abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_82184069
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:19 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik denk dat dat, als je het bier (sowieso smaakbedervend, maar goed) niet prominent vooraan zet wel mee valt. Kan je altijd nog 2 sixpacks in de koelkast zetten voor hen die wijn echt niet lusten
Misschien bij jouw vrienden, bij mijn vrienden werkt dat niet. Die gaan nog liever aan de frisdrank dan aan de wijn.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:21:25 #72
130803 Gripper
Get a grip
pi_82184081
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 11:59 schreef Seven. het volgende:
Ik zou uitgaan van 3 stukjes vlees per persoon. Dus 26 hamburgers, 26 sjashlicks en 26 drumsticks of vul zelf maar in. Verder zou ik véél stokbrood met allerlei beleg klaarzetten voor je de BBQ aanzet, dan vreet men zich daar alvast kapot in. Met 26 man gaan die héél rap op. Ik zou uitgaan van 1/3 stokbrood per persoon.

Verder maak je gewoon 1 gigantische bak met salade. Je poft voor iedereen een grote aardappel (simpeler kun je aardappelen niet klaarmaken) en klaar ben je.
Ok, dat zijn dus echt dameshoeveelheden qua vlees, veel te weinig voor gemengd publiek, en na afloop gaan zn gasten dus muiten.
De broden en salades zijn wel ok, maar je wilt natuurlijk niet een avond lang stokbrood en sla eten.

Ik ga er nu vanuit dat holy goat een vriezer heeft, of mensen die m helpen om eventuele restjes op te eten. Mijn ervaring bij BBQ's is trouwens dat het altijd op gaat, ik ben een hele normale eter, maar bij een BBQ verander ik in holle bolle gijs, en zo nog wel wat vrienden en kennissen. Handig

Vleesch:

Minstens 4 verschillende items, je hebt altijd wel miezemuizen die niet alles lusten.

Saté
Neem gemiddeld 4 stokjes saté pp. Niet van die miezerige dunne fliebertjes kip, maar gewoon goeie stukjes, ook weer niet te groot (want dan blijven ze rauw van binnen) : blokjes van 3 x 3 x 3 cm. Uit 1 filetje haal je zo ongeveer 3 stokjes. Reken maar uit hoeveel kipfiletjes (200-250 gram / stuk ke dan nodig hebt. Kip is goedkoop, maak dus veel sate, en bereid je voor op veel werk als je 100 saté's moet rijgen.

Een redelijk simpele maar lekkere marinade: 2/3 ketjap, 1/3 olie, 3 flinke tenen knoflook, de avond voor de BBQ alles al in de marinade zetten voor supermalse saté.
Je kunt ter variatie ook enkele spiezen rijgen met paprika,ui, champ, als shaslicks.

Hamburgers:
1 a 2 pp

speklapjes:
1 pp

worstje:
braadworsten kunnen, maar zijn wel groot. Als je iets knakkigs kunt vinden, is dat prima.

niet-vlees:
- spiezen met champignons, paprika, ui
- losse plakken courgette
- broden, salades, sauzen (knoflooksaus zelf maken met 1/3 mayo, 2/3 yoghurt, en enkele tenen knoflook + kruiden) , grote bak pastasalade.

Voor achter de hand: altijd een extra pak diepvriesburgers, blikken knakworst, frikandel achter de hand. t is dan wel niet van dat geweldige BBQ-voedsel, maar je serveert het toch pas noodgedwongen aan het eind als alle lekkere dingen al op zijn en mensen een bodempje hebben gelegd.

Wat je overhoudt (als je al overhoudt) mag de vriezer in, of terug in de koelkast, en dan de dag erop weer BBQ-en met de restjes.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:22:57 #73
169701 HugoBaas
Ik ben niet meer hier
pi_82184125
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:19 schreef Seven. het volgende:

[..]

Hey, TS wil goedkoop. Ik bied hem de goedkoopste oplossing.

En eerlijk is eerlijk, Hugo. Jij lijkt me niet dusdanig gesofisticeerd dat je oog zou hebben voor wat er nog op tafel staat. Volgens mij let jij vooral op wat er al op de ijzers ligt.
Daar heb je wel een punt. Ik ga inderdaad BBQen voor het vlees.
Op maandag 29 maart 2010 19:12 schreef Spoortie het volgende:
Ah, dan vind ik het ook redelijk als ik in naam van alle autisten op FoK! een topic mag openen dat die HugoBaas die ene ziekte met twee k's mag krijgen, of mag dat dan weer niet?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:23:56 #74
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_82184156
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:16 schreef Seven. het volgende:

[..]

. Gekke is trouwens dat ik na een barbecue altijd hopen weg kan flikkeren. Sowieso ben ik nog 4 dagen aan het barbecuen na de barbecue.

Spare ribs .
Ja, gek he als je 3 stukjes vlees per dag op de BBQ gooit.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:26:22 #75
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82184239
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Voor 8,75 heb ik 1,5 kilo kip en 1,5 kilo kipvleugels. Dat is voor pakweg 15 personen wel genoeg. Ik geloof dat TS iets goedkoops zoekt.
even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.
Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen.
Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies?

planning is plusmin 5 satestokjes de man, voor de helft van de mensen een dikke worst (uit ervaring blijkt dat niet iedereen dit eet) , 1 hamburger, 1 speklap, en misschien nog wel iets van een (halve) grote gekruide steak? en of misschien iets van voorgekookte kip - iets.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:26:24 #76
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82184240
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:23 schreef Zwansen het volgende:

[..]

Ja, gek he als je 3 stukjes vlees per dag op de BBQ gooit.
Ze doet gewoon alsof alles op is zodat ze de rest van de week ook te eten heeft
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82184260
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:26 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.
Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen.
Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies?
Wat is je budget dan ongeveer?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:27:28 #78
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82184279
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:26 schreef Holy_Goat het volgende:

[..]

even misverstand weghalen:zó goedkoop hoeft het ook weer niet.
Ik zit nu te denken idd bij een slager mijn spulletjes te bestellen, maar dan als ongemarineerde artikelen.
Wil van hamlappen sate maken: hoeveel hamlappen zou je nodig hebben voor pak em beet 120 sate stokkies?
Saté van hamlappen ?

Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas.
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:33:06 #79
169701 HugoBaas
Ik ben niet meer hier
pi_82184482
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:27 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Saté van hamlappen ?

Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas.
Ossenhaaspuntjes

Altijd heerlijk vanaf de BBQ.
Op maandag 29 maart 2010 19:12 schreef Spoortie het volgende:
Ah, dan vind ik het ook redelijk als ik in naam van alle autisten op FoK! een topic mag openen dat die HugoBaas die ene ziekte met twee k's mag krijgen, of mag dat dan weer niet?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:39:53 #80
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82184683
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:26 schreef Dennis101 het volgende:

[..]

Wat is je budget dan ongeveer?
geen idee. incluis alles 250 ofzo
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:40:42 #81
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82184716
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:33 schreef HugoBaas het volgende:

[..]

Ossenhaaspuntjes

Altijd heerlijk vanaf de BBQ.
dat doe ik iig niet. meestal is het snel hap hap weg vreten. beetje zonde van de ossehaas. Daar moet je van genieten. Hamlappen zijn verder prima te marineren voor saté!
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:43:07 #82
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82184793
Ga nou maar gewoon die tip die eerder gegeven is aangaande de kipfilet ter harte nemen .
Dan koop je stokjes en X kilo kipfilet (á 2,99 de kilo) netjes in stukjes snijden en op stok in de marinade leggen en je hebt héérlijke saté voor weinig .
Hamburgers kun je vrij simpel zelf maken door gehakt in de reclame te kopen ( 2,99 de kilo) haal je 10 hamburgers per kilo uit .
Ben je al een aardig end op weg en heb je meer dan genoeg voor wat bier en wijn .
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 12:53:27 #83
136343 BasEnAad
, die clown en die acrobaat!
pi_82185173
Tip is misschien om een enkele dozen diepvrieshamburgers achter de hand te hebben. Is niet duur en je hebt toch nog vlees over, mocht er te weinig zijn.
pi_82185722
Tvp binnenkort ook een verjaardag en weet niet hoeveel ik moet kopen
pi_82186079
Wat gripper zegt!

ik zou doen:
3 satestokjes (kip) pp
1 of 2 shashlick (varkensvlees) pp
2 of 3 runderworstjes pp (merguez ofzo)
1 gepofte aardappel pp
veel groentespiezen met champignons, paprika, ui, courgette

een paar turkse broden (geen stokbrood man, turks brood = veel lekkerder!), en een bak pasta salade, een bak groene salade en misschien huzarensalade ofzo.

Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes.

Qua drank: voor de bierdrinkers 6-8 flesjes pp, voor de wijndrinkers 1 fles pp (en dan iets meer wit/rose dan de rood, het is toch zomer!), en zo'n 10 flessen fris, die kan je toch bewaren.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 13:32:17 #86
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_82186730
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 13:17 schreef Perruche het volgende:


Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes.


prefekt sausjes. Zelfde smaak een stuk goedkoper. Bespaart weer voor ts
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_82190701
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 12:27 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Saté van hamlappen ?

Saté kan van Kip , ossenhaas of varkenshaas.
Ja van hamlappen is heel normaal hoor, van ossenhaas niet
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
pi_82190824
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 13:17 schreef Perruche het volgende:
Wat gripper zegt!

ik zou doen:
3 satestokjes (kip) pp
1 of 2 shashlick (varkensvlees) pp
2 of 3 runderworstjes pp (merguez ofzo)
1 gepofte aardappel pp
veel groentespiezen met champignons, paprika, ui, courgette

een paar turkse broden (geen stokbrood man, turks brood = veel lekkerder!), en een bak pasta salade, een bak groene salade en misschien huzarensalade ofzo.

Saus: knoflooksaus, satehsaus, en calve sausjes.

Qua drank: voor de bierdrinkers 6-8 flesjes pp, voor de wijndrinkers 1 fles pp (en dan iets meer wit/rose dan de rood, het is toch zomer!), en zo'n 10 flessen fris, die kan je toch bewaren.
Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.
pi_82190897
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.
Wij verzorgen voor u een luxe barbecue aan huis, die op
de gewenste dag en tijd wordt bezorgd.
Wij berekenen ongeveer 500 gram vlees/vis p.p. Dit zijn
2 stukjes vlees en 2 stukjes vis p.p. U kunt uw keuze maken
uit een assortiment van:

Gemarineerde biefstuk, gemarineerde kipfiletspies, kipsate,
zalm. scampispies en pangansiusfilet.

Tevens serveren wij de bijbehorende garnituren
bestaande uit huzarensalade, pastasalade, 3 koude
sauzen, warme satesaus, 3 soorten verse rauwkost
salade, vers fruit salade en bourgondisch stokbrood met
kruidenboter.

*oops* Dit is één van de pakketten die ik besteld heb voor komende zaterdag
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
pi_82191108
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:09 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Wij verzorgen voor u een luxe barbecue aan huis, die op
de gewenste dag en tijd wordt bezorgd.
Wij berekenen ongeveer 500 gram vlees/vis p.p. Dit zijn
2 stukjes vlees en 2 stukjes vis p.p. U kunt uw keuze maken
uit een assortiment van:

Gemarineerde biefstuk, gemarineerde kipfiletspies, kipsate,
zalm. scampispies en pangansiusfilet.

Tevens serveren wij de bijbehorende garnituren
bestaande uit huzarensalade, pastasalade, 3 koude
sauzen, warme satesaus, 3 soorten verse rauwkost
salade, vers fruit salade en bourgondisch stokbrood met
kruidenboter.

*oops* Dit is één van de pakketten die ik besteld heb voor komende zaterdag
Op de Fok!bbq van laatst hadden we voor 8 personen als ik mij niet vergis een halve kilo sate van mij, halve kilo van SingleCoil, een kilo kippenvleugels (dus ca 400 gram vlees ofzo?) die ik gemarineerd had, en +/- 10 hamburgers van SingleCoil, en ingevroren burgers van Vogue. 3 stokbroden met smeersels. En iets van een halve kilo merguez van SC.

Ik geloof dat er achteraf de helft van de vleugels over was, de helft van SC's sate, en op 1 na alle ingevroren hamburgers. Ook van de merguez was genoeg over.

500 gram vlees PP is héél erg veel.
pi_82191195
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:13 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Op de Fok!bbq van laatst hadden we voor 8 personen als ik mij niet vergis een halve kilo sate van mij, halve kilo van SingleCoil, een kilo kippenvleugels (dus ca 400 gram vlees ofzo?) die ik gemarineerd had, en +/- 10 hamburgers van SingleCoil, en ingevroren burgers van Vogue. 3 stokbroden met smeersels. En iets van een halve kilo merguez van SC.

Ik geloof dat er achteraf de helft van de vleugels over was, de helft van SC's sate, en op 1 na alle ingevroren hamburgers. Ook van de merguez was genoeg over.

500 gram vlees PP is héél erg veel.
Maar TJ komt
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:17:57 #92
134009 Killaht
Words of Wisdom
pi_82191335
Saté met kip vind ik persoonlijk het lekkerst.
"Strange times are these in which we live
when old and young are taught in falsehoods school.
And the one man that dares to tell the truth is called at once a lunatic and fool"
pi_82191414
turks brood is ook een hele goede!!
pi_82191416
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:17 schreef Killaht het volgende:
Saté met kip vind ik persoonlijk het lekkerst.
geef mij maar lekker sate kambing met lontong ... wat gado gado erbij en een biertje! dat is pas bbq voor mij
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:23:08 #95
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_82191572
opgeschoond, dit soort gezeik is niet nodig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:23:29 #96
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82191586
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:19 schreef AnggurMerah het volgende:

[..]

geef mij maar lekker sate kambing met lontong ... wat gado gado erbij en een biertje! dat is pas bbq voor mij
Sate Kambing is geitenlamsvlees , maar jij maakt dat gewoon met hamlappen van het varken ?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82191686
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:23 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Sate Kambing is geitenlamsvlees , maar jij maakt dat gewoon met hamlappen van het varken ?
goh bedankt voor het uitleggen wat sate kambing is... ik had werkelijk GEEN idee

nee ik zei alleen dat het normaal is om het te gebruiken. doe aub eens normaal lees de OP eens: de TS vroeg om BUDGET ideetjes
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:29:41 #98
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82191849
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:25 schreef AnggurMerah het volgende:

[..]

goh bedankt voor het uitleggen wat sate kambing is... ik had werkelijk GEEN idee

nee ik zei alleen dat het normaal is om het te gebruiken. doe aub eens normaal lees de OP eens: de TS vroeg om BUDGET ideetjes


Nogmaals:
Saté van hamlappen = NIET gebruikelijk .

Ook ben je als je hamlappen bij de slager gaat halen veel (2x) duurder uit dan als je kipfilet haalt in de aanbieding.

Doei
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82192054
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:29 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Nogmaals:
Saté van hamlappen = NIET gebruikelijk .

Ook ben je als je hamlappen bij de slager gaat halen veel (2x) duurder uit dan als je kipfilet haalt in de aanbieding.

Doei
Nogmaals: sate babi wordt heel vaak gewoon van hamlappen gemaakt Maargoed, laat jij je brood maar lekker op t aanrecht oud worden ofzo En ga lekker sate daging van wagyu vlees op je bbq leggen, snob
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
pi_82192157
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:07 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dat gaan alleen hele grote eters op krijgen hoor. Na 2 stokjes en 1 worstje heeft de gemiddelde vrouw/kleine eter al genoeg gehad.
mietjes en dan is er nog lekker veel over. Die kippenvleugeltjes zou ik ook niet eten, vies bah.

Trouwens, over die sate Kambing, bij de turk kan je vaak goedkoop geitenvlees krijgen, is toch niet populair in NL . Wel bestellen
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:36:53 #101
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82192218
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:33 schreef AnggurMerah het volgende:

[..]

Nogmaals: sate babi wordt heel vaak gewoon van hamlappen gemaakt Maargoed, laat jij je brood maar lekker op t aanrecht oud worden ofzo En ga lekker sate daging van wagyu vlees op je bbq leggen, snob
Tsssssssss dimmen tante
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.
Zeker als je gaat marineren
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82192341
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:36 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Tsssssssss dimmen tante
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.
Zeker als je gaat marineren
dimmen? jij bent de hele tijd aan het schelden ik reageerde alleen maar op jouw bericht over sate babi

enfin ontopic: wat velen al hebben gezegd voor mij: idd veel stokbrood en salades
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
pi_82192422
Gezellig hier zeg. Misschien samen een kookclubje beginnen?
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:42:28 #104
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82192485
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:39 schreef AnggurMerah het volgende:

[..]

dimmen? jij bent de hele tijd aan het schelden ik reageerde alleen maar op jouw bericht over sate babi

enfin ontopic: wat velen al hebben gezegd voor mij: idd veel stokbrood en salades
Salades en stokbrood vind ik persoonlijk nogal goedkoop scoren .
Als je zoiets organiseert zorg je voor voldoende vlees. Punt .
Zijn voldoende goedkope alternatieven genoemd om het budget te drukken zonder je gasten bij voorbaat op rantsoen te sturen
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82192837
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:35 schreef Perruche het volgende:

[..]

mietjes en dan is er nog lekker veel over. Die kippenvleugeltjes zou ik ook niet eten, vies bah.
Je hebt ze niet eens geproeft In een pikante piripiri achtige marinade. Vooraf voorgegaard, zodat ze wat vlotter klaar zouden zijn. Ik zelf ben niet van het kluiven. Botten in vlees oke, maar dan moet ik het wel met een vork dr af kunnen halen. De meeste waren er wel positief over geloof ik

Vlees van een BBQ zou ik nooit bewaren Diaree en zulks.
pi_82192841
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:15 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Maar TJ komt
Dan zijn er in elk geval spareribs
pi_82192907
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:36 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Tsssssssss dimmen tante
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.
Zeker als je gaat marineren
Eens. Al is het maar omdat kip heel neutraal van smaak is, en je marinade dus optimaal te proeven is
pi_82192939
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:42 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Salades en stokbrood vind ik persoonlijk nogal goedkoop scoren .
Als je zoiets organiseert zorg je voor voldoende vlees. Punt .
Zijn voldoende goedkope alternatieven genoemd om het budget te drukken zonder je gasten bij voorbaat op rantsoen te sturen
Hoezo? Het wordt vaak gewaardeerd. Een lekkere salade is niets mis mee. Daarnaast is het wel fijn als mensen ook nog wat proeven van het eten, en er niet een wedstrijd van maken om zoveel mogelijk kilo's naar binnen te schuiven.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:55:15 #109
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82193134
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hoezo? Het wordt vaak gewaardeerd. Een lekkere salade is niets mis mee. Daarnaast is het wel fijn als mensen ook nog wat proeven van het eten, en er niet een wedstrijd van maken om zoveel mogelijk kilo's naar binnen te schuiven.
Er is niets mis met salade/stokbrood/kruidenboter .
Maar als je een BBQ geeft moet je niet op een stukje vlees kijken .

Eigenlijk hóór je gewoon over te houden . Anders is je feest niet geslaagd
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:57:45 #110
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_82193265
winner-taco en anggurmerah, kappen, nu is het klaar.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:58:58 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82193321
Als ik ergens een fucking hekel aan heb is het uitgenodigd te worden voor een bbq en dan fucking prefab hamburgers, speklapjes en worst te vreten krijg. Waarom zou je daar een bbq voor aansteken? YUK!

En dan kan het nog erger! Heb het ooit meegemaakt dat de gastheer alles 's middags had voorgegaard! Want anders is het niet hygienisch. Aaarrrrgggghhh.
pi_82193530
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Als ik ergens een fucking hekel aan heb is het uitgenodigd te worden voor een bbq en dan fucking prefab hamburgers, speklapjes en worst te vreten krijg. Waarom zou je daar een bbq voor aansteken? YUK!

En dan kan het nog erger! Heb het ooit meegemaakt dat de gastheer alles 's middags had voorgegaard! Want anders is het niet hygienisch. Aaarrrrgggghhh.
De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:05:56 #113
246107 Zeroku
An Air of Authority.
pi_82193663
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:15 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Maar TJ komt
Op zaterdag 28 april 2012 00:09 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
pi_82193828
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
Liever zoiets dan dat de gastheer op mijn vingers zit te kijken of ik alsjeblieft niet teveel vlees aan het eten ben.
pi_82194121
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:09 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Liever zoiets dan dat de gastheer op mijn vingers zit te kijken of ik alsjeblieft niet teveel vlees aan het eten ben.
Dat hoeft ook niet, zorg ervoor dat iedereen vooraf al een hapje of wat op heeft. En dat er gewoon goed vlees is (hoeft niet duur te zijn, zelf gemarineerde kipsate kost je geen hol en is heerlijk). Iets met kwaliteit en kwantiteit enzulks.
pi_82194181
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je hebt ze niet eens geproeft In een pikante piripiri achtige marinade. Vooraf voorgegaard, zodat ze wat vlotter klaar zouden zijn. Ik zelf ben niet van het kluiven. Botten in vlees oke, maar dan moet ik het wel met een vork dr af kunnen halen. De meeste waren er wel positief over geloof ik

Vlees van een BBQ zou ik nooit bewaren Diaree en zulks.
ik hou gewoon niet van kipvleugels. Die botten, dat vel, ieuw bah.
Daarnaast ben ik het wel eens dat salade op BBQ toppie is. en diepvriesvoer bah.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:16:50 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82194259
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
pi_82194462
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Nouja wat ik aangaf, maak zelf sate, kipvleugels (@Perruche: ook niet mijn favoriet, maar vies zou ik ze niet noemen ), kost allemaal niet veel (maar wel een uurtje werk)...

Maarja, dan heb je inderdaad geen 500 gram vlees. Wat ik echt een gigantische hoeveelheid vindt, zeker gemiddeld genomen.
pi_82194926
Ik ga wel eens naar BBQ's waar het is van: veeeel vlees, een stokbroodje en een salade.

Soms ga ik naar bbq's waar wat meer gerechten op tafel staan, waar echt moeite in is gestoken, etc. Dan eet je waarschijnlijk ook netjes aan tafel en eet je waarschijnlijk minder.

Ik denk dat de 26 gasten voor voorbeeld 1 komen, nou prima toch. En salades etc. zijn best wel prima, veel dames willen niet meer dan 1 stuk vlees eten (of willen sowieso geen varkensvlees....)

Ik eet helemaal geen vlees dus ik vind stokbroodjes prima
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:30:56 #120
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82195013
Maar kip hoeft toch toch niet duur te zijn ?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82195294
Komen er ook vega's ?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:41:05 #122
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82195522
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:

De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.

[..]

Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Ik heb dit nergens vermeld. Lees dan anders eerst de OP alsjeblieft. Niet té duur is wat anders als heel weinig geld. Ofwel ik ga geen ossehaas sate stokjes maken. Das me te veel van het goede. Heb nu het idee om bij een goede slager goed vlees te fixen in ieder geval. Totaalprijs 250 euro ongeveer (max 300). Das een tientje de man incluis drank, moet denk ik wel goed te doen zijn dacht ik zo.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:52:05 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196053
Nee, klopt. Ik had al wel door dat dat voor jou niet opgaat. Maar voor anderen hier blijkbaar wel. Daar reageerde ik op. En dingetje ook, Lee.
pi_82196083
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Wat is daar mis mee dan?
pi_82196258
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:52 schreef RobinOok het volgende:
Nee, klopt. Ik had al wel door dat dat voor jou niet opgaat. Maar voor anderen hier blijkbaar wel. Daar reageerde ik op. En dingetje ook, Lee.
Eens. Het zou zonde zijn als TS in die reacties mee gaat ('500+ gram vlees en 10 kratten biehhhhr!'), en dan straks met 5 kilo vlees blijft zitten, 400 euro kwijt is, en buikpijn heeft, terwijl hij ook één van de vele wel nuttige tips had kunnen volgen
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:01:03 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196444
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:52 schreef Dennis101 het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee dan?
Alles, maar vooral de combinatie.
pi_82196472
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alles, maar vooral de combinatie.
Want? Omdat het niet aan jouw eisen voldoet ofzo?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:06:27 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196684
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
pi_82196758
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
Wat moet je dan een zwaar leven hebben als je daar op neer kijkt.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:10:34 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196849
Kost me geen enkele moeite.
pi_82197095
Ik zie dat Mirjam geen enkele moeite heeft met de verdere discussie
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:16:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82197118
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.



Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui, basilicum en vinaigrette.

1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-06-2010 17:22:29 ]
pi_82197216
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.

[ afbeelding ]

Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui en vinaigrette.

1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper
En zorg voor een lekkere (zelfgemaakte?) kruidenboter, en 5 kilo grote aardappels in aluminiumfolie gerold. Mochten mensen dan nog honger hebben, dan kunnen ze achteraf altijd nog een aardappel poffen
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:27:06 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82197529
Ja, maar aardappels poffen duurt toch wel een uur, dus da's niet zo heel handig om "acheraf" te doen.
pi_82197571
Tegen de tijd dat de eerste vleesitems op beginnen te raken je aardappels tussen de kooltjes gooien
pi_82197804
Goed vullende salade voor niet al te veel geld:
jong belegen of belegen kaas in blokjes
2 komkommers in blokjes
grote pot erwtjes
Zorgen dat het ongeveer 3 gelijke delen zijn, mengen, mayo, beetje azijn en pezo er door en je hebt een frisse, vullende maar niet al te groene salade die zelfs stoere kerels die geen konijnenvoer eten, lusten

Verder: kip in blokjes en marineren in patak's currypasta maakt een erg lekkere sate!!
Wat ik vaak nog doe ter vulling: roseval aardappeltjes in de schil, in blokjes, even beetgaar koken en dan met een flinke hoeveelheid knoflook, rozemarijn, tijm, olijfolie en pezo 20min in de oven schuiven. Makkelijk, niet duur en erg lekker

Verder met LHO en Robin eens hoor!! BBQ'en moet lekker zijn, niet per se veel!!
pi_82198127
hoe ga je het allemaal koud houden? heb je een grote vriezer?
pi_82217473
ik had laatst 1 kg kipfilet (20 stokjes) op 8 man 1 kg gehakt (zelf lekker gemaakt door ei, groene peper en ui) en 10 hamburgers. 1 bak huzarensalade, 1 bak aardappelsalade, wat bolletjes voor de hamburgers (80 ct bij AH voor 10) en 6 stokbroden, en alles was zowat over met grote eters.

TS, doe jezelf een lol en koop afbakstokbrood (32 ct de 2) neem voor iedereen een half brood, 3 stokjes sate, 2 hamburgers (als je ze vers maakt zijn ze extra machtig, ga uit van 3,5 kg gehakt) en misschien worstjes. Dit is meer dan genoeg! en wat ben je kwijt maximaal 100 euro en een dag voorbereidng. Kun je genoeg Fris (niemand heeft problemen met Lidl Cola of aldi sinas) Wijn en bier halen. Vaak is drank het duurste van je BBQ.

Oja het staat niet krenterig als je zelft ik heb bier maar wil je veel drinken neem dan zelf een kratje mee.
pi_82221232
Zo te zien van de bieraanbieding shop je bij C1000, die hebben vaak schouderkarbonade voor 2,99 maak je prima sate van. Van varkenslappen, hamlappen ook en vaak in de aanbieding. Rundergehakt voor hamburgers. Spareribs is wat minder voordelig tenzij je ze ongemarineerd van de Makro hebt in 5kg doos.

Bij ons is 26 man en rustige verjaardag. Reken op 10 kilo vlees. Na je vlees bij C1000 te hebben ingekocht, koop de rest bij Lidl...aardappelsalade, verse kruidenpotjes voor een JO pastasalade en zelfgemaakte kruidenboter voor 3 euro de kilo. De pindakaas van het merk Panda aldaar maakt veel pindasaus omdat het goed bindt met water...3 potten waarschijnlijk al teveel. Knoflooksaus natuurlijk ook zelf maken. Wijn in kartonnen jerrycans. Hele diepgevroren kippen zijn verkrijgbaar bij Aldi, haal je 10 stukken uit, laat ze vanaf het begin tot einde bbq 2 uur op indirecte hitte garen voor mensen die nog willen nakluiven.
pi_82221602
Ik heb ook nog een lekker recept voor aardappelsalade. NIet moeilijk, niet veel werk maar wel lekker vers:

- Schil aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar en giet af.
- Maak een mengsel van suiker en azijn (gewoon mixen en proeven totdat je een goede zoet/zuur-verhouding hebt) en giet dit over de nog warme aardappels.
- Omscheppen en af laten koelen.
- Bak kleine reepjes ontbijtspek uit en meng dit door de aardappels.
- Hak een bosje peterselie fijn en meng dit door de aardappels.
- Maak een dressing van half creme fraiche, half mayo met een lepel mosterd er door en eventueel wat honing.
- Schep de dressing door de aardappelsalade.

Klaar!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')