abonnement Unibet Coolblue
pi_90108309
quote:
1s.gif Op zaterdag 18 december 2010 23:46 schreef popolon het volgende:
Ziet er goed uit. Hoe duur was de taxi? :+
Welke taxi *)
  zondag 19 december 2010 @ 10:22:57 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90114383
In een echt traditioneel schots restaurant was alles natuurlijk gefrituurd geworden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90114523
Ziet er super uit, g&B! _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_90114554
Daar willen wij ook al tijden heen, maar 't is zo ver :')
Ja doei.
pi_90114574
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 01:07 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Welke taxi *)
Nou, 's nachts teruglopen lijkt me ook zo wat.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 19-12-2010 10:36:15 ]
pi_90114912
Leuke recensie B & G :D
Quinn Dexter
  zondag 19 december 2010 @ 11:52:12 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90116618
Waar: Appels en Peren te Nijmegen
http://www.appelsenperen.nl
Wat
Ik had vooraf een eendenleverpaté met een bramencoulis, toast en wat sla
Gezelschap had Carpaccio van hert, taartje van gekonfijte ui en feta
Hoofdgerechten waren
Tournedos Rossini (weer eendenlever), De entrecote, Soufflé van Blauwschimmelkaas en notengehakt en de Zeeduivelfilet met krokant spek en een gevogelte jus met cantharellen.
Na hadden we koffie.
Er bij dronken we Cola (rijden) en een karaf witte wijn.
We wilden met zijn vijven eten voordat we naar het theater gingen (straks daarover meer) en hadden gehoord dat we hier prima konden eten.
Een van ons gezelschap kwam pas later vanwege het onverwachte bezoek van moeders, en had eerst gedacht het eten over te slaan, maar belde later aan te schuiven voor het hoofdgerecht. Dit was geen probleem, wij aten onze voorgerechten en vroegen de bediening even te wachten met de hoofdgerechten tot we compleet waren. Bediening bestaat uit studenten of wat er voor doorgaat en waren correct, beleefd en attent.
Hebben goed gegeten, enige minpuntje was de dat de Eendenpate wat koud was, maar dat was ook werkelijk het enige.
Later kwamen er nogal wat groepen binnen (dat is de pest van deze tijd van het jaar) die lawaaiig waren en flitsende fotos maakten.
Tegen kwart voor acht gingen we richting de Lux,

La Pat trad op http://www.lapat.nl/
Geniaal, een optreden met werk van Ze zingt Duitstalige liederen van haar recente cd Erinnerung geïnspireerd op gedichten van Rainer Maria Rilke en muziek van onder meer Piazzolla, Abbey Lincoln, Mahler en Brahms. Deed een hommage aan Zara Leander, en de pianist verblijde de pauze met Debussy. Een cultureel waardevolle avond.
Ik ben al jaren fan van La Pat, ze heeft een stem met een enorm bereik en kan heel diep bassen. Onterecht dat ze niet bekender is, hoewel je haar werk niet echt mainstream kan noemen.
Haar Joetoep kanaal
http://www.youtube.com/user/pattytrossel

Daarna nog een drankje aan de Bar en net voor het echt begon te sneeuwen naar huis gereden.

Kosten spijs en dranken weet ik niet, maar je kan op de menukaart kijken, het was heel betaalbaar zeker voor de kwaliteit die je krijgt.
Zeker een aanrader om wat te gaan eten voordat je naar het theater gaat om er een complete avond van te maken, of gewoon eens binnen te vallen.

Kosten theater 15,50, een zeer lage prijs voor het wat je krijgt eigenlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90118299
Oe Piet, ik luisterde even naar La Pat, maar dat is zware kost :o
En die paté, van mij was ie eigenlijk ook ff net te koud gisteren.... Leuk verslagje verder ^O^
  zondag 19 december 2010 @ 12:41:52 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90118397
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 12:39 schreef Bluezz het volgende:
Oe Piet, ik luisterde even naar La Pat, maar dat is zware kost :o
En die paté, van mij was ie eigenlijk ook ff net te koud gisteren.... Leuk verslagje verder ^O^
Fishweib is niet zo zwaar en een mooie clip van Erwin Olaf
http://www.youtube.com/user/pattytrossel#p/u/42/6j1KCbPO0qA
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90118555
quote:
1s.gif Op zondag 19 december 2010 12:41 schreef Pietverdriet het volgende:

Fishweib is niet zo zwaar en een mooie clip van Erwin Olaf
http://www.youtube.com/user/pattytrossel#p/u/42/6j1KCbPO0qA
Koikenhof :D Ja mooi gefilmd, dat wel :Y
pi_90570999
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.
http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/

Lambermon's:
Waar: Haarlem
Wanneer:
Ergens twee weken geleden
Wat at je: 4 gangen tasting menu
Impressie: Dit was de brasserie. Heerlijk gegeten. De tweede gang zelfs voor lambermon's overdonderend lekker. Service was goed en de kaasplank was ook perfect. Alleen de verhoudingen zijn een beetje zoek als dit de brasserie is. Het is eigenlijk te goed om het een brasserie te noemen.
Kosten: 185 met twee personen
Cijfer: 8

ML
Waar: Haarlem
Wanneer: Donderdag 23 dec om kerst goed te starten.
Wat at je: 5 gangen tasting menu
Impressie: Wat een ontzettend volwassen en volwaardige zaak geworden. Een aanwinst voor Haarlem. Haarlem kan trots zijn op ML en ML op hun nieuw verworven ster en meer dan terecht wat mij betreft. Ik zit veel liever hier dan bijvoorbeeld Chapeau of de Bokkedoorns. Wij hebben echt heerlijk gegeten.
Kosten: 250 euro
Cijfer: 9,5

Vanavond bij truffels dus die vul ik later aan.
http://www.restauranttruffels.nl/

[ Bericht 28% gewijzigd door Godtje op 29-12-2010 09:52:02 ]
pi_90571141
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 08:58 schreef Godtje het volgende:
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.

http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/

Vanavond bij truffels.
http://www.restauranttruffels.nl/
Je hebt je uitgebreide recensies in hun gastenboek gezet? ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_90572299
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 09:10 schreef Gripper het volgende:

[..]

Je hebt je uitgebreide recensies in hun gastenboek gezet? ;)
Ik moest opeens werken en was nog niet klaar. Had nog niet op invoeren moeten drukken.
  woensdag 29 december 2010 @ 11:47:35 #139
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90575374
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 08:58 schreef Godtje het volgende:
Twee weken geleden bij Lambermon's en vorige week bij ML in Haarlem.
http://www.lambermons.nl/
http://www.restaurant-ml.nl/

Lambermon's:
Waar: Haarlem
Wanneer:
Ergens twee weken geleden
Wat at je: 4 gangen tasting menu
Impressie: Dit was de brasserie. Heerlijk gegeten. De tweede gang zelfs voor lambermon's overdonderend lekker. Service was goed en de kaasplank was ook perfect. Alleen de verhoudingen zijn een beetje zoek als dit de brasserie is. Het is eigenlijk te goed om het een brasserie te noemen.
Kosten: 185 met twee personen
Cijfer: 8

ML
Waar: Haarlem
Wanneer: Donderdag 23 dec om kerst goed te starten.
Wat at je: 5 gangen tasting menu
Impressie: Wat een ontzettend volwassen en volwaardige zaak geworden. Een aanwinst voor Haarlem. Haarlem kan trots zijn op ML en ML op hun nieuw verworven ster en meer dan terecht wat mij betreft. Ik zit veel liever hier dan bijvoorbeeld Chapeau of de Bokkedoorns. Wij hebben echt heerlijk gegeten.
Kosten: 250 euro
Cijfer: 9,5

Vanavond bij truffels dus die vul ik later aan.
http://www.restauranttruffels.nl/

Grappig om te zien dat je ons rijtje goede Haarlemse restaurants aanhoudt.
ML hebben we nu 3x bezocht en al na het 2e bezoek in 2005 hadden we die Michelinster voorspeld, mits hij naar een grotere ruimte zou verhuizen en dat is dus exact gebeurd.
Lambermons brasserie is voortreffelijk en nauwelijks minder dan het restaurantgedeelte boven en Truffels is een erg leuke ervaring met 1 nadeel: je bent gebonden aan het zoveel-gangen menu en kan daar niet a la carte eten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90578162
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 10:14 schreef Godtje het volgende:

[..]

Ik moest opeens werken en was nog niet klaar. Had nog niet op invoeren moeten drukken.
Ik deed het ook met een knipoogje :)
Goeie return, en ik ben meteen benieuwd naar die restaurants!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_90579857
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 11:47 schreef golfer het volgende:

[..]

Grappig om te zien dat je ons rijtje goede Haarlemse restaurants aanhoudt.
ML hebben we nu 3x bezocht en al na het 2e bezoek in 2005 hadden we die Michelinster voorspeld, mits hij naar een grotere ruimte zou verhuizen en dat is dus exact gebeurd.
Lambermons brasserie is voortreffelijk en nauwelijks minder dan het restaurantgedeelte boven en Truffels is een erg leuke ervaring met 1 nadeel: je bent gebonden aan het zoveel-gangen menu en kan daar niet a la carte eten.
De brasserie was na de verhuizing dramatisch slecht. De brasserie voor de verhuizing in het aparte pand was niet te vergelijken met dit wat mij betreft.

Volgens mij heeft Michel zelf de leiding overgenomen over de brasserie ongeveer een jaar geleden omdat het heel slecht ging en hebben ze de kok van Chapeau overgenomen voor boven.
  woensdag 29 december 2010 @ 15:52:21 #142
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_90586057
quote:
1s.gif Op woensdag 29 december 2010 13:39 schreef Godtje het volgende:

Volgens mij heeft Michel zelf de leiding overgenomen over de brasserie ongeveer een jaar geleden omdat het heel slecht ging en hebben ze de kok van Chapeau overgenomen voor boven.
Klopt. Staat ook in onze recensie.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_90614817
Waar? humphreys in Enschede
Wanneer? Vorige week donderdag
Wat at je? Humphreys heeft een wisselend menu. Deze keer had ik een voorgerechtje van Paddenstoelenkroketjes met salade van kastanjechampignons en walnotendressing, een hoofdgerecht van Angus biefstuk met kastanjechampignons en gebakken schorseneren, geserveerd met peper-Cognacsaus en een nagerecht van Chocoladefondant met een sorbet van bloedsinaasappel.
Impressie? Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk. Meestal heb ik als hoofdgerecht de mixed grill omdat er vrij veel andere gerechten op staan die ik niet zo lekker vind (zoals zalm, of iets met gamba's), maar deze keer was er naast de hertenbiefstuk ook een angusbiefstuk mogelijk met schorseneren. Bij het hoofdgerecht werden naast erg lekkere frietjes een salade en stoofpeertjes geserveerd. Het hoofdgerecht was zoals altijd weer erg lekker, en ook vriendin vond het hoofdgerecht (Gebakken zalm met een millefeuille van aubergine, tomaat en mozzarella, geserveerd met basilicum-beurre blanc) erg lekker. Het voorgerechtje was half-half. De paddenstoelenkroketjes waren heerlijk, maar de walnotendressing was erg zoet en lag aan een helft van het bord. Toch weer erg lekker gegeten :)
Kosten? Vriendin heeft betaald, maar 3-gangen-menu is 23.50
Cijfer? 8.5
♥ scars make us who we are ♥
  donderdag 30 december 2010 @ 13:47:16 #144
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_90626075
Waar? Senderens in Parijs, 2 michelinsterren
Wanneer? 2 weken geleden
Wat at je? Het 'tasting' menu met bijpassend wijnarrangement. Oa met foie gras (puur, heerlijk!), cocquilles st. Jacques, zie hier: http://www.senderens.fr/maj/pdf/menu_degustation_english.pdf

Impressie? Het restaurant is midden in Parijs, place de la madeleine. Als je binnenkomt lijkt het meer op een chinees restaurant gezien de aankleding. Aparte rare lichten die een beetje kitsch aandoen. De tafel kleurt, netzoals het plafond, steeds anders.

Het menu was fantastisch, de bijpassende wijnen nog beter. De foie gras was heerlijk intens puur en de cocquilles krakelvers. Dat waren zeker de toppers. Het hoofdgerecht was vooral zwaar. Ik weet het slecht te omschrijven: een soort warme vleespate met deeg eromheen. Lekker, maar zwaar. De rode wijn die erbij zat maakte het wel af.

Kosten? Met zijn 3en waren we 470 euro kwijt, inclusief champagne voor, wijnen, koffie en friandises

Cijfer? 8.3 ... voorgerechten een 9...hoofd- en na een 7.5
pi_90626526
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 02:51 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk.
Eens. De fondant is verschrikkelijk lekker.

Net heb ik de foto's van Enschede bekeken, maar ik vind het pand in Tilburg toch mooier. ;)
pi_90627836
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 13:56 schreef Phoenixbirdy het volgende:

[..]

Eens. De fondant is verschrikkelijk lekker.

Net heb ik de foto's van Enschede bekeken, maar ik vind het pand in Tilburg toch mooier. ;)
^O^ ik baal altijd dat ik zo weinig geld heb haha, die fondant zou ik elke dag wel kunnen eten. Maar is waarschijnlijk maar goed dat dat niet kan :')

Ben nooit in Tilburg geweest, nou ja, niet bij Humphreys dan :) van buiten ziet het er daar wel tof uit. Wat ik prettig vind is dat je in Enschede nooit de mensen aan andere tafels hoort praten, ook al zit je aardig dicht op elkaar.
♥ scars make us who we are ♥
  donderdag 30 december 2010 @ 14:58:20 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90629532
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 13:47 schreef SnuggLe het volgende:
Waar? Senderens in Parijs, 2 michelinsterren
Wanneer? 2 weken geleden
Wat at je? Het 'tasting' menu met bijpassend wijnarrangement. Oa met foie gras (puur, heerlijk!), cocquilles st. Jacques, zie hier: http://www.senderens.fr/maj/pdf/menu_degustation_english.pdf

Impressie? Het restaurant is midden in Parijs, place de la madeleine. Als je binnenkomt lijkt het meer op een chinees restaurant gezien de aankleding. Aparte rare lichten die een beetje kitsch aandoen. De tafel kleurt, netzoals het plafond, steeds anders.

Het menu was fantastisch, de bijpassende wijnen nog beter. De foie gras was heerlijk intens puur en de cocquilles krakelvers. Dat waren zeker de toppers. Het hoofdgerecht was vooral zwaar. Ik weet het slecht te omschrijven: een soort warme vleespate met deeg eromheen. Lekker, maar zwaar. De rode wijn die erbij zat maakte het wel af.

Kosten? Met zijn 3en waren we 470 euro kwijt, inclusief champagne voor, wijnen, koffie en friandises

Cijfer? 8.3 ... voorgerechten een 9...hoofd- en na een 7.5
Klinkt heerlijk, op de kaart op je link hebben ze het trouwens over een geroosterde patrijs, had je die ook?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_90635733
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 02:51 schreef Mama_Mia het volgende:
Waar? humphreys in Enschede
Wanneer? Vorige week donderdag
Wat at je? Humphreys heeft een wisselend menu. Deze keer had ik een voorgerechtje van Paddenstoelenkroketjes met salade van kastanjechampignons en walnotendressing, een hoofdgerecht van Angus biefstuk met kastanjechampignons en gebakken schorseneren, geserveerd met peper-Cognacsaus en een nagerecht van Chocoladefondant met een sorbet van bloedsinaasappel.
Impressie? Ik ben al een tijd fan van Humphreys, en een van de dingen om zeker terug voor te komen is de chocoladefondant. Deze is elke maand iets anders, in de zomer bijvoorbeeld met een frambozencoulis, of ander ijs erbij. De fondant is echt goddelijk. Meestal heb ik als hoofdgerecht de mixed grill omdat er vrij veel andere gerechten op staan die ik niet zo lekker vind (zoals zalm, of iets met gamba's), maar deze keer was er naast de hertenbiefstuk ook een angusbiefstuk mogelijk met schorseneren. Bij het hoofdgerecht werden naast erg lekkere frietjes een salade en stoofpeertjes geserveerd. Het hoofdgerecht was zoals altijd weer erg lekker, en ook vriendin vond het hoofdgerecht (Gebakken zalm met een millefeuille van aubergine, tomaat en mozzarella, geserveerd met basilicum-beurre blanc) erg lekker. Het voorgerechtje was half-half. De paddenstoelenkroketjes waren heerlijk, maar de walnotendressing was erg zoet en lag aan een helft van het bord. Toch weer erg lekker gegeten :)
Kosten? Vriendin heeft betaald, maar 3-gangen-menu is 23.50
Cijfer? 8.5
Toevoeging: vooraf krijg je brood met kruidenboter en een soort tomatenboter. Het brood is echt heel erg lekker, bruin brood met kruiden, ik kan het niet omschrijven, maar het is zeker lekker!
♥ scars make us who we are ♥
  donderdag 30 december 2010 @ 19:20:32 #149
20343 SnuggLe
Drs. Betweter
pi_90642103
quote:
Klinkt heerlijk, op de kaart op je link hebben ze het trouwens over een geroosterde patrijs, had je die ook?
Nee, dat is dus wel apart, dat hebben we niet gehad in dat menu.
  donderdag 30 december 2010 @ 19:43:40 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_90643131
quote:
1s.gif Op donderdag 30 december 2010 19:20 schreef SnuggLe het volgende:

[..]

Nee, dat is dus wel apart, dat hebben we niet gehad in dat menu.
Komt wel vaker voor dat de online kaart niet overeenkomt met de daadwerkelijke kaart. Als je vers werkt is niet altijd alles te krijgen, en restaurateurs zijn meestal geen IT helden die dat zelf even snel wijzigen. Vind dat niet bezwaarlijk, ik word eerder huiverig als ze altijd alles hebben, meestal is dat een minder goed teken dan een kaart die wisselt.
Patrijs is wild, en in veel landen is er met de enorme sneeuwval een jachtstop. Kan best zijn dat er geen verse patrijs te krijgen is, en dan hadden ook veel landen een vrachtwagen rijverbod ivm de gladheid.
Was van de week bij horeca groothandels en veel bladgroentes uit bv italie waren niet voorradig als normaal
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')