abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:36:53 #101
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82192218
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:33 schreef AnggurMerah het volgende:

[..]

Nogmaals: sate babi wordt heel vaak gewoon van hamlappen gemaakt Maargoed, laat jij je brood maar lekker op t aanrecht oud worden ofzo En ga lekker sate daging van wagyu vlees op je bbq leggen, snob
Tsssssssss dimmen tante
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.
Zeker als je gaat marineren
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82192341
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:36 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Tsssssssss dimmen tante
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.
Zeker als je gaat marineren
dimmen? jij bent de hele tijd aan het schelden ik reageerde alleen maar op jouw bericht over sate babi

enfin ontopic: wat velen al hebben gezegd voor mij: idd veel stokbrood en salades
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
pi_82192422
Gezellig hier zeg. Misschien samen een kookclubje beginnen?
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:42:28 #104
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82192485
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:39 schreef AnggurMerah het volgende:

[..]

dimmen? jij bent de hele tijd aan het schelden ik reageerde alleen maar op jouw bericht over sate babi

enfin ontopic: wat velen al hebben gezegd voor mij: idd veel stokbrood en salades
Salades en stokbrood vind ik persoonlijk nogal goedkoop scoren .
Als je zoiets organiseert zorg je voor voldoende vlees. Punt .
Zijn voldoende goedkope alternatieven genoemd om het budget te drukken zonder je gasten bij voorbaat op rantsoen te sturen
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82192837
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:35 schreef Perruche het volgende:

[..]

mietjes en dan is er nog lekker veel over. Die kippenvleugeltjes zou ik ook niet eten, vies bah.
Je hebt ze niet eens geproeft In een pikante piripiri achtige marinade. Vooraf voorgegaard, zodat ze wat vlotter klaar zouden zijn. Ik zelf ben niet van het kluiven. Botten in vlees oke, maar dan moet ik het wel met een vork dr af kunnen halen. De meeste waren er wel positief over geloof ik

Vlees van een BBQ zou ik nooit bewaren Diaree en zulks.
pi_82192841
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:15 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Maar TJ komt
Dan zijn er in elk geval spareribs
pi_82192907
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:36 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Tsssssssss dimmen tante
Kipfilet blijft een beter en goedkoper alternatief als het gaat om het maken van saté.
Zeker als je gaat marineren
Eens. Al is het maar omdat kip heel neutraal van smaak is, en je marinade dus optimaal te proeven is
pi_82192939
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:42 schreef Winner_Taco het volgende:

[..]

Salades en stokbrood vind ik persoonlijk nogal goedkoop scoren .
Als je zoiets organiseert zorg je voor voldoende vlees. Punt .
Zijn voldoende goedkope alternatieven genoemd om het budget te drukken zonder je gasten bij voorbaat op rantsoen te sturen
Hoezo? Het wordt vaak gewaardeerd. Een lekkere salade is niets mis mee. Daarnaast is het wel fijn als mensen ook nog wat proeven van het eten, en er niet een wedstrijd van maken om zoveel mogelijk kilo's naar binnen te schuiven.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:55:15 #109
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82193134
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:51 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Hoezo? Het wordt vaak gewaardeerd. Een lekkere salade is niets mis mee. Daarnaast is het wel fijn als mensen ook nog wat proeven van het eten, en er niet een wedstrijd van maken om zoveel mogelijk kilo's naar binnen te schuiven.
Er is niets mis met salade/stokbrood/kruidenboter .
Maar als je een BBQ geeft moet je niet op een stukje vlees kijken .

Eigenlijk hóór je gewoon over te houden . Anders is je feest niet geslaagd
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:57:45 #110
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_82193265
winner-taco en anggurmerah, kappen, nu is het klaar.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  dinsdag 1 juni 2010 @ 15:58:58 #111
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82193321
Als ik ergens een fucking hekel aan heb is het uitgenodigd te worden voor een bbq en dan fucking prefab hamburgers, speklapjes en worst te vreten krijg. Waarom zou je daar een bbq voor aansteken? YUK!

En dan kan het nog erger! Heb het ooit meegemaakt dat de gastheer alles 's middags had voorgegaard! Want anders is het niet hygienisch. Aaarrrrgggghhh.
pi_82193530
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:58 schreef RobinOok het volgende:
Als ik ergens een fucking hekel aan heb is het uitgenodigd te worden voor een bbq en dan fucking prefab hamburgers, speklapjes en worst te vreten krijg. Waarom zou je daar een bbq voor aansteken? YUK!

En dan kan het nog erger! Heb het ooit meegemaakt dat de gastheer alles 's middags had voorgegaard! Want anders is het niet hygienisch. Aaarrrrgggghhh.
De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:05:56 #113
246107 Zeroku
An Air of Authority.
pi_82193663
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:15 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Maar TJ komt
Op zaterdag 28 april 2012 00:09 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
pi_82193828
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
Liever zoiets dan dat de gastheer op mijn vingers zit te kijken of ik alsjeblieft niet teveel vlees aan het eten ben.
pi_82194121
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:09 schreef Scorpie het volgende:

[..]

Liever zoiets dan dat de gastheer op mijn vingers zit te kijken of ik alsjeblieft niet teveel vlees aan het eten ben.
Dat hoeft ook niet, zorg ervoor dat iedereen vooraf al een hapje of wat op heeft. En dat er gewoon goed vlees is (hoeft niet duur te zijn, zelf gemarineerde kipsate kost je geen hol en is heerlijk). Iets met kwaliteit en kwantiteit enzulks.
pi_82194181
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Je hebt ze niet eens geproeft In een pikante piripiri achtige marinade. Vooraf voorgegaard, zodat ze wat vlotter klaar zouden zijn. Ik zelf ben niet van het kluiven. Botten in vlees oke, maar dan moet ik het wel met een vork dr af kunnen halen. De meeste waren er wel positief over geloof ik

Vlees van een BBQ zou ik nooit bewaren Diaree en zulks.
ik hou gewoon niet van kipvleugels. Die botten, dat vel, ieuw bah.
Daarnaast ben ik het wel eens dat salade op BBQ toppie is. en diepvriesvoer bah.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:16:50 #117
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82194259
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:03 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.
Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
pi_82194462
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Nouja wat ik aangaf, maak zelf sate, kipvleugels (@Perruche: ook niet mijn favoriet, maar vies zou ik ze niet noemen ), kost allemaal niet veel (maar wel een uurtje werk)...

Maarja, dan heb je inderdaad geen 500 gram vlees. Wat ik echt een gigantische hoeveelheid vindt, zeker gemiddeld genomen.
pi_82194926
Ik ga wel eens naar BBQ's waar het is van: veeeel vlees, een stokbroodje en een salade.

Soms ga ik naar bbq's waar wat meer gerechten op tafel staan, waar echt moeite in is gestoken, etc. Dan eet je waarschijnlijk ook netjes aan tafel en eet je waarschijnlijk minder.

Ik denk dat de 26 gasten voor voorbeeld 1 komen, nou prima toch. En salades etc. zijn best wel prima, veel dames willen niet meer dan 1 stuk vlees eten (of willen sowieso geen varkensvlees....)

Ik eet helemaal geen vlees dus ik vind stokbroodjes prima
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:30:56 #120
264227 Winner_Taco
De lekkerste
pi_82195013
Maar kip hoeft toch toch niet duur te zijn ?
When I die, I want to go peacefully like my Grandfather did, in his sleep -- not screaming, like the passengers in his car.
pi_82195294
Komen er ook vega's ?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:41:05 #122
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82195522
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:

De indruk die ik hier krijg is dat men vooral gaat voor 3kg diepvriesvoer PP, alles zwart cremeren en er een wedstrijd van maken wie het meeste op krijgt.

[..]

Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Ik heb dit nergens vermeld. Lees dan anders eerst de OP alsjeblieft. Niet té duur is wat anders als heel weinig geld. Ofwel ik ga geen ossehaas sate stokjes maken. Das me te veel van het goede. Heb nu het idee om bij een goede slager goed vlees te fixen in ieder geval. Totaalprijs 250 euro ongeveer (max 300). Das een tientje de man incluis drank, moet denk ik wel goed te doen zijn dacht ik zo.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 16:52:05 #123
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196053
Nee, klopt. Ik had al wel door dat dat voor jou niet opgaat. Maar voor anderen hier blijkbaar wel. Daar reageerde ik op. En dingetje ook, Lee.
pi_82196083
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:16 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Inderdaad. Het mag geen geld kosten, het mag geen moeite kosten en het moet vooral heel veel zijn.
Wat is daar mis mee dan?
pi_82196258
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:52 schreef RobinOok het volgende:
Nee, klopt. Ik had al wel door dat dat voor jou niet opgaat. Maar voor anderen hier blijkbaar wel. Daar reageerde ik op. En dingetje ook, Lee.
Eens. Het zou zonde zijn als TS in die reacties mee gaat ('500+ gram vlees en 10 kratten biehhhhr!'), en dan straks met 5 kilo vlees blijft zitten, 400 euro kwijt is, en buikpijn heeft, terwijl hij ook één van de vele wel nuttige tips had kunnen volgen
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:01:03 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196444
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:52 schreef Dennis101 het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee dan?
Alles, maar vooral de combinatie.
pi_82196472
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alles, maar vooral de combinatie.
Want? Omdat het niet aan jouw eisen voldoet ofzo?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:06:27 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196684
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
pi_82196758
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
Wat moet je dan een zwaar leven hebben als je daar op neer kijkt.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:10:34 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196849
Kost me geen enkele moeite.
pi_82197095
Ik zie dat Mirjam geen enkele moeite heeft met de verdere discussie
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:16:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82197118
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.



Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui, basilicum en vinaigrette.

1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-06-2010 17:22:29 ]
pi_82197216
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.

[ afbeelding ]

Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui en vinaigrette.

1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper
En zorg voor een lekkere (zelfgemaakte?) kruidenboter, en 5 kilo grote aardappels in aluminiumfolie gerold. Mochten mensen dan nog honger hebben, dan kunnen ze achteraf altijd nog een aardappel poffen
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:27:06 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82197529
Ja, maar aardappels poffen duurt toch wel een uur, dus da's niet zo heel handig om "acheraf" te doen.
pi_82197571
Tegen de tijd dat de eerste vleesitems op beginnen te raken je aardappels tussen de kooltjes gooien
pi_82197804
Goed vullende salade voor niet al te veel geld:
jong belegen of belegen kaas in blokjes
2 komkommers in blokjes
grote pot erwtjes
Zorgen dat het ongeveer 3 gelijke delen zijn, mengen, mayo, beetje azijn en pezo er door en je hebt een frisse, vullende maar niet al te groene salade die zelfs stoere kerels die geen konijnenvoer eten, lusten

Verder: kip in blokjes en marineren in patak's currypasta maakt een erg lekkere sate!!
Wat ik vaak nog doe ter vulling: roseval aardappeltjes in de schil, in blokjes, even beetgaar koken en dan met een flinke hoeveelheid knoflook, rozemarijn, tijm, olijfolie en pezo 20min in de oven schuiven. Makkelijk, niet duur en erg lekker

Verder met LHO en Robin eens hoor!! BBQ'en moet lekker zijn, niet per se veel!!
pi_82198127
hoe ga je het allemaal koud houden? heb je een grote vriezer?
pi_82217473
ik had laatst 1 kg kipfilet (20 stokjes) op 8 man 1 kg gehakt (zelf lekker gemaakt door ei, groene peper en ui) en 10 hamburgers. 1 bak huzarensalade, 1 bak aardappelsalade, wat bolletjes voor de hamburgers (80 ct bij AH voor 10) en 6 stokbroden, en alles was zowat over met grote eters.

TS, doe jezelf een lol en koop afbakstokbrood (32 ct de 2) neem voor iedereen een half brood, 3 stokjes sate, 2 hamburgers (als je ze vers maakt zijn ze extra machtig, ga uit van 3,5 kg gehakt) en misschien worstjes. Dit is meer dan genoeg! en wat ben je kwijt maximaal 100 euro en een dag voorbereidng. Kun je genoeg Fris (niemand heeft problemen met Lidl Cola of aldi sinas) Wijn en bier halen. Vaak is drank het duurste van je BBQ.

Oja het staat niet krenterig als je zelft ik heb bier maar wil je veel drinken neem dan zelf een kratje mee.
pi_82221232
Zo te zien van de bieraanbieding shop je bij C1000, die hebben vaak schouderkarbonade voor 2,99 maak je prima sate van. Van varkenslappen, hamlappen ook en vaak in de aanbieding. Rundergehakt voor hamburgers. Spareribs is wat minder voordelig tenzij je ze ongemarineerd van de Makro hebt in 5kg doos.

Bij ons is 26 man en rustige verjaardag. Reken op 10 kilo vlees. Na je vlees bij C1000 te hebben ingekocht, koop de rest bij Lidl...aardappelsalade, verse kruidenpotjes voor een JO pastasalade en zelfgemaakte kruidenboter voor 3 euro de kilo. De pindakaas van het merk Panda aldaar maakt veel pindasaus omdat het goed bindt met water...3 potten waarschijnlijk al teveel. Knoflooksaus natuurlijk ook zelf maken. Wijn in kartonnen jerrycans. Hele diepgevroren kippen zijn verkrijgbaar bij Aldi, haal je 10 stukken uit, laat ze vanaf het begin tot einde bbq 2 uur op indirecte hitte garen voor mensen die nog willen nakluiven.
pi_82221602
Ik heb ook nog een lekker recept voor aardappelsalade. NIet moeilijk, niet veel werk maar wel lekker vers:

- Schil aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar en giet af.
- Maak een mengsel van suiker en azijn (gewoon mixen en proeven totdat je een goede zoet/zuur-verhouding hebt) en giet dit over de nog warme aardappels.
- Omscheppen en af laten koelen.
- Bak kleine reepjes ontbijtspek uit en meng dit door de aardappels.
- Hak een bosje peterselie fijn en meng dit door de aardappels.
- Maak een dressing van half creme fraiche, half mayo met een lepel mosterd er door en eventueel wat honing.
- Schep de dressing door de aardappelsalade.

Klaar!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_82222255
Fruitsalade voor erbij. Kijk wat je kan kopen op bijvoorbeeld de markt en snijd er zelf een salade van.
Altijd lekker.

Hamburgers zijn makkelijk zelf te maken. Je kan er eventueel nog spek omheen vouwen voor meer smaak. (naast het toevoegen van kruiden aan het gehakt).

Shaslicks zijn ook makkelijk zelf gemaakt. Kipfilet in blokjes snijden, marineren, samen met ui en paprika aan spies rijgen.

Bij het gebruik van satestokken deze een avond van te voren in water met een klein beetje zout leggen. Dan worden de stokjes goed nat van en kunnen ze niet verbranden tijdens het grillen.
  woensdag 2 juni 2010 @ 11:26:41 #142
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_82227230
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:15 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Maar TJ komt
oh? Hoe weet jij dat?
pi_82232975
Toch grappig om te zien dat er altijd veel mensen zijn die er een wedstrijdje van maken om te zeggen hoeveel vlees ze wel niet op kunnen.
Met bier hetzelfde, 10 flesjes pp is een mooie gemiddelde, maar dan heb je weer de enkeling die zegt een krat pp.

Salades zijn nodig zodat je niet constant op vlees zit te kauwen, had laatst tzatziki gemaakt, aardappelsalade en gewoon wat geraspte wortel. Stokbroodje, kruidenboter en kruidenkaas en wat koude sauzen.
En achteraf gebleken, veel te veel vlees gekocht.
Je moet er ook aan denken dat je veel drinkt bij een barbecue, en als je maag nu eenmaal vol zit, dan gaat er gewoon niks meer in. Je kan dan zeker geen 500 gr vlees eten.
  woensdag 2 juni 2010 @ 13:53:56 #144
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82233846
Ik BBQ regelmatig voor grote groepen en kan je aanraden om geen ingewikkelde zaken te BBQen. Ik weet niet wat voor BBQ je hebt, maar dat kan nogal wat uitmaken. Er even van uitgaan dat je een grill BBQ (dus zonder deksel) kan je best wel leuke dingen maken. Persoonlijk zorg ik ervoor dat ik zowel koe, kip, varken als vis ka serveren, maar nogmaals vrij basic.

Koe. Koop een groot stuk rundvlees als bv een achtermuis, liesstuk of ezeltje. Is vrij voordelig (¤10,00 de kilo) en aan een stuk van 1.5-2 kilo heb je genoeg. Om dit gerecht te maken heb je alleen een BBQ, thermometer (ikea fantast 6 euro) en alufolie nodig. Je grilt het vlees al draaiend naar 54C en je hebt een stuk vlees waarin welldone en medium vlees zit.

Vis. Zalm is makkelijk, maar op het moment duur. Een zijde zalm koop je bij de visboer voor 20 euro. Als je geld over hebt kan j er grillplankjes bij kopen bij de appie (7 euro voor 2 en je hebt er 4 nodig), maar alufolie gaat ook goed. Verras je gasten en leg de zalm op de folie. smeer er mosterd op en daarna bruine suiker. Dat voor ongeveer 15 minuten en je weet niet wat je proeft.

Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).

Varken. Koop kant en klare ballen bij de lidl. wikkel ze in mger ontijtspek, beetje bbq kruiden eroverheen en maak ze klaar op een minder warme plek. Afhankelijk van de hitte 30/60 minuten. 10 minuten voordat ze eraf gaan even dippen in een suasje van BBQsaus en honing en er weer terug op.

Succes!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82234806
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 13:36 schreef ASSpirine het volgende:
Toch grappig om te zien dat er altijd veel mensen zijn die er een wedstrijdje van maken om te zeggen hoeveel vlees ze wel niet op kunnen.
Met bier hetzelfde, 10 flesjes pp is een mooie gemiddelde, maar dan heb je weer de enkeling die zegt een krat pp.

Salades zijn nodig zodat je niet constant op vlees zit te kauwen, had laatst tzatziki gemaakt, aardappelsalade en gewoon wat geraspte wortel. Stokbroodje, kruidenboter en kruidenkaas en wat koude sauzen.
En achteraf gebleken, veel te veel vlees gekocht.
Je moet er ook aan denken dat je veel drinkt bij een barbecue, en als je maag nu eenmaal vol zit, dan gaat er gewoon niks meer in. Je kan dan zeker geen 500 gr vlees eten.
Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.

