Wat moet je dan een zwaar leven hebben als je daar op neer kijkt.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 17:06 schreef RobinOok het volgende:
Inderdaad. Ik zal het je nog sterker vertellen: ik kijk erop neer.
En zorg voor een lekkere (zelfgemaakte?) kruidenboter, en 5 kilo grote aardappels in aluminiumfolie gerold. Mochten mensen dan nog honger hebben, dan kunnen ze achteraf altijd nog een aardappel poffenquote:Op dinsdag 1 juni 2010 17:16 schreef RobinOok het volgende:
Ontopic nu!
Maak een paar bakken aardappelsalade. Kost weinig en niemand hoeft dan honger te lijden als er niet genoeg vlees zou zijn.
[ afbeelding ]
Liefste nieuwe aardappelen koken in de schil. Minuutjes of 20.
Afgieten, dan warm in kwarten snijden en mengen met dungesneden rode ui en vinaigrette.
1 deel citroensap
3 delen olijfolie
knoflook, zout, peper
Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.quote:Op woensdag 2 juni 2010 13:36 schreef ASSpirine het volgende:
Toch grappig om te zien dat er altijd veel mensen zijn die er een wedstrijdje van maken om te zeggen hoeveel vlees ze wel niet op kunnen.
Met bier hetzelfde, 10 flesjes pp is een mooie gemiddelde, maar dan heb je weer de enkeling die zegt een krat pp.
Salades zijn nodig zodat je niet constant op vlees zit te kauwen, had laatst tzatziki gemaakt, aardappelsalade en gewoon wat geraspte wortel. Stokbroodje, kruidenboter en kruidenkaas en wat koude sauzen.
En achteraf gebleken, veel te veel vlees gekocht.
Je moet er ook aan denken dat je veel drinkt bij een barbecue, en als je maag nu eenmaal vol zit, dan gaat er gewoon niks meer in. Je kan dan zeker geen 500 gr vlees eten.
Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.quote:Op woensdag 2 juni 2010 13:53 schreef Schranseman het volgende:
<Snip>
Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).
Want met een tap wordt er meer gedronken?quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:13 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Ja mijn ervaring met feestjes van 25-40 man is als er goed wordt gegeten, er nauwelijks gedronken wordt. Dit geldt dan voor fris én voor bier. Het zal er wel aan liggen of gasten (ver) moeten rijden en hoe warm het is, maar voorafgaand aan het bunkeren drinkt men 2 biertjes of wijntjes, maar daarna nauwelijks meer. Fris loopt dan nog wel, maar geen 1,5 liter pp. Een ander verhaal wat volume betreft wordt het als er een tap is.
Als OP met 26 gasten een blister cola (6 flessen) van de Lidl heeft, 6 Fanta en daarnaast nog wat Sprite en wat lightfrisdrank en sappen, dan is het ruim voldoende.
Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:31 schreef JJdJ1984 het volgende:
[..]
Want met een tap wordt er meer gedronken?
Je krijgt dan wel een rubber velletje.quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:30 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
oh shitquote:Op woensdag 2 juni 2010 14:46 schreef flippivideo het volgende:
[..]
Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |