abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 26 november 2010 @ 21:51:41 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89202110
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 november 2010 21:49 schreef YoshiBignose het volgende:
Waar? McDonalds
Wanneer? Vanmiddag.

De NewYork Crispy maar eens geprobeerd, was wel oke. Hou alleen nooit zo van bacon, want je proeft bijna niks anders meer alleen nog een beetje die slappe BBQ saus. Gelukkig nog een portie garnalen erbij om het weg te spoelen, die blijven lekker :)

De service was goed, het was in een paar seconde klaar! :)
Welke McDonald?
Wat kostte het?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89213504
zo, weer eens thuis
  zaterdag 27 november 2010 @ 01:37:14 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89213826
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 01:25 schreef Den_Haag het volgende:
zo, weer eens thuis
En waar is de recensie?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89213852
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 november 2010 01:25 schreef Den_Haag het volgende:
zo, weer eens thuis
Ok man, moest je lang wachten in de McDrive?
Volstaat het niet te zien dat een tuin mooi is zonder ook te moeten geloven dat er ook nog feeën in wonen?
pi_89250968
Waar? Bommel Beer in Tilburg.
Wanneer? Gisteren, met familie, voor de film.

Wat at je?
Hot wings, 6 stuks
Al een keer eerder gegeten hier. Je krijgt dan 6 flinke hotwings, met een krokant korstje. Daarbij zo'n vlammetjes sausje en wat groen. Niets mis mee. Vult flink.

Pittige kip, stukjes kip in een pikante saus
Weet je, er staat hier nooit iets bijzonders op de kaart. En ik had zin in kip met saus, ...dus. De saus was op basis van ketjap. Er zaten groenten zoals paprika en champignon in enzo, maar veel te grote stukken. Zoals alles hier veel te groot is. Ik heb er rijst bij besteld en er zat standaard koude groenten bij. Kleine blokjes (?) en een bol huzarensalade. Zaaai! En dus veel te veel. Ik voel me altijd bezwaard als ik wat laat liggen en dat was dit keer dus zo ongeveer de helft van mijn grote, goed gevulde bord.

Voor een toetje had ik geen plaats meer. Iemand van onze groep wilde dat wel en we voegen of dit nog kon voor de film. We hadden nog 25 min voor het openen van de zaal. Het kon niet meer. Strafpunten!

Impressie?
Persoonlijk is dit niet mijn favoriete restaurant, maar ze profiteren ervan dat er verder geen te vinden is in de buurt. Het zit ook altijd vol met Euroscoopgangers. Je krijgt er veel op je grote bord, maar wat je krijgt is niet bijzonder. Mijn moeder is best een goede kok en zou er zo in de keuken kunnen staan.
De inrichtig is zoet. Met veel knuffelberen op de vensterbank. Echt ook gericht op kinderen. Dat is ook te merken aan de zeer kindvriendelijke bediening. Niet dat ze volwassenen niet aankunnen. Het meisje wat ons hielp was ook zeer vriendelijk.

Kosten?
18,20 Voor mijn menu. Zonder drankjes.

Cijfer?
Matig/voldoende.
pi_89826444
Waar? Restaurant Sophia te Amsterdam

Wat at je?
C en ik namen beide het 3-gangenmenu. Sophia heeft diverse gerechten op de kaart staan van allemaal dezelfde grootte (voorgerechtachtig). Daaruit kan een keuze worden gemaakt. Desserts worden apart besteld

Vooraf werd brood met aioli en een amuse op tafel gezet.

De amuse bestond uit een zacht erwtensoepje met rookschuim en een lollie van gevogelte met rodebietengelei



Dit waren de gerechtjes die wij hebben gekozen.

Sashimi zalm, zoetzure groenten, yuzu



Soft Shell krab kerriedip, wortel en komkommer



Albecore tonijn met mayonaise van kingkrab



Schotse scheermes met gamba’s, kokos en schuim van kerrie en gember



Hamburger ganzenlever, truffelmayonaise



Pekingeend flensje, oestersaus en prei



De gerechten waren allemaal een plaatje om te zien en smaakten allemaal (meer) naar behoren. Met name de sashimi van zalm, de hamburger en het scheermesje waren erg lekker. Sommige gerechtjes mochten wat dieper van smaak zijn maar dat is een detail :D

Toe had C een cheesecake en ik een tarte tatin. Erg lekker, maar met 10 euro per dessert, redelijk aan de prijs.





Impressie?
Mooi, smaak- en stijlvol restaurant, met uitstekende en persoonlijk geintesseerde bediening. Absoluut een aanrader voor een mooi diner. 3 gangen is overigens meer dan voldoende voor de gemiddelde eter, zeker gezien het brood dat wordt bijgevuld, en de amuse en een eventueel dessert..

Kosten?
Circa 140 euro, inclusief aperatief, 4 glazen wijn en koffie toe. Prijzig, maar nog net in orde qua prijs/kwaliteitverhouding

Cijfer?
een dikke 8.

[ Bericht 25% gewijzigd door Quinn_Dexter op 12-12-2010 10:52:18 ]
Quinn Dexter
pi_89826964
Ziet er lekker uit zeg, krijg nu ook trek in sashimi. En die hamburger ganzenlever is schattig :*
Facts don't care about your feelings
pi_89827361
Mooie gerechten en foto's gemaakt *O* ^O^ Zegt zoveel meer dan een verslag!
Die scheermessen, leuk! Ziet er goed uit allemaal :9
pi_89827985
Het verwart me wel enigszins, want het ziet er uit als een Japans-achtig restaurant dat doet aan moleculair koken? En ook de opmaak van de borden is helemaal zoals moderne restaurants dat momenteel allemaal doen. Maar bij Japan denk ik juist aan traditioneel :+ Het zal wel aan mij liggen, het ziet er in ieder geval lekker uit.

En die groene zeewier etc salade (bij de soft shell krab en de sashimi zalm) lijkt precies op dat spul dat ik deze week bij de albert heijn heb gehaald. Ik dacht dat dat alleen groente zou zijn, maar er zat zelfs suiker en kleurstof door :+ (goed te zien toen ik het in de miso soep deed, want die werd net zo fel groen :D )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 12 december 2010 @ 13:50:54 #110
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89831516
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 12:01 schreef Isabeau het volgende:
Het verwart me wel enigszins, want het ziet er uit als een Japans-achtig restaurant dat doet aan moleculair koken? En ook de opmaak van de borden is helemaal zoals moderne restaurants dat momenteel allemaal doen. Maar bij Japan denk ik juist aan traditioneel :+ Het zal wel aan mij liggen, het ziet er in ieder geval lekker uit.

ik raakte ook even in de war en heb het maar even opgezocht: het is dus een heel trendy Amsterdam-Zuid restaurant onder de leiding van 'Culinair directeur' Ron Blaauw. Beetje fusion-koken dus.
Ziet er allemaal wel smakelijk uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89841738
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 13:50 schreef golfer het volgende:

[..]

ik raakte ook even in de war en heb het maar even opgezocht: het is dus een heel trendy Amsterdam-Zuid restaurant onder de leiding van 'Culinair directeur' Ron Blaauw. Beetje fusion-koken dus.
Ziet er allemaal wel smakelijk uit.
klopt..het is wat trendy...maar niet over de top. En de keuken is inderdaad een mix van fusion, internationaal en modern, maar dat mocht de smaak niet drukken :). En Amsterdam Oud Zuid is nu eenmaal een erg prettige plek om te verblijven....

Volgende keer staat Sucre op het programma....
Quinn Dexter
  zondag 12 december 2010 @ 18:42:13 #112
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_89841813
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 18:39 schreef Quinn_Dexter het volgende:

Volgende keer staat Sucre op het programma....
Ben benieuwd. Hopelijk weer zo'n leuke recensie met foto's. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_89842524
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 18:39 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

klopt..het is wat trendy...maar niet over de top. En de keuken is inderdaad een mix van fusion, internationaal en modern, maar dat mocht de smaak niet drukken :). En Amsterdam Oud Zuid is nu eenmaal een erg prettige plek om te verblijven....

Ja ziet er lekker uit als ik de foto's zo zie. Ga ik binnenkort ook maar eens heen dan :) moet je lang van te voren reserveren of valt het mee?
Facts don't care about your feelings
pi_89843021
Waar?
Incanto in Amsterdam

Wanneer ?
Afgelopen maandag, 6 december

Wat?
Amuse: gebakken sardien met kruidenkorst met venkel
Normaal ben ik geen fan van deze visjes, maar dit was erg lekker klaargemaakt. Combinatie met venkel was ook heel goed!

Voor: ganzenfilet op salade bedje
Nog nooit gegeten, en het was niet zo'n krachtige smaak als ik had gedacht. Maar wel erg lekker mals vlees.

Primo: risotto (in visbouillon) met coquille
Prima risotto met een lekkere licht gebakken coquille.

Secondo: gestoofd wildzwijn met wilde spinazie
heerlijk wild zwijn, flink stuk. Viel uit elkaar van malsheid. Lekkere combinatie met de robuuste wilde spinazie.

Na: kaasplankje met 6 kleine kaasjes (geitenkaas, koe, blauwschimmel)
Lekkere kaasjes, jammer dat er geen uitleg bij werd gegeven.

Thee met cantuccini en bonbons
Heerlijke (echt lekkere!) koekjes met (ster)anijs en kleine bonbons.

Impressie?
Super dicht bij mijn huis maar nooit gezien. Sfeervolle ambiance, omdat we met een groep waren hadden we de bovenste verdieping voor ons alleen. Bij binnenkomst stonden olijven en prosecco al klaar. Heerlijke wijnen geserveerd, je moet ze wel lekker vinden natuurlijk. Wit had een nootachtige afdronk en de rode was zo zwaar, het leek wel een port! Maar dat was een erg lekkere combi met de port. Ik zou hier eigenlijk wel teruggaan! Leuke bediening ook, niet te opdringerig, wilde de wijn voor me opschrijven maar dat was ik met m'n dronken hoofd vergeten mee te nemen.

Kosten?
Menu was geloof ik ¤50 pp (van de website), met daarbij nog aperitief, wijnen, koffie/thee, gok zo'n 70 pp?

Cijfer?
Toch wel een 7.5 of 8 :) geen sterrentoko maar voor centrum Amsterdam goede prijs/kwaliteit, leuke ambiance en goed eten.
pi_89850628
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 19:00 schreef YoshiBignose het volgende:

[..]

Ja ziet er lekker uit als ik de foto's zo zie. Ga ik binnenkort ook maar eens heen dan :) moet je lang van te voren reserveren of valt het mee?
Viel mee...een weekje van te voren...het zat halverwege de avond wel redelijk vol....
Quinn Dexter
pi_89851485
quote:
1s.gif Op zondag 12 december 2010 21:45 schreef Quinn_Dexter het volgende:

[..]

Viel mee...een weekje van te voren...het zat halverwege de avond wel redelijk vol....
Oke :)

Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport woensdag 15 december 2010 @ 21:16:49 #117
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89975586
Waar? Kota radja, IJmuiden kotaradjaijmuiden.nl
Wanneer? Vandaag
Wat at je?

Voorgerecht De Kantonese rijsttafel
• Wan-Tan-Thang (Kipbouillon met kleine pasteitjes gevuld met vlees)
• Dim Sum (diverse Chinese voorgerechten)

Lichte boullion, wel lekker :). De dim sum was lekker :) Waren gestoomde won ton pasteitjes met een zoet zure saus.

Hoofdgerecht
• Sang-Yuk-pool (in aarden pot bereiden varkenshaas, kipfilet, Cha-Shu en groenten in oestersaus)
• Tou-Xi – Ha (ongepeld of gepeld) (hele Chinese garnalen met Sojabonensaus,pikant van smaak)
• Chao Ha Kai Tie
Vogelnestje gevuld met kipfilet, garnalen, cha-shu, groenten en cashewnoten. Licht pikant van smaak. (Was een extraatje van ze)

Was allemaal lekker. Dat vogelnestje was een extraatje van ze, hoorde normaal niet bij het menu. Vlees was mals, saus was lekker. En zoals gewoonlijk was het veel te veel :P.

Nagerecht
• Irish coffee of Dame Blanche
Irish coffee was minder. Heb ze wel eens beter gehad. En broertje had ipv een dame Blanche een Banana Royale. Kortom het is allemaal wat minder strak ;).

Kosten? 50 euro voor 2 personen alles wat hierboven staat.
Cijfer? 7,5
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89982072
Volgens mij kan je beter gewoon naar Oriental in A'dam voor goede dim sum. Of op de zeedijk. Bij Chinees eten vind ik het daar vaak lekkerder dan een Chinees met een ster.
Facts don't care about your feelings
  woensdag 15 december 2010 @ 23:14:14 #119
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_89982524
Die tent op de Zeedijk _O_
Ziet er ontzettend shabby uit maar het eten is echt goed :9
pi_89983363
quote:
1s.gif Op woensdag 15 december 2010 23:14 schreef Erasmo het volgende:
Die tent op de Zeedijk _O_
Ziet er ontzettend shabby uit maar het eten is echt goed :9
Je bedoelt Nam Kee? Klopt, maar laatst hebben ze wel opnieuw ingericht, ziet er nu minder uit als een "badkamer". Toch blijft het natuurlijk beetje armzalig maar dat is juist grappig en het eten is gewoon goed! (beter dan die "hollandse chinees" die je in elk dorp vindt)
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 18 december 2010 @ 23:25:23 #121
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90103795
Waar: Restaurant Hielander te Alkmaar
Wanneer: 18 december 2010


Als cadeautje voor golfers verjaardag had Bluezz besproken bij het Schots restaurant Hielander in Alkmaar. Omdat we van Schotland houden, maar natuurlijk vooral voor de whisky's die hier bij de maaltijd worden geschonken! (Bluezz hield het overigens bij een witte spaanse huiswijn)

Eerst van de parkeerplaats door het gezellig verlichte Alkmaar naar het restaurant gewandeld, wat een extra dimensie kreeg door de flinke laag sneeuw die gevallen was... Anton Pieck is er niks bij :)


We werden welkom geheten door Wullie himself, een echte Schot in dezelfde kledij.


Het is een klein zaakje en het eerst wat opvalt is de enorme collectie wiskyflessen (ruim 700). Voor de rest staat en hangt de zaak o-ver-vol (werkelijk geen leeg plekje te bekennen t/m de garderobe aan toe) met schots 'rommelmarkt' spul, je kijkt je ogen uit, erg leuk.

Wullie en zijn -eveneens Schotse- vrouw Gerie verzorgen samen de bediening, Kok Ramon v Keulen staat in de keuken (met hulpjes).

We beginnen met een glaasje wijn en voor golfer het eerste glaasje whisky : Een speciaal voor Hielander gebottelde 15 jaar oude Adelphi 46%. Daarbij kregen we wat olijfjes en een creme-achtige amuse op een lepeltje (we weten niet wat het was en vergeten te vragen)

Let ook op het reserveringsbriefje, daar zat een muntje van 10 eurocent opgeplakt, geen idee wat daar de gedachte achter is?


Golfers voorgerecht : Breac, diverse zeevruchten en paddestoelen in een ragout van prei-knoflook wat prima smaakte. Golfer moest van Wullie eerst een hapje van de ragout nemen, dan een ingeschonken proefslokje van de whisky nemen, waardoor de combinatie inderdaad tot zijn volle recht kwam.. en er een bijpassende single bottled Higland Park 8 jaar oude malt whisky werd ingeschonken.


Bluezz' voorgerecht heet Claigheann, een echte Schotse paté - Wullie's eigen recept - en werd geserveerd met Cumberland saus. De paté is gemaakt van kalf en lam en smaakte lekker kruidig.


Bij de voorgerechten kregen we 2 warme lavendel-broodjes in de vorm van een muffin :


Hoofdgerecht van golfer : Lamsgerecht v/d dag - in honing-tijm-whiskysaus gemarineerde hele lamsbout uit de oven. Een enOrme bout:


En weer hetzelfde ritueel qua proeven van het lam met een voorproefje van de whisky, dit keer een Glen Rothes signatory vintage malt whisky van 46% uit 1994 : (Wullie wilde graag poseren)


Bluezz' hoofdgerecht heet : Fiddich , een mals wild Schots hert, rose geserveerd met een heerlijke rode uien-kaneel marmalade. Lekker!


We zaten lekker vol van het prima eten, dus in plaats van toetjes gingen we voor koffie en thee : golfer de Gaelic coffee, espresso (zonder slagroom op verzoek) met alwéér malt whisky erin :)


Bluezz koos uit de theekist, die nogal pontificaal op tafel werd gezet de Mintthee.


Al met al een geslaagd cadeautje zo'n avondje uit eten :)

Totale kosten: 112 euro met z'n tweeën.
Cijfer: voor het eten een ruime 7, voor de entourage en bediening een 9.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 18 december 2010 @ 23:28:58 #122
252240 Duderella
Snobs have more fun
pi_90103957
Leuk G&B!

Ik hoorde van een aantal collega's dat het enthousiasme en de Schotland-liefde van vader en zoon geweldig zijn.
Freudian slips: when you say one thing, but mean your mother.
pi_90104412
Leuk restaurant, zeg :9
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 18 december 2010 @ 23:45:29 #124
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_90104555
:9.

Leuk om eens te gaan eten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 18 december 2010 @ 23:46:02 #125
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_90104577
Ziet er goed uit. Hoe duur was de taxi? :+
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')