Dan kun je beter in de super boodschappen doen en wat over hebben.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:51 schreef Zeroku het volgende:
Mannen/studenten reken maar op 10 flessen bier de man. Cola en sinas gewoon een stuk of 5 flessen allebei, dus 10 in totaal. In principe is het niet erg als daar wat van overblijft, zomer komt eraan en dat gaat denk ik toch wel op.
En drank, kun je terugbrengen bij een slijterij
Bij de gemiddelde supermarkt doen ze ook niet moeilijk over terugbrengen.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:53 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Dan kun je beter in de super boodschappen doen en wat over hebben.
Dergeliijke bedrijven hanyteren achterlijke prijzen
Ik had het over frisdrank hequote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:53 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Dan kun je beter in de super boodschappen doen en wat over hebben.
Dergeliijke bedrijven hanyteren achterlijke prijzen
dat is voor mij helaas veel te duurquote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:55 schreef -moppie- het volgende:
waarom bestel je niet gewoon bij az-bbq of zoiets.
heb je er zelf helemaal geen drukte van.
Dat vind ik persoonlijk wel weinig, ligt er wel aan hoe lang je wil gaan BBQ'en.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:59 schreef Seven. het volgende:
Ik zou uitgaan van 3 stukjes vlees per persoon. Dus 26 hamburgers, 26 sjashlicks en 26 drumsticks of vul zelf maar in. Verder zou ik véél stokbrood met allerlei beleg klaarzetten voor je de BBQ aanzet, dan vreet men zich daar alvast kapot in. Met 26 man gaan die héél rap op. Ik zou uitgaan van 1/3 stokbrood per persoon.
Verder maak je gewoon 1 gigantische bak met salade. Je poft voor iedereen een grote aardappel (simpeler kun je aardappelen niet klaarmaken) en klaar ben je.
Dat is toch niet echt goedkoop te noemen zoals TS graag wil.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:00 schreef ER_Online het volgende:
Ik weet niet waar je woont, maar waar ik woon zit een klein slagerijtje die ook catering verzorgen. Voor 8,75 pp was het extreem lekker eten, goed genoeg voor iedereen. Kwaliteit van de salades was wel wat minder (veel dressing en saus), maar verder prima verzorgd. Ook geen omkijken naar afwassen!
Ik zie dat dat net zoiets is als azbarbecue zoals boven staat.
En zo bespaar je op vleeskosten.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:01 schreef P.F het volgende:
Ik zou inderdaad heel veel afbakstokbrood halen (en dan per 6 afbakken)
van die emmers kartoffelsalad..
zelf eier salade maken misschien
Die neerzetten.. Als iedereen er is de bbq pas aansteken![]()
Dan zit iedereen al vol van 't brood!
Omdat men al redelijk vol zit door het stokbrood, gaat er echt niet zoveel vlees in hoor.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:00 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Dat vind ik persoonlijk wel weinig, ligt er wel aan hoe lang je wil gaan BBQ'en.
Omdat het lekker is. Maar inderdaad, veel stokbrood neerzetten.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:04 schreef Seven. het volgende:
[..]
Omdat men al redelijk vol zit door het stokbrood, gaat er echt niet zoveel vlees in hoor.
En wat is dat trouwens ook voor een onzin dat er, omdat het een BBQ betreft, er gelijk 5 lappen vlees door iedereen verorbert moeten worden?
Das geen onzin dat is een zorgvuldige afweging die je maaktquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:04 schreef Seven. het volgende:
[..]
Omdat men al redelijk vol zit door het stokbrood, gaat er echt niet zoveel vlees in hoor.
En wat is dat trouwens ook voor een onzin dat er, omdat het een BBQ betreft, er gelijk 5 lappen vlees door iedereen verorbert moeten worden?
Geef dan geen BBQ.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:59 schreef Seven. het volgende:
Ik zou uitgaan van 3 stukjes vlees per persoon. Dus 26 hamburgers, 26 sjashlicks en 26 drumsticks of vul zelf maar in. Verder zou ik véél stokbrood met allerlei beleg klaarzetten voor je de BBQ aanzet, dan vreet men zich daar alvast kapot in. Met 26 man gaan die héél rap op. Ik zou uitgaan van 1/3 stokbrood per persoon.
Verder maak je gewoon 1 gigantische bak met salade. Je poft voor iedereen een grote aardappel (simpeler kun je aardappelen niet klaarmaken) en klaar ben je.
Haal alleen wijn en fris, en geen bier. Dan is de kans dat je met een boel blijft zitten, of ergens veel te weinig van hebt al een stuk kleiner. Haal een fles (=6 glazen) per alcohol drinker.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:48 schreef Holy_Goat het volgende:
Omdat ik hier dus erg slecht in ben:
Hoeveel moet ik hebben :S
Het is voor mijn verjaardag. Publiek is gemengd, mannen, vrouwen, paar studenten.
Paar bierdrinkers, paar wijndrinkers, veel fris.
Allereerst dus het dilemma voor drinken. Bier is in de aanbieding, 3 voor de prijs van 2, elk type.
Daarna dacht ik een flesje of... 9 wit en 3 rood :S maar das erg lastig inschatten en ik koop eigenlijk altijd veel te veel of ze willen weer net wat anders. Verder een berg dubbelfris voor de frisdrinkers, en ik haal wel wat flessen cola/sinas.
Ik wil de nadruk dit jaar niet leggen op vlees. Tis geen vreetschuur en het is me veel te duur anders. Liefst maak ik ál het vlees op stokjes bv speklapjes ofzo, of stukjes gekruide steak etc. Ook wil ik zelf genoeg saté maken. Maarja, hoeveelheden :S
Wie kan mij een goed advies geven?
Een BBQ zonder bierquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Haal alleen wijn en fris, en geen bier. Dan is de kans dat je met een boel blijft zitten, of ergens veel te weinig van hebt al een stuk kleiner. Haal een fles (=6 glazen) per alcohol drinker.
Als je salades, patat, etc hebt, zorg dan voor 250 a 350 gram vlees PP, dus een kilo of 8/9.
Geen bier?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Haal alleen wijn en fris, en geen bier. Dan is de kans dat je met een boel blijft zitten, of ergens veel te weinig van hebt al een stuk kleiner. Haal een fles (=6 glazen) per alcohol drinker.
Als je salades, patat, etc hebt, zorg dan voor 250 a 350 gram vlees PP, dus een kilo of 8/9.
quote:
Geef dan geen barbecue.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:10 schreef B3nn0 het volgende:
Als mensen veel bier drinken gaan ze automatisch meer eten he...
Geen bierquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:09 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Haal alleen wijn en fris, en geen bier. Dan is de kans dat je met een boel blijft zitten, of ergens veel te weinig van hebt al een stuk kleiner. Haal een fles (=6 glazen) per alcohol drinker.
Als je salades, patat, etc hebt, zorg dan voor 250 a 350 gram vlees PP, dus een kilo of 8/9.
Voor 8,75 heb ik 1,5 kilo kip en 1,5 kilo kipvleugels. Dat is voor pakweg 15 personen wel genoeg. Ik geloof dat TS iets goedkoops zoekt.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:00 schreef ER_Online het volgende:
Ik weet niet waar je woont, maar waar ik woon zit een klein slagerijtje die ook catering verzorgen. Voor 8,75 pp was het extreem lekker eten, goed genoeg voor iedereen. Kwaliteit van de salades was wel wat minder (veel dressing en saus), maar verder prima verzorgd. Ook geen omkijken naar afwassen!
Ik zie dat dat net zoiets is als azbarbecue zoals boven staat.
Geen bier is idd lamequote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:11 schreef P.F het volgende:
Geen bier halen is echt lame op een bbq
maar ik neem aan dat er genoeg mensen met een flesje sterk aan komen zetten?
200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:09 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Geef dan geen BBQ.
Een BBQ geven en dan 3 stukjes vlees per persoon![]()
Hou op zeg.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!_!
Op een barbecue gooi je alleen geen vlees per 200 gram tegelijk op het vuur.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!_!
Doen wij altijd. En eerlijk is eerlijk, ik vind het een fantastisch systeem omdat we anders een stuk of 20 kado's per jaar moeten kopen enzoquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Winner_Taco het volgende:
Je kan ook een Amerikaans feestje geven
Dan moeten mensen zelf hun spullen meenemen
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!_!
Dan ben je een kinderachtig stuk vreten.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:14 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Hou op zeg.
Ga dan niet BBQen. Aanbevolen hoeveelheid boeit niet op een BBQ. Als ik op een BBQ kom en er zijn maar 3 stukjes vlees ga ik diegene echt uitlachen en kom ik nooit meer.
Alsof jij überhaupt ooit gevraagd wordtquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:14 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Hou op zeg.
Ga dan niet BBQen. Aanbevolen hoeveelheid boeit niet op een BBQ. Als ik op een BBQ kom en er zijn maar 3 stukjes vlees ga ik diegene echt uitlachen en kom ik nooit meer.
Daarnaast drinken mensen toch wel wat er staat. Zet een fles rum neer, en die gaat ook wel leeg. Bier is relatief veel werk. Flesjes of tap terugbrengen, veel gesjouw. Dan is 5 dozen wijn een stuk makkelijker.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:10 schreef B3nn0 het volgende:
Als mensen veel bier drinken gaan ze automatisch meer eten he...
in de aanbieding bij de makro 5 euro de kiloquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.
Ontopic; SPARE - RIBS TS, SPARE RIBS!
Nee mensen die weinig vlees halen weten niet hoe ze moeten BBQen.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Seven. het volgende:
[..]
Dan ben je een kinderachtig stuk vreten.
Leuk als de helft van je bezoek geen wijn drinkt...quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Daarnaast drinken mensen toch wel wat er staat. Zet een fles rum neer, en die gaat ook wel leeg. Bier is relatief veel werk. Flesjes of tap terugbrengen, veel gesjouw. Dan is 5 dozen wijn een stuk makkelijker.
quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.
Ontopic; SPARE - RIBS TS, SPARE RIBS!
Maar als je naar beneden kijkt kan je dan ook je eigen piemel niet meer zien. Danwel door je pens, of door die enorme tumor die uit je maag komt groeienquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:14 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Hou op zeg.
Ga dan niet BBQen. Aanbevolen hoeveelheid boeit niet op een BBQ. Als ik op een BBQ kom en er zijn maar 3 stukjes vlees ga ik diegene echt uitlachen en kom ik nooit meer.
Ik eet als ik gewoon in de pan vlees bak al 400 gram per dag.![]()
En jij dacht een halve kilo vlees van spareribs te halen?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.
Ontopic; SPARE - RIBS TS, SPARE RIBS!
Ik ben zo slank als watquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar als je naar beneden kijkt kan je dan ook je eigen piemel niet meer zien. Danwel door je pens, of door die enorme tumor die uit je maag komt groeien![]()
TS: Kleine porties = etapes eten = sneller vol. Zorg dus voor fingerfood, satestokjes, etc. Niet dat mensen 3kg vlees in één keer op de bbq gooien, want dan schuiven ze rustig alles achter elkaar naar binnen
Hey, TS wil goedkoop. Ik bied hem de goedkoopste oplossing.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:16 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Nee mensen die weinig vlees halen weten niet hoe ze moeten BBQen.
Ik denk dat dat, als je het bier (sowieso smaakbedervend, maar goed) niet prominent vooraan zet wel mee valt. Kan je altijd nog 2 sixpacks in de koelkast zetten voor hen die wijn echt niet lustenquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:16 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Leuk als de helft van je bezoek geen wijn drinkt...
Zeg ik dat dan ergens, baklap? Nee.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
En jij dacht een halve kilo vlees van spareribs te halen?Dan mag je onderhand wel met 50 kilo spareribs aan komen zetten.
Misschien bij jouw vrienden, bij mijn vrienden werkt dat niet. Die gaan nog liever aan de frisdrank dan aan de wijn.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik denk dat dat, als je het bier (sowieso smaakbedervend, maar goed) niet prominent vooraan zet wel mee valt. Kan je altijd nog 2 sixpacks in de koelkast zetten voor hen die wijn echt niet lusten
Ok, dat zijn dus echt dameshoeveelheden qua vlees, veel te weinig voor gemengd publiek, en na afloop gaan zn gasten dus muiten.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:59 schreef Seven. het volgende:
Ik zou uitgaan van 3 stukjes vlees per persoon. Dus 26 hamburgers, 26 sjashlicks en 26 drumsticks of vul zelf maar in. Verder zou ik véél stokbrood met allerlei beleg klaarzetten voor je de BBQ aanzet, dan vreet men zich daar alvast kapot in. Met 26 man gaan die héél rap op. Ik zou uitgaan van 1/3 stokbrood per persoon.
Verder maak je gewoon 1 gigantische bak met salade. Je poft voor iedereen een grote aardappel (simpeler kun je aardappelen niet klaarmaken) en klaar ben je.
Daar heb je wel een punt. Ik ga inderdaad BBQen voor het vlees.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:19 schreef Seven. het volgende:
[..]
Hey, TS wil goedkoop. Ik bied hem de goedkoopste oplossing.
En eerlijk is eerlijk, Hugo. Jij lijkt me niet dusdanig gesofisticeerd dat je oog zou hebben voor wat er nog op tafel staat. Volgens mij let jij vooral op wat er al op de ijzers ligt.
Ja, gek he als je 3 stukjes vlees per dag op de BBQ gooit.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:16 schreef Seven. het volgende:
[..]
. Gekke is trouwens dat ik na een barbecue altijd hopen weg kan flikkeren. Sowieso ben ik nog 4 dagen aan het barbecuen na de barbecue.
Spare ribs.
even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Voor 8,75 heb ik 1,5 kilo kip en 1,5 kilo kipvleugels. Dat is voor pakweg 15 personen wel genoeg. Ik geloof dat TS iets goedkoops zoekt.
Ze doet gewoon alsof alles op is zodat ze de rest van de week ook te eten heeftquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:23 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Ja, gek he als je 3 stukjes vlees per dag op de BBQ gooit.
Wat is je budget dan ongeveer?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:26 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.
Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen.
Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies?
Saté van hamlappen ?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:26 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.
Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen.
Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies?
Ossenhaaspuntjesquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:27 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Saté van hamlappen ?![]()
Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas.
dat doe ik iig niet. meestal is het snel hap hap weg vreten. beetje zonde van de ossehaas. Daar moet je van genieten. Hamlappen zijn verder prima te marineren voor saté!quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:33 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Ossenhaaspuntjes![]()
Altijd heerlijk vanaf de BBQ.
prefekt sausjes. Zelfde smaak een stuk goedkoper. Bespaart weer voor tsquote:Op dinsdag 1 juni 2010 13:17 schreef Perruche het volgende:
Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes.
Ja van hamlappen is heel normaal hoor, van ossenhaas nietquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:27 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Saté van hamlappen ?![]()
Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas.
Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 13:17 schreef Perruche het volgende:
Wat gripper zegt!
ik zou doen:
3 satestokjes (kip) pp
1 of 2 shashlick (varkensvlees) pp
2 of 3 runderworstjes pp (merguez ofzo)
1 gepofte aardappel pp
veel groentespiezen met champignons, paprika, ui, courgette
een paar turkse broden (geen stokbrood man, turks brood = veel lekkerder!), en een bak pasta salade, een bak groene salade en misschien huzarensalade ofzo.
Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes.
Qua drank: voor de bierdrinkers 6-8 flesjes pp, voor de wijndrinkers 1 fles pp (en dan iets meer wit/rose dan de rood, het is toch zomer!), en zo'n 10 flessen fris, die kan je toch bewaren.
Wij verzorgen voor u een luxe barbecue aan huis, die opquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.
Op de Fok!bbq van laatst hadden we voor 8 personen als ik mij niet vergis een halve kilo sate van mij, halve kilo van SingleCoil, een kilo kippenvleugels (dus ca 400 gram vlees ofzo?) die ik gemarineerd had, en +/- 10 hamburgers van SingleCoil, en ingevroren burgers van Vogue. 3 stokbroden met smeersels. En iets van een halve kilo merguez van SC.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:09 schreef JJdJ1984 het volgende:
[..]
Wij verzorgen voor u een luxe barbecue aan huis, die op
de gewenste dag en tijd wordt bezorgd.
Wij berekenen ongeveer 500 gram vlees/vis p.p. Dit zijn
2 stukjes vlees en 2 stukjes vis p.p. U kunt uw keuze maken
uit een assortiment van:
Gemarineerde biefstuk, gemarineerde kipfiletspies, kipsate,
zalm. scampispies en pangansiusfilet.
Tevens serveren wij de bijbehorende garnituren
bestaande uit huzarensalade, pastasalade, 3 koude
sauzen, warme satesaus, 3 soorten verse rauwkost
salade, vers fruit salade en bourgondisch stokbrood met
kruidenboter.
*oops* Dit is één van de pakketten die ik besteld hebvoor komende zaterdag
Maar TJ komtquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Op de Fok!bbq van laatst hadden we voor 8 personen als ik mij niet vergis een halve kilo sate van mij, halve kilo van SingleCoil, een kilo kippenvleugels (dus ca 400 gram vlees ofzo?) die ik gemarineerd had, en +/- 10 hamburgers van SingleCoil, en ingevroren burgers van Vogue. 3 stokbroden met smeersels. En iets van een halve kilo merguez van SC.
Ik geloof dat er achteraf de helft van de vleugels over was, de helft van SC's sate, en op 1 na alle ingevroren hamburgers. Ook van de merguez was genoeg over.
500 gram vlees PP is héél erg veel.
geef mij maar lekker sate kambing met lontong ... wat gado gado erbij en een biertje! dat is pas bbq voor mijquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:17 schreef Killaht het volgende:
Saté met kip vind ik persoonlijk het lekkerst.
Sate Kambing is geitenlamsvlees , maar jij maakt dat gewoon met hamlappen van het varken ?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:19 schreef AnggurMerah het volgende:
[..]
geef mij maar lekker sate kambing met lontong ... wat gado gado erbij en een biertje! dat is pas bbq voor mij![]()
goh bedankt voor het uitleggen wat sate kambing is... ik had werkelijk GEEN ideequote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:23 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Sate Kambing is geitenlamsvlees , maar jij maakt dat gewoon met hamlappen van het varken ?
quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:25 schreef AnggurMerah het volgende:
[..]
goh bedankt voor het uitleggen wat sate kambing is... ik had werkelijk GEEN idee
nee ik zei alleen dat het normaal is om het te gebruiken. doe aub eens normaallees de OP eens: de TS vroeg om BUDGET ideetjes
Nogmaals: sate babi wordt heel vaak gewoon van hamlappen gemaaktquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:29 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Nogmaals:
Saté van hamlappen = NIET gebruikelijk .
Ook ben je als je hamlappen bij de slager gaat halen veel (2x) duurder uit dan als je kipfilet haalt in de aanbieding.
Doei
mietjesquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.
Tsssssssss dimmen tantequote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:33 schreef AnggurMerah het volgende:
[..]
Nogmaals: sate babi wordt heel vaak gewoon van hamlappen gemaaktMaargoed, laat jij je brood maar lekker op t aanrecht oud worden ofzo En ga lekker sate daging van wagyu vlees op je bbq leggen, snob
dimmen? jij bent de hele tijd aan het scheldenquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:36 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Tsssssssss dimmen tante![]()
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.![]()
Zeker als je gaat marineren
Salades en stokbrood vind ik persoonlijk nogal goedkoop scoren .quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:39 schreef AnggurMerah het volgende:
[..]
dimmen? jij bent de hele tijd aan het scheldenik reageerde alleen maar op jouw bericht over sate babi
enfin ontopic: wat velen al hebben gezegd voor mij: idd veel stokbrood en salades
Je hebt ze niet eens geproeftquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:35 schreef Perruche het volgende:
[..]
mietjesen dan is er nog lekker veel over. Die kippenvleugeltjes zou ik ook niet eten, vies bah.
Eens. Al is het maar omdat kip heel neutraal van smaak is, en je marinade dus optimaal te proeven isquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:36 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Tsssssssss dimmen tante![]()
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.![]()
Zeker als je gaat marineren
Hoezo? Het wordt vaak gewaardeerd. Een lekkere salade is niets mis mee. Daarnaast is het wel fijn als mensen ook nog wat proeven van het eten, en er niet een wedstrijd van maken om zoveel mogelijk kilo's naar binnen te schuiven.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:42 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Salades en stokbrood vind ik persoonlijk nogal goedkoop scoren .
Als je zoiets organiseert zorg je voor voldoende vlees. Punt .
Zijn voldoende goedkope alternatieven genoemd om het budget te drukken zonder je gasten bij voorbaat op rantsoen te sturen
Er is niets mis met salade/stokbrood/kruidenboter .quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Hoezo? Het wordt vaak gewaardeerd. Een lekkere salade is niets mis mee. Daarnaast is het wel fijn als mensen ook nog wat proeven van het eten, en er niet een wedstrijd van maken om zoveel mogelijk kilo's naar binnen te schuiven.
De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Als ik ergens een fucking hekel aan heb is het uitgenodigd te worden voor een bbq en dan fucking prefab hamburgers, speklapjes en worst te vreten krijg. Waarom zou je daar een bbq voor aansteken? YUK!
En dan kan het nog erger! Heb het ooit meegemaakt dat de gastheer alles 's middags had voorgegaard! Want anders is het niet hygienisch. Aaarrrrgggghhh.![]()
quote:
Liever zoiets dan dat de gastheer op mijn vingers zit te kijken of ik alsjeblieft niet teveel vlees aan het eten ben.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
Dat hoeft ook niet, zorg ervoor dat iedereen vooraf al een hapje of wat op heeft. En dat er gewoon goed vlees is (hoeft niet duur te zijn, zelf gemarineerde kipsate kost je geen hol en is heerlijk). Iets met kwaliteit en kwantiteit enzulks.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:09 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Liever zoiets dan dat de gastheer op mijn vingers zit te kijken of ik alsjeblieft niet teveel vlees aan het eten ben.
ik hou gewoon niet van kipvleugels. Die botten, dat vel, ieuw bah.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je hebt ze niet eens geproeftIn een pikante piripiri achtige marinade. Vooraf voorgegaard, zodat ze wat vlotter klaar zouden zijn. Ik zelf ben niet van het kluiven. Botten in vlees oke, maar dan moet ik het wel met een vork dr af kunnen halen. De meeste waren er wel positief over geloof ik
![]()
Vlees van een BBQ zou ik nooit bewarenDiaree en zulks.
Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
Nouja wat ik aangaf, maak zelf sate, kipvleugels (@Perruche: ook niet mijn favoriet, maar vies zou ik ze niet noemenquote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Ik heb dit nergens vermeld. Lees dan anders eerst de OP alsjeblieft. Niet té duur is wat anders als heel weinig geld. Ofwel ik ga geen ossehaas sate stokjes maken. Das me te veel van het goede. Heb nu het idee om bij een goede slager goed vlees te fixen in ieder geval. Totaalprijs 250 euro ongeveer (max 300). Das een tientje de man incluis drank, moet denk ik wel goed te doen zijn dacht ik zo.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:
De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
[..]
Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Wat is daar mis mee dan?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Eens. Het zou zonde zijn als TS in die reacties mee gaat ('500+ gram vlees en 10 kratten biehhhhr!'), en dan straks met 5 kilo vlees blijft zitten, 400 euro kwijt is, en buikpijn heeft, terwijl hij ook één van de vele wel nuttige tips had kunnen volgenquote:Op dinsdag 1 juni 2010 16:52 schreef RobinOok het volgende:
Nee, klopt. Ik had al wel door dat dat voor jou niet opgaat. Maar voor anderen hier blijkbaar wel. Daar reageerde ik op. En dingetje ook, Lee.
Wat moet je dan een zwaar leven hebben als je daar op neer kijkt.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
En zorg voor een lekkere (zelfgemaakte?) kruidenboter, en 5 kilo grote aardappels in aluminiumfolie gerold. Mochten mensen dan nog honger hebben, dan kunnen ze achteraf altijd nog een aardappel poffenquote:Op dinsdag 1 juni 2010 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.
[ afbeelding ]
Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui en vinaigrette.
1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper
Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.quote:Op woensdag 2 juni 2010 13:36 schreef ASSpirine het volgende:
Toch grappig om te zien dat er altijd veel mensen zijn die er een wedstrijdje van maken om te zeggen hoeveel vlees ze wel niet op kunnen.
Met bier hetzelfde, 10 flesjes pp is een mooie gemiddelde, maar dan heb je weer de enkeling die zegt een krat pp.
