abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  Moderator donderdag 22 april 2010 @ 13:24:04 #151
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_80594653
wat een handig topic
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
pi_80597005
quote:
Op donderdag 22 april 2010 13:19 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Die moet ik nog een keer testen. Wat is jouw favoriete dan?
Een new yorker cheesecake uit een Zweeds receptenboek wat ik hier heb

Ga nu aan de slag! Laat het resultaat wel weten
pi_80597313
Ben benieuwd.
pi_80598686
Zoo te makkelijk Het beslag is goddelijk Heb er wel wat citroensap doorheen gedruppeld voor een frissere bite. Het spul moet nu 6 uur de koelkast in Ohja de bodem heb ik trouwens wel eerst afgebakken.
pi_80690496
vanmiddag maar eens een raspberry baked cheesecake maken, vroeg me alleen af omdat ik altijd zo aan het prutsen ben met bakpapier: doen jullie bakpapier in de springvorm of alleen maar invetten, en bij invetten, krijg je de taart er fatsoenlijk uit zonder dat stiekem toch alles aan de randen blijft zitten?
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_80690674
Ik gebruik geen bakpapier en heb em zelfs niet ingevet. Maar heb wel een anti aanbaklaag taartvorm enzo Ff met een mes langs de kanten en je haalt em voor het grootste gedeelte al los.
pi_80694279
One baked raspberry cheesecake is in the oven
[i]Als je iets loslaat heb je 2 handen om iets aan te pakken[/i]
pi_80696086
die in de OP ziet er heerlijk uit...
maar ik heb hier geen oven

[ Bericht 1% gewijzigd door loecje op 25-04-2010 17:18:21 ]
  Moderator / FOK!Fotograaf maandag 26 april 2010 @ 18:17:52 #159
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_80735243
Ik ga van de week maar white chocolate cheesecake maken
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
pi_80755619
oh dit moet ik bewaren. Ik ga zaterdag aan de slag
  dinsdag 27 april 2010 @ 17:17:40 #161
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_80773221
Lukt het ook in een goedkope combimagnetron om een cheesecake te maken? Mijn brownies bijvoorbeeld lukken meestal wel, maar soms ook niet, als ik ze maar plat maak.
  zaterdag 1 mei 2010 @ 21:55:25 #162
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_80914776
quote:
Op dinsdag 27 april 2010 17:17 schreef SilkenTofu het volgende:
Lukt het ook in een goedkope combimagnetron om een cheesecake te maken? Mijn brownies bijvoorbeeld lukken meestal wel, maar soms ook niet, als ik ze maar plat maak.
Ik heb het al geprobeerd, ik heb namelijk een rekje die best hoog staat, daarop in een vorm die cake gebakken, bovenkant bijna zwart, maar dat kon ik er heel gemakkelijk afhalen, toen nog even gebakken waarna ik hem ondersteboven in de vorm nog een tijdje heb laten bakken. Steeds op 130 graden. En nu is ie goed en fantastisch (ik heb die baileys chocolade brownie cheesecake gemaakt).
pi_81013916
Ik heb net het hele topic gelezen + het voorgaande, want ik ben namelijk echt dól op cheesecake Vooral die van de Wagamama, kennen jullie die? Anders echt zeker een keer proberen. Kost je wel 6 euro 50, maar dan heb je wel wat.

Als iemand daar het recept van weet dan hou ik me aanbevolen. Ik ga van de week even een mooi recept uitkiezen uit dit topic om zelf te maken. Ben erg benieuwd!! Ik vind met witte chocolade, cranberry's en een blaadje munt echt de perfecte smaakcombinatie, dus dat zal het wel worden
pi_81015144
quote:
Op zaterdag 1 mei 2010 21:55 schreef SilkenTofu het volgende:

[..]

Ik heb het al geprobeerd, ik heb namelijk een rekje die best hoog staat, daarop in een vorm die cake gebakken, bovenkant bijna zwart, maar dat kon ik er heel gemakkelijk afhalen, toen nog even gebakken waarna ik hem ondersteboven in de vorm nog een tijdje heb laten bakken. Steeds op 130 graden. En nu is ie goed en fantastisch (ik heb die baileys chocolade brownie cheesecake gemaakt).
Oh das fijn voor je!
Recept please
pi_81015160
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:12 schreef Dwab het volgende:
Ik heb net het hele topic gelezen + het voorgaande, want ik ben namelijk echt dól op cheesecake Vooral die van de Wagamama, kennen jullie die? Anders echt zeker een keer proberen. Kost je wel 6 euro 50, maar dan heb je wel wat.

Als iemand daar het recept van weet dan hou ik me aanbevolen. Ik ga van de week even een mooi recept uitkiezen uit dit topic om zelf te maken. Ben erg benieuwd!! Ik vind met witte chocolade, cranberry's en een blaadje munt echt de perfecte smaakcombinatie, dus dat zal het wel worden
Wagamama? Ik dacht dat ze daar alleen maar noodles deden...
Nouja ben er ook lang niet meer binnen geweest hoor.
pi_81015319
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:42 schreef Marlalala het volgende:

[..]

Wagamama? Ik dacht dat ze daar alleen maar noodles deden...
Nouja ben er ook lang niet meer binnen geweest hoor.
Ze hebben ook toetjes. Ik vind de gerechten bij Wagamama wel redelijk, maar niet dat ik er echt naar verlang ofzo, of steeds wil terugkomen, maar de cheesecake... DAMN!! Als je die 1 keer geproefd hebt dan nestelt die smaak zich in je hoofd en wil je alleen maar meeeeer.

Vanavond ga ik uit eten in een ander restaurant, maar na afloop ga ik een taartje halen bij Wagamama

Uit de menukaart:


En zo ziet hij er echt uit


[ Bericht 10% gewijzigd door Dwab op 04-05-2010 17:52:41 ]
  zaterdag 8 mei 2010 @ 19:36:21 #167
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81186978
Vanmiddag m'n eerste cheesecake gemaakt naar recept van Nigella Lawson uit 'Hoe wordt ik een goddelijke huisvrouw?'

So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_81189789
ziet er goed uit!

Was 't lekker?
Be ready when opportunity comes...Luck is the time when preparation and opportunity meet
pi_81190573
Ziet goed uit, ik ben benieuwd hoe hij smaakt... als t goed is, dan ga ik m volgende week maken
pi_81190983
Lekker ! Tevens tvp
Whatever...
  zondag 9 mei 2010 @ 10:34:23 #171
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81205200
quote:
Op zaterdag 8 mei 2010 20:39 schreef _aurum_ het volgende:
ziet er goed uit!

Was 't lekker?
Ja,smaakte goed! Teminste,dat denk ik,had nog nooit eerder cheesecake gegeten Officieel hoor je hem 50 minuten te bakken en hoor je er nog een laagje van zure room en suiker overheen te doen,maar dat heb ik weggelaten
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  zondag 9 mei 2010 @ 14:37:45 #172
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_81212474
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:41 schreef Marlalala het volgende:

[..]

Oh das fijn voor je!
Recept please
Dank je

http://thebutcherthebaker(...)cheesecake-brownies/
  maandag 10 mei 2010 @ 21:25:54 #173
37582 Snarf
Het is friet, geen patat.
pi_81270691
Snif.

Heeft er iemand ervaring met cheesecakes bakken in magnetron-heteluchtoven-combinaties? Ik weet uit ervaring al dat de temperaturen en tijden nooit kloppen, maar cheesecakes lukken nog steeds niet.
Neem nou het bovenste recept. ongeveer een half uurtje op 160 graden. In eerste instantie heb ik 40 min. op 180 graden gebakken. Kletsnat, halverwege de bodem pas niet-vloeibaar meer. Nu doe ik er nog eens 30 min. op 230 graden bij. Kijken wat dat oplevert.

Vraag: weet iemand die ook een dergelijk k*tapparaat als ik gebruik, wat ongeveer de omrekenfactoren qua tijd en temperatuur zijn om goede resultaten te krijgen?
:-D I am Willem-Alexander Claus George Ferdinand van Oranje-Nassau and I approve this message.
  maandag 10 mei 2010 @ 21:33:53 #174
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_81271152
quote:
Op maandag 10 mei 2010 21:25 schreef Snarf het volgende:
Snif.

Heeft er iemand ervaring met cheesecakes bakken in magnetron-heteluchtoven-combinaties? Ik weet uit ervaring al dat de temperaturen en tijden nooit kloppen, maar cheesecakes lukken nog steeds niet.
Neem nou het bovenste recept. ongeveer een half uurtje op 160 graden. In eerste instantie heb ik 40 min. op 180 graden gebakken. Kletsnat, halverwege de bodem pas niet-vloeibaar meer. Nu doe ik er nog eens 30 min. op 230 graden bij. Kijken wat dat oplevert.

Vraag: weet iemand die ook een dergelijk k*tapparaat als ik gebruik, wat ongeveer de omrekenfactoren qua tijd en temperatuur zijn om goede resultaten te krijgen?
Mijn ervaring ermee staat een paar posts terug beschreven.
Ik werk in etappes vaak door even goed te bakken (wel 20 graden lager dan in recept) en dan even de magnetronoven open zetten om te koelen en dan opnieuw nog een tijdje bakken. Maar echt goed wil het niet hoor.
pi_81273853
quote:
Op zondag 9 mei 2010 10:34 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ja,smaakte goed! Teminste,dat denk ik,had nog nooit eerder cheesecake gegeten Officieel hoor je hem 50 minuten te bakken en hoor je er nog een laagje van zure room en suiker overheen te doen,maar dat heb ik weggelaten
Die heb ik wel eens gemaakt, toen dat boek nog niet met m'n ex was wegverhuist. Maar zonder dat laagje zure room mis je wel net dat beetje extra.... Ook al lijkt het idee van zure room op cheesecake misschien wel vies.

Snif, kookboek, ik mis je
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  woensdag 12 mei 2010 @ 19:06:49 #176
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81352181
quote:
Op maandag 10 mei 2010 22:13 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Die heb ik wel eens gemaakt, toen dat boek nog niet met m'n ex was wegverhuist. Maar zonder dat laagje zure room mis je wel net dat beetje extra.... Ook al lijkt het idee van zure room op cheesecake misschien wel vies.

Snif, kookboek, ik mis je
Ja,toch wel? Hmm,de volgende keer toch maar weer eens doen dan

Ach,lief toch.De boeken zijn gewoon nog te koop hoor
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  donderdag 13 mei 2010 @ 17:13:12 #177
273310 SilkenTofu
Pandadrop, jum!
pi_81385702
De cheesecake (stukje terug baileys brownie cheesecake) die ik gister heb gemaakt is perfect gelukt. En dat terwijl ik in een magnetronoven heb gebakken.
Ik heb zo'n rode silliconenbakvorm. Cake gemaakt volgens recept en dan steeds 10 minuten bakken op 110 graden en dat 3 keer. Perfect!
  donderdag 13 mei 2010 @ 18:25:45 #178
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81388201
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 17:13 schreef SilkenTofu het volgende:
De cheesecake (stukje terug baileys brownie cheesecake) die ik gister heb gemaakt is perfect gelukt. En dat terwijl ik in een magnetronoven heb gebakken.
Ik heb zo'n rode silliconenbakvorm. Cake gemaakt volgens recept en dan steeds 10 minuten bakken op 110 graden en dat 3 keer. Perfect!
Net even teruggebladerd voor het recept,maar wat zien die dingen er godsgruwelijk lekker uit
Ik ga ze lekker maken van 't weekend!
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_81392780
quote:
Op woensdag 12 mei 2010 19:06 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ja,toch wel? Hmm,de volgende keer toch maar weer eens doen dan

Ach,lief toch.De boeken zijn gewoon nog te koop hoor
Aangezien het vandaag toch een vrije dag was, heb ik maar eens gepoogd om 'm te reverse-engineren. Volgens mij is het nog wel redelijk gelukt ook. Ik heb er wel nog een hand vol rozijnen ingegooid, niet omdat ie het nodig heeft, maar gewoon omdat het kan.




In plaats van dat boek te kopen, kan ik natuurlijk ook een leuk iemand (V, 25-32) zoeken die dat boek al heeft .
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_81393556
het ziet er in ieder geval wel lekker uit!!
  vrijdag 14 mei 2010 @ 10:00:00 #181
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81408497
quote:
Op donderdag 13 mei 2010 20:18 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Aangezien het vandaag toch een vrije dag was, heb ik maar eens gepoogd om 'm te reverse-engineren. Volgens mij is het nog wel redelijk gelukt ook. Ik heb er wel nog een hand vol rozijnen ingegooid, niet omdat ie het nodig heeft, maar gewoon omdat het kan.

[ afbeelding ]


In plaats van dat boek te kopen, kan ik natuurlijk ook een leuk iemand (V, 25-32) zoeken die dat boek al heeft .
Ziet er heerlijk uit!

Hé jammer,ik voldoe maar aan één critiria.Ik heb het boek,en ben 22
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
  vrijdag 14 mei 2010 @ 13:10:59 #182
235382 tombolafan
-Miauw-fan
pi_81414629
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 10:00 schreef Purdey het volgende:

[..]

Ziet er heerlijk uit!

Hé jammer,ik voldoe maar aan één critiria.Ik heb het boek,en ben 22
Je bent toch ook vrouw?
Ik heb het boek niet, stond er wel bij te kwijlen van de week in de winkel
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  vrijdag 14 mei 2010 @ 15:38:11 #183
251095 Purdey
Better off alone..
pi_81420042
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 13:10 schreef tombolafan het volgende:

[..]

Je bent toch ook vrouw?
Ik heb het boek niet, stond er wel bij te kwijlen van de week in de winkel
Je hebt zó gelijk! Ik voldoe dan ineens aan twee van de drie
So, here is the truth about the truth. It hurts, and so we lie.
pi_85639833
Ik heb goed nagedacht of het zinvol was dit topic omhoog te schoppen, en ben tot de conclusie gekomen dat het zeker zinvol is *O*! Ga vandaag de OP-cheesecake maken :9!
Willem-Jan van Puffelen
pi_85640424
Oooh ik heb op vakantie in Zweden voor het eerst Caramel pecan cheesecake op en die wil ik nu zelf maken, maar ik kan geen recept vinden met Nederlandse hoeveelheden :')
pi_85640632
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 11:37 schreef _Loki het volgende:
Oooh ik heb op vakantie in Zweden voor het eerst Caramel pecan cheesecake op en die wil ik nu zelf maken, maar ik kan geen recept vinden met Nederlandse hoeveelheden :')
Hoe bedoel je? Er zijn toch van die omreken-programma's? :)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_85640757
Ja dat is ook zo, maar Nederlands is altijd makkelijker :D
Ik kijk ook wel even voor omrekenprogramma's.

Edit: Die omrekendingen heb ik ook niet veel aan, veel recepten hebben ook cups met koekjes enzo ;(

[ Bericht 16% gewijzigd door _Loki op 24-08-2010 12:09:01 ]
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 13:47:00 #188
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85644843
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 11:47 schreef _Loki het volgende:
Ja dat is ook zo, maar Nederlands is altijd makkelijker :D
Ik kijk ook wel even voor omrekenprogramma's.

Edit: Die omrekendingen heb ik ook niet veel aan, veel recepten hebben ook cups met koekjes enzo ;(
Voor cups bestaan ook tabellen;

http://allrecipes.com//HowTo/cup-to-gram-conversions/Detail.aspx

En omrekenprogramma's;

http://www.gourmetsleuth.(...)ram-conversions.aspx
pi_85645341
Maar 1 cup suiker is toch heel anders dan 1 cup bloem ofzo? En die tabellen zijn er niet voor roomkaas oid.
pi_85658921
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 13:58 schreef _Loki het volgende:
Maar 1 cup suiker is toch heel anders dan 1 cup bloem ofzo? En die tabellen zijn er niet voor roomkaas oid.
Dan moet je een setje cups kopen, kun je alles instoppen wat je wilt :s)
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:50:01 #191
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_85658962
Laatst nog monchoutaart gemaakt maar echt stijf worden wou hij niet.. misschien wat langer in de koelkast laten staan. :@
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_85659198
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 19:50 schreef boem-dikkie het volgende:
Laatst nog monchoutaart gemaakt maar echt stijf worden wou hij niet.. misschien wat langer in de koelkast laten staan. :@
Had je er klop-fix door het mengsel gedaan?
Ik gebruik altijd dit recept, werkt echt perfect.
pi_85659255
Monchou hoort romig :9
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 19:59:28 #194
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_85659355
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 19:55 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Had je er klop-fix door het mengsel gedaan?
Ik gebruik altijd dit recept, werkt echt perfect.
Jup. Klopfix door de slagroom, dat geheel eerst laten opstijven en toen monchou. Dat recept lijkt op wat ik heb gemaakt alleen ik deed het uit mijn hoofd. Het was wel erg lekker, maar niet echt stevig.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_85669362
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 19:59 schreef boem-dikkie het volgende:
Jup. Klopfix door de slagroom, dat geheel eerst laten opstijven en toen monchou. Dat recept lijkt op wat ik heb gemaakt alleen ik deed het uit mijn hoofd. Het was wel erg lekker, maar niet echt stevig.
Eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas de monchou erdoor?
Misschien kan je de volgende keer proberen, zoals omschreven wordt in het recept:
Eerst slagroom+klopfix kloppen, monchou fijnprakken met de suiker en dan samen nog even goed mengen en als de monchoutaart helemaal af is, dan pas in zijn geheel laten opstijven in de koelkast.
  dinsdag 24 augustus 2010 @ 23:21:45 #196
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_85669590
quote:
Op dinsdag 24 augustus 2010 23:17 schreef LovelyLady het volgende:

[..]

Eerst laten opstijven in de koelkast en daarna pas de monchou erdoor?
Misschien kan je de volgende keer proberen, zoals omschreven wordt in het recept:
Eerst slagroom+klopfix kloppen, monchou fijnprakken met de suiker en dan samen nog even goed mengen en als de monchoutaart helemaal af is, dan pas in zijn geheel laten opstijven in de koelkast.
Nja moet ik maar eens proberen. Ik had wat tips van mijn baas (kok) in restaurant opgevolgd aangezien hij altijd geniale monchoutaart maakt.
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_87357501
Schop!
Morgen eens proberen het geweldige recept uit de OP te maken.
Wat mot je, vroeg ze dan en zette alsnog een slotje.
Ga toch weg gek, zeiken doe je maar in feedback.
Soms kreeg ze van alles naar haar hoofd. Cholera, tyfus en ebola.
Doe mij maar een Whoppermenu. Met cola. ©Biogarde
  zaterdag 16 oktober 2010 @ 15:23:44 #198
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_87606550
De New Yorker Cheescake staat in de oven.. ben benieuwd :9.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
  zondag 17 oktober 2010 @ 12:34:58 #199
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_87628572
Nou, we nemen straks de cheesecake mee op visite, ben erg benieuwd of 'ie gelukt is en of 'ie in de smaak valt!
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_87628627
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 12:34 schreef Debsterr het volgende:
Nou, we nemen straks de cheesecake mee op visite, ben erg benieuwd of 'ie gelukt is en of 'ie in de smaak valt!
tot zo! :W ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87702266
Deze lijkt mij geweldig, en ga ik dit weekend maken, gelezen op Foodgawker


Apple Cinnamon Cheesecake Recipe


Gingersnap Crust
2 cups gingersnap cookie crumbs {about a 14 ounce package of cookies}
2 tablespoons brown sugar
pinch of salt
6 tablespoons unsalted butter; melted

Spiced Cheesecake Filling
4 {8 ounce} packages of cream cheese; room temperature
1 ¼ cup granulated sugar
4 large eggs; room temperature
3/4 cup heavy cream
1 tablespoon pumpkin pie spice
1 tablespoon pure vanilla extract

Apple Topping
1/4 cup unsalted butter
2 tablespoons all-purpose flour
¾ cup apple cider
1/4 cup white sugar
1/4 cup packed brown sugar
1 teaspoon cinnamon
½ teaspoon pure vanilla extract
Juice of ½ lemon
2 Granny Smith apples – peeled, cored and sliced

Directions
1. Preheat oven to 350 degrees F. Tightly wrap a 9 inch springform pan in heavy duty foil. This step prevents leaks when using a water bath. I also take the extra step by placing the foil wrapped spring form pan inside an oven bag while baking*.

2. Mix together the crust ingredients {gingersnap cookie crumbs, brown sugar, salt and melted butter} and press into the bottom of the pan and about 1 ½ inches up the sides. Bake for 7 minutes and cool completely on a wire rack.

3. Begin to boil a large pot of water for the water bath.

4. In the bowl of your stand mixer fitted with the paddle attachment, combine the cream cheese and sugar; mix until smooth {about 2 minutes}. Add eggs, one at a time,
fully incorporating each before adding the next. Make sure to scrape down the bowl in between each egg. Add heavy cream, pumpkin pie spice and vanilla; combine until
thoroughly incorporated and smooth in texture.

5. Pour batter into prepared crust. Place pan into a larger pan and pour boiling water into the larger pan until halfway up the side of the cheesecake pan.

6. Bake 45 to 55 minutes, the edges will appear to be set, but the center will still have some jiggle to it. At this point, close the oven door, turn the heat off, and let the cheesecake rest in the oven for at least one hour, but up to 3 hours. After the recommended cooling time has passed, carefully remove the cheesecake from the water bath and place on a cooling rack to cool completely. Once the cake is completely cooled, place it into the refrigerator for at least 5 hours.

7. Three hours before serving, prepare the apple topping.

8. Mix together the sugar, cinnamon, and nutmeg in a small bowl. In another bowl, sprinkle apples with the juice of ½ lemon and toss.

9. Melt butter over medium heat; whisk in flour and stir for about one minute. Slowly whisk in the apple cider followed by the sugar and spice mixture made in the previous step.

10. Add in the apples and cook until slightly tender {about 5-7 minutes} stirring constantly. Once apples have reached a desired texture and the sauce has thickened, remove pan from heat and stir in vanilla extract. Allow apple topping to cool completely before topping the cheesecake. Arrange apples on cheesecake and chill for at least one hour before serving.

Storage:
Cheesecake will store covered and refrigerated for up to three days.
pi_87702424
die klinkt idd heel erg lekker! ben benieuwd hoe de jouwe wordt :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87702436
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 08:45 schreef n105 het volgende:
Deze lijkt mij geweldig, en ga ik dit weekend maken, gelezen op Foodgawker
[ afbeelding ]

Apple Cinnamon Cheesecake Recipe

Gingersnap Crust
2 cups gingersnap cookie crumbs {about a 14 ounce package of cookies}
2 tablespoons brown sugar
pinch of salt
6 tablespoons unsalted butter; melted

Spiced Cheesecake Filling
4 {8 ounce} packages of cream cheese; room temperature
1 ¼ cup granulated sugar
4 large eggs; room temperature
3/4 cup heavy cream
1 tablespoon pumpkin pie spice
1 tablespoon pure vanilla extract

Apple Topping
1/4 cup unsalted butter
2 tablespoons all-purpose flour
¾ cup apple cider
1/4 cup white sugar
1/4 cup packed brown sugar
1 teaspoon cinnamon
½ teaspoon pure vanilla extract
Juice of ½ lemon
2 Granny Smith apples – peeled, cored and sliced

Directions
1. Preheat oven to 350 degrees F. Tightly wrap a 9 inch springform pan in heavy duty foil. This step prevents leaks when using a water bath. I also take the extra step by placing the foil wrapped spring form pan inside an oven bag while baking*.

2. Mix together the crust ingredients {gingersnap cookie crumbs, brown sugar, salt and melted butter} and press into the bottom of the pan and about 1 ½ inches up the sides. Bake for 7 minutes and cool completely on a wire rack.

3. Begin to boil a large pot of water for the water bath.

4. In the bowl of your stand mixer fitted with the paddle attachment, combine the cream cheese and sugar; mix until smooth {about 2 minutes}. Add eggs, one at a time,
fully incorporating each before adding the next. Make sure to scrape down the bowl in between each egg. Add heavy cream, pumpkin pie spice and vanilla; combine until
thoroughly incorporated and smooth in texture.

5. Pour batter into prepared crust. Place pan into a larger pan and pour boiling water into the larger pan until halfway up the side of the cheesecake pan.

6. Bake 45 to 55 minutes, the edges will appear to be set, but the center will still have some jiggle to it. At this point, close the oven door, turn the heat off, and let the cheesecake rest in the oven for at least one hour, but up to 3 hours. After the recommended cooling time has passed, carefully remove the cheesecake from the water bath and place on a cooling rack to cool completely. Once the cake is completely cooled, place it into the refrigerator for at least 5 hours.

7. Three hours before serving, prepare the apple topping.

8. Mix together the sugar, cinnamon, and nutmeg in a small bowl. In another bowl, sprinkle apples with the juice of ½ lemon and toss.

9. Melt butter over medium heat; whisk in flour and stir for about one minute. Slowly whisk in the apple cider followed by the sugar and spice mixture made in the previous step.

10. Add in the apples and cook until slightly tender {about 5-7 minutes} stirring constantly. Once apples have reached a desired texture and the sauce has thickened, remove pan from heat and stir in vanilla extract. Allow apple topping to cool completely before topping the cheesecake. Arrange apples on cheesecake and chill for at least one hour before serving.

Storage:
Cheesecake will store covered and refrigerated for up to three days.
wow! nom!
Verslag mag! :9
Ja doei.
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 09:39:31 #204
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_87703277
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 12:37 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

tot zo! :W ;)
Opa was er blij mee :P. Hij was wel behoorlijk citroenig, we hadden geen vers citroensap, maar geconcentreerd gebruikt in dezelfde hoeveelheid. Maar toch, lekker :9.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_87838467
net uit de oven gehaald! Mn allereerste cheesecake! :) nu af laten koelen en daarna de gemarineerde aardbeien erop en dan.. Proeven! *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 17:56:28 #206
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87838959
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:41 schreef FutureFairytale het volgende:
net uit de oven gehaald! Mn allereerste cheesecake! :) nu af laten koelen en daarna de gemarineerde aardbeien erop en dan.. Proeven! *O*
Neeee foto's :P Welk recept heb je gebruikt?
pi_87843746
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 17:56 schreef Windigo het volgende:

[..]

Neeee foto's :P Welk recept heb je gebruikt?
klik
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 20:48:22 #208
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_87845220
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 20:15 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

klik
Klinkt alsof ik het binnenkort ook eens ga maken, heb ook nog nooit cheesecake gemaakt namelijk :)
pi_87846080
Ik ga dus morgen die cheesecake met appelmaken zie bovenaan deze pagina.
Maar nu heb ik appelciderazijn gekocht ipv appelcider Zou dat kunnen?
Wie heeft een idee? Of zal ik ipv appelcider appelsap kunnen gebruiken en een klein deel appelciderazijn?
pi_87846262
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 21:05 schreef n105 het volgende:
Ik ga dus morgen die cheesecake met appelmaken zie bovenaan deze pagina.
Maar nu heb ik appelciderazijn gekocht ipv appelcider Zou dat kunnen?
Wie heeft een idee? Of zal ik ipv appelcider appelsap kunnen gebruiken en een klein deel appelciderazijn?
Ik zou dan gewoon appelsap gebruiken, azijn is veel te zuur joh.
pi_87874855
hij staat in de oven...morgen proeven en ik zal een foto plaatsen!
pi_87881465
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing :D
pi_87888975
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing :D
Mij is dat jammer genoeg allemaal veel te zoet. Die cheesecake uit de OP is ook veel en veel te zoet naar mijn smaak, zeker een stuk minder witte chocolade en suiker is noodzakelijk om nog wat van de rest van de ingredienten te proeven.

Heb jij hier geen moeite mee? Naar mijn mening hoort een cheesecake niet zo zoet te zijn.
  zondag 24 oktober 2010 @ 11:16:14 #214
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_87889786
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 10:32 schreef McGilles het volgende:

[..]

Mij is dat jammer genoeg allemaal veel te zoet. Die cheesecake uit de OP is ook veel en veel te zoet naar mijn smaak, zeker een stuk minder witte chocolade en suiker is noodzakelijk om nog wat van de rest van de ingredienten te proeven.

Heb jij hier geen moeite mee? Naar mijn mening hoort een cheesecake niet zo zoet te zijn.
Eigenlijk valt het best mee, er gaat maar 65 gram suiker in tegenover ruim 500 g roomkaas en slagroom, de witte chocolade (ook 500 g) is wel zoet maar deze taart is zeker niet mierzoet, aardig in evenwicht :D
pi_87891463
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 08:45 schreef n105 het volgende:
2 cups gingersnap cookie crumbs {about a 14 ounce package of cookies}
Wat zijn gingersnap cookies? Heb wel gegoogled maar kom er niet echt achter of wij hier iets vergelijkbaars hebben. Toen ik de foto zag dacht ik aan speculaas....of zit ik helemaal in de verkeerde hoek?
  zondag 24 oktober 2010 @ 13:42:43 #216
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_87894409
gingersnaps zijn gemberkoekjes. Zeker geen speculaas. Ik heb ze wel eens bij de biologische winkel gezien en je kan ze ook zelf maken:
http://www.ah.nl/kookschr(...)d=7626&userid=100277
  zondag 24 oktober 2010 @ 13:48:04 #217
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_87894584
Gemberkoekjes, volgens mij vind je die wel bij IKEA.
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_87902290
quote:
Op zondag 24 oktober 2010 13:42 schreef Vandaag... het volgende:
gingersnaps zijn gemberkoekjes. Zeker geen speculaas. Ik heb ze wel eens bij de biologische winkel gezien en je kan ze ook zelf maken:
http://www.ah.nl/kookschr(...)d=7626&userid=100277
pi_87909568
De cheesecake was HEERLIJK!
Ik heb gemberkoekjes van de AH gebruikt maar je kunt ook biscuitjes nemen en een eetlepel gembersnippers erdoor heen doen.
En ipv appelcider dus appelsap.
pi_92513184
quote:
1s.gif Op zondag 24 oktober 2010 10:32 schreef McGilles het volgende:

[..]

Mij is dat jammer genoeg allemaal veel te zoet. Die cheesecake uit de OP is ook veel en veel te zoet naar mijn smaak, zeker een stuk minder witte chocolade en suiker is noodzakelijk om nog wat van de rest van de ingredienten te proeven.

Heb jij hier geen moeite mee? Naar mijn mening hoort een cheesecake niet zo zoet te zijn.
Goeie kick, laatst deze witte chocolade cheesecake gemaakt. Er wordt helemaal geen extra suiker toegevoegd dus hij is niet te zoet & erg lekker!
pi_92513690
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 18:57 schreef Semafoor73 het volgende:

[..]

Goeie kick, laatst deze witte chocolade cheesecake gemaakt. Er wordt helemaal geen extra suiker toegevoegd dus hij is niet te zoet & erg lekker!
Niet dat ik binnenkort weer een cheesecake ga maken, maar hij staat nu in m'n favorieten voor later, dankje :)
  dinsdag 8 februari 2011 @ 19:18:48 #222
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92514037
Thanx voor het naar boven halen van dit topic *kwijl*
pi_92582494
quote:
1s.gif Op vrijdag 29 mei 2009 21:15 schreef Mirjam het volgende:
nom nom nom :9
van de week bij bagels & beans cheesecake gegeten, die was lang niet zo lekker als de cheesecake die ik een aantal jaren terug had gegeten bij bagels & beans.
ja, die smaakte toen goddelijk. Net alsof je een mond vol room had met lekker smaakje!!
Ben daar al lang niet meer geweest. Ze hebben er hier geen, jammer genoeg. Na een dagje winkelen is zoiets zoets wel lekker.
pi_92582555
quote:
1s.gif Op donderdag 10 februari 2011 11:13 schreef chocolatelover het volgende:

[..]

ja, die smaakte toen goddelijk. Net alsof je een mond vol room had met lekker smaakje!!
Ben daar al lang niet meer geweest. Ze hebben er hier geen, jammer genoeg. Na een dagje winkelen is zoiets zoets wel lekker.
De Vanilla Bean Cheesecake van de Cheesecake Factory is legendarisch :9~
pi_92702516
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing :D
Oh! Ik wil! Die kan ik ook wel voor mn verjaardag maken!
  zondag 13 februari 2011 @ 10:36:43 #226
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92708846
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 00:39 schreef LieLie het volgende:

[..]

Oh! Ik wil! Die kan ik ook wel voor mn verjaardag maken!
Ik heb hem eergister gemaakt, hij was echt heel lekker. *TIP* Hij was nóg lekkerder (en steviger) na een dag in de koelkast!

Edit: sory verkeerd gequote/niet goed gekeken. Die van de BBC had ik gemaakt.
pi_92709068
Vraagje over het recept uit de op: ik kan toch ook de frambozen/cranberries weglaten? En er later vruchtjes bovenop leggen oid?
Want dan gebruik ik dat recept, en leg ik daar wat in honing gemarineerde aardbeien bovenop?
pi_92756346
Klein vraagje voor de gevorderden ;) Gisteren een heeerlijke cheesecake gemaakt volgens dit recept http://www.smulweb.nl/114(...)secake-met-bosbessen maar de bodem is te zacht gebleven. Wat voor bodem kan ik de volgende keer beter maken? :Y)
pi_92756392
mariakaakjes? Daar heb ik echt nooit problemen mee :)
Ja doei.
pi_92758243
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 08:41 schreef Cyntiaa het volgende:
Klein vraagje voor de gevorderden ;) Gisteren een heeerlijke cheesecake gemaakt volgens dit recept http://www.smulweb.nl/114(...)secake-met-bosbessen maar de bodem is te zacht gebleven. Wat voor bodem kan ik de volgende keer beter maken? :Y)
Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.
  maandag 14 februari 2011 @ 10:23:47 #231
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92758387
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 10:19 schreef _Loki het volgende:

[..]

Ik vind 150 gram boter echt heel veel. Ik doe er zelf meestal een paar eetlepels gesmolten boter bij, net genoeg dat het plakt maar ook weinig genoeg om het crunchy te houden.
Dat is inderdaad écht heel veel. Ik heb hem laatst gemaakt met ongeveer 50 gram boter en een half pak verkruimelde koekjes (ongeveer 0,5 cm bodem) en die was eigenlijk al iets aan de zachte kant. Als je de koekjes en de boter mengt moet het niet pap/pasta achtig worden maar er nog een beetje droog uitzien. Met de bolle kant van een lepel kan je het dan aanduwen op de bodem
pi_92758390
Dan heeft het aan de boter gelegen! Bedankt voor de tip!
Verder smaakt de taart heeerlijk! :Y)
pi_92766140
quote:
1s.gif Op zaterdag 23 oktober 2010 23:28 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag voor de derde keer witte chocolade cheesecake gemaakt voor de volgende verjaardag omdat ie elke keer zo'n hit is. Heel makkelijk ook: mascarpone, roomkaas, slagroom, suiker, vanillearoma en gesmolten witte chocolade mixen en op een koekkruimelbodem strijken. Nachtje in de koelkast en afmaken met aardbeien gemarineerde in honing :D
Mag ik hier het recept van? :D
pi_92769487
quote:
Op maandag 14 februari 2011 13:46 schreef Landysh het volgende:

[..]

Mag ik hier het recept van? :D
Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
  Eurovisie Songfestival Queen maandag 14 februari 2011 @ 15:10:30 #235
163650 Greys
pi_92769736
quote:
1s.gif Op zondag 13 februari 2011 10:46 schreef LieLie het volgende:
Vraagje over het recept uit de op: ik kan toch ook de frambozen/cranberries weglaten? En er later vruchtjes bovenop leggen oid?
Want dan gebruik ik dat recept, en leg ik daar wat in honing gemarineerde aardbeien bovenop?
Tuurlijk!
Bij het recept liggen de vruchten er 'half in', dus als je hem eerst bakt en daarna de aardbeien er bovenop legt dan liggen ze dus wel 'los' :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_92780804
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?
  maandag 14 februari 2011 @ 19:04:43 #237
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92781154
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 18:58 schreef McGilles het volgende:

[..]

Ben bang dat deze weer te zoet voor mij is, dus zou je even kunnen aangeven of deze aan de zoete kant is?
Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.
pi_92781752
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 19:04 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Ik heb laatst een redelijk vergelijkbare cheesecake gemaakt met 200 gram minder chocolade én zonder suiker. En deze hoefde echt niet zoeter. Dus ik denk dat als je niet van zoet houdt, je ook beter voor de optie zonder suiker kan kiezen.
Dankje, dat dacht ik al want 90% van de cheesecakes die ik eet vind ik veel en veel te zoet.
pi_92788535
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
Dank je wel!

Ik heb het alleen een beetje verkloot, denk ik. :') Ik heb eerst de chocolade toegevoegd aan de mascarpone en de roomkaas, gemixt en daarna pas de slagroom erdoorheen geschept. Ik moest alles in de springvorm scheppen ipv 'gieten/storten'. Najah, we zien morgen wel wat er van is geworden.

*Ik heb trouwens de suiker weggelaten, ik hou niet van heel zoet. :@
pi_92818322
Hij was lekker. :9

pi_92823378
quote:
Op dinsdag 15 februari 2011 14:20 schreef Landysh het volgende:
Hij was lekker. :9

[ afbeelding ]
Wat leuk! Ohh, ik krijg ook hƩƩl veel zin in een stukje nu! *kwijl....
pi_92855819
quote:
1s.gif Op maandag 14 februari 2011 15:05 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ja hoor :D

Nodig:
130 g verkruimelde biscuitjes
65 g boter

250 ml slagroom
250 g mascarpone
250 g roomkaas
65 g suiker
1 tl vanille aroma
500 g witte chocolade, in stukjes

375 g aardbeien, schoongemaakt
1,5 el honing

Een vrij kleine springvorm

Maak een kruimelbodem in de met bakpapier beklede springvorm door de biscuitkruimels te mengen met gesmolten boter en deze in de vorm te strijken. Zet in de koelkast.
Klop in een grote kom de mascarpone en roomkaas zacht met de suiker en t vanille aroma. Klop er dan de slagroom door tot het mengsel glad is. Smelt ondertussen au bain marie de chocolade.
Mix als laatste de gesmolten chocolade door t mengsel tot het weer homogeen is. Stort het op de bodem in de spring vorm en strijk t glad. Zet een aantal uren in de koelkast om op te stijven.
Marineer de aardbeien in de honing en schep deze voor het serveren op de taart.

En genieten maar! Heerlijk en simpel, veel beter word het niet ;)
Ik gebruik ook wel eens van alle ingredienten wat meer om een grotere taart te maken, de verhoudingen komen niet heel nauw, gaat altijd prima!
De bodem hoef je niet te bakken?
En dit is gewoon een stevige cheesecake?
Misschien dat ik 'm van t weekend dan ga maken.
En natuurlijk die ene die ik vorig jaar ergens gepost heb, die is altijd goed! :9
Screw them.
We're going home.
  woensdag 16 februari 2011 @ 09:19:38 #243
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92856093
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 09:06 schreef CarOnline het volgende:

[..]

De bodem hoef je niet te bakken?
En dit is gewoon een stevige cheesecake?
Misschien dat ik 'm van t weekend dan ga maken.
En natuurlijk die ene die ik vorig jaar ergens gepost heb, die is altijd goed! :9
Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodem :Y
pi_92856130
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 09:19 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Nee de bodem bestaat uit gesmolten boter en koekkruimels, als deze in de goede verhouding een tijdlang in de koelkast heeft gestaan dan krijg je gewoon een stevige bodem :Y
Oke, en hoe lang is een tijdlang? En gewoon samen met de rest van de ingrediėnten of eerst een tijd alleen de bodem?

Sorry, ik ben echt een kluns wat de keuken betreft :P
Screw them.
We're going home.
pi_92856356
tot de bodem afgekoeld is, daarna de vulling en dan een nacht in de koelkast
pi_92857066
quote:
1s.gif Op woensdag 16 februari 2011 09:33 schreef piepkuiken21 het volgende:
tot de bodem afgekoeld is, daarna de vulling en dan een nacht in de koelkast
Precies!! :s) Als je de bodem als eerst maakt, deze in de koelkast zet en daarna verder gaat met de vulling is de bodem ver genoeg afgekoeld als je klaar bent om de vulling te storten. Ideaal!
pi_92910424
Denk dat ik 'm morgen ga maken, kunnen we hem zaterdag slachten :9
Screw them.
We're going home.
pi_92911059
Cheescake is zó lekker, mits goed gemaakt. Ik zou een moord doen voor het recept van de Bakkerswinkel !!!
Ik wou dat iedereen zo goed was als ik...
pi_92968925
Hoe lang zou je de taart uit de OP kunnen bewaren?
  vrijdag 18 februari 2011 @ 16:33:19 #250
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92969628
Ik zou zeggen zolang als het product met de kortste houdbaarheidsdatum van je ingrediėnten. Mits in de koelkast bewaard.
Maar misschien is er iemand die een argument heeft waarom dat niet zo is ;)
pi_92969997
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 16:33 schreef Spees_Eend het volgende:
Ik zou zeggen zolang als het product met de kortste houdbaarheidsdatum van je ingrediėnten. Mits in de koelkast bewaard.
Maar misschien is er iemand die een argument heeft waarom dat niet zo is ;)
Ja, maar het maakt nogal uit of ik een pakje slagroom dicht laat, of open heb, voor de houdbaarheidsdatum :P
  vrijdag 18 februari 2011 @ 16:42:29 #252
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_92970104
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 16:40 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, maar het maakt nogal uit of ik een pakje slagroom dicht laat, of open heb, voor de houdbaarheidsdatum :P
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 16:40 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, maar het maakt nogal uit of ik een pakje slagroom dicht laat, of open heb, voor de houdbaarheidsdatum :P
Volgens mij komt dat niet zo nauw. Je kan hem vast wel een dag of 5 bewaren in een afgesloten box ofzo.
pi_92973864
Hč bah.. de witte chocolade cheesecake was behoorlijk gebarsten.. Vast te snel gekoeld..

Toch nog wat moois van kunnen maken dacht ik zelf :D

  vrijdag 18 februari 2011 @ 18:45:56 #254
112156 Debsterr
Dino inventor
pi_92975898
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 18:00 schreef Deimos000 het volgende:
Hč bah.. de witte chocolade cheesecake was behoorlijk gebarsten.. Vast te snel gekoeld..

Toch nog wat moois van kunnen maken dacht ik zelf :D

[ afbeelding ]
:9~
Once in a while, I just wanna dance and feel good
pi_92982076
Hoi iedereen,

Ik wilde het antwoord van poepsnoet quoten maar op een of andere manier lukt dat niet???
Als iemand mij kan vertellen welk knopje ik daar voor moet gebruiken graag, want ik kan het niet vinden??

Maar mijn vraag.......
Heb je het recept voor mij van die Oreo koekjes cheesecake??

Thanx

groetjes
Anita
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
pi_92982510
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 20:28 schreef anita82 het volgende:
Hoi iedereen,

Ik wilde het antwoord van poepsnoet quoten maar op een of andere manier lukt dat niet???
Als iemand mij kan vertellen welk knopje ik daar voor moet gebruiken graag, want ik kan het niet vinden??

Maar mijn vraag.......
Heb je het recept voor mij van die Oreo koekjes cheesecake??

Thanx

groetjes
Anita
Als je op de afbeelding van de taart klikt kom je bij het recept ;)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_92992407
Zo, mijn taart staat in de koelkast af te koelen, ben zeer benieuwd!
Het beslag smaakte iig erg lekker :@ :')

En hoezee voor mn toffe fok-kookboek haha.

Screw them.
We're going home.
pi_93047336
Hierbij nog even mijn versie van de witte chocolade cheesecake met honingaardbeien!

Heb het recept uit de OP gebruikt, zonder het fruit, en daar later aardbeien op gelegd.

En hij was lekker!! _O_

Supergemakkelijk inderdaad en hij viel enorm goed in de smaak ;)

pi_93047354
die ziet er hččrlijk uit! _O_
Ja doei.
pi_93048383
Ohhh! :9

Mijn cheesecake van Zo-is-dat wilde niet stevig worden, het bleef een soort cheesepudding!
Niet helemaal de bedoeling, snap er niets van.

Blijkt maar weer dat ik niet in de wieg gelegd ben voor dit soort dingen!
Was wel lekker overigens.
Screw them.
We're going home.
pi_93053233
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 10:55 schreef LieLie het volgende:
Hierbij nog even mijn versie van de witte chocolade cheesecake met honingaardbeien!

Heb het recept uit de OP gebruikt, zonder het fruit, en daar later aardbeien op gelegd.

En hij was lekker!! _O_

Supergemakkelijk inderdaad en hij viel enorm goed in de smaak ;)

[ afbeelding ]
Lie even een vraag; heb je echt maar 100 gram biscuit en 50 gram boter gebruikt? ik wil em ook maken maar lijkt me zo weinig. voor MonChou bodem gebruik ik al ruim 200 gram koekjes en 125 gram boter.....
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_93053323
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 11:29 schreef CarOnline het volgende:
Ohhh! :9

Mijn cheesecake van Zo-is-dat wilde niet stevig worden, het bleef een soort cheesepudding!
Niet helemaal de bedoeling, snap er niets van.

Blijkt maar weer dat ik niet in de wieg gelegd ben voor dit soort dingen!
Was wel lekker overigens.
ohhh wat jammer, dat is mij nog nooit gebeurt, hoe heb je dat toch voor elkaar gekregen!? ;) Had je precies gedaan wat er staat? nou ja, gelukkig was ie wel lekker! :D
pi_93053488
quote:
1s.gif Op zondag 20 februari 2011 13:31 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Lie even een vraag; heb je echt maar 100 gram biscuit en 50 gram boter gebruikt? ik wil em ook maken maar lijkt me zo weinig. voor MonChou bodem gebruik ik al ruim 200 gram koekjes en 125 gram boter.....
Volgens mij heb ik ongeveer 150 gram biscuit en 50 gram boter gebruikt. En dat is echt genoeg boter hoor! Als je hem daarna een half uurtje in de koelkast zet is ie gewoon stevig. 125 gram lijkt me vies vet!
  maandag 21 februari 2011 @ 12:10:43 #264
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_93096143
Wat een heerlijke recepten en foto's staan er in dit topic zeg! Ik hoop van het weekend tijd te vinden om ook een cheesecakje te bakken. :)
pi_93103994
CHOCOLATE LIME CHEESECAKE

door Nigella Lawson

Ingredients

* Nigella Recipe

* 200g Double Choc Maryland cookies (in the purple packet)
* 75g unsalted butter
* 750g Phildelphia cream cheese
* 200g caster sugar
* 4 whole eggs
* 2 yolks juice of 4 limes
* 20-21cm springform cake tin kitchen foil

Method

1. Place a large overlapping piece of foil over the bottom of the springform tin, and then insert the pan ring over it. Fold the foil up and around the sides of the tin and place the whole thing on a second piece of foil, also folding it and pressing it securely up around the tin so that you have a water-tight covering. Actually, I sometimes find some water dribbles out from this supposedly secure casing on unwrapping, but it doesn't seem - as long as you unwrap the outer layer straightaway - to cause any sogginess.
2. Process the biscuits until they are like crumbs, then add the butter and pulse again. Line the bottom of the springform tin, pressing the biscuits in with your hands or the back of the spoon. Put the tin in the fridge to set, and preheat the oven to 180°C/ gas mark 4.
3. Beat the cream cheese gently until it's smooth, and then add the sugar. Beat in the eggs and egg yolks, then finally the lime juice. Put a full kettle on.
4. Pour the cream cheese filling onto the chilled biscuit base, place the tin in a roasting tray and pour hot water from the recently boiled kettle around the foil-wrapped cheesecake to come about halfway up the sides of the springform; don't overfill as you'll only spill it on the way to the oven. Transfer it as steadily as you can to the oven and cook for 1 hour or so, checking after 50 minutes. It should feel set, but not rigidly so. You want to be able to detect, below the skin, the slightest, sexiest hint of a quiver within.
5. Take the roasting tin out of the oven, then gingerly remove the springform from its water-filled tin, stand it on a rack, peel off the outer layer of foil, tear away the side bits of the first layer of foil and leave it to cool. When the cheesecake's cooled down completely, place it in the fridge and leave it there till 20 minutes or so before you want to eat it.
6. Transfer to the plate you're going to serve it on (it will need to be one without a lip, or a cakestand) and unclip. The underneath bit of the first layer of foil, along with the base of the tin, are going to have to stay in place, unless you like living really dangerously. I don't mind a bit of risk in the kitchen, but fiddling about with something as desirably lacking in solidity as this dreamlike cheesecake is beyond even my clumsily impatient foolhardiness.
7. It makes life easier if, when you cut it, you heat the knife and cake slicer (and I find I need to use both, the one to cut, the other to lift up and ferry slice to waiting plate) under a very hot tap first.

Serves: 8

mmmmmmm heerlijk.

Sorry had geen tijd on het te vertalen
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
  maandag 21 februari 2011 @ 17:55:36 #266
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_93111284
Oh, lekker. Ik heb laatst in een restaurantje witte chocoladecheesecake met lime gegeten... Nooommmm.. wat lekker! :9
pi_93116507
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 februari 2011 20:28 schreef anita82 het volgende:
Hoi iedereen,

Ik wilde het antwoord van poepsnoet quoten maar op een of andere manier lukt dat niet???
Als iemand mij kan vertellen welk knopje ik daar voor moet gebruiken graag, want ik kan het niet vinden??

Maar mijn vraag.......
Heb je het recept voor mij van die Oreo koekjes cheesecake??

Thanx

groetjes
Anita
Heb je Adblock Plus?
Zo ja, die uitschakelen. Die blokkeert ook de quoteknopjes.
pi_93161871
zo ver ik kan zien heb ik geen adblock plus.

nog andere ideeėn?

thanx
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
  dinsdag 22 februari 2011 @ 20:03:52 #269
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_93166533
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 18:25 schreef anita82 het volgende:
zo ver ik kan zien heb ik geen adblock plus.

nog andere ideeėn?

thanx
onder dit regeltje: dinsdag 22 februari 2011 @ 18:25:34 #268 (dat zie je rechtsboven) als je daar met je muis overgaat komen er (normaal gesproken) wat tekentjes te voor schijn.. en dan moet je die rechtse hebben een soort comma;s met een rondje..
en anders hier even lezen en evt verder vragen, ze weten er vast raad mee ;)
FOK!features, Bugs & Development
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_93193858
quote:
1s.gif Op dinsdag 22 februari 2011 20:03 schreef MissHobje het volgende:

[..]

onder dit regeltje: dinsdag 22 februari 2011 @ 18:25:34 #268 (dat zie je rechtsboven) als je daar met je muis overgaat komen er (normaal gesproken) wat tekentjes te voor schijn.. en dan moet je die rechtse hebben een soort comma;s met een rondje..
en anders hier even lezen en evt verder vragen, ze weten er vast raad mee ;)
FOK!features, Bugs & Development
Gevonden, volgens mijn man hadden we toch adblock plus.

Thanx
Lees ook eens mijn FOOD and FUNtastic blog:
http://foodandfuntastic.tumblr.com/
pi_93600878
Mijn cheesecake zit in de oven. Recept van de OP gebruikt met witte chocolade :9
pi_93602443
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 18:22 schreef Yannick567 het volgende:
Mijn cheesecake zit in de oven. Recept van de OP gebruikt met witte chocolade :9
Ooooooh, ik wil ook!! ;(
pi_93880396
Even een vraagje, excuses als het hier wellicht al ergens vermeld is, het is me even iets te veel leeswerk :@ Maar kan je een cheesecake invriezen?? Blijft het dan lekker als het ontdooit is?
  woensdag 9 maart 2011 @ 23:22:23 #274
62913 Blik
The one and Only!
pi_93885822
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 21:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Even een vraagje, excuses als het hier wellicht al ergens vermeld is, het is me even iets te veel leeswerk :@ Maar kan je een cheesecake invriezen?? Blijft het dan lekker als het ontdooit is?
Ik denk dat een cheesecake daar prima voor geschikt is
pi_93895042
Van het weekend weer cheesecake als toetje maken voor gasten die komen eten.

Ik maak ze tegenwoordig in een bakring, dan voor het serveren even de ring verwijderen en je hebt een prachtig kunstwerkje op tafel, 10x mooier dan een punt en eet nog lekkerder ook :)
pi_93901635
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 09:50 schreef McGilles het volgende:
Van het weekend weer cheesecake als toetje maken voor gasten die komen eten.

Ik maak ze tegenwoordig in een bakring, dan voor het serveren even de ring verwijderen en je hebt een prachtig kunstwerkje op tafel, 10x mooier dan een punt en eet nog lekkerder ook :)
Hoe doe je dat precies, in zo'n bakring? Kun je die gewoon invetten (lees: helpt dat?) of ga je dan aan de slag met bakpapier e.d.? Of denk ik veel te moeilijk en komt het er sowieso wel uit? :D
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_93902827
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:57 schreef Taartje het volgende:

[..]

Hoe doe je dat precies, in zo'n bakring? Kun je die gewoon invetten (lees: helpt dat?) of ga je dan aan de slag met bakpapier e.d.? Of denk ik veel te moeilijk en komt het er sowieso wel uit? :D
Even met de brander heel kort de bakring verhitten (10 seconden oid) en dan kan je hem er zo afhalen en hou je een perfect cheesecakeje over :)
pi_93964475
Ah okee, bedankt voor de tip!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_94045171
Ging ik vrijdagavond aan de slag met de 4 cheesecakejes maken, was ik 1 ingredient vergeten.... de roomkaas _O-

Dan maar gemaakt met 100% mascarpone, wou totaal niet mengen maar uiteindelijk smaakte het toch erg goed. :)
pi_94293628
:9~ :9~ :9~ oehhh wat een heerlijke cheesecakes!! :9~ :9~ :9~

Ik ben sinds kort verslaafd aan monchou taart met kersenvlaaivulling :9~
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:41:53 #281
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_94293673
Hier ook maar een keer spammen O-)


white chocolate with cherries on top O+
I`m not weird. I`m limited edition.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 18:40:21 #282
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94301330
Is dat monchou taart nou hetzelfde als cheesecake ?
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_94301523
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 18:40 schreef Schenkstroop het volgende:
Is dat monchou taart nou hetzelfde als cheesecake ?
Volgens mij is er wat discussie hier over of je een ongebakken cheesecake, een cheesecake mag noemen :P Maar volgens mij is het qua ingrediėnten gelijk. Alleen een cheesecake wordt gebakken, wat wel effect heeft op de smaak en structuur.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 18:49:54 #284
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94301777
Oja want monchou wordt ook gebruikt bij een cheesecake die je in de oven bakt toch? Ik heb zelf geen oven maar wil een keer een cheesecake proeven.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  vrijdag 18 maart 2011 @ 19:18:09 #285
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94303089
purmerend, da's uit de buurt, anders had je wel eens mogen proeven hier, heb altijd teveel :')

maar ga anders eens naar bagels en beans, die hebben ook altijd cheesecake op de kaart staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator vrijdag 18 maart 2011 @ 19:52:16 #286
9859 crew  Karina
Woman
pi_94304956
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 19:18 schreef Mirjam het volgende:
purmerend, da's uit de buurt, anders had je wel eens mogen proeven hier, heb altijd teveel :')

maar ga anders eens naar bagels en beans, die hebben ook altijd cheesecake op de kaart staan
En die is niet eens zo slecht. Maar misschien verschilt het per filiaal. Toch maar eens een springvorm kopen trouwens, want die zelfgemaakt zie er wel erg lekker uit.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_94304999
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 18:49 schreef Schenkstroop het volgende:
Oja want monchou wordt ook gebruikt bij een cheesecake die je in de oven bakt toch? Ik heb zelf geen oven maar wil een keer een cheesecake proeven.
Ja, MonChou is gewoon een merknaam voor roomkaas ;)
pi_94317680
Vandaag mijn 2e cheesecake gemaakt (witte choco :9 ) en gister de 1e :P Maar mijn collega's hebben hem bijna op gegeten dus nog maar een gemaakt voor de visite van morgen.
Dit keer ook een laag gesmolten witte chocolade (voor zo ver dat smelt) er over gegoten, morgen nog af maken met aarbeistukjes en dan ben ik erg benieuwd :)
  vrijdag 18 maart 2011 @ 23:30:00 #289
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94318031
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 19:52 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, MonChou is gewoon een merknaam voor roomkaas ;)
Ha natuurlijk, het ligt ook zo voor de hand he maar alleen nu pas leg ik dat verband :D
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_94318711
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Vandaag mijn 2e cheesecake gemaakt (witte choco :9 ) en gister de 1e :P Maar mijn collega's hebben hem bijna op gegeten dus nog maar een gemaakt voor de visite van morgen.
Dit keer ook een laag gesmolten witte chocolade (voor zo ver dat smelt) er over gegoten, morgen nog af maken met aarbeistukjes en dan ben ik erg benieuwd :)
Waarom zou witte chocolade niet smelten? Smelt hier altijd perfect hoor :)
pi_94329740
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:46 schreef McGilles het volgende:

[..]

Waarom zou witte chocolade niet smelten? Smelt hier altijd perfect hoor :)
Hier niet, werd niet zo mooi vloeibaar als pure choco. Maar het is wel gelukt er een mooie laag van te maken. Maak wel ff foto's als het allemaal klaar is ;)
pi_94331374
Ga ook weer eens wat bakken :9
pi_94333859
ik gebruik altijd mascarpone, indien je mon chou of roomkaas gebruikt, smaakt dat anders?
pi_94337325
Ik heb nooit met mascarpone gebakken.. duur!! :o Met roomkaas (goedkoopste merk) is het echt heerlijk :9
Heb alle ingrediėnten voor de choco met frambozentaart uit de OP gehaald :9 Ga nu beginnen!
pi_94367229
Nou niets gaat boven mn newyorker cheesecake uit mn zweedse kookboek.. ik proef heul geen witte chocola? En de bodem is maar zompig :{
  zondag 20 maart 2011 @ 11:00:25 #296
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94367484
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 10:48 schreef heaven7 het volgende:
Nou niets gaat boven mn newyorker cheesecake uit mn zweedse kookboek.. ik proef heul geen witte chocola? En de bodem is maar zompig :{
Te weinig witte chocolade / teveel suiker / te veel boter in de bodem?
  zondag 20 maart 2011 @ 11:17:41 #297
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_94367932
Ben niet echt een expert maar ik vind zelf ongebakken lekkerder. Bij het restaurant waar ik gewerkt heb hebben ze ook van die heerlijke zelfgemaakte monchoutaart. :9~
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_94369011
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 11:00 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Te weinig witte chocolade / teveel suiker / te veel boter in de bodem?
Exact het recept aangehouden met alle ingrediėnten.
  zondag 20 maart 2011 @ 12:02:16 #299
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94369172
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 11:57 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Exact het recept aangehouden met alle ingrediėnten.
Een recept hoeft toch niet heilig te zijn? Als jij de smaak/structuur niet goed vindt moet je er blijkbaar iets aan aanpassen. En ik denk 1 van die dingen die ik net noemde.
pi_94371729
Nja ik bedoel dat als dat de perfecte taart moet geven, het daar niet aan ligt aangezien ik dus volgens het recept niet teveel boter, te weinig chocola of wat dan ook gebruikt heb.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-03-2011 13:17:50 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')