Als OP met 26 gasten een blister cola (6 flessen) van de Lidl heeft, 6 Fanta en daarnaast nog wat Sprite en wat lightfrisdrank en sappen, dan is het ruim voldoende.
pi_82235608
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 13:53 schreef Schranseman het volgende:

<Snip>

Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).

Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
pi_82235633
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:13 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.

Als OP met 26 gasten een blister cola (6 flessen) van de Lidl heeft, 6 Fanta en daarnaast nog wat Sprite en wat lightfrisdrank en sappen, dan is het ruim voldoende.
Want met een tap wordt er meer gedronken?
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
pi_82236398
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:31 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Want met een tap wordt er meer gedronken?
Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
  woensdag 2 juni 2010 @ 14:47:18 #149
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82236435
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:30 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
Je krijgt dan wel een rubber velletje.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82236505
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:46 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
oh shit
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
pi_82237334
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:47 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Je krijgt dan wel een rubber velletje.


Van de langere gaartijd of van het voorgrillen? Na anderhalf uur is er nauwelijks meer hitte om af te grillen. Lukt wel maar duurt dan langer. Aanvankelijk deed ik ook nagrillen, maar ik zag de bbq Pitboys het net andersom doen met een mooi grilleffect van nog loeihete kolen. Best slim dacht ik toen. Het schroeien moet wel heel kort, want je (ik) wil een langzame garing met mooi wit vlees
  woensdag 2 juni 2010 @ 15:06:55 #152
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_82237363
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:46 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
goed dat je het zegt. Dan ga ik dat maar eens doen
pi_82237606
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:30 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.

De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid.

[ Bericht 0% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 02-06-2010 15:12:23 (typo) ]
pi_82238571
Oh men, wat zou ik doodgeknuppeld worden als ik geen bier zou hebben op mn bbq-feestje. En ik zou ze nog gelijk geven ook!
Pretentieus geneuzel.
  woensdag 2 juni 2010 @ 15:34:30 #155
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_82238720
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 13:53 schreef Schranseman het volgende:
Ik BBQ regelmatig voor grote groepen en kan je aanraden om geen ingewikkelde zaken te BBQen. Ik weet niet wat voor BBQ je hebt, maar dat kan nogal wat uitmaken. Er even van uitgaan dat je een grill BBQ (dus zonder deksel) kan je best wel leuke dingen maken. Persoonlijk zorg ik ervoor dat ik zowel koe, kip, varken als vis ka serveren, maar nogmaals vrij basic.

Koe. Koop een groot stuk rundvlees als bv een achtermuis, liesstuk of ezeltje. Is vrij voordelig (¤10,00 de kilo) en aan een stuk van 1.5-2 kilo heb je genoeg. Om dit gerecht te maken heb je alleen een BBQ, thermometer (ikea fantast 6 euro) en alufolie nodig. Je grilt het vlees al draaiend naar 54C en je hebt een stuk vlees waarin welldone en medium vlees zit.

Vis. Zalm is makkelijk, maar op het moment duur. Een zijde zalm koop je bij de visboer voor 20 euro. Als je geld over hebt kan j er grillplankjes bij kopen bij de appie (7 euro voor 2 en je hebt er 4 nodig), maar alufolie gaat ook goed. Verras je gasten en leg de zalm op de folie. smeer er mosterd op en daarna bruine suiker. Dat voor ongeveer 15 minuten en je weet niet wat je proeft.

Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).

Varken. Koop kant en klare ballen bij de lidl. wikkel ze in mger ontijtspek, beetje bbq kruiden eroverheen en maak ze klaar op een minder warme plek. Afhankelijk van de hitte 30/60 minuten. 10 minuten voordat ze eraf gaan even dippen in een suasje van BBQsaus en honing en er weer terug op.

Succes!
Beste reactie tot nu toe, als mensen tenminste weten te waarderen dat je er moeite voor doet. Als ze alleen voor de hoeveelheid komen, dan kun je beter voor diepvries gaan

@Schransemans: Heb je een reden om niet over Fatties te beginnen? Zijn die niet gaar te krijgen boven een grill? HoH gehakt kost helemaal geen knoop. Hoe hou jij trouwens deze hoeveelheden warm? Of laat je het een voor een komen tijdens een grotere BBQ?
pi_82239485
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.

De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid.
Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.

De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid.
[/quote]

Ik vind de charme van bbq: alles op 1 vuur bereiden dat dan dient als grill, oven en slow-cooker. Spareribs zelf marineren en 5-6 uur garen. Een keer na afloop partijtje was ik wat kip vergeten op het nasmeulende vuur (indirect vuur), de volgende ochtend ontdekte ik het en heb er mee ontbeten. Was heel lekker!

Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.

Maar hier bestaat al een ander topic voor...
  woensdag 2 juni 2010 @ 19:15:48 #157
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82248474
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:34 schreef Coelho het volgende:

[..]

Beste reactie tot nu toe, als mensen tenminste weten te waarderen dat je er moeite voor doet. Als ze alleen voor de hoeveelheid komen, dan kun je beter voor diepvries gaan

@Schransemans: Heb je een reden om niet over Fatties te beginnen? Zijn die niet gaar te krijgen boven een grill? HoH gehakt kost helemaal geen knoop. Hoe hou jij trouwens deze hoeveelheden warm? Of laat je het een voor een komen tijdens een grotere BBQ?
Ik vind fatty's niet lekker
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 juni 2010 @ 23:48:27 #158
128548 pavv
The computer says NO
pi_82264201
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:50 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.



Hmm....interessant ideetje... maar kun je uitleggen wat het nut is van de huishoudfolie in deze? en wat dat doet dat de alufolie niet zou kunnen doen?

Ben zelf meer van de ribs op de BBQ (ipv de oven).... lekker low & slow in zo'n vierenhalf uur naar perfectie brengen... eerste uurtje met wat fijn gekozen rookhout voor een lekkere rooksmaak.
  woensdag 2 juni 2010 @ 23:50:26 #159
128548 pavv
The computer says NO
pi_82264345
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 19:15 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Ik vind fatty's niet lekker
hahaha..dat heb ik nou ook....

doe mij maar MOINK balls, als je dan toch met gehakt aan de gang mag
(veel meer werk, maar lek-ker!)
pi_82264797
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:50 schreef flippivideo het volgende:


Ik vind de charme van bbq: alles op 1 vuur bereiden dat dan dient als grill, oven en slow-cooker. Spareribs zelf marineren en 5-6 uur garen. Een keer na afloop partijtje was ik wat kip vergeten op het nasmeulende vuur (indirect vuur), de volgende ochtend ontdekte ik het en heb er mee ontbeten. Was heel lekker!

Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.

Maar hier bestaat al een ander topic voor...
Mja, met een BBQ in het park op een simpele bbq gaat dat niet werken. Het voorgaren heeft ideaal gewerkt
pi_82272449
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 23:48 schreef pavv het volgende:

[..]

Hmm....interessant ideetje... maar kun je uitleggen wat het nut is van de huishoudfolie in deze? en wat dat doet dat de alufolie niet zou kunnen doen?

Ben zelf meer van de ribs op de BBQ (ipv de oven).... lekker low & slow in zo'n vierenhalf uur naar perfectie brengen... eerste uurtje met wat fijn gekozen rookhout voor een lekkere rooksmaak.
[ afbeelding ]
Dat ziet er erg goed uit! En goed bevleesd. Als je de uiteinden van de ribben tevoorschijn ziet komen, dan weet je dat je het goed gedaan hebt

Huishoudfolie verbrandt niet op deze lage temp. Als je enkel alufolie gebruikt beginnen uitgelopen vet en vleessappen te karameliseren op de binnenzijde van het alufolie. Deze sappen verdwijnen dan voorgoed. Het vlees wordt droog en al bruin aan de randen ondanks de lage temp. Ik had de eerste keer zonder huishoudfolie 5kg ribben weggegooid omdat er niets mee te beginnen viel ondanks wat lepels vocht toegevoegd aan het begin. Met het plastic kan vocht niet weg.
pi_82273703
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 23:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mja, met een BBQ in het park op een simpele bbq gaat dat niet werken. Het voorgaren heeft ideaal gewerkt
Het verheugt maar verwondert mij tevens dat men mag bbqen in parken tegenwoordig. Ik heb zoiets echt nog nooit gezien. Ik moet meer naar buiten denk ik
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:39:14 #163
97745 Thorical
finding a way
pi_82341147
26 Gasten en daar is niet niet een vegetarische, moslim of allergoon onder?
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:55:34 #164
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_82341799
Ik heb vorig jaar ook gebbq' t voor me verjaardag, er is toen met ongeveer 30 gasten een volle vuilniszak vlees opgegaan. Staat ongever gelijk aan -incl verpakking- 23kg vlees. Ik had 1 geluk, ik kreeg het zo mee op mijn werk. (slachthuis ) Daarnaast een bak of 10 bier, en fles of 10 wijn. Dus viel al met al redelijk mee
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:04:50 #165
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_82347137
simpele dingen idd, hamburgers, rundergehakt bij de lidl kost geen drol, met de juiste kruiden erin zijn ze om te toveren tot heerlijke hamburgers
Spiffs hamburgers;
per 500gr rundergehakt
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel peper
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel worchestershire saus
1 eetlepel ketchup
1 gesnipperde rode ui

1 theelepel is 5ml
1 eetlepel is 15ml
en dan krijg je dit


Zoals Schransemans al zei, balletjes met een plakje bacon erom heen en die als ze bijna klaar zijn in een sausje dippen, dit noemen we MOINK ballen


worstjes grillen, doormidden snijden, wat verkruimelde tortillachippies erin, wat salsa saus erover (pittig of niet), plakje cheddar erop laten smelten, heerlijk!
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:13:43 #166
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_82347538
Zulke worstjes kon ik nog niet, maar klinkt goed
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  woensdag 16 juni 2010 @ 08:38:57 #168
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82868458
Is het gelukt met die BBQ?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82868600
@flippivideo; welke rubs kan je aanraden voor zoete spare ribs?
  woensdag 16 juni 2010 @ 09:57:17 #170
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82870245
oh ja het was perfect gelukt
Had aardig wat over moet ik zeggen, en het gemiddeld bedrag pp lag, zelfs incluis allerhaast aangekochte partytent, net boven de 8 euro pp.

24 mee eters (+2 halve)

van 5,5 kilo hamlappen saté gemaakt (was erg lekker!) (120 stokjes)
26 hamburgers
12 x 2 halve speklappen op stok
24 dunne worstjes.
7 bij de bakker voorgesneden stokbroden (best veel nog! is plus min 2 volle AH zakken)
ongeveer 8 liter bowl ( lekker! )
allemaal een plak cake
zoutjes nootjes
drie kratten HJ
7 zoete witte wijn, 2 droge, en 2 rode huiswijn
7 pakken spafruit a 1,5L
6 flessen cola a 1,5L
1 fles ijskoude limoncello als nadrankje

over:
40 satestokken :S wtf? had ik niet gedacht
0 flesjes bier (was precies genoeg)
0 flessen wijn (laatste die over was hebben we even verdeeld en weggedronken)
1 pak spa
+- 1 stokbrood
wat andere kek


Aan te raden dingen:
- De stevige plastic vorkjes/messen/lepels bij de macro! 1,5 euro voor 50 stuks, en ze zijn van dik plastic, dus gaan niet snel stuk. sterker nog, de messen werden veelvuldig gebruikt om bieries te ploppen
- ijsklontjes zakjes, als een rand in de pan bowl gestopt. Bowl, ijskoud, met een fles wijn erdoor, jammie!
pi_82870555
Als je meer bier en wijn had gehaald had het feestje langer geduurd. Gemiste kans dus!!!
  woensdag 16 juni 2010 @ 10:10:04 #172
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82870625
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 10:07 schreef B3nn0 het volgende:
Als je meer bier en wijn had gehaald had het feestje langer geduurd. Gemiste kans dus!!!
not - true in dit geval. Sowieso moesten we opbokken van het algemene terras ma 2 uur 's nachts,
maar toen de mensen die van ver kwamen uiteindelijk allemaal wel weg waren rond een uur of 1,
en we met zn 6en over waren was er nog een krat en 2 flessen wijn over. Dus zat
  woensdag 16 juni 2010 @ 17:57:27 #173
128548 pavv
The computer says NO
pi_82893837
Nou da's dus goed afgelopen! helemaal goed. en ook precies goed met de drank...ook knap.

Ik zelf haal het bier/fris in dit soort gevallen (feestjes) meestal bij een winkel (supermarkt/slijter) die de onaangebroken kratten/flessen retour neemt. Is ook erg handig.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 20:03:52 #174
179024 Huppelmuts
Ja...nou...NEE dus!
pi_83159730
Deze ga ik even volgen.
Ik had het idee om een ONZ meet BBQ te doen. Kwamen best veel aanmeldingen voor.
If God was a woman, wouldn't sperm taste like chocolat?
[b]AirwiN schreef [/b]
De posts van Huppelmuts onderscheiden zich toch al door hun grammaticale correctheid en scherpe spitsvondigheden? Daar heb je geen UI voor nodig om ze te herkennen.
pi_83159860
edit: doe eens normaal

[ Bericht 82% gewijzigd door Mirjam op 22-06-2010 20:25:55 ]
  Moderator dinsdag 22 juni 2010 @ 22:56:18 #176
92034 crew  Vonkenboer
Geen woorden, maar draden !
pi_83170110
Ik lift ook even mee in dit topic; want wij lopen hier thuis tegen ongeveer hetzelfde probleem aan.
De drank is niet echt een probleem; meer het feit dat we het eten moeilijk in kunnen schatten.

Dit jaar moeten wij thuis de familiebarbeque organiseren voor in het totaal 15 personen.
Nu ligt de gemiddelde leeftijd ergens tussen de 55 en 80 en zijn de meesten niet meer de grote eters die ze een paar jaar terug nog wel waren

Ik hoef geen rekening te houden met eventuele dieten e.d.

In ieder geval moet het een standaard bbq zijn met ongeveer de volgende vlees soorten

* Karbonade
* Speklap
* Varkenssate
* Hamburger
* Barbecueworst
* Shaslick

Wat is nou een goede hoeveelheid vlees om aan te houden; zonder dat men het gevoel krijgt dat het te weinig is.

Ik weet echt niet hoe je zo iets rekenen moet en ben benieuwd naar jullie reacties !
pi_83171482
BBQ met weinig bier en vlees is kut. Liever een bijdrage vragen dan dat men rauwkost moet gaan eten en niets kan drinken.
  woensdag 23 juni 2010 @ 08:35:02 #178
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83179580
quote:
Op dinsdag 22 juni 2010 22:56 schreef Vonkenboer het volgende:
Ik lift ook even mee in dit topic; want wij lopen hier thuis tegen ongeveer hetzelfde probleem aan.
De drank is niet echt een probleem; meer het feit dat we het eten moeilijk in kunnen schatten.

Dit jaar moeten wij thuis de familiebarbeque organiseren voor in het totaal 15 personen.
Nu ligt de gemiddelde leeftijd ergens tussen de 55 en 80 en zijn de meesten niet meer de grote eters die ze een paar jaar terug nog wel waren

Ik hoef geen rekening te houden met eventuele dieten e.d.

In ieder geval moet het een standaard bbq zijn met ongeveer de volgende vlees soorten

* Karbonade
* Speklap
* Varkenssate
* Hamburger
* Barbecueworst
* Shaslick

Wat is nou een goede hoeveelheid vlees om aan te houden; zonder dat men het gevoel krijgt dat het te weinig is.

Ik weet echt niet hoe je zo iets rekenen moet en ben benieuwd naar jullie reacties !
Eerder al geroepe, maar maak het wat origineler. Laatst bij een flinke BBQ bierworst gemaakt. Is niet alleen heerlijk (ja echt, ook als je niet van worst houdt) maar ook nog eens makkelijk te maken en het vult als een malle. Iedereen een bierworst, iedereen een hamburger en voor de vorm wat saté stokjes als achtervang.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 23 juni 2010 @ 09:51:07 #179
130803 Gripper
Get a grip
pi_83181675
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 08:35 schreef Schranseman het volgende:
[..]
bierworst
Oeh, die tip neem ik mee. Zaterdag bij mij thuis een housewarming, met BBQ voor 25 man. Ik had alvast een make-your-own-burger-buffet in gedachten, voldoende broodjes, sla, sauzen, kaas en tomaat, en dan een hele zwik -uiteraard zelf gedraaide- burgers op de BBQ. Maar die worst hou ik ook even in gedachten!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_83182940
Ik heb zaterdag ook een feestje voor een man of 25. Het wordt niet echt een bbq maar we willen wel wat hapjes op de BBQ maken. Ipv de bitterballen zeg maar. Dus dit even doorlezen of er nog wat goede tips staan.
  woensdag 23 juni 2010 @ 10:38:41 #181
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_83183422
quote:
Op woensdag 23 juni 2010 10:26 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb zaterdag ook een feestje voor een man of 25. Het wordt niet echt een bbq maar we willen wel wat hapjes op de BBQ maken. Ipv de bitterballen zeg maar. Dus dit even doorlezen of er nog wat goede tips staan.
MOINK balls. Vrijdag heb ik een feestje en daar BBQen. De eters krijgen bierworst en de avondgangers MOINK! Maar pas op. Als je ze maakt dan verwachten je gasten iedere keer die ballen. Ze zijn echte lekker.

receptje voor hele hele hele simpele MOINK ballen:

kant en klare ballen van de Lidl
ontbijtspek
kruidenmix
honing
BBQ saus

MOINK ballen een uurtje op de BBQ (indirect) en dan dopen in een mengsel van honing en BBQsaus. 15 minuten terug op de BBQ en gaan!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_83185821
Daar had ik al wat over gelezen ja. Maar die wil ik toch eerst een keer een beetje oefenen. Ben nog niet zo bedreven in het indirect BBQ-en en zeker niet met saus erover en dan weer terug op de BBQ.
  woensdag 23 juni 2010 @ 14:43:03 #183
94080 VeX-
HAHA..JIJ hebt HEUL veel POSTS
pi_83193283
Ik zou ruim gaan. Weinig zo vervelend dan als er een tekort aan drank is.

edit: Ik zie dat het feestje al is geweest.

[ Bericht 50% gewijzigd door VeX- op 23-06-2010 15:17:53 ]
Life is just a series of peaks and troughs, yeah. And you don't know whether you're in a trough until you're climbing out, or on a peak, 'till you're coming down. And that's it. - David Brent
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')