Maar het is de bedoeling dat je hier je EIGEN ervaringen en foto's post.quote:Op zaterdag 8 januari 2011 19:58 schreef Roel_Jewel het volgende:
Schopje met pics van Noma. Nee, ik ben er helaas niet zelf geweest, maar zag pics van iemand die er vanmiddag heeft mogen genieten... Prachtig
Zie http://www.mobypicture.com/user/rick_bayless/list
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben je er nu al wezen eten?quote:Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker
Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 00:48 schreef golfer het volgende:
[..]
Hij staat hoog op mijn verlanglijst als ik ooit weer geld heb en een slaapplaats.
en de plek waar mijn vader dankzij een boer daar de oorlog heeft overleefd.
Was gezelligquote:Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort
Wanneer?
Gisteravond
Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola
Impressie:
watje van de mac mag verwachten
kosten:
¤11,20
cijfer:
7,3
Erg bescheiden qua prijs inderdaad..mooie review weerquote:Op vrijdag 21 januari 2011 23:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Waar?
Voor de derde keer weer eens naar de Gulle Waard in Winterswijk
Wanneer?
Vandaag 21 Jan 2011
Wat at je?
We hadden een 7 gangen verrassingsmenu
We begonnen met een amuse met een groente en bospaddestoelen Boullion
Piet dronk een een kriekdegustatie
Hierna kwam het voorgerecht, dit bestond uit een pastasalade met noordzeegarnalen, nagelhout, pekelvlees met wat aardappelsalade en een fazantpate met een gelei
Vervolgens kwam er runderboullion met een handgehakte rauwe tartaar
Piet dronk hierbij een Rodebach
Vervolgens kwam er een op de huid gebakken stuk kabeljauw filet op een bedje van witlof met gember
Hierna een gestoofde varkenswang met een reductiesaus met boekweit
Dronk hierbij een Pater, st Bernardus
Gevolgd werd dit door Gallowayrund op 3 manieren klaargemaak, kogelbiefstuk, rosbief en ribstuk.
Dronk daarbij een Kapittel Prior
Dit werd gevolgd door een kaasplank met een zoete plakkerige sherry, vruchtenbrood, en appelstroop, het waren 4 soorten kaas 1 belg en 1 geit, 2 achterhoekse kazen.
Als laatste het desert, een creme brule, hazelnootmousse en een parfait,
Impressie?
Top
Kosten?
117,50 met zijn tweeen
Cijfer?
9
Hebben net als de vorige twee keer heerlijk gegeten, met liefde klaargemaakt eten voorzien in de bijlage van vele vergeten groenten als pastinaak en gele bietjes, smullen, en voor deze prijs voor zo een menu is er maar 1 reden waarom de tent niet barstensvol zit.
Het zit in een uithoek van Nederland.
Maar ze hebben terecht de titel beste Eurotoque restaurant van Nederland 2010 gewonnen. Het is echt een reis waar en met als bijkomend voordeel, wellicht kom je Piet er tegen, het is zeker niet de laatste keer dat we hier gegeten hebben.
Na het eten nog even met de eigenaar en zijn vrouw staan praten, ze had dmv van google allerts de eerste keer dat ik er over schreef meegekregen, toen we geit hadden gegeten.
![]()
De eerste die Piet heeft herkend.
Die kipsaté burger vind ik goed te nassen!quote:Op zaterdag 22 januari 2011 12:14 schreef Alexxxxx het volgende:
[ afbeelding ]
Waar?
McDonalds Amersfoort
Wanneer?
Gisteravond
Wat at je?
grote friet
kipsatéburger
mcKroket
grote milkshake
medium cola
Impressie:
watje van de mac mag verwachten
kosten:
¤11,20
cijfer:
7,3
Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menuquote:Op zaterdag 22 januari 2011 11:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Hoe waren de kazen? Ik vind de kaasplankjes in restaurants meestal nogal flets. Bang om mensen af te schrikken.
Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar. De Meubelfabrieken daar (traditioneel daar, net als textiel in Twente) maakten trouwens enorm veel geweerkolven voor de Wehrmacht.quote:Dat is bijzonder, aangezien Winterswijk de grootste NSB-gemeente van Nederland was.
Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vindenquote:
En er wordt ook nog veel gemaakt als onderaannemer, Hulsta vrachtwagens zie ik daar ook vaakquote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:04 schreef Erasmo het volgende:
In Winterswijk zit nog steeds een meubelfabriek, prachtige spullen maken ze er.
Het genot van het eten daar is toch gelegenheid genoeg? Daar eten is het feestquote:Nope maar het staat nog wel op de plannig, moet er nog een gelegenheid voor vinden
Klopt, wij wonen prachtigquote:En het zit wel in een van de mooiere uithoeken van Nederland
Ik begreep dat die erg achteruit is gegaan.quote:Ik kan je trouwens ook nog De Stenen Tafel aanraden in Borculo. Gaat binnenkort helaas wel sluiten...
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waren lekker, maar niet heel bijzonder, kan je ook niet verwachten in een 7 gangen 49 euro menu
Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.quote:Klopt, dat kwam door een zeer geliefde veearts daar, echter, het was niet alleen de grootste NSB gemeente, maar ook een enorm onderduiknest. Een rare combi maar waar.
Klopt helemaal, maar daar ben je voor een zevengangen menu ook iets meer kwijt, hebben ze een ster en zijn de porties kleiner.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 16:58 schreef k_man het volgende:
Bij een fatsoenlijk restaurant komen ze met de kaaswagen aan tafel en mag je zelf je kaasplankje samenstellen.
Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.
Er zijn een heleboel spannende kaasjes die niet boven de 50 euro de kilo uitkomen. Sterker nog, dat is extreem veel voor kaas, je hebt de meest prachtige karakteristieke kazen voor 30 a 40 euro/kilo . Dus met een beetje normale stukjes moet dat 3 keer over de kop kunnen lijkt me. En een kaasplank bestaat maar voor een klein gedeelte uit kaas die zich niet meer leent voor bewaren. Daarnaast heeft de keuken er erg weinig werk aan. Ik denk dan ook dat het probleem vooral is dat er kaasliefhebbers zijn die iets spannends willen, en dan best eentje willen proeven die ze vies vinden, en dat er veel gasten zijn die kaas wel lekker vinden, maar het moet niet te sterk smaken. Voor die laatse groep worden doorgaans de kaasplankjes gemaakt, zeker als ze in een menu zitten.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 17:31 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Dat niet alleen, kaas is een kwetsbaar en duur product. Als je dus een lage prijs voor een menu/kaasplankje betaalt, kan je er bijna meteen vanuit gaan dat het hoogstens middelmatige kazen zijn die je geserveerd krijgt.
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?quote:Op zondag 23 januari 2011 15:01 schreef Gripper het volgende:
Wij zijn gisteravond bij Kasteel Heemstede in Houten geweest. Onze eerste keer bij een ster-restaurant, en het was goed!
Het is inderdaad niet bepaald "makkelijk" eten, maar dit was gelukkig nog geen plek waar er moleculair gekookt wordt en andere onherkenbare fratsen. Op je bord zie je zalm, en dat smaakt ook als zalm. Ik zat aan het eind van de avond nokkie vol, dus de grens tussen proeven en eten is wel overschreden. Ja, je moet je aandacht erbij houden, maar door de hoge kwaliteit van alles, en de service voel ik me ook dan nog steeds verwend. Zij schuiven mn stoel aan, zodat ik al mn aandacht op de smaken kan focussen.quote:Op zondag 23 januari 2011 17:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)quote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.
[..]
Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.
Bij L'Amuse waar wij onze kaas altijd halen?quote:Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:
[..]
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
In dat geval weet ik niet of het wel de moeite waard is...quote:Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:
[..]
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
Het gaat niet eens zo zeer om het combineren. Wat ik meer bedoel is dat ik niet de volle smaakervaring in één hap kan hebben, en bij wijn ook niet in één slok. Het moet even bezinken, je hebt dan de smaak nog in je mond en dan komt hap twee daar achteraan, waardoor de smaakervaring weer anders is, ik proef pas echt goed in verschillende happen. Als dan de kok heel veel wil laten zien van wat hij allemaal wel niet kan en je dus met hele kleine hapjes per smaak zit, dan moet ik me heel erg concentreren, en dan nog is het anders. Het is een beetje alsof je op een feestje met iedereen kennis maakt, en daardoor met niemand aan een gesprek toekomt.quote:Op zondag 23 januari 2011 19:45 schreef Gripper het volgende:
Ik vind het juist erg mooi dat de onderdelen die op je bord liggen allemaal zo herkenbaar zijn qua smaken. Waar je wel gelijk in hebt, en wat misschien jammer is, is dat je met zulke kleine bordjes niet kunt proeven wat nou lekkerder smaakt in combinatie: een plakje biet met stukje zeetong en tomaat samen, of een plakje biet met de rijst en de aubergine. Want je had maar 1 plakje biet. Maar ja, met 7 gangen moeten de bordjes wel klein zijn, anders krijg je het niet op...
Dat onbeperkt is dan niet zo mijn ding, maar gewoon een bord met eten, waar je aan begint, waar je even mee aan het eten bent voordat je aan het einde bent, hoe verfijnd of smaakvol ook, dat heeft wel zijn charme en smaakbeleving die ik bij zo'n sterrenrestaurant mis.quote:Volgende week zaterdag gaan we met een groep vrienden naar zo'n onbeperkt wokpaleis, en daarna voel ik me ook altijd erg verwend en voldaan
Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was?quote:Op maandag 24 januari 2011 11:27 schreef k_man het volgende:
Waar? Dara te Amersfoort
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Een vriendin
Een voordeel van Dara is ook dat het op zondagavond open is, wat in Amersfoort bepaald niet gebruikeljik is.
Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.quote:Op maandag 24 januari 2011 13:00 schreef Aphrodyte het volgende:
Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was?
Oh oké, ik eet niet bij de bovenste restaurants die je opnoemt, dat is voor mij veel te duur. Vandaar dat het mij nooit is opgevallen.quote:Op maandag 24 januari 2011 15:09 schreef k_man het volgende:
[..]
Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.
Leuk en wel op zondag open: Saffraan, Blok's, Dara, Pastinaeck, van Zanten.
Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepenquote:Op maandag 24 januari 2011 23:22 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Gonzales in Tilburg.
Wanneer? 22-1-2011, met collega's
Lol, toevallig.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 08:59 schreef Gripper het volgende:
[..]
Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepen
Ach gossie Popo.quote:Op dinsdag 25 januari 2011 12:44 schreef popolon het volgende:
Ik was een week in Nederland en de Nederlandse snacks heb ik even onder de loep genomen. Ik was er echt aan toe.
Waar?
Diverse snackbarlocaties in Nederland
Wanneer?
14-1-2011 tm 22-1-2011
Wat at je?
Allerlei snacks, van mexicano's, frikandellen tot kaassoufle's en bamischijven.
Impressie?
Ik kon wel janken, zo lekker.
Kosten?
Paar euro hier, paar euro daar.
Cijfer?
Over het algemeen een dikke 8.
Nu weer een jaar wachten.Voor mensen die niet vaak in Nederland zijn zijn dat soort snacksessies wel aan te raden: Je bestelt een frikandel speciaal, mexicano sate en een bamischijf en hop, aan de bak. De dag erna hetzelfde maar dan met andere snacks alhoewel de frikandel toch wel m'n favoriet blijft.
En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :quote:Op dinsdag 25 januari 2011 22:41 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Lol, toevallig.
Dan is het nu mijn beurt om nieuwsgierig te zijn, naar jouw review.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |