200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:09 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Geef dan geen BBQ.
Een BBQ geven en dan 3 stukjes vlees per persoon![]()
Hou op zeg.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!_!
Op een barbecue gooi je alleen geen vlees per 200 gram tegelijk op het vuur.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!_!
Doen wij altijd. En eerlijk is eerlijk, ik vind het een fantastisch systeem omdat we anders een stuk of 20 kado's per jaar moeten kopen enzoquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Winner_Taco het volgende:
Je kan ook een Amerikaans feestje geven
Dan moeten mensen zelf hun spullen meenemen
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:13 schreef Seven. het volgende:
[..]
200 gram is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Met 3 stukjes zit je zeker op 500-600 gram man!_!
Dan ben je een kinderachtig stuk vreten.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:14 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Hou op zeg.
Ga dan niet BBQen. Aanbevolen hoeveelheid boeit niet op een BBQ. Als ik op een BBQ kom en er zijn maar 3 stukjes vlees ga ik diegene echt uitlachen en kom ik nooit meer.
Alsof jij überhaupt ooit gevraagd wordtquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:14 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Hou op zeg.
Ga dan niet BBQen. Aanbevolen hoeveelheid boeit niet op een BBQ. Als ik op een BBQ kom en er zijn maar 3 stukjes vlees ga ik diegene echt uitlachen en kom ik nooit meer.
Daarnaast drinken mensen toch wel wat er staat. Zet een fles rum neer, en die gaat ook wel leeg. Bier is relatief veel werk. Flesjes of tap terugbrengen, veel gesjouw. Dan is 5 dozen wijn een stuk makkelijker.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:10 schreef B3nn0 het volgende:
Als mensen veel bier drinken gaan ze automatisch meer eten he...
in de aanbieding bij de makro 5 euro de kiloquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.
Ontopic; SPARE - RIBS TS, SPARE RIBS!
Nee mensen die weinig vlees halen weten niet hoe ze moeten BBQen.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Seven. het volgende:
[..]
Dan ben je een kinderachtig stuk vreten.
Leuk als de helft van je bezoek geen wijn drinkt...quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Daarnaast drinken mensen toch wel wat er staat. Zet een fles rum neer, en die gaat ook wel leeg. Bier is relatief veel werk. Flesjes of tap terugbrengen, veel gesjouw. Dan is 5 dozen wijn een stuk makkelijker.
quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.
Ontopic; SPARE - RIBS TS, SPARE RIBS!
Maar als je naar beneden kijkt kan je dan ook je eigen piemel niet meer zien. Danwel door je pens, of door die enorme tumor die uit je maag komt groeienquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:14 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Hou op zeg.
Ga dan niet BBQen. Aanbevolen hoeveelheid boeit niet op een BBQ. Als ik op een BBQ kom en er zijn maar 3 stukjes vlees ga ik diegene echt uitlachen en kom ik nooit meer.
Ik eet als ik gewoon in de pan vlees bak al 400 gram per dag.![]()
En jij dacht een halve kilo vlees van spareribs te halen?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:15 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Mental note to self; ga nooit naar een schriep-bbq van Seven.
Ontopic; SPARE - RIBS TS, SPARE RIBS!
Ik ben zo slank als watquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:17 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Maar als je naar beneden kijkt kan je dan ook je eigen piemel niet meer zien. Danwel door je pens, of door die enorme tumor die uit je maag komt groeien![]()
TS: Kleine porties = etapes eten = sneller vol. Zorg dus voor fingerfood, satestokjes, etc. Niet dat mensen 3kg vlees in één keer op de bbq gooien, want dan schuiven ze rustig alles achter elkaar naar binnen
Hey, TS wil goedkoop. Ik bied hem de goedkoopste oplossing.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:16 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Nee mensen die weinig vlees halen weten niet hoe ze moeten BBQen.
Ik denk dat dat, als je het bier (sowieso smaakbedervend, maar goed) niet prominent vooraan zet wel mee valt. Kan je altijd nog 2 sixpacks in de koelkast zetten voor hen die wijn echt niet lustenquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:16 schreef Dennis101 het volgende:
[..]
Leuk als de helft van je bezoek geen wijn drinkt...
Zeg ik dat dan ergens, baklap? Nee.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:18 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
En jij dacht een halve kilo vlees van spareribs te halen?Dan mag je onderhand wel met 50 kilo spareribs aan komen zetten.
Misschien bij jouw vrienden, bij mijn vrienden werkt dat niet. Die gaan nog liever aan de frisdrank dan aan de wijn.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik denk dat dat, als je het bier (sowieso smaakbedervend, maar goed) niet prominent vooraan zet wel mee valt. Kan je altijd nog 2 sixpacks in de koelkast zetten voor hen die wijn echt niet lusten
Ok, dat zijn dus echt dameshoeveelheden qua vlees, veel te weinig voor gemengd publiek, en na afloop gaan zn gasten dus muiten.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 11:59 schreef Seven. het volgende:
Ik zou uitgaan van 3 stukjes vlees per persoon. Dus 26 hamburgers, 26 sjashlicks en 26 drumsticks of vul zelf maar in. Verder zou ik véél stokbrood met allerlei beleg klaarzetten voor je de BBQ aanzet, dan vreet men zich daar alvast kapot in. Met 26 man gaan die héél rap op. Ik zou uitgaan van 1/3 stokbrood per persoon.
Verder maak je gewoon 1 gigantische bak met salade. Je poft voor iedereen een grote aardappel (simpeler kun je aardappelen niet klaarmaken) en klaar ben je.
Daar heb je wel een punt. Ik ga inderdaad BBQen voor het vlees.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:19 schreef Seven. het volgende:
[..]
Hey, TS wil goedkoop. Ik bied hem de goedkoopste oplossing.
En eerlijk is eerlijk, Hugo. Jij lijkt me niet dusdanig gesofisticeerd dat je oog zou hebben voor wat er nog op tafel staat. Volgens mij let jij vooral op wat er al op de ijzers ligt.
Ja, gek he als je 3 stukjes vlees per dag op de BBQ gooit.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:16 schreef Seven. het volgende:
[..]
. Gekke is trouwens dat ik na een barbecue altijd hopen weg kan flikkeren. Sowieso ben ik nog 4 dagen aan het barbecuen na de barbecue.
Spare ribs.
even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Voor 8,75 heb ik 1,5 kilo kip en 1,5 kilo kipvleugels. Dat is voor pakweg 15 personen wel genoeg. Ik geloof dat TS iets goedkoops zoekt.
Ze doet gewoon alsof alles op is zodat ze de rest van de week ook te eten heeftquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:23 schreef Zwansen het volgende:
[..]
Ja, gek he als je 3 stukjes vlees per dag op de BBQ gooit.
Wat is je budget dan ongeveer?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:26 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.
Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen.
Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies?
Saté van hamlappen ?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:26 schreef Holy_Goat het volgende:
[..]
even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.
Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen.
Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies?
Ossenhaaspuntjesquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:27 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Saté van hamlappen ?![]()
Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas.
dat doe ik iig niet. meestal is het snel hap hap weg vreten. beetje zonde van de ossehaas. Daar moet je van genieten. Hamlappen zijn verder prima te marineren voor saté!quote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:33 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Ossenhaaspuntjes![]()
Altijd heerlijk vanaf de BBQ.
prefekt sausjes. Zelfde smaak een stuk goedkoper. Bespaart weer voor tsquote:Op dinsdag 1 juni 2010 13:17 schreef Perruche het volgende:
Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes.
Ja van hamlappen is heel normaal hoor, van ossenhaas nietquote:Op dinsdag 1 juni 2010 12:27 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Saté van hamlappen ?![]()
Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas.
Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 13:17 schreef Perruche het volgende:
Wat gripper zegt!
ik zou doen:
3 satestokjes (kip) pp
1 of 2 shashlick (varkensvlees) pp
2 of 3 runderworstjes pp (merguez ofzo)
1 gepofte aardappel pp
veel groentespiezen met champignons, paprika, ui, courgette
een paar turkse broden (geen stokbrood man, turks brood = veel lekkerder!), en een bak pasta salade, een bak groene salade en misschien huzarensalade ofzo.
Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes.
Qua drank: voor de bierdrinkers 6-8 flesjes pp, voor de wijndrinkers 1 fles pp (en dan iets meer wit/rose dan de rood, het is toch zomer!), en zo'n 10 flessen fris, die kan je toch bewaren.
Wij verzorgen voor u een luxe barbecue aan huis, die opquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.
Op de Fok!bbq van laatst hadden we voor 8 personen als ik mij niet vergis een halve kilo sate van mij, halve kilo van SingleCoil, een kilo kippenvleugels (dus ca 400 gram vlees ofzo?) die ik gemarineerd had, en +/- 10 hamburgers van SingleCoil, en ingevroren burgers van Vogue. 3 stokbroden met smeersels. En iets van een halve kilo merguez van SC.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:09 schreef JJdJ1984 het volgende:
[..]
Wij verzorgen voor u een luxe barbecue aan huis, die op
de gewenste dag en tijd wordt bezorgd.
Wij berekenen ongeveer 500 gram vlees/vis p.p. Dit zijn
2 stukjes vlees en 2 stukjes vis p.p. U kunt uw keuze maken
uit een assortiment van:
Gemarineerde biefstuk, gemarineerde kipfiletspies, kipsate,
zalm. scampispies en pangansiusfilet.
Tevens serveren wij de bijbehorende garnituren
bestaande uit huzarensalade, pastasalade, 3 koude
sauzen, warme satesaus, 3 soorten verse rauwkost
salade, vers fruit salade en bourgondisch stokbrood met
kruidenboter.
*oops* Dit is één van de pakketten die ik besteld hebvoor komende zaterdag
Maar TJ komtquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Op de Fok!bbq van laatst hadden we voor 8 personen als ik mij niet vergis een halve kilo sate van mij, halve kilo van SingleCoil, een kilo kippenvleugels (dus ca 400 gram vlees ofzo?) die ik gemarineerd had, en +/- 10 hamburgers van SingleCoil, en ingevroren burgers van Vogue. 3 stokbroden met smeersels. En iets van een halve kilo merguez van SC.
Ik geloof dat er achteraf de helft van de vleugels over was, de helft van SC's sate, en op 1 na alle ingevroren hamburgers. Ook van de merguez was genoeg over.
500 gram vlees PP is héél erg veel.
geef mij maar lekker sate kambing met lontong ... wat gado gado erbij en een biertje! dat is pas bbq voor mijquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:17 schreef Killaht het volgende:
Saté met kip vind ik persoonlijk het lekkerst.
Sate Kambing is geitenlamsvlees , maar jij maakt dat gewoon met hamlappen van het varken ?quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:19 schreef AnggurMerah het volgende:
[..]
geef mij maar lekker sate kambing met lontong ... wat gado gado erbij en een biertje! dat is pas bbq voor mij![]()
goh bedankt voor het uitleggen wat sate kambing is... ik had werkelijk GEEN ideequote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:23 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Sate Kambing is geitenlamsvlees , maar jij maakt dat gewoon met hamlappen van het varken ?
quote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:25 schreef AnggurMerah het volgende:
[..]
goh bedankt voor het uitleggen wat sate kambing is... ik had werkelijk GEEN idee
nee ik zei alleen dat het normaal is om het te gebruiken. doe aub eens normaallees de OP eens: de TS vroeg om BUDGET ideetjes
Nogmaals: sate babi wordt heel vaak gewoon van hamlappen gemaaktquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:29 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Nogmaals:
Saté van hamlappen = NIET gebruikelijk .
Ook ben je als je hamlappen bij de slager gaat halen veel (2x) duurder uit dan als je kipfilet haalt in de aanbieding.
Doei
mietjesquote:Op dinsdag 1 juni 2010 15:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |