abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_93600878
Mijn cheesecake zit in de oven. Recept van de OP gebruikt met witte chocolade :9
pi_93602443
quote:
1s.gif Op donderdag 3 maart 2011 18:22 schreef Yannick567 het volgende:
Mijn cheesecake zit in de oven. Recept van de OP gebruikt met witte chocolade :9
Ooooooh, ik wil ook!! ;(
pi_93880396
Even een vraagje, excuses als het hier wellicht al ergens vermeld is, het is me even iets te veel leeswerk :@ Maar kan je een cheesecake invriezen?? Blijft het dan lekker als het ontdooit is?
  woensdag 9 maart 2011 @ 23:22:23 #274
62913 Blik
The one and Only!
pi_93885822
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 21:54 schreef Sunnythesun het volgende:
Even een vraagje, excuses als het hier wellicht al ergens vermeld is, het is me even iets te veel leeswerk :@ Maar kan je een cheesecake invriezen?? Blijft het dan lekker als het ontdooit is?
Ik denk dat een cheesecake daar prima voor geschikt is
pi_93895042
Van het weekend weer cheesecake als toetje maken voor gasten die komen eten.

Ik maak ze tegenwoordig in een bakring, dan voor het serveren even de ring verwijderen en je hebt een prachtig kunstwerkje op tafel, 10x mooier dan een punt en eet nog lekkerder ook :)
pi_93901635
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 09:50 schreef McGilles het volgende:
Van het weekend weer cheesecake als toetje maken voor gasten die komen eten.

Ik maak ze tegenwoordig in een bakring, dan voor het serveren even de ring verwijderen en je hebt een prachtig kunstwerkje op tafel, 10x mooier dan een punt en eet nog lekkerder ook :)
Hoe doe je dat precies, in zo'n bakring? Kun je die gewoon invetten (lees: helpt dat?) of ga je dan aan de slag met bakpapier e.d.? Of denk ik veel te moeilijk en komt het er sowieso wel uit? :D
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_93902827
quote:
1s.gif Op donderdag 10 maart 2011 12:57 schreef Taartje het volgende:

[..]

Hoe doe je dat precies, in zo'n bakring? Kun je die gewoon invetten (lees: helpt dat?) of ga je dan aan de slag met bakpapier e.d.? Of denk ik veel te moeilijk en komt het er sowieso wel uit? :D
Even met de brander heel kort de bakring verhitten (10 seconden oid) en dan kan je hem er zo afhalen en hou je een perfect cheesecakeje over :)
pi_93964475
Ah okee, bedankt voor de tip!
A balanced diet is a cookie in each hand
pi_94045171
Ging ik vrijdagavond aan de slag met de 4 cheesecakejes maken, was ik 1 ingredient vergeten.... de roomkaas _O-

Dan maar gemaakt met 100% mascarpone, wou totaal niet mengen maar uiteindelijk smaakte het toch erg goed. :)
pi_94293628
:9~ :9~ :9~ oehhh wat een heerlijke cheesecakes!! :9~ :9~ :9~

Ik ben sinds kort verslaafd aan monchou taart met kersenvlaaivulling :9~
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 15:41:53 #281
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_94293673
Hier ook maar een keer spammen O-)


white chocolate with cherries on top O+
I`m not weird. I`m limited edition.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 18:40:21 #282
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94301330
Is dat monchou taart nou hetzelfde als cheesecake ?
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_94301523
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 18:40 schreef Schenkstroop het volgende:
Is dat monchou taart nou hetzelfde als cheesecake ?
Volgens mij is er wat discussie hier over of je een ongebakken cheesecake, een cheesecake mag noemen :P Maar volgens mij is het qua ingrediėnten gelijk. Alleen een cheesecake wordt gebakken, wat wel effect heeft op de smaak en structuur.
  vrijdag 18 maart 2011 @ 18:49:54 #284
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94301777
Oja want monchou wordt ook gebruikt bij een cheesecake die je in de oven bakt toch? Ik heb zelf geen oven maar wil een keer een cheesecake proeven.
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
  vrijdag 18 maart 2011 @ 19:18:09 #285
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_94303089
purmerend, da's uit de buurt, anders had je wel eens mogen proeven hier, heb altijd teveel :')

maar ga anders eens naar bagels en beans, die hebben ook altijd cheesecake op de kaart staan
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator vrijdag 18 maart 2011 @ 19:52:16 #286
9859 crew  Karina
Woman
pi_94304956
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 19:18 schreef Mirjam het volgende:
purmerend, da's uit de buurt, anders had je wel eens mogen proeven hier, heb altijd teveel :')

maar ga anders eens naar bagels en beans, die hebben ook altijd cheesecake op de kaart staan
En die is niet eens zo slecht. Maar misschien verschilt het per filiaal. Toch maar eens een springvorm kopen trouwens, want die zelfgemaakt zie er wel erg lekker uit.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_94304999
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 18:49 schreef Schenkstroop het volgende:
Oja want monchou wordt ook gebruikt bij een cheesecake die je in de oven bakt toch? Ik heb zelf geen oven maar wil een keer een cheesecake proeven.
Ja, MonChou is gewoon een merknaam voor roomkaas ;)
pi_94317680
Vandaag mijn 2e cheesecake gemaakt (witte choco :9 ) en gister de 1e :P Maar mijn collega's hebben hem bijna op gegeten dus nog maar een gemaakt voor de visite van morgen.
Dit keer ook een laag gesmolten witte chocolade (voor zo ver dat smelt) er over gegoten, morgen nog af maken met aarbeistukjes en dan ben ik erg benieuwd :)
  vrijdag 18 maart 2011 @ 23:30:00 #289
244521 Schenkstroop
De Echte! sinds 1985
pi_94318031
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 19:52 schreef LieLie het volgende:

[..]

Ja, MonChou is gewoon een merknaam voor roomkaas ;)
Ha natuurlijk, het ligt ook zo voor de hand he maar alleen nu pas leg ik dat verband :D
heksehiel: Je hebt gelijk. Het gaat wel degelijk ook om het uiterlijk! Een mooi innerlijk word ik niet geil van namelijk.
P.F: Als ik 50+ ben doe ik het ook wel voor het innerlijk, maar nu het nog kan, ga ik ook voor uiterlijk
pi_94318711
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:22 schreef Sunnythesun het volgende:
Vandaag mijn 2e cheesecake gemaakt (witte choco :9 ) en gister de 1e :P Maar mijn collega's hebben hem bijna op gegeten dus nog maar een gemaakt voor de visite van morgen.
Dit keer ook een laag gesmolten witte chocolade (voor zo ver dat smelt) er over gegoten, morgen nog af maken met aarbeistukjes en dan ben ik erg benieuwd :)
Waarom zou witte chocolade niet smelten? Smelt hier altijd perfect hoor :)
pi_94329740
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 23:46 schreef McGilles het volgende:

[..]

Waarom zou witte chocolade niet smelten? Smelt hier altijd perfect hoor :)
Hier niet, werd niet zo mooi vloeibaar als pure choco. Maar het is wel gelukt er een mooie laag van te maken. Maak wel ff foto's als het allemaal klaar is ;)
pi_94331374
Ga ook weer eens wat bakken :9
pi_94333859
ik gebruik altijd mascarpone, indien je mon chou of roomkaas gebruikt, smaakt dat anders?
pi_94337325
Ik heb nooit met mascarpone gebakken.. duur!! :o Met roomkaas (goedkoopste merk) is het echt heerlijk :9
Heb alle ingrediėnten voor de choco met frambozentaart uit de OP gehaald :9 Ga nu beginnen!
pi_94367229
Nou niets gaat boven mn newyorker cheesecake uit mn zweedse kookboek.. ik proef heul geen witte chocola? En de bodem is maar zompig :{
  zondag 20 maart 2011 @ 11:00:25 #296
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94367484
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 10:48 schreef heaven7 het volgende:
Nou niets gaat boven mn newyorker cheesecake uit mn zweedse kookboek.. ik proef heul geen witte chocola? En de bodem is maar zompig :{
Te weinig witte chocolade / teveel suiker / te veel boter in de bodem?
  zondag 20 maart 2011 @ 11:17:41 #297
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_94367932
Ben niet echt een expert maar ik vind zelf ongebakken lekkerder. Bij het restaurant waar ik gewerkt heb hebben ze ook van die heerlijke zelfgemaakte monchoutaart. :9~
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_94369011
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 11:00 schreef Spees_Eend het volgende:

[..]

Te weinig witte chocolade / teveel suiker / te veel boter in de bodem?
Exact het recept aangehouden met alle ingrediėnten.
  zondag 20 maart 2011 @ 12:02:16 #299
146480 Spees_Eend
in mijn nopjes
pi_94369172
quote:
1s.gif Op zondag 20 maart 2011 11:57 schreef heaven7 het volgende:

[..]

Exact het recept aangehouden met alle ingrediėnten.
Een recept hoeft toch niet heilig te zijn? Als jij de smaak/structuur niet goed vindt moet je er blijkbaar iets aan aanpassen. En ik denk 1 van die dingen die ik net noemde.
pi_94371729
Nja ik bedoel dat als dat de perfecte taart moet geven, het daar niet aan ligt aangezien ik dus volgens het recept niet teveel boter, te weinig chocola of wat dan ook gebruikt heb.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 20-03-2011 13:17:50 ]
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')