Salades zijn nodig zodat je niet constant op vlees zit te kauwen, had laatst tzatziki gemaakt, aardappelsalade en gewoon wat geraspte wortel. Stokbroodje, kruidenboter en kruidenkaas en wat koude sauzen.
En achteraf gebleken, veel te veel vlees gekocht.
Je moet er ook aan denken dat je veel drinkt bij een barbecue, en als je maag nu eenmaal vol zit, dan gaat er gewoon niks meer in. Je kan dan zeker geen 500 gr vlees eten.
Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.quote:Op woensdag 2 juni 2010 13:53 schreef Schranseman het volgende:
<Snip>
Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).
Want met een tap wordt er meer gedronken?quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:13 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.
Als OP met 26 gasten een blister cola (6 flessen) van de Lidl heeft, 6 Fanta en daarnaast nog wat Sprite en wat lightfrisdrank en sappen, dan is het ruim voldoende.
Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:31 schreef JJdJ1984 het volgende:
[..]
Want met een tap wordt er meer gedronken?
Je krijgt dan wel een rubber velletje.quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:30 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
oh shitquote:Op woensdag 2 juni 2010 14:46 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:47 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Je krijgt dan wel een rubber velletje.
goed dat je het zegt. Dan ga ik dat maar eens doenquote:Op woensdag 2 juni 2010 14:46 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:30 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
Beste reactie tot nu toe, als mensen tenminste weten te waarderen dat je er moeite voor doet. Als ze alleen voor de hoeveelheid komen, dan kun je beter voor diepvries gaanquote:Op woensdag 2 juni 2010 13:53 schreef Schranseman het volgende:
Ik BBQ regelmatig voor grote groepen en kan je aanraden om geen ingewikkelde zaken te BBQen. Ik weet niet wat voor BBQ je hebt, maar dat kan nogal wat uitmaken. Er even van uitgaan dat je een grill BBQ (dus zonder deksel) kan je best wel leuke dingen maken. Persoonlijk zorg ik ervoor dat ik zowel koe, kip, varken als vis ka serveren, maar nogmaals vrij basic.
Koe. Koop een groot stuk rundvlees als bv een achtermuis, liesstuk of ezeltje. Is vrij voordelig (¤10,00 de kilo) en aan een stuk van 1.5-2 kilo heb je genoeg. Om dit gerecht te maken heb je alleen een BBQ, thermometer (ikea fantast 6 euro) en alufolie nodig. Je grilt het vlees al draaiend naar 54C en je hebt een stuk vlees waarin welldone en medium vlees zit.
Vis. Zalm is makkelijk, maar op het moment duur. Een zijde zalm koop je bij de visboer voor 20 euro. Als je geld over hebt kan j er grillplankjes bij kopen bij de appie (7 euro voor 2 en je hebt er 4 nodig), maar alufolie gaat ook goed. Verras je gasten en leg de zalm op de folie. smeer er mosterd op en daarna bruine suiker. Dat voor ongeveer 15 minuten en je weet niet wat je proeft.
Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).
Varken. Koop kant en klare ballen bij de lidl. wikkel ze in mger ontijtspek, beetje bbq kruiden eroverheen en maak ze klaar op een minder warme plek. Afhankelijk van de hitte 30/60 minuten. 10 minuten voordat ze eraf gaan even dippen in een suasje van BBQsaus en honing en er weer terug op.
Succes!
Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.
De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid.
Ik vind fatty's niet lekkerquote:Op woensdag 2 juni 2010 15:34 schreef Coelho het volgende:
[..]
Beste reactie tot nu toe, als mensen tenminste weten te waarderen dat je er moeite voor doet. Als ze alleen voor de hoeveelheid komen, dan kun je beter voor diepvries gaan![]()
@Schransemans: Heb je een reden om niet over Fatties te beginnen? Zijn die niet gaar te krijgen boven een grill? HoH gehakt kost helemaal geen knoop. Hoe hou jij trouwens deze hoeveelheden warm? Of laat je het een voor een komen tijdens een grotere BBQ?
quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:50 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.
hahaha..dat heb ik nou ook....quote:
Mja, met een BBQ in het park op een simpele bbq gaat dat niet werken. Het voorgaren heeft ideaal gewerktquote:Op woensdag 2 juni 2010 15:50 schreef flippivideo het volgende:
Ik vind de charme van bbq: alles op 1 vuur bereiden dat dan dient als grill, oven en slow-cooker. Spareribs zelf marineren en 5-6 uur garen. Een keer na afloop partijtje was ik wat kip vergeten op het nasmeulende vuur (indirect vuur), de volgende ochtend ontdekte ik het en heb er mee ontbeten. Was heel lekker!
Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.
Maar hier bestaat al een ander topic voor...
Dat ziet er erg goed uit! En goed bevleesd. Als je de uiteinden van de ribben tevoorschijn ziet komen, dan weet je dat je het goed gedaan hebtquote:Op woensdag 2 juni 2010 23:48 schreef pavv het volgende:
[..]
Hmm....interessant ideetje... maar kun je uitleggen wat het nut is van de huishoudfolie in deze? en wat dat doet dat de alufolie niet zou kunnen doen?
Ben zelf meer van de ribs op de BBQ (ipv de oven).... lekker low & slow in zo'n vierenhalf uur naar perfectie brengen... eerste uurtje met wat fijn gekozen rookhout voor een lekkere rooksmaak.
[ afbeelding ]
Het verheugt maar verwondert mij tevens dat men mag bbqen in parken tegenwoordig. Ik heb zoiets echt nog nooit gezien. Ik moet meer naar buiten denk ikquote:Op woensdag 2 juni 2010 23:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Mja, met een BBQ in het park op een simpele bbq gaat dat niet werken. Het voorgaren heeft ideaal gewerkt
not - true in dit geval. Sowieso moesten we opbokken van het algemene terras ma 2 uur 's nachts,quote:Op woensdag 16 juni 2010 10:07 schreef B3nn0 het volgende:
Als je meer bier en wijn had gehaald had het feestje langer geduurd. Gemiste kans dus!!!![]()
Eerder al geroepe, maar maak het wat origineler. Laatst bij een flinke BBQ bierworst gemaakt. Is niet alleen heerlijk (ja echt, ook als je niet van worst houdt) maar ook nog eens makkelijk te maken en het vult als een malle. Iedereen een bierworst, iedereen een hamburger en voor de vorm wat saté stokjes als achtervang.quote:Op dinsdag 22 juni 2010 22:56 schreef Vonkenboer het volgende:
Ik lift ook even mee in dit topic; want wij lopen hier thuis tegen ongeveer hetzelfde probleem aan.
De drank is niet echt een probleem; meer het feit dat we het eten moeilijk in kunnen schatten.
Dit jaar moeten wij thuis de familiebarbeque organiseren voor in het totaal 15 personen.
Nu ligt de gemiddelde leeftijd ergens tussen de 55 en 80 en zijn de meesten niet meer de grote eters die ze een paar jaar terug nog wel waren
Ik hoef geen rekening te houden met eventuele dieten e.d.
In ieder geval moet het een standaard bbq zijn met ongeveer de volgende vlees soorten
* Karbonade
* Speklap
* Varkenssate
* Hamburger
* Barbecueworst
* Shaslick
Wat is nou een goede hoeveelheid vlees om aan te houden; zonder dat men het gevoel krijgt dat het te weinig is.
Ik weet echt niet hoe je zo iets rekenen moet en ben benieuwd naar jullie reacties !
Oeh, die tip neem ik mee. Zaterdag bij mij thuis een housewarming, met BBQ voor 25 man. Ik had alvast een make-your-own-burger-buffet in gedachten, voldoende broodjes, sla, sauzen, kaas en tomaat, en dan een hele zwik -uiteraard zelf gedraaide- burgers op de BBQ. Maar die worst hou ik ook even in gedachten!quote:
MOINK balls. Vrijdag heb ik een feestje en daar BBQen. De eters krijgen bierworst en de avondgangers MOINK! Maar pas op. Als je ze maakt dan verwachten je gasten iedere keer die ballen. Ze zijn echte lekker.quote:Op woensdag 23 juni 2010 10:26 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb zaterdag ook een feestje voor een man of 25. Het wordt niet echt een bbq maar we willen wel wat hapjes op de BBQ maken. Ipv de bitterballen zeg maar. Dus dit even doorlezen of er nog wat goede tips staan.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |