abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_82237334
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:47 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Je krijgt dan wel een rubber velletje.


Van de langere gaartijd of van het voorgrillen? Na anderhalf uur is er nauwelijks meer hitte om af te grillen. Lukt wel maar duurt dan langer. Aanvankelijk deed ik ook nagrillen, maar ik zag de bbq Pitboys het net andersom doen met een mooi grilleffect van nog loeihete kolen. Best slim dacht ik toen. Het schroeien moet wel heel kort, want je (ik) wil een langzame garing met mooi wit vlees
  woensdag 2 juni 2010 @ 15:06:55 #152
132993 TJDoornbos
#TeamToekNip
pi_82237363
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:46 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Ja dan gaat men voor de hoofdprijs.
goed dat je het zegt. Dan ga ik dat maar eens doen
pi_82237606
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 14:30 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Voor degenen die van kip houden die van het bot valt, dit gebeurt bij vleugels pas na 5 kwartier. Poten en dijen hebben wel 2 uur in de koude zone nodig. Volgorde wordt dan: voorgrillen voor een grilleffect aan het begin wanneer kolen nog heet zijn en daarna nagaren in de koude zone.
Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.

De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid.

[ Bericht 0% gewijzigd door LeeHarveyOswald op 02-06-2010 15:12:23 (typo) ]
pi_82238571
Oh men, wat zou ik doodgeknuppeld worden als ik geen bier zou hebben op mn bbq-feestje. En ik zou ze nog gelijk geven ook!
Pretentieus geneuzel.
  woensdag 2 juni 2010 @ 15:34:30 #155
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_82238720
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 13:53 schreef Schranseman het volgende:
Ik BBQ regelmatig voor grote groepen en kan je aanraden om geen ingewikkelde zaken te BBQen. Ik weet niet wat voor BBQ je hebt, maar dat kan nogal wat uitmaken. Er even van uitgaan dat je een grill BBQ (dus zonder deksel) kan je best wel leuke dingen maken. Persoonlijk zorg ik ervoor dat ik zowel koe, kip, varken als vis ka serveren, maar nogmaals vrij basic.

Koe. Koop een groot stuk rundvlees als bv een achtermuis, liesstuk of ezeltje. Is vrij voordelig (¤10,00 de kilo) en aan een stuk van 1.5-2 kilo heb je genoeg. Om dit gerecht te maken heb je alleen een BBQ, thermometer (ikea fantast 6 euro) en alufolie nodig. Je grilt het vlees al draaiend naar 54C en je hebt een stuk vlees waarin welldone en medium vlees zit.

Vis. Zalm is makkelijk, maar op het moment duur. Een zijde zalm koop je bij de visboer voor 20 euro. Als je geld over hebt kan j er grillplankjes bij kopen bij de appie (7 euro voor 2 en je hebt er 4 nodig), maar alufolie gaat ook goed. Verras je gasten en leg de zalm op de folie. smeer er mosterd op en daarna bruine suiker. Dat voor ongeveer 15 minuten en je weet niet wat je proeft.

Kip. Houdt het simpel en koop kant en klare vleugels. Deze leg je eerst op een "koude" zone (dus niet boven de kolen) voor ongeveer 30 minuten en daarna grill je ze af (2 minuten per kant).

Varken. Koop kant en klare ballen bij de lidl. wikkel ze in mger ontijtspek, beetje bbq kruiden eroverheen en maak ze klaar op een minder warme plek. Afhankelijk van de hitte 30/60 minuten. 10 minuten voordat ze eraf gaan even dippen in een suasje van BBQsaus en honing en er weer terug op.

Succes!
Beste reactie tot nu toe, als mensen tenminste weten te waarderen dat je er moeite voor doet. Als ze alleen voor de hoeveelheid komen, dan kun je beter voor diepvries gaan

@Schransemans: Heb je een reden om niet over Fatties te beginnen? Zijn die niet gaar te krijgen boven een grill? HoH gehakt kost helemaal geen knoop. Hoe hou jij trouwens deze hoeveelheden warm? Of laat je het een voor een komen tijdens een grotere BBQ?
pi_82239485
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:11 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.

De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid.
Ik heb mijn kippenvleugels laatst na een uur marineren, met marinade en al au bain-marie laten garen. Alles in een grote ikea-beslagkom die met de rand precies over de rand van mijn 12 liter soeppan heen past, +/- 10 centimeter water op de bodem, en dan een uur laten koken.

De marinadevloeistof kookte niet, maar was wel goed heet. Na pakweg een uur was het vlees al goed gaar, en hebben we de pit uitgezet en het af laten koelen tot een vervoerbestendige temperatuur. Daar op de BBQ gegooid.
[/quote]

Ik vind de charme van bbq: alles op 1 vuur bereiden dat dan dient als grill, oven en slow-cooker. Spareribs zelf marineren en 5-6 uur garen. Een keer na afloop partijtje was ik wat kip vergeten op het nasmeulende vuur (indirect vuur), de volgende ochtend ontdekte ik het en heb er mee ontbeten. Was heel lekker!

Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.

Maar hier bestaat al een ander topic voor...
  woensdag 2 juni 2010 @ 19:15:48 #157
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82248474
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:34 schreef Coelho het volgende:

[..]

Beste reactie tot nu toe, als mensen tenminste weten te waarderen dat je er moeite voor doet. Als ze alleen voor de hoeveelheid komen, dan kun je beter voor diepvries gaan

@Schransemans: Heb je een reden om niet over Fatties te beginnen? Zijn die niet gaar te krijgen boven een grill? HoH gehakt kost helemaal geen knoop. Hoe hou jij trouwens deze hoeveelheden warm? Of laat je het een voor een komen tijdens een grotere BBQ?
Ik vind fatty's niet lekker
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 juni 2010 @ 23:48:27 #158
128548 pavv
The computer says NO
pi_82264201
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:50 schreef flippivideo het volgende:

[..]

Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.



Hmm....interessant ideetje... maar kun je uitleggen wat het nut is van de huishoudfolie in deze? en wat dat doet dat de alufolie niet zou kunnen doen?

Ben zelf meer van de ribs op de BBQ (ipv de oven).... lekker low & slow in zo'n vierenhalf uur naar perfectie brengen... eerste uurtje met wat fijn gekozen rookhout voor een lekkere rooksmaak.
  woensdag 2 juni 2010 @ 23:50:26 #159
128548 pavv
The computer says NO
pi_82264345
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 19:15 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Ik vind fatty's niet lekker
hahaha..dat heb ik nou ook....

doe mij maar MOINK balls, als je dan toch met gehakt aan de gang mag
(veel meer werk, maar lek-ker!)
pi_82264797
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 15:50 schreef flippivideo het volgende:


Ik vind de charme van bbq: alles op 1 vuur bereiden dat dan dient als grill, oven en slow-cooker. Spareribs zelf marineren en 5-6 uur garen. Een keer na afloop partijtje was ik wat kip vergeten op het nasmeulende vuur (indirect vuur), de volgende ochtend ontdekte ik het en heb er mee ontbeten. Was heel lekker!

Nog een tip voor voorgaren van ribs: ongemarineerd inwrijven met je favo rub, dan hele rib inpakken met huishoudfolie (geen zorgen gaat goed) en vervolgens in alufolie. 3 uur in oven op 130-140. Uitpakken, aflakken en afgrillen. Je kunt ook voorraadje maken en invriezen na de oven.

Maar hier bestaat al een ander topic voor...
Mja, met een BBQ in het park op een simpele bbq gaat dat niet werken. Het voorgaren heeft ideaal gewerkt
pi_82272449
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 23:48 schreef pavv het volgende:

[..]

Hmm....interessant ideetje... maar kun je uitleggen wat het nut is van de huishoudfolie in deze? en wat dat doet dat de alufolie niet zou kunnen doen?

Ben zelf meer van de ribs op de BBQ (ipv de oven).... lekker low & slow in zo'n vierenhalf uur naar perfectie brengen... eerste uurtje met wat fijn gekozen rookhout voor een lekkere rooksmaak.
[ afbeelding ]
Dat ziet er erg goed uit! En goed bevleesd. Als je de uiteinden van de ribben tevoorschijn ziet komen, dan weet je dat je het goed gedaan hebt

Huishoudfolie verbrandt niet op deze lage temp. Als je enkel alufolie gebruikt beginnen uitgelopen vet en vleessappen te karameliseren op de binnenzijde van het alufolie. Deze sappen verdwijnen dan voorgoed. Het vlees wordt droog en al bruin aan de randen ondanks de lage temp. Ik had de eerste keer zonder huishoudfolie 5kg ribben weggegooid omdat er niets mee te beginnen viel ondanks wat lepels vocht toegevoegd aan het begin. Met het plastic kan vocht niet weg.
pi_82273703
quote:
Op woensdag 2 juni 2010 23:58 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Mja, met een BBQ in het park op een simpele bbq gaat dat niet werken. Het voorgaren heeft ideaal gewerkt
Het verheugt maar verwondert mij tevens dat men mag bbqen in parken tegenwoordig. Ik heb zoiets echt nog nooit gezien. Ik moet meer naar buiten denk ik
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:39:14 #163
97745 Thorical
finding a way
pi_82341147
26 Gasten en daar is niet niet een vegetarische, moslim of allergoon onder?
  vrijdag 4 juni 2010 @ 19:55:34 #164
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_82341799
Ik heb vorig jaar ook gebbq' t voor me verjaardag, er is toen met ongeveer 30 gasten een volle vuilniszak vlees opgegaan. Staat ongever gelijk aan -incl verpakking- 23kg vlees. Ik had 1 geluk, ik kreeg het zo mee op mijn werk. (slachthuis ) Daarnaast een bak of 10 bier, en fles of 10 wijn. Dus viel al met al redelijk mee
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:04:50 #165
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_82347137
simpele dingen idd, hamburgers, rundergehakt bij de lidl kost geen drol, met de juiste kruiden erin zijn ze om te toveren tot heerlijke hamburgers
Spiffs hamburgers;
per 500gr rundergehakt
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel peper
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel worchestershire saus
1 eetlepel ketchup
1 gesnipperde rode ui

1 theelepel is 5ml
1 eetlepel is 15ml
en dan krijg je dit


Zoals Schransemans al zei, balletjes met een plakje bacon erom heen en die als ze bijna klaar zijn in een sausje dippen, dit noemen we MOINK ballen


worstjes grillen, doormidden snijden, wat verkruimelde tortillachippies erin, wat salsa saus erover (pittig of niet), plakje cheddar erop laten smelten, heerlijk!
  vrijdag 4 juni 2010 @ 22:13:43 #166
181802 theKiD
Ons Gusje
pi_82347538
Zulke worstjes kon ik nog niet, maar klinkt goed
*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  woensdag 16 juni 2010 @ 08:38:57 #168
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_82868458
Is het gelukt met die BBQ?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_82868600
@flippivideo; welke rubs kan je aanraden voor zoete spare ribs?
  woensdag 16 juni 2010 @ 09:57:17 #170
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82870245
oh ja het was perfect gelukt
Had aardig wat over moet ik zeggen, en het gemiddeld bedrag pp lag, zelfs incluis allerhaast aangekochte partytent, net boven de 8 euro pp.

24 mee eters (+2 halve)

van 5,5 kilo hamlappen saté gemaakt (was erg lekker!) (120 stokjes)
26 hamburgers
12 x 2 halve speklappen op stok
24 dunne worstjes.
7 bij de bakker voorgesneden stokbroden (best veel nog! is plus min 2 volle AH zakken)
ongeveer 8 liter bowl ( lekker! )
allemaal een plak cake
zoutjes nootjes
drie kratten HJ
7 zoete witte wijn, 2 droge, en 2 rode huiswijn
7 pakken spafruit a 1,5L
6 flessen cola a 1,5L
1 fles ijskoude limoncello als nadrankje

over:
40 satestokken :S wtf? had ik niet gedacht
0 flesjes bier (was precies genoeg)
0 flessen wijn (laatste die over was hebben we even verdeeld en weggedronken)
1 pak spa
+- 1 stokbrood
wat andere kek


Aan te raden dingen:
- De stevige plastic vorkjes/messen/lepels bij de macro! 1,5 euro voor 50 stuks, en ze zijn van dik plastic, dus gaan niet snel stuk. sterker nog, de messen werden veelvuldig gebruikt om bieries te ploppen
- ijsklontjes zakjes, als een rand in de pan bowl gestopt. Bowl, ijskoud, met een fles wijn erdoor, jammie!
pi_82870555
Als je meer bier en wijn had gehaald had het feestje langer geduurd. Gemiste kans dus!!!
  woensdag 16 juni 2010 @ 10:10:04 #172
249182 Holy_Goat
mhèèhèhè
pi_82870625
quote:
Op woensdag 16 juni 2010 10:07 schreef B3nn0 het volgende:
Als je meer bier en wijn had gehaald had het feestje langer geduurd. Gemiste kans dus!!!
not - true in dit geval. Sowieso moesten we opbokken van het algemene terras ma 2 uur 's nachts,
maar toen de mensen die van ver kwamen uiteindelijk allemaal wel weg waren rond een uur of 1,
en we met zn 6en over waren was er nog een krat en 2 flessen wijn over. Dus zat
  woensdag 16 juni 2010 @ 17:57:27 #173
128548 pavv
The computer says NO
pi_82893837
Nou da's dus goed afgelopen! helemaal goed. en ook precies goed met de drank...ook knap.

Ik zelf haal het bier/fris in dit soort gevallen (feestjes) meestal bij een winkel (supermarkt/slijter) die de onaangebroken kratten/flessen retour neemt. Is ook erg handig.
  dinsdag 22 juni 2010 @ 20:03:52 #174
179024 Huppelmuts
Ja...nou...NEE dus!
pi_83159730
Deze ga ik even volgen.
Ik had het idee om een ONZ meet BBQ te doen. Kwamen best veel aanmeldingen voor.
If God was a woman, wouldn't sperm taste like chocolat?
[b]AirwiN schreef [/b]
De posts van Huppelmuts onderscheiden zich toch al door hun grammaticale correctheid en scherpe spitsvondigheden? Daar heb je geen UI voor nodig om ze te herkennen.
pi_83159860
edit: doe eens normaal

[ Bericht 82% gewijzigd door Mirjam op 22-06-2010 20:25:55 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')