abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:01:03 #126
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196444
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 16:52 schreef Dennis101 het volgende:

[..]

Wat is daar mis mee dan?
Alles, maar vooral de combinatie.
pi_82196472
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:01 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Alles, maar vooral de combinatie.
Want? Omdat het niet aan jouw eisen voldoet ofzo?
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:06:27 #128
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196684
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
pi_82196758
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
Wat moet je dan een zwaar leven hebben als je daar op neer kijkt.
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:10:34 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82196849
Kost me geen enkele moeite.
pi_82197095
Ik zie dat Mirjam geen enkele moeite heeft met de verdere discussie
[07:24] <@V9> what are you the spelling nazi? youre fucking english sucks rocks
[00:50] <@V9> guy dumb euros dont get sienfield in their backwards country
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:16:26 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82197118
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.



Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui, basilicum en vinaigrette.

1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 01-06-2010 17:22:29 ]
pi_82197216
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.

[ afbeelding ]

Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui en vinaigrette.

1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper
En zorg voor een lekkere (zelfgemaakte?) kruidenboter, en 5 kilo grote aardappels in aluminiumfolie gerold. Mochten mensen dan nog honger hebben, dan kunnen ze achteraf altijd nog een aardappel poffen
  dinsdag 1 juni 2010 @ 17:27:06 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_82197529
Ja, maar aardappels poffen duurt toch wel een uur, dus da's niet zo heel handig om "acheraf" te doen.
pi_82197571
Tegen de tijd dat de eerste vleesitems op beginnen te raken je aardappels tussen de kooltjes gooien
pi_82197804
Goed vullende salade voor niet al te veel geld:
jong belegen of belegen kaas in blokjes
2 komkommers in blokjes
grote pot erwtjes
Zorgen dat het ongeveer 3 gelijke delen zijn, mengen, mayo, beetje azijn en pezo er door en je hebt een frisse, vullende maar niet al te groene salade die zelfs stoere kerels die geen konijnenvoer eten, lusten

Verder: kip in blokjes en marineren in patak's currypasta maakt een erg lekkere sate!!
Wat ik vaak nog doe ter vulling: roseval aardappeltjes in de schil, in blokjes, even beetgaar koken en dan met een flinke hoeveelheid knoflook, rozemarijn, tijm, olijfolie en pezo 20min in de oven schuiven. Makkelijk, niet duur en erg lekker

Verder met LHO en Robin eens hoor!! BBQ'en moet lekker zijn, niet per se veel!!
pi_82198127
hoe ga je het allemaal koud houden? heb je een grote vriezer?
pi_82217473
ik had laatst 1 kg kipfilet (20 stokjes) op 8 man 1 kg gehakt (zelf lekker gemaakt door ei, groene peper en ui) en 10 hamburgers. 1 bak huzarensalade, 1 bak aardappelsalade, wat bolletjes voor de hamburgers (80 ct bij AH voor 10) en 6 stokbroden, en alles was zowat over met grote eters.

TS, doe jezelf een lol en koop afbakstokbrood (32 ct de 2) neem voor iedereen een half brood, 3 stokjes sate, 2 hamburgers (als je ze vers maakt zijn ze extra machtig, ga uit van 3,5 kg gehakt) en misschien worstjes. Dit is meer dan genoeg! en wat ben je kwijt maximaal 100 euro en een dag voorbereidng. Kun je genoeg Fris (niemand heeft problemen met Lidl Cola of aldi sinas) Wijn en bier halen. Vaak is drank het duurste van je BBQ.

Oja het staat niet krenterig als je zelft ik heb bier maar wil je veel drinken neem dan zelf een kratje mee.
pi_82221232
Zo te zien van de bieraanbieding shop je bij C1000, die hebben vaak schouderkarbonade voor 2,99 maak je prima sate van. Van varkenslappen, hamlappen ook en vaak in de aanbieding. Rundergehakt voor hamburgers. Spareribs is wat minder voordelig tenzij je ze ongemarineerd van de Makro hebt in 5kg doos.

Bij ons is 26 man en rustige verjaardag. Reken op 10 kilo vlees. Na je vlees bij C1000 te hebben ingekocht, koop de rest bij Lidl...aardappelsalade, verse kruidenpotjes voor een JO pastasalade en zelfgemaakte kruidenboter voor 3 euro de kilo. De pindakaas van het merk Panda aldaar maakt veel pindasaus omdat het goed bindt met water...3 potten waarschijnlijk al teveel. Knoflooksaus natuurlijk ook zelf maken. Wijn in kartonnen jerrycans. Hele diepgevroren kippen zijn verkrijgbaar bij Aldi, haal je 10 stukken uit, laat ze vanaf het begin tot einde bbq 2 uur op indirecte hitte garen voor mensen die nog willen nakluiven.
pi_82221602
Ik heb ook nog een lekker recept voor aardappelsalade. NIet moeilijk, niet veel werk maar wel lekker vers:

- Schil aardappels en snijd ze in blokjes. Kook ze gaar en giet af.
- Maak een mengsel van suiker en azijn (gewoon mixen en proeven totdat je een goede zoet/zuur-verhouding hebt) en giet dit over de nog warme aardappels.
- Omscheppen en af laten koelen.
- Bak kleine reepjes ontbijtspek uit en meng dit door de aardappels.
- Hak een bosje peterselie fijn en meng dit door de aardappels.
- Maak een dressing van half creme fraiche, half mayo met een lepel mosterd er door en eventueel wat honing.
- Schep de dressing door de aardappelsalade.

Klaar!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_82222255
Fruitsalade voor erbij. Kijk wat je kan kopen op bijvoorbeeld de markt en snijd er zelf een salade van.
Altijd lekker.

Hamburgers zijn makkelijk zelf te maken. Je kan er eventueel nog spek omheen vouwen voor meer smaak. (naast het toevoegen van kruiden aan het gehakt).

Shaslicks zijn ook makkelijk zelf gemaakt. Kipfilet in blokjes snijden, marineren, samen met ui en paprika aan spies rijgen.

Bij het gebruik van satestokken deze een avond van te voren in water met een klein beetje zout leggen. Dan worden de stokjes goed nat van en kunnen ze niet verbranden tijdens het grillen.
  woensdag 2 juni 2010 @ 11:26:41 #142
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_82227230
quote:
Op dinsdag 1 juni 2010 15:15 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Maar TJ komt
oh? Hoe weet jij dat?
pi_82232975
Toch grappig om te zien dat er altijd veel mensen zijn die er een wedstrijdje van maken om te zeggen hoeveel vlees ze wel niet op kunnen.
Met bier hetzelfde, 10 flesjes pp is een mooie gemiddelde, maar dan heb je weer de enkeling die zegt een krat pp.

Salades zijn nodig zodat je niet constant op vlees zit te kauwen, had laatst tzatziki gemaakt, aardappelsalade en gewoon wat geraspte wortel. Stokbroodje, kruidenboter en kruidenkaas en wat koude sauzen.
En achteraf gebleken, veel te veel vlees gekocht.
Je moet er ook aan denken dat je veel drinkt bij een barbecue, en als je maag nu eenmaal vol zit, dan gaat er gewoon niks meer in. Je kan dan zeker geen 500 gr vlees eten.
  woensdag 2 juni 2010 @ 13:53:56 #144
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82233846
Ik BBQ regelmatig voor grote groepen en kan je aanraden om geen ingewikkelde zaken te BBQen. Ik weet niet wat voor BBQ je hebt, maar dat kan nogal wat uitmaken. Er even van uitgaan dat je een grill BBQ (dus zonder deksel) kan je best wel leuke dingen maken. Persoonlijk zorg ik ervoor dat ik zowel koe, kip, varken als vis ka serveren, maar nogmaals vrij basic.

Koe. Koop een groot stuk rundvlees als bv een achtermuis, liesstuk of ezeltje. Is vrij voordelig (¤10,00 de kilo) en aan een stuk van 1.5-2 kilo heb je genoeg. Om dit gerecht te maken heb je alleen een BBQ, thermometer (ikea fantast 6 euro) en alufolie nodig. Je grilt het vlees al draaiend naar 54C en je hebt een stuk vlees waarin welldone en medium vlees zit.

Vis. Zalm is makkelijk, maar op het moment duur. Een zijde zalm koop je bij de visboer voor 20 euro. Als je geld over hebt kan j er grillplankjes bij kopen bij de appie (7 euro voor 2 en je hebt er 4 nodig), maar alufolie gaat ook goed. Verras je gasten en leg de zalm op de folie. smeer er mosterd op en daarna bruine suiker. Dat voor ongeveer 15 minuten en je weet niet wat je proeft.

Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).

Varken. Koop kant en klare ballen bij de lidl. wikkel ze in mger ontijtspek, beetje bbq kruiden eroverheen en maak ze klaar op een minder warme plek. Afhankelijk van de hitte 30/60 minuten. 10 minuten voordat ze eraf gaan even dippen in een suasje van BBQsaus en honing en er weer terug op.

Succes!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82234806
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 13:36 schreef ASSpirine het volgende:
Toch grappig om te zien dat er altijd veel mensen zijn die er een wedstrijdje van maken om te zeggen hoeveel vlees ze wel niet op kunnen.
Met bier hetzelfde, 10 flesjes pp is een mooie gemiddelde, maar dan heb je weer de enkeling die zegt een krat pp.

Salades zijn nodig zodat je niet constant op vlees zit te kauwen, had laatst tzatziki gemaakt, aardappelsalade en gewoon wat geraspte wortel. Stokbroodje, kruidenboter en kruidenkaas en wat koude sauzen.
En achteraf gebleken, veel te veel vlees gekocht.
Je moet er ook aan denken dat je veel drinkt bij een barbecue, en als je maag nu eenmaal vol zit, dan gaat er gewoon niks meer in. Je kan dan zeker geen 500 gr vlees eten.
Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.

Als OP met 26 gasten een blister cola (6 flessen) van de Lidl heeft, 6 Fanta en daarnaast nog wat Sprite en wat lightfrisdrank en sappen, dan is het ruim voldoende.
pi_82235608
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 13:53 schreef Schranseman het volgende:

<Snip>

Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).

Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
pi_82235633
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:13 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.

Als OP met 26 gasten een blister cola (6 flessen) van de Lidl heeft, 6 Fanta en daarnaast nog wat Sprite en wat lightfrisdrank en sappen, dan is het ruim voldoende.
Want met een tap wordt er meer gedronken?
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
pi_82236398
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:31 schreef JJdJ1984 het volgende:

[..]

Want met een tap wordt er meer gedronken?
Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
  woensdag 2 juni 2010 @ 14:47:18 #149
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82236435
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:30 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
Je krijgt dan wel een rubber velletje.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82236505
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:46 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
oh shit
Op vrijdag 28 september 2012 20:00 schreef roos85 het volgende:
Je kunt wel merken dat JJ wel verstand van zaken heeft..
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')