abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 9 november 2010 @ 16:57:31 #51
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88521302
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 15:52 schreef k_man het volgende:
Waar? De Bokkedoorns te Overveen (twee Michelinsterren)

Het water loopt mij weer in de mond bij het lezen. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 11 november 2010 @ 17:16:30 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88601000
Vanavond Cesana in Apeldoorn.

Foto's+review later op de avond.
pi_88636019
Waar? Mona Lisa te Margraten, Zuid-Limburg.
Wanneer? Vorige week vrijdag.
Wat at je? Pizza Hawai O+ en een kleine kebabschotel.
Impressie? De eerste indruk was meteen goed. Van binnen ziet het er mooi uit en het heeft ook een kleine buiten terras. Mooie, comfortabele stoelen en indien gewenst steken ze een kaarsje voor je aan. Wat me wel opviel was dat er niet heel veel mensen kwamen eten maar er veel werd besteld, althans de telefoon ging redelijk vaak af. Aan de kassa staat een puber die me verbaasde, hij nam alle telefoons op en wist al het eten uit zijn hoofd. De kok kan niet zo heel goed nederlands maar het is een aardige man met wie ik een babbeltje heb gehad. Hij maakt af en toe grapjes.
Kosten? Pizza hawai: 7 euro, en kleine kebab schotel 9,50.
Cijfer? 9 op een 10. Enige minpunt was dat het eten een beetje laat werd gegeven, maar het was echt heel lekker!
#freefrederike
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:09:00 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88648917
Waar? Maestral in Bocholt http://www.hotel-maestral.de/
Wanneer Vanavond
Gezelschap Manlief
Wat hebben we gegeten
Vooraf een gemengde salade, broodjes met knoflookkwark, smout en kruidenboter.
hoofdgerechten
Ik had een lamscarre met spekboontjes en een rode wijnsaus, daarbij een aardappelgratin en een goed glas bier. Gezelschap had een hertenkalf filet met een saus van port en tamme kastanjes, aardappel puree en spruitjes met spekjes.
Het smaakte heerlijk, goed klaargemaakt, bediening vriendelijk.
Schade Inclusief drankjes 59 Euro

Cijfer 8 1/2
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88649126
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:09 schreef Pietverdriet het volgende:

Mag ik even zeggen dat ik al moet kótsen bij het woord manlief? :')

OT: café restaurant Amsterdam. Daar Fruits de mer extra besteld met m'n vriendin. Was ontzéttend lekker, al waren het allemaal koude gerechten. Enige minpunt. Maar wat let je om er warme frieten bij te bestellen? ;) Of patat, dat kan ook :D
Alles bij elkaar 120 euro, geld méér dan waard!
Een dag niet geleefd, is een dag niet gelachen
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:23:23 #56
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88649665
Waar? Cesana te Apeldoorn
Wanneer?Gisteren
Wat at je?Proeverijmenu, 9 kleine gerechtjes per 3 opgediend. Eventueel met wijnproeverij ernaast.
Impressie? Erg goed, de gerechtjes verschilden goed van elkaar, ook saus en garnituur waren goed gevarieerd. De keuken was creatief, zo werd er bv. gort op dezelfde manier klaargemaakt als risotto. Er werden bijna alleen maar seizoensproducten gebruikt. Eten was gewoon goed, wijn/spijs combinatie was ook prima.
Kosten?50 euro pp
Cijfer?4 vorkjes uit 5.
:Y) :Y) :Y) :Y)
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:28:44 #57
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88650017
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:23 schreef Erasmo het volgende:
Waar? Cesana te Apeldoorn
Wanneer?Gisteren
Wat at je?Proeverijmenu, 9 kleine gerechtjes per 3 opgediend. Eventueel met wijnproeverij ernaast.
Impressie? Erg goed, de gerechtjes verschilden goed van elkaar, ook saus en garnituur waren goed gevarieerd. De keuken was creatief, zo werd er bv. gort op dezelfde manier klaargemaakt als risotto. Er werden bijna alleen maar seizoensproducten gebruikt. Eten was gewoon goed, wijn/spijs combinatie was ook prima.
Kosten?50 euro pp
Cijfer?4 vorkjes uit 5.
:Y) :Y) :Y) :Y)
Jammer dat je er niet even bij zet wat voor gerechten je gegeten hebt. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:46:46 #58
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88650951
quote:
15s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:28 schreef golfer het volgende:

[..]


Jammer dat je er niet even bij zet wat voor gerechten je gegeten hebt. :{
Ja maar dan verpest ik de verrassing ;(

Zal ze even in een spoiler zetten :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 34% gewijzigd door Erasmo op 12-11-2010 22:01:37 ]
  vrijdag 12 november 2010 @ 21:55:44 #59
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88651480
-te snel-

[ Bericht 98% gewijzigd door golfer op 12-11-2010 22:03:37 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 12 november 2010 @ 22:02:12 #60
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88651833
quote:
13s.gif Op vrijdag 12 november 2010 21:55 schreef golfer het volgende:

[..]


SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  vrijdag 12 november 2010 @ 22:03:15 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88651885
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 november 2010 22:02 schreef Erasmo het volgende:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oke, thanx. ^O^
Ziet er lekker uit.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88693817
Waar? Sazanka in Amsterdam (Okura)

Wanneer? Gisteren

Wat at je?

Salade van kreeft met pruimen basilicum dressing
Lekker.

Japanse Okonomiyaki gevuld met zeevruchten
Op zich niet slecht, maar doordat het een soort pannenkoek is geworden proef je weinig van de zeevruchten. Ook de gerookte gedroogde vis erop had van mij niet gehoeven.

Hot pot van black cod
Nog nooit van black cod gehoord. Proeft naar kabeljauw, maar dat is ook lekker :)
De champions (echte naam alweer vergeten) waren ook lekker.

Met oester gevulde Wagyu rolletjes met witte miso saus
Hmm er gaat niks boven wat malse wagyu. Helaas maar zo'n dun lapje :P

Gebakken ossenhaas met groenten, gestoomde rijst en japans zoetzuur
Standaard, maar wel lekker. Ipv rijst nasi met garnalen voor 5 euro extra ;)

Verrassend herfst dessert van ‘Kinako’ ijs
Matig. Soort marsepein zat er bij. Het was wel oke, vooral het ijs, maar niks speciaals.

Kosten? 125 euro pp (menu 95, drankjes 5 euro per stuk (wijn veel meer, hou ik niet van). parkeren 12.
Best prijzig, voor een restaurant zonder sterren (maar dat zegt ook niet altijd wat).

Cijfer? 8

[ Bericht 0% gewijzigd door YoshiBignose op 14-11-2010 11:35:23 ]
Facts don't care about your feelings
pi_88694884
Jammer dat die wagyu altijd zo weinig is :{ Het is idd zooooo lekker :9
pi_88695039
Ja en naast ons zat een gast die nam 200 gram wagyu en at niet eens alles op pfff ;(
Facts don't care about your feelings
pi_88695792
quote:
1s.gif Op zondag 14 november 2010 12:07 schreef YoshiBignose het volgende:
Ja en naast ons zat een gast die nam 200 gram wagyu en at niet eens alles op pfff ;(
}:|
pi_88696336
Je weet dat cod Engels is voor kabeljauw?
pi_88696506
quote:
6s.gif Op zondag 14 november 2010 13:02 schreef k_man het volgende:
Je weet dat cod Engels is voor kabeljauw?
HAHAHAHA nee wist ik niet. Nou ja, ieder geval wel goed geproefd dan want vond het al op kabeljauw lijken :P
Facts don't care about your feelings
pi_88806194
Waar? Olivier in Utrecht.
Wanneer? Zondag, met een vriendin, voor de musical.

Wat at je?
Eendenborst met in kriek gekonfijte zilveruitjes
Van genoten. Ik had, zover ik weet, nog nooit eendenborst geprobeerd, maar dat beviel goed. Vier flinke stukjes eendenborst, daar middenin lag gemende salade (veel groene soorten) en aan de zijkanten een flinke hoeveelheid gekonfijte zilveruitjes. Alles had een soort zoete dressing. Het was alles behalve droge kost. Lekker.

In de oven gebraden Mechelse koekoek met jachtsaus, geserveerd met stoemp
Eerst gevraagd wat stoemp was. Stamppot met rode kool dus. Dat leek ons wel passend.
De koekoek was een flink beestje. Gewoon helemaal heel, dus met alles eraan vast. Behalve de ingewanden dan, dat begrijp je wel. Het was een beestje van ongeveer 15 cm lang. Lekker peuzelen en priegelen. Wij hadden allebei hetzelfde hoofdgerecht en vonden dat we daar redelijk in geslaagd waren. Wij vonden de koekoek niet heel bijzonder smaken. Ik vond dat het veel op kip leek. Volgens mijn vriendin was het net iets zachter. Er was niets bijzonders met bijv. kruiden gedaan om hem extra op smaak te krijgen.
De stoemp ging er goed in. Hier waren wel extra kruiden gebruikt. Geen idee welke, maar goed dat ze dat gedaan hadden. We hadden ook nog een extra rand met haricots verts.
Goed vullend hoofdgerecht.

Voor een toetje hadden we geen tijd meer. Rennen naar de Beatrix...

Impressie?
Verassend, wij dachten een soort (bruin) cafe/restaurant binnen te stappen maar het was veel groter. En hoger. Met het kerkplafond. Er was meer dan voldoende plaats en een open keuken. In het midden de bar. Wij werden in het stuk geplaatst achter de bar. Waar we ook de kleine open keuken in konden kijken. Het was dan hoog en druk. We konden elkaar goed verstaan en het werd geen galmhal.
Bediening vriendelijk. Het was erg druk, maar iedereen had alles prima onder controle. Geen stress gespot, bediening liep heerlijk relaxed rond. Duidelijk hun 'kasteel'.
Het eten was prima. Ik had graag nog een toetje geprobeerd.

Kosten?
Voor mijn menu en 2x ijsthee, 27,95 euro.

Cijfer?
Ruim voldoende.
pi_88808117
Mechelse koekoek is ook gewoon een kip. ;-)
pi_88887181
En levend zien ze er blijkbaar zo uit. Weet ik dat ook weer.
pi_88890691
Lekker winters en een goeie review :9
  vrijdag 19 november 2010 @ 08:41:44 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88891167
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 19 november 2010 @ 10:25:46 #73
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_88893514
Waar? Grand Cafe Dicky's. Op de zuidas van Amsterdam.
Wanneer? gister
Wat at je?
Er was een speciaal menutje voor ons samengesteld waaruit je kon kiezen. Het was het diner van de ernst & Young inhousedag.
Vooraf: Tonijnsalade, geitenkaas iets en pompoensoep. Ik ging voor de tonijnsalade. Was wel aardig, hoop sla, haricots verts, tomaat en de tonijn. Simpel wel aardig.
Hoofdgerecht: Biefstuk of Tarbot. Ik ging voor de biefstuk. Een kale biefstuk op het bord, wel met wat saus en daarbij patat. Patat was wel een beetje slappe hap :P. Biefstuk was goed verder, niet bijzonder.
Dessert: Tarte tatin van peer of een chocoladedingetje. Ik ging voor de tarte tatin. Die was erg lekker. Lekkere peer, warm daarbij een bolletje ijs en slagroom.

Als afsluiter nog koffie of thee.

Kosten? geen idee. Alles op kosten van Ernst & Young.
Cijfer? 7-

Ja ach niet bijzonder. Wat je krijgt is best goed. :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_88901350
In 2 dagen 2 keer uit eten geweest. beide keren lekker, maar de ene keer meer waar voor je geld dan de andere.

Woensdagavond een snelle hap bij de thai vlakbij mn meisjes werk. We moesten daarna door naar een verjaardag in die buurt, dus thuis eten was een omweg.

Effe snel een hap bij the Thai Orchid aan de balijelaan in Utrecht .
Gegeten: Voor mn meisje vooraf kleine loempiaatjes (lekker, niet bijzonder) en als hoofdgerecht een kip met groenten in ketjapsaus gerecht. Was lekker
Voor mij vooraf saté, lekker gemarineerd, goeie saus. En als hoofdgerecht een rode curry met rundvlees, kokos, en citroengras. Allebei 2 colaatjes erbij, geen toetje, en de rekening kwam toch ineens op een moddervette 60¤...
Wel lekker en authentiek thais, maar te duur voor wat je krijgt, gezien de goedkope inrichting, muffige geur ergens vanuit een kelderdeurtje, de schreeuwende brommerkoeriers die af en aan lopen. Beter als afhaal/bezorg toko dus.

Donderdagavond met 3 man gegeten bij de Poort in Utrecht, op het ledig erf. Prima eetcafé.
Vooraf aan de bar lekker een paar Paulaner weissen, en een mandje brood met dipjes omdat we moesten wachten. We hadden een kipsaté, een hertenbiefstukje, en een beefburger. Allemaal prima te happen. Toe voor 2 man een creme brulée en voor 1 een irish coffee. En nog ettelijke paulaners & wijntjes. :Y) Ook hier kwam de rekening op 30 ¤ pp, net zoals de dag ervoor. Maar dan wel een stuk meer plezier voor je geld :)

[ Bericht 2% gewijzigd door Gripper op 19-11-2010 14:21:12 ]
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_88902662
De Poort O+
  vrijdag 19 november 2010 @ 18:58:38 #76
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88912452
The Cottage Bar

Ik ben er nog maar één keer eerder geweest maar dat was voor wat bier, nu dus de lunch.
Zij hebben daar een van de beste burgers, The Cottage Burger, in Michigan volgens USA Today.

Het heeft wat weg van een oud bruin cafe, die inrichting. Veel oude schilderen en tekeningen aan de muur, ik voelde me er snel thuis.

De beschrijving van de menukaart:

Cottage Burger $6.99
Downtown’s most famous burger, also voted “Best Burger in Michigan by USA Today”.
Served on a dark rye bun, smothered with green olives, lettuce, tomato, bacon,
Swiss and American cheeses, and hickory mayonnaise.




Medium rare, is in de VS toch als snel medium, gebakken. En moet zeggen, een van de betere burgers die ik ooit gehad heb. Als side hadden we, met vier man, twee schaatljes:

The “Original” Cottage Fries $3.00
Grade “A” Michigan potato wedges, deep fried to a golden brown.


Erg lekkere aardappel stukjes, prefereer ik zeker boven friet/patat met m'n burger.

Voor herhaling vatbaar. :9 En voor die prijs, een 9/10.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88916446
Hoe word je geacht dat te eten? Hadden ze geen groter bord?
  vrijdag 19 november 2010 @ 21:18:38 #78
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88919231
quote:
11s.gif Op vrijdag 19 november 2010 20:27 schreef k_man het volgende:
Hoe word je geacht dat te eten?


quote:
Hadden ze geen groter bord?
Jawel bij de andere burgers maar dan krijg je meteen weer zoveel. En voor een lunch betaal ik ook echt niet meer dan $10. Dan neem ik liever m'n boterham met pindakaas mee naar 't werk. :Y)
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88920319
Morgen naar 'In Geuren en Kleuren' in Berg en Dal :9
Ja doei.
  vrijdag 19 november 2010 @ 23:51:52 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88927480
We zijn vanavond weer bij de Gulle Waard wezen eten in Winterswijk, de vorige keer wilden we er heen om wild te gaan eten maar dat werd een avond Geit. Nu een tweede keer voor het Wild Menu. De Volkskrant schreef daags na ons bezoek een spetterende kritiek en de zaak heeft wekenlang (ook doordeweeks) vol gezeten. Morgen komt er weer een artikel over ze in het Financieel Dagblad. Vreemd genoeg had een uitstekende kritiek in het AD geen enkele invloed op bezoekersaantallen. De AD Lezer is duidelijk niet hun doelgroep vertelde de eigenaar.
Waar?
http://www.gullewaard.nl/flash/home.html

Wanneer?
Hedenavond
Wat at je?
We hadden het wildmenu, en daarbij dronken we Rodenbach.
We begonnen met amuses, een gerookte tamme eend met een compot, en een glaasje groentenboullion, heerlijk om mee te beginnen.

Daarna het voorgerecht, of liever voorgerechten.
Een pastrami van Ree, (heerlijk)
Een Konijnenkorn (variant op kipkorn) een stevige farce van wild konijn met kruiden in een krokant korstje (in de mijne trof ik een hagel kogeltje aan)
Een wildpate
Hertensalamieplakjes
wat aardappelsalade.
Smullen wat was dat lekker, dat belooft wat voor de rest van de avond. Het was duidelijk huisgemaakt wat je kon merken aan de kleine imperfecties, de konijnenfarce wat net iets te stevig, mooi handwerk dus. Ik zie dit als zeer positief

Hierna het tussengerecht
Dit was een confit van wilde eendenbout op een bedje van zuurkool, ik had me alleen hieraan vol kunnen eten.
Verder een sateh van fazant met een gevogelte boullion, heerlijke malse fazantfilet stukjes gegrilled met een smaakvolle boullion met oa steranijs als smaakmaker, smaakte veel beter dan het klinkt.

Hoofdgerecht.
Op een stapeltes van aardappelpuree met witte kool met laagje hazepeper een hazenrugfilet en een konijnenfilet. verse warme groentes, (venkel, paprika, wortel) een salade en vlaamse friet.
Je moet wel van wild houden, want haas heeft denk ik de sterkste wildsmaak van al het wild. Zat een uiencompte bij en een saus die ik niet kon thuisbrengen en vergeten ben te vragen wat het was. Het was wel lekker

Nagerecht.

Weer een uitgebreid pallet aan smaken.
Een bosvruchtenparfait, huisgemaakt ijs, erg lekker van smaak met als klein minpuntje kleine ijskristallen
Mousse van hazelnoten, een luchtige creme met een mooie hazelnotensmaak
Chocoladetaart, een bisquit bodem met een chocoladecreme vulling, bring it on, meer daarvan, ik houd van choco.
een chocolade brownie,
Impressie?
Wederom top en nog beter dan de vorige keer, absoluut een aanrader. Wil je wild eten in de achterhoek ga dan hier heen zegt Piet. Prijs kwaliteit niet te toppen.
Kosten?
Inclusief drankjes 104 Euro
Cijfer?
Twijfel tussen een 81/2 en een 9
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 19 november 2010 @ 23:59:46 #81
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88927917
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:03:14 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88928085
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 november 2010 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Piet wat doe je, nu moet ik er wel gaan eten als Achterhoeker :P
Zou het zeker doen.
Er staat nog een en ander op de kaart wat ik nog wil proberen, ben er nog niet uitgegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:14:42 #83
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88928589
Als het niet zo verdomd ver uit onze buurt zou zijn zou ik er graag binnenkort een bezoek aan willen brengen, Piet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:26:13 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88929150
quote:
14s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:14 schreef golfer het volgende:
Als het niet zo verdomd ver uit onze buurt zou zijn zou ik er graag binnenkort een bezoek aan willen brengen, Piet.
Neem er een overnachting bij
http://www.gullewaard.nl/webstek/lekker_gegeten_en_dan.html
tweepersoonskamer met ontbijt, euro of 80 schat ik, kunnen jullie allebei lekker drinken en dan naar het hotel terugwandelen.

Is een prachtige omgeving, maak er een weekendje van, bosrijk, twee watermolens in de buurt en veel bos, eventueel even de grens over naar Bocholt en daar even shoppen, als je een paar flessen Malt koopt heb je de trip er al uit als je het prijsverschil bekijkt.
En het is binnen 2 uur te rijden, amerikanen rijden dat voor Buritto
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88929287
Al dat wild, Piet, was het niet teveel van het goeie :?
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:35:39 #86
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88929476
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:29 schreef Bluezz het volgende:
Al dat wild, Piet, was het niet teveel van het goeie :?
Nee, ik ben gek op wild, het was een wildmenu trouwens, dus niet dat ik zelf van de kaart dat uitzocht.
Ze hebben veel meer op de kaart staan.
Chef vertelde ons dat het 7 gangenmenu nog leuker is, dat is afwisselend van het verse aanbod van alles wat, wild, vis, vlees.
Vis van de dag was verse kabeljauw trouwens vandaag
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:37:02 #87
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88929525
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:35 schreef Pietverdriet het volgende:

Vis van de dag was verse kabeljauw trouwens vandaag
Verse kabeljauw in Winterswijk :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 20 november 2010 @ 00:53:37 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88930141
quote:
11s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:37 schreef golfer het volgende:

[..]


Verse kabeljauw in Winterswijk :?
Wel eens van transport gehoord?
Ik heb in Zuid Beieren prima vis gegeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:19:18 #89
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_88930892
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 00:53 schreef Pietverdriet het volgende:


Wel eens van transport gehoord?
Ik heb in Zuid Beieren prima vis gegeten.
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_88930944
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:
Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Ik dacht dat jij toch regelmatig naar de Keuringsdienst van Waarde keek? Verse vis is vrijwel nooit vers, die wordt op zee al ingevroren.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:22:34 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88930967
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Lul niet uit zo je nek met je randstad chauvinisme
Kabeljauw wordt ergens bij noord noorwegen of ijsland gevangen en komt met het schip hierheen en dan val jij over 2 uur in een koeltruck van de visafslag naar Winterswijk?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 20 november 2010 @ 01:23:06 #92
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_88930981
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Als dat 'vers' is kan volgens mij 95% van het eten met het etiket 'vers' in de prullenbak.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_88947754
quote:
1s.gif Op zaterdag 20 november 2010 01:19 schreef golfer het volgende:

[..]


Transport?
Is niet vers.
Vers is aan de kust gekocht en gegeten.
Dus als je zelf een visje vangt en in de auto naar huis transporteert is het ook niet vers meer?
Right.
pi_89010628
Waar? Humphrey's in Tilburg.
Wanneer? Gisteren, met een vriendin, voor het concert.

Wat at je?
Het drie gangen keuzemenu

Wakamesalade met gegrilde scampi’s, wasabimayonaise en limoen.
Hmmm, lekker. En leuk opgemaakt. Het was een rechthoekig wit bord. Met daarop 3 kleine torentjes. Een flink blad sla, daarop wakame en daarop de lekker gekruide, flinke scampi. Onder de torentjes lag de wasabimayonaise in zo'n 20 kleine rondjes. Limoen zullen ze vast hebben gebruikt over het gerecht zelf. Het was wel te proeven. Nog even als extra erbij.
Erg lekker. Het voorgerecht is zeker goedgekeurd.

Pekingeend, gelakt met five-spiceshoning, geserveerd met jus en gestoofde paksoi.
Ik kreeg 3 flinke stukken pekingeend. Wat jammer was, is dat de five-spiceshoning, die erg lekker was, op het velletje van de eend zat. Maar ik vond dat vel niet lekker. En dus kreeg ik de smaak daarvan niet helemaal mee. Maar je kon wel proeven dat ie hiermee was klaargemaakt. Jus en paksoi was maar een klein beetje. Maar we kregen wel flinke friet erbij, die prima was. En een salade en spruitjes. De spruitjes smaakten gewoon zoals moeders die maakt, alleen leken ze vergeten te zijn hem af te gieten. Er lag nog een flinke bodem in het bakje. In de salade zat vanalles, maar die bleek geen lekkere (honing)dressing te hebben, volgens mijn vriendin. Ik heb er niet van gegeten namelijk.

Chocoladefondant met frambozencompote en vanille-ijs.
Dit was weer errug lekker. Ik begon met de chocoladefondant die nog stoomde toen ik hem open maakte. Vers gemaakt, van donkere chocolade. Met een snufje poedersuiker erop. Heerlijk. Maar dat was nog niet alles, aan de andere kant van mijn rechthoekige bord lag een bolletje vanille-ijs met daaromheen de fambrozencompote en enkele stukjes halve framboos. Ik vond het een heerlijke smakencombo.

Impressie?
Ik was al een paar keer eerder bij dit restaurant geweest. Dus ik wist al dat we daar prima konden eten. Dat bleek gisteren dus nog een keer.
We waren vroeg, want we gingen daarna nog naar een concert. Dus de deur ging net open toen we naar binnen wilden. We mochten zelf een plaats uitzoeken. Dus gingen we op de 2e verdieping zitten. Uit de kou, op de mooie zaal met grote, nep kroonluchters enzo. Ik vond hun zaal altijd wel mooi. Het heeft net iets meer dan het zoveelste bruincafe.
Bediening is absoluut niet stijf. Het neigt er eerder naar het idee dat je eten krijgt geserveerd van je vrienden. In spijkerbroek onder hun schort en op hun gympies. Ik vind dat helemaal niet erg.

Kosten?
In totaal waren we 58 euro en nog wat cent kwijt. Voor 2x het keuze menu en 4x ijsthee.

Cijfer?
Ondanks het minpuntje van de groenten zijn er veel dingen die dit weer rechttrekken. Een ruim voldoende.
pi_89023771
Even een korte recentie over 't Herdertje in Voorthuizen.

NOG NOOIT van m'n leven zo'n slechte ossenhaas gegeten. Taai en veel te rood voor "medium". Ik kreeg het gewoon niet weg. Crème Brûlée was wel lekker, maar veel te warm en daardoor ook veel te vloeibaar. Een flesje water is na 2x aandringen nooit gebracht. Geen aanrader.
Facts don't care about your feelings
pi_89031152
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 19:15 schreef YoshiBignose het volgende:
Even een korte recentie over 't Herdertje in Voorthuizen.

