen en friet die erbij geserveerd was was goed. Als je een minpuntje kan aanmerken was het enorme bord waarop het vlees geserveerd werd. Zag er erg smakelijk en verzorgd uit, maar door het enorme ronde bord leek het net een klein stukje vlees terwijl het best meeviel.
De nagerechten waren ook heerlijk en mooi gepresenteerd. Vooral de warme suikerwafel met koude kaneelijs smaakten samen zeer goed.

De thee met een etagiere met chocolade bonbons en pepermunt waren een succesvolle afsluiting.

Kosten?
70 euro inclusief beide 2 drankjes en 2 keer thee (met een een etagiere van chocolade en pepermuntjes die er standaard bij geserveerd wordt)
Cijfer?
8

Conclusie
Heerlijk gegeten met een goede prijs/kwaliteit verhouding. De bediening was professioneel, gezellig en erg vriendelijk. Dat de gerechten van de dag (buiten de kaart om) opgelezen werd zag er minder professioneel uit, maar de moeite die het meisje ervoor deed was erg aandoenlijk :)

Dit is een restaurant waar we zeker nog terug gaan komen :Y
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Moderator / Redactie Sport donderdag 24 maart 2011 @ 18:51:47 #275
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_94564669
Half uurtje per topic :+. Nu kan er in volgende topics gewoon snel gelinkt worden naar oude verslagen :).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_94593489
Wie gaat er mee? :P Aftrekbaar als gift neem ik aan... :')

quote:
Eenieder heeft met verbijstering de ontwikkelingen in Japan gevolgd sinds de aardbeving en daaropvolgende tsunami. Om Japan bij te staan, organiseren Okura's chefs en Rode Kruis Ambassadeur Humberto Tan een culinaire benefietavond.

Op 8 april om 19:00 uur vindt in samenwerking met Stichting Nederland Helpt Japan en Rode Kruis Nederland dit speciale evenement in Hotel Okura Amsterdam plaats. Tijdens deze avond werken de chefs uit al onze keukens, waaronder de sterrenrestaurants Ciel Bleu en Yamazato, samen om voor u een bijzonder viergangenmenu te serveren. Zij leggen in de zaal de laatste hand aan de gerechten waardoor u de unieke mogelijkheid krijgt de chefs op de vingers te kijken. Uiteraard verzorgen wij passend entertainment. Een Rode Kruis-ambassadeur en een veilingmeester van Christies praten de avond aan elkaar.

Wilt u door uw aanwezigheid een bijdrage leveren aan dit project? Reserveer dan een tafel tijdens deze memorabele avond. Toegangsprijs per persoon bedraagt ¤ 300,-. Een tafel voor tien personen kost ¤ 2500,-. De opbrengst is ten behoeve van de Stichting Nederland Helpt Japan. Reserveren kan via japan@okura.nl.

Dress code: tenue de ville
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 25 maart 2011 @ 12:05:26 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94593563
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:03 schreef YoshiBignose het volgende:
Wie gaat er mee? :P Aftrekbaar als gift neem ik aan... :')

Dress code: tenue de ville

Wellicht verstandig om uit te leggen wat tenue de ville is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94593695
Oh gewoon in pak :P Officieel: Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen; rok of jurk dient tot over de knieën gedragen te worden) en eventueel een hoed. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs, met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 25 maart 2011 @ 12:19:39 #279
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94594002
Ik sla een rampje over. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 maart 2011 @ 12:23:43 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94594151
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:09 schreef YoshiBignose het volgende:
Oh gewoon in pak :P Officieel: Voor dames: een mantelpakje of een geklede jurk, met panty of kousen (geen blote benen; rok of jurk dient tot over de knieën gedragen te worden) en eventueel een hoed. Voor heren een net pak, al dan niet driedelig, donkerblauw of grijs, met overhemd en das, zwarte schoenen en donkere sokken.
99% van Fok valt nu af
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_94595850
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:03 schreef YoshiBignose het volgende:
Wie gaat er mee? :P Aftrekbaar als gift neem ik aan... :')

[..]

Hmmm, kan voor die 300 euro beter bij hun normaal eten.
pi_94596167
Natuurlijk kan dat, sloeber, maar bij die arme mensen in Japan zijn hun eettafel en kussentjes weggedreven dus die kunnen niet eens fatsoenlijk eten. Je moet het natuurlijk ook zien als een deel donatie.

quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

99% van Fok valt nu af
Ja maar ik denk dat dat eerder door de prijs komt :')
Facts don't care about your feelings
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:28:10 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94596536
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:14 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

Hmmm, kan voor die 300 euro beter bij hun normaal eten.
The lights are on but there is no-one home
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:29:12 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94596591
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:21 schreef YoshiBignose het volgende:
Natuurlijk kan dat, sloeber, maar bij die arme mensen in Japan zijn hun eettafel en kussentjes weggedreven dus die kunnen niet eens fatsoenlijk eten. Je moet het natuurlijk ook zien als een deel donatie.

[..]

Ja maar ik denk dat dat eerder door de prijs komt :')
Fokkers verdienen toch minstens 50.000 per jaar en hebben een piemel van 20 Cm?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:34:26 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94596843
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

Fokkers verdienen toch minstens 50.000 per jaar en hebben een piemel van 20 Cm?
:Y
Ben jij dan die ene uitzondering? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:36:55 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94596959
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:34 schreef golfer het volgende:

[..]

:Y
Ben jij dan die ene uitzondering? :')
Jep, daarom ben ik ook homo geworden, met mijn knoestige derde arm doe ik de meisjes alleen maar pijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:37:53 #287
23267 Roel_Jewel
Gobbledigook
pi_94597001
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 13:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, daarom ben ik ook homo geworden, met mijn knoestige derde arm doe ik de meisjes alleen maar pijn
_O-
  zaterdag 26 maart 2011 @ 21:54:01 #288
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94655049
Vandaag onze eerste Indiase Restaurant-ervaring.

Naar aanleiding van lovende kritieken op Iens besloten we om Jai Bharat te bezoeken. Gesitueerd in een wat pijpenlade-achtige ruimte aan de Groenmarkt.

De buitenkant:


Het interieur:


We worden op een vlotte en bijzonder gastvrije wijze ontvangen en bediend.
Voordat we ons voorgerecht kregen namen we wat Papadum met diverse sauzen en chutneys:


Voorgerechten.


Bluezz had gekozen voor Paneer Pakora (huisgemaakte kaas gefrituurd in een beslag van kikkererwtenmeel)


En voor mij waren de Hot King Prawns in een scherp sausje:


Hoofdgerechten:

Voor Bluezz een klassieke curry: de Saag Chicken (stukjes kipfilet met een romige spinazie) en voor mij een Tandoorgerecht: Tandoori Lamb Tikka (kruidige stukjes lamsfilet uit de tandoor-oven)

Bij de hoofdgerechten kregen we groente curry, nan (linzen), salade , basmati rijst , naanbrood en sauzen (o.a. raita) geserveerd:


Allemaal heel lekker smakelijk gekruid.

Omdat we na deze gerechten wel aan onze tax zaten besloten we geen nagerecht te nemen en te besluiten met een dubbele expresso voor mij en een thee voor Bluezz, vergezeld door een glaasje Sambuca.

Al met al een prima eerste kennismaking met de Indiase keuken. Geen fine-dining, maar smaakvol en simpel opgediend door erg aardige bediening.

Inclusief 2 glazen witte wijn, een fles plat Spawater, de koffie en thee en sambuca waren we samen 79,50 euro kwijt.

Entourage: 7
Kwaliteit eten: 8
Bediening: 9
Prijs: 9


Prijs-kwaliteitverhouding: prima. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 26 maart 2011 @ 21:57:45 #289
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_94655186
Indiaas, oh zo lekker. Ziet er prima uit.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
  zaterdag 26 maart 2011 @ 22:32:55 #290
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94656551
golfer, een bon vivant als jij had ik toch wat groter ingeschat, jij haalt de 80 kilo niet zo te zien
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 26 maart 2011 @ 22:49:10 #291
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_94657160
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 21:57 schreef popolon het volgende:
Indiaas, oh zo lekker. Ziet er prima uit.
Ziet er zeker lekker uit, maar waarom zulke grote borden bij het voorgerecht? Zo lijkt het of er amper wat op ligt...
pi_94657211
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 22:49 schreef Erasmo het volgende:

Ziet er zeker lekker uit, maar waarom zulke grote borden bij het voorgerecht? Zo lijkt het of er amper wat op ligt...
:Y vooral het voorgerecht van Bluezz ligt er wat verloren bij zo

en ik houd niet van Indiaas eten, dus van mij verder geen commentaar O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_94657267
Bij mijn kaas/voorgerecht hoorde nog iets van een korianderdip.
Maar dat zag ik pas later bij de buren liggen :+ Vond het ook wat minder opgediend, maar de smaak was goed.

[ Bericht 2% gewijzigd door Blues op 26-03-2011 23:00:45 ]
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:02:48 #294
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94657661
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 22:32 schreef Pietverdriet het volgende:
golfer, een bon vivant als jij had ik toch wat groter ingeschat, jij haalt de 80 kilo niet zo te zien
Die haal ik tegenwoordig helaas wel. 81,2 kg. zelfs om precies te zijn en dat is 8 kilo te veel voor mijn geringe lengte van 1.75 m.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:05:21 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_94657756
quote:
12s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:02 schreef golfer het volgende:

[..]

Die haal ik tegenwoordig helaas wel. 81,2 kg. zelfs om precies te zijn en dat is 8 kilo te veel voor mijn geringe lengte van 1.75 m.
Ik ben een 7cm groter maar een 15 kilo zwaarder
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:08:12 #296
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_94657863
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben een 7cm groter maar een 15 kilo zwaarder
Ik ben 8 kilo zwaarder dan jij Piet. Maar dat 'mag' ook met 2.01 meter. :P
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_94657869
Ik ben 15 cm groter en 15 kg lichter :') nadeel is dat luxe eten vaak ook gezonder is dan junk food. Ik moet meer junk food :P
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 26 maart 2011 @ 23:21:00 #298
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_94658381
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 23:08 schreef YoshiBignose het volgende:
Ik ben 15 cm groter en 15 kg lichter :') nadeel is dat luxe eten vaak ook gezonder is dan junk food. Ik moet meer junk food :P
Ik schat je ook een jaar of 30 jonger in dan mijzelf. Dus je hebt nog even de tijd om wat gewicht erbij te kweken. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_94658470
Als je werkelijk bejaard ben dan kan dat best kloppen ;) ik ben 23 :P
Facts don't care about your feelings
pi_94658529
Dit is niet het 'hoe lang, oud, zwaar ben jij' topic }:|
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_94659801
Jij bent zeker 100 kg >:)
Facts don't care about your feelings
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')