abonnement Unibet Coolblue
pi_91757552
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Klinkt goed, Gripper!
pi_91758712
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 17:33 schreef Bluezz het volgende:

[..]

+1 mooie review.....
Quinn Dexter
  zondag 23 januari 2011 @ 19:45:37 #178
130803 Gripper
Get a grip
pi_91763108
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 17:01 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
En wat vond je dan van het beroep dat kennelijk op je vermogen tot geconcentreerd en aandachtig proeven werd gedaan? Ik heb zelf wel eens vaker in een sterrenrestaurant gegeten maar meestal ga ik vrij eenvoudig uit eten. Toen ik een paar maand geleden in een sterrenrestaurant at, vond ik het teveel een 'proeverij' en te weinig 'eten'. Ik heb gewoon meerdere happen nodig om iets echt volledig te proeven, net zoals ik wijn het beste proef in een heel glas vol, en niet met één slokje. Ik had een beetje het gevoel dat mijn smaakpapillen echt aan het werk gezet werden met al die kleine gerechtjes die weer onderverdeeld waren in verschillende onderdelen, ipv verwend. Om mij te verwennen moet je me iets meer happen per smaak geven, en dus wat minder verschillende smaken. Het is me te druk, herken jij daar iets in, als beginnende stergast?
Het is inderdaad niet bepaald "makkelijk" eten, maar dit was gelukkig nog geen plek waar er moleculair gekookt wordt en andere onherkenbare fratsen. Op je bord zie je zalm, en dat smaakt ook als zalm. Ik zat aan het eind van de avond nokkie vol, dus de grens tussen proeven en eten is wel overschreden. Ja, je moet je aandacht erbij houden, maar door de hoge kwaliteit van alles, en de service voel ik me ook dan nog steeds verwend. Zij schuiven mn stoel aan, zodat ik al mn aandacht op de smaken kan focussen.

Ik vind het juist erg mooi dat de onderdelen die op je bord liggen allemaal zo herkenbaar zijn qua smaken. Waar je wel gelijk in hebt, en wat misschien jammer is, is dat je met zulke kleine bordjes niet kunt proeven wat nou lekkerder smaakt in combinatie: een plakje biet met stukje zeetong en tomaat samen, of een plakje biet met de rijst en de aubergine. Want je had maar 1 plakje biet. Maar ja, met 7 gangen moeten de bordjes wel klein zijn, anders krijg je het niet op...

Volgende week zaterdag gaan we met een groep vrienden naar zo'n onbeperkt wokpaleis, en daarna voel ik me ook altijd erg verwend en voldaan :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_91766841
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 15:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Neuh, maar meestal gaan restaurants voor de veilige keuze. Ik neem eigenlijk zelden nog kaasplankjes, maar ik hoor van veel mensen dat kaasplankjes in restaurants meestal tegenvallen het in de verste verte niet halen bij degenen die ik nogal eens samenstel. Zeker als het bij een menu in zit zal het een vrij laf kaasplankje moeten zijn, om niemand aan het schrikken te maken.

[..]

Van de regio is het mij wel bekend, maar Winterswijk is in de regio niet altijd even gewaardeerd geweest om die reden, en in dat soort streken kan dat lang blijven hangen.
Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
  zondag 23 januari 2011 @ 22:19:52 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91774757
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:

[..]

Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
Bij L'Amuse waar wij onze kaas altijd halen?
Die is door de Wallstreet Journall tot 1 van de beste 10 kaaszaken in Europa verkozen.
http://online.wsj.com/pub(...)fo-TopTenWeekend.swf
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_91776065
Inderdaad, ik woon op 5 minuten :)
pi_91785948
Gisteren gegeten bij Eten bij Zusje in Nijmegen, Dukenburg

Ik had een Nationale Dinercheque gekregen als kerstpakket t.w.v. 50 euro, dus die hebben we maar ingewisseld.

We namen beide het verrassingsmenu, 3-gangen, en een flesje rode huiswijn erbij.

Nadat we gingen zitten kregen we wat olijfjes en huisgemaakte toastjes met verse pesto.

Voorgerecht: Lasagne van op verschillende manieren klaargemaakte zalm (oa. gerookt en gegrild)
Hoofdgerecht: Runder entrecôte met rode kool met appel en kaneel, aardappelgratin, stoofpeer, spruitjes, shi-itake en knolselderijpuree
Nagerecht: kaasplankje, wat niet zo heel spannend was, kreeg ook geen uitleg bij de kazen, dus zit nog een beetje in het duister. Mijn man had een soort koude creme brulee met mokka (zo omschreef hij het), geconfeite mandarijn en ijs met een grote (dunne) plak chocolade. Wat 't ijs was ben ik vergeten eigenlijk :@

De wijn was prima.

Oordeel: voor- en hoofdgerecht waren héél lekker, mijn nagerecht was 't net niet, geen spannende kaasjes en het kletschenbrod was wel warm, maar té hard gegrild waardoor 't heel lastig netjes afbrak/afgesneden kon worden.

Sfeer: het was een erg fijne plaats om te eten. Goede achtergrond muziek, mooie tafels en verlichting, vriendelijke bediening en

Kosten:
67,50 voor twee personen

Cijfer:
7,5 gezien de prijs-kwaliteit verhouding
Ja doei.
pi_91790464
Waar? Dara te Amersfoort
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Een vriendin

Wat?
Vanwege de tijd (vriendin moest nog een trein halen) niet uitgebreid gegeten. Geen voorgerechten dus. Ik had als hoofdgerecht kiptajine - tajine van kip met gedroogd fruit en pompoen, zij oosterse courgette flan - flan van courgette met samosa’s van aardappel en een crème van knoflook. Dat beviel ons beiden prima. De tajine leek op het eerste gezicht wat weinig, maar dat bleek onterecht; het is behoorlijk machtig.

Als nagerecht chocolade bombe - bombe van abrikoos en kers met hangop en ijs voor mij, verse muntthee voor haar. De bombe zelf was lekker, het vruchtenijs wel érg zoet.

Entourage?
Dara zit in een nieuw pand aan de Eemhaven, direct naast de historische Koppelpoort. Het is opvallend, controversieel vormgegeven pand; sommige mensen vinden het te modern / niet passend in de historische omgeving - ik vind dat het juist heel goed kan. Het interieur is ontworpen door hetzelfde Londense architectenbureau (FAT). Het is mooi, sfeervol, met de tafletjes niet te dicht op elkaar. Het is wel een beetje rumoerig.

Volgens Dara zelf is het een 'wereldrestaurant met een eigentijds oosters tintje'. Jaja. Het betekent dat er gerechten uit diverse windstreken op de kaart staan. Er zit niet echt een lijn in (wat hebben samosa's uit India te maken met tajine uit Marokko?), maar het past wel bij elkaar.

Een voordeel van Dara is ook dat het op zondagavond open is, wat in Amersfoort bepaald niet gebruikeljik is.

Bediening?
Jong, soepel, maar niet heel deskundig. Een hele simpele vraag (wat is chai?) van mijn tafelgenote kon niet beantwoord worden. Terwijl chai niks anders is dan het Arabische woord voor thee. Dat weet ik zelfs. :P

Schade?
Alles bij elkaar 43 euo, dus vriendelijke prijzen. :)

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 24-01-2011 11:29:33 ]
pi_91793177
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 20:43 schreef bear87 het volgende:

[..]

Zou je mij anders eens een door jou samengesteld kaasplankje kunnen pm'en? Ik woon in de buurt van een van de best kaasspeciaal zaken van Nederland. (oja, geit en schaap moet ik niet)
In dat geval weet ik niet of het wel de moeite waard is... ;)

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet alle namen onthou en het bewaren van de bonnetjes lukt ook niet altijd. Daarnaast hangt het van het seizoen af, en heeft de kaasboer een wisselend assortiment. Dus het gaat eigenlijk het best wanneer de kaasboer goed is, en je graag ziet komen en graag de tijd voor je neemt.

Als ik bij mijn kaasboer kom voor een plankje, dan is dat voor hem het leukste deel van zijn werk dus dat gaat wel goed ( en zo ontdek ik zelf ook weer wat nieuws). Maw, het gaat om de methode. Zie ook dit topic en mijn bijdrage daarin. Ik kan er nog wel meer over vertellen, maar beter daar of in een ander kaastopic verder. http://forum.fok.nl/topic/1351172/1/999#73546252

quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 19:45 schreef Gripper het volgende:

Ik vind het juist erg mooi dat de onderdelen die op je bord liggen allemaal zo herkenbaar zijn qua smaken. Waar je wel gelijk in hebt, en wat misschien jammer is, is dat je met zulke kleine bordjes niet kunt proeven wat nou lekkerder smaakt in combinatie: een plakje biet met stukje zeetong en tomaat samen, of een plakje biet met de rijst en de aubergine. Want je had maar 1 plakje biet. Maar ja, met 7 gangen moeten de bordjes wel klein zijn, anders krijg je het niet op...
Het gaat niet eens zo zeer om het combineren. Wat ik meer bedoel is dat ik niet de volle smaakervaring in één hap kan hebben, en bij wijn ook niet in één slok. Het moet even bezinken, je hebt dan de smaak nog in je mond en dan komt hap twee daar achteraan, waardoor de smaakervaring weer anders is, ik proef pas echt goed in verschillende happen. Als dan de kok heel veel wil laten zien van wat hij allemaal wel niet kan en je dus met hele kleine hapjes per smaak zit, dan moet ik me heel erg concentreren, en dan nog is het anders. Het is een beetje alsof je op een feestje met iedereen kennis maakt, en daardoor met niemand aan een gesprek toekomt.

quote:
Volgende week zaterdag gaan we met een groep vrienden naar zo'n onbeperkt wokpaleis, en daarna voel ik me ook altijd erg verwend en voldaan :)
Dat onbeperkt is dan niet zo mijn ding, maar gewoon een bord met eten, waar je aan begint, waar je even mee aan het eten bent voordat je aan het einde bent, hoe verfijnd of smaakvol ook, dat heeft wel zijn charme en smaakbeleving die ik bij zo'n sterrenrestaurant mis.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_91793789
quote:
6s.gif Op maandag 24 januari 2011 11:27 schreef k_man het volgende:
Waar? Dara te Amersfoort
Wanneer? Afgelopen zondagavond
Gezelschap? Een vriendin

Een voordeel van Dara is ook dat het op zondagavond open is, wat in Amersfoort bepaald niet gebruikeljik is.

Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was? :?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91799765
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 13:00 schreef Aphrodyte het volgende:
Huh? Wut? Ik woon mn hele leven al in Amersfoort, en heb nog nooit meegemaakt dan op zondagavond een restaurant dicht was? :?
Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.

Leuk en wel op zondag open: Saffraan, Blok's, Dara, Pastinaeck, van Zanten.
pi_91803840
quote:
7s.gif Op maandag 24 januari 2011 15:09 schreef k_man het volgende:

[..]

Er is veel gesloten op zondag. Bijvoorbeeld Dorloté, De Raadpensionaris, Tollius, De Vereeniging, Perron 4/5, Merlot en nog een hoop anderen.

Leuk en wel op zondag open: Saffraan, Blok's, Dara, Pastinaeck, van Zanten.
Oh oké, ik eet niet bij de bovenste restaurants die je opnoemt, dat is voor mij veel te duur. Vandaar dat het mij nooit is opgevallen.

Wat er wel open is zijn de ''gewone'' meer middenkader restaurants als wat jij noemt, en bijvoorbeeld de 3 vrienden, la scala, taste of india, rumah makan malati, quignon enzo :)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91805659
Ik zou De Vereeniging niet duur willen noemen. Perron 4/5 ook niet.
pi_91828023
Waar? Gonzales in Tilburg.
Wanneer? 22-1-2011, met collega's

Wat at je?
Wij hadden het all-inclusive arrangement voor groepen. Bij kosten meer info hierover.

Het aperitiefje heb ik overgeslagen. Even geen zin in iets behoorlijk sterks en zoets.

We mochten allemaal beginnen met soep. Ik heb voor tomatensoep gekozen. Lekker pittig, doch niets bijzonders.

Vervolgens mocht je van het buffet halen wat je wilde. Ik heb een flinke stok gemaakt met verschillende soorten gemarineerd vlees, o.a. rund en varkensvlees. Die je zelf eraan mocht prikken. Alles lag in bakjes. Aan de saladebar heb ik een schep pastasalade(+vlees), ei, koolsalade, komkommer, tomaat, ananas enz genomen. In een tweede ronde opnieuw de pastasalade en knoflook garnalen.
Daarbij heb ik 3x zoete witte wijn gedronken. En daarna nog wat glaasjes water uit de fles op tafel.

Het viel me op dat het vlees van goede kwaliteit was. Die hebben ze goed ingekocht. Dat is natuurlijk ook wel een voordeel van zo'n restaurant. Ze hoeven geen chef en koks te betalen. Dan maar wat meer aan het vlees/vis? De salades waren van mindere kwaliteit. Die hadden uit elk willekeurig potje kunnen komen. Ik geloof er niets van dat iets ervan echt vers kon zijn.

Verder stond er ook nog een rijtje sauzen en was er friet, maar daar heb ik niet van gegeten en kan ik dus niets over zeggen.

Een toetje hoorde niet bij het assortiment. Als had ik er nog wel 1 gewild.

De zoete, witte wijn was o.k. Wel vroeg een serveerster me de eerste keer of ik er ijs in wilde. Ik zei nee, maar kreeg het toch. Beetje jammer. Maar achteraf wel prima. Zo bleef het toch net wat langer fris.

Impressie?
We hadden een groep van 20. Er waren 2 subgroepen die aan een tafel van 6 zaten. Twee tafels van 4. In het midden van die tafels zat een barbecue. Met steenkooltjes. Je kon er een stuk of 8 stokken aan kwijt. Die hingen aan de zijkanten. Flinke van staal. Boven de barbecue waren de afzuigkappen in felrood afgewerkt. Het werd er warm, maar dat zonder walm. Wat jammer was aan de opstelling is dat tussen de groepen van 6 en 4 een gat zat wat opgevuld was door een tafel. Daardoor kan je toch minder met een andere groep communiceren.

Het barbecuen zelf ging best vlot. Het was dan ook goed gaar. Het buffet vond ik niet slim opgesteld. Het was te krap tussen de stenen wandjes. Ook was er geen lekker begin en einde. Waardoor iedereen maar door elkaar begon te lopen.
Geregeld werd er gevraagd of we nog iets te drinken wilden. We bleven ook langer zitten dan de 2 en een half uur, maar hadden niet het gevoel dat we weggejaagd werden. Volgens mij zijn we ook te lang gebleven (al waren de platen uit). Green punt.

Kosten?
Een 2 en een half uur durend verblijf inclusief aperitief, soep, barbecuediner en onbeperkt consumpties (frisdrank, sappen, tappils, port, sherry, Martini, droge en Moezel wijn wit, rose en rode wijn, koffie en thee) al vanaf ¤ 31.95!

Cijfer?
Weer plus en minpunten. Voor deze prijs vind ik het beneden niveau. Maar met een groep kleiner dan 10 wordt de prijs anders. Misschien is dat wel te doen.
pi_91836587
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 23:22 schreef Phoenixbirdy het volgende:
Waar? Gonzales in Tilburg.
Wanneer? 22-1-2011, met collega's
Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepen :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 25 januari 2011 @ 12:44:57 #191
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_91843476
Ik was een week in Nederland en de Nederlandse snacks heb ik even onder de loep genomen. Ik was er echt aan toe.

Waar?
Diverse snackbarlocaties in Nederland

Wanneer?
14-1-2011 tm 22-1-2011

Wat at je?
Allerlei snacks, van mexicano's, frikandellen tot kaassoufle's en bamischijven.

Impressie?
Ik kon wel janken, zo lekker.

Kosten?
Paar euro hier, paar euro daar.

Cijfer?
Over het algemeen een dikke 8.

Nu weer een jaar wachten. ;( Voor mensen die niet vaak in Nederland zijn zijn dat soort snacksessies wel aan te raden: Je bestelt een frikandel speciaal, mexicano sate en een bamischijf en hop, aan de bak. De dag erna hetzelfde maar dan met andere snacks alhoewel de frikandel toch wel m'n favoriet blijft.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_91873296
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 08:59 schreef Gripper het volgende:

[..]

Wij gaan morgen ook met een groep collega's eten bij een Gonzalez vestiging, benieuwd of ik je ervaringen donderdag kan onderstrepen :)
Lol, toevallig.
Dan is het nu mijn beurt om nieuwsgierig te zijn, naar jouw review. :Y
  dinsdag 25 januari 2011 @ 22:59:29 #193
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_91874603
quote:
12s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 12:44 schreef popolon het volgende:
Ik was een week in Nederland en de Nederlandse snacks heb ik even onder de loep genomen. Ik was er echt aan toe.

Waar?
Diverse snackbarlocaties in Nederland

Wanneer?
14-1-2011 tm 22-1-2011

Wat at je?
Allerlei snacks, van mexicano's, frikandellen tot kaassoufle's en bamischijven.

Impressie?
Ik kon wel janken, zo lekker.

Kosten?
Paar euro hier, paar euro daar.

Cijfer?
Over het algemeen een dikke 8.

Nu weer een jaar wachten. ;( Voor mensen die niet vaak in Nederland zijn zijn dat soort snacksessies wel aan te raden: Je bestelt een frikandel speciaal, mexicano sate en een bamischijf en hop, aan de bak. De dag erna hetzelfde maar dan met andere snacks alhoewel de frikandel toch wel m'n favoriet blijft.
Ach gossie Popo.
Kon je niet een berg voorraad mee terugnemen naar de USA?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 25 januari 2011 @ 23:12:45 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91875470
Geen hemaworst?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91878115
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 23:12 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen hemaworst?
Wij wel vandaag *O*
Review : ^O^ :9~
  woensdag 26 januari 2011 @ 04:49:14 #196
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_91881736
Die ben ik vergeten. :@ Zat al zo vol.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_91984072
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 januari 2011 22:41 schreef Phoenixbirdy het volgende:
[..]
Lol, toevallig.
Dan is het nu mijn beurt om nieuwsgierig te zijn, naar jouw review. :Y
En hier is de mijne dan ook. In navolging van de review van birdy, Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #4 :

Wij waren bij Gonzales in Ede, op een mooi plekje midden op de Ginkelse Heide. Met een man of 12 collega's.

Ik ben zelf een fervent BBQ-er, dus ik vond het ergens wel een beetje jammer dat je alleen maar kon kiezen voor de spiezen: de BBQ's waren niet voorzien van een grillrooster, alleen maar frames om de prikkers in te hangen. Maar goed, thuis BBQ ik wel op mn eigen manier.

Het was allemaal lekker, prima verzorgd. Goede aanvulling van lege bakjes bij het buffet, en vlees van goede kwaliteit. Alleen, alles is voorzien van kant&klare marinades, en die zijn steevast te zout. Dat vond ik jammer. Varkenshaas was smakelijk, en ze hadden ernstig malse kalkoenfilet. Die 2 raad ik aan. Spareribs aan een spies zijn geen succes, zag ik bij collega's...
Salades, wat birdy al zei, kant & klaar uit bakken van de Makro/Sligro/Hanos. Maar dat smaakt evengoed. Eventueel kun je met sla, tomaat, komkommer en een olijfje zelf een salade in elkaar knutselen.

Het geeft toch wel altijd een beetje zo'n vreetschuur gevoel, we waren er op woensdagavond, dus erg druk was het ook niet. Nog een ander groepje (bejaarden die al na 1 spies vol zaten) en een verliefd stelletje. Lekker romantisch :')

Kosten: 21,95 ¤ voor het BBQ-en, drankjes apart afgerekend. Zal uiteindelijk wel ergens rond de 30 ¤ zijn uitgekomen. De baas betaalde :)

Cijfer:
eten 7 / entourage 6,5 (want plastic bloemen en BBQ-en op gas, wat toch nep blijft)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_92080781
Waar? De Pastinaeck te Amersfoort.
Wanneer? Afgelopen zaterdagavond
Gezelschap? Ja

Wat?
Mijn hoofdgerecht: Huisgemaakte slavinken met gedroogde ham van Livar, hutspot, tamme kastanjes, groentechips en saus van Groninger mosterd.
Apart, aangezien je het niet in veel restaurants op de kaart zult vinden, maar toch alledaags. Hoewel niet alledaags van kwaliteit. Vooral erg lekkere slavinken. De groentechips bleken gefrituurde reepjes schorseneer te zijn, maar daar zat weinig smaak aan. Het was meer decoratie.

Mijn tafeldame had Kalfslende met rauwe andijviestamppot, rode uiencompote, kastanjechampignons en jus van sjalot. Ik begreep dat dat ook goed beviel. Haar nagerecht was gebrande griesmeel met bitterkoekjesijs, waarvan ik me heb laten vertellen dat met name het ijs erg lekker was.

Mijn nagerecht: Gepocheerde peer met warme chocolade saus en poffertjes. Op zich een lekker gerecht, maar ik vond de uitvoering een beetje lafjes. Een halve peer, een bolletje ijs en een paar poffertjes. Precies wat op de kaart stond inderdaad, maar ik had gehoopt op een wat creatievere interpretatie. Bovendien waren de poffertjes en de peer niet warm, wat wel beter was geweest.

We hebben afgesloten met koffie en thee, waarbij - passend in het thema - een stroopwafeltje geserveerd wordt.

Entourage?
De winnaar van de laatste serie van Mijn Tent is Top. Ze hebben gewonnen o.a. vanwege het oud-Hollandsche concept, met vergeten groenten (o.a. pastinaak dus) en nieuwe interpretaties van ouderwetse gerechten. Het restaurant is modern en smaakvol ingericht, maar met een Hollandsch tintje (oranje banken, kussentjes met Delfts blauw, etc.).

Bediening?
Klantvriendelijk, deskundig, behulpzaam. Vriendelijk en informeel, zonder echter ooit incorrect te worden. Eén van de winnende dames was zelf aanwezig als 'meewerkend voorman'.

Schade?
Alles bij elkaar 70 euo.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 30-01-2011 15:51:44 ]
  zondag 30 januari 2011 @ 16:24:59 #199
166255 Maringo
Bèhèhèhèh
pi_92082679
Waar? Japans restaurant Genki-Tei, Den Haag
Wanneer? Gisteren
Gezelschap? Ja, mn vrouw.
Wat at je? Sushi menu
Als amuse een klein schoteltje met Arame (zeewier).
Vooraf had ik een sojasoep met wakame en sojablokjes. Nou ben ik niet echt van de dunne soep (Geef maar een lekkere stevige erwtensoep oid), maar deze vond ik best lekker.
Het tussengerecht bestond uit een spies van kip met teriyaki saus. Simpel en lekker.
Het hoofdgerecht was een schaal met verschillende stukjes sushi van zalm, tonijn, zeebaars en makreel. Geserveerd met goeie soyasaus, gember en wasabi. Zoals het hoort.
Voor het dessert had ik gekozen voor een groene-thee dessert. Twee bolletjes groene thee ijs, afgemaakt met stukjes appel, carambola en aalbessen.

Impressie?
Zoals altijd was het eten erg lekker. Het was niet onze eerste keer hier en zeker niet onze laatste keer. Persoonlijk vind ik knusse restaurantjes altijd gezellig. Zeker als het ook zo mooi is aangekleed en de gerechten op een leuke manier worden gepresenteerd.

Kosten?
¤86,-- zonder fooi.

Cijfer?
9.
Die volg topic-knop hè...
Op 02-06-2014 16:38 schreef Moeraskat
Je bent te goed voor de mensheid.
pi_92274699
Waar?
maleisisch restaurant Wau, Zeedijk Amsterdam

Wanneer?
2 weken geleden

Wat?
Voor: garnalensalade met komkommer en pindasaus, gezelschap sotosoep
Hoofd: 1x lamsrendang,1x kip en 1x nasi
Na: koffie, thee, pandan cake

Impressie?
Heerlijk eten. Maleisische keuken is een van mijn favorieten. De kok kwam het toetje brengen (werd niet in rekening gebracht trouwens) en is een echte maleisier. Vlees heerlijk mals, zonder veel vette stukken (daar heb ik echt een hekel aan). Een verademing tussen de tourist traps en de chinese eet-tentjes :) mooi aangekleed ook, tafels hadden wat groter gemonen en stoelen wat comfortabeler, maar soit.

Kosten?
80 euro voor drie personen. Ga er zeker nog een keer terug.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')