NOG NOOIT van m'n leven zo'n slechte ossenhaas gegeten. Taai en veel te rood voor "medium". Ik kreeg het gewoon niet weg. Crème Brûlée was wel lekker, maar veel te warm en daardoor ook veel te vloeibaar. Een flesje water is na 2x aandringen nooit gebracht. Geen aanrader.
opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport woensdag 24 november 2010 @ 15:27:03 #97
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89096657
Waar? The Colour Kitchen, Amsterdam(http://www2.thecolourkitchen.com/restaurant_amsterdam)
Wanneer? 23 november 2010
Wat at je? Erwtensoep, emoefilet, Bread and Pudding.

Na een lange dag bij PWC was het eten bij The Colour Kitchen in Amsterdam. The Colour Kitchen is net zoals Jamie Oliver’s Fifteen. Mensen krijgen een tweede kans uit allerlei verschillende culturen en dat komt terug in het menu.

Voor PWC hadden ze een speciaal menu geregeld.

Voorgerecht
- Doperwertensoep/ verse mint/ gefrituurde viskoekjes
- Salade van gebakken koningszwammen/gekonijnfijte roseval aardappel, artisjokken, geitenkaas, hazelnoot, dressing met tijm.

Hoofdgerecht
- Groentecurry/sugar snaps/lychees/ kokosmelk/ Jasmijn rijst
- Gebakken emoefilet/gestoofde groene kool/rozijnen/anijs/pommes dauphines met komijn/gedroogde cranbarries.
- Gebakken roodbaarsfilet/ salsa van tomaat/ roergebakken scheermesjes/ kruidensaus/ lamsoren/ paksoi met sesamolie

Nagerecht
- Bladerdeeg met vijgen/ricotta crème/sinaasappelsap
- Bread and butterpudding/ Sinasschaafijs / Sinaasappelsiroop/ Spinbuikerschotsjes.

Ik ging voor de soep vooraf. Was aardig maar mistte de mint toch wel een beetje. 
De emoefilet daarintegen was erg goed. Lekker stuk vlees, en de daarbij genoemde ingrediënten daarnaast maakten het een goede combo.

Het nagerecht was ook lekker Vooral de bread en butterpudding. Schaafijs was leuk maar de pudding was voldoende  Na afloop hadden we nog een koffie. Personeel had soms moeite met de grote groep. Soms was er van een gerecht teveel gemaakt en dan te weinig van die ander. Drinken werd niet geleverd. De baas of de medewerkers lostte het allemaal weer netjes op.

Overall lekker gegeten en de bijzaken neem ik even op de koop toe. ^O^
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89101000
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 21:49 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

opmerking gemaakt over de ossenhaas? opgegeten?
Waren in wat grotere groep en ik ben niet zo van het zeuren, half opgegeten nog. Later in gastenboek wel reactie geplaatst. Toen kregen we mail met dinerbon ter waarde van 7x de ossenhaas. Dat is op zich nog wel een aardig gebaar, niet dat ik het daar nog een keer wil proberen. Ook wel jammer dat ze die reactie daarna meteen uit het gastenboek verwijderen :P zo blijven inderdaad alleen maar goede recensies over.
Facts don't care about your feelings
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 26 november 2010 @ 21:45:36 #99
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_89201636
Waar? Selene te Weesp, geen website. Menu’s wel verkrijgbaar via Just Eat  http://www.justeat.nl/restaurants-selene/menu
Wanneer? Afgelopen donderdag

Pa had geen zin om te koken en besloten we om naar de pizzaria te gaan om even simpel te eten.

Ik had de Tortelloni pesto. Erg lekker, maar normaal eet ik daar twee borden van. :P. Pa had een Calzone selene. Lekkere gehaktsaus, goede pizza. Heb een stuk mogen eten ;). Deeg is goed, niet te zout. Vriendin pa had Pizza quattro stagione. Ook erg lekker.

Erbij hadden we nog een Insalata caprese. Simpele salade, niet bijzonder.

Zeker een goede pizzeria ik had eigenlijk nog een portie totellini moeten bestellen ;). Maar door delen van de pizza’s van Pa + pa vriendin en de salade zorgde ervoor dat ik nog goed had gegeten.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_89201980
Waar? McDonalds
Wanneer? Vanmiddag.

De NewYork Crispy maar eens geprobeerd, was wel oke. Hou alleen nooit zo van bacon, want je proeft bijna niks anders meer alleen nog een beetje die slappe BBQ saus. Gelukkig nog een portie garnalen erbij om het weg te spoelen, die blijven lekker :)

De service was goed, het was in een paar seconde klaar! :)
Facts don't care about your feelings
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')