We zijn vanavond weer bij de Gulle Waard wezen eten in Winterswijk, de vorige keer wilden we er heen om wild te gaan eten maar dat werd een avond Geit. Nu een tweede keer voor het Wild Menu. De Volkskrant schreef daags na ons bezoek een spetterende kritiek en de zaak heeft wekenlang (ook doordeweeks) vol gezeten. Morgen komt er weer een artikel over ze in het Financieel Dagblad. Vreemd genoeg had een uitstekende kritiek in het AD geen enkele invloed op bezoekersaantallen. De AD Lezer is duidelijk niet hun doelgroep vertelde de eigenaar.
Waar?http://www.gullewaard.nl/flash/home.html Wanneer?Hedenavond
Wat at je?We hadden het wildmenu, en daarbij dronken we Rodenbach.
We begonnen met amuses, een gerookte tamme eend met een compot, en een glaasje groentenboullion, heerlijk om mee te beginnen.
Daarna het voorgerecht, of liever voorgerechten.
Een pastrami van Ree, (heerlijk)
Een Konijnenkorn (variant op kipkorn) een stevige farce van wild konijn met kruiden in een krokant korstje (in de mijne trof ik een hagel kogeltje aan)
Een wildpate
Hertensalamieplakjes
wat aardappelsalade.
Smullen wat was dat lekker, dat belooft wat voor de rest van de avond. Het was duidelijk huisgemaakt wat je kon merken aan de kleine imperfecties, de konijnenfarce wat net iets te stevig, mooi handwerk dus. Ik zie dit als zeer positief
Hierna het tussengerecht
Dit was een confit van wilde eendenbout op een bedje van zuurkool, ik had me alleen hieraan vol kunnen eten.
Verder een sateh van fazant met een gevogelte boullion, heerlijke malse fazantfilet stukjes gegrilled met een smaakvolle boullion met oa steranijs als smaakmaker, smaakte veel beter dan het klinkt.
Hoofdgerecht.
Op een stapeltes van aardappelpuree met witte kool met laagje hazepeper een hazenrugfilet en een konijnenfilet. verse warme groentes, (venkel, paprika, wortel) een salade en vlaamse friet.
Je moet wel van wild houden, want haas heeft denk ik de sterkste wildsmaak van al het wild. Zat een uiencompte bij en een saus die ik niet kon thuisbrengen en vergeten ben te vragen wat het was. Het was wel lekker
Nagerecht.
Weer een uitgebreid pallet aan smaken.
Een bosvruchtenparfait, huisgemaakt ijs, erg lekker van smaak met als klein minpuntje kleine ijskristallen
Mousse van hazelnoten, een luchtige creme met een mooie hazelnotensmaak
Chocoladetaart, een bisquit bodem met een chocoladecreme vulling, bring it on, meer daarvan, ik houd van choco.
een chocolade brownie,
Impressie?Wederom top en nog beter dan de vorige keer, absoluut een aanrader. Wil je wild eten in de achterhoek ga dan hier heen zegt Piet. Prijs kwaliteit niet te toppen.
Kosten?Inclusief drankjes 104 Euro
Cijfer?Twijfel tussen een 8
1/
2 en een 9