abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 19 november 2010 @ 18:58:38 #76
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88912452
The Cottage Bar

Ik ben er nog maar één keer eerder geweest maar dat was voor wat bier, nu dus de lunch.
Zij hebben daar een van de beste burgers, The Cottage Burger, in Michigan volgens USA Today.

Het heeft wat weg van een oud bruin cafe, die inrichting. Veel oude schilderen en tekeningen aan de muur, ik voelde me er snel thuis.

De beschrijving van de menukaart:

Cottage Burger $6.99
Downtown’s most famous burger, also voted “Best Burger in Michigan by USA Today”.
Served on a dark rye bun, smothered with green olives, lettuce, tomato, bacon,
Swiss and American cheeses, and hickory mayonnaise.




Medium rare, is in de VS toch als snel medium, gebakken. En moet zeggen, een van de betere burgers die ik ooit gehad heb. Als side hadden we, met vier man, twee schaatljes:

The “Original” Cottage Fries $3.00
Grade “A” Michigan potato wedges, deep fried to a golden brown.


Erg lekkere aardappel stukjes, prefereer ik zeker boven friet/patat met m'n burger.

Voor herhaling vatbaar. :9 En voor die prijs, een 9/10.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88916446
Hoe word je geacht dat te eten? Hadden ze geen groter bord?
  vrijdag 19 november 2010 @ 21:18:38 #78
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88919231
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 november 2010 20:27 schreef k_man het volgende:
Hoe word je geacht dat te eten?


quote:
Hadden ze geen groter bord?
Jawel bij de andere burgers maar dan krijg je meteen weer zoveel. En voor een lunch betaal ik ook echt niet meer dan $10. Dan neem ik liever m'n boterham met pindakaas mee naar 't werk. :Y)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88920319
Morgen naar 'In Geuren en Kleuren' in Berg en Dal :9
Ja doei.
  vrijdag 19 november 2010 @ 23:51:52 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88927480
We zijn vanavond weer bij de Gulle Waard wezen eten in Winterswijk, de vorige keer wilden we er heen om wild te gaan eten maar dat werd een avond Geit. Nu een tweede keer voor het Wild Menu. De Volkskrant schreef daags na ons bezoek een spetterende kritiek en de zaak heeft wekenlang (ook doordeweeks) vol gezeten. Morgen komt er weer een artikel over ze in het Financieel Dagblad. Vreemd genoeg had een uitstekende kritiek in het AD geen enkele invloed op bezoekersaantallen. De AD Lezer is duidelijk niet hun doelgroep vertelde de eigenaar.
Waar?
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html

Wanneer?
Hedenavond
Wat at je?
We hadden het wildmenu, en daarbij dronken we Rodenbach.
We begonnen met amuses, een gerookte tamme eend met een compot, en een glaasje groentenboullion, heerlijk om mee te beginnen.

Daarna het voorgerecht, of liever voorgerechten.
Een pastrami van Ree, (heerlijk)
Een Konijnenkorn (variant op kipkorn) een stevige farce van wild konijn met kruiden in een krokant korstje (in de mijne trof ik een hagel kogeltje aan)
Een wildpate
Hertensalamieplakjes
wat aardappelsalade.
Smullen wat was dat lekker, dat belooft wat voor de rest van de avond. Het was duidelijk huisgemaakt wat je kon merken aan de kleine imperfecties, de konijnenfarce wat net iets te stevig, mooi handwerk dus. Ik zie dit als zeer positief

Hierna het tussengerecht
Dit was een confit van wilde eendenbout op een bedje van zuurkool, ik had me alleen hieraan vol kunnen eten.
Verder een sateh van fazant met een gevogelte boullion, heerlijke malse fazantfilet stukjes gegrilled met een smaakvolle boullion met oa steranijs als smaakmaker, smaakte veel beter dan het klinkt.

Hoofdgerecht.
Op een stapeltes van aardappelpuree met witte kool met laagje hazepeper een hazenrugfilet en een konijnenfilet. verse warme groentes, (venkel, paprika, wortel) een salade en vlaamse friet.
Je moet wel van wild houden, want haas heeft denk ik de sterkste wildsmaak van al het wild. Zat een uiencompte bij en een saus die ik niet kon thuisbrengen en vergeten ben te vragen wat het was. Het was wel lekker

Nagerecht.

Weer een uitgebreid pallet aan smaken.
Een bosvruchtenparfait, huisgemaakt ijs, erg lekker van smaak met als klein minpuntje kleine ijskristallen
Mousse van hazelnoten, een luchtige creme met een mooie hazelnotensmaak
Chocoladetaart, een bisquit bodem met een chocoladecreme vulling, bring it on, meer daarvan, ik houd van choco.
een chocolade brownie,
Impressie?
Wederom top en nog beter dan de vorige keer, absoluut een aanrader. Wil je wild eten in de achterhoek ga dan hier heen zegt Piet. Prijs kwaliteit niet te toppen.
Kosten?
Inclusief drankjes 104 Euro
Cijfer?
Twijfel tussen een 81/2 en een 9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 november 2010 @ 23:59:46 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88927917
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:03:14 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88928085
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
Zou het zeker doen.
Er staat nog een en ander op de kaart wat ik nog wil proberen, ben er nog niet uitgegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:14:42 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88928589
Als het niet zo verdomd ver uit onze buurt zou zijn zou ik er graag binnenkort een bezoek aan willen brengen, Piet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:26:13 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88929150
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:14 schreef golfer het volgende:
Als het niet zo verdomd ver uit onze buurt zou zijn zou ik er graag binnenkort een bezoek aan willen brengen, Piet.
Neem er een overnachting bij
http://www.gullewaard.nl/webstek/lekker_gegeten_en_dan.html
tweepersoonskamer met ontbijt, euro of 80 schat ik, kunnen jullie allebei lekker drinken en dan naar het hotel terugwandelen.

Is een prachtige omgeving, maak er een weekendje van, bosrijk, twee watermolens in de buurt en veel bos, eventueel even de grens over naar Bocholt en daar even shoppen, als je een paar flessen Malt koopt heb je de trip er al uit als je het prijsverschil bekijkt.
En het is binnen 2 uur te rijden, amerikanen rijden dat voor Buritto
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88929287
Al dat wild, Piet, was het niet teveel van het goeie :?
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:35:39 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88929476
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:29 schreef Bluezz het volgende:
Al dat wild, Piet, was het niet teveel van het goeie :?
Nee, ik ben gek op wild, het was een wildmenu trouwens, dus niet dat ik zelf van de kaart dat uitzocht.
Ze hebben veel meer op de kaart staan.
Chef vertelde ons dat het 7 gangenmenu nog leuker is, dat is afwisselend van het verse aanbod van alles wat, wild, vis, vlees.
Vis van de dag was verse kabeljauw trouwens vandaag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:37:02 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88929525
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:35 schreef Pietverdriet het volgende:

Vis van de dag was verse kabeljauw trouwens vandaag
Verse kabeljauw in Winterswijk :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:53:37 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88930141
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:37 schreef golfer het volgende:

[..]


Verse kabeljauw in Winterswijk :?
Wel eens van transport gehoord?
Ik heb in Zuid Beieren prima vis gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:19:18 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88930892
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:53 schreef Pietverdriet het volgende:


Wel eens van transport gehoord?
Ik heb in Zuid Beieren prima vis gegeten.
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88930944
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Ik dacht dat jij toch regelmatig naar de Keuringsdienst van Waarde keek? Verse vis is vrijwel nooit vers, die wordt op zee al ingevroren.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:22:34 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88930967
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Lul niet uit zo je nek met je randstad chauvinisme
Kabeljauw wordt ergens bij noord noorwegen of ijsland gevangen en komt met het schip hierheen en dan val jij over 2 uur in een koeltruck van de visafslag naar Winterswijk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:23:06 #92
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88930981
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Als dat 'vers' is kan volgens mij 95% van het eten met het etiket 'vers' in de prullenbak.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88947754
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Dus als je zelf een visje vangt en in de auto naar huis transporteert is het ook niet vers meer?
Right.
pi_89010628
Waar? Humphrey's in Tilburg.
Wanneer? Gisteren, met een vriendin, voor het concert.

Wat at je?
Het drie gangen keuzemenu

Wakamesalade met gegrilde scampi’s, wasabimayonaise en limoen.
Hmmm, lekker. En leuk opgemaakt. Het was een rechthoekig wit bord. Met daarop 3 kleine torentjes. Een flink blad sla, daarop wakame en daarop de lekker gekruide, flinke scampi. Onder de torentjes lag de wasabimayonaise in zo'n 20 kleine rondjes. Limoen zullen ze vast hebben gebruikt over het gerecht zelf. Het was wel te proeven. Nog even als extra erbij.
Erg lekker. Het voorgerecht is zeker goedgekeurd.

Pekingeend, gelakt met five-spiceshoning, geserveerd met jus en gestoofde paksoi.
Ik kreeg 3 flinke stukken pekingeend. Wat jammer was, is dat de five-spiceshoning, die erg lekker was, op het velletje van de eend zat. Maar ik vond dat vel niet lekker. En dus kreeg ik de smaak daarvan niet helemaal mee. Maar je kon wel proeven dat ie hiermee was klaargemaakt. Jus en paksoi was maar een klein beetje. Maar we kregen wel flinke friet erbij, die prima was. En een salade en spruitjes. De spruitjes smaakten gewoon zoals moeders die maakt, alleen leken ze vergeten te zijn hem af te gieten. Er lag nog een flinke bodem in het bakje. In de salade zat vanalles, maar die bleek geen lekkere (honing)dressing te hebben, volgens mijn vriendin. Ik heb er niet van gegeten namelijk.

Chocoladefondant met frambozencompote en vanille-ijs.
Dit was weer errug lekker. Ik begon met de chocoladefondant die nog stoomde toen ik hem open maakte. Vers gemaakt, van donkere chocolade. Met een snufje poedersuiker erop. Heerlijk. Maar dat was nog niet alles, aan de andere kant van mijn rechthoekige bord lag een bolletje vanille-ijs met daaromheen de fambrozencompote en enkele stukjes halve framboos. Ik vond het een heerlijke smakencombo.

Impressie?
Ik was al een paar keer eerder bij dit restaurant geweest. Dus ik wist al dat we daar prima konden eten. Dat bleek gisteren dus nog een keer.
We waren vroeg, want we gingen daarna nog naar een concert. Dus de deur ging net open toen we naar binnen wilden. We mochten zelf een plaats uitzoeken. Dus gingen we op de 2e verdieping zitten. Uit de kou, op de mooie zaal met grote, nep kroonluchters enzo. Ik vond hun zaal altijd wel mooi. Het heeft net iets meer dan het zoveelste bruincafe.
Bediening is absoluut niet stijf. Het neigt er eerder naar het idee dat je eten krijgt geserveerd van je vrienden. In spijkerbroek onder hun schort en op hun gympies. Ik vind dat helemaal niet erg.

Kosten?
In totaal waren we 58 euro en nog wat cent kwijt. Voor 2x het keuze menu en 4x ijsthee.

Cijfer?
Ondanks het minpuntje van de groenten zijn er veel dingen die dit weer rechttrekken. Een ruim voldoende.
pi_89023771
Even een korte recentie over 't Herdertje in Voorthuizen.

NOG NOOIT van m'n leven zo'n slechte ossenhaas gegeten. Taai en veel te rood voor "medium". Ik kreeg het gewoon niet weg. Crème Brûlée was wel lekker, maar veel te warm en daardoor ook veel te vloeibaar. Een flesje water is na 2x aandringen nooit gebracht. Geen aanrader.
Facts don't care about your feelings
pi_89031152
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 19:15 schreef YoshiBignose het volgende:
Even een korte recentie over 't Herdertje in Voorthuizen.

NOG NOOIT van m'n leven zo'n slechte ossenhaas gegeten. Taai en veel te rood voor "medium". Ik kreeg het gewoon niet weg. Crème Brûlée was wel lekker, maar veel te warm en daardoor ook veel te vloeibaar. Een flesje water is na 2x aandringen nooit gebracht. Geen aanrader.
opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 november 2010 @ 15:27:03 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89096657
Waar? The Colour Kitchen, Amsterdam(http://www2.thecolourkitchen.com/restaurant_amsterdam)
Wanneer? 23 november 2010
Wat at je? Erwtensoep, emoefilet, Bread and Pudding.

Na een lange dag bij PWC was het eten bij The Colour Kitchen in Amsterdam. The Colour Kitchen is net zoals Jamie Oliver’s Fifteen. Mensen krijgen een tweede kans uit allerlei verschillende culturen en dat komt terug in het menu.

Voor PWC hadden ze een speciaal menu geregeld.

Voorgerecht
- Doperwertensoep/ verse mint/ gefrituurde viskoekjes
- Salade van gebakken koningszwammen/gekonijnfijte roseval aardappel, artisjokken, geitenkaas, hazelnoot, dressing met tijm.

Hoofdgerecht
- Groentecurry/sugar snaps/lychees/ kokosmelk/ Jasmijn rijst
- Gebakken emoefilet/gestoofde groene kool/rozijnen/anijs/pommes dauphines met komijn/gedroogde cranbarries.
- Gebakken roodbaarsfilet/ salsa van tomaat/ roergebakken scheermesjes/ kruidensaus/ lamsoren/ paksoi met sesamolie

Nagerecht
- Bladerdeeg met vijgen/ricotta crème/sinaasappelsap
- Bread and butterpudding/ Sinasschaafijs / Sinaasappelsiroop/ Spinbuikerschotsjes.

Ik ging voor de soep vooraf. Was aardig maar mistte de mint toch wel een beetje. 
De emoefilet daarintegen was erg goed. Lekker stuk vlees, en de daarbij genoemde ingrediënten daarnaast maakten het een goede combo.

Het nagerecht was ook lekker Vooral de bread en butterpudding. Schaafijs was leuk maar de pudding was voldoende  Na afloop hadden we nog een koffie. Personeel had soms moeite met de grote groep. Soms was er van een gerecht teveel gemaakt en dan te weinig van die ander. Drinken werd niet geleverd. De baas of de medewerkers lostte het allemaal weer netjes op.

Overall lekker gegeten en de bijzaken neem ik even op de koop toe. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89101000
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?
Waren in wat grotere groep en ik ben niet zo van het zeuren, half opgegeten nog. Later in gastenboek wel reactie geplaatst. Toen kregen we mail met dinerbon ter waarde van 7x de ossenhaas. Dat is op zich nog wel een aardig gebaar, niet dat ik het daar nog een keer wil proberen. Ook wel jammer dat ze die reactie daarna meteen uit het gastenboek verwijderen :P zo blijven inderdaad alleen maar goede recensies over.
Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 november 2010 @ 21:45:36 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89201636
Waar? Selene te Weesp, geen website. Menu’s wel verkrijgbaar via Just Eat  http://www.justeat.nl/restaurants-selene/menu
Wanneer? Afgelopen donderdag

Pa had geen zin om te koken en besloten we om naar de pizzaria te gaan om even simpel te eten.

Ik had de Tortelloni pesto. Erg lekker, maar normaal eet ik daar twee borden van. :P. Pa had een Calzone selene. Lekkere gehaktsaus, goede pizza. Heb een stuk mogen eten ;). Deeg is goed, niet te zout. Vriendin pa had Pizza quattro stagione. Ook erg lekker.

Erbij hadden we nog een Insalata caprese. Simpele salade, niet bijzonder.

Zeker een goede pizzeria ik had eigenlijk nog een portie totellini moeten bestellen ;). Maar door delen van de pizza’s van Pa + pa vriendin en de salade zorgde ervoor dat ik nog goed had gegeten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89201980
Waar? McDonalds
Wanneer? Vanmiddag.

De NewYork Crispy maar eens geprobeerd, was wel oke. Hou alleen nooit zo van bacon, want je proeft bijna niks anders meer alleen nog een beetje die slappe BBQ saus. Gelukkig nog een portie garnalen erbij om het weg te spoelen, die blijven lekker :)

De service was goed, het was in een paar seconde klaar! :)
Facts don't care about your feelings